CeliakiNytt NR 3/2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CeliakiNytt NR 3/2016"

Transkript

1 CeliakiNytt NR 3/2016 HEJ! Hoppas att ni alla haft en fantastisk skön sommar, där ni kunnat koppla av och vara lediga och varit med era nära och kära! Vi skulle väldigt gärna få in massor med tips på olika ställen där ni varit i sommar, där det har varit enkelt att äta, där allt har fungerat bra vare sig det gäller restauranger eller caféer. Skicka era tips till vastragotaland@celiaki.se, så publicerar vi dem i nästa nummer, samt ev. på facebook och hemsidan. Nu börjar det bli höst och föreningarna har laddat upp med många olika spännande och intressanta aktiviteter. Tänk på att ni är välkomna att delta på alla föreningarnas aktiviteter, oavsett vilken lokalförening ni själva tillhör! Hoppas att vi ses i höst! Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland FACEBOOK Ni har väl sett att vi i Celiakiföreningen i Västra Götaland, Celiakiföreningen i Sjuhärad, Celiakiföreningen i Uddevalla och Svenska Celiakiförbundet, har en facebooksida? Gå gärna in och gilla oss där, så kommer ni att få de senaste nyheterna från oss. FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? För att ändra dina kontaktuppgifter, klicka på Mina sidor på celiaki.se och logga in med dina inloggningsuppgifter. Dessa uppgifter fick du i brevet med medlemsfakturan i december. Har du glömt lösenordet, klicka på Glömt lösenord. OBS! För att detta ska fungera, måste du ha en e-mejladress registrerad i medlemsregistret. Hör av dig till info@celiaki.se om du behöver hjälp med lösenordet. Eller kontakta förbundet på e-post: info@celiaki.se eller skicka ett vykort till: Svenska Celiakiförbundet, Blekingegatan 28, Stockholm MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET Huvudmedlem 250kr/år Familjemedlem; boende på samma adress som huvudmedlem, 50kr/kalenderår Fysisk stödmedlem: Fysisk person (som inte själv har någon av diagnoserna förbundet företräder) som vill stödja förbundet, 250 kr/kalenderår Juridisk medlem; företag, mottagning, förskola, skola eller dylikt, 250kr/kalenderår Om du är 0-29 år kan du utan extra kostnad bli medlem i Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF För att bli ny medlem och för mer info, besök hemsidan, Du kan numera välja mellan att betala via kort, e-faktura eller pappersfaktura. Är någon i familjen huvudmedlem sedan tidigare och ni vill lägga till familjemedlemmar, maila till katarina.verbeet@celiaki.se Ange personens namn, födelsenummer och eventuell intolerans eller allergi. Du kan också lägga till familjemedlem genom att logga in på Min sida.

2 CELIAKINYTT GES UT AV CELIAKIFÖRENINGEN I VÄSTRA GÖTALAND Hemsida: E-post: vastragotaland@celiaki.se (Märk mailet med CeliakiNytt) Tel: (Annicas mobil) Ansvarig utgivare: Annica Osbäck, ordförande i Celiakiföreningen i Västra Götaland. Redaktion: Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland Utgivningsplan 2016: v 4, 14, 34 och 44 SCUF Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF, arbetar för att barn och unga (0-29 år) med celiaki ska ha en vardag utan hinder. Vi i SCUF Väst, Halland och Västra Götaland, har cirka 1800 medlemmar. Vi har aktiviteter som vi hoppas skall passa alla våra medlemmar över hela regionen. Var finns du, och är det något speciellt du vill göra? Vi finns på Facebook: SCUF medlemsförening Väst Hör av dig via scuf.se/vast eller till vast@scuf.se, oavsett om du är intresserad av styrelsearbete, kanske av kommande aktiviteter eller om du bara är nyfiken. KONTAKT: E-post: vastragotaland@celiaki.se Ordförande: Annica Osbäck, Kassör: Pia Svanberg (Uddevalla) Ledamöter: Caroline Mattsson (Göteborg), Fredrika Thornander (Sjuhärad), Viktoria Labecker (Skaraborg) INSPIRATIONSDAG Vi i Västra Götaland kommer att starta upp hösten med en inspirationsdag för alla som sitter i våra läns och lokalföreningars styrelser. Förutom att vi där kommer att få en bra chans till att lära känna varandra i de olika styrelserna, så kommer vi även få lite tips om hur styrelsearbetet skall gå till, hur man arbetar med sociala medier samt att vi får besök av två representanter från vår förbundstyrelse. AKTIVITETSMAIL Ni har väl inte missat våra aktivitetsmail som utkommer i mitten av varje månad? (De utkommer inte de månader som CeliakiNytt utkommer eller om det inte finns några aktiviteter att berätta om). Där berättar vi om nästkommande månads aktiviteter. Där kan det även komma aktiviteter som inte finns med i CeliakiNytt och som kommer med kort varsel. Detta gör vi för att kunna ha möjligheten att ha fler aktiviteter. Vi skickar även ut nyhetsmail vid behov med t.ex. tips på nya produkter. Du som redan anmält din mailadress, får aktivitetsmailen och nyhetsmailen automatiskt. Om du inte anmält din mailadress och vill ha mailen, så anmäl dig genom att skicka ett mail till vastragotaland@celiaki.se. Märk mailet med Aktivitetsmail.

3 KONTAKT: E-post: Ordförande: Caroline Mattsson, tel Kassör: Agnes Lorentzon Produktombud: Mekto Ganic Sekreterare: Sandra Eliasson Ledamot: Agneta Persson och Besida Huremovic Jag var på Passion för mat mässan 2016; en mässa som jag formligen älskar! Varför gör jag det? Jo, för att under de senaste fyra åren har utställarna blivit jättemedvetna om hur de hanterar maten de bjuder på. Inte bara det utan även hur mycket nya produkter det har kommit som är naturligt glutenfria. Detta på grund av oss alla som går dit varje år och talar om att det inte funkar att smaka på exempelvis olivolja som har doppats i bröd med gluten i - även om vi smakar med en sked. Alla dessa små förändringar gör det för oss livsviktigt för att vi inte ska få i oss gluten! Det kommer även nya utställare varje år och många har naturligt glutenfritt idag i jämförelse för bara fyra år sedan. Det är verkligen en mässa jag rekommenderar alla att gå på! /Mekto RESTAURANGTRÄFF PÅ TARAS! Tisdag den 20 september kl. 18:00 träffas vi på Restaurang Taras, Södra vägen 24 i Göteborg. Föreningen subventionerar med 200kr, max 30 personer, så först till kvarn gäller! Anmäl er till Besida på telefonnr via samtal & SMS senast den 16 september! Uppge namn, telefon, medlemsnummer samt intolerans! Tips! Titta gärna på Taras hemsida! Där kan man redan innan besöket bestämma sig för vad man vill äta. Underlättar för alla! BARN MELLAN ÅR, SE HIT! Fredagen den 7 oktober lämnar ni föräldrar era barn kl på restaurang Pinchos på Götabergsgatan 28. Efter det går vi till Bergakungen för att se en bio. Ni får information senare om vilken bio samt vilken tid ni hämtar era barn på Bergakungen. Meddela eventuella allergier och intoleranser. Vi har max 10 platser så först till kvarn gäller! Anmälan sker på mektossuperfood@gmail.com från den 3 oktober - 6 oktober. Välkomna! TRÄFF FÖR NYA MEDLEMMAR! Måndagen den 10 oktober kl.19:00 har vi en träff för nya medlemmar. Vi informerar om föreningen och våra aktiviteter. Anmälan tas emot på telefon ( Besida) via samtal & SMS fram till den 21 september. Uppge namn, telefon, medlemsnummer samt intolerans! Vi bjuder på lättare tilltugg & kaffe BAKDAG Bakdag med Schär kommer hållas den 17 september. Mer info i separat utskick snarast. Håll utkik!

4 KONTAKT: E-post: Ordförande: Marianne Ståhlbrand, Kassör: Lise-Lotte Nordlund, tel Ledamöter: Eric Bengtsson, Fredrika Thornander, tel , , Ann Ståhlbrand FIKATRÄFFAR 24/8 Vänga Kvarncafé kl /10 Fika Günthers i Ulricehamn kl. 17:30 7/11 Fika Café Bakgården kl. 18 BUSSRESA Bussresa Lilla Torgets Glutenfria Hembageri + Universeum i Göteborg den 24 september. Bussen avgår från Borås Tågstation Anmälan görs till Lotta på nummer senast 10/9 Skall man handla på bageriet bör detta förbeställas, se deras hemsida! Vi bjuder alla barn som är medlemmar på entrén till Universum. Vuxna som vill gå in betalar ordinarie pris. Icke medlemmar betalar 100:- för bussresa och ev. entré till Universeum. Vill man inte gå på Universum efter Bageriet, har man fri tid på stan. BARNAKTIVITET Bio på Röda Kvarn + pizza (Håll koll på FB och Hemsidan för datum och mer info, kommer i oktober/november) GÅSAMIDDAG ANNELUNDS- VILLAN, 12 NOVEMBER Gåsmiddag med svartsoppa/löksoppa, gås och äppelkaka. Anmälan till Fredrika på från och med 1 oktober. 35 platser finns så först till kvarn. FRUKOSTTRÄFF 10 december - Frukosträff Scandic Plaza Borås - anmälan under november EV. BAKTRÄFF (under planering... Håll koll på FB och hemsidan för mer info november/december)?

5 KONTAKT: E-post: Ordförande: Annika Jarstål, , , Kassör: Claes Simonsson, , Ledamot: Monica Högberg Sekreterare: Viktoria Labecker, tel , Produktombud: Ulla Öhrn VÅRRESAN TILL BORÅS: I slutet av maj åkte vi med buss till Borås och närmare 40 personer ville gå på djurparken och uppleva djurens närhet och deras värld. De andra valde att fika på Almenäs café och titta på Textilmuseet, en fantastisk utställning berättade de som var där. Så det blev en härlig och fin dag för alla. KARLSBORGS FÄSTNING 3 SEPT. Vill du följa med på en guidad tur på Karlsborgs fästning, ca 1 tim och 45 min och sen äta lunch på Idas brygga? Vi samlas utanför murarna vid Karlsborgs fästning kl 11.00, visningen börjar kl Allt börjar med en filmvisning och sen en rundvandring bla. i fästningens underjordiska gångar (det kan vara svårt att ta sig fram bitvis med barnvagn och rollator). Kostnaderna för dagen är för medlem: vuxen 110 kr och barn gratis upp till 12 år. Icke medlem: vuxen 305 kr och barn (tom 12 år) 175 kr Betala till Bg: senast 25/8. Anmälan tas emot från och med den 8/8 till den 25/8 av Monica Högberg på tel: eller mail: monicakehogberg@gmail. com. Uppge namn, medlemsnummer och intolerans/allergi Välkommen med! CAFÉTRÄFFAR PÅ KANELBULLENS DAG Den 4 oktober ordnar vi caféträffar på Bella Mi i Lidköping och Fårakullens hembageri i Tibro. Vi träffas kl och fikar tillsammans på respektive ställe och hoppas att vi ska få det mysigt och äta gott. Celikiföreningen ger rabatt på fikat till medlemmar. Icke medlem betalar fullpris. Välkomna med er anmälan från 3/9 till 27/9-16 Bella Mi i Lidköping: Viktoria Fårakullen i Tibro: Annika , mail: annikajarstal@ gmail.com (OBS! Begränsat med plats) Uppge namn, medlemsnummer och intolerans/allergi. Väl mött!

6 BAKDAG Lördagen den 15 oktober är det dags för bakdag. Även i år håller vi till i Falköping. Det blir på Kyrkerörsskolan eller i ABF:s undervisningskök. Plats meddelas vid anmälan. Vi börjar klockan 9.00 och håller på till klockan Paulina Bertilsson håller i dagen, tipsar och inspirerar. Stora som små är välkomna att baka tillsammans. Vi bakar lite av varje och sedan provsmakar vi det som vi bakat. Ingen kostnad för medlemmar. Först till kvarn gäller. Plats finns för 16 deltagare. Anmälan till Claes from 1/9. E-post claes@simonsson.net eller ring eller Välkomna! DIETISTFÖRELÄSNING Det vita giftet. Gluten, mjölk och socker är det verkligen så farligt? Dietisten Malin föreläser och dödar myterna om mjöl, mjölk och socker, benar ut skillnaden mellan laktosintolerans och mjölkproteinallergi, berättar om glutenintolerans och vilka naturligt glutenfria alternativ som finns idag. Låter det intressant? Kom och lyssna! Plats: Vara folkhögskola Datum 23/10 kl :30 Efter föreläsningen bjuder föreningen på lunch för medlemmar. Anmäl dej senast 16/10 till Annika: el. annikajarstal@gmail.com. Uppge namn, medlemsnummer och intolerans/ allergi. BRA ATT PLANERA IN: Mjölbeställning: I höst kommer det att finnas möjlighet att beställa mjöl i säck. Mer info kommer. Julbord: Även i år planerar vi för julbord på Kurorten Mösseberg i Falköping och datumet är bokat till den 26/ Mer info längre fram. Mat för Livet-mässa: I år planerar vi att åka buss till Mat för Livet-mässan i Kista den 2/12, över dagen (Obs ej övernattning i år). Mer info i nästa CeliakiNytt.

7 KONTAKT: E-post: Kassör: Knut Stensli, Produktombud: Pia Svanberg Ordförande: Pia Svanberg, , Sekreterare: Charlotte Olsson Ledamot: Linsay Mansour, Veronica Olsson, Jane Stensli NATURPROMENAD Den 30 juli bjöd vi in till en naturpromenad i Uddevallas natursköna omgivningar. Vi åkte med skärgårdsbåtarna till Lindesnäs och därifrån gick vi en promenad till Gustafsberg med guidning av Bodil Arvidsson kring flora och fauna längs vägen. Väl framme på Gustafsberg åt vi en god lunch på Café Snäckan. Vi tackar er som kom och gjorde vår dag så trevlig! Det kommer att bli ännu en naturpromenad i höst, datum är ännu inte bestämt så håll utkik på hemsidan och på vår facebook-sida för mer information! SKALDJURSKRYSSNING Den 31 augusti åker vi med Byfjorden och äter deras goda skaldjurslåda. Båten avgår kl och är hemma i Uddevalla igen kl Se mer information på Pris: Gratis för medlemmar inklusive en lättöl/bordsvatten, övrig dryck står man för själv. Personer som inte är medlemmar betalar fullpris. Passa gärna på att bli familjemedlem i samband med denna aktivitet, 50:- per person och år. Anmälan till uddevalla@celiaki.se eller till ordförande Pia Svanberg, , senast 26 augusti. Vi har bokat bord uppe på soldäck så tänk på att ta med en extra kofta eller jacka beroende på väder. Varmt välkomna till en trevlig kväll! STUCIECIRKEL Vår uppskattade studiecirkel kommer att fortsätta även i höst, håll utkik på hemsidan och facebook för mer information om startdatum. Välkomna!

8 MEDLEMSSIDA DELA MED ER AV ERT BÄSTA TIPS, EN TANKE NI HAR ELLER KANSKE ERT FAVORITRECEPT, GENOM ATT MAILA TILL MÄRK MAILET MED MEDLEMSSIDAN. Makroner ca 15 st Av: Linda Klintefjord 80 g äggvita en nypa salt 60 g socker 120 g florsocker 80 g solrosfrön Mixa solrosfrön till ett mjöl och blanda med florsockret. Vispa äggvitorna med saltet till skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa till en marängsmet. Sikta florsockerblandningen och vänd försiktigt ner den i marängsmeten. Spritsa ut små rundlar på bakplåtspapper. Låt vila 1 timme. Grädda sedan ca 12 min i 150 grader. Ganache 150 g grädde (alt. upp till 60g smaksättning och resterande grädde) 200 g vit choklad Hacka chokladen. Koka upp grädde och ev. smaksättning och slå över chokladen. Skaka till skålen lite och låt stå någon minut. Börja sedan röra från mitten och sakta ut mot kanterna tills allt blandats och du fått en len ganache. Låt stå framme i rumstemperatur några timmar så att den får sätta sig. Vi efterlyste på vår Facebooksida tips på olika ställen där ni varit i sommar, där det har varit enkelt att äta, där allt har fungerat bra vare sig det gäller restauranger eller caféer. Ett tips som vi har fått in är från Anna Wennerblom, som tipsar om Crea Diem, bokcafet i Od. Tack för tipset Anna!

CeliakiNytt NR 2/2017

CeliakiNytt NR 2/2017 CeliakiNytt NR 2/2017 NU BÖRJAR DET ÄNTLIGEN BLI VÅR.. Alla föreningars årsmöten är nu klara och några av oss har nya personer i styrelsen. Varmt välkomna hälsar vi till dem! Flera av våra föreningar har

Läs mer

CeliakiNytt NR 2/2016

CeliakiNytt NR 2/2016 CeliakiNytt NR 2/2016 HEJ! Nu är den härliga våren här med allt vad det innebär! Ljusare kvällar, förhoppningsvis soliga dagar och tid att vara tillsammans. Vår förhoppning är att just Du vill komma på

Läs mer

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015 Axplocket NR 1/2015 GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! Hoppas att ni alla haft en bra jul och nyår med massor med god mat! Nu är det snart dags för alla föreningar att ha årsmöten. Titta under respektive

Läs mer

CeliakiNytt NR 1/2017

CeliakiNytt NR 1/2017 CeliakiNytt NR 1/2017 GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! Hoppas att jul och nyår har varit bra och att ni haft det mysigt med era nära och kära. Nu när det är nytt år, så är det dags för årsmöten i alla

Läs mer

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ!

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! CeliakiNytt NR 1 /2019 EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! Jag hoppas att ni alla haft en fantastisk jul och nyår. Vad roligt att så många medlemmar

Läs mer

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ!

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! CeliakiNytt NR 3 /2019 EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! Nu börjar Augusti närma sig sitt slut och sensommaren är här. Jag hoppas alla haft en skön

Läs mer

CeliakiNytt NR 1/2016

CeliakiNytt NR 1/2016 CeliakiNytt NR 1/2016 HEJ! tidning för dig som God fortsättning inte tål på GLMS det nya året! Hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande jul. laktos, mjölk- och sojaprotein. Nu är det är dags för

Läs mer

CeliakiNytt HEJ! FACEBOOK FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET NR 3/2015

CeliakiNytt HEJ! FACEBOOK FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET NR 3/2015 CeliakiNytt HEJ! NR 3/2015 Hoppas att ni alla har haft en fantastisk sommar, med mycket bad, avkoppling och god mat. Som ni säkert alla vet vid det här laget så firar Svenska Celiakiförbundet 40 år i år!

Läs mer

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ!

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! CeliakiNytt NR 2 /2019 EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! Nu är den härliga våren här och våren är för många en lättnad. En lättnad över att den mörka

Läs mer

CeliakiNytt HEJ! Vi önskar alla medlemmar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland

CeliakiNytt HEJ! Vi önskar alla medlemmar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland CeliakiNytt HEJ! NR 4/2015 Nu börjar det lida mot jul och det är kanske dags att börja baka pepparkakor och lussebullar, bygga pepparkakhus, skriva julkort m.m. Vi hoppas på att det i år blir en kärleksfull

Läs mer

Celiakinytt NY STYRELSE. Celiakiföreningen i Kronoberg har en. Boka in dig redan idag till höstens aktiviteter! NUMMER

Celiakinytt NY STYRELSE. Celiakiföreningen i Kronoberg har en. Boka in dig redan idag till höstens aktiviteter! NUMMER Celiakinytt NUMMER 2 2016 Celiakiföreningen i Kronoberg har en NY STYRELSE Boka in dig redan idag till höstens aktiviteter! INFO/AKTUELLT Tack! Vi lämnar över... Det var en vår fylld av ovisshet, och det

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

DALABULLEN. Kalendarium

DALABULLEN. Kalendarium DALABULLEN Nr 1 Våren 2018 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Föreläsning Söndag 21/1, se sid 3 Bad och pizza Lördag 10/2, se sid 4 Årsmöte Söndag 11/3, Se sid 5 Lunch och fikaträffar i: Ludvika, lördag

Läs mer

CeliakiNytt NUMMER Trevlig aktiv höst!

CeliakiNytt NUMMER Trevlig aktiv höst! CeliakiNytt NUMMER 2 2018 Trevlig aktiv höst! INNEHÅLL/AKTUELLT/KOMMANDE AKTIVITETER INNEHÅLL och aktuellt Innehåll i CeliakiNytt, nr. 2, 2018: 2. Innehåll/aktuellt/framsidan Mat för livet mässan 3. Kommande

Läs mer

Kalendarium vintern 2016/2017

Kalendarium vintern 2016/2017 Vårbladet 2017 Kalendarium vintern 2016/2017 April: 8 Testa bästa fikat kl 11 3 styrelsemöte Maj: 8 styrelsemöte 13 Testa bästa fikat kl 11 Juni: 10 Testa bästa fikat kl 11 12 styrelsemöte Augusti: 21

Läs mer

Nr 1: 2019 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. Julbord på Slagthuset i Malmö

Nr 1: 2019 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. Julbord på Slagthuset i Malmö Nr 1: 2019 NYHETSBREVET Från Julbord på Slagthuset i Malmö KONTAKTINFORMATION www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/ skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Hässleholm med omnejd hassleholm@celiaki.se Lundabygden

Läs mer

DALABULLEN. Nummer 1 Årgång 2011. Hälsningar styrelsen

DALABULLEN. Nummer 1 Årgång 2011. Hälsningar styrelsen Nummer 1 Årgång 2011 DALABULLEN Här kommer första Dalabullen för i år. Vi har försökt att sätta ihop ett program som passar så väl enskilda medlemmar som familjer. Förhoppningsvis hittar du något som passar

Läs mer

Nr 2: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län

Nr 2: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län Nr 2: 2017 NYHETSBREVET Från KONTAKTINFORMATION www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/ skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Hässleholm med omnejd hassleholm@celiaki.se Lundabygden lundabygden@celiaki.se Malmö

Läs mer

Nr 2: 2016 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne och SCUF region Syd:s familjedag på Tosselilla i juli.

Nr 2: 2016 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne och SCUF region Syd:s familjedag på Tosselilla i juli. Nr 2: 2016 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne och SCUF region Syd:s familjedag på Tosselilla i juli. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen i Skåne län www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/

Läs mer

Månadsbrev nr 19, oktober 2017

Månadsbrev nr 19, oktober 2017 Månadsbrev nr 19, oktober 2017 Hej! Här i Stockholm börjar den mörka perioden med starka vindar och mycket regn men det är fortfarande vackra färger i trädens löv. Nästa vecka är det höstlov, och då tänkte

Läs mer

Nr 1: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad.

Nr 1: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad. Nr 1: 2017 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen i Skåne län skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Helsingborg, Höganäs,

Läs mer

Vårprogram seniorer väst

Vårprogram seniorer väst seniorer väst Vårprogram 2019 - Våren inleds i slutet av februari med en resa till Gekås i Ullared - Vårt årsmöte följer i mars - Vi avslutar vårprogrammet i maj med en fin resa till Herrljunga - För mer

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak!

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak! Celiakinytt NUMMER 1 2015 Full fart i köket på vårt julbak! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Grovt, gott OCH GLUTENFRITT Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET Föreläsning & Årsmöte 4 KOMMANDE AKTIVITET Caféträff 5 AKTUELL INFORMATION

Läs mer

Nr 1:2014 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne anordnade julbord på Dunkers i Helsingborg.

Nr 1:2014 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne anordnade julbord på Dunkers i Helsingborg. Nr 1:2014 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne anordnade julbord på Dunkers i Helsingborg. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen i Skåne län Medlemskontakt skane@celiaki.se 0734-19

Läs mer

Nr 2: 2019 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län

Nr 2: 2019 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län Nr 2: 2019 NYHETSBREVET Från KONTAKTINFORMATION www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/ skane@celiaki.se www.facebook.com/scfskane/ 2 SCF SKÅNE STYRELSE Magnus Pärsson Ordförande Mia Rylander Ledamot Paula

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2014. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen.

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. DALABULLEN Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. Under 2013 vill vi pröva att avveckla dalabullen i pappersformat

Läs mer

DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG

DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG Nr 1/2016 Innehåll Sidan Ordförande har ordet...3 Kalendarium...4 Vuxensektionen informerar... 5 LAN-Dag...6 Recept.......7 Upprop mailadresser......8 Information.... 9 Årsmöte....10

Läs mer

Bakdag 22 oktober, se sid 4. Go-Cart 29 oktober, se sid 4. Bad på Aqua Nova 12 november, se sid 5.

Bakdag 22 oktober, se sid 4. Go-Cart 29 oktober, se sid 4. Bad på Aqua Nova 12 november, se sid 5. DALABULLEN Nr 2 Hösten 2016 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Bakdag 22 oktober, se sid 4. Go-Cart 29 oktober, se sid 4. Bad på Aqua Nova 12 november, se sid 5. Julbord 27 november, se sid 5. Mat för

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

DALABULLEN. Kalendarium. 6 Mars. Årsmöte i ABF-lokalen i Falun, se sid April. Bad och pizza på Aqua Nova i Borlänge, se sid 4

DALABULLEN. Kalendarium. 6 Mars. Årsmöte i ABF-lokalen i Falun, se sid April. Bad och pizza på Aqua Nova i Borlänge, se sid 4 DALABULLEN Nr 12 Våren Hösten 2019 2017 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium 6 Mars. Årsmöte i ABF-lokalen i Falun, se sid 3 Mässa, Mat för livet, Kista Lörd 11/11, se sid 8 13 April. Bad och pizza på Aqua

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

för FEBRUARI månad 2016

för FEBRUARI månad 2016 för FEBRUARI månad 2016 Är du Ny medlem! Varmt välkommen önskar vi dig till vårt distrikt! Här kan du gå på någon verksamhet nästan varje dag om du skulle önska! Vi har studiecirklar och aktiviteter som

Läs mer

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013

Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 2012-12-17 Dnr Program för enheternas öppna dörrar 22 25 januari, 2013 Jung och Kvänums förskolor Välkomnar tisdag 22 januari och torsdag 24 januari 09.00 11. 30 och 14.00 16.30. Guider finns som tar hand

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Vi från styrelsen vill önska alla välkomna till vårens aktiviteter!

Vi från styrelsen vill önska alla välkomna till vårens aktiviteter! Vi från styrelsen vill önska alla välkomna till vårens aktiviteter! Här kommer lite information om kommande aktiviteter och några andra tips som vi har fått sänt till oss. Vi hoppas att vi har något som

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Nr 1:2012 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län

Nr 1:2012 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län Nr 1:2012 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län Celiakiföreningens skånska julbord på Furuboda 2011. Alla delikatesser har tydlig innehållsförteckning. Naturligtvis fritt från gluten, laktos,

Läs mer

Medlemsbrev februari 2019

Medlemsbrev februari 2019 Medlemsbrev februari 2019 Kallelse till årsmöte med FUB Stockholm och Inre Ringen Tid Söndag 10 mars 2019 klockan 10.00 12.30. Plats Åttiotvåan på S:t Göransgatan 82A Anmälan Anmäl dig senast onsdag 6

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så 2019 MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: ringer Postadress: Alice Lönnemalm och Maud Norberg Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Fritidsprogram. Maj augusti 2017

Fritidsprogram. Maj augusti 2017 Fritidsprogram Maj augusti 2017 Disco på Berget. Fredag 5 maj. DJ: Jajja KOSTNAD 50 kronor Personal går in gratis! Fika och godisförsäljning finns! TID OCH PLATS Fredag 5 maj Klockan: 18.30-21.00 Kvällsverksamheten

Läs mer

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness HEMSIDANS ADRESS : http://www.idrottonline.se/orust/svanesundsgif gymnastik eller http://www4.idrottonline.se/default.aspx?id=94244 Administratörer:

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Styrelsemöte 15 juni 2015

Styrelsemöte 15 juni 2015 SANDSBRO SKOLAS FÖRÄLDRAFÖRENING Styrelsemöte 15 juni 2015 Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Jessica Karlsson Christina Björnfot Caroline Högfeldt Coucher Linda Bülow Jana Friberg,Camilla

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Hej alla barn och unga! Här kommer information om FF-gruppen och UG-gruppens aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018

Hej alla barn och unga! Här kommer information om FF-gruppen och UG-gruppens aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Hej alla barn och unga! Här kommer information om FF-gruppen och UG-gruppens aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 Du kan även chatta

Läs mer

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Mer information om exakta tider och prisuppgifter kommer senare på Trikumo s hemsida.

Läs mer

NYHETSBREVET. Lundabygdens celiakiförening var på besök i Vattenlandet i höstas och fick se kokande kväve försvinna upp i luften.

NYHETSBREVET. Lundabygdens celiakiförening var på besök i Vattenlandet i höstas och fick se kokande kväve försvinna upp i luften. Nr 1:2013 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län Lundabygdens celiakiförening var på besök i Vattenlandet i höstas och fick se kokande kväve försvinna upp i luften. Nyhetsbrev 1: 2013 KONTAKTINFORMATION

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl.

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl. På G i Kronoberg Riksläger i Stockholm 17-24 juli 2015 För alla som fyller 13 eller är äldre så finns möjligheten att följa med på årets riksläger där 4H:are från hela Sverige träffas och umgås. Lägret

Läs mer

Program för våra månadsmöten

Program för våra månadsmöten Program våren 2018 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats Bjurslättsskolan)

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 våren 2016 Hej alla medlemmar! Vi hoppas att ni alla har haft en bra höst och en skön och avkopplande julledighet!

Läs mer

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 Släktföreningen Huss 90 år! JUBILEUMSFEST PÅ FORESTA LÖRDAG 18 JUNI 2016 Nu är det dags för släktföreningens stora 90-årsfirande. Vi samlas på Scandic Foresta på Lidingö

Läs mer

CeliakiNytt NUMMER Våga testa något nytt!

CeliakiNytt NUMMER Våga testa något nytt! CeliakiNytt NUMMER 1 2017 Våga testa något nytt! INNEHÅLL/AKTUELLT INNEHÅLL och tips Innehåll i CeliakiNytt, nr. 2, 2017: 2. Innehåll/aktuellt 3. Kommande aktiviteter Välkomna till årsmöte 4. Information

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Medlemsbrev september 2019 för Attention Uddevalla med omnejd

Medlemsbrev september 2019 för Attention Uddevalla med omnejd Medlemsbrev september 2019 för Attention Uddevalla med omnejd Sensommaren är här! Det är alltid blandade känslor vid denna tid på året. En del tycker det är skönt att saker och ting blir mer som vanligt

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015 Höstlov 2015 Hörby 26 oktober 1 november 2015 Prova på karate med Hörby Karateklubb Kom och prova karate med oss på Älvdalsskolan. 7-12 år tisdag 27/10 och torsdag 29/10 18.00-19.00. 13 år och uppåt tisdag

Läs mer

NyhetsBrevnr 2 2013. Tinnitus - en dold folksjukdom

NyhetsBrevnr 2 2013. Tinnitus - en dold folksjukdom Vintern är på väg över mot vår, solen kikar fram bakom molnen och påsken står för dörren. På ABF är verksamheten i full gång. Här kan du läsa om några av våra nyheter. Håll även utkik efter intressant,

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Info Blad / Kommande aktiviteter 2017/2018. Förtur för dig med funktionshinder OBS! Ålder från 18 år (först till kvarn)

Info Blad / Kommande aktiviteter 2017/2018. Förtur för dig med funktionshinder OBS! Ålder från 18 år (först till kvarn) Info Blad / 2-2017 Kommande aktiviteter 2017/2018 20 augusti Vi rider Islandshäst Emmas Islandshästar Förtur för dig med funktionshinder OBS! Ålder från 15 år (först till kvarn) 2 september Minigolf Spetsamossen,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Lundabygdens Celiakiförening 2013

Verksamhetsberättelse för Lundabygdens Celiakiförening 2013 Verksamhetsberättelse för Lundabygdens Celiakiförening 2013 Styrelsens sammansättning Ordf Bodil Rosberg Lund v. ordf. Liselotte Pagmert Lund Kassör Eva Persson Lund Sekr Helén Olsson Södra Sandby V. sekr

Läs mer

Våren I SAMVERKAN MED

Våren I SAMVERKAN MED HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Emelie Andersson 0431 0723 68 16 17 I SAMVERKAN MED Bowling Måndagar 15.30 16.30 Nybörjare & Motion 16.30

Läs mer

Program för hösten 2019

Program för hösten 2019 Program för hösten 2019 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i höst.

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i höst. Adress Hjärt- och Lungsjukas Förening i Lund MO Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Kontakt Eva Sjödahl

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 maj - 31 augusti 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer en närstående

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari Föreningen RegioLAN presenterar LAN 2014 i Sporthall. Lördag 15/2 till tisdag 18/2. Insläppet börjar kl.15.00 på lördagen. Det blir turneringar i League of Legends,

Läs mer

NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. Nr 2:2013

NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. Nr 2:2013 Nr 2:2013 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne & SCUF region Syd anordnade en lyckad (om än något regnig) familjedag på Tosselilla, med nästan 200 deltagare. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

Fritidsaktiviteter. September-November 2017

Fritidsaktiviteter. September-November 2017 Fritidsaktiviteter September-November 2017 Brohaga Gränsgatan Nitvägen Jakobsväg Frostagatan Potatisvägen Hagadal Snälltågsvägen Södra Kaserngatan Rekonditioneringen Mobila stödet Fasta aktiviteter helgfria

Läs mer

Kalendern. Kära Toronto SWEor,

Kalendern. Kära Toronto SWEor, Kalendern Kära Toronto SWEor, Nytt år och nya tag som det heter. Både styrelse och medlemmar har tagit ledigt över julhelgen och jag hoppas att alla hade det bra. Vare sig man stannar kvar i Canada eller

Läs mer

KULTUR VÄRMLAND VÅRENS PROGRAM 2019

KULTUR VÄRMLAND VÅRENS PROGRAM 2019 KULTUR VÄRMLAND VÅRENS PROGRAM 2019 Enligt tidigare utskick: Fredagen den 25 januari kl. 19.00 Opera på bio i Skoghalls Folkets Hus, gå två betala för en (240 kr) Anmälan till Ingvar Johansson tel. 073

Läs mer

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun

Måndag 26/3. Påsklovskul i Skurups Kommun Påsklovskul i Skurups Kommun Kommunens Kultur- och fritidsverksamheter Biorama, Gummifabriken, Skurups bibliotek, Fritidsgårdarna, Kulturskolan, Kultur- och fritid välkomnar dig som ung till en fartfylld

Läs mer

Det är med stor glädje vi presenterar programmet för våren och sommaren 2018.

Det är med stor glädje vi presenterar programmet för våren och sommaren 2018. PROGRAM VÅREN 2018 Det är med stor glädje vi presenterar programmet för våren och sommaren 2018. Vi har försökt sätta samman ett program som skall tillgodose många olika intressen och fram för allt ge

Läs mer

Hej FF Gruppen! Här kommer information om aktiviteter Vår och Sommar 2019

Hej FF Gruppen! Här kommer information om aktiviteter Vår och Sommar 2019 Hej FF Gruppen! Här kommer information om aktiviteter Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 eller chatta med oss via vår hemsida www.bufff.nu Vill du prata med någon i Bufff Stockholm

Läs mer

Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE

Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE VÄLKOMMEN TILL Föreningen LET S MOVE För dig som tävlingsdansar på Eskilstuna Dansstudio! E-post: foreningenlm@foreninglm.se Hemsidan: foreninglm.se Föreningens bankgironummer:

Läs mer

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Där gammal och ung möts Sommarprogram För seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-39 36 35 catarina.ekholm@vasteras.se Några hopplock

Läs mer

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 Föreningen är till för dig i Värmlands län som har intresse av autismspektrumtillstånd. Är du anhörig till någon med autismspektrumtillstånd eller har du egen diagnos och vill

Läs mer

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 I SAMVERKAN MED Bowling Måndagar 15.30 16.30 Nybörjare & Motion 16.30 17.30 Fortsättning

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

Mässa, Mat för livet, Kista Lörd 11/11, se sid 8. Sönd 26/11, se sid oktober Prison island, se sid 6

Mässa, Mat för livet, Kista Lörd 11/11, se sid 8. Sönd 26/11, se sid oktober Prison island, se sid 6 DALABULLEN Nr 2 Hösten 2018 2017 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Intresseanmälan Mat för livet mässan, se sid 8 Mässa, Mat för livet, Kista Lörd 11/11, se sid 8 15 september Bad och pizza på Aqua-Nova,

Läs mer

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019

Funka Varberg. Fritidsprogram våren 2019 Funka Varberg Fritidsprogram våren 2019 2 Innehåll Allmän information...4-5 19/1 Bokfika... 6 21/1 Funkisdrama... 8 25/1 Dans i Falkenberg... 9 10/2 Bowling på Bruket... 11 16/2 Ishockey Frölunda - Skellefteå...12

Läs mer

Reumatikerföreningen Skara-Götene

Reumatikerföreningen Skara-Götene Reumatikerföreningen Skara-Götene Ordföranden har ordet: Hjärtat skall gro av drömmar, Annars är hjärtat armt Liv, ge oss regn som strömmar Liv, ge oss sol och varmt Så blir det ax omsider, Och med ett

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

FÖRENINGSNYTT. Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari Kalender

FÖRENINGSNYTT. Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari Kalender Autism & Aspergerföreningen Värmland Februari 2019 FÖRENINGSNYTT Här kommer medlemsutskick från Autism- och Asperger föreningen Värmland med hittills planerade aktiviteter för våren. Vi planerar aktiviteter

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Sommaraktiviteter 2013

Sommaraktiviteter 2013 Sommaraktiviteter 2013 Nu är det snart sommar igen och med sommaren kommer det som vanligt roliga aktiviteter. Det som gäller även detta år är att anmälan är bindande, vilket betyder att om du tackar ja

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer