Vision HVB inbjuder KURSER 2016/2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vision HVB inbjuder KURSER 2016/2017"

Transkript

1 KURSER 2016/2017 Vision HVB inbjuder Vi strävar ständigt efter att höja vår kvalitet och att sprida våra kunskaper. Därför erbjuder vi följande kurser och konferenser under 2016 / Välkommen till Vision!

2 ADAD intervjuarutbildning 6 8 september 2016 Hjärtligt välkommen till Östersund och Vision HVBs ADAD intervjuarutbildning den 6-8 september med kursledare Niklas Waitong! Kursen är obligatorisk för alla som vill använda ADAD. Syftet med kursen är att ni skall lära er att på ett praktiskt, smidigt och etiskt sätt genomföra en ADADintervju samt känna till de andra delarna av instrumentet och hur de kan användas. Målet är att ni skall på egen hand med hjälp av manualen kunna genomföra, skatta och ge feedback på inskrivningsintervjun. Kursen innehåller många olika övningar, en gedigen genomgång av instrumentet och följer de kvalitetsriktlinjer SiS och ADADnätverket har satt upp. ADAD är ett Amerikanskt intervjusystem anpassat av SiS till Svenska förhållanden. Det används till screening, behandlingsplanering, utvärdering och utredning av ungdomar. ADAD rekommenderas av socialstyrelsen och är idag det mest spridda instrumentet inom svensk ungdomsvård. Kursledare Niklas Waitong har använt ADAD sedan 1996, varit med och utvecklat formulären och är idag godkänd att utbilda likväl intervjuare som utbildare. Niklas sitter sedan starten i ADADnätverkets styrelse och är idag ordförande. Kursen hålls på Öneslingan 19, Frösön, Östersund. 6 8/9 kl kr exkl. moms. Inkluderar all litteratur, medlemskap i ADADnätverket och fika. Senast 1/9, i samband med betalning. Vi ger 75 % rabatt till socialkontor med pågående placeringar, 50 % till kommuner med giltigt ramavtal och studenter, gratis för anställda och familjehem inom Vision HVB.

3 Riskbruk eller missbruk? september 2016 Grundkurs som syftar till att få baskunskaper i att arbeta inom missbruk/beroendevård. Kursen sträcker sig över två dagar och innehåller teman som ingår i behandlingsarbete för personal vid behandlingshem, öppenvård, kriminalvård eller andra sociala institutioner. Kunskaperna man får kan också användas i familjearbete, på företag och i skolor. Det är en kombination av professionaliserat 12-stegsprogram och KBT-inriktat program för att förändra värderingar, beteenden och attityder. (MRT, Moral Reconation Therapy). INNEHÅLL: Sjukdomen/sjukdomsbegreppet Sjukdomens mångfasetterade yttringar 12-stegsprogrammet som professionell behandlingsmetod i kombination med MRT Holistiskt synsätt, negativa konsekvenser av missbruk som drabbar alla livsområden Familjen Medberoende/Vuxna barn LITTERATUR: Jaget och missbrukaren AA/NA litteratur Stora boken Bli fri från ditt medberoende Vuxna barn Alkoholism, en behandlingsbar familjesjukdom Delar av litteraturen ges ut som korta utdrag. Litteraturen behöver ej köpas. Kursledare är Lasse Sandén-Warg och Gunilla Sandén som tillsammans har 65 års erfarenhet av att jobba med missbruk. Kursen hålls på Öneslingan 19, Frösön, Östersund /9 kl kr exkl. moms. Inkluderar all litteratur och fika. Senast 1/9, i samband med betalning.

4 Feedback Informed Treatment september 2016 Välkommen till Vision HVBs grundutbildning i Feedback Informed Treatment (FIT). Vi kommer att lära oss hur man med hjälp av feedback från våra klienter kan förbättra den vård vi erbjuder. Kursen är baserad på Scott Millers system FIT och ORS/SRS för att låta klientfeedback styra samtalet. Feedback Informed Treatment är ett mångteoretiskt förhållningssätt där man rutinmässigt inhämtar feedback om terapeutisk allians och behandlingsresultat. För att sen använda informationen till att skräddarsy den service som erbjuds. Det är godkänt som evidensbaserad praktik av SAMHSA i USA. Varför Vision HVB väljer FIT? Det utgår från klienten. Det går att använda oavsett metod, klient och arbetsplats. Det är en ett evidensbaserat sätt att jobba med omfattande forskningsstöd. Det utgår från att relationen behandlare/klient är det centrala. Det uppfyller kravet på att behandlaren ska arbeta systematiskt med egenkontroll. Det finns en komplett manual, översatt till svenska. Det finns databaserat systemstöd. Det finns stora databaser och cut-off rates. Det är relativt enkelt att förstå och hantera. Det är en fördel om du har en grundutbildning och vana inom någon form av samtalsteknik. Kursbok är FIT-manualen. Kursledare är Niklas Waitong och Gunnar Lindfeldt. Kursen hålls på Öneslingan 19, Frösön, Östersund /9 kl kr exkl. moms. Inkluderar fika. Senast 1/9, i samband med betalning.

5 MRT - Moral Reconation Therapy oktober 2016 MRT Ny evidensbaserad behandlingsmetod i Sverige! Moral Reconation Therapy (MRT) är en behandlingsmodell som Vision HVB vill aktivt verka för att ytterligare sprida i Sverige. Modellen kommer från USA där den framgångsrikt används på behandlingshem, i öppenvård och på fängelser. MRT har funnits i USA sedan 1986 och utvärderats i cirka 150 rapporter fick behandlingsmodellen status som evidensbaserad i amerikanska statens nationella register över evidensbaserade program, (SAMHSA). Programmet finns nu i 48 av USA:s 50 delstater, Mexiko, Australien och ytterligare ett halv dussin länder. Långt över en miljon personer har deltagit i behandlingen. MRT är ett helt fristående behandlingsprogram som med fördel kan kombineras med bland annat KBT, ART och 12-stegsbehandling. Programmet bygger på att få klienten att ifrågasätta inlärda beteenden, tankar och vanemönster. Det är ett strukturerat program för att bygga upp självförtroende och tillit. Jag har arbetat på och drivit behandlingshem de senaste 20 åren men hela tiden saknat något för att se de där extra bra resultaten hos klienterna, säger Gunilla Sandén, Föreståndare på Munin, alkohol och drogterapeut, som har gjort de svenska översättningarna och har Sverige rättigheterna till programmet. Våra klienter upplever att de lättare kan ta till sig också den övriga behandlingen och vi kan se att de uppvisar ett mera trovärdigt beteende efteråt. Det gör att de har bättre förutsättning att klara sig när de kommer ut från behandlingen, säger hon. Det krävs särskild utbildning för att få leda MRT-behandling. Vision HVB erbjuder en fyradagars diplomutbildning med Gunilla Sandén, som ger behörighet att driva egna program. Kursen hålls på Öneslingan 19, Frösön, Östersund /10 alla dagar kl kr exkl. moms. Inkluderar all litteratur och fika. Senast 24/9, i samband med betalning.

6 FIT Advanced november 2016 Vi har den stora äran att få hit Susanne Bargmann från Danmark. Hon är en av Scott Millers närmsta medarbetare och en av de främsta FIT-experterna i världen. Susanne är psykolog och jobbar som terapeut, utbildare och handledare. Hon är en av ICCEs stående utbildare och håller varje år i ett antal utbildningar själv och tillsammans med Scott främst i USA och Europa. Kursen är på engelska. Feedback Informed Treatment är ett system för att med hjälp av Feedback från klienten förbättra behandlingen. FIT är ett mångteoretiskt förhållningssätt där man rutinmässigt inhämtar feedback om terapeutisk allians och behandlingsresultat. För att sen använda informationen till att skräddarsy den service som erbjuds. Det är godkänt som evidensbaserad praktik av SAMHSA i USA. Detta är en fortsättningskurs för de som redan jobbar med FIT, har en introduktions utbildning eller ännu hellre en grundutbildning. Dessutom så är det en fördel om du har utbildning och vana inom någon form av samtalsteknik. Vision HVB erbjuder tillsammans med Gunnar Lindfeldt en grundutbildning den september (se sida 4). Kursen hålls preliminärt på Öneslingan 19, Frösön, Östersund /11 kl kr exkl. moms. Inkluderar fika. Senast 22/10, i samband med betalning.

7 LiP för nybörjare 6 7 december 2016 Välkommen till Vision HVBs lösningsfokuserade grundutbildning i Lösningsfokuserad pedagogik (LiP), samtalsteknik och förhållningssätt. Kursen är baserad på den senaste forskningen och evidensbaserade metoder, främst då Scott Millers forskning. Vi kommer jobba med olika tekniker att motivera, främja och förstärka positiva beteenden. Utbildningen bygger på deltagarnas aktiva medverkan och förutsätter att man har möjlighet samt tidsätta sig in i kurslitteraturen och att utföra hemuppgifterna. Kursen kommer att innehålla mycket övningar, rollspel, exempel, möjlighet till fallhandledning och feedback. Kurslitteratur kommer vara Lösningsfokuserad pedagogik av Kerstin Måhlberg och Maud Sjöblom. Kursledare är Niklas Waitong. Kursen hålls på Öneslingan 19, Frösön, Östersund. 6 7/12 kl kr exkl. moms. Inkluderar all litteratur och fika. Senast 6/11, i samband med betalning. Vi ger 75 % rabatt till socialkontor med pågående placeringar, 50 % till kommuner med giltigt ramavtal och studenter, gratis för anställda och familjehem inom Vision HVB.

8 BASS-utbildning med start 16 januari 2017 BASS 15-dagars evidensbaserad socialpedagogisk behandlingsassistentutbildning för yrkesverksamma. Detta är en skräddarsydd diplomutbildning för yrkesverksamma behandlare, för er som arbetar på golvet, för er som gör själva jobbet, för er som möter klienterna i deras vardag varje dag, kort sagt en utbildning för att hjälpa er behandlare att göra ett bättre jobb, må bättre och få bättre resultat. Utbildningen passar utmärkt för alla typer av HVB, elevassistenter, boendestödjare och för er som jobbar med ensamkommande flyktingbarn. Detta är ingen kurs för akademiker utan en kurs för praktiker. Du måste ha antingen ett arbete eller en praktikplats för att kunna gå. Vi kan eventuellt vid behov hjälpa till att ordna en praktikplats. En av de få behandlingsassistentutbildningar som aktivt och medvetet kombinerar utvärdering, feedback, lösningsorienterade tekniker(lip), motiverande samtal(mi) och tredje vågens KBT-ACT. Kursen är en del av Vision HVBs ständigt pågående arbete för att höja kvaliteten och att ytterligare höja företagets utbildningsnivå. Ni kommer att få öva och fördjupa er inom olika samtalstekniker och förhållningssätt, bli bättre på feedback, att motivera och att hantera svåra situationer. Vi kommer jobba med olika evidensbaserade tekniker att motivera, främja och förstärka positiva beteenden. Kursen kommer bland annat belysa vikten av rutiner, feedback, självkännedom och utvärdering. Utbildningen bygger på alla deltagares aktiva medverkan och förutsätter att man har möjlighet att öva på sin arbetsplats samt tid att grundligt sätta sig in i kurslitteraturen och att utföra hemuppgifterna. Litteratur och skrivuppgifter är anpassad för praktiker och vid behov så hjälper vi er med skrivandet. Kursen kommer att innehålla mycket övningar, rollspel, många exempel, fallhandledning, feedback och en gedigen genomgång av de senaste rönen inom behandling. För anställda på Vision HVB är kursen på arbetstid, lön utgår och de som blir godkända kommer få ett lönepåslag på kr/mån. Kursansvarig är Niklas Waitong som tillsammans med Vision HVBs ledningsgrupp och diverse gästföreläsare kommer att hålla i utbildningen. Sista anmälningsdag är 1/ ! Deltagarantalet är begränsat till max 20 stycken. Kursstart 16/ Frösö Strand och sedan internat 14 15/2. Vad är målet med utbildningen? Bättre vård Bättre och roligare jobb Ökad självinsikt Förbättrat professionellt förhållningssätt Ökad kunskapsnivå Ökade referensramar

9 Vad är syftet med utbildningen? Bättre vård Bättre och roligare jobb Tillfredsställa verksamheternas krav på utbildning Tillfredsställa klienter, myndigheter och kunders krav på utbildning Krav för att få gå Det är inget krav på att vara akademiker. Kursen är upplagd så att även folk utan gymnasiekompetens och med låg studievana kan komma till sin rätt. Till varje avsnitt skall dock läsas en bok eller en artikel som kortfattat redovisas skriftligt eller som prov. Godkänd blir man om: har närvarat på internathelgen har missat mindre än fyra dagar samt lämnat in kompletteringsuppgifter för de missade dagarna. har blivit godkänd på slutredovisningen och har tolv godkända uppgifter/prov. man under utbildningen har visat prov på godtagbart praktiskt och etiskt beteende Preliminärt upplägg VT 2017: 1. Intro; information, spelregler, mål & syfte 2. Internat: Feedback, Ledarskap & självkännedom 3. Grundläggande behandlingsarbete & rutiner 4. Lösningsfokuserad Pedagogik & samtalsteknik 5. Etik, moral & värderingar Preliminärt under 2018: Feedback Socialtjänstskunskap och vardagsjuridik Neuropsykiatri Samtalsteknik; LiP & MI KBT & ACT Familjearbete Missbruk och 12-stegs behandling Utvärdering; FIT & ADAD Med utrymme att ändra utifrån deltagarnas behov och önskemål. Förutom internatet som blir på ännu okänd ort så kommer kursen att vara på Frösö Strand i Östersund Kurstid 16/ /5 2018, tre terminer med sommaruppehåll = ungefär en dag i månaden kr/termin kr/termin för våra samarbetspartners. Gratis för anställda och familjehem inom Vision HVB men ni behöver godkännande av er platschef för att få gå. Senast 1/ Första terminen betalas i samband med anmälan.

10 KURSLEDARE Niklas Waitong är socionom, utbildare och handledare på Vision HVB. Medlevare och föreståndare på Älgeredskollektivet Har jobbat med ledarskap sedan 1984, familjearbete sedan 1990, lösningsfokuserat sedan 1991, med KBT sedan 1992, med utvärdering sedan 1994, med FIT sedan 2006 och med ACT sedan Niklas är av ICCE godkänd FITutbildare med 30 års erfarenhet av behandling. Han har också utbildning på högskolenivå inom ledarskap, systemiskt familjearbete, utvärdering, lösningsorienterat arbete och KBT. Gunnar Lindfeldt är auktoriserad socionom med över 45 års erfarenhet av psykosocialt arbete inom kommun och landsting på olika nivåer. Handledare godkänd av nämnden för socionom auktorisation sedan 20 år. Utbildad 1990 i lösningsfokuserat arbete på BFTC i USA av modellens grundare Insoo Kim Berg och Steve de Shazer. Deltar som handledare i en stor SORADstudie ledd av professor Jan Blomquist. Har jobbat med KBT främst HAP, haschavgiftningsprogrammet sedan Gunilla Sandén är en av Vision HVBs mest erfarna missbruksspecialister. Föreståndare och grundare av Hugin & Munin, har arbetat med olika former av beroendevård i 30 år. Gunillas utbildningar i korthet; Leg. sjuksköterska, internationellt certifierad alkohol och drogterapeut, KBT steg 1, lösningsfokuserad terapi, ASI, ADAD och MI. Gunilla har både översatt böckerna och har Sverigerättigheterna till MRT - Moral Reconation Therapy. Hon är den enda i Sverige som får godkänna nya MRT-tränare. Lasse Sandén-Warg är en av Vision HVBs mest erfarna missbruksspecialister. Föreståndare och grundare av Hugin & Munin, har jobbat inom socialt arbete i 35 år; socialtjänst, kriminalvård och beroendevård. Lasses utbildningar i korthet; internationellt certifierad alkohol och drogterapeut, auktoriserad socionom med handledarutbildning och D- kurs, KBT steg 1, renewal for professionells Hazelden Minnesota, MRT. Jobbar idag delvis också med ensamkommande flyktingbarn. Susanne Bargmann är en av Scott Millers närmsta medarbetare och en av de främsta FIT-experterna i världen. Hon är psykolog och jobbar som terapeut, utbildare och handledare. Susanne är en av ICCEs stående utbildare och håller varje år i ett antal utbildningar själv och tillsammans med Scott främst i USA och Europa. Susanne har skrivet ett antal artiklar om FIT. Hon har varit med och tagit fram dataprogrammet FIT Outcome. Samt är författare till den utmärkta boken Bliv Bedre med fokuseret træning.

11 BRA ATT VETA Senast sista anmälningsdag, i samband med betalning. Observera att anmälan är bindande. Kursavgiften för deltagare som avanmäler sig efter sista anmälningsdag återbetalas enbart om platsen kan säljas till någon annan. Maila anmälan till waitong@gpskognition.se, eller fyll i formuläret för kursanmälan på vår webbsida. Maila samtidigt namn, telefonnummer och mailadress på samtliga deltagare. BETALNING: i samband med anmälan till: Inlands Integration AB på bankgiro Anmälan är bindande men kan överlåtas. Märk med kursnamn och vem det gäller. Hör av dig om du behöver faktura. Som anmälan räknas enbart betalning. Vid kurser ger vi 75 % rabatt till socialkontor med pågående placeringar och 50 % rabatt till kommuner med giltigt ramavtal och studenter, gratis för anställda och familjehem inom Vision HVB. Kurserna är i Östersund och om inte annat meddelas. Klockan till på Frösö Strand rum Österhus, Friskis & Svettis huset, Öneslingan19. MAT: Förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår. Lunch finns att köpa på restaurangen i samma hus. KURSANSVARIG: Niklas Waitong KONTAKT: waitong@gpskognition.se För mer information och anmälan: Missa inte! mars 2017 ADADnätverkets årliga konferens i Umeå med Vision HVB som huvudarrangör. FIT med Scott Miller I november 2017 kommer FIT-modellens skapare Scott Miller till oss i Östersund. 2 4 maj 2018 ACE Internationell FIT-konferens i Östersund med Vision HVB som huvudarrangör.

12 Vision HVB grundades år 2000 och innefattar idag följande verksamheter: HVB-hem flickor år HVB-hem pojkar år HVB för ensamkommande i behov av särskilt stöd år Halvvägshus Utslussboende med boendestöd Behandlingsfamiljer. Vi är specialiserade på att arbeta med neuropsykiatriska funktionshinder, dubbeldiagnoser och utredningar. Vi tar emot psykotiska, suicidala, utåtagerande, kriminella och missbrukande ungdomar. Vi erbjuder även missbruksbehandling för vuxna kvinnor på Munin i Kramfors.

KURSER 2016/2017/2018. Välkommen till Vision!

KURSER 2016/2017/2018. Välkommen till Vision! KURSER 2016/2017/2018 Vi på Vision vill öka, och på sikt underlätta, förståelsen för ungdomar med neuropsykiatrisk problematik. Det gör vi bland annat genom att erbjuda kurser och utbildningar för personer

Läs mer

UTBILDNINGAR & ÖPPNA SEMINARIER

UTBILDNINGAR & ÖPPNA SEMINARIER UTBILDNINGAR & ÖPPNA SEMINARIER Magelungen Utveckling AB Bondegatan 35 116 33 Stockholm 08-556 93 190 Samtal med barn - en processorienterad utbildning i genomförande av samtal med barn och ungdomar i

Läs mer

Utbildning och kurser i kognitiv beteendeterapi UTBILDNINGSKATALOG. KBT Svealand

Utbildning och kurser i kognitiv beteendeterapi UTBILDNINGSKATALOG. KBT Svealand Utbildning och kurser i kognitiv beteendeterapi UTBILDNINGSKATALOG 2017 1 OM KBT SVEALAND är ett privat utbildningsinstitut och terapicentrum som erbjuder utbildning och behandling inom kognitiv beteendeterapi

Läs mer

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Personligt ledarskap! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk

Läs mer

Älgeredskollektivet. Medlevarskap - ett alternativ mellan institution och familjehem. En professionell familj för yngre ensamkommande flyktingbarn

Älgeredskollektivet. Medlevarskap - ett alternativ mellan institution och familjehem. En professionell familj för yngre ensamkommande flyktingbarn Älgeredskollektivet Medlevarskap - ett alternativ mellan institution och familjehem En professionell familj för yngre ensamkommande flyktingbarn Vi tar emot yngre ensamkommande pojkar 13-19 år. Vi har

Läs mer

rééçê~öëìíäáäçåáåöëéåüéíéå= = ~åçêçå~ê=ìééçê~öëìíäáäçåáåö=á Lösningsinriktat arbetssätt 15 högskolepoäng, Ht 2010 Vt 2011

rééçê~öëìíäáäçåáåöëéåüéíéå= = ~åçêçå~ê=ìééçê~öëìíäáäçåáåö=á Lösningsinriktat arbetssätt 15 högskolepoäng, Ht 2010 Vt 2011 rééçê~öëìíäáäçåáåöëéåüéíéå= = ~åçêçå~ê=ìééçê~öëìíäáäçåáåö=á Lösningsinriktat arbetssätt 15 högskolepoäng, Ht 2010 Vt 2011 Lösningsinriktat arbetssätt, 15 högskolepoäng Inledning Under de senaste 15-20

Läs mer

bli en bättre behandlare Är du intresserad av att hjälpa klienter må bättre?

bli en bättre behandlare Är du intresserad av att hjälpa klienter må bättre? bli en bättre behandlare Achieving Clinical Excellence Östersund 2 4 maj 2018 Målmedveten träning och Feedback Informed Treatment (FIT) Är du intresserad av att hjälpa klienter må bättre? International

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap 2015-03-01 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk information. Kursen är en av ledarskapskurserna i Dalarnas

Läs mer

Kartläggning av kompetens och metodanvändning inom missbruks- och beroendeområdet hos personal inom Individ- och familjeomsorgen

Kartläggning av kompetens och metodanvändning inom missbruks- och beroendeområdet hos personal inom Individ- och familjeomsorgen Fråga 1 Kön Kvinna Man Fråga 2 Antal anställningsår inom socialtjänsten 0-2 år 3-4 år 5-8 år 9-15 år 16-24 år 25 år eller längre Fråga 3 Antal anställningsår inom missbruksområdet (även hos andra arbetsgivare

Läs mer

Kurser föreläsningar & konferenser

Kurser föreläsningar & konferenser Kurser föreläsningar & konferenser Information och verktyg för att förstå och stödja de sköraste flickorna Att förstå och hantera psykisk skörhet är bland det svåraste en förälder kan ställas inför. Samarbete

Läs mer

Inventering av förekommande interventionstyper och samverkansavtal inom landets nio rättspsykiatriska kliniker.(2013-14)

Inventering av förekommande interventionstyper och samverkansavtal inom landets nio rättspsykiatriska kliniker.(2013-14) Inventering av förekommande interventionstyper och samverkansavtal inom landets nio rättspsykiatriska kliniker.(2013-14) Varje huvudman har resurser runt missbruksproblematik och psykiatrin har självfallet

Läs mer

Handledarutbildning - med inriktning mot arbete med familjehem och kontaktfamiljer 15 högskolepoäng, Ht 2015 Vt 2016

Handledarutbildning - med inriktning mot arbete med familjehem och kontaktfamiljer 15 högskolepoäng, Ht 2015 Vt 2016 Uppdragsutbildningsenheten anordnar uppdragsutbildning i Handledarutbildning - med inriktning mot arbete med familjehem och kontaktfamiljer 15 högskolepoäng, Ht 2015 Vt 2016 Handledarutbildning - med inriktning

Läs mer

Auktorisationsgrundande utbildning till specialist i sexologisk rådgivning (NACS)

Auktorisationsgrundande utbildning till specialist i sexologisk rådgivning (NACS) Auktorisationsgrundande utbildning till specialist i sexologisk rådgivning (NACS) Vårterminen 2018 höstterminen 2019 INFORMATION I samverkan med Svensk Förening för Sexologi (SfS) inbjuder SAPU härmed

Läs mer

Integrationsfamiljer, behandlingsfamiljer, jourplaceringar, mobila insatser i form av utredning och/eller behandling.

Integrationsfamiljer, behandlingsfamiljer, jourplaceringar, mobila insatser i form av utredning och/eller behandling. Alternatus Individ och familjeomsorg erbjuder HVB placeringar för ungdomar och vuxna, HVB för vuxna kvinnor med missbruk, olika former av stödboende och individanpassad utsluss samt en omfattande familjehemsverksamhet

Läs mer

Behandling av beroende Information om vår behandlingsmodell för alkohol-, tablett- och narkotikaberoende.

Behandling av beroende Information om vår behandlingsmodell för alkohol-, tablett- och narkotikaberoende. Behandling av beroende Information om vår behandlingsmodell för alkohol-, tablett- och narkotikaberoende. Vårdbolaget TioHundra i Norrtälje är en unik aktör inom vård och omsorg. Det som särskiljer oss

Läs mer

Hot, våld och missbruk för dig inom socialtjänsten

Hot, våld och missbruk för dig inom socialtjänsten Gå 4 betala för 3! Hot, våld och missbruk för dig inom socialtjänsten Våldets mekanismer vad utlöser ett våldsbeteende? Hedersrelaterat våld vart går gränsen för våld i olika kulturer? Missbruksproblematik

Läs mer

Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach

Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach erbjuder utbildning till Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach - ett coachande förhållnings- och arbetssätt inom organisationer Vilket avtryck vill jag göra som ledare? Hur antar jag ett coachande

Läs mer

Professionell handledning för psykologer

Professionell handledning för psykologer 1(5) Professionell handledning för psykologer Östersund hösten 2019 Psykologer handleder såväl inom professionen (t.ex. kandidat, PTP, STP) som andra yrkesgrupper. Den här kursen vänder sig till dig som

Läs mer

LÄRARES LEDARSKAP. profession och etik i praktiken. En vidareutbildning med högskolepoäng för gymnasielärare. En samproduktion av

LÄRARES LEDARSKAP. profession och etik i praktiken. En vidareutbildning med högskolepoäng för gymnasielärare. En samproduktion av LÄRARES LEDARSKAP profession och etik i praktiken En vidareutbildning med högskolepoäng för gymnasielärare En samproduktion av Nu välkomnar vi dig som gymnasielärare till en helt ny vidareutbildning i

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete 2015-03-01 Information om ledarskapskursen Ledarskap för effektivt samarbete I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk information. Kursen är en av ledarskapskurserna

Läs mer

RLU 2012 Utbildningspass

RLU 2012 Utbildningspass RLU 2012 Utbildningspass Lördag 28/1 Söndag 29/1 Pass 1 Pass 2 Pass 3 Pass 4 Pass 5 Pass 6 Pass 7 Utbildning 1,5 h 2,0 h 2,0 h 2,0 h 2,0 h 1,5 h 1,5 h Ledarutbildning BAS B1 B2 B5 B4 B3 Ledarutbildning

Läs mer

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT INBJUDAN TILL GRUNDUTBILDNING I LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT FÖR PROFESSIONELLA INOM REHABILITERINGSOMRÅDET (GULF 8 med start 11 SEPTEMBER 2019) Då var det dags igen! Varmt

Läs mer

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT INBJUDAN TILL GRUNDUTBILDNING I LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT FÖR PROFESSIONELLA INOM REHABILITERINGSOMRÅDET (GULF 7 med start 21 FEBRUARI 2019) Då var det dags igen! Varmt

Läs mer

Samarbete för Trygghet. Kompetensutvecklingsprogram för socialtjänstens barnskyddsarbete

Samarbete för Trygghet. Kompetensutvecklingsprogram för socialtjänstens barnskyddsarbete Samarbete för Trygghet Kompetensutvecklingsprogram för socialtjänstens barnskyddsarbete Härmed bjuder vi in Göteborgsregionens stadsdelar och kranskommuner till ett samarbete för kompetensutveckling i

Läs mer

KBT för legitimerade psykoterapeuter och psykologer med annan legitimationsgrundande inriktning.

KBT för legitimerade psykoterapeuter och psykologer med annan legitimationsgrundande inriktning. KBT för legitimerade psykoterapeuter och psykologer med annan legitimationsgrundande inriktning. Höstterminen 2017 Vårterminen 2018 INFORMATION SAPU inbjuder härmed för sjunde gången till en utbildning

Läs mer

Betygskriterierna på denna utbildning är godkänd eller icke godkänd.

Betygskriterierna på denna utbildning är godkänd eller icke godkänd. KURSINFORMATION Skandinaviens Akademi för Psykoterapiutveckling AB Basutbildning i psykoterapi 2016-2017 Allmän information Utbildningen börjar i augusti 2016 och pågår till december 2017, sammanlagt tre

Läs mer

UTBILDNINGAR. ART-Instruktörsutbildning UPPSALA. Familjehemskonsulentutbildning GÖTEBORG & STOCKHOLM

UTBILDNINGAR. ART-Instruktörsutbildning UPPSALA. Familjehemskonsulentutbildning GÖTEBORG & STOCKHOLM UTBILDNINGAR ART-Instruktörsutbildning UPPSALA Familjehemskonsulentutbildning GÖTEBORG & STOCKHOLM Vt 2017 Familjehemskonsulentutbildning 1. STOCKHOLM 16-18 januari 2017 2. GÖTEBORG 6-8 februari 2017 3.

Läs mer

Riskbruk, missbruk och beroende

Riskbruk, missbruk och beroende Inbjudan Inbjudan Riskbruk, missbruk och beroende Datum: 12-13 april, 3-4 maj Plats: Härnösands folkhögskola, Murbergsvägen 32, Härnösand Riskbruk, missbruk och beroende - Kunskap till praktik Missa inte

Läs mer

Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp

Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp Anvisningar och schema Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp Integrating Human Resource Management with Internship 15 ECTS 16 januari 2017 20 mars 2017 170105 17:00 170110 17:00 Viktiga datum

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete 2014-05-13 Information om ledarskapskursen Ledarskap för effektivt samarbete VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Ledarskap för effektivt samarbete! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer

Läs mer

Consultus Management Institute

Consultus Management Institute Ta ledarskapet till nästa nivå Genom programmet vill vi att erbjuda möjlighet till nya perspektiv, bidra till affärskritisk kompetens samt ytterligare stärka dig i din professionella roll som ledare. Vi

Läs mer

Bogruppen Öppenvård Skräddarsydd behandling utifrån klientens behov

Bogruppen Öppenvård Skräddarsydd behandling utifrån klientens behov Bogruppen Öppenvård Skräddarsydd behandling utifrån klientens behov Bogruppen Öppenvård Bogruppen Öppenvård erbjuder psykiatrisk bedömning, behandling och stöd till klienter inom Bogruppen samt mot andra

Läs mer

Inbjudan till en dag om Riskbruk, missbruk och beroende

Inbjudan till en dag om Riskbruk, missbruk och beroende Inbjudan till en dag om Riskbruk, missbruk och beroende Umeå Folkets hus, 7 maj 2019, klockan 9.00-16.30 En dag fylld av intressanta och aktuella föreläsningar inom riskbruk-missbruk-beroendeområdet. Dagen

Läs mer

Certifiering till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare

Certifiering till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare Certifiering till Personlig Tränare och/eller Kostrådgivare Ta nästa steg i sommar! Kursen vänder sig till dig som: Har en fullständig Godkänd 1: årig Friskvårdutbildning på någon utav Branschrådet för

Läs mer

Grundläggande psykoterapiutbildning

Grundläggande psykoterapiutbildning Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot kognitiv beteendeterapi (KBT) Steg I Barn, ungdomar, unga vuxna, vuxna motsvarande 45 högskolepoäng (hp) Inledning HUMANA anordnar en grundläggande

Läs mer

Att hantera stress och främja hälsa. Grupputbildning vårterminen Vecka 9: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1

Att hantera stress och främja hälsa. Grupputbildning vårterminen Vecka 9: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1 ACT Att hantera stress och främja hälsa Grupputbildning vårterminen 2017 2017 Vårterminen Sista anmälningsdag Fredag 2016-01-13 (efter det i mån av plats) Plats Luleå lokal ej bestämd Anmälan Via formulär

Läs mer

Chef för personliga assistenter 2013

Chef för personliga assistenter 2013 Chef för personliga assistenter 2013 utvecklas i ditt ledarskap! Att leda på distans konkreta verktyg! Samtalsmetodik, konfliktlösning och professionellt förhållningssätt i olika situationer Uppdatering

Läs mer

Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp

Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp Anvisningar och schema Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp Integrating Human Resource Management with Internship 15 ECTS 20 januari 2015 20 mars 2015 Viktiga datum 150105 17:00 Undertecknad

Läs mer

Psykologi 25 yh poäng

Psykologi 25 yh poäng Psykologi 25 yh poäng Beskrivning: Den studerande ska ha kunskaper om människans normala psykologiska utveckling samt beteende, tänkande, känsloliv och handlande utifrån psykologiska perspektiv. Den studerande

Läs mer

Jakobsdal HVB, Credere.

Jakobsdal HVB, Credere. Vård & Omsorg Jakobsdal HVB, Credere. i Stenungsunds kommun. Behandlingsverksamheten riktar sig till flickor och pojkar mellan 12-18 år. Upptagningsområde: Hela landet SoL och LVU Foto: Ted Olsson Jakobsdal

Läs mer

I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08. II. Medicinsk Kur-Spa terapeut vidareutbildning i JÖNKÖPING HT-09

I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08. II. Medicinsk Kur-Spa terapeut vidareutbildning i JÖNKÖPING HT-09 Jönköping, 2008 I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08 Kur-SPA Kurs nivå I distansutbildning, 2 terminer Medicinsk baskurs termin 1 MediSpa/Kur-Spa kurs termin 2 Antagningskriterier * 2 eller

Läs mer

Medlevarskap, utan vinstintresse sedan 1978!

Medlevarskap, utan vinstintresse sedan 1978! Medlevarskap, utan vinstintresse sedan 1978! Älgeredskollektivet Tack vare medlevarskapet kan vi, trots ett lågt dygnspris, ha mycket aktiviteter och ändå ha en hög personaltäthet. Medlevarskap sedan 1978

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper 2014-05-13 Information om ledarskapskursen Ledarskap för att motivera grupper VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Ledarskap för motivera grupper! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer

Läs mer

Grupputbildning vintern Vecka 46: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1

Grupputbildning vintern Vecka 46: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1 ACT Att hantera stress och främja hälsa Grupputbildning vintern 2017-18 17-18 Vintern Plats Folkets hus Skolgatan 59 Umeå Anmälan Via formulär på www.livskompass.se senast 31 oktober Pris Inklusive behandlingsmanual

Läs mer

Välkommen till yogayamas yogalärarutbildning i Stockholm. Yoga växer i Sverige.

Välkommen till yogayamas yogalärarutbildning i Stockholm. Yoga växer i Sverige. Välkommen! Välkommen till yogayamas yogalärarutbildning i Stockholm. En internationell Education in Yoga med en möjlighet att studera yoga mer ingående och samtidigt bli internationellt certifierad yogalärare.

Läs mer

PSYKOLOGISK OCH PSYKOSOCIAL BEHANDLING FÖR VUXNA

PSYKOLOGISK OCH PSYKOSOCIAL BEHANDLING FÖR VUXNA PSYKOLOGISK OCH PSYKOSOCIAL BEHANDLING FÖR VUXNA Claudia Fahlke, professor, leg psykolog Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet Beroendekliniken, Sahlgrenska universitetssjukhuset Psykologisk

Läs mer

Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach

Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach erbjuder utbildning till Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach - ett coachande förhållnings- och arbetssätt inom organisationer Vilket avtryck vill jag göra som ledare? Hur antar jag ett coachande

Läs mer

Feedback informed treatment Arbete med feedback ORS/SRS. PHUG AB/ Gun-Eva Andersson Långdahl/PHUGAB@telia.com

Feedback informed treatment Arbete med feedback ORS/SRS. PHUG AB/ Gun-Eva Andersson Långdahl/PHUGAB@telia.com Feedback informed treatment Arbete med feedback ORS/SRS Vad är det som fungerar i behandling? Beskriva vad vi gör, dela erfarenheter kring vad som fungerar. Avslutningsintervjuer. Gör mer av det som fungerar.

Läs mer

Inbjudan till kurs om gruppdynamik och grupprocesser

Inbjudan till kurs om gruppdynamik och grupprocesser Enheten för Samordning och Utveckling av Gruppbehandling Inbjudan till kurs om gruppdynamik och grupprocesser Inbjudan riktar sig i första hand till medarbetare inom Psykiatri Södra Stockholm men vi välkomnar

Läs mer

ABLC erbjuder utbildning till. Certifierad Verksamhetsoch Ledarskapscoach. Ett coachande förhållnings- och arbetssätt inom organisationer

ABLC erbjuder utbildning till. Certifierad Verksamhetsoch Ledarskapscoach. Ett coachande förhållnings- och arbetssätt inom organisationer ABLC erbjuder utbildning till Certifierad Verksamhetsoch Ledarskapscoach Ett coachande förhållnings- och arbetssätt inom organisationer 2 COACHANDE LEDARE Vilket avtryck vill jag göra som ledare? Hur antar

Läs mer

Coachutbildning Hösten 2016

Coachutbildning Hösten 2016 Coachutbildning Hösten 2016 Drömmer Du om att arbeta med människor, i en ständigt växande bransch? Ser du ett yrke, eller kanske enbart en möjlighet att skapa ett eget frisk liv, med en ny syn på dig själv

Läs mer

Handledarutbildning i psykosocialt arbete påbyggnadsutbildning/fördjupning 15 högskolepoäng avancerad nivå, Vt 2017 Ht 2017 Stockholm

Handledarutbildning i psykosocialt arbete påbyggnadsutbildning/fördjupning 15 högskolepoäng avancerad nivå, Vt 2017 Ht 2017 Stockholm Handledarutbildning i psykosocialt arbete påbyggnadsutbildning/fördjupning 15 högskolepoäng avancerad nivå, Vt 2017 Ht 2017 Stockholm Handledarutbildning i psykosocialt arbete, 15 högskolepoäng Inledning

Läs mer

KOMMUNER LANDSTING & FÖRÄLDRAGRUPPER

KOMMUNER LANDSTING & FÖRÄLDRAGRUPPER EGEHEM UTBILDAR KOMMUNER LANDSTING & FÖRÄLDRAGRUPPER KONFERENSER & WORKSHOPS KURSER ÖPPNA FÖRELÄSNINGAR EGEHEM ERBJUDER ETT UTBUD AV UTBILDNINGSTILLFÄLLEN. DU FÅR TA DEL AV DET SENASTE INOM FORSKNING OCH

Läs mer

15-DAGARS EVIDENSBASERAD GRUNDKURS FÖR BEHANDLINGSASSISTENTER

15-DAGARS EVIDENSBASERAD GRUNDKURS FÖR BEHANDLINGSASSISTENTER 15-DAGARS EVIDENSBASERAD GRUNDKURS FÖR BEHANDLINGSASSISTENTER BRA ATT VETA TILLHÖRA Får jag komma ombord? ROLLSÖKNING Vem styr båten? ÖPPENHET Vem sitter jag närmast? Nu börjar det närma sig och jag ser

Läs mer

Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp

Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp Anvisningar och schema Personalvetenskaplig integration och praktik 15 hp Integrating Human Resource Management with Internship 15 ECTS 2 september 2013 22 november 2013 Innehållsförteckning KURSANVISNINGAR...

Läs mer

Grupputbildning vårterminen Tider, datum och plats för gruppledarutbildning 1

Grupputbildning vårterminen Tider, datum och plats för gruppledarutbildning 1 ACT Att hantera stress och främja hälsa Grupputbildning vårterminen 2017 2017 Vårterminen Översikt Livheim AB anordnar under våren 2017 två gruppledarutbildningar i ACT - Att hantera stress och främja

Läs mer

Handledning i förskola och skola 15 högskolepoäng - avancerad nivå Ht 2015 Ht 2016 Stockholm

Handledning i förskola och skola 15 högskolepoäng - avancerad nivå Ht 2015 Ht 2016 Stockholm = rééçê~öëìíäáäçåáåöëéåüéíéå=îáç=bêëí~=pâ åç~ä=ü Öëâçä~= ~åçêçå~ê=ìééçê~öëìíäáäçåáåö=á Handledning i förskola och skola 15 högskolepoäng - avancerad nivå Ht 2015 Ht 2016 Stockholm Handledning i förskola

Läs mer

specialiserad psykologisk bedömning och behandling

specialiserad psykologisk bedömning och behandling Kursplan specialistkurs för psykologer Stress och utmattning specialiserad psykologisk bedömning och behandling Kursens inordning i specialistutbildningen Kursen är ackrediterad som fördjupningskurs inom

Läs mer

INFORMATION OCH KURSPLAN

INFORMATION OCH KURSPLAN INFORMATION OCH KURSPLAN Skandinaviens Akademi för Psykoterapiutveckling AB KBT för psykodynamiker Höstterminen 2015 vårterminen 2016 INFORMATION SAPU inbjuder härmed för sjätte gången till en utbildning

Läs mer

inför grupp. Dramaturgi Retorik

inför grupp. Dramaturgi Retorik KURSprogram Agera Kommunikation AB är, sedan företagets start 2003, en flitigt anlitad partner till företag, myndigheter, kommuner och organisationer som vill kompetensutveckla sina medarbetare inom praktisk

Läs mer

Malmö stad SoF Öster, BoF Öppenvård Familjebasens Nätverksgrupp

Malmö stad SoF Öster, BoF Öppenvård Familjebasens Nätverksgrupp Malmö stad SoF Öster, BoF Öppenvård Familjebasens Nätverksgrupp Målgrupp Kursen vänder sig till dig som har några års yrkeserfarenhet inom psykosocialt arbete och kanske även har kunskaper i systemiskt

Läs mer

Grupputbildning vårterminen Nedan kan du läsa om vilka tider vi ger utbildningen. Vecka 13: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1

Grupputbildning vårterminen Nedan kan du läsa om vilka tider vi ger utbildningen. Vecka 13: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1 ACT Att hantera stress och främja hälsa Grupputbildning vårterminen 2017 2017 Vårterminen Översikt Livheim AB anordnar under våren 2017 gruppledarutbildning i ACT - Att hantera stress och främja hälsa.

Läs mer

Migration och familjeperspektiv 7,5 högskolepoäng avancerad nivå Vt 2017 Stockholm

Migration och familjeperspektiv 7,5 högskolepoäng avancerad nivå Vt 2017 Stockholm Migration och familjeperspektiv 7,5 högskolepoäng avancerad nivå Vt 2017 Stockholm Migration och familjeperspektiv, 7,5 högskolepoäng En tvärprofessionell utbildning för personal inom hälso- och sjukvård

Läs mer

Diplomerad Behandlingsassistentutbildning

Diplomerad Behandlingsassistentutbildning Diplomerad Behandlingsassistentutbildning UngArt Ht 2018-Vt-2019 Kursledare: Annicka Lang Leg Psykolog Upplägget. Idag 1. Introduktion Presentation av upplägget Behandling versus Omsorg Teorier - Vår teoretiska

Läs mer

PC2275, Kognitiv beteendeterapi, 30 högskolepoäng

PC2275, Kognitiv beteendeterapi, 30 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden PC2275, Kognitiv beteendeterapi, 30 högskolepoäng Avancerad nivå Cognitive behaviour therapy, 30 credits, Second Cycle 1. Fastställande Kursplanen har fastställts

Läs mer

Grundläggande psykoterapiutbildning ( steg 1 ), motsvarande 45 HÖGSKOLEPOÄNG med inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT)

Grundläggande psykoterapiutbildning ( steg 1 ), motsvarande 45 HÖGSKOLEPOÄNG med inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT) Ansökan (sida 1-6) till Grundläggande psykoterapiutbildning ( steg 1 ), motsvarande 45 HÖGSKOLEPOÄNG med inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT) HT 2011 VT 2013 Person- och adressuppgifter Namn Personnummer

Läs mer

Rehabilitering av missbruk och beroendetillstånd

Rehabilitering av missbruk och beroendetillstånd Rehabilitering av missbruk och beroendetillstånd En del av team:olivia Selfhelp är en organisation med hög ambitionsnivå. Vi kan erbjuda en heltäckande vårdkedja med allt från förebyggande insatser till

Läs mer

Med inriktning mot grupphandledning i psykosocialt arbete

Med inriktning mot grupphandledning i psykosocialt arbete Skandinaviens Akademi för Psykoterapiutveckling AB INFORMATION OM HANDLEDARUTBILDNING Med inriktning mot grupphandledning i psykosocialt arbete Motsvarande 45 högskolepoäng Det är en yrkeskompetens i sig

Läs mer

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT INBJUDAN TILL GRUNDUTBILDNING I LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT FÖR PROFESSIONELLA INOM REHABILITERINGSOMRÅDET (GULF 9 med start 12 december 2019) Då var det dags igen! Varmt

Läs mer

The Human Element handledarutbildning. (the phase ii lhep)

The Human Element handledarutbildning. (the phase ii lhep) The Human Element handledarutbildning (the phase ii lhep) The Human Element Handledarutbildning (THE Phase II LHEP) Om du har genomgått en 5 dagars grundkurs i The Human Element kan du gå en vidareutbildning

Läs mer

KBT i socialt behandlingsarbete. 15 högskolepoäng grundläggande nivå Ht 2018 Vt 2019 Stockholm

KBT i socialt behandlingsarbete. 15 högskolepoäng grundläggande nivå Ht 2018 Vt 2019 Stockholm KBT i socialt behandlingsarbete 15 högskolepoäng grundläggande nivå Ht 2018 Vt 2019 Stockholm KBT i socialt behandlingsarbete, 15 högskolepoäng Inledning Inom socialt behandlingsarbete med barn, ungdomar

Läs mer

Nya missbruksvården. Stödinsatser och ansvarfördelning i framtidens beroendevård. Inbjudan till konferens i Stockholm den januari 2012

Nya missbruksvården. Stödinsatser och ansvarfördelning i framtidens beroendevård. Inbjudan till konferens i Stockholm den januari 2012 Nya missbruksvården Inbjudan till konferens i Stockholm den 30-31 januari 2012 TALARE Stödinsatser och ansvarfördelning i framtidens beroendevård Hammarbackens behandlingshem Nytt huvudmannaskap? Så påverkas

Läs mer

Utbildningar hösten 2013

Utbildningar hösten 2013 Utbildningar hösten 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VÅRA UTBILDNINGAR...3 ASSISTENTUTBILDNING...4 Stockholm 5/11, Göteborg 17/9 ARBETSLEDARUTBILDNING...5 Stockholm 15/10, Göteborg 1/10 KONDUKTIV PEDAGOGIK 1...6

Läs mer

Andrologi om mannen och hans sexualitet 7,5 högskolepoäng Ht Vt 2018 Stockholm

Andrologi om mannen och hans sexualitet 7,5 högskolepoäng Ht Vt 2018 Stockholm Andrologi om mannen och hans sexualitet 7,5 högskolepoäng Ht 2017 - Vt 2018 Stockholm Andrologi - om mannen och hans sexualitet, 7,5 högskolepoäng Inledning Kvinnorna har sin gynekologi. Männen har inte

Läs mer

Motiverande samtal - introduktion. BOJ konferensen den 19-20/11 Liria Ortiz Peter Wirbing

Motiverande samtal - introduktion. BOJ konferensen den 19-20/11 Liria Ortiz Peter Wirbing Motiverande samtal - introduktion BOJ konferensen den 19-20/11 Liria Ortiz Peter Wirbing Motiverande samtal en introduktion Liria Ortiz MI lärare (MINT), leg psykolog, leg psykoterapeut (KBT), lärare och

Läs mer

KBT för legitimerade psykoterapeuter och psykologer med annan legitimationsgrundande inriktning. Höstterminen 2017 Vårterminen 2018

KBT för legitimerade psykoterapeuter och psykologer med annan legitimationsgrundande inriktning. Höstterminen 2017 Vårterminen 2018 KBT för legitimerade psykoterapeuter och psykologer med annan legitimationsgrundande inriktning. Höstterminen 2017 Vårterminen 2018 INFORMATION SAPU inbjuder härmed för sjunde gången till en utbildning

Läs mer

Riskbruk, missbruk och beroende baskurs

Riskbruk, missbruk och beroende baskurs Riskbruk, missbruk och beroende baskurs Under våren 2015 kommer en uppdatering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevården att presenteras. Denna kurs bygger på kunskaper

Läs mer

Fördjupningskurs i andrologi om mannen och hans sexualitet 7,5 högskolepoäng, Vt Ht 2017 Stockholm

Fördjupningskurs i andrologi om mannen och hans sexualitet 7,5 högskolepoäng, Vt Ht 2017 Stockholm Fördjupningskurs i andrologi om mannen och hans sexualitet 7,5 högskolepoäng, Vt 2017 - Ht 2017 Stockholm Fördjupningskurs i andrologi - om mannen och hans sexualitet, 7,5 högskolepoäng Inledning Sedan

Läs mer

Single session. Konferens. Att göra det enda samtalet så effektivt som möjligt. Make the best out of one session

Single session. Konferens. Att göra det enda samtalet så effektivt som möjligt. Make the best out of one session Single session Att göra det enda samtalet så effektivt som möjligt Make the best out of one session Konferens Malmö 4-5 september 2013 Single session Att göra det enda samtalet så effektivt som möjligt

Läs mer

Högskoleutbildning i LSS - lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 7,5 högskolepoäng, Vt 2016 Göteborg

Högskoleutbildning i LSS - lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 7,5 högskolepoäng, Vt 2016 Göteborg rééçê~öëìíäáäçåáåöëéåüéíéå== = ~åçêçå~ê=ìééçê~öëìíäáäçåáåö=á Högskoleutbildning i LSS - lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 7,5 högskolepoäng, Vt 2016 Göteborg Inledning Sedan 2011 krävs

Läs mer

Sävsjöviks Förstärkta Familjehem

Sävsjöviks Förstärkta Familjehem Vi är ett mindre förstärkt familjevårdsföretag med säte i Borås. I vår verksamhet arbetar personal med lång, gedigen utbildning och erfarenhet inom missbruksvård och mänskligt beteende (konsulenter). Vi

Läs mer

Att arbeta med Feedback Informed Treatment (FIT) inom funktionshinderområdet. Socialförvaltningen

Att arbeta med Feedback Informed Treatment (FIT) inom funktionshinderområdet. Socialförvaltningen Att arbeta med Feedback Informed Treatment (FIT) inom funktionshinderområdet Scott Miller Relationen mellan terapeut och klient förutsäger behandlingsresultat bättre än teoretisk inriktning och behandlingsmetod

Läs mer

Professionalisering av ett yrkesfält processen, förhoppningarna, utmaningarna Staffan Höjer Mötesplats funktionshinder 16 november 2010 Dagens program Vad är professionalisering Varför professionalisera

Läs mer

BESLUT. Detta beslut om tillstånd gäller från denna dag och tills vidare. Tillståndsbeviset skickas tillsammans med detta beslut.

BESLUT. Detta beslut om tillstånd gäller från denna dag och tills vidare. Tillståndsbeviset skickas tillsammans med detta beslut. Tg1 2013 v 2.5 BESLUT 2016-02-24 Dnr 6.3.1-18969/2015 1(5) Frösunda Omsorg i Stockholm AB Box 708 169 27 Solna Ärendet Frösunda Omsorg i Stockholm AB, org.nr. 556597-2352, har ansökt om tillstånd att bedriva

Läs mer

Utbildningar 2015. Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation

Utbildningar 2015. Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Utbildningar 2015 Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Vad skulle hända om alla chefer blev lite bättre Genom att på ett positivt sätt vägleda medarbetarna genom att förstärka beteenden som skapar

Läs mer

LARS ÖHMAN. Utbildningsprogram Hösten Utbildning, Utredning, Behandling & Stöd

LARS ÖHMAN. Utbildningsprogram Hösten Utbildning, Utredning, Behandling & Stöd LARS ÖHMAN Utbildning, Utredning, Behandling & Stöd Utbildningsprogram Hösten 2017 Kontaktuppgifter: Lars Öhman Almgatan 6 814 41 Skutskär Tel: 076 138 20 89 @adress: ohman.lars@outlook.com INNEHÅLL 1

Läs mer

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching Gunnar Kihlblom Coaching av ledare och nyckelpersoner Utbildning i Affärs Coaching Solid Affärs Coaching stödjer ledare och andra nyckelpersoner att möta de framtida utmaningarna som de själva och deras

Läs mer

Utbildningsprogram 2018

Utbildningsprogram 2018 Från och med oktober 2017 byter vi namn från Lars Öhman Utbildning, Utredning, Behandling och Stöd till KUMTURA AB. Samma erbjudanden nu som då Utbildningsprogram 2018 Kontaktuppgifter: Lars Öhman Almgatan

Läs mer

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat VÄLKOMMEN! Varmt välkommen till kursen Ledarskap för ökat resultat! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och

Läs mer

KURSINFORMATION och KURSPLAN

KURSINFORMATION och KURSPLAN KURSINFORMATION och KURSPLAN Handledarutbildning i psykoterapi och psykologisk behandling 2017-2018 februari 2017 maj 2018 sammanlagt 3 terminer. -. - affektfokuserat-, - SAPU har ett samarbete med OCTC

Läs mer

THE HUMAN ELEMENT THE DELTAGARNYTTA. Eftersom organisationer består av människor

THE HUMAN ELEMENT THE DELTAGARNYTTA. Eftersom organisationer består av människor THE HUMAN ELEMENT THE Programmet The Human Element tar fasta på utvecklingskraften inom människor. En ökad självkänsla leder till en ökad förmåga att använda sig själv i samspelet med andra vilket i sin

Läs mer

9 feb. Motiverande samtal: Inspirationsoch fördjupningsdag. Preliminärt datum! 22 mars Hälsokoordinatornätverksträff

9 feb. Motiverande samtal: Inspirationsoch fördjupningsdag. Preliminärt datum! 22 mars Hälsokoordinatornätverksträff På gång våren 2017 3 feb. Nätverksträff alkohol 9 feb. Motiverande samtal: Inspirationsoch fördjupningsdag. Preliminärt datum! 14 mars Riskbruksverkstad Alkohol 22 mars Hälsokoordinatornätverksträff 5

Läs mer

Riskbruk, missbruk och beroende

Riskbruk, missbruk och beroende Inbjudan Inbjudan Riskbruk, missbruk och beroende Datum: 12-13 april, 3-4 maj Plats: Härnösands folkhögskola, Murbergsvägen 32, Härnösand Riskbruk, missbruk och beroende - Kunskap till praktik Missa inte

Läs mer

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT

LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT INBJUDAN TILL GRUNDUTBILDNING I LÖSNINGSFOKUSERAT ARBETSSÄTT FÖR PROFESSIONELLA INOM REHABILITERINGSOMRÅDET (GULF 6) Då var det dags ännu en gång! Den sjätte grundutbildningsomgången

Läs mer

Socionomprogrammet med storstadsprofil Socialt arbete med storstadsprofil Betygsalternativ på hel kurs: G

Socionomprogrammet med storstadsprofil Socialt arbete med storstadsprofil Betygsalternativ på hel kurs: G Kursplan Det sociala arbetets praktik, 30 högskolepoäng (Social Work in Practice, 30 credits) Kurskod: 1043SA Ämnesgrupp: Socialt arbete Huvudområde: Socialt arbete Ansvarig institution: Samhällsvetenskaper

Läs mer

PC2276, Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng

PC2276, Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden PC2276, Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng Avancerad nivå Cognitive behaviour therapy, 45 credits, Second

Läs mer

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter Coaching Stresshantering Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

Kursplan specialistkurs för psykologer HÄLSOPSYKOLOGI

Kursplan specialistkurs för psykologer HÄLSOPSYKOLOGI WiseMind AB Specialistkurser för psykologer www.wisemind.se Kursplan specialistkurs för psykologer HÄLSOPSYKOLOGI Stockholm 28/2-2/3, 12-13/4 och 25/5 2018 Kurskod: RA2310 Kursen är ackrediterad som 1

Läs mer

Kompetenscentrum. Enheten för insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck, EHRV. Utbildningar och tjänster

Kompetenscentrum. Enheten för insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck, EHRV. Utbildningar och tjänster Kompetenscentrum Enheten för insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck, EHRV Utbildningar och tjänster Hösten 2015 våren 2016 Enheten för insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck, EHRV EHRV

Läs mer

Krishantering Motiverande Samtal Lågaffektivt bemötande

Krishantering Motiverande Samtal Lågaffektivt bemötande Utbildning i Krishantering Motiverande Samtal Lågaffektivt bemötande Insikten Academy Våren 2020 Kris och Krishantering Utbildningen i kris och krishantering är grund läggande och vänder sig till organisationer

Läs mer