Varmt välkomna till ett nytt läsår!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Varmt välkomna till ett nytt läsår!"

Transkript

1 Nacka augusti 2016 Varmt välkomna till ett nytt läsår! Vi hälsar alla elever och vårdnadshavare välkomna till ett nytt läsår! Vi kommer att starta upp med fokus på trygghetsarbete i klasserna. Terminsstart för Järla skola är måndagen den 22 augusti kl på skolans framsida. Vårdnadshavare är välkomna att delta på välkomstcermonin på skolgården. Därefter går eleverna med sina lärare till klassrummen. Eleverna slutar kl på måndagen. Övriga dagar i veckan läser vi enligt ordinarie schema (finns på Schoolsoft). Föräldramöte Vi ser fram emot att träffa er vårdnadshavare och bjuder härmed in till föräldramöte i Nacka aula den 24 augusti kl Vi kommer att presentera oss, och skolans fokusområden för läsåret. Trafikenheten i Nacka kommun kommer att hålla en presentation om säkra skolvägar. Efter gemensam information i aulan är ni välkomna till respektive klassrum för möte med lärare/mentorer. Men info kommer från arbetslagen. Vårdnadshavare till elever i Nacka Musikklasser i åk 4 inbjuds redan för särskild musikinformation. Föreläsningar för vårdnadshavare Som en del i vårt värdegrundsarbete vill vi även bjuda in er vårdnadshavare till två föreläsningar: Tisdagen den 30 augusti kl i skolans matsal Maria Dufva, kriminolog och expert på de trevligheter och farligheter som sker i den digitala världen. Maria kommer att föreläsa om aktuella frågor i ämnet. Föreläsningen riktar sig i första hand till er som har elever i åk 3-6, men alla som vill är självklart välkomna. På måndag och tisdag i samma vecka kommer Maria Dufva att vara på skolan och föreläsa för elever i åk 3 och åk 4. Studieresa I samband med höstlovet vecka 44, måndagen den 31/10 till onsdagen den 2/11, kommer samtliga medarbetare på skolan att åka på en studieresa. Ni som har barn på fritids i Förskoleklass-åk 3 och har behov av omsorg de dagarna meddelar via mail till Anette Esbron anette.esbron@nacka.se senast den 23 september.

2 Information om Schoolsoft Schoolsoft är Järla skolas informationskanal. På Schoolsoft publicerar vi all information till er vårdnadshavare. Det är även på Schoolsoft ni sjukanmäler ert barn om han/hon är sjuk, se nedan. Rutiner gällande sjukfrånvaro åk F-6 Skolans rutin är att ni vårdnadshavare loggar in i Schoolsoft och anmäler sjukfrånvaro. Kom ihåg att meddela frånvaro för varje dag ert barn är sjukt, före kl Vi ber er också att se över att vi har rätt mail och telefonnummer till er på Schoolsoft. Om ni behöver hjälp med inloggning eller någonting annat gällande Schoolsoft är ni välkomna att höra av er till Järla skolas expedition. Det finns en Schoolsoftapp som går att ladda ner. Se länk Ledigheter Om du/ni önskar ledigt för ert barn ansöker ni om det på en ledighetsansökan, blanketten finns på Schoolsoft. All frånvaro påverkar studieresultaten och kan inverka på betyg och bedömningar. Enligt skollagen 2010:800 Kap gäller att: Elev i grundskola får beviljas kortare ledighet för enskilda angelägenheter. Om det finns synnerliga skäl får längre ledighet beviljas Rektor beslutar om ledighet. Rektor får inte uppdra åt någon annan att fatta beslut om ledighet som avser längre tid än 10 dagar På Järla skola har varje lärare har rätt att besluta om 2 dagars ledighet för en elev. Ledigheter utöver detta kan beviljas om det finns synnerliga skäl/enskild angelägenhet. Semesterresor räknas ej som synnerliga skäl. Vi önskar att ni alla i största möjliga utsträckning planerar in semestrar och ledigheter på loven. Förväntansdokument För trygghet och tydlighetens skull vill vi att alla elever tillsammans med sina vårdnadshavare går igenom skolans förväntansdokument. Specialkost Vi ber som har barn i behov av specialkost att fylla i bilagd blankett och lämna den till klasslärare/mentor snarast. Allvarlig allergi eller sjukdom Om ert barn har en allvarlig sjukdom eller allergi som skolan behöver veta om ber vi er att meddela klasslärare/mentor. Vi ber er också att skriva ett infoblad i A4 format, med kort beskrivning av problematik samt ev. önskvärda åtgärder och era kontaktuppgifter samt med ett foto på ert barn och lämna detta till klasslärare/mentor.

3 Bilagor i dokumentet: 1. Blankett/Förväntansdokument 2. Specialkost 3. Medgivande om publicering 4. Brev från Föräldrarådet Återigen, varmt välkomna till läsåret 2016/17! önskar Anne Engardt, Agneta Näslund, Maj-Len Ehrnstén och Åsa Franzén

4 Bilaga 1 Förväntansdokument Förväntningar du som vårdnadshavare kan ha på skolan: Vi som arbetar på Järla skola kommer göra vårt yttersta för att ditt barn ska trivas och få en fullvärdig utbildning, i en god arbetsmiljö. Du är alltid välkommen att besöka skolans verksamhet. Meddela oss innan besöket. Vi informerar dig om det sker förändringar i barnets skolsituation. Vi kontaktar dig samma dag, om en allvarlig incident inträffat. Vi inbjuder till föräldramöte en gång per läsår. Vi inbjuder till utvecklingssamtal en gång per termin. I dialog med dig/er bokas ytterligare samtal om behov finns. Vi skickar regelbundet information om vad som händer i klassen och på fritidshemsavdelningarna. Skolledningen skickar månadsinformation. Vi svarar på dina mejl inom två arbetsdagar. Vid frånvaro kontaktar vi dig som vårdnadshavare om ditt barn inte är sjukanmäld. Vi arbetar aktivt för att motverka all form av kränkande behandling. Skolan ansvarar inte för medtagna värdesaker ex. mobiltelefoner, pengar och busskort. Förväntningar skolan har på dig som vårdnadshavare: Ditt barn kommer till skolan i rätt tid och är redo att börja dagens arbete vid lektionsstart. Ditt barn kommer till skolan utvilad, med mat i magen och klädd efter väder. Du läser information från skolan och fritidshemmet och ser till att svarstalonger skickas tillbaka i tid. Du skapar förutsättningar för att ditt barn klarar sina läxor. Du tar kontakt med skolan om något inträffar som påverkar ditt barns skolsituation. Ditt barn blir representerat på föräldramöten och utvecklingssamtal. Du anmäler frånvaro före kl på morgonen. Du informerar om förändringar då det gäller dina kontaktuppgifter. Du meddelar personalen, när du hämtar ditt barn. (åk F-3) Att du i första hand kontaktar berörd personal, vid frågor och problem. Att du är restriktiv med att begära ledigt för ditt barn. Att du inte pratar illa om skolan inför ditt barn.. Förväntningar skolan har på dig som elev: Du kommer i tid till skolan, utvilad med mat i magen. Du har med dig allt du behöver för skoldagen. Du visar hänsyn mot alla på skolan och är en bra kompis. Du tar ansvar för ditt skolarbete och gör ditt bästa. Du tar ansvar för dina läxor och lämnar in dem i tid. Du äter mat och rör på dig under skoldagen. Du känner till och följer skolans regler.

5 Vi har tillsammans läst förväntansdokumentet och kommer att följa det som förväntas av oss. Ja Nej Mitt barn får förekomma på bild i skolkatalogen. Mitt barn får förekomma med adress på klasslista mm. Mitt barn får förekomma på bild i skolans lokaler. Ja Nej Ja Nej Ja Nej Elev Vårdnadshavare Lämnas till mentor/klasslärare senast den 29 augusti.

6 Bilaga 2 ELEV MED BEHOV AV SPECIALKOST Ifylles av vårdnadshavare Formuläret lämnas till lärare för vidarebefordran till skolmåltidspersonal och för kännedom till skolsköterska, klasslärare, hemkunskapslärare, fritidspersonal och fritidsklubb. Barnets/elevens namn: Personnummer: Klass: Skola: Vårdnadshavares namn: Mitt barn tål inte: Nötter, jordnötter eller mandel Mjölkäggvita (mjölkprotein) Laktosintolerant (mjölksocker) Ägg Fisk Soja/baljväxter Sädesslag, vilka? Annan födoämnesöverkänslighet? Finns risk för svåra akuta reaktioner? Ja Nej Mot vad? Har det inträffat svår akut reaktion tidigare? Ja Nej Har barnet akutmediciner om det får i sig fel mat? Ja Nej Var finns barnets akutmedicin? Vem i skolpersonalen har Ni vidtalat som kan ge medicinen? Vårdnadshavare ansvarar för att informera lärare och skolmåltidspersonal vid förändringar i barnets födoämnesöverkänslighet. Skolhälsovården skall även informeras av vårdnadshavarna. Ort Datum Vårdnadshavares underskrift och telefon nummer dagtid Denna blankett gäller till dess att en ny blankett inkommer enligt ovan.

7 Bilaga 3 Medgivande om publicering Järla skola vill gärna sprida positiv information med bilder om verksamheten på skolan, på Schoolsoft, Järlas Facebookgrupp, i lokalpress, brevutskick och mail. I det fall ni i ett senare skede ångrar ert samtycke kontaktar ni lärare/mentor. Hör gärna av er om ni har frågor. Lämna talongen till ert barns lärare/ mentor senast den 1 september Medgivande om publicering ger möjlighet till att fotografera och använda digitala fotografier inom ovanstående enhets verksamhet och för publicering på till exempel enhetens hemsida och i interna kanaler. Digital fotohantering och publicering av foton regleras i Personuppgiftslagen (PUL). Syftet med denna lag är att skydda enskilda personers integritet. Gällande barn under 16 år krävs alltid ett samtycke från vårdnadshavare för att få publicera bilder och man kan närsomhelst ta tillbaka ett samtycke om man inte längre vill medverka på bilder som publiceras. Barnets/elevens namn: Personnummer: Mitt barn får finnas med på bilder på Järla skolas hemsida, Schoolsoft, Facebookgrupp, i lokalpress, brevutskick och via mejl från Järla skola. Vid extern publicering behöver aktuell bild inte godkännas av en vårdnadshavare. Bild med elevens namn Samtycker Samtycker ej Bild utan elevens namn Samtycker Samtycker ej Rörliga bilder utan elevens namn Samtycker Samtycker ej Rörliga bilder utan elevens namn Samtycker Samtycker ej Vårdnadshavare: (Vid delad vårdnad skall båda vårdnadshavarna skriva under.) Jag samtycker inte till publicering av foto där mitt barn finns med Vårdnadshavare:

8 Bilaga 4 Brev från föräldrarådet Hej och välkomna tillbaka till en ny termin! Det är när man kommer tillbaka efter sommarlovet och ser hur barnens kompisar har skjutit i höjden som man inser hur mycket ens egna barn har vuxit. I Järla skolas föräldraråd har några av barnen vuxit så mycket att de gått vidare till andra skolor, och vi har haft ett litet generationsskifte. Nu behövs nya engagerade föräldrar! Vi har tidigare haft en aktiv matgrupp och trafikgrupp som har åstadkommit mycket bra för våra barn. Men det finns alltid mer att göra, inom dessa områden och andra. Som medlem i föräldrarådet väljer man själv hur mycket eller lite man vill delta, och inom vilka områden man vill engagera sig. Kanske går man bara på de möten vi har med skolledningen varje termin (ca två möten/termin à en timme). Kanske hoppar man över de mötena och arbetar enbart med de frågor man brinner för. Det finns inga måsten, men ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma. Hör av er till jarlaforaldrarad@gmail.com om ni vill veta mer eller om ni vill anmäla er. Varmt välkomna! Vänliga hälsningar, Yasemin Sagnak och övriga medlemmar

ELEVHÄLSOPLAN SALTSJÖ-DUVNÄS SKOLA

ELEVHÄLSOPLAN SALTSJÖ-DUVNÄS SKOLA 2014-09-23 ELEVHÄLSOPLAN SALTSJÖ-DUVNÄS SKOLA 2014 Innehållsförteckning: Elevhälsoplan - presentation Elevhälsoarbete arbetsgång, protokoll för EVK Lathund inför upprättande av åtgärdsprogram Handlingsplan

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar och

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH RUTINER FÖR ALLERGI, SPECIALKOST SAMT FÖR ELEVER I BEHOV AV MEDICINERING SALTSJÖ-DUVNÄS SKOLA 2018

HANDLINGSPLAN OCH RUTINER FÖR ALLERGI, SPECIALKOST SAMT FÖR ELEVER I BEHOV AV MEDICINERING SALTSJÖ-DUVNÄS SKOLA 2018 2018-08-10 Uppdateras ht 2019 HANDLINGSPLAN OCH RUTINER FÖR ALLERGI, SPECIALKOST SAMT FÖR ELEVER I BEHOV AV MEDICINERING SALTSJÖ-DUVNÄS SKOLA 2018 Bilagor: 1. Sammanställningsblankett Duvnäs allergi, specialkost

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret SIG1000, v4.0, 2012-09-24 1 (8) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2017-2018 Vår vision för Tingvallaskolan bygger på att vi tror att alla elever ska lyckas. Tingvallaskolan ska vara en skola där alla

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar

Läs mer

Till Föräldraforum på respektive skola. Synpunkter lämnas till respektive verksamhetschef senast 7/4 2016

Till Föräldraforum på respektive skola. Synpunkter lämnas till respektive verksamhetschef senast 7/4 2016 Till Föräldraforum på respektive skola Synpunkter lämnas till respektive verksamhetschef senast 7/4 2016 Föräldraråd Iden om förväntandokument kom upp på centralt föräldraråd dec 2015. Förslag presenterades

Läs mer

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Välkomna till föräldramöte 3a och 3b Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Mötets innehåll Vad gör vi i skolan? Skolan informerar Fritids Läxor Utvecklingssamtal Om ett år En vädjan Skolans informationskanaler

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020 Diö skola Diö skola och fritidshem Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2019-2020 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps

Läs mer

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY - 2017-2018 En god samverkan mellan föräldrar och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt. Målet är att varje elev ska få goda förutsättningar

Läs mer

Välkommen till Stocksunds RE

Välkommen till Stocksunds RE Välkommen till Stocksunds RE Till nya elever och vårdnadshavare läsåret 2018/2019 Vi har i detta häfte samlat viktig information, som vi önskar att ni läser tillsammans. Viss information vill vi att ni

Läs mer

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola!

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Fjälkinge den 14 augusti 2018 Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Alla elever i åk 7-9 önskas välkomna efter ett långt och härligt sommarlov, särskilt välkomna är de nya elever som

Läs mer

Allmän information från Moröskolan, läsåret

Allmän information från Moröskolan, läsåret Allmän information från Moröskolan, läsåret 2019 2020 Skolans hemsida www.skelleftea.se/moroskolan Här får du, under olika puffar, information om: Skolrådsprotokoll Utvecklingsplaner Plan mot kränkande

Läs mer

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019 Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2018-2019 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Välkomna till ett nytt läsår!

Välkomna till ett nytt läsår! Bromma 2015-08-19 Till elever och vårdnadshavare på mellanstadiet Välkomna till ett nytt läsår! Vi hoppas att ni alla har haft en avkopplande och härlig sommar. Vi har haft några dagar ihop i vårt lärarlag

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012 Förväntansdokument Utfärdat augusti 2012 Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång ska skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande.

Läs mer

INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN

INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN INFÖR LÄSÅR 16/17 FÖR FÖRÄLDRAR/MÅLSMÄN Foton och filmer i marknadsföring I och med den digitala tekniken finns nu möjlighet att jobba med bild, film och ljud i en helt ny utsträckning än tidigare. Alltmer

Läs mer

Gemensamt dokument för att använda i verksamheten inom Förvaltning för Livslångt Lärande. Fastställt vid Föräldrarådet

Gemensamt dokument för att använda i verksamheten inom Förvaltning för Livslångt Lärande. Fastställt vid Föräldrarådet Gemensamt dokument för att använda i verksamheten inom Förvaltning för Livslångt Lärande Fastställt vid Föräldrarådet 2016 04 13 Förväntansdokument Syftet är att bli tydligare i dialogen förskola / skola

Läs mer

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET 2016-17 På Karlskrona språkskola önskar vi tillsammans med våra elever och deras vårdnadshavare samarbeta, för att bidra till en uppväxtmiljö som skapar fungerande

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Kungsklippeskolans rektorsområde

Kungsklippeskolans rektorsområde TILLSAMMANS På fotot: Skulpturen Tillsammans och Kungsklippeskolan Kungsklippeskolans rektorsområde Kräpplaskolan Fk-3 Kungsklippeskolan Fk-9 Läsåret 2018-2019 "Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma

Läs mer

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS Rutiner för frånvaro och ledighet KMS 2014-2015 Skollagen I skollagen som började tillämpas hösten 2011 och i skolförordningen regleras frågor som rör när elev i grundskolan uteblir från skolarbetet. Huvudman

Läs mer

Välkommen till Rudbeck!

Välkommen till Rudbeck! Välkommen till! Vi hälsar dig varmt välkommen till och din tid som gymnasieelev hos oss. Det kommer att bli mycket som är nytt för dig. Med detta brev vill vi hjälpa till att svara på några av alla dina

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer

Välkomna till oss på Lugnets skola!

Välkomna till oss på Lugnets skola! Välkomna till oss på Lugnets skola! Förskoleklasserna 2019/20 Lugnets skola 3 juni 2019 Hej! Nu är det bara en lång skön sommar kvar innan skolan börjar! Här kommer lite information om de första veckorna,

Läs mer

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen.

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen. Utflykten till Skansen var en härligt blöt dag! Vi såg många djur och hade en fantastisk klass som det var en fröjd att åka på utflykt med, och de tog även hänsyn till andra passagerare på både Roslagsbanan

Läs mer

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan Välkomna till ett nytt läsår! SKOLKONTAKT Läsårstider: Höstterminen 18-08-22 18-12-19 Studiedag 18-10-16 Lovdagar 18-10-29 18-11-02 (Höstlov)

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015

Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015 Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015 Varmt välkomna! Presentation av oss personal på Järntorgsskolan. Vår gemensamma vision och hur vi arbetar för att förverkliga den. Våra förväntningar

Läs mer

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition

HUDDINGE KOMMUN. TELEFONNUMMER Sjukanmälan för elever Expedition HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2019/2020 har Kvarnbergsskolan cirka 660 elever i årskurserna 7-9. I åk 7 och 8 är eleverna indelade i femtongrupper,

Läs mer

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 Häggetorps- Skolan VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 ENGAGEMANG HUMOR LÄNGTAN Vår verksamhet präglas av humor och glädje, där alla ska känna trygghet och utvecklas. Vi behandlar alla efter sina olika förutsättningar

Läs mer

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School Välkommen till Du som nu börjar dina studier vid är naturligtvis nyfiken på skolan. Det här häftet innehåller viktig information om sådant du behöver veta om skolan. Informationen finns även på skolans

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2015/16 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

BARN OCH UTBILDNING Välkommen till skolan Inskrivningssamtal för nyanlända elever

BARN OCH UTBILDNING Välkommen till skolan Inskrivningssamtal för nyanlända elever BARN OCH UTBILDNING Välkommen till skolan Inskrivningssamtal för nyanlända elever Detta material ska användas vid inskrivning av nyanlända elever i grundskolan. Revidering 2017-10-31 SKOLA Sundsvalls kommun,

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola

Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola Riktlinjer för kommunikation mellan hem och skola - Backa Friskola Detta dokument fungerar som stöd för att kommunikationen och samarbete mellan hem och skola skall fungera så smidigt som möjligt. Dokumentet

Läs mer

Till dig som börjar på. Vidåkersskolan

Till dig som börjar på. Vidåkersskolan Till dig som börjar på Vidåkersskolan 2012/2013 SKOLAN ÄR VIKTIG! Vi hoppas Du håller med oss om detta och att du kommer att trivas. Det är en förmån att få gå i skolan och den är viktig för Din framtid.

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot SKOLNYTT Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35 MATSEDEL vecka 34/35 Måndag LOV Tisdag LOV Onsdag LOV Torsdag Makaroner, korv Fredag Fläskkarré, sås, pot. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås,

Läs mer

Ormstaskolans rutin för att främja närvaro samt förebygga och åtgärda frånvaro

Ormstaskolans rutin för att främja närvaro samt förebygga och åtgärda frånvaro 2017-08-30 SID 1/5 Ormstaskolans rutin för att främja närvaro samt förebygga och åtgärda frånvaro Skolans lokala rutin utgår från Vallentuna kommuns gemensamma rutin för att främja närvaro samt förebygga

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningsförvaltningen Ulla-Stina Millton, förvaltningschef De allra flesta sexåringar i Sverige går i förskoleklass. Förskoleklassen är en frivillig skolform där två kulturer möts - grundskolans

Läs mer

Datum Häggetorpsskolan. Tibro. Tibro kommun TIBRO Växel:

Datum Häggetorpsskolan. Tibro. Tibro kommun TIBRO  Växel: Datum 2017-10-04 Häggetorpsskolan Tibro Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Sida 2 (8) Innehållsförteckning Vision och grundläggande värderingar... 3 Vision: Viljan

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

VÄLKOMMEN till VÄLLSJÖSKOLAN

VÄLKOMMEN till VÄLLSJÖSKOLAN VÄLKOMMEN till VÄLLSJÖSKOLAN läsåret 2016/2017! I det här häftet får Du som förälder viktig läsårsinformation om skolan och rutiner: - Läsårstider - Kontaktinformation, arbetslag och personalfoto - Rutiner

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL GRANBERGSSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL GRANBERGSSKOLAN 2019-09-04 VÄLKOMMEN TILL GRANBERGSSKOLAN Kamratskap Respekt Ansvar Mod = KRAM!!!!!! SKOLDAGEN För att skoldagen ska bli så bra som möjligt är det viktigt att: Ditt/Dina barn kommer utsövda och med frukost

Läs mer

Vendelsö Hage Läsåret 2015-2016

Vendelsö Hage Läsåret 2015-2016 Vendelsö Hage Läsåret 2015-2016 Förhållningssätt och rutiner. Elever /Vårdnadshavare Vår vision är: Att behålla barnens motivation och glädje över att utvecklas genom variation,systematik och samarbete.

Läs mer

Riktlinjer för skolpliktsbevakning

Riktlinjer för skolpliktsbevakning Riktlinjer för skolpliktsbevakning Alla barn i Sverige har skolplikt och en lagstadgad rätt till utbildning. Skolplikten innebär även närvaroplikt, dvs. en skyldighet att delta i den utbildning som anordnas,

Läs mer

Riktlinjer för rapportering och hantering av frånvaro Gymnasieskolan

Riktlinjer för rapportering och hantering av frånvaro Gymnasieskolan BUN 37/2015 Barn- och utbildningsnämnden Riktlinjer för rapportering och hantering av frånvaro Gymnasieskolan Vaxholms stad 2015-05-25 Post: 185 83 Vaxholm Besök: Eriksövägen 27 Telefon: 08-541 708 00

Läs mer

ROSENBORGSENHETEN. Ytterligare 1 dag läggs ut av den enskilda skolan

ROSENBORGSENHETEN. Ytterligare 1 dag läggs ut av den enskilda skolan ROSENBORGSENHETEN Rosenborgskolan Majtorpskolan Läsåret 2013-2014 ROSENBORGSENHETEN INFORMATION TILL ELEVER OCH FÖRÄLDRAR LÄSÅRET 2013-2014 Vi önskar hälsa alla elever välkomna till det nya läsåret. I

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STUREBYSKOLAN LÄSÅRET 2015/2016

VÄLKOMMEN TILL STUREBYSKOLAN LÄSÅRET 2015/2016 STUREBYSKOLAN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (8) 2015-08-14 info LÄSÅRET 2015/2016 Häftet innehåller kort information för läsåret samt blanketter som skall fyllas i och lämnas till skolan. SID 2(8) VÄLKOMMEN

Läs mer

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Upprättad 2014-11-25 Innehåll Skolplikt och elevens rätt till utbildning... 3 Ansvarsfördelning... 3 Begreppsförklaring....

Läs mer

Välkomst- och inskrivningssamtal för nyanlända barn och ungdomar

Välkomst- och inskrivningssamtal för nyanlända barn och ungdomar 1 (12) Välkomst- och inskrivningssamtal för nyanlända barn och ungdomar Syfte Syftet med detta formulär är att det ska följa eleven från det att han/hon anländer till Sverige och genom elevens skolgång.

Läs mer

Välkommen till Brinellgymnasiet!

Välkommen till Brinellgymnasiet! Välkommen till Brinellgymnasiet! Upprop för åk 1 måndag 20/8 kl. 09.00 i aulan Du som ska börja läsa språkintroduktion hos oss har upprop tisdag 21/8 kl. 09.00 i Aulan. Här kommer information om skolstart

Läs mer

Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan...

Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan... Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan... 3 Fritidsverksamhet för årskurs F-3... 3 Fritidsklubb för årskurs 4-6...

Läs mer

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Skolplikten motsvaras av rätten till utbildning. Vårdnadshavare är skyldiga att se till att barnet fullföljer sin skolgång och skolan har ansvar för att

Läs mer

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2015-09-17 Välkommen till Kvarnbergsskolan 2015/2016 KVARNBERGSSKOLAN! Läsåret 2015/2016 har skolan cirka 650 elever i årskurserna

Läs mer

Föräldramöte Herrängens skola

Föräldramöte Herrängens skola Föräldramöte 2017 Herrängens skola Presentation Mentorer Lisa Ek (6A) Alexander Augustsson (6B) Thomas Smith (6C) Catharina Glaas (6D) Resurser Peter Emas (Klubben) Johan Schenström (Resurspedagog) Spec

Läs mer

Riktlinje Specialkost i grund-, grundsär-, gymnasie- och gymnasiesärskolan

Riktlinje Specialkost i grund-, grundsär-, gymnasie- och gymnasiesärskolan Riktlinje Specialkost i grund-, grundsär-, gymnasie- och gymnasiesärskolan Fastställd av: Folkhälsoförvaltningen Skolförvaltningen Karlskoga Kultur- och utbildningsförvaltningen Degerfors 2019-06-15 Innehåll

Läs mer

Viby skola Information till hemmen

Viby skola Information till hemmen Viby skola 2014-2015 Information till hemmen Välkomna till ett nytt läsår på Viby skola! Jag hoppas sommaren har varit bra och jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med er föräldrar. Nedan följer

Läs mer

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro

Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Castorskolans plan för att främja närvaro och rutiner för att åtgärda frånvaro Upprättad 2018-08-25 Innehåll Skolplikt och elevens rätt till utbildning... 3 Ansvarsfördelning... 3 Begreppsförklaring....

Läs mer

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för Överlämning Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för överlämning Förskola Förskoleklass läsår 2017-18 December En första kontakt, om barn som är i behov av mer omfattande

Läs mer

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till Eklundaskolan F 3 Läsåret 2015/2016 Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till oss! Eklundaskolan är en F 3-skola i Ängens skolområde. På Eklundaskolan

Läs mer

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Välkommen till Fyren!

Välkommen till Fyren! Välkommen till Fyren! Kvällens program: Presentation av oss Information om Fyren Vad gör barnen i förskoleklass? Frågestund Rundvandring på Fyren Fyrens organisation 2015-2016 Vattnet Båten Kusten Relingen

Läs mer

Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt spännande läsår!

Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt spännande läsår! Barn och utbildningsförvaltningen Datum 1 Hållsta skola 2016-08-11 Maria Johansson Skoladministratör 016-710 46 64 Informationsbrev augusti 2016 Vi hälsar alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt

Läs mer

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019

Information om. Kvarnbergsskolan 2018/2019 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2018-08-06 Information om Kvarnbergsskolan 2018/2019 KVARNBERGSSKOLAN Läsåret 2018/2019 har Kvarnbergsskolan cirka 600 elever

Läs mer

Föräldramöte HT 2016 Sigfridsborgs skolenhet. Välkomna till ett nytt spännande läsår!

Föräldramöte HT 2016 Sigfridsborgs skolenhet. Välkomna till ett nytt spännande läsår! Föräldramöte HT 2016 Sigfridsborgs skolenhet Sjöängens förskola Bäckalidens förskola Sigfridsborgs förskola Sigfridsborgs grundskola och fritidshem Välkomna till ett nytt spännande läsår! Sigfridsborgs

Läs mer

Järntorgsskolan läsåret 2016/2017

Järntorgsskolan läsåret 2016/2017 Järntorgsskolan läsåret 2016/2017 Fakta om Järntorgsskolan Grundskola årskurs F-6, grundsärskola åk F-6 och fritidshem. Nuvarande antal elever 346. 27 % av eleverna har ett annat modersmål än svenska.

Läs mer

Regler och rutiner - elever

Regler och rutiner - elever Regler och rutiner - elever Innehåll Besök på skolan... 2 B-språk... 2 Bibliotek... 2 Borttappade saker... 2 Elevhälsa... 2 Elevuppgifter Stockholm Skolwebb... 2 Elevskåp... 3 Fotografering... 3 Frånvaro...

Läs mer

Hågadalsskolan 2016/17

Hågadalsskolan 2016/17 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÅGADALSSKOLAN Reviderad 160818 Hågadalsskolan 2016/17 Elevhälsoplan Elevhälsoplanen ska vara ett stöd och ett verktyg för alla som arbetar med eleverna på vår skola. Skolans elevhälsoarbete

Läs mer

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november

ELEVHANDBOK. tisdag 20 augusti fredag 20 december Höstlov: v. 44, måndag 28okt fredag 1 november Studiedag/ utvecklingssamtalsdag 6 november ELEVHANDBOK Besöksadress: Åsgatan 15, Falun Postadress: Box 127 791 23 Falun Skolans telefonnummer: 023-584 20 Sjukanmälan telefon: 023-584 57 Fax: 023-150 52 E-post: Se respektive mentor Följande ifylles

Läs mer

Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever.

Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever. Information till handledare Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever. Detta blad lämnas direkt till PRAOplatsen. * Efter avslutad praoperiod, lämnas bladet åter ifyllt till eleven.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Björbo skola. Gäller från

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Björbo skola. Gäller från Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björbo skola Gäller från 2016-10 2017-09 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Innehållsförteckning... 2 2 Skolans vision samt delaktighet:... 3 3 Utvärdering och analys

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Vi har ett nytt läsår framför oss. Alla har förväntningar

Läs mer

Föräldrar information till åk 1

Föräldrar information till åk 1 Föräldrar information till åk 1 DEXTER Inlogg BankID Dokumentation av närvaro, frånvaro, individuell studieplan med kurser och betyg med mera. Nås via skolans hemsida: http://gymnasiet.vastervik.se IST

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2016/17

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2016/17 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2016/17 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret 2019-2020 Dagordning o Presentation av personal o Bocka för ditt barns namn på klasslistan o Fyll i ditt omsorgsbehov. OBS! Ansök om Fritids på e-barnungdom.

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

TILLSAMMANS HEM OCH SKOLA

TILLSAMMANS HEM OCH SKOLA TILLSAMMANS HEM OCH SKOLA LÄSÅRET 2019-2020 INLEDNING I Sigtuna kommun ska alla barn ha det bra i skolan och få möjlighet att utvecklas maximalt efter var och ens förutsättning och förmågor. Skolan och

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan

FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan FÖRÄLDRAINFORMATION LÄSÅRET 2016/2017 Nr:1 Skogsängsskolan Välkommen! Läsåret är redan i full gång och jag vill inleda med att önska elever och vårdnadshavare varmt välkomna till ett nytt läsår. Ett extra

Läs mer

INFORMATIONSBLAD Egenvård i förskola och skola

INFORMATIONSBLAD Egenvård i förskola och skola INFORMATIONSBLAD Egenvård i förskola och skola 6 Definitioner Med egenvård avses en hälso- och sjukvårdsåtgärd som legitimerad yrkesutövare inom hälso- och sjukvården bedömt att en person kan utföra själv.

Läs mer

Handlingsplan. frånvaro utan giltigt skäl i skolan. Rosengård SDF Malmö Stad. Upprättad: Version: Ansvarig: Förvaltning: Beslutad

Handlingsplan. frånvaro utan giltigt skäl i skolan. Rosengård SDF Malmö Stad. Upprättad: Version: Ansvarig: Förvaltning: Beslutad Handlingsplan frånvaro utan giltigt skäl i skolan Rosengård SDF Malmö Stad Upprättad: Version: Ansvarig: Förvaltning: Beslutad 2013-03-25 4.0 Förvaltningsledningen reviderad mars 2013 av SSP organisationen

Läs mer

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Välkommen till Kastanjeskolan. Infoblad

Välkommen till Kastanjeskolan. Infoblad Välkommen till Kastanjeskolan Infoblad Läsåret 2014/2015 1 Telefonnummer Per-Olof Johansson Rektor 0417-18384 Martin Rodhe Bitr. rektor 0417-18495 Marion Andrée Skolassistent 0417-18362 Lisbeth Andersson

Läs mer

Du hittar information i en film på youtube anpassad för dig som är elev eller vårdnadshavare via

Du hittar information i en film på youtube anpassad för dig som är elev eller vårdnadshavare via 1 Hej, Sollentuna Musikklasser använder webblösningen InfoMentor även kallad Skolplattformen för skolans dokumentation och frånvarohantering. Ambitionen med InfoMentor är att ge dig som förälder bra insikt

Läs mer

PRÄSTÄNGSSKOLAN INFORMATION

PRÄSTÄNGSSKOLAN INFORMATION PRÄSTÄNGSSKOLAN INFORMATION 2017/2018 Välkommen till Prästängsskolan! Vår förhoppning är att du har funnit dig tillrätta på skolan, och att du tycker att dina studier är intressanta och stimulerande. I

Läs mer

Om det finns anledning att misstänka att en elev far illa ska anmälan till socialtjänsten alltid göras efter information till vårdnadshavare.

Om det finns anledning att misstänka att en elev far illa ska anmälan till socialtjänsten alltid göras efter information till vårdnadshavare. Bakgrund Alla barn i Sverige har skolplikt och en lagstadgad rätt till utbildning. Skolplikten innebär även närvaroplikt enligt skolverket. Långvarig frånvaro innebär att rätten till utbildning inte blir

Läs mer

Torslunda skola. Ordningsregler

Torslunda skola. Ordningsregler Torslunda skola Ordningsregler Läsåret 2017-2018 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 Tel. 070-12 44 755 Gustav Vasa skola Fritidsklubben Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb Gustav Vasa skola Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 marika.tiemann@stockholm.se

Läs mer

Övergång från förskoleklass/förskola till grundsärskola år 1 och grundsärskolans fritidshem

Övergång från förskoleklass/förskola till grundsärskola år 1 och grundsärskolans fritidshem 1 Innehåll Inledning... 3 Övergång från förskoleklass/förskola till grundsärskola år 1 och grundsärskolans fritidshem... 4 Övergång grundsärskolan år 3-4... 6 Övergång grundsärskolan år 6-7... 8 Övergång

Läs mer

Handlingsplan för hantering av elevers frånvaro

Handlingsplan för hantering av elevers frånvaro Handlingsplan för hantering av elevers frånvaro Skolplikten motsvaras av en rätt till utbildning och inträder höstterminen det år barnet fyller sju år och upphör efter det nionde skolåret. Det gäller oavsett

Läs mer

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 1 Bovallstrands skola och fritidshems årliga plan mot kränkande behandling Bovallstrands skolas

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012

Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012 Riktlinjer för Stallarholmsskolan gällande förhållningssätt, värdegrund och arbetsinriktning 2012 Skollagen (2010:800) 1 kap. 5 Utformning av utbildningen Var och en som verkar inom utbildningen ska främja

Läs mer

ABC för barn och föräldrar

ABC för barn och föräldrar ABC för barn och föräldrar Sågtorpsskolan Nacka kommun 2014 / 2015 Varmt välkommen till Sågtorpsskolan! Vi gör vårt bästa för att du ska trivas hos oss, känna dig trygg och inspirerad i ditt dagliga arbete.

Läs mer

Ansökan till spetsutbildning i samhällskunskap och historia vid Europaskolan Rogge med start höstterminen 2015

Ansökan till spetsutbildning i samhällskunskap och historia vid Europaskolan Rogge med start höstterminen 2015 Ansökan till spetsutbildning i samhällskunskap och historia vid Europaskolan Rogge med start höstterminen 2015 Så här ansöker du om plats på Europaskolan Rogges spetsutbildning i samhällskunskap och historia.

Läs mer