Vendelsö Hage Läsåret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vendelsö Hage Läsåret 2015-2016"

Transkript

1 Vendelsö Hage Läsåret Förhållningssätt och rutiner. Elever /Vårdnadshavare Vår vision är: Att behålla barnens motivation och glädje över att utvecklas genom variation,systematik och samarbete. Vår ledord är: Trygghet - lärande engagemang delaktighet.

2 Innehåll i detta dokument: 1. Telefonpolicy på förskolan och skola. 2. Om vårt möte 3. Våra regler för allas trivsel. 4. Riktlinjer för ledigheter elever. 5. Riktlinjer vid sjukfrånvaro eller ledigheter för förskoleklass och förskolan. 6. Riktlinjer angående förskolan och skolans material. 7. Angående Måltider. 8. Fritidsrutiner övergripande. 9. Angående mentorskap. 10. Vårt förväntansdokument. 11. Kalendariet för läsåret Vår kommunikationspolicy Har du funderingar, oro eller frågor kommunicerar du dessa med oss. Om du inte hör av dig utgår vi från att du är nöjd med vår verksamhet.

3 Telefonpolicy Vendelsö Hage 1. Inga mobiltelefoner i verksamheten under vistelsen på förskolan, skolan eller fritids. 2. Pedagogerna får använda telefoner i verksamheten i pedagogiskt syfte. 3. Elever stänger av sina mobiltelefoner när de kommer till skolan och telefonerna samlas in vid varje mentorssamling. 4. Vårdnadshavare och andra anhöriga som vistas i vår verksamhet stänger av sina mobiler innan de kliver in genom grindarna på förskolan och skolan. 5. Om ditt barn ska ringa dig vid hemgång, ska det ske utanför skolans område. Detta gäller endast de elever som har lämnat in gå-hem-själv lapp eller går i åk Skolans/förskolans telefoner är till för att föräldrar ska kunna nå oss eller för att vi ska kunna ringa ut om det behövs. 7. Elever som ska själv hem: Vårdnadshavare ska ha lämnat in överenskommelse om detta. Vill föräldrarna att barnen hör av sig innan de går ska förälder kontakta skolan och meddela att det nu är ok att gå hem, eleverna får inte ringa själva och fråga om detta. Vid avvikelse från normalt schema, ska lapp från vårdnadshavare lämnas. 8. Om elever ber om att få tala med sina föräldrar under skoltid/fritidstid ska detta förankras hos en pedagog. Ex. om ett barn är mycket ledsen eller något har skett som inte vi får ut av barnet, återkoppling från förälder ska alltid ske. Detta måste endast ske när det passar att gå ifrån i verksamheten utan att övriga blir lidande. Vi i skolan/fritids måste kunna hantera de konflikter/saker som sker först. Att ringa hem på skoltid är sista utväg. 9. När eleverna ska med kompis hem ska detta avtalas mellan föräldrar som meddelar fritids. Fritidspedagogerna har inte utrymme att leta fram telefonnummer till andra föräldrar. I hallarna finns telefonnummer till de vårdnadshavare som valt att lämna ut sitt nummer. Konsekvenser om ovanstående inte följs - Telefonen beslagtas och lämnas till elevens mentor och lämnas tillbaka vid hemgång. - Vid återkommande förseelse lämnas telefonen till administrationen och får hämtas av vårdnadshavare.

4 Angående Ledigheter Ledigheter elever/barn Av skollagen 7 kap 18 framgår att en skolpliktig elev får beviljas kortare ledighet för enskilda angelägenheter. Om det finns synnerliga skäl får längre ledighet beviljas. Rektor fattar beslut om ledighet. Rektor får inte uppdra åt någon annan att fatta beslut om ledighet som avser längre tid än tio dagar. Kortare ledighet om 2 dagar kan beviljas av mentor om rektor delegerat beslutsansvaret. Skolan har ansvaret för att varje elev ska nå målen för godkänt. För att nå målen garanteras elev ett visst antal undervisningstimmar per läsår. Antal undervisningstimmar kan inte garanteras för de elever som varit lediga utöver läsårets utlagda lovdagar. Skolan tillrättalägger inga extra uppgifter för att ditt barn inte är i skolan. Ta del av information i Unikum. Elever går 178 dagar i skolan, är lediga 187 dagar per år. Vi rekommenderar att ni tar ledigt på lov för att inte missa undervisningstid. Vi beviljer ingen ledighet gällande semesterresor. Vårdnadshavare ska skicka in ansökan om ledighet minst tre veckor innan önskat ledighet. Alla mentorer ansvarar att rapportera till Anette antal dagar som är beviljat ledighet samt notera detta i egna närvarolistor. Fritids/förskolan ansvarar för att skicka ut ledighetsanmälan till vårdnadshavare så att sammanställning är klart tre veckor innan lov. Alla ledighetsansökningar ska lämnas till Anette som arkiverar och noterar antal redan beviljade ledighetsdagar. Endast rektor godkänner ledighet. Närvarorutiner förskolan och skolan Vårdnadshavare rapporterar ledighet (gäller endast förskoleklass och förskola) och sjukdom innan kl. 7:30 varje dag. Telefonsvararen kollas av innan kl. 8:00 varje dag, frånvaro antecknas på tavlan på administrationen. Efter mentorssamling ska vårdnadshavare kontaktas till de elever/barn som inte är anmält frånvarande (senast kl. 10:00 för fsk).

5 Fritidsrutiner Från åk 1 får eleverna gå hem själv om föräldrar har godkänt det, med underskrift. Barn får gå hem utifrån den vistelsetid som är uppgett eller om annat är meddelat/avtalat från förälder det gäller ej om bara barnet berättar detta själv. Föräldrar hämtar/lämnar sina barn på fritids fysiskt. När föräldrar hämtar sina barn ska barnen med hem! När eleverna ska med kompisar hem ska detta avtalas innan och både föräldrar sidorna meddelar fritids på morgon, fritidspedagogerna har inte utrymme att leta fram telefonnummer till andra föräldrar. Om det avtalas vid hämtning ska hämtande vuxen ringa själv till berörd förälder och avtala, fritids ska ha direktkontakt med icke-hämtande vårdnadshavare pr. telefon innan barn får gå med hem. Angående skolans material och lokaler Om skolans material blir förstörd eller kommer bort är familjen ersättningsskyldig. Detta gäller även våra möbler eller lokaler (om det inte uppenbarligen är en olyckshändelse). Vårt förhållningssätt Övergripande: Alla barn är allas! Gemensamt ansvar för verksamheten, Ordning och reda, Trygghet och trivsel. Våra regler: Vi tar av oss skorna vid entréerna. Vi tar av oss ytterkläder och huvudbonad när vi vistas i förskolan /skolan. Vi äter godis och tuggummin på fritiden om så önskas. Leksaker lämnas hemma. Telefoner använder vi utanför skolan och elever lämnar in sina telefoner vid skolstart varje morgon.

6 Måltider läsåret Frukost kl. 7:15 De barn som har vistelse innan kl.7:15 serveras frukost. De som har vistelsetid efter kl.7.15 eller kommer efter kl. 7:15 förväntas ha ätit frukost hemma. Att få äta frukost i lugn och ro är något vi vill att alla barn ska få möjlighet till. De som behöver komma till oss tidigt på morgnarna då föräldrar börjar tidigt ska också få detta på samma sätt som de som äter frukost hemma. Vi kommer servera frukost i nya förskolan och i skolans restaurang varje dag. Saturnus lämnas alltid på Saturnus och äter frukost i restaurangen med fritids. Lunch Elever och barn har fasta tider de äter på varje dag. Lunch serveras i skolans restaurang Kl. 10:45-12:15. Lunch serveras i förskolans restaurang bakfickan Kl. 10:45-12:00 Mellis Mellis serveras på båda ställen Kl :45 Förhållningssätt i restaurangerna Vi vill alla ha en trevlig och gemytlig stund under måltiderna frukost, lunch och mellanmål på Vendelsö Hage. Mitt ansvar är därför: - Att jag går in till restaurangen vid serveringsdiskarna. - Att jag är tyst när jag tar mat vid serveringsdiskarna. - Att jag går lugnt till min tilldelade plats/bord. - Att jag är tyst om den röda handen/röda lappen sitter uppe och äter min mat. - Att jag pratar lugnt med dem vid mitt bord när den gröna handen/ gröna lappen är uppe. - Att jag lämnar min tallrik, bestick och glas i disken, tvättar händerna och går ut genom utgången vid disken. - Att jag, när jag är klassvärd, utför mina arbetsuppgifter innan jag lämnar restaurangen. - Att jag torkar borden och ställer upp stolarna när jag är klassvärd. Jag stämmer av med Christian, Agnetha, Maria eller Marcus innan jag lämnar matsalen.

7 Mentorskap Mentorskap på Vendelsö Hage Varje elev/barn på Vendelsö Hage skola har en mentor och tillhör en egen mentorsgrupp. Mentorns uppgift är att tillsammans med eleven/barnet reflektera kring skolarbetet och genom handledning göra eleven/barnet medveten om sitt eget lärande. Varje morgon träffas eleverna/barnen i sina mentorsklassrum där mentorn välkomnar barnet, tar närvaro och berättar om dagens innehåll. Varje barn träffar dessutom sin mentor under flera lektionstillfällen/i vardagen i veckan beroende på vilket ämne/hur dagen som mentorn undervisar/arbetar i. Under terminen har mentorn utvecklingssamtal tillsammans med eleven/barnet och föräldrar. Underlag för samtalet fylls i av både eleven/barnet och undervisande lärare. Före samtalet tar föräldrarna del av de omdömen som skrivits inför utvecklingssamtalet för att tillsammans med sitt barn förbereda sig inför utvecklingssamtalet. Skolan/förskolan planerar för utvecklingssamtal varje termin men finns det behov kan elev/barn, förälder eller mentor komma överens om att träffas oftare. Som förälder kan man nå sitt barns mentor per telefon eller mail under arbetstid. Varmt välkomna till oss med era frågor och funderingar! Vårt mål är att hjälpa alla elever/barn att uppnå målen genom uppmuntran, motivation, utmaningar och nya perspektiv. Välkommen till en ny termin på Vendelsö Hage!

8 Förväntansdokument för Vendelsö Hage Skolan och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång skall skapa de bästa förutsättningarna för barns utveckling och lärande. LGR 11. Detta kan du som vårdnadshavare och elev förvänta dig av oss som arbetar på Vendelsö Hage Vi arbetar för trygghet och trivsel och möter den enskild individ med respekt, vänlighet och hänsyn. Vi arbetar aktivt för att förebygga och motverka diskriminering, kränkande behandling, trakasserier och mobbning av individer eller grupper. Vi hjälper barn att hantera och lösa konflikter. Vi arbetar för att barnen ska lära sig att ta ansvar för sig själv och sitt skolarbete. Vi organiserar undervisningen så att alla barn ska kunna nå de kunskapskrav som finns i LGR 11. # Vi arbetar för att göra lärande lustfyllt och meningsfullt. Vid oanmäld frånvaro kontaktar vi vårdnadshavare innan kl. 10:00. Vi vill att du som vårdnadshavare ska känna dig delaktig och välkommen till Vendelsö Hage. # Vi kontaktar dig som vårdnadshavare om vi känner oro för ditt barns utveckling. Detta förväntar vi oss av dig som elev på Vendelsö Hage Att du berättar för en vuxen i skolan om du eller någon annan utsätts för kränkandebehandling. Att du genom ditt språkbruk och dina handlingar visar respekt för andra människors egenvärde och alltid gör ditt bästa för att alla på skolan ska trivas. Att du kommer utvilad och har ätit frukost (om du inte är anmäld till vår frukost på fritids). Att du respekterar att skolan är en arbetsplats där alla har rätt till arbetsro och därför föregår med gott exempel. Att du har med dig den utrustning du behöver för dagen och den enskilda lektionen. Att du alltid försöker göra ditt bästa under skoldagen, passar tider och tar ansvar för ditt skolarbete både i skolan och hemma. Detta förväntar vi oss a dig som vårdnadshavare till elev på Vendelsö Hage Att du är uppmärksam på om ditt barn eller något annat barn utsätts för olämpligheter och ser till att personal för vetskap om detta. Att du håller kontakt med ditt barns mentor eller fritidspersonal för att ha en samsyn kring skolan och på detta sätt bidra till att ditt barn ska trivas och utvecklas på Vendelsö Hage. Att du hjälper ditt barn att komma utvilad, i tid och väl förberett till skolan. Att du, om ditt barn är sjuk (eller är frånvarnade av annan orsak), anmäler frånvaro innan kl. 7:30 varje dag. Att du tar del av skolans information och tar det slutliga ansvaret för att svarslappar och uppgifter lämnas in i tid. Att du pratar med ditt barn på ett positivt sätt om skolan, kritik vänder du dig direkt till skolan med. Rektor om det är övergripande, till mentor om det gäller ditt barn eller ditt barns mentorsgrupp. #Att du kommunicerar med oss om du har funderingar eller oro som rör ditt barns vardag hos oss.

9 Terminsöversikt Vendelsö Hage läsåret Månad Lov Viktiga datum Augusti (11 skoldagar) 17 augusti terminstart kl. 10:00 PK 13:e stänger kl.16:00 Plandag 14:e stängt. September (22 skoldagar) 17.e fritidsdag -Pysslingen (alla på fritids iväg heldag). 10:e föräldramöte skolan 17:e PK, stänger kl 15:00 Oktober (17 skoldagar) Alla arbetar oktober Höstlov elever vecka 44 (26-30 oktober) 8:e föräldramöte förskolan 15:e PK stänger kl 16:00 28:e Planeringsdag - stängt. November(21skoldagar) 12:e PK, stänger kl 16:00 December (14 skoldagar) Terminsavslutning 18 december Jullov elever 21 december - 6 januari. 10:e PK, stänger kl. 16:00 Januari (17 skoldagar) 7 januari terminstart 4:e Planeringsdag lärare Fritids/förskola öppen 5:e Planeringsdag alla - stängt. 14:e PK Stänger kl 16:00 Februari (20 skoldagar) Sportlov 29 februari - 4 mars (vecka 9) 18:e PK - stänger kl.16:00 24:e föräldramöte skolan Mars (14 skodagar) Påsklov elever 25 mars - 1 april (vecka 13) 9.e föräldramöte förskolan 17:e, PK - stänger kl. 16:00 April (20 skoldagar) 21:e PK -, Stänger kl. 16:00 22:e Planeringsdag - stängt

10 Maj (20 skoldagar) 5:e Kristi himmelfärd 6:e Lovdag 6 maj - Stängt (alternativ omsorg kan ordnas) 19:e PK - stänger kl. 16:00 20:e Sommarfest förskolan för barn och föräldrar kl. 15:00-17:00 Juni (7 skoldagar) 6:e juni Lovdagi - Nationaldagen. Stängt 7 juni Skolavslutning kl. 9:00 (kl 8.15 alla elever). 2:e Avslutningsfest för åk 6 9:e PK - stänger kl 16:00 = 178 skoldagar 8-10 juni planeringsdagar lärare Fritids och förskola öppet 8 juni - 14 juli samt 31 juli - 18 augusti. Stängt juli alternativ omsorg kan ordnas. Med förbehåll om vissa ändringar.

11 Lämnas till skolan senast 28 augusti 2015 Vi har tagit del av och respekterar innehållet i dokument Förhållningssätt och rutiner och kommer vara med att bidra till en trygg, trivsam skola där lärande och utveckling präglar mitt barns vardag. Elevens namn och årskurs: Elevens underskrift: Vårdnadshavares underskrift: Vårdnadshavares underskrift:

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012 Förväntansdokument Utfärdat augusti 2012 Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång ska skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande.

Läs mer

Gemensamt dokument för att använda i verksamheten inom Förvaltning för Livslångt Lärande. Fastställt vid Föräldrarådet

Gemensamt dokument för att använda i verksamheten inom Förvaltning för Livslångt Lärande. Fastställt vid Föräldrarådet Gemensamt dokument för att använda i verksamheten inom Förvaltning för Livslångt Lärande Fastställt vid Föräldrarådet 2016 04 13 Förväntansdokument Syftet är att bli tydligare i dialogen förskola / skola

Läs mer

Till Föräldraforum på respektive skola. Synpunkter lämnas till respektive verksamhetschef senast 7/4 2016

Till Föräldraforum på respektive skola. Synpunkter lämnas till respektive verksamhetschef senast 7/4 2016 Till Föräldraforum på respektive skola Synpunkter lämnas till respektive verksamhetschef senast 7/4 2016 Föräldraråd Iden om förväntandokument kom upp på centralt föräldraråd dec 2015. Förslag presenterades

Läs mer

Hänsyn Respekt Attityd

Hänsyn Respekt Attityd Lärande- och kulturförvaltningens verksamhetsidé : Barn, unga och vuxna ska känna Jag kan, jag vill, jag vågar Med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund öka kunskap, kreativitet, utveckling

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar och

Läs mer

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till Eklundaskolan F 3 Läsåret 2015/2016 Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till oss! Eklundaskolan är en F 3-skola i Ängens skolområde. På Eklundaskolan

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar

Läs mer

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019 Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2018-2019 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET 2016-17 På Karlskrona språkskola önskar vi tillsammans med våra elever och deras vårdnadshavare samarbeta, för att bidra till en uppväxtmiljö som skapar fungerande

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2015/16 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 Tel. 070-12 44 755 Gustav Vasa skola Fritidsklubben Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb Gustav Vasa skola Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 marika.tiemann@stockholm.se

Läs mer

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Elever förskoleklass till och med årskurs 2 Elever årskurs 3 till och med årskurs 9 Vårdnadshavare förskola Vårdnadshavare skola Svarsfrekvens 2014 2015

Läs mer

Högoms skola. Förhållningssätt och förväntningar

Högoms skola. Förhållningssätt och förväntningar Högoms skola Förhållningssätt och förväntningar Högoms skola " En skola som satsar på bra kunskapsresultat och värdegrundsarbete" Högoms skola ligger 2 km västerut från Sundvalls centrum. Skolan ligger

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret SIG1000, v4.0, 2012-09-24 1 (8) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2017-2018 Vår vision för Tingvallaskolan bygger på att vi tror att alla elever ska lyckas. Tingvallaskolan ska vara en skola där alla

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund VÅR VISION Fokus på Framtiden Kunskap och Kreativitet är våra ledstjärnor Trivsel och Trygghet ger arbetsglädje Detta kompendium

Läs mer

Allmän information från Moröskolan, läsåret

Allmän information från Moröskolan, läsåret Allmän information från Moröskolan, läsåret 2019 2020 Skolans hemsida www.skelleftea.se/moroskolan Här får du, under olika puffar, information om: Skolrådsprotokoll Utvecklingsplaner Plan mot kränkande

Läs mer

Montessorifriskolans fritidshem

Montessorifriskolans fritidshem Montessorifriskolans fritidshem Fritids är en pedagogisk gruppverksamhet för skolbarn i årskurs F- 6. Fritids uppgift är att erbjuda barnen en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid. Verksamheten

Läs mer

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Information till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Brynässkolan F-5 Fridhemsskolan F-6 Hemlingby skola F-3 Sörbyskolan F-6 Vallbacksskolan 6-9 Läsåret 2015/2016 VISION Trygga elever

Läs mer

ORDNINGSREGLER LEXTORPSSKOLAN 2014-15

ORDNINGSREGLER LEXTORPSSKOLAN 2014-15 ORDNINGSREGLER LEXTORPSSKOLAN 2014-15 Våra regler på skolan och fritids är få och enkla. De är till för att alla ska trivas och lära sig under tiden vi är i skolan. Inomhusregler Vi använder ett trevligt

Läs mer

Skolan ska skapa positiva lärmiljöer och alla ska bemötas på ett respektfullt sätt.

Skolan ska skapa positiva lärmiljöer och alla ska bemötas på ett respektfullt sätt. Lillsjöskolan har närhet till Odensalabäcken, skog, grönområden och fotbollsplan/skridskobana. Personalen på skolan är kunnig, engagerad och arbetar för elevernas bästa. Lillsjöskolans anda skall präglas

Läs mer

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP Vi på Vittra Brotorps fritidshem önskar er varmt välkomna till en inblick i vår verksamhet. Här kommer lite information om hur en dag på fritids/ klubben kan se ut, vilka regler

Läs mer

Klöxhultsskolan Läsåret 15-16

Klöxhultsskolan Läsåret 15-16 Klöxhultsskolan Läsåret 15-16 Klöxhultsskolan Klöxhultsskolan är en F-6 skola. Här finns också Montessoriskolan, grundsärskolan och Orion. Totalt finns det cirka 500 elever och ett hundratal medarbetare

Läs mer

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Förskolan 2015 Får alla barn vara med att bestämma vad ni skall göra på förskol Får du vara med och bestämma vad ni skall göra på din förskola? Får

Läs mer

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. - Elevversion. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem)

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. - Elevversion. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Plan för Likabehandling och kränkande behandling - Elevversion Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Läsåret 2018/19 Inledning Syftet med likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling är

Läs mer

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS

Rutiner för frånvaro och ledighet KMS Rutiner för frånvaro och ledighet KMS 2014-2015 Skollagen I skollagen som började tillämpas hösten 2011 och i skolförordningen regleras frågor som rör när elev i grundskolan uteblir från skolarbetet. Huvudman

Läs mer

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Skolplikten motsvaras av rätten till utbildning. Vårdnadshavare är skyldiga att se till att barnet fullföljer sin skolgång och skolan har ansvar för att

Läs mer

Långsjöskolans RO. fritidsverksamhet. Läsåret

Långsjöskolans RO. fritidsverksamhet. Läsåret Långsjöskolans RO fritidsverksamhet Läsåret 2019-2020 Från styrdokument till verklighet - så jobbar vi! Styrdokument Allt arbete på fritidshemmet utgår ifrån: Skollagen (2010:800) Skolverkets Läroplan

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor 2 (5) Bakgrund Alla barn i Sverige har en lagstadgad rätt till utbildning och har skolplikt. Skolplikten

Läs mer

Ordningsregler Läsåret 2015/2016

Ordningsregler Läsåret 2015/2016 Ordningsregler Läsåret 2015/2016 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens frihet

Läs mer

Ordningsregler Önnestad skola F - 9

Ordningsregler Önnestad skola F - 9 Ordningsregler Önnestad skola F - 9 På vår skola visar vi varandra hänsyn och respekt under hela arbetsdagen. Som elev ska du: Komma i tid till lektioner och ha med dig det material som behövs. Respektera

Läs mer

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1. Vision Hur vi vill att vår skola ska vara Vår vision är att vara en skola för alla där alla, oavsett vem man är och vad man tycker, känner sig trygga och respekterade. På Praktiska Malmö Limhamn ska

Läs mer

Handlingsplan för hantering av elevers frånvaro

Handlingsplan för hantering av elevers frånvaro Handlingsplan för hantering av elevers frånvaro Skolplikten motsvaras av en rätt till utbildning och inträder höstterminen det år barnet fyller sju år och upphör efter det nionde skolåret. Det gäller oavsett

Läs mer

Degebergaskolan Läsåret 2016/2017

Degebergaskolan Läsåret 2016/2017 Ordningsregler för Degebergaskolan Läsåret 2016/2017 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet,

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling Nyborg Skola och Behandling Läsåret 2013-2014 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling 2013-09-10 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Nattugglans trivselregler

Nattugglans trivselregler Nattugglans trivselregler 151008 Välkommen till oss på Nattugglan! Nattugglan Backa Förskola Flintlåsgatan 1 271 80 Ystad 0411-577555 Förskolechef Kerstin Lellky 0411-577519 Schema För er som har arbetsschema

Läs mer

VÄRDEGRUNDEN. Vallaskolan. Ansvar. Jämställdhet

VÄRDEGRUNDEN. Vallaskolan. Ansvar. Jämställdhet VÄRDEGRUNDEN Vallaskolan Glädje Ansvar Ärlighet Jämställdhet Trygghet Gemenskap Ödmjukhet Ömsesidig respekt Hänsyn Genom att vi alla, elever, föräldrar och personal, tar ett gemensamt ansvar för och arbetar

Läs mer

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret 2019-2020 Dagordning o Presentation av personal o Bocka för ditt barns namn på klasslistan o Fyll i ditt omsorgsbehov. OBS! Ansök om Fritids på e-barnungdom.

Läs mer

Ordningsregler. Läsåret 2016/2017

Ordningsregler. Läsåret 2016/2017 Ordningsregler Läsåret 2016/2017 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens frihet

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR I UR och SKUR FÖRSKOLAN GRANEN

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR I UR och SKUR FÖRSKOLAN GRANEN LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR I UR och SKUR FÖRSKOLAN GRANEN Planen gäller 2015-06-01 2016-06-01 1 Innehåll Övergripande styrdokument angående likabehandlingsplan..3 I Ur och Skur förskolan Granens likabehandlingsplan.4

Läs mer

Vi är tacksamma för att de har varit med under detta år och önskar de lycka till vidare.

Vi är tacksamma för att de har varit med under detta år och önskar de lycka till vidare. Rektorsbrev maj 2016, nr 2 Detta rektorsbrev innehåller information om personal, kommande års kalendariet, förskole-och skolråd och lite kort om nuläget och tid för sommarfesten på förskolan och skolavslutningen

Läs mer

Skolans trivselregler & Förväntningar. Sigfridsborgs skola och förskolor

Skolans trivselregler & Förväntningar. Sigfridsborgs skola och förskolor Skolans trivselregler & Förväntningar Sigfridsborgs skola och förskolor Skolans och förskolornas regler Till Sigfridsborgs skolenhet ska alla barn gå med glädje varje dag, de ska vilja komma tillbaka imorgon!

Läs mer

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020 Diö skola Diö skola och fritidshem Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2019-2020 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps

Läs mer

Närvaro i skolan. - och handlingsplan för ogiltig frånvaro

Närvaro i skolan. - och handlingsplan för ogiltig frånvaro Närvaro i skolan - och handlingsplan för ogiltig frånvaro Att främja närvaro i skolan Främst handlar skolnärvaro om barns och ungdomars rätt till utbildning och Att barn och ungdomar går ut grundskolan

Läs mer

Absoluta tal Fridebo 0 0% Åkerbo 25 100% Ängabo 0 0% Obesvarad 0 0% Ack. svar 25 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered

Absoluta tal Fridebo 0 0% Åkerbo 25 100% Ängabo 0 0% Obesvarad 0 0% Ack. svar 25 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered Åkerbo Förskola 1 vilken förskola går ditt barn på? Fridebo 0 0 Åkerbo 25 100 Ängabo 0 0 Obesvarad 0 0 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Månen 1 4 Regnbågen 0 0 Solen 0 0 Stjärnan 0 0 Flöjten 12 48

Läs mer

Förväntansdokument. 2011-09-01 Lars Björkqvist Sektorschef

Förväntansdokument. 2011-09-01 Lars Björkqvist Sektorschef Förväntansdokument Enligt de nationella styrdokument som styr vår verksamhet är skolans uppdrag att främja lärande där individen stimuleras att inhämta kunskaper. I samarbete med hemmen skall skolan främja

Läs mer

Kungsklippeskolans rektorsområde

Kungsklippeskolans rektorsområde TILLSAMMANS På fotot: Skulpturen Tillsammans och Kungsklippeskolan Kungsklippeskolans rektorsområde Kräpplaskolan Fk-3 Kungsklippeskolan Fk-9 Läsåret 2018-2019 "Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma

Läs mer

Regler för Misterhults förskola 2012/2013

Regler för Misterhults förskola 2012/2013 Regler för Misterhults förskola 2012/2013 Hur kan du skaffa kunskap om Ditt/Dina barns vardag? Varje år har förskolan ett öppet hus då man kan se sina barn arbeta. Utvecklingssamtal hålls tillsammans med

Läs mer

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Förväntansdokument, ordningsregler Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Skolans läroplan (Lgr 11) Skolans uppdrag Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Karinslundsskolans fritidshem

Karinslundsskolans fritidshem Informationsbroschyr 2013 Välkommen till Karinslundsskolans På Karinslundsskolans går alla barn i en och samma grupp. Hos oss kan alla barn, varje dag, välja minst två olika planerade aktiviteter såsom

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

Abrahamsbergsskolans förskoleklass

Abrahamsbergsskolans förskoleklass Välkommen till Abrahamsbergsskolans förskoleklass Läsåret 2016/2017 Välkommen till Abrahamsbergsskolan Abrahamsbergsskolan ligger i Bromma, västra Stockholm. Vi är en grundskola med undervisning från förskoleklass

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Regnbågens förskola Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med...

Läs mer

UKF: Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling för Starrkärrs förskola LÅ 11/12

UKF: Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling för Starrkärrs förskola LÅ 11/12 Sektor utbildning, kultur och fritid UKF: Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling för Starrkärrs förskola LÅ 11/12 Verksamhetens vision Alla barn är välkomna till vår förskola.

Läs mer

Torslunda skola. Ordningsregler

Torslunda skola. Ordningsregler Torslunda skola Ordningsregler Läsåret 2017-2018 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Välkommen till förskolan Norrgården

Välkommen till förskolan Norrgården BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förskolan Norrgården Välkommen till förskolan Norrgården Information till dig som har ett barn som ska börja hos oss. Läs om introduktion, föräldrasamverkan och rutiner. Hitta kontaktuppgifter

Läs mer

Verksamhetsplan för Fritidshemmet

Verksamhetsplan för Fritidshemmet Verksamhetsplan för Fritidshemmet För Karlskrona Språkskola 2015/2016 2015-06-15 Innehåll Organisation... 3 Personal... 3 Rutiner... 3 Värdegrund... 4 Mål för 2015/2016... 5 Bilaga 1- Vikarieinfo... 8

Läs mer

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015 1 Grundskola 6-16 år I Halmstads kommuns grundskolor ska elevernas lust till lärande stimuleras. Skolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande. Omsorg, fostran och lärande ska bilda en helhet. Vi

Läs mer

Läsåret 15/16. Välkommen till ASKEBYSKOLAN. Askebykroken 22, 163 05 Spånga Telefon 08-508 41 000. Fax 08-508 41 006

Läsåret 15/16. Välkommen till ASKEBYSKOLAN. Askebykroken 22, 163 05 Spånga Telefon 08-508 41 000. Fax 08-508 41 006 Läsåret 15/16 Välkommen till ASKEBYSKOLAN Askebykroken 22, 163 05 Spånga Telefon 08-508 41 000. Fax 08-508 41 006 askebyskolan@stockholm.se www.askebyskolan.se Innehållsförteckning sida Välkommen till

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2016 2017 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans lokala arbetsplan.

Läs mer

Grundskolans rutiner för ökad skolnärvaro

Grundskolans rutiner för ökad skolnärvaro Vilhelmina Grundskola Grundskolans rutiner för ökad skolnärvaro Vilhelmina kommun Inledning Den här foldern vänder sig till dig som har barn som går på Grundskolan i Vilhelmina. I skolan finns många engagerade

Läs mer

VÄLKOMNA TILL FÖRSKOLAN!

VÄLKOMNA TILL FÖRSKOLAN! BARN OCH UTBILDNIGSFÖRVALTNINGEN BJÖRKTJÄRA FÖRSKOLA 2015-2016 VÄLKOMNA TILL FÖRSKOLAN! Det här med att börja i förskolan är naturligtvis en stor förändring i ert liv både för barn och vårdnadshavare.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling; Likabehandlingsplan för Solberga förskoleenhet.

Plan mot diskriminering och kränkande behandling; Likabehandlingsplan för Solberga förskoleenhet. Plan mot diskriminering och kränkande behandling; Likabehandlingsplan för Solberga förskoleenhet. Bräcke Hede Boken 2018-2019 Trygghet Respekt Ansvar Ingen form av diskriminering, trakasserier eller kränkande

Läs mer

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklassen till årskurs 6. Fritidshemmet Fladdermusen är organiserat

Läs mer

Välkommen till Arlövs västra rektorsområde

Välkommen till Arlövs västra rektorsområde Välkommen till Arlövs västra rektorsområde Vi hälsar dig välkommen som elev på Arlövs västra rektorsområde och hoppas att du kommer att trivas här. Det är viktigt att vi kan nå dina anhöriga, om något

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA

VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA Söderbrinkens förskola består av 2 avdelningar. Solen för barn 1-3 år samt Månen för barn 3-5 år. Här finns plats för ca 35 barn. Vår adress: Söderbrinkens förskola

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING VEINGEGATANS FÖRSKOLA HUSENSJÖ SKOLOMRÅDE

LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING VEINGEGATANS FÖRSKOLA HUSENSJÖ SKOLOMRÅDE LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING VEINGEGATANS FÖRSKOLA HUSENSJÖ SKOLOMRÅDE 2014-2015 september 2014 Utdrag ur Läroplan för förskolan -98 Alla som arbetar i förskolan ska: - visa respekt

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16 Plan mot diskriminering och kränkande behandling För Wämöskolan Läsåret 15/16 Inledning Denna plan handlar om hur arbetet på Wämöskolan ska bedrivas för att metodiskt främja likabehandling samt för att

Läs mer

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, förskoleklass och fritidshem är det som omfattas av planen. Ansvariga

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Vi har ett nytt läsår framför oss. Alla har förväntningar

Läs mer

Läsårsdatum 2017/2018

Läsårsdatum 2017/2018 SOFIELUNDSSKOLAN Läsårsdatum / HÖSTTERMINEN Vecka 32 8 augusti Första dag som nya 6-åringar och nya elever får börja på skolans fritids Vecka 33 14 augusti Fritids har öppet. (Notera att förskolan har

Läs mer

Hunnebostrands förskola

Hunnebostrands förskola Hunnebostrands förskola Välkommen till vår förskola! Vår verksamhet skall vara rolig, trygg och lärorik. Barnen skall erbjudas en pedagogisk verksamhet anpassad efter barnets behov. Leken är grunden för

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fridhemsenheten omfattar förskolorna Fridhem och Fridhemskullen. Planen gäller från och med 2017-11-01. Vår vision På våra förskolor ska barnen känna sig

Läs mer

Arbetsbeskrivning för mentorer åk 4-9

Arbetsbeskrivning för mentorer åk 4-9 Arbetsbeskrivning för mentorer åk 4-9 Grundskolans syfte "Grundskolan ska ge eleverna kunskaper och värden och utveckla elevernas förmåga att tillägna sig dessa. Utbildningen ska utformas så att den bidrar

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skruvstads skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skruvstads skola Gemensamt Södra skolan Slottsbrons skola >> Skruvstads skola 2017-2018 Grums kommuns Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Skruvstads skola åk F - 3 Plan mot diskriminering och kränkande

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gärdslösa Förskola

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gärdslösa Förskola Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gärdslösa Förskola 2015 2016 På vår förskola är man respekterad för den man är! Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Gärdslösa

Läs mer

Vår lokala likabehandlingsplan

Vår lokala likabehandlingsplan Vår lokala likabehandlingsplan 1 Stålhagens förskola Augusti 2014- juli 2015 lightversion Alla barn ska känna sig trygga och välkomna till vår förskola. 2 Likabehandlingsplan Stålhagens förskola läsåret

Läs mer

Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan...

Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan... Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan... 3 Fritidsverksamhet för årskurs F-3... 3 Fritidsklubb för årskurs 4-6...

Läs mer

Likabehandlingsplan läsåret 2008/2009 Österstad skola

Likabehandlingsplan läsåret 2008/2009 Österstad skola Inledning Likabehandlingsplan läsåret 2008/2009 Österstad skola En ny lag om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever trädde i kraft den 1 april 2006. Enligt denna lag

Läs mer

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem)

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Plan för Likabehandling och kränkande behandling Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Läsåret 2018/2019 1. Inledning Syftet med likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling är att skydda

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (6) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Östra Skolan 2012/2013. Planen reviderad 2012 08 01 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål; att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse. För att

Läs mer

ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION

ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION Fritids 2014 PROFIL - Framgångsrikt lärande VISION Tillsammans förverkligar vi våra drömmar Enhet Gudhem står för framgångsrikt lärande. Tillsammans arbetar vi i all verksamheterför

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2016/17

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2016/17 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2016/17 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Förväntningsdokument. Mesta skola

Förväntningsdokument. Mesta skola Förväntningsdokument Mesta skola Reviderad 2012 Vårt förväntningsdokument är framtaget i diskussion med elever, föräldrar och skolans personal. Syftet är att öka, underlätta och tydliggöra samarbetet mellan

Läs mer

Läsårsdatum 2018/2019

Läsårsdatum 2018/2019 2018-05-14 Läsårsdatum 2018/2019 HÖSTTERMINEN 2018 Vecka 32 8 augusti Första dag som nya 6-åringar och nya elever får börja på skolans fritids Vecka 33 15-16 augusti Inskolningsdagar för nya 6-åringar

Läs mer

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17 Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet Ansvariga för planen Fritidshemmets

Läs mer

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid.

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid. Marielundsskolan - vår arbetsplats Ht 2005 Marielundsskolan ska vara en arbetsplats där alla känner sig trygga och trivs. Vi strävar alla efter att eleverna ska tro på sig själva, ha arbetsro och lust

Läs mer