2011/2012. Öppet hus fredag 3 december 2010 torsdag 27 januari 2011 torsdag 5 maj Mindre skola, mer skola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2011/2012. Öppet hus fredag 3 december 2010 torsdag 27 januari 2011 torsdag 5 maj Mindre skola, mer skola"

Transkript

1 2011/2012 Öppet hus fredag 3 december 2010 torsdag 27 januari 2011 torsdag 5 maj 2011 Mindre skola, mer skola

2 Innehåll Inledning Om skolan...1 Utbildningar Media...2 Estetik och media...2 Medier, information och kommunikation...4 Sam...6 Samhällsvetenskap...6 Beteendevetenskap...8 Medier, information och kommunikation...10 Hum...12 Kultur...12 Natur...14 Naturvetenskap...14 Ekonomi...16 Ekonomi...16 Juridik...18 Poängplaner Din framtid är öppen...20 Sam...21 Natur...22 Hum...22 Media...23 Ekonomi...23 Kurser Individuella val...24 På skolan Internationalisering...26 Idrott...28 Kvalitet...30 Utvärdering och samarbeten...30 IT...32 En-till-en...32 Vi älskar god mat...34 Riktig kock lagar fantastisk skolmat...34 Välkommen...37 Vi hälsar dig välkommen...37 Om skolan Våra utbildningar... Media...Sam...Hum...Natur...Ekonomi Vår vision I vår skola känner alla att de utvecklas till kreativa, bildade och självständiga människor. Med ett självförtroende som ger oss lust och vilja att njuta av livets möjligheter och lockelser har vi också modet att fortsätta resan in i den spännande framtiden. I vår skola respekterar vi varje människas unika personlighet, kraft och talang. Allt vi gör genomsyras av glädje och passion för lärande och skapande. Kunskaper och vänner för livet I vår lilla skola är den varma och effektiva kontakten människor emellan helt central. Med våra små klasser och skickliga och behöriga lärare kommer du att utvecklas som människa på flera plan. Att du blir rik på kunskaper och vänner kan vi garantera dig. Hos oss kommer du att trivas! Vårt arbetssätt Vi strävar efter en helhetssyn i våra utbildningar. Samarbete mellan ämnen är vanligt förekommande och det finns en tydlig progression genom de tre åren mot ökad självständighet och mer eget ansvar. Tempot är högt och för att klara av arbetet krävs intresse och ambition. Det är det som gör det så kul!

3 2 Media Media 3 Estetiska programmet, inriktning: Estetik och media MEDIEPRODUKTION MED BREDD OCH FÖRDJUPNING Vem är - Älskar du foto, film, grafisk design och webb? - Vill du arbeta kreativt, är full av idéer och har stor berättarlust? - Vill du lära dig hur man kommunicerar med olika uttryck inom media? får Vi lovar dig tre kreativa, spännande och utmanande år. Hos oss kommer du att lära dig att arbeta både självständigt och i grupp, driva dina egna projekt och hålla deadlines. Hos våra erfarna och spetsutbildade mediepedagoger får du en rejäl grund i Fotografisk bild, Film- och TV-produktion, Grafisk kommunikation och Webbutveckling och fördjupar dig sedan inom ditt favorituttryck. gör du sen? Du har mycket att välja mellan när du ska studera vidare. Utbildningen ger dig behörighet för vidare studier inom samhällsvetenskap och humaniora såväl som för fortsatta studier inom bland annat media och reklam. Foto: Jessica Wallin Nordiska Museet

4 4 Media Media 5 Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning: Medier, information och kommunikation JOURNALISTIK OCH DET MODERNA MEDIESAMHÄLLET Vem är - Älskar du att skriva, argumentera, lyssna och berätta? - Vill du förstå hur medierna fungerar? - Vill du lära dig att uttrycka dig i text, bild och multimedia för att påverka din omgivning? får Hos oss får du en inspirerande och utmanande utbildning som fokuserar på din förmåga att nå ut via text och bild. Reklamspråkets speciella förutsättningar varvas med kunskaper i effektiv informationsteknik och du får lära dig hur du genom olika medier kan kommunicera och påverka samhället. Bildningsresor och våra fantastiska lärare gör utbildningen genuint allmänbildande. gör du sen? Utbildningen ger dig god behörighet för vidare studier inom samhällsvetenskap och humaniora såväl som för fortsatta studier inom bland annat journalistik, kommunikation och media. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå. Denna utbildning presenteras även på sid 10.

5 6 Sam Sam 7 Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning: Samhällsvetenskap DET INTERNATIONELLA SAMHÄLLET Vem är - Älskar du kultur, historia och vår internationella värld? - Vill du lära dig mera om människans villkor och utmaningar i samhället? - Är du intresserad av att utveckla din förmåga att argumentera och påverka? får Det här är inriktningen för dig som vill ha en bred och gedigen samhällsvetenskaplig utbildning som lyfter fram samhället vi lever i på både nationell och internationell nivå. Genom fördjupade studier i historia, religion och samhällskunskap får du en ökad förståelse för sammanhang och utveckling. Ditt samhälleliga engagemang och din förmåga att kommunicera ditt budskap ökar i takt med att dina kunskaper och ditt självförtroende växer. Här får du en spännande kombination av seminarier, fallstudier, föreläsningar, diskussioner och studiebesök. Bildningsresor och våra fantastiska lärare gör utbildningen genuint allmänbildande. gör du sen? I och med denna breda utbildning får du god behörighet till vidare studier inom framför allt samhällsvetenskap och humaniora. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå.

6 8 Sam Sam 9 Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning: Beteendevetenskap PSYKOLOGI OCH LEDARSKAP Vem är - Fascineras du av det sociala samspelet mellan människor? - Vill du lära dig mera om ledarskapsfrågor och mellanmänsklig kommunikation? - Vill du fördjupa dina kunskaper om människans levnadsvillkor i det moderna samhället? får I den här inriktningen ligger tonvikten vid den fördjupade förståelsen av människan och alla hennes sidor. Här får du omfattande studier i psykologi och ledarskapsfrågor och ingående kunskaper i hur vi människor kommunicerar med varandra. Det här är rätt val för dig som förundras av människans komplexa beteende. Bildningsresor och våra fantastiska lärare gör utbildningen genuint allmänbildande. gör du sen? I och med denna breda utbildning får du god behörighet till vidare studier inom framför allt psykologi och samhällsvetenskap. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå. Foto: Jessica Wallin Nordiska Museet

7 10 Sam Sam 11 Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning: Medier, information och kommunikation JOURNALISTIK OCH DET MODERNA MEDIESAMHÄLLET Vem är - Älskar du att skriva, argumentera, lyssna och berätta? - Vill du förstå hur medierna fungerar? - Vill du lära dig att uttrycka dig i text, bild och multimedia för att påverka din omgivning? får Hos oss får du en inspirerande och utmanande utbildning som fokuserar på din förmåga att nå ut via text och bild. Reklamspråkets speciella förutsättningar varvas med kunskaper i effektiv informationsteknik och du får lära dig hur du genom olika medier kan kommunicera och påverka samhället. Bildningsresor och våra fantastiska lärare gör utbildningen genuint allmänbildande. gör du sen? Utbildningen ger dig god behörighet för vidare studier inom samhällsvetenskap och humaniora såväl som för fortsatta studier inom bland annat journalistik, kommunikation och media. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå. Denna utbildning presenteras även på sid 4.

8 12 Hum Hum 13 Humanistiska Programmet, inriktning: Kultur KULTUREN OCH MÄNNISKAN Vem är - Älskar du kultur, språk och historia? - Tycker du att kunskap är makt? - Vill du lära dig mera om människan och hennes kultur? får På vårt humanistiska program får du tre år fyllda av klassiska humanistiska ämnen. Historiestudierna ökar din förståelse av människans och samhällets utveckling och villkor. Du får lära dig att resonera och tänka kritiskt med filosofi. Du kommer att lära känna människan och hennes samspel med andra genom psykologin. Din kulturella kompetens och förståelse fördjupas i och med studier i kultur- och idéhistoria och kursen Samtida kulturuttryck. Du kommer också att få fördjupade kunskaper i engelska för att utveckla din förmåga att kommunicera framgångsrikt på den globala arenan. Humanistiska bildningsresor och våra engagerande lärare gör utbildningen genuint spännande och lärorik. gör du sen? I och med denna breda utbildning får du god behörighet till vidare studier inom framför allt humaniora och samhällsvetenskap. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå.

9 14 Natur Natur 15 Naturvetenskapsprogrammet inriktning: Naturvetenskap BIOTEKNIK Vem är - Har du en passion för att utveckla din vetenskapliga nyfikenhet? - Vill du experimentera, laborera och förfina din vetenskapliga skärpa? - Är du engagerad, ambitiös och vill ha ut maximalt av din gymnasietid? får Att jobba med kreativitet, initiativförmåga och problemlösning är väsentliga inslag i vår naturvetenskapliga utbildning. I en tid då samhällsbehovet av gedigen kompetens inom naturvetenskap är stort ställs höga krav på utbildandet av kunniga, nyfikna och kreativa naturvetare. Våra erfarna och skickliga lärare erbjuder en hög och utvecklande utmaningsnivå och från första början lär du dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt som genomsyrar hela utbildningen. gör du sen? Ingen annan gymnasieutbildning ger dig en vassare behörighet till vidare studier inriktade mot naturvetenskap, matematik och bioteknik. Efter tre års intensiva studier hos oss står alla dörrar öppna inför den spännande världen och framtiden. Välkommen till naturvetenskapsprogrammet på Täby Enskilda Gymnasium, where it happens.

10 16 Ekonomi Ekonomi 17 Ekonomiprogrammet, inriktning: Ekonomi INTERNATIONELL EKONOMI Vem är - Älskar du att omsätta idéer i verkligheten och ta initiativ till spännande projekt? - Vill du släppa loss entreprenören i dig och få utlopp för din kreativitet? - Är du intresserad av att förstå hur internationell ekonomi samspelar och fungerar? får I vårt ekonomiprogram sätter vi din initiativförmåga och kraft att tänka nytt och banbrytande i centrum. Utbildningen har fokus på både småskaliga företagsekonomiska processer och internationella ekonomiska samband. Hos oss får du de nödvändiga kunskaperna i hur företag och organisationer fungerar och dessutom utmaningarna som sätter dig på banan i framtidens dynamiska internationella ekonomi. Spännande bildningsresor och våra kunniga lärare gör utbildningen genuint utvecklande och lärorik. gör du sen? Denna breda utbildning ger dig god behörighet till vidare studier inom framför allt ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå.

11 18 Ekonomi Ekonomi 19 Ekonomiprogrammet, inriktning: Juridik KRIMINOLOGI Vem är - Fascineras du av rättvisefrågor och mänskligt beteende? - Vill du veta mer om olika aspekter av brott och straff? - Vill du lära dig mera om juridikens roll i samhällsutvecklingen? får Utbildningen spänner från juridikens roll i det lilla vardagsjuridiska perspektivet till det internationella i kursen Affärsjuridik. I vår unika programfördjupning får du lära dig om olika psykologiska teorier bakom kriminalitetens former och förklaringsmodeller. Dessa studier i kombination med kurser i retorik och filosofi ger dig en utmärkt grund för framtida högskolestudier med siktet inställt på exempelvis advokatyrket. Spännande bildningsresor och våra kunniga lärare gör utbildningen genuint utvecklande och lärorik. gör du sen? Denna breda utbildning ger dig god behörighet till vidare studier inom framför allt ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå.

12 20 Poängplaner Poängplaner 21 Poängplaner Din framtid är öppen Alla våra program är högskoleförberedande vilket betyder att du inte stänger några dörrar oavsett vilket program du väljer! Du kan med gott samvete låta din lust och dina intressen styra. Följ ditt hjärta! Du som kommer att gå på Sam eller Ekonomi väljer i slutet av ettan vilken inriktning du vill ha. Det gör att du inte behöver tvinga fram något val onödigt tidigt utan kan i lugn och ro upptäcka vad som inspirerar dig. Vid frågor om studier och behörighet kontakta Ingrid Crabo på syv@tabyenskilda.se. SAM Samhällsvetenskapliga programmet Gymnasiegemensamma ämnen p Engelska Engelska Historia 1b Idrott och hälsa Matematik Matematik Naturkunskap 1b Religionskunskap Samhällskunskap 1b Svenska Svenska Svenska Programgemensamma karaktärsämnen p Filosofi Moderna språk Psykologi Individuella val Individuella val p Inriktning: Samhällsvetenskap p Geografi Historia Religionskunskap Samhällskunskap Samhällskunskap Programfördjupning p Internationella reltioner Retorik Engelska Intriktning: Beteendevetenskap p Ledarskap och organisation Kommunikation Psykologi Samhällskunskap Sociologi Programfördjupning p Psykologi Pedagogiskt ledarskap Engelska Intriktning: Medier, information och kommunikation p Journalistik, reklam och information Medieproduktion Medier, samhälle och kommunikation Psykologi Programfördjupning p Samhällskunskap Journalistik, reklam och information Medieproduktion Engelska

13 22 Poängplaner Poängplaner 23 Natur Naturvetenskapligaprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen p Engelska Engelska Historia 1b Idrott och hälsa Matematik Matematik Matematik Religionskunskap Samhällskunskap 1b Svenska Svenska Svenska HUM Humanistiska programmet Gymnasiegemensamma ämnen p Engelska Engelska Historia 1b Historia 2 - kultur Idrott och hälsa Matematik Naturkunskap 1b Religionskunskap Samhällskunskap 1b Svenska Svenska Svenska Media Estetiska programmet Gymnasiegemensamma ämnen p Engelska Engelska Historia 1b Idrott och hälsa Matematik Naturkunskap 1b Religionskunskap Samhällskunskap 1b Svenska Svenska Svenska Ekonomi Ekonomiprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen p Engelska Engelska Historia 1b Idrott och hälsa Matematik Matematik Naturkunskap 1b Religionskunskap Samhällskunskap 1b Samhällskunskap Svenska Svenska Svenska Programgemensamma karaktärsämnen p Biologi Fysik Kemi Moderna språk Programgemensamma karaktärsämnen p Filosofi Moderna språk Människans språk Programgemensamma karaktärsämnen p Estetisk kommunikation Konstarterna och samhället...50 Programgemensamma karaktärsämnen p Företagsekonomi Privatjuridik Moderna språk Psykologi Individuella val Individuella val p Individuella val Individuella val p Individuella val Individuella val p Individuella val Individuella val p Inriktning: Naturvetenskap p Biologi Fysik Kemi Matematik Inriktning: Kultur p Filosofi Kultur- och idéhistoria Samtida kulturuttryck Psykologi Litteratur Inriktning: Estetik och media p Digitalt skapande Medieproduktion Medieproduktion Medier, samhälle och kommunikation Intriktning: Juridik p Filosofi Affärsjuridik Rätten och samhället Psykologi Programfördjupning p Matematik Fysik 3 / Bioteknik Programfördjupning p Historia Engelska Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering.100 Programfördjupning p Film- och TV-produktion Fotografisk bild Grafisk kommunikation Webbutveckling Film- och TV-produktion 2 / Fotografisk bild Programfördjupning p Psykologi Samhällsvetenskaplig specialisering - kriminologi Retorik Inriktning: Ekonomi p Entreprenörskap och företagande Företagsekonomi Matematik Programfördjupning p Internationell ekonomi Marknadsföring Engelska

14 24 Kurser Kurser 25 Individuella val 2011/2012 Bild och form Digitalt skapande Engelska Entreprenörskap Filosofi Film- och TV-kunskap Fotografisk bild Fotografisk bild Fotografisk bild Grafisk kommunikation Historia Idrott och hälsa Internationella relationer Konstarterna och samhället...50 Kultur- och idéhistoria Ledarskap och organisation Litteratur Marknadsföring Matematik Matematik Matematik Musik Pedagogiskt ledarskap Privatjuridik Psykologi Psykologi Retorik Rätten och samhället Samtida kulturuttryck Scenisk gestaltning Skrivande Moderna språk Franska Italienska Japanska Spanska Tyska

15 26 Internationalisering Internationalisering 27 Under de senaste åren har skolan haft följande utbyten Samhällsvetenskap besökte Wien för att gå i Freauds fotspår Vi besökte och fick besök av Lucas Gymnasium i Opladen, Tyskland inom ramen för Naturkunskap Internationell politik åkte till Cypern för att studera Cypern-konflikten på plats Besök från Finland Kultur-eleverna åkte till västerlandets ursprung - Kreta Författartvåorna besökte författartäta London Internationell politik deltog i FN-rollspel i Kalmar WFL-projektet avslutas hos oss med gäster från Rumänien, Tyskland och Italien. FN-skola Täby Enskilda är certifierad FN-skola. Det betyder att vi kommer att ha ett närmare samarbete med Svenska FN-förbundet när det gäller rollspel, studiebesök och temadagar. Vi blir en del av ett internationellt nätverk av skolor. På skolan finns en aktiv FN-elevförening där alla elever med ett intresse för internationella frågor är välkomna. Föreningens projekt under läsåret 2010/11 handlar bland annat om att ordna skolans temadag i samband med den internationella FN-dagen, att delta i ett Comenius-/utbytesprojekt med danska och turkiska skolor samt att åka på FN UNg-läger och träffa elevföreningar från andra FN-skolor. Författareleverna åker till Estland för att studera det svenska språket och historia i estnisk tappning Internationell politik besökte FN-högkvarteret i Wien och koncentrationslägret Mauthausen Samhällseleverna besökte Paris och Normandie för att studera Andra världskriget på plats Utrikespolitiska institutet Sedan läsåret 2009/10 är skolan medlem i Utrikespolitiska institutet. Därigenom erbjuds både lärare och elever skräddarsydda fortbildnings- och temadagar, aktuellt material om läget i världen samt tillgång till sökmotorn landguiden.se. Elevutbyte med skola i Cartagena i Murcia, södra Spanien. Elever och lärare besöker Warszawa i Polen Commeniussamarbetet Waters for Life besöker Rumänien Mediaelever besöker vänskola i Edinburgh, Skottland.

16 28 Idrott Idrott 29 Idrottsföreningen TEG Skol-IF startades Medlemmarna består av gamla och nya elever samt personal. Vårt medlemskap bygger på: En gång medlem ALLTID medlem. Vi arrangerar årligen Utmaningen, en tävling mellan personal och elever i ett antal grenar per läsår. Dessutom arrangerar vi spökboll en gång per år. Vi har även en löparsektion som ordnar med anmälningar till olika lopp och som lägger upp träningar inför dessa lopp. Under åren har vi bland annat varit med i Midnattsloppet, Lidingöloppet, Tjejmilen, Bellmanstafetten, Kortvasan och Öppet spår. Idrott Sedan hösten 2010 har vi all vår idrottsundervisning i den helt nybyggda Byängshallen. Vi delar hallen med Byängsskolan och Täby Basket, som vi också har ett samarbete med för att kunna erbjuda våra elever en större möjlighet till idrott än det som ryms inom skolans kurser. Ledare från Täby Basket leder prova-på-pass i öppet hus -form, där alla elever i skolan kan träna/pröva på flera olika bollsporter.

17 30 Kvalitet Kvalitet 31 Omtyckt av eleverna Summering av KSL-enkät För att underlätta niornas gymnasieval genomför gymnasieskolorna i Stockholms län en enkät som utformats av KSL (Kommunförbundet Stockholms län). Eleverna får ta ställning till 18 påståenden av typen: Lärarna är kunniga i sina ämnen, Jag kan rekommendera min skola till andra elever och Undervisningen håller hög kvalitet. Täby Enskilda Gymnasium fick högsta eller näst högsta resultat på samtliga kvalitetskriterier. Du kan se enkäten i sin helhet på eller på vår hemsida. Gymnasiemässor Skolan ställer ut på Dantemässan på Täby Galopp den 20 november, Vi ställer även ut på Gymnasiemässan i Älvsjö november. NOJS NOJS är ett samarbete mellan Täby Enskilda Gymnasium, Viktor Rydberg och Marina läroverket. Syftet med samarbetet är att de tre skolorna ska lära sig och inspireras av varandra. Ingången är att skolorna som är av ungefär samma storlek, är både lika och olika och att mycket finns att vinna i att lära känna varandras skolkulturer mera. Individen i Centrum Med vårt webbinstrument IC håller du dig uppdaterad om dina studier. Här finns uppgifter om dina framsteg i de olika kurserna. Vi menar att en kravlös relation är en dålig relation. Vi vill uppmuntra dig och se dig så mycket som möjligt. Ju fler som bryr sig om dig och dina studier desto bättre.

18 32 IT IT 33 en-till-en Vi tycker det är självklart att du som elev skall ha god tillgång till modern IT-teknik, som en förberedelse inför studie och yrkesliv. Kommunikationen med kurslärare och samarbeten med klasskamrater, i såväl små arbeten som större projekt, kräver detta. LIN EDUCATION Täby Enskilda Gymnasium är en 1-1-skola. Det innebär att du som elev har tillgång till en egen bärbar dator. Vi samarbetar nära med LIN Education och Apple. Alla blivande elever kommer att ha tillgång till en egen MacBook. Alla skolans lokaler är självklart utrustade med trådlöst nätverk så du kan jobba fritt i skolans lokaler (eller på gräset när solen skiner).

19 34 Vi älskar god mat Vi älskar god mat 35 Riktig kock lagar fantastisk skolmat Satsning på skolmaten Att god och vällagad riktig mat är avgörande för att man ska må bra och prestera väl är självklart för oss. Vår alldeles egna stjärnkock Tobias Bentley lagar fantastisk skolmat direkt från råvaror med mycket omsorg och kunskap. Tobias har tidigare jobbat på restaurang Grill i Stockholm. Innan sin flytt till Stockholm arbetade han som köksmästare på restaurang Höganloft i Hestra som ligger i Småland där han är född och uppvuxen. Han har arbetat som kock i tio års tid på ett flertal restauranger i Småland, Göteborg och Stockholm. - Jag ansvarar för skollunchen och det är en jättespännande uppgift. Jag tycker att skollunchen i Sverige har varit förbisedd alltför länge och nu är det dags för oss att ändra på det tillsammans, säger Tobias Bentley. Vår ambition är att vi alltid ska ha en god hemlagad lunch med både klassisk svensk husmanskost och moderna internationella maträtter. Välkommen till bords!

20 36 Välkommen Välkommen 37 Vi hälsar dig välkommen! Du som går i nian får en väldig massa glassig info från olika skolor. Det kan vara svårt att bestämma sig. Det förstår vi. Just därför är det viktigt att lita på fakta. Ställ dig frågan: Var finns de mest nöjda eleverna? Vi är stolta över vår skola. Den är bäst! Det tycker i alla fall våra elever. Täby Enskilda Gymnasium får bäst omdöme av de skolor i Stockholms län som deltagit i en gemensam kvalitetsundersökning. Med din hjälp kan vi bli ännu bättre. För det är ju så. Utan nöjda elever har vi som skola inget existensberättigande. Därför måste vi ha de bästa utbildningarna och de bästa lärarna. Det tycker vi att vi har. Förutom att de är grymt kunniga i sina ämnen är de också experter på att locka fram dina bästa sidor och utveckla dem. De älskar sina jobb och det kommer du att märka. Välkommen till vår fantastiska skola! Jan Liljegren Rektor

21 Bergtorpsvägen Hitta eller Kontakta oss Kontakta oss Telefon: E-post: Hemsida: Besöksadress: Kemistvägen 1 Täby Postadress: Box Täby Vallentuna / Upplandsväsby Kemistvägen Täby Enskilda Gymnasium N Roslagsbanan Åkersberga Täby Centrum J Stora Marknadsvägen Täby Centrum J Galoppfältet Norrtälje Stockholm Täby Galopp E18 Norrtäljevägen Stockholm

2011/2012. Öppet hus fredag 2 december 2011 torsdag 2 februari 2012 torsdag 3 maj 2012. Mindre skola, mer skola

2011/2012. Öppet hus fredag 2 december 2011 torsdag 2 februari 2012 torsdag 3 maj 2012. Mindre skola, mer skola 2011/2012 Öppet hus fredag 2 december 2011 torsdag 2 februari 2012 torsdag 3 maj 2012 Mindre skola, mer skola Innehåll Inledning Om skolan...1 Utbildningar Estetmedia...2 Estetik och media...2 Sam...4

Läs mer

2013/2014. Öppet hus fredag 30 november 2012 fredag 1 februari 2013 torsdag 2 maj 2013. Passion för lärande

2013/2014. Öppet hus fredag 30 november 2012 fredag 1 februari 2013 torsdag 2 maj 2013. Passion för lärande 2013/2014 Öppet hus fredag 30 november 2012 fredag 1 februari 2013 torsdag 2 maj 2013 Passion för lärande Passion för lärande Vår vision Vi vill vara en plats där elever och lärare vågar. En plats där

Läs mer

Välkomna! Informationskväll 24 september 2014

Välkomna! Informationskväll 24 september 2014 Välkomna Informationskväll 24 september 2014 Ingrid Crabo, biträdande rektor Jan Liljegren, rektor En månad sedan... Upprop - album ...18 augusti 2014 Upprop - album Uppropet 9.00 Upprop - album Resan

Läs mer

Mindre skola, mer skola. Samhällsvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet. Författarprogrammet Medieprogrammet

Mindre skola, mer skola. Samhällsvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet. Författarprogrammet Medieprogrammet Mindre skola, mer skola Samhällsvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Författarprogrammet Medieprogrammet Innehåll Utbildningar Samhällsvetenskapsprogrammet...4-7 -Samhälle...4 -Kultur...5 -Ekonomi

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Pris i SEK för program Läsåret 2017/2018 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet Inriktningar - fritid och hälsa samt pedagogiskt arbete Ekonomiprogrammet Inriktningar - ekonomi samt juridik IB-programmet - International

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Pris i SEK för program Läsåret 2015/2016 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

Carl Adolph Agardhgymnasiet

Carl Adolph Agardhgymnasiet Carl Adolph Agardhgymnasiet Samhällsvetenskapsprogrammet Humanistiska programmet Du behöver inte vara bäst när du kommer - du är det när du slutar Språk är mycket mer än glosor och grammatik,. Det märker

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 8 november EKONOMI SAMHÄLL. Ekonomi Medier, information & kommunikation GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 8 november GÖTEBORG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI SAMHÄLL Ekonomi Medier, information & kommunikation Världen utanför skolan är ditt klassrum. Mitt i stan öppnar

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap Programstruktur Beteendevetenskap är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 24 april 18 mars 6 april 29 maj 22 april 11 maj 3 juli 22 april 11 maj 21 augusti 29 april 3 augusti 25 september

Läs mer

Roligare att lära lättare att lyckas!

Roligare att lära lättare att lyckas! Roligare att lära lättare att lyckas! Samhällsvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Under vår tid här har vi ofrivilligt, och många gånger omedvetet, ständigt ställts inför nya utmaningar, och

Läs mer

Härjedalens Gymnasium presenterar

Härjedalens Gymnasium presenterar Härjedalens Gymnasium presenterar Högskoleförberedande program 2015-04-29 Härjedalens gymnasium... ligger i Sveg och vi ger från hösten 2016 sju nationella program. Vi har närmare 200 elever och vi erbjuder

Läs mer

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl GÄRDET Öppet hus 27 jan kl. 12.00-14.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vi vill få dig att utvecklas, växa och få de bästa förutsättningarna för framtiden och för vidare studier. När du tar studenten

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 8 januari 18 november - 14 december 12 februari 6 januari 25 januari 19 mars 10 februari 1 mars 23 april 17 mars

Läs mer

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi Ekonomi På görs flera studiebesök på lokala företag och domstolar och du får möjlighet att lyssna till intressanta föreläsare! Du som söker EKONOMIPROGRAMMET väljer en studieförberedande utbildning inom

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation Media, information & kommunikation är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap

Programkatalog. Uddevalla Öppet hus Torsdag 22 november NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL. Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Programkatalog Uddevalla 2019 Öppet hus Torsdag 22 november UDDEVALLA GYMNASIEUTBILDNING 2019 NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Gör skillnad för världen redan

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) ska utveckla elevernas kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl GÖTEBORG Öppet hus 20 jan kl. 12.00-14.00 VI FLYTTAR TILL VALLGATAN! Bästa förberedelsen för vidare studier Jag välkomnar dig till en familjär, kamratlig och centralt belägen skola där kvaliteten på din

Läs mer

2010/2011. Mindre skola, mer skola. Öppet hus

2010/2011. Mindre skola, mer skola. Öppet hus 2010/2011 Mindre skola, mer skola Öppet hus fredag 27 november 2009 torsdag 4 februari 2010 torsdag 6 maj 2010 INNEHÅLL Utbildningar Samhällsvetenskapsprogrammet 4-5 -Samhälle 4 -Kultur 4 -Ekonomi och

Läs mer

Välkomna! Öppet Hus 2017

Välkomna! Öppet Hus 2017 Välkomna! Öppet Hus 2017 Humanistiska programmet SPYKEN År 1848 År 1869 År 1968 År 1986 År 2016 GENOM TIDERNA Skolan grundas. Skolan heter Realskolan i Lund och har bara 15 elever. Elevantalet ökar därefter

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 9 januari 28 november 15 december (21 december NTI) 13 februari 7 januari 26 januari 20 mars 11 februari 2 mars

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Kursutbud distans Gymnasiekurser Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 20 augusti 12 maj 7 augusti 24 september 11 augusti 4 september 29 oktober 15 september 9 oktober 3 december 20

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning - Klassrumskurser

Gymnasial vuxenutbildning - Klassrumskurser Vuxenutbildning på grundskolenivå Biologi Engelska Fysik Geografi Hem- och konsumentkunskap Historia Kemi Matematik Religionskunskap Samhällskunskap Svenska Svenska som andraspråk 1 300 poäng Gymnasial

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Humanistiska programmet

Humanistiska programmet Humanistiska programmet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b och 2b - kultur 200 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b 100 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Fakta om gymnasieexamen...3

Fakta om gymnasieexamen...3 Gymnasieexamen Innehållsförteckning Fakta om gymnasieexamen...3 Inriktningar som leder till en yrkesexamen Barn och fritidsprogrammet...4 Handels- och administrationsprogrammet...6 Hotell- och turismprogrammet...8

Läs mer

Välkommen till Spyken 2015-2016!

Välkommen till Spyken 2015-2016! Välkommen till Spyken 2015-2016! Några värdeord kunskap Så tycker eleverna om skolan 2014: Jag trivs i skolan 89% Det är positiv stämning på skolan 91% Förhållandet mellan personal och elev präglas av

Läs mer

Välkomna. till Nacka gymnasium. Samhällsvetenskapsprogrammet

Välkomna. till Nacka gymnasium. Samhällsvetenskapsprogrammet Välkomna till Nacka gymnasium Samhällsvetenskapsprogrammet Ekonomi & Samhälle Rektor Helen Bejmar Agenda Nacka gymnasium Mål för SA-programmet Uppläggning Inriktningar - Beteendevetenskap - Medier, information

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium För dig som vill arbeta med människor På Barn- och fritidsprogrammet får du som elev vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) under minst 15 veckor, fördelat på tre år. Din första APL börjar redan

Läs mer

Humanistiska programmet (HU)

Humanistiska programmet (HU) Humanistiska programmet (HU) Humanistiska programmet (HU) ska utveckla elevernas kunskaper om människan i samtiden och historien utifrån kulturella och språkliga perspektiv, lokalt och globalt, nationellt

Läs mer

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:...

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:... NUVARANDE SKOLA OCH KURSER Uppgifter angående nuvarande skola: Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Tel:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors

Läs mer

TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet

TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet TEKNIKPROGRAMMET Mål för programmet Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och utbildningen ska i första hand förbereda för vidare studier i teknikvetenskap och naturvetenskap men också i

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogramme SPYKEN 2018/19

Samhällsvetenskapsprogramme SPYKEN 2018/19 Samhällsvetenskapsprogramme SPYKEN 2018/19 SPYKEN 2017/18 Estetiska programmet 280 elever Humanistiska programmet 90 elever Naturvetenskapsprogrammet 370 elever Samhällsvetenskapsprogrammet 400 elever

Läs mer

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl MALMÖ Öppet hus 30 jan kl. 18.00-20.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vår vision lyder: Skolan där varje elev kan lyckas! Vad betyder det då att lyckas? Ja, det varierar självklart utifrån vilka förutsättningar,

Läs mer

Samhälle. Rektor Helen Bejmar Nacka gymnasium 2

Samhälle. Rektor Helen Bejmar Nacka gymnasium 2 Samhälle Rektor Helen Bejmar 2019-01-28 2 1 Agenda Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap / Utland Särskild variant Konst och

Läs mer

Val inför årskurs 2 & 3. Samhällsvetenskapsprogrammet 13 januari 2016

Val inför årskurs 2 & 3. Samhällsvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Val inför årskurs 2 & 3 Samhällsvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Din framtid Studera? Jobba? Resa? Praktik? Utomlandsstudier? Hur tänker du? Du har möjlighet att välja själv Individuell studieplan

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18

Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18 Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18 SPYKEN 2017/2018 Estetiska programmet 280 elever Humanistiska programmet 90 elever Naturvetenskapsprogrammet 370 elever Samhällsvetenskapsprogrammet 370 elever

Läs mer

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum.

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum. Samhällsvetenskap Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskole för beredande program vilket innebär att du blir behörig att söka till universitet och högskola. Du får en bred utbildning där fokus ligger

Läs mer

Ekonomiprogrammet (EK)

Ekonomiprogrammet (EK) Ekonomiprogrammet (EK) Ekonomiprogrammet (EK) ska utveckla elevernas kunskaper om ekonomiska samhällsförhållanden, om företagens roll och ansvar, om att starta och driva företag samt om det svenska rättssamhället.

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15 Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15 Spyken Läsåret 2013/2014 Estetiska programmet Humanistiska programmet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Totalt 176 elever 82 elever 360

Läs mer

STOCKHOLM IT TEKNIK IT DESIGN

STOCKHOLM IT TEKNIK IT DESIGN STOCKHOLM IT TEKNIK IT DESIGN BYGG FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet utvecklas du från att konsumera IT till ha kunskapen att producera den nya teknologin. IT-Gymnasiet utbildar inom olika områden av den nya

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Det vi har gemensamt elever och lärare på BF-programmet på Guteskolan Södra är att vi alla gillar fart och fläkt. Vi ärkreativa i vårt arbete och gillar utmaningar.

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Kursutbud komvux Kursutbud till kursstarten 11 augusti Sista ansökningsdag är 6 maj

Kursutbud komvux Kursutbud till kursstarten 11 augusti Sista ansökningsdag är 6 maj Kursutbud komvux Kursutbud till kursstarten 11 augusti Sista ansökningsdag är 6 maj FRISTÅENDE KURSER PÅ GRUNDLÄGGANDE NIVÅ ENGELSKA Engelska grund, steg 1, nybörjare Skola: ABF Vux, Cuben Utbildning,

Läs mer

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2018/2019. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2018/2019. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Individuellt Val Berzeliusskolan Läsåret 2018/2019 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

Individuellt Val. Katedralskolan Läsåret 2019/2020

Individuellt Val. Katedralskolan Läsåret 2019/2020 Individuellt Val Katedralskolan Läsåret 2019/2020 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vi kan

Läs mer

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!)

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!) SA > Beteendevetenskap SA > Samhällsvetenskap EK > Ekonomi EK > Juridik ES > Design ES > Film & skådespeleri ( nyhet!) FIGIT.SE ÖPPET HUS > lördag 17/11, 10.00-12.30 Välkommen till oss i Folkets Hus,

Läs mer

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2018/2019

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2018/2019 Individuellt Val skolan Läsåret 2018/2019 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Du är aldrig garanterad

Läs mer

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 15 november EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL

Programkatalog. Öppet hus Torsdag 15 november EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Programkatalog 2019 Öppet hus Torsdag 15 november VARBERG GYMNASIEUTBILDNING 2019 EKONOMI EKONOMI NATUR NATUR SAMHÄLL SAMHÄLL Ekonomi Juridik Natur Natur & samhälle Samhäll Beteendevetenskap Gör dig redo

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2013/14

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2013/14 Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2013/14 Spyken 2011 Vår vision SPYKEN ger dig kunskap, kompetens och positiva erfarenheter för framtiden! ÄR SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET PÅ SPYKEN NÅGOT FÖR DIG? Är

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2019/2020. Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig.

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2019/2020. Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Individuellt Val Berzeliusskolan Läsåret 2019/2020 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2016/2017. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2016/2017. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Individuellt Val Berzeliusskolan Läsåret 2016/2017 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

Nacka gymnasium. Välkommen till Nacka gymnasium och naturvetenskapsprogrammet! Rektor Jarl Axelsson Nacka gymnasium 2

Nacka gymnasium. Välkommen till Nacka gymnasium och naturvetenskapsprogrammet! Rektor Jarl Axelsson Nacka gymnasium 2 Välkommen till och naturvetenskapsprogrammet! Rektor Jarl Axelsson 2019-01-28 2 1 Examensmål för naturvetenskapsprogrammet Uppläggning Inriktningar 2019-01-28 3 Två skolor enl. skollagen / Natur & Teknik

Läs mer

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2015/2016. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2015/2016. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Individuellt Val skolan Läsåret 2015/2016 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

Engelska grund, steg 4 - Kväll... ABF Vux, Cuben utbildning, Lernia, Studium, Vuxenskolan

Engelska grund, steg 4 - Kväll... ABF Vux, Cuben utbildning, Lernia, Studium, Vuxenskolan Sök till komvux! börja studera 21 OKTOBER Sök senast 27/8-13 FRISTÅENDE KURSER PÅ GRUNDLÄGGANDE NIVÅ ENGELSKA Engelska grund, nybörjare... ABF Vux, Cuben utbildning, Vuxenskolan Engelska grund, nybörjare

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Naturvetenskapsprogrammet (NA) Naturvetenskapsprogrammet (NA) Naturvetenskapsprogrammet (NA) ska utveckla elevernas kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden och om kemiska processer.

Läs mer

KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM)

KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM) KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM) 1 OM PLUSGYMNASIET INNEHÅLL PLUSGYMNASIET FINNS PÅ 12 ORTER I LANDET. VI ÄR EN DEL AV ACADEMEDIA SOM ÄR NORDENS

Läs mer

Programplaner och annan viktig information

Programplaner och annan viktig information Programplaner och annan viktig information Fridegårdsgymnasiet presenterar i den här broschyren våra programplaner och annan viktig information som förklarar hur programmen är uppbyggda. Hösten 2011 görs

Läs mer

För dig som vill vidare. Mycket vidare.

För dig som vill vidare. Mycket vidare. För dig som vill vidare. Mycket vidare. 2013 Jag ska bli jurist och jobba med jämställdhetsfrågor För att veta vad man ska bli, så måste man förstå hur man ska bli det Jag vill jobba med finansiella lösningar

Läs mer

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik Högskoleförberedande Ekonomiprogrammet Inriktningar Ekonomi Juridik Jag skulle säga att det bästa med PB är undervisningen och lärarna. En annan sak som är bra är att det är en avslappnad miljö. Alla får

Läs mer

Poängplaner för elever som börjar åk 1 hösten 2016. Bläddra fram till aktuellt program

Poängplaner för elever som börjar åk 1 hösten 2016. Bläddra fram till aktuellt program Poängplaner för elever som börjar åk 1 hösten 2016 Bläddra fram till aktuellt program 1 Bygg- och anläggningsprogrammet 2 Barn- och fritidsprogrammet 3 Ekonomiprogrammet 4 El- och energiprogrammet 5 Estetiska

Läs mer

Program på Aspero Idrottsgymnasium

Program på Aspero Idrottsgymnasium ASPERO Program på Aspero Idrottsgymnasium Idrotten Alla elever på Aspero har idrott som individuellt val. Idrotten genomför vi som grenspecifik teknisk/taktisk träning, fysträning och idrottsteori. Vi

Läs mer

Engelska grund, steg 4 - Kväll... ABF Vux, Cuben utbildning, Lernia, Studium, Vuxenskolan

Engelska grund, steg 4 - Kväll... ABF Vux, Cuben utbildning, Lernia, Studium, Vuxenskolan Sök till komvux! börja studera 7 JANUARI Sök mellan 1-29 Okt FRISTÅENDE KURSER PÅ GRUNDLÄGGANDE NIVÅ ENGELSKA Engelska grund, nybörjare... ABF Vux, Cuben utbildning, Vuxenskolan Engelska grund, nybörjare

Läs mer

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet Poängplaner Spånga Gymnasium Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet 2013-2016 Inriktningsprofil Djurkunskap Preliminär poängplan 2013-2016 Åk 1 Åk 2 Åk 3 SUMMA KURS Ht Vt Ht Vt Ht Vt poäng timmar GYMNASIEGEMENSAMMA

Läs mer

RIG RIKSIDROTTSGYMNASIET SNOWBOARD SNOWBOARD EK. EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR SNOWBOARD: 5 BEHÖRIGHETSKRAV

RIG RIKSIDROTTSGYMNASIET SNOWBOARD SNOWBOARD EK. EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR SNOWBOARD: 5 BEHÖRIGHETSKRAV RIKSIDROTTSGYMNASIET EK EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR : 5 FÖR DIG SOM satsar på en internationell karriär på elitnivå inom snowboard. Du får möjlighet att kombinera din elitsatsning

Läs mer

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM ASPERO IDROTTSGYMNASIUM 2018/2019 Göteborg Träna och plugga på samma gång! Aspero skapar vinnare! Socialt, i idrotten och i studierna. Aspero är en unik skola. Alla elever är aktiva idrottare. Vi har höga

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Välkommen till SjölinsKungsholmen!

Välkommen till SjölinsKungsholmen! KUNGSHOLMEN Välkommen till SjölinsKungsholmen! VAR MED OSS FRÅN BÖRJAN! Från höstterminen 2017 finns Sjölins Ekonomiska på Kungsholmen i Stockholm. Adressen blir Sysslomansgatan 18, ett stenkast från kommunikationerna

Läs mer

Ekonomiprogrammet (EK)

Ekonomiprogrammet (EK) 216 gymnasieskola 2011 (EK) Examensmål för ekonomiprogrammet Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst

Läs mer

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik Högskoleförberedande Ekonomiprogrammet Inriktningar Ekonomi Juridik Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig skola där alla är trevliga mot varandra och det är en positiv

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made SÖDERMALM Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium på Södermalm i Stockholm, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara seminarier, öppna redovisningar

Läs mer

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan VÄRMDÖ GYMNASIUM vid Gullmarsplan PROGRAMKATALOG 2016-2017 2500:- EK NA SA TE ES Ekonomiprogrammet Marknadsföring och Juridik s. 7 Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap och Forskning-Journalistik s.

Läs mer

IT TEKNIK IT NATUR IT MUSIK IT SAMHÄLLE IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT NATUR IT MUSIK IT SAMHÄLLE IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT NATUR IT MUSIK IT SAMHÄLLE IT-PROGRAMMET BYGG FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet utvecklas du från att konsumera IT till att ha kunskapen att producera den nya teknologin. Eftersom IT-Gymnasiet utbildar

Läs mer

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Gymnasievalet Mina uppgifter Martina Håkansson Studie- och yrkesvägledare Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Måndag 08.00-14 Tisdag 08.00-15 Onsdag 08.00-16.30 Tider gymnasievalet Hösten:

Läs mer

Poängplaner Vadsbogymnasiet

Poängplaner Vadsbogymnasiet Poängplaner Vadsbogymnasiet 2013-2016 Elever som börjar ht -13 Reviderad 2013 05 02 Bygg- och anläggningsprogrammetåk 1 Åk 2 Åk 3 Historia 1a1 50 50 Naturkunskap 1a1 50 50 Samhällskunskap 1a1 50 25 25

Läs mer

Välkommen till Spyken och NA-programmet

Välkommen till Spyken och NA-programmet Välkommen till Spyken och NA-programmet Spyken 2011 Vår vision SPYKEN ger dig kunskap, kompetens och positiva erfarenheter för framtiden! Förmågor för morgondagens samhälle okreativitet osjälvständighet

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Naturvetenskapsprogrammet (NA) 246 gymnasieskola 2011 (NA) Examensmål för naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier

Läs mer

Val inför årskurs 2 & 3. Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016

Val inför årskurs 2 & 3. Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Val inför årskurs 2 & 3 Naturvetenskapsprogrammet 13 januari 2016 Din framtid Studera? Jobba? Resa? Praktik? Utomlandsstudier? Hur tänker du? Du har möjlighet att välja själv Individuell studieplan Ansvaret

Läs mer

Samhällsprogrammet beteendevetenskap

Samhällsprogrammet beteendevetenskap Samhällsprogrammet beteendevetenskap Elever: Mina Vesterberg, Nora Nilcrants (SB16B) Filippa Levin Ahl, Olle Morsing (SB16A) Lärare: Sara Hillborg (Samhällskunskap och spanska) Niklas Hedman (Sociologi,

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet.

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskapsprogrammet www.hvitfeldtska.se Naturvetenskapsprogrammet med både bredd och spets Naturvetenskapsprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet ger dig en spännande och stimulerande utbildning som

Läs mer

Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2015

Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2015 Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2015 En modern kvalitetsskola i centralt läge Hermods Gymnasium driver kvalitetsskolor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Skolorna förenar tradition och

Läs mer

Barn och fritidsprogrammet BF

Barn och fritidsprogrammet BF KUNGSHÖGASKOLAN Barn och fritidsprogrammet BF Programmet för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar Vårt fokus ligger på ledarskap, hälsa och utveckling. På Barn- och fritidsprogrammet får du

Läs mer

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 C M Y CM MY CY CMY K Risbergska skolan en modern klassiker ligger cirka tio minuter från Örebro city i en grön miljö med Svartån och Karlslund alldeles runt knuten. I denna

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2016/17

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2016/17 Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2016/17 SPYKEN 2016/17 Estetiska programmet 270 elever Humanistiska programmet 90 elever Naturvetenskapsprogrammet 360 elever Samhällsvetenskapsprogrammet 390 elever

Läs mer