FUB bladet, december 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FUB bladet, december 2018"

Transkript

1 FUB bladet, december 2018 Information till medlemmar inom Uppsala/Knivsta FUB Julen står inför dörren, liksom LSSutredningen Ytterligare ett år har gått, julen står inför dörren och vi blickar tillbaka över 2018, ett turbulent år på många plan i Sverige och världen. Året har handlat mycket om LSS, en viktig fråga för FUB. Regeringens utredning skulle vara klar i oktober men har senarelagts. Tiden är förlängd till januari. FUB känner en stor oro över vad utredningen kommer innebära och hur den kommer att påverka alla som är beroende av LSS. Vi hoppas dock att vårt riksförbund kan vara med och påverka under arbetets gång. Följ gärna debatten på FUBs hemsida Den 3 december är det dags för den årliga manifestationen för LSS i Stockholm. Kom med du också! Allas röster behövs, särskilt nu när utredningen är i sin slutfas. ********************************* Här i Uppsala är vi i FUB Uppsala/Knivsta särskilt stolta över vår ordförande Pia Ek. Pia fick nyligen ta emot ett hederspris för sitt ideella arbete och sin insats inom Uppsala kommun. Hon har under många år drivit frågor för FUB:s räkning, bland annat har hon startat upp FUB:s projekt Ge makten vidare och är även en av drivkrafterna bakom LSS-rådet. Vi är så stolta över dig Pia! Tack för din insats inom FUB! Med detta önskar vi er alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT 2017! Hälsningar Kerstin Roshed, genom styrelsen för FUB Uppsala

2 Nya medlemsavgifter from 2019 Vid vårt årsmöte 2018 kvarstod våra medlemsavgifter, 200 kr för huvudmedlem och 75 kr för familjemedlem. Medlemsavgiften har varit olika beroende på var man bott i Sverige. Men, vid förbundsstämman för FUB beslutades att alla ska ha samma avgift: 240 kr för huvudmedlem och 60 kr för familjemedlem. Lokalföreningarna ska också få större del av medlemsavgiften än tidigare och man ändrade också stadgarna så att vi själva kan besluta om ändringen på ett medlemsmöte. Vi ställer oss positiva till en medlemsavgift som är lika för alla i Sverige. Det förenklar och gör verksamheten mer likvärdig. De nya medlemsavgifterna gäller från och med Har du frågor, mejla styrelsen. Förändringar inom Uppsala kommun Uppsala kommun står inför förändringar i samband med att valet är över, vissa politiker slutar och får lämna plats för nya i omsorgsnämnden från och med 1 januari Under de 4 år som gått har vi haft stöd av politiken i många frågor. Framför allt vill vi tacka Eva Christiernin som slutar nu, hon har drivit många frågor som berör oss. Vi har också förlorat en kunnig förvaltningsdirektör, Tomas Odin. Två namn som båda har betytt mycket för FUB. Ett byte av både nämnd och direktör innebär en stor förändring, som vi ser fram emot med viss oro. Det tar ofta lång tid för nya personer att lära sig och att få förståelse för våra medlemmars behov och situation. Men vi hoppas på det bästa och ser fram emot nya möten där vi ska fortsätta driva FUB:s frågor. ÅRSMÖTE den 5 mars 2019 Boka in dagen redan nu! Håll ögonen på vår hemsida för mer information.

3 Välkommen på JULFEST med FUB! 13 januari kl i Gränbyskolan Dans kring granen under ledning av Uppsala ungdomsring Gratis inträde för medlemmar 50 kr för icke medlemmar I inträdet ingår fika och godispåse!

4 Alla barn och unga är välkomna på Disco på Grand Lördag den 19 januari 2019 kl Grand Trädgårdsgatan 5 i Uppsala Kom och dansa med oss! Vi bjuder på överraskningar och en härlig discostämning Gratis för medlemmar, ledsagare och assistenter. Ta med ditt medlemskort! Övriga betalar 40 kronor per person Korv och godis och popcorn finns att köpa - ta med femkronor! Discot ordnas av FUB - föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i samarbete med klass 9 i Tunabergsskolan som står för lekar, danser och musik Tack till Gillbergska och Prins Gustafs Stiftelser som gör detta möjligt Välkomna! För frågor kontakta FUB Uppsala Lotte.sederholm@uppsala.fub.se eller ring eller

5 Ledarutbildning Vill du leda en studiecirkel? Vi träffas fyra förmiddagar för att prata om ledarskap, hur grupper fungerar och vad det kan betyda att leda en studiecirkel. Datum: 22, 23, 28, 29 januari Tid: klockan med fika från klockan 9.30 Plats: Kungsgatan 64 i HSO huset i Uppsala Kursledare: Maj Rundström från Bilda och Eleonor Belin och Thérese Wappsell Två kursledare: Eleonor och Tess från Ge Makten Vidare Anmälan: till charlotte.backlund@bilda.nu Sista anmälningsdag: 15 december. Kostnad: Utbildningen är gratis och vi bjuder på fika. Välkommen!!

6 FUB Uppsala vill Ge makten vidare - ett projekt som drivs med medel från Arvsfonden Vi arbetar med delaktighet och rättigheter Vi vill tillsammans med er öka inflytandet för alla som har rätt till insatser enligt LSS, så att samhället blir mer demokratiskt. Kom och var med och bestäm! Vi är just nu tretton personer som arbetar här, varav fem handledare. Vi har också många som arbetar i olika arbetsgrupper! Kontoret är öppet vardagar mellan kl Vi är en sambandscentral i Uppsala. Vi arbetar utifrån att vi tror att det bästa för oss i Uppsala är att vi får ETT ställe att gå till eller ringa till eller mejla till för ALLA frågor som rör personer som är aktuella för insatser enligt LSS och deras närstående. Vi ska inte behöva veta om en fråga hör till kommunen, Regionen eller staten. Det stället, typ ett LSS-centrum, kan bli en daglig verksamhet, där man har uppgiften att slussa vidare och ta hand om frågor som följs upp. Vi hjälper till att öka kunskapen hos personer med utvecklingsstörning och de och deras närstående kan bidra med expertkunskap och rådgivning. Arbetsgrupper Vi har arbetsgrupper för olika frågor, där vi träffas och pratar och bestämmer hur vi ska gå vidare. De frågor som behandlas kommer från målgruppen, förvaltning, personal, närstående och politiken. Det finns snart 100 personer som vill vara med och diskutera en eller flera frågor. I de 11 arbetsgrupper som är aktiva arbetar totalt ca 60 personer. Vissa är aktiva i flera grupper. Pratstunder och Hundpromenader Thomas är med på Café Draget på måndagar när det är vanlig cafékväll. Pratstunden kan också bjudas in till er där ni bor eller där ni arbetar. Eleonor har hundpromenader, som går att beställa. Vi testar Pratstunder på Broströms Kafé.

7 FUB Uppsala vill Ge makten vidare - ett projekt som drivs med medel från Arvsfonden Utbildningar Delaktighetsmodellen: Fem brukarvägledare har nu fått diplom och är klara för nya uppdrag! En medarbetare till utbildas i vår. Brukarrevisionsutbildning: Utbildning pågår, fem personer utbildas. Samordnare deltar från Uppsala kommun. Utbildning i intervjuteknik äger rum 31 januari - 1 februari med utbildare från Göteborg. Forskning Vi har sju studenter vid Uppsala universitet som gör/har gjort magisterexamensarbeten åt oss. Fyra logopeder och tre IT-studenter. Arbetena handlar om en checklista för kommunikativ tillgänglighet i vården, förbättra AKK för vuxna och programmering för att flerfunktionshindrade ska kunna påverka handlingen i virtual reality-filmer. Den senare är slutförd och resultaten används i en forskningsansökan till Vinnova för att utveckla en produkt. Ett forskningsprojekt rörande dietistbehov för målgruppen pågår och vi har fått medel att använda för att göra en forskningsansökan rörande positiva avvikelser. DMO-Slingor Vi har gjort fyra slingor, tre i LSS-verksamhet och en som gäller färdtjänst. Vi har genomfört en slinga i höst med Försäkringskassan. Projektets handledare Carola deltar i DMO-handledarträffarna som Uppsala kommun håller i. Studiecirklar Pod kurs - cirkeln startar senare. Att leva med flera diagnoser kurs pågår på servicebasen Bellmansgatan. Att skriva blogg, poesi och drama - i samarbete med Stadsbiblioteket och Litteraturcentrum. Mallasalen Uppsala Stadsbibliotek. Alla deltagare får vara med i en antologi. Fortsätter till våren!

8 FUB Uppsala vill Ge makten vidare - ett projekt som drivs med medel från Arvsfonden Lära för att leda - cirkeln för dig som själv vill leda en studiecirkel. Start januari 2019 ( ) Att ha God Man eller Förvaltare börjar till våren. Ta makten över ditt liv - en ny kurs med dramapedagogiska metoder. Start 27 november på Fyrisgården. Mitt liv Jag bestämmer en kurs som vi kan ge i vår om intresse finns Vegetarisk matlagning - kurs pågår på Fyrisgården. Mitt val - pågår. Nästa träff 5 december. Projektet satsar på EU-ambassadörer inför vårens val. Vi arbetar med att göra en studiecirkel om motion och en om hur man sköter sin ekonomi till våren Satsa på din hälsa - öppna mottagningar. Gratis rådgivning med enkla tips! Sista gången för hösten är 12 december. Återkommer till våren! Skattkammaren Uppsala Stadsbibliotek kl Volymen på max : Vi deltar tillsammans med FUB Uppsala i en tävling där de två bästa lokala föreningarna kan anställa 2 projektledare på halvtid. Målgrupp är ungdomar med utvecklingsstörning. Disco : Elever från Tunabergsskolans klass 9 ansvarar för ett Disco på Grand Lördag den 19 januari 2019 kl Discot är för barn och unga med utvecklingsstörning. Fritid-för-alla-dagen på Fyrishov Lördag den 26 januari 2019! Vi deltar i arbetsgruppen och med volontärer och informationsbord under dagen. Special Olympic Schoolday succén kommer tillbaka den 23 april Vi samarbetar i en arbetsgrupp med Fritidföralla gruppen. Friluftsaktiviteter i samverkan med scoutkåren, vi har inte haft möte än.

9 FUB Uppsala vill Ge makten vidare - ett projekt som drivs med medel från Arvsfonden Föreläsningar Thomas föreläser tillsammans med Kajsa Råhlander och Anders Wahlström i Tierp via Infoteket till våren. Ta makten över ditt liv Thomas föreläser via Sesam i Tierp den 29 januari kl Identifiera bra verksamheter Vi kommer att arbeta med att utse bästa LSS-verksamhet en gång om året. Storkonferensen Storkonferensgruppen planerar nu för en konferens den 7 maj Filmgruppen arbetar med tillgänglighet och bemötande, snart kommer deras kortfilmer! Ge Makten Vidare på Facebook och Instagram Läs mer på vår sida på Facebook och Instagram om vad som händer i projektet! 125 personer följer projektet via FB nu.

10 Vi i projektet vill särskilt uppmärksamma aktiviteter, där man kan delta efter intresse Samtalsgrupp - anhöriga/gode män För vuxna barn Är du intresserad av att vara med i en samtalsgrupp anhöriga - vuxna barn? Hör av dig till mariannechilds49@gmail.com eller kerstin.bolin@hotmail.com. Barn under 18 Om du vill starta en samtalsgrupp eller låta FUB ansvara för din samtalsgrupp Anhöriga - barn under 18? Kontakta Lotte lotte.sederholm@uppsala.se Fritid-för-alla-dagen - gäller anhöriga och personer med utvecklingsstörning i alla åldrar på Fyrishov Lördag den 26 januari 2019 kl Special Olympic Schoolday - barn som går i grundsärskolan Tisdag den 23 april 2019 Klockan 9-12 Anhörig kan vara med som åskådare Storkonferensen - för unga och vuxna med utvecklingsstörning Vi pratar med politiker 7 maj kl Storan, Kungsgatan 62 Anmälan till Lotte, Ge makten vidare Satsa på din hälsa - för personal och boende/deltagare i LSS-verksamheter fortsätter i vår, start i februari med mottagning på Uppsala Stadsbibliotek Lokal Skattkammaren Datum och tid meddelas i FUBs kalendarium och i utskick GE MAKTEN VIDARE GE MAKTEN VIDARE

11 Välkommen på dans Gränbyskolans aula Tid: januari 22 februari 22 mars 26 april 24 maj Entré för medlemmar 60 kr Entré för icke medlemmar 80 kr. Fika finns att köpa. Vid frågor ring Katarina

12 Våren 2019 Café Draget OBS! Lokalen tillåter max 50 personer varav 4 rullstolar på grund av brandsäkerheten. Ring gärna till Lotte Sederholm Telnr samma måndag för att säkerställa att det finns plats. 21 januari Cafékväll 28 januari Cafékväll 4 februari Bingokväll, kostnad 40 kr 11 februari Cafékväll 18 februari Cafékväll 25 februari Dansafton 4 mars Fettisdagen, semla 20 kr 11 mars Bingokväll, kostnad 40 kr 18 mars Cafékväll 25 mars Våffeldagen, våffla 10 kr 1 april Cafékväll 8 april Cafékväll 15 april Påskbingo, kostnad 40 kr 29 april Cafékväll 6 maj Cafékväll 13 maj Bingokväll, kostnad 40 kr 20 maj Cafékväll 27 maj Cafékväll 3 juni sommarbingo, kostnad 40 kr Bingon börjar klockan Under cafékvällarna visas film i filmhörnan och musik spelas i caférummet. Öppettid: Måndagskvällar mellan Du är hjärtligt välkommen till oss på Kålsängsgränd 10A i Uppsala Med reservation för eventuella förändringar i programmet se vår hemsida Verksamheten sponsras av Uppsala kommun

13 LSS-manifestationen i Stockholm den 3 december på Norrmalmstorg LSS är vår lag, en rättighetslag. Den ger oss rätt till stöd för att kunna leva som alla andra. R egeringen tycker att det har blivit för dyrt med LSS och ändrade riktlinjerna för hur försäkringskassan ska tolka lagen. Nu har många brukare förlorat sitt stöd. Samtidigt har de som gjort nyansökningar inte fått dem beviljade. På grund av detta anordnar RBU, en manifestation för bevarandet av LSS för andra tredje i rad i Stockholm. Det blir välkända talare och en möjlighet att visa upp oss, stå upp för våra åsikter och påtala våra behov. Kom med du också! Alla röster behövs! Var med och spara på vår miljö och ekonomi, ta emot information från FUB via mejl! FUB-bladet skickas bara till huvudmedlemmar. Du som vill ha FUB-bladet bara som e-post kontakta Anna-Karin Wirén, som är den som skickar ut e-post från oss. annakarin_wiren@yahoo.se Tallkrogen, FUB:s egen lägergård Snart kommer information om vårens läger på Tallkrogen i våra brevlådor. Passa på att anmäla er! Bättre lovaktiviteter finns inte! Har ni frågor, kontakta Kristina och Tomas. Telefon: eller

14 Disco för barn och ungdomar lördagen den 19 januari kl på Grand Sedan ett par år tillbaka är discot ett samarbete där elever i grundskolan ansvarar för discot. I år är det Tunabergsskolans klass 9 som anordnar discot. Vi hoppas att många kommer och dansar med dem! Se bilaga! Turbo och Leos Lekland Vi fortsätter erbjuda varje medlem på ett besök/månad på Leos Lekland eller Turbo en gång i månaden, måndag - torsdag. (gäller inte mat). Man väljer en av aktiviteterna Antingen ett besök på Leos eller ett besök på Turbo/månad Glöm inte medlemskortet! TACK både Leos Lekland och Turbo och våra bidragsgivare för ett gott samarbete! Om du inte är med på mejl-listan för utskick och information om våra aktiviteter, skicka ett mejl till annakarin_wiren@yahoo.se

15 Varför får inte jag styra över mitt liv? Varför får jag inte bara vara en vanlig mamma? Föreläsning och workshop där vi vill diskutera hur vi bäst utvecklar arbetssätt för att personer som har utvecklingsstörning ska få större egenmakt och inflytande i sina liv. Fallbeskrivningar diskuteras i smågrupper. Tid: Två timmar inklusive paus. Föreläsarna Anders Wahlström, Kajsa Råhlander och Thomas Kjellberg representerar chef/personal, anhörig/författare och brukare/debattör. Vi vänder oss till brukare, närstående och personal, chefer och politiker. Välkommen att boka! kontakta Lotte Sederholm telefon lotte.sederholm@uppsala.fub.se Föreläsningen genomförs inom projektet Ge makten vidare som drivs av FUB Uppsala med medel av Arvsfonden

16 LÄTTLÄST! GE MAKTEN VIDARE Vårt projekt hjälper våra medlemmar att få vara med och bestämma på olika sätt. Lotte Cederholm skriver i bilagan vad de gör. SÄRSKOLAN FUB samarbetar med särskolan. Vi pratar till exempel om skolskjuts, sekretess och fritids. TALLKROGEN, FUB:S LÄGERGÅRD Snart kan ni ansöka om läger på Tallkrogen. De hälsar oss varmt välkomna. DISCO på Grand För barn och ungdomar. Den 19 januari kl TURBOS OCH LEOS LEKLAND Vi fortsätter vårt samarbete med Turbo och Leos Lekland. Lägre entréavgift måndagar torsdagar, en gång per månad/ställe. Varmt välkomna! LSS-RÅDET Har du frågor du vill att vi ska ta upp? E-posta Pia.Ek@telia.com NÄSTA FUB:BLAD KOMMER I FEBRUARI På hemsidan kan ni hitta information om vad som händer. FUB Uppsala och Knivsta önskar er alla en fin jul. Hemsida: Nästa FUB-blad: februari Har du frågor, idéer eller kanske du har något annat du vill berätta om i FUB-bladet, mejla: kerstin.roshed@hotmail.com FUB Uppsala Ordförande: Riksförbundet FUB, HSO Uppsala Pia Ek Gävlegatan 18 C Kungsgatan 64 pia.ek@telia.com Postadress: Box Uppsala FUB- bladet: Stockholm Tel: Kerstin.Roshed@hotmail.com Tel:

FUB Uppsala vill Ge makten vidare- ett projekt som drivs med medel från Arvsfonden

FUB Uppsala vill Ge makten vidare- ett projekt som drivs med medel från Arvsfonden Vi arbetar med delaktighet och rättigheter Vi vill tillsammans med er öka inflytandet för alla som har rätt till insatser enligt LSS, så att samhället blir mer demokratiskt. Kom och var med och bestäm!

Läs mer

FUB bladet, juni 2018

FUB bladet, juni 2018 FUB bladet, juni 2018 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Valet 2018: Ge ditt stöd till våra medlemmar och LSS! Solen skiner, sommaren stundar och många av oss sitter säkert och planerar inför

Läs mer

FUB bladet, december 2017

FUB bladet, december 2017 FUB bladet, december 2017 Information till medlemmar inom Uppsala/Knivsta FUB Det lackar mot jul Det har varit ett händelserikt år. LSS är i gungning, många får negativa besked av försäkringskassan. Men

Läs mer

FUB bladet, februari 2019

FUB bladet, februari 2019 FUB bladet, februari 2019 Information till medlemmar inom Uppsala/Knivsta FUB God fortsättning på det nya året! Året har gått fort. Vi hade många mål inför året och känner oss stolta över att vi lyckades

Läs mer

FUB bladet, september 2017

FUB bladet, september 2017 FUB bladet, september 2017 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Höst, ny termin, nya spännande möjligheter Finalplats! Vi hoppas att alla har haft en vilosam sommar och känner er redo för hösten.

Läs mer

LSS-rådet utvecklas också vidare (men ingår inte i projektet) vill du läsa mer så gå in på rådets hemsida.

LSS-rådet utvecklas också vidare (men ingår inte i projektet) vill du läsa mer så gå in på rådets hemsida. FUB bladet, maj 2017 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Snart sommar Sommaren är snart här och vi vill ge er lite sammanfattande information om vad som hänt sedan sist inom FUB. Det roligaste

Läs mer

FUB bladet, december 2016

FUB bladet, december 2016 FUB bladet, december 2016 Information till medlemmar inom Uppsala/Knivsta FUB Vi sammanfattar ett händelserikt 2016 Snart är år 2016 slut och vi har en del att glädjas över inom FUB: Från och med i år

Läs mer

FUB bladet, september 2018

FUB bladet, september 2018 FUB bladet, september 2018 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Tema: Valet 2018 Den nionde september är det val i Sverige! Snart är det val och vi ägnar stort utrymme åt det i höstens första

Läs mer

FUB bladet, juni 2019

FUB bladet, juni 2019 FUB bladet, juni 2019 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Snart sommar i en dyster (?) politisk värld men med ett blomstrande projekt! Ett nytt styrelseår är igång efter vårens årsmöte och

Läs mer

FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst

FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst FUB bladet, maj 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar FUB försöker bevaka och påverka allt från liftar till färdtjänst Inflytande Under första delen av året har vi använt mycket tid till att försöka

Läs mer

FUB bladet, september 2019

FUB bladet, september 2019 FUB bladet, september 2019 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Nu är vi igång igen! Vi välkomnar er alla till en höst full av aktiviteter med FUB I bilagorna hittar ni information om vad vi

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

FUB bladet, februari 2015

FUB bladet, februari 2015 FUB bladet, februari 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Våra medlemmar behöver dig! Vi har nu haft ett år av verksamhet igen - åren går så fort! Snart väntar årsmöte för FUB Uppsala. Vår verksamhetsberättelse

Läs mer

FUB bladet, februari 2016

FUB bladet, februari 2016 FUB bladet, februari 2016 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Läs även på www.fub.se/lokalt/fub-uppsala Våra medlemmar behöver dig! Vi i styrelsen behöver dig! Snart väntar årsmöte för FUB Uppsala.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

MEDLEMSAKTIVITETER. Våren 2017

MEDLEMSAKTIVITETER. Våren 2017 MEDLEMSAKTIVITETER Våren 2017 Först av allt vill vi från Styrelsen önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!! Vi hoppas att vi har någon aktivitet i vårt program kan locka dig och att vi träffas någon av

Läs mer

upente ) 'V( t526, Lena Wiksten Andersson, sekreterare LSS -RÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum:

upente ) 'V( t526, Lena Wiksten Andersson, sekreterare LSS -RÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: upente LSS -RÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 1 Plats och tid: Daglig verksamhet Mimer, Stabby Backe 2D. Närvarande: Joakim Strandman (MP) Pia Ek, HSO Finn Hedman, HSO Leif Tallskog, HSO Birgitta

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

Medlemsblad Maj 2017

Medlemsblad Maj 2017 Medlemsblad Maj 2017 Medlemsutskick Får du vårt medlemsbrev via epost? För en miljövänligare kommunikation och för att underlätta kontakten med våra medlemmar efterlyses din epost-adress. Skicka det gärna

Läs mer

Kursprogram Våren 2015

Kursprogram Våren 2015 Kursprogram Våren 2015 VUXENSKOLAN BORÅS OBS! Ny adress Druveforsvägen 8 504 33 Borås växel 0771-50 20 20 Välkommen till Vuxenskolan Sjuhärad Studieförbundet Vuxenskolan verkar för att personer med intellektuella

Läs mer

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset

Paneldebatt med riksdagsledamöter om LSS! Läns-FUB inbjuder till debatten den 8 maj 18:00-20:30 i ABF-huset Hej alla medlemmar, Trots en tidig vår med mycket sol som vill locka ut oss i naturen har föreningen också viktiga aktiviteter på gång som vi hoppas ni vill delta i även om det vackra vädret fortsätter

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

fklupealoi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: LSS-RÅDET Ann LarAn, OMF Jeanette Nordin, OMF

fklupealoi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: LSS-RÅDET Ann LarAn, OMF Jeanette Nordin, OMF fklupealoi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2018-02-14 1 Plats och tid: Lusthuset, Vattholmavägen 86, klockan 09:00-12:00. Närvarande: Pia Ek, HSO Finn Hedman, HSO Leif Tallskog, HSO Birgitta Ana,

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

FUB verksamhet Våren 2014

FUB verksamhet Våren 2014 FUB verksamhet Våren 2014 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finns och tag med fikapengar. Start: Onsdag 15 januari Tid: kl. 18.30 20.00 Plats:

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 1/2012

Fritidsnytt. Nr 1/2012 Fritidsnytt Nr 1/2012 Här kommer vårens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi hoppas

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Aktiviteter. Program Höst Rådgivning för personer med funktionsnedsättning

Aktiviteter. Program Höst Rådgivning för personer med funktionsnedsättning Aktiviteter Program Höst 2017 Rådgivning för personer med funktionsnedsättning LaSSe Brukarstödcenter för dig som söker information & kvalificerad rådgivning LaSSe Brukarstödcenter arbetar på uppdrag

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 på lättläst. Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018

Verksamhetsplan 2018 på lättläst. Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018 Verksamhetsplan 2018 på lättläst Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under 2018 Sidan En förening och en styrelse - sida vid sida 3 FUB ska påverka samhället 8 Valet 2018 11 Att sprida kunskap

Läs mer

Välkommen på seminariehelg

Välkommen på seminariehelg Välkommen på seminariehelg 20 21 oktober 2018 på VANN Spa och konferens, Brastad FUB Västra Götaland bjuder alla medlemmar och intresserade till denna seminariehelg. Tillsammans får vi kunskap, inspireras,

Läs mer

Uppsala. Augusti 2018

Uppsala. Augusti 2018 Uppsala Augusti 2018 Innehåll Byte av lokal för träffar... sid 2 Höstens cafékvällar och NPF-träffar... sid 3 Höstens föräldra- och anhörigträffar... sid 4 Föreläsningar m.m. på Infoteket... sid 5 Gratis

Läs mer

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad

Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad Årsmöte mars träff hos medlem på väg mot Special Göteborgsvarvet i maj månad på scenen på Glada Hudik teater i september månad Konserthuset med tjejgruppen Upp & ner gympa Ombord på Birka Klippans möte

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så 2019 MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: ringer Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december 2017 Detta programblad vänder sig till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har någon

Läs mer

FUB i Linköping. Verksamhetsplan 2014

FUB i Linköping. Verksamhetsplan 2014 FUB i Linköping Verksamhetsplan 2014 Verksamhets plan för 2014 för FUB i Linköping Aktiviteter Vi kommer att ha möte med omsorgsnämnden, utförare, anhörigstöd, LSS funktionsstöd, dagligverksamhets chefer

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer

Förslag till ändringar av medlemsavgift och stadgar på lättläst

Förslag till ändringar av medlemsavgift och stadgar på lättläst Förslag till ändringar av medlemsavgift och stadgar på lättläst Innehåll Sidan Medlemsavgift 4-7 Stadgar 8-11 Förslag till Samma medlemsavgift för alla och medlemsavgift 2019 Riksförbundet FUB har i många

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Aktiviteter Hösten 2015 Rådgivning för personer med funktionsnedsättning

Aktiviteter Hösten 2015 Rådgivning för personer med funktionsnedsättning Aktiviteter Hösten 2015 Bildtext: Träd i höstfärger Rådgivning för personer med funktionsnedsättning LaSSe Brukarstödcenter för dig som söker information & kvalificerad rådgivning LaSSe Brukarstödcenter

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Medlemsbrev februari 2019

Medlemsbrev februari 2019 Medlemsbrev februari 2019 Kallelse till årsmöte med FUB Stockholm och Inre Ringen Tid Söndag 10 mars 2019 klockan 10.00 12.30. Plats Åttiotvåan på S:t Göransgatan 82A Anmälan Anmäl dig senast onsdag 6

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

Även för anhöriga och yrkesverksamma. Studieprogram 2018/2019. För dig som har en funktionsvariation

Även för anhöriga och yrkesverksamma. Studieprogram 2018/2019. För dig som har en funktionsvariation Även för anhöriga och yrkesverksamma Studieprogram 2018/2019 För dig som har en funktionsvariation Viktigt att veta om våra studiecirklar Om du vill anmäla dig till en studiecirkel kan du fylla i och skicka

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Välkomna till ett nytt år med Attention!

Välkomna till ett nytt år med Attention! Uppsala Januari 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Inbjudan till Säkra pengar... sid 2 Inbjudan till fokusgruppsintervju... sid 2 Cafékvällar, schema VT 2012... sid 3 Inbjudan till skrivarkurs... sid 4

Läs mer

Våren 2018 Fritidsverksamhet LSS

Våren 2018 Fritidsverksamhet LSS Våren 2018 Fritidsverksamhet LSS ABF GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Äntligen är ABFs studieprogram för våren 2018 här! Programmet vänder sig i första hand till dig som är inom LSS. Ett av ABFs statliga uppdrag

Läs mer

Verksamhetsberättelse juni juni 2017

Verksamhetsberättelse juni juni 2017 [Ange dnr] LSS-rådet [Ange namn och funktion] 1(5) Verksamhetsberättelse 2016- LSS-rådet LSS-rådet drivs i projektform sedan beslut i nämnd i april 2016 och ska utvärderas under. Vid LSS-rådets möte 19

Läs mer

Monika Larsson Fritidskonsulent telefon 0414-819333 mobil 0709-819333 mail monika.larsson@simrishamn.se

Monika Larsson Fritidskonsulent telefon 0414-819333 mobil 0709-819333 mail monika.larsson@simrishamn.se Ett häfte samlat med aktiviteter från studieförbund, föreningar och organisationer i Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo, Skurup och Ystad kommuner. Alternativet riktar sig till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Program Vinter 2017/2018. Händer i Sollentuna. Ture Träfflokal

Program Vinter 2017/2018. Händer i Sollentuna. Ture Träfflokal Program Vinter 2017/2018 Händer i Sollentuna På flera håll i Sollentuna pågår olika aktiviteter för personer med psykisk ohälsa och/eller tidigare erfarenheter av beroendesjukdom. Vi har samlat många av

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

Öppet Hus på KRITA! Öppet hus 22/1 kl /1 kl i sal 216

Öppet Hus på KRITA! Öppet hus 22/1 kl /1 kl i sal 216 Öppet hus 22/1 kl. 17-20 31/1 kl. 11-15 i sal 216 Öppet Hus på KRITA! Kom och se vår ateljé, prata med våra lärare, ta en fika eller delta i en kreativ drop-in workshop. Du får prova på olika material,

Läs mer

Aktiviteter och annan information

Aktiviteter och annan information Medlemsinfo 17 januari 2017 Aktiviteter och annan information Kamratföreningens Disco i Täby Finns enstaka plats på Temadag om LSS 21/1, se nedan 28/1, se nedan Innehållsförteckning Vi behöver hjälp i

Läs mer

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se HÖSTENS PROGRAM 201 3 Kävlinge bibliotek Kvarngatan 17 244 31 Kävlinge 046-73 94 72 kavlinge.bibliotek@kavlinge.se Löddeköpinge bibliotek Barsebäcksvägen 60 246 30 Löddeköpinge 046-73 95 30 loddekopinge.bibliotek@kavlinge.se

Läs mer

Föräldrautbildning i kommunikation AKKtiv grundkurs KomIgång

Föräldrautbildning i kommunikation AKKtiv grundkurs KomIgång Föräldrautbildning i kommunikation AKKtiv grundkurs KomIgång Målgrupp: KomIgång passar föräldrar till barn i förskoleåldern (0-6 år) som har kommunikationssvårigheter. Anhöriga kan delta i mån av plats.

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt nr 1 våren 2017 Hej! Vi hoppas att ni alla har haft det lugnt och skönt i jul! Det är inte lönt att stressa, för det

Läs mer

FUB SÖDRA SÖRMLAND Nr 4, 2015 För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

FUB SÖDRA SÖRMLAND Nr 4, 2015 För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning FUB SÖDRA SÖRMLAND Nr 4, 2015 För barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Ordföranden har ordet: Hej FUB:are! Som jag nämnt tidigare har olikheter i kommunernas LSS verksamheter uppstått över tid.

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER OM OSS MÖTESPLATS LINDOME - En meningsfull fritid för alla! Du håller just nu höstens program i din hand, allt som kommer att hända finns inte med i

Läs mer

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län Cirkeln öppnar vägar För personer med afasi Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län Innehåll Vad är afasi? sid 3 Orsak sid 3 Rehabilitering sid 3 Att mötas

Läs mer

Medlemsmöten VÄLKOMNA!

Medlemsmöten VÄLKOMNA! Medlemsmöten Våra medlemsmöten äger rum på E 18. Om det skulle bli några förändringar, meddelar vi det i Eskilstuna-Kuriren, samma vecka som mötet är, under rubriken Föreningsnytt! Vi hoppas, att så många

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor- och lägerprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2019 Vandring med FUB Lärvux -Är du sugen på att läsa?-

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Ingela jobbar tisdag kväll Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - HOCKEY MED FUB (Gratis) BIO MED FUB (Gratis) Adventssamkväm och Julfest Reportage från Tidningsgruppen

Läs mer

Riksförbundet FUBs verksamhetsplan år 2014

Riksförbundet FUBs verksamhetsplan år 2014 Riksförbundet FUBs verksamhetsplan år 2014 Förra året bestämde förbundsstämman vilken inriktning FUBs verksamhet ska ha. Förbundsstämman beslutade att FUB under åren 2014 till 2016 ska följa de här fem

Läs mer

FUB verksamhet hösten 2013

FUB verksamhet hösten 2013 FUB verksamhet hösten 2013 Bad Vi disponerar Herrljunga Simhall, där lilla bassängen är extra uppvärmd. Separata duschrum finnes och tag med fikapengar. Start: Onsdag 11 september Tid: kl. 18.30 20.00

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30 Din Fritid Hösten 2017 Innehåll Information om Fritidsverksamheten....... 3 Hemsidan och

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Bli sponsor - Stöd vår verksamhet - HOCKEY MED FUB (Gratis) BOWLINGTURNERING MED FUB Adventssamkväm och Julfest Reportage från Tidningsgruppen

Läs mer

Välkommen till vår vardag Tre filmer om Downs syndrom. Handledning av Kitte Arvidsson

Välkommen till vår vardag Tre filmer om Downs syndrom. Handledning av Kitte Arvidsson Välkommen till vår vardag Tre filmer om Downs syndrom Handledning av Kitte Arvidsson Innehåll sid Detta är Studieförbundet Vuxenskolan, SV 3 Det här är en studiecirkel 4 Träff 1 5 Träff 2 7 Träff 3 8 SVs

Läs mer

Vikar Bladet Vinter & vår mars april/maj

Vikar Bladet Vinter & vår mars april/maj Vikar Bladet Vinter & vår 2018 2018 mars april/maj Trosavik Slöjd& Café Öppettider öppet alla dagar 10-16 tom 8 april, därefter stängt måndag och tisdagar. Öppet onsdagar tom söndag. Vi har öppet för möten,

Läs mer

Aktiviteter För särskolans elever Sportlovet

Aktiviteter För särskolans elever Sportlovet Aktiviteter För särskolans elever Sportlovet och Vårterminen 2019 Skoter på Ljungåsen Har du frågor om aktiviteterna kan du ringa handikappkonsulent Yvonne, tfn 0240-860 43 enheten fritid, Ludvika kommun.

Läs mer

Fritidsprogram. Maj augusti 2017

Fritidsprogram. Maj augusti 2017 Fritidsprogram Maj augusti 2017 Disco på Berget. Fredag 5 maj. DJ: Jajja KOSTNAD 50 kronor Personal går in gratis! Fika och godisförsäljning finns! TID OCH PLATS Fredag 5 maj Klockan: 18.30-21.00 Kvällsverksamheten

Läs mer

Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet

Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Lena Wiksten Andersson 2017-11-24 OSN-2017-0665 Rev 2017-12-04 Omsorgsnämnden Uppföljning och fortsättning av LSS-rådet Förslag till beslut Omsorgsnämnden

Läs mer

Anhörigcenters program våren 2019

Anhörigcenters program våren 2019 Anhörigcenters program våren 2019 Stöd till dig som hjälper Har du en familjemedlem, vän eller annan närstående som behöver hjälp och stöd från dig? Kommunens anhörigcenter vänder sig till dig som stöttar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2014

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2014 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2014 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd

Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd StoCKK är ett kompletterande stöd till habiliteringens basverksamhet. Vi arbetar med information, utbildning och konsultation inom kommunikativt

Läs mer

Föreningsbladet Program våren 2017

Föreningsbladet Program våren 2017 Föreningsbladet Program våren 2017 Foto: Per-Arne Andersson Producerat av Daglig Verksamhet Mediakontoret 2016-12-01 SOMMAR PÅ POPPEL I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du

Läs mer

Afasiföreningens Vårprogram 2016

Afasiföreningens Vårprogram 2016 Afasiföreningens Vårprogram 2016 Afasilyftets träningsverksamhet startar åter Måndag 11 januari och avslutas Torsdag 16 juni Kontakt: Tel: 054-21 90 01 Mobil: 076-100 22 52 ( Susanne ) Mailadress: info@afasivarmland.se

Läs mer

Mitt Liv Jag Bestämmer! Inspirationsdag om delaktighet

Mitt Liv Jag Bestämmer! Inspirationsdag om delaktighet Mitt Liv Jag Bestämmer! Inspirationsdag om delaktighet Politiker och brukare i samtal om delaktighet i samhället Hur får ni veta om brukares behov? På vilket sätt vill ni politiker att brukare ska ta plats?

Läs mer

FRITIDSPROGRAM November 2012

FRITIDSPROGRAM November 2012 FRITIDSPROGRAM November 2012 Teater Mimulus Eldshow Kulturnatten 21/9 i Museiparken 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet (LSS) För personer

Läs mer

Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen

Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen HSO Göteborgs nyhetsbrev, nr 6 2017. Läs nyhetsbrevet i din webbläsare. Sprid gärna nyhetsbrevet till andra intresserade Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen För att uppmärksamma

Läs mer

FRITIDSPROGRAM Oktober 2012

FRITIDSPROGRAM Oktober 2012 FRITIDSPROGRAM Oktober 2012 Emma och Lisa som var och kollade när IF Hammaren spelade match på I2 i september. 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ KOMMUN Karlstads Kommuns Fritidsverksamhet

Läs mer

Föreningsbladet Program höst en 2017

Föreningsbladet Program höst en 2017 Foto: Rudi Zaloga Föreningsbladet Program hösten 2017 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad som finns

Läs mer

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på Aktiviteter För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på fub.se/lokalt/fub-i-sodra-roslagen TRÄFFPUNKTEN TÄBY Linbastuvägen 1, måndagar kl 18 21 Träffpunkten erbjuder en

Läs mer

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4)

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4) Aktiviteter Vill du vara med i en kompisgrupp? Vi vill starta en Kompisgrupp för personer med utvecklingsstörning. Gruppen kommer att fungera som en egen förening i föreningen. Vi har haft ett informationsmöte

Läs mer

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60

GRUPPER. och. informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA. Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 GRUPPER och informationstillfällen HÖSTEN 2013 HABILITERINGSCENTER NACKA Nacka Närsjukhus Lasarettsvägen 4, 6 tr 131 83 Nacka, Tel 08-123 356 60 www.habilitering.nu 1(18) Grupper för person som har en

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 1 2018 Reeli Bendiksen, ledamot i lokalföreningens styrelse, gick bort 14 januari i år. Reeli blev medlem i föreningen 2006 och valdes in som ersättare i styrelsen 2010. Reeli blev 83

Läs mer

FÖRENINGSNYTT. Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari Kalender

FÖRENINGSNYTT. Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari Kalender Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari 2019 FÖRENINGSNYTT Här kommer medlemsutskick från Autism- och Asperger föreningen Värmland med hittills planerade aktiviteter för våren. Vi planerar aktiviteter

Läs mer

AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ

AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ AKTIVITETER VÅREN 2018 PROGRAM FÖR MARS, APRIL OCH MAJ VAD ÄR FRITIDSVERKSAMHETEN EXTRA STÖD? Karlstad kommuns Fritidsverksamhet extra stöd jobbar med kultur- och fritidsaktiviteter för personer med olika

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2010

Fritidsnytt. Nr 2/2010 Fritidsnytt Nr 2/2010 Här kommer fritidsverksamhetens höstprogram! Höstens program består som vanligt av fritidsverksamhetens egna verksamhet, erbjudande av studiecirklar samt kulturverksamhetens utbud

Läs mer

FRITIDSPROGRAM Februari 2013

FRITIDSPROGRAM Februari 2013 FRITIDSPROGRAM Februari 2013 Jon Boss och Lars Lerin förbereder utställningen på Sandgrund. Utställningen hänger där från 26/1-3/3. Se sidan 4. 1 FRITIDSAKTIVITETER FÖR DIG SOM BOR I KARLSTADS OCH HAMMARÖ

Läs mer

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015 Axplocket NR 1/2015 GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! Hoppas att ni alla haft en bra jul och nyår med massor med god mat! Nu är det snart dags för alla föreningar att ha årsmöten. Titta under respektive

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN 2019 ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet som är långvarigt

Läs mer

Kurser och aktiviteter

Kurser och aktiviteter Kurser Autismcenter för barn & ungdom Hösten 2010 Autismcenter för barn & ungdom Stadshagsvägen 7, 1 tr. Kurser och aktiviteter 1. BAS-kurs om autism 2. På Spåret fördjupad BAS-kurs 3. Föräldraträningsprogram

Läs mer

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för 2017 Detta händer i december Har du vägarna förbi, kom gärna upp och ta en kopp kaffe/te. Våra öppettider: måndag, tisdag, torsdag 10-16 och fredagar 10-15.

Läs mer

Välkommen på seminarie- helg

Välkommen på seminarie- helg Välkommen på seminarie- helg 26 27 oktober 2019 på VANN Spa och konferens, Brastad FUB Västra Götaland bjuder alla medlemmar och intresserade till denna seminariehelg. Tillsammans får vi kunskap, inspireras,

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

Föreningens program - Våren 2019

Föreningens program - Våren 2019 Föreningens program - Våren 2019 Februari Anhörigträff 4 februari Bowling 23 februari Mars Bad 23 mars April Världsautismdagen, Föreläsning med Lulu Andersen 2 april Anhörigträff 8 april Konstnär för en

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer