Presentation av styrelsekandidater 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation av styrelsekandidater 2014"

Transkript

1 Presentation av styrelsekandidater 2014 Sandrine Vriesman Född 1971 i Frankrike, bott många år i Sverige, gift med en Holländsk man och har två Svenska (små)barn; med åren har min bakgrund blivit mer och mer internationell och därmed färgrik, vilket jag älskar! Efter avslutningen av min doktorsgrad i Kemi i Strasbourg tog jag mig till Sverige för att forska på KTH. Den tilltänkte ett-års perioden blev en lång och mycket trivsam vistelse och jag förälskade mig i Stockholm, dess natur och kultur. Jag har arbetat mer än 10 år på Electrolux i Sverige, Italien och Tyskland, bland annat som FoU chef för köksprodukter kt och på koncernnivå med marknadsstrategier och consumer insight. Efter att ha njutit av Marbella på våra regelbundna vistelser sedan 2005, bestämde vi i 2012 att bosätta oss i Andalusien och att bygga upp ett nytt liv i solen. Sedan början av 2013 driver jag mitt företag BLUELAGO Business Innovation från Marbella. Sedan ett år tillbaka jobbar jag som webbredaktör för SWEA Marbella och har hjälpt till att bygga vår nya hemsida. Som styrelsemedlem i SWEA Marbella hoppas jag kunna använda mina kunskaper och energi till att sprida glädje, gemenskap och förstärka samarbetet mellan Sweorna. Jag uppskattar god mat, experimenterar gärna i köket, gillar att röra på mig, upptäcka och prova nya saker, träffa nya människor och umgås med familjen och vänner. Jenny Ström, jur kand Intressen: Vänner, träning, språk och kultur Född Uppvuxen i Tyresö utanför Stockholm. Studerat ekonomi på gymnasiet och juridik på universitetet. Jobbat som advokatsekreterare och senare som jurist med varumärken och licensavtal. Tog tjänstledigt och flyttade till Marbella för 8 år sedan för att plugga spanska, blev kvar och har jobbat på konsultbyrå och advokatbyrå. Driver nu eget tillsammans med en spansk advokat. Föreningserfarenhet från Juridiska Föreningen på Stockholms Universitet i och styrelsearbete i Värmdö Ridklubb. Har suttit två år som styrelseledamot och medlemsansvarig i SWEA.

2 Birgitta Bergin (född 1962) Familj: Kjell som är min livskamrat samt två söner, Carl och David, 22 respektive 20 år, pluggar i Uppsala. Kommer från Göteborg och Västkusten i Marstrands skärgård. Har fortfarande hus där familjens pärla och samlingspunkt. Har bott i Bryssel Flyttade till Marbella (Nueva Andalucia) Informatörexamen Massageterapeut Olika jobb: Reklambyrå Ehrenstråhle & Co och senare Sjöqvist som projektledare. Reklamfilmsbolag Kofod Schiller (danskt) som projektledare. MTV Produktion som producent, projektledare och inspelningsledare. Marknadsansvarig på Scandinavian School of Brussels. Egen företagare. Massageterapeut på olika EU institutioner i Bryssel. Författare/skönlitteratur. Övrigt: Styrelseuppdrag i Friskis & Svettis/Bryssel, Glada Timmar (förskoleverksamhet i Göteborg) och i Reklamföreningen. Startat t t och drivit it kooperativt t café. Ändå mera övrigt: Har en enorm livsaptit och älskar att träffa nya människor och vårda kontakten med mina gamla vänner. Mat och vin ett måste. Överlever inte utan att träna. Älskar att resa. Vandrar gärna. Gillar också att göra ingenting (bara vara). Kajsa Fridberg Jag kommer från Skåne, närmare bestämt från Nyvång utanför Helsingborg, och har bott här i Spanien i 12 år. Jag bor i Fuengirola och arbetar sedan 9 år på Bankinter. På fritiden tränar jag gärna, solar och umgås med vänner. Är SWEA-medlem sedan februati 2011, och har suttit i styrelsen i 2 år.

3 Christina Radics Jag är en glad och positiv 36- årig skånska från Malmö. Studerade till tandläkare på Malmö Högskola. Flyttade till Costa del Sol 2005 eftersom jag alltid velat uppleva hur det var att bo i ett varmare land. Jag älskar fortfarande livet här i Spanien och är glad över att vi tog steget och flyttade hit. Familj: Man och tre barn 16, 15 respektive 5 år gamla. Valpen Slivo, spansk vattenhund. Arbete: Tandläkare och delägare på tandklinikerna Nordic Dental Centre i San Pedro Alcantara och Fuengirola. Intressen: Resa, dansa, gå långa promenader, pyssla, umgås med familj och vänner och allt annat som får mig att må bra och skratta. Birgitta Pettersson Jag har jobbat med internationell ti marknadskommunikation i många år och det har tagit mig runt hela världen. Har bott utomlands i omgångar, bl.a i Singapore under tre år då jag hade Sydostasien som arbetsfält. Har också hunnit med några kortare jobb vistelser i Wien och Kalifornien. Jag är intresserad av resor förstås, men också kultur, historia, konst och design. Stor bokslukare, gillar att träna, vandra och påta med träd och blommor. Mat och hälsa är andra intressen liksom självklart vänner. Just nu lockar att resa runt i Spanien och insupa spansk historia och kultur. Jag är nyfiken och ganska äventyrlig, rätt så sportig av mig (dock ej golfare) och glad för det mesta.

4 Eva Willenheimer Jag är uppvuxen i en resande familj och av alla länder jag besökt så är Spanien det land jag fastnat för och älskar. Under tio år har jag tillbringat mycket tid i vårt hus i Cantabrien i norra Spanien men nu har vi ibytt Atlantkusten mot Medelhavet. Vi, det är min man Peter och jag. Mina vänner är dock lite förbryllade och undrar vilka häckar jag ska klippa nu eller om det finns nog ved i Sydspanien för mig att hugga : ) Till professionen är jag sjukgymnast och jag jobbade tio år för offentliga vården i Sverige. Så började jag vidareutbilda mig och startade 1997 företaget Spira av liv. För att kunna erbjuda mina klienter och elever behandlingsmetoder som inte skiljer på kropp och själ. Genom åren har jag mött många nöjda klienter och njutit av att dela med mig av min kunskap. Mitt första år i Marbellaområdet förgylldes av SWEAs träffar och nu är jag sugen på att bidra Lotti Ander Nyfiken. Jag har alltid varit nyfiken. Lusten att vilja förstå, begripa hur det hänger ihop - eller inte, har varit starkare än rädslan för att fråga. När jag var liten var jag frågvis, i skolan blev jag ifrågasättande och i det vuxna livet alltmer klar över att det finns sällan ett svar, utan flera. Att jag blev journalist var inget val, det bara blev så. Att livsbanan blivit it krokig ki och fylld av krumelurer är inte så konstigt, nyfikenheten för mig ibland in på outgrundliga vägar. Men lyckligtvis har jag oftast väldigt kul under resans gång! Jag var chefredaktör för Sköna hem i tio år och har också jobbat för Expressen, TV4 och andra. De senaste åren har jag gjort alltmer inredningsuppdrag t ex för Fritidsresor, visningslägenheter och privata hem. Men skrivandet finns alltid kvar och nu ska jag försöka bidra till att SWEAbladet fortsätter att vara en viktigt informations- och glädjekälla!

5 Maria Pia Schultz Jag är 53 år, född /uppvuxen i Svenljunga strax utanför Borås flyttade jag till Göteborg för att studera och har bott där sedan dess bortsett från 1år ( ) då jag arbetade på SEB i London. Där började jag spela golf. Jag har två underbara barn, Christian (23 år) och Victoria(21 år). Som person beskrivs jag av mina vänner som en rak, ärlig entusiasmerande,energigivande, glad och positiv kvinna som har ett stort hjärta av värme och som väljer att se det goda hos människor. Jag försöker leva mitt liv i nuet och med en inställning om att allt löser sig. Därav vågade jag ta steget att ensam flytta till Nueva Andalucia i december Träning är jätteviktigt för mig och jag mår som bäst om jag kan börja dagen med en powerwalk och därefter få avnjuta en god frukost. Försöker också få in några pass av yoga, pilates och styrketräning. Mitt stora intresse samt kompetens för välmående och god hälsa har gjort att jag har startat ett eget företag som Lifestylecoach och personlig tränare. Mitt mål är att kunna hjälpa människor till att förbättra sin hälsa genom individanpassad vägledning. Jag har i min yrkeskarriär arbetat inom ekonomi /redovisning och och personaladministration i olika ansvarsbefattningar i såväl privat som kommunal organisation. Jag är högskoleutbildad controller, projektledare och coach i ledarskap samt gått många ledarskapskurser. Jag har nu förmånen att få arbeta på distans som ekonomiansvarig inom Svenska kyrkan i Göteborg. Jag var på mitt tredje SWEA-möte den 13 december och ser nu fram emot att få bidra med min kompetens i styrelsen, få möjlighet till att nätverka med många kvinnor med spännande bakgrunder och med förhoppning om att få nya vänner. Birgitta Hunn Född och uppvuxen i Norrköping där jag var i den sista årskullen i Sverige som gick ut Kommunala Flickskolan. Tillbringade sedan ett mycket lärorikt år som au-pair i New York. Därefter följde chefssekreterarutbildning vid Bar Lock Institutet i Stockholm. Under 25 års tid jobbade jag vid verksledningen vid svenska kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping. De sista 5 åren enbart med internationella frågor. Under dessa år hann jag också med att få två barn. Är numera gift med en engelsman och har bott och arbetat 8 år i London. Även där som chefssekreterare vid juridiska avdelningen dli vid ett stort oljebolag. ljbl Har också kåhunnit med ett år i Australien (Melbourne) och ett år i Paris innan vi sommaren 2011 flyttade till Costa del Sol. Fick höra talas om SWEA genom en granne och jag gick med våren Jag är en stor bokslukare. Gillar också musik, vin och god mat.

PROGRAM VÅREN 2014 JANUARI FEBRUARI

PROGRAM VÅREN 2014 JANUARI FEBRUARI PROGRAM VÅREN 2014 Varmt välkomna till vårens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program, läs

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2014 SEPTEMBER

PROGRAM HÖSTEN 2014 SEPTEMBER PROGRAM HÖSTEN 2014 Varmt välkomna till höstens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program,

Läs mer

JANUARI. Onsdag 21/1 kl. 19.00 Filmtajm God mat och kvalitetsfilm

JANUARI. Onsdag 21/1 kl. 19.00 Filmtajm God mat och kvalitetsfilm PROGRAM VÅREN 2015 Varmt välkomna till vårens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program, läs

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

Hej arbetsterapeuter!

Hej arbetsterapeuter! Hej arbetsterapeuter! Årets första månader har flugit förbi och våren är här. Styrelsen har genomfört årsmötet som hölls den 7 mars där Anette Hjälmefjord bjöds in för att prata om sina erfarenheter kring

Läs mer

Valberedningens förslag på nya ledamöter och suppleanter

Valberedningens förslag på nya ledamöter och suppleanter Valberedningens förslag på styrelseledamöter inför extrastämman 1 dec 2014 Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av sju ordinarie ledamöter och tre suppleanter. Nuvarande styrelse har två suppleanter,

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2014 SEPTEMBER

PROGRAM HÖSTEN 2014 SEPTEMBER PROGRAM HÖSTEN 2014 Varmt välkomna till höstens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program,

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SWEA Marbella Styrelsen har haft 11 protokollförda sammanträden under verksamhetsåret exkl. konstituerande mötet.

Verksamhetsberättelse för SWEA Marbella Styrelsen har haft 11 protokollförda sammanträden under verksamhetsåret exkl. konstituerande mötet. Verksamhetsberättelse för SWEA Marbella 2015 Styrelsen har haft 11 protokollförda sammanträden under verksamhetsåret exkl. konstituerande mötet. Medlemmar SWEA Marbella hade vid årets slut 246 aktiva medlemmar

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg

Inga hinder bara möjligheter. Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Gruppaktiviteter på Habiliteringen, Riksgymnasiet i Göteborg Inga hinder bara möjligheter Eller? Du kan göra nästan allt det där som alla andra i din ålder tycker om att göra

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Valberedningens förslag på Styrelsemedlemmar. Lillemor Sivemark. Jag är medlem i SÖF enskild sedan 2 år, tidigare var jag medlem genom mitt företag

Valberedningens förslag på Styrelsemedlemmar. Lillemor Sivemark. Jag är medlem i SÖF enskild sedan 2 år, tidigare var jag medlem genom mitt företag Valberedningens förslag på Styrelsemedlemmar Lillemor Sivemark Jag är medlem i SÖF enskild sedan 2 år, tidigare var jag medlem genom mitt företag Jag vill medverka att hjälpa personer med ödem av alla

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm ELEVFRÅGOR International Association for the Evaluation of Educational Achievement Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm Instruktioner I det här häftet finns frågor om dig själv och

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

HÄR OCH NU! Tina Persson Hälsoinspiratören

HÄR OCH NU! Tina Persson Hälsoinspiratören HÄR OCH NU! Tiden går fort, även om den under tiden kan gå väldigt långsamt. Det är mycket jag vill här i livet, men livet tar sån tid på sig. Fast jag vet att det är nog jag som behöver tiden för att

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Vice ordförande Per-Åke Wilhelmsson. Max Korkkinen (fyllnadsval) Anna Nordqvist. Mikael Friberg (fyllnadsval) Patrik Unné (fyllnadsval)

Vice ordförande Per-Åke Wilhelmsson. Max Korkkinen (fyllnadsval) Anna Nordqvist. Mikael Friberg (fyllnadsval) Patrik Unné (fyllnadsval) Valberedningen i aikidosektionen föreslår följande styrelse inför det extra årsmötet samt den konstituerande förbundsstämman för Aikidoförbundet den 11 oktober 2009 Ordförande Leif Sunje (fyllnadsval)

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande Resa...

Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande Resa... Sommarkursen ~ 2014 Inbjudan Till Den Nya Människan ~ Ett med Kroppen och Själsresan Hej och välkommen, Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande

Läs mer

Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden. Hitta träningsglädjen!

Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden. Hitta träningsglädjen! Apollo presenterar i samarbete med AerobicWeekends Sweden Vi erbjuder ett unikt tillfälle till inspiration, välbefinnande och värme FormaKroppen Träningsresa Följ med på en unik resa till Playitas Resort

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Samling tillsammans med Lova Bergström som är projektansvarig. Österlens Ridklubb bild 1

Samling tillsammans med Lova Bergström som är projektansvarig. Österlens Ridklubb bild 1 Österlens Ridklubb har genomfört projektet Hästkraft utan gränser i Österlen. Projektet syftade till att välkomna nyanlända barn och ungdomar, i första hand tjejer, till klubbens verksamhet. Målet var

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Art Director + Illustratör + Animatör = Ricardo Acevedo

Art Director + Illustratör + Animatör = Ricardo Acevedo Art Director + Illustratör + Animatör = Ricardo Acevedo Mitt namn är Ricardo Acevedo och jag söker ett nytt och utmanande arbete. Sedan 1996 är jag bosatt i Sverige och jag har här jobbat främst inom reklambranschen,

Läs mer

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista syo-konsulent studie- och yrkesval studieinriktning gymnasium/gymnasieskola nationella program lokala inriktningar praktisk och teoretisk utbildning

Läs mer

Stig Nyberg, 71 år Varför tränar du? Jag vill behålla den livskvalité som jag har idag. Kanske tom öka min styrka.

Stig Nyberg, 71 år Varför tränar du? Jag vill behålla den livskvalité som jag har idag. Kanske tom öka min styrka. Stig Nyberg, 71 år Jag vill behålla den livskvalité som jag har idag. Kanske tom öka min styrka. Cirkelgym är det enda jag kan träna numera eftersom jag är höftopererad och inte kan hoppa. Förr tränade

Läs mer

Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare

Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare Väx i rollen 2 & 3 EN ADVOKATBYRÅ är mer än bara advokater MANNHEIMER SWARTLING är en av Sveriges

Läs mer

FORUM. International VÄRLDSVID VÄNSKAP, GLOBAL KOMPETENS, LOKALT STÖD

FORUM. International VÄRLDSVID VÄNSKAP, GLOBAL KOMPETENS, LOKALT STÖD International VÄRLDSVID VÄNSKAP, GLOBAL KOMPETENS, LOKALT STÖD FORUM UTGIVEN AV SWEDISH WOMEN S EDUCATIONAL ASSOCIATION INTERNATIONAL, INC. NR 1 VÅR/SOMMAR 2009 SWEAS GRUNDARE Agneta grundade en unik organisation

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Uttern är sjösatt! Nästa steg är att kontrollera familjens flytvästar. För Kennet och familjen är det viktigt att färdas tryggt och säkert på havet.

Uttern är sjösatt! Nästa steg är att kontrollera familjens flytvästar. För Kennet och familjen är det viktigt att färdas tryggt och säkert på havet. Uttern är sjösatt! Nästa steg är att kontrollera familjens flytvästar. För Kennet och familjen är det viktigt att färdas tryggt och säkert på havet. 40 TROSSEN 3 2012 jag och min båt kennet andersson allt

Läs mer

Tänker du ibland på livet som äldre?

Tänker du ibland på livet som äldre? Tänker du ibland på livet som äldre? Testa dig själv redan i dag! Jag vill bo med min livskamrat. Jag vill känna mig ekonomiskt trygg och kunna leva på min pension. Jag vill ha tid över för min familj,

Läs mer

Undersökning Starke Arvid Hållningsväst

Undersökning Starke Arvid Hållningsväst Undersökning Starke Arvid Hållningsväst Deltagare i studien: personer i blandade åldrar, olika kön samt med olika träningsbakgrund. Syfte: Undersökningen syftade till att ta reda på hur användaren upplever

Läs mer

hästfolk 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna.

hästfolk 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna. hästfolk De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna. 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna hästfolk De helande hästarna The Joy of being

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag IF FRISKVÅRD VÄXJÖ ÅRSMÖTE Valberedningens förslag Till IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer för verksamhetsåret 2014 1 IF Friskvård Växjö styrelse och revisorer. Interimvalberedningen har fått i

Läs mer

MARTIN ERIKSSON. Boken om Martin

MARTIN ERIKSSON. Boken om Martin MARTIN ERIKSSON Boken om Martin 21. 2. Träningen Boken om Martin Kapitel Sid På senaste åren har det blivit mycket golfträning. Men även en hel del styrketräning på vintrarna och jag springer en del. Det

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Massage för. d e l k u r s r y g g oc h n a c k e

Massage för. d e l k u r s r y g g oc h n a c k e Massage för Hemmabruk d e l k u r s r y g g oc h n a c k e Innehållsförteckning Grattis till ett klokt val! 3 Presentation av Daniela 4 Massagens historia 5 Massagens effekter 6 Lilla anatomiskolan 8 Massagegrepp

Läs mer

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult.

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Hade du inte tänkt bli IT-konsult? I så fall vill vi gärna ha ditt CV. Hur får man folk att trivas på jobbet? På Altran bygger vi

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE

ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE Studerar till personalvetare på Karlstads Universitet. Omvårdnadsprogrammet gav mig ett stort intresse för människor, deras beteende och relationer. Att lära sig hur man bemöter

Läs mer

Så väljer svenska studenter utbildning och så mycket kan de om de nya antagningsreglerna

Så väljer svenska studenter utbildning och så mycket kan de om de nya antagningsreglerna Så väljer svenska studenter utbildning och så mycket kan de om de nya antagningsreglerna En undersökning av Studentum om val till högskola och kvalificerad yrkesutbildning Studentum AB Torstenssonsgatan

Läs mer

Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv.

Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv. Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv. Lär dig älska dig själv. Börja stormtrivas i ditt eget skin. Spräng bort dina osäkerheter Gå emot dina rädslor Stå för din sak

Läs mer

Jag är jävligt nöjd nu

Jag är jävligt nöjd nu Jag är jävligt nöjd nu Alexandra Dahlström om att vara kaxig, jättekär och vuxen: Jag har längtat Alexandra Dahlström har blivit 25 år gammal. Och bestämt sig. Nu satsar hon allt på skådespelandet och

Läs mer

Start your journey now.

Start your journey now. Start your journey now. OM KILPATRICK TOWNSEND Kilpatrick Townsend är en amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med internationell verksamhet. Vi har totalt 21 kontor varav 17 i USA och övriga i Beijing,

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2013/14 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2013/14 Elever som trivs i sin skola lär sig mer I Myrsjöskolan har vi skapat en stark gemenskap mellan lärare och elever samt en genomtänkt värdegrund för vårt

Läs mer

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips!

SANNARPSGYMNASIET. Guide till ditt gymnasieval. Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! SANNARPSGYMNASIET Guide till ditt gymnasieval Hallå! Vet du inte vad du ska välja? Här får du tips! BF VO Alexandra, Jennifer, Evelina, Colin BF15 - Vi valde BF för att vi tycker om barn, säger Alexandra,

Läs mer

Din karriär är lika viktig för oss som den är för dig.

Din karriär är lika viktig för oss som den är för dig. Hammarskiöld & Co Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Det innebär att vi frekvent anlitas av stora företag och myndigheter och att våra jurister arbetar med de mest

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made GÖTEBORG Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium i Göteborg, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara rollspel, öppna redovisningar och

Läs mer

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Farten med min vackra bräda Är obeskrivlig Men ändå så är det synen Som fångade mina ögon. Jag kollar på de andra. Så ser vilken fart de åker med. Men ändå

Läs mer

UTMANING SOM METOD. En del av arbetet i ESF-projektet MODD i Motala kommun. Motala Vadstena Samordningsförbund

UTMANING SOM METOD. En del av arbetet i ESF-projektet MODD i Motala kommun. Motala Vadstena Samordningsförbund UTMANING SOM METOD En del av arbetet i ESF-projektet MODD i Motala kommun Motala Vadstena Samordningsförbund Vad är MODD? MODD är ett projekt som med stöd av medel från Europeiska Socialfonden (ESF) drivs

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

LIVS- COACH. Anette bytte liv blev. Helgläsning från & 12 januari 2013. lax förvandlas snabbt till en läcker middag.

LIVS- COACH. Anette bytte liv blev. Helgläsning från & 12 januari 2013. lax förvandlas snabbt till en läcker middag. Helgläsning från & 12 januari 2013 D Anette bytte liv blev LIVS- COACH Redigering: Åke Alvin Foto: Pia Molin 3 Socker är den stora hälsoboven inte fett, menar Ann Fernholm. 4 Känguru eller fjärr kontroll

Läs mer

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren J Jag älskar de internationella kontakterna i mitt jobb. De är oerhört berikande och den ena kontakten leder ofta till nästa. Ett möte i New York ledde till fabriken i Italien där jag tillverkar en del

Läs mer

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB VAD kan jag? HUR delar jag med mig? VILKEN är Affärsnyttan? VARFÖR har mina kunder valt mig? www.stepeducation.se olofson@stepeducation.se 070 208 67 88 St Lars

Läs mer

Bli värdfamilj. åt en internationell gymnasieelev. #stsjourney

Bli värdfamilj. åt en internationell gymnasieelev.   #stsjourney Bli värdfamilj åt en internationell gymnasieelev DET ABSOLUT BÄSTA MED ATT VARA VÄRD FAMILJ ÄR ATT MAN SKAPAR EN LIVSLÅNG VÄNSKAP STS High School är en del av STS Student Travel Schools som grundades 1958.

Läs mer

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Lägerutvärdering VETTRA 2016 Lägerutvärdering VETTRA 2016 26 juni-4 augusti 2016 Utvärdering 7-dagars läger (läger 1,3 och 4), Vettra 2016 Förmågor: (Före och efter lägret, skalan 1-5 där 1=lägst, 5=högst) Tänka positivt Före 3,40

Läs mer

Vad är delaktighet för dig?

Vad är delaktighet för dig? Vad är delaktighet för dig? Inspiration till samtal om delaktighet, självbestämmande och inflytande Detta häfte bygger på rapporten Vad är delaktighet för dig? ett delprojekt i satsningen för en evidensbaserad

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Valberedningens förslag till styrelse och revisorer

Valberedningens förslag till styrelse och revisorer Friskis&Svettis årsstämma 2017 Valberedningens förslag till styrelse och revisorer FRISKIS&SVETTIS RIKS STYRELSE ORDFÖRANDE Kia Orback Pettersson, 1 år omval NYVAL ORDINARIE LEDAMOT (2 år) Peter Lilja

Läs mer

Du kan bli vad du vill!

Du kan bli vad du vill! Du kan bli vad du vill! 1 Mamma Nadia läser en bok för sin dotter Amanda. Boken handlar om en man som uppfinner saker. Mannen är en professor. Professor låter som ett spännande jobb. Är det bara killar

Läs mer

LENNARTS LISTOR. En listig akrobatisk musikal med Lennart och Maja

LENNARTS LISTOR. En listig akrobatisk musikal med Lennart och Maja LENNARTS LISTOR En listig akrobatisk musikal med och Baserad på Wallces lists Ellenor Lindgren 2009 1 Om pjäsen/scenen En fartfylld musikal med akrobatik och dans på ca 35-40 minuter. Musiken är lite funkinfluerad

Läs mer

INTERVJUGUIDE ARBETE. Bilaga 1

INTERVJUGUIDE ARBETE. Bilaga 1 Bilaga 1 INTERVJUGUIDE Bakgrund - Namn - Ålder - Uppväxtort - Syskon - Föräldrars yrke - Har du någon partner? Gift, sambo - Hur länge har ni varit tillsammans? - Vad arbetar hon med? - Har du barn? -

Läs mer

Ny styrelse och Fritidskommitté

Ny styrelse och Fritidskommitté Information till dig som bor i Brf Övre Runby 2016-05-18 Ny styrelse och Fritidskommitté Bäste boende! Vårens föreningsstämma innebar att ett helt knippe av de som över åren (både i Styrelse och Fritidskommitté)

Läs mer

CV & PERSONLIGT BREV. CV och personligt brev. Sveavägen 37 38244 Nybro. erik@trysberg.se. Erik Trysberg. Syrénvägen 53 61831 Kolmården

CV & PERSONLIGT BREV. CV och personligt brev. Sveavägen 37 38244 Nybro. erik@trysberg.se. Erik Trysberg. Syrénvägen 53 61831 Kolmården HEJ, ERIK Hej, TRYSBERG HETER JAG! heter jag! CV & PERSONLIGT BREV CV och personligt brev Sveavägen 37 38244 Nybro 070-2392480 Syrénvägen 53 61831 Kolmården 070-2392480 Hej, heter jag! Jag Hej, är född

Läs mer

Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef

Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef Aktuella kurser hösten 2013 Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef Vi ordnar kompetensen Tillväxten kommer per automatik Controllerrollen har aldrig

Läs mer

Hej snygging Hej. Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig.

Hej snygging Hej. Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig. Hej snygging Hej Skicka en bild ;) Vaddå för bild? :) Naket!! Nä känner inte dig. Lyssna din lilla hora! Jag känner folk som gillar att spöa på tjejer, de tvekar inte att hoppa på ditt huvud. Vill du det???

Läs mer

YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015

YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015 Välkommen till... YOGAKURS I SOLEN med Yoga Evita den 19-25 april, 2015 Jag, EVITA, har haft yogakurser på detta underbara ställe i flera år och står som arrangör för denna vecka. Om du vill uppleva en

Läs mer

Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg. av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe

Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg. av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe 1 Uppsala universitet Slaviska institutionen Ryska A Muntlig språkfärdighet/jn Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg.av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe Översättning från danska

Läs mer

Sammanfattning av Insightlabs undersökning

Sammanfattning av Insightlabs undersökning Sammanfattning av Insightlabs undersökning Stockholm 3 april 2014 1 Copyright 2014 Insightlab AB www.insightlab.se Insightlabs undersökning Må bra i vardagen genomfördes elektroniskt under perioden 16-31

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Innehåll. Om boken 10. Att tänka på 11

Innehåll. Om boken 10. Att tänka på 11 Innehåll Om boken 10 Att tänka på 11 Vi bär ansvaret 11 Livet blir lättare om vi kan den svenska koden 11 Ta det lugnt! 16 Svenskar är trygga med sin statsapparat och sina lagar 17 Rättvisa och jämställdhet

Läs mer

SAPU Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning

SAPU Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning KÄNSLOFOKUSERAD PSYKOTERAPI SAPU Claesson McCullough 2010 Information för dig som söker psykoterapi Det finns många olika former av psykoterapi. Den form jag arbetar med kallas känslofokuserad terapi och

Läs mer

John Lennings Stipendiefond - för dig som bor i Norrköping och arbetar inom det privata näringslivet.

John Lennings Stipendiefond - för dig som bor i Norrköping och arbetar inom det privata näringslivet. John Lennings Stipendiefond - för dig som bor i Norrköping och arbetar inom det privata näringslivet. Vill du utveckla dig själv och din kompetens för att kunna ta nya spännande steg i karriären? Då är

Läs mer

2009 - Det (för)skjuter man inte på

2009 - Det (för)skjuter man inte på 2009 - Det (för)skjuter man inte på Året börjar med en skräpig värld som sedan skräpar (skärper) upp sig för att göra sitt bästa utav det mesta i skit. Det gagnar miljön, oavsett vilken miljöombyte man

Läs mer

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e

Curriculum Vitae S u s a n n e B r u c e Vad kan jag bidra med- personlig idé Min drivkraft är en stark vilja att utveckla och leda ett företags organisation till resultat utöver det vanliga. Jag gillar att tänka i nya banor framför allt på kundsidan.

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Till Gymnastikförbundet Syds samtliga föreningar

Till Gymnastikförbundet Syds samtliga föreningar Till Gymnastikförbundet Syds samtliga föreningar Till det extra årsmötet den 8/12 vill valberedningen presentera för medlemsföreningarna följande förslag till val i Gymnastikförbundet Syds Styrelse: 8.

Läs mer

Fakta om parkour LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial KALLE GÜETTLER SIDAN 1. Namn: Vad är parkour?

Fakta om parkour LÄSFÖRSTÅELSE. Elevmaterial KALLE GÜETTLER SIDAN 1. Namn: Vad är parkour? SIDAN 1 Elevmaterial Namn: LÄSFÖRSTÅELSE Vad är parkour? 1. Vad menas med parkour? 2. Vad betyder parkour på svenska? 3. Vad handlar parkour inte om? 4. Det står i texten att man ska ta sig smidigt förbi

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Pensionärer Utomlands

Pensionärer Utomlands Pensionärer Utomlands Pensionärerna som väljer att flytta utomlands blir allt fler. 2014 fanns det drygt 120 000 personer bosatta utomlands som tog emot svensk pension. Hela 603 000 personer runt om i

Läs mer

Om läsning. Vad, när, var och hur läser du? Ta med och läs med dem där hemma

Om läsning. Vad, när, var och hur läser du? Ta med och läs med dem där hemma Om läsning Vad, när, var och hur läser du? Ta med och läs med dem där hemma I bokstävernas krumelurer, i deras hopflätning till ord och meningar finns många hemliga rum När man fått tag i läsandet har

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk AV-nummer 41511tv 3 Mitt Jobb svenska som andraspråk Programvinjett Sanna designer/konstnär /Sanna slipar en möbel, köper blommor, visar upp sina konstverk, målar i en studio./ SANNA designer & konstnär.

Läs mer

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst?

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Nr 1 INNEHÅLL Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA Sid 3. Intervju med Ms Ekholm Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Sid 6-7 Vad tyckte eleverna om teatern Tant Meier? Sid

Läs mer

Jag har något att berätta

Jag har något att berätta Jag har något att berätta Resenärer vill komma hem från en resa och kunna dela med sig av en fantastisk berättelse; om den överraskande goda middagen på en nyöppnad restaurang, om hur man hittade ett undangömt

Läs mer

Internationella goda exempel. Funktionsnedsättning

Internationella goda exempel. Funktionsnedsättning Internationella goda exempel Funktionsnedsättning Matilda Jag heter Matilda och jag är 19 år. Jag har gått på riksgymnasiet i Kristianstad och är just nu arbetssökande. Jag har fått en fråga från Funkibator

Läs mer

Retorik i skolan - ett praktiskt exempel

Retorik i skolan - ett praktiskt exempel 8 ı RetorikMagasinet nr. 37 Vår 2008 Karin Beronius Karin Beronius är adjunkt i språk och utbildare i retorik. Skolpriset SPIRA och Utbildningsakademins Stora Pris 2002 för Älvdalsskolans arbete med retorik.

Läs mer