Presentation av styrelsekandidater 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation av styrelsekandidater 2014"

Transkript

1 Presentation av styrelsekandidater 2014 Sandrine Vriesman Född 1971 i Frankrike, bott många år i Sverige, gift med en Holländsk man och har två Svenska (små)barn; med åren har min bakgrund blivit mer och mer internationell och därmed färgrik, vilket jag älskar! Efter avslutningen av min doktorsgrad i Kemi i Strasbourg tog jag mig till Sverige för att forska på KTH. Den tilltänkte ett-års perioden blev en lång och mycket trivsam vistelse och jag förälskade mig i Stockholm, dess natur och kultur. Jag har arbetat mer än 10 år på Electrolux i Sverige, Italien och Tyskland, bland annat som FoU chef för köksprodukter kt och på koncernnivå med marknadsstrategier och consumer insight. Efter att ha njutit av Marbella på våra regelbundna vistelser sedan 2005, bestämde vi i 2012 att bosätta oss i Andalusien och att bygga upp ett nytt liv i solen. Sedan början av 2013 driver jag mitt företag BLUELAGO Business Innovation från Marbella. Sedan ett år tillbaka jobbar jag som webbredaktör för SWEA Marbella och har hjälpt till att bygga vår nya hemsida. Som styrelsemedlem i SWEA Marbella hoppas jag kunna använda mina kunskaper och energi till att sprida glädje, gemenskap och förstärka samarbetet mellan Sweorna. Jag uppskattar god mat, experimenterar gärna i köket, gillar att röra på mig, upptäcka och prova nya saker, träffa nya människor och umgås med familjen och vänner. Jenny Ström, jur kand Intressen: Vänner, träning, språk och kultur Född Uppvuxen i Tyresö utanför Stockholm. Studerat ekonomi på gymnasiet och juridik på universitetet. Jobbat som advokatsekreterare och senare som jurist med varumärken och licensavtal. Tog tjänstledigt och flyttade till Marbella för 8 år sedan för att plugga spanska, blev kvar och har jobbat på konsultbyrå och advokatbyrå. Driver nu eget tillsammans med en spansk advokat. Föreningserfarenhet från Juridiska Föreningen på Stockholms Universitet i och styrelsearbete i Värmdö Ridklubb. Har suttit två år som styrelseledamot och medlemsansvarig i SWEA.

2 Birgitta Bergin (född 1962) Familj: Kjell som är min livskamrat samt två söner, Carl och David, 22 respektive 20 år, pluggar i Uppsala. Kommer från Göteborg och Västkusten i Marstrands skärgård. Har fortfarande hus där familjens pärla och samlingspunkt. Har bott i Bryssel Flyttade till Marbella (Nueva Andalucia) Informatörexamen Massageterapeut Olika jobb: Reklambyrå Ehrenstråhle & Co och senare Sjöqvist som projektledare. Reklamfilmsbolag Kofod Schiller (danskt) som projektledare. MTV Produktion som producent, projektledare och inspelningsledare. Marknadsansvarig på Scandinavian School of Brussels. Egen företagare. Massageterapeut på olika EU institutioner i Bryssel. Författare/skönlitteratur. Övrigt: Styrelseuppdrag i Friskis & Svettis/Bryssel, Glada Timmar (förskoleverksamhet i Göteborg) och i Reklamföreningen. Startat t t och drivit it kooperativt t café. Ändå mera övrigt: Har en enorm livsaptit och älskar att träffa nya människor och vårda kontakten med mina gamla vänner. Mat och vin ett måste. Överlever inte utan att träna. Älskar att resa. Vandrar gärna. Gillar också att göra ingenting (bara vara). Kajsa Fridberg Jag kommer från Skåne, närmare bestämt från Nyvång utanför Helsingborg, och har bott här i Spanien i 12 år. Jag bor i Fuengirola och arbetar sedan 9 år på Bankinter. På fritiden tränar jag gärna, solar och umgås med vänner. Är SWEA-medlem sedan februati 2011, och har suttit i styrelsen i 2 år.

3 Christina Radics Jag är en glad och positiv 36- årig skånska från Malmö. Studerade till tandläkare på Malmö Högskola. Flyttade till Costa del Sol 2005 eftersom jag alltid velat uppleva hur det var att bo i ett varmare land. Jag älskar fortfarande livet här i Spanien och är glad över att vi tog steget och flyttade hit. Familj: Man och tre barn 16, 15 respektive 5 år gamla. Valpen Slivo, spansk vattenhund. Arbete: Tandläkare och delägare på tandklinikerna Nordic Dental Centre i San Pedro Alcantara och Fuengirola. Intressen: Resa, dansa, gå långa promenader, pyssla, umgås med familj och vänner och allt annat som får mig att må bra och skratta. Birgitta Pettersson Jag har jobbat med internationell ti marknadskommunikation i många år och det har tagit mig runt hela världen. Har bott utomlands i omgångar, bl.a i Singapore under tre år då jag hade Sydostasien som arbetsfält. Har också hunnit med några kortare jobb vistelser i Wien och Kalifornien. Jag är intresserad av resor förstås, men också kultur, historia, konst och design. Stor bokslukare, gillar att träna, vandra och påta med träd och blommor. Mat och hälsa är andra intressen liksom självklart vänner. Just nu lockar att resa runt i Spanien och insupa spansk historia och kultur. Jag är nyfiken och ganska äventyrlig, rätt så sportig av mig (dock ej golfare) och glad för det mesta.

4 Eva Willenheimer Jag är uppvuxen i en resande familj och av alla länder jag besökt så är Spanien det land jag fastnat för och älskar. Under tio år har jag tillbringat mycket tid i vårt hus i Cantabrien i norra Spanien men nu har vi ibytt Atlantkusten mot Medelhavet. Vi, det är min man Peter och jag. Mina vänner är dock lite förbryllade och undrar vilka häckar jag ska klippa nu eller om det finns nog ved i Sydspanien för mig att hugga : ) Till professionen är jag sjukgymnast och jag jobbade tio år för offentliga vården i Sverige. Så började jag vidareutbilda mig och startade 1997 företaget Spira av liv. För att kunna erbjuda mina klienter och elever behandlingsmetoder som inte skiljer på kropp och själ. Genom åren har jag mött många nöjda klienter och njutit av att dela med mig av min kunskap. Mitt första år i Marbellaområdet förgylldes av SWEAs träffar och nu är jag sugen på att bidra Lotti Ander Nyfiken. Jag har alltid varit nyfiken. Lusten att vilja förstå, begripa hur det hänger ihop - eller inte, har varit starkare än rädslan för att fråga. När jag var liten var jag frågvis, i skolan blev jag ifrågasättande och i det vuxna livet alltmer klar över att det finns sällan ett svar, utan flera. Att jag blev journalist var inget val, det bara blev så. Att livsbanan blivit it krokig ki och fylld av krumelurer är inte så konstigt, nyfikenheten för mig ibland in på outgrundliga vägar. Men lyckligtvis har jag oftast väldigt kul under resans gång! Jag var chefredaktör för Sköna hem i tio år och har också jobbat för Expressen, TV4 och andra. De senaste åren har jag gjort alltmer inredningsuppdrag t ex för Fritidsresor, visningslägenheter och privata hem. Men skrivandet finns alltid kvar och nu ska jag försöka bidra till att SWEAbladet fortsätter att vara en viktigt informations- och glädjekälla!

5 Maria Pia Schultz Jag är 53 år, född /uppvuxen i Svenljunga strax utanför Borås flyttade jag till Göteborg för att studera och har bott där sedan dess bortsett från 1år ( ) då jag arbetade på SEB i London. Där började jag spela golf. Jag har två underbara barn, Christian (23 år) och Victoria(21 år). Som person beskrivs jag av mina vänner som en rak, ärlig entusiasmerande,energigivande, glad och positiv kvinna som har ett stort hjärta av värme och som väljer att se det goda hos människor. Jag försöker leva mitt liv i nuet och med en inställning om att allt löser sig. Därav vågade jag ta steget att ensam flytta till Nueva Andalucia i december Träning är jätteviktigt för mig och jag mår som bäst om jag kan börja dagen med en powerwalk och därefter få avnjuta en god frukost. Försöker också få in några pass av yoga, pilates och styrketräning. Mitt stora intresse samt kompetens för välmående och god hälsa har gjort att jag har startat ett eget företag som Lifestylecoach och personlig tränare. Mitt mål är att kunna hjälpa människor till att förbättra sin hälsa genom individanpassad vägledning. Jag har i min yrkeskarriär arbetat inom ekonomi /redovisning och och personaladministration i olika ansvarsbefattningar i såväl privat som kommunal organisation. Jag är högskoleutbildad controller, projektledare och coach i ledarskap samt gått många ledarskapskurser. Jag har nu förmånen att få arbeta på distans som ekonomiansvarig inom Svenska kyrkan i Göteborg. Jag var på mitt tredje SWEA-möte den 13 december och ser nu fram emot att få bidra med min kompetens i styrelsen, få möjlighet till att nätverka med många kvinnor med spännande bakgrunder och med förhoppning om att få nya vänner. Birgitta Hunn Född och uppvuxen i Norrköping där jag var i den sista årskullen i Sverige som gick ut Kommunala Flickskolan. Tillbringade sedan ett mycket lärorikt år som au-pair i New York. Därefter följde chefssekreterarutbildning vid Bar Lock Institutet i Stockholm. Under 25 års tid jobbade jag vid verksledningen vid svenska kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping. De sista 5 åren enbart med internationella frågor. Under dessa år hann jag också med att få två barn. Är numera gift med en engelsman och har bott och arbetat 8 år i London. Även där som chefssekreterare vid juridiska avdelningen dli vid ett stort oljebolag. ljbl Har också kåhunnit med ett år i Australien (Melbourne) och ett år i Paris innan vi sommaren 2011 flyttade till Costa del Sol. Fick höra talas om SWEA genom en granne och jag gick med våren Jag är en stor bokslukare. Gillar också musik, vin och god mat.

2014 SWEOR I KARRIÄREN

2014 SWEOR I KARRIÄREN Sweabladet Hongkong 2014 SWEOR I KARRIÄREN Så enkelt är det att starta eget Doktorand i Hongkong Att jobba med inredning och design Från visitkort till global gemenskap Läs Mer: Året i bilder,världsmedborgare,

Läs mer

En swea berättar. möte i sjunde himlen. spanskt bröllop. vår sångfågel Monica. nya prästen på Costa del Sol. vår Kajsa gifter sig.

En swea berättar. möte i sjunde himlen. spanskt bröllop. vår sångfågel Monica. nya prästen på Costa del Sol. vår Kajsa gifter sig. ÅRGÅNG 25 NR 1 2015 www.marbella.swea.org En swea berättar vår sångfågel Monica möte i sjunde himlen nya prästen på Costa del Sol spanskt bröllop vår Kajsa gifter sig kryddskåpet vägen till hälsa SWEA

Läs mer

Entreprenörsparet Bengt och Mette Sundström stöper om auktionsbranschen

Entreprenörsparet Bengt och Mette Sundström stöper om auktionsbranschen STORT RAS I ANTAL FRISKOLEANSÖKNINGAR Hot om kommunalt veto slår hårt TVINGADES LÄGGA NED SIN SKOLA Nu får Christina Wahlgren Ek rätt T I D N I N G E N F Ö R F Ö R E TA G S A M T F O L K #2 2015 6 mars

Läs mer

Rykande het i New York. Brasilien. Tips! Så övervinner du din språkrädsla. Var glad för din hemlängtan!

Rykande het i New York. Brasilien. Tips! Så övervinner du din språkrädsla. Var glad för din hemlängtan! Nr. 1 2009 FOTO Håkan Flank Ulrika Bengtsson Rykande het i New York Tema: Brasilien Tips! Så övervinner du din språkrädsla Var glad för din hemlängtan! Michelles rader Jag har sedan många år drivit SvenskaMammor.com

Läs mer

David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4

David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4 David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4 Stockholm 2009 Jobbar med digitala medier på TV4. Först och främst, medieprogrammet. Därefter tog jag en kandidatexamen i journalistik (läste programmet

Läs mer

Bor i Majorna med sambon Mats, Christian (13 år) och gammelhunden Rasmus, 14 år. Tycker om djur, natur, att läsa och att resa. Älskar Indien!

Bor i Majorna med sambon Mats, Christian (13 år) och gammelhunden Rasmus, 14 år. Tycker om djur, natur, att läsa och att resa. Älskar Indien! Ascom Ann Borgström ann.borgstrom@ascomtateco.se 031-559363/0702-069363 Ekonom i botten (Lund). Har alltid arbetat med marknadsföring/ försäljning/reklam bl a på Nevada Resor, Svenska Mässan, Gulins, RKAB,

Läs mer

16 personer har anställts. 28 deltagare,

16 personer har anställts. 28 deltagare, Kil, Rieada och Dana Här får jag göra det jag är bäst på. DANA SID 7 KIL SID 6 De tre jobbar i kooperativ som de fått hjälp att utveckla inom den sociala företagsinkubatorn Sfinx. Kooperativen är ett resultat

Läs mer

Öppet sinne. Livsbalans

Öppet sinne. Livsbalans Livsbalans Öppet sinne Att leva med öppet sinne. Att tänka i nya banor istället för gamla. Att se möjligheter snarare än problem. För den som lyckas med detta finns oanade, i princip obegränsade, chanser

Läs mer

Internationell feriepraktik, 2013

Internationell feriepraktik, 2013 Internationell feriepraktik, 2013 CITAT FRÅN ELEVERNAS SKRIFTLIGA RAPPORTER Efter de två veckor vi befann oss i London känner jag mig berikad. Berikad på ny kunskap; hur det är att jobba i en butik, hur

Läs mer

VÄRLDSVID VÄNSKAP LOKALT STÖD GLOBAL KOMPETENS

VÄRLDSVID VÄNSKAP LOKALT STÖD GLOBAL KOMPETENS ÅRGÅNG 24 NR 2 2014 www.swea.org/marbella starta eget Enklare än du tror en swea berättar Rika Hammarström barcelona Gaudís skapandestad SWEA Marbella Ur två perspektiv solkusten - rivieran En jämförelse

Läs mer

utmaningen! Våga anta NÄR ANTOG DU en utmaning

utmaningen! Våga anta NÄR ANTOG DU en utmaning Välkomna förändring! Ta för dig och anta en utmaning som du själv har valt. Läs om Ingela, Carl och Anna som vågade. Och expertens råd om hur du skiljer mellan äkta och falska utmaningar. TEXT EVA SANNER

Läs mer

än iljö arocko THAILAND Temaland: Restips Största svenska utlandsskolan Smyckeskapare

än iljö arocko THAILAND Temaland: Restips Största svenska utlandsskolan Smyckeskapare Nr. 2 2009/2010 FOTO Håkan Flank M än iljö arocko Temaland: THAILAND Restips Största svenska utlandsskolan Smyckeskapare Michelles rader Hej igen och välkomna till SVEN nummer 2! Jag hade en svenska hemma

Läs mer

Läs vidare om varje gängmedlem på FCT Jeanette

Läs vidare om varje gängmedlem på FCT Jeanette Resglatt gäng Hela världen finns på Johnnysväg i Höllviken Utdrag ur VELLINGEPOSTEN 15 år i världen Här sitter ett res-glatt gäng med hela världen som arbetsfält. Det är inte ovanligt att halva skaran

Läs mer

Presentationer vårstämman 2011

Presentationer vårstämman 2011 Presentationer vårstämman 2011 Ordförande Namn: Jennifer Brattsell Det här är jag: Började mina studier vid Ekonomikum VT-09 och läser för tillfället Fek-B, målsättningen med mina studier är att genomföra

Läs mer

Stämmotexter, Vårstämma 2013

Stämmotexter, Vårstämma 2013 Stämmotexter, Vårstämma 2013 Ordförande Namn: Therese Björklund Jag läser just nu min femte termin på ekonomprogrammet, är 25 år och ursprungligen från Stockholm. Jag blir lätt otålig när jag inte har

Läs mer

Välja yrke. och högskoleutbildning 2013/2014. www.saco.se/valjayrke

Välja yrke. och högskoleutbildning 2013/2014. www.saco.se/valjayrke Välja yrke och högskoleutbildning 2013/2014 www.saco.se/valjayrke sista ansökningsdag 9 maj 2014 ansök på www.nph.se Utbilda dig till NAPRAPAT Ett givande yrke för dig som vill arbeta med människor och

Läs mer

VI LEVER EFTER VÅRA VÄRDERINGAR

VI LEVER EFTER VÅRA VÄRDERINGAR VÄRDERINGAR VI LEVER EFTER VÅRA VÄRDERINGAR HiQs själ är våra värderingar. Värderingarna har följt oss sedan starten av företaget och skapar resultat genom att genomsyra vårt sätt att arbeta. Vi lever

Läs mer

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet

Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet Bilaga 21 Valbilaga Tisdag 9/4 2013 Gröjersalen, Hus 3 - Kräftriket Kl. 17:00 22:00 Sammanställning, sökande till styrelsen verksamhetsår 2013/2014: KANDIDATER

Läs mer

Människorna och möjligheterna

Människorna och möjligheterna Människorna och möjligheterna Vi anställer inte invandrare. Vårt bidrag till ett mer integrerat samhälle. Vi anställer inte personer med svensk bakgrund heller, vi anställer individer. Hos oss är ambition

Läs mer

VÅRA ERFARENHETER AV UTVECKLINGSSTÖRNING OCH OMSORG. Rapport från en konferens i Stockholm, 21 september 1992

VÅRA ERFARENHETER AV UTVECKLINGSSTÖRNING OCH OMSORG. Rapport från en konferens i Stockholm, 21 september 1992 VÅRA ERFARENHETER AV UTVECKLINGSSTÖRNING OCH OMSORG Rapport från en konferens i Stockholm, 21 september 1992 Mikael Ahlbin, Conny Bergqvist, Elisabeth Broberg, Anders Harnfeldt, Åke Johansson, Anna Strand

Läs mer

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT!

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Varför ska jag åka iväg som utbytesstudent? LÄR DIG SPANSKA I ECUADOR, spela musik i Ungern, teckna manga i Japan, spela amerikansk fotboll i USA eller varför inte

Läs mer

Stämmotexter, Vårstämma 2013

Stämmotexter, Vårstämma 2013 Stämmotexter, Vårstämma 2013 Styrelseledamöter (4 poster) Namn: Erik Brorson Det här är jag: Jag heter Erik Brorson, är född i Göteborg och sitter just nu som tidningen Reversens chefredaktör. Jag läser

Läs mer

10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten

10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten NYHETER FRÅN VIVIDA ASSISTANS NR 1 2014 Att åka hoj var mitt kall Livet efter olyckan möt Robert 10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten INLEDNINGSVIS FREDRIC KÄLL, VD VIVIDA ASSISTANS Från

Läs mer

Bli värdfamilj åt en utbytesstudent

Bli värdfamilj åt en utbytesstudent Connecting Lives, Sharing Cultures Ta hem världen till dig Bli värdfamilj åt en utbytesstudent Att vara värdfamilj är att växa som individer, lära nytt & få uppleva ett fantastiskt år tillsammans. Att

Läs mer

jobb viktigaste sveriges 420 000 framtidsjobb: så får du ditt Fredrik: Är jag övermänniska nu? (16 vill vara med när det händer

jobb viktigaste sveriges 420 000 framtidsjobb: så får du ditt Fredrik: Är jag övermänniska nu? (16 vill vara med när det händer 420 000 framtidsjobb: så får du ditt jeanette: Jag vill förändra. Då är det bra att vara chef. (10) sveriges sidan 7 marina vill vara med när det händer (6) viktigaste jobb MICKE & MATTIAS VÅRD I VÄRLDS-

Läs mer

Livets bra och dåliga stunder. Hanna J: Tankarna om det jag gått igenom kommer alltid. Krönika: Våga prioritera rätt

Livets bra och dåliga stunder. Hanna J: Tankarna om det jag gått igenom kommer alltid. Krönika: Våga prioritera rätt Lajf Livets bra och dåliga stunder Hanna J: ankarna om det jag gått igenom kommer alltid finnas kvar Krönika: Våga prioritera rätt Unga mår allt sämre idag onja M: blev gravid vid tretton års ålder L a

Läs mer

Vill du också bli jagad av Accenture, Microsoft, Logica, Ericsson och H&M?

Vill du också bli jagad av Accenture, Microsoft, Logica, Ericsson och H&M? Vill du också bli jagad av Accenture, Microsoft, Logica, Ericsson och H&M? AFFÄRSSYSTEM EN UTBILDNING DESIGNAD MED NÄRINGSLIVET FÖR NÄRINGSLIVET VI FICK JOBB DIREKT EFTER EXAMEN PAMELA MORRIS WILLIAMS,

Läs mer

Arbetsterapeut ett framtidsyrke

Arbetsterapeut ett framtidsyrke Arbetsterapeut ett framtidsyrke Arbetsterapeut ett framtidsyrke, september 2011 (rev. februari 2013) Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter (FSA) Utgiven av FSA, Box 760, 131 24 Nacka ISBN: 91-86210-70-X

Läs mer

FORUM TEMA. Sweor i karriären. International LÄS OM LÄSLUSTAN BÖCKER INFÖR JULEN SWEA I SOMMARSVERIGE FLERSPRÅKIGHET JULBOCKEN BO

FORUM TEMA. Sweor i karriären. International LÄS OM LÄSLUSTAN BÖCKER INFÖR JULEN SWEA I SOMMARSVERIGE FLERSPRÅKIGHET JULBOCKEN BO International VÄRLDSVID VÄNSKAP, GLOBAL KOMPETENS, LOKALT STÖD FORUM UTGIVEN AV SWEDISH WOMEN S EDUCATIONAL ASSOCIATION INTERNATIONAL, INC. NR 2 HÖST/VINTER 2012 TEMA Sweor i karriären LÄS OM SWEA I SOMMARSVERIGE

Läs mer

Lunds Tekniska Högskola LIVET EFTER LTH. Intervjuer med före detta studenter

Lunds Tekniska Högskola LIVET EFTER LTH. Intervjuer med före detta studenter Lunds Tekniska Högskola LIVET EFTER LTH Intervjuer med före detta studenter Därför ska du välja Lunds Tekniska Högskola, LTH LTH står redo att bli din väg ut i livet och in i framtiden Lunds Tekniska Högskola,

Läs mer