Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan"

Transkript

1 Monstret Spännande, läskig Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan

2 För många år sen fanns det en kvinna som var kungens läkare. En dag bröt kungen nacken. Kvinnan hjälpte kungen och då fick hon en parfym," här, den här kommer hjälpa dig. Fyll den med en droppe blod och sjung den här visan". Han gav henne en lapp. Där stod det fyll den här med blod och sjung " allt kan hända bara man kan vända allt kan man göra som resa i de mörka". Kvinnan gjorde som det stod och var förvånad att en lapp från flaskan ramla ut. Hon tog upp den för att se vad det stod, spruta den på dig o önska något! Kvinna gjorde som det stod. Jag önskar mig att jag kunde resa till framtiden. Det blev mörkare och mörkare för varje ord hon sa. Plötsligt var hon Mitt i en byggnad. " nå ser du att kungen har rätt? Det är jag som kommer hjälpa dig och använda den här. Kvinna blev överraskad och frågade ännu mer. Var är vi vem är hon flickan där borta? Du är i 2000-talet. Det här är en av dina släktingar. Hon heter Vera och kommer ärva den här parfymen. Kvinnan blev överraskad och sa jag vill gå, det räcker nu. Dom var tillbaka i deras egna tid.

3 Kapitel 1 ljudet Maja hade kemilektion hon ville göra ett imponerande experiment men då blev allt fel, och Läraren Anna blev arg. - Varför måste du alltid göra något fel Maja? - Jag Men då hörde dom något. - Det lät som en,som en orm, sa Maja. Då svimmade Anna, och ljudet var borta. Maja sprang till skolsystern och bad henne att följa med. - Maja allvarligt talat jag har mycket att göra. Anna har inte alls svimmat hon sitter ju där? sa skolsystern. - Vad har hänt? sa Anna medan hon drack kaffe. - Men du hade svimmat? sa Maja. - Va, vad pratar du om jag har inte svimmat.

4 Kapitel 2 rädslan Det var någon slags fågel. Den var genomskinlig och hade svart näbb. Den flög några gånger runt Anna. Och efter den hade snurrat så rann det något rött och fågeln var borta. Då vaknade Maja och hon förstod att det var en dröm. Hon var på väg till skolan men då kom hennes kompis Wilma. -Hej sa Wilma! -Hej! Jag drömde så konstigt. Det var en fågel, den var genomskinlig och den flög runt Anna som är vår lärare. Och efter ett tag rann det något rött och sen var den borta. -Men Gud,vad konstigt, sa Wilma. När dom var på skolgården såg hon Anna och en fågel som snurrade runt, runt och runt. Det var precis samma fågel som i drömmen. Maja sprang in i klassrummet och låste. Men då var det någon som knackade på dörren. -Hallå!! Det är jag, Vera. Vera var matteläraren och hon var jättesnäll. Maja öppnade och då sa Vera. -Kom så går vi till mitt klassrum och fikar. Där kan du berätta vad som har hänt.

5 Maja fick bulle och saft. - Så berätta, vad har hänt? Jag hade en konstig dröm. Jag drömde att det var en genomskinlig fågel som snurrade runt Anna. Och sen var fågeln borta.. -Oj, du drömmer konstiga saker. Men en sak kan jag säga; Anna är farlig, hon har varit på ett specialsjukhus som är för speciella människor. Håll dig borta från henne.

6 Kapitel 3: Affischen Maja gick till matsalen. Hon såg en affisch. Den var gul och smälte in i väggen. Hon läste: Ingenting har hänt Anna är inte i skolan hon är på semester gå inte in hennes kontor Anna är på semester i Grekland så snälla gå inte in i hennes kontor. Och leta inte efter henne hon är i Grekland. MVH Vera Andersson Vad märkligt när hann Anna gå på semester? Jag såg ju henne på morgonen. När Maja ville gå därifrån då ramlade pappret på golvet. Där stod det: Anna har flyttat Anna har flyttat på grund av att hon är aggressiv. Hon har flyttat till ett specialsjukhus där hon får hjälp,av läkarna. Maja blev alldeles kall inuti. Hon gick för att äta men då kom Vera och frågade om vad hon blev så rädd för. Men då sa Maja. - Inget. - Okej men kom så går vi och äter. sa Vera.

7 Kapitel 4: upptäckten När dom var i klassen pep Veras mobil. Maja blev alldeles rädd för det lät som ett ljud hon hade hört förut. Då tittade Maja på Veras mobil. Den var inte hennes. Det var ett klistermärke som satt på mobilen och den hade Maja sett förr. DET VAR ANNAS MOBIL. - Är det inte Annas mobil? frågade Maja. - Ja, jag fick den av Anna. - Okej. Men Maja trodde inte henne. Man får ju inte en mobil hur som helst? Vera sprang och Maja följde efter. Hon gick ner i källaren och då såg hon ANNA. Hon blev paff över att Vera hade ljugit. Var det inte hon som var på specialsjukhus? Eller på semester i Grekland. Men plötsligt ropade någon Maja, Maja! - Du har somnat, sa Wilma. - Va? Hur länge? - Ja, typ fem minuter. - Tystnad! sa Anders. Anders var historieläraren. Han var lång och han hade en tjock fläta som syntes tydligt i de gråa långa håret. Han var ungefär 60år. Alla var rädda för Anders. Han var den elakaste läraren i hela skolan. Därför blev de tysta på en gång. - Maja kan du gå ner till källaren och kopiera den här sidan från historieboken? sa Anders. - Okej. Maja var arg att hon inte sa något. Men hon gick ändå.

8 När hon var på väg till källaren såg hon en svartgrå katt som haltande tog sig fram till källaren. Hjärtat bultade hårt. Nästan som om hon skulle dö. Men Maja lugnade ner sig och följde efter den svartgråa och ynkliga katten. När katten stannade i källaren då gömde sig Maja bakom väggen för att inte bli upptäckt. Men när hon tittade efter så såg hon ANNA och VERA. Det var exakt som i drömmen. Anna var helt grön i ansiktet och hade sår på hela kroppen. Anna var så andfådd att Maja trodde att Anna skulle dö. Anna var ett monster som kunde förvandla sig till vad som helst. Men då sprutade Vera en slags parfym på Anna som gjorde henne fin. Maja blev upptäckt, det var Vera som sa - Gå! Om Anna får veta att du är här, kommer hon att göra dig som mig. Maja sprang upp till klassrummet med stora steg över trappan. - Maja kan jag få papperna? - Nej, men det fanns ingen färg i kopiatorn. - Okej men då kan ni läsa två och två, sa Anders.

9 Kapitel 5:Dikten Maja gick hem med Wilma. Hon tänkte gå hem och vila efter allt som hade hänt. -Wilma vill du sova över? - Ja men först måste vi gå och hämta min sovsäck. - Ok, men kan vi inte gå till kiosken efter det? - Jo men bara om vi inte köper skumtomte. - Hahaha När Maja och Wilma var framme hörde dom ett konstigt ljud. Det var Wilmas pappa, han var beroende av alkohol. Ibland blev Wilma arg över att hennes mamma hade lämnat henne kvar med pappa. När Wilma var 1år åkte hennes mamma till USA med sin nya pojkvän. Hon kommer inte ihåg ens hur hennes mamma såg ut, dom har inga bilder av henne. Wilma sprang till sitt rum och packade ihop så snabbt hon kunde. Maja tycker om Wilmas pappa, han är jättesnäll mot Maja. Så hon fråga hur han mår? - Hej! Hur mår du? - Hej Maja! Jag mår jättebra. Hur mår du själv? - Jag mår bra, sa Maja. - Kom så går vi Maja, sa Wilma. - Varför tycker du inte om din pappa? -För att han inte vet hur det känns att inte ha någon som lagar mat eller att man inte har någon mamma. -Men han är jättesnäll i alla fall. -Ja ja, kom så går vi till kiosken. Maja och Wilma köpte ett stor paket choklad och salta pinnar. När dom var framme vid Majas dörr låg det en lapp som det stod på:

10 Vill du ner till källaren be någon Som du litade på vill du ner till Döden är det bara att gå. Hälsningar V -Vad är det där,sa Wilma. -Inget det är bara en dikt som jag har skrivit.

11 Kapitel 6:Boken Maja blev chockad över vad det hade stått på lappen. Hon tänkte berätta allt för Wilma, men sen ångrade hon sig och tänkte för sig själv, Wilma kommer berätta för alla i klassen att Maja har sett ett monster men dom kommer inte tro på henne. Nästa dag när Maja vaknade trodde hon att det var måndag och blev jättebesviken på mamma. Men när Maja gick ut i köket var det ingen där, så hon gick till mammas sovrum. Hon låg där i sin säng men Maja bestämde sig för att väcka henne - Mamma vakna! - Varför? Det är ju söndag???? - Oj jag trodde att det var måndag idag så jag blev jättearg på dig. - Men gumman vill du ha varm choklad och en macka? - Ja När Maja hade druckit färdigt sin varma choklad gick hon upp till sitt rum och ville ta reda på vad som hände i skolans källare. Hon satt framför bordet och tänkte på vem egentligen V var? Sen kom hon på att det var Vera. Varför hjälpte hon egentligen Maja? Och vad menar hon med att annars blir du som mig? Maja sökte på vilka som jobbade i skolan. Då fick hon fram Anna Arvidsson. Det stod vad hon gillade och vilka erfarenheter hon hade. Anna gillar mycket om djur särskilt katter och fåglar. Då fick Maja en idé. Det var ju Anna som var katten med haltande benet och i drömmen. - Mamma får jag gå till biblioteket? - Visst, men kom hem kl 14:00.

12 Maja skulle leta efter faktaböcker om katter. Hon visste inte så mycket om katter. - Hej jag behöver en faktabok som handlar om katter. - Javisst, tyvärr är det bara en bok som är inne men du kan stå på kö? - Ja självklart men jag vill också låna den boken som är inne. - Okej men först så ska jag ställa dig på kö. Du är efter Anna Arvidsson. Maja blev chockad, hon är på rätt spår, tänkte hon. När Maja fick boken som var inne var det en massa anteckningar bredvid. Katter äter konserverad mat. (Blanda med klor och vinäger) Katten kan hoppa långt tack vare sina stadiga ben (mycket bra) Den kan få 5-7 ungar (inte bra). Hmm vem har skrivit det här? Det måste vara ANNA.

13 Kapitel 7:blandningen Maja gick hem efter en lång dag och somnade på soffan. Nästa dag när hon vaknade kom hon på att hon hade glömt packa idrottskläder. -MAMMA jag har glömt packa ner mina idrottskläder. - Oroa dig inte jag har gjort det redan! - Tack mamma du är bäst. - Wilma har du frågat Pär vad vi ska ha på idrotten? - Nej men kom så går vi och frågar. - Hej Pär vad ska vi ha på idrotten??? - Vi ska först ha styrketräning sen kan man välja om man vill fortsätta eller gå till fotbollsplanen. - Okej tack Pär Maja tänkte snabbt att det skulle vara ett bra tillfälle att smyga in i Annas kontor. Då skulle Maja få en chans och se vad det finns i Annas kontor. - Tysta i klassen, idag ska vi ha styrketräning. Som jag tror så vet alla reglerna, om det är något som ni inte vet så är det bara att fråga. - Pär vad är styrketräning? Maja vet inte vad det är hon har fullt upp med att skriva töntiga dikter, sa Kim. Maja rös till, Wilma hade berättat allt för Kim! Hon är jättekaxig. - Hur kunde du berätta allt för Kim? Du själv tycker ju att hon är kaxig.

14 -Alltså jag är ju din bästa vän men det känns som om du döljer något för mig. - Nja kanske, men du lovar väl att inte berätta det för någon om jag säger det. - Okej Maja berättade allt för Wilma och då började hon förstå. - Men kom så går vi till Annas kontor. Vi får gå till "fotbollsplanen". När Maja och Wilma var i Annas kontor så var det massa burkar som var fyllda med djur. - Oj jag har aldrig sett Annas kontor såhär. - Inte jag heller. Det var därför det stod på affischen "gå inte in i Annas kontor". - Jag vet! Vi kan blanda ihop olika saker som finns i kontoret sa Maja. - Ja. Maja och Wilma gjorde ett recept på allt som fanns i kontoret. 1 st kackerlacka 2st grodhjärnor 1st ruttet ägg 10st hundlever 2 l svart blod Mosa kackerlackorna i en stor kastrull. Häll i 2 l svart blod och 1st ruttet ägg. Koka hundlever i en annan kastrull och grodhjärnan. Blanda i kackerlackorna och svart blod tillsammans med hundlever och grodhjärnan i en skål. Låt stå i kylen i exakt 3timmar. - Det här är väl lite komplicerat recept eller hur Maja?

15 - Ja, slår vad om att det här kommer locka "katten" ner till källaren. - Det är jag säker på.

16 Kapitel:8 Hämnden Maja och Wilma satt och väntade på det äckliga receptet som skulle bli klart. - Äntligen sa Wilma vi har väntat här i 3 timmar. När Maja och Wilma gick ner till källaren var det något konstigt som hände. - Ee...vad gör ni här? sa Kim. - Vi, vi ska bara mata råttorna sa Maja. - Ja precis dom älskar den här puddingen, sa Wilma. - Matar ni råttor? Är ni kloka eller? Jag kommer säga till. - Nu håller du truten, om du säger till så kommer jag tvinga dig att äta upp den här röran, sa Maja. - Okej,okej ta det lugnt jag kommer inte säga något. - Men vad gör du själv då? - Det här låter konstigt, men jag såg en katt här. Maja blev kall om kroppen, hur hade Kim sett "katten". - Eh kan... Jag och Wilma prata tillsammans en liten stund? sa Maja. - Okej Maja och Wilma gick genom en gammal gång som ledde till skolgården, så Kim inte kunde höra. - Ska vi berätta för Kim vad som har hänt? - Ja det tycker jag! sa Wilma. Maja och Wilma gick tillbaka samma väg. - Äntligen vilken tid det tog.

17 - Ja ja klaga inte, var tyst och lyssna på mig, sa Wilma. Vi har också sett katten vi vet till och med vem det är. - Vem är det då? - Jag sa va tyst. Du får ställa frågor sen. - Okej. - MEN VA TYST OCH LYSSNA. Så här är det; Maja har drömt konstiga saker, en fågel som snurra runt Anna. Och hon har fått en konstig dikt av V som vi tror är Vera. Men och andra sidan tror vi att Vera är tvungen att göra som Anna säger. Hon vill kanske göra så att Anna inte bestämmer. Jag tror att om vi har Vera på vår sida så kommer Anna inte kunna göra något. - Ja det tror jag med, sa Kim. Men hur börja det här? - Det börja med att jag gjorde ett experiment som gjorde att det blev rök i hela klassrummet och då hörde vi ett ljud. Då sa jag det lät som en orm och då svimmade Anna och ljudet var borta, sa Maja. Då gick jag och hämtade skolsystern, men när vi var där så satt Anna och drack kaffe. - Oj men kan det inte var så att Anna kan typ förvandla sig? - Ja det kan det vara för när jag skulle till källaren för att kopiera papper så såg jag henne. Vera sprutade en slags parfym på henne som gjorde att hon kunde gå bättre. - Ja det måste det vara, sa Wilma. - Kom så går vi och ställer den här äckliga röran under bordet där borta i hörnet. Dom väntade och väntade men inget kom. Så hörde dom ett ljud. Zzzzzzz zzzz lät det.

18 - Tysta det måste vara Anna som har förtrollat sig igen till ett annat djur? sa Wilma. - Kommer ni ihåg när jag fick dikten? Det stod: vill du ner till källaren be någon som du LITADE på, sa Maja. Och brevet var från v som måste vara Vera. - Jag tror att hon menar att vi ska ner till källaren med henne? Sa Kim. Maja, Wilma och Kim sprang upp för att leta efter Vera. - Vart kan hon? vara sa Wilma. - Jag vet! Hon brukar mest vara nere på fritids, sa Kim. När dom gick ner till fritids så var det alldeles tomt där. Längst in i väggen lyste en röd lampa som dom aldrig hade sett. - Vad är det som lyser? - Vet inte det kanske är en hemlig ingång? sa Wilma, Dom gick in i den hemliga ingången. När dom var inne tog Maja puddingen för att ställa den på golvet, men då hörde Maja ljudet som dom hörde innan. Dom gick vidare fast då såg dom Vera som stod där med en sorgsen blick. - Vad har hänt? Sa Maja. - Ni har väl förstått vad jag menar med dikten, Och kommit hit? - Ja, det måste väl vara svårt för dig att leva som Annas slav? sa Wilma. - Ja, och Jag behöver er hjälp. Ta den där puddingen och släng den. Den kommer inte vara till någon nytta. Anna förvandlar sig hela tiden, så den kommer inte hjälpa alls. Maja kastade bort puddingen i den mörka Ingången. Hon

19 tänkte om dom bara gör som Vera säger så kommer dom lyckas få Anna att vara snäll igen. - Okej vad ska vi göra nu? sa Kim. - Vi måste gömma den här parfymen som hjälper henne förvandla sig. Hon vet inte om den här grottan så hon kommer inte komma hit. - Vad bra men skolan slutar ju om 1timme? sa Wilma. - Det gör inget, med den här parfymen kan man få tiden o stanna, sa Vera. - Va, vad kan man göra mer med den här parfymen? sa Maja. - Ja, allt möjligt. Den här parfymen är viktig för mig. Jag har ärvt den av min mormors, mormors, mormors mor. Nu undrar ni väl hur den fungerar och varför den inte tar slut. Det var så att min mormors, mormors mor var en klok kvinna. Hon var en läkare till kungen. En dag så hade kungen brutit nacken och då räddade hon honom. Kungen var jättestolt och gav henne en parfym som var värdefull. Man kunde göra allt med den, resa i tiden, göra andra friska och förvandla sig. - Men varför kunde inte kungen använda den själv? sa Kim. - För att han inte kunde. Det är bara på människor som har blodgruppen A som det fungerar på. Och jag har det! Man måste sjunga en visa och fylla flaskan med blod. Då fungerar den igen. - Asså WoW vilken historia, sa Maja. - Ja jag vet, men det fungerar inte på Anna så hon använder mig. Och jag kan inte fly från henne. Ni måste hjälpa mig. - Ja men vi måste stoppa tiden först.

20 Vera sjunger visan och säger sist stoppa tiden. När Vera är klar är allt kring dom konstigt. Till och med klockan står still. - Bra nu kan vi gå till källaren. Sa Kim. Men då hör dom ljudet igen. Zzzzz plötsligt kommer Anna in i rummet och allt blir tyst. - Oj sitter ni här och dricker kaffe? Men då ska jag inte störa er. - Nej du stör inte oss du är bara taskig mot alla i skolan, sa Wilma. - Hör ni förlåt jag är bara som min mamma jag har aldrig varit snäll. Kan ni förlåta mig. Jag gör vad som helst.

21 Kapitel 9: Sanningen Maja blev galen efter vad hon sa. Hur kan hon vara snäll? Tror hon verkligen att hon gick på det där? - Men varför använder du Veras saker? - Jag trodde att alla skulle tycka om mig, och då kunde jag bestämma över alla i skolan. Förlåt jag har varit jättesjälvisk så länge jag har jobbat här. - Jag vet inte riktigt, sa Maja. Men var det du som hade skrivit affischen? Eller anteckningarna i boken? - Ja det var jag som skrev i boken men inte affischen. Det var Vera som ville få bort er från mitt kontor så ni inte skada er. Förlåt. - Men vem hade skrivit det bakom pappret? - Det var Anders. Han märkte att jag var konstig och skickade mig till ett specialsjukhus, men jag flydde därifrån. Jag tänkte lösa det här. Men det var så svårt. Min mamma har alltid varit sträng mot mig, och jag har också varit så. - Vet du vad, vi kanske tror dig. Men jag har en fråga. Varför bor du i källaren? sa Wilma. - För att det är lättare, ingen märker mig där. Så kan ni förlåta mig? - Vi kan det men du ska egentligen fråga Vera det är hennes parfym som du har använt, Sa Kim. - Ja såklart jag gör men kom så vrider vi tilllbaka tiden, sen på lördag kan vi resa till framtiden, sa Vera. - Jaaaaa va kul! sa Maja vilka är med? - Jag! sa Wilma och Kim.

22 - Jag, om jag får, sa Anna. - Klart du får, sa Vera. Vera sjöng melodin och allting blev som vanligt. När Maja,Wilma och Kim gick ut sa Anders: - Du har fått en bok Maja. Den handlar om katter, den ligger på din bänk. - Tack men jag behöver inte den längre. - Du Maja förlåt att jag har varit så taskig mot dig, sa Kim. - Det gör inget. Kom så går vi hem. De fem gjorde många upptäcktsfärder och tidsresor. Men vem kommer ärva parfymen? Det får du veta i nästa bok.

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy. Av: Signe Sundequist CC BY NC ND 2014 Kap. 1 Ljudet Mimmi satt i klassrummet och lyssnade på sin stränga magister Ulf. Det var en tråkig lektion. Då hörde Mimmi ett ljud som lät "pa pa pa". Mimmi viskade

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken av Joel Om författaren Namn Joel Ålder 10 år Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Böcker som jag inspireras av Marlons böcker. Intressen Jag gillar att göra sagor, spela datorspel och titta på tv.

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät wha wha Författare: Filip Sahlberg 2014 Kapitel 1 Ljudet Alexander och Kalle var i deras hemliga kemirum i källaren. En otrevlig källare med gamla tegelväggar och avloppsvatten rör som läckte. Plötsligt hörde

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv. Monstret Kapitel 1- Ljuden. -Hörde du ljudet frågade Mira? -Nej sa Lisa Vilket ljud? -Det lät som ett MONSTER sa jag! Lisa är min bästa vän. Vi satt på kemilektionen med den argaste läraren. Han hette

Läs mer

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin Skolmonstret Författare och illustratör: Edvin Gustin 1 2 Kapitel 1 Ljudet -Hörde du ljudet sa, Totte till Tim. -Vad för ljud, jag hörde inget, sa Tim. Totte hade hört ett ljud från golvet, det var ett

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken Monstret av Hadeel Om författaren Namn Hadeel Ålder 10 år Intressen Skriva böcker, simma, gymnastik, bowla, pingis, cykla och att vara ute med kompisar. Böcker som jag inspireras av Amulett av Kazu Kibuishi

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. monstret AV MELVIN Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max. -Vad konstigt att du hörde det Max,

Läs mer

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det: En helt vanlig dag Hej! Jag heter Emma. Jag är 10 år. Jag går på Heliås skola. Min bästa kompis heter Anna. Jag har långt brunt hår och 10 fräknar. Min bästa kompis Anna har rött hår och svarta slingor

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det: Monstret Kapitel 1 - Ljuden Kalle var i NO-salen och blandade färg då hörde han något stampa i källaren. Han frågade Max: - Hörde du? - Vadå? Undrade Max. - Att något stampade i källaren, sa Kalle. - Jag

Läs mer

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea.

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. MONSTRET Kapitel 1- Ljuden - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. De var på lektion i hemkunskapen. Lisa bakade

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Monstret Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet. Jag bara satt och väntade, jag var så jävla irriterad av att ingen Kunnde komma in så de kan börja

Läs mer

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel Av: Lalo Kader Monstret herr Pixel Kapitel 1:ljuden En gång när Morgan skulle hämta sin mat hörde han ett konstigt ljud ifrån bambaköket. - Hörde du ljudet Zlatanovic, sa Morgan. - Nej, det är säkert den

Läs mer

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken Om författaren Namn Kevin Ålder 9 år Intresse Sport Böcker som jag inspireras av Sportböcker Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef, Casper, Leo och Noak Om boken William upptäcker

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Monstret Av: Emil Jöfelt

Monstret Av: Emil Jöfelt Monstret Av: Emil Jöfelt Kapitel 1:Ljuden -Hörde du ljudet? sa Morgan. Morgans klasskamrat Totto vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju, sa Totto. Arga Polly spände ögonen i både Morgan

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan! Kapitel 1 Ljuden Arga Johanna spände ögonen i både Erik och Karl. -Sluta upp med det där genast. -Men, sa Erik och Karl, vi gör ju ingenting. -Hör du det där ljudet, säger Erik till Karl. Det låter som

Läs mer

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

MONSTRET. Av: Stina Boström

MONSTRET. Av: Stina Boström MONSTRET Av: Stina Boström Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? Frågade Lea. - Nej, vadå? Frågade Wilma. - Det lät som någon ropade, sa Lea. - Vad ni är barnsliga... Hånskrattade Anna. - Lägg av, det är

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Alfred Persson Den magiska dörren By Alfred Persson 1 Hej Ffcbtgbgfjbfgjb Hej jag heter Benjamin. Jag är 10 år och går på Heliås. Mina ögon är bruna och håret är svart och jag har 5 finnar. Jag gillar att ha matte då

Läs mer

Den kidnappade hunden

Den kidnappade hunden Den kidnappade hunden Lisa, Milly och Kajsa gick ner på stan med Lisas hund Blixten. Blixten var det finaste och bästa Lisa ägde och visste om. När de var på stan gick de in i en klädaffär för att kolla

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef. Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef Om boken Stefany på Sjölundskolan utsätter sitt liv för fara. Vad är det som

Läs mer

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett MONSTRET Kap 1 LJUDEN -Hörde du ljudet, viskade Anders. -Nej det var säkert bara nån som tappade pennan, svarade Peter. Tyst i klassen ni kan få kvarsittning, ropade den stränga kemiläraren. Allt blev

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR Monstret av Liv - Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR KOCK! - Det är fem minuter tyst, sa han.

Läs mer

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde Kapitel 1 Dörren Hej jag heter Carli och jag är 9 år. Min skola heter Nyckelpigan. Min kompis tycker jag om, hon heter Marie. Vi är rädda för

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen. Kapitel 1 ljuden: -Hörde du ljudet? Det låter som en apa sa Grevert. - Nej vadå? Sa Kossan. -Nej det var inget sa Grevert. Det var under kemitimmen som Grevert hörde konstiga ljud från golvet. Grevert

Läs mer

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist kapitel 1 Ljudet Lina hörde något nere ifrån källaren. Hörde du ljudet? frågade Lina sin vän Annika. Vad för ljud? undrade Annika. Lina förstod att

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Conelia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 9 år. Jag har blont hår. Jag gillar att spela bandy och att rita. Min bästa vän är Wilda. Jag är mycket rädd för

Läs mer

Författare: Anton Söderström

Författare: Anton Söderström Författare: Anton Söderström Ka p 1 Ljuden -Hörde du det ljudet? -Pers klasskamrat Stina vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju. -Arga fröken Anna kollade på Per argt. -Ej, Per vad ful

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

Monstret Molganovitch

Monstret Molganovitch Monstret Molganovitch Av Charlie Kapitel 1: ljudet Martino var i matsalen en dag när han hörde ett konstigt ljud från köket. - Hörde du Gunnar? sa Martino. - Det är nog bara mattanten Gullbritt, sa Gunnar.

Läs mer

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod: Monstret Kapitel 1- ljuden. Det var en gång en tjej som hette Anna. Hon var tolv år gammal. Hennes lärare Johanna var jättesträng. Man fick inte prata på lektionen och om man kastade sudd så fick man stå

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg... Ljuden1 Kjelle hämtar mat han sätter sig och väntar på sin kompis Olof. Men när Kjelle väntar så hör han ett

Läs mer

Monstret. Av Natalia Zielinska

Monstret. Av Natalia Zielinska Monstret Av Natalia Zielinska Kapitel 1 Det är måndag och Sabina är på hemkunskap med sin bästis Alexandra. Trass Krass... - Vad var det? sa Sabina. - Vadå menar du? Fröken som pratar med Lasse? frågar

Läs mer

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan. Om författaren Namn Linnéa Ålder 9 år Intresse Handboll och teater Böcker som jag inspireras av Twilight 1 Familj Min storasyster, min mamma och min pappa Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tackar

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Av Agaton Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Hon är gammal och hon har stora tänder. Vi går på

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga Monstret Av Ida Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga lärare Mats blängde surt på dom, så

Läs mer

MONSTRET BOBBE AV SONJA

MONSTRET BOBBE AV SONJA MONSTRET BOBBE AV SONJA Kapitel 1: Ljuden Hilda var på väg till matsalen för att äta mat, hon var först av alla. När hon kom in såg hon bambatanterna, dom höll på med att laga maten men det såg inte ut

Läs mer

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén Monstret Författare William Andrén Illustratör William Andrén Kapitel 1:ljudet -Hörde du det,sa Eddie. -Vadå? sa Eddie. -Det var bara nog min fantasi Eddie och Simon är inne i matsalen och äter köttfärssås

Läs mer

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM AV NILS ÅKERBLOM KAPITEL 1 Skolan börjar Hej jag heter Joel Nilsson. Jag är 10 år och gillar att spela fotboll. Jag går på Talbacka skolan. Jag har ganska mörkt hår och är 140 cm lång. Jag har en kompis

Läs mer

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär 1.Hej! Hej jag heter Jakob. Jag är 9 år och går på Havsundaskolan. Jag gillar att spela fotboll och hockey. Jag älskar min t-shirt och mina jeanshorts. Vår lärare heter Kerstin, hon är så snäll. Min allra

Läs mer

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola En vanlig höstdag så ska klass 5a gå på utflykt till den gamla fyren. Alla har med sej massäck, när dom väl kom fram till fyren så berättade Tommy dess historia.

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Den magiska dörren. Kasper Lindström Den magiska dörren Kasper Lindström Kapitel 1. Hej Hej! Jag heter Marcus berg och jag är 12 år jag går i Centralskolan i Sundsvall. Min klass är ganska stökig. Min bästis heter Johan och vi har känt varandra

Läs mer

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. "Undra vad det var för ljud?"tänkte Sebbe.

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. Undra vad det var för ljud?tänkte Sebbe. Ljuden Sebbe och Jacob var på väg till hemkunskapen då Sebbe hörde ett ljud. Det lät som 2 stora klor slog mot varandra jättefort! -Hörde du?sa Sebbe. -Vadå?sa Jacob frågande. -Nä det va inget,sa Sebbe.

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Jonatann. Jag är åtta år. Jag går på Kyrkmons skola. Jag gillar dinosaurier, att läsa och att spela på plattan.jag tycker om min mamma. Jag är rädd för rektorn

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Författare: Can. Kapitel1

Författare: Can. Kapitel1 Ön Författare: Can Kapitel1 Jag heter Johnny Depp och är 37 år. Jag. bor i Madagaskar. Min mamma är svårt sjuk och jag måste försöka se min mamma innan hon dör.hon bor i Australien och jag har lånat en

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Den magiska dörren. av Oskar Åsén Den magiska dörren av Oskar Åsén Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gårdon min bästa vän heter Bert Jag är 10år och jag går i fyra c Jag går på Jadolfgårdens skola Vi brukar åka slalom efter skolan Vi spelar

Läs mer

Om författaren. Om boken

Om författaren. Om boken Av Evelina Om författaren Namn Evelina Ålder 10 år Intressen Handboll och teater Böcker jag inspireras av Rum 213 av Ingelin Angerborn Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Om boken Den här boken

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson. Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson. Jag går i 4:an på Eriksdalsskolan och är 10 år. Jag älskar att spela musik också. Jag gillar att måla och att vara med djur. Jag har 2 katter, 1 hund, 5 kaniner,

Läs mer

Författare: Lisa Spjuth

Författare: Lisa Spjuth Författare: Lisa Spjuth kap1 Ljudet Det här handlar om två flickor som heter Lisa och Molly. Lisa är 12 år som gillar sin hund Bessie som hon kör agiliti med. Bessie har klarat hoppat 99 cm. Molly som

Läs mer

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster.

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Hur ska han säga till de andra att det var ett monster i

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och monstret. MEN VEM ÄGER MONSTRET EGENTLIGEN? Monstret Kapitel

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett.

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett. Monstret kap 1viggo -Hörde du ljudet? sa Jack. -Nej sa, Alex. Under Jacks och Alex klassrum så fanns det en stor källare. Alla i klassen förutom Alex hörde ett konstigt ljud, till och med den dumma läraren

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

-EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem

-EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem KAPITEL 1 LJUDET -EMILIA!!! Brandlarmet är på. Spring ut! ropade Ella. Emilia sprang ut med jackan i handen och ställde sig vid klassen. När dom hade stått där i fem minuter sa fröken att det bara var

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

ALEXANDRA BIZI. Flabelino. och flickan som inte ville sova. Illustrationer av Katalin Szegedi. Översatt av Carolin Nilsson

ALEXANDRA BIZI. Flabelino. och flickan som inte ville sova. Illustrationer av Katalin Szegedi. Översatt av Carolin Nilsson ALEXANDRA BIZI Flabelino och flickan som inte ville sova Illustrationer av Katalin Szegedi Översatt av Carolin Nilsson Lindskog Förlag et var en gång en flicka som drömde mardrömmar. Varje natt vaknade

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Martin Widmark Christina Alvner

Martin Widmark Christina Alvner Nelly Rapp monsteragent: Martin Widmark Christina Alvner Kapitel 1 På hotell Fjällvidden Nej, sa mamma. Jo, sa pappa. Nej, sa mamma. Du är finare utan. Det blir som jag har sagt, sa pappa. Det är jag

Läs mer

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå! Författare Alfred Sundgren 2014 Kapitel 1 Ljuden Adam gick in i kemisalen med sin bästa kompis Max. -Hörde du ljudet Max? -Nä, vadå för ljud? svarade Max. -Det lätt så här, bo bo bo. sa Adam. De ser en

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer