DISPERGERING BLANDNING OMRÖRNING PROCESSLÖSNINGAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DISPERGERING BLANDNING OMRÖRNING PROCESSLÖSNINGAR"

Transkript

1 DISPERGERING BLANDNING OMRÖRNING PROCESSLÖSNINGAR

2 Styrkan i vårt omfattande produktprogram är att vi objektivt kan föreslå lösningar som ger dig det optimala resultatet. Inom vätskehomogenisering, pulverraffinering och separation får du genom oss tillgång till ett gediget samlat kunnande. Vår erfarenhet av svensk industri tillsammans med kompetensen hos våra tillverkare ger dig ekonomi och trygghet i valet av utrustning. Rätt vald utrustning betyder mycket för ditt företags konkurrenskraft. Du förbättrar kvalitet och tillgänglighet, sparar tid och energi, gör det omöjliga möjligt eller varför inte allt på en gång? Alla som förädlar produkter inom processindustrin skall känna att det mervärde vi tillför inom våra områden snabbt är återbetald. På följande sidor kan du studera mer om de teknikgrenar vi företräder och vad vi kan göra för din specifika industri. Du är varmt välkommen med synpunkter eller med en förfrågan. Anders Dahlqvist

3 Utnyttja dina råvaror DISPERGERING Rätt dispergering är många gånger nyckeln till hög kvalitet och minskad produktionstid. Råvarorna nyttjas fullt ut och dispergeringen ger satsat material möjlighet att delta i processen. Du undviker också receptförfalskning, eftersom material inte behöver överdoseras och överskottet i form av klumpar filtreras bort och kasseras. Oavsett om du vill dispergera (finfördela partiklar och klumpar) satsvis eller kontinuerligt, erbjuder vi utrustning för bästa möjliga processresultat. Samma gäller vid dispergering av icke blandbara vätskor, där du med rätt vald utrustning garanteras en emulsion som följer de krav du ställer. Dessutom får du genom oss tillgång till den senaste utvecklingen inom denna teknologi. Ett exempel är processmaskiner som drar in pulver och dispergerar det direkt i kontakten med vätskan, utan att klumpar hinner bildas. Detta görs kontinuerligt och miljövänligt. Som tillbehör finns smarta system för att hantera pulver dammfritt och effektivt. Även när det gäller gasdispergering erbjuds du tillgång till den senaste tekniken. Är din process till exempel hydrering, oxidering, fermentering eller motsvarande kan du öka utbytet med upp till 40% med rätt teknik. Bilderna ovan visar utrustning för olika dispergeringsfall. Satsvis i tank. Eller In-Line där dispergering sker medan du pumpar. Mittbilden är en Conti-Tds som drar in och dispergerar pulver direkt i vätskan. Traditionell utrustning för rivning av färgpigment samt dispergering av tjocka pastor ingår också i sortimentet. Till höger framgår en helt ny propellerdesign för gasdispergering.

4 BLANDNING Blanda rätt Vad vill du uppnå med blandningen? Det är viktigt att tänka på när du väljer utrustning. Om din strävan är att förädla produkten är kvaliteten och tiden av intresse. Det kan handla om att blanda olika densiteter, viskositeter och temperaturer, dvs. fysikaliska skillnader i de produkter som skall sammanföras, spädas eller exempelvis förtjockas. Kräver processen intensivblandning eller ett mer modest förfarande i liten eller stor tank eller In-Line medan du pumpar, ger vårt breda sortiment av processmaskiner rätt utrustning för ditt behov. Här ges alltså möjlighet att skapa konkurrenskraft oavsett om det gäller snabbhet eller kvalitet eller både och. Finessen med ett brett sortiment av mixrar är att vårt fokus riktas till din process och inte till ett enskilt märke eller en specifik teknik. Kärt barn har många namn Kort beskrivet är blandning när två eller flera blandbara vätskor sammanförs till jämn koncentration. Blandning kan även klassas som uppblandning av en helt skiktad volym. Begreppets spännvidd är alltså omfattande. Oavsett inom vilken industri du befinner dig, finns vi troligen med där blandning förekommer i någon form. Överst illustreras jetstrålens effektivitet. Med dysan som hjälp uppnås en kraftigare sug- och trycksida jämfört med frihängande rörorgan. Mest lämpad i medelviskösa blandningsfall på korta tider. Ovan en high solidity propeller för blandning av höga viskositeter. Kvalitet på drivenhet med lagring och växel (högra bilden) är viktigt för problemfri drift.

5 Blanda lönsamt BLANDNING Vinsten för en producent måste ofta skapas i tillverkningsledet. Det är här som valet av blandningsteknik blir aktuellt. Typiska blandnings- och dispergeringsfall förekommer inom de industrier som tillverkar och förädlar konsumentprodukter som t.ex. livsmedel, läkemedel, kosmetika, kemteknik och liknande. Det gäller att få rätt och repeterbar kvalitet på slutprodukten, vinna kapacitet och spara tid. Detta budskap rimmar säkert med de flesta producenters mål även inom andra industrier. Hur välja rätt utrustning? De världsledande företag inom mixing som vi representerar i Sverige utgör tillsammans en stor kunskapskälla att ösa ur; du får del av en utveckling som kan gagna dig i arbetet. Vi finner ofta att en aktuell blandningsfråga finns besvarad någon annanstans i världen. Du är alltså mycket välkommen att fråga och därefter ta del av hur vi väljer utrustning och tar ansvar för funktionen. På vår hemsida finner du olika frågescheman som du kan använda för att enkelt kunna ge oss uppgifter om ditt processfall. Överst visas en portabel omrörare i mindre tank för enklare blandningsfall. Mittenbilden visar viskös färgblandning. Undre bilden är en bottenmonterad magnetomrörare när hygienkrav är aktuella. Till höger, en statisk mixer för att blanda In-Line tanklöst.

6 OMRÖRNING De översta bilderna visar en sidomonterad omrörare, med en flödesbild hämtad från en simulering. Övriga bilder är exempel hämtade från gruvindustrin, lagring av järnmalmsslurry samt biolakning av guldmalm. Stirred not shaken Ska den serveras stirred or shaken? Teoretiskt är skillnaden stor även om smaken upplevs lika. Detsamma gäller gränsen mellan vad som är blandning och omrörning. Ofta används ordet omrörning felaktigt när det i sak handlar om en blandning eller en kombination av blandning och lagring. För vår del spelar det ingen roll du är välkommen att använda de benämningar som med åren blivit praxis i din bransch. Det är ditt syfte med utrustningen vi vill veta. Skall omröraren användas för att suspendera, homogenhålla, flocka, späda, kristallisera, m.m? Det är här vi kan hjälpa till att trimma dina processer när du vill spara energi och tid, öka utbytet eller säkra kvaliteten. Oavsett om du vill röra om i vatten, olja, färg, slurry, pappersmassa eller annat, ger ledande tillverkare av omrörare oss tillgång till unik kunskap för att dimensionera omröraren efter ditt processbehov. Med nära 80 års erfarenhet och motsvarande produktutveckling tar vi fram rätt omrörare oavsett om funktion, livslängd eller totalekonomi är styrande värderingspunkter. Eller varför inte allt på en gång? Som stöd när man ska välja rätt mixer finns försöksanläggningar för både pilot- och fullskaleförsök. Ett laserlab ombesörjer den löpande propellerutvecklingen, och med dagens datorteknik kan flödessimuleringar ske snabbt.

7 PROCESSLÖSNINGAR SEPARATION Tryck- och membranfilter. Amafilter är en av de mest kända tillverkarna av tryckfilter. Flertal filtreringstekniker erbjuds dig såsom lövfilter, stavfilter med backspolning samt pås- och patronfilter. Cepa-centrifuger. Korgcentrifuger och snabbgående rörcentrifuger för svårare separationsuppgifter. Cepa levererar skräddarsydda lösningar för i första hand satsvisa processer. PULVERRAFFINERING Rousselet Robatel har marknadens bredaste program av centrifuger för kontinnerliga uppgifter. Med mer än 100 års erfarenhet av centrifugering, vertikalt som horisontellt, har man idag mer än installationer inom kemi-, läkemedels- livsmedelsoch metallindustrin världen över. AMK knådnings- och blandningsmaskiner av hög kvalitet och av mycket robusta utföranden. Framtagna just för svåra och tunga fall som kräver speciallösningar. AMK erbjuder både maskiner för test hos kund och/eller testkörning i egna lokaler. J.Engelsmann tillverkar maskiner för fasta material. Erbjuder ett omfattande program av vibrerande och frisvävande siktar. Pulverblandare och utmatare samt fat- och siloteknik. Pallmann erbjuder mer än 700 typer av kvarnar och krossar. Allt ifrån grovkrossning till finmalning. Pallmann ställer marknadens mest omfattande maskinpark av försöksmaskiner till ditt förfogande.

8 Vi hjälper dig att blanda och röra om bättre och bättre. Om och om igen. Hos dig utvecklas nya produkter och processer. Ny teknik krävs för att reda till nya recept så att dina produkter ges rätt förutsättningar och du får ett positivt processutbyte. Våra utvalda tillverkare förser oss och vi dig löpande med ny teknik inom fluid mixing, separation och pulverraffinering. Vårt gemensamma kunnande och marknadens mest omfattande program kan hjälpa dig att lyckas lite bättre, inte bara idag utan även imorgon. Hur mycket bättre? Fråga oss! Försäljningskontor c/o Chemo-Invest Box Helsingborg Tel Fax Box 4091, Lidingö Tel Fax Försäljningskontor c/o Chemo-Invest Box Stenungsund Tel Fax Grafi & Form, Stockholms Lito. Lidingö 2004

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

Varför syntetolja? Vi ger dig svaren.

Varför syntetolja? Vi ger dig svaren. Varför syntetolja? Vi ger dig svaren. Frågor och svar om syntetolja Förklara vad viskositet är. Det låter komplicerat. Viskositet är samma sak som tjocklek eller trögflutenhet. Ju högre viskositet desto

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Finansiera ditt företag

Finansiera ditt företag 24-SIDIG HANDBOK Finansiera ditt företag Så hittar du kapital för att starta och växa Värde 79 kr I samarbete med: Idag hjälper vi ytterligare företag att växa! Varje dag får 100 svenska företag rådgivning,

Läs mer

Är du ett med din företagsidé?

Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Testa Dig själv 1 Varför vill Du starta företag? 2 Är det rätt tillfälle för dig? 3 Har du lämpliga erfarenheter och kunskaper? DINA SLUTSATSER

Läs mer

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig... en småskalig miljö präglad av entreprenörskap, med unika möjligheter för dig att få ta ansvar och att få utvecklas - hjälper företag utvecklas Välkommen till Hogia-gruppen!

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer

Lönen som styrmedel S T Ö D T I L L M Y N D I G H E T S L E D N I N G E N I V E R K S A M H E T S U T V E C K L I N G E N

Lönen som styrmedel S T Ö D T I L L M Y N D I G H E T S L E D N I N G E N I V E R K S A M H E T S U T V E C K L I N G E N Lönen som styrmedel S T Ö D T I L L M Y N D I G H E T S L E D N I N G E N I V E R K S A M H E T S U T V E C K L I N G E N Utgiven av Arbetsgivarverket 2010 Produktion & grafisk form: Arbetsgivarverket

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTREDNING Projekt: Författare: Version: Elever i behov av särskilt IT-stöd v3.3.017 Förvaltning/avdelning: Godkänd av beställare: Senast ändrad: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Varför är en del så duktiga på att utveckla sin verksamhet?

Varför är en del så duktiga på att utveckla sin verksamhet? Varför är en del så duktiga på att utveckla sin verksamhet? Beror lyckad affärsutveckling på tur eller skicklighet? Ibland låter framgångssagor och katastrofhistorier som tillfälligheternas spel. Men erfarenhet

Läs mer

Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden

Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden Vi växer för alla barn Falkenbergs förskoleverksamhet är idag full av nya processer, utveckling och engagemang.

Läs mer

Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina

Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina LÄRARHANDLEDNING Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina Sverige och Kina är ett inspirationsmaterial för gymnasieskolan i tre delar. Det har tagits fram av Svenskt Näringsliv tillsammans med

Läs mer

Lärande och utveckling i vardagen. förutsättningar och verktyg

Lärande och utveckling i vardagen. förutsättningar och verktyg Lärande och utveckling i vardagen förutsättningar och verktyg Om Carpe - bakgrund I detta material nämns Carpe som en enhet. Fram till och med 30 juni 2014 består Carpe av två delar, Forum Carpe och projekt

Läs mer

Riskhantering i praktiken Med exempel från byggverksamhet

Riskhantering i praktiken Med exempel från byggverksamhet CMB-RAPPORT 2007 Riskhantering i praktiken Med exempel från byggverksamhet Roger Flanagan, Carol Jewell och Jennie Johansson Byggnadsekonomi, Institutionen för bygg- och miljöteknik Centrum för management

Läs mer

Projekt utan effekt?

Projekt utan effekt? DIALOGEN FORSKARE ALLMÄNHET VA-rapport 2007:7 Projekt utan effekt? utvärderingar av N&T-initiativ under luppen Förord Kunskapssamhället är ett kännetecken för vår tid och en eftersträvad vision. Men kunskapssamhället

Läs mer

NU BLIR VI NOBINA! Vi förenklar människors vardagsresor

NU BLIR VI NOBINA! Vi förenklar människors vardagsresor Vi förenklar människors vardagsresor NU BLIR VI NOBINA! Från och med den 1 december byter samtliga bolag inom Concordia Bus-koncernen (utom Swebus Express) namn till Nobina. Med det nya varumärket får

Läs mer

Att följa lärande formativ bedömning i praktiken. av Dylan Wiliam en kort sammanfattning

Att följa lärande formativ bedömning i praktiken. av Dylan Wiliam en kort sammanfattning Att följa lärande formativ bedömning i praktiken av Dylan Wiliam en kort sammanfattning Bakgrund En del reformförsök i skolan har varit ineffektiva (oavsett nivå), eftersom det finns tre avgörande frågor

Läs mer

Rätt till ett bra liv? Personer med funktionsnedsättnings möjligheter att forma sina liv

Rätt till ett bra liv? Personer med funktionsnedsättnings möjligheter att forma sina liv Rätt till ett bra liv? Personer med funktionsnedsättnings möjligheter att forma sina liv Inledning Målsättningarna för den svenska handikappolitiken är ambitiösa. Under många år och inom en rad olika områden

Läs mer

Du kan bidra till att människor

Du kan bidra till att människor Du kan bidra till att människor lär, arbetar och mår bättre Vår mission och vision Ecophon erbjuder akustiklösningar som uppfyller de ökande kraven på en bra ljudmiljö där människor arbetar och kommunicerar

Läs mer

Företagen måste anpassa sin verksamhet till de ständigt skiftande förutsättningarna

Företagen måste anpassa sin verksamhet till de ständigt skiftande förutsättningarna Företagen måste anpassa sin verksamhet till de ständigt skiftande förutsättningarna genom att kontinuerligt omorganisera eller införa nya organisationsformer. För att nå framgång blir det nödvändigt att

Läs mer

Smarter Commerce Makten ligger hos kunden. så kan det bli marknadsförarens fördel

Smarter Commerce Makten ligger hos kunden. så kan det bli marknadsförarens fördel Smarter Commerce Makten ligger hos kunden så kan det bli marknadsförarens fördel Smarter Commerce Sammanfattning En ny typ av kund håller på att förändra dynamiken mellan köpare och säljare och arenan

Läs mer

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill.

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. e-bok från Henrik Persson 5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. web: henrikpersson.nu email: henrikpersson@mac.com msn: hen-per@hotmail.com tel: 0739 32 30 49 Är det här verkligen

Läs mer

Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet?

Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet? Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet? Olika verksamheter olika lösningar Olika verksamheter ställer olika krav på vilken typ

Läs mer

Om att delta i en klinisk prövning

Om att delta i en klinisk prövning Om att delta i en klinisk prövning 1 Innehållsförteckning Vad är en klinisk prövning och hur utförs den? 5 Varför görs kliniska prövningar? 7 Varför gör min läkare kliniska prövingar? 7 Hur utförs en klinisk

Läs mer

TRE EXEMPEL PÅ AKUSTIKLÖSNINGAR I TRÄBYGGANDE ID: En skrift för små och medelstora byggföretag som vill bygga med lätta stomsystem

TRE EXEMPEL PÅ AKUSTIKLÖSNINGAR I TRÄBYGGANDE ID: En skrift för små och medelstora byggföretag som vill bygga med lätta stomsystem ID: TRE EXEMPEL PÅ AKUSTIKLÖSNINGAR I TRÄBYGGANDE En skrift för små och medelstora byggföretag som vill bygga med lätta stomsystem Klas Hagberg 2013-05-31 FÖRORD Denna skrift är ett resultat av samarbete

Läs mer

Slutsålt! Sälj mer och ta bättre betalt. mer på väg in. Om konsten att skapa ett starkt varumärke

Slutsålt! Sälj mer och ta bättre betalt. mer på väg in. Om konsten att skapa ett starkt varumärke Slutsålt! mer på väg in Sälj mer och ta bättre betalt Om konsten att skapa ett starkt varumärke Starka varumärken säljer mer lönsamt Hur ska du försvara din marknadsandel eller motivera ett högre pris

Läs mer

FORSKNING I KORTHET 2014:2. Bedömning för lärande en vägledning utifrån aktuell forskning. av Andreia Balan och Anders Jönsson

FORSKNING I KORTHET 2014:2. Bedömning för lärande en vägledning utifrån aktuell forskning. av Andreia Balan och Anders Jönsson FORSKNING I KORTHET 2014:2 Bedömning för lärande en vägledning utifrån aktuell forskning av Andreia Balan och Anders Jönsson Forskning i korthet 2014:2 Bedömning för lärande en vägledning utifrån aktuell

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer