PROGRAM. Och äntligen blev jag nån Rita ett svart X på min hand. -Vasas flora och fauna

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROGRAM. Och äntligen blev jag nån Rita ett svart X på min hand. -Vasas flora och fauna"

Transkript

1 PROGRAM Och äntligen blev jag nån Rita ett svart X på min hand -Vasas flora och fauna

2 ledare 002 Välkommen! Musik & Talang är ett forum för dem inom branschen och dem som vill in i musikbranschen. Det är ett forum där du kan nätverka, få inspiration, få aha upplevelser som sedan kan utmynna i nya projekt och flera och nya jobb vilket ju betyder inkomst. I år har vi jobbat ytterligare med att bredda målgruppen för besökarna så att vi verkligen når ut till hela Svenskfinland och samtidigt har vi profilerat om oss från att ha varit en finlandssvensk kongress till att vara en nordisk. Årets tema är verktyg, verktyg för produktion, kommunikation och live och de här verktygen genomsyrar hela det mångsidiga programmet som ledningsgruppen har byggt upp. Ett program som inspirerar folk i branschen på alla olika nivåer. Det är också en stor glädje för mig att flera av våra föreläsare ställer upp och träffar kongressdeltagare i sk. one-to-one samtal. Musik & Talang är inte bara föreläsningar, utan det är ju också i högsta grad konserter där det också finns tillfälle att hänga med polare, nätverka, upptäcka ny musik eller bara njuta av bra musik. I årets konsertutbud borde det finnas någonting för de flesta. Jag hoppas att Musik & Talang skall ge dig en kick inför höstens och vinterns arbete och att du går från kongressen på lördagen fylld av inspiration. Berätta gärna om kongressen för andra som inte är med i år så att kongressen får växa sig större och fortleva. twitter.com/musiktalang facebook.com/musiktalang #musikochtalang Johanna Stenback Producent

3 003 Innehåll Ledare Innehåll DUNK Talare Fredagens program Lördagens program Årets band och artister torsdagens schema Fredagens Schema Lördagens Schema Karta Layout: Unger & Martins Tryck: FRAM Foto: Unger & Martins Musik & Talangs ledningsgrupp: Hippi Hovi (ordf.), Johanna Stenback, Marcus Söderström, Martin Enroth, Mia Ahlroos, Niklas Rosström, Sanna-Maria Sarelius och Tommi Tuomainen.Musik & Talang arrangeras av DUNK r.f.

4 004 dunk De Ungas Musikförbund i Svenskfinland r.f. Foto: Tage Rönnqvist

5 005 Bästa deltagare! Välkomna till Musik & Talang 2013! Detta är tredje året som evenemanget ordnas, med allt vad det innebär i form av programutbud, konserter och mingel. På basen av tidigare års erfarenheter har vi redan kunnat se tydliga resultat av en av de mest essentiella ingredienserna i projektet, nämligen kontaktskapandet. Vi vet att det i Svenskfinland uppstått nya band och konstellationer, projekt, läroavtal, låtskrivande - ja, till och med förhållanden och emigration, som ett resultat av de möten som sker under evenemanget. Temat för årets kongress är verktyg, och som representant för organisationen DUNK, som fungerar som huvudman för Musik & Talang, hoppas jag att alla ni som deltar i denna storsatsning ser Musik & Talang som en verktygslåda och plockar åt er de verktyg just du behöver för att åstadkomma det du vill med musiken, må det vara allt från ett inspirerande möte med någon artist som uppträder live, eller det där viktiga one to one -samtalet, eller att bara absorbera stämningen och inspirationen i luften som skapas när hundratals människor med ett gemensamt intresse samlas under samma tak. Med hopp om givande människomöten under Musik & Talang! Martin Enroth verksamhetsledare för DUNK - De Ungas Musikförbund i Svenskfinland r.f.

6 006 talare Alastair Kinross 3 ALEX FAGER 3 ANDERS HÖGLUND 3 Andy Prinkkilä 3 Annette Tamminen3 Anssi Autio 3 Anssi Växby 3 DENNIS RÖNNGÅRD 3 A&R BMG Chrysalis UK (UK) Alastair Kinross är kreativ chef på BMG Chryslais UK som är specialiserad på den brittiska,europeiska och Asiatiska marknaden. Han arbetar med Steve Mac, John Legend, Karen Poole, Ayak Thiik och Steve Robson. Tidigare arbetade Alastair för Universal Music UK, San Remo Publishing (Gary Barlow) och Decca Records. chef för Fakta och fiktion, Svenska Yle Alex har jobbat som radio X3M:s musikchef, programchef och är numera chef för Fakta och Fiktion inom YLE. Han är med och producerar program på svenska för tre plattformer; webb, tv och radio. studiochef, Midas studios Anders Höglund är studiochef och chefstekniker på Midas Studios, företaget han både äger och driver. projektchef, Music Finland Andy Prinkkilä fungerar som projektchef för flera internationella projekt och står gärna till tjänst på svenska angående Music Finland.. stylist Annette klär, och ibland klär av, artister och andra offentliga personer som sitt jobb. Har jobbat med bl.a. HIM, Irina, Maija Vilkkumaa, Robin, Don Huonot, Lemonator och Paula Koivuniemi. Stajlade deltagarna i Voice of Finland. ansvarig producent för UMK, Yle Anssi är ansvarig producent för de finska underhållningsprogrammen på Yle. Just nu är han mest aktuell med UMK som han har producerat och också varit med och utvecklat. musiker, arrangör och producent Anssi Växby är musiker, producent, arrangör, kapellmästare och kompositör. Han har spelat på ett hundratal inhemska skivor, arrangerat musik för inspelningar och live-framträdanden, varit kapellmästare i PlayMe, skrivit musik till Icons of Elegance skivor och är medlem av Scandinavian Music Group. Dennis Rönngård, artist Dennis har varit verksam inom musikbranschen i snart 20 år, sedan början av 2000 talet som heltidsmusiker med gitarr och bas som huvudinstrument. Han gör ett hundratal liveframträdanden per år, allt från trubadurspelningar till bigband-sammansättningar.

7 007 talare forts. Elenor Nordström3 Esa Rantanen 3 Frida andersson3 Haydn Bendall 3 HELENA BENGTSSON 3 Henkka Niemistö3 Henri Växby 3 Umeå Kulturförening Humlan (SWE) Elenor arbetar som producent på Umeå Kulturförening Humlan är en förening som har som ändamål att erbjuda och stimulera ett kvalitativt kulturliv till medlemmar och allmänhet i Umeå. chef, Centret för konstfrämjande Esa Rantanen är chef för konststöd vid Centret för konstfrämjande. artist och låtskrivare Singer-songwriter som bott och verkat i Sthlm de senaste två åren. Albumet Sister utkom 2012 och den senaste singeln Vilsen i Stockholm har fått mycket speltid på svensk och finländsk radio. Har studerat musik vid Kulturama och ljudteknik på Arcada. producent, mixare, tekniker (UK) Haydn Bendall är tidigare chefstekniker på legendariska Abbey Road Studios i London. Han har arbetat med bla. Bonnie Tyler, Elton John, Freddie Mercury, Kate Bush, Neneh Cherry, Ozzy Osbourne, Pat Metheny, Paul McCartney, Pet Shop Boys, Sting, Tina Turner, Michael Bublé, James Blunt och Shakira. Chief Operating Officer, Epidemic sound (SWE) Helena har en djup kunskap inom musikrättigheter och upphovsrätter för musik och media. Hon jobbar på Epidemic Sound, världens största och snabbast växande musikbibliotek online. Företaget arbetar främst med musik som är särskilt anpassad för audiovisuella produkter. mastrare, Chartmakers Har drivit egen studio specialiserad på elektronisk musik, gjort remixar för bl.a. Britney Spears. Samarbetat mycket med Jaakko Salovaara. Gjort ljuddesign och programmering för musikalerna Hype och Playme. Mastrare vid Chartmakers. Artist och låtskrivare Henri är verksam i både England och Finland som frilansmusiker, -kompositör, -producent och låtskrivare. Aktuell med bl.a. Icons of Elegance.

8 008 talare forts. Hippi Hovi 3 Håkan Omars 3 Jodie Banaszkiewicz 3 Johan Lindroos 3 Johanna Stenback3 John Stark 3 Jonas Kulhberg 3 Jonas Olsson 3 journalist, Radio Vasa Kulturarbetare och journalist, en av Vasaregionens mest kända personligheter och röster. Delägare i och medarbetare på lokalradiostationen Radio Vasa. Aktiv inom förenings- och musiklivet. Ordförande för Musik & Talangs ledningsgrupp sedan tre år. Regionombudsman, Svenska kulturfonden Håkan Omars är Svenska kulturfondens regionombudsman för Österbotten och en aktiv aktör inom kulturlivet. Senior publicist, Domino Records (UK) Jodie titulerar sig som Domino Recording CO s PR lady & My Ex-Boyfriend s Records DJ. musikchef, YLE Radio Extrem Johan har jobbat på radio X3M sedan 2001 som reporter, programledare, producent och numera musikchef. Han har refererat ESC och UMK för svenska YLE och satt med i juryn som sållade demona för UMK producent, Jokowski Johanna Stenback är en mångsysslare inom media- och kulturproduktion. Med ett förflutet som producent på Yle och nu som ägare av produktionsbolaget Jokowski känner hon väl till den audiovisuella branschen. Johanna fungerar också som producent för årets Musik & Talang. producent för fakta och dokumentär, Svenska Yle John Stark har under åren arbetat med både film och tv. För tillfället producerar han faktaproduktioner och dokumentärer på Svenska YLE där en del sänds enbart i Finland och andra sänds i hela Norden. MyGRAIN, basist, musiker Jonas Kuhlberg fungerar som basist i heavybandet MyGRAIN. Bandet bildades år 2004 och sajnades på Spinefarm Records år MyGRAIN släpper sin fjärde skiva den 30. september. producent, låtskrivare Jonas äger och driver Big Disc Productions, ett bolag specialiserat inom skivproduktion och artistutveckling. Jonas har jobbat med bl.a. Andreas Carlsson (Backstreet Boys, Katy Perry) och Desmond Child (Bon Jovi, Aerosmith, Ricky Martin).

9 talare forts. Kari Holmgren 3 Kjell Ekholm 3 Krista Siegfrids 3 Leif Sällström 3 Linus Lindholm 3 Malin Helldorff 3 Maria Sid 3 Mattias Björkas 3 Niklas Rosström 3 Sony Music Finland Kari är Marketing Manager på Sony Music Finland. Han marknadsför främst inhemska artister, även några internationella. Långt förflutet inom skivbolagsvärlden. Beskriver sin utbildning som lång och fördjupad kurs i rock n roll. musikchef, Radio Vega Kjell är radiojournalist, musikchef, basist och fungerade som samordnare för Eurovision Song Contest i Helsingfors år artist, Krista Siegfrids Krista Siegfrids vann UMK i år och representerade Finland i Eurovision Song Contest i Malmö. Under sommaren har hon och hennes dansare och band turnerar flitigt runt Finland och Europa. medarbetare, Teosto Leif är en självklar kontaktperson för många svenskspråkiga rättighetsinnehavare i Finland. Restaurangchef Pub O Malleys Linus Lindholm har under många år fungerat som restaurangchef och bokat otaliga band till Vasa. Medlemsansvarig, Popkollo Malin jobbar för föreningen Popkollo i Sverige, vars syfte är att förbättra tjejers möjligheter i musiklivet och att skapa en jämställd musikbransch. regissör, skådespelare, manusförfattare Maria är en av landets främsta skådisar och regissörer. Hon har nått stora framgångar inom tv- och filmvärlden i både Finland och Sverige. Regisserat bl.a. musikalerna PlayMe och Fighting Star. musiker, kompositör, sångare, Cats on Fire Mattias Björkas är frontfiguren i indiepopgruppen Cats on Fire som har varit verksamma sedan nöjesproducent och låtskrivare, Make my moment Nordic Niklas är mannen bakom många av de stora finlandssvenska musikprojekten de senaste tjugo åren. Han är dessutom pappa till Popkalaset, sångare i Pappas Eget Band och aktuell som upphovsman till den nyskrivna musikalen Fighting Star.

10 010 talare forts. Pelle Henricsson 3 Petter Erikslund 3 Patrik Back 3 Petter Andersson 3 Ralf Nyqvist 3 Rennie Mirro 3 Svante Forsbäck 3 producent, ljudtekniker och musiker Pelle är en mångsysslare inom musikproduktion och ägare av Tonteknik Studios i Umeå. Han är verksam som både ljudtekniker, producent, mixare, mastrare och musiker. Har producerat ett flertal svenska och utländska musikgrupper. tekniker, Midas studios Petter är studiotekniker på Midas studios på Replot. kulturredaktör, Vasabladet Patrik jobbar som redaktör för Vasabladet och håller där ett öga på populärkulturen och musiken i synnerhet. musiker, Koveria ei jätetä Petter Andersson är medlem av det populära coverbandet Koveria ei jätetä som anlitas flitigt i olika festsammanhang, både inom den privata och kommersiella sektorn. musiker, musikarrangör och kapellmästare Rafa Nyqvist är en känd musikprofil i Svenskfinland. Verksam både som musiker, kompositör, musikarrangör och kapellmästare. Utbildning inom Kungliga musikhögskolan i Sthlm och Sibelius-Akademin. För närvarande engagerad i Fighting Star på Wasa Teater. dansare, koreograf och skådespelare, RTM Productions Rennie Mirro är dansare, skådespelare och show man som har jobbat med alla stora svenska pop- och shownamn. Rennie är involverad i Melodifestivalen som bidragsproducent - den som har yttersta ansvaret för bidragens utformning. Han fungerade också som den svenska delegationens chef under Eurovision Song Contest i Malmö. mastrare, ägare, Chartmakers Mixare och mastrare som i många år drivit mastringsbolaget Chartmakers i Helsingfors. Svante har mastrat en lång rad internationella och inhemska album bl.a. Rammstein, Von Hertzen Brothers, Sunrise Avenue, PMMP, The Rasmus, Chisu, Emma Salokoski, Jesse Kaikuranta och hundratals andra.

11 talare forts. Sami Häikiö 3 Sebastian Kebu Teir 3 Sanna-Maria Sarelius 3 Tommi Tuomainen 3 Tobias Gustafsson 3 Virpi Immonen 3 Wille Wilenius 3 teamchef, Music Finland Sami har ett förflutet som A&R Manager på EMI Finland, A&R/Label manager på Spinefarm records och nu fungerar han som teamchef för Music Finlands internationella projekt. Music Finland gör kontinuerligt stora satsningar på varierande internationella marknader, i år England och låtskrivningslägren Song Hotel och Song Castle. artist, musik, kompositör, KEBU Sebastian Teir är artisten Kebu. En kompositör och keyboardist som skapar ny, instrumental och melodisk syntmusik av det slag som gjordes på 70- och 80-talet. Kebus album To Jupiter and Back släpptes i maj 2012 och gick raka vägen till nummer 28 på den finska albumlistan. Albumet var nominerat för Bästa internationella album i tyska Schallwelle Music Awards. marknadsföringschef Marknadsföringschef som tidigare jobbat bl.a i reklam- och mediebranscherna, med PR och kommunikation samt inom finlandssvensk teater. förläggare, VD, Elements Music Driver musikförlaget Elements Music. Har ett förflutet inom musikbolagsvärlden som bl.a. utvecklingschef för Sony BMG Music Entertainment och ekonomichef för BMG. Är ordförande för Finska Musikförläggareföreningen rf och styrelsemedlem i Teosto. medarbetare, Teosto Leif är en självklar kontaktperson för många svenskspråkiga rättighetsinnehavare i Finland. Head of Music, Epidemic Sound (SWE) Svensk artist, musikproducent och kompositör som är musikchef på Epidemic Sound, världens största och snabbast växande musikbibliotek online. Företaget arbetar främst med musik som är särskilt anpassad för audiovisuella produktioner. manager, VD, Backstage Alliance En av landets ledande rockmanagers med världen som sitt arbetsfält. Jobbar med artister som Michael Monroe och Von Hertzen Brothers. Driver musikbolaget Backstage Alliance. Tuff brud i en tuff bransch. Drömmer om att öppna kontor i New York. VD, Bulevardin Viestintä Wille är en media- och PR-personlighet som är involverad i det mesta som händer inom den kommersiella media- och nöjesbranschen i Finland. Wille fungerar bl.a. som manager för nya artister och band som vill etablera sig på marknaden.

12 012 FREDAGENS MONEY, MONEY, MONEY! [ Central ] Staten och fonder kan stöda musiken på många olika sätt. Lär dig mera om dem och hur du kan söka om deras stöd Esa Rantanen, Statens konstkomission Moderator: Håkan Omars, Svenska Kulturfonden Språk: SV HUMLAN GOES VASA [ Sal 2 ] Är du också nyfiken på musikscenen på andra sidan kvarken? Umeå Kulturförening Humlan är det, och jobbar med ett projekt för att föra musiklivet i Umeå och Vasa närmare varandra. Humlan är en flitig konsertarrangör i Umeå, med popfestivalen Umeå Open som mest kända arrangemang. Elenor Nordström (SWE) Språk: SV DE BÄSTA PR-VERKTYGEN [ Central ] För att nå ut med ditt band eller som artist behöver du nå ut till media och promota dig på sociala media. Jodie Banaszkiewicz som jobbar med PR på det brittiska skivbolaget Domino Records föreläser utgående från konkreta exempel. Därtill berättar Jodie om hur du som ett okänt band eller artist kan nå ut till den brittiska musikindustrin. Jodie Banaszkiewicz (UK), Domino Records Språk: eng ATT BYGGA UPP DRAMATURGIN I EN KONSERT SÅ GÖR PROFFSEN [ Central] En fantastisk konsertupplevelse uppstår inte av en slump. Snacket mellan låtarna, låtordningen och koreografin behöver vara noggrant genomtänkta. Rennie Mirro, pratar utgående från praktiska exempel om hur du skall bygga upp en dramaturgisk helhet och hur du skall ta din publik. Rennie Mirro (SWE), dansare och skådespelare, RTM Productions AB Moderator: Niklas Rosström, nöjesproducent och låtskrivare, Make My Moment Nordic Språk:SV MÖT MUSIC FINLAND [ Sal 2 ] Andy Prinkkilä, Sami Häikiö presenterar Music Finland, musikfinlands exportorganisations verksamhet, deras satsningar just nu och i framtiden. Andy Prinkkilä, projektchef Sami Häikiö, teamledare för de internationella projekten Språk: SV/FI

13 program 013 SPOT-ON: HAYDN BENDALL [ Central ] Haydn Bendall fungerade under hela -80 talet som chefstekniker på legendariska Abbey Road studios och jobbade med de bästa världsartisterna. Just nu fungerar Bendall som frilanstekniker och har under sin karriär arbetat med bla Josh Groban, Dido, Michael Bublé, Shakira, James Blunt och Andrea Bocelli. Haydn Bendall (UK), frilans ljudtekniker med världen som arbetsfält Intervjuas av Kjell Ekholm, Yle Radio Vega Språk: eng MINORITETEN I MINORITETEN [ 16:30 Central ] En inblick i livet i marginalen. Hur ser musikbranschen ut för de som är verksamma i smalare musikgenrer än kommersiella pop- och rockgenren? Hur förhåller man sig till det finska musiksammanhanget? Och blir utlandet viktigare för musikminoriteter i minoriteten? Sebastian Kebu Teir, artist, musiker, kompositör Mattias Björkas, Cats on Fire, artist, musiker, kompositör Jonas Kulhberg, MyGRAIN, basist, musiker Moderator: Patrik Back, Vasabladet SPRÅK:SV TEOSTO & UPPHOVSRÄTT [ Sal 2 ] Vad betyder det att vara medlem i Teosto? Vilka rättigheter och skyldigheter har Teostos medlemmar? Vad är upphovsrätt, hur delas den och när får man den? Leif Sällström, Teosto Språk: SV TEAM DING-DONG [ Central ] Krista Siegfrids vann UMK och hennes team Ding-dong tog Finland och Europa med storm i ESC. Möt Krista som berättar om sin passion för musiken och sina målmedvetna framtidsplaner. Krista Seigfrids, musiker och artist Intervjuas av Sanna-Maria Sarelius, marknadsföringschef Språk: SV KOVERIA EI JÄTETÄ [ Sal 2 ] Finland är fyllt med coverband och du förtjänar bra på att spela covers. Men varför har band som spelar covers inte tillräckligt stor kredibilitet i de stora bokningsbolagens och skivbolagens ögon? Petter Andersson, bandet Koveria ei jätetä Kari Holmgren, Sony Music Finland Dennis Rönngård, artist Linus Lindholm, Restaurangchef Pub O Malleys Johan Lindroos, musikchef YLE Radio Extrem Moderator: Hippi Hovi, Radio Vasa Språk: SV

14 014 LÖRDAGENS VAD KRÄVS FÖR ATT BLI MUSIKALARTIST OCH TEATERMUSIKER? Jobb på teater blir mer och mer eftertraktat och det arrangeras fler och fler auditions för musikalartister. Vad krävs av en musikalartist och en teatermusiker? Hur skiljer sig de här jobben från andra musikerjobb och vad förväntar sig regissör och kapellmästare av artister och musiker i en musikal? Maria Sid, regissör, skådespelare och manusförfattare, Fighting Star på Wasa Teater Ralf Nyqvist, musiker och kapellmästare, Fighting Star på Wasa Teater Moderator: Sanna-Maria Sarelius, marknadsföringschef Språk: SV FÖRVERKLIGA ER VISION OCH BYGG ER IMAGE [ Sal 2 ] [ Sal 2 ] Du vet hur du vill se ut och hur du skall uppfattas, men du vet inte riktigt hur du skall nå dit. Proffs inom musikbranschen ger utgående från sina perspektiv konkreta råd om hur man ska slipa sin profil imagemässigt för att bygga upp sitt brand. Jodie Banaszkiewicz (UK), Domino Annette Tamminen, stylist Moderator: Sanna-Maria Sarelius, marknadsföringschef Språk: ENG/FI HITFABRIKEN SONG HOTEL [ Cocktail Lounge] Alla låtskrivare som varit med på årets Song Hotel, en workshop för låtskrivare presenterar sina låtar för kongressdeltagarna samtidigt som de berättar hur arbetsprocessen gick till under de två dagar som arbetet pågick. Alastair Kinross, A&R BMG Chrysalis UK (UK) De låtskrivare som har deltagit i Song Hotel Moderator: Tommi Tuomainen, Elements Music Språk: SV/enG/FI DO IT YOURSELF. JAG ÄR MIN EGEN BOSS?! [ Central ] Fördelar och nackdelar, möjligheter och utmaningar då du väljer, eller är tvungen att fixa din egen karriär. Frida Andersson, artist och låtskrivare Henri Växby/Icons of Elegance, artist och låtskrivare Moderator: Niklas Rosström, nöjesproducent och låtskrivare Språk:SV DIN MUSIK I TV? MÖT PERSONERNA SOM BESTÄMMER [ Sal 2 ] Vilka är möjligheterna för band och artister att synas i audiovisuella produktioner i framtiden? Vilka är utmaningarna då man producerar musikprogram? Hur skall du gå till väga om du vill pitcha musik till tv? Beslutsfattarna svarar på dina frågor. Alex Fager, chef för Fakta och fiktion, Svenska Yle John Stark, producent för underhållande Fakta, Svenska Yle Anssi Autio, ansvarig producent för UMK, Yle Moderator: Johanna Stenback, Jokowski Språk: SV/FI

15 program 015 ÄR SESSIONSMUSIKERNS TID FÖRBI? [ Central ] Vad innebär det att vara sessionsmusiker och hur kommer man in i de rätta kretsarna? Jonas Olsson, producent Anssi Växby, musiker, arrangör och producent Pelle Henricsson, producent, ljudtekniker och musiker (SWE) Moderator: Hippi Hovi, Radio Vasa Språk: SV EPIDEMIC SOUND - ETT NYTT MUSIKBIBLIOTEK [ Sal 2 ] Epidemic Sound är en ny musikkatalogtjänst som köper upp låtar samt upphovsrätterna från låtskrivare och säljer dem vidare till audiovisuella producenter. Vad innebär tjänsten för låtskrivarna? Tobias Gustafsson (SWE), Head of Music, Epidemic Sound Helena Bengtsson (SWE), Chief Creative Officer, Epidemic sound Moderator: Tommi Tuomainen, Elements music SPRÅK:SV SPOT ON - VIRPI IMMONEN [ Central ] En av Finlands bästa managers, Virpi Immonen berättar i en intervju om sitt liv som manager för bla. Michael Monroe och von Hertzen Brothers. Vad innebär det att vara manager? Varför är managers så svåra att nå? Hur skall man gå till väga ifall man vill bli manager? Vad är det viktigaste i managerns arbete? Intervjuas av Hippi Hovi, Radio Vasa Språk: FI SPOT ON - CHARTMAKERS [ Central] Chartmakers är företaget varifrån det anses att du får den bästa mastringen av dina låtar. Företaget har funnits sedan 2004 och Svante och Henkka jobbar med både finländska och internationella välkända artister och band. Hör historien om hur företaget byggdes upp och om Henkkas och Svantes filosofi runt mastring av musik. Svante Forsbäck och Henkka Niemistö Intervjuas av Kjell Ekholm, YLE Radio Vega Språk: SV THE VJ IS THE NEW DJ [ Sal 2] Julius Verne Tuomisto fungerade som bakgrundsfigur i elektroduon Phantom i 1,5 år. Han producerade och regisserade musikvideon Scars som bidrog till duons framgång. Tuomisto förevisar programmet Z Vector som hans företag har utvecklat. Språk: FI

16 rets band & a 016 Tors 19.9 kl. 20 Doo-Bop Fre20.9 kl. 19 Ritz Fre 20.9 kl. 20 Ritz BAND CAMP Projektet Bandcamp riktar sig till oetablerade band som vill få en skjuts framåt i karriären. Tanken är ge banden möjlighet att göra spelningar utanför landets gränser och ge dem en chans att knyta kontakter och samarbeten med musiker i grannlandet. Projektet kommer att arbeta med tio band, fem från Österbotten och fem från Södra Fjällen i Sverige. Clarissa Clarissa är en ny, ung och energisk finländsk sångerska som tagit sina första steg mot att erövra popvärlden med sina singlar The coolest girl och Like the first time. Hennes musik är i grunden pop men kombinerar också rock och dansmusik i en unik förpackning. Målsättningen är att leverera starka låtar med ett modernt internationellt sound. Jessica wolf Jessica Wolffs höga energi, är gitarr-driven popmusik kryddat med allt från trallvänliga melodier till tänkvärda texter. Vid 21 års ålder, lämnade Jessica sina studier bakom sig för att fokusera heltid på sin musikkarriär. April 2013 släppte Jesica sitt fösta album Renegade i Japan och Finland. Fre 20.9 kl. 21 Ritz Krista Siegfrids Den otroliga liveartisten och underhållaren Krista Siegfrids vann våren 2013 UMK med låten Marry Me och representerade Finland i årets Eurovision Song Contest i Malmö. I januari 2013 fick Krista ett skivkontrakt med Universal Music och debutalbumet Ding Dong släpptes i maj Fredag 20.9 kl. 22 Doo-Bop Club Hipster Slayer Hipster Slayer är ett ambitiöst electro-pop/rock band från Jakobstad som efter att ha släppt två live-från-studion videos på YouTube skapat en stor lokal hype runt sig. Med låten Young som favorit fick videorna nästan 2000 visningar på 24 timmar. Det relativt nystartade bandet har gjort ett fåtal spelningar och jobbar för tillfället på en EP-skiva.

17 rtister017 Fre 20.9 kl. 23 Doo-Bop Club Heartbeat Band The Heartbeat Band gör melankolisk musik från hjärtat. Stora tidlösa melodier från de kalla landskap som utgör bandets ursprung. Fre 20.9 kl. 00 Doo-Bop Club The Lieblings Bandet bildades The Lieblings debutsingel It s All Gonna Fall släpptes i maj 2013 och följdes av debutalbumet Take Us To Your Leader i augusti Deras musik är en blandning av bullriga gitarrer och vackra melodier. Lör 21.9 kl. 20 Ritz Fre 18:30 O Malley s Lör 21.9 kl Ritz Vegapriset Vegapriset är YLE Radio Vegas prisgala då finlandssvenska artister belönas med Vegapriset Ett alldeles nytt pris som delas ut i de fyra kategorierna, årets album, årets kvinnliga artist, årets manliga artist och årets grupp. Därtill delas priset för årets Radiolåt ut och Musik & Talang priset. På prisgalan uppträder Frida Andersson, Peter Hägerstrand, Hans on the bass och Icons of Elegance. Jessica Riippa Nedervetilbördiga Jessica Riippa är en singer/songwriter med en förkärlek för dramatik och musik med känsla. Jessicas egen musik beskrivs som dramatisk och teatralisk med starka känslor och berättelser, och Jessica själv njuter av att blanda stilar och utmana lyssnaren att känna istället för att bara lyssna gav hon ut sin debutskiva Calm my nerves. Josefin Sirén Josefin Sirén är en singersongwriter från Vasa med en energisk röst som spelar allt från countryballader till rock n roll. Hennes låtar är av olika slag och representerar hennes breda sound

18 018 Lör 21.9 kl Ritz Patrik Isaksson Patrik Isaksson är artisten med många hitar så som Mitt Stockholm, Du får göra som du vill, Hos dig är jag underbar, Ruta 1 och många fler. Isaksson gör en exklusiv intim konsert för Vegaprisgalans publik. Lör 21.9 kl Doo-Bop Club Axxell Lappfjärd Elever från folkhögskolan axxell i Lappfjärd spelar svängig pop, soul och funk. Lör 21.9 kl Doo-Bop Club The Napkins Själ, hjärta, smärta som får det att kittla i dansfötterna. The Napkins är ett niomanna soulband bestående av blåskvartett, energisk sång och kompband som spelar egenkomponerad, svängig och dansvänlig soul i retrostil. Inspirationen till musik och även scenklädseln hämtas från det svängiga 60-talet vilket gör bandet även till en visuell upplevelse. Lördag 21.9 kl Doo-Bop Hans on the bass Klaus ville överraska sin vän och svenska kollegan Hans. De hade pratat mycket om att spela tillsammans i ett band för att göra den typ av feelgood musik som var svår att hitta. År 2008 fick Klaus ihop ett gäng bra finländska musiker och kallade bandet Hans On The Bass bara för att reta hans vän. Lör 21.9 kl Doo-Bop Club Rock Donna jam night Rock Donna jam night ger alla musiker under konferensen en möjlighet att visa sin talang. Till skillnad från de flesta jam nighter fokuserar denna på ett väldigt brett musikutbud där alla får visa vad de gör bäst. Jam nighten ordnas av gruppen Rock Donna, vars huvudsyfte är att uppmuntra flera kvinnor till att bli musiker.

19 019 Lör21.9 kl Brödfabriken/Leipätehdas Lördag 21.9 kl Brödfabriken/Leipätehdas KEBU & Julius Verne Tuomisto Kebu är en kompositör och keyboardist som skapar ny instrumental, melodisk syntmusik av det slag som gjordes i 70 och 80-talet. Hans debutalbum, To Jupiter and Back, är en hyllning till den stora syntmusiken som han växte upp med. Julius Verne är VJ som skapar den visuella dimensionen till Kebus musik. Cola & Jimmu Cola & Jimmu är finländska Jimi Tenor och amerikanska Nicole Willis gemensamma projekt. De mångsidig musikerna Nicole Willis och Jimi Tenor producerar och skriver dance och house musik. Båda konstnärerna har en lång meritlista och har samarbetat med många kända artister.

20 020 TORSDAG masterclasses etc RITZ 10:00-16:00 Ledarutbildning: Popkollo KUULA-INSTITUTET 9:00-15:00 FORTBILDNING: Undervisning i musik genom kreativt skapande MIDAS STUDIOS 10:00-17:00 Masterclass: en dag i studion med världens bästa ljudtekniker HOTEL ASTOR 9:00 Song hotel i samarbete med Music Finland konsertprogram DOO-BOP CLUB 19:oo bandcamp

21 KONGRESSPROGRAM Ritz KUULA-institutet 021 fredag MIDAS Studio hotel astor Ledarutbildning FORTBILDNING MASTERCLASS 9:00-11:30 popkollo 9: Undervisa i musik genom kreativt skapande 9: hur en mästare mixar Song hotel i samarbete med Music finland central sal 2 cocktail lounge 12:00-12:15 VÄLKOMSTORD 13:15-14:00 De bästa PR-verktygen 12:15-13:00 Umeå kulturföreningen humlan one-to-one med wille wilenius 14:15-15:00 att bygga upp dramaturgin i en konsert - så gör proffsen 15:15 spot-on: haydn bendall 16:30-17:15 minoritet i minoriteten 14:15-15:00 möt music finland 16:30-17:15 teosto & upphovsrätt one-to-one med Jodie banaszkiewicz one-to-one med music Finaland 17:30-18:15 team ding-dong 17:30-18:15 koveria ei jätetä konsertprogram ritz 19:00 clarissa, jessica wolff, krista siegfrids U18 doo bop club 22:00 hipster slayer, heartbeat band, the lieblings

22 kongressprogram central sal 2 12:15-13:00 do it yourself. jag är min egen boss LUNCH 14:00-14:45 är sessionsmusikerns tid förbi? 14:00-14:45 spot-on: virpi immonen 16:00-16:45 spot-on: chartmakers 022 lördag 10:00-11:00 vad krävs för att bli musikalartist och teatermusiker 11:15-12:00 förverkliga er vision och bygg er image 12:15-13:00 Din musik i tv? möt personerna som bestämmer LUNCH 14:00-14:45 epidemic sound- ett nytt musikbibliotek 16:00-16:45 the vj is the new dj cocktail lounge one-to-one med wille wilenius one-to-one med virpi immonen 11:15-12:00 hitfabriken song hotel one-to-one med tv- producenterna one-to-one Med epidemic sound konsertprogram ritz 20:00 vegapriset hans on the bass peter hägerstrand frida andersson icons of elegance 21:00 josefin sirén jessica riippa 21:30 Patrik Isaksson doo bop club 21:00 axell lappfjärd the napkins hans on the bass rock donna jam night brödfabriken 22:30 KEBU cola & jimmu

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 BEATMEET är en kreativ mötesplats för musiker. Kom till Beatmeet som du är, lämna Beatmeet med egen merch, egna artistfoton och massor av musikaliska

Läs mer

Jag har aldrig haft nån plan B

Jag har aldrig haft nån plan B Jag har aldrig haft nån plan B En intervju med Nicke Andersson Som (grundande) medlem av flera välkända band spelar låtskrivaren, sångaren, gitarristen och trummisen Nicke Andersson sedan flera decennier

Läs mer

MELLANDAGSREA PÅ KONST

MELLANDAGSREA PÅ KONST Lördag 28/12 Program 12.00 Arrangörerna Sanni Breisch och Emma Weidenhielm hälsar välkomna Bo Nils Sebastian Lindén / Bildkonst DYSTOPI/UTOPI/DJUR/SKOGEN/MÖRKER/ LYCKA/GLÄDJE/SKRÄCK/ HUMOR/VÅLD/ MYSTIK/MÄNNISKOR/MAGI/RÄDSLA/

Läs mer

Trickleheart Entertainment presenterar. o r on. Ny singel release 25/1

Trickleheart Entertainment presenterar. o r on. Ny singel release 25/1 Trickleheart Entertainment presenterar o r on Ny singel release 25/1 Rolf Carlssons nya album Fina dagar släpps den 14 mars. I mitten av december kom första singeln, den lågmälda Krig och fred, och 25

Läs mer

forum för morgondagens musik

forum för morgondagens musik forum för morgondagens musik 002 003 ledare Innehåll Välkomna till årets stora musikhändelse! Musik & Talang är en satsning på det finlandssvenska musiklivet, ett musikliv som är aktivt, livskraftigt och

Läs mer

»På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr«

»På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr« 98 jämställdhet »På de stora skivbolagen är det bara pengar som styr«de flesta associerar ordet skivbolag till fräscha kontor, guldskivor och stora studios genom vilka namnkunniga artister gör entré och

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008-2011

Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008-2011 Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008- - Utbildningar, kurser, workshops, handledning - 11-07 Musikalliansens utvecklingsverksamhet 2008- - Utbildningar, kurser, workshops, handledning RUS och RUD

Läs mer

Stage4you & Stylingutbildningen. V ä l k o m m e n t i l l v e r k l i g h e t e n

Stage4you & Stylingutbildningen. V ä l k o m m e n t i l l v e r k l i g h e t e n Stage4you & Stylingutbildningen V ä l k o m m e n t i l l v e r k l i g h e t e n rehearsal catwalk success T ä n k o m d e t f a n n s e n p l a t s d ä r m a n s a m m a n f ö r t a r t i s t e r i,

Läs mer

HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012

HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012 HUNDRAÅRSJUBILEUM 1912-2012 PROGRAM 1 JANUARI-MARS 2012 Victoriateatern 1912-2012 Den 9 september fyller Victoriateatern 100 år! Vi kommer fira hela året! Håll dig uppdaterad på www.victoria.se 20/1 ARLO

Läs mer

Stjärnskotten. nu bli den nya generationens storstjärnor inom bluegrass och americana. Lira mötte dem i Nashville för ett

Stjärnskotten. nu bli den nya generationens storstjärnor inom bluegrass och americana. Lira mötte dem i Nashville för ett Stjärnskotten Vägen från ung supertalang till vuxen stjärna är inte alltid rak. De i dag 23-åriga Sarah Jarosz, Sierra Hull och Rebecca Lovell alla med mandolinen som huvudinstrument slog igenom redan

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA

JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA Education Times Hässleholm. Tryckt på amtryck.se visit.us JUNOGATAN 7 451 42 UDDEVALLA 20 Aug. www.session.nu phone.us 0522-130 50 mail.us kevin.murphy@session.nu see.us session.nu 2012 UTBILDNING HÖST

Läs mer

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se Do It Yourself 2013 Stockholm, 5-9 augusti stockholm.viunga.se anton.ljungh@viunga.se Vad är Do It Yourself? Projektet ägs och drivs av Vi Unga Stockholms län. Tillsammans med Leader Uross och Studieförbundet

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011

VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Stockholm 2011 01 07 VÄLKOMMEN TILL MÄSSPROJEKTET 2011 Loco Motion har arbetat och utvecklat Mässprojektet sedan 2008. Under två omgångar, 2009 och 2010, har projektet genomförts, utvärderats och utvecklats.

Läs mer

TÄVLINGSREGLER. 1. Tävlingsarrangörer

TÄVLINGSREGLER. 1. Tävlingsarrangörer TÄVLINGSREGLER 1. Tävlingsarrangörer Tävlingen för barn och unga i att göra en nätvideo arrangeras som ett samarbete mellan kampanjen Var modig och hygglig våga bry dig! (Våra gemensamma barn) och ETNO

Läs mer

FÖRETAGSAMMA MUSIKER STARTAR KOOPERATIVA FÖRETAG

FÖRETAGSAMMA MUSIKER STARTAR KOOPERATIVA FÖRETAG FÖRETAGSAMMA MUSIKER STARTAR KOOPERATIVA FÖRETAG Foto: Susanna Raitamaa Vad har band som Sparzanza, Eyes Wide Open, och Oh Mothership gemensamt mer än att banden är från Värmland? De och många fler, är

Läs mer

Rättsinnehavarna erhåller 16,0 miljoner euro i samband med avräkningen i juni

Rättsinnehavarna erhåller 16,0 miljoner euro i samband med avräkningen i juni Rättsinnehavarna erhåller 16,0 miljoner euro i samband med avräkningen i juni 13.6.2013 I Teostos juniavräkning får inhemska rättsinnehavare Totalt 12,4 miljoner euro i ersättning för framföranden i Finland.

Läs mer

Jag är nog mer mig själv bakom flygeln framför en publik än i andra situationer, jag förmedlar vad jag

Jag är nog mer mig själv bakom flygeln framför en publik än i andra situationer, jag förmedlar vad jag vid flygeln på Grand Hotel och i Las Vegas Margareta Svensson Hon arbetar lika gärna vid pianot på de exklusivaste hotellen som med att sätta upp scenshower Läs om livet som artist och om skillnaderna

Läs mer

Vi #ll ha ICONA POP ALLT!

Vi #ll ha ICONA POP ALLT! Vi #ll ha ALLT! De lever som i symbios och utstrålar samma energi som nyförälskade par. Klart vi ville träffa Sveriges coolaste (och mest välklädda) duo, världssensationen Icona Pop. av HELENA SKOOG foto:

Läs mer

Konferencier Håkan Näsman, informatör, Svenska kulturfonden. Torsdag 11.3

Konferencier Håkan Näsman, informatör, Svenska kulturfonden. Torsdag 11.3 Torsdag 11.3 Konferencier Håkan Näsman, informatör, Svenska kulturfonden Torsdag 11.3 12.00 Lunch på hotell Scandic Rosendahl 13.00 Hälsningsord Krister Ståhlberg, direktör, Svenska kulturfonden Christoffer

Läs mer

Musikskapare och förläggare får 15,5 miljoner euro i juniavräkningen

Musikskapare och förläggare får 15,5 miljoner euro i juniavräkningen Musikskapare och förläggare får 15,5 miljoner euro i juniavräkningen 12.6.2015 I juniavräkningen får inhemska rättsinnehavare totalt 12,9 miljoner euro i ersättning för framföranden i Finland år 2014.

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

FRIS-Info Nr 2 2012. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: VU och verksamhetsledare Julia Sjöholm presenterar sig

FRIS-Info Nr 2 2012. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: VU och verksamhetsledare Julia Sjöholm presenterar sig Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: VU och verksamhetsledare Julia Sjöholm presenterar sig Pidromästerskpen i Västerås Information om framtidsmötet i Eskilstuna Svenska Dagen firas i år i

Läs mer

SOUNDS NORDIC, SOUNDS GOOD!

SOUNDS NORDIC, SOUNDS GOOD! Club X-TRA presenterar tillsammans med Sveriges, Norges, Denmarks och Finlands ambassader den 2:a upplagan av, SOUNDS NORDIC, SOUNDS GOOD! CALIGOLA (SWE), KAIZERS ORCHESTRA (NOR), FIGURINES (DK), MIREL

Läs mer

cramada ARTISTER & EVENEMANG VÅR & SOMMAR 2011

cramada ARTISTER & EVENEMANG VÅR & SOMMAR 2011 cramada ARTISTER & EVENEMANG VÅR & SOMMAR 2011 ASTA KASK Hemsida: www.astakask.com Genre: Punkrock Historien är kort som en tvåminuters punksingel, men samtidigt 33 år lång. Året var 1978 när några tonårskillar

Läs mer

Den 9:e upplagan av Clandestino Festivalen äger rum gången mellan 10 12 juni. Den här gången intar festivalen som ligger i hjärtat av Göteborg. Festivalen har bytt plats mellan olika ställarna i Göteborg.

Läs mer

Utveckla resonemang om musikupplevelser Här är några saker du ska tänka på när du resonerar:

Utveckla resonemang om musikupplevelser Här är några saker du ska tänka på när du resonerar: Utveckla resonemang om musikupplevelser Här är några saker du ska tänka på när du resonerar: Förklara varför Ge exempel Visa med olika alternativ Generalisera Fördjupa med frågor Använd bindeord för att

Läs mer

Projekt Don t Stop The Music! Svensk Talangutveckling

Projekt Don t Stop The Music! Svensk Talangutveckling KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-04-24 KFN-2013/213.371 1 (2) HANDLÄGGARE Cinti-Larsson, Håkan 08-535 363 44 Hakan.cinti-larsson@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

2015 - det tjugonde året!

2015 - det tjugonde året! Malmö AmatörteaterForums Nyhetsbrev 10 november 2015 2015 - det tjugonde året! Hösten är i full gång och vintern knackar på dörren! Utställningen om MAFs Tjugonde år på Teatermuséet kommer att fortsätta

Läs mer

& TIDTABELL RAM ORSPLL Ä V 6-9 NOVEM

& TIDTABELL RAM ORSPLL Ä V 6-9 NOVEM VASA KVÄLLSPROGRAM & TIDTABELL 2014 6-9 NOVEMBER 2014 VÄLKOMMEN TILL KULTURKARNEVALEN 2014 I VASA! I denna broschyr presenteras våra kvällsprogram som du kan delta i enligt tycke och smak. Kvällsprogrammen

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL. Göran Holmquist

THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL. Göran Holmquist THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL - turnéerna, konserterna, musikerna Göran Holmquist 1 THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL Copyright 2012, Ulf Nilsson Ansvarig utgivare:

Läs mer

Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011

Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011 UTVÄRDERING o c h R ed o vi s ning Illustration & From: ROLFCARLWERNER 2011 Drivs av Musik GävleborG i samarbete med Destination Gävle kultur & FritiD Gävle kommun länsmuseet GävleborG idka-kulturkiosken

Läs mer

Vad är Communicare? snabbkurs i communicare

Vad är Communicare? snabbkurs i communicare Vad är Communicare? snabbkurs i communicare Communicare är en unik konferens där yrkesverksamma, forskare samt studenter inom kommunikationsbranschen samlas för att diskutera aktuella frågor. Konferensen

Läs mer

MEDELPADS FOLKMUSIKFÖRBUNDS SAMSPELSHELG. 17-19 oktober

MEDELPADS FOLKMUSIKFÖRBUNDS SAMSPELSHELG. 17-19 oktober MEDELPADS FOLKMUSIKFÖRBUNDS SAMSPELSHELG 17-19 oktober FREDAG 17.00-18.30 Buffé i restaurangen, 100:- 19.00 Scenprogrammet startar i Svanen: Sound of Nacksta. 20.30 Göran Månsson band och MITTFOLK. 21.30

Läs mer

Feedback - 5 sidor med inspiration Maj 2015. Jag garanterar att du säger JA!!" Mycket bra! Mycket inspirerande! Kul med live coaching!

Feedback - 5 sidor med inspiration Maj 2015. Jag garanterar att du säger JA!! Mycket bra! Mycket inspirerande! Kul med live coaching! Pia Webb har börjat inspirera i Sverige! Pia Webb är en föreläsare som verkligen vet hur man inspirerar och motiverar människor! Hittills har hennes föreläsningar bidragit med att många omgående har fått

Läs mer

MEDELPADS FOLKMUSIKFÖRBUNDS

MEDELPADS FOLKMUSIKFÖRBUNDS MEDELPADS FOLKMUSIKFÖRBUNDS SAMSPELSHELG på Sidsjö Hotell & Konferens i Sundsvall 4-6 november 2016 FREDAG 17.00-18.30 Buffé i restaurangen, 100 kr 19.00 Scenprogrammet startar: Håkan, Anders & Urban (Svanen)

Läs mer

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Nyckeln för att låsa upp dörren till dina framsteg är i dina händer. Så att du kan utvecklas med engagemang och passion. Med dig och din verksamhet

Läs mer

Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv.

Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv. Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv. Lär dig älska dig själv. Börja stormtrivas i ditt eget skin. Spräng bort dina osäkerheter Gå emot dina rädslor Stå för din sak

Läs mer

KURSPROGRAM HÖST 2014

KURSPROGRAM HÖST 2014 KURSPROGRAM HÖST 2014 HAIR ART STUDIO Vill du få inspiration, spetskompetens och hänga med i trenderna? Satsa då på Grazette of Swedens kurser! Nytt för i år är att vi arrangerar Hair Art Studio både i

Läs mer

Produktion och presentation av en artist Examensarbete i Musik- och ljudproduktion, 15 hp

Produktion och presentation av en artist Examensarbete i Musik- och ljudproduktion, 15 hp Vårterminen 2010 Produktion och presentation av en artist Examensarbete i Musik- och ljudproduktion, 15 hp Författare: Mikael Andersson Rasmus Snögren Handledare: Jan Zirk Ulf Söderberg mike.produ@gmail.com

Läs mer

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director

Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Miquel García Cotado Global Executive Creative Director Nyckeln för att låsa upp dörren till dina framsteg är i dina händer. Så att du kan utvecklas med engagemang och passion. Med dig och din verksamhet

Läs mer

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE Våra föreläsare och deras tillväxtnycklar Sedan 2010 har vi genomfört vårt populära tillväxtprogram och fler än 700 företagsledare och chefer

Läs mer

Bakgrund. Förförståelse. Undersökning - Musikproducenter

Bakgrund. Förförståelse. Undersökning - Musikproducenter Bakgrund Även om man som musikproducent arbetar tillsammans med musiker, arrangörer, tekniker och artister är det inte så ofta man ingår några djupare samarbeten med andra producenter. I samband med den

Läs mer

Marstrands Sjungande Trädgårdar

Marstrands Sjungande Trädgårdar Marstrands Sjungande Trädgårdar 21-23 aug 2015 Medverkande Claudia Thorn Boström Går avslutande året på Mimers Hus estetiska musikalprogram, där fokus läggs på sång, dans och teater. Marion Larsson Slöjdare

Läs mer

A N D E R S W A L L F Ö R E L Ä S N I N G E N I E N T R E P R E N Ö R S K A P 2 0 0 6 V Ä L K O M M E N T I L L

A N D E R S W A L L F Ö R E L Ä S N I N G E N I E N T R E P R E N Ö R S K A P 2 0 0 6 V Ä L K O M M E N T I L L V Ä L K O M M E N T I L L A N D E R S W A L L F Ö R E L Ä S N I N G E N I E N T R E P R E N Ö R S K A P 2 0 0 6 U N I V E R S I T E T S A U L A N U P P S A L A U N I V E R S I T E T 2 8 N O V E M B E R

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING DREAM BIG STORFORS 11-12-19 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2011 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Dream Big Storfors Datum då aktiviteten genomfördes: 19 december 2011

Läs mer

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr MÅNDAG 11/2 12.00 15.00 T-shirt verkstad 12.30 13.00 Dans med Nia Explosion! Kom och utforska din kropp och ditt sinne genom rörelse. Nia, en möjlighet att röra dig på många olika sätt till härlig musik.

Läs mer

Stolthet& företagande

Stolthet& företagande SFÖ presenterar Stolthet& företagande Inbjudan till SFÖ:s konferens 9 11 maj 2014 i Jönköping Huvudsponsor 2014 Vi i konferensgrupp 2014 hälsar er varmt välkomna till tre dagar i Jönköping med massor av

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

TID: TISDAG OCH ONSDAG, NOVEMBER 2017 PLATS: S FV-HUSET G18, GEORGSGATAN 18, HELSINGFORS

TID: TISDAG OCH ONSDAG, NOVEMBER 2017 PLATS: S FV-HUSET G18, GEORGSGATAN 18, HELSINGFORS DuvTeatern presenterar MIN HISTORIA PROGRAM MIN HISTORIA ETT FESTLIGT SEMINARIUM OM KORSNINGEN MELLAN KONST, HISTORIA OCH INTELLEKTUELL FUNKTIONSVARIATION TID: TISDAG OCH ONSDAG, 28 29 NOVEMBER 2017 PLATS:

Läs mer

Vingenkören 14,30 stora scénen Vingenkören kommer från Lyse dagliga verksamhet, och underhållsgruppen på kulturhuset Vingen i Amhult, Torslanda.

Vingenkören 14,30 stora scénen Vingenkören kommer från Lyse dagliga verksamhet, och underhållsgruppen på kulturhuset Vingen i Amhult, Torslanda. Vingenkören 14,30 stora scénen Vingenkören kommer från Lyse dagliga verksamhet, och underhållsgruppen på kulturhuset Vingen i Amhult, Torslanda. Kören har sjungit tillsammans i nuvarande konstellation

Läs mer

Rörlig bild i kommunikationen

Rörlig bild i kommunikationen Stick ut från mängden med rörlig bild Rörlig bild i kommunikationen Starkare budskap och större genomslagskraft med rörlig kommunikation Lär dig att skapa kreativt rörligt innehåll till dina kommunikationskanaler

Läs mer

DuvTeatern presenterar MIN HISTORIA ETT FESTLIGT SEMINARIUM OM KORSNINGEN MELLAN KONST, HISTORIA OCH INTELLEKTUELL FUNKTIONSVARIATION

DuvTeatern presenterar MIN HISTORIA ETT FESTLIGT SEMINARIUM OM KORSNINGEN MELLAN KONST, HISTORIA OCH INTELLEKTUELL FUNKTIONSVARIATION DuvTeatern presenterar MIN HISTORIA ETT FESTLIGT SEMINARIUM OM KORSNINGEN MELLAN KONST, HISTORIA OCH INTELLEKTUELL FUNKTIONSVARIATION 28 29 NOVEMBER 2017 I HELSINGFORS Vi välkomnar dig till två dagar fyllda

Läs mer

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din.

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 1 2 I nr 1Våren 2015 ENTREPRENÖRER KVINNA MAMMA Kunskap som gör skillnad för dig. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 08 FESTFIXARE Små tips som gör det lättare att samlas. 14 DITT VARUMÄRKE

Läs mer

Arrangera i Glashuset 2014

Arrangera i Glashuset 2014 Arrangera i Glashuset 2014 Information för dig som vill eller ska arrangera aktiviteter i Glashuset. Glashusets mått Yta: 30m 2 (5,5 x 5,5 m) Fönster: 29 (1,28 x 2,63 m) Målet med Umeå2014 Kulturhuvudstadsåret

Läs mer

Självständigt artisteri i Svenskfinland. Nina Lassander

Självständigt artisteri i Svenskfinland. Nina Lassander Självständigt artisteri i Svenskfinland Nina Lassander Examensarbete för musikpedagog (YH)-examen Utbildningsprogrammet för musik Jakobstad 2011 EXAMENSARBETE Författare: Nina Lassander Utbildningsprogram

Läs mer

Innehåll. Introduktion Min Stora Sorg. Diskussionsfrågor. Bildanalys. Analysera musiktexter. Tips på ytterligare fördjupning

Innehåll. Introduktion Min Stora Sorg. Diskussionsfrågor. Bildanalys. Analysera musiktexter. Tips på ytterligare fördjupning Detta lärarmaterial är till för er som vill fördjupa er i det bildspråk som Min Stora Sorgs musik och konstnärskap berör men också koppla det till den bildvärld vi lever i idag. I denna performancekonsert

Läs mer

Smart affärsutveckling. Just do it!

Smart affärsutveckling. Just do it! Smart affärsutveckling Just do it! Hur kan du utveckla ditt företag och dina idéer till ett smart, lönsamt, hållbart företag? Välkommen till IUC Skånes affärsutvecklingsprojekt för kvinnor i de kulturella

Läs mer

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 17 december 2012 203.8.3-444/2012 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Veronica Maggio ger konsert för ett fullsatt Idun. Foto: Melina Hägglund Detta är Umeå Kulturförening Humlans verksamhetsplan för året 2016. Vi ska fortsätta vara en etablerad, bred

Läs mer

program synapsen ledarskapsdagar i Halland

program synapsen ledarskapsdagar i Halland program synapsen ledarskapsdagar i Halland 16-17 april 2015 HoTel TYlÖsaNd Målgrupp: Chefer, ledare och politiker samt specialister inom Hr. Välkommen till 2015 års upplaga av synapsen, som är en etablerad

Läs mer

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Ungas sätt att göra skillnad Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Den 18-19 maj 2013 anordnade Nytänk den andra av de 4 inspirationsträffar som projektet kommer att hålla under

Läs mer

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER Vid järnvägens slut, eller nästan i alla fall, har kreativiteten flödat i höst. I den lilla byn Vassijaure har samiska och svenska artister mötts för att göra ljuv musik tillsammans. Resultatet kommer

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

HÄVSTÅNGSEFFEKTEN 10 STEG Till ETT rikare liv Niklas Forser, 2012

HÄVSTÅNGSEFFEKTEN 10 STEG Till ETT rikare liv Niklas Forser, 2012 HÄVSTÅNGSEFFEKTEN 10 steg till ett rikare liv Niklas Forser, 2012 Hävstångseffekten Copyright 2012, Niklas Forser Ansvarig utgivare: Niklas Forser Illustration: Mats Forser Omslag: Frida Forser Framställt

Läs mer

-ett minne för livet.

-ett minne för livet. -ett minne för livet. Nu väcks Musikaliska till liv med nytt mål och nya färdriktningar - allt i musikens tecken. I hjärtat av Stockholm finner vi en av huvudstadens mest exklusiva och anrika konsertlokaler.

Läs mer

Sociala medier och uppdragsutbildning

Sociala medier och uppdragsutbildning Sociala medier och uppdragsutbildning Vad ska jag prata om? Utveckla dina affärer med sociala medier Vägen fram till en framgångsrik social media-strategi Uppdragsutbildning i sociala medier? Mål med föreläsningen?

Läs mer

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel

Inspiration Days 2015. 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Inspiration Days 2015 14-16 april / Stockholm Waterfront Hotel Handfasta tips, erfarenhetsutbyte och nätverkande Välkommen till vår användarkonferens för dig som vill lära dig mer om flexitebpms, utbyta

Läs mer

Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014.

Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014. Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014. Hanna Maria Heidrich Palladium Film Den flerfaldigt prisbelönta regissören Hanna Maria Heidrich leker gärna med okonventionella bildspråk.

Läs mer

Är du redo att lära för livet?

Är du redo att lära för livet? Är du redo att lära för livet? Vi assistenter, sekreterare och administratörer är i ständigt lärande vi lär av varandra, av experter, av personliga möten av allt som kan göra oss ännu lite bättre, ännu

Läs mer

KURSPROGRAM VÅREN 2016

KURSPROGRAM VÅREN 2016 KURSPROGRAM VÅREN 2016 VI VÄXER! Nytt kursutbud, ny påbyggnadsutbildning och helt nya makeup-utbildningar. Vi växer och utökar, både vårt utbud och våra lokaler. Därför känns det extra spännande att presentera

Läs mer

Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning

Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning Studio Ett den 12 december: Svensk film med svensk textning Jan-Peter Strömgren, förbundsordförande på Hörselskadades Riksförbund (HRF) och Kay Pollak, filmregissör, känd för bland annat "Så som i himmelen",

Läs mer

Gitarrist sökes! Förutsättningar

Gitarrist sökes! Förutsättningar Gitarrist sökes! Förutsättningar 1. Ni är ett band som precis släppt er första cd och ni ska åka på turné. 2. Ni behöver en kompgitarrist och ni ska välja en ny bland fem sökande. 3. Det är i dag den 5

Läs mer

Som låtskrivare har Chris arbetat med flera artister, bl.a. gode vännen Markoolio.

Som låtskrivare har Chris arbetat med flera artister, bl.a. gode vännen Markoolio. Chris har arbetat många år i branschen. Man kan säga att han gått den långa vägen the doggy years innefattande allt ifrån företags, kör, karaokevärds och tv-jobb till events, modevisningar och trubadurande.

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

lll#vyazc#cj CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

inspiration JUBILÉUMSKONSERT I KLASSISK MUSIK. Sibelius IDUNTEATERN, UMEÅ FREDAG 1 DECEMBER KL OCH LÖRDAG 2 DECEMBER 2017 KL 19.

inspiration JUBILÉUMSKONSERT I KLASSISK MUSIK. Sibelius IDUNTEATERN, UMEÅ FREDAG 1 DECEMBER KL OCH LÖRDAG 2 DECEMBER 2017 KL 19. JUBILÉUMSKONSERT I KLASSISK MUSIK. Finlands 100 åriga självständighet hyllas med ETT EVENEMANG I VÄRLDSKLASS inspiration Sibelius MED NAZIG AZEZIAN & JUSSI MAKKONEN IDUNTEATERN, UMEÅ FREDAG 1 DECEMBER

Läs mer

Internationell Körfestival i Göteborg

Internationell Körfestival i Göteborg Internationell Körfestival i Göteborg Marknadsföra Göteborg som kultur- och turiststad En folkrörelse många sångare och lyssnare i hela världen Ett spännande evenemang för alla göteborgare Varför Göteborg

Läs mer

Säkerhetsgalan. Aktuella säkerhetsfrågor 2016: onsdagen den 20 april på Quality Hotel Globe

Säkerhetsgalan. Aktuella säkerhetsfrågor 2016: onsdagen den 20 april på Quality Hotel Globe Säkerhetsgalan onsdagen den 20 april på Quality Hotel Globe Securitas är även i år igen stolt partner av evenemanget Säkerhetsgalan, den 20 april i år på Quality Hotel Globe. Med anledning av det erbjuds

Läs mer

Etablera sig som låtskrivare

Etablera sig som låtskrivare Etablerasigsomlåtskrivare Hurserprocessenut? ExamensarbeteiMusikochLjudproduktion15hp 2009 03 17 2009 05 21 Författare ViktorBrunöMusikochljudproduktionåk2 viktor_bruno@hotmail.com Handledare JanZirk UlfSöderberg

Läs mer

Gisledagarna 2009. 29-31 maj

Gisledagarna 2009. 29-31 maj 29-31 maj Caroline af Ugglas Jessica Andersson Johan Becker från star pilots Mats Ronander Micke Rickfors Simon Norrsveden Zillah & Totte Molly Sandén - Full fart i Gislaved - Alla är hemma Snart är det

Läs mer

Pinamackorna rapporterar: I N S P I R A T I O N S I N J E K T I O N E N

Pinamackorna rapporterar: I N S P I R A T I O N S I N J E K T I O N E N Pinamackorna rapporterar: I N S P I R A T I O N S I N J E K T I O N E N "Inspirationsinjektionen var vad det låter som en injektion av inspiration i form av tre workshop veckor tillsammans med tre olika

Läs mer

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS

PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS PROJEKTRAPPORT 28/2-2/3 VÄSTERÅS FAKTA OM KONVENTET VIKTIGA DATUM Prolog 2014 hölls den 28:e februari till 2:a mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten

Läs mer

PROGRAM. Salemsdagen 2009. Lördag 29 augusti kl 12-17. Årets familjefest i Skönviksparken Salem/Rönninge

PROGRAM. Salemsdagen 2009. Lördag 29 augusti kl 12-17. Årets familjefest i Skönviksparken Salem/Rönninge PROGRAM Salemsdagen 2009 Lördag 29 augusti kl 12-17 Årets familjefest i Skönviksparken Salem/Rönninge Välkommen till Salemsdagen! Årets traditionella firande av Salemsdagen äger rum lördagen den 29 augusti

Läs mer

STOR A. Ledarskapsdagen. 4 november 2014 - Berns - Stockholm. Speciellt inbjuden: Percy Barnevik. Mina allra bästa råd till dig som ledare

STOR A. Ledarskapsdagen. 4 november 2014 - Berns - Stockholm. Speciellt inbjuden: Percy Barnevik. Mina allra bästa råd till dig som ledare Av Sveriges största chefsnätverk 4 november 2014 - Berns - Stockholm - Hur får du dina medarbetare att prestera mera och bli mer motiverade? - Så uppnår du en god karriärsutveckling - Så leder du morgondagens

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Ensemble. Hasse Andersson. Micke Andersen. Emelie Bengtsson. Martina Olofsson. Mats Olofsson. Göran Cronholm. Jeannette Storm.

Ensemble. Hasse Andersson. Micke Andersen. Emelie Bengtsson. Martina Olofsson. Mats Olofsson. Göran Cronholm. Jeannette Storm. Ensemble Micke Andersen Martina Olofsson Emelie Bengtsson Göran Cronholm Mats Olofsson Hasse Andersson Jeannette Storm Rosita Elfving Pelle Svensson Jessica Persson Ingen publik ingen revy 1987 träffades

Läs mer

Personlig framgång och frihet. Om skaparen

Personlig framgång och frihet. Om skaparen Personlig framgång och frihet Om skaparen När Tomas var liten skilde sig hans föräldrar. Han blev mobbad i skolan och blev allt mer innesluten och aggressiv, och började själv att mobba, stjäla, dricka

Läs mer

Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM

Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM Låt oss få presentera; THE:SHOWROOM STOCKHOLM BAKGRUND Stockholm är en mötesplats för att skapa nya kontakter och därmed finna nya kunder och klienter. Det är här både stora och små inredningsprojekt tar

Läs mer

Egen växtkraft Barn och ungas delaktighet. Handikappförbunden & Barnombudsmannen 2008 2011

Egen växtkraft Barn och ungas delaktighet. Handikappförbunden & Barnombudsmannen 2008 2011 Egen växtkraft Barn och ungas delaktighet Handikappförbunden & Barnombudsmannen 2008 2011 Tove Rinnan Oktober 2010 Barn har rätt att komma till tals Barn har rätt enligt art 12 i barnkonventionen att komma

Läs mer

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB VAD kan jag? HUR delar jag med mig? VILKEN är Affärsnyttan? VARFÖR har mina kunder valt mig? www.stepeducation.se olofson@stepeducation.se 070 208 67 88 St Lars

Läs mer

Inbjudan till Fotoklubben Knäppisarnas 10-årsjubileum

Inbjudan till Fotoklubben Knäppisarnas 10-årsjubileum Inbjudan till Fotoklubben Knäppisarnas 10-årsjubileum Vi har nöjet att inbjuda alla fotoklubbister i Svenskfinland till vårt 10- årsjubileum den 26-27.10. 2013. Jubiléet arrangeras i samarbete med Korsholms

Läs mer

Ditt sociala liv har fått ett ansikte

Ditt sociala liv har fått ett ansikte Prime Public Relations i Sverige AB, Box 38065, SE-100 64 Stockholm, Sweden TEL +46 8 503 146 00 FAX +46 8 503 146 99, info@primepr.se, www.primepr.se 1 (5) Idag reflekterar vi kring den i USA sjätte mest

Läs mer

Vår verksamhets plan

Vår verksamhets plan Vår verksamhets plan upswedens verksamhet bygger på en grundsyn att musik kan användas som ett verktyg för att öka människors förståelse för sig själva, sin omvärld och ge en känsla av sammanhang samtidigt

Läs mer

Årtal 1=Vinn Kategori 1969 ÅRETS BARNSKIVA 1969 1 ÅRETS BARNSKIVA 1969 ÅRETS BARNSKIVA 1969 ÅRETS GRUPP - ALLA GATEGORIER 1969 1 ÅRETS GRUPP - ALLA

Årtal 1=Vinn Kategori 1969 ÅRETS BARNSKIVA 1969 1 ÅRETS BARNSKIVA 1969 ÅRETS BARNSKIVA 1969 ÅRETS GRUPP - ALLA GATEGORIER 1969 1 ÅRETS GRUPP - ALLA Årtal 1=Vinn Kategori 1969 ÅRETS BARNSKIVA 1969 1 ÅRETS BARNSKIVA 1969 ÅRETS BARNSKIVA 1969 ÅRETS GRUPP - ALLA GATEGORIER 1969 1 ÅRETS GRUPP - ALLA GATEGORIER 1969 ÅRETS GRUPP - ALLA GATEGORIER 1969 ÅRETS

Läs mer