ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Sida (45) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) kl Maria Norberg (v) Stefan Åhlin (fp) Margareta Johansson (c) Ann-Cathrine Karlsson (åp) Pernilla Norberg (s) tjg ers kl Övriga deltagande Bo Wallin socialchef/sekreterare Pernilla Norberg (s) ej tjg ers kl Gunnel Jonsson (s) ej tjg ers Ulrika Gavelin (c) ej tjg ers kl Karin Orädd kamrer, , , Christine Englund enhetschef, Eva-Lena Johansson vik 1:e soc sekr, Eva Söderqvist flyktingsekr, , 208 Ann-Katrin Barreby flyktingsekr, , Utses att justera Stefan Åhlin Justeringens plats och tid Sekreterare Paragrafer Bo Wallin Ordförande Justerare Lars Birger Jonsson Stefan Åhlin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdesdatum Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Socialkontorets kansli, Åsele Lillemor Hellström Utdragsbestyrkande

2 Genomgång av socialnämndens föregående protokoll Föreligger protokoll från socialnämndens sammanträde beslutar att lägga protokollet till handlingarna.

3 Budget för år 2009 har beslutat att verksamhetsansvariga skall analysera liggande budgetförslag och därefter redovisa dessa för arbetsutskottet. Socialchefen har upprättat skrivelse beträffande budget för Samtliga arbetsledare inom äldre- och handikappomsorgen, köken och individ- och familjeomsorgen lämnar sina synpunkter vad gäller 2009 års budget. Därefter diskuteras möjligheten att komma inom tilldelad ram. beslutar , 6 att överlämna socialchefens skrivelse till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen beslutade att uppdra åt socialnämnden att till den 16/6 redovisa hur ramen skall klaras. beslutar uttala , 144 att ett nytt budgetförslag tagits fram vari Framtidsverkstan och Bemanningsenheten tas bort, vilket skulle innebära ett kvarvarande underskott på ca 1,5 2,0 miljoner kronor på grund av IFO:s ökade kostnader. Om i stället indragningarna inte görs blir underskottet på ca 3,5 4,0 miljoner kronor. Ytterligare nytt budgetförslag föreligger, , där nämnden har gjort indragningar och besparingar för att komma inom tilldelad ram. beslutar , 11 att överlämna nytt budgetförslag och konsekvensbeskrivning till kommunstyrelsen. Diskuterades budget för år 2009 och nämndens framtida ekonomiska situation. beslutar , 166 att uppta en diskussion med kommunstyrelsen om budget för år 2009.

4 Kommunstyrelsen har föreslagit en höjning av socialnämndens rambudget med en miljon kronor. Sammanträdet ajournerades för gruppöverläggningar vad gäller budget 2009 under tiden beslutar att uppdra åt socialchefen att omarbeta och förhandla 2009 års budget enligt följande: att bemanningsenheten tas bort. När det gäller produktionsköket så yrkar Stefan Åhlin att budgeten utökas med ,- kronor samt ,- kronor för mattransporter. Margareta Johansson yrkar att produktionsköket tillförs medel för mattransporter med ,- kronor. Ordföranden ställer proposition på Stefan Åhlins yrkande och Margareta Johanssons yrkande och finner att nämnden bifallit Stefan Åhlins yrkande. beslutar att utöka budgeten för produktionsköket med ,- kronor. Ordföranden Lars Birger Jonsson yrkar att Höstsol skall vara stängd senast Margareta Johansson yrkar att Höstsols budget utökas med ,- kronor. Ordföranden ställer proposition på eget yrkande och Margareta Johanssons yrkande och finner att nämnden beslutat att Höstsol skall stängas senast beslutar att Höstsol skall stängas senast att utöka Duvans budget med ,- kronor att korttidsplatserna på Svalan flyttas till Bofinken och att antalet korttidsplatser reduceras till fyra att avtalet med landstinget sägs upp

5 att Vasagatans gruppboende påförs ,- kronor att 0,5 arbetsledare tas bort inom handikappomsorgen att tjänsten på Träffpunkten bibehålles och att budgeten utökas med ,- kronor att Framtidsverkstaden erhåller en budget på ,- kronor för år Stefan Åhlin yrkar att ,- kronor som finns kvar fördelas enligt följande: - försörjningsstöd utökas med ,- kronor - öppna insatser för barn utökas med ,- kronor. Margareta Johansson meddelar att hon ej biträder Stefan Åhlin. Ordföranden finner att nämnden beslutat att bifalla Stefan Åhlins förslag om ,- kronor till försörjningsstöd och ,- kronor tillförs öppna insatser för barn. beslutar att försörjningsstödet utökas med ,- kronor att öppna insatser för barn utökas med ,- kronor. Margareta Johansson reserverar sig till förmån för egna yrkanden.

