CeliakiNytt NR 1/2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CeliakiNytt NR 1/2016"

Transkript

1 CeliakiNytt NR 1/2016 HEJ! tidning för dig som God fortsättning inte tål på GLMS det nya året! Hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande jul. laktos, mjölk- och sojaprotein. Nu är det är dags för årsmöten i alla föreningar. Det är då som ni medlemmar har stor möjlighet att påverka, så varmt välkomna! Tänk på att ni är välkomna att delta på alla föreningarnas aktiviteter, oavsett vilken lokalförening ni själva tillhör! Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland FACEBOOK Ni har väl sett att vi i Celiakiföreningen i Västra Götaland, Celiakiföreningen i Sjuhärad, Celiakiföreningen i Uddevalla och Svenska Celiakiförbundet, har en facebooksida? Gå gärna in och gilla oss där, så kommer ni att få de senaste nyheterna från oss. FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? För att ändra dina kontaktuppgifter, klicka på Mina sidor på celiaki.se och logga in med de inloggningsuppgifter du fick i årsaviseringsbrevet som kom tillsammans med CeliakiForum 4. Eller kontakta förbundet på e-post: info@celiaki.se eller skicka ett kort till: Svenska Celiakiförbundet Blekingegatan Stockholm MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET Huvudmedlem 250kr/år Familjemedlem; boende på samma adress som huvudmedlem, 50kr/år Juridisk medlem; företag, mottagning, förskola, skola eller dylikt, 250kr/år. Om du är 0-35 år kan du utan extra kostnad bli medlem i Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF. För att bli ny medlem och för mer info, besök hemsidan, Du kan numera välja mellan att betala via kort, e-faktura eller pappersfaktura. Är någon i familjen huvudmedlem sedan tidigare och ni vill lägga till familjemedlemmar, maila till katarina.verbeet@celiaki.se Ange personens namn, födelsenummer och eventuell intolerans eller allergi.

2 CELIAKINYTT GES UT AV CELIAKIFÖRENINGEN I VÄSTRA GÖTALAND Hemsida: E-post: vastragotaland@celiaki.se (Märk mailet med CeliakiNytt) Tel: (Annicas mobil) Ansvarig utgivare: Annica Osbäck, ordförande i Celiakiföreningen i Västra Götaland. Redaktion: Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland Utgivningsplan 2015: v 4, 14, 34 och 44 SCUF SCUF är en barn- och ungdomsorganisation som inriktar sig mot gluten- och laktosintolerans för personer mellan 0 och 29 år. I region väst, som är Halland och Västra Götaland, har vi cirka 1800 medlemmar. Vi har aktiviteter som vi hoppas skall passa alla våra medlemmar över hela regionen. Var finns du, och är det något speciellt du vill göra? Hör av dig till: region.vast@scuf.se, oavsett om du är intresserad av styrelsearbete, kanske av kommande aktiviteter eller om du bara är nyfiken. KONTAKT: E-post: vastragotaland@celiaki.se Ordförande: Annica Osbäck, Kassör: Pia Svanberg (Uddevalla) Ledamöter: Caroline Mattsson (Göteborg), Fredrika Thornander (Sjuhärad), Tiina Lohikainen (Skaraborg) KALLELSE TILL ÅRSMÖTE När: 5 mars 2016, kl Var: Riverside i Uddevalla Vi kommer att anordna transport från respektive lokalförening om det behövs, så om ni är intresserade av det, anmäl det vid er anmälan. Glöm inte att uppge ert medlemsnummer! Efter årsmötet kommer vi att ha en föreläsning av Smilla Luuk. Författare till böckerna Smilla bakar glutenfritt och Smilla lagar glutenfritt. Smilla kommer och pratar om sitt liv med celiaki och om hennes bakning. Vi bjuder på lunch och fika under dagen så se till att anmäla era intoleranser och allergier i din anmälan. Anmälan sker till Annica på , eller till vastragotaland@celiaki.se, senast 12 februari Varmt välkomna! AKTIVITETSMAIL Ni har väl inte missat våra aktivitetsmail som utkommer i mitten av varje månad? Där berättar vi om nästkommande månads aktiviteter. Där kan det även komma aktiviteter som inte finns med i CeliakiNytt och som kommer med kort varsel. Detta gör vi för att kunna ha möjligheten att ha fler aktiviteter. Du som redan anmält din mailadress, får aktivitetsmailet automatiskt. Om du inte anmält din mailadress och vill ha mailet, så anmäl dig genom att skicka ett mail till vastragotaland@celiaki.se. Märk mailet med Aktivitetsmail.

3 KONTAKT: E-post: Ordförande: Caroline Mattsson, tel Kassör: Agnes Lorentzon Produktombud: Mekto Ganic Sekreterare: Sara Åberg Ledamot: Anne-Grete Stjernkvist MAT FÖR LIVET 2015 I år var en av våra styrelsemedlemmar på mässan. Det fanns massor av nyheter framförallt inom mat, pasta och färdigrätter. Allt har inte kommit ut i butik ännu men det verkar finnas goda möjligheter för det. På grund av stormen var det inte mycket besökare under fredagen vi var där vilket gjorde att vi hade en möjlighet att tala lite närmare med utställarna. Det var väl värt besöket och vi rekommenderar er att åka på mässan nästa år då ni kan ta del av nyheter samt provsmaka och se vad ni gillar. ÅRSMÖTE 2016 Den 1 mars kl. 18:00 har vi årsmöte i lokalen Kungen på Dalheimers hus i Göteborg. Efter årsmötet kommer läkare Lena Simonsson-Garsbo & Maria Amström som är utvecklingsledare på Center för Skolutveckling, har själv celiaki och är distriktssköterska. De talar om celiaki och om autoimmuna sjukdomar. Vi bjuder på lättare mat och dryck. Celiakiföreningen i Göteborg med omnejd söker FLER STYRELSEMEDLEMMAR OCH ORDFÖRANDE! Vi som är engagerade i Celiakiföreningen i Göteborg behöver din hjälp. Under året som gått har vi inte hunnit anordna så mycket aktiviteter som vi önskat och har ekonomiska förutsättningar för, då vi har varit få i styrelsen och tiden inte alltid räcker till. Vi vill därför gärna ha sällskap av många fler så att vi kan hitta på ännu fler meningsfulla och roliga aktiviteter! Förutom att vara med i styrelsen så får ni gärna anmäla intresse för om ni kan tänka er att hjälpa till vid enskilda aktiviteter. Hjärtligt välkomna att höra av er till Caroline på om ni är intresserade! Anmälan sker senast den 23 februari till Anne-Grethe på via samtal eller sms. Kom ihåg att tala om vilka intoleranser och allergier ni har i samband med anmälan. Varmt välkomna!

4 KONTAKT: E-post: Ordförande: Marianne Ståhlbrand, Kassör: Lise-Lotte Nordlund, tel Ledamöter: Eric Bengtsson, Fredrika Thornander, tel , , Ann Ståhlbrand KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 1 mars 2016 kl Margareta Elding-Pontén föreläser, föreningen bjuder på smörgåstårta och semla efter föreläsningen. Lokal är vid tryck ej fastställt och kommer att meddelas via hemsidan så fort vi vet. Övriga träffar: Fikaträff , kl. 17 kaffehörnan (vid akademibokhandeln i stan) Idrottens Bingo med lunch , kl. 12 Fikaträff Café SÄS , kl. 18 Fikaträff Café Bryggan (Stadsparksbadet) , kl. 18 V.v. se hemsidan för eventuella justeringar/uppdateringar av ovanstående program.

5 KONTAKT: E-post: Ordförande: Ann-Louise Rosebrink, tel , Kassör: Claes Simonsson, , Sekreterare: Annika Jarstål Produktombud: Paulina Bertilsson Ledamot: Tiina Lohikainen, Viktoria Labecker CAMP ACTIVE! Söndagen den 28 februari åker vi till Camp Active i Lidköping! Det är ett aktivitetscentrum med 8 st trampoliner, en stor foampit, Trampwall., tumblinggolv, och inspiratörer på plats som visar tricks. Gå gärna in och läs på campactive.se! Åldersgräns är 4 år. Vi har bokat för Celiakiföreningen kl Efter det är det dropin, som var och en kan stanna så länge man vill på. Restaurangen är tyvärr inte öppen än, så var och en tar med egen fikakorg och fikar tillsammans på lämpligt ställe. Inträdet till parken bjuder vi på. Välkomna! Viktoria tar emot er anmälan. viktoria.labecker@gmail.com eller Ange namn och ålder på barnen. Sista anmälningsdag 24 februari. LEDIGA PLATSER I STYRELSEN Vid årsmötet i mars, lämnar ett par personer i styrelsen sina uppdrag. Det betyder att du som vill hjälpa till, är extra välkommen in i styrelsen nu. Hör av dig till oss, vi blir tacksamma om du vill engagera dig i föreningen. /styrelsen och valberedningen ÅRSMÖTE! Celiakiföreningen i Skaraborg kallar till årsmöte söndagen den 13 mars kl Utöver de vanliga årsmötespunkterna kommer styrelsens förslag till komplettering av stadgarna att behandlas. Vi ses på Scandic Billingen i Skövde, där vi först håller årsmöte. Därefter bjuder vi på lunch, och sedan kommer Nilla Gunnarsson och föreläser och inspirerar. Hon har tillsammans med Susanne Hovenäs skrivit boken Baka glutenfritt. Nilla har stor kunskap om kost, bakar mjölkfritt och glutenfritt och utan vitt socker. Hon varvar sin föreläsning med lite praktiska moment och provsmakning. Gå gärna in på hennes hemsida, nillaskitchen.com och läs mera om ni vill veta mer. Annie tar emot anmälan, gärna på mail: annie.rosebrink@yahoo.se, men också på senast 3 mars! Ange namn, medlemsnummer och intolerans vid anmälan. Varmt välkomna!

6 MAT FÖR LIVET MÄSSAN 2015 Årets bussresa till matmässan var uppskattad av deltagarna. Det fanns många nya produkter att provsmaka och inhandla. Förutom besök på mässsan fanns en guidad visning av Stockholms stadshus på programmet. Där fick vi bland annat se Blå hallen och Gyllene salen och bevittna studenternas repetitioner inför Nobelmiddagen. Vi planerar för en bussresa även JULBORD 2015 Årets julbord genomfördes på Kurorten Mösseberg i Falköping med deltagande av 125 personer. En lyckad dag med god mat, trevlig stämning och bra underhållning. Som vanligt fick barnen besök av tomten.

7 KONTAKT: E-post: Ordförande: Pia Svanberg, , Kassör: Knut Stensli, Sekreterare: Jane Stensli, Produktombud: Pia Svanberg Ledamot: Bodil Arvidsson, Lindsay Eriksson KALLELSE TILL ÅRSMÖTE I CELIAKIFÖRENINGEN I UDDEVALLA MED OMNEJD Dag: torsdag 25 februari 2016 Tid: klockan Plats: Lotcen, Kungsgatan 30, Uddevalla Sedvanliga årsmötesförhandlingar Vi har bjudit in vetenskapsjournalisten Ann Fernholm och hon kommer att prata om hur maten framförallt socker påverkar våra kroppar, med fokus på celiaki, typ 2-diabetes och typ 1-diabetes. Ann Fernholm har en bakgrund inom både journalistiken och biotekniken (bioteknik är en tvärvetenskaplig kombination av biologi och teknik). Hon är doktor i molekylär bioteknik och utnämndes 2010 till Årets Vetenskapsjournalist. Ann har skrivit böckerna Ett sötare blod samt Det sötaste vi har och har dessutom skrivit många texter som publicerats i tidningar världen över. Hon är en av initiativtagarna till Kostfonden en oberoende fond som har som syfte att, på ett vetenskapligt sätt, få fram fakta om hur kosten påverkar våra kroppar. Böckerna kommer att finnas till försäljning under kvällen. Både gamla och nya medlemmar hälsas välkomna! Efter årsmötet bjuder vi på en tvårätters middag och kaffe. Anmälan till uddevalla@celiaki.se eller till Pia Svanberg, ordförande, , senast 8 februari.

8 MEDLEMSSIDA DELA MED ER AV ERT BÄSTA TIPS, EN TANKE NI HAR ELLER KANSKE ERT FAVORITRECEPT, GENOM ATT MAILA TILL MÄRK MAILET MED MEDLEMSSIDAN. RECEPT Havrecookies med russin (ca 32 st) av Linda Klintefjord 200 g rumsvarmt smör 2,25 dl socker 5 dl havregryn (ren havre) 2 dl havremjöl (av ren havre) 1 tsk hjorthornssalt 1 tsk bikarbonat 2 tsk vaniljsocker 1 dl russin (går utmärkt att byta ut mot torkade tranbär, blåbär etc. ) Rör ihop smör och socker. Blanda sedan i havregryn, havremjöl, hjorthornssalt, bikarbonat och vaniljsocker till en jämn deg. Blanda sist i russin. Rulla bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda ca min i 175 grader. Kolakakor av Linda Klintefjord 100 g rumsvarmt smör 1 dl socker 1 msk sirap 50 g potatismjöl 50 g durramjöl 50 g havremjöl 1 msk vaniljsocker 1 tsk bakpulver TIPS! Det går att beställa bröd från Lysings Frysbil och få levererat till många olika orter även på västgötasidan tex Mariestad, Lidköping, Skara, Mullsjö, Töreboda mm. Kolla in för mer info. /Anneli Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, dela den i tre delar och rulla ut varje del till en rulle, knappt lika lång som plåtens bredd. Grädda ca 14 min i 175 grader och skär sedan kakor på tvären av längderna. Låt svalna.

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015 Axplocket NR 1/2015 GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! Hoppas att ni alla haft en bra jul och nyår med massor med god mat! Nu är det snart dags för alla föreningar att ha årsmöten. Titta under respektive

Läs mer

CeliakiNytt HEJ! FACEBOOK FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET NR 3/2015

CeliakiNytt HEJ! FACEBOOK FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET NR 3/2015 CeliakiNytt HEJ! NR 3/2015 Hoppas att ni alla har haft en fantastisk sommar, med mycket bad, avkoppling och god mat. Som ni säkert alla vet vid det här laget så firar Svenska Celiakiförbundet 40 år i år!

Läs mer

CeliakiNytt NR 2/2016

CeliakiNytt NR 2/2016 CeliakiNytt NR 2/2016 HEJ! Nu är den härliga våren här med allt vad det innebär! Ljusare kvällar, förhoppningsvis soliga dagar och tid att vara tillsammans. Vår förhoppning är att just Du vill komma på

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak!

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak! Celiakinytt NUMMER 1 2015 Full fart i köket på vårt julbak! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Grovt, gott OCH GLUTENFRITT Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET Föreläsning & Årsmöte 4 KOMMANDE AKTIVITET Caféträff 5 AKTUELL INFORMATION

Läs mer

CeliakiNytt HEJ! Vi önskar alla medlemmar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland

CeliakiNytt HEJ! Vi önskar alla medlemmar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland CeliakiNytt HEJ! NR 4/2015 Nu börjar det lida mot jul och det är kanske dags att börja baka pepparkakor och lussebullar, bygga pepparkakhus, skriva julkort m.m. Vi hoppas på att det i år blir en kärleksfull

Läs mer

CeliakiNytt NR 2/2017

CeliakiNytt NR 2/2017 CeliakiNytt NR 2/2017 NU BÖRJAR DET ÄNTLIGEN BLI VÅR.. Alla föreningars årsmöten är nu klara och några av oss har nya personer i styrelsen. Varmt välkomna hälsar vi till dem! Flera av våra föreningar har

Läs mer

DALABULLEN. Nummer 1 Årgång 2011. Hälsningar styrelsen

DALABULLEN. Nummer 1 Årgång 2011. Hälsningar styrelsen Nummer 1 Årgång 2011 DALABULLEN Här kommer första Dalabullen för i år. Vi har försökt att sätta ihop ett program som passar så väl enskilda medlemmar som familjer. Förhoppningsvis hittar du något som passar

Läs mer

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ!

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! CeliakiNytt NR 1 /2019 EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! Jag hoppas att ni alla haft en fantastisk jul och nyår. Vad roligt att så många medlemmar

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG

DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG Nr 3/2015 Innehåll Sidan Ordförande har ordet... 3 Kalendarium... 4 Vuxensektionen informerar... 5 Recept... 6 God Jul......7 Upprop mailadresser.....8 Möte med presidiet...

Läs mer

Klara din vardag Tema år 8 i HK

Klara din vardag Tema år 8 i HK Namn: Klass: I min grupp ingår även: Klara din vardag Tema år 8 i HK Var? När? Varför? Hur? I HK- och Datasalen Vårterminen i ca 8 9 veckor Se Pedagogisk planering Se nedan Klassen delas in i grupper om

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen.

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. DALABULLEN Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. Under 2013 vill vi pröva att avveckla dalabullen i pappersformat

Läs mer

CeliakiNytt NR 1/2017

CeliakiNytt NR 1/2017 CeliakiNytt NR 1/2017 GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! Hoppas att jul och nyår har varit bra och att ni haft det mysigt med era nära och kära. Nu när det är nytt år, så är det dags för årsmöten i alla

Läs mer

Välkommen på DRF Stockholms vinprovning!

Välkommen på DRF Stockholms vinprovning! Arkiverat Tidigare medlemsblad finns att läsa på www.drf.nu Nyhetsblad DRF Stockholm Maj, 2014MEDLEMSBLADET Innehåll VÄLKOMMEN PÅ DRF STOCKHOLMS VINPROVNING! VI SÖKER GÄST- KRÖNIKÖRER PRESENTATION ANNA

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 2 2009. Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 WWW.JARVSTABYN.

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 2 2009. Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 WWW.JARVSTABYN. J ÄRVST A B LADET Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 2 2009 Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 JÄRVSTABLADET I handen håller du nu utgåva nr 2 av den nya tidningen

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Afasiföreningens Höstprogram 2015

Afasiföreningens Höstprogram 2015 Afasiföreningens Höstprogram 2015 Kontakt: Tel: 054-21 90 01 Mobil: 076-100 22 52 ( Susanne ) Mailadress: info@afasivarmland.se Hemsida: www.afasivarmland.se Vi finns även på facebook Våra medlemsförmåner

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

I samband med den nationella anhörigdagen så ordnas det aktiviteter runt om i kommunerna.

I samband med den nationella anhörigdagen så ordnas det aktiviteter runt om i kommunerna. Hög luft, en del sol och en del regn hösten kryper närmare. Vi fortsätter att förena nytta med nöje och ordna aktiviteter, föreläsningar och deltar i olika brukarråd och dialoggrupper. Styrelsen Attention

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 Årgång 9 Nr 2 Mars 2006 KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN

Läs mer

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas 2 Styrelsens sammansättning t o m mars-2013 Ordf. Daniel Sigurd 070-959 05 56 Email sigge@wilzens.se V.ordf. Annelie Stolt 0141-21 07 89 Email stolt1966@hotmail.com Sekr. Gunilla Ångström-Balla 0141-21

Läs mer

Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan

Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan DEADLINES Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan Från 28 juni - inloggningsuppgifter och monternummer mailas till monteransvarig Gå in på Gå in på www.forskolanifokus.se (välj utställarlogin

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 12 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är begränsade - hör av dig med din anmälan

Läs mer

Servicemätning via telefon och e-post

Servicemätning via telefon och e-post RAPPORT Servicemätning via telefon och e-post UDDEVALLA Januari 2014 BOX 55650 102 14 STOCKHOLM TEL 08 783 82 90 E-MAIL info@jsm-telefront.se BESÖKSADRESS: NÄRINGSLIVETS HUS, STORGATAN 19 www.jsm-telefront.se

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Inskrivna bak-recept

Inskrivna bak-recept Inskrivna bak-recept a. Småkakor... 2 a.1. Maryland cookies...2 b. Mjuka kakor... 3 b.1. Morotskaka...3 b.2. Socker kaka...3 b.3. Socker kaka, för större tårta...4 b.4. Nötchocklad rutor/kakor...4 b.5.

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid!

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid! Att äta och röra sig är ett grundläggande behov hos människan. Det behövs för att vi ska förebygga sjukdom och hålla oss friska. Mat och rörelse är också en källa till glädje, njutning och social samvaro

Läs mer

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se Inledning

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

Släpp scouterna loss det är vår!

Släpp scouterna loss det är vår! AIRNEWS För utmanar- & roverscouter i Skåne-Blekingeregionen LUFT Släpp scouterna loss det är vår! I DETTA NUMMER: Tåpar Nya roverprogrammet & lanseringsträffar #24h scout EXTRA TJOCKT VÅRNUMMER! Att vara

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE 2016 1 09 Kalendarium 04 Introduktion för nya ledamöter 08 Ekonomi för bostadsrättsföreningen 10 Anmälan & praktisk information I HSB Södertäljes studieråd sitter Ulla Castenvik,

Läs mer

Skönt att vara ensam. men kul att vara tillsammans?!

Skönt att vara ensam. men kul att vara tillsammans?! Skönt att vara ensam men kul att vara tillsammans?! En översikt av VSS/Socialpsykiatrins Öppna aktiviteter Hösten 2012 Måndag 17/9 Erik och Calle har. Välkommen med idéer eller haka på de idéer som redan

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

UMEÅ SCANDIC PLAZA FREDAG 29 APRIL

UMEÅ SCANDIC PLAZA FREDAG 29 APRIL Du är inbjuden till... 2016 UMEÅ SCANDIC PLAZA FREDAG 29 APRIL NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 29 april är det dags för HR-Dagen på Scandic Plaza. Vi hälsar er varmt välkomna till en heldag där

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

StjärnfalletOktober 14

StjärnfalletOktober 14 StjärnfalletOktober 14 Medlemsblad för Blå Stjärnan i Älvsborg Djurskötardag Kaninhoppningstävling Informationsdag om husdjur Agilityträningen startar Matresa Westernträning Medlemsträffar i hästsektionen

Läs mer

god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein

god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein Fröbröd med GOJIBÄR Ett alldeles ljuvligt bröd som är fullproppat med nyttigheter. Perfekt som frukostbröd, på ostbrickan,

Läs mer

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ!

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! CeliakiNytt NR 2 /2019 EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! Nu är den härliga våren här och våren är för många en lättnad. En lättnad över att den mörka

Läs mer

En vanlig dag på jobbet

En vanlig dag på jobbet En vanlig dag på jobbet Läs texten många gånger! Träna på att läsa meningarna högt tio gånger. Morgon Mitt alarm ringer klockan 05.20. Jag brukar ligga kvar en stund och tänka på vad jag ska göra under

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet Mata fåglar Mata fåglar Studiehandledning till Mata SOF Niklas Aronsson fåglar En studiehandledning från Studiefrämjandet Vad är en studiecirkel? En studiecirkel är en liten grupp människor som samlas

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

GUIDE. Administrativ uppstart

GUIDE. Administrativ uppstart GUIDE Administrativ uppstart Innehållsförteckning 3. Inledning, syfte och innehåll 4. Årsmötet Checklista: efter årsmötet 7. Överlämning Checklista: överlämning 8. Första styrelsemötet 8. Besöka banken

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Förskolechef Kerstin Fagerström Clarin Tel. 508 21 840 kerstin.fagerstrom-clarin@stockholm.se

Läs mer

INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS. Årgång 10 Nr 6 September 2007

INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS. Årgång 10 Nr 6 September 2007 Årgång 10 Nr 6 September 2007 INVIGNING AV JÄRNVÄGSBRON & GAMLA KRAFTSTATION REPORTAGE FRÅN LÅDBILS RÄJSET SKRIVKLÅDA ERBJUDANDE FRÅN VARGEN LIVS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL

Läs mer

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt:

BLADET NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk. Nu kan du, medlem eller icke medlem sponsra oss på två sätt: BLADET Medlemsblad nr 4(16), 2002 NU ÄR VI IGÅNG! Invigningen drog mycket folk BLADET Medlemsblad nr 3(15), 2002 INVIGNING! Den 13 april blir den officiella invigningen av våra lokaler. Du som medlem är

Läs mer

Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy!

Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy! Kursprogram våren 2016 Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy! Vårens kursprogram innehåller såväl nyheter som gamla godbitar allt för att det ska passa så många som möjligt. Vid ev

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

Silverbrev från Solbacka maj 2015

Silverbrev från Solbacka maj 2015 Silverbrev från Solbacka maj 2015 Hej alla närstående! Här kommer lite information från oss. Nu har solen äntligen hittat tillbaka till de här breddgraderna och förhoppningsvis kan vi se fram emot en riktigt

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet.

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet. ATT STÖTTA IFK Älskar du fotboll och vill stötta en förening som satsar på ungdomarna? Välkommen till IFK Uddevalla. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och

Läs mer

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 01 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Du Syns AB Mittevent har skapat en ny inspirationsmässa

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

Sammanfattning Damgolf 2015

Sammanfattning Damgolf 2015 Sammanfattning Damgolf 2015 Damernas säsongsavslutning 2015-09-26 Vilken härlig avslutningskväll Säsongen 2015 avslutades med golftävling, mingel, puttningstävling, prisutdelning, lotteri och en god middag

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År! 2009 nr 4 Brf Stigarna C/o HSB Stockholm 136 42 Handen HSB Servicecenter: 08-785 35 00 www.brfstigarna.se God Jul och Gott Nytt År! I detta nummer: Styrelsen Trädvård Trivselgruppen Vår bostadsrättsförening

Läs mer

Maximera er försäljning

Maximera er försäljning Material Sida 1 av 7 Försäljning Försäljning av olika typer av produkter eller tjänster är ett utmärkt sätt för elevkårer att få in mer pengar. Ni kan sälja allt från biljetter till en fest till profilmaterial

Läs mer

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 2(5) DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer ordförande, sekreterare, justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

Näringslivsavdelningen tipsar

Näringslivsavdelningen tipsar Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare Näringslivsavdelningen tipsar I nyhetsbrevet kan du läsa om: 24 april - Besöksnäringsfrukost 29 april - Hälsonätverksfrukost 8 maj - Företagarfrukost 8 maj

Läs mer

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se EE-blad Ekegårdsbladet kommer fr.o.m. nu att kunna fås via mail. Gå in på vår hemsida och följ instruktionerna. Stämma 2015, 22 april.

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Guide till handledare

Guide till handledare Globala Kronobergs Guide till handledare Komma igång KRONOBERG Globala Kronoberg en del av Nätverket SIP www.globalakronoberg.se Om Nätverket SIP och verksamheten Globala Kronoberg Nätverket SIP är ett

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

RYTTAREN AKTIVITETCENTER. En träffpunkt för alla mitt i Uddevalla MÅNADSPROGRAM FEBRUARI 2016. I samarbete med

RYTTAREN AKTIVITETCENTER. En träffpunkt för alla mitt i Uddevalla MÅNADSPROGRAM FEBRUARI 2016. I samarbete med RYTTAREN CAFÉ AKTIVITETCENTER En träffpunkt för alla mitt i Uddevalla Jard Samuelson Remember Elvis MÅNADSPROGRAM I samarbete med UNDERHÅLLNING Ryttarens underhållning kostar 50 kr inklusive dagens underhållningsfika.

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt Oktober Månadsblad 2013 Hej! Välkommen till en fullspäckad höst fylld med många spännande aktiviteter och möten. Ni har nu hunnit få Profilen och vi hoppas att

Läs mer

UTBILDNINGAR & SEMINARIER

UTBILDNINGAR & SEMINARIER UTBILDNINGAR & SEMINARIER HÖSTEN 2016 - VÅREN 2017 Att utveckla styrelsens kompetens löpande - är en investering för hela bostadsrättsföreningen KUNSKAP ÄR VÄGEN TILL DET GODA BOENDET! Vägen till utveckling

Läs mer

Detta recept är busenkelt: Tips från Fredrik:

Detta recept är busenkelt: Tips från Fredrik: Müsliknäckebröd Detta recept är busenkelt: 4 brödkakor 300 g (3 dl) fil 300 g (3 dl) rågsurdeg 300 g (5 dl) stenmalet rågmjöl 300 g (5 dl) stenmalet fullkornsdinkel 20 g (2 tsk) salt En god blandning av

Läs mer

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 01 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Du Syns AB Mittevent har skapat en ny inspirationsmässa

Läs mer

Nyhetsbrev Nr 3-2011. Ordföranden har ordet. Person-nytt: Hej alla KLF:are!

Nyhetsbrev Nr 3-2011. Ordföranden har ordet. Person-nytt: Hej alla KLF:are! 1 Nyhetsbrev Nr 3-2011 2011-06-13 Information till medlemmar inom KLF Göteborgskretsen Ordföranden har ordet Hej alla KLF:are! I din hand eller på bildskärmen har du nu vårt höstprogram. Vi hoppas att

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

TEKNISK INFORMATION. Food Chain Nordic & Easyfairs Food Ingredients Nordic. Malmö 6 & 7 april 2016. MalmöMässan Mässgatan 6 215 32 Malmö

TEKNISK INFORMATION. Food Chain Nordic & Easyfairs Food Ingredients Nordic. Malmö 6 & 7 april 2016. MalmöMässan Mässgatan 6 215 32 Malmö TEKNISK INFORMATION Food Chain Nordic & Easyfairs Food Ingredients Nordic Malmö 6 & 7 april 2016 MalmöMässan Mässgatan 6 215 32 Malmö MalmöMässan och Food Chain Nordic / Easyfairs Food Ingredients Nordic

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

LÄNKTIPS. Vart kan jag få kontakt med andra i samma situation? Vart hittar jag kunskap?

LÄNKTIPS. Vart kan jag få kontakt med andra i samma situation? Vart hittar jag kunskap? LÄNKTIPS OM DEMENSSJUKDOM OCH OM ATT VARA ANHÖRIG Sammanställda av Jenny Eriksson föreläsare och Ung Anhörig Jenny@jeogonblick.se / www.jeogonblick.se :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Läs mer

Tranås/Ydre Släktforskarförening

Tranås/Ydre Släktforskarförening Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2012 2 Ordförande har ordet Så har vi då återigen gått in i ett nytt år. Ett nytt år med nya utmaningar, med nya trender och nya drömmar. I år kanske

Läs mer