Till dig som bor på Vasagatan 9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Till dig som bor på Vasagatan 9"

Transkript

1 15 november 2012 Till dig som bor på Vasagatan 9 Ombyggnationen av Vasagatan 9 står för dörren. 1 april nästa år påbörjar vi arbetet med att bygga om huset så att det kan erbjuda ett modernt boende även för kommande generationer av sundbybergare. Under sommaren och hösten har vi varit i kontakt med nästan alla som har ett vanligt förstahandskontrakt. Genom flera hundra personliga möten, tusentals telefonsamtal och lika många mejl har vi nu en tydlig bild av önskemål och viktiga frågeställningar. Därför väljer vi att uppdatera det samlade informationsmaterialet som du fick i juni. I en del frågor kring nytt boende, flytt, ersättningar och tider kommer du att hitta förändringar i information. I sak tror vi inte att förändringarna kommer att påverka ditt val av nytt boende. Under hösten och vintern kommer våra kontakter att bli ännu tätare när du ska välja ett nytt boende och därefter flytta in i det nya. Vi fortsätter också med månadsvisa nyhetsbrev och aktuell information på Har du frågor är du som tidigare välkommen att kontakta vår proejktsamordnare Vance Beclijevski. Med vänliga hälsningar Lena Boman, chef Förvaltning och Marknad

2 HUSET OCH LÄGENHETERNA Huset på Vasagatan 9 med 317 lägenheter byggdes 1968 och är typiskt för sin tid. Nu är huset slitet och behöver byggas om. Många av er som bor i huset kan också vittna om de behov som finns inte minst när det gäller badrum, kök, ventilation och fasader. Som fastighetsägare vill vi också att husen ska leva upp till de långsiktiga krav som vi alla ställer på framtidens boende när det miljö och energi. Det är vår ambition att skapa ett hus som kommande generationer kan känna glädje och stolthet över. Efter ombyggnationen kommer huset att ha samma standard som en nybyggd fastighet. I det ombyggda huset kommer ingen av dagens lägenheter att finnas kvar. Det blir istället en blandning av större och mindre lägenheter. Därutöver planerar vi för ett stort antal lägenheter för trygghetsboende och äldreboende i de tre nedersta planen. KÖK Köken blir helt nya. Ljusa och trevliga med parkettgolv, energieffektiva vitvaror, generösa ytor för matlagning, matplats, källsortering och plats för diskmaskin. BADRUM Badrummen blir ljusa och lättstädade, helkaklade med klinkergolv, badkar eller dusch, förvaringsmöjligheter och förberedda för tvätt/torkutrustning. SOVRUM Med nya ljudisolerande fönster och ny ventilation blir sovrummen tysta och får ett avkopplande och skönt klimat. Parkettgolv blir standard i alla sovrum många sovrum får även garderober. VARDAGSRUM Vardagsrummen blir välplanerade och lättmöblerade, många med öppna planlösningar. Alla får parkettgolv. BALKONG Många lägenheter får egen balkong. Inglasning erbjuds som tillval vilket kan göra balkongen till ett skön plats som förlänger sommaren. NYA FASADER Fastigheten får ny tilläggs isolering och i samband med det en upp daterad och fräsch version av dagens fasad. ENTRÉER OCH TRAPPHUS Huset delas upp i två delar med varsin separat entré från Vasagatan respektive Esplanaden. Det blir stora, generösa trapphus med trevlig färgsättning och helt nya och moderna hissar. Alla lägenhetsdörrar blir säkerhetsdörrar med smidig nyckeltub. EL OCH BREDBAND Alla lägenheter får jordfelsbrytare och generöst med vägguttag. Vi förbereder också med uttag för snabbt bredband, vilket även kan erbjuda digital-tv. ALLMÄNNA UTRYMMEN Det blir nya avloppsstammar och nytt tappvattensystem, nya el ledningar och ny servicecentral. Huset får också närvarostyrd belysning, tilläggsisolering av yttertak, ny styr- och övervakning i undercentral och nytt låssystem. Alla boende får tillgång till en gemensam takterrass i soligt läge. Det blir också ny tvättstuga och nya förråd i källaren. MILJÖ Huset uppgraderas och kommer att klassas som miljöbyggnad. Energiförbrukningen halveras och inomhusklimatet förbättras. Hela fastigheten får grön el. Alla lägenheter får individuell mätning av grön el samt varm- och kallvatten. Det minskar normalt förbrukningen, vilket är bra för miljön och för den egna plånboken. Avfallshanteringen uppgraderas till modern standard med förenklad hantering av matavfall och källsortering.

3 SÅ GÅR OMBYGGNATIONEN TILL Att bygga om ett hus är ett omfattande arbete, som kräver planering in i minsta detalj. Allt för att resultatet ska bli så bra som möjligt men också för att vardagen och flytten ska bli så smidig som möjligt för dig som hyresgäst. STEG 1 INVENTERING AV FASTIGHETEN Projektet började med att vi inventerade tekniska installationer, alla material, lägenhetsfördelning m.m. för att besluta om hur huset ska uppgraderas till en modern fastighet. Inventeringen används som underlag för att projektera ombyggnationen. STEG 2 KONTAKTER MED DIG I början 2012 började vi informera dig om de kommande förändringarna i huset, i första hand genom nyhetsbrev och information på vår hemsida. STEG 3 PERSONLIGT MÖTE Nu får du träffa Förvaltarens projektsamordnare Vance Beclijevski för ett personligt möte. Han kommer hem till dig för att prata om dina frågor och dina behov något som är viktigt för oss att få veta. Tillsammans går ni igenom de praktiska frågorna och dina individuella förutsättningar inför den kommande flytten. Inför mötet får du också ett samlat informationsmaterial. Du fick ett första material i juni 2012 som vi nu uppdaterar (november 2012). Det är detta material som du nu håller i din hand. STEG 4 NYTT BOENDE Inför ombyggnationen erbjuds du ett nytt boende hos oss med förstahandskontrakt i något av våra andra hus. STEG 5 OMBYGGNATION Nu bor du i ditt nya boende. På kan du under ombyggnationen följa vad som händer i projektet. Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev. STEG 6 NY LÄGENHET PÅ VASAGATAN 9? Gäller dig som väljer att bli erbjuden förtur till de nya lägenheterna på Vasagatan 9. Vi kontaktar dig i god tid för ett erbjudande om förstahandskontrakt i nya Vasagatan 9. Preliminär inflyttning första kvartalet Inventering av fastigheten 2. Kontakter med dig 3. Personligt möte 4. Nytt boende 5. Ombyggnation 6. Ny lägenhet?

4 HYRAN I DE NYA LÄGENHETERNA När Vasagatan 9 är ombyggt kommer hyran för de nya lägenheterna vara betydligt högre än för dagens lägenheter. De nya hyrorna bestäms efter en förhandling mellan Förvaltaren och Hyresgästföreningen. Hyresförhandlingen startade i september och pågår just nu (november 2012). Hyran för de nya lägenheterna förväntas bli i nivå med nybyggda hyresrätter i närområdet. En viktig utgångspunkt är att hyran för de nya lägenheterna ska ligga i nivå med det så kallade bruksvärdet för lägenheter med motsvarande standard och läge. Om så behövs kan Hyresnämnden göra en prövning om den föreslagna hyresnivån är rimlig.

5 DITT NYA BOENDE Inför ombyggnationen kommer vi att erbjuda dig ett annat likvärdigt boende i något av våra andra hus runt om i Sundbyberg. Vid det personliga mötet med vår projektsamordnare tar vi emot dina önskemål. Sedan matchar vi så långt det är möjligt dina behov med våra lediga lägenheter. I samband med ombyggnationen erbjuds du en annan likvärdig lägenhet hos oss. Det innebär att du väljer ett nytt boende med ett nytt förstahandskontrakt. Efter de personliga mötena ser vi att många gärna flyttar till ett nytt boende inom Centrala Sundbyberg eller Storskogen. Som vi kan bedöma idag (november 2012) kommer vi att kunna erbjuda lägenheter i de här stadsdelarna. Tilldelningen av lägenheter ska bli så rättvis som möjligt, det är viktigt. Därför kommer du som vill flytta inom Centrala Sundbyberg och Storskogen att erbjudas lediga lägenheter baserat på din köpoäng. Du får 1,5 poäng för varje dag som du haft kontrakt på din nuvarande lägenhet. I våra andra stadsdelar får vi vanligtvis in något fler lediga lägenheter. Där finns det större chans att matcha dina önskemål om exempelvis lägenhetsstorlek och hyresnivå. DU BEHÅLLER DINA KÖPOÄNG NÄR DU FLYTTAR Till skillnad från våra vanliga regler så behåller du dina köpoäng (kötid) när du skriver ett nytt förstahandskontrakt med oss. För att ytterligare underlätta ditt framtida val får du behålla köpoängen för dina två senaste förstahandskontrakt. Som en förberedelse inför mötet med vår projektsamordnare är det en fördel om du registrerar en plats i vår bostadskö på Då får du din köpoäng automatiskt (för din nuvarande lägenhet). Om du är osäker på hur du ska göra så kontaktar du vår kundtjänst på eller besöker distrikts kontoret så hjälper de dig. FÖRTUR TILL NYA VASAGATAN 9 Om du vill bli erbjuden förtur till en ny lägenhet i nya Vasagatan 9 när huset blir klart 2014/2015 berättar du det för oss. Om du sedan flyttar till en ny lägenhet på Vasagatan 9 ersätter vi dig för eventuella extra hyreskostnader under ombyggnationen med högst 1000 kronor/månad. Pengarna betalas ut som en månadsvis rabatt på din nya hyra på Vasagatan 9. Vid tecknande av nytt kontrakt på Vasagatan 9 nollställs din köpoäng. EGET BOENDE Du kan också välja ett eget boende under ombyggnadstiden. Då betalar du ingen hyra och vi bekostar magasinering av dina saker.

6 NÄR DU FLYTTAR Inför din flytt kommer du i god tid att få information hur flytten går till. Vi anlitar en flyttfirma som flyttar dina saker till ditt nya boende. Flyttfirman bokar tid direkt med dig. Du som 2015 väljer att flytta in i en ny lägenhet på Vasagatan 9 får även då flytthjälp. I övrigt finns det många praktiska saker att tänka på vid en flytt. En del saker kostar också en extra slant. För att kompensera dig så får du en engångs ersättning på kronor. Den täcker väl dina utlägg. Du som senare väljer en ny lägenhet på Vasagatan 9 och därmed flyttar två gånger får kronor för dina utlägg. Alla ersättningar betalas till dig efter flytt som en rabatt på månadshyran. HEMFÖRSÄKRING Det är viktigt att alltid ha en hemförsäkring. Ta kontakt med ditt försäkringsbolag och se till att din hemförsäkring gäller i ditt nya boende. Förvaltarens och flyttfirmans försäkringar täcker endast eventuella skador som uppkommer i samband med flytten. Om du har saker som måste magasineras gäller flyttfirmans försäkring. ADRESSÄNDRING Din nya adress kräver en adressändring för att post och brev ska hitta rätt. Adressändringen beställer du enklast på eller genom att ringa FLYTT AV TELEFON Flytt av fast telefon beställer du via din telefonoperatör, exempelvis Telia. ELABONNEMANG Du behöver ett nytt elabonnemang i ditt nya boende. Det finns många olika elbolag att välja mellan. Välj gärna miljövänlig el från exempelvis vind eller vatten. TV I ditt nya boende finns uttag för kabel-tv med Com Hems basutbud. Om du har kabel-tv idag kontaktar du Com Hem och berättar om din nya adress - och vilka kanaler du vill se. Via bredbandsuttaget kan du också få digital-tv med många kanaler. Se BREDBAND I ditt nya boende finns uttag för bredband. Du väljer själv vilken tjänsteleverantör du vill anlita. Hela utbudet av leverantörer finns på Om du har bredband idag kontaktar du din tjänsteleverantör och berättar att du byter lägenhet och adress.

7 TIDPLAN 2012 Januari Mars Maj-juni Juni Juni-december Hösten Oktober-mars 2013 November Första informationen till hyresgästerna Första nyhetsbrevet till hyresgästerna Kontakter med Hyresgästföreningen Informationsmaterial till alla hyresgäster Personliga möten med alla hyresgäster Förhandlingar med Hyresgästföreningen Val av nytt boende Uppdaterat informationsmaterial 2013 Januari-mars Sista flyttmånaderna April-december Ombyggnation av Vasagatan Januari-december Ombyggnation av Vasagatan Första kvartalet Första inflytt i lägenheter och lokaler på nya Vasagatan 9

8 FRÅGOR OCH SVAR VARFÖR BYGGS HUSET OM? Huset har inte renoverats sedan det byggdes 1968, så det är nödvändigt. Stammar, ventilation, energi, lägenhetsfördelningar, boendeformer med mera behöver uppdateras till en nivå som gör att huset kan leva gott i 50 år till. NÄR STARTAR OMBYGGNADEN? I april NÄR SKA DEN STÅ KLAR? Preliminärt vid årsskiftet med första inflytt första kvartalet KOMMER HYRESGÄSTERNA ATT FÅ FLYTTA TILLBAKA? Idag har huset 317 lägenheter. Efter ombyggnationen kommer det att finnas ungefär 210 lägenheter, varav ett 70-tal för äldreboende. Ombyggnationen innebär att samma lägenheter inte finns kvar att flytta tillbaka till. Alla som har förstahandskontrakt erbjuds därför en ny lägenhet hos oss i något av våra andra hus. Av erfarenhet vet vi att många hyresgäster i samband med ombyggnation passar på att flytta till ett nytt boende som bättre passar den egna livssituationen. Det kommer att finnas en lägenhet för alla. Den som önskar förtur med ett erbjudande om en ny lägenhet på Vasagatan 9 anmäler intresse för detta. VAD HÄNDER MED DE CIRKA 110 HYRESGÄSTER SOM IDAG HAR SÅ KALLADE RIVNINGSKONTRAKT? Ett rivningskontrakt innebär att hyresgästen är medveten om att man saknar besittningsskydd. När lägenheten sedan ska renoveras har man ingen rätt att bo kvar. Förhoppningsvis står de som har rivningskontrakt i bostadskön och kan den vägen få en ny bostad hos oss. VAD BLIR DEN NYA HYRAN? Hyrorna sätts efter förhandlingar med Hyresgästföreningen. Med tanke på de stora ombyggnadsbehoven förväntas hyran att bli ungefär som i ett nybyggt hus. I våra nya hus i Ursvik kostar exempelvis en tvåa (39-46 kvm) kr/månad. Denna hyra är baserad på 2012 års hyresnivå. HAR HYRESGÄSTERNA NÅGOT MEDBESTÄMMANDE? Vi lyssnar naturligtvis på varje hyresgäst, och försöker hjälpa var och en med individuella bostadslösningar som matchar önskemål och behov. VAR SKA HYRESGÄSTERNA BO UNDER OMBYGGNADSTIDEN? Ombyggnationen innebär att samma lägenheter inte finns kvar att flytta tillbaka till. Alla med förstahandskontrakt erbjuds därför en ny lägenhet hos oss i något av våra andra hus. VILKEN ERSÄTTNING FÅR HYRESGÄSTERNA? Vi erbjuder hjälp med flytten och bekostar eventuell magasinering av möbler etc. Dessutom får man en ersättning på 2500 kronor som ska täcka engångskostnader. Vid två flyttar ersätter vi med kronor. Den som väljer att flytta till en ny lägenhet på nya Vasagatan 9 kommer också att få en hyresrabatt som mostvarar högre hyreskostnader under ombyggnadstiden. Maximalt blir ersättningen 1000 kr/månad som en hyresrabatt under en begränsad tid. Vår projektsamordnare kan berätta mer om detaljerna.

9 JAG ÄR DIN KONTAKTPERSON Hej! Jag heter Vance Beclijevski och är din kontaktperson. Jag vet att ombyggnationen är efterlängtad av många hyresgäster men inte lika efterlängtad av andra. Samtidigt uppstår en rad frågor som vi behöver prata om. Till mig kan du vända dig med alla typer av frågor som rör ombyggnationen. Vid det personliga mötet hos dig kan vi också prata om detaljer som rör ditt nya boende. Jag är också den som ansvarar för att ni som bor i huset får rätt information vid rätt tillfälle. Saknar du information så ta gärna kontakt med mig. Om du har möjlighet, kontakta mig gärna via e-post eftersom jag ofta är upptagen med att träffa hyresgäster. På Förvaltarens hemsida under Projekt finns det en egen projektplats där vi samlar all information om Vasgatan 9. Informationen kommer hela tiden att uppdateras. Saknar du någon information, börja gärna med att titta efter på hemsidan. Med vänliga hälsningar Vance Beclijevski Projektsamordnare

Till dig som bor på Vasagatan 9

Till dig som bor på Vasagatan 9 Juni 2012 Till dig som bor på Vasagatan 9 Snart är det dags att bygga om huset på Vasagatan 9. Sedan årsskiftet har vi genom nyhetsbrev informerat dig och dina grannar om planerna och hur de kommer att

Läs mer

MAJELDSVÄGEN. Frågor & svar om renoveringen. Vi renoverar ditt hus! Nya hyran. Tillfällig lägenhet tips inför flytten

MAJELDSVÄGEN. Frågor & svar om renoveringen. Vi renoverar ditt hus! Nya hyran. Tillfällig lägenhet tips inför flytten MAJELDSVÄGEN Vi renoverar ditt hus! Frågor & svar om renoveringen Nya hyran Tillfällig lägenhet tips inför flytten SNART DAGS FÖR PERSONLIGT MÖTE Renoveringen av ditt hus börjar närma sig och planeringen

Läs mer

Majeldsvägen. vi renoverar ditt hus. frågor & svar om renoveringen. Så påverkar renoveringen dig. du väljer i din lägenhet

Majeldsvägen. vi renoverar ditt hus. frågor & svar om renoveringen. Så påverkar renoveringen dig. du väljer i din lägenhet Majeldsvägen vi renoverar ditt hus Så påverkar renoveringen dig Vi vill träffa dig för ett personligt möte du väljer i din lägenhet frågor & svar om renoveringen snart dags för renovering i ditt hus Vi

Läs mer

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga

Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga Frågor och svar kring ny- och ombyggnationen i kvarter Hedvig i Spånga 1. Varför rustar ni upp husen? Husen är byggda på 60-talet och är i stort behov av stambyte och upprustning. Elinstallationerna uppfyller

Läs mer

Gustafsvägen 11 A B Södra Långgatan 25 Solna

Gustafsvägen 11 A B Södra Långgatan 25 Solna Foto: Magnus Magnusson, Ulf Blomberg Gustafsvägen 11 A B Södra Långgatan 25 Solna MILJÖMÄRKT Renovering och modernisering www.diligentia.se 341 376 dat 2013-09-12 TRYCKSAK Spis med häll och inbyggd ugn,

Läs mer

Hair Fashion utökar redan. Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro?

Hair Fashion utökar redan. Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro? BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM Nr 3 2012 www.ludvikahem.se Varför går sommaren alltid så fort? Och var gömde sig solen någonstans denna sommar, månntro? Nu kommer den vackra

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning Välkommen...till din nya lägenhet och som hyresgäst hos Vänersborgsbostäder. Vi är glada för att du har valt oss som hyresvärd och vi hoppas att du kommer trivas i din lägenhet! Vi har en vision att vara

Läs mer

Kvarteret Mullvaden i Mölndal. Marielundsgatan 1 23, Gustavsbergsgatan 2 8 Fredåsgatan 28. Renovering och modernisering

Kvarteret Mullvaden i Mölndal. Marielundsgatan 1 23, Gustavsbergsgatan 2 8 Fredåsgatan 28. Renovering och modernisering Kvarteret Mullvaden i Mölndal Marielundsgatan 1 23, Gustavsbergsgatan 2 8 Fredåsgatan 28 Renovering och modernisering Planerad renovering och modernisering Innehåll Planerad renovering och 3 modernisering

Läs mer

20% Underhåll. 24% Taxekostnader. 4% Reparationer. 7% Skötsel. 12% Administration. 2% Fastighetsskatt. 2% Övrig drift.

20% Underhåll. 24% Taxekostnader. 4% Reparationer. 7% Skötsel. 12% Administration. 2% Fastighetsskatt. 2% Övrig drift. Sommar 2013 Snart är framtiden här! Hyran, din viktigaste räkning? sid 2 Nyheter om fiber, Noltorp, Sollebrunn... sid 4-5 På väg mot framtiden sid 6-7 Riktad publicering sid 8 Sommartider sid 8 Obs! Detta

Läs mer

Från hyresrätt till bostadsrätt. Ditt eget boende ditt eget val

Från hyresrätt till bostadsrätt. Ditt eget boende ditt eget val Från hyresrätt till bostadsrätt Ditt eget boende ditt eget val Många vill äga sin bostad men inte alla. Det är viktigt att det fi nns både hyresrätter och bostadsrätter att välja mellan. Idag saknas den

Läs mer

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN INNEHÅLL 3. VARMT VÄLKOMMEN 4. DITT HYRESAVTAL 5. NÄR DU FLYTTAR IN 6. OMRÅDESINFORMATION 7. BETALA HYRAN 8. AUTOGIROANMÄLAN 9. SKÖNARE HEM 10. UNDERHÅLL

Läs mer

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34

Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 Ombyggnadsplan för Stambyte med badrumsrenovering Agavägen 24-34 2012-11-23 Innehåll Inledning 3 Badrum 4 Hyror 10 Bilaga 1 - Hyresgästgodkännande Bilaga 2 - Valblankett Här kan du få mer information om

Läs mer

BRF GREENROOF. Drömmen om ett cityhak med grönt tak

BRF GREENROOF. Drömmen om ett cityhak med grönt tak BRF GREENROOF Drömmen om ett cityhak med grönt tak Skönt och grönt mitt i stan Hisingsparken St Jörgen Park Golf 2,5 km E6 Brf Greenroof är vår tredje och sista etapp i populära Kvillebäcken i Göteborg.

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Servicebostad - VAD ÄR DET? Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Stambyte och Upprustning. Informationsblad från Hyresgästföreningen.

Stambyte och Upprustning. Informationsblad från Hyresgästföreningen. Stambyte och Upprustning. Informationsblad från Hyresgästföreningen. Denna information skickas till medlemmar när vi hört talas om att stambyte och upprustning / ändrings- och förbättringsarbeten, börjar

Läs mer

Nu bygger vi om i Husby

Nu bygger vi om i Husby Nu bygger vi om i Husby Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Husby Hus för hus Det tar upp till

Läs mer

Trygga framtiden. Brf Ljusglimten. Här bor du som är över 55 år i en öppen, ljus och hållbar miljö nära alla tänkbara bekvämligheter.

Trygga framtiden. Brf Ljusglimten. Här bor du som är över 55 år i en öppen, ljus och hållbar miljö nära alla tänkbara bekvämligheter. Trygga framtiden Brf Ljusglimten. Här bor du som är över 55 år i en öppen, ljus och hållbar miljö nära alla tänkbara bekvämligheter. Innehåll Nya Tuve Centrum 4 Trygga framtiden 6 Nära och bekvämt 8 Förändring

Läs mer

Stambyte och nytt badrum

Stambyte och nytt badrum Stambyte och nytt badrum 1 2 Vad händer vid stambytet? I huset du bor i eller är på väg att flytta till så börjar rörstammar och vattenledningar bli gamla. De har slitits under årens lopp och måste nu

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

Personligt. En ljus höst N U M M E R 2-2 0 1 4

Personligt. En ljus höst N U M M E R 2-2 0 1 4 Personligt En ljus höst Efter en varm och skön sommar blev det en ljus och fin höst. I slutet av augusti var det projektstart för Sockerbrukstomten ett byggprojekt som när det är helt färdigt kommer att

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas En bättre värd? Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker en hel del frågor

Läs mer

Nu renoveras ditt hus

Nu renoveras ditt hus Nu renoveras ditt hus Du och dina grannar väljer nivån Fakta om ditt hus och ditt kvarter BAKGRUND - HISTORIA Miljonprogrammet I april 1965 beslutade riksdagen att fram till 1974 bygga en miljon bostäder

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas.

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas. En bättre värd? Allt fler kommuner planerar att sälja ut sina hyresrätter. Det väcker en hel del frågor och kanske du känner en

Läs mer

MUMMA HAR HITTAT LÄGET PÅ TVÄREN TILL SUMPAN

MUMMA HAR HITTAT LÄGET PÅ TVÄREN TILL SUMPAN Nytt MAGASIN FRÅN FÖRVALTAREN MUMMA HAR HITTAT LÄGET PÅ TVÄREN TILL SUMPAN Så blir nya Tvärbanan PASTA MED GRANNARNA Lätt att ses om man bor nära 100 MILJONER STOR SATSNING PÅ UNDERHÅLL 269 nya hyresrätter

Läs mer

Nu bygger vi 52 nya lägenheter!

Nu bygger vi 52 nya lägenheter! BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM Nr 2 2012 www.ludvikahem.se Midsommar i Ludvika! Nog är väl midsommar en av de finaste av alla våra svenska högtider? När midsommarstången är lövad

Läs mer

Starta gårdsförening! ] Skaparglädje i silversmedjan ] Tips! Så går du tillväga VINN!

Starta gårdsförening! ] Skaparglädje i silversmedjan ] Tips! Så går du tillväga VINN! NY MILJÖMÄRKT HYRESGÄSTTIDNING! HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN BOSTADS AB POSEIDON ] FEBRUARI 2008 Starta gårdsförening! ] Skaparglädje i silversmedjan ] Tips! Så går du tillväga VINN! 25 termosar i vinstpotten!

Läs mer

God Jul önskar vi på Faxeholmen. H&M till Söderhamn Hit går hyran Nya lägenheter

God Jul önskar vi på Faxeholmen. H&M till Söderhamn Hit går hyran Nya lägenheter God Jul önskar vi på Faxeholmen H&M till Söderhamn Hit går hyran Nya lägenheter Nr 2/2011 www.faxeholmen.se Vi ser framåt med spänning och förväntan Tiden rusar fram och snart lägger vi verksamhetsåret

Läs mer

Innehåll 2 Inledning 3 Innergård 4 Vårat Borås Situationsplan 7 Vi bygger i betong Detta lovar vi

Innehåll 2 Inledning 3 Innergård 4 Vårat Borås Situationsplan 7 Vi bygger i betong Detta lovar vi Bofakta mars 2015 Innehåll 2 Inledning 3 Innergård 4 Vårat Borås 6 Situationsplan 7 Vi bygger i betong 8 Detta lovar vi 9 Beskrivning 10-11 Insatser och månadsavgifter 12-13 Lägenhetsfördelning 14 Översikt

Läs mer

Förnyelse: Fyrtioåtta år i samma kvarter

Förnyelse: Fyrtioåtta år i samma kvarter Förnyelse: Fyrtioåtta år i samma kvarter Gunilla Grip har bott på Kvarngärdet sedan 1962 Grattis! 30 år hos Uppsalahem ger hyresrabatt! Gör en klimatinsats och spara pengar Individuell mätning av vatten

Läs mer