SAFEKID MANUAL V2.4. VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR: MANUALER FINNER NI HÄR:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAFEKID MANUAL V2.4. VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR: MANUALER FINNER NI HÄR:"

Transkript

1 SAFEKID MANUAL V2.4 VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR: MANUALER FINNER NI HÄR:

2 Förberedelser Uppstart av SAFEKID GPS Klocka Klockmobilen levereras från med förmonterat Telia Refill kort, detta SIM kort måste laddas på med värde innan klockan tas i bruk, se dekal på SIM kortet i Er leverans för mer info. SIM kortet laddas på med värde av köparen via eller via APPEN Telia Refill, Abonnemanget behöver Tal/SMS/datatrafik, vi rekommenderar Ladda enkel / Ladda allt eller Ladda Komplett. LADDA NER APP: Ladda hem SeTracker/SeTracker2 APP på den telefon som du kommer att använda för att sköta inställningar och bevakning av klockan. VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR: MANUALER FINNER NI HÄR: VIDEOMANUALER SETRACKER/SETRACKER2 APP: ÄLDRE VERSION: Kom igång / Registrera klocka NY VERSION (OKTOBER 2016): Klockans basfunktioner GPS+basstation+wifi Mobil tvåvägs kommunikation, ring klockan eller låt klockan ringa upp. GPRS realtidspositionering, bevakningsmonitor Interntelefon Hälsomätare (sömnkontroll,stegräknare med statistik etc.) Spårning I realtid Alarm- Sätt alarm från APP Säkerhetszon Sätt elektroniskt stängsel och få larm när klockan är utanför zonen SOS larm knapp, ringer upp tre förprogrammerade nummer Larm för avtagning av klocka Varning för lågt batteri Avstänging av klocka på distans Hitta borttappad klocka Skicka text eller ljudfiler från APP till klockan Skicka ljudfiler från klockan till APP

3 Klockans knappar Länk till instruktion: Skärmdisplay GSM mottagning, GPS, batterinivå Antal sända hjärtan/ antal röstmeddelanden Tid/Datum Registrering Symbol för avtagning av klocka Stegräknare (visar senaste veckan när appen inte är igång)

4 SETRACKER APP (äldre version) För manual av uppdaterade SeTracker/SeTracker2, se sidan 19 APP registrering Första gången du logger in i appen så måste du registrera dig och klockan. Detta kan du göra antingen genom att scanna streckoden på klockan eller att knappa in siffrorna (10 eller 15 siffror) på förpackningens ovansida eller på sidan av kartongen som enheten leverera i. Användarnamnet måste ha minst fyra siffror eller bokstäver. ID/serienumret på klockan och användarnamnet är unikt och kan inte ändras eller användas fler än en gång. Övrig information kan du ändra och korrigera fritt. APP meny Efter registreringen, logga in med rätt kontonummer och lösenord. Klicka på login och du kommer till huvudmenyn. o Välj Language: English (APP leverantören arbetar med en Svensk version men kan inte rekommendera att använda ngt annat än den engelska versionen i dagsläget) o Välj Area: Europe o o OBS! Area MÅSTE stå på Europe för att klockan ska kunna kommunicera med APP;en. Tips:Kryssa gärna i Auto Login så kommer Ni automatiskt in I appen utan inloggning nästa gång.

5 Manual SAFEKID GPS klocka - Version 2.1

6 Huvudmenys funktioner Intercom Röst och textmeddelanden Genom appen i mobilen så kan du skicka röstmeddelanden till klockan. Tryck på meddelande knappen, spela in ditt meddelande och skicka. För att lyssna på meddelandet så trycker man snabbt på SOS knappen på klockan. För att skicka meddelanden från klockan genom att hålla in ON knappen samtidigt som du spelar in meddelandet, för att skicka så släpper du bara knappen. Max tid för meddelande är 30 sekunder. Till de barn som kan läsa kan du även skicka textmeddelanden, som ett sms till klockan. För att skriva ett meddelande så klicka på det lilla tangentbordet till höger om inspelningsknappen.

7 Karta Realtidspositionering På kartmenyn så kan du se vart både klockan och mobilen befinner sig. Intervalltiden är cirka 3 sekunder. När positioneringsikonen är röd så är det GPS positionering, är ikonen grön så är det WIFI positionering. Kartan använder GOOGLE Maps och kan köras i Kart eller Sattelit läge. Om klockan ligger helt still/ oanvänd en längre tid kan positionering göras genom att trycka på LOCATE eller genom att trycka på ngn av knapparna på telefonen.

8 Inställningar I menyn ser du inställningar för klockan. IPHONE ANDROID I en nödsituation så kan man larma ifrån klockan genom att hålla in SOS-knappen i 3 sekunder. Lägg in de telefonnummer som du vill att klockan skall ringa upp när man trycker på SOS knappen. Du kan lägga in upp till 3 telefonnummer. Klockan ringer till alla tre inlagda nummer i turordning. Om ingen svarar så slås larmet av efter två försök.

9 Vanligtvis läggs här föräldrarnas/eller annan vuxens telefonnummer in. Genom snabbvalsknapparna på klockan kan ditt barn ringa angivna telefonnummer. Man kan också använda klockan som monitor och via APP;en ringa upp klockan och avlyssna miljön där barnet befinner sig i. Detta gör att du kan lyssna av vad ditt barn gör utan att barnet vet något, detta skall givetvis användas med försiktighet för att inte göra ett för stort intrång i barnens privatliv. Men i praktiken fungerar funktionen som en Babymonitor liknande andra APP;ar som finns för smartphones. Köparen och/eller användaren av enheten ansvarar själv för att enheten och dess funktioner inte används på ett oetiskt, olagligt eller integritetskränkande sätt Fyll I ett telefonnummer i rutan Klicka på OK så sänds ett kommando som ringer upp det valda telefonnumret, detta fungerar som en Baby monitor. Obs Du kan välja att ställa in klockan i tre olika lägen; normal, energispar eller realtid beroende på vilket behov du har av att information när du övervakar. Normal model: 600s upload time interval; Power saving model: 3600 upload time interval; Real-time model: 10 upload time interval.

10 Ställ in angivna tider på klockan då den ej kan användas Aviseringsinställningar för när och vart aviseringar skall skickas Ange till vilket mobilnummer som du vill att aviseringarna skall skickas till. Du kan själv välja vilka aviseringar som du vill skall skickas. Batterinivå Du ser i klockan hur många procent det är kvar utav batteriet. Om klockans batteri understiger 20% så skickas en avisering till bevakarens telefon och till appen. SOS-Avisering Håll ner SOS knappen i 3 sekunder, SOS kommer upp på skärmen i klockan och klockan kommer att ringa upp de nummer som är inlagda som SOS samtal. Klockan ringer samtliga telefonnummer i turordning två gånger eller tills samtalet besvaras. Avisering sker även till appen om du valt denna funktion (SOS remind) du får klockans position med koordinater och kan via en länk se exakt vart ifrån samtalet ringdes, en mkt bra och trygg funktion. Larm för avtagning av klocka På klockan finns en sensor som känner av när den sitter på handleden. Tas klockan av så skickas en avisering/pushmeddelanden till appen och som SMS till det telefonnummer man lagt in som mottagare. Klockan får en symbol på displaysen som visar att klockan är av.

11 OBS! SAFEKID GPS klocka har en inbyggd brandvägg, det vill säga att Ni som vuxen själv bestämmer vilka telefonnummer som skall kunna kontakta barnets klocka. Det betyder att inga telefonnummer som INTE är inlagda kan ringa upp klockan. Utöver de 10st nummer som finns i telefonboken kan ytterligare 10st läggas till under Kontaktlista/Adressbok, se nedan. Kontaktlista/ Adressbok Nummer som läggs till I denna lista kan ringa till klockan men syns inte I klockans telefonbok, detta skapar en säker funktion där Ni som vuxen bestämmer vem som kan ringa upp Ert barn. Telefonlista för upp till tio telefonnummer som kan ringas från klockan eller till klockan. Lägg in namn och nummer.

12 Språk och tidszon Tyvärr finns ännu inte svensk version av appen, välj: o English o Tidszon ställs normalt in automatiskt annars välj EAST: GMT +01:00 Här kan du tillfälligt avaktivera klockan genom att markera den som avtagen utan att den då larmar. Skall stå på grön / på som standard. Fjärrstyr avstängning av klockan OBS! Så snart SIM kort installerats i SAFEKID GPS telefon så kan klockans ENBART stängas av från APPEN, detta är en säkerhet som gör att barnet av misstag inte stängs av eller illasinnande personer försöker stänga av klockan och på så vis spårningsfunktionen. Sätt klockan i normalt energiläge

13 Hälsa Här ser du hur mycket ditt barn rör sig under dagen. Stegräknare I klockan sitter en stegräknare som räknar stegen ditt barn tar under en dag. Kaloriförbrukning Baserat på rörelse, antal steg och vikt. Totalt antal meter Antal meter som barnet har gått. Baserat på steglängd och antal steg. Sömnkontroll Antal gånger som barnet vändet på sig i sömnen En sensor i klockan hjälper till att känna av hur länge och hur djupt barnet sover under natten. Klicka på rutan för datum för att välja vilken dag som du önskar se barnets rörelser.

14 Under knappen History så ser du utförligare statisik och historik över barnets rörelser i stapeldiagram. Klicka på datumrutan och bläddra fram till önskad datum, tryck sedan History för att få diagram över barnets aktivitet. Klicka på någon av ikonerna på skärmen så får du upp inställningar för vikt, steglängd och under vilken tid på dagen som du önskar mäta barnets rörelser. Switchen är till för att slå på eller av stegfunktionen. Om man inte har denna på grön/på visas heller ingen gubbe i klockans display. Klicka på den blå ringen för sömnmätare kan du ställa in vilken tid ditt barn vanligtvis sover. Sätt knappen på grön för att aktivera sömnkontroll (mäter antal snurrningar under natten).

15 Positioneringshistorik/ digitala fotsteg Här ser du hur barnet har förflyttat sig under angiven tid. Välj önskat datum genom att klicka på datumrutan välj tid tryck på knappen PLAYBAR. Säkerhetszon Ställ in vilken zon/omkrets som du vill att ditt barn skall hålla sig inom. Klockan larmar till appen/mobilen när barnet lämnar zonen och när den är tillbaka I zonen igen. Klicka på den röda glada gubben/ ikonen, ett elektroniskt virtuellt staket skapas. Säkerthetszonen har som minst en radie på 500m, tryck på + för att utöka zonen eller minus för att minska området (minsta zon 500m).

16 Skicka ett hjärta Ibland kan det vara fint att skicka en påminnelse om att man tanker på barnet eller vill belöna att barnet gjort något bra, då kan du skicka ett litet hjärta till barnet klocka som en liten uppskattning, i displayen nedan syns 6st hjärtan. Meddelanden Aviseringar Här hittar du larmlistan och histortiken över de aviseringar som skickats från från klockan.

17 Alarm Här ställer du in tidangivna alarm för klockan. Kanske en tid du vill att barnet skall vara hemma eller när barnet skall vakna. Hitta klockan Skicka en sökning på klockan om du inte hittar den. Den kommer att larma i ca 1min så att du kan hitta den. Tryck på vilken knapp som helst för att stänga av larmet.

18 Konto/ Account Under kontomenyn så kan du göra dina personliga inställningar. Lägga till fler enheter/klockor Döpa klockorma/användarna Ändra lösenord. o o o Current = Aktivt konto, man kan bara kolla en klocka åt gången i APP;en För att ändra klockam välj SWITCH Tryck OK Vald klocka blir då aktiv. Lägg till klockor på + ADD DEVICE / Editera namn under Edit Nickname / Ta bort klocka under Delete device

19 SETRACKER/SETRACKER2 APP (ny version från 20/ ) FÖR MER UTFÖRLIG INFO KOLLA VÅR VIDEOINSTRUKTIONSFILM: APP registrering Första gången du logger in i appen så måste du registrera dig och klockan. Tryck på Register now Detta kan du göra antingen genom att scanna streckoden på klockan eller att knappa in siffrorna (10 eller 15 siffror) på förpackningens ovansida eller på sidan av kartongen som enheten leverera i. Användarnamnet måste ha minst fyra siffror eller bokstäver. ID/serienumret på klockan och användarnamnet är unikt och kan inte ändras eller användas fler än en gång. Övrig information kan du ändra och korrigera fritt. APP meny Efter registreringen, logga in med rätt kontonummer och lösenord. Klicka på login och du kommer till huvudmenyn. o Välj Language: English (APP leverantören arbetar med en Svensk version men kan inte rekommendera att använda ngt annat än den engelska versionen i dagsläget) o Välj Area: Europe and Africa o Välj Autologin Starta här Register now Välj Europe and Africa Välj English

20 Fyll i basuppgifter: <Scanna eller skriv in den siffriga koden <Välj ett användarnamn för SeTracker APP (skriv ner uppgifterna) <Skriv namnet på den som bär SAFEKID klockan <Telefonnummer till den som har APP installerad <Lösenord APP <Ange Lösenord APP igen Välj Europé and Africa och spara med OK!

21 Intercom = Skicka textmeddelanden eller ljudmeddelande till SAFEKID klockan Area = Skapa ett elektroniskt staket och få larm när klockan försvinner från staketets omkrets Settings = Ställ in telefonnummer (SOS/Telefonbok/giltiga inkommande nummer) Locate = Skicka ett kommando för att få senaste position Track = Se elektroniska fotspår genom att välja tid och dag.

22 SETTINGS - BASINSTÄLLNINGAR <Lägg in maximalt tre nummer för SOS knappens uppringning <Lyssna av omgivningen / Baby monitor, lägg in det nummer som skall ringas upp. <Välj uppdateringsfrekvens på position (vi rekommenderar normal mode:10m/t ) <Lägg in 10st nummer som får ringa till SAFEKID klockan (enbart inlagda nummer kopplas fram) <Lägg in 10st namn/nummer i den interna telefonboken (kan ringas upp från enheten med knapp 1 & 2) <Sätt tre separata alarm här! <Tidzon/Språk: Välj East GMT +1:00 och Summertime aktiverad vid sommartid / avaktiverad för vintertid. < Slå på eller av sensor för SAFEKIDKLOCKA för att indikera om klockan plockas av/tappas. <Återställ enheten till fabriksinställningar (används med försiktighet) <Stäng av SAFEKID enheten på distans <

23 TRYCK HÄR FÖR: Röd nål = GPS / Batterinivå/ position AREA = Sätt elektroniskt stängsel -Ändra kontouppgifter - Tryck på WATCH för att välja enhet - Lägg till SAFEKID klocka - Välj enhet att positionera - Ändra lösenord - Hjälp / Skicka in synpunkter < TRYCK HÄR FÖR : Looking for device = Skicka ett ljudalarm till klockan om den tex tappats Class model = Välj tider där enheten är i flight mode (t.ex. i skolan) SMS Alert sending = Få SMS larm när SOS knappen trycks in / batterinivån är låg etc. Health Walk = Ställ in stegmätare / se avlagd distans etc. Message = Se statusmedelanden, tex. Klocka avtagen / Låg batterinivå etc. Reward = Skicka hjärtan till SAFEKID klockan

24 SWITCH = Byt enhet att positionera MAP = Välj karttyp INTERCOM = Skicka ljud eller text REWARDS = Skicka hjärtan till klockan

25 SAFEKID klockan Aviseringar Användaren kommer att få en avsiering/pushmeddelande när sker en händelse på klockan. I appen kan användaren sedan se ytterligare information. Batterinivå Du ser i klockan hur många procent det är kvar utav batteriet. Om klockans batteri understiger 20% så skickas en avisering till bevakarens telefon och till appen. SOS Håll ner SOS knappen i 3 sekunder, SOS kommer upp på skärmen i klockan och klockan kommer att ringa upp de nummer som är inlagda som SOS samtal. Klockan ringer samtliga telefonnummer i turordning två gånger eller tills samtalet besvaras. Avisering sker även till appen om du valt det här I inställningen. Larm för avtagning av klocka På klockan finns en sensor som känner av när den sitter på handleden. Tas klockan av så skickas en avisering/pushmeddelande till appen och till bevakarens telefon. Klockan får en symbol på displaysen som visar att klockan är av. Inter-phone Håll in ON-knappen för att tala ett meddelande, släpp knappen för att skicka. En symbol för röstmeddelande syns i klockans display. Tryck snabbt på SOS knappen för att lyssna på meddelandet i klockan, t.ex. kan man skicka ett inspelat meddelande som säger Kom hem och ät, maten är klar. När ett meddelande har blivit uppspelat så försvinner symbolen. Bevakningssamtal Se VOICE för att använda Baby monitor funktionalitet, ring upp klockan med ett kommando, klockan ringer upp det nummer som anges och man kan lyssna på det ljud som finns i klockans närhet.

26 Stäng av klockan Du kan stänga utav klockan genom att hålla in ON/OFF knappen eller via appen. Ringa Håll in knapp "1" i ett par sekunder så ringer klockan upp det första inlagda numret i telefonboken. Bläddra fram övriga nummer genom att trycka på knapp "2" - När rätt nummer visas håll in knapp "2" i några sekunder, klockan ringer då upp det nummer som valts. Problemlösning Ingen kontakt med server, offline I displayen. Kontrollera att SIM-kortet är korrekt isatt Kontrollera att SIM-kortet är giltigt Starta om klockan genom att stänga av den och slå på den efter 10 sekunder. Ladda ner appen genom att scanna QR-koden

27 INFORMATION! OBSERVERA ATT SAFEKID GPS KLOCKA BARA ÄR ETT VERKTYG OCH INTE KAN GARANTERA ERT BARNS POSITION DÅ DET FINNS TEKNISKA BEGRÄNSINGAR SÅSOM DÅLIG TÄCKNING, PROBLEM MED BASSTATIONER, EJ TPÅFYLLDA KONTANTKORT ETC. DOCK ÄR VI SÄKRA PÅ ATT SAFEKIDS KLOCKOR KOMMER UNDERLÄTTA ER VARDAG! Läs mer om oss på: kontakta oss via: SAFEKID använder tredjeparts applikation för kommunikation med klockan, och kan därför ej ansvara för eventuella driftstörningar som kan uppstå. SAFEKID arbetar givetvis aktivt med att uppehålla en hög tillgänglighet och en stabil applikation men är beroende av vår tredje part för distribution och drift, se mer information under våra köpvillkor på vår hemsida: Vid frågor om hur data lagras kontakta APP leverantören direkt. Park and Stay AB som äger varumärket SAFEKID / driver kan inte hållas ansvariga eller skadeståndskyldiga för eventuella brister i datalagring eller liknande då detta sker på system levererade av tredje part. Lagring av data som GPS enheten skapar sker via trejeparts APP;en SeTracker och är utanför vår kontroll att påverka. Ansvarig APP utvecklare är: shenzhen sanjitongchuang electronic co.,ltd. Köparen och/eller användaren av enheten ansvarar själv för att enheten och dess funktioner inte används på ett oetiskt, olagligt eller integritetskränkande sätt. All användning av våra produkter sker på egen risk, vår enhet tillverkas av en extern leverantör så även vår tredjeparts APP (SeTracker) och SAFEKID är enbart ett varumärke för dessa produkter. Park and Stay AB som äger varumärket SAFEKID / driver kan inte hållas ansvariga eller skadeståndskyldiga för eventuella skador vid användning, upplevda produktion eller konstruktionsfel, detta gäller även tekniska problem med APP/programvara då dessa tillhandahålls av tredje part och är utanför vår kontroll att påverka. Alla enheter testas givetvis noggrant innan utleverans för att säkerhetsställa en hög kvalitet. Är du osäker kontakta kundservice via e-post: kundtjanst@safekid.se

HANDBOK v1.0 / Svensk version SAFEKID WP300

HANDBOK v1.0 / Svensk version SAFEKID WP300 HANDBOK v1.0 / Svensk version SAFEKID WP300 Vattentät - IP67 VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR: support.safekid.se/kunskapsdatabas MANUALER FINNER NI HÄR: safekid.se/manualer Förberedelser Uppstart av SAFEKID WP300

Läs mer

Förberedelser Uppstart av SAFEKID GPS Klocka

Förberedelser Uppstart av SAFEKID GPS Klocka Förberedelser Uppstart av SAFEKID GPS Klocka Köp ett valfritt Svenskt GSM SIM kort från ngn av våra svenska operatörer. Exempelvis: Telia, Comviq, Hallon, Telenor, ladda sedan på valfritt värde på SIM

Läs mer

Manual SAFEKID GPS klocka - Version 2.1 SAFEKID MANUAL. www.safekid.se

Manual SAFEKID GPS klocka - Version 2.1 SAFEKID MANUAL. www.safekid.se SAFEKID MANUAL Förberedelser Uppstart av SAFEKID GPS Klocka Klockmobilen levereras från 2016-06-10 med förmonterat Telia Refill kort, detta SIM kort måste laddas på med värde innan klockan tas i bruk,

Läs mer

Bruksanvisning. Tekniskdata: GSM: 850/900/1800 / 1900MHz GPRS: Class12 MHz / L1, MHz C/A-kod

Bruksanvisning. Tekniskdata: GSM: 850/900/1800 / 1900MHz GPRS: Class12 MHz / L1, MHz C/A-kod Bruksanvisning Läs den här bruksanvisningen före användning. Illustrationerna i denna instruktionsbok är för referens vi hänvisar till den faktiska produkten. Tekniskdata: GSM: 850/900/1800 / 1900MHz GPRS:

Läs mer

Love - Care - Connect Liberi

Love - Care - Connect Liberi Love - Care - Connect Liberi Manual Vänligen läs installationsguiden innan klockan installeras och används. Innan användning 1:1. Kontrollera att klockan är hel och alla tillbehör finns med i paketet.

Läs mer

v1.2 Safe2Go Telefonklocka med GPS Användarmanual Mer information och vanliga frågor och svar hittar ni på

v1.2  Safe2Go Telefonklocka med GPS Användarmanual Mer information och vanliga frågor och svar hittar ni på v1.2 www.safe2go.se Safe2Go Telefonklocka med GPS Användarmanual Mer information och vanliga frågor och svar hittar ni på www.safe2go.se/faq 1 Innehåll 1. Safe2Go telefonklocka med GPS -... 3 basfunktioner

Läs mer

TK200 GPS klocka Användarmanual

TK200 GPS klocka Användarmanual TK200 GPS klocka Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk 1. I Förpackningen a. Kontrollera att förpackningen innehåller: - 1 TK200 GPS klocka - 1 Micro USB kabel för

Läs mer

SweTrack Animal II. Svensk manual

SweTrack Animal II. Svensk manual SweTrack Animal II Svensk manual I denna manual finner du utförlig information om hur SweTrack Animal används läs den noggrant innan du börjar använda enheten. Om du har några frågor, eller vill komma

Läs mer

TK200 GPS klocka Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk

TK200 GPS klocka Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk TK200 GPS klocka Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk 1. I Förpackningen a. Kontrollera att förpackningen innehåller: - 1 TK200 GPS klocka - 1 Micro USB kabel för

Läs mer

VK100 GPS klocka för vuxna och äldre Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk

VK100 GPS klocka för vuxna och äldre Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk VK100 GPS klocka för vuxna och äldre Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk 1. I Förpackningen a. Kontrollera att förpackningen innehåller: - 1 VK100 GPS klocka - 1

Läs mer

VT500 GPS klocka för barn Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk

VT500 GPS klocka för barn Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk VT500 GPS klocka för barn Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk 1. I Förpackningen a. Kontrollera att förpackningen innehåller: - 1 VT500 GPS klocka - 1 Micro USB

Läs mer

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 1.1 Uppstart Om du väljer att använda det medföljande refillkortet o Ladda med valfritt belopp o OBS! Glöm inte att ladda ditt kort minst en gång om

Läs mer

VK100 GPS klocka för äldre barn och vuxna Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk

VK100 GPS klocka för äldre barn och vuxna Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk VK100 GPS klocka för äldre barn och vuxna Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk Innehåll 1. I Förpackningen... 2 2. Klockans egenskaper och knappar... 3 3. Produktens

Läs mer

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868)

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) Snabbstartguide Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) OBS! innan SIM-kortet Knappbeskrivning monteras i kontrollpanelen - Stegar uppåt i menyn måste

Läs mer

Kom igång med din eztracker PRO. Sätt på din eztracker PRO. Före användning:

Kom igång med din eztracker PRO. Sätt på din eztracker PRO. Före användning: Innehållsförteckning Kom igång med din eztracker PRO... 2 Sätt på din eztracker PRO... 2 Påbörja installationen & spårningen... 3 eztracker Realtidstjänst för livespårning... 4 Lägg till din GPS Tracker

Läs mer

Manual C3 BMS för Android-telefoner

Manual C3 BMS för Android-telefoner - för dig som gillar ovanliga fåglar 2012-09-24 Manual C3 BMS för Android-telefoner Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken

Läs mer

VT500 GPS klocka för barn Användarmanual

VT500 GPS klocka för barn Användarmanual VT500 GPS klocka för barn Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk 1. I förpackningen a. Kontrollera att förpackningen innehåller: - 1 VT500 GPS klocka - 1 Micro USB

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

TrackBlock Tracking System Bruksanvisning 2012-09-08

TrackBlock Tracking System Bruksanvisning 2012-09-08 TrackBlock Tracking System Bruksanvisning 2012-09-08 Tack för att du valt TrackBlock Tracking System. Denna produkt är en kombination av GPS och GSM som hjälper dig att spåra bilar, båtar, arbetsmaskiner

Läs mer

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Inställningar Innan du använder denna app första gången så måste du ställa in den. Meny knapp Tryck på Meny knappen på startsidan och sedan Settings. Välj

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_2-1505

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_2-1505 Kom igång med Telia Touchpoint App Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_2-1505 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint App

Läs mer

Kom igång med din eztracker PRO. Sätt på din eztracker PRO. Före användning:

Kom igång med din eztracker PRO. Sätt på din eztracker PRO. Före användning: Innehållsförteckning Kom igång med din eztracker PRO... 2 Sätt på din eztracker PRO... 2 Påbörja installationen & spårningen... 3 eztracker Realtidstjänst för livespårning... 5 Lägg till din GPS Tracker

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner För iphone & Android SmartPhones Innehållsförteckning LADDA NER ER APP OCH KOM IGÅNG...3 INSTALLATION...3 SKAPA ERT SOFTALARM KONTO I APPEN...3 KOMMA IGÅNG...4

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Installera appen

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Besök vår hemsida för mer information om våra produkter: www.easygreen.se

ANVÄNDARMANUAL. Besök vår hemsida för mer information om våra produkter: www.easygreen.se ANVÄNDARMANUAL Besök vår hemsida för mer information om våra produkter: www.easygreen.se ÖVERSIKT NÄSTA HÅL AV/PÅ Håll in i 5 sek. FÖREGÅENDE HÅL Ladda här Tlink har endast 3 knappar. Uppdateringar kan

Läs mer

Safe2Go VT500 GPS klocka för barn

Safe2Go VT500 GPS klocka för barn ANVÄNDARMANUAL Safe2Go VT500 GPS klocka för barn Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk Innehåll 1. I förpackningen... 2 2. Klockans egenskaper, knappar och funktioner... 3 3. Klockans

Läs mer

Tele2 Växel. mobil. Så här enkelt är det! Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23.

Tele2 Växel. mobil. Så här enkelt är det! Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23. Tele2 Växel Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23. mobil. Så här enkelt är det! XXXXXX Tele2 Växel Mobil: Allt i en app! Kom igång. Ladda

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Innehåll Kom igång med din eztracker Fordon G1 & G2... 2 Koppla in eztracker Fordon G1 & G2... 2 Ställ in dig som administratör:... 3 Spåra vi eztracker Livespårning & Fleet... 4 Kontrollera

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

3Växel Max. Kom igång guide.

3Växel Max. Kom igång guide. 3Växel Max. Kom igång guide. Innehåll. Så fungerar 3Växel Max...4 Kom igång...5 3Växel-programmet...6 Logga in...9 Hantera svarsgrupper...10 Koppla vidare samtal...12 Använda status (hänvisning)...13 Vidarekoppling

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

easyfind Bruksanvisning för mini GPS Tracker

easyfind Bruksanvisning för mini GPS Tracker easyfind Bruksanvisning för mini GPS Tracker 1 Kapitel 1. Produktöversikt 1.1 Produktöversikt för easyfind easyfind Mini GPS Tracker är nya generationens personliga GPS-lokalisator för barn / äldre / husdjur

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska

Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska Ontech Control för Iphone Användarmanual Svenska På grund av restriktioner hos Apple så är vår Iphone app begränsade i vissa ärenden. Bland annat så skickas SMS ej automatiskt när inställningar är gjorda

Läs mer

Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android

Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android Instruktioner för att ansluta till Polars elsystem via webbläsare. App-Android 2 3 Gå in på ikoner Välj inställningar (1) Dra Wi-fi knappen av till höger så att den ändrar namn till på. 1 Anslutning sker

Läs mer

eztracker Pro - Manual

eztracker Pro - Manual eztracker Pro - Manual 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Före användning 3 Spårning utan eztracker Livespårning 4 Installation av SIM-kort 4 Konfiguration av eztracker Pro - utan eztracker

Läs mer

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken mellan server o ch telefon sker över internet

Läs mer

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan i appen och mobilen När du inte kan svara på ditt nummer är standardinställningen att inkommande samtal vidarekopplas till din röstbrevlåda i 3FrontOffice. Det gäller till exempel när du har ställt in

Läs mer

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5

INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP. Ver. 2.5 INSTALLATIONSMANUAL NORDIC-SYSTEM WEBBSERVER, ios- OCH ANDROID-APP Ver. 2.5 KOM IGÅNG Kom igång NORDIC-SYSTEM WEBB-001/002 ger dig möjlighet att skapa en mängd olika funktioner, styra och programmera dina

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android För Android SmartPhones rev 5 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824.

Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824. Start av Trådlösradio. Modellerna WGR614, WGT624 och WPN824. Trådlös radio är inte startad på dessa router vid köp (fabriksinställning). Anledningen till detta är för att undvika att man installerar om

Läs mer

Installationsmanual 501 GPS Tracker

Installationsmanual 501 GPS Tracker Installationsmanual 501 GPS Tracker 2011-09-14 1. Beskrivning av enhet: Framsida: Baksida: GSM antenn GPS antenn mini USB kontakt Huvudkontakt Funktionsknapp 2. Sätta i SIM kortet: Följ stegen nedan för

Läs mer

Användarmanual för Bird Alarm. Användarmanual

Användarmanual för Bird Alarm. Användarmanual Användarmanual 1 Innehåll 1. Webbsidan www.birdalarm.com... 3 1.1. Skapa profil och regler... 3 1.2. Skapa regler... 4 1.3. Aktuella larm på www.birdalarm.com... 5 1.4. Filtrering av larm... 5 1.5. Fler

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen och administrera växeln Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint.

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint Plus App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-TSP 4222_1-1512

Kom igång med Telia Touchpoint Plus App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-TSP 4222_1-1512 Kom igång med Telia Touchpoint Plus App Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-TSP 4222_1-1512 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint

Läs mer

Manual till GPS tracker CT2200

Manual till GPS tracker CT2200 Manual till GPS tracker CT2200 Version: 1.0 Copyright Bucken 1. Ladda upp trackern Användarmanual GPS tracker Efter ca: 6 timmar ska den röda laddningsindikatorn slockna. 2. Skaffa simkort Refillkort från

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505 Kom igång med Telia Touchpoint App Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint App

Läs mer

HITTAREN Användarmanual

HITTAREN Användarmanual HITTAREN Användarmanual SIMIT Hardware AB Engelbrektsgatan 9-11 SE-11432 Stockholm Sweden info@simitab.se Innehållsförteckning Allmänna tips om GPS... 1 Ladda Hittaren!... 2 Starta Hittaren första gången!...

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.1 Installation Hämta och installera NetAlert till din iphone från App Store. När appen är installerad, starta NetAlert och följ instruktionerna under Första gången.

Läs mer

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning.

Smart Clock. Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. Smart Clock Du kan även ladda ner en PDF manual på box850.com, välj Smart Clock och tryck på Nerladdning. 1 av 12 I förpackningen: Smart Clock kamera, manual, USB strömadapter, USB kabel ÖVERSIKT KAMERA:

Läs mer

2. Låsa upp mobilen? Om din mobil är operatörslåst så rekommenderar vi att du tar kontakt med din operatör.

2. Låsa upp mobilen? Om din mobil är operatörslåst så rekommenderar vi att du tar kontakt med din operatör. 1. Hur tar du reda på om din mobil är opertörslåst eller ej? Din mobil får inte vara operatörslåst. För att kunna ringa med LandNCalls SIM kort måste du säkerställa att du inte har en operatörslåst telefon.

Läs mer

ANVÄNDAR GUIDE CELLIBOT

ANVÄNDAR GUIDE CELLIBOT CELLIBOT CelliBot hjälper dig men inställningar och funktioner i Cellips telefonitjänst kopplad till Microsoft Teams telefoni. Du kan t.ex. logga ur Cellip 365 svarsgrupper, ställa om visningsnummer och

Läs mer

VT700 GPS klocka för barn. Safe2Go VT700 GPS klocka för barn

VT700 GPS klocka för barn. Safe2Go VT700 GPS klocka för barn ANVÄNDARMANUAL VT700 GPS klocka för barn Safe2Go VT700 GPS klocka för barn Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk Innehåll

Läs mer

Safe2Go VT700 GPS klocka för barn Användarmanual

Safe2Go VT700 GPS klocka för barn Användarmanual Safe2Go VT700 GPS klocka för barn Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk 1. I Förpackningen 1) Kontrollera att förpackningen innehåller: a) 1 VT700 GPS klocka b) 1

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

BRUKSANVISNING EASYSTART GSM TC 202

BRUKSANVISNING EASYSTART GSM TC 202 TEKNISK DOKUMENTATION SV BRUKSANVISNING EASYSTART GSM TC 202 TELEFONSTYRNING FÖR EBERSPÄCHER VÄRMARE A WORLD OF COMFORT 11-0381_Manual.indd 1 2011-11-14 10.53 2 TEKNISK DOKUMENTATION INNEHÅLL KAPITEL TITEL

Läs mer

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator BASIC mac OS Snabbguide Om tjänsten icentrex är ett samarbetsverktyg för hela ert företag. Tjänsten finns tillgänglig för alla användare i din organisation. Applikationen är kompatibel med iphone ios,

Läs mer

SVENSKA LADDNING PARKOPPLING SAMTAL SAMTALSLOGG MEDDELANDEN RÖST KONTROLL AKTIVITET

SVENSKA LADDNING PARKOPPLING SAMTAL SAMTALSLOGG MEDDELANDEN RÖST KONTROLL AKTIVITET SVENSKA LADDNING PARKOPPLING SAMTAL SAMTALSLOGG MEDDELANDEN RÖST KONTROLL AKTIVITET 06 07 09 11 12 13 14 PULSMÄTARE HITTA MIN TELEFON KAMERA FJÄRRAN APPS MUSIK INSTÄLLNINGAR TEKNISKA DATA 14 15 15 15 16

Läs mer

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 1. Översikt... 3 Knapparnas funktioner 4 2. Huvudmeny... 5 3. Intern meny... 6 4. Samtal... 7 Ta emot samtal 7 Ringa upp 7 5. Texter i display... 8 Klarläge 8 Under pågående

Läs mer

Installationsanvisningar för GSMlarmmodul för IVT värmepump C- och E- modell med reglercentral Rego600

Installationsanvisningar för GSMlarmmodul för IVT värmepump C- och E- modell med reglercentral Rego600 Installationsanvisningar för GSMlarmmodul för IVT värmepump C- och E- modell med reglercentral Rego600 Rev B Innehållsförteckning INSTALLATIONSANVISNING: GSM-LARMMODUL TILL IVT VÄRMEPUMP...2 ALLMÄNT...2

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med smartphone-appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med smartphone-appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med smartphone-appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Välj

Läs mer

Användarmanual CallPad

Användarmanual CallPad Användarmanual CallPad Villkor för användning Ingen del av detta dokument får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniskt eller mekaniskt, inklusive kopiering eller informationslagring,

Läs mer

Snabbguide mini-router.

Snabbguide mini-router. TM TP_0_06-0 Med reservation för tryckfel. Funderar du över något? Läs mer på tele.se eller kontakta oss på: Kundservice Privat: 077-5 5 5 Kundservice Företag: 000- är ett varumärke som tillhör ETSI. Snabbguide

Läs mer

Konfigurationsdokument M1

Konfigurationsdokument M1 Filename: Konfigurationsdokument M1 Page: 1(15) Konfigurationsdokument M1 Revision history Date Version Changes Changed by 2014-10-24 0.1 First draft AB 2015-01-21 0.2 Uppdaterad AB 2015-01-29 0.3 Uppdaterad

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

Dialect Unified MAC-klient

Dialect Unified MAC-klient Dialect Unified MAC-klient Med Dialect Unified MAC-klient når du företagets växelfunktioner. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper och t ex flytta samtal till en kollega du får tillgång

Läs mer

Visionutveckling. Vision 80/20 för iphone. Manual Vision 80/20 för iphone. Version 3.0

Visionutveckling. Vision 80/20 för iphone. Manual Vision 80/20 för iphone. Version 3.0 Visionutveckling Manual Vision 80/20 för iphone Vision 80/20 för iphone Version 3.0 www.visionutveckling.se, Auto Attendant +46 8 788 09 99 Gärdesvägen 1, SE 444 31, Stenungsund, Sweden, Phone: +46 303

Läs mer

Användarmanual PAK-50

Användarmanual PAK-50 Användarmanual PAK-50 SE För att kunna använda alarmknappen måste ett SIM-kort vara installerat (medföljer inte). Se den andra manualen Installation och inställningar. 1 SÄKERHETSÅTGÄRDER 1.1 OBS! Läs

Läs mer

Ladda ner och konfigurera appen

Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner appen via App Store/Play Butik 1 2 1 Starta appen App Store/Play Butik och klicka på Sök. 2 Skriv 3frontoffice i sökrutan och tryck på Sök. 3 Klicka på Hämta följt

Läs mer

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING KOM IGÅNG MED SMARTPHONE-APPEN Så här använder du appen Telia Touchpoint. Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Välj appen

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 Installation Hämta och installera NetAlert till din telefon från Android market. Följ därefter instruktionerna under Första gången. Vad är NetAlert? NetAlert är

Läs mer

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Information om nya meddelanden. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Information om nya meddelanden. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan i appen och mobilen När du inte kan svara på ditt nummer är standardinställningen att inkommande samtal vidarekopplas till din röstbrevlåda i 3FrontOffice. Det gäller till exempel när du har ställt in

Läs mer

Pulse SVENSKA LADDNING SÖMN 12 PARKOPPLING MÅL 13 INSTÄLLNINGAR PÅMINNELSER 13 DISPLAY MEDDELANDEN 14 AKTIVITET SMS 15 PULSMÄTARE TIMER

Pulse SVENSKA LADDNING SÖMN 12 PARKOPPLING MÅL 13 INSTÄLLNINGAR PÅMINNELSER 13 DISPLAY MEDDELANDEN 14 AKTIVITET SMS 15 PULSMÄTARE TIMER Pulse SVENSKA LADDNING 05 SÖMN 12 PARKOPPLING 06 MÅL 13 INSTÄLLNINGAR 08 PÅMINNELSER 13 DISPLAY 09 MEDDELANDEN 14 AKTIVITET 10 SMS 15 PULSMÄTARE TIMER 11 11 MISSADE SAMTAL TEKNISKA DATA 15 16 ÖVERSIKT

Läs mer

Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816)

Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816) Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) Pilla loss gummipluggen på baksidan kontrollpanelen och kontrollera så att batteriets strömbrytare

Läs mer

Installationsmanual. Installera systemet: För att installera systemet korrekt så krävs följande: Steg 1.1- Förbered systemet.

Installationsmanual. Installera systemet: För att installera systemet korrekt så krävs följande: Steg 1.1- Förbered systemet. S i d a 1 Installationsmanual Alla delar i paketet är förprogramerade för centralenheten som följer med. För att koppla ihop fler delar (larmdosor/rörelsedetektorer) se avsnittet Koppla in tillbehör. För

Läs mer

Snabbguide Hemtelefon i mobilen

Snabbguide Hemtelefon i mobilen Snabbguide Hemtelefon i mobilen Helt nya möjligheter att ringa billigt! Com Hem Kundservice 0771-55 00 00 comhem.se Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat appen kan du börja ringa. Hemtelefon

Läs mer

KOMPONENTER. Klocka. Klockan. Öppning av armband. Kontakt för batteriladdning. ON/OFF Magnet. Elektronikenhet. Laddnings- indikator

KOMPONENTER. Klocka. Klockan. Öppning av armband. Kontakt för batteriladdning. ON/OFF Magnet. Elektronikenhet. Laddnings- indikator Manual KOMPONENTER Klocka Klockan Öppning av armband Kontakt för batteriladdning Laddnings- indikator ON/OFF Magnet Elektronikenhet Statusindikatorindikator GPS antenn Anhörigenhet USB-kontakt ON/OFF Batteriladdare

Läs mer

Så här använder du Intelligent VOICE

Så här använder du Intelligent VOICE Så här använder du Intelligent VOICE Innehåll 1. Innan du börjar: Kompatibilitet med smartphone... 2 2. Multimedieenhetskonfiguration: Välja Smartphone OS... 3 3. Inställningar för Bluetooth-hopparning...

Läs mer

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator

Om tjänsten. Att komma igång. Installation för mobil. Installation för dator BASIC Android Ver. 8- Snabbguide Om tjänsten icentrex är ett samarbetsverktyg för hela ert företag. Tjänsten finns tillgänglig för alla användare i din organisation. Applikationen är kompatibel med iphone

Läs mer

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning DCP41 Deltaco TALA Tålig Robust mobile phone SE Användarhandledning Förpackningsinnehåll Kom igång Välkommen till din nya mobiltelefon. Den är gjord för att kunna användas även i lite tuffare miljöer.

Läs mer

ANVÄNDAR GUIDE CELLIPBOT

ANVÄNDAR GUIDE CELLIPBOT CELLIPBOT CellipBot hjälper dig men inställningar och funktioner i Cellips telefonitjänst kopplad till Microsoft Teams telefoni. Du kan t.ex. logga ur Cellip 365 svarsgrupper, ställa om visningsnummer

Läs mer

Installation av Android-mobiler

Installation av Android-mobiler Installation av Android-mobiler Anm! För detaljer avseende installation hänvisas till dokumentation levererad med din mobil. Installera mymmx på Android-mobiler: 1. Starta webbläsaren på din mobil. 2.

Läs mer

Söka kontakt. 1 Klicka i sökrutan och skriv en del av. 2 Här ser du om dina kollegor är tillgängliga. Öppna kontakt

Söka kontakt. 1 Klicka i sökrutan och skriv en del av. 2 Här ser du om dina kollegor är tillgängliga. Öppna kontakt i appen Söka efter och öppna kontakter När du öppnar appen FrontOffice visas sidan Kontakter. Om du har favoriter i katalogen visas dessa direkt utan att du behöver söka. Söka kontakt Klicka i sökrutan

Läs mer

Användarmanual. SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition. Modell: GARD

Användarmanual. SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition. Modell: GARD Användarmanual SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition Modell: GARD Läs igenom bruksanvisningen innan du använder din produkt och behåll den för framtida bruk. Bilderna som används i denna manual

Läs mer

BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5. Version 1.00 Utgåva 1

BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5. Version 1.00 Utgåva 1 BRUKSANVISNING GSM-MODUL DBG5 Version 1.00 Utgåva 1 Revision: 2016-09-29 FAAC Nordic AB BOX 125, SE-284 22 PERSTORP SWEDEN TEL. +46 435 77 95 00 FAX +46 435 77 95 29 www.daab.se Innehåll Allmän information...3

Läs mer

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning Starta upp enheten 4

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning Starta upp enheten 4 Version: 1.1 1 Innehåll 1 Dokumentbeskrivning 3 2 Användarinformation 3 3 Installations anvisning 4 3.1 Starta upp enheten 4 3.2 Sätta skärmlåskod 7 3.3 Skapa Google konto 9 3.4 Installera Mobileiron och

Läs mer

Installationsguide. Nimbus Alarm Server för Fidelix

Installationsguide. Nimbus Alarm Server för Fidelix Installationsguide Nimbus Alarm Server för Fidelix TroSoft AB Box 2055 144 02 RÖNNNINGE 08 532 57262 Fidelix Sverige AB Sokraftsvägen 16A 135 70 Stockholm 08 556 558 30 Om larmöverföring Överföringen görs

Läs mer

Jaktpejl.se. Användarmanual. Av: Erik Åberg

Jaktpejl.se. Användarmanual. Av: Erik Åberg Jaktpejl.se Användarmanual Av: Erik Åberg Innehållsförteckning Vad är Jaktpejl?... 3 Vad krävs för att använda Jaktpejl?... 3 Premiumfunktioner... 3 Release noteringar... 4 Version 2.01... 4 Version 2.0...

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

ESIM 110. GSM Axcess 2 Snabbstart. Se:

ESIM 110. GSM Axcess 2 Snabbstart. Se: ESIM 110 Denna guide skall betraktas som ett hjälpmedel och inte som en manual. För senaste manualer och program se nedan. Se: http://www.eldes.lt/downloads-and-support/manuals-and-video-tutorials/ axema

Läs mer

YachtSafe GPS-alarm Manual

YachtSafe GPS-alarm Manual YachtSafe GPS-alarm Manual G31 & G32 N 30 32.89 E 114 18.04 Version 2018 l VETEL AB l info@vetel.se l www.yachtsafe.se l Göteborg l Sverige Installation av larmenheten 1. Montera larmenheten stående eller

Läs mer

GSM Axcess 2/3 Snabbstart

GSM Axcess 2/3 Snabbstart GSM Axcess 2/3 Snabbstart ESIM 110/120 Enheten kräver GSM-abonnemang med nummerpresentation. Denna guide skall betraktas som ett hjälpmedel och inte som en manual. För senaste manualer och program se nedan.

Läs mer

Spotguard Manual för ios App Android App Spotguard Webb portal

Spotguard Manual för ios App Android App Spotguard Webb portal Spotguard Manual för ios App Android App Spotguard Webb portal GSGroup AS, Nordre Kullerød 5B, 3241 Sandefjord Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Skärmbilder... 3 3. Enhetslista... 3 4. Position

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Bruksanvisning Handi 4 Funktionsbeskrivning Telefon Programversion 4.6.0 eller senare Rev C Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Använda Telefon... 3 2.1 Kontaktlistan... 3 2.2 Ringa samtal... 4 2.3

Läs mer

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare.

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare. Installationsmanual Android 8 Xone Android 1. Om dokumentet Denna manual beskriver installation och uppstart av appen (Phoniro Care), som är byggd på Phoniros nya plattform för mobilappar, kallad Xone.

Läs mer

MANUAL TRACKER AVL C1,C2 och C3

MANUAL TRACKER AVL C1,C2 och C3 2010 1 GPS-TEKNIK SVERIGE AB MANUAL TRACKER AVL C1,C2 och C3 2 Innehållsförteckning 1. Viktig information 3 2. Installation GPS Tracker.. 4 2.1 Lista över komponenter. 4 2.2 Förberedelser inför installation

Läs mer

SoftAlarm. Lättanvänt trygghetslarm via din familj och vänner ANVÄNDARGUIDE. Enkelt att bygga upp och ändra ditt sociala nätverk

SoftAlarm. Lättanvänt trygghetslarm via din familj och vänner ANVÄNDARGUIDE. Enkelt att bygga upp och ändra ditt sociala nätverk SoftAlarm AB ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm Lättanvänt trygghetslarm via din familj och vänner Kalla enkelt på hjälp med SoftAlarm vid otrygghet eller skada. Larm med Hitta-funktion Enkelt att bygga upp och ändra

Läs mer