CeliakiNytt HEJ! FACEBOOK FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET NR 3/2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CeliakiNytt HEJ! FACEBOOK FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET NR 3/2015"

Transkript

1 CeliakiNytt HEJ! NR 3/2015 Hoppas att ni alla har haft en fantastisk sommar, med mycket bad, avkoppling och god mat. Som ni säkert alla vet vid det här laget så firar Svenska Celiakiförbundet 40 år i år! Förbundet startades av föräldrar tidning för vars dig barn som hade fått inte diagnosen tål GLMS celiaki. Och nu när förbundet fyller 40 år så går de tillbaka till sina rötter laktos, och mjölk- ger ut en och bok sojaprotein. - Jag har celiaki. En intervjubok där 10 barn och ungdomar berättar om hur det är att leva med celiaki. Boken innehåller också fakta om celiaki, barnläkarens svar på vanliga frågor och tips för en glutenfri vardag. Boken kostar 50kr för medlemmar och 80 kr för icke medlemmar. Vill du beställa ett ex, eller kanske en hel klassuppsättning, kontakta förbundet på info@celiaki.se Vi i Västra Götaland firar 40-årsjubiléet med en stor träff på Liseberg för våra medlemmar. Det ska bli så kul att träffa alla er, som har anmält er. Kom gärna och fika med oss i parken. Nu är det många roliga aktiviteter på gång i föreningarna. Tänk på att ni är välkomna att delta på alla föreningarnas aktiviteter, oavsett vilken lokalförening ni själva tillhör. Hoppas att vi syns på någon aktivitet i höst! Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland FACEBOOK Ni har väl sett att vi i Celiakiföreningen i Västra Götaland, Celiakiföreningen i Sjuhärad, Celiakiföreningen i Uddevalla och Svenska Celiakiförbundet, har en facebooksida? Gå gärna in och gilla oss där, så kommer ni att få de senaste nyheterna från oss. FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? Meddela per e-post till: info@celiaki.se eller skicka ett kort till: Svenska Celiakiförbundet Blekingegatan Stockholm MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET Huvudmedlem 250kr/år Familjemedlem; boende på samma adress som huvudmedlem, 50kr/år Juridisk medlem; företag, mottagning, förskola, skola eller dylikt, 250kr/år. Om du är 0-35 år kan du utan extra kostnad bli medlem i Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF. För att bli ny medlem och för mer info, besök hemsidan, Du kan numera välja mellan att betala via kort, e-faktura eller pappersfaktura. Är någon i familjen huvudmedlem sedan tidigare och ni vill lägga till familjemedlemmar, maila till katarina.verbeet@celiaki.se Ange personens namn, födelsenummer och eventuell intolerans eller allergi.

2 CELIAKINYTT GES UT AV CELIAKIFÖRENINGEN I VÄSTRA GÖTALAND Hemsida: E-post: vastragotaland@celiaki.se (Märk mailet med CeliakiNytt) Tel: (Annicas mobil) Ansvarig utgivare: Annica Osbäck, ordförande i Celiakiföreningen i Västra Götaland. Redaktion: Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland Utgivningsplan 2015: v 4, 14, 34 och 44 SCUF SCUF är en barn- och ungdomsorganisation som inriktar sig mot gluten- och laktosintolerans för personer mellan 0 och 35 år. I region väst, som är Halland och Västra Götaland, har vi cirka 1800 medlemmar. Vi har aktiviteter som vi hoppas skall passa alla våra medlemmar över hela regionen. Var finns du, och är det något speciellt du vill göra? Hör av dig till: region.vast@scuf.se, oavsett om du är intresserad av styrelsearbete, kanske av kommande aktiviteter eller om du bara är nyfiken. KONTAKT: E-post: vastragotaland@celiaki.se Ordförande: Annica Osbäck, Kassör: Pia Svanberg (Uddevalla) Ledamöter: Caroline Mattsson (Göteborg), Fredrika Thornander (Sjuhärad), Tiina Lohikainen (Skaraborg) LISEBERG 22 AUGUSTI Här kommer lite info till er som anmält er: Vi kommer att finnas utanför entrén mellan kl , där alla får sina respektive åkpass. (Efter kl 11.00, så släpps platserna till nästa person på kölistan. Så kom i tid!) Därefter så kommer vi att finnas inne på området och bjuda på fika fram till ca kl För de som vill så får man gärna komma till oss och äta ev. egen medhavd lunch, ställa frågor till oss i styrelsen, ge förslag på kommande aktiviteter eller bara umgås med oss. Om ni blir sjuka, var vänliga att kontakta Annica på , så snart som möjligt. Observera att om ni vill ha pengarna tillbaka måste läkarintyg kunna uppvisas! Skall bli fantastiskt kul att få träffa er alla! AKTIVITETSMEJL Ni har väl inte missat våra aktivitetsmejl som utkommer i mitten av varje månad? Där berättar vi om nästkommande månads aktiviteter. Där kan det även komma aktiviteter som inte finns med i CeliakiNytt och som kommer med kort varsel. Detta gör vi för att kunna ha möjligheten att ha fler aktiviteter. Du som redan anmält din mejladress, får aktivitetsmejlet automatiskt. Om du inte anmält din mejladress och vill ha mejlet, så anmäl dig genom att skicka ett mejl till vastragotaland@celiaki.se. Märk mejlet med Aktivitetsmejl.

3 KONTAKT: E-post: Ordförande: Caroline Mattsson, tel Kassör: Agnes Lorentzon Produktombud: Mekto Ganic Sekreterare: Sara Åberg Ledamot: Anne-Grete Stjernkvist JULBORD Lördagen 5 december kommer det årliga julbordet att vara på Hamnkrogen på Liseberg! Mer information kommer i nästa nummer av CeliakiNytt! BAKTRÄFF MED SMILLA LUUK Kom och baka med Smilla Luuk lördag 26 september. Vi kommer under dagen att anordna två träffar för barn och ungdomar som är 9-20 år på Kvarnbyskolan i Mölndal. Om platserna inte fylls med medlemmar i åldersgruppen så är även medlemmar i andra åldrar välkomna! Smilla har gett ut böckerna Smilla bakar glutenfritt och Smilla lagar glutenfritt och har även en egen blogg. Under kursen kommer vi förutom att baka tillsammans även få en teorigenomgång om glutenfri bakning och olika mjölsorter och vi kommer att avsluta med att fika tillsammans. Anmäl er till Caroline på (på kvällstid) eller carro_mattsson86@hotmail.com efter 24 augusti. Välkomna! RESTAURANGTRÄFF Onsdagen den 21 oktober, kl 18:00 kommer vi bjuda på middag på restaurang Happy M Kitchen, på Vasagatan 24 i Göteborg. Anmäl er till Sara på aberg.sara@gmail.com eller , senast 4 oktober. Vid anmälan ange ert medlemsnummer, samt intoleranser/ allergier! Dryck ingår ej. Max 25 platser, så först till kvarn. SURDEGSGRUND, BAKNING OCH MATLAGNING Välkomna på en kursdag med Maria från Gårdsbageriet Mällby Lantgård och Mekto Ganic styrelsens egna produktombud. Ni lär er göra en surdegsgrund, vi bakar och lagar en måltid. Ni får även massor av matnyttiga tips samt allt ni behöver veta för att kunna göra egna surdegsbröd. Allt med hälsan i fokus. Alla deltagare får även med sig en överraskning hem! Vi har två kurser samma dag en med start kl och en med start kl den 11 oktober. Kursen hålls på Kvarnbyskolan, Allegatan 9 i Mölndal, hemkunskapsköket. Senaste anmälningsdag är den 4 oktober. Meddela eventuella allergier och intoleranser vid anmälan. Först till kvarn gäller som vanligt! Välkomna! Anmälan sker på mektossuperfood@gmail.com. FÖRELÄSNING Jessica Miregård, dietist föreläser lördagen den 14 november kl på Dahlheimers hus. Glutenfritt och näringsrikt en föreläsning om vitaminer, mineraler och olika former av fibrer. Vad behöver vi få i oss, och hur gör den som inte tål gluten? Föreningen bjuder även på lättare lunch i samband med föreläsningen. Senaste anmälningsdag är 6 november. Meddela eventuella allergier och intoleranser vid anmälan. Anmälan sker på Alla är välkomna! FIKATRÄFF Onsdag 9 september möts vi kl.18:00 på Fröken Olssons Kafe, Östra Larmgatan 14 i Göteborg, för gemensam fika där föreningen bjuder på kaffe/the och smörgås/bakverk. Anmälning sker till Anne Grethe på tlf.nr:

4 KONTAKT: E-post: Ordförande: Marianne Ståhlbrand, Kassör: Lise-Lotte Nordlund, tel Ledamöter: Eric Bengtsson, Fredrika Thornander, tel , , Ann Ståhlbrand MAT FÖR LIVET Då ingen anmälde intresse för en gemensam resa till Mat för livet i Sthlm 4-5 december, påminner vi den medlem som åker privat att spara kvittot och ta med det till årsmötet 2016 så bjuder vi på entrébiljetten i efterhand. BARN OCH UNGDOMSTRÄFF (Bio på RödaKvarn + pizza) HÅLL UTKIK på FB och Hemsidan för datum/tid FÖRELÄSNING OCH PROVSMAKNING på Raw food Café 8/10 Anmälan till Fredrika senast 1/10 MIDDAG PÅ CLASSIC INDIA på Alingsåsvägen 31 26/11 17:30 Vi bjuder medlemmar på kvällsbuffé (4 rätter bl.a. friterat) och 1 dryck. Anmälan till Marianne senast 19/11 Max 40personer VI FORTSÄTTER VÅRA FIKATRÄFFAR För fikaträffarna gäller: Kom om du kan, ingen anmälan och vi bjuder medlemmarna på kvällsfika 24/8 på Orangeriet kl 18:00 23/9 på Café Leva kl 17:00 19/11 på Kulturhuset kl 18:00 14/12 på Divine kl 16:00

5 KONTAKT: E-post: Ordförande: Ann-Louise Rosebrink, tel , Kassör: Claes Simonsson, , Sekreterare: Annika Jarstål Produktombud: Paulina Bertilsson Ledamot: Tiina Lohikainen, Viktoria Labecker ÅSLE TÅ Lördagen den 5 september gör vi en utflykt till Åsle Tå. Det blir guidad visning som tar ca 1 timma, och efter det äter vi lunch. Gå gärna in på hemsidan och titta, Vi samlas strax före 11, då visningen börjar. Ni betalar inträdet själva, 50 kr för vuxna och 20 kr för barn. Föreningen bjuder medlemmarna på lunch! Övriga betalar ordinarie pris 195 kr. Guidningen bjuder vi naturligtvis alla på. Anmälan till Claes claes@simonsson.net eller senast den 30/8. CAFÉTRÄFFAR! Måndagen den 28 september ordnar vi caféträffar i Lidköping och Skövde. I Lidköping träffas vi på Café Limtorget och i Skövde på Café Rådhuset. Vi räknar med att finnas där mellan 17-20, och bjuder våra medlemmar på en fika denna kväll. För att vi ska veta ungefär hur många som dyker upp, får ni gärna höra av er en vecka innan. annie.rosebrink@yahoo.se eller Väl mött! BAKDAG Lördagen den 10 oktober är det dags för bakdag. Denna gång tänkte vi hålla till i Falköping, på Kyrkerörsskolan. Tiden är 10-15, och Paulina Bertilsson håller i dagen, tipsar och inspirerar. Stora som små är välkomna att baka tillsammans. Vi bakar lite av varje, och sedan provsmakar vi det vi har gjort. Ingen kostnad för medlemmar. Först till kvarn...begränsat antal platser! Anmälan till Paulina from 24/8. paulina.bertilsson@hotmail.com eller MAT FÖR LIVET Årets Mat för Livet mässa i Kista är den 4-5 december. Vi ordnar som vanligt en resa dit, men tänkte i år stanna över i huvudstaden. Vi vill be er som är intresserade av detta att höra av er och lämna en intresseanmälan, icke bindande, för att kunna planera detta bättre. Föreningen bjuder medlemmarna på bussresa och inträde på Kistamässan. Intresseanmäl till Annie, annie.rosebrink@yahoo.se eller gärna innan 15/9. JULBORD Årets julbord blir den 28/11 på Mösseberg. Boka redan nu detta datum om Ni vill följa med. Mer info längre fram! MJÖLBESTÄLLNING Det kommer att finnas möjlighet att beställa mjöl i säck i slutet på oktober, mer info i nästa Celiakinytt!

6 KONTAKT: E-post: Ordförande: Pia Svanberg, , Kassör: Knut Stensli, Sekreterare: Jane Stensli, Produktombud: Pia Svanberg Ledamot: Bodil Arvidsson, Lindsay Eriksson FACEBOOK Sedan i juni har vi en facebook-grupp, gå gärna in och gilla oss, gör inlägg och skriv kommentarer! Våra facebook-administratörer heter Lindsay Eriksson och Charlotte Olsson. HEMSIDA Vår hemsida är också sedan i juni uppdaterad och innehåller numera bara aktuell information, gå gärna in och kolla! Här hittar du det senaste som händer i Uddevallaföreningen. FÖRELÄSNINGSKVÄLL Med anledning av att Celiakiförbundet i år fyller 40 år bjuder vi in till en föreläsningskväll den 16 september i Uddevalla. Från förbundet kommer vår generalsekreterare Christina Ralsgård och vår pressombudsman Anna-Maria Schröder och vi har också lyckats få hit tre föreläsare: Lars Ellegård, docent och överläkare och Stine Störsrud, dietist och med. dr., båda på Enheten för klinisk nutrition, Gastroenterologisektionen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset samt Cecilia Corin, dietist och matkonsult på Hushållningssällskapet som gjort en studie på sambandet celiaki-diabetes. Föreläsningarna startar men vi öppnar dörrarna redan och serverar lite soppa för den som vill ha. I skrivande stund är inte lokalen bokad men det blir i centrala Uddevalla, det vet vi, så håll utkik i kommande aktivitetsmail för mer information. Pris: Gratis för medlemmar och 50 kr för icke medlemmar. Anmälan till Pia Svanberg, , uddevalla@celiaki.se och betalning till bg senast 7 september. Varmt välkomna till en intressant och inspirerande kväll!

7 MEDLEMSSIDA DELA MED ER AV ERT BÄSTA TIPS, EN TANKE NI HAR ELLER KANSKE ERT FAVORITRECEPT, GENOM ATT MAILA TILL MÄRK MAILET MED MEDLEMSSIDAN. RECEPT Chokladmousse 1 avokado 1 banan, välmogen 4 msk kakaopulver 2 msk socker eller agavesirap Skär avokado och banan i små bitar och mixa till jämn konsistens. Tillsätt kakaopulver och socker/agavesirap och rör runt väl. Ställ in i kylen i ca 30 min. Garnera med hela kakaobitar eller riven mörk choklad. Blåbärsisglass 4 pinnar 1 saftigt päron 2 dl blåbär Skala och skär ur kärnhuset på päronet, mixa med blåbären. Häll upp i glasspinneformar. Frys i minst 6 timmar. Melondrink perfekt en varm sommardag 4 glas 1 honungsmelon saften av 1/2 citron 3 dl vatten 2 dl isbitar 1/2-1 tsk vaniljpulver 1 tsk honung Skär melonen i klyftor och skär bort skalet. Dela klyftorna i mindre bitar och kör dem och övriga ingredienser i mixern. Drick och njut! TIPS! Jag kan varmt rekommendera ett besök på Konditori Snäckan på Gustafsberg i Uddevalla. De har alltid hembakat glutenfritt och trevlig och personlig service. Pia i Uddevalla

8

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015

Axplocket GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! MEDLEMSSKAP I SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET FLYTTAT, BYTT NAMN ELLER MAILADRESS? NR 1/2015 Axplocket NR 1/2015 GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! Hoppas att ni alla haft en bra jul och nyår med massor med god mat! Nu är det snart dags för alla föreningar att ha årsmöten. Titta under respektive

Läs mer

CeliakiNytt NR 1/2016

CeliakiNytt NR 1/2016 CeliakiNytt NR 1/2016 HEJ! tidning för dig som God fortsättning inte tål på GLMS det nya året! Hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande jul. laktos, mjölk- och sojaprotein. Nu är det är dags för

Läs mer

CeliakiNytt HEJ! Vi önskar alla medlemmar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland

CeliakiNytt HEJ! Vi önskar alla medlemmar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Styrelsen i Celiakiföreningen i Västra Götaland CeliakiNytt HEJ! NR 4/2015 Nu börjar det lida mot jul och det är kanske dags att börja baka pepparkakor och lussebullar, bygga pepparkakhus, skriva julkort m.m. Vi hoppas på att det i år blir en kärleksfull

Läs mer

CeliakiNytt NR 2/2016

CeliakiNytt NR 2/2016 CeliakiNytt NR 2/2016 HEJ! Nu är den härliga våren här med allt vad det innebär! Ljusare kvällar, förhoppningsvis soliga dagar och tid att vara tillsammans. Vår förhoppning är att just Du vill komma på

Läs mer

CeliakiNytt NR 2/2017

CeliakiNytt NR 2/2017 CeliakiNytt NR 2/2017 NU BÖRJAR DET ÄNTLIGEN BLI VÅR.. Alla föreningars årsmöten är nu klara och några av oss har nya personer i styrelsen. Varmt välkomna hälsar vi till dem! Flera av våra föreningar har

Läs mer

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ!

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! CeliakiNytt NR 1 /2019 EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! Jag hoppas att ni alla haft en fantastisk jul och nyår. Vad roligt att så många medlemmar

Läs mer

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ!

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! CeliakiNytt NR 3 /2019 EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! Nu börjar Augusti närma sig sitt slut och sensommaren är här. Jag hoppas alla haft en skön

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

CeliakiNytt NR 3/2016

CeliakiNytt NR 3/2016 CeliakiNytt NR 3/2016 HEJ! Hoppas att ni alla haft en fantastisk skön sommar, där ni kunnat koppla av och vara lediga och varit med era nära och kära! Vi skulle väldigt gärna få in massor med tips på olika

Läs mer

CeliakiNytt NR 1/2017

CeliakiNytt NR 1/2017 CeliakiNytt NR 1/2017 GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! Hoppas att jul och nyår har varit bra och att ni haft det mysigt med era nära och kära. Nu när det är nytt år, så är det dags för årsmöten i alla

Läs mer

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ!

CeliakiNytt EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! CeliakiNytt NR 2 /2019 EN MEDLEMSTIDNING FÖR DIG SOM INTE TÅL GLMS GLUTEN, LAKTOS, MJÖLK- OCH SOJAPROTEIN. HEJ! Nu är den härliga våren här och våren är för många en lättnad. En lättnad över att den mörka

Läs mer

Celiakinytt NY STYRELSE. Celiakiföreningen i Kronoberg har en. Boka in dig redan idag till höstens aktiviteter! NUMMER

Celiakinytt NY STYRELSE. Celiakiföreningen i Kronoberg har en. Boka in dig redan idag till höstens aktiviteter! NUMMER Celiakinytt NUMMER 2 2016 Celiakiföreningen i Kronoberg har en NY STYRELSE Boka in dig redan idag till höstens aktiviteter! INFO/AKTUELLT Tack! Vi lämnar över... Det var en vår fylld av ovisshet, och det

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak!

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak! Celiakinytt NUMMER 1 2015 Full fart i köket på vårt julbak! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Grovt, gott OCH GLUTENFRITT Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET Föreläsning & Årsmöte 4 KOMMANDE AKTIVITET Caféträff 5 AKTUELL INFORMATION

Läs mer

DALABULLEN. Nummer 1 Årgång 2011. Hälsningar styrelsen

DALABULLEN. Nummer 1 Årgång 2011. Hälsningar styrelsen Nummer 1 Årgång 2011 DALABULLEN Här kommer första Dalabullen för i år. Vi har försökt att sätta ihop ett program som passar så väl enskilda medlemmar som familjer. Förhoppningsvis hittar du något som passar

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2014. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

CeliakiNytt NUMMER Trevlig aktiv höst!

CeliakiNytt NUMMER Trevlig aktiv höst! CeliakiNytt NUMMER 2 2018 Trevlig aktiv höst! INNEHÅLL/AKTUELLT/KOMMANDE AKTIVITETER INNEHÅLL och aktuellt Innehåll i CeliakiNytt, nr. 2, 2018: 2. Innehåll/aktuellt/framsidan Mat för livet mässan 3. Kommande

Läs mer

Nr 1: 2019 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. Julbord på Slagthuset i Malmö

Nr 1: 2019 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. Julbord på Slagthuset i Malmö Nr 1: 2019 NYHETSBREVET Från Julbord på Slagthuset i Malmö KONTAKTINFORMATION www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/ skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Hässleholm med omnejd hassleholm@celiaki.se Lundabygden

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

DALABULLEN. Kalendarium. 6 Mars. Årsmöte i ABF-lokalen i Falun, se sid April. Bad och pizza på Aqua Nova i Borlänge, se sid 4

DALABULLEN. Kalendarium. 6 Mars. Årsmöte i ABF-lokalen i Falun, se sid April. Bad och pizza på Aqua Nova i Borlänge, se sid 4 DALABULLEN Nr 12 Våren Hösten 2019 2017 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium 6 Mars. Årsmöte i ABF-lokalen i Falun, se sid 3 Mässa, Mat för livet, Kista Lörd 11/11, se sid 8 13 April. Bad och pizza på Aqua

Läs mer

Nr 1:2014 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne anordnade julbord på Dunkers i Helsingborg.

Nr 1:2014 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne anordnade julbord på Dunkers i Helsingborg. Nr 1:2014 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne anordnade julbord på Dunkers i Helsingborg. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen i Skåne län Medlemskontakt skane@celiaki.se 0734-19

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen.

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. DALABULLEN Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. Under 2013 vill vi pröva att avveckla dalabullen i pappersformat

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

DALABULLEN. Kalendarium

DALABULLEN. Kalendarium DALABULLEN Nr 1 Våren 2018 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Föreläsning Söndag 21/1, se sid 3 Bad och pizza Lördag 10/2, se sid 4 Årsmöte Söndag 11/3, Se sid 5 Lunch och fikaträffar i: Ludvika, lördag

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Kalendarium vintern 2016/2017

Kalendarium vintern 2016/2017 Vårbladet 2017 Kalendarium vintern 2016/2017 April: 8 Testa bästa fikat kl 11 3 styrelsemöte Maj: 8 styrelsemöte 13 Testa bästa fikat kl 11 Juni: 10 Testa bästa fikat kl 11 12 styrelsemöte Augusti: 21

Läs mer

Nr 2: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län

Nr 2: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län Nr 2: 2017 NYHETSBREVET Från KONTAKTINFORMATION www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/ skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Hässleholm med omnejd hassleholm@celiaki.se Lundabygden lundabygden@celiaki.se Malmö

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Höstens Fritidsprogram

Höstens Fritidsprogram Höstens Fritidsprogram 2011 Hej, Nu är det dags för ett nytt fritidsprogram. I höstens program hoppas jag att du hittar något kul att göra. Glöm inte att titta in på Fritidens hemsida www.fffvarberg.se

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 2, hösten 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 2, hösten 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 2, hösten 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 hösten 2016 Hej alla medlemmar! Vi i styrelsen tackar er alla för att vi har fått förtroendet att leda vår förening

Läs mer

Vårprogram seniorer väst

Vårprogram seniorer väst seniorer väst Vårprogram 2019 - Våren inleds i slutet av februari med en resa till Gekås i Ullared - Vårt årsmöte följer i mars - Vi avslutar vårprogrammet i maj med en fin resa till Herrljunga - För mer

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

Månadsbrev nr 19, oktober 2017

Månadsbrev nr 19, oktober 2017 Månadsbrev nr 19, oktober 2017 Hej! Här i Stockholm börjar den mörka perioden med starka vindar och mycket regn men det är fortfarande vackra färger i trädens löv. Nästa vecka är det höstlov, och då tänkte

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG

DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG DIABETESFÖRENINGEN KRONOBERG Nr 1/2016 Innehåll Sidan Ordförande har ordet...3 Kalendarium...4 Vuxensektionen informerar... 5 LAN-Dag...6 Recept.......7 Upprop mailadresser......8 Information.... 9 Årsmöte....10

Läs mer

Välkommen på DRF Stockholms vinprovning!

Välkommen på DRF Stockholms vinprovning! Arkiverat Tidigare medlemsblad finns att läsa på www.drf.nu Nyhetsblad DRF Stockholm Maj, 2014MEDLEMSBLADET Innehåll VÄLKOMMEN PÅ DRF STOCKHOLMS VINPROVNING! VI SÖKER GÄST- KRÖNIKÖRER PRESENTATION ANNA

Läs mer

Från Naturen Ät 2 dl bär Dig till varje dag! Lätta mellanmål med bär Havtorn (Hippophaë rhamnoides) MÅNDAG Rönn (Sorbus aucuparia) TISDAG Blåbär (Vaccinium myrtillus) ONSDAG Lingon (Vaccinium vitis-idaea)

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER

Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Resource 2.0+fibre RECEPTFOLDER Information anpassad för patient NOURISHING PERSONAL HEALTH KRISTINAS FRUKOSTTIPS (2 PORTIONER) MILD VANILJ För dig som är i behov av extra näring kan Resource 2.0+fibre

Läs mer

NYHETSBREVET. Lundabygdens celiakiförening var på besök i Vattenlandet i höstas och fick se kokande kväve försvinna upp i luften.

NYHETSBREVET. Lundabygdens celiakiförening var på besök i Vattenlandet i höstas och fick se kokande kväve försvinna upp i luften. Nr 1:2013 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län Lundabygdens celiakiförening var på besök i Vattenlandet i höstas och fick se kokande kväve försvinna upp i luften. Nyhetsbrev 1: 2013 KONTAKTINFORMATION

Läs mer

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt 1000 varma tack för den informativa, kunskapsfyllda, lättillgängliga boken Glutenfritt gott och enkelt! Alla lättbakade, goda och säkra recept kommer

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Maten i skolan. Hej! Innehåll. Sid 1: Till dig som jobbar i skolkök. Sid 2: Till annan skolpersonal. Sid 4: Till färäldrar och elever

Maten i skolan. Hej! Innehåll. Sid 1: Till dig som jobbar i skolkök. Sid 2: Till annan skolpersonal. Sid 4: Till färäldrar och elever Maten i skolan Hej! Det här är en guide med tips och råd om att servera mat till matöverkänsliga elever. Guiden riktar sig till föräldrar, elever och skolans personal. Guiden är uppdelad i tre delar, där

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION Kansliet Kansliet har öppet mån, tis och tors kl. 9.00-15.30. Övriga tider finns telefonsvarare. Tel. 031-12 10 03. Mejl: goteborg.magotarm@telia.com Vår kanslist

Läs mer

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljens höstprogram 2014 Hej! Liljekonvaljen fyller 15 år i höst och det vill vi fira under årets skördemarknad. Under hösten

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 I SAMVERKAN MED Bowling Måndagar 15.30 16.30 Nybörjare & Motion 16.30 17.30 Fortsättning

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

Bakdag 22 oktober, se sid 4. Go-Cart 29 oktober, se sid 4. Bad på Aqua Nova 12 november, se sid 5.

Bakdag 22 oktober, se sid 4. Go-Cart 29 oktober, se sid 4. Bad på Aqua Nova 12 november, se sid 5. DALABULLEN Nr 2 Hösten 2016 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Bakdag 22 oktober, se sid 4. Go-Cart 29 oktober, se sid 4. Bad på Aqua Nova 12 november, se sid 5. Julbord 27 november, se sid 5. Mat för

Läs mer

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Mer information om exakta tider och prisuppgifter kommer senare på Trikumo s hemsida.

Läs mer

NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. Nr 2:2013

NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. Nr 2:2013 Nr 2:2013 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne & SCUF region Syd anordnade en lyckad (om än något regnig) familjedag på Tosselilla, med nästan 200 deltagare. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen

Läs mer

Månadsblad - Februari

Månadsblad - Februari 2013-01-30, Göteborg Månadsblad - Februari Kära IOGT-NTO-medlem! Ett nytt år har gjort intåg och likaså har ett nytt fantastiskt verksamhetsår, där vi fyller på med roliga aktiviteter som ger förnyad energi

Läs mer

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Sommarlov Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Bjuvs Fritidsgård Tel: 042-458 50 97 Vecka 25 Måndag 17 juni Öppet 13.00 17.00 Tisdag 18 juni Midsommarfest. Kostnad 100kr. Anmälan sker till personalen. obs! öppet

Läs mer

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Hej! Nu, när vi har mött barnen igen och allt börjar få form och fason i arbetsrutinerna, är det dags att planera framåt. En mötesplats för inspiration:

Läs mer

Krämig chokladkaka med en rik smak av choklad. Fri från mejerier, raffinerat socker och gluten.

Krämig chokladkaka med en rik smak av choklad. Fri från mejerier, raffinerat socker och gluten. Krämig chokladkaka Krämig chokladkaka Krämig chokladkaka med en rik smak av choklad. Fri från mejerier, raffinerat socker och gluten. Ingredienser botten 1,75 dl cashewnötter 1,25 dl urkärnade dadlar 3

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl.

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl. På G i Kronoberg Riksläger i Stockholm 17-24 juli 2015 För alla som fyller 13 eller är äldre så finns möjligheten att följa med på årets riksläger där 4H:are från hela Sverige träffas och umgås. Lägret

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

Klara din vardag Tema år 8 i HK

Klara din vardag Tema år 8 i HK Namn: Klass: I min grupp ingår även: Klara din vardag Tema år 8 i HK Var? När? Varför? Hur? I HK- och Datasalen Vårterminen i ca 8 9 veckor Se Pedagogisk planering Se nedan Klassen delas in i grupper om

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

UTAN SOCKER, GLUTEN & MJÖLK

UTAN SOCKER, GLUTEN & MJÖLK NOVEMBERMYS UTAN SOCKER, GLUTEN & MJÖLK Med dagens krav på ren mat fri från vitt socker, vitt mjöl, mjölk och för mycket salt, kan det lätt kännas som en utmaning när man väl står där vid spisen. Vi har

Läs mer

Nr 2: 2019 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län

Nr 2: 2019 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län Nr 2: 2019 NYHETSBREVET Från KONTAKTINFORMATION www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/ skane@celiaki.se www.facebook.com/scfskane/ 2 SCF SKÅNE STYRELSE Magnus Pärsson Ordförande Mia Rylander Ledamot Paula

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 våren 2016 Hej alla medlemmar! Vi hoppas att ni alla har haft en bra höst och en skön och avkopplande julledighet!

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Sommarlov i Ale 2013

Sommarlov i Ale 2013 Sommarlov i Ale 2013 Utomhusbad i Ale Vi finns på plats för märkestagning >>Hultasjön v 28,32 och 33 >>Vimmersjön v. 33 Personalen i Skepplanda simhall hälsar alla barn välkomna till årets märkestagning.

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 Årgång 9 Nr 2 Mars 2006 KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

25/7-17/9 2015. Här är några av sommarens aktivitetern: Teater i Gunneboskogen 2/7. Strandkväll i Åsa 20/8

25/7-17/9 2015. Här är några av sommarens aktivitetern: Teater i Gunneboskogen 2/7. Strandkväll i Åsa 20/8 Fritidsverksamhet för dig som har funktionsnedsättning Sommarprogram 25/7-17/9 2015 Här är några av sommarens aktivitetern: Teater i Gunneboskogen 2/7 Strandkväll i Åsa 20/8 Kvällsutflykt till Flusåsparken

Läs mer

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 Föreningen är till för dig i Värmlands län som har intresse av autismspektrumtillstånd. Är du anhörig till någon med autismspektrumtillstånd eller har du egen diagnos och vill

Läs mer

Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre.

Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre. Gott på äldre dar Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre. Här har vi samlat recept på goda mellanmål och desserter där näringsinnehållet är

Läs mer

Nr 2: 2016 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne och SCUF region Syd:s familjedag på Tosselilla i juli.

Nr 2: 2016 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne och SCUF region Syd:s familjedag på Tosselilla i juli. Nr 2: 2016 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne och SCUF region Syd:s familjedag på Tosselilla i juli. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen i Skåne län www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du:

Som medlem i Hälsas Viktklubb får du: Visst vill vi vara friska och hålla trivselvikten, men ibland hinner eller orkar man inte ta hand om sig själv så bra som man borde. I Hälsa Viktklubb får du den inspiration och motivation du behöver för

Läs mer

Våren I SAMVERKAN MED

Våren I SAMVERKAN MED HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Emelie Andersson 0431 0723 68 16 17 I SAMVERKAN MED Bowling Måndagar 15.30 16.30 Nybörjare & Motion 16.30

Läs mer

FUB presenterar 2015 års sommarläger

FUB presenterar 2015 års sommarläger FUB presenterar 2015 års sommarläger På FUB:s lägergård i Stenestad vill vi ge deltagarna möjlighet att prova olika gemensamma aktiviteter och att tillsammans få minnesvärda upplevelser och erfarenheter.

Läs mer

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer.

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. För jubilarer är vi alla i Kviltföreningen Rikstäcket. För 30 år sedan startades föreningen och många mil tråd har förbrukats sedan dess.

Läs mer

Medlemsföreningarnas aktiviteter

Medlemsföreningarnas aktiviteter Medlemsföreningarnas aktiviteter SCUF:s medlemsföreningar ska enligt förbundets stadgar driva verksamhet som verkar i enlighet med förbundets ändamål. Detta innebär att en medlemsförening i SCUF arbetar

Läs mer

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 2 2009. Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 WWW.JARVSTABYN.

Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 2 2009. Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 WWW.JARVSTABYN. J ÄRVST A B LADET Järvstabladet tidningen för dig som bor i Järvsta Utgåva nr 2 2009 Utgiven av Järvsta byförening Gävle 2010-10-11 JÄRVSTABLADET I handen håller du nu utgåva nr 2 av den nya tidningen

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

TEMA MED FRUKT & GRÖNT LÄTTLÄST

TEMA MED FRUKT & GRÖNT LÄTTLÄST TEMA MED FRUKT & GRÖNT LÄTTLÄST TEMA 1 Frukt och grönsaks-smoothies Smothie Recept Jordgubbs-smothie Ingredienser 3 bananer 1 lit lättyoghurt naturell 200 frysta jordgubbar 2 havregryn Gör så här Tvätta

Läs mer

Styrelsemöte 15 juni 2015

Styrelsemöte 15 juni 2015 SANDSBRO SKOLAS FÖRÄLDRAFÖRENING Styrelsemöte 15 juni 2015 Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Jessica Karlsson Christina Björnfot Caroline Högfeldt Coucher Linda Bülow Jana Friberg,Camilla

Läs mer

Ingredienser Portioner: 4 små bröd

Ingredienser Portioner: 4 små bröd Frötoppat proteinbröd Det här brödet är extra rikt på protein från både cottage cheese och ägg. Perfekt som stadigt mellanmål, inte minst före eller efter träning. Proteinbrödet är glutenfritt (och innehåller

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Celiaki - glutenintolerans. Lästips från sjukhusbiblioteket

Celiaki - glutenintolerans. Lästips från sjukhusbiblioteket Celiaki - glutenintolerans Lästips från sjukhusbiblioteket Sjukhusbiblioteken i Värmland 2018 Baka nytt : ännu godare bröd utan gluten (2015) Av Maria Blohm Författarna har sedan förra boken om glutenfritt

Läs mer

Sommarlovsaktiviteter 2017

Sommarlovsaktiviteter 2017 Sommarlovsaktiviteter 2017 Här hittar du våra sommarlovs aktiviteter. Följande allmänna regler gäller för alla kurser: Anmälan sker till kontoret, 0765-55 92 72 eller på mail: kungsors.ridklubb@live.se

Läs mer