Manual SAFEKID GPS klocka - Version 2.1 SAFEKID MANUAL.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual SAFEKID GPS klocka - Version 2.1 SAFEKID MANUAL. www.safekid.se"

Transkript

1 SAFEKID MANUAL

2 Förberedelser Uppstart av SAFEKID GPS Klocka Klockmobilen levereras från med förmonterat Telia Refill kort, detta SIM kort måste laddas på med värde innan klockan tas i bruk, se dekal på SIM kortet i Er leverans för mer info. SIM kortet laddas på med värde av köparen via eller via APPEN Telia Refill, Abonnemanget behöver Tal/SMS/datatrafik, vi rekommenderar Ladda enkel / Ladda allt eller Ladda Komplett. LADDA NER APP: Ladda hem SeTracker APP på den telefon som du kommer att använda för att sköta inställningar och bevakning av klockan. Kom igång SAFEKID APP / Registrera klocka Demontering/montering av SIM kort (Färdigmonterat vid leverans) 1. OBS! Slå av enheten innan du installerar simkortet på On/Off knappen. 2. Skruva bort de fyra skruvarna på telefonens baksida med den medföljande skruvmejseln, lägg skruvarna på ett säkert ställe så de inte kommer bort 3. Öppna upp SIM kort hållaren 4. Lägg i / demontera SIM kortet Var noga så SIM kortets klippta hörn passar in i hållaren. 5. Säkra SIM kortet genom att dra/skjuta locket uppåt. 6. Se vårt klipp på YouTube för tydliga instruktioner SAFEKIDS klockmobiler behöver ett aktiverat SIM kort (utan PIN kod) med datatrafik/sms/tal. I Sverige fungerar följande operatörer: Telenor (enbart GPRS abb), Tele2, Comviq, Tre (3G) Telia. Från den 10 juni 2016 levereras alla SAFEKID klockor med förmonterade SIM kort från Telia Refill.

3 Klockans basfunktioner! GPS+basstation+wifi! Mobil tvåvägs kommunikation, ring klockan eller låt klockan ringa upp.! GPRS realtidspositionering, bevakningsmonitor! Interntelefon! Hälsomätare (sömnkontroll,stegräknare med statistik etc.)! Spårning I realtid! Alarm- Sätt alarm från APP! Säkerhetszon Sätt elektroniskt stängsel och få larm när klockan är utanför zonen! SOS larm knapp, ringer upp tre förprogrammerade nummer! Larm för avtagning av klocka! Varning för lågt batteri! Avstänging av klocka på distans! Hitta borttappad klocka! Skicka text eller ljudfiler från APP till klockan! Skicka ljudfiler från klockan till APP Klockans knappar Länk till instruktion:

4 Skärmdisplay GSM mottagning, GPS, batterinivå Antal sända hjärtan/ antal röstmeddelanden Tid/Datum Registrering Symbol för avtagning av klocka Stegräknare (visar senaste veckan när appen inte är igång) APP registrering Första gången du logger in i appen så måste du registrera dig och klockan. Detta kan du göra antingen genom att scanna streckoden på klockan eller att knappa in siffrorna (10 siffror) på basksidan manuellt. Användarnamnet måste ha minst fyra siffror eller bokstäver. ID/serienumret på klockan och användarnamnet är unikt och kan inte ändras eller användas fler än en gång. Övrig information kan du ändra och korrigera fritt.

5 APP meny Efter registreringen, logga in med rätt kontonummer och lösenord. Klicka på login och du kommer till huvudmenyn. o Välj Language: English (vi arbetar med en Svensk version) o Välj Area: Europe o o OBS! Area MÅSTE stå på Europe för att klockan ska kunna kommunicera med APP;en. Tips:Kryssa gärna i Auto Login så kommer Ni automatiskt in I appen utan inloggning nästa gång. c

6 Huvudmenys funktioner Intercom Röst och textmeddelanden Genom appen i mobilen så kan du skicka röstmeddelanden till klockan. Tryck på meddelande knappen, spela in ditt meddelande och skicka. För att lyssna på meddelandet så trycker man snabbt på SOS knappen på klockan. För att skicka meddelanden från klockan genom att hålla in ON knappen samtidigt som du spelar in meddelandet, för att skicka så släpper du bara knappen. Max tid för meddelande är 15 sekunder. Till de barn som kan läsa kan du även skicka textmeddelanden, som ett sms till klockan. För att skriva ett meddelande så klicka på det lilla tangentbordet till höger om inspelningsknappen.

7 Karta Realtidspositionering På kartmenyn så kan du se vart både klockan och mobilen befinner sig. Intervalltiden är cirka 3 sekunder. När positioneringsikonen är röd så är det GPS positionering, är ikonen grön så är det WIFI positionering. Kartan använder GOOGLE Maps och kan köras i Kart eller Sattelit läge. Om klockan ligger helt still/ oanvänd en längre tid kan positionering göras genom att trycka på LOCATE eller genom att trycka på ngn av knapparna på telefonen.

8 Inställningar I menyn ser du inställningar för klockan. IPHONE ANDROID I en nödsituation så kan man larma ifrån klockan genom att hålla in SOS-knappen i 3 sekunder. Lägg in de telefonnummer som du vill att klockan skall ringa upp när man trycker på SOS knappen. Du kan lägga in upp till 3 telefonnummer. Klockan ringer till alla tre inlagda nummer i turordning. Om ingen svarar så slås larmet av efter två försök.

9 Vanligtvis läggs här föräldrarnas/eller annan vuxens telefonnummer in. Genom snabbvalsknapparna på klockan kan ditt barn ringa angivna telefonnummer. Man kan också använda klockan som monitor och via APP;en ringa upp klockan och avlyssna miljön där barnet befinner sig i. Detta gör att du kan lyssna av vad ditt barn gör utan att barnet vet något, detta skall givetvis användas med försiktighet för att inte göra ett för stort intrång i barnens privatliv. Men i praktiken fungerar funktionen som en Babymonitor Fyll I ett telefonnummer i rutan Klicka på OK så sänds ett kommando som ringer upp det valda telefonnumret, detta fungerar som en Baby monitor. Du kan välja att ställa in klockan i tre olika lägen; normal, energispar eller realtid beroende på vilket behov du har av att information när du övervakar. Normal model: 600s upload time interval; Power saving model: 3600 upload time interval; Real-time model: 10 upload time interval.

10 Ställ in angivna tider på klockan då den ej kan användas Aviseringsinställningar för när och vart aviseringar skall skickas Ange till vilket mobilnummer som du vill att aviseringarna skall skickas till. Du kan själv välja vilka aviseringar som du vill skall skickas. Batterinivå Du ser i klockan hur många procent det är kvar utav batteriet. Om klockans batteri understiger 20% så skickas en avisering till bevakarens telefon och till appen. SOS-Avisering Håll ner SOS knappen i 3 sekunder, SOS kommer upp på skärmen i klockan och klockan kommer att ringa upp de nummer som är inlagda som SOS samtal. Klockan ringer samtliga telefonnummer i turordning två gånger eller tills samtalet besvaras. Avisering sker även till appen om du valt denna funktion (SOS remind) du får klockans position med koordinater och kan via en länk se exakt vart ifrån samtalet ringdes, en mkt bra och trygg funktion. Larm för avtagning av klocka På klockan finns en sensor som känner av när den sitter på handleden. Tas klockan av så skickas en avisering/pushmeddelanden till appen och som SMS till det telefonnummer man lagt in som mottagare. Klockan får en symbol på displaysen som visar att klockan är av.

11 OBS! SAFEKID GPS klocka har en inbyggd brandvägg, det vill säga att Ni som vuxen själv bestämmer vilka telefonnummer som skall kunna kontakta barnets klocka. Det betyder att inga telefonnummer som INTE är inlagda kan ringa upp klockan. Utöver de 10st nummer som finns i telefonboken kan ytterligare 10st läggas till under Kontaktlista/Adressbok, se nedan. Kontaktlista/ Adressbok Nummer som läggs till I denna lista kan ringa till klockan men syns inte I klockans telefonbok, detta skapar en säker funktion där Ni som vuxen bestämmer vem som kan ringa upp Ert barn. Telefonlista för upp till tio telefonnummer som kan ringas från klockan eller till klockan. Lägg in namn och nummer.

12 Språk och tidszon Tyvärr finns ännu inte svensk version av appen, välj: o English o Tidszon ställs normalt in automatiskt annars välj EAST: GMT +01:00 Här kan du tillfälligt avaktivera klockan genom att markera den som avtagen utan att den då larmar. Skall stå på grön / på som standard. Fjärrstyr avstängning av klockan OBS! Så snart SIM kort installerats i SAFEKID GPS telefon så kan klockans ENBART stängas av från APPEN, detta är en säkerhet som gör att barnet av misstag inte stängs av eller illasinnande personer försöker stänga av klockan och på så vis spårningsfunktionen. Sätt klockan i normalt energiläge

13 Hälsa Här ser du hur mycket ditt barn rör sig under dagen. Stegräknare I klockan sitter en stegräknare som räknar stegen ditt barn tar under en dag. Kaloriförbrukning Baserat på rörelse, antal steg och vikt. Totalt antal meter Antal meter som barnet har gått. Baserat på steglängd och antal steg. Sömnkontroll Antal gånger som barnet vändet på sig i sömnen En sensor i klockan hjälper till att känna av hur länge och hur djupt barnet sover under natten. Klicka på rutan för datum för att välja vilken dag som du önskar se barnets rörelser.

14 Under knappen History så ser du utförligare statisik och historik över barnets rörelser i stapeldiagram. Klicka på datumrutan och bläddra fram till önskad datum, tryck sedan History för att få diagram över barnets aktivitet. Klicka på någon av ikonerna på skärmen så får du upp inställningar för vikt, steglängd och under vilken tid på dagen som du önskar mäta barnets rörelser. Switchen är till för att slå på eller av stegfunktionen. Om man inte har denna på grön/på visas heller ingen gubbe i klockans display. Klicka på den blå ringen för sömnmätare kan du ställa in vilken tid ditt barn vanligtvis sover. Sätt knappen på grön för att aktivera sömnkontroll (mäter antal snurrningar under natten).

15 Positioneringshistorik/ digitala fotsteg Här ser du hur barnet har förflyttat sig under angiven tid. Välj önskat datum genom att klicka på datumrutan välj tid tryck på knappen PLAYBAR. Säkerhetszon Ställ in vilken zon/omkrets som du vill att ditt barn skall hålla sig inom. Klockan larmar till appen/mobilen när barnet lämnar zonen och när den är tillbaka I zonen igen. Klicka på den röda glada gubben/ ikonen, ett elektroniskt virtuellt staket skapas. Säkerthetszonen har som minst en radie på 500m, tryck på + för att utöka zonen eller minus för att minska området (minsta zon 500m).

16 Skicka ett hjärta Ibland kan det vara fint att skicka en påminnelse om att man tanker på barnet eller vill belöna att barnet gjort något bra, då kan du skicka ett litet hjärta till barnet klocka som en liten uppskattning, i displayen nedan syns 6st hjärtan. Meddelanden Aviseringar Här hittar du larmlistan och histortiken över de aviseringar som skickats från från klockan.

17 Alarm Här ställer du in tidangivna alarm för klockan. Kanske en tid du vill att barnet skall vara hemma eller när barnet skall vakna. Hitta klockan Skicka en sökning på klockan om du inte hittar den. Den kommer att larma i ca 1min så att du kan hitta den. Tryck på vilken knapp som helst för att stänga av larmet.

18 Konto/ Account Under kontomenyn så kan du göra dina personliga inställningar. Lägga till fler enheter/klockor Döpa klockorma/användarna Ändra lösenord. o o o Current = Aktivt konto, man kan bara kolla en klocka åt gången i APP;en För att ändra klockam välj SWITCH Tryck OK Vald klocka blir då aktiv. Lägg till klockor på + ADD DEVICE / Editera namn under Edit Nickname / Ta bort klocka under Delete device

19 SAFEKID klockan Aviseringar Användaren kommer att få en avsiering/pushmeddelande när sker en händelse på klockan. I appen kan användaren sedan se ytterligare information. Batterinivå Du ser i klockan hur många procent det är kvar utav batteriet. Om klockans batteri understiger 20% så skickas en avisering till bevakarens telefon och till appen. SOS Håll ner SOS knappen i 3 sekunder, SOS kommer upp på skärmen i klockan och klockan kommer att ringa upp de nummer som är inlagda som SOS samtal. Klockan ringer samtliga telefonnummer i turordning två gånger eller tills samtalet besvaras. Avisering sker även till appen om du valt det här I inställningen. Larm för avtagning av klocka På klockan finns en sensor som känner av när den sitter på handleden. Tas klockan av så skickas en avisering/pushmeddelande till appen och till bevakarens telefon. Klockan får en symbol på displaysen som visar att klockan är av. Inter-phone Håll in ON-knappen för att tala ett meddelande, släpp knappen för att skicka. En symbol för röstmeddelande syns i klockans display. Tryck snabbt på SOS knappen för att lyssna på meddelandet i klockan, t.ex. kan man skicka ett inspelat meddelande som säger Kom hem och ät, maten är klar. När ett meddelande har blivit uppspelat så försvinner symbolen. Bevakningssamtal Se VOICE för att använda Baby monitor funktionalitet, ring upp klockan med ett kommando, klockan ringer upp det nummer som anges och man kan lyssna på det ljud som finns i klockans närhet. Stäng av klockan Du kan stänga utav klockan genom att hålla in ON/OFF knappen eller via appen.

20 Ringa Håll in knapp "1" i ett par sekunder så ringer klockan upp det första inlagda numret i telefonboken. Bläddra fram övriga nummer genom att trycka på knapp "2" - När rätt nummer visas håll in knapp "2" i några sekunder, klockan ringer då upp det nummer som valts. Problemlösning Ingen kontakt med server, offline I displayen. Kontrollera att SIM-kortet är korrekt isatt Kontrollera att SIM-kortet är giltigt Starta om klockan genom att stänga av den och slå på den efter 10 sekunder. Ladda ner appen genom att scanna QR-koden

21 INFORMATION! OBSERVERA ATT SAFEKID GPS KLOCKA BARA ÄR ETT VERKTYG OCH INTE KAN GARANTERA ERT BARNS POSITION DÅ DET FINNS TEKNISKA BEGRÄNSINGAR SÅSOM DÅLIG TÄCKNING, PROBLEM MED BASSTATIONE ETC. DOCK ÄR VI SÄKRA PÅ ATT SAFEKIDS KLOCKOR KOMMER GE TRYGGARE BARN OCH LUGNARE FÖRÄLDRAR DEN DAG BARNET GÅR BORT SIG, I SKOGEN, PÅ NÖJESFÄLTET ELLER PÅ RESAN. Läs mer om oss på: kontakta oss via: kundtjanst@safekid.se SAFEKID använder tredjeparts applikation för kommunikation med klockan, och kan därför ej ansvara för eventuella driftstörningar som kan uppstå. SAFEKID arbetar givetvis aktivt med att uppehålla en hög tillgänglighet och en stabil applikation men är beroende av vår tredje part för distribution och drift. All användning av våra produkter sker på egen risk, vår enhet tillverkas av en extern leverantör så även vår tredjeparts APP (SeTracker) och SAFEKID är enbart ett varumärke för dessa produkter. Park and Stay AB som äger varumärket SAFEKID / driver kan inte hållas ansvariga eller skadeståndskyldiga för eventuella skador vid användning, upplevda produktion eller konstruktionsfel, detta gäller även tekniska problem med APP/programvara då dessa tillhandahålls av tredje part och är utanför vår kontroll att påverka. Alla enheter testas givetvis noggrant innan utleverans för att säkerhetställa en hög kvalitet. Är du osäker kontakta kundservice via e-post: kundtjanst@safekid.se

Förberedelser Uppstart av SAFEKID GPS Klocka

Förberedelser Uppstart av SAFEKID GPS Klocka Förberedelser Uppstart av SAFEKID GPS Klocka Köp ett valfritt Svenskt GSM SIM kort från ngn av våra svenska operatörer. Exempelvis: Telia, Comviq, Hallon, Telenor, ladda sedan på valfritt värde på SIM

Läs mer

HANDBOK v1.0 / Svensk version SAFEKID WP300

HANDBOK v1.0 / Svensk version SAFEKID WP300 HANDBOK v1.0 / Svensk version SAFEKID WP300 Vattentät - IP67 VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR: support.safekid.se/kunskapsdatabas MANUALER FINNER NI HÄR: safekid.se/manualer Förberedelser Uppstart av SAFEKID WP300

Läs mer

SAFEKID MANUAL V2.4. VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR: MANUALER FINNER NI HÄR:

SAFEKID MANUAL V2.4. VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR:  MANUALER FINNER NI HÄR: SAFEKID MANUAL V2.4 VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR: http://safekid.se/faq MANUALER FINNER NI HÄR: http://safekid.se/manualer Förberedelser Uppstart av SAFEKID GPS Klocka Klockmobilen levereras från 2016-07-01

Läs mer

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868)

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) Snabbstartguide Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) OBS! innan SIM-kortet Knappbeskrivning monteras i kontrollpanelen - Stegar uppåt i menyn måste

Läs mer

Manual C3 BMS för Android-telefoner

Manual C3 BMS för Android-telefoner - för dig som gillar ovanliga fåglar 2012-09-24 Manual C3 BMS för Android-telefoner Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 Installation Hämta och installera NetAlert till din telefon från Android market. Följ därefter instruktionerna under Första gången. Vad är NetAlert? NetAlert är

Läs mer

2. Låsa upp mobilen? Om din mobil är operatörslåst så rekommenderar vi att du tar kontakt med din operatör.

2. Låsa upp mobilen? Om din mobil är operatörslåst så rekommenderar vi att du tar kontakt med din operatör. 1. Hur tar du reda på om din mobil är opertörslåst eller ej? Din mobil får inte vara operatörslåst. För att kunna ringa med LandNCalls SIM kort måste du säkerställa att du inte har en operatörslåst telefon.

Läs mer

Love - Care - Connect Liberi

Love - Care - Connect Liberi Love - Care - Connect Liberi Manual Vänligen läs installationsguiden innan klockan installeras och används. Innan användning 1:1. Kontrollera att klockan är hel och alla tillbehör finns med i paketet.

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505 Kom igång med Telia Touchpoint App Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint App

Läs mer

Bruksanvisning. Tekniskdata: GSM: 850/900/1800 / 1900MHz GPRS: Class12 MHz / L1, MHz C/A-kod

Bruksanvisning. Tekniskdata: GSM: 850/900/1800 / 1900MHz GPRS: Class12 MHz / L1, MHz C/A-kod Bruksanvisning Läs den här bruksanvisningen före användning. Illustrationerna i denna instruktionsbok är för referens vi hänvisar till den faktiska produkten. Tekniskdata: GSM: 850/900/1800 / 1900MHz GPRS:

Läs mer

Användarguide Flexconnect.se Mobil Anknytning

Användarguide Flexconnect.se Mobil Anknytning Flexconnect.se Mobil Anknytning Sida 2 Innehållsförteckning Mobilinställningar Vidarekoppling... 3 Profil... 4 Telefonbok... 5 SMS... 5 Mobil Anknytning... 6 Sida 3 Med TDC MobilFlex Connect kan du använda

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.0 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.0 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR IPHONE VERSION 1.0 Installation Hämta och installera NetAlert till din iphone från App Store. När appen är installerad, starta NetAlert och följ instruktionerna under Första gången.

Läs mer

Telia Touchpoint Plus. Användare

Telia Touchpoint Plus. Användare Telia Touchpoint Plus Unified För valfrihet av terminal och samlad kommunikation. Användare Mål: Efter genomgången utbildning ska du förstå hur du kan använda din Touchpoint app och din Touchpoint softphone

Läs mer

Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816)

Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816) Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) Pilla loss gummipluggen på baksidan kontrollpanelen och kontrollera så att batteriets strömbrytare

Läs mer

SweTrack Animal II. Svensk manual

SweTrack Animal II. Svensk manual SweTrack Animal II Svensk manual I denna manual finner du utförlig information om hur SweTrack Animal används läs den noggrant innan du börjar använda enheten. Om du har några frågor, eller vill komma

Läs mer

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning DCP41 Deltaco TALA Tålig Robust mobile phone SE Användarhandledning Förpackningsinnehåll Kom igång Välkommen till din nya mobiltelefon. Den är gjord för att kunna användas även i lite tuffare miljöer.

Läs mer

KOMPONENTER. Klocka. Klockan. Öppning av armband. Kontakt för batteriladdning. ON/OFF Magnet. Elektronikenhet. Laddnings- indikator

KOMPONENTER. Klocka. Klockan. Öppning av armband. Kontakt för batteriladdning. ON/OFF Magnet. Elektronikenhet. Laddnings- indikator Manual KOMPONENTER Klocka Klockan Öppning av armband Kontakt för batteriladdning Laddnings- indikator ON/OFF Magnet Elektronikenhet Statusindikatorindikator GPS antenn Anhörigenhet USB-kontakt ON/OFF Batteriladdare

Läs mer

Visionutveckling. Vision 80/20 för iphone. Manual Vision 80/20 för iphone. Version 2.5

Visionutveckling. Vision 80/20 för iphone. Manual Vision 80/20 för iphone. Version 2.5 Visionutveckling Manual Vision 80/20 för iphone Vision 80/20 för iphone Version 2.5 www.visionutveckling.se, Auto Attendant +46 8 788 09 99 Gärdesvägen 1, SE 444 31, Stenungsund, Sweden, Phone: +46 303

Läs mer

Användarmanual CallPad och VoicePad

Användarmanual CallPad och VoicePad Användarmanual CallPad och VoicePad Villkor för användning Ingen del av detta dokument får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniskt eller mekaniskt, inklusive kopiering

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint Plus App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-TSP 4222_1-1512

Kom igång med Telia Touchpoint Plus App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-TSP 4222_1-1512 Kom igång med Telia Touchpoint Plus App Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-TSP 4222_1-1512 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint

Läs mer

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16)

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16) Netwise CMG Voice Allmänt... 2 Användargränssnitt... 3 Telefongränssnitt... 3 Aktivitetsinformation... 3 Administration... 3 Inloggning... 4 Huvudmeny...4 Administration av dina röstmeddelanden... 5 Administration

Läs mer

MBX Mobilapp. Inloggning. Mobilapplikationens huvudmeny. MBX Mobilapp - 2016

MBX Mobilapp. Inloggning. Mobilapplikationens huvudmeny. MBX Mobilapp - 2016 MBX Mobilapp MBX mobilapplikation finns både för Android och iphone, och gränssnittet är i princip detsamma på de båda plattformarna. I detta dokument används skärmbilder från Android. Inloggning För att

Läs mer

Användarmanual flexconnect.se Administratör

Användarmanual flexconnect.se Administratör Användarmanual flexconnect.se Administratör Innehållsförteckning 1 HJÄLP TILL TDC MOBILFLEX CONNECT (ADMINISTRATÖR)... 3 2 TELEFONBOK... 3 3 FÖRETAGSINFORMATION... 4 4 LÄGGA TILL EXTRA FÄLT TILL PROFILER...

Läs mer

Klock Radio KCR-9. Svensk Bruksanvisning

Klock Radio KCR-9. Svensk Bruksanvisning Klock Radio KCR-9 Svensk Bruksanvisning VARNING Innan ni använder er produkt, var god, läs bruksanvisningen noggrant för att kunna använda produkten på ett smidigt och säkert sätt. OBS. För att minska

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_1-1403

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_1-1403 Kom igång med Telia Touchpoint pp Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3719_1-1403 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint pp i

Läs mer

MOA MANUAL VERSION 1

MOA MANUAL VERSION 1 MANUAL VERSION 1 MOBIL OMSORG En manual för dig som använder mobil omsorg app i telefonen Besök. Tidsregistering / kvittens. Kundinformation. Anteckningar. Personal. Karta, telefon, SMS. 2 (22) GRUNDER:

Läs mer

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IUP Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska

Läs mer

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning 5. 3.1 Starta upp enheten 5

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning 5. 3.1 Starta upp enheten 5 Version: 1.1 1 Innehåll 1 Dokumentbeskrivning 3 2 Användarinformation 3 3 Installations anvisning 5 3.1 Starta upp enheten 5 3.2 Sätta skärmlåskod 8 3.3 Skapa Google konto 10 3.4 Installera Mobileiron

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. Logga in För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Version 1

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Version 1 MANUAL DPST INNEHÅLLSFÖRTECKNING Att logga in...2 Kund vill lämna in (förregistrerat paket)... 3 Kund vill lämna in paket (ej förregistrerat)... 7 Kund hämtar ut paket (ej VaruEfterKrav)... 12 Kund hämtar

Läs mer

TK200 GPS klocka Användarmanual

TK200 GPS klocka Användarmanual TK200 GPS klocka Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk 1. I Förpackningen a. Kontrollera att förpackningen innehåller: - 1 TK200 GPS klocka - 1 Micro USB kabel för

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Innehållsförteckning Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig

Läs mer

SVENSKA LADDNING PARKOPPLING SAMTAL SAMTALSLOGG MEDDELANDEN RÖST KONTROLL AKTIVITET

SVENSKA LADDNING PARKOPPLING SAMTAL SAMTALSLOGG MEDDELANDEN RÖST KONTROLL AKTIVITET SVENSKA LADDNING PARKOPPLING SAMTAL SAMTALSLOGG MEDDELANDEN RÖST KONTROLL AKTIVITET 06 07 09 11 12 13 14 PULSMÄTARE HITTA MIN TELEFON KAMERA FJÄRRAN APPS MUSIK INSTÄLLNINGAR TEKNISKA DATA 14 15 15 15 16

Läs mer

VK100 GPS klocka för vuxna och äldre Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk

VK100 GPS klocka för vuxna och äldre Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk VK100 GPS klocka för vuxna och äldre Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk 1. I Förpackningen a. Kontrollera att förpackningen innehåller: - 1 VK100 GPS klocka - 1

Läs mer

Hämta appar. Hämta appar innehåller information om vilka P&G-appar du behöver och hur du ställer in dem rätt.

Hämta appar. Hämta appar innehåller information om vilka P&G-appar du behöver och hur du ställer in dem rätt. Hämta appar Hämta appar innehåller information om vilka P&G-appar du behöver och hur du ställer in dem rätt. #1 Hämta appar Program #2 1. Den utrustning du behöver 2. Förutsättningar 3. Ställ in P&G-e-post

Läs mer

Android (BYOD) -Installera mstart -Kom igång manual

Android (BYOD) -Installera mstart -Kom igång manual Android (BYOD) -Installera mstart -Kom igång manual Förutsättningar: För att ha möjlighet att synkronisera din Android enhet mot Stockholms Stads epost system krävs det att vissa delar är uppfyllda. Följande

Läs mer

Android-app Användarmanual 1.0

Android-app Användarmanual 1.0 Android-app Användarmanual 1.0 Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel tillgång till en bildtelefon. Med appen kan du sen ringa

Läs mer

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 1.1 Uppstart Om du väljer att använda det medföljande refillkortet o Ladda med valfritt belopp o OBS! Glöm inte att ladda ditt kort minst en gång om

Läs mer

Kom igång med mobil kortbetalning

Kom igång med mobil kortbetalning Babs Micro Kom igång-guide Kom igång med mobil kortbetalning Tack för att du har valt Babs Paylink som leverantör! Med din nya kortläsare kommer du enkelt att kunna ta betalt var du än befinner dig. Kortläsaren

Läs mer

DATATAL FLEXI CALL CENTER AGENT. Erik Kalström - Datatal AB. Copyright 1996-2015 Datatal AB. All rights reserved. 1

DATATAL FLEXI CALL CENTER AGENT. Erik Kalström - Datatal AB. Copyright 1996-2015 Datatal AB. All rights reserved. 1 1 DATATAL FLEXI CALL CENTER AGENT Erik Kalström - Datatal AB Copyright 1996-2015 Datatal AB. All rights reserved. 1 2 1 Starta Call Center Agent... 3 2 Logga in... 4 3 Användargränssnitt... 5 3.1 Samtal

Läs mer

Visionutveckling. Vision 80/20 för Android. Manual Vision 80/20 för Android. Version 3.0

Visionutveckling. Vision 80/20 för Android. Manual Vision 80/20 för Android. Version 3.0 Visionutveckling Manual Vision 80/20 för Android Vision 80/20 för Android Version 3.0 www.visionutveckling.se, Auto Attendant +46 8 788 09 99 Gärdesvägen 1, SE 444 31, Stenungsund, Sweden, Phone: +46 303

Läs mer

Manual ipad och Netpublicator

Manual ipad och Netpublicator Manual ipad och Netpublicator INNEHÅLLSFÖRTECKNING... Fel! Bokmärket är inte definierat. 1 För att komma igång... 4 1.1 Utseende... 4 1.2 SIM-kort och ipad... 4 2 Sätta igång... 5 2.1 Starta pekplattan...

Läs mer

2. Låsa upp mobilen? Om din mobil är operatörslåst så rekommenderar vi att du tar kontakt med din operatör.

2. Låsa upp mobilen? Om din mobil är operatörslåst så rekommenderar vi att du tar kontakt med din operatör. 1. Hur tar du reda på om din mobil är operatörslåst eller ej? Din mobil får inte vara operatörslåst. För att kunna ringa med LandNCalls SIM kort måste du säkerställa att du inte har en operatörslåst telefon.

Läs mer

Handledning OnTag Digitala Scorekort

Handledning OnTag Digitala Scorekort Version: 1.0 2014-10-07: 2014 evry.com Handledning OnTag Digitala Scorekort EVRY One Halmstad AB Sida 2 / 15 Innehåll 1 Inledning 3 2 Aktivering av tjänsten 3 3 Exportera slinginformation 4 4 Uppdatera

Läs mer

Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp

Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 8.1 (utdrag från manual) Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp Välj kategori. Val av kategori påverkar urval av kommande kategorier.

Läs mer

Manual. Danfoss termostat

Manual. Danfoss termostat Manual Danfoss termostat Innehållsförteckning Installera Danfoss termostat 1 Installera en termostat i taget 2 Montering av termostat 3 Konfigurera termostaten med Fortum Hemkontroll 4 Lägga till termostat

Läs mer

RealPresence Desktop 3.1

RealPresence Desktop 3.1 RealPresence Desktop 3.1 Arbetsplats: Länsteknik Sunderby Sjukhus Sida 2 (11) RealPresence Desktop Vi uppgraderar nu den befintliga klienten för videokonferens från CMA-Desktop till RealPresence-Desktop.

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen huvudman

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen huvudman Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen huvudman Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se www.skolverket.se

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner För iphone & Android SmartPhones Innehållsförteckning LADDA NER ER APP OCH KOM IGÅNG...3 INSTALLATION...3 SKAPA ERT SOFTALARM KONTO I APPEN...3 KOMMA IGÅNG...4

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

v1.2 Safe2Go Telefonklocka med GPS Användarmanual Mer information och vanliga frågor och svar hittar ni på

v1.2  Safe2Go Telefonklocka med GPS Användarmanual Mer information och vanliga frågor och svar hittar ni på v1.2 www.safe2go.se Safe2Go Telefonklocka med GPS Användarmanual Mer information och vanliga frågor och svar hittar ni på www.safe2go.se/faq 1 Innehåll 1. Safe2Go telefonklocka med GPS -... 3 basfunktioner

Läs mer

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580 Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1.

Läs mer

En handledning för studerande på Högskolan Kristianstad

En handledning för studerande på Högskolan Kristianstad Använda kurskonferenser i FirstClass En handledning för studerande på Åsa Kronkvist, augusti 2005 Innehåll Introduktion...3 Webbklient eller FirstClassklient?...3 Allt ligger online...3 Hitta rätt...4

Läs mer

Snabb guide Telia Centrex Uppringd

Snabb guide Telia Centrex Uppringd Snabbguide Tilläggstjänster för Telia Centrex Uppringd Index Instruktioner forts. Användning Tjänster och begrepp Koppla dina samtal vidare om ditt nummer är upptaget Koppla vidare ditt nummer till ett

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint Softphone

Kom igång med Telia Touchpoint Softphone Kom igång med Telia Touchpoint Softphone Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3718_1-1305 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint

Läs mer

TK200 GPS klocka Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk

TK200 GPS klocka Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk TK200 GPS klocka Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk 1. I Förpackningen a. Kontrollera att förpackningen innehåller: - 1 TK200 GPS klocka - 1 Micro USB kabel för

Läs mer

2. Låsa upp iphone? Hur går iphone-upplåsning till? Upplåsning av iphone delas normalt in i 2 huvuddelar:

2. Låsa upp iphone? Hur går iphone-upplåsning till? Upplåsning av iphone delas normalt in i 2 huvuddelar: 1. Hur tar du reda på om din mobil är operatörslåst eller ej? Din mobil får inte vara operatörslåst. För att kunna ringa med LandNCalls SIM kort måste du säkerställa att du inte har en operatörslåst telefon.

Läs mer

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet Meddela att du är på exempelvis möte När du öppnar appen 3FrontOffice visas sidan Kontakter. 1 Klicka på fliksymbolen längst ner till höger för att visa sidan Aktivitet. 1 2 3 2 Högst upp på sidan visas

Läs mer

Du har fått stycken taggar. (av föreningen okt-06 eller av den f.d. medlem du övertagit lägenheten från) Din pinkod är:

Du har fått stycken taggar. (av föreningen okt-06 eller av den f.d. medlem du övertagit lägenheten från) Din pinkod är: A för Passagesystem och Tvättstugebokning Lgh nr: Du har fått stycken taggar. (av föreningen okt-06 eller av den f.d. medlem du övertagit lägenheten från) Din pinkod är: Version 1.4 120218 Pinkoden används

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

GSM-RELÄ MED 2 INGÅNGAR, 2 UTGÅNGAR. 850/900/1800/1900 MHz. GSMS-SW22 Manual

GSM-RELÄ MED 2 INGÅNGAR, 2 UTGÅNGAR. 850/900/1800/1900 MHz. GSMS-SW22 Manual GSM-RELÄ MED 2 INGÅNGAR, 2 UTGÅNGAR 850/900/1800/1900 MHz GSMS-SW22 Manual FJÄR R ST Y R T G SM -RELÄ ME D B R E T T A N V Ä N D INGSOM R Å D E Tillverkad i Sverige med svenska och icke-svenska komponenter

Läs mer

Instruktioner för analys- appen

Instruktioner för analys- appen Instruktioner för analys- appen 1. Inledning 2. Inloggning (behöver bara göras 1 gång eller vid omstart av telefonen) 3. Select (välj butik och sortiment) 4. Scan (läs streckkoder) 5. Analysera (vad saknas/vad

Läs mer

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi

Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi 02/2016, ed. 1 BRUKSANVISNING Installations- och bruksanvisning för Gree Smart app: Hansol -seriens luftvärmepump med WiFi Distributör: Tillfällavägen 15 433 63 Sävedalen www.scanmont.se Tack för valet

Läs mer

Bluebiit Rocker 4G MANUAL

Bluebiit Rocker 4G MANUAL MANUAL Bluebiit Rocker 4G MANUAL 2 Bluebiit Rocker 4G manual Garanti: ett år Kontakt: www.bluebiit.com, asiakaspalvelu@bluebiit.com Förord Tack för att du valde Bluebiit product! Vi hoppas att du läser

Läs mer

Hur horsealarm Fungerar:

Hur horsealarm Fungerar: Hur horsealarm Fungerar: 1. Koppla in ström till repeatern. Vid tillkoppling av ström så kommer den att blinka till. 2. Koppla in ström till mottagaren. 3. Sätt på mottagaren genom att trycka på ON-knappen

Läs mer

Mobil lagerhantering med streckkodsskanner

Mobil lagerhantering med streckkodsskanner Mobil lagerhantering med streckkodsskanner Innehåll: Konfigurering; skanner och Bluetooth 3 Inventering 4-7 Inleverans 8-10 Plock och Pack 11-12 Hyllplatshantering 13 2 Konfigurering Tänk på att denna

Läs mer

VT500 GPS klocka för barn Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk

VT500 GPS klocka för barn Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk VT500 GPS klocka för barn Användarmanual Vänligen, läs igenom denna manual innan produkten tas i bruk 1. I Förpackningen a. Kontrollera att förpackningen innehåller: - 1 VT500 GPS klocka - 1 Micro USB

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Public. Sidnr 2012-06-28 1 (9) Coverage Dokument id Rev? T 16939-11 5.0. Datum. Tillhör objekt Telia Jobbmobil Växel

Public. Sidnr 2012-06-28 1 (9) Coverage Dokument id Rev? T 16939-11 5.0. Datum. Tillhör objekt Telia Jobbmobil Växel App för 2012-06-28 1 (9) iphone-app, Android-app och webbapp för Innehåll 1 Inledning 2 2 Visas "useruser" som namn? 2 3 App för iphone 3 3.1 App Store 3 3.2 Så ser iphone-appen ut 3 3.3 Funktionen "Överflyttning"

Läs mer

Ta med dig kartan ut i skogen Ta med informationen till skogsskiftet i din telefon eller surfplatta. Du behöver inte ladda in några nya program. Du finner webbappen på adressen www.skogsstyrelsen.se/webbapp

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning BRUKSANVISNING S8 s8bruks.doc Innehållsförteckning 1. System S8...2 2.0 Handhavande för kontrollenhet med lysdioder...3 2.1 Koppla till anläggningen...3 2.1.1 Om anläggningen inte går att koppla till...3

Läs mer

FULL KOLL. på mätdatan överallt

FULL KOLL. på mätdatan överallt FULL KOLL. på mätdatan överallt Mäter Övervakar Larmar Dokumenterar Trådlöst hela vägen. Från givare till basstation till molnet till mobil eller dator Celsicom - systemet Trådlösa radiogivare för t.ex.

Läs mer

Installationsmanual. Klar att använda! Namn:

Installationsmanual. Klar att använda! Namn: Installationsmanual Vi gratulerar dig till valet av C-pod! Med en C-pod installerad får du ditt eget kontroll- och övervakningssystem som ger dig tillgång till din båt via mobiltelefon och webb. Denna

Läs mer

SNABBGUIDE NUMMERVISNING. Rev 2015-09-14

SNABBGUIDE NUMMERVISNING. Rev 2015-09-14 SNABBGUIDE NUMMERVISNING Rev 2015-09-14 Innehåll LOGGA IN I MINIVOICE WEBB... 3 WEBBADMIN... 3 NUMMERVISNINGSGRUPPER - ÖVERSIKT... 4 NUMMERVISNINGSGRUPP... 5 ACCESSNUMMER TILL GRUPP... 5 GRUPPMEDLEMMAR...

Läs mer

HDCom. Applikation för Androidenheter

HDCom. Applikation för Androidenheter 1 HDCom Applikation för Androidenheter En professionell applikation för ordermottagning från HD-transport samt direkt från olika planeringssystem som Planet och Sam 3001 m fl. Skapad 2013-10-01 Med reservation

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Användarmanual Cisco-telefon 150404 Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning Med Weblink Unified 2.0 erhålls en rad tjänster och funktioner,

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL HUR INSTALLERA JAG MOBILEPASS PÅ MIN TELEFON ELLER WINDOWS DATOR

ANVÄNDARMANUAL HUR INSTALLERA JAG MOBILEPASS PÅ MIN TELEFON ELLER WINDOWS DATOR ANVÄNDARMANUAL HUR INSTALLERA JAG MOBILEPASS PÅ MIN TELEFON ELLER WINDOWS DATOR Dokumentet beskriver hur anställda på Region Halland, samt externa samarbetspartners, installera sin MobilePASS app. Utfärdat

Läs mer

Manual. Business Monitor Smart

Manual. Business Monitor Smart Manual Business Monitor Smart Innehåll Introduktion... 3 På- och avloggning... 4 Huvudmeny... 5 Urval händelser... 6 Valda händelser... 7 Urval objekt... 8 Valda objekt... 9 Inställningar... 10 2 Introduktion

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-04-09 Innehåll 1. Aktivera ett användarkonto, jag har en egen e-postadress...3 2. Aktivera ett användarkonto,

Läs mer

För- och Färdiganmälan på webben Användarbeskrivning för elinstallatör

För- och Färdiganmälan på webben Användarbeskrivning för elinstallatör För- och Färdiganmälan på webben Användarbeskrivning för elinstallatör Registrera nytt företag Gå in via ELSMART hemsida http://se.elsmart.com Om du inte har inloggning till systemet, ska du registrera

Läs mer

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL NEONOVA Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL FÖRBEREDELSER För att få tillgång till Pict-O-Stat, kontakta någon av följande personer: Ingalill Fahlström ingalill@neonova.se 070

Läs mer

SveaStorePay. Innehåll och sidor. Svea Ekonomi SveaStorePay

SveaStorePay. Innehåll och sidor. Svea Ekonomi SveaStorePay SveaStorePay Innehåll och sidor Introduktion SveaStorePay... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Startsida... 3 Ny förfrågan... 4-5 Signering med Mobilt BankID... 6 Sammanfattning... 7 Kommunikation och

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL HUR INSTALLERA JAG MOBILEPASS PÅ MIN TELEFON ELLER WINDOWS DATOR

ANVÄNDARMANUAL HUR INSTALLERA JAG MOBILEPASS PÅ MIN TELEFON ELLER WINDOWS DATOR ANVÄNDARMANUAL HUR INSTALLERA JAG MOBILEPASS PÅ MIN TELEFON ELLER WINDOWS DATOR Dokumentet beskriver hur anställda på Region Halland, samt externa samarbetspartners, installera sin MobilePASS app. Utfärdat

Läs mer

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för administratörer

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för administratörer Dela, samarbeta, byt Bruksanvisning för administratörer När du har skapat en användare och valt lösenord, samt bekräftat e-post meddelandet blir du inloggad på en sida med bland annat detta gulmarkerade

Läs mer

ESIM251. Inkopplingsanvisning

ESIM251. Inkopplingsanvisning Förbered installationen Tänk igenom var du bäst kan installera ESIM251, ett par tips: 1. Enheten kommunicerar via GSM och behöver därför placeras där du har bästa möjliga GSM-täckning. Enheten fungerar

Läs mer

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare...

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare... myschenker.se Administration - Skapa och administrera användare Din roll som administratör 1 Meny och huvudfunktioner 2-4 Skapa en användare.... 5-8 Lägga till/ta bort kundnummer och e-tjänster för användare..

Läs mer

Manual för praktiker

Manual för praktiker Manual för praktiker Version: 2012-03-18 v.1 Innehållsförteckning Inloggning... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Logga ut... 3 Behandlingar / Tjänster... 4 Lägg in era behandlingar... 4 Hantering av

Läs mer

Sida. Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01

Sida. Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01 Sida Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01 Innehåll Inloggningssida 3-5 Överblick startsidan 6-7 Hänvisning vid Semester/Sjukdom 8 Mail nyskada 9 Flikar att genomgå före kontakt med kund, Och dess innebörd

Läs mer

Pulse SVENSKA LADDNING SÖMN 12 PARKOPPLING MÅL 13 INSTÄLLNINGAR PÅMINNELSER 13 DISPLAY MEDDELANDEN 14 AKTIVITET SMS 15 PULSMÄTARE TIMER

Pulse SVENSKA LADDNING SÖMN 12 PARKOPPLING MÅL 13 INSTÄLLNINGAR PÅMINNELSER 13 DISPLAY MEDDELANDEN 14 AKTIVITET SMS 15 PULSMÄTARE TIMER Pulse SVENSKA LADDNING 05 SÖMN 12 PARKOPPLING 06 MÅL 13 INSTÄLLNINGAR 08 PÅMINNELSER 13 DISPLAY 09 MEDDELANDEN 14 AKTIVITET 10 SMS 15 PULSMÄTARE TIMER 11 11 MISSADE SAMTAL TEKNISKA DATA 15 16 ÖVERSIKT

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android För Android SmartPhones rev 5 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus

ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus Egenskaper Nummerpresentatör (CID) med engelsk röst Minne för 69 st ingående- och 20 st utgående telefonnummer (max 12 siffror), 10 st kortnummer (max 12 siffror), Olika ringmelodier

Läs mer

Smartair System. TS1000 Version 4.23

Smartair System. TS1000 Version 4.23 Smartair System TS1000 Version 4.23 Denna manual är ett komplement till: 2069-1001 Smartair System Installations och driftsättningsmanual version 4.20A Denna manual beskriver nyheter i Smartair TS1000

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

Lättlästa instruktioner för ipad ios8

Lättlästa instruktioner för ipad ios8 Lättlästa instruktioner för ipad ios8 I samarbete med: December 2014 Lättlästa instruktioner för hur du använder en ipad med operativsystemet ios8. En ipad är en pekplatta. En pekplatta kallas också för

Läs mer

GSM Axess 2 Snabbstart ESIM 110. a x e m a Sida 1

GSM Axess 2 Snabbstart ESIM 110. a x e m a Sida 1 ESIM 110 a x e m a Sida 1 Installation av enheten. 1. Placera SIM-kortet i hållaren. Kontrollera att PIN-koden på SIM-kortet är avstängd. (Du kan stänga av PIN-koden genom att sätta SIM-kortet i en mobiltelefon

Läs mer

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile E-tjänst-Aktivitetsstöd htp:/aktjon.argentum.se Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning...2 Om denna dokumentation...3 Teckenförklaring...3 Revisionshistorik...3

Läs mer

MANUAL. Weblink WebCall

MANUAL. Weblink WebCall MANUAL Weblink WebCall WebCall är en datorbaserad applikation, där du kan se status på dina kollegor i växeln. Om de pratar i telefon eller är lediga. Du kan vidarekoppla din telefon, logga in och ut ur

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer