TILL DIG SOM SKA FLYTTA IN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TILL DIG SOM SKA FLYTTA IN"

Transkript

1 TILL DIG SOM SKA FLYTTA IN

2 FÖR DIN OCH ALLA ANDRAS TRIVSEL Ett flertal funktioner och lokaler i ett bostads-område används av många hyresgäster. Därför är det bra med gemensamma regler för hänsynens skull. TÄNK PÅ ALLERGIKERNA Av hänsyn till alla allergiker och brandsäkerheten är det inte tillåtet att röka i våra gemensamma utrymmen, det vill säga trapphus, hissar, tvättstugor, vindar, källare och cykelrum. Pälsdjur kan också ställa till problem för allergiker. När din hund eller katt fäller, är det viktigt att du kammar och borstar pälsen ordentligt. Rengör även torktumlarfiltret extra noga när du har tvättat, eftersom det ofta fastnar hund- och katthår där. TVÄTTSTUGAN ETT RENT NÖJE Tvättstugan är förmodligen den gemensamma plats som allra flest använder. Därför hjälps vi åt tillsammans att hålla rent och snyggt i tvättstugan. Torka av golv, maskiner och bänkar när du är klar. Följ skötselanvisningar som gäller för tvätt-msakiner, torktumlare och annan utrustning. Använd alltid tvättpåse om du tvättar en BH med bygel. En vanlig orsak till att maskinerna går sönder är när bh-bygeln lossnar och fastnar i tvättmaskinen. Mattor och grövre tvätt ska tvättas i tvättmaskinerna som är märkta grovtvätt. Entrémattor med gummibaksida, hästtäcken eller djurfiltar får inte tvättas i några av våra maskiner. Hör av dig till oss på en gång om något inte fungerar. Respektera alltid de tider som är bokade av andra, visa hänsyn och använd inte tvättstugan utanför de bokningsbara tiderna. SÄKRA YTOR I VINDS- OCH KÄLLARFÖRRÅD Om du har förråd på vinden eller i källaren är det inte tillåtet att förvara brandfarliga ämnen eller dra in egen el där. Det är inte heller tillåtet att röka eller tända någon låga i förråden. FRIA YTOR I TRAPPHUS OCH ENTRÉ Det finns tillfällen när det är bråttom att komma fram och det behövs fri passage i trapphuset och entrén. För att underlätta för sjuktransporter och uttryckningspersonal är det inte tillåtet att placera saker i trapphuset eller i entrén. Ett fritt trapphus underlättar även städningen och den allmänna trivseln. Flera av våra bostadsområden har cykel- och barnvagnsrum. Kontakta oss för mer information.

3 HÅLL ORDNING I OMRÅDET Ett välskött bostadsområde betyder mycket för trivseln. Därför är det viktigt att alla hjälps åt att hålla ordning allt efter förmåga. Om det börjar brinna Du kan bidra genom att plocka upp efter dig, lämna sopor på avsedd plats och hålla ordning i trapphuset. Har du en uteplats så ingår det i ditt hyresavtal att sköta den enligt våra riktlinjer. MILJÖHUSET I alla våra bostadsområden finns det miljöhus/rum där du kan källsortera ditt hushållsavfall. Här finns sortering för matavfall, tidningar, förpackningar av glas, metall, papper och plast, småelektronik och brännbara sopor. Det är viktigt att vi håller ordning och reda samt sorterar rätt i våra miljöhus. Felsorteringar och osorterade sopor, kostar oftas en väldigt massa extra pengar för oss, vilket i slutändan drabbar dig som hyresgäst. Observera! Möbler och annat grovavfall samt farligt avfall hör inte hemma i mijlöhusen utan lämnas på Brista återvinningscentral. Se anslag i miljöhuset. FORDONSPLATSER Håll även ordning kring din fordonsplats. Parkera inom rutan och röj snö på vintern.

4 VÅRDA MED OMSORG Som hyresgäst har du ansvar för att vårda din lägenhet. När det gäller den regelbundna skötseln finns ett antal punkter att tänka på. Är du osäker på hur du ska göra eller får problem med något, kontakta gärna oss. FROSTA AV KYLSKÅP OCH FRYS regelbundet, om det inte är självavfrostande. Låt eventuell is tina av sig själv undvik vassa föremål. Samla upp smältvattnet i en balja. RENGÖR REGELBUNDET SPISPLATTOR/HÄLL och ugn. Städa också bakom spisen, den går att dra ut så att du kommer åt att dammsuga eller sopa. Använd en klickskrapa när du gör rent spishällen. RENGÖR FETTFILTRET I FLÄKTEN minst en gång i månaden genom att diska det i ljummet vatten och milt diskmedel. Har du kolfilterfläkt bör du byta kolfilter ungefär en gång per år. Vill du öppna ett fönster gör det i ett annat rum än köket så hjälper du ventilationen att fungera bättre samt att fläkten fungerar som den ska så matoset inte sprids i lägenheten. RENGÖR GOLVBRUNNEN I BADRUMMET... med jämna mellanrum, för att undvika stopp i avloppet och dålig lukt. Rengör golvbrunnen på följande sätt: 1. Lyft av gallret som täcker golvbrunnen. Ibland sitter gallret fast med två skruvar som måste skruvas bort. 2. Ta bort hårrester och annat som fastnat i brunnen. Om det behövs kan du försiktigt peta loss sådant som fastnat i avloppsröret med en rensspiral eller ståltråd. 3. Spola brunnen med handduschen och torka av. 4. Sätt fast gallret igen. RENSA VATTENLÅS I TVÄTTSTÄLL På avloppsröret under tvättstället finns en krök (vattenlås) som hindrar dålig lukt från att komma upp från avloppet. Vattenlåset måste rensas ibland, vilket du enkelt kan göra själv: 1. Öppna vattenlåset. Ställ en hink under, så att inte vatten och smuts rinner ut på golvet. 2. Peta loss sånt som fastnat. 3. Spola igenom med hett vatten. 4. Stäng vattenlåset igen. OM DU FÅR STOPP I AVLOPPET kan du först försöka lossa det som sitter i vägen. Går det inte, måste du anmäla felet till oss. Använd aldrig kemiska preparat för att rengöra avloppet. Genom att peta bort hårrester och annat avfall från bottenventilen i badkar, handfat och diskho med jämna mellanrum kan du undvika att avloppet täpps till.

5 Olja häller du med fördel i en liten skål och kastar sen det i matavfallet när det har stelnat. OM TOALETTEN RINNER kan du prova att dra i eller trycka på spolknappen ett par gånger.om det fortsätter att rinna ska du anmäla felet till oss för att förhindra att många liter vatten rinner iväg i onödan. KONTROLLERA OCH GÖR RENT VENTILER Tillluftsventilerna är fast inställda och får inte ändras. Då kommer ventilationssystemet i obalans. Tillluftsventiler är placerade vid taket eller bakom elementen. Frånluftsventiler hittar du vid taket i kök och badrum. Det är viktigt att ventilerna är öppna. Kontrollera ventilationen genom att hålla en bit tunt papper, exempelvis toalettpapper, över frånluftsventilen. Om pappret sitter kvar med hjälp av utsuget fungerar ventilationen bra. Ventilerna måste rengöras emellanåt gärna två gånger om året. Använd dammsugare eller ljummet vatten och milt rengöringsmedel. OM STRÖMMEN FÖRSVINNER ska du först stänga av den elapparat du senast satte på. Sedan kontrollerar du säkringarna i ditt säkringsskåp eller jordfelsrbytaren som oftast är placerad i hallen. Säkringarna och jordfelsbrytaren skyddar elledningarna från överbelastning. Om det blir kortslutning eller om ledningen blir överbelastad går säkringarna sönder alternativt löser jordfelsrbytaren ut och strömmen bryts. Jordfelsbrytaren återställs manuellt innan den börjar leda ström igen. OM DU BEHÖVER BYTA LAMPOR ELLER ANDRA ELTILLBEHÖR Anlita alltid behörig elektriker vid elinstallationer. Försäkringsbolaget betalar inte ut ersättning om det börjar brinna på grund av en felaktig elinstallation utförd av en person som inte är behörig elektriker. En del får du göra själv, men det förutsätter att du har nödvändiga kunskaper. Det gäller bland annat följande: Byta glödlampor och lysrör Byta stickproppar och säkringar Byta vägguttag och strömbrytare Ansluta och byta ut ljusarmaturer i torra utrymmen. Elutrustning som används utomhus, exempelvis balkongbelysning, måste vara godkänd för utomhusbruk. Eventuell infravärme måste vara fast installerad med strömbrytare. OM DU VILL INSTALLERA DISK- ELLER TVÄTTMASKIN Se till att disk- och tvättmaskinen står på vattentätt underlag. Maskinerna måste anslutas till jordat uttag. Alla anslutningar av el, vatten och avlopp måste utföras av fackman. Att en säkring är sönder syns genom att säkringens färgade öga lossnar eller att automatsäkringen fälls ned.

6 KABEL-TV, TELEFONI OCH INTRANÄT Du har valt att gå vidare i din boendekarriär och vi tackar dig för den tid du varit hyresgäst hos oss på SigtunaHem samtidigt som vi önskar dig lycka till i ditt nya boende. Vi hoppas att få återse dig igen hos oss som hyresgäst. FÖR DIN OCH ALLA ANDRAS TRIVSEL Ett flertal funktioner och lokaler i ett bostads-område används av många hyresgäster. Därför är det bra med gemensamma regler för hänsynens skull. TÄNK PÅ ALLERGIKERNA Av hänsyn till alla allergiker och brandsäkerheten är det inte tillåtet att röka i våra gemensamma utrymmen, det vill säga trapphus, hissar, tvättstugor, vindar, källare och cykelrum. Pälsdjur kan också ställa till problem för allergiker. När din hund eller katt fäller, är det viktigt att du kammar och borstar pälsen ordentligt. Rengör även torktumlarfiltret extra noga när du har tvättat, eftersom det ofta fastnar hund- och katthår där. TVÄTTSTUGAN ETT RENT NÖJE Tvättstugan är förmodligen den gemensamma plats som allra flest använder. Därför hjälps vi åt tillsammans att hålla rent och snyggt i tvättstugan. Torka av golv, maskiner och bänkar när du är klar. Följ skötselanvisningar som gäller för tvätt-msakiner, torktumlare och annan utrustning. Använd alltid tvättpåse om du tvättar en BH med bygel. En vanlig orsak till att maskinerna går sönder är när bh-bygeln lossnar och fastnar i tvättmaskinen. Mattor och grövre tvätt ska tvättas i tvättmaskinerna som är märkta grovtvätt. Entrémattor med gummibaksida, hästtäcken eller djurfiltar får inte tvättas i några av våra maskiner. Hör av dig till oss på en gång om något inte fungerar. Respektera alltid de tider som är bokade av andra, visa hänsyn och använd inte tvättstugan utanför de bokningsbara tiderna. SÄKRA YTOR I VINDS- OCH KÄLLARFÖRRÅD Om du har förråd på vinden eller i källaren är det inte tillåtet att förvara brandfarliga ämnen eller dra in egen el där. Det är inte heller tillåtet att röka eller tända någon låga i förråden.

7 SERVICEANMÄLAN Du har valt att gå vidare i din boendekarriär och vi tackar dig för den tid du varit hyresgäst hos oss på SigtunaHem samtidigt som vi önskar dig lycka till i ditt nya boende. Vi hoppas att få återse dig igen hos oss som hyresgäst. FÖR DIN OCH ALLA ANDRAS TRIVSEL Ett flertal funktioner och lokaler i ett bostads-område används av många hyresgäster. Därför är det bra med gemensamma regler för hänsynens skull. TÄNK PÅ ALLERGIKERNA Av hänsyn till alla allergiker och brandsäkerheten är det inte tillåtet att röka i våra gemensamma utrymmen, det vill säga trapphus, hissar, tvättstugor, vindar, källare och cykelrum. Pälsdjur kan också ställa till problem för allergiker. När din hund eller katt fäller, är det viktigt att du kammar och borstar pälsen ordentligt. Rengör även torktumlarfiltret extra noga när du har tvättat, eftersom det ofta fastnar hund- och katthår där. TVÄTTSTUGAN ETT RENT NÖJE Tvättstugan är förmodligen den gemensamma plats som allra flest använder. Därför hjälps vi åt tillsammans att hålla rent och snyggt i tvättstugan. Torka av golv, maskiner och bänkar när du är klar. Följ skötselanvisningar som gäller för tvätt-msakiner, torktumlare och annan utrustning. Använd alltid tvättpåse om du tvättar en BH med bygel. En vanlig orsak till att maskinerna går sönder är när bh-bygeln lossnar och fastnar i tvättmaskinen. Mattor och grövre tvätt ska tvättas i tvättmaskinerna som är märkta grovtvätt. Entrémattor med gummibaksida, hästtäcken eller djurfiltar får inte tvättas i några av våra maskiner. Hör av dig till oss på en gång om något inte fungerar. Respektera alltid de tider som är bokade av andra, visa hänsyn och använd inte tvättstugan utanför de bokningsbara tiderna. SÄKRA YTOR I VINDS- OCH KÄLLARFÖRRÅD Om du har förråd på vinden eller i källaren är det inte tillåtet att förvara brandfarliga ämnen eller dra in egen el där. Det är inte heller tillåtet att röka eller tända någon låga i förråden.

8 BETALA HYRAN E-FAKTURA Som hyresgäst hos SigtunaHem kan du betala din hyra via e-faktura. Detta innebär att du får din hyresavi via din internetbank. När du skall betala hyran finns all betalningsinformation inklusive det långa OCR-numret redan ifyllt. Det enda du behöver göra är att godkänna den för betalning. Allt sker miljövänligt utan paper, tryck eller transport. SÅ SKAFFAR DU E-FAKTURA Förutsatt att du har tillgång till internetbank så kan du anmäla dig för e-faktura från oss via internetbanktjänsten. När du har blivit registrerad får vi din anmälan från banken. Därefter ändrar vi din betalning från vanlig pappersfaktura till e-faktura och sen får du hyresaviseringen till internetbanken. Du får därefter ingen hyresavi per post från oss. För att få e-faktura nästkommande månad, anmäl dig för e-faktrua före den 5:e i månaden. INFORMATION VIA HYRESAVI Ibland använder vi oss av hyresavin för information till dig som hyresgäst. E-fakturan innehåller en länk till vår hemsida på webben för hyresinformation. NÄR DU BYTER BANK Då avanmäler du din e-faktura via din internetbank och gör en ny anmälan på din nya bank. AVSLUTA E-FAKTURA Om du av någon anledning vill sluta att använda e-faktura avslutar du det via din internetbank. VILL DU VETA MER För mer information om e-faktura gå in på din internetbank eller ring din bank. Banker som stödjer e-faktura: Nordea, Swedbank, Sparbankerna, Danske Bank, Handelsbanken, ICA Bank, Länsförsäkringar Bank, Marginalen Bank, SEB, Skandibanken, Sparbanken Syd, Ålandsbanken. AUTOGIRO Autogiro är ett enkelt, bekvämt och kostnadsfritt sätt att betala hyran utan att behöva bevaka förfallodagar. Med autogiro sköter banken betalningen åt dig. Du kan alltid lita på att din hyra betalas i tid även när du är bortrest. SÅ SKAFFAR DU AUTOGIRO För att vi ska kunna dra betalningen från ditt bankkonto behöver vi ditt medgivande via blanketten Autogiroanmälan. Blanketten kan hämtas hos oss på Kundservice eller ring på så skickar vi den till dig. När vi fått ditt medgivande överförs betalningarna automatiskt från ditt bankkonto på förfallodagen. Avisering om betalning via post sker endast vid beloppsändringar. Du som har internetbank kan själv hantera och kontrollera dina autogiron. Du kan lägga till och ta bort medgivanden samt ändra uppgifter. Saknar du internetbank kan du kontakta SigtunaHems kundservice. OM PENGAR SAKNAS PÅ KONTOT Tillräckligt med pengar skall finnas på ditt konto senast bankdagen före betalningens förfallodag annars riskerar du att hyran inte blir betald. NÄR DU BYTER BANK ELLER BANKKONTO AB SIGTUNAHEM Stationsgatan 6A, Box 509, Märsta Telefon: , mejl: info@sigtunahem.se facebook.se/sigtunahem

UNDERHÅLLSANVISNINGAR mm

UNDERHÅLLSANVISNINGAR mm UNDERHÅLLSANVISNINGAR mm FÖR HYRESGÄSTER Några ord om att vårda din lägenhet. Som hyresgäst är du skyldig att vårda och sköta din lägenhet. Det finns ett antal saker som du måste tänka på och fortlöpande

Läs mer

Spara energi i köket En stor del av hushållselen används för kyl och frys. Hur mycket el som kyl och frys drar beror på deras ålder och storlek.

Spara energi i köket En stor del av hushållselen används för kyl och frys. Hur mycket el som kyl och frys drar beror på deras ålder och storlek. Energispartips Spara energi i köket En stor del av hushållselen används för kyl och frys. Hur mycket el som kyl och frys drar beror på deras ålder och storlek. Kyl och frys: Frosta av kyl och frys regelbundet,

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och vad

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och

Läs mer

När något går sönder. Så här vårdar du lägenhetens utrustning

När något går sönder. Så här vårdar du lägenhetens utrustning När något går sönder Så här vårdar du lägenhetens utrustning När något går sönder Med regelbunden skötsel av inredning och maskiner, slipper du onödiga kostnader. Vårda din lägenhet och gemensamma utrymmen

Läs mer

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER SKÖTSEL OCH STÄDNING Bostadens material och ytskikt är i regel tåliga och lätta att hålla rena. De flesta materialleverantörer har omfattande dokumentation om materialens egenskaper i olika avseenden,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BTA FASTIGHETER!

VÄLKOMMEN TILL BTA FASTIGHETER! VÄLKOMMEN TILL! Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av BTA Fastigheter och den dagligen skötseln utförs av BTA Fastigheters dotterbolag Finab. Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att ringa

Läs mer

Ett hem där du känner dig trygg och säker

Ett hem där du känner dig trygg och säker Ett hem där du känner dig trygg och säker En bra kontakt med grannarna innebär ofta både större trivsel och större känsla av trygghet. Att kunna be sina grannar hålla ett öga på lägenheten när man reser

Läs mer

Ett hem där du känner dig trygg och säker

Ett hem där du känner dig trygg och säker Ett hem där du känner dig trygg och säker En bra kontakt med grannarna innebär ofta både större trivsel och större känsla av trygghet. Att kunna be sina grannar hålla ett öga på lägenheten när man reser

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Badrummet. Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga

Badrummet. Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga Badrummet Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga I HANDDUK KAKEL TANDBORSTE BADANKA VATTEN BOMULLSTOPS SCHAMPO DUSCHDRAPERI NYRAKAD Toalettstol Om du har en toalett som står och

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Provsidor. Kök. 3.1 Kylskåp och frys TIPS. I de flesta kylskåp finns det automatisk avfrostning, så kylskåpet

Provsidor. Kök. 3.1 Kylskåp och frys TIPS. I de flesta kylskåp finns det automatisk avfrostning, så kylskåpet 3 Kök 3.1 Kylskåp och frys Den som bor i lägenheten ansvarar för att kylskåpet samt frysen fungerar sakenligt och inte förorsakar risk för vattenskada eller eldsvåda. I de flesta kylskåp finns det automatisk

Läs mer

Så här får du en bra inomhusmiljö

Så här får du en bra inomhusmiljö Så här får du en bra inomhusmiljö Fräsch luft och koll på avloppen Enkla, smarta tips kommer här! VENTILATION OCH AVLOPP Ventilation Rena ventiler Håll alla ventiler rena från damm och smuts. Torka av

Läs mer

Information och tips för dig som bor i hyresrätt

Information och tips för dig som bor i hyresrätt Att bo i hyresrätt Information och tips för dig som bor i hyresrätt I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och vad

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Föllinge 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller utemiljön

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER. Välkommen till Balder INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER Välkommen till Balder Bra att veta om ditt boende Hyran - betala alltid i tid Hyran betalas i förskott varje månad, senast den sista dagen i månaden. Exempel: hyran för

Läs mer

Välkommen till en schystare värd

Välkommen till en schystare värd Välkommen till en schystare värd Aspås och Rödön 2 Vi hoppas du ska trivas hos oss! Vi hoppas du ska trivas som hyresgäst hos oss. Om du har frågor eller funderingar som rör lägenheten, fastigheten eller

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla reda

Läs mer

Boendeinformation. Välkommen som hyresgäst Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos MS Fastighetsbolag AB. MS Fastighetsbolaget AB

Boendeinformation. Välkommen som hyresgäst Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos MS Fastighetsbolag AB. MS Fastighetsbolaget AB Boendeinformation Välkommen som hyresgäst Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos MS Fastighetsbolag AB Betalning av hyran Betalning av hyran Hyran ska vara MS fastighets AB tillhanda

Läs mer

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN!

INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! INFORMATION TILL NYA HYRESGÄSTER VÄLKOMMEN TILL AMASTEN! VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST! I den här broschyren har vi samlat information som är viktigt för dig som hyresgäst hos oss att känna till. Vi vill att

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla

Läs mer

Hänsyn + Omtanke = trivsel

Hänsyn + Omtanke = trivsel En trygghet med att bo i flerfamiljshus är att man har människor omkring sig. Det hörs ljud från andra, det rör sig i området, det är liv och rörelse. Foto: duo Fotografi Du har rätt till lugn och ro Människor

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Information och tips för dig som bor i hyresrätt

Information och tips för dig som bor i hyresrätt För dig som flyttar Information och tips för dig som bor i hyresrätt När du ska flytta är det en del att hålla reda på. Först och främst ska du säga upp ditt hyresavtal. Men observera att du måste fortsätta

Läs mer

Ett hem där du känner dig trygg och säker

Ett hem där du känner dig trygg och säker En bra kontakt med grannarna innebär ofta både större trivsel och större känsla av trygghet. Att kunna be sina grannar hålla ett öga på lägenheten när man reser bort betyder mycket för de flesta. Foto:

Läs mer

MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN

MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN MINI MIDI MAXI LYCKOSTIGEN DET HÄR KAN DU VÄLJA! Nu är det dags för stamrenovering och ombyggnation av din lägenhet. Inför ombyggnationen behöver du göra några val. Först och främst ska du välja mellan

Läs mer

Vi hoppas du ska trivas i din bostad

Vi hoppas du ska trivas i din bostad Vi hoppas du ska trivas i din bostad Denna broschyr innehåller viktig information om ditt nya boende hos oss. Du är alltid välkommen att kontakta oss, när det är något du undrar över eller om du behöver

Läs mer

Att tänka på när du flyttar ut

Att tänka på när du flyttar ut Att tänka på när du flyttar ut Kreation.se 15-0191 Vi hoppas att du trivts med att vara hyresgäst hos oss på Växjöbostäder. Inför din avflyttning är det några saker du bör tänka på. För att göra det hela

Läs mer

Hyresgästintroduktion

Hyresgästintroduktion Hyresgästintroduktion VäLKOMMeN! Var rädd om din lägenhet och tänk på att om du flyttar är det någon annan som hyr den efter dig. Vårda och lämna lägenheten som du själv ville att den skulle se ut när

Läs mer

GL B. Fastigheter. Uthyrning och förvaltning sedan Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning

GL B. Fastigheter. Uthyrning och förvaltning sedan Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning Fastigheter GL B Uthyrning och förvaltning sedan 1994 Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning Här följer en praktisk checklista för att flytt städa. En flyttstädning är betydligt mer omfattande än

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten... Visning av din lägenhet Du måste vara beredd på att visa din lägenhet för den person som får erbjudande om att flytta in efter dig, Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning Material till flyttstädning Här är en lista på städmaterial du behöver för att uppnå bästa resultat vid flyttstädning. Glöm inte heller att du behöver ha tillgång till (varmt) vatten och el under städningen.

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

DAGS ATT FLYTTA. Hej! När du förbereder inför flytten hoppas vi att denna folder kan förenkla allt du behöver tänka på.

DAGS ATT FLYTTA. Hej! När du förbereder inför flytten hoppas vi att denna folder kan förenkla allt du behöver tänka på. Besiktning och Funktionskontroll Vi kommer att höra av oss till dig för att bestämma tid för besiktning av lägenheten. Kundansvarig ser över lägenhetens skick och fastighetsansvarig utför en funktionskontroll.

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Brf FLAGGAN 1(6) A Allmänna ordningsföreskrifter Ansvar Trevnad Medlem i Brf Flaggan ska se till att boende i lägenheten och besökare respekterar dessa ordningsföreskrifter. Ta hänsyn till grannar och

Läs mer

Några råd till dig som flyttar!

Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Visning När du sagt upp din bostad är den ledig för uthyrning. Det innebär att du måste ge nya hyresgäster möjlighet att komma och titta. Vanligtvis tar personen kontakt

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Köket. Väggar Dammas eller torkas med fuktig trasa. Golv Dammsug och våttorka. Kom ihåg att torka av golvlisterna.

Köket. Väggar Dammas eller torkas med fuktig trasa. Golv Dammsug och våttorka. Kom ihåg att torka av golvlisterna. Flyttstäda Köket I köket är det många saker att tänka på inför flyttstädningen. Du behöver till exempel rengöra filtret i fläkten, galler, dörrkarmar och plåtar. Om du följer vår checklista får du med

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

HEJ! HÄR ÄR DET VIKTIGASTE DU BEHÖVER VETA OM ATT BO HOS STÅNGÅSTADEN

HEJ! HÄR ÄR DET VIKTIGASTE DU BEHÖVER VETA OM ATT BO HOS STÅNGÅSTADEN HEJ! HÄR ÄR DET VIKTIGASTE DU BEHÖVER VETA OM ATT BO HOS STÅNGÅSTADEN för att det ska vara lätt och trevligt att bo hos oss. För att allt ska funka, helt enkelt. FLYTTA IN När du flyttar in i din nya lägenhet

Läs mer

Du är skyldig att visa hänsyn. Tänk på att Du i ett flerfamiljshus har grannar runt omkring

Du är skyldig att visa hänsyn. Tänk på att Du i ett flerfamiljshus har grannar runt omkring BOENDEINFORMATION Som hyresgäst finns det en del måsten och skyldigheter förutom att betala hyran och bevara sundhet, ordning och skick inom fastigheten. Vi har gjort en liten broschyr som skall hjälpa

Läs mer

Det här dokumentet är ett resultat av styrelse och föreningsbeslut som fattats genom åren och är ett komplement till föreningens stadgar.

Det här dokumentet är ett resultat av styrelse och föreningsbeslut som fattats genom åren och är ett komplement till föreningens stadgar. För att alla ska trivas.. Föreningen har sedan den bildades haft som policy att de boende genom egna arbetsinsatser ska bidra till att hålla kostnaden för underhåll på en låg nivå. Detta medför att samtliga

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. Ditt hem ETT STUDIEMATERIAL OM BOENDE

SFI-KURS B OCH C. Ditt hem ETT STUDIEMATERIAL OM BOENDE SFI-KURS B OCH C Ditt hem ETT STUDIEMATERIAL OM BOENDE KAPITEL 1 - BOSTAD Om Framtidenkoncernen Framtidenkoncernen är en fastighetskoncern som ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad och

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!!

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! Sida 1 av 5 Upplysningar rörande utflyttningsstädning och frånträde av lägenheter OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! På följande sidor finns ett städprotokoll som vi följer utan undantag när vi besiktigar en

Läs mer

Vi är måna om att du trivs hos oss!

Vi är måna om att du trivs hos oss! Vi är måna om att du trivs hos oss! Här har vi samlat regler och råd om ditt boende. Den täcker det mesta, men är samtidigt kortfattad. Tanken är att du snabbt och enkelt ska hitta svaren du söker. Kontaktuppgifter

Läs mer

Råd för en smidigare flytt

Råd för en smidigare flytt Flyttstäda Råd för en smidigare flytt När du ska flytta måste du göra en grundlig städning av din lägenhet så att den är ren när nästa hyresgäst kommer. I samband med flytten kommer en besiktningsman från

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos Ikano Bostad. Kontakta oss gärna om du undrar över något. Våra telefonnummer och adresser finns anslagna i din trappuppgång.

Läs mer

När något går sönder

När något går sönder När något går sönder När något går sönder Med regelbunden skötsel av inredning och maskiner, slipper du och din verksamhet onödiga kostnader. Denna broschyr handlar om vad du som arbetar i verksamheten

Läs mer

Information till hyresgäster på Bogvägen 6-11

Information till hyresgäster på Bogvägen 6-11 Information till hyresgäster på Bogvägen 6-11 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Fastighet AB. Vår förvaltare heter Jörgen Källman telefontid måndag fredag 12.00 12.00 tfn 021-17 91 14.

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

FLYTTPLANLÄGGAREN. notar. En smart checklista för dig som ska flytta!

FLYTTPLANLÄGGAREN. notar. En smart checklista för dig som ska flytta! notar FLYTTPLANLÄGGAREN En smart checklista för dig som ska flytta! När du ska flytta är det viktigt att planera ordentligt. Flyttplanläggaren ger dig värdefull information för att göra din flytt så enkel

Läs mer

Att tänka på när du skall. flytta

Att tänka på när du skall. flytta Att tänka på när du skall flytta Bra att veta när du ska flytta ut Tips på vägen för att underlätta flytten Börja flyttstäda redan veckan innan, avfrosta kyl/frys, städa golvbrunnar, putsa fönster, damma

Läs mer

Städtips. Till dig som flyttar

Städtips. Till dig som flyttar Städtips Till dig som flyttar Städa noggrant och lämna nycklarna i tid! När du flyttar är det många saker du måste tänka på - till exempel att någon annan kommer att flytta in efter dig. Därför är det

Läs mer

Är det något du undrar över när det gäller din flytt? TILL DIG SOM FLYTTAR

Är det något du undrar över när det gäller din flytt? TILL DIG SOM FLYTTAR TILL DIG SOM FLYTTAR När du ska flytta är det mycket att hålla reda på. Här hittar du viktig information och smarta tips som gör det hela lite lättare. Förberedelser När du väl har sagt upp din lägenhet

Läs mer

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME

Trivselregler för. HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME 1 Trivselregler för HSB:s Bostadsrättsförening SKOGOME Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor i samma situation. Tillsammans äger och förvaltar vi husen där vi bor och

Läs mer

Till dig som flyttar ut

Till dig som flyttar ut Till dig som flyttar ut Lycka till med flytten Vi tackar dig för den tid som du varit vår hyresgäst och önskar dig lycka till med ditt nya boende. Det är mycket att tänka på när du ska flytta. Här får

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig som flyttar Inför flytten Lite goda råd till dig som flyttar. Det är mycket att tänka på när man skall flytta från sin lägenhet. För att underlätta för dig har vi sammanställt en kom-ihåg-lista

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

Allt du behöver veta innan du flyttar

Allt du behöver veta innan du flyttar Allt du behöver veta innan du flyttar Du har sagt upp din lägenhet hos Mimer. Här har vi samlat viktig information som du behöver ha koll på innan du flyttar. KOM-IHÅG-LISTAN När du ska flytta är det mycket

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

Information till hyresgäster på August Palms väg 4-10

Information till hyresgäster på August Palms väg 4-10 Information till hyresgäster på August Palms väg 4-10 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Fastighet AB. Vår förvaltare är Jörgen Källman, telefontid måndag fredag 10.00 12.00 tfn 021-17 91

Läs mer

Välkommen till din lägenhet!

Välkommen till din lägenhet! Välkommen till din lägenhet! Vi är glada att se Dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du skall trivas i din lägenhet och i miljön runtomkring. Vi försöker att göra huset och de närmaste

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 02 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 04 KONTAKT 06 BO HOS OSS 08 TRIVSEL 09 FIXA SJÄLV VÄLKOMMEN Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET

VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET VÄRME & VENTILATION I DIN LÄGENHET SÅ FUNGERAR DET !! VÄRME Värmen i din lägenhet sätts på automatiskt när det blir kallt ute. Ju kallare det är ute ju varmare blir vattnet som skickas till elementen.

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 03 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 05 KONTAKT 07 BO HOS OSS 09 TRIVSEL 10 FIXA SJÄLV Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att din inflyttning

Läs mer

Tips och råd för. En smartare flytt

Tips och råd för. En smartare flytt Tips och råd för En smartare flytt Några sista tips från Studentbostäder check på den! Det är mycket att hålla reda på när man ska flytta och lätt att missa något. Därför har vi samlat några smarta tips

Läs mer

Några råd till dig som flyttar!

Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Några råd till dig som flyttar! Besiktning Alla lägenheter måste besiktigas. Vi kontrollerar då bostadens skick och noterar eventuella fel och brister i ett besiktningsprotokoll.

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Tack för att du ta hand om pumpstationen på din tomt. Pumpstation

Tack för att du ta hand om pumpstationen på din tomt. Pumpstation Tack för att du ta hand om pumpstationen på din tomt Pumpstation Allmänt om tryckavlopp Tryckavlopp är en teknik för att pumpa avloppsvattnet från fastigheten till Norrköping Vatten och Avfalls ledningsnät.

Läs mer

V Ä L K O M M E N M H E

V Ä L K O M M E N M H E V Ä L K O M M E N H E M Vårt hus. Ditt hem. Willhem är ett bostadsbolag som äger, förvaltar och utvecklar hyresbostäder på ett stort antal orter i Sverige. Det gör att vi kan erbjuda många olika typer

Läs mer

Välkommen till din student- lägenhet

Välkommen till din student- lägenhet Välkommen till din student- lägenhet Här har vi samlat viktig information om sådant som är bra att veta när du bor hos oss. Hej! Hoppas du ska trivas här. Mimer har 852 studentlägenheter inom olika avstånd

Läs mer

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!!

OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! Sida 1 av 5 Upplysningar rörande utflyttningsstädning och frånträde av lägenheter OBS! LÄS NEDANSTÅENDE NOGA!!! På följande sidor finns ett städprotokoll som vi följer utan undantag när vi besiktigar en

Läs mer

Den här presentationen ger dig några enkla fakta om elektricitet, hur den fungerar och om elsäkerhet.

Den här presentationen ger dig några enkla fakta om elektricitet, hur den fungerar och om elsäkerhet. OM EL Den här presentationen ger dig några enkla fakta om elektricitet, hur den fungerar och om elsäkerhet. 2 EL El är en förädlad form av energi som dagens samhälle behöver för att fungera. För att ingen

Läs mer

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2 BRF. FISKVERKET Ordningsregler Utgåva 2 November 2011 1 Innehållsförteckning: Sida Allmänt 3 I våra lägenheter 3 På våra balkonger 3 I vårt trapphus och loftgångar 4 Säkerhet 4 På vår gård 5 I våra badrum

Läs mer

Tips inför. Råd & tips från Fastighetsägarna

Tips inför. Råd & tips från Fastighetsägarna Tips inför flytten! Råd & tips från Fastighetsägarna Det är mycket att ta hand om när du ska flytta! I den här broschyren får du några tips på hur flytten blir enkel och smidig för alla inblandade. Tips

Läs mer

Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! God service Trivsamma miljöer Bra standard. Trevliga grannar

Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! God service Trivsamma miljöer Bra standard. Trevliga grannar Välkommen hem! Välkommen som hyresgäst! Trevliga grannar God service Trivsamma miljöer Bra standard Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya hem! Välkommen som hyresgäst hos oss! Fördelen med hyresrätt är

Läs mer

Ordningsregler för Brf Vikingen 2

Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Ordningsregler för Brf Vikingen 2 Allmänna trivsel- och ordningsregler Våra trivselregler är antagna av styrelsen och du ska se dessa som ett komplement till Bostadsrättsföreningens stadgar, allmänna ordningsregler

Läs mer

AB Hörnstenen. Adressändring, el & telefon

AB Hörnstenen. Adressändring, el & telefon AB Hörnstenen Vi är ett familjeägt fastighetsbolag med verksamhet i Stockholm och Skåne. Företaget är medlem i Fastighetsägarna Sverige. I denna broschyr finns generell information som gäller samtliga

Läs mer

Checklista Gör ditt hem brandsäkert

Checklista Gör ditt hem brandsäkert Checklista Gör ditt hem brandsäkert Minska risken för köksbränder Många bränder börjar på spisen. Att något står och kokar torrt är en vanlig brandorsak. Fett och oljor kan börja brinna när temperaturen

Läs mer

Viktigt inför din flytt

Viktigt inför din flytt u d r Nä! t u r a t t fly Viktigt inför din flytt När du ska flytta är det mycket att hålla reda på både när det gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant

Läs mer

Känn dig trygg i vått och torrt

Känn dig trygg i vått och torrt Känn dig trygg i vått och torrt Buildings denna broschyr ger dig råd om hur du kan förebygga vattenskador i ditt hem. Ett samarbete alla vinner på Sveriges BostadsrättsCentrum, SBC, och If har sedan många

Läs mer

Till dig som flyttar FLYTT-TIPS. Här hittar du viktig information och smarta tips som gör det enklare för dig att flytta

Till dig som flyttar FLYTT-TIPS. Här hittar du viktig information och smarta tips som gör det enklare för dig att flytta Till dig som flyttar Här hittar du viktig information och smarta tips som gör det enklare för dig att flytta Läs om hur du gör flytten lättare Är det något du undrar över när det gäller din flytt? Välkommen

Läs mer

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet

PW Bad & Bygg AB. Under stambytet Under stambytet Det praktiska arbetet med stambytesprojektet börjar med att vi noggrant dokumenterar och fotograferar de utrymmen vi skall arbeta i så att vi vet hur det ser ut före arbete påbörjas. Detta

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Lämna tillbaka samtliga nycklar - inklusive kopior

Lämna tillbaka samtliga nycklar - inklusive kopior Till dig som flyttar När du ska flytta är det mycket att hålla reda på - både vad gäller ditt nya boende och den lägenhet du länmar. Här följer en checklista över sådant som är viktigt att komma ihåg.

Läs mer

Välkommen till Chalmers Studentbostäder!

Välkommen till Chalmers Studentbostäder! Välkommen till! När du flyttar in är det en hel del att tänka på, det kanske dessutom är första gången som du bor i egen lägenhet. Vi har därför sammanställd denna guide för att din flytt ska vara så enkel

Läs mer

Hemförsäkring. Vara behjälplig vid storskada. Trygghet för Bostadsrättsföreningen 20 40% saknar hemförsäkring Trygghet för den boende

Hemförsäkring. Vara behjälplig vid storskada. Trygghet för Bostadsrättsföreningen 20 40% saknar hemförsäkring Trygghet för den boende Information angående Hemförsäkring samt Bostadsrättsförsäkring- Skadeförebyggande Denna information hade försäkringsmäklarna Kent Nilsson och Robert Carlsson, Willis på Boende informationen den 3 december

Läs mer

http://www.riksbyggen.se/ny-bostad/riksbyggens-hyresratter/allt-du-behover-veta-a-o/ 1 av 7 2015-05-29 14:16

http://www.riksbyggen.se/ny-bostad/riksbyggens-hyresratter/allt-du-behover-veta-a-o/ 1 av 7 2015-05-29 14:16 1 av 7 2015-05-29 14:16 2015-05-29 Här hittar du tips och råd, rättigheter och skyldigheter, och annat smått och gott som du som hyresgäst kan ha behov av. Du är förstås också välkommen att kontakta oss

Läs mer

Vä lkommen till Chälmers Studentbostä der!

Vä lkommen till Chälmers Studentbostä der! Vä lkommen till Chälmers Studentbostä der! Att bo i hyresrätt [Skriv sammanfattningen av dokumentet här. Det är vanligtvis en kort sammanfattning av innehållet i dokumentet. Skriv sammanfattningen av dokumentet

Läs mer

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Autogirobetalning Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Läs noga igenom innan du bestämmer dig Villkor för Autogiro Villkor för autogiro Jag medger att uttag får göras från det konto jag har

Läs mer

Här har vi sammanställt några saker som du bör tänka på inför din flytt. FLYTTA UT

Här har vi sammanställt några saker som du bör tänka på inför din flytt. FLYTTA UT Här har vi sammanställt några saker som du bör tänka på inför din flytt. FLYTTA UT ATT TÄNKA PÅ INFÖR DIN FLYTT VISNING AV LÄGENHET När din lägenhet är uppsagd kommer den inom kort att publiceras på vår

Läs mer

Stort tack för den tid du bott hos oss!

Stort tack för den tid du bott hos oss! Stort tack för den tid du bott hos oss! Här får du tips inför din kommande utflytt Tips! Adressändring Gör din adressändring i så god tid som möjligt. Senast två veckor innan avflyttning. När du flyttar

Läs mer

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION För oss är det viktigt att Du som kund är nöjd och får valuta för pengarna. För att Du ska känna dig trygg när du beställer våra tjänster erbjuder vi en 5 dagars garanti. 5

Läs mer