FUB bladet, februari 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FUB bladet, februari 2015"

Transkript

1 FUB bladet, februari 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Våra medlemmar behöver dig! Vi har nu haft ett år av verksamhet igen - åren går så fort! Snart väntar årsmöte för FUB Uppsala. Vår verksamhetsberättelse och verksamhetsplan finns att läsa på vår hemsida. Ett axplock ur verksamhetsberättelsen och verksamhetsplanen inför 2015: FUB-danser, café Draget, julfest, höstdisco och familjeträff på Tallkrogen har blivit årliga verksamheter, uppskattade traditioner, för många medlemmar. Tallkrogen fortsätter sin lägerverksamhet med sommarläger och aktiveteter. Resan till Åland var en ny aktivitet 2014, vi hoppas det kan bli en återkommande äventyr. Vi har redan planerat en resa för nästa höst. Personer med egen utvecklingsstörning har varit med och påverkat i Regionförbundets LSS-satsning för ökat inflytande, där vi t.ex. träffat politiker i olika referensgrupper. Dessutom har flera utbildat sig i FN:s deklaration om rättigheter för personer med funktionshinder i läns-fubs regi. Det finns planer på att utbilda så att de fram till nästa valår blir ännu mer pålästa. När det gäller aktiviteter för barn prövar vi oss fortfarande fram för att hitta sådant som uppskattas av både barn och vuxna. Vi har planer och ekonomi men saknar personer som kan stötta vid själva aktiviteten. Vi är få i styrelsen och räcker inte alltid till för allt det vi skulle vilja göra för våra barn, unga och vuxna. Än en gång vädjar vi därför till alla DIG som kanske har en stund över i vardagen och vill bidra med en liten arbetsinsats som gagnar (ditt?) barn, syskon och föräldrar. Tveka inte att mejla eller slå en signal ifall du funderar på vad det kan innebära. Vi lovar, en liten arbetsinsats för FUB:s medlemmar ger ofantligt mycket värme och omtanke tillbaka. Med en förhoppning om ännu ett givande år för FUB Uppsala! Pia Ek, ordförande i FUB Uppsala

2 Information om och från FUB Årsmöte Intresserad av vårt arbete? Kom och lyssna, alla val är klara, ingen behöver vara orolig för att behöva bli invald. Varmt välkomna! Se separat inbjudan. Färdtjänst Som alla säkert har hört och läst har det stormat rejält kring Uppsala kommuns nya färdtjänstrutiner och regler. Från och med 2015 var det beslutat att vi måste använda en beställningscentral för att beställa färdtjänst. Dessutom var vi tvungna att ansöka om nytt färdtjänstkort med hjälp av läkarintyg, alla skulle legitimera sig samt vara beredda på samåkning. Målet var att minska kostnaderna för resorna som anses dyra. Men protesterna lät inte vänta på sig, dagligen kan man läsa insändare om hur dåligt det fungerar, om långa, omständiga taxiresor, om missade tider och förseningar till arbeten och skolor. Kommunen har ev tagit tillbaka krav på läkarintyg men vad som kommer att gälla i framtiden är osäkert. För mer information, gå in på och läs senaste information om vad som gäller för just dig. Mejl istället för post?? Postens föreningstjänst försvinner tyvärr. Det gör att det kostar mer att skicka post per brev. Våra FUB-blad blir dyrare att skicka per post. Vi vet att många av er hellre läser våra medlemsbrev via mejl. Kan ni tänka er att avstå brev i pappersform via post? Mejla då Anna-Karin Wirén, annakarin_wiren@yahoo.se Då gynnar ni både miljön och vi kan använda våra pengar till annat. Bad FUB fortsätter att erbjuda bad på habiliteringen. Har du frågor, mejla Gunilla Blomstedt, fam.blomstedt@telia.com Riks-FUB Glöm inte att då och då gå in Riks-FUB:s hemsida, Där kan du både finna råd och stöd, information om funktionshinder och annat läsvärt.

3 Tack vare ett bidrag från Gillbergska stiftelsen har FUB Uppsala återigen förmånen att kunna bjuda alla barn och syskon som är medlemmar i FUB till Leos lekland. Datum och upplägget är osäkert men vi hoppas på att kunna boka upp minst en kväll på Leos. Vem vet, kanske vi har möjlighet kan vi till och med bjuda på fler kvällar? Vi återkommer med mer information så håll utkik efter mejl och på vår hemsida för mer information! Spinning-projektet Under vintern har vi haft fem spinning-pass. Upp till 10 personer har provat att cykla inomhus på spincykel. Det har varit mycket uppskattat och lärorikt för oss ledare och medhjälpare. Vill du prova? Se inbjudan för mer information. Glada hälsningar från oss ledare! Annsofie, Julia och Håkan Mobil:073/ (Annsofie Åhlander) Mejl annsofie.ahlander@telia.com

4 Tallkrogen, FUB:s egen lägergård Missa inte att anmäla er till sommarens läger på Tallkrogen, se hemsidan: Vi hälsar alla varmt välkomna till FUB:s finaste lägergård Tallkrogen. Ring eller mejla för mer information. Kristina, Rolf och Tomas eller Till sist lite tips: Larm Tänk på att man kan få larm via din mobiltelefon. Läs mer på Fritid för alla Som alltid påminner vi om Våren stundar och nya aktiviteter väntar. Gå in och läs, kanske du hittar något spännande att prova på. Kurser Studiefrämjandet har också kurser under våren, t ex foto, läs mer på Nästa FUB-blad kommer i maj Har du frågor, idéer eller kanske du har något annat du vill berätta, mejla: kerstin.roshed@hotmail.com Med detta önskar vi alla våra medlemmar en fin vår! /Uppsala FUB:s styrelse FUB Uppsala Ordförande: Riksförbundet FUB, HSO Uppsala Pia Ek Gävlegatan 18 C Kungsgatan 64 pia.ek@telia.com Postadress: Box Uppsala FUB bladet: Stockholm Tel: Kerstin.Roshed@hotmail.com Tel:

5 Välkommen att prova på Spinning! FUB Uppsala låter dig prova på och lära dig spinning under våren, ett träningspass på träningscyklar inomhus på Friskis och Svettis. Vi lär oss cyklarna, hur de fungerar och hur man tränar spinning. Vi cyklar till musik i olika tempo, sitter och står, och trampar oss svettiga. Tillsammans provar vi oss fram. Alla får hjälp att ställa iordning cykeln och stöd under passet men det är bra att ha med sig ledsagare om du känner sig osäker. Vill du prova träna med oss? Ring eller mejla Annsofi Åhlander Första tiden är det på prov, helt gratis. Blir vi många som vill träna kommer det bli fasta träningspass varje vecka. Då kommer alla kunna köpa enkelspin-pass av Friskis&Svettis. Glada hälsningar från oss ledare! Annsofie, Julia och Håkan

6 Välkomna på FUB:s årsmöte 2015 på Infoteket onsdagen den 4 mars Kl Vi bjuder på förtäring. Vid allergi, mejla Gunilla Blomstedt fam.blomstedt@telia.com Alla bilagor ligger senast fredag vecka 9 på vår hemsida under Kalender Se nästa sida för karta eller gå till för mer information hur man hittar till Infoteket Hälsningar FUB Uppsala FUB Uppsala Ordförande: Riksförbundet FUB, HSO Uppsala Pia Ek Gävlegatan 18 C Kungsgatan 64 pia.ek@telia.com Postadress: Box Uppsala FUB bladet: Stockholm Tel: Kerstin.Roshed@hotmail.com Tel:

7 Kungsgärdets center S:t Johannesgatan 28 D Uppsala FUB Uppsala Ordförande: Riksförbundet FUB, HSO Uppsala Pia Ek Gävlegatan 18 C Kungsgatan 64 pia.ek@telia.com Postadress: Box Uppsala FUB bladet: Stockholm Tel: Kerstin.Roshed@hotmail.com Tel:

8 Café Draget Allsång 16 mars kl Med Örjan Englund Välkomna! /Hälsningar FUB Uppsala *********************************************************************************** Ta med medlemskort. Medlemmar i FUB betalar 50 kr, ni som inte är medlemmar betalar 60 kr. Kaffe och kaka ingår. Vi finns i Tingets lokaler på St Persgatan 21. Ingång från järnvägssidan. Det finns ramp. Med reservation för eventuella förändringar i programmet Tel till caféet / Verksamheten sponsras av Uppsala kommun FUB Uppsala Ordförande: Riksförbundet FUB, HSO Uppsala Pia Ek Gävlegatan 18 C Kungsgatan 64 pia.ek@telia.com Postadress: Box Uppsala FUB bladet: Stockholm Tel: Kerstin.Roshed@hotmail.com Tel:

9 Kom och träffa den nya omsorgsnämnden i Uppsala kommun Tid 24 februari kl Plats: Infoteket, Kungsgärdets center, S:t Johannesgatan 28 D Uppsala Lätt förtäring finns Inför valet 2014 ordnade våra föreningar en politikerutfrågning på temat myndighetsutövning vid LSS. Minnesanteckningarna från träffen bifogas men finns även som bilaga på FUBs hemsida Vi följer nu upp det mötet. Politiker i Omsorgsnämnden, den nämnd som från 2015 bl.a. ansvarar för kommunens LSS-insatser, inbjuds för att berätta om hur de arbetar och kommer att arbeta med LSSfrågor. Program Barbro Lewin, funktionshinderforskare, ger en bakgrund och presenterar sin pågående forskning om Uppsala kommuns myndighetsutövning när det gäller personer som berörs av LSS Omsorgsnämndens politiker redogör för vilka mål de har för sitt arbete under mandatperioden och hur tidsplanen ser ut. Utgångspunkten är frågorna våra föreningar ställde den 7 maj 2014 och partiernas svar och de visioner som presenterades Frågor och diskussion. Exempel på aktuella frågor är förutom myndighetsutövning är samverkan, boende och ledsagning. På baksidan ger vi exempel på frågor där frågor från 7 majmötet finns med. Anmäl gärna till neuro@c.hso.se

10 Hur kommer omsorgsnämnden att arbeta för att säkra LSS mål, intentioner och lagenliga tillämpning i Uppsala kommun? På vilket sätt kommer omsorgsnämnden att arbeta för att funktionshinderrörelsen samt personer med egna diagnoser vara med och utbilda biståndshandläggare, personal och politiker när det handlar om bemötande och människorättsperspektiv, dvs. FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Hur kommer omsorgsnämnen att arbeta för att ta bort eller minska kostnaderna för att utnyttja beviljad LSS-insats (ex. resor till och från daglig verksamhet)? När får vi ett LSS-råd? Hur kommer omsorgsnämnden att arbeta för att ta bort kön till LSS-boenden?

FUB bladet, februari 2016

FUB bladet, februari 2016 FUB bladet, februari 2016 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Läs även på www.fub.se/lokalt/fub-uppsala Våra medlemmar behöver dig! Vi i styrelsen behöver dig! Snart väntar årsmöte för FUB Uppsala.

Läs mer

LSS-rådet utvecklas också vidare (men ingår inte i projektet) vill du läsa mer så gå in på rådets hemsida.

LSS-rådet utvecklas också vidare (men ingår inte i projektet) vill du läsa mer så gå in på rådets hemsida. FUB bladet, maj 2017 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Snart sommar Sommaren är snart här och vi vill ge er lite sammanfattande information om vad som hänt sedan sist inom FUB. Det roligaste

Läs mer

FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst

FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst FUB bladet, maj 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst Inflytande Under första delen av året har vi använt mycket tid till att försöka

Läs mer

FUB bladet, december 2016

FUB bladet, december 2016 FUB bladet, december 2016 Information till medlemmar inom Uppsala/Knivsta FUB Vi sammanfattar ett händelserikt 2016 Snart är år 2016 slut och vi har en del att glädjas över inom FUB: Från och med i år

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

FUB bladet, september 2017

FUB bladet, september 2017 FUB bladet, september 2017 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Höst, ny termin, nya spännande möjligheter Finalplats! Vi hoppas att alla har haft en vilosam sommar och känner er redo för hösten.

Läs mer

FUB bladet, december 2017

FUB bladet, december 2017 FUB bladet, december 2017 Information till medlemmar inom Uppsala/Knivsta FUB Det lackar mot jul Det har varit ett händelserikt år. LSS är i gungning, många får negativa besked av försäkringskassan. Men

Läs mer

FUB bladet, juni 2018

FUB bladet, juni 2018 FUB bladet, juni 2018 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Valet 2018: Ge ditt stöd till våra medlemmar och LSS! Solen skiner, sommaren stundar och många av oss sitter säkert och planerar inför

Läs mer

FUB bladet, februari 2019

FUB bladet, februari 2019 FUB bladet, februari 2019 Information till medlemmar inom Uppsala/Knivsta FUB God fortsättning på det nya året! Året har gått fort. Vi hade många mål inför året och känner oss stolta över att vi lyckades

Läs mer

FUB bladet, december 2018

FUB bladet, december 2018 FUB bladet, december 2018 Information till medlemmar inom Uppsala/Knivsta FUB Julen står inför dörren, liksom LSSutredningen Ytterligare ett år har gått, julen står inför dörren och vi blickar tillbaka

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2014

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2014 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2014 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset Hej alla medlemmar, Trots en tidig vår med mycket sol som vill locka ut oss i naturen har föreningen också viktiga aktiviteter på gång som vi hoppas ni vill delta i även om det vackra vädret fortsätter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet/föreningsmöten Sommarfesten Hemmavinsten Melbystrand lägret (platser kvar) Medlemsrådgivare & Rättsombud Styrelsen

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

FUB bladet, september 2018

FUB bladet, september 2018 FUB bladet, september 2018 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Tema: Valet 2018 Den nionde september är det val i Sverige! Snart är det val och vi ägnar stort utrymme åt det i höstens första

Läs mer

Mitt Liv Jag Bestämmer! Inspirationsdag om delaktighet

Mitt Liv Jag Bestämmer! Inspirationsdag om delaktighet Mitt Liv Jag Bestämmer! Inspirationsdag om delaktighet Politiker och brukare i samtal om delaktighet i samhället Hur får ni veta om brukares behov? På vilket sätt vill ni politiker att brukare ska ta plats?

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

Medlemsbrev februari 2019

Medlemsbrev februari 2019 Medlemsbrev februari 2019 Kallelse till årsmöte med FUB Stockholm och Inre Ringen Tid Söndag 10 mars 2019 klockan 10.00 12.30. Plats Åttiotvåan på S:t Göransgatan 82A Anmälan Anmäl dig senast onsdag 6

Läs mer

Verksamhetsinriktning för Riksförbundet FUB

Verksamhetsinriktning för Riksförbundet FUB Verksamhetsinriktning för Riksförbundet FUB 2017-2019 Det här ska FUB arbeta för 2017-2019 Inledning Här talar förbundsstyrelsen om vad FUB ska arbeta för de närmsta två åren. Sedan arbetar förbundsstyrelsen

Läs mer

Uppsala. Augusti 2018

Uppsala. Augusti 2018 Uppsala Augusti 2018 Innehåll Byte av lokal för träffar... sid 2 Höstens cafékvällar och NPF-träffar... sid 3 Höstens föräldra- och anhörigträffar... sid 4 Föreläsningar m.m. på Infoteket... sid 5 Gratis

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

FUB bladet, juni 2019

FUB bladet, juni 2019 FUB bladet, juni 2019 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Snart sommar i en dyster (?) politisk värld men med ett blomstrande projekt! Ett nytt styrelseår är igång efter vårens årsmöte och

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Välkomna till ett nytt år med Attention!

Välkomna till ett nytt år med Attention! Uppsala Januari 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Inbjudan till Säkra pengar... sid 2 Inbjudan till fokusgruppsintervju... sid 2 Cafékvällar, schema VT 2012... sid 3 Inbjudan till skrivarkurs... sid 4

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 7 juni 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG Petersson,

Läs mer

MEDLEMSAKTIVITETER. Våren 2017

MEDLEMSAKTIVITETER. Våren 2017 MEDLEMSAKTIVITETER Våren 2017 Först av allt vill vi från Styrelsen önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!! Vi hoppas att vi har någon aktivitet i vårt program kan locka dig och att vi träffas någon av

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 12 april 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG

Läs mer

Stöd i Sollentuna. Information till dig som är barn eller ungdom och har en funktionsnedsättning. Senast uppdaterad:

Stöd i Sollentuna. Information till dig som är barn eller ungdom och har en funktionsnedsättning. Senast uppdaterad: Stöd i Sollentuna Information till dig som är barn eller ungdom och har en funktionsnedsättning Senast uppdaterad: 2017-01-10 Träffa din handläggare Om du eller dina föräldrar vill ansöka om stöd får ni

Läs mer

Kajsa Råhlander är vårt Rättsombud Se bifogad information med tips om vad ni kan få hjälp med

Kajsa Råhlander är vårt Rättsombud Se bifogad information med tips om vad ni kan få hjälp med Aktiviteter Vill du vara med och påverka? Vi vill starta en Kompisgrupp för personer med utvecklingsstörning Kom till vårt informationsmöte - Måndag den 20 januari kl 19 (se separat inbjudan) Vinterfest

Läs mer

FUB Uppsala vill Ge makten vidare- ett projekt som drivs med medel från Arvsfonden

FUB Uppsala vill Ge makten vidare- ett projekt som drivs med medel från Arvsfonden Vi arbetar med delaktighet och rättigheter Vi vill tillsammans med er öka inflytandet för alla som har rätt till insatser enligt LSS, så att samhället blir mer demokratiskt. Kom och var med och bestäm!

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 10 maj 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, PG Petersson,

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2018 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2018. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Medlemsblad Maj 2017

Medlemsblad Maj 2017 Medlemsblad Maj 2017 Medlemsutskick Får du vårt medlemsbrev via epost? För en miljövänligare kommunikation och för att underlätta kontakten med våra medlemmar efterlyses din epost-adress. Skicka det gärna

Läs mer

Att få och få behålla LSS-insatser i Uppsala - En studie av myndighetsutövningen 2010-2014

Att få och få behålla LSS-insatser i Uppsala - En studie av myndighetsutövningen 2010-2014 Att få och få behålla LSS-insatser i Uppsala - En studie av myndighetsutövningen 2010-2014 Infoteket Uppsala 2015-01-28 Med dr Barbro Lewin, funktionshinderforskare vid nätverket Centrum för forskning

Läs mer

KLIPPANS ORDFÖRANDEKONFERENS I GLOBEN 13-15/

KLIPPANS ORDFÖRANDEKONFERENS I GLOBEN 13-15/ KLIPPANS ORDFÖRANDEKONFERENS I GLOBEN 13-15/10 2017 Fredag 13/10 Vi möttes på resecentrum i Växjö vid 11:30 för färd upp till Stockholm. Uppe i Stockholm på perrongen mötte Gunilla Johannisson oss och

Läs mer

Aktiviteter och annan information

Aktiviteter och annan information Medlemsinfo 17 januari 2017 Aktiviteter och annan information Kamratföreningens Disco i Täby Finns enstaka plats på Temadag om LSS 21/1, se nedan 28/1, se nedan Innehållsförteckning Vi behöver hjälp i

Läs mer

Ett gott och självständigt liv. Stöd och service enligt LSS-lagen. Linköpings kommun linkoping.se

Ett gott och självständigt liv. Stöd och service enligt LSS-lagen. Linköpings kommun linkoping.se Ett gott och självständigt liv Stöd och service enligt LSS-lagen Linköpings kommun linkoping.se Stöd och service enligt LSS-lagen Du som har stora och varaktiga funktionsnedsättningar har enligt lag rätt

Läs mer

Helgläger Dagläger Lovläger

Helgläger Dagläger Lovläger Helgläger Dagläger Lovläger VÅRD OCH OMSORG LÄGER OCH FRITID Läger Du som förälder har möjlighet att få läger till ditt barn på helger och skollov. Lägerverksamheten vänder sig till barn, ungdomar och

Läs mer

Fest i AKC. AKC kallar sina medlemmar till ett extra medlemsmöte. Nr 115, november 2013. Kära medlemmar i Assyrien Kulturcenter,

Fest i AKC. AKC kallar sina medlemmar till ett extra medlemsmöte. Nr 115, november 2013. Kära medlemmar i Assyrien Kulturcenter, Nr 115, november 2013 AKC kallar sina medlemmar till ett extra medlemsmöte Kära medlemmar i Assyrien Kulturcenter, Ni har tidigare fått information om att AKC:s hyresavtal har sagts upp av vår hyresvärd

Läs mer

Kollektivtrafik för alla

Kollektivtrafik för alla Färdtjänst Kollektivtrafik för alla Färdtjänst är till för att alla ska ha möjlighet att åka kollektivt, även den som har en funktionsnedsättning. När du reser med färdtjänst får du därför räkna med att

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2015 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Reportage från

Läs mer

LSS. Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade

LSS. Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade LSS Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade Alla människor är olika. Vissa klarar sig helt själva. Människor med funktionshinder kan behöva hjälp för att kunna leva ett bra liv. Ordet funktionshinder

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

upente ) 'V( t526, Lena Wiksten Andersson, sekreterare LSS -RÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum:

upente ) 'V( t526, Lena Wiksten Andersson, sekreterare LSS -RÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: upente LSS -RÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 1 Plats och tid: Daglig verksamhet Mimer, Stabby Backe 2D. Närvarande: Joakim Strandman (MP) Pia Ek, HSO Finn Hedman, HSO Leif Tallskog, HSO Birgitta

Läs mer

Fritidsprogram. Maj augusti 2017

Fritidsprogram. Maj augusti 2017 Fritidsprogram Maj augusti 2017 Disco på Berget. Fredag 5 maj. DJ: Jajja KOSTNAD 50 kronor Personal går in gratis! Fika och godisförsäljning finns! TID OCH PLATS Fredag 5 maj Klockan: 18.30-21.00 Kvällsverksamheten

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer

Uppsala. Maj 2012. Maj. Föreningen Attention Uppsala bjuder på. Kaffe/te och tårta. Föreningen vill avsluta vårens cafékvällar med något extra gott.

Uppsala. Maj 2012. Maj. Föreningen Attention Uppsala bjuder på. Kaffe/te och tårta. Föreningen vill avsluta vårens cafékvällar med något extra gott. Uppsala Maj 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 2 Om valfrihetsremiss inom Vårdgarantin... sid 3 Inspirationsdag om återhämtning... sid 4 Filmklubb på nätet... sid 5 Boendestöd

Läs mer

Fritidsnytt. Hösten 2016

Fritidsnytt. Hösten 2016 Fritidsnytt Hösten 2016 1 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården

Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården Tel: 018-37 03 02 info@tallkrogen-fub.se www.tallkrogen-fub.se Semesterläger 2014 på TALLKROGEN FUB-gården Sköna sommardagar fyllda av aktiviteter TALLKROGENLÄGER Under sommaren anordnar vi semestervistelser

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31 december 2016

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31 december 2016 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31 december 2016 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

hela vägen Inspiration & information för dig som behöver särskola, skola, LSS-insatser, arbete & stöd.

hela vägen Inspiration & information för dig som behöver särskola, skola, LSS-insatser, arbete & stöd. välkommen till mässan hela vägen Inspiration & information för dig som behöver särskola, skola, LSS-insatser, arbete & stöd. Nämnden för hälsa och omsorg Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Mässan

Läs mer

Organ: Kommunala Funktionshinderrådet AU. Tid: Tisdagen den 2 februari 2016, kl. 13:30-17:00

Organ: Kommunala Funktionshinderrådet AU. Tid: Tisdagen den 2 februari 2016, kl. 13:30-17:00 PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet AU Tid: Tisdagen den 2 februari 2016, kl. 13:30-17:00 Plats: Mötesrummet i biblioteket, Kinna Närvarande: Janåke Sjöquist, HSO, ledamot Kicki Staffas, Neuro,

Läs mer

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun Färdtjänst En del av kollektivtrafiken Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun 2 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken. Färdtjänstresan är en resa

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2014 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Information

Läs mer

FUB bladet, september 2019

FUB bladet, september 2019 FUB bladet, september 2019 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Nu är vi igång igen! Vi välkomnar er alla till en höst full av aktiviteter med FUB I bilagorna hittar ni information om vad vi

Läs mer

LSS. Lag om Stöd och Service till vissa funktionshindrade för dig som bor i Huddinge kommun.

LSS. Lag om Stöd och Service till vissa funktionshindrade för dig som bor i Huddinge kommun. LSS Lag om Stöd och Service till vissa funktionshindrade för dig som bor i Huddinge kommun. Vart vänder jag mig? Du som bor i Huddinge kommun och har stora funktionsnedsättningar kan vända dig till biståndskansliet

Läs mer

Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen

Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen HSO Göteborgs nyhetsbrev, nr 6 2017. Läs nyhetsbrevet i din webbläsare. Sprid gärna nyhetsbrevet till andra intresserade Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen För att uppmärksamma

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST LÄTTLÄST INFORMATION TILL DIG SOM SÖKER FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en taxi eller minibuss för dig som har svårt att röra dig. Du betalar en avgift varje

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN 2019 ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet som är långvarigt

Läs mer

LSS. Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade för dig som bor i Huddinge kommun

LSS. Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade för dig som bor i Huddinge kommun S O C I A L F Ö RVA LT N I N G E N I H U D D I N G E LSS Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade för dig som bor i Huddinge kommun Vart vänder jag mig? Du som bor i Huddinge kommun och

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019 Funka Varberg Fritidsprogram våren 2019 2 Innehåll Allmän information...4-5 19/1 Bokfika... 6 21/1 Funkisdrama... 8 25/1 Dans i Falkenberg... 9 10/2 Bowling på Bruket... 11 16/2 Ishockey Frölunda - Skellefteå...12

Läs mer

Stöd i vuxenlivet - Sammanställning av stödinsatser för personer med funktionshinder

Stöd i vuxenlivet - Sammanställning av stödinsatser för personer med funktionshinder Stöd i vuxenlivet - Sammanställning av stödinsatser för personer med funktionshinder Falu Kommun Socialförvaltningen LSS-sektionen Det här häftet visar olika vägar till stöd för Dej med funktionshinder.

Läs mer

FUB KARLSTAD MED OMNEJD

FUB KARLSTAD MED OMNEJD FUB KARLSTAD MED OMNEJD Handlingsplan mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling. Samt en plan för hur vi agerar om någon far illa (ex. sexuella övergrepp) Meningen med handlingsplanen Alla

Läs mer

Varma hälsningar. september Till alla Klippan-sektioner. Hej alla!

Varma hälsningar. september Till alla Klippan-sektioner. Hej alla! september 2015 Till alla Klippan-sektioner Hej alla! brev Hoppas ni haft en fin sommar! Ta med nyhetsbrevet till ert nästa möte. Använd det ni har nytta av. Ni får bland annat en fin film den här gången.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 15 maj Vårens sista kvällscafé blir en riktig fest! Show med The Fantastic Four The Fantastic Four kommer direkt från Hollywood till Café

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

AKTUELLT FÖRENINGARNA

AKTUELLT FÖRENINGARNA AKTUELLT FÖRENINGARNA KURSER 1. Hemsidan - återträff IKT-kommittén bjuder till en återträff - en inspirationsdag - den 22 november. Viktigt att hemsidan hålls uppdaterad, den är ett av våra ansikten utåt.

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

2019 Fritiden i Grums

2019 Fritiden i Grums 2019 Fritiden i Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 (Maud svarar i telefonen)

Läs mer

2014-12. Söka färdtjänsttillstånd

2014-12. Söka färdtjänsttillstånd 2014-12 Söka färdtjänsttillstånd 1 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken och är till för personer som på grund av ett funktionsnedsättning har väsentliga svårigheter att åka med

Läs mer

Föreningen Attention Uppsala vill önska sina medlemmar ett riktigt gott nytt år!

Föreningen Attention Uppsala vill önska sina medlemmar ett riktigt gott nytt år! Uppsala Januari 2013 Innehåll Vårens cafékvällar och träffar... sid 2 Om den nya samtalsgruppen... sid 3 Tips om online-utbildning, kognitiva hjälpmedel... sid 3 Ett axplock ur habiliteringens kursprogram

Läs mer

Medlemsföreningarnas aktiviteter

Medlemsföreningarnas aktiviteter Medlemsföreningarnas aktiviteter SCUF:s medlemsföreningar ska enligt förbundets stadgar driva verksamhet som verkar i enlighet med förbundets ändamål. Detta innebär att en medlemsförening i SCUF arbetar

Läs mer

Verksamhetsberättelse juni juni 2017

Verksamhetsberättelse juni juni 2017 [Ange dnr] LSS-rådet [Ange namn och funktion] 1(5) Verksamhetsberättelse 2016- LSS-rådet LSS-rådet drivs i projektform sedan beslut i nämnd i april 2016 och ska utvärderas under. Vid LSS-rådets möte 19

Läs mer

Anhörigstöd Program januari-juni 2019

Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Stöd i Sollentuna. Information till dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning. Senast uppdaterad:

Stöd i Sollentuna. Information till dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning. Senast uppdaterad: Stöd i Sollentuna Information till dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning Senast uppdaterad: 2016-09-08 Innehåll Vem kan få hjälp och stöd enligt LSS Så här gör du för att ansöka Ledsagarservice

Läs mer

Här är information till dig som bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på Höstfibblan om vad som är på gång hos oss i vinter.

Här är information till dig som bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på Höstfibblan om vad som är på gång hos oss i vinter. Juli 2018 Hänt sedan sist och kommande Här är information till dig som bor hos oss eller är närstående till någon av våra boende på om vad som är på gång hos oss i vinter. Ni som är nyinflyttade och era

Läs mer

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna brev Sommaren närmar sig. Hoppas ni har haft en bra vår tillsammans i Klippan-sektionerna! Ta med det här nyhetsbrevet till Klippan-sektionens nästa möte

Läs mer

Det är ditt liv. Delaktighet i sikte. Lättläst handledning för cirkelledare

Det är ditt liv. Delaktighet i sikte. Lättläst handledning för cirkelledare Det är ditt liv Delaktighet i sikte Lättläst handledning för cirkelledare Projektet med delaktighet i sikte Materialet Det är ditt liv gjordes i FUB:s projekt Med delaktighet i sikte. Ett projekt arbetar

Läs mer

Adress. Fritidsprogram. LSS Funktionsstöd- Fritid. Maj- Augusti NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, eller skicka e-post till:

Adress. Fritidsprogram. LSS Funktionsstöd- Fritid. Maj- Augusti NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, eller skicka e-post till: Adress LSS Funktionsstöd- Fritid NÄR DU SKA ANMÄLA DIG! Ring, eller skicka e-post till: Fritidskonsulent Ulf Melin 013-20 67 33 E-post: ulfmel@linkoping.se Fritidskonsulent Ingela Andersson 013-20 67 07

Läs mer

FUB SÖDRA SÖRMLAND Nr 4, 2015 För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

FUB SÖDRA SÖRMLAND Nr 4, 2015 För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning FUB SÖDRA SÖRMLAND Nr 4, 2015 För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Ordföranden har ordet: Hej FUB:are! Som jag nämnt tidigare har olikheter i kommunernas LSS verksamheter uppstått över tid.

Läs mer

Anteckningar från SUF-möte i Heby

Anteckningar från SUF-möte i Heby Anteckningar från SUF-möte i Heby 110301 Närvarande: Annika Norling, Sven-Erik Pistol, Margareta Nyman, Kristina Eriksson, Annice Larsson och Mita Ingstedt * Cafekvällar. Den 15 februari hade vi en café

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 1/2016

Fritidsnytt. Nr 1/2016 Fritidsnytt Nr 1/2016 Här kommer vårens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi hoppas

Läs mer

Barn och familj 2018/2019

Barn och familj 2018/2019 Våren 2019 Barn och familj 2018/2019 Låt barnen komma till mig, säger Jesus. Barn och familj är en viktig del av vår verksamhet. De förtjänar det bästa i livet! I våra grupper lägger vi stor vikt vid att

Läs mer

Habiliteringen i Dalarna

Habiliteringen i Dalarna Habiliteringen i Dalarna Länsgemensamma Gruppverksamheter och Informationstillfällen för personer med funktionsnedsättning samt för närstående, personal och nätverk 2019 Se även Habiliteringens hemsida

Läs mer

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever.

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Information till handledare Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Detta blad lämnas direkt till praoplatsen. * Efter avslutad praoperiod, lämnas bladet åter ifyllt till eleven.

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST INFORMATION TILL DIG SOM SÖKER FÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST I KARLSTADS KOMMUN VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken för dig med en funktionsnedsättning.

Läs mer

Hoppas ni får en underbar sommar!

Hoppas ni får en underbar sommar! juni 2015 Till alla Klippan-sektioner Hej alla vänner i Klippan-sektionerna! brev Bild från Almedalen Foto: Mikael Svedberg Nu kanske ni inte träffas så ofta när sommaren är här? Då kan du ta med nyhetsbrevet

Läs mer

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på fub.se/lokalt/fub-i-sodra-roslagen

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på fub.se/lokalt/fub-i-sodra-roslagen Medlemsinfo Januari 2015 För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på fub.se/lokalt/fub-i-sodra-roslagen Aktiviteter Föreningens årsmöte 2015 Tid: onsdag den 11 februari

Läs mer

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december 2017 Detta programblad vänder sig till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har någon

Läs mer

Svenska Sektionens nyhetsbrev 17 november Kära familjer! Vi är alla skakade av det som hände i fredags. Tyst minut

Svenska Sektionens nyhetsbrev 17 november Kära familjer! Vi är alla skakade av det som hände i fredags. Tyst minut Svenska Sektionens nyhetsbrev 17 november 2015 Kära familjer! Vi är alla skakade av det som hände i fredags. Tyst minut Igår hölls en tyst minut på skolgården för alla elever 6ème-T. Det inleddes med ett

Läs mer

Minnesanteckningar 12 februari 2014

Minnesanteckningar 12 februari 2014 1 (5) KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET Anteckningarna anmäles i kommunstyrelsens ledningsutskott. Minnesanteckningar 12 februari 2014 Närvarande: Ulrika Spårebo Lars Alderfors Kristina Eriksson Annika Magnusson

Läs mer

Tack för fortsatt förtroende, vi lovar att fortsätta driva Era frågor!

Tack för fortsatt förtroende, vi lovar att fortsätta driva Era frågor! FUB bladet, maj 2014 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Tack för fortsatt förtroende, vi lovar att fortsätta driva Era frågor! Styrelsen tackar er alla för fortsatt förtroende. Vi fortsätter oförtrutet

Läs mer