Söderåsens Brukshundklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Söderåsens Brukshundklubb"

Transkript

1 Söderåsens Brukshundklubb

2 Så började det Det började redan Då var det 10 hundintresserade som ville lära sina hundar lite hyfs och startade en sektion under Helsingborgs Brukshundklubb. Så småningom kom det till allt fler intresserade och 1953 arrenderades ett litet torp av Brorödsgården. Redan 1950 hade man haft den första nybörjarkursen och kursverksamheten bedrevs då inne på F5. På vintern tränade man inne i ridhuset på Herrevadskloster. Vid mitten av 1950-talet arrangerades draghundstävlingar i Skåne av just sektionen vid Söderåsen. I början av 60-talet började stugan i Broröd bli för liten, då det var allt fler som ville träna och tävla med sina hundar blev Söderåsens Brukshundklubb en självständig klubb och fick arrendera mark på Lilla Kloster i Ljungbyhed av F började arbetet på tomten där den gamla/lilla klubbstugan ligger och 1964 började man bygga klubbstugan. Det var 33 helbetalande och 13 delbetalande medlemmar, så medlemsavgifterna blev inte klubben rik på. Materialet till stugan finansierades genom lotterier och vakthållning på Ring Knutstorp, fönster och dörr skänktes av en byggfirma i Klippan. Medlemmarna jobbade på bra med bygget och i november 1964 kunde man flytta in i stugan och en aktiv klubb blev än mer aktiv. Det hölls instruktörskurser och tävlingsledarkurser så att man kunde hålla fler kurser och tävlingar. Inget nytt under solen? Redan på talet skrevs det i medlemsbladet om bortförklaringar och hur stor påverkan föraren har på hundens prestation! 1969 startade Markaryds BK som sektion till Söderåsens BK och de var kvar som sektion till Även Örkelljunga BK har sitt ursprung som sektion till Söderåsen under åren

3 SM - en höjdpunkt! 70-talet 1973 drog man igång en ungdomssektion som kallades Doggarna fick klubben egen telefon och brevlåda, och det gick även att ha en kanslist tack vare bidrag från AMS. Under 1970-talet var verksamheten intensiv med tävlingar och kurser. Fram till mitten av 1970-talet skulle man ha tillstånd av länsveterinären innan en kurs eller tävling fick starta. Veterinär skulle också vara med vid kursstarterna och besiktiga hundarna, men det kravet upphörde som väl var också vid mitten av 1970-talet var en höjdpunkt under årtiondet, då klubben stod som värd för SM i bruks och lydnad. Det var ett stort arrangemang som krävde omfattande arbetsinsatser. Man fick låna nästan alla byggnader på Herrevadskloster. Två av klubbens egna ekipage var kvalificerade, ett i rapporthundsgruppen och ett i lydnadsklass. Tävlingsintresset bland klubbens medlemmar ökade och 1979 gjorde man den första tävlingsbarometern. Det arrangerades stortävlingar på våren varje år med startande i de olika grenarna. bruks-

4 Verksamheten växer! 80-talet 1980 är ett annat stort år i klubbens historia, då blev den nuvarande klubbstugan till salu och klubben slog till och köpte den. Det krävdes omfattande renoveringar så först 1984 kunde man flytta in. Den 12 september samma år hölls det första klubbmötet i den nya stugan. Under 1980-talet höll klubben också hundutställningar med deltagare, dessa evenemang förlades på F5 då utrymmet på klubben inte räckte till. Utbildning har alltid varit en viktig verksamhet för klubben och under 1980-talet utvecklades den verksamheten, från de ursprungliga nybörjarkurserna och fortsättningskurserna i lydnad och spår, till att omfatta bl.a. valpkurs, grundkurs allmänlydnad, unghundskurs, tävlingsinriktad lydnad, jogga träna dogga och sök- och spårkurser inleddes ett samarbete med Studiefrämjandet och kurserna började bedrivas som studiecirklar, åtminstone till en viss del. Under 1984 och 1985 var det också mycket diskussioner om var det skulle vara tillåtet att röka, och till slut beslutades det att stugan skulle vara rökfri. Med tanke på att vi år 2005 fick lagstiftning mot rökning i offentliga lokaler såsom restauranger, kan vi konstatera att klubben låg före på detta område! 1987 blev den stora appellplanen färdig, alla träd var fällda, stenar bortplockade och belysning uppsatt stod en av klubbens medlemmar högst upp på pallen som Svensk Mästare i Skyddshundsgruppen!

5 Utbildade ekipage! 90-talet 1993 fyllde hela SBK som organisation 75 år och Söderåsens BK hade ett mycket uppskattat program som gav en hedrande andraplats i Bästa arrangemang blev äntligen den stora teorilokalen på övervåningen klar. I mitten av 1990-talet sattes det även upp en ny barometer-tavla och sponsorskyltar kom på plats på klubbområdet. Det hölls även inofficiella hundutställningar i slutet av 1990-talet och en bit in på 2000-talet. Tävlings- och kursverksamheten fortsatte att utvecklas, även om stortävlingarna fick läggas ner mot slutet av 1980-talet då det blev brist på funktionärer startade Racet tävlingen om klubbens snabbaste hund, som fortfarande är ett av de mer prestigefyllda priserna man kan vinna! Även inom tjänstehundsverksamheten var det mycket aktivitet under 1990-talet, med både bevaknings- och räddningsekipage som tävlade DM och kvalade till SM. I slutet av 1999 deltog räddningsekipage i internationellt arbete i Turkiet efter en jordbävning.

6 Nya tider! 00-talet År 2000 hölls klubbens första loppis, ett arrangemang som hängde med fram till I början av 2000-talet ökade också intresset för mentalkunskap i klubben, inte minst när det blev klart att det tidigare BoK-provet (Bevakning- och Karaktär) skulle ersättas av MH (Mentalbeskrivning Hund) som inkörsport för tävlande i bruksgrenarna höll klubben sitt första officiella MH. Kursverksamheten har hela tiden varit en viktig del i klubbens verksamhet, tillsammans med tävlingarna i lydnad och bruks, nu dock reducerat till spår och sök (de tidigare stortävlingarna omfattade samtliga bruksgrenar). Samarbetet med Studiefrämjandet fortsatte och år 2000 fick klubben Studiefrämjandets Folkbildarpris! 2004 infördes test för att gå vidare i kursverksamheten efter fortsättning allmänlydnad. Från centralt håll inom SBK kom då allmänlydnadspasset och tanken är att alla ekipage ska ha en rimlig grund att stå på innan man går vidare till andra, mer tävlingsinriktade kurser som appellkurs, lydnadskurs eller agilitykurs började också hönsjakten klubben inledde samarbete med Swechick, där medlemmarna hjälper till att lasta ut höns som ska till slakt från de stallar där de har huserat. Detta ger klubben ett bra tillskott till ekonomin och 2005 sattes nytt staket runt hela anläggningen tack vare hönspengarna köptes marken som klubben tidigare arrenderat, dvs där lilla klubbstugan står och halva stora planen, av Fortifikationsverket. Det blev också en hel del skriverier då en minigris gick på kurs bland hundarna gjorde rallylydnaden sitt intåg på klubben och har sedan dess sysselsatt ett stort antal klubbmedlemmar, redan från starten har det arrangerats tävlingar i början dock inofficiella. Även agilityn, som först låg på Hundungdoms ansvar, tog ordentlig fart på klubben i andra halvan av 2000-talet med kurser och så småningom arrangemang av officiell tävling Under 2000-talet var klubben som mest uppe i över 400 medlemmar! Mot slutet av årtiondet kunde en minskning synas i såväl medlemsantal som kursdeltagande, troligtvis en följd av lågkonjunkturen. Har man brist i kassan så är det lätt att det blir medlemskap i brukshundklubben och kursdeltagande som man drar in på.

7

8 Framtidens hundträning! 2012 Och så är vi då framme vid 2012 jubileumsåret. Kursverksamheten rullar på med en del nya grepp som kortare temakurser med fokus på t.ex. inkallning. Tävlingsverksamheten likaså, här har under året hållits tävlingar i lydnad, spår lägre-högre-elit, sök lägre-högreelit, rallylydnad, agility och appellklass spår-sök-rapport. Den planerade jubileumsfesten för medlemmarna blev inställd pga för få anmälda. I oktober blev det dock en taco-afton i samband med det årliga Racet, och där var uppslutningen desto bättre. För att erbjuda de medlemmar som inte är tävlingsintresserade en möjlighet till aktivitet har det under året genomförts ett antal aktiveringspromenader, med varierat antal deltagare. Med sikte på nya mål och fler engagerade hundägare fortsätter Söderåsens Brukshundklubb nu sin gärning vidare mot förhoppningsvis 50 nya framgångsrika år. Stora och små tävlingar! Nästa stora utmaning under 2013, förutom att driva den ordinarie kurs- och tävlingsverksamheten vidare, är att arrangera rallylydnads-sm! Engagerade hundförare! Aktiv styrelse! Många medlemmar!

9 Många olika kurser! God laganda! Glada hundar! I år har vi haft flera duktiga ekipage ute på olika tävlingar. Klubben hade tex 4 deltagare på det första Svenska Mästerskapet i Rallylydnad. Mumsig fika! Många hjälpande händer!

10 Vilja! Vänskap! Koncentration! Erfarenhet! Kunniga funktionärer och domare!

11 Din egen Luspudel! Redan tidigt fanns det ett medlemsblad som distribuerades till klubbens medlemmar. Runt 1980 var det 4 tjejer som satt i redaktionskommittén och tyckte att det var dags att göra lite mer tidning av detta. Namnet Luspudeln hittade man på i kommittén och det väckte en hel del synpunkter från vissa håll, varför man raskt utlyste en pristävling om nytt namn. Inga förslag kom in och Luspudeln har bestått sedan dess. I mitten av 1980-talet kom nya tryckmöjligheter och numera är omslaget i färg. Luspudeln är faktiskt en av få klubbtidningar inom SBK, åtminstone i Skånedistriktet, som fortfarande lever trots alla nya informationsmöjligheter med hemsida, Facebook m.m och tack vare en envis redaktör. Att ställa samman historik från en förenings 50 åriga verksamhet är ingen enkel uppgift. Vi har, baserat på tidigare jubileumsskrifter, material i klubbens klippböcker och inte minst ur klubbtidningen Luspudeln, gjort ett urval av de händelser som inträffat under klubbens historia. Vi har medvetet valt att inte nämna några medlemmar vid namn. Det finns ett antal medlemmar som varit eldsjälar eller framgångsrika på tävlingsbanorna, men vi har arbetat efter principen ingen nämnd ingen glömd. Bibbi Berglund och Camilla Peurell, november 2012

12 Söderåsens Brukshundklubb Varmt välkommen till oss!

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har under året arbetat med målstyrning utifrån den verksamhetsplan som beslutades om på årsmöte. Uppföljning har skett

Läs mer

Aktivt hundliv. Klubbens verksamhetsidé: Verksamhetsplan 2015

Aktivt hundliv. Klubbens verksamhetsidé: Verksamhetsplan 2015 Aktivt hundliv Kungsörs Brukshundsklubb är en förening inom Svenska Brukshundsklubben. SBK;s ledord är Aktivt hundliv och organisationens övergripande mål är att kontinuerligt skapa goda förutsättningar

Läs mer

Verksamhetsmål. Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten

Verksamhetsmål. Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten Verksamhetsmål Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten HUS-Hundägarutbildningssektorn Att hundägarna ska få ett bra liv med sina hundar och att klubbens instruktörer

Läs mer

Medlemsmöte 2014-05-15. Protokoll torsdagen den 15 maj 2014. Tid och plats Klubbstugan kl. 19.00

Medlemsmöte 2014-05-15. Protokoll torsdagen den 15 maj 2014. Tid och plats Klubbstugan kl. 19.00 Medlemsmöte 2014-05-15 Protokoll torsdagen den 15 maj 2014. Tid och plats Klubbstugan kl. 19.00 Närvarande: Styrelsen: Justeringsmän/rösträknare: Sekreterare 23 st. medlemmar Marie Andersson, ordf. Lina

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2015. Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2015 Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015. Verksamhetsplanen består av följande delar:

Läs mer

1. Mötets öppnande Vice ordförande, Anya Kräusel hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat..

1. Mötets öppnande Vice ordförande, Anya Kräusel hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.. Kristianstads Brukshundklubb Protokoll från medlemsmöte Datum: 2010-10-13 Plats: Klubbstugan Gälltofta. 1. Mötets öppnande Vice ordförande, Anya Kräusel hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat..

Läs mer

Verksamhetsplan för Kungsörs Brukshundklubb 2016

Verksamhetsplan för Kungsörs Brukshundklubb 2016 Aktivt hundliv Kungsörs Brukshundsklubb är en förening inom Svenska Brukshundsklubben. SBK;s ledord är Aktivt hundliv och organisationens övergripande mål är att kontinuerligt skapa goda förutsättningar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen har under 2015 bestått av Augusta Hagman ordförande Ingrid Dahlström vice ordförande Åsa Sjöstedt Nilsson kassör Sigrid Sjöstrand sekreterare Christine Lindbäck Solveig

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb. Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat

Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb. Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb Datum: 2013-05-07 Tid: 19:00 Plats: Klubbstugan Närvarande: 25 personer 1Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och

Läs mer

ÅRSMÖTE. Filipstads brukshundklubb. 11 februari 2015

ÅRSMÖTE. Filipstads brukshundklubb. 11 februari 2015 ÅRSMÖTE Filipstads brukshundklubb 11 februari 2015 Dagordning vid årsmöte med Filipstads Brukshundklubb 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av två protokolljusterare tillika rösträknare,

Läs mer

StjärnfalletOktober 14

StjärnfalletOktober 14 StjärnfalletOktober 14 Medlemsblad för Blå Stjärnan i Älvsborg Djurskötardag Kaninhoppningstävling Informationsdag om husdjur Agilityträningen startar Matresa Westernträning Medlemsträffar i hästsektionen

Läs mer

Sveriges Hundungdoms Representantskapsmöte 2014

Sveriges Hundungdoms Representantskapsmöte 2014 Bestämmelser för Sveriges Hundungdoms Ungdoms-SM Att gälla från och med 2015-01-01. Ändringar i dessa bestämmelser beslutas av Representantskapet. Grenar, genomförande och resultat Ungdoms-SM är en inofficiell

Läs mer

Flens BK och Katrineholms BK

Flens BK och Katrineholms BK Flens BK och Katrineholms BK Hälsar välkommen till vår tävling den 30 augusti 2014 på Flens Brukshundklubb Domare: Tävlingsledare: Kontakt/Information Lena Dyrsmeds, Yvonne Ahlin, Kjell Pettersson Rosie

Läs mer

Verksamhetsplan 2013

Verksamhetsplan 2013 Verksamhetsplan 2013 Gnesta Trosa Brukshundklubb Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig organisation

Läs mer

Freestyle bjud upp din hund till dans! Fri stil. Freestylehunden

Freestyle bjud upp din hund till dans! Fri stil. Freestylehunden Freestylebroscyr 2014.indd 1 2014-01-20 16:30:50 Freestyle bjud upp din hund till dans! Freestyle är en hundsport som kommit till Sverige och Europa från USA och Kanada. Idag finns sporten i Norden och

Läs mer

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson

Christer Petersson Helene Petersson Germund Eriksson Mitt namn är Christer Petersson och jag är nu inne på min tredje hund. Valet har fallit på en Flatcoated Retriever som heter Milton. Milton och jag tycker om att spåra och leta upp människor ute i terrängen

Läs mer

Rapportören. Medlemstidning för Mälarö Brukshundklubb Nummer 1 2015

Rapportören. Medlemstidning för Mälarö Brukshundklubb Nummer 1 2015 Rapportören Medlemstidning för Mälarö Brukshundklubb Nummer 1 2015 Mälarö Brukshundklubb www.malarobk.se Tävlingsledare Anna Ahlgren 08-25 42 01 Ewa Swensson-Wirström 070-564 85 69 Redaktörens rader Styrelse

Läs mer

Hammarö Brukshundklubb. Årsmöteshandlingar 2015-02-21

Hammarö Brukshundklubb. Årsmöteshandlingar 2015-02-21 Hammarö Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015-02-21 Dagordning årsmöte Hammarö Brukshundklubb, 21 februari 2015 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av ordförande att leda årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Distriktskonferens 24-25 oktober 2015

Distriktskonferens 24-25 oktober 2015 Distriktskonferens 24-25 oktober 2015 Plats: Deltagare: Åkerby herrgård Se bilaga Lördagen ägnades åt gemensam konferens där innehållet presenteras i dessa minnesnoteringar. Söndagen ägnades åt utvecklingsprojektet

Läs mer

HUNDENS HUS KURSPROGRAM !!! STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED

HUNDENS HUS KURSPROGRAM !!! STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED KURSPROGRAM STOCKHOLM HÖSTTERMINEN 2014 P Å RÄTT KURS MED HUNDENS HUS, Årsta e-post: tel: 08-29 17 74 Hundens Hus kursprogram PUPPY PARTY Informationskväll för dig som ska eller har skaffat valp Gratis,

Läs mer

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsmål 2013

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsmål 2013 Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsmål 2013 En lokalklubbs uppgift enligt stadga för lokalklubb inom SBK är: Vi ska sprida kunskap om hund Vi ska genom att sprida kunskap om hund förbättra

Läs mer

Nyhetsbrev nr 1 2016. Markaryds Brukshundklubb KOMMANDE ARRANGEMANG. Arbetshelg på klubben 14 & 15/5 klockan 10-16

Nyhetsbrev nr 1 2016. Markaryds Brukshundklubb KOMMANDE ARRANGEMANG. Arbetshelg på klubben 14 & 15/5 klockan 10-16 Markaryds Brukshundklubb Nyhetsbrev nr 1 2016 KOMMANDE ARRANGEMANG Arbetshelg på klubben 14 & 15/5 klockan 10-16 Medlemsmöte den 29/5 klockan 14,00 i Klubbstuga Träningstävling torsdagen den 2/6 klockan

Läs mer

VERKSAMHETSFÖRSLAG SBK SKARABORGSDISTRIKTET 2016/2017 VERKSAMHETSFÖRSLAG

VERKSAMHETSFÖRSLAG SBK SKARABORGSDISTRIKTET 2016/2017 VERKSAMHETSFÖRSLAG VERKSAMHETSFÖRSLAG Verksamhetsförslag för 2016 och 2017 Brukshundklubbens uppgifter är: Vi ska sprida kunskap om hund Vi ska genom att sprida kunskap om hund förbättra förutsättningarna för hunden och

Läs mer

Distriktsombud: Elisabeth Arebark Ninni Malmström Liselotte E Svensson Malin Olsson

Distriktsombud: Elisabeth Arebark Ninni Malmström Liselotte E Svensson Malin Olsson Karlshamns Brukshundklubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen får härmed avge sin berättelse över klubbens verksamhet under 2013 Styrelse mm, Ordförande Ninni Malmström, Vice ordförande Åsa Sandström,

Läs mer

HÖSTMÖTESPROTOKOLL. Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK.

HÖSTMÖTESPROTOKOLL. Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK. HÖSTMÖTESPROTOKOLL Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK. Närvarande lokalklubbar: Danderyd Täby BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, Solna Sundbyberg

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. November 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 November 2014 Medlemsmöte och RACET Den 5 oktober var det dags för medlemsmöte och RACET. Förutom de vanliga rapporterna om verksamheten togs det beslut om en alkohol- och drogpolicy för klubbens

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011.

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Plats: Klubbstugan, Heden Deltagare ledamöter: Mats Edbäck, Inga lill Palmberg, ulrika S N, Maj britt Johnsson Deltagare suppleanter:

Läs mer

Tierps Brukshundklubb. Årsmöteshandlingar 2014. Mötet hålls i klubbstugan den 12 februari 2014 klockan 19.00

Tierps Brukshundklubb. Årsmöteshandlingar 2014. Mötet hålls i klubbstugan den 12 februari 2014 klockan 19.00 Tierps Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2014 Mötet hålls i klubbstugan den 12 februari 2014 klockan 19.00 Förslag på dagordning till årsmötet för Tierps Brukshundklubb den 12 feb 2014 kl 19.00 i klubbstugan

Läs mer

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid Att anordna en rallylydnadstävling Planera i god tid Tänk på att vara ute i god tid med planeringen av tävlingen. Är det en officiell rallylydnadstävling som klubben ska arrangera, så ska ansökan göras

Läs mer

Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå.

Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå. 1(5) Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå. Närvarande: Birgitta Forsberg (BF) ordf., Marcus Hjortsberg (MH) v. ordf., Margareta

Läs mer

För dig och din hund! SVENSKA KENNELKLUBBEN HUNDÄGARNAS RIKSORGANISATION

För dig och din hund! SVENSKA KENNELKLUBBEN HUNDÄGARNAS RIKSORGANISATION För dig och din hund! SVENSKA KENNELKLUBBEN HUNDÄGARNAS RIKSORGANISATION SVENSKA KENNELKLUBBENär hundägarnas riksorganisation och företräder alla hundar och hundägare i Sverige. I organisationen finns

Läs mer

SM LYDNAD & AGILITY 2013

SM LYDNAD & AGILITY 2013 Hjärtligt välkommen till Falkenberg och SM LYDNAD & AGILITY 2013 PM Fredagen den 14 juni träffas vi på Falkenbergs Idrottsplats och SM drar igång. Parkering för tävlande finns i direkt anslutning till

Läs mer

INFOBLADET. våren 2013 NU ÄR KURSER OCH TÄVLINGSSÄSONG ÄNTLIGEN IGÅNG PRENSENTATION AV ÅRETS STYRELSE KALLELSE TILL ÅRETS MEDLEMSMÖTEN

INFOBLADET. våren 2013 NU ÄR KURSER OCH TÄVLINGSSÄSONG ÄNTLIGEN IGÅNG PRENSENTATION AV ÅRETS STYRELSE KALLELSE TILL ÅRETS MEDLEMSMÖTEN INFOBLADET våren 2013 NU ÄR KURSER OCH TÄVLINGSSÄSONG ÄNTLIGEN IGÅNG PRENSENTATION AV ÅRETS STYRELSE KALLELSE TILL ÅRETS MEDLEMSMÖTEN LINKÖPINGS BRUKSHUNDKLUBB Linköpings brukshundklubb på nätet Håll vår

Läs mer

Waxholms Brukshundklubb

Waxholms Brukshundklubb Waxholms Brukshundklubb Årsmöteshandlingar Mötet äger rum lördagen den 13 februari 2016, kl. 17.00 i klubbstugan, Tenö med efterföljande buffémiddag för de som anmält sitt deltagande. Innehåll sidan Förslag

Läs mer

Arbetsplan LEDARutbildning

Arbetsplan LEDARutbildning Arbetsplan LEDARutbildning för medhjälpare i allmänlydnadskurser för kursmaterial Allmänlydnad av Inki Sjösten i samarbete med Hundägarutbildningskommittén (HUkom) i Ronneby Brukshundklubb SRI Publication

Läs mer

Arbeta med media i klubben

Arbeta med media i klubben Arbeta med media i klubben Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång mediaarbete i klubben. v2.indd 1 2009-02-19 12:47:43 Arbeta med media i klubben Syns du inte, finns du inte. Det är ett talesätt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 YSTADS BRUKSHUNDKLUBB

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 YSTADS BRUKSHUNDKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 YSTADS BRUKSHUNDKLUBB Styrelsen för Ystads Brukshundklubb 2010 avger härmed redovisning för föreningens verksamhet under året 2010. Styrelsen har haft följande sammansättning:

Läs mer

Utvärdering av RAS, Rasspecifik AvelsStrategi, kortsiktiga mål för airedaleterrier år 2013

Utvärdering av RAS, Rasspecifik AvelsStrategi, kortsiktiga mål för airedaleterrier år 2013 UtvärderingavRAS,RasspecifikAvelsStrategi, kortsiktigamålförairedaleterrierår201 SvenskaKennelklubbengodkändeochfastställdeRASförairedaleterrierden22mars2012, förattgällafrånochmedår2012tillochmedår2016.rasharredovisatsiairedaleterrier

Läs mer

1. Väsby IK friidrott

1. Väsby IK friidrott Bilaga 1. Projektbidragsansökningar 15 april 2015 1. Väsby IK friidrott Väsbyspelen 2015 och distriktmästerskap i friidrott för ungdomar 2. Biografföreningen Sober Söndagsjazz med levande musik 3. Väsby

Läs mer

Datum: 2015-04-14 Tid: Klockan 19.00 Plats: Skövde BK

Datum: 2015-04-14 Tid: Klockan 19.00 Plats: Skövde BK Datum: 2015-04-14 Tid: Klockan 19.00 Plats: Skövde BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Maria Lögdlund Britta Althorn Lalla Hammarström Ej närvarande: Jan Åberg (avanmäld) Arne Våring Barbro

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Protokoll 1/2014 Datum: 2014-04-04-05 Tid: Plats: Fredag kl 12.00 - lördag kl12.00 Scandic hotell i Norrköping Närvarande: Ordförande Nina Christoffersson

Läs mer

Styrelsen för Karlshamns Hundungdom avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2014.

Styrelsen för Karlshamns Hundungdom avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2014. Karlshamns Hundungdom Årsmöteshandlingar 2015 1 Styrelsen för Karlshamns Hundungdom avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2014. Styrelsen Christer Nilsson Catja Knutsson Moa Gustafsson Julia

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002

DRAGBLADET. Fjällvandring med drag i. Kick-Off 28/9 2002. MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 DRAGBLADET MEDLEMSBLADET FÖR JÄMTLANDSFJÄLLENS SLÄDHUNDKLUBB Nr 2 2002 Kick-Off 28/9 2002 Fjällvandring med drag i DRAGBLADET DRAGBLADET är ett medlemsblad för Jämtlandsfjällens slädhundklubb. Medlemsbladet

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Styrelsemöte 2004 12 02. Närvarande. Anders Ahlqvist Silva Holmér Ulrik Bergquist Ulrika Pettersson Vanja Ljung Rinnie Iderborn Lars Erik Johansson Kerstin Sundberg Ej

Läs mer

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb

Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan Gnesta-Trosa Brukshundklubb Verksamhetsplan 2016 Gnesta-Trosa Brukshundklubb 1 2 Inledning 2006 beslöts att Svenska Brukshundklubben och hela deras organisation ska arbeta utifrån målstyrning för att få en mer aktiv och delaktig

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Protokoll 3/2012 Datum: 2012-08-03-04 Tid: 13:00 Plats: Lövudden Mälarkonferens i Västerås Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Katinka Ryttse

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 4-2013 1 december Om du vill ha material infört

Läs mer

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Datum: Söndagen 25/3-2012 kl. 13.00 Plats: Föreningslokalen Pärlgatan 7a Kulturskolan, Källarplan 691 41 Karlskoga Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Fastställande

Läs mer

Protokoll Distriktsmöte

Protokoll Distriktsmöte Plats: Njudung BK, Skede Tid: 13 september 2014 kl 11.00 14.30 Protokoll Distriktsmöte Närvarande: 13 klubbrepresentanter från Eksjö BK, Emmaboda BK, Jönköping BK, Njudung BK, Nässjö BK, Sommenbygdens

Läs mer

Vill du bli lärare i Brukshundklubben?

Vill du bli lärare i Brukshundklubben? I samarbete med Vill du bli lärare i Brukshundklubben? Ny utbildning startar i april 2016 Mål: Uppnå kunskap och behörighet att utbilda blivande instruktörer enligt grundmodulens utbildningsplan. Under

Läs mer

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11

Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 Från valp till jakthund valpar födda 24/6-11 TJH MANDYLIKE S LOADSTAR TWIGG S TOLTEK Valparna är nu 9 månader och jag har fått in så många fina rapporter om dem som jag vill delge Er alla. TWIGG S AND

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR MÖNSTERÅS BRUKSHUNDKLUBB 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR MÖNSTERÅS BRUKSHUNDKLUBB 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR MÖNSTERÅS BRUKSHUNDKLUBB 2015 Mönsterås Brukshundklubb har under året haft nio (9) styrelsemöten och två (2) avdelningsmöten. Medlemsantalet har varit: Ordinarie: 170 st Ungdomsmedlemmar:

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra INNEHÅLL 1. DAGORDNING... 3 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE... 4 2.1. Förtroendevalda... 4 2.2. Fullmäktigedeligater...

Läs mer

TJUVSTARTER I AGILITY - en kamp i envishet

TJUVSTARTER I AGILITY - en kamp i envishet TJUVSTARTER I AGILITY - en kamp i envishet Av Marie Hansson När det handlar om tjuvstarter är det ofta en kamp mellan en ivrig hund och dess förare. Men ju mer psykologi man använder, desto större övertag

Läs mer

Buhundspelen 2015 Hökensås

Buhundspelen 2015 Hökensås Buhundspelen 2015 Hökensås Buhundspelen Buhundspelen är en inofficiell tävling som arrangeras av NBR och består av tre olika grenar. I varje gren får hunden ett visst antal poäng som läggs ihop till en

Läs mer

Landskrona Brukshundklubb. Avdelningsmöte. Mötesprotokoll

Landskrona Brukshundklubb. Avdelningsmöte. Mötesprotokoll Avdelningsmöte Mötesprotokoll 2005-08-23 På mötet deltog 17 medlemmar. 1. Mötets öppnande Arne Jonsson öppnar det stadgeenliga mötet med Landskrona Brukshundklubb klockan 19.00 den 23 augusti på Jyckebo

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2016 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, 165 72 Hässelby, Grundad 1979-10-10 September, en månad med stora arrangemang Som alla förhoppningsvis vet så genomförs de två största arrangemangen de kommande helgerna. Vi inleder med Kyrkhamnsdagen och därefter Hobbymässan. Utöver detta

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 2011-09-20 Plats: Stockholmsavdelningen Protokoll nr 8

Protokoll från styrelsemöte 2011-09-20 Plats: Stockholmsavdelningen Protokoll nr 8 Protokoll från styrelsemöte 2011-09-20 Plats: Stockholmsavdelningen Protokoll nr 8 Närvarande: Lennart Larsson, Malou Wallén, Lotta Berntsson, Lennart Lindberg, Lars Magnuson, Maud Steinrud, Lotta Ahlberg-Wennersten,

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Viktigt från kansliet Det sista

Viktigt från kansliet Det sista Nr 5 2009 Året börjar lida mot sitt slut men räddningshundarna jobbar vidare med full fart! Året har varit fyllt av olika slags prov och tävlingar liksom kurser och träningshelger, men nu kvarstår inte

Läs mer

Företagande mot sporten

Företagande mot sporten Företagande mot sporten Att driva företag och samtidigt fokusera på hoppsporten Fredrik Spetz 2015-01-06 Innehåll Inledning och syfte... 3 Metod... 4 Insamlad data från intervjuer... 5 Analys... 7 Slutsats...

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Närvarande Ej närvarande. Lena Jernström Lars-Erik Johansson Silva Holmér Anna Carlson Ulrik Bergquist Jeanette Liljebäck Kerstin Sundberg Vanja Ljung Crister Rosenberg Jenny Mellåker Ulrika Pettersson

Läs mer

IMMI S NYHETSBREV April 2013

IMMI S NYHETSBREV April 2013 IMMI S NYHETSBREV April 2013 Hemsidan Äntligen är den större planeringen kring IMMI s hemsida klar och vi letar för fullt efter en bra, snabb och billig webdesigner. Styrelsen ser gärna att en IMMI medlem

Läs mer

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben

Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Club Show för Welsh Springer Spaniel klubben Fastställt vid ordinarie årsmöte 20150322 Club Show Club Show arrangeras av Welsh Springer Spaniel klubbens klubbstyrelse i samarbete med medlemmar eller aktivitetsgrupper

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

Medlemsblad Nr 1 2009

Medlemsblad Nr 1 2009 Medlemsblad Nr 1 2009 2009-03-30 Vår nya ordförande... Särskilt intressanta artiklar: Foderanläggning registrera dig hos Jordbruksverket. Aktiviteter och gemenskap, utveckla dig och din häst. B-vitamin

Läs mer

Motion till Förbundsmötet 2014. Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete

Motion till Förbundsmötet 2014. Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete Motion till Förbundsmötet 2014 Ankom 13 11 24 114 73 Stockholm Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete Bakgrund: har aldrig engagerat sig i idrottsgymnasier i någon form. S.k. profilerade

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 3/2014 Datum: 2014-03-10 Tid: 20:00-21:45 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Yvonne Ahlin (UG Agility)

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

Anteckningar från arbetsmöte för lärmiljöprojektet 091103 (webbmöte i Adobe Connect 13:00-14:30)

Anteckningar från arbetsmöte för lärmiljöprojektet 091103 (webbmöte i Adobe Connect 13:00-14:30) Deltog: Helena Bengtsson, Mjölby Marie Eriksson, Söderköping Anne Hederén, Länsbiblioteket Karin Hermansson, Ödeshög Inger Hollström Flis, Motala Tommy Jansson, Norrköping Anja Leiding, Åtvidaberg Sten

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013

Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013 Inbjudan till funktionärs- & medlemsutbildningar HÖSTEN 2013 Utställd från Riktad till Utbildningskommittén Svenska Hundklubben Lokalavdelningar Svenska Hundklubben Under hösten inbjuder UBK till följande

Läs mer

Revisorer Ordinarie har varit Ingela Bergare och Johanna Biderman. Suppleanter har varit Jane Avena och Camilla Appelgren.

Revisorer Ordinarie har varit Ingela Bergare och Johanna Biderman. Suppleanter har varit Jane Avena och Camilla Appelgren. Svenska Australian Shepherdklubben, SASK Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för Svenska Australian Shepherdklubben (SASK) avger härmed följande verksamhetsberättelse avseende verksamhetsåret 2015. Styrelse

Läs mer

Att planera, köpa och genomföra teckenkurs

Att planera, köpa och genomföra teckenkurs Tecknologen AB - din resurs när det gäller tecken - Att planera, köpa och genomföra teckenkurs Några tankar och förslag kring teckenkurser i samarbete med Tecknologen AB Håkan Ernklev 2013-09 1 Att planera,

Läs mer

För valpköpare. Prägel. Valpen

För valpköpare. Prägel. Valpen För valpköpare Prägel Det är viktigt att ta reda på både mammans och pappans mentalitet; hur de är till sitt temperament. Båda föräldrarna präglar sina avkommor, mamman mycket mer eftersom hon tillbringar

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag nummer 4

Förbundsstyrelsens förslag nummer 4 Förbundsstyrelsens förslag nummer 4 Revidering av meriteringsregler för draghund nordisk stil Postadress: Box 4, 123 21 Farsta Besöksadress: Frykdalsbacken 20, Farsta Telefon: 08-505 875 00 Fax: 08-505

Läs mer

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Tid: 18.00 Plats: hos Camilla Reichenberg, Löpargatan 91 Närvarande: Camilla Reichenberg (CR) Sofia Kindlund (SK) Lise-Lott Jansson (LJ) Mia

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Dialogen med ordföranden för intresseföreningen Infocom sker kontinuerligt.

Dialogen med ordföranden för intresseföreningen Infocom sker kontinuerligt. Uppföljning av verksamhetsplanen Efter att halva året har gått är det dags att göra en uppföljning av verksamhetsplanen, det vill säga pricka av de saker som är gjorda och konstatera vad som är kvar att

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Hallands Ridsportsförbunds Ungdomssektion. Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Hallands Ridsportsförbunds Ungdomssektion. Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011 Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011 1 Mål för verksamheten: Samverka med klubbarnas ungdomssektioner, dels genom personlig kontakt och vid stormöten, ordförande konferenser,

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Agneta Östlund Retriever ansvarig Ingela Norrby

Läs mer

Kollektiv kamp väckte Tyrolen

Kollektiv kamp väckte Tyrolen Sverige. VARFÖR SKA ALLA HA VARSIN SÅG? Kollektiv kamp väckte Tyrolen TEXT&FOTO maria lindberg The Hector spelar på dansbanans scen med det psykedeliskt målade taket. fib 24 > fib 25 SVERIGE Den kollektiva

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 www.sbmotorsport.inc.se Förord Täta race med lite bök och stök. Billiga bilar med toppfart på 80 km/h. Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport, och

Läs mer

Policydokument. Styrelsen Njurunda Simsällskap 2013-01- 01

Policydokument. Styrelsen Njurunda Simsällskap 2013-01- 01 2013 Policydokument Styrelsen Njurunda Simsällskap 2013-01- 01 1 Allmänt 1.1 Njurunda Simsällskap (NSS) skall verka för att främja simning i enlighet med Riksidrottsförbundets och Svenska Simförbundets

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Målsättning För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har

Läs mer

UTBILDNING. hösten 2016

UTBILDNING. hösten 2016 UTBILDNING hösten 2016 Påfarten Varför Påfarten? Svaret är att Påfarten vill ge dig bättre koll på vad facket gör. Du får träffa byggnadsarbetare från olika företag. Du får veta mer om vad din medlemsavgift

Läs mer

Poängberäkning för år 2015 (sammanställs i början av 2016)

Poängberäkning för år 2015 (sammanställs i början av 2016) Poängberäkning för Årets Utställningsfurie Poängberäkning för år 2015 (sammanställs i början av 2016) Hundägarna skall vara medlem i Svk FUR Hundarna skall vara svenskregistrerade (undantag norskregistrerade,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 Verksamheten i stort Styrelsen och dess arbete Styrelsen har under året bestått av följande medlemmar Ordförande Bengt Sandell Viceordförande Christer Ahlberg Sekreterare

Läs mer