OBS! Anmälan startar först , 12:00 Hoffeläger maj w esodra.se

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OBS! Anmälan startar först 2015-01-17, 12:00 Hoffeläger 2015 13-17 maj www.hoff w esodra.se"

Transkript

1 OBS! Anmälan startar först , 17, 12:00 Hoffeläger maj

2 Hoffeläger Tre och 1/2 dag som innebär: Träna hund Umgås med hund Träffa likasinnade Träffa gamla och nya vänner Koppla av Lära sig massa nytt Mysa med hunden/hundarna Äta gott Utveckling för förare och hund Testa sina gränser Helt enkelt bara 3 1/2 dag där man bara gör det som är roligt, tillsammans med sin/sina hundar och en massa andra likasinnade, hundälskande människor.

3 Hoffeläger Onsdag till söndag maj 2015 Ett läger för alla Er med Hovawart Under 3 1/2 dag tranar ni hund under ledning av duktiga och erfarna instruktorer. Lagret genomfors i Sodra lokalomradets regi men samtliga medlemmar i Svenska Hovawartklubben ar valkomna att deltaga. Oavsett lokalomrade. Dock som sagt maste man vara medlem. Syftet med lagret ar att traffas och ha trevligt tillsammans med varandra och vara Hoffar, dela med oss av var egen kunskap och vara misstag, samtidig som vi tar med oss en massa ny visdom och kunskap hem. Lagret ar oppet for alla, oavsett om du kommit langt i ditt hundliv och hundkunnande erfarenhetsmassigt, eller om du precis skaffat din forsta Hoffevalp, eller ar helt ny i denna varld. Vara duktiga instruktorer anpassar traningen for var och en av Er. For medfoljande som inte vill folja med de olika grupperna ut pa respektive traningsplats finns mojligheter till en rejal dos med avkoppling och rekreation i det naturskona Halenomradet. Det finns fiskemojligheter samt att man kan hyra en kanot och ge sig ut. I den fantastiskt naturskona omgivningen kommer vi att fa basta mojliga hjalp av vara erfarna och kunniga instruktorer. Även i ar har vi nojet att kunna erbjuda flera olika inriktningar. Pa grund av det enorma trycket pa fora arets lager, sa har antalet grupper ar utokat fran sex till sju stycken. Lägret brukar bli fullbokat rätt så snabbt, så ett hett tips är att Ni anmäler Er så fort som möjligt. Förra året fylldes lägret på 24 timmar. Observera dock att anmälan inte öppnar förrän :00. Så Ni har gott om tid för att bestämma er vad ni vill deltaga i.

4 Instruktörer Årets samling av instruktörer som vi fått ihop är ett gäng med mycket stor erfarenhet av att träna hund och som vi stolt kan presentera här nedan. Tyvärr så är det många inriktningar vilket kan göra det svårt att välja. Därför har vi valt att släppa foldern redan nu, så att Ni i lugn och ro kan bestämma Er. Är det någon som är tveksam om en kurs skulle passa för just dig, kontakta Tobias , eller Fredrik , så hjälper vi gärna till. Eva Jeanson, Spår + lydnad Äktiv bruks ma nniska sedan bo rjan pa 90 talet. Instrukto r sedan -97. SBK la rare/la rare i hundtja nst sedan -03. Eva har ett stort intresse hundars mentalitet. Uppfo dare av Hovawart i liten skala sedan -95. En fena pa lydnad och spa r m.m. Eva har bland annat ta vlat elitspa r med 3 stycken Hoffar. Eva har varit med oss pa la gre under ma nga a r och a r alltid lika efterfra gad. Karin Haglund, Tävlingslydnad + Brukslydnad En sann hoffea gare! Har sedan 1995 bedrivit kursverksamhet runt om i landet, mestadels runt Go teborg. Tidigare framfo r allt valpkurser och vardagslydnad men pa senare a r har det blivit alltmer ta vlingsinriktade kurser i ta vlingslydnad och inla rningspsykologi. Karin ha ller a ven utbildningar fo r instrukto rer och hja lper problemhundar. Hon har haft 3 hoffar sedan 1993, varav de tva senaste varit ta vlingsaktiva. Deras meriter a r att ba da ta vlade i elit spa r (2 cert) och ho gre so k, ba da var tja nstehundar, den ena ta vlade i elit lydnad, den andra har ta vlat i IPO-FH och deltog i VM Tillsammans har de dessutom deltagit pa inte mindre a n 6 st Tja nstehunds-sm med en 5:e plats som ba sta resultat. Idag ta vlar hon sin 4-a riga Golden Retriver i elit spa r och elit lydnad. Vill du veta mer om Karin och hennes utbildning sa ga in pa hennes egen hemsida:

5 Instruktörer Christer Danielsson, Sök + Lydnad Sa ar han antligen tillbaka efter ett ars franvaro. Var kara Christer med kursinriktning pa sok och brukslydnad. Christer har haft Hoffe i familjen i 10 ar. SBK instruktor. utbildad raddningshunds instruktor Brukar vara instruktor pa nagra helglager om aret i spar o sok. har tavlat SM i raddning och bevakning samt spar sok o lydnad Elit. Tycker soket ar bland det basta som finns i hundtraning. Christers filosofi med den senaste hunden ar att om hunden misslyckas har jag lagt upp ovningen fel. Tina Jonsson, Brukslydnad Jag älskar att vara ute med hund och träna i skog och mark och på appellplan. Lägger min mesta lediga tid på att hålla på med hund. Eftersom min sambo också tävlar med hund, så är det som vi lägger det mesta av vår tid på. Min första tävlingshund skaffade jag 2003 och det var en underbar hoffe hanne. Det var en omplacering som var nästan var 6 månader innan han flyttade hem till mig. Med honom tävlade jag elitklass spår och upp till elitklass i lydnad. Jag utbildade även honom till bevakningshund, i vilket vi också tävlade och var med på SM ett år. Vi hann även med att tävla lite sök. Med min nuvarande hoffe tik tävlar jag elitklass spår och vi är uppe i högre sök. Min hemmaklubb är Halmstad där jag är utbildad instruktör inom SBK och har valpkurser, allmänlydnadskurser och tävlingslydnadskurser. Jag har tidigare varit aktiv som figurant på MH och MT tester men insåg att tiden räcker inte till allt så det gör jag inte längre. OBS! Anmälan startar först , 12:00

6 Instruktörer Monica Henriksson, IPO-spår Vi kan i a r erbjuda en ny instrukto r pa detta omra de med enorm erfarenhet. Monica har varit aktiv inom brukshundklubben sedan 1975, da inom Kalix hundungdom inskaffades den fo rsta egna scha fern Overalles Botano som ta vlades i ekl spa r, ekl so k, cert och cacit i ekl skydd. Billy som han kallades blev a ven svensk Lydnadschampion samt var korad +2. Sin sto rsta framga ng hade Monica och Billy pa SSM 1994 da de kom pa en andra plats i skyddshundsgruppen. Ta vlingshundar a r Rapport s Älison, som har hunnit med att fa Svenskt Bruksprovschampionat i spa rhundsgruppen, godk hkl so k, lydnadsklass III, godka nt SRV prov i ra ddning och a r korad. Rapport s Debra ta vlas i den internationella spa rhundsgruppen BSL III. Ekipaget placerade sig pa 2:a plats i Scha ferma sterskapet 2003, pa 3:e plats 2004, 2:a plats 2007, samt 2:a plats Debra a r korad pa +227p. Debra a r mor till va r H-, L- & O-kull da r ma nga framga ngsrika hundar a terfinns. Monica har da refter ta vlat Rapports Qlura i BSL III, ekipaget har haft fina framga ngar pa SSM 2012 samt a r vinnare av Scha ferslaget 2013 i BSL. Qlura a r Korad p. Monica a r utbildad SBK instrukto r, ta vlingsledare B samt a r mental-beskrivare. Da intresset fo r avel, ha lsa och sundhet a r mycket stort har Monica sedan 2004 varit Ha lsoansvarig i Svenska Scha ferhundklubben invaldes hon som suppleant i Centralstyrelsen fo r Svenska Scha ferhundklubben. Ho sten 2007 blev hon a ven ledamot i Ävelskommitte n i Svenska Kennelklubben. Da tiden inte ra cker till allt sa har Monica avsagt sig dessa uppdrag. Yrkesma ssigt driver Monica idag eget fo retag i a mnet hund.

7 Instruktörer Christer Hansson, Specialspår/trailing Christer har många års erfarenhet som hundtjänstbefäl i hemvärnet, samtidigt som han har utbildat många hundar åt försvarsmakten. Han har de senaste 15 åren gjort försök med många olika slags spår och lärt sig mycket som andra hundförare kan ha stor nytta av, både när det gäller hundens luktsinne men även samarbetet med människor. Hunden lär sig att följa en persons spår oberoende av störningar och förledningar, genom bostadsområden, över gator och torg. Hundföraren lär sig läsa sin hund i detalj. Här kallar vi det specialspår men internationellt heter det trailing. Kursen är öppen för både nybörjare samt de som provat på tidigare. Detta är en kanonkurs för dig som vill börja med trailing och dess grunder men även komma en bit på vägen och få reda på hur du skall gå vidare. För de ekipage som varit med innan så finns det mycket utvecklingspotential för Er på denna kurs. Katarina Wetterlöf samt Fredrik Lövgren, Kul i skogen Kul i skogen är för dig som vill testa på lite av varje under dessa lägerdagar. Du kanske har en ny hund som du inte bestämt dig för vad ni tillsammans skall pyssla med framöver. Du kanske har en äldre hund som du vill aktivera ett par dagar. Du kanske själv behöver lite inblick i vad som finns att göra tillsammans med din hund. Vi kommer att ha lydnadspass, testa klicker, prova på sök och personspår. Vi kommer att testa på patrullhundsträning samt rallylydnad. Här formas kursen till viss del efterhand beroende på deltagarnas önskemål. Katarina Wetterlöf är instruktör och håller både lydnadskurser och spårkurser. Katarina har även varit aktiv inom hemvärnet och fört fram försvarsmaktshund. Mängder av erfarenhet finns här när det gäller hundar och framför allt hoffar. I hemmet finns just nu tre stycken. Även Fredrik håller lydnadskurser, tävlingslydnad samt kurser för spår och patrullhund. Även Fredrik har varit aktiv inom hemvärnet med tjänstehund. Hemma hos Fredrik finns just nu två stycken hoffar. Två instruktörer med ett brett spektra som kommer att finnas till hands under dessa dagar och dela med sig av så mycket de kan och förhoppningsvis inspirera för framtiden.

8 Kostnader & Anmälan Anmälningsavgifter Trana hund + mat Hund 2 i traning Medfoljare mat Mat under 12 ar :725 :1.225 :1.000 :- Frukost + lunch + middag Enkelrum 4 natter :- På campingens vandrarhem Dubbelrum 4 natter, 2 personer :- På campingens vandrarhem Husvagnsplats + el 4 natter På vår egen del av campingen :- Frukost + lunch + middag Frukost + lunch + middag Bindande anmälan senast 10:e mars. Anmäl dig i första hand via nätet. Klicka här. Vill du hellre ringa in din anmälan? Ring Tobias Hedlund pa telefon Du ar valkommen att ringa fram till 21:00 Telefonanmalan startar aven den , 12:00. Betala inte forran du fatt en bekraftelse, fran oss. Summera darefter dina lagerkostnader, lager + logi. Betala senast 31:e mars. Sv. Hovawartklubbens Södra bg

9 Program Maj Cash is King Ta med kontanter. Hoffe Södras profilsortiment finns till försäljning. Glöm inte kameran Vi behöver bilder till hemsidan och kommande års lägerfolder. Bilder skickas till. 17:e maj. Lämna tillbaka nyckel till Anneli på förläggningen innan träningen påbörjas Onsdag 13:e Maj 16:30 Incheckningen bo rjar 19:30 Samling med fika och introduktion 20:00 Samling i respektive grupp Torsdag 14:e Maj 07:30 Frukost 08:30 Samling i respektive grupp, tra ning till cirka 17:00 18:00 Middag 19:30 Medlemsmo te, da refter fo rsa ljning av Hoffeprylar Fredag 15:e Maj 07:30 Frukost 08:30 Samling i respektive grupp, tra ning till cirka 17:00 18:00 Middag 19:00 Hofferace, da refter prisutdelning och KORVGRILLNING. Lördag 16:e Maj 07:30 Frukost 08:30 Samling i respektive grupp, tra ning till cirka 17:00 18:00 Middag 19:00 Lydnadsta vling, da refter prisutdelning Söndag 17:e Maj 07:30 Frukost 08:30 Samling i respektive grupp, tra ning till cirka 12:00 12:30 Ävslutning med lunch i resturangen och avtackning av va ra instrukto rer. Liksom tidigare a r hja lps vi alla a t med olika sma uppgifter, sa som grovsta dning av rum samt fo rla ggning. (Ej slutsta dning). Samt att fixa kaffe och fika med ut i skogen. Ällt fo r att go ra va rt la ger sa bra som Mo jligt fo r samtliga deltagare. Medtag egen termos samt egen mugg. Vi vill undvika att sa la ngt det ga r att anva nda enga ngsartiklar. Ta nk pa miljo n. Vi kommer att a ta frukost och middag i resturangen som ligger i anslutning till fo r- la ggningen. Lunchen tar vi i vanlig ordning med oss ut till respektive tra ningsplats. Under dagarna kommer vi att tra na va ra hundar pa olika platser. I skogen, pa brukshundsklubben, pa campingen samt i Olofstro ms city. Kva llsaktiviteterna torsdag sker pa fo rla ggningen. Fo r fredagens och lo rdagens aktiviteter har vi va rt egna omra de pa campingen. Ni kommer fa en gruppindelning innan la gret med mailadresser fo r att kolla av om ni kan sama ka ut till de olika tra ningsplatserna. Mest fo r de par som tra nar i olika grupper men bara vill ha med en bil.

10 Hofferace På fredagskvällen 19:00 a r det dags fo r det ytters prestigefyllda Hofferacet. Vi korar la grets snabbast hund och det a r en titel som man kan leva la nge pa. Ä tminstone fram tills na sta a rs la ger. Älla som vill vara med fa r vara med. Valpar ta vlar i egen klass. Ätt ta hem det a tra va rda vandringspriset kan go ra att vilken hunda gare som helst, ka nner sig som kung fo r det na rmsta a ret. Lydnadstävling På lördagskvällen 19:00 a r det dags fo r lydnadsta vling klass I. Älla fa r delta oberoende vilken klass man normalt ta vlar i. Det a r en nervkittlande ta vling da r det finns mer publik pa plats a n de flesta andra lydnadsta vlingar. Ä ven ha r finns det ett mycket fint och a tra va rt vandringspris att ta vla om. Det finns a ven en del fina priser att ta med sig hem, ba de till dig och till din hoffe. Läs mer om lägret genom att ladda ner förra årets lägerfolder här.

11 Hoffeläger 2015 Anmälan till lägret öppnar klockan 12:00 Bindande anmälan senast 10:e mars. Anmäl dig i första hand via nätet. Klicka här. Vill du hellre ringa in din anmälan? Ring Tobias Hedlund pa telefon Du ar valkommen att ringa fram till 21:00 Telefonanmalan startar aven den , 12:00. Betala inte forran du fatt en bekraftelse, fran oss. Summera darefter dina lagerkostnader, lager + logi. Betala senast 31:e mars. Sv. Hovawartklubbens Södra bg Vart befinner vi oss under lägret. Vi befinner oss med utgangspunkt pa Halens harliga camping i Olofstrom. Under dagarna har vi traningsplatser i narheten av campingen. Max 5 km bort. Ävstand: Malmo 13 mil, Helsingborg 15 mil, Karlskrona 7 mil, Vaxjo 8 mil, Jonkoping 19 mil. Utforlig karta och mer info hittar du i forra arets lagerfolder. Den kan du ladda ner HÄR. OBS! Forra arets lagerfolder. Svenska Hovawartklubben Södra Ordförande: Torsten Lundström Strandmarksvägen 59A, Trelleborg * hoffe2@telia.com Lägerkommitté 2015 Tobias Hedlund, tobias.hedlund@movomech.se Fredrik Lövgren, fredrik@hoffe.eu Annelie Sandström, forlaggningsansvarig

12 Årets team Hoffeläger 2015 Lägerkommitté Tobias Hedlund Sök + Lydnad Christer Danielsson Lägerkommitté, Kul i skogen Fredrik Lövgren Specialspår/Trailing Christer Hansson Brukslydnad Tina Jonsson Spår + lydnad Eva Jeanson Kul i skogen Katarina Wetterlöf Tävlingslydnad Brukslydnad Karin Haglund IPO Spår Monica Henriksson

HOFFELÄGER maj Halen - Olofström

HOFFELÄGER maj Halen - Olofström HOFFELÄGER - 2017 maj 24-28 - Halen - Olofström Ett läger för alla med Hoffe OBS! ANMÄLAN STARTAR LÖRDAG 2017-01-14, 12:00 FÖR ANMÄLAN, KLICKA BARA HÄR Lägret är öppet för alla oavsett vilket LO som man

Läs mer

HOFFELÄGER 28/5-1/6 2014 ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR VÄLKOMNA PÅ ALLA FRÅGOR

HOFFELÄGER 28/5-1/6 2014 ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR VÄLKOMNA PÅ ALLA FRÅGOR HOFFELÄGER 28/5-1/6 2014 ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR PÅ ALLA FRÅGOR VÄLKOMNA PROGRAM ONSDAG 28/5 17:00 Incheckning 19:30 Fika med introduktion av lägerledning samt genomgång

Läs mer

HOFFELÄGER 13/5-17/ ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR VÄLKOMNA PÅ ALLA FRÅGOR

HOFFELÄGER 13/5-17/ ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR VÄLKOMNA PÅ ALLA FRÅGOR HOFFELÄGER 13/5-17/5 2015 ETT LITET INFORMATIONSHÄFTE SOM FÖRHOPPNINGSVIS GER SVAR PÅ ALLA FRÅGOR VÄLKOMNA PROGRAM ONSDAG 13/5 16:00 Incheckning 19:30 Fika med introduktion av lägerledning samt genomgång

Läs mer

HOFFELÄGER Välkommen!

HOFFELÄGER Välkommen! HOFFELÄGER 2019 29e maj - 2e juni Halen, Olofström Välkommen! Utskick 1 Det drar ihop sig att börja tänka på och längta till 2019 absoluta höjdpunkt, HOFFELÄGER! Hoffe Södra bjuder återigen in till läger

Läs mer

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan.

BRUKSLÄGER. 8-10 maj 2015. Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. BRUKSLÄGER 8-10 maj 2015 Bruksgrenarna innehåller skogsarbete, lydnad och uppletande. En helhet. Detta läger kommer gå i den andan. Vi erbjuder alla grupper, spår, sök och rapport, två dagar skogsarbete

Läs mer

Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti!

Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti! Välkomna till SBK Göteborgsavdelningens helgläger 21-23 augusti! Nu är det dags för helgläger igen och även i år är vi glada att kunna presentera riktigt bra instruktörer och föreläsare! Lägret finansieras

Läs mer

Hos oss är alla hundar Välkomna!

Hos oss är alla hundar Välkomna! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs verksamhet. Här hittar du aktuella kurser som vi arrangerar i klubbens regi. Om du vill gå en kurs hos oss, väljer du den som du tycker är intressant och passar

Läs mer

Träningskalender 2013

Träningskalender 2013 Träningskalender 2013 Här kommer våra aktiviteter för året. Träningarna är därför i första hand till för valpköpare från Lockfågelns Kennel samt Zemlans valpar, men i mån av plats tar vi även emot andra

Läs mer

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår

UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB. Tävlingslydnad Agility Tävling. Rally lydnad Fortsättning. Allmänlydnad. Steg 1 viltspår Sök Spår UTBILDNINGSSCHEMA TORSÅS BRUKSHUNDKLUBB Rally lydnad Mästarklass Tävlingslydnad Agility Tävling Rally lydnad Avancerad Agility Fortsättning Rally lydnad Fortsättning krav lös hund Allmänlydnad Agility

Läs mer

Nr 1 Våren 2012. Foto: Håkan Nilsson

Nr 1 Våren 2012. Foto: Håkan Nilsson L I N S LU S E N M e d l e m s t i d n i n g f ö r Ka r l s k ro n a F o t o k l u b b Nr 1 Våren 2012 Tromtö Foto: Håkan Nilsson Innehållsförteckning Ordfö randen har ördet 3 Ma nadsmö ten hö sten 2012

Läs mer

Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013

Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013 Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013 Utställd från Riktad till Utbildningskommittén Svenska Hundklubben Lokalavdelningar Svenska Hundklubben Under hösten inbjuder UBK till följande

Läs mer

Nr 1 Va ren 2013. Almö. Foto: Håkan Nilsson

Nr 1 Va ren 2013. Almö. Foto: Håkan Nilsson L I N S L U S E N M e d l e m s t i d n i n g f ö r K a r l s k r ö n a F ö t ö k l u b b Nr 1 Va ren 2013 Almö Foto: Håkan Nilsson Innehållsförteckning Ordfö randen har ördet 3 Ma nadsmö ten hö sten 2013

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad

Inbjudan till GMBK Sommarläger juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad Inbjudan till GMBK Sommarläger 7-10 juni 2018 Sök, Rapport och Brukslydnad GMBK sommarläger 2018 Göteborg-Mölndals Brukshundklubb hälsar dig hjärtligt välkommen till GMBK sommarläger 2018. Lägret är en

Läs mer

VA GBESKRIVNING PARKERING

VA GBESKRIVNING PARKERING Ryttarbrev Nu är det dags för Vintermästerskapen 2015, FINAL! I detta ryttarbrev hittar du information som är mycket viktig att ta del utav. Läs igenom allt och är det något du ändå undrar över, tveka

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2013 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: stockholm@hundenshus.com www.hundenshus.com PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har

Läs mer

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Förare: Johan Haglund Hund/hundar: Cahppes Zissa och Bigwams Cesko Klubb: Veberöds Brukshundklubb När började du tävla och med vilken hund startade din tävlingskarriär?

Läs mer

Nyårskrönika 2012. Eller är inte livet underbart? Summering av en Schäferuppfödares år i detta fantastiska land!

Nyårskrönika 2012. Eller är inte livet underbart? Summering av en Schäferuppfödares år i detta fantastiska land! Nyårskrönika 2012 Eller är inte livet underbart? Summering av en Schäferuppfödares år i detta fantastiska land! 2012 har på mer än ett sätt varit ett år som passerat i raketfart med många roliga saker,

Läs mer

FÖRSVARSMAKTSHUND Du och din hund gör nytta

FÖRSVARSMAKTSHUND Du och din hund gör nytta FÖRSVARSMAKTSHUND Du och din hund gör nytta Försvarsmaktshund Försvarsmaktshundens främsta uppgift är att med hjälp av sina välutvecklade hörsel- och luktsinnen, varna sin förare för personer i ett bevakningsområde.

Läs mer

Skydd Uppletande Spår Sök

Skydd Uppletande Spår Sök Inbjudan till Kindslägret 2019 Lördag 20 juli - fredag 26 juli Skydd Uppletande Spår Sök Var snäll och läs inbjudan noga även om du varit med tidigare för att se vilka regler som gäller för anmälan, betalning,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen har under 2015 bestått av Augusta Hagman ordförande Ingrid Dahlström vice ordförande Åsa Sjöstedt Nilsson kassör Sigrid Sjöstrand sekreterare Christine Lindbäck Solveig

Läs mer

Fredagen den 1 augusti

Fredagen den 1 augusti 1-3 augusti i Klämmestorp Under denna tävlings- och kurshelg ligger fokus på den arbetande aussien och dess förmåga och kapacitet att hjälpa till på gården. Vi hoppas att fler aussieägare kommer att arbeta

Läs mer

Vi tackar för din anmälan och önskar dig en trevlig Flatshow!

Vi tackar för din anmälan och önskar dig en trevlig Flatshow! Vi tackar för din anmälan och önskar dig en trevlig Flatshow! Vi har även i år, ett stort antal anmälningar det tycker vi är väldigt kul! Med många startanden krävs en bra planering, ett preliminärt tidschema

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Leif Jönsson, Göran Svensson, Lars Carlborg, Laila Lindgren, Håkan Obbarius

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Anette Johansson, Bengt-Olof Brandt, Leif Jönsson, Göran Svensson, Lars Carlborg, Laila Lindgren, Håkan Obbarius När- Antal varande röster Bollnäs 3 3 Edsbyn 0 0 Gävle 0 0 Hofors 1 2 Hudiksvall 0 0 Järvsö 2 2 Ljusdal 0 0 Ockelbo 2 2 Sandviken 0 0 Skutskär 0 0 Söderhamn 1 2 Valbo 0 0 Styrelsen 7 0 9+7 11 Protokoll

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge!

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Cicki bjuder in till PROGRAMKURS Lördag 23 november med start 13.00 Söndag 24 november med start 08.00 Lördag: Kursen börjar kl 13.00 på lördagen

Läs mer

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR!

Nyhetsbrev NYA KURSER! PÅ GÅNG! PLATSER KVAR! Nyhetsbrev nr 5 ~ 2015 vecka 15 Hej Alla Åbk:are! Här kommer lite nyheter efter påskledigheten. Nu när det är sommartid börjar vi även med skott träning på klubben! Vi börjar torsdagen den 9 april och

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Välkommen till Mora Brukshundklubb!

Välkommen till Mora Brukshundklubb! Välkommen till Mora Brukshundklubb! Verksamhet På klubben pågår det mycket aktiviteter, allt från tävlingar i olika grenar, till utbildningar och träffar med aktivering för hund och ägare. På våra anslagstavlor,

Läs mer

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson Mitt namn är Christer Petersson och jag är nu inne på min tredje hund. Valet har fallit på en Flatcoated Retriever som heter Milton. Milton och jag tycker om att spåra och leta upp människor ute i terrängen

Läs mer

Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014

Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014 Fjällträning i Mittådalen 4-5 september 2014 Svenska Drentsche Patrijshondklubben anordnar fjällträning den 4-5 september i anslutning till SWeiKs fjällprov i Mittådalen den 6-7 september. Alla SKFs raser

Läs mer

VERKSAMHETSPLANERING FÖR AGILITYUTSKOTTET 2013

VERKSAMHETSPLANERING FÖR AGILITYUTSKOTTET 2013 VERKSAMHETSPLANERING FÖR AGILITYUTSKOTTET 2013 Vinterträningen i ridhuset på Götene Ryttarklubb kommer att pågå till och med den 24 mars då vi planerar att ha en liten avslutningstävling innan hindren

Läs mer

MÅL & VERKSAMHETSPLAN 2015. Mål 2015

MÅL & VERKSAMHETSPLAN 2015. Mål 2015 1(6) MÅL & VERKSAMHETSPLAN 2015 Mål 2015 Under 2014 påbörjade vi arbetet med att omorganisera sektorerna till Utskott för att få mer helhetssyn och sammarbete över intressegränserna. Under 2015 vill vi

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016 Kurser i Parelli sommarhalvåret 2016 Maj Börja med Parelli 30 april-1 maj Vill du få en ännu bättre relation med din häst? Vill du känna dig säker i hanteringen av din häst? Vill du förbereda din unghäst

Läs mer

Yvonne Perman avslutar beskrivningen

Yvonne Perman avslutar beskrivningen Sammandrag av Beskrivarkursen Ett litet sammandrag från Keeshondringens beskrivarkurs, som startade den 10 april 2010 med anatomi m.m, hos Sigrid Hansson i Ucklum och avslutades den 15 maj 2011 på Hörsjöns

Läs mer

11 varav 10 röstberättigande. Ewa Andersson och Christer Andersson. 4 Fråga om årsmötet Ja via södras hemsida samt Hovawart tidningen.

11 varav 10 röstberättigande. Ewa Andersson och Christer Andersson. 4 Fråga om årsmötet Ja via södras hemsida samt Hovawart tidningen. FE SOOft Årsmötesprotokoll Svenska.. i..l.tj.l'-"'" Hovawartklubben..L'-'''\A'f''fu...l.\.-.L'-.LU-i...JV"",,.l..L, Uv~ Södra Lo.t v.", n",h,, '--'-tjvj' Bergakungen V.L t.a...l.."","-~.l.o_..l..l,){)12-{),)_1

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År]

Nyhetsbrev. Maj 2015. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4 [År] Sida 1av 4 Maj 2015 Medlemsmöte Den 18 maj (måndag) är det dags för medlemsmöte! Se bifogad kallelse. Handlingar till mötet kommer att finnas tillgängliga i klubbstugan i enlighet med stadgarna (1 vecka

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2014 P Å R Ä T T K U R S M E D HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: VALPKURS för valpar 2,5-5 mån Du bygger upp relationen till din valp och träna kontakt, koppel,

Läs mer

KARTLÄGGNING. 1.1 Finns kartla ggning, statistik om nyanla nda akademiker inom ramen fo r etableringsreformen? Hur ma nga stannar i regionen?

KARTLÄGGNING. 1.1 Finns kartla ggning, statistik om nyanla nda akademiker inom ramen fo r etableringsreformen? Hur ma nga stannar i regionen? Bilaga 9 KARTLÄGGNING Denna kartläggning syftar till att ta fram information kring hur Arbetsförmedlingen jobbar för att integrera nyanlända akademiker i näringslivet. UTVECKLINGSARBETEN MED ANKNYTNING

Läs mer

Välkommen. till Svenska Brukshundklubben

Välkommen. till Svenska Brukshundklubben Välkommen till Svenska Brukshundklubben Välkommen till Svenska Brukshundklubben Välkommen i klubben! Som medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) har du ungefär 55 000 andra hundintresserade föreningskamrater.

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

VÄGBESKRIVNING: Från Örebro: Fra n E18 sva nger du av Kolba ck va stra, va g 252. Efter 8 km kommer. Markanplan.

VÄGBESKRIVNING: Från Örebro: Fra n E18 sva nger du av Kolba ck va stra, va g 252. Efter 8 km kommer. Markanplan. Ryttarbrev Nu är det dags för andra delen av Vintermästerskapen 2014 och vi hoppas att ni är lika laddade som vi är! Nedan följer information som är viktigt att alla tar del utav. VÄGBESKRIVNING: Från

Läs mer

VI HÄLSAR ER VARMT VÄLKOMNA TILL 2016 ÅRS TOLLARSPECIAL I SKARABORG ENGVALLEN, FORSVIK

VI HÄLSAR ER VARMT VÄLKOMNA TILL 2016 ÅRS TOLLARSPECIAL I SKARABORG ENGVALLEN, FORSVIK PM VI HÄLSAR ER VARMT VÄLKOMNA TILL 2016 ÅRS TOLLARSPECIAL I SKARABORG ENGVALLEN, FORSVIK Sekretariatet kommer att finnas på Engvallen i Forsvik. Öppettider: onsdag: 17.00 19.00 torsdag: 15.00 19.00 fredag:

Läs mer

Sveriges Schackförbunds utvecklingskommitté och Skånes Schackförbund bjuder i samarbete in till STEG 1

Sveriges Schackförbunds utvecklingskommitté och Skånes Schackförbund bjuder i samarbete in till STEG 1 STEG 1 Quality Hotel Konserthuset, Malmö den 14-15 september 2007 till Tränarskolans steg 1. Kursen är väldigt givande för mindre erfarna tränare. Även den vane får nyttiga uppslag för sitt arbete och

Läs mer

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten!

Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Sommar Önskar Vi alla våra medlemmar! Tack alla funktionärer, instruktörer som har ställt upp! Passa på att njuta nu i sommar så syns vi till hösten! Hos oss är alla hundar Välkomna! Vår Kurs Verksamhet.

Läs mer

2008 års Kennel Ekhöjden Läger

2008 års Kennel Ekhöjden Läger 2008 års Kennel Ekhöjden Läger Tidaholms brukshundklubb var centrum för 2008 års Kennelläger, vilket blivit förskjutet p.g.a alla oförutsedda framgångar med Chili :-) Men sista helgen i September blev

Läs mer

Välkommen till en aktivt år 2014 med många spännande aktiviteter i vårt lokalområde Välkommen att träffa andra collieägare

Välkommen till en aktivt år 2014 med många spännande aktiviteter i vårt lokalområde Välkommen att träffa andra collieägare Välkommen till en aktivt år 2014 med många spännande aktiviteter i vårt lokalområde Välkommen att träffa andra collieägare Du som tänker börja, eller har börjat och, träna bruks/ agility/rallylydnad/vallning,

Läs mer

OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN

OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN OM FÖRSVARSMAKTHUNDEN Text: Helen Karlsson, Häverö Brukshundklubb Tack vare hundens överlägsna sinnen ligger hundgruppen i förbandet på förhand. Hundens välutvecklade luktsinne och förfinade hörsel är

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

Välkommen på kurs i höst!

Välkommen på kurs i höst! Välkommen på kurs i höst! Här hittar ni vårt ordinarie kursutbud samt våra specialkurser under hösten 2017 All info om våra kurser och oss finns på vår hemsida www.linnebygdenshf.se Varmt välkommen till

Läs mer

Club Berger des Pyrénées önskar er varmt välkomna till Bergerträffen 2012

Club Berger des Pyrénées önskar er varmt välkomna till Bergerträffen 2012 Club Berger des Pyrénées önskar er varmt välkomna till Bergerträffen 0 Torsdag 7/5 Officiellt vallanlagsprov Plats: Mårtensby gård, Uppsala Anlagsprov för Berger des Pyrenees som tidigare genomfört den

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Vi erbjuder följande kurser:

Vi erbjuder följande kurser: S a l l a n d e r P e t D i e t, E x e r c i s e & H e a l t h A B P r a k t i s k a H u n d k u r s e r u n d e r å r 2 0 1 4 Vi erbjuder följande kurser: 1. Viltspår nybörjare Innehåll: När är det viktigt

Läs mer

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling

Lydnad till vardags Lydnad som tävlingsgren På tävling Lydnad Lydnad till vardags De flesta uppfostrar sina hundar så att de kan fungera bra i sin miljö. Vi lär våra hundar att inte dra i kopplet och att inte hoppa eller skälla på folk vi möter på gatan. Hemma

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik!

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Du är hjärtligt välkommen på agilitytävling i Piteå. Vi håller till på Piteå brukshundklubb under tre tävlingsdagar. Startordningen är agilityklass

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Olaf des Eronelles Otto vandringspris För bästa utställningshund inom Smålandsstenar Brukshundsklubb

Olaf des Eronelles Otto vandringspris För bästa utställningshund inom Smålandsstenar Brukshundsklubb Olaf des Eronelles Otto vandringspris För bästa utställningshund inom Smålandsstenar Brukshundsklubb Regler: Vara medlem i klubben Priset är knutet till endast officiella utställningar Endast de 5 bästa

Läs mer

Kommunbladet mars 2016

Kommunbladet mars 2016 Kommunbladet mars 2016 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Prova att arbeta som brandman Lo rdag den 9 april mellan klockan 8 och 16 ordnar personalen på brandstationen

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Obs! Mer bilder i bildgalleriet Tre helger med mycket trevligt tillsammans med hund och andra hundförare. Alla tre helgerna inkluderar intensiv,

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2016 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2016 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM VÅRTERMINEN 2016 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS tel: 08-29 17 74, Årsta e-post: PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har skaffat valp! Gratis, men obligatorisk anmälan.

Läs mer

Frågeförslag till ett Planeringssamtal

Frågeförslag till ett Planeringssamtal Vård- och omsorgsboende Hemtjänst Frågeförslag till ett Planeringssamtal For att underlatta planeringssamtalet sa har vi gjort en sammanstallning av ett antal fragor som kan vara bra att stalla nar du

Läs mer

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 Augusti 2014 Höstterminen startar! Nu i augusti ökar verksamheten på klubben igen med olika aktiviteter och kursstarter. En del kurser pågår redan och har gjort det under sommaren. Hundens dag

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning Östersunds och Brunflo Brukshundsklubbar hälsar dig varmt välkommen till vår officiella Agilitytävling den 8-9/8 I år håller vi till på det gamla stället, Krokoms Sportcentrum. Våra domare är Johan Lindahl,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN 2019 HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VERKSAMHETSPLAN HOLMSUND BRUKSHUNDKLUBB VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt arbete

Läs mer

Junior- och ungdomsta vlingar

Junior- och ungdomsta vlingar Junior- och ungdomsta vlingar Under veckorna 3-4 genomfo rdes fyra distriktsbeso k fo r att diskutera svensk innebandys junior- och ungdomsta vlingar. Samtliga 22 distrikt var representerade pa ett eller

Läs mer

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016

Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Sammanställning av åsiktsväggen vid SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 Under SM i Lydnad och Rallylydnad 2016 kunde de som besökte vår monter svara på 4 olika frågor om Brukshundklubben. Vi fick in mycket

Läs mer

Söderåsens Brukshundklubb

Söderåsens Brukshundklubb 1962 2012 Söderåsens Brukshundklubb Så började det... 1948-1969 Det började redan 1948. Då var det 10 hundintresserade som ville lära sina hundar lite hyfs och startade en sektion under Helsingborgs Brukshundklubb.

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Under 2013 har 50 telefonintervjuer med medlemmar i Pinschersektionen utförts(ps). Syftet med enkäten har varit att undersöka hur våra medlemmar

Läs mer

Nyhetsbrev NY KURS! PÅ GÅNG! KALLELSE MEDLEMSMÖTE. PROVA PÅ KURS - Prova 4 olika grenar!

Nyhetsbrev NY KURS! PÅ GÅNG! KALLELSE MEDLEMSMÖTE. PROVA PÅ KURS - Prova 4 olika grenar! Nyhetsbrev nr 4 ~ 2015 vecka 12 Hej alla ÅBK:are! Som ny ordförande vill jag och styrelsen försöka få liv i vår Fria träning på Torsdagskvällar! Vi kommer försöka att ha något arrangemang en Torsdag i

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

Föreningens bästa vän

Föreningens bästa vän Föreningens bästa vän NU KOR VI IGANG! Vad roligt att ni vill vara med och digitalisera och modernisera Fo reningssverige. Vi ser fram emot att hja lpa er att komma iga ng pa ba sta sa tt! Ha r har ni

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har under året arbetat med målstyrning utifrån den verksamhetsplan som beslutades om på årsmöte. Uppföljning har skett

Läs mer

Att dra grisen i svansen

Att dra grisen i svansen Att dra grisen i svansen Om kontrafinalitetens olika yttringar Gemensam inventering och utredning Forskarbyn Ölsdalen OPEN 13-16 augusti 2013 Bruksgården, Degerfors Välkommen! Tema: Kontrafinalitet Vad

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad

Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Anmälan till SBK Instruktör Bruks/Tävlingslydnad Denna anmälan ska användas när Du vill anmäla Dig till SBK Instruktör Allmänlydnad och utbildningen hålls i SBK Stockholmsdistriktets regi. Kan även med

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt

Läs mer

Inbjudan till. Kindslägret Lördag 22 juli - fredag 28 juli. Jubileum Kindslägret 40år. Skydd NYTT. Mondioring Spår Sök SPÖK

Inbjudan till. Kindslägret Lördag 22 juli - fredag 28 juli. Jubileum Kindslägret 40år. Skydd NYTT. Mondioring Spår Sök SPÖK Inbjudan till Kindslägret 2017 Lördag 22 juli - fredag 28 juli Jubileum Kindslägret 40år Skydd NYTT Mondioring Spår Sök SPÖK Vi hälsar dig välkommen till Kindslägret 2017 det 40:e lägret i ordningen! Eftersom

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska).

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska). Namn: Anna Maria Lidström Resa: Alentejo - dressyr Datum: 24/4-3/5-14 Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: bra Kommentar boende: -Helt OK. Jag sov på en bäddsoffa

Läs mer

Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb

Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb 2016-10-03 Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb 16-163 Mötet öppnas av Sofi Eliasson. 16-164 Röstlängd 20st. 16-165 Birgitta Johansson och Amanda Bimby blev valda till protokolljusterare jämte ordförande

Läs mer

Sommaraktiviteter 2010

Sommaraktiviteter 2010 Sommaraktiviteter 2010 Bodens Ridklubb Bodens Ridkubb anordnar följande aktiviteter under sommaren 2010 1.) Träningsläger dagtid 21-24 juni 2.) Extralektion häst och ponny (kvällstid) 21-24 juni 3.) Helpensionsläger

Läs mer

Lunds Brukshundklubb satsar 2016

Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Lunds Brukshundklubb satsar 2016 Förslag till verksamhetsplan för 2016 utifrån bl.a. våra Framtidsmöten Övergripande mål Behålla och utveckla Lunds Brukshundklubb som en klubb med bred verksamhet genom..

Läs mer

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2015

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2015 Kurser i Parelli Natural sommarhalvåret April Börja med Parelli Natural 11-12 april Kursbeskrivning Vill du få en ännu bättre relation med din häst? Vill du känna dig säker i hanteringen av din häst? Vill

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 Gnesta Trosa Brukshundklubb Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig organisation

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

HANDLEDNING FÖR LÄRARE

HANDLEDNING FÖR LÄRARE HANDLEDNING FÖR LÄRARE Om föreställningen Den här föreställningen är producerad i samarbete mellan Stockholms dramatiska högskola och Uppsala stadsteater inom ramen för deras barnteaterprojekt. Barnteaterprojektet

Läs mer

Svenska Brukshundklubben. Räddningshund

Svenska Brukshundklubben. Räddningshund Svenska Brukshundklubben Räddningshund Tjänstehundsverksamhet Brukshundklubben är en frivillig försvarsorganisation med uppdrag att rekrytera och utbilda hundar och personal till Myndigheten för Samhällsskydd

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP AUGUSTI 2017 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 11 13 AUGUSTI 2017 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Ung med patrullhund Svenska Brukshundklubben

Ung med patrullhund Svenska Brukshundklubben Ung med patrullhund Svenska Brukshundklubben Söker du... Spänning Gemenskap Utmaningar Kamratskap Kunskap om patrullhund och hur det är att vara hundförare...då är det här något för dig! Hos Svenska Brukshundklubben

Läs mer

KARTLÄGGNING. 1.2 Finns det en integrationsstrategi i ert arbete mot denna ma lgrupp?

KARTLÄGGNING. 1.2 Finns det en integrationsstrategi i ert arbete mot denna ma lgrupp? Bilaga 8 KARTLÄGGNING Denna kartla ggning syftar till att ta fram information om hur Länsstyrelsen jobbar fo r att attrahera nyanla nda akademiker inom ramen fo r etableringsreformen till la rosa ten samt

Läs mer

SRRS Stockholm. Årsta Slott och BISS -11

SRRS Stockholm. Årsta Slott och BISS -11 SRRS Stockholm BISS 2011 SRRS Stockholm välkomnar alla utställare och lydnadsekipage till Årsta Slott och BISS -11 den 2-3 juli 2011 med domarna LYNNE HARWOOD (officiella klasser), LINDA PARKE (valpar)

Läs mer

Informationsblad 2012 no3

Informationsblad 2012 no3 2012 no3 Välkommen till fortsatt spännande år med Collieklubben! Välkommen att träffa andra collieägare Du som tänker börja, eller har börjat och, träna bruks/agility/rallylydnad/vallnin g, utställning

Läs mer