6 Delårsbokslut Kamrer Karin Orädd föredrar delårsbokslutet för perioden januari augusti beslutar att anta och överlämna delårsbokslutet till kommunfullmäktige.

7 Ekonomisk rapport Ekonomisk rapport för perioden för socialnämndens verksamhetsområde föreligger. Soc. avdelningens kamrer redovisar den ekonomiska rapporten som visar att riktpunkten är 81,53 % istället för beräknat 67,20% Räknat efter periodiserat utfall 1/12 x 8 så blir resultatet följande: Program 51 Gemensam verksamhet Program 51 Nämnd - 12 Program 52 Vård SoL o HSL Program 53 LSS Program 54 Färdtjänst 163 Program 55 Öppen verksamhet -610 Program 56 Institutionsvård -69 Program 57 Ekonomiskt bistånd -441 Program 58 Familjerätt 110 Program 59 Arbetsm / Projekt beslutar att notera informationen.

8 Motion angående en Fixar-Malte i vår kommun Brage Sundberg, Kristdemokraterna, inlämnar följande motion : Vår kommun, liksom de flesta av Sveriges kommuner, är väl organiserad och kan säkert ibland till och med kännas överorganiserad. Det är lätt att tappa bort de enkla lösningarna. När Höganäs kommun fick stora kostnader för fallolyckor bland äldre satte de igång en informationskampanj om olycksrisker i hemmet. Informationen gav inte så mycket resultat men idén väcktes att anställa någon med uppgift att hjälpa och fixa i de äldres hem. Personen som anställdes heter Malte och går nu allmänt under namnet Fixar-Malte i Höganäs. Projektet med Fixar-Malte har pågått i flera år. Fixar-Malte hjälper till med olika lite tyngre eller annorlunda göromål hos de äldre, som de har svårt att klara av själva, till exempel att byta glödlampor eller sätta upp gardiner. Han ska dessutom ha tid att ta en kopp kaffe och prata en stund om det behövs. Fixar-Malte är mycket uppskattad bland de äldre och har dessutom sparat pengar åt kommunen. Höganäs kommun räknar med att en fallolycka med något slags benbrott kostar cirka en miljon kronor. Till detta ska läggas all den värk, ångest och otrygghet som olyckan förorsakar hos den drabbade och som inte kan räknas i pengar. Fixar-Malte är en enkel och okomplicerad lösning både att hindra otrevliga fallolyckor och för att skapa trivsel hos äldre, dessutom har det visat sig att vissheten om att Fixar-Malte finns i sig skapar trygghet och mindre oro. Idén är värd att undersöka även för vår kommun. Med hänvisning till ovanstående vill jag föreslå: att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att undersöka behovet av och möjligheten att inrätta någon form av tjänst eller service liknande ovanstående exempel. Kommunfullmäktige beslutar , 35 att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar , 163 att överlämna ärendet till socialnämnden för beredning.

9 beslutar , 71 att överlämna ärendet till verksamheten för beredning. Brage Sundberg har en motion angående Fixar-Malte från Socialchef Bo Wallin har upprättat följande förslag till yttrande: Tanken är att denna person skall hjälpa till med tyngre eller annorlunda göromål hos de äldre i vår kommun. Detta för att bl a förebygga fallskador. Idén med en sådan person är god och kan göra många äldre en tjänst. Problemet är att det kostar. Anser dock att idén bör prövas under t ex ett år, förslagsvis kan en person från Framtidsverkstan få denna uppgift. Vidare behövs en bil för uppgiften. beslutar , 177 att överlämna motionen till kommunstyrelsen med socialchefens yttrande samt att informera om att behovet även kan tillgodoses av två nybildade företag med hushållsnära tjänster. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar , 287 att återremittera ärendet till socialnämnden för komplettering av följande uppgifter: Hur stort är behovet? Kostnad? Finns andra alternativ (frivilliga organisationer)? beslutar , 38 att nämnden anser att uppgiften kan tillgodoses via företag med hushållsnära tjänster. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar , 29 att återremittera ärendet till socialnämnden att socialnämnden inbjuder frivilliga organisationer för diskussion om de behov som finns och intresse och möjligheter hos de frivilliga organisationerna.

10 beslutar , 75 att överlämna ärendet till kommunstyrelsen och att meddela att nämnden inte har för avsikt att inrätta funktionen som Fixar-Malte eftersom det finns privata alternativ. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar , 126 att efterhöra hos socialnämnden vilka privata alternativ som finns att informera socialnämnden om att projektmedel finns att söka för ändamålet hos socialdepartementet. beslutar , 184 att återremittera ärendet till socialnämndens arbetsutskott för att utreda möjligheten till projektbidrag Socialchefen har varit i kontakt med socialdepartementet med anledning av kommunstyrelsens beslut om Fixar-Malte och möjligheten till bidrag. Vid samtal med Anders Molt på Allmänna Arvsfonden framkom att inga medel finns att söka när det gäller frågor inom äldreomsorgen. Informerades vidare om att socialdepartementet normalt inte har medel utan att bidragsansökningar skall handhas av socialstyrelsen. Socialchefen kontaktade samma dag Niklas Bjurström på socialstyrelsen, som bl a har hand om stimulansbidragen när det gäller vård och omsorg om äldre. Stimulansbidraget kan ändras om man ansöker om detta. Vårt stimulansbidrag är dock intecknat för förebyggande fallskador och vardagsrehabilitering. Meddelades vidare att nya medel sannolikt kommer år beslutar föreslå socialnämnden , 16 att meddela att för närvarande finns inga tillgängliga medel att söka för tjänsten som Fixar-Malte.

11 beslutar att meddela att för närvarande finns inga tillgängliga medel att söka för tjänsten som Fixar-Malte att för kännedom meddela att bl a följande utför hushållsnära tjänster - Inger Georgsson - Mikael Haglund.

12 Tillsynsavgift nikotinläkemedel Den 1 mars år 2008 trädde ny lag om nikotinläkemedel i kraft och i anslutning härtill kom också förordningen om detaljhandel med nikotinläkemedel. Genom lagen blir det tillåtet även för andra näringsidkare än Apotekets Aktiebolag att sälja nikotinläkemedel, i lagen definierade som godkända receptfria läkemedel vars enda aktiva substans är nikotin. För att en näringsidkare skall få bedriva detaljhandel med nikotinläkemedel krävs att anmälan gjorts till den kommun där handeln skall bedrivas. Avgift för tillsyn av nikotinläkemedel Årlig tillsynsavgift 500,- kronor Näringsidkare skall inge anmälan till kommunen senast när försäljning av nikotinläkemedel skall påbörjas. Årsavgiften avser kalenderår och skall betalas i förskott eller vid nyanmälan. Årsavgiften skall betalas senast 30 dagar efter det att räkning utsänts. beslutar föreslå socialnämnden , 18 att anta och överlämna tillsynsavgift för nikotinläkemedel till kommunfullmäktige för beslut. beslutar att anta och överlämna förslag på tillsynsavgift för nikotinläkemedel till kommunfullmäktige för beslut.

13 Tillsynsavgift tobak/öl Kommunen tar ut en avgift för sin tillsyn av den som bedriver anmälningspliktig näringsverksamhet med öl/tobak. Den 1 juli år 2002 skärptes bestämmelserna för försäljning av tobaksprodukter (såsom cigaretter, cigarrer, snus eller piptobak). Enligt tobakslagen skall den som säljer eller ämnar sälja tobaksprodukter anmäla försäljningen till kommunen. Anmälningsplikten omfattar all försäljning till konsumenter. Även ideella föreningar som är befriade från skattskyldighet vid näringsverksamhet omfattas av anmälningsplikten. Avgift för tobakstillsyn delas upp i två kategorier med följande belopp: 1. Årlig tillsynsavgift 1 000,- kronor 2. Årlig tillsynsavgift, gäller näringsidkare som även erlagt avgift för kommunens tillsyn enligt alkohollagen 500,- kronor Årsavgiften avser kalenderår och skall betalas i förskott eller vid nyanmälan. Årsavgiften skall betalas senast 30 dagar efter det att räkning utsänts. beslutar föreslå socialnämnden , 19 att anta och överlämna tillsynsavgifter för tobak/öl till kommunfullmäktige för beslut. beslutar att anta och överlämna förslag på tillsynsavgift för tobak/öl till kommunfullmäktige för beslut.

14 Kommunens tillsyn alkohol Kommunen, länsstyrelsen och polismyndigheten har tillsynsansvar över innehavare av serveringstillstånd. Om de bestämmelser som gäller för alkoholservering inte följs kan kommunen återkalla ett tillstånd, meddela varning eller föreskriva särskilda villkor. För kommunens tillsyn tas en årlig tillsynsavgift ut enligt kommunens taxa. Tillsynsavgiften tas ut en gång per år, efter årets utgång och består av en fast avgift och en rörlig avgift. Den rörliga avgiften beräknas utifrån redovisad omsättning av alkoholförsäljning. Restaurangrapport Som innehavare av stadigvarande serveringstillstånd är man skyldig att lämna uppgifter om verksamhetens omfattning. I februari varje år skall innehavare av serveringstillstånd skicka en restaurangrapport, i två exemplar, till myndigheten. Där redovisas föregående års omsättning. Restaurangrapporten skickas till Statens Folkhälsoinstitut och utgör underlag för nationell statistik, men används också som underlag för kommunens tillsynsavgift. Alkoholservering till allmänhet fast tillsynsavgift, 1 000,- kronor, samt rörlig tillsynsavgift beroende på omsättning av alkoholdrycker enligt följande: Årsomsättning, kr ,- kronor ,- kronor ,- kronor ,- kronor ,- kronor Alkoholservering till slutna sällskap 500,- kronor Tillsynsavgiften tas årligen ut efter varje kalenderårs utgång och avser samma tidsperiod. Avgiften skall ha erlagts senast 30 dagar efter det att räkning utsänts. Underlåtenhet att betala tillsynsavgift kan medföra att tillståndshavarens personliga lämplighet för innehav av tillstånd tas upp till prövning.

15 beslutar föreslå socialnämnden , 20 att anta och överlämna tillsynsavgifter för alkohol till kommunfullmäktige för beslut. beslutar att anta och överlämna förslag på tillsynsavgift för alkohol till kommunfullmäktige för beslut att avgift för alkoholservering till slutet sällskap erläggs vid varje enskild ansökan.

16 Skrivelse från distriktssköterskan i Fredrika Charlott N-Roos, distriktssköterska i Fredrika, har inkommit med skrivelse till socialnämnden i vilken hon uttrycker oro över omsorgen om de äldre i Fredrika. Hon har i skrivelsen ställt ett antal frågor angående äldreomsorgen i Fredrika som hon vill ha besvarade snarast. beslutar , 9 att uppdra åt enhetschef Maj Ågren-Jonsson att utarbeta ett svar till nästa nämndssammanträde. Föreligger förslag, , till svarsskrivelse från enhetschef Maj Ågren- Jonsson. beslutar , 186 att ta upp ärendet vid nästa sammanträde. beslutar att överlämna Maj Ågren-Jonssons svar till Charlott N-Roos. Margareta Johansson och Evert Vestberg reserverar sig mot beslutet.

17 Taxor och avgifter 2009 Förslag till taxor och avgifter 2009 har upprättats. beslutar föreslå kommunfullmäktige att bifalla förslag till taxor och avgifter för socialnämndens verksamhetsområde.

18 KS Motion angående vårdpersonalens arbetstid Folkpartiet Liberalerna i Åsele inlämnar följande motion : Frivilliggruppen på Åseborg består av ett antal ideella föreningar, kyrkan, religiösa samfund och studieförbund. Vi har som främsta uppgift att försöka sätta en guldkant på de äldres vardag, de flesta är ju rullstolsbundna. Allt som genomförs är med ideellt arbete och material. Aktiviteterna består av t ex musikunderhållning, Torpet cafeerna, högläsning, bingo och gymnastik m m. Under de senaste året har det visat sig att de äldre rullstolsbundna inte längre kommer till de aktiviteter som frivilliggruppen arrangerat. Orsaken är att vårdpersonalens arbetstid lär vara så tajt tilltagen att det många gånger inte finns tid till att rulla in de gamla till underhållningen. Detta gör att det ibland känns ganska meningslöst att anordna något då man inte når den grupp som man avsåg. Undertecknade yrkar Att man ser över vårdpersonalens arbetstid eller antal vårdpersonal så att denna service kan lämnas till de äldre och att tjänsten ingår i personalens tjänstgöring. Då kan alla äldre som vill, delta i frivilliggruppens aktiviteter. Kommunfullmäktige beslutar , 78 att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar , 209 att inhämta socialnämndens yttrande. har behandlat frågan , 145, och däri meddelat att personalen skall vara behjälplig så att boende kan delta i olika arrangemang. beslutar att motionen är besvarad i och med socialnämndens beslut , 145.

19 Ramavtal om läkarmedverkan Föreligger förslag till samverkansavtal mellan kommuner och landstinget i Västerbottens län angående läkarinsatser inom kommunernas äldre- och handikappomsorg. Förslaget har utarbetats av en gemensam arbetsgrupp med representanter för kommunerna i länet och landstinget. Förslaget har diskuterats i Länssamordningsgruppen en grupp som diskuterar vård- och omsorgsfrågor av gemensamt intresse ur ett länsperspektiv och som består av representanter för länets socialchefer och närsjukvårdsledningen ledamöterna har enats om bilagt förslag. Syftet med förslaget är att få en likartad hantering av frågan i länet. Förslaget skickas enligt önskemål ut till kommunerna i länet för synpunkter. Synpunkter på förslaget önskas senast 24 oktober 2008 till Region Västerbotten. beslutar att godkänna upprättat förslag till ramavtal. Antecknas till protokollet att hälsocentral, vårdcentral och primärvård bör tydliggöras i avtalet.

20 Samverkansavtal för socialnämnden i Åsele kommun Föreligger förslag till samverkansavtal för socialnämnden i Åsele kommun. Samverkanssystemet bygger på att alla anställda ska ha möjlighet att påverka sin dagliga situation på den egna arbetsplatsen. De anställdas idéer och kreativitet måste tas till vara. De anställda skall ges möjlighet till delaktighet och medverkan till utveckling av verksamheten. Nyckelbegreppen i samverkan är ansvar och dialog. Samverkanssystemet omfattar samtliga verksamheter inom socialnämnden i Åsele kommun. Avtalet träder i kraft inom respektive verksamhet när avdelningschefen och berörda fackliga organisationer är överens om att starta. Där samverkansavtalet ej tillämpas, gäller tidigare rutiner enligt MBL, AML och Riktlinjer för arbetsmiljö i Åsele kommun. Samverkansavtalet byggs upp utifrån följande nivåer: Medarbetarsamtal Arbetsplatsträff Avdelningsövergripande samverkansgrupp beslutar att inte teckna avtal med de lokala arbetstagarorganisationerna, då Kommunal vill ha ett kollektivavtal som gäller hela kommunen. Antecknas till protokollet att nämnden anser det beklagligt att inte kunna erbjuda personalen möjlighet att arbeta efter upprättat förslag till samverkan.

21 Ansökan om bibehållen lön i samband med studier Katarina Sundin Katarina Sundin, sjuksköterska inom äldre- och handikappomsorgen, ansöker om tjänstledighet med bibehållen lön för studier. Katarina har antagits till Specialistsjuksköterskeprogrammet inriktning vård av äldre, 60 hp. Utbildningen är på distans halvfart 50 % under 2 år och genomförs som ett nätburet program med samvekan mellan olika högskolor. Katarina Sundin ansöker om tjänstledighet med bibehållen lön under utbildningstiden med 40 % av den heltid hon för närvarande arbetar. MAS Ulla Norrman har i skrivelse uttryckt sin förhoppning om att Katarinas ansökan om studier med bibehållen lön beviljas. Ann Cathrine Karlsson yrkar bifall till ansökan. beslutar att bifalla Katarina Sundins ansökan om bibehållen lön under utbildningstiden, dock längst två år från studiernas påbörjande.

22 Information av verksamhetens faddrar Evert Vestberg redovisar sitt besök på Gullvivan den 30 september, besöket blev mycket positivt då stämningen på arbetsplatsen var bra. Vidare informerades om resan till Skog och Stig Elveljungs tankar om att bjuda frivilliggruppen på förtäring. Margareta Johansson har fått telefonsamtal från Duvan där stämningen var mycket bra och där olika frågor har blivit förklarade. Vidare har vikarierande ungdomar varit positiva till arbetet under denna sommar. Maj Ågren-Jonsson har skrivit brev och tackat för ungdomarnas insatser. beslutar att notera informationen.

23 Länsrättsdomar angående ej verkställda beslut Socialchefen informerar om länsrättens domar vad gäller beslutade men ej verkställda beslut inom äldre- och handikappomsorgen. Det gäller tre domar med mål nr , samt beslutar föreslå socialnämnden , 28 att inte vidtaga ytterligare åtgärder vad gäller dessa domar. beslutar att bifalla arbetsutskottets förslag.

24 Styrgrupp för genomlysning av socialnämndens verksamhet Kommunstyrelsen har meddelat att medel för genomlysning av nämndens verksamhet kommer att beviljas och vill därför att nämnden utser personer till styrgruppen. beslutar föreslå kommunstyrelsen att socialnämndens arbetsutskott skall vara med i styrgruppen att socialnämndens ordförande föreslås till sammankallande och ordförande i styrgruppen.

25 Delgivningar övriga ärenden Vårdtyngdsmätning augusti beslutar att lägga delgivningen till handlingarna.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2008-09-25 1(21) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl 15 00 17 00 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Maria Norberg (v) Ann Cathrine Karlsson (åp) Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2008-08-27 1(27) Plats och tid Kommunhuset Åsele kl 09 00 15 45 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) Stefan Åhlin (fp) Margareta Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2009-06-03 1 (39) Plats och tid Åsele Folkets Hus, kl 10 00 17 30 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Evert Vestberg (s) Jerry Sellin (s) 99-100, 102 Maria Norberg (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2010-05-26 1(28) Sida Plats och tid Åsele Kommunkontor, 2010-05-26, kl 09 00 16 00 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) Maris Norberg (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Socialnämnd 2012-08-15 1(32) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-08-15, kl 10 00 15 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Erik Danielsson (s) Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2008-03-26 1(48) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl 10 00 17 00 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Evert Vestberg (s) Jerry Sellin (s) Maria Norberg (v) Stefan Åhlin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2010-02-10 1 (30 ) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl 10 00 14 30 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Selin (s) Evert Vestberg (s) Maria Norberg (v) Stefan Åhlin

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2009-03-18 1(27) Plats och tid Åsele Folkets Hus, kl 10 00 17 00 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Jerry Sellin (s) Evert Vestberg (s) Gunnel Jonsson (s) tjg ers Maria

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2009-08-26 1 (33) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl 10 00-15 30 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Evert Vestberg (s) Jerry Sellin (s) Maria Norberg (v) Stefan Åhlin

Läs mer

TAXA. för Vansbro kommuns arbete enligt alkohollagen, tobakslagen och lagen om handel med vissa receptfria läkemedel. Gäller fr.o.m.

TAXA. för Vansbro kommuns arbete enligt alkohollagen, tobakslagen och lagen om handel med vissa receptfria läkemedel. Gäller fr.o.m. TAXA för Vansbro kommuns arbete enligt alkohollagen, tobakslagen och lagen om handel med vissa receptfria läkemedel Gäller fr.o.m. 2014-02-02 Fastställd av kommunfullmäktige 2014-01-27, beslut KF 14 Allmänna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2011-10-12 1(38) Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-10-12, kl 10 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Thord Dahlberg (v) Margareta Johansson (åkl) Gudrun

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2013-10-16 1 (5) Sida Plats och tid Kulturhuset, kl 08:35 09:15 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Thord Dahlberg (V) Tjänstgörande ersättare Brage Sundberg (Åkl) Övriga deltagande

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2014-05-21 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:30 11:30 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Margareta Johansson (Åkl) vice ordförande Tjänstgörande ersättare Urban Lindström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2012-06-13 1(24) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2012-06-13, kl 08 00 12 00 Beslutande Gunnel Jonssonn (s) ordförande Peter Danielsson (s) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Plats och tid för sammanträdet Föredragande FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.15 14.50 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S) 1:e vice ordförande Lars Gustavsson (PNF) Nancy Ibarra

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer

Övriga deltagare: Mikael Krusell och Carina Krusell, O75. Barbro Lund Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Barbro Lund ANSLAG/BEVIS

Övriga deltagare: Mikael Krusell och Carina Krusell, O75. Barbro Lund Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Barbro Lund ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Siw Malmsten (FP) Barbro Lund (KD) Inger Strand (FP) Tomas Danielsson (M) Erlinda Andersson (S) Bengt Ferm

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2008-02-05 1 Socialnämnden 2008-02-05 1 Plats och tid Svegs Hälsocentral, kl 09.00-14.10 Beslutande Gunilla Hedin (s), ordf Maj-Lis Larsson (s) Solveig Haugen (s) Hans Erik Bergström (v) Stig Holm (c) kl 09.00-14.00

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2011-09-14 1(20) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, kl 08 00 12 30 Beslutande Margareta Johansson (åkl) ordförande Peter Danielsson (s) Pernilla Norberg (s) tjg ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 17 januari 2001 klockan 17.00-18.00 Beslutande Dan-Åke Moberg Per Holm Annica Eriksson Peter Agerhäll Sven-Ove Cederstrand Göran Arveståhl Marianne Arvidsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-03-23 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:25-12:00, 13:00-14:10 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl

Socialnämnden (18) Nämndrummet, kommunhuset, kl Socialnämnden 2014-11-20 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl.13.00-17.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD) Birgitta Kahn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida 2009-09-15 1 (12) Plats och tid Kommunhuset Åsele, kl 08 00 11 00 Beslutande Lars Birger Jonsson (s) ordförande Evert Vestberg (s) Jerry Sellin (s) Maria Norberg (v) Margareta Johansson

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-12-19 135 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2006-04-27 1(11) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2006-04-27 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2011-11-09 1(17) Sida Plats och tid Åsele kommunhus, 2011-11-09, kl 09 00 13 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Brage Sundberg (åkl) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Socialnämnden 2010-08-18 Plats och tid Kommunledningskontoret, Plenisalen, Mora, kl 08.15-09.15 ande Bernt Persson (S),ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1111 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (29) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 14.00 15.45 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Stig Andersson,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

Socialnämnden (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl

Socialnämnden (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl Socialnämnden 2012-11-21 1 (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl 09.00 11.20 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones Eriksson

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum s arbetsutskott 2012-02-08 1 (15) Sida Plats och tid Åsele Kommunhus, 2012-02-08, kl 09 00 12 00 Beslutande Gunnel Jonsson (s) ordförande Peter Danielsson (s) Margareta Johansson (åkl)

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-08-09 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott 52 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.15 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson (c) Övriga närvarande

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-03-14 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-06-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Bertil Fryklind (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2014-08-27 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 09:40 11:20 Ledamöter Gunnel Jonsson (S) ordförande Margareta Johansson (Åkl) vice ordförande Thord Dahlberg (V) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 143939393939393914 39 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.30 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (8) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-12:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Dennis Byberg (M) Övriga Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Carina

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-10

Socialnämnden 2014-09-10 189 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen - äldre- och handikappomsorgen... 2 190 Vården och omsorgen om personer med demenssjukdom... 3 191 Internkontroll äldre- och handikappomsorgen...

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Taxa för prövning och tillsyn av alkohol, tobak och andra liknande produkter, samt receptfria läkemedel. Gäller från och med

Taxa för prövning och tillsyn av alkohol, tobak och andra liknande produkter, samt receptfria läkemedel. Gäller från och med Taxa för prövning och tillsyn av alkohol, tobak och andra liknande produkter, samt receptfria läkemedel Gäller från och med 2019-07-01 Fastställd av kommunfullmäktige 2019-06-24, beslut KF 84 Allmänna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer