AFRK:s. Klubbtidning F Ö R M E D L E M M A R I A S K I M S F Ä LT R I T T K L U B B H Ö S T E N Vad händer i höst? Så blir du stallsnygg!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AFRK:s. Klubbtidning F Ö R M E D L E M M A R I A S K I M S F Ä LT R I T T K L U B B H Ö S T E N Vad händer i höst? Så blir du stallsnygg!"

Transkript

1 AFRK:s Klubbtidning F Ö R M E D L E M M A R I A S K I M S F Ä LT R I T T K L U B B H Ö S T E N Vad händer i höst? Så blir du stallsnygg!

2 ORDFÖRANDEN HAR ORDET Vad händer i höst? 27 oktober US: Halloween 28 oktober KM 1 november US: Clear Roundhoppning 10 november Klubbkonferens Hanna Magnusson och Stenbroåsens Conrad, glada vinnare i klass 2 Lätt B:1 Kategori B+C, på ponnydressyren den 30 september. Foto: Ann-Sofi Liljedal. Idag har jag och många med mig fått inspiration när Svante Johansson besökte oss och höll clinic. Svante satt upp på en unghäst, en mer utvecklad häst och en lektionshäst (Filippa, Nick Carter och Kastanje, som samtliga finns på anläggningen) och delade samtidigt med sig av sin kunskap med trådlös mikrofon. Därefter höll han en träning med tre av våra ungdomar vars mål är att kvala till GP-ponnyn i vår. Fantastiskt kul att höra vad en landslagsryttare har att säga om en häst som jag själv suttit på. Dessutom roligt att höra vilka råd han gav till de ponnyungdomar, vars träningar jag tittat på under onsdagkvällarna i flera år. Stort tack till ridhuset som ordnat ett så kul och inspirerande arrangemang för oss! Denna vecka blev det höst, kallt och blåsigt, halsduk och handskar på morgonen, för att inte tala om att det är mörkt. Å andra sidan är det tid att tända levande ljus och kura under en filt, så alla årstider har sin charm. En ridtur i skogen är dessutom inte alls fel en höstdag med lagom kall luft. Under hösten så är det som vanligt full aktivitet. US har redan klarat av Lilla Fridolf cup, TS har hållit div II-tävlingar för ponny i dressyr och US har många aktiviteter kvar under hösten. Kolla hemsidan och våra anslagstavlor för att hålla reda på vad som händer. På anslagstavlan vid ridskolekassan skriver även vår fritidsledare Jessica vilka dagar hon är på plats. Även ridskolan är igång med full fart. Kajsa Baumann är tillbaks som ridlärare efter barnledighet. Vera Wallström är också mer och mer igång efter sin skada. På hästsidan har det kommit lite nytt blod, efter att allas gamle Lord, trotjänaren, har fått sin sista välförtjänta vila. Vi är många som är tacksamma mot den gamle hopprofessorn Lord, som har varit hos oss så länge, för det han lärt oss på hoppbanan. Jag vill också passa på att hälsa alla nya medlemmar varmt välkomna till klubben och anläggningen. Förhoppningsvis ska ni ha fått vår klubbinformation när ni gick med i klubben. Om inte, så hör av er till klubbens kassör. Det är viktigt att du har lämnat uppgifter om dig själv, så att vi kan skicka information och för att du ska få Ridsportförbundets tidning Häst & Ryttare. Informationen ligger också på hemsidan, där du även kan läsa gamla nummer av klubbtidningen. Anna Rehnberg, 14 oktober november US: Mysteriekväll US: Luciaträningar preliminära datum: 17/11, 24/11, 1/12 & 8/12 6 december Styrelsemöte 9 december US: Lucia För mer information gå in på vår hemsida: På omslaget: Therese Winell på Kayenne.

3 Kursen i Hjärt-lungräddning Lördagen den 6 oktober kom Rolf Wahlgren från Räddningstjänsten igen och höll instruktiv kurs i hjärtlung-räddning (HLR). Som vid kursen i L-ABC (olycksfall) 14 april i år fick vi en entusiastisk instruktion samt intensiv praktisk övning i denna kunskap, som kan vara så viktig när som helst i vardagen. Alla 13 kursdeltagare fick var sin liten träningsdocka, som man fick behålla för att kunna sprida informationen till familj eller kompisar samt öva själv då och då. En film visade hur man hjälper sin medmänniska, hur man kontrollerar medvetande, andning och hjärtverksamhet hos en hjälpbehövande, hur man lägger personen i sidoläge (vid fungerande andning och puls) samt hur man utför hjärtmassage och luftinblåsningar när det behövs. Dock - först ska man själv eller någon medhjälpare ringa 112 för att kalla på ambulans. Rolf och filmen poängterade att man alltid ska sätta igång med HLR om man är osäker på om den nödställde andas och har puls, samt att man aldrig gör fel - bara man försöker göra något. Alla deltagare fick varsin träningsdocka att öva hjärtlungräddning på. EKIPAGE-PRESENTATION Alice Lindström och Boom Bellis Jag är 14 år och har haft Bellis sen hon var tre, alltså i snart fem år. Vi tävlar hoppning och dressyr på lokal LC/LB nivå än så länge. Hoppningen tycker vi båda är roligast och den har hittills gett bäst resultat! Bellis är en korsningsponny, 131,5 cm hög, alltså en C-ponny. Fritidsledare på klubben? Sedan februari 2006 har vi genom pengar från det s k Handslaget kunnat finansiera en deltidstjänst som fritidsledare på klubben. Efter jul har vi än så länge inte någon finansiering av tjänsten, även om vi ska göra ett försök att få pengar från det som efterträtt Handslaget, det s k Idrottslyftet. Och det är här du/ni kan komma in! Hittills har projektet drivits av Anna Rehnberg och Kajsa Baumann, som nu vill trappa ner sitt engagemang i fritidsledarprojektet. Tycker du att vi ska fortsätta ha fritidsledare på klubben? Hur ska vi finansiera det om vi inte får mer bidrag? Vad får det kosta/vad vill du betala? Kontakta fritidsledaren Jessica, Anna eller Kajsa om du vill arbeta med att få en fortsättning på projektet. Om du är barn/ungdom så visa även detta för dina föräldrar. Tycker de att verksamheten är viktig, så vill de säkert gärna vara med och arbeta för en fortsättning.

4 Sho! Som ni snart kommer att märka har det skett en del förändringar (förhoppningsvis förbättringar) i AFRKs klubbtidning. Detta tack vare att vi är ett gäng som har bestämt oss för att piffa upp innehållet i tidningen. Vi tycker att man i vår klubbtidning skall kunna läsa om sådant som är aktuellt på klubben och som berör ridsporten. Vi tycker också att man i vår klubbtidning skall kunna läsa om helt andra saker, bara för att få lite variation och underhållning. Den viktigaste frågan vi hade att ställa oss då var: Vad vill medlemmarna på Askims Fältrittklubb läsa om? Då vi är sjukt många medlemmar kändes detta som en omöjlig fråga, så vi bestämde oss för att börja med att skriva om sådant som vi tycker är intressant också hoppas vi innerligt att alla kommer med synpunkter på innehållet efterhand. Det skulle vara jättekul om så många som möjligt blev engagerade i klubbtidningen, så om du har en text, bild eller något helt annat du vill skall komma med i nästa nummer är det bara att maila det till: Ina Sacko Nilsen ina_sn@hotmail.com Jenny Winell jenny_winell@hotmail.com Johanna Götharson johannagotharson@hotmail. com... eller direkt till redigeraren: a_liljedal@hotmail.com US styrelses tröjor Som ni säkert har märkt har vi i US styrelse köpt in tröjor till oss. Detta för att alla som vill ska kunna fråga oss om precis allt, men också för att ni ska känna igen oss vid tex tävlingar. Så ser ni någon med marinblå tröja med guldig text så är det fritt fram att fråga! Vi ses i stallet!! Us - the one and only Aktuellt i ungdomssektionen Kommande aktiviteter: Halloweenkväll lördag 27 oktober. Dags att börja fundera på vad du skall klä ut dig till! Mysteriekväll 16 november Luciaträningar preliminära datum: 17/11, 24/11, 1/12 & 8/12 Luciafirande 9 december Caféansvarig efterlyses! Du har väl inte missat att vi på anläggningen har ett klubbhus med tillhörande café? Klubbens café är väldigt viktigt då det bidrar till ökad gemenskap, och ökad gemenskap är något som vi ständigt strävar efter här på AFRK. Men caféet sköter inte sig självt, utan precis som föreningens all annan verksamhet drivs den på frivillig basis, och man kan aldrig nog understryka hur viktigt detta ideella engagemang är för alla på klubben. Vill du bidra till att folk skall kunna: fika prata värma sig varva ner kolla på film äta chilla umgås pyssla och mycket, mycket mer? Hör då av dig till Kicki på telefon eller maila henne på lopzi@hotmail.com Det är också viktigt att veta att alla vi i klubben är beroende av intäkter för att underhålla den del av anläggningen som klubben svarar för (bl a uteridbanor, slinga, klubbhus, tränings- och tävlingsmaterial för hoppning mm). Dvs det som just du, jag och alla andra i klubben - både lektions- och privatryttare - använder när vi rider på anläggningen!

5 Att jobba i stallet med Jenny och Roger! Klockan 7 på morgonen kommer vi till stallet och väcker hästarna. Har någon häst, t ex Brasse, rymt fångas den och sätts tillbaka i sin spilta. Sedan är det fodring, både hö och kraft, till många hungriga hästar. När alla hästar har fått sin mat är det mockning som gäller, efter en hel natt i stallet kan ni tänka er hur det ser ut. Nu är det höpåsarna inför lunchen som ska fyllas. Favoritlåtarna att sjunga under tiden vi fyller höpåsarna är Amazing grace och beat boxing. Förhoppningsvis är det ingen som råkat höra oss än! Kl 9.30 rider vi lektion för Vera, alltid lika kul. Efter lektionen mockar vi boxar tills det är lunchdags, inte lika kul. Både hö och havre nu också, och lektionshästmockning. Efter hästarnas lunch är det dags för vår lunch äntligen. Vi sitter oftast i cafét och degar, ni har säkert sett oss! När lunchpausen är slut fyller vi höpåsarna inför kvällen och morgonen. När detta är klart plockar vi oftast undan lite i stallet tills det är dags för 4-fodringen. Vi fodrar bara kraft och mockar hos lektionshästarna. Nu har vi paus igen tills kvällsfodringen. Den här pausen spenderar vi oftast genom att dra dåliga skämt och skratta tills vi får ont i magen. Vid ca är det dagens sista fodring och när stallet är sopat säger vi godnatt till hästarna och åker hem! Så här ser det ut när vi kommer på morgonen Jenny mockar Roger fyller höpåsar Nisse alltid lika morgonpigg Roger fodrar Efter mockningen Jenny sopar Top 5 Roliga grejer när Jenny och Roger har stallet: 5. Senaste skvallret under morgonmockningen. 4. Våra onödiga diskussioner t ex hur höga träden utanför paddocken faktiskt är. 3. Våra morgonfrissor. Alltid lika roliga, alltid lika tillfixade när människorna börjar komma till stallet. 2. Rogers väskor. Ni kanske inte har lagt märke till dom, men dom är alltid lika spännande. Jennys favorit är en med tema nalle puh. 1. Vårt glada humör. I de flesta fall skrattar vi ca 50% av tiden.

6 Så blir du stallsnygg! Vintern är på ingång och med den också blöta täcken, kalla fingrar och en fullproppad manege. För att muntra upp i snöslasket i vinter är det en god idé att skaffa sig bra vinterkläder, både till människa och häst. Och med bra vinterkläder menar vi varma, funktionella och roliga kläder. Boots i regnbågens alla färger piggar definitivt upp en grå vardag! Dessa färgglada fleecetäcken är perfekta när hästen skall mysa i stallet. En jacka helt i reflex! Om den inte piggar upp så bländar den åtminstone... Matchande öronmuffar från Börjes blir grädden på moset... (går att fästa vid ridhjälmen!) En traditionell, alltid lika varm lusekofta finns nu att köpa på Hööks för den som lätt känner sig frusen.

Askims Fältrittklubb AFRK

Askims Fältrittklubb AFRK Välkommen till Askims Fältrittklubb AFRK Här kommer information om Askims Fältrittklubb till dig som medlem. Spara detta informationshäfte! Det innehåller viktig information om klubben och anläggningen.

Läs mer

Välkommen till. Askims Fältrittklubb AFRK. Här kommer information om Askims Fältrittklubb till dig som medlem.

Välkommen till. Askims Fältrittklubb AFRK. Här kommer information om Askims Fältrittklubb till dig som medlem. Välkommen till Askims Fältrittklubb AFRK Här kommer information om Askims Fältrittklubb till dig som medlem. Augusti 2014 1 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Ungdomssektionen... 5 Verksamhet

Läs mer

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul JULLOVSAKTIVITETER 23/12 Julklappshoppning 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul 27/12 Hyr din favorithäst 28/12 Hoppkurs 29/12 Hoppkurs 30/12 Söndag Uteritt 31/12

Läs mer

Klubbtidning. Är du verkligen försäkrad när du rider? AFRK:s. Trevlig sommar!

Klubbtidning. Är du verkligen försäkrad när du rider? AFRK:s. Trevlig sommar! AFRK:s Klubbtidning F Ö R M E D L E M M A R I A S K I M S F Ä LT R I T T K L U B B S O M M A R E N 2 0 0 7 Är du verkligen försäkrad när du rider? sidan 3 Trevlig sommar! ORDFÖRANDEN HAR ORDET Återigen

Läs mer

Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK

Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK Nummer 4 2008 INNEHÅLL.................. Sidan Rapport från ridskolan............ 2 Vikarie i vår.................. 2 Hyra häst i jul..................

Läs mer

Höstlovsaktiviteter vecka 44

Höstlovsaktiviteter vecka 44 Höstlovsaktiviteter vecka 44 Vi har höstlovet fullt med roliga kurser och aktiviteter för alla 31/10 MÅNDAG: Tvådagars ponnyhoppkurs 8st kl 08.00-11.30 Pris: 750kr 2 dagar Galoppera-mera-kurs kl 09.30-11.30

Läs mer

Välkomna till Lidköpings Ridklubb

Välkomna till Lidköpings Ridklubb Välkomna till Lidköpings Ridklubb 2015 Välkomna till en av Skandinaviens finaste ridanläggningar! och en ridklubb med stor framtidstro där alla är välkomna och behövs Med stora framgångar genom åren På

Läs mer

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE Terminsavslutning med miniatyrhästar Juni 2013 En alv vann årets maskeradtävling! Ordförande har ordet. Nu är det sommar och våra hästar ska också få semester

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

livsstil Systrarna som satsar allt i dressyren 6 hästfocus #

livsstil Systrarna som satsar allt i dressyren 6 hästfocus # 6 hästfocus #1 2012 www.hastfocus.se livsstil Systrarna som satsar allt i dressyren R Systrarna Thilda och Ebba Rimsäter tillhör Sveriges elit bland dressyrryttarna och de har mängder med framgångar bakom

Läs mer

Blommor. Salong Heidenstam. Gullvivans

Blommor. Salong Heidenstam. Gullvivans Igår, söndagen den 20 december, bjöd Uppsala Ponnyklubb på Julshow för tjugotredje året i rad. Ungdomssektionen med Carolina och Lisa i spetsen hade satt ihop årets fartfyllda och roliga program. Dagens

Läs mer

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november Täby Ryttarsällskap Välkomna till lag-sm i ponnydressyr 2017! Varmt välkommen till Täby Ryttarsällskap och årets lag-sm i dressyr för ponny den 2-5 november. Vi ser

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning!

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Fotograf Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Du ska vara intresserad av fotografi och ha egen kamera. Utbildning:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Jönköpings fältrittklubb Årsmöte 2019-02-28 2 Vision Få en god ordning på ekonomin, skapa en ridskola med mycket hög kvalitet, en konkurrenskraftig och välskött anläggning och tävlingar

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2015-2018 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 UTBUD 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL 4

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

Från Elli 2 BACCUS 4. Några ord från styrelsen. 4. Medlemsprofilen 6. Telefonlista 7. Manusstopp nästa stallnytt 8

Från Elli 2 BACCUS 4. Några ord från styrelsen. 4. Medlemsprofilen 6. Telefonlista 7. Manusstopp nästa stallnytt 8 INNEHÅLL Sidan Från Elli 2 BACCUS 4 Några ord från styrelsen. 4 Medlemsprofilen 6 Telefonlista 7 Manusstopp nästa stallnytt 8 Medlems och anläggningsavgift BRK 2010 8 FRÅN ELLI Hej alla läsare av stallnytt!

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening December 2013 Hej! Nu börjar höstterminen att närma sig sitt slut och förberedelser för jullovets aktiviteter och vårterminens ridning pågår för fullt. Dessutom lanseras

Läs mer

AFRK:s. Klubbtidning F Ö R M E D L E M M A R I A S K I M S F Ä LT R I T T K L U B B V Å R E N 2 0 0 7. Är du verkligen försäkrad när du rider?

AFRK:s. Klubbtidning F Ö R M E D L E M M A R I A S K I M S F Ä LT R I T T K L U B B V Å R E N 2 0 0 7. Är du verkligen försäkrad när du rider? AFRK:s Klubbtidning F Ö R M E D L E M M A R I A S K I M S F Ä LT R I T T K L U B B V Å R E N 2 0 0 7 Är du verkligen försäkrad när du rider? sidan 8 ORDFÖRANDEN HAR ORDET Foto: Emelie Gertmo. Dags för

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Pakethoppning. Söndagen den 22 december med samling kl 09.00

Pakethoppning. Söndagen den 22 december med samling kl 09.00 Pakethoppning Klasser/höjder: Söndagen den 22 december med samling kl 09.00 o 40 cm, bed. Clear Round o 50 cm, bed. Clear Round o 60 cm, bed. Clear Round o 70 cm, Ponny bed. A:0+A:0 Häst bed. Clear Round

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Årets Ungdomssektion 2010

Årets Ungdomssektion 2010 Årets Ungdomssektion 2010 Klubb: Theleborgs Ryttarsällskap Distrikt: Smålands Ridsportförbund Kontaktperson i sektionen: Josefine Ahlgren Adress: Stallvägen 10 353 52 Växjö Telefon: 0702-46 06 11 E-mail:

Läs mer

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes har ridit och sen Jonas som är hoppryttare och systern

Läs mer

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till Tämta Ridklubb inbjuder till RIDLÄGER 2016 Anmäl dig idag! Fantastisk upplevelse! Ridning i underbar natur! Träna hoppning och dressyr! Träffa nya hästar och kompisar! Rid och bada i sjön! Ridlägerveckor

Läs mer

Varför är det bra att utveckla sitt ledarskap?

Varför är det bra att utveckla sitt ledarskap? Ledstjärnorna är en satsning som genomförs här på Varbergs Ridskola. Målet är att ge barn och ungdomar möjligheten att utveckla sina ledaregenskaper, vilket kommer till nytta både i och utanför stallet.

Läs mer

Pakethoppning. Anmälan via hemsidan Gå in på fliken Anslagstavlan - jullovsaktiviteter. Du kan även maila

Pakethoppning. Anmälan via hemsidan   Gå in på fliken Anslagstavlan - jullovsaktiviteter. Du kan även maila Pakethoppning Lördag den 23 december med samling kl 10.00 klasser/höjder: o 40 cm, bed. A (endast rättuppstående hinder) o 50 cm, bed. A o 60 cm, bed. A o 70 cm, bed A häst, bed A:0+A:0 ponny o 80 cm,

Läs mer

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga)

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga) TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 011-660 95 www.aby-ridskola.se VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 1 (6) Välkommen till Stallgängsutbildningen Stallgänget För att underlätta för er som

Läs mer

JULENS AKTIVITETER PÅ STERK 2016

JULENS AKTIVITETER PÅ STERK 2016 JULENS AKTIVITETER PÅ STERK 2016 JULENS AKTIVITETER 2016 BLANDAT PONNY HÄST Välkommen till stallet VARJE DAG!! PRIVATLEKTION Cicki 072 5664849 Carro 073 0592281 Hanna 070 8477467 Evelina 070 8806300 Kati

Läs mer

INNEHÅLL... Sidan Telefonlista... 7 Manusstopp nästa stallnytt... 8 Medlems och anläggningsavgift BRK

INNEHÅLL... Sidan Telefonlista... 7 Manusstopp nästa stallnytt... 8 Medlems och anläggningsavgift BRK INNEHÅLL... Sidan Från Elli 2 Från styrelsen 3-4 Från BACCUS 5 Ridpriser 2012 6 Telefonlista... 7 Manusstopp nästa stallnytt... 8 Medlems och anläggningsavgift BRK 2012... 8 HEJ ALLA GLADA MEDLEMMAR I

Läs mer

SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN

SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN VILL DU VARA EN DEL AV PROJEKTET SKÖTARE TILL TOPP? Vad är ett projekt? Älvkarleby ridklubb har under 2009 ansökt om pengar från Idrottslyftet för att starta ett

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2013-2015 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 PRODUKTPORTFÖLJ 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL

Läs mer

POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING

POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING Gröna tråden Historik Skogslottens Ryttarförening är Norrköpings största och Sveriges femte största ridklubb. Vi har hela 500 medlemmar i veckan som rider lektioner hos

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag Örebro fältrittklubb Verksamhet och uppdrag Antagen 14 december 2011 Reviderad februari 2013 Örebro fältrittklubb Örebro fältrittklubb bildades 1917 efter ett initiativ från främst militärt håll. Klubben

Läs mer

SOMMAR I VIARP Allsvenskläger, EG ponny juli 300 kr kr Ponnyakuten läger, EG ponny juli 300 kr kr

SOMMAR I VIARP Allsvenskläger, EG ponny juli 300 kr kr Ponnyakuten läger, EG ponny juli 300 kr kr SOMMAR I VIARP 2013 Hej alla hästvänner! Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Nyhetsbrev oktober/november 2018

Nyhetsbrev oktober/november 2018 Nyhetsbrev oktober/november 2018 Hösten har gjort oss påmind, vi har dragit tillbaka klockan och med det även mörkare dagar. Våra fyrbenta vänner har säkerligen fått på sig sina höstkostymer dvs. många

Läs mer

Det här nyhetsbrevet kommer handla om stortävling i dressyr, biljettsläpp, teorivecka, dressyrclinic, nya hästar och lunchservering.

Det här nyhetsbrevet kommer handla om stortävling i dressyr, biljettsläpp, teorivecka, dressyrclinic, nya hästar och lunchservering. 2017-10-16 Linköping Det här nyhetsbrevet kommer handla om stortävling i dressyr, biljettsläpp, teorivecka, dressyrclinic, nya hästar och lunchservering. Håll tillgodo Hej! Just nu städas och fixas det

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

2017 på Karlstads Ridklubb 1

2017 på Karlstads Ridklubb 1 2017 på Karlstads Ridklubb 1 Dagridläger På ponny Lördag 17/6 kl. 09.00-16.00 Här är en aktivitet för den unga ryttaren som vill lära sig mer om hästar och ridning. Kursen vänder sig till ponnyryttare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Barnridning. Söndag 29 oktober kl Max 8 deltagare

Barnridning. Söndag 29 oktober kl Max 8 deltagare Barnridning Söndag 29 oktober kl. 13.15-13.45 Max 8 deltagare 30 minuter ridning inklusive uppsittning. För barn i alla åldrar som vill prova på ridning. Du behöver ha stövlar/skor med en liten klack.

Läs mer

Kvalitetsenkät vårterminen 2010

Kvalitetsenkät vårterminen 2010 Bengt Dahlgren 15 augusti 2010 Med beröm godkänt Kvalitetsenkät vårterminen 2010 En bedömning av kvaliteten i den verksamhet som KRK bedriver har genomförts i slutet av vårterminen 2010. Bedömningen avser

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K 2019-02-09 Kick-off för alla tävlingsintresserade på Sork Dagens upplägg: Presentation av TSEK, tävlingsåret 2018 och kommande tävlingar 2019 Föreläsning

Läs mer

Ann-Christin Matsson. Diplomering

Ann-Christin Matsson. Diplomering Diplomering 1. Har haft en grupp på 4 barn mellan 4-8 år. Vi har varit i min lokal där jag har mina andra yoga grupper. Barnen tyckte mycket om lokalen och stämningen med ljus och avkoppling. Började alltid

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

Gruppindelning JUNIOR

Gruppindelning JUNIOR GRUNDKURS JUNIOR Grundkursen vänder sig till barn från 6 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs. Lektionen är 45 min och består av en hälft ridning med vuxen som ledare och en hälft teori. GRUND2KURS Här

Läs mer

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr.

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr. VÄLKOMMEN TILL SOMMARLOVET OCH RIDLÄGER - BOLLNÄS RIDSÄLLSKAP! LÄGER 1 TRÄNINGSLÄGER MED TÄVLINGSINRIKTNING VECKA 25, 17-20/6 2019, 09.00-16.00, KARIN FREDRIKSSON/MICHAELA HELLSTRÖM Ett träningsläger i

Läs mer

BORÅS FÄLTRITTKLUBB En mötesplats för alla

BORÅS FÄLTRITTKLUBB En mötesplats för alla BORÅS FÄLTRITTKLUBB En mötesplats för alla Innehåll Ny i stallet sid 3 - Ridskolan - Stallvärdinnor Säkerhet vid ridning & hästhantering sid 3 BFK s hästpolicy sid 4 Stallet hästens hem sid 6 - Hästens

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Ryttarförening Februari 2013 Hej alla BäRFare! Nu har vårterminen dragit igång för fullt med den vanliga verksamheten men även med en hel del nya inslag! Ett säkert sätt att hålla sig uppdaterad

Läs mer

Endags träningstävling i Basic!

Endags träningstävling i Basic! Endags träningstävling i Basic! Tips och råd för arrangörer av Patrick Roos 1 Syfte med endags träningstävling i Basic Att tävla eller arrangera tävling är ett stort steg för många R/C-flygare och klubbar.

Läs mer

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner!

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner! Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2017 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se vilket läger som passar dig bäst.

Läs mer

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner!

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner! Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2018 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se vilket läger som passar dig bäst.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL DALBY RYTTARFÖRENING & VASAHOLMS RIDSKOLA

VÄLKOMMEN TILL DALBY RYTTARFÖRENING & VASAHOLMS RIDSKOLA VÄLKOMMEN TILL DALBY RYTTARFÖRENING & VASAHOLMS RIDSKOLA I lilla stallet bor: A-ponny: Bonnie B-ponny: Lady, Kryddan, Ranja, Millan C-ponny: Samba, Skipper, Muscot D-ponny: Flora, Miss Häst: Jagaar Alla

Läs mer

Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019

Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019 Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019 Välkommen på sommaraktivitet 2019 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se

Läs mer

Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7

Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7 Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7 I helgen var det ett dressyr meeting för ponnyekipage i Strängnäs. Ett meeting är när en tävling håller på i två eller flera dagar och man stannar kvar på

Läs mer

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner!

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner! Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2016 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se vilket läger som passar dig bäst.

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

En grå och mulen novemberdag åkte Karin och jag till Siri Swärd för en intervju.

En grå och mulen novemberdag åkte Karin och jag till Siri Swärd för en intervju. En grå och mulen novemberdag åkte Karin och jag till Siri Swärd för en intervju. Siri har i princip ridit i hela sitt liv. Hon började på ett gotlandsruss, fortsatte med en shetlandsponny och sen en B-ponny.

Läs mer

Höstlovsaktiviteter vecka 44

Höstlovsaktiviteter vecka 44 Höstlovsaktiviteter vecka 44 Vi har höstlovet fullt med roliga kurser och aktiviteter för alla 29/10 MÅNDAG: Galoppkurs galoppera mera. Kl. 08.00-11.30 Pris: 350 kr Igenridning, sth + några ponny kl 09.00

Läs mer

FÖRORD STYRELSEN. Nu har året 2009 passerat och jag tror många kan hålla med om att det har gått fort!

FÖRORD STYRELSEN. Nu har året 2009 passerat och jag tror många kan hålla med om att det har gått fort! Årsberättelse 2009 FÖRORD Nu har året 2009 passerat och jag tror många kan hålla med om att det har gått fort! BRUS styrelse har som varje år målet att aktivera och skapa god kamratskap mellan ungdomarna

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE VÅREN 15 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola o hästarna alla

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Datum: Anläggningen Behov anmält från personalen om uppfräschning av underlag i ridhuset.

Datum: Anläggningen Behov anmält från personalen om uppfräschning av underlag i ridhuset. 1. Mötets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna 2. Föregående protokoll Inköp container som ska användas som hinder förråd. Johan och Gunilla beslutar om lämplig plats på anläggningen där den ska placeras.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Styrelsens sammansättning för Ölands Ryttare Förening ÖRF under verksamhetsåret: Ida Petersson Ordförande, Avgick 7/12 Emma Arvidsson - Vice Ordförande, Ordförande från 7/12 Julia Richardsson Sekreterare

Läs mer

Nyby Torshälla Ridklubb

Nyby Torshälla Ridklubb En framgångsrik förebild inom ridsporten Måldokument Nyby Torshälla Ridklubb Nyby Torshälla Ridklubb Måldokument NTRKs verksamhetsidé NTRK ska vara en framgångsrik förebild för alla inom ridsporten. Alla,

Läs mer

Info för dig som vill tävla klubbtävling på Lomma Ridklubb

Info för dig som vill tävla klubbtävling på Lomma Ridklubb Tävlingskompendium Info för dig som vill tävla klubbtävling på Lomma Ridklubb 1. Anmälan Inför varje klubbtävling kommer det ut en så kallad proposition på hemsidan, den brukar också sättas upp på anslagstavlan

Läs mer

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb ridläger 2019 Sveriges trevligaste ridklubb Välkommen på ridläger hos oss! Vår vision är att vara Sveriges trevligaste ridklubb. Vi ordnar ridläger för alla intresserade ryttare på alla nivåer på vår anläggning

Läs mer

Växjö Ridklubb NYHETSBREV

Växjö Ridklubb NYHETSBREV Växjö Ridklubb NYHETSBREV Till alla våra medlemmar nyheter från klubben november 2016 Med framtiden på dagordningen Mycket görs i vår förening för att ta hand om alla dagliga bestyr men också för att rikta

Läs mer

Marie Helleday Ekwurtzel Illustrerad av Lena Furberg

Marie Helleday Ekwurtzel Illustrerad av Lena Furberg Jakten Marie Helleday Ekwurtzel Illustrerad av Lena Furberg JAKTEN Bok 5 av Marie Helleday Ekwurtzel Illustrationer av Lena Furberg 1 SNART HÖSTLOV Kolla vad söta de är, sa Lilly. Hon och hennes bästis

Läs mer

Att arbeta med statistik

Att arbeta med statistik Denna manual är en av fyra som arbetats fram under projektet Regionala forum för hästsektorn - Regionala lärprojekt. Manualen ska underlätta arbetet med att stärka sektorn regionalt. Regionala forum för

Läs mer

Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014. Regional och Nationell tävling. med Prins Carl Philips pris kval II

Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014. Regional och Nationell tävling. med Prins Carl Philips pris kval II Ryttarmeddelande Varmt välkomna till årets upplaga av Änglahoppet. 30 oktober - 2 november, 2014 Regional och Nationell tävling med Prins Carl Philips pris kval II Ankomst Boxarna är tillgängliga tidigast

Läs mer

AFFÄRSPLAN

AFFÄRSPLAN UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING SVERIGES BÄSTA RIDSKOLA EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2016-2021 1 1 VISION 3 1.1 Visions slogan 3 1.2 Fullständig vision 3 2 MISSION 3 3 VÄRDEGRUND 3 4 VERKSAMHETSBESKRIVING

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen

Läs mer

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Kick-Off För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Dagens upplägg Tävlingar 2016 och 2017 Vad krävs för att få tävla? SoRK:s funktionärer T-SEK Verksamhetsplan/Värdegrund TDB och Equipe och tävlingsplatsen

Läs mer

Sommarlovsaktiviteter 2017

Sommarlovsaktiviteter 2017 Sommarlovsaktiviteter 2017 Här hittar du våra sommarlovs aktiviteter. Följande allmänna regler gäller för alla kurser: Anmälan sker till kontoret, 0765-55 92 72 eller på mail: kungsors.ridklubb@live.se

Läs mer

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga.

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga. STAL HENDRIX När jag blev uppkallad bland de andra tjejerna för att höra om vi fått utlandspraktik eller inte var jag väldigt förhoppningsfull men samtidigt nervös. Så fort vi klivit in i rummet fick vi

Läs mer

OBS! Några grupper har flyttat tid ca 20 minuter var noga med att kolla i HM när just din grupp börjar.

OBS! Några grupper har flyttat tid ca 20 minuter var noga med att kolla i HM när just din grupp börjar. Nyhetsbrev 10 2016-08-13 Hej! Här kommer det sista nyhetsbrevet innan terminsstart. Lite senare än tänkt, men här på Smedstad har det varit fullt ös med allt som skall fixas inför starten. Personalen har

Läs mer

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM SUNDBYS JULLOVSPROGRAM ANMÄLAN TILL JULLOVSKURSERNA För att göra det så rättvist som möjligt: Sön 11.12 kl 14.30 delar vi ut KÖLAPPAR (= lottad ordning) och 14.45 16.00 tar vi emot anmälningar. Därefter

Läs mer

Teorivecka. V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet

Teorivecka. V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet Teorivecka V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet Här nedan ser ni utbudet på höstens teorivecka. Alla ridande elever är varmt välkomna att delta på hur många aktiviteter ni

Läs mer

TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR

TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

Om vår ungdomssektion Levad.

Om vår ungdomssektion Levad. Om vår ungdomssektion Levad. Ryttarkamraterna i Finspångs ungdomssektion heter Levad. Och består just nu utav 9 stycken sköna och glada tjejer mellan 15-22 år. Det vi håller på med är att skapa en gemenskap

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar

VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar Reviderad 171121 VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar Medlem För att tävla på klubbens interntävlingar måste du vara medlem i DRK och om du inte

Läs mer

alla som vill vara med och tävla på DRK s interntävlingar

alla som vill vara med och tävla på DRK s interntävlingar VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på DRK s interntävlingar Medlem För att vara med och tävla på klubbens interntävlingar måste du vara medlem i DRK Hur blir jag medlem? Betala in

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan 13.00 så började de första gästerna droppa in vid kvart

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Styrelsen informerar.

Styrelsen informerar. Nr 3 December 2013 Styrelsen informerar. Året går snart mot sitt slut och vi vill passa på att tacka alla ideella som hjälpt till att driva föreningen. Cafeterian har haft bättre/mer öppet detta termin

Läs mer

Instruktioner för tävlingsledare på DRK s Interntävlingar

Instruktioner för tävlingsledare på DRK s Interntävlingar Instruktioner för tävlingsledare på DRK s Interntävlingar 2009 1. Ca 3-4 veckor innan tävlingen ska anmälningslistor sättas upp på anslagstavlan i lådrummet. Det ska framgå vilken sorts tävling det är,

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Information till uppstallad.

Information till uppstallad. Information till uppstallad. Förebild Säkerhet Rökning Uppvisningsskick Info till personal Extra tjänster För många är det en dröm att ha en egen häst. Det gör att många utav våra ridskoleelever ser upp

Läs mer

Är man dressyrryttare så ska det väl framgå eller hur?

Är man dressyrryttare så ska det väl framgå eller hur? LFK har ju inte bara hoppryttare som tävlar för klubben utan även några duktiga dressyrryttare så vi har besökt Sofia Möller för att få veta lite mer om hennes liv. Om vi börjar från allra första början

Läs mer