Ri_logga.pdf CMY

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY"

Transkript

1 Ri_logga.pdf C M Y CM MY CY CMY K

2 Risbergska skolan en modern klassiker ligger cirka tio minuter från Örebro city i en grön miljö med Svartån och Karlslund alldeles runt knuten. I denna miljö är det lätt att förstå varför Risbergska skolan valt devisen För kultur och hälsa. På Risbergska köper du inte grisen i säcken! Vi har en lång erfarenhet av framgångsrikt skolarbete och kan verkligen säga att vi är bra på det vi gör! Risbergska skolan är en skola som inte har några andra vinstintressen än att du som elev ska trivas, känna dig trygg och få en bra utbildning. Då får du goda möjligheter att skapa dig en bra framtid och samtidigt bidra till att vårt samhälle blir ännu bättre. På Risbergska har du alla möjligheter till olika former av utomhusaktiviteter. Du kommer även att ha tillgång till vår fina idrottsanläggning där du kan utöva det mesta i idrottsväg. Skolan arbetar målmedvetet för att Du som elev ska få vara med om en massa kulturella och hälsoinriktade aktiviteter. Skolan har kunniga, engagerade och en mycket hög andel behöriga lärare med en sammanlagd erfarenhet av undervisning på över 2100 år! Vi har bärbara datorer som du lånar under skoldagen och vill du ta med din egen dator så har vi trådlöst nätverk på hela skolan. Att du känner dig trygg och trivs på skolan är jätteviktigt! För att hjälpa dig med detta har vi ett elevhälsoteam med skolsköterskor, kuratorer, studieoch yrkesvägledare, specialpedagoger med mera. Risbergska skolan är även ett riksgymnasium för döva och hörselskadade, RGD/RGH. Det medför bland annat att du kan studera samtliga nivåer av teckenspråk om du skulle vilja det. Vi har även ett stort antal internationella utbyten vilket gör att chansen finns att just du kan få spendera någon eller några veckor i ett annat land under dina studier. Våra lokaler är fina och vi har en bra skolrestaurang med god mat. Vi har ett välsorterat skolbibliotek och ett eget vaktmästeri som sköter om skolan - och allt detta för att du ska få en så bra skolgång som möjligt under de år som du studerar på Risbergska. Vi erbjuder dig ett brett utbud av program och ett mycket stort urval av olika kurser och meritpoängskurser. Vi hjälper dig att öppna dörrar till nya möjligheter. Vi vill se dig ta examen fullproppad av nya erfarenheter och med en bred utbildning. Vi strävar mot att Du efter din examen ska ha behörighet till fortsatta studier. Den senaste statistiken visar att Risbergska skolans elever lyckats mycket bra med sina studier och deras resultat är i topp i Örebro låt oss hjälpa dig att bli en av dem. Vi ser fram emot att ha just dig som elev på vår fina skola. Vill du läsa mer om skolan och de val du kan göra hos oss är du välkommen in på vår hemsida Välkommen till möjligheternas skola - Risbergska skolan! Nyhet 2011 Du söker till Elitidrottsgymnasiet på dina idrottsliga meriter. Blir du antagen kommer du därefter att få göra ett programval. Följande program är tillgängliga på Risbergska skolan Naturvetenskapsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet

3 ... Risbergska skolan en modern klassiker

4 Barn- och fritidsprogrammet Vill du arbeta med människor i alla åldrar - barn, ungdomar och äldre? Då är detta rätt program för dig! Barn och fritidsprogrammet är en yrkesförberedande utbildning för dig som vill arbeta med barn, ungdomar och äldre Utbildningen lägger en god grund för arbete inom pedagogik och ledarskap, förskola, fritidshem och skola. Du kan även arbeta inom den sociala sektorn och inom fritidsektorn. Programmet förbereder dig också för yrken som kräver ytterligare studier i någon form. Programmet har 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (Apl) jämnt fördelat över dina tre gymnasieår. Teori och praktik varvas under utbildningen och ger tillsammans en varierad utbildning. Det finns tre nationella inriktningar på programmet som du väljer under årskurs 1. Socialt arbete Pedagogiskt arbete Fritid och Hälsa Det finns även flera kurser att läsa inom ramen för programfördjupning som gör att du med aktiva val sätter din egen prägel på det program du läser. Till exempel kan du läsa kurser som gör dig förberedd för yrken som badpersonal, som personal på idrottsplats, personlig tränare, väktare, personlig assistent, barnskötare, elevassistent med mera. På Risbergska skolan har du om du är intresserad möjlighet att genomföra praktik i utlandet under årskurs 2. Risbergska skolan erbjuder ett flertal profiler inom ramen för Individuellt val och programfördjupning. Ledarskaps- och hälsoprofilen samt Räddningsprofilen är exempel på vad du kan välja på Barn- och Fritidsprogrammet. I samarbete med andra skolor i Örebro kommun erbjuder vi också ett antal platser på det nya Elitidrottsgymnasiet i Örebro. Du kan läsa mer om alla profiler på Risbergska skolans hemsida.

5

6 Estetiska programmet Estetiska programmet på Risbergska skolan sjuder av energi, kreativitet och entusiasm! Estetiska programmet, möjligheternas program, är studieförberedande men också delvis yrkesförberedande för yrken inom kulturområdet och för estetiska yrken. Estetiska programmet är ensamt om att förbereda för konstnärliga högskolestudier. Är du intresserad av att få spela eller sjunga i olika musikaliska sammanhang som ensemble, konserter och kör med stor genrebredd? Gillar du att skapa musik och intresserar du dig för ljudteknik? Är du nyfiken på den sceniska dansen som balett, modern och nutida dans, jazzdans och på att utveckla ditt rörelsespråk? Vill du få chansen att pröva andra dansstilar som street och flamenco? Fascineras du av uttrycksmedel som foto, film, multimedia och berättande ur ett estetiskt perspektiv? Vill du komma väl förberedd för studier på universitet och högskola? Kanske söker du ett program som kan utmana och möta alla ovanstående intresseområden? Du kan sluta leta nu - Estetiska programmet på Risbergska skolan är programmet för dig. Här finns inriktningarna Musik, Dans och Estetik och media. Vi erbjuder dig också möjligheten att bredda din utbildning och kombinera musik, dans och teater i det vi kallar musikal och som bara finns här.

7

8 Naturvetenskapsprogrammet Gillar du naturvetenskapliga ämnen? Gillar du att forska, lösa problem, göra experiment och dra slutsatser och tänker dig att plugga vidare på universitet och högskola? Då är det Naturvetenskapliga programmet någonting för dig. Naturvetenskapsprogrammet är ett studieföreberedande program som vänder sig till dig som siktar på fortsatta studier efter gymnasietiden. Du får träna dig i att formulera problem, genomföra experiment, dra slutsatser och rapportera resultat. Ett vetenskapligt arbetssätt utmärker studierna på naturvetenskapsprogrammet. På Risbergska skolan har vi en nationell inriktning - Naturvetenskap. Inriktningen Naturvetenskap Inriktningen ger bred kompetens och fullständig behörighet för vidare studier vid universitet och högskola. På Risbergska skolan erbjuds ett flertal profiler inom ramen för Individuellt val och programfördjupning. Räddningsprofil, Musikprofil och Dansprofil är några av profilerna på Naturvetenskapsprogrammet. I samarbete med andra skolor i Örebro Kommun erbjuder vi också ett antal platser på det nya Elitidrottsgymnasiet i Örebro. Du kan läsa mer om alla profiler på Risbergska skolans hemsida.

9

10 Samhällsvetenskapsprogrammet Är du intresserad av människor och samhällsfrågor? Gillar du media, reklam och information? Skulle du vilja arbeta som psykolog, polis, jurist,journalist, lärare, socionom med mera? Hos oss lägger du grunden för högskole- och universitetsstudier och arbete inom dessa områden. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du kunskap om samhället och individen ur olika perspektiv, du utvecklar din förmåga att diskutera, presentera och argumentera. För att få en helhetsbild och en röd tråd i utbildningen sker undervisningen delvis tematiskt. Med detta arbetssätt får du som elev ett stort eget ansvar samtidigt som du har en nära kontakt med dina lärare. Efter tre år på Samhällsvetenskapsprogrammet har du lärt dig att ta ansvar för dina egna studier, utvecklat en god förmåga att lösa problem samt förstå människan och samhällets strukturer. Detta gör att du är väl förberedd för att läsa vidare på universitet och högskola. På Risbergska skolan erbjuds dessutom ett flertal profiler inom ramen för Individuellt val och programfördjupning. På det Samhällsvetenskapliga programmet kan Du bland annat välja mellan Räddningsprofil, Musikprofil och Dansprofil. Du kan läsa mer om alla profiler på Risbergska skolans hemsida.

11

12 På Samhällsvetenskapsprogrammet kan du läsa följande inriktningar. Inriktningen Beteendevetenskap Inom inriktningen Beteendevetenskap har du möjlighet att få fördjupade kunskaper om människors utveckling och hur de agerar i olika sammanhang. Du kommer att studera människor som individer, som gruppdeltagare och som en del av samhället bl.a. genom fördjupade studier i psykologi och ledarskap. På Risbergska skolan har vi lång erfarenhet av beteendevetenskap, då vi arbetat med ett beteendevetenskapligt program sedan Vi har ett etablerat samarbete med Örebro universitet och institutionen Juridik, psykologi sociologi (JPS). På den beteendevetenskapliga inriktningen sker undervisningen till övervägande del tematiskt. Inriktningen Medier, information och kommunikation Inom inriktningen Medier, information och kommunikation får du fördjupa dig i mediernas roll i samhället och i den historiska utvecklingen både när det gäller traditionella massmedier och nya medieformer. Här kommer du att utveckla dina kunskaper om kommunikation ur ett samhällsperspektiv. Du får ökade kunskaper om mediernas påverkan på samhället och du lär dig hur du med hjälp av olika media får fram ett budskap på bästa sätt. Inriktningen ger en grund för journalistik, reklam och information. Du lär dig att praktiskt formulera mediebudskap med hjälp av modern teknik. Här får du öva din förmåga att planera och genomföra medieproduktioner från idé till färdig produkt. Du kommer att kunna välja på ett stort antal fördjupningskurser inom området såsom medieproduktion, digitalt skapande, fotografisk bild med mera. Inriktningen Samhällsvetenskap Inom inriktningen Samhällsvetenskap kommer du att fördjupa dina kunskaper om människor och samhällsfrågor. Frågor om demokrati, rättvisa, politik, religion och hållbar utveckling är viktiga. Du får kunskap om människan förr och nu, här och i andra länder. Vi har goda internationella kontakter och du har möjlighet att delta i flera utbyten med andra länder. Vi jobbar i väl fungerande arbetslag och tycker det är viktigt att variera undervisningen, därför varvar vi temaperioder där vi jobbar ämnesövergripande med perioder då vi läser ämnesvis. Aktivt lärande är ett arbetssätt som vi tycker fungerar bra, det vill säga simuleringar, FN-rollspel, Miniriksdag och värderingsövningar.

13

14 Humanistiska programmet Vill du ha en framtid inom EU, arbeta som guide, översättare, arkeolog, antropolog, bibliotekarie, psykolog, lärare eller filosof? Eller gillar du helt enkelt bara språk? Välkommen till Humanistiska programmet! Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program som tar sin utgångspunkt i humaniora, det vill säga människan nu och förr, här och i andra länder, kulturellt och språkligt. Med hjälp av kunniga lärare läser du bland annat språk, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi. Du har dessutom chans att få åka och verkligen testa några av de språk du läser hos oss i något eller några av de länder som vi har ett internationellt utbyte med. Språklig inriktning Här läser du latin och ytterligare ett språk samt studerar hur det egna språket och främmande språk fungerar i samhället. Kulturell inriktning Du studerar kulturens påverkan på människan och människans påverkan på kulturen Du fördjupar dig i filosofi, kulturoch idéhistoria och litteratur och du får dessutom läsa psykologi. På det Humanistiska programmet väljer du mellan språklig och kulturell inrktning.

15

16 Risbergska skolan BESÖKSADRESS Hagagatan 53 POSTADRESS Box 31150, Örebro Fax

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

VÅRA PROGRAM 2013/14

VÅRA PROGRAM 2013/14 VÅRA PROGRAM 2013/14 INNEHÅLL Välkommen till Holavedsgymnasiet 4 5 Holavedsgymnasiets utbildningar 6 Barn- och fritidsprogrammet 7 Bygg- och anläggningsprogrammet 8 Ekonomiska programmet 9 El- och energiprogrammet

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Jönköping Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Västerås läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Malmö / Lund Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt

Läs mer

PROGRAMKATALOG 2015 2016. VI GUIDAR DIG till din framtid

PROGRAMKATALOG 2015 2016. VI GUIDAR DIG till din framtid PROGRAMKATALOG 2015 2016 VI GUIDAR DIG till din framtid Nu är det dags INNEHÅLL 05 Om Alströmergymnasiet 07 Att studera i Alingsås 09 Barn- och fritidsprogrammet BF 11 Bygg- och anläggningsprogrammet BA

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Stockholm Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MALMÖ LATINSKOLA LÄSÅRET 15/16 ALLA VÅRA UTBILDNINGAR ÄR HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE!

VÄLKOMMEN TILL MALMÖ LATINSKOLA LÄSÅRET 15/16 ALLA VÅRA UTBILDNINGAR ÄR HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE! VÄLKOMMEN TILL MALMÖ LATINSKOLA LÄSÅRET 15/16 ALLA VÅRA UTBILDNINGAR ÄR HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE! ÖPPET HUS 25 NOV 2014 OCH 21 JAN 2015 KL 18.00-20.00 VÄLKOMMEN! FOTO: BJÖRN HOLMBERG VÄLKOMMEN TILL MALMÖ LATINSKOLA

Läs mer

Öppnar nya möjligheter! HV SA HA EE EK IM ES NA BF PROGRAMKATALOG 2014. -Måste jag välja?

Öppnar nya möjligheter! HV SA HA EE EK IM ES NA BF PROGRAMKATALOG 2014. -Måste jag välja? -kan jag kombinera plugg med min idrott utan att tappa viktiga poäng? -På vilka program får man starta eget företag? -Hur gör jag om mina betyg inte räcker till? -Måste jag välja? -Jag vill jobba som ljudtekniker,

Läs mer

DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID

DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID VÄLKOMMEN TILL NÖSNÄSGYMNASIET! Välkommen till en gymnasieskola med stort utbildningsutbud och många möjligheter. INNEHÅLL: Här möter du en trygg atmosfär med god stämning och

Läs mer

Din resa börjar här.

Din resa börjar här. Din resa börjar här. Vi guidar dig genom det breda utbudet i Örebro kummuns gymnasieskolor. Varje skola presenteras och Programguiden hjälper dig att hitta den utbildning som passar bäst. orebro.se/gymnasieskola

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Linköping Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

Utbildningsprogram 2015

Utbildningsprogram 2015 Utbildningsprogram 2015 KUNSKAPEN I CENTRUM DIN FRAMTID VÅR UTMANING Utan tvekan vet vi att din framtid påverkas av de val du gör idag, här och nu. För i framtiden väntar ju ditt drömjobb på dig. Oavsett

Läs mer

Bildning och kreativitet

Bildning och kreativitet Bildning och kreativitet Det här är en skola för dig med höga ambitioner De kommande tre åren är viktiga. Det kommer att bli spännande år med många nya vänner. Du kommer också att ställas inför stora utmaningar

Läs mer

Läsåret 2015/2016. Program väljaren. Örebro degerfors hallsberg hällefors karlskoga kumla lindesberg

Läsåret 2015/2016. Program väljaren. Örebro degerfors hallsberg hällefors karlskoga kumla lindesberg Läsåret 2015/2016 Program väljaren Örebro degerfors hallsberg hällefors karlskoga kumla lindesberg Innehåll Välkommen till oss! Del 2 Allmän information om gymnasieskolan resterande delen av katalogen

Läs mer

Hermods Gymnasium Stockholm hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014

Hermods Gymnasium Stockholm hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014 Hermods Gymnasium Stockholm hermodsgymnasium.se Läsår 2013/2014 En modern kvalitetsskola i innerstaden Hermods Gymnasium driver kvalitetsskolor i Sveriges tre största städer, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer

Programkatalog 2013. Gullmarsgymnasiet Lysekil Sotenäs

Programkatalog 2013. Gullmarsgymnasiet Lysekil Sotenäs Programkatalog 2013 Gullmarsgymnasiet Lysekil Sotenäs Välkommen till Gullmarsgymnasiet i en ny skola I februari 2012 flyttade Gullmarsgymnasiets 750 elever tillsammans med ca 100 anställda in i den nya

Läs mer

Rektorerna Jan ES Johansson och Bengt Arnrud

Rektorerna Jan ES Johansson och Bengt Arnrud K U R S K A T A L O G 2 0 1 0 E T T G Y M N A S I U M - T U S E N M Ö J L I G H E T E R 1 Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till oss på Mönsteråsgymnasiet. Hos oss kan du skaffa dig en bra start på

Läs mer

Bildning och kreativitet

Bildning och kreativitet Bildning och kreativitet Det här är en skola för dig med höga ambitioner De kommande tre åren är viktiga. Det kommer att bli spännande år med många nya vänner. Du kommer också att ställas inför stora utmaningar

Läs mer

Dags att välja gymnasium

Dags att välja gymnasium Dags att välja gymnasium Gymnasievalet 2015 Välkommen till Botkyrkas gymnasium Botkyrka har fantastiska gymnasieskolor: S:t Botvids gymnasium, Tullinge gymnasium, Tumba gymnasium och S:t Botvids gymnasiesärskola.

Läs mer

SUNDSVALLS GYMNASIUM UTBILDNINGSKATALOG 2010

SUNDSVALLS GYMNASIUM UTBILDNINGSKATALOG 2010 SUNDSVALLS GYMNASIUM UTBILDNINGSKATALOG 2010 PROGRAMUTBUD SÅ TYCKER ELEVERNA KOMBINERA IDROTT MED STUDIER ELEVINFLYTANDE BIBLIOTEKEN ÖPPNA ALLA SKOLDAGAR CERTIFIERAD FN-SKOLA STARTA EGET MED UF ETT SÄKERT

Läs mer

STAFFANGYMNASIET 2014-2015 SÖDERHAMN

STAFFANGYMNASIET 2014-2015 SÖDERHAMN STAFFANGYMNASIET 2014-2015 SÖDERHAMN Vi öppnar dörrarna till högskolan och arbetslivet! På Staffangymnasiet kan du FÖRVERKLIGA DIN DRÖM! V alet av gymnasieutbildning är kanske Ditt första viktiga vägval

Läs mer

dina drömmar vår passion

dina drömmar vår passion KUNGSGYMNASIET Dina drömmar. Vår passion. dina drömmar vår passion + Friskola utan vinstkrav! + Behöriga lärare! + Utbildningsgaranti! + Högskoleförberedande! + Läxhjälp! + Möjligheter till utökat program!

Läs mer

Gymnasievalet 2015. Westerlundska Gymnasiet

Gymnasievalet 2015. Westerlundska Gymnasiet Gymnasievalet 2015 Westerlundska Gymnasiet Kontakta oss Rektor Ewa Berthagen tel. 0171-62 55 50 er Christian Eklöv Hagman tel. 0171-62 55 53 Estetiska programmet inriktning musik, Handels- och administrationsprogrammet,

Läs mer

Ditt resultat i fokus

Ditt resultat i fokus Välkommen till Öppet hus Globen/ Stockholm Torsdag 28 nov, kl 18-20 Måndag 9 dec, kl 18-20 Onsdag 15 jan, kl 18-20 Lördag 8 feb, kl 11-13 Tisdag 6 maj, kl 18-20 Arenavägen 23 Stockholm/Globen City Tel:

Läs mer

STRÖMBACKASKOLAN LÄSÅRET2011-2012 MÖJLIGHETERNAS GYMNASIUM

STRÖMBACKASKOLAN LÄSÅRET2011-2012 MÖJLIGHETERNAS GYMNASIUM STRÖMBACKASKOLAN LÄSÅRET2011-2012 MÖJLIGHETERNAS GYMNASIUM D u som ska börja gymnasiet hösten 2011 kommer att möta mycket nytt! Hela gymnasieskolan i Sverige förändras med nya program, nya inriktningar,

Läs mer

KOMMUNALA GYMNASIESKOLOR I SÖDERTÄLJE

KOMMUNALA GYMNASIESKOLOR I SÖDERTÄLJE Utbildningskontoret 15 16 KOMMUNALA GYMNASIESKOLOR I SÖDERTÄLJE 1 FOTO (ÄVEN OMSLAG): SAM MURAD/CRISP FILM 2 Dags att välja gymnasium! Under vintern söker alla nior till gymnasiet. Det finns 18 nationella

Läs mer

L I V E T P Y K I S T S P Y K I S T F Ö R L I V E T

L I V E T P Y K I S T S P Y K I S T F Ö R L I V E T 2015/16 SPYKEN AUG/ SEPT Välkommen Välkomstdagar med grillkväll på gården och teambuldingaktiviteter för de nya ettorna SEPT Ven-resa NA1orna NA1orna åker på exkursion till Ven OKT 24 FN-dagen SA-programmet

Läs mer

StaffangymnasieT. 2012-2013 Söderhamn. Vi öppnar dörrarna till högskolan och arbetslivet!

StaffangymnasieT. 2012-2013 Söderhamn. Vi öppnar dörrarna till högskolan och arbetslivet! StaffangymnasieT 2012-2013 Söderhamn Vi öppnar dörrarna till högskolan och arbetslivet! På Staffangymnasiet kan du FÖRVERKLIGA DIN DRÖM! V alet av gymnasieutbildning är kanske Ditt första viktiga vägval

Läs mer

Nyheter. Österlengymnasiet i Simrishamn. Nu kan du även studera kinesiska, danska och teckenspråk! Barn- och utbildningsförvaltningen informerar

Nyheter. Österlengymnasiet i Simrishamn. Nu kan du även studera kinesiska, danska och teckenspråk! Barn- och utbildningsförvaltningen informerar Nyheter Nu kan du även studera kinesiska, danska och teckenspråk! Österlengymnasiet i Simrishamn Barn- och utbildningsförvaltningen informerar Välkommen till Österlengymnasiet här börjar din framtid Många

Läs mer