TEGELUDDEN 17 GÄRDET STOCKHOLM

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TEGELUDDEN 17 GÄRDET STOCKHOLM"

Transkript

1 TEGELUDDEN 17 GÄRDET STOCKHOLM

2

3 TEGELUDDEN 17 GÄRDET STOCKHOLM

4

5

6

7 GÄRDET, GÄRDET, GÄRDET Förr eller senare börjar man fundera på var det perfekta hemmet ligger. I stan? Eller utanför? Läget, läget och åter läget är avgörande och många saker väger in. Jobbet styr en del, vanan har sitt att säga. Vänner och utelivet. Barnen och aktiviteterna. Sedan ska man enas. Och inte minst, hur känner du själv? På Aros Bostad gillar vi utvecklingsprojekt i smarta områden där vi själva gärna skulle slå ner bopålarna. På Gärdet kan du fortsätta älska Stockholm, både city och det unika friluftsområdet i anslutning till stadskärnan. Det bästa av två världar.

8

9 Gärdet är Stockholms stora park. Här rider man, spelar fotboll, släpper hunden, springer, promenerar, badar, grillar och åker skidor. Norra Djurgårdens skogar i ena änden, och fem minuter till Stureplan i den andra. Här ligger kvarteret Tegeludden 17, där Aros Bostad skapar 102 nya lägenheter och penthouse/etagevåningar. Området mellan Frihamnen och Gärdet är ett av Stockholms mest spännande utvecklingskvarter. Nu är det inte längre bara i London, New York och LA som människor kan lägga vantarna på moderna boenden i spännande industrifastigheter precis intill stadskärnan. Den nya spårvägen från Ropsten kommer att stanna till på vägen till city några minuter bort. När de nya planerna sätts i verket blir området ett tillgängligt vattenhål för alla stockholmare. Välkommen hem. Hela den industriella hamnverksamheten i Värtan kommer dessutom att flyttas till Nynäshamn och i Stockholms stads planer ligger att skapa nya bostäder och arbetsplatser här. Det betyder nya restauranger, butiker och serviceställen. Nytt liv!

10

11 T17 ligger mitt i Stockholms mest spännande utvecklingsområde. Redan nu är det liv med uteserveringar, mataffärer och restauranger. Allt detta granne med oändliga friluftsmöjligheter på land och vatten, och nära till en middag på Riche. Mataffärer Tvärsöver vägen ner mot hamnen ligger Ica Kvantum med stor parkering. I området finns också Ica Nära. Restauranger Givetvis finns hela Stockholms rika restaurangutbud på behagligt avstånd, men några riktigt nära inrättningar är bland annat Carotte på Tegeuddsvägen, Villa Källhagen på Djurgårdsbrunnsvägen och Créme med deli i grannhuset. I T17 kommer det dessutom att finnas en ny modern asiatisk restaurang. Husman, sushi, pizza, enkelt eller exklusivt? Utbudet räcker garanterat till. Buss och tunnelbana Kommunikationerna är goda med både buss och stambusslinjer mot city och några minuters promenad till Gärdets tunnelbanestation. I framtiden kommer även nya spårvägen från Ropsten att ha en hållplats här. Barnomsorg och skolor Det finns redan en förskola i grannhuset och det planeras för ytterligare en i huset. Vid Valhallavägen ligger Gärdesskolan F-9 och Jensen Grundskola och ytterligare några kvarter bort finns Hedvig Eleonora Skola, Carlsons Skola, Östermalmsskolan och Östra Real. Friluftsliv och sport Ett oändligt utbud av aktiviteter bokstavligen utanför dörren, både sommar och vinter på land eller vatten, asfalt som skog. Tvärs över gatan finns SATS-gym med squashhall och några minter bort med cykel når du KLTK Kungliga Lawn Tennis Klubben med tennis, squash och gym. Parkering Det finns gott om boendeparkering i området men även ett varmgarage i huset.

12 ÖSTERMALMS IP STADION RESTAURANG CONTON ICA NÄRA KAMPEMENTS- BADET PIZZERIA CRÉME MAGASIN 3 RESTAURANG FUNCALISTIC BEACHVOLLEY- BOLL-PLANER GÄRDETS GRILL MEKONOMEN SATS BIZ APARTMENT HOTEL Sehlstedsgatan BALLBREAKER CAROTTE FRIHAMNSCAFÉET Sandhamnsgatan

13 KUNGL. LAWN TENNIS KLUBBEN RESTAURANG FUNKIS FRISKIS & SVETTIS ICA KVANTUM TEGELUDDEN 17 KUNGLIGA BORGEN KAKNÄSTORNET BERWALDHALLEN REST. VILLA KÄLLHAGEN TEKNISKA MUSEET ETNOGRAFISKA MUSEET SJÖHISTORISKA MUSEET DJURGÅRDSBRUNN BAR & RESTAURANG SKALA 1:10.000

14

15 ARKITEKTEN BERÄTTAR Istället för att se husets byggda förutsättningar som begränsningar gav de möjlighet till att skapa personliga planlösningar med tilltalande karaktäristiska egenskaper. Bakom den strikta fönstersättningen finns en stor variation av lägenheter i olika storlekar och med individuella planlösningar. Personligt och särskiljande. Inte massproducerat. Balkonger och terrasser som är många och väl tilltagna ger, utöver stort värde till de boende, liv till den vackra tegelfasaden och berikar området med mer detaljrikedom och variation. I bottenvåningen har det varit extra viktigt att husets nya program får lysa igenom. De gröna uteplatserna mot gränden har fått trappor ner till gatan så de kan nås av de boende direkt från gatan, på holländskt manér, och levandegör samtidigt den lilla gränden mot bostadshuset mittemot. Påbyggnaden med penthouselägenheter har haft friare förutsättningar. Den bryter av mot det industriella arvet. Varierade indrag i fasaden ger privata terrassytor och en villakänsla uppe i luften. Maria Axelsson, Arkitekt SAR Illustrationen kan komma att avvika från verkligheten.

16 Illustrationen kan komma att avvika från verkligheten.

17 BOSTÄDERNA Industrikänslan har bevarats i den fina tegelfasaden, vilken är något helt annat än vad man är van vid på bostadshus. Interiört har vi fokuserat på att rita ett modernt, funktionellt boende med smarta planlösningar. Hög standard och generös utrustning ger goda förutsättningar till ett personligt boende med funktion, elegans och genomtänkta detaljer. Stora terrasser och balkonger där man får ut maximalt av våra breddgraders soltimmar.

18 Illustrationen kan komma att avvika från verkligheten.

19

20 Illustrationen kan komma att avvika från verkligheten.

21 ALLMÄNNA YTOR Direkt när du kliver in i T17 från Sehlstedsgatan omges du av en härlig hotellkänsla. Diskret belysning och en lummig växtvägg i kombination med svarta postlådor och mässingsdetaljer skänker ett sobert lugn ända från foajén fram till din nya lägenhet. Det ska kännas skönt att komma hem!

22 Illustrationen kan komma att avvika från verkligheten.

23

24 Illustrationen kan komma att avvika från verkligheten. LÄGENHETERNA Samtliga lägenheter är omsorgsfullt planerade efter husets förutsättningar och arkitektur, med ytsmarta boenden på cirka kvadratmeter. Alla lägenheter har en eller två balkonger, förutom de i nedre plan som får egna avgränsade gröna uteplatser. Standarden är hög och kompromisslös i material, vitvaror och detaljer. Här ska du vilja bo både i morgon och om tio år.

25 Illustrationen kan komma att avvika från verkligheten. PENTHOUSE Högst upp i T17, med villakänsla, ligger luftiga etagevåningar på cirka kvadratmeter. Här är den redan höga standarden från lägenheterna utökad med till exempel golvvärme och exklusiva materialval samt vitvaror. Dessa hem är uppdelade på en social undervåning med kök och umgängesytor samt ett mer privat andra plan med familjeytor och sovrum. Badrum med fristående badkar höjer den redan exklusiva känslan och de generösa stensatta uteplatserna nås via inglasade skjutpartier som suddar ut gränsen mellan inne och ute.

26 Illustrationen kan komma att avvika från verkligheten.

27

28 Ovan är exempel på inredning och materialval. Aros Bostad förbehåller sig rätten till ändringar.

29 Alla ytor är av tidlösa, ljusa och exklusiva material. Klinker, carraramarmor, kalksten, granit, corian, ek och mässing. Allt är valt med respekt för husets historia och för att skapa ett modernt och personligt boende. En genomtänkt balans. VAL OCH TILLVAL I T17 är lägenheterna och penthousen mycket välutrustade som standard och du får möjlighet att sätta din egen personliga prägel på till exempel hall, kök och badrum. Kontakta vår mäklare för mer information om val och tillval. Kontaktuppgifterna hittar du på baksidan. Vill du utöver de kostnadsfria val du erbjuds ytterligare anpassa ditt boende, har du möjlighet att göra vissa utvalda tillval mot ersättning. Du vill kanske uppgradera ditt kök ytterligare med en annan exklusiv bänkskiva eller ha en ugn med extra funktioner och finesser.

30 AROS BOSTAD Aros Bostad tillhör en ny generation fastighetsutvecklare som med innovation, hjärta och arkitektur förvandlar byggnader med varierande historia till personliga bostäder man inte riktigt sett förut. Kontorshus, skolbyggnader, kontoriserade sekelskifteshus, parkeringshus och industrilokaler är exempel på genomförda och pågående konverteringsprojekt. Ett alternativ för dig som söker ett mer personligt boende.

31

32 För intresseanmälan, visning m.m, kontakta projektmäklare Johan Reuterling, Bjurfors. tegeludden.se AROS Bostadsutveckling AB Stureplan 15 Box Stockholm Telefon: (växel) Fax:

Farsta strand Ett rikare kvartersliv

Farsta strand Ett rikare kvartersliv stockholm farsta strand Farsta strand Ett rikare kvartersliv JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten. JM reserverar

Läs mer

Redan när du står utanför förstår du att huset är något utöver det vanliga. Inget annat på Eriksberg har en lika säregen stil. Och inuti ger de 58

Redan när du står utanför förstår du att huset är något utöver det vanliga. Inget annat på Eriksberg har en lika säregen stil. Och inuti ger de 58 1 Redan när du står utanför förstår du att huset är något utöver det vanliga. Inget annat på Eriksberg har en lika säregen stil. Och inuti ger de 58 helt nya lägenheterna utrymme för att leva ett gott

Läs mer

stockholm kista KISTa ToRN High-End Living

stockholm kista KISTa ToRN High-End Living stockholm kista kista torn High-End Living JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten. Kista Torn sträcker sig

Läs mer

Moderna hem i idyllisk parkmiljö. Välkommen till Munksundet och Brf Enavallen

Moderna hem i idyllisk parkmiljö. Välkommen till Munksundet och Brf Enavallen Moderna hem i idyllisk parkmiljö Välkommen till Munksundet och Brf Enavallen 1 Välkommen till Munksundet Nära båt- och restaurangliv Mitt ibland Enköpings fina parker hittar du den spännande stadsdelen

Läs mer

Moderna drömhem mitt i Nyköping City. Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping

Moderna drömhem mitt i Nyköping City. Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping Moderna drömhem mitt i Nyköping City Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping Välkommen till Östra Villastaden ett smakfullt boende mitt i centrala Nyköping Vill du bo mitt i charmiga Nyköping? Då hälsar

Läs mer

Anmäl intresse nu! BRF MOROTEN SJÖDALEN, HUDDINGE. Antal lägenheter: 91 storlek: 1 3 rum och kök Inflyttning: våren 2017

Anmäl intresse nu! BRF MOROTEN SJÖDALEN, HUDDINGE. Antal lägenheter: 91 storlek: 1 3 rum och kök Inflyttning: våren 2017 Anmäl intresse nu! BRF MOROTEN SJÖDALEN, HUDDINGE Antal lägenheter: 91 storlek: 1 3 rum och kök Inflyttning: våren 2017 Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Hiss och garage finns. 2 Odla din framtid

Läs mer

I en storslagen & gemytlig idyll

I en storslagen & gemytlig idyll HÖST 2014 I en storslagen & gemytlig idyll Riksbyggen utvecklar en helt ny stadsdel Kom på visningshelg! några ord om i detta nummer Foto: Kristian Pohl Hej på dig granne säger du kanske inte när du möter

Läs mer

Vasatorps trädgård. Kontinental atmosfär i Helsingborg WOHNWERK VASATORP

Vasatorps trädgård. Kontinental atmosfär i Helsingborg WOHNWERK VASATORP Vasatorps trädgård Kontinental atmosfär i Helsingborg WOHNWERK VASATORP vasatorps trädgård ger dig det bästa av två världar Söker du det lugna boendet men vill behålla närheten till stadens puls, service

Läs mer

Blecktornet. Södermalm. Vi ses hemma hos oss på Söder!

Blecktornet. Södermalm. Vi ses hemma hos oss på Söder! Blecktornet Södermalm Vi ses hemma hos oss på Söder! På tiden det begav sig. Ett foto från 1939 visar Metargatan 15 och det bostadshus som då låg på samma fastighet där Abacus nu bygger Brf Blecktornet.

Läs mer

Anmäl intresse nu! BRF SKOGSSTJÄRNAN HÄSSELBY. Antal lägenheter: 126 storlek: 1-3 rum och kök Inflyttning: Från hösten 2016 i olika etapper

Anmäl intresse nu! BRF SKOGSSTJÄRNAN HÄSSELBY. Antal lägenheter: 126 storlek: 1-3 rum och kök Inflyttning: Från hösten 2016 i olika etapper Anmäl intresse nu! BRF SKOGSSTJÄRNAN HÄSSELBY Antal lägenheter: 126 storlek: 1-3 rum och kök Inflyttning: Från hösten 2016 i olika etapper Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Hiss finns och det

Läs mer

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter

Läs mer

ett enkelt köp! STADSRADHUS JÄRNBROTTSPARKEN

ett enkelt köp! STADSRADHUS JÄRNBROTTSPARKEN ett enkelt köp! STADSRADHUS JÄRNBROTTSPARKEN kommun: göteborg område: västra frölunda Vi bygger hus som tål livet Vi vet att en bra hemkänsla är något av det viktigaste som finns. Det är hemma familjemiddagar,

Läs mer

UPPSALA NORRA LUTHAGEN. TEGELBACKEN Bli del av en ny historia

UPPSALA NORRA LUTHAGEN. TEGELBACKEN Bli del av en ny historia UPPSALA NORRA LUTHAGEN TEGELBACKEN Bli del av en ny historia Rustikt hantverk i modern tappning Då du flyttar till Norra Luthagen kommer du till en industrihistorisk adress som en gång rymde brädgårdar,

Läs mer

trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område besqab.se/tradgardsstaden

trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område besqab.se/tradgardsstaden trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område Bilderna i denna broschyr är digitala montage. Reservation för ändringar och ev tryckfel. besqab.se/tradgardsstaden mäklare Svensk Fastighetsförmedling,

Läs mer

DALÉNUM. Välkommen till en ny sida av Lidingö

DALÉNUM. Välkommen till en ny sida av Lidingö stockholm lidingö DALÉNUM Välkommen till en ny sida av Lidingö Innehåll Intervju med JMs VD...sid. 4 Visionen för Dalénum...sid. 6 Kommunikationer...sid. 8 Dina nya vyer...sid. 10 Det goda livet...sid.

Läs mer

Brf Lindarnas Park. Beckomberga - idyllen i Bromma

Brf Lindarnas Park. Beckomberga - idyllen i Bromma Brf Lindarnas Park Beckomberga - idyllen i Bromma Beckomberga - idyllen i Bromma Nya bostadsfrön bland äldre träd Beckomberga är ett väletablerat, nybyggt område med gröna oaser för både unga och gamla.

Läs mer

radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor

radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor radhusidyll i Åkersberga Smedbyhöjden nära bad och golfbanor villalivets kvalitéer med lägenhetsboendets bekvämlighet livskvalité i nybyggt hem På Smedby Skolväg, mitt i ett befintligt och uppvuxet villaområde

Läs mer

Unikt boende mitt i centrum. Välkommen till Brf Argos och Haninge

Unikt boende mitt i centrum. Välkommen till Brf Argos och Haninge Unikt boende mitt i centrum Välkommen till Brf Argos och aninge Välkommen till aninge Tänk dig att du kan ta hissen ner till mataffären eller att klädbutiker, apotek, systembolag, banker och restauranger

Läs mer

Drömhem intill Mälaren. Välkommen till Brf Förstäven 2 på Öster Mälarstrand

Drömhem intill Mälaren. Välkommen till Brf Förstäven 2 på Öster Mälarstrand Drömhem intill Mälaren Välkommen till Brf Förstäven 2 på Öster Mälarstrand Tio minuters cykeltur in till city Välkommen till ditt hem vid Mälaren Vill du ha en av Västerås bästa utsikter med Mälaren utanför

Läs mer

Läge för livsnjutare. Brf Äppelblom - 45 bostadsrätter i Hildedal Park, centrala Hisingen.

Läge för livsnjutare. Brf Äppelblom - 45 bostadsrätter i Hildedal Park, centrala Hisingen. Läge för livsnjutare. Brf Äppelblom - 45 bostadsrätter i Hildedal Park, centrala Hisingen. 1 ott om plats för det goda livet Välkommen till Hildedal Park som förenar både grönska och ett 2 av de absolut

Läs mer

Parken mitt i Västra Hamnen

Parken mitt i Västra Hamnen Parken mitt i Västra Hamnen Läs mer på ikanobostad.se PARKEN BRF MURGRÖNAN & BRF HUMLE ANTAL LÄGENHETER 143 ANTAL RUM 1 4 rok, ca 36 86 kvm INFLYTTNING påbörjas 20 Hiss och garage finns. 2 PARKEN Antal

Läs mer

Ett modernt boende i en ny stadsdel. Välkommen till Brf Tegnérlunden 2 i Västerås

Ett modernt boende i en ny stadsdel. Välkommen till Brf Tegnérlunden 2 i Västerås Ett modernt boende i en ny stadsdel Välkommen till Brf Tegnérlunden 2 i Västerås Välkommen till Tegnérlunden 2 - spännande arkitektur och inspirerande natur Brf Tegnérlunden 2 i Gideonsberg är ett nytt

Läs mer

Moderna hem i livets centrum. Välkommen till Kvarteret Glädjen på Kungsholmen

Moderna hem i livets centrum. Välkommen till Kvarteret Glädjen på Kungsholmen Moderna hem i livets centrum Välkommen till varteret lädjen på ungsholmen 1 Välkommen till ditt nya hem ör dig som vill bo där det händer! Vill du vakna upp med en härlig utsikt över arlbergssjön? pptäck

Läs mer

eriksberg dockan skeppsbyggaren Moderna hem i äkta varvsmiljö

eriksberg dockan skeppsbyggaren Moderna hem i äkta varvsmiljö eriksberg dockan skeppsbyggaren Moderna hem i äkta varvsmiljö Sydostlig vy från sjunde våningen med utsikt över älven och hela staden. Värdiga varvshus På ett av Eriksbergs bästa hamnlägen kommer Skeppsbyggaren

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL AMHULTS BY

VÄLKOMMEN TILL AMHULTS BY AMHULTS BY GÖTEBORG Gatuvy över området VÄLKOMMEN TILL AMHULTS BY Det första jag tänkte när jag såg denna sydvästsluttning var, - Vilket härligt område! Här skulle det vara underbart att bo! Här har man

Läs mer

STOCKHOLM LIDINGÖ. DALÉNUM Med havsutsikt på ny adress

STOCKHOLM LIDINGÖ. DALÉNUM Med havsutsikt på ny adress STOCKHOLM LIDINGÖ DALÉNUM Med havsutsikt på ny adress Dalénum växer vidare På Lidingös soligaste läge bygger JM en ny stadsdel från grunden. Dalénum är den inspirerande boendemiljön som blandar nutidsarkitektur

Läs mer

Drömmen om här och nu

Drömmen om här och nu BRF HOVÅS PARK Drömmen om här och nu STEG Oxsjön Havet, naturen och det bästa från staden Väg 158 Askimsbadet Säröbanan Fascinerande visioner är nu på väg att bli verklighet i Nya Hovås. Här växer en mysig

Läs mer

BO CENTRALT MITT I STADSSKOGEN

BO CENTRALT MITT I STADSSKOGEN BO CENTRALT MITT I STADSSKOGEN 3 BYggHerren genova bostad HAR ORDET Genova Bostad är ett nybildat bostadsutvecklingsföretag, men med över 20 års samlad erfarenhet av att utveckla attraktiva bra bostäder.

Läs mer

Ta chansen! Bo i bästa läget på vackra Lillåudden. Brf. Farleden

Ta chansen! Bo i bästa läget på vackra Lillåudden. Brf. Farleden Ta chansen! Bo i bästa läget på vackra Lillåudden Brf. Farleden Sjöglittrande lugn med exklusiv standard nära citylivet Vad roligt att du är intresserad av boende i Brf. Farleden! Vi på Riksbyggen är

Läs mer

Vi bygger bättre boenden för de många människorna

Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi måste bygga mer Det råder stor brist på bostäder och det måste byggas mer, det vet vi alla. Sedan början av 90-talet, då vi senast hade balans, har

Läs mer