HOFFELÄGER maj Halen - Olofström

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HOFFELÄGER maj Halen - Olofström"

Transkript

1 HOFFELÄGER maj Halen - Olofström

2 Ett läger för alla med Hoffe OBS! ANMÄLAN STARTAR LÖRDAG , 12:00 FÖR ANMÄLAN, KLICKA BARA HÄR Lägret är öppet för alla oavsett vilket LO som man tillhör

3 Glöm det dom påstår är årets julklapp. VR-glasögonen. När julen står för dörren och tomten är på ingång kommer Hoffe Södra med den ultimata julklappen att ge till dig själv och din hund. 3 1/2 dagars intensiv hundträning i Halens fantastiska omgivningar. Hundträning tillsammans med gamla och nya vänner under ledning av ett gäng riktigt, riktigt duktiga instruktörer. Utöver de dagliga träningarna kan vi precis som tidigare år erbjuda en del Kvällsaktiveter och framför allt det som förlänger livet. Ett gott skratt i vänners lag. Hoppas att vi ses i Halen 2017

4 HOFFELÄGER Tre och 1/2 dag som innebär: Träna hund Snälla matte, kan vi inte åka nästa år med?? Umgås med hund Träffa likasinnade Träffa gamla och nya vänner Koppla av Lära sig massa nytt Mysa med hunden/hundarna Äta gott Utveckling för förare och hund Testa sina gränser Helt enkelt bara 3 1/2 dag där man bara gör det som är roligt, tillsammans med sin/sina hundar och en massa andra likasinnade, hundälskande människor.

5 HOFFELÄGER Onsdag till söndag maj 2017 Ett läger för alla Er med Hovawart Under 3 1/2 dag tränar ni hund under ledning av duktiga och erfarna instruktörer. Lägret genomförs i Södra lokalområdets regi men samtliga medlemmar i Svenska Hovawartklubben är välkomna att deltaga. Oavsett lokalområde. Dock som sagt måste man vara medlem i Svenska Hovawartklubben. Syftet med lägret är att träffas och ha trevligt tillsammans med varandra och våra Hoffar, dela med oss av vår egen kunskap och våra misstag, samtidig som vi tar med oss en massa ny visdom och kunskap hem. Lägret är öppet för alla, oavsett om du kommit långt i ditt hundliv och hundkunnande erfarenhetsmässigt, eller om du precis skaffat din första Hoffevalp, eller är helt ny i denna värld. Våra duktiga instruktörer anpassar träningen för var och en av Er. För medföljande som inte vill följa med de olika grupperna ut på respektive träningsplats finns möjligheter till en rejäl dos med avkoppling och rekreation i det natursköna Halenområdet. Det finns fiskemöjligheter samt att man kan hyra en kanot och ge sig ut. Eller varför inte ta med sig cykeln. I den fantastiskt natursköna omgivningen kommer vi att få bästa möjliga hjälp av våra erfarna och kunniga instruktörer. Även i år har vi nöjet att kunna erbjuda flera olika inriktningar. På grund av tidigare års enorma tryck på lägret kommer vi även i år att erbjuda hela 7 stycken grupper med olika inriktningar. PRECIS SOM FÖRRA ÅRET HAR VI HÅLLT NER ANTALET I GRUPPERNA FÖR ATT VAR OCH EN AV ER SKALL FÅ MER TID MED HUNDEN. Lägret brukar bli fullbokat rätt så snabbt. Så för att ha chans på plats gäller det att anmäla sig inom det snaraste. Observera dock att anmälan inte öppnar förrän :00. Så Ni har gott om tid för att bestämma er i vilken grupp ni vill deltaga i.

6 HOFFELÄGER Återigen är vi glada och stolta över att kunna presentera riktigt fantastiska instruktörer till vår läger i Halen. Vi kommer att presentera var och en av dem längre fram i foldern och även respektive instruktörs inriktning på kursen. Vi hoppas att det finns något för alla. Tyvärr så är det många inriktningar vilket kan göra det svårt att välja. Därför har vi valt att släppa foldern redan nu, så att Ni i lugn och ro kan bestämma Er. Alla grupper passar för alla ekipage. Oavsett hur långt Ni kommit eller om Ni är precis i början av Er träning tillsammans med hunden. Många har genom åren sagt att den inte trott de passat in med sin egen oerfarenhet eller med sina oerfarna hundar. Ingen av dem som tagit steget och följt med på lägret har ångrat sig. Framförallt är gemenskapen så otroligt varm och go på lägret och alla delar med sig av sina erfarenheter med varandra. Är det någon som är tveksam om en kurs skulle passa för just dig, kontakta Tobias , eller Fredrik , så hjälper vi gärna till efter bästa förmåga.

7 INSTRUKTÖRER Uppletande & Brukslydnad Monica Henriksson (7 platser) IPO - Spår Carina Jonsson (7 platser) På allmän begäran efter några års succé så är Monica tillbaka. Monica har varit aktiv inom brukshundklubben sedan 1975, då inom Kalix hundungdom inskaffades den första egna schäfern Overalles Botano som tävlades i ekl. spår, ekl. sök, cert och cacit i ekl skydd. Billy som han kallades blev även svensk Lydnadschampion samt var korad +2. Sin största framgång hade Monica och Billy på SSM 1994 då de kom på en andra plats i skyddshundsgruppen. Tävlingshundar är Rapport s Alison, som har hunnit med att få Svenskt Bruksprovs-championat i spårhundsgruppen, godk. hkl. sök, lydnadsklass III, godkänt SRV prov i räddning och är korad. Rapport s Debra tävlas i den internationella spårhundsgruppen BSL III. Ekipaget placerade sig på 2:a plats i Schäfermästerskapet 2003, på 3:e plats 2004, 2:a plats 2007, samt 2:a plats Debra är korad på +227p. Debra är mor till vår H-, L- & O-kull där många framgångsrika hundar återfinns. Monica har därefter tävlat Rapports Qlura i BSL III, ekipaget har haft fina framgångar på SSM 2012& 2014 och samt är vinnare av Schäferslaget 2013 & 2016 i BSL. Qlura är Korad p. Tävlar också Tarriqs Fixa, ekipaget har hittills bestått IPO I. Monica är utbildad SBK instruktör, tävlingsledare B samt är mental-beskrivare. Då intresset för avel, hälsa och sundhet är mycket stort har Monica sedan 2004 varit Hälsoansvarig i Svenska Schäferhundklubben invaldes hon som suppleant i Centralstyrelsen för Svenska Schäferhundklubben. Hösten 2007 blev hon även ledamot i Avels-kommittén i Svenska Kennelklubben. Då tiden inte räcker till allt så har Monica avsagt sig dessa uppdrag. Yrkesmässigt driver Monica idag eget företag i ämnet hund. Jag har erfarenhet av Hovawart sedan 14 år tillbaka och i familjen är vi nu inne på vår tredje Hovawart. Det ingår numer också en Holländsk herdehund i hushållet. Med mina två första Hovawart har jag totalt 9 stycken VM starter i spår med ett brons och ett silver i bagaget. Jag har även två starter på SM för Patrullhund samt tävlat bruks spår i elitklass. Jag brinner för alla former av spår men har min filosofi klar vad det gäller grundinlärning av spårbeteendet oavsett vad man skall tävla i. Min erfarenhet är att det inte är några problem att kombinera IPO spår med bruks och tjänstespår. Jag ser fram emot att träffa dessa trevliga Hovawart med sina ägare på lägret.

8 INSTRUKTÖRER Bruksspår & Uppletande & Brukslydnad Joakim Engdahl (6 platser) Sök & Brukslydnad Christer Danielsson (7 platser) Andra året som instruktör på lägret men har varit med på lägret i många, många år. Jocke är otrolig fena på hundar och spår/lydnad. Han har tränat mycket tillsammans med en annan legendar på lägret, Bengt Hansson. Utöver detta sysslar han även med skydd. En spårkurs hos honom kommer inte att göra någon besviken. Jocke är dessutom II klass B-domare i lydnad. Så vill du ha mycket kvalitativ spårtid tillsammans med din hund är detta gruppen för dig. Sedan att toppa spårträningen med både brukslydnad och uppletande gör ju absolut ingen besviken. Christer har haft Hoffe i familjen i 12 år. SBK instruktör. Utbildad räddningshunds instruktör Brukar vara instruktör på några helgläger om året i spår o sök. Har tävlat SM i räddning och bevakning samt spår sök o lydnad Elit med tidigare hundar. Tävlar sök o lydnad Elit med nuvarande hund. Även en del jaktprov. Tycker söket är bland det bästa som finns i hundträning. Christers filosofi med den senaste hunden är att om hunden misslyckas har jag lagt upp övningen fel. Hoffelägret i Halen är glada att välkomna tillbaka Christer efter ett års uppehåll. Så skall Ni träna sök så gäller det att vara snabb på anmälningsknappen.

9 HOFFELÄGER

10 INSTRUKTÖRER Spår & Lydnad Eva Jeanson (7 platser) Tävlingslydnad & Brukslydnad Karin Haglund (7 platser) Ett Hoffeläger utan att Eva är med och delger sig av sina kunskaper, är helt enkelt inget Hoffeläger. Alltid lika efterfrågad och populär. Aktiv bruks människa sedan början på -90 talet. Instruktör sedan -97. SBK lärare sedan -03 och även sedan -15, SBK lärare i spår. Eva har ett stort intresse hundars mentalitet. Uppfödare av Hovawart i liten skala sedan -05, kennel Terahof. En fena på lydnad och spår m.m. Eva har bland annat tidigare tävlat elitspår med 3 stycken Hoffar. Givetvis tävlar Eva med sin nuvarande Hoffe. Det blir hennes fjärde Hoffe i elitklass spår. Så Eva är definitivt en instruktör som kan lära ut spår från början och även hur man stegrar sin inlärningskurva. Spår & lydnad är en perfekt kombination under ledning av Eva Jeanson. En sann Hoffeägare! Har sedan 1995 bedrivit kursverksamhet av olika slag, mestadels runt Göteborg. I dagens läge åker hon runt i landet och håller kurser framför allt i bruks och lydnadslydnad. Karin håller även utbildningar för instruktörer och hjälper problemhundar. Hon har haft 3 Hoffar sedan 1993, varav de två senaste varit tävlingsaktiva. Deras meriter är att båda tävlade i elit spår (2 cert) och högre sök, båda var tjänstehundar, den ena tävlade i elit lydnad, den andra har tävlat i IPO-FH och deltog i VM Tillsammans har de dessutom deltagit på inte mindre än 6 st. Tjänstehunds- SM med en 5:e plats som bästa resultat. Idag tävlar hon sin 6-åriga Golden Retriever Arn. Han är lydnadschampion, spårchampion och uppflyttad till elit sök. Förutom det har de meriterat sig inom jakten och jagar praktiskt på höstarna. De deltog på bruks-sm 2015 och 2016 samt var uttagna till Nordiska mästerskapet i spår I dagsläget har hon också en påläggskalv som ska bli apportör i första hand, också det en golden retriever. Vill du veta mer om Karin och hennes utbildning så gå in på hennes egen hemsida:

11 INSTRUKTÖRER Kul i skogen Helena Berlin (10 platser) Kul i skogen Fredrik Lövgren (10 platser) Andra året på raken tillsammans med Fredrik. Har även haft kul i skogen för några år sedan. Alltid lika omtyckt Aktiv med Hovawart sedan Har tränat och tävlat i spår, sök och lydnad. Uppfödare i liten skala, valpbeskrivare och engagerad inom Hovawartklubben på lokal-, nationell- och internationell nivå. Aktiv som instruktör inom brukshundsklubben med specialintresse för valpar och allmänlydnad. Fokuserar på möjligheter och att det ska vara roligt att vara aktiv med hund! Vi ses i skogen och har kul tillsammans med våra hundar. Tillbaka för fjärde året som instruktör för kul i skogen. Andra året på raken tillsammans med Helena. En otroligt rolig grupp att vara instruktör för eftersom här kommer alltifrån valpar till rutinerade ekipage som deltagare. Utbildad allmänlydnadsinstruktör och spårinstruktör. Utbildar sig i skrivande stund till specialsökinstruktör inom SBK. Har praktiserat tjänstehund under många år och även varit med och utbildat patrullhundar. Finns två Hoffar i hemmet just nu. Senaste tillskottet Dalton drillas i framförallt specialsök som är en underbar gren som passar alla. Ser framemot ytterligare ett underbart trevligt läger med fantastiska hundar och förare. Vi ses i skogen. KUL I SKOGEN - Det är gruppen för Er alla som kanske inte valt att specialisera Er, utan vill testa på lite av varje eller kanske bara vill aktivera Er hund. Ni kanske har en valp eller unghund som Ni tillsammans med, vill se vad som passar just Er. Ni kanske har en hund som närmar sig eller har passerat pensionsåldern, men som Ni fortfarande vill aktivera på bästa sätt. Kanske testa nya inriktningar med Er Hund? Här finns precis som i alla de andra grupperna plats för alltifrån valpar till de äldre hundarna. Det finns något för alla i denna grupp. Lydnad, spår, sök, uppletande, patrullhund, klicker, specialsök samt lite till står på programmet under dessa dagar. Vi anpassar våra träningsdagar efter deltagarnas önskemål.

12 HOFFELÄGER

13 PROGRAM MAJ Profilsortiment Hoffe Södras profilsortiment finns till försäljning. Det går bra att betala Kontant eller med Swish Glöm inte kameran Vi behöver bilder till hemsidan och kommande års lägerfolder. Bilder skickas till. 28:e maj. Lämna tillbaka nyckel till Anneli på förläggningen innan träningen påbörjas Onsdag 24:e Maj 16:30 Incheckningen börjar 19:30 Samling med fika och introduktion 20:00 Samling i respektive grupp Torsdag 25e Maj 07:30 Frukost 08:30 Samling i respektive grupp, träning till cirka 17:00 18:00 Middag 19:30 Medlemsmöte, därefter försäljning av Hoffeprylar Fredag 26e Maj 07:30 Frukost 08:30 Samling i respektive grupp, träning till cirka 17:00 18:00 Middag 19:00 Lydnadstävling, därefter prisutdelning. Lördag 27:e Maj 07:30 Frukost 08:30 Samling i respektive grupp, träning till cirka 17:00 18:00 Middag 19:00 Hofferace, därefter prisutdelning Söndag 28:e Maj 07:30 Frukost 08:30 Samling i respektive grupp, träning till cirka 12:00 12:30 Avslutning med lunch i resturangen och avtackning av våra instruktörer. Liksom tidigare år hjälps vi alla åt med olika små uppgifter, såsom grovstädning av rum samt förläggning. (Ej slutstädning). samt att fixa kaffe och fika med ut i skogen. Allt för att göra vårt läger så bra som möjligt för samtliga deltagare. Medtag egna lakan och örngott, ej sovsäck Medtag egen termos samt egen mugg. Vi vill undvika att så långt det går att använda engångsartiklar. Tänk på miljön. Vi kommer att äta frukost och middag i resturangen som ligger i anslutning till förläggningen. Lunchen tar vi i vanlig ordning med oss ut till respektive träningsplats. Under dagarna kommer vi att träna våra hundar på olika platser. I skogen, på brukshundsklubben, på campingen samt i Olofströms city. Kvällsaktiviteterna torsdag sker på förläggningen. För fredagens och lördagens aktiviteter har vi vårt egna område på campingen. Ni kommer få en gruppindelning innan lägret med mailadresser för att kolla av om ni kan samåka ut till de olika tränings-platserna. Mest för de par som tränar i olika grupper men bara vill ha med en bil.

14 TÄVLINGAR LYDNADSTÄVLING På fredagskvällen 19:00 är det dags för lydnadstävling i den nya startklassen. Alla får delta oberoende vilken klass man normalt tävlar i. Ta tillfället i akt och passa på att träningstävla under riktiga former med tävlingsledare och domare. Ett ypperligt tillfälle för både nya och gamla tävlingsekipage. Det går bara ut på att ha roligt. Det finns även ett fint vandringspris att tävla om.

15 HOFFERACE På lördagskvällen 19:00 är det dags för det ytterst prestigefyllda Hofferacet. Vi korar lägrets snabbast hund och det är en titel som man kan leva länge på. Åtminstone fram tills nästa års läger. Alla som vill får vara med. Valpar tävlar i egen klass. Att ta hem det åtråvärda vandrings-priset i vuxenklassen kan göra att vilken hundägare som helst, känner sig som kung för det närmsta året. Har man vunnit Hofferacet har man vunnit det finnaste man kan vinna på Hoffelägret. Lite som VM. TÄVLINGAR

16 KOSTNADER & ANMÄLAN Anmälningsavgifter Träna hund + mat :- Frukost + lunch + middag Hund 2 i träning 750 :- Medföljare mat 1 250:- Frukost + lunch + middag Enkelrum 4 nätter :- På campingens vandrarhem Dubbelrum 4 nätter, 2 personer 1 650:- På campingens vandrarhem Husvagnsplats + el 4 nätter :- På vår egen del av campingen Bindande anmälan senast 15:e mars. Anmäl dig i första hand via nätet. Anmälningsformuläret kommer att finnas tillgängligt, fr.o.m , 12:00, KLICKA BARA HÄR Vill du hellre ringa in din anmälan? Ring Tobias Hedlund på telefon Du är välkommen att ringa fram till 21:00 Telefonanmälan startar även den , 12:00. OBS! Betala inte förrän du fått en bekräftelse, från oss. Summera därefter dina lägerkostnader, läger + logi. Betala senast 31:e mars. Sv. Hovawartklubbens Södra. BG

17 HOFFELÄGER Bindande anmälan senast 15:e mars. Anmäl dig i första hand via nätet. Anmälningsformuläret kommer att finnas tillgängligt, fr.o.m , 12:00, KLICKA BARA HÄR Vill du hellre ringa in din anmälan? Ring Tobias Hedlund på telefon Du är välkommen att ringa fram till 21:00 Telefonanmälan startar även den , 12:00. OBS! Betala inte förrän du fått en bekräftelse, från oss. Summera därefter dina lägerkostnader, läger + logi. Betala senast 31:e mars. Sv. Hovawartklubbens Södra, BG Vart befinner vi oss under lägret. Vi befinner oss med utgångspunkt på Halens härliga camping i Olofström. Under dagarna har vi träningsplatser i närheten av campingen. Max 5 km bort. Avstånd: Malmö 13 mil, Helsingborg 15 mil, Karlskrona 7 mil, Växjö 8 mil, Jönköping 19 mil.

18 ÅRETS TEAM HOFFELÄGER 2017 Tobias Hedlund Fredrik Lövgren Anneli Sandström Jag blev introducerad i Hoffevärlden första gången 2007 då jag och min fru skaffade vår första hoffe, Hässlehoffs Freesia-samoadotter. Vi föll pladask för denna underbara hund och har varit hoffen trogen sedan dess. Jag tycker om att vara aktiv med hundarna antingen genom en löprunda eller genom tävling och träning, då främst i spår, patrull och lydnad. Har förmånen att sedan 5 år tillbaka vara med och anordna lägret tillsammans med Fredrik och Anneli. Tack för förtroendet! Detta är en av årets höjdpunkter som man längtar lika mycket till varje år. Att få träffa alla nya och gamla hoffeägare är fantastiskt roligt! Vi ses i Halen! Är med och arangerar lägret tillsammans med Tobbe för 5:e gången och Anneli för 2:a gången. En otroligt rolig och inspirerande uppgift inom Hoffe Södra. Det finns inget roligare än när man börjat planera ett läger 9 månader innan och så plötsligt är man framme vid dagen när alla börja droppa in på Halens camping. Att få träffa alla gamla vänner och alla nya vänner som dyker upp, det är höjden på all vår planering under året. Sedan är det tyvärr så att dagarna går alltför fort och plötsligt är det dags att ta farväl av alla gamla och nya vänner. Det positiva är att man vet att det lurar ett nytt läger runt knuten kommande år. När jag ändå är på lägret passar jag på att vara instruktör för kul i skogen. Det är ännu en fantastisk motivator för mig. Jag heter Anneli Sandström bor i Bromölla och har en svart Hoffe som heter Pripps som är 5 år han kommer från Hässkehoffs kennel. Det är min första Hoffe. Han gillar att jobba. Vi tränar spår, lydnad och uppletande och går ofta i skogen. Han är godkänd i appellspår. Jag är med på lägret för 5:e gången. Anneli är under lägret ansvarig för förläggningen och det är till henne Ni vänder Er om det är något ni saknar till Er själva eller era grupper såsom kaffe eller mer fika. För mig och Tobbe var Anneli det självklara valet till ansvarig på förläggningen då vi båda numera bor på husvagnscampingen.

HOFFELÄGER Välkommen!

HOFFELÄGER Välkommen! HOFFELÄGER 2019 29e maj - 2e juni Halen, Olofström Välkommen! Utskick 1 Det drar ihop sig att börja tänka på och längta till 2019 absoluta höjdpunkt, HOFFELÄGER! Hoffe Södra bjuder återigen in till läger

Läs mer

OBS! Anmälan startar först 2015-01-17, 12:00 Hoffeläger 2015 13-17 maj www.hoff w esodra.se

OBS! Anmälan startar först 2015-01-17, 12:00 Hoffeläger 2015 13-17 maj www.hoff w esodra.se OBS! Anmälan startar först 2015-01 01-17, 17, 12:00 Hoffeläger 2015 13-17 17 maj www.hoffesodra.se Hoffeläger Tre och 1/2 dag som innebär: Träna hund Umgås med hund Träffa likasinnade Träffa gamla och

Läs mer

HOFFELÄGER 28/5-1/6 2014 ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR VÄLKOMNA PÅ ALLA FRÅGOR

HOFFELÄGER 28/5-1/6 2014 ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR VÄLKOMNA PÅ ALLA FRÅGOR HOFFELÄGER 28/5-1/6 2014 ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR PÅ ALLA FRÅGOR VÄLKOMNA PROGRAM ONSDAG 28/5 17:00 Incheckning 19:30 Fika med introduktion av lägerledning samt genomgång

Läs mer

HOFFELÄGER 13/5-17/ ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR VÄLKOMNA PÅ ALLA FRÅGOR

HOFFELÄGER 13/5-17/ ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR VÄLKOMNA PÅ ALLA FRÅGOR HOFFELÄGER 13/5-17/5 2015 ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR PÅ ALLA FRÅGOR VÄLKOMNA PROGRAM ONSDAG 13/5 16:00 Incheckning 19:30 Fika med introduktion av lägerledning samt genomgång

Läs mer

Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti!

Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti! Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti! Nu är det dags för helgläger igen och även i år är vi glada att kunna presentera riktigt bra instruktörer och föreläsare! Lägret finansieras

Läs mer

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad Inbjudan till GMBK Sommarläger 7-10 juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad GMBK sommarläger 2018 Göteborg-Mölndals Brukshundklubb hälsar dig hjärtligt välkommen till GMBK sommarläger 2018. Lägret är en

Läs mer

Skydd Uppletande Spår Sök

Skydd Uppletande Spår Sök Inbjudan till Kindslägret 2019 Lördag 20 juli - fredag 26 juli Skydd Uppletande Spår Sök Var snäll och läs inbjudan noga även om du varit med tidigare för att se vilka regler som gäller för anmälan, betalning,

Läs mer

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan.

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. BRUKSLÄGER 8-10 maj 2015 Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. Vi erbjuder alla grupper, spår, sök och rapport, två dagar skogsarbete

Läs mer

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Förare: Johan Haglund Hund/hundar: Cahppes Zissa och Bigwams Cesko Klubb: Veberöds Brukshundklubb När började du tävla och med vilken hund startade din tävlingskarriär?

Läs mer

Välkommen till Mora Brukshundklubb!

Välkommen till Mora Brukshundklubb! Välkommen till Mora Brukshundklubb! Verksamhet På klubben pågår det mycket aktiviteter, allt från tävlingar i olika grenar, till utbildningar och träffar med aktivering för hund och ägare. På våra anslagstavlor,

Läs mer

Inbjudan till. Kindslägret Lördag 22 juli - fredag 28 juli. Jubileum Kindslägret 40år. Skydd NYTT. Mondioring Spår Sök SPÖK

Inbjudan till. Kindslägret Lördag 22 juli - fredag 28 juli. Jubileum Kindslägret 40år. Skydd NYTT. Mondioring Spår Sök SPÖK Inbjudan till Kindslägret 2017 Lördag 22 juli - fredag 28 juli Jubileum Kindslägret 40år Skydd NYTT Mondioring Spår Sök SPÖK Vi hälsar dig välkommen till Kindslägret 2017 det 40:e lägret i ordningen! Eftersom

Läs mer

Träningskalender 2013

Träningskalender 2013 Träningskalender 2013 Här kommer våra aktiviteter för året. Träningarna är därför i första hand till för valpköpare från Lockfågelns Kennel samt Zemlans valpar, men i mån av plats tar vi även emot andra

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Hos oss är alla hundar Välkomna!

Hos oss är alla hundar Välkomna! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs verksamhet. Här hittar du aktuella kurser som vi arrangerar i klubbens regi. Om du vill gå en kurs hos oss, väljer du den som du tycker är intressant och passar

Läs mer

Kindslägret Inbjudan till. Lördag 21 juli - fredag 27 juli. Skydd Mondioring Spår Sök

Kindslägret Inbjudan till. Lördag 21 juli - fredag 27 juli. Skydd Mondioring Spår Sök VERSION 1.5 Inbjudan till Kindslägret 2018 Lördag 21 juli - fredag 27 juli Skydd Mondioring Spår Sök Var snäll och läs inbjudan noga även om du varit med tidigare för att se vilka regler som gäller för

Läs mer

En inte allt för vild gissning är väl Erik Wiklund, det har ju hänt förr.

En inte allt för vild gissning är väl Erik Wiklund, det har ju hänt förr. Vad kallar du din hund för namn? Är det första gången du är med på SM, eller hur många ggr tidigare? OM du deltagit innan vid SM, vilken är din största/högsta merit? Vad betyder SM just för dig? Vad är

Läs mer

Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013

Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013 Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013 Utställd från Riktad till Utbildningskommittén Svenska Hundklubben Lokalavdelningar Svenska Hundklubben Under hösten inbjuder UBK till följande

Läs mer

Olaf des Eronelles Otto vandringspris För bästa utställningshund inom Smålandsstenar Brukshundsklubb

Olaf des Eronelles Otto vandringspris För bästa utställningshund inom Smålandsstenar Brukshundsklubb Olaf des Eronelles Otto vandringspris För bästa utställningshund inom Smålandsstenar Brukshundsklubb Regler: Vara medlem i klubben Priset är knutet till endast officiella utställningar Endast de 5 bästa

Läs mer

E-kullsträff 070824-26

E-kullsträff 070824-26 E-kullsträff 070824-26 Råhultsstugan där vi bodde under helgen... Sammanfattningsvis en jättetrevlig helg med massor av hundträning och trevlig samvaro... De flesta samlades på fredagskvällen och började

Läs mer

Nyårskrönika 2012. Eller är inte livet underbart? Summering av en Schäferuppfödares år i detta fantastiska land!

Nyårskrönika 2012. Eller är inte livet underbart? Summering av en Schäferuppfödares år i detta fantastiska land! Nyårskrönika 2012 Eller är inte livet underbart? Summering av en Schäferuppfödares år i detta fantastiska land! 2012 har på mer än ett sätt varit ett år som passerat i raketfart med många roliga saker,

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Bruks & IPO 2016

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Bruks & IPO 2016 Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Bruks & IPO 2016 Under SM i Bruks & IPO 2016 kunde de som besökte vår monter svara på 4 olika frågor om Brukshundklubben. Vi fick in mycket feedback och många givande

Läs mer

Fredagen den 1 augusti

Fredagen den 1 augusti 1-3 augusti i Klämmestorp Under denna tävlings- och kurshelg ligger fokus på den arbetande aussien och dess förmåga och kapacitet att hjälpa till på gården. Vi hoppas att fler aussieägare kommer att arbeta

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB Rally lydnad Mästarklass Tävlingslydnad Agility Tävling Rally lydnad Avancerad Agility Fortsättning Rally lydnad Fortsättning krav lös hund Allmänlydnad Agility

Läs mer

Inbjudan till Tävlingslydnadsinstruktör utbildning

Inbjudan till Tävlingslydnadsinstruktör utbildning Inbjudan till Tävlingslydnadsinstruktör utbildning Utbildningen kommer att hållas under 2013 med planerad start i sensommar/höst Utbildningen kommer att hållas i SBK Stockholmsdistrikts regi. Start: Utbildningen

Läs mer

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Denna anmälan ska användas när Du vill anmäla Dig till SBK Instruktör Allmänlydnad och utbildningen hålls i SBK Stockholmsdistriktets regi. Kan även med

Läs mer

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson Mitt namn är Christer Petersson och jag är nu inne på min tredje hund. Valet har fallit på en Flatcoated Retriever som heter Milton. Milton och jag tycker om att spåra och leta upp människor ute i terrängen

Läs mer

VI HÄLSAR ER VARMT VÄLKOMNA TILL 2016 ÅRS TOLLARSPECIAL I SKARABORG ENGVALLEN, FORSVIK

VI HÄLSAR ER VARMT VÄLKOMNA TILL 2016 ÅRS TOLLARSPECIAL I SKARABORG ENGVALLEN, FORSVIK PM VI HÄLSAR ER VARMT VÄLKOMNA TILL 2016 ÅRS TOLLARSPECIAL I SKARABORG ENGVALLEN, FORSVIK Sekretariatet kommer att finnas på Engvallen i Forsvik. Öppettider: onsdag: 17.00 19.00 torsdag: 15.00 19.00 fredag:

Läs mer

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År]

Nyhetsbrev. September Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5. [År] Sida 1av 5 September 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober är det dags för medlemsmöte och det årliga Racet, klubbens snabbaste hund. Se bifogad kallelse/inbjudan! Mailadress i medlemsregistret Fick

Läs mer

Välkommen. till Svenska Brukshundklubben

Välkommen. till Svenska Brukshundklubben Välkommen till Svenska Brukshundklubben Välkommen till Svenska Brukshundklubben Välkommen i klubben! Som medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) har du ungefär 55 000 andra hundintresserade föreningskamrater.

Läs mer

2008 års Kennel Ekhöjden Läger

2008 års Kennel Ekhöjden Läger 2008 års Kennel Ekhöjden Läger Tidaholms brukshundklubb var centrum för 2008 års Kennelläger, vilket blivit förskjutet p.g.a alla oförutsedda framgångar med Chili :-) Men sista helgen i September blev

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsberättelse 2013

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsberättelse 2013 Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Box 173, 961 23 Boden www.bodensbrukshundklubb.se Verksamhetsberättelse styrelsen 2013 Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har arbetat efter de målsättningar

Läs mer

HERMES NYTT Nr Årgång 77

HERMES NYTT Nr Årgång 77 Ordförande har ordet! Snart slut på det här året och våra grupper har tränat på trots att det blev några inställda träningar för gruppen som tränar i Gustav Vasa/ Enskedehallen pga att det skulle målas

Läs mer

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 Augusti 2014 Höstterminen startar! Nu i augusti ökar verksamheten på klubben igen med olika aktiviteter och kursstarter. En del kurser pågår redan och har gjort det under sommaren. Hundens dag

Läs mer

Informationsblad 2012 no3

Informationsblad 2012 no3 2012 no3 Välkommen till fortsatt spännande år med Collieklubben! Välkommen att träffa andra collieägare Du som tänker börja, eller har börjat och, träna bruks/agility/rallylydnad/vallnin g, utställning

Läs mer

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse styrelsen 2012 Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har arbetat efter de målsättningar som ställdes i årets

Läs mer

Lunds Brukshundklubb satsar 2016

Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Förslag till verksamhetsplan för 2016 utifrån bl.a. våra Framtidsmöten Övergripande mål Behålla och utveckla Lunds Brukshundklubb som en klubb med bred verksamhet genom..

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 11 13 AUGUSTI 2017 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2013. Styrelsen har under året bestått av:

Läs mer

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge!

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Cicki bjuder in till PROGRAMKURS Lördag 23 november med start 13.00 Söndag 24 november med start 08.00 Lördag: Kursen börjar kl 13.00 på lördagen

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Leif Jönsson, Göran Svensson, Lars Carlborg, Laila Lindgren, Håkan Obbarius

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Leif Jönsson, Göran Svensson, Lars Carlborg, Laila Lindgren, Håkan Obbarius När- Antal varande röster Bollnäs 3 3 Edsbyn 0 0 Gävle 0 0 Hofors 1 2 Hudiksvall 0 0 Järvsö 2 2 Ljusdal 0 0 Ockelbo 2 2 Sandviken 0 0 Skutskär 0 0 Söderhamn 1 2 Valbo 0 0 Styrelsen 7 0 9+7 11 Protokoll

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År]

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År] Sida 1av 4 Maj 2015 Medlemsmöte Den 18 maj (måndag) är det dags för medlemsmöte! Se bifogad kallelse. Handlingar till mötet kommer att finnas tillgängliga i klubbstugan i enlighet med stadgarna (1 vecka

Läs mer

Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb

Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb 2016-10-03 Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb 16-163 Mötet öppnas av Sofi Eliasson. 16-164 Röstlängd 20st. 16-165 Birgitta Johansson och Amanda Bimby blev valda till protokolljusterare jämte ordförande

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2018 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2018 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 10 12 AUGUSTI 2018 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

11 varav 10 röstberättigande. Ewa Andersson och Christer Andersson. 4 Fråga om årsmötet Ja via södras hemsida samt Hovawart tidningen.

11 varav 10 röstberättigande. Ewa Andersson och Christer Andersson. 4 Fråga om årsmötet Ja via södras hemsida samt Hovawart tidningen. FE SOOft Årsmötesprotokoll Svenska.. i..l.tj.l'-"'" Hovawartklubben..L'-'''\A'f''fu...l.\.-.L'-.LU-i...JV"",,.l..L, Uv~ Södra Lo.t v.", n",h,, '--'-tjvj' Bergakungen V.L t.a...l.."","-~.l.o_..l..l,){)12-{),)_1

Läs mer

UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB

UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB UTMÄRKELSER, VANDRINGSPRISER OCH ANDRA PRISER SOM TILLDELAS MEDLEMMAR PÅ TOMTENS BRUKSHUNDKLUBB Tomtens Brukshundsklubbs utmärkelser är tänkta som en morot och ett sätt att uppmärksamma och uppmuntra medlemmar

Läs mer

Statuter för Årets GFBK-hund

Statuter för Årets GFBK-hund Statuter för Årets GFBK-hund Förare och hund ska vara medlem och tävla för GFBK Samtliga resultat som räknas ska vara med samma förare. Utställning undantaget Resultat räknas från 1 januari 31 december

Läs mer

Regioner och kursverksamhet Medlemskap Avel Officiella aktiviteter Labrador Retrieverklubben Labradorklubbens valphänvisning Labradormästerskapet

Regioner och kursverksamhet Medlemskap Avel Officiella aktiviteter Labrador Retrieverklubben Labradorklubbens valphänvisning Labradormästerskapet Labrador Retrieverklubben är en av tretton rasklubbar som tillhör Svenska Spaniel och Retrieverklubben. En rasklubb arbetar med det som är specifikt för just den egna rasen avel, hälsa, mentalitet och

Läs mer

Lidköpings Brukshundklubb

Lidköpings Brukshundklubb Lidköpings Brukshundklubb 1. Mötets öppnande Eva Svensson hälsar välkommen och öppnar mötet. 2. Mötets utlysande Den 19 augusti har inbjudan till klubbmötet lagts ut på hemsidan och på Facebook. E-post

Läs mer

Årets Vandrings- och Hederspriser!

Årets Vandrings- och Hederspriser! Årets Vandrings- och Hederspriser! Hej alla medlemmar, året går fort och snart är det dags att räkna ihop 2016 års resultat för tävlan om klubbens vandring- och hederspriser. Priserna delas ut på Bouvierklubbens

Läs mer

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Under SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 kunde de som besökte vår monter svara på 4 olika frågor om Brukshundklubben. Vi fick in mycket

Läs mer

Välkommen till Ungdoms SM 2009 den 31 juli 2 augusti i Boden

Välkommen till Ungdoms SM 2009 den 31 juli 2 augusti i Boden Välkommen till Ungdoms SM 2009 den 31 juli 2 augusti i Boden PM till deltagare, Boden 2009 Välkommen till Boden och årets upplaga av Ungdoms-SM. Här kommer lite viktig och intressant information till dig

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson.

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson. Protokoll vid Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 Protokoll fört vid SBK Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 kl 19.00, Brukshundklubben i Bollnäs. Närvarande Antal röster Bollnäs 3 2 Edsbyn 1 2 Gävle 1

Läs mer

Priser du kan söka i Örnsköldsviks Brukshundklubb. Priset delas ut i samband med årsmötet.

Priser du kan söka i Örnsköldsviks Brukshundklubb. Priset delas ut i samband med årsmötet. Priser du kan söka i Örnsköldsviks Brukshundklubb. Priset delas ut i samband med årsmötet. Klubbpris Appellklass: Bruksklasser: Sök: Skydd: Spår: Rapport: BSL: IPO: Lydnadshund: Rallylydnad: Agility: SM-utmärkelse:

Läs mer

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb.

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad. I rallylydnad står samarbete, kontakt och glädje i fokus. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta. Om Rallylydnad. Genom glädje, kommunikation

Läs mer

Då vill vi varmt rekommendera dom här två träningstillfällena med Cathrine Löfmark!

Då vill vi varmt rekommendera dom här två träningstillfällena med Cathrine Löfmark! AKTIVITETER 2018: VILTSPÅR: Kurs på 3 tillfällen Instruktör: Eva Larsson Pris 900 kr min 4 ekipage Deltagare 6 Långfredag 30/3 9,30-12 Lördag 21/4 13,30-16 Lördag 19/5 13,30-16 Sista anmälningsdag: 18/3

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Nr Ordförande har ordet. PR-sektorn (ansvarig för Nyhetsbrev & hemsida)

Nr Ordförande har ordet. PR-sektorn (ansvarig för Nyhetsbrev & hemsida) Nr 2 2018 Hej! Ordförande har ordet Jag heter Tomas Knuutila och blev vald till ordförande för Tyresö Brukshundklubb vid årsmötet den 24 februari. Först ett stort tack för förtroendet. Vem är då jag? Jag

Läs mer

OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN

OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN Text: Helen Karlsson, Häverö Brukshundklubb Tack vare hundens överlägsna sinnen ligger hundgruppen i förbandet på förhand. Hundens välutvecklade luktsinne och förfinade hörsel är

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Österåkers Brukshundklubb

Österåkers Brukshundklubb Österåkers Brukshundklubb Verksamhetsberättelse över 2014 Vid årsmötet 2014 valdes följande styrelse: Ordförande: Kjell Pettersson, omval 1 år Kassör: Jennie Winberg, nyval 2 år Sekreterare: Jill Halve,

Läs mer

Heelwork to music workshop

Heelwork to music workshop Heelwork to music workshop Den 21-22 mars 2009 kommer för alltid att vara ett viktigt datum för introducerandet av den nya grenen inom freestyle, kallad heelwork to music. Det här är en gren som rönt stort

Läs mer

Informationsblad 2012

Informationsblad 2012 Välkommen till ett nytt spännande år med Collieklubben! Kära medlemmar! Välkommen att träffa andra collie ägare. Du som tänker börja, eller har börjat och, träna bruks/agility/rallylydnad/vallning el utställning

Läs mer

Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014

Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014 Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014 Svenska Drentsche Patrijshondklubben anordnar fjällträning den 4-5 september i anslutning till SWeiKs fjällprov i Mittådalen den 6-7 september. Alla SKFs raser

Läs mer

Priser du kan söka i Örnsköldsviks Brukshundklubb.

Priser du kan söka i Örnsköldsviks Brukshundklubb. Medlemmar i Örnsköldsviks Brukshundklubb (ÖBK) samt tävlande för ÖBK är berättigade att söka klubbens priser. Priset delas ut i samband med ÖBK:s Årsmöte, och det förväntas att man deltar på Årsmötet och

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Inbjudan till utbildning Allmänlydnadsinstruktör

Inbjudan till utbildning Allmänlydnadsinstruktör Inbjudan till utbildning Allmänlydnadsinstruktör Utbildningen kommer att hållas under 2013 med planerad start i mars/april. Utbildningen kommer att hållas i SBK Stockholmsdistrikts regi. Mål: Syfte: Att

Läs mer

Välkommen till Tjejlägret på Hålt Intagskyrkan kursgård!

Välkommen till Tjejlägret på Hålt Intagskyrkan kursgård! Välkommen till Tjejlägret på Hålt Intagskyrkan kursgård! Deltagare: Flickor, födda 2003-2010, oavsett spelstyrka. Deltagare som går i lågstadiet uppskattas om vuxen följer med. Plats : Hålt Intagskyrkan

Läs mer

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Obs! Mer bilder i bildgalleriet Tre helger med mycket trevligt tillsammans med hund och andra hundförare. Alla tre helgerna inkluderar intensiv,

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Verksamhetsplan/mål 2015

Verksamhetsplan/mål 2015 För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har det direkta

Läs mer

West Coast Triathlon Camp

West Coast Triathlon Camp West Coast Triathlon Camp Tylösand 29-31 maj 2015 För 6:e året i följd! med Lars Rosencrantz & Carl Brümmer West Coast Triathlon Camp TRIATHLON CAMP Välkommen! Vi är väldigt glada över att kunna presentera

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Årets nybörjarhund samt Esmeraldas Hederspris

Årets nybörjarhund samt Esmeraldas Hederspris Årets nybörjarhund samt Esmeraldas Hederspris Priserna till Årets nybörjarhund och Esmeraldas Hederspris är skänkta av Viveka Andersson att utdelas av styrelsen årligen. Priserna består av glödritade trätavlor

Läs mer

21 Mötets öppnande Ordförande Hans Kinn hälsade alla välkomna till brukshundklubben i Bollnäs och förklarade det Distriktsmötet öppnat.

21 Mötets öppnande Ordförande Hans Kinn hälsade alla välkomna till brukshundklubben i Bollnäs och förklarade det Distriktsmötet öppnat. När- Antal varande röster Bollnäs 0 0 Edsbyn 0 0 Gävle 0 0 Hofors 1 2 Hudiksvall 0 0 Järvsö 2 2 Ljusdal 0 0 Ockelbo 1 2 Sandviken 1 2 Skutskär 1 2 Söderhamn 0 0 Valbo 0 0 Styrelsen 9 0 Schäferhundkubben

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013

Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013 Linköping Hundungdoms nyhetsbrev Hösten 2013 Stort grattis till vinnaren i vår fototävling: Lasse Moell! Vinsten i tävlingen var ett presentkort på Arken Zoo, 250:-. Senaste nytt på klubben! Träningsavgift

Läs mer

Statuter för Årets GFBK-hund

Statuter för Årets GFBK-hund Statuter för Årets GFBK-hund Förare och hund ska vara medlem och tävla för GFBK Samtliga resultat som räknas ska vara med samma förare. Utställning undantaget Resultat räknas från 1 januari 31 december

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Målsättning För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

HundAkutens kurser, hösten 2016

HundAkutens kurser, hösten 2016 HundAkutens kurser, hösten 2016 Anmäl dig till våra spännande kurser på: info@hundakuten.se eller 070-583 30 00 Valp- och unghundskurs Den här kursen vänder sig till dig som har en valp eller unghund,

Läs mer

Inbjudan: IYPT Swedens forskningsläger

Inbjudan: IYPT Swedens forskningsläger Inbjudan: IYPT Swedens forskningsläger 9-11 november 2018 Inledning Går det att syssla med riktig forskning redan när man går på gymnasiet? Absolut! Fysiktävlingen International Young Physicists Tournament

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 16 18 oktober 2015 Annette Rydebrink Vickulas "Stila" (australian kelpie) Tävlar för klubb: Göteborg-Mölndals BK Tävlar i klass: Elit Stila har nog rutan som favoritmoment, medan mitt är fria följet. Vi gillar såklart alla

Läs mer

Nyhetsbrev NY KURS! PÅ GÅNG! KALLELSE MEDLEMSMÖTE. PROVA PÅ KURS - Prova 4 olika grenar!

Nyhetsbrev NY KURS! PÅ GÅNG! KALLELSE MEDLEMSMÖTE. PROVA PÅ KURS - Prova 4 olika grenar! Nyhetsbrev nr 4 ~ 2015 vecka 12 Hej alla ÅBK:are! Som ny ordförande vill jag och styrelsen försöka få liv i vår Fria träning på Torsdagskvällar! Vi kommer försöka att ha något arrangemang en Torsdag i

Läs mer

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl.

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl. På G i Kronoberg Riksläger i Stockholm 17-24 juli 2015 För alla som fyller 13 eller är äldre så finns möjligheten att följa med på årets riksläger där 4H:are från hela Sverige träffas och umgås. Lägret

Läs mer

Välkommen på kurs i höst!

Välkommen på kurs i höst! Välkommen på kurs i höst! Här hittar ni vårt ordinarie kursutbud samt våra specialkurser under hösten 2017 All info om våra kurser och oss finns på vår hemsida www.linnebygdenshf.se Varmt välkommen till

Läs mer

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR!

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR! Nyhetsbrev nr 5 ~ 2015 vecka 15 Hej Alla Åbk:are! Här kommer lite nyheter efter påskledigheten. Nu när det är sommartid börjar vi även med skott träning på klubben! Vi börjar torsdagen den 9 april och

Läs mer

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 PROTOKOLL 03/11 Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 Närvarande: Bo Gustavsson, Agneta Alderin, Ellen Knutsson, Liz Hasselqvist, Helen Kjellander Närvarande

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling Lydnad Lydnad till vardags De flesta uppfostrar sina hundar så att de kan fungera bra i sin miljö. Vi lär våra hundar att inte dra i kopplet och att inte hoppa eller skälla på folk vi möter på gatan. Hemma

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: stockholm@hundenshus.com www.hundenshus.com PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har

Läs mer

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten!

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs Verksamhet.

Läs mer

Välkommen till en aktivt år 2014 med många spännande aktiviteter i vårt lokalområde Välkommen att träffa andra collieägare

Välkommen till en aktivt år 2014 med många spännande aktiviteter i vårt lokalområde Välkommen att träffa andra collieägare Välkommen till en aktivt år 2014 med många spännande aktiviteter i vårt lokalområde Välkommen att träffa andra collieägare Du som tänker börja, eller har börjat och, träna bruks/ agility/rallylydnad/vallning,

Läs mer

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten.

Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. Verksamhetsmål Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten. HUS-Hundägarutbildningssektorn Att hundägarna ska få ett bra liv med sina hundar och att klubbens instruktörer

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Göran Svensson, Laila Lindgren, Håkan Obbarius och Mats Axenvik.

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Göran Svensson, Laila Lindgren, Håkan Obbarius och Mats Axenvik. När- Antal varande röster Bollnäs 2 3 Edsbyn 1 2 Gävle 2 3 Hofors 0 0 Hudiksvall 1 2 Järvsö 0 0 Ljusdal 0 0 Ockelbo 0 0 Sandviken 1 2 Skutskär 2 2 Söderhamn 2 2 Valbo 1 2 Styrelsen 7 0 Schäferhundkubben

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer