Haninge. TEMA: Ung i Haninge. Sommarlovsentreprenörer EN TIDNING FRÅN HANINGEMODERATERNA NUMMER

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Haninge. TEMA: Ung i Haninge. Sommarlovsentreprenörer EN TIDNING FRÅN HANINGEMODERATERNA NUMMER 2 2012"

Transkript

1 Haninge EN TIDNING FRÅN HANINGEMODERATERNA NUMMER TEMA: Ung i Haninge Sommarlovsentreprenörer OS i London 2012

2 TEMA: Ung i Haninge Ung i Haninge INNEHÅLL Ordförande har ordet! 3 Sven Gustafsson Redaktör Joakim Goding Redaktör Cecilia Ludvin Redaktör I ett tidigare nummer av Nya Haninge hade vi ett skoltema. Detta nummer kommer att handla vad unga gör efter skolan. Under OS i London började många ungdomar med någon idrott. Vilken idrott de börjar med hänger mycket på vilka framgångar våra svenska olympier får. Idrott är mer än ädel tävlan. Idrott är viktigt. På Ingemar Stenmarks tid kunde hela Sverige stanna upp i andra åket. Idrott inspirerar unga och är en stor del av mångas fritid. Världen befinner sig just nu i en lågkonjunktur. Sverige har klarat sig bättre än de flesta andra länder tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik. Arbetslösheten i Sverige ligger också lägre. Men ungdomsarbetslösheten är alldeles för hög. Vad gör man åt det i en kommun? Det finns fler anställda i privat sektor än i offentlig sektor. Företagen och företagsamma människor betyder så mycket för ett lands ekonomi och sysselsättningen. Hur stimulerar vi unga till att bli företagare och entreprenörer? Ja, detta nummer av Nya Haninge kommer helt enkelt att handla om fritid, jobb och entreprenörskap med fokus på unga. Trevlig läsning! Trygghet och framtidstro 4 Vi måste våga satsa 5 Haninge i OS Unga Jobb 6 Entreprenörsskap 7 Vi tror på teamet 8 MUF-hörnan 8 Nya Haninge utges av Haningemoderaterna. Ansvarig utgivare: Alexandra Anstrell Foto omslagsbild: Richard Oxfält Besök oss gärna på webben: Moderaterna Haninge 28 augusti 25 september 30 oktober 27 november Kontaktuppgifter: Moderaterna i Haninge Haninge Martina möter företagare sista tisdagen varje månad kl i kommunhusets ljusgård.

3 Nya Haninge 3 Ordförande har ordet! Sommar, sommar, sommar! Det har varit skönt med lite ledighet men visst rackarns är det härligt när det drar igång igen?! Som när jag gick i småskolan, lite spänd förväntan när det drog ihop sig mot skolstart, och så brukade man få köpa något nytt i klädväg. Har missat det i år men det finns ju gott om tid :) Kampanjerna drar igång. Snart kommer ett utbildningspaket via Länsförbundet som kommer vara mycket digert och jag ber er hålla ögonen öppna. Det kommer att vara mycket bra kvalité på detta. Även Fredriks sommartal i Vaxholm kommer snart. Men då har vi vår fina Haningedag, som jag hoppas och tror kommer bli en bra dag. Hoppas att vi ses! Under hösten kommer vi fortsätta arbetet med att Lyssna och Förnya, främst genom att knacka dörr. Jag återkommer om det men jag hoppas att DU kan och vill vara med. Det är viktigt att vi tar oss tid och lyssnar på Haninges medborgare om hur de tycker att vi kan fortsätta förbättra Haninge. Då kan vi också passa på att värva en medlem eller två, var :) Ser fram emot en härlig höst med många moderata kamapnjer, härlig gemenskap och ett stort antal nya medlemmar! Alexandra Anstrell ordförande i Haningemoderaterna vid Rudan med en liten hälsning om hur viktiga de är. Haningemoderaterna älskar att kampanja. Vi ordnar Lyssna & Förnya- kampanjer där vi frågar människor om deras erfarenheter av våra välfärdstjänster. Erfarenheterna från dessa kampanjer hjälper oss att fortsätta förbättra Haninge! Två uppmärksammade kampanjer var mors dag-kampanjen och I Form-kampanjen på senvåren. Under Mors dag delade vi ut hundratals rosor till alla mammor i Jordbro och I Form-loppet gick av stapeln den 26:e maj. Loppet gick genom stadskärnan med start och mål vid PORT 73. I vanlig ordning vann Haningemoderaterna över Socialdemokraterna. Kommande kampanjer: 29 sep. Matveckan/ Bondens marknad 1 okt. Barndagen 11 nov. Fars dag Dec. Julkampanj Det kommer en inbjudan till kampanjerna så håll utkik.

4 4 Nya Haninge D et goda samhället präglas av trygghet och framtidstro. För att våra ungdomar ska få en bra utveckling vill vi att de ska få en trygg uppväxt och en ljus framtid att se fram emot. Alla ungdomar bär på drömmar, och de allra flesta har kapacitet att förverkliga dessa drömmar. Vår uppgift som politiker är att skapa möjligheter att förverkliga drömmar. Det var inte så länge sedan Haninge sågs som en kommun utan framtid. Under nittiotalskrisen var kommunen bankrutt. Några år senare blev kommunen utsedd till Sveriges sämsta skolkommun. Haninge är ett bra exempel på hur mångårig socialdemokratisk vanskötsel kan ta ifrån människor framtidstron. Nu har Nya moderaterna fått förtroende att styra kommunen under två mandatperioder och bilden av Haninge har förändrats. Framtidstron har kommit tillbaka. Ett bra exempel på detta är att stora aktörer nu vågar investera i Haninge. Vi ser ett växande nytt handelsområde vid PORT 73 och en helt ny stadskärna växa fram i centrum. De Haningebor som är stolta över sin kommun har all anledning att vara det. Vi har ett särskilt fokus på unga i Haninge. Skolan är viktigast. Haningemodellen med fokus på kunskap och det pedagogiska ledarskapet har ersatt den socialdemokratiska flumskolan, och har blivit uppmärksammad både nationellt och internationellt. Men det som händer efter skolan är minst lika viktigt, och vi måste fånga upp de ungdomar som riskerar att hamna i utanförskap. Vi har nyligen antagit en strategi för ungas psykiska hälsa. Vi gör särskilda satsningar på 1,9 miljoner varje år för att inspirera unga till meningsfull fritid och vi har skapat ett Ungdomens hus vid Rudan. Det är bara några av de satsningar vi gör för unga i Haninge. Vänliga hälsningar Martina Mossberg, Kommunstyrelsens ordförande U nga inspiratörer är en del av kommunens årliga extrasatsning på 1,9 miljoner kronor för att hitta en meningsfull fritid för ungdomar och att minska utanförskap. Projektet samarbetar med föreningar som Vägen ut och även andra företag. Här anordnas bl. a. sommarjobb, streetshow, summer camp och ledarutbildning. Projektet har blivit mycket lyckat och engagerat väldigt många ungdomar. Vårt mål är att bli Sveriges bästa skolkommun Under socialdemokratisk ledning blev Haninge utsett till Sveriges sämsta skolkommun. Sedan vi fått förtroendet att leda Haninge har skolresultaten förbättrats varje år. Vi har fokus på kunskap till 100% - för alla - och vi arbetar med tidiga kunskapskontroller och resultatuppföljningar i skolan. Så får vi kunskap om hur vi tidigt kan anpassa verksamheten för att möta elevernas behov Vårt mål är att Haninge ska ha Sveriges bästa skolor. Alexandra Anstrell, ordförande i grund- och förskolenämnden

5 Nya Haninge I V i mötte Michael Fridebäck, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, när han serverade lunch till tävlande i Sveriges största truppgymnastiktävling som arrangerades i Torvalla sporthall. I somras beslutade vi att satsa kronor extra för att utveckla publika evenemang. Det gäller inte bara idrott I april var han med och och alla föreningar kan söka. invigde SM i Boxning som hölls i Torvalla Jag vet vad föreningslisporthall, vet betyder för ungdodär unga mar. Det ger gemenhaningeskap och laganda. Det boxare finns så många exempel gjorde på ungdomar med trassstora framlig bakgrund som börjat gångar. med en idrott och fått ett mål i livet. Inom idrotten Vi måste våga satsa för att vin- finns massor av goda förebilder. na Haninge satsar både på topp och bredd och ser det som en synergieffekt då de är varandras förutsättningar. Vi måste våga satsa för att vinna. Därför är det så oerhört viktigt att vi tillsammans skapar de bästa möjligheterna och förutsättningarna för de som vill elitsatsa. Framgång föder framgång. I Haninge har vi Sarah Sjöström, som tävlat i sitt andra OS. Jordbrokillen Anthony Yigit var den ende svensken som kvalade in till OS-boxningen i London. Det är otroligt viktigt att ge möjligheter för nya stjärnor. Därför brinner jag för idrotten och föreningslivet i Haninge, avslutar Michael. Jag ser verkligen framemot fler stora arrangemang i Haninge, säger Michael. Sport Campus Sweden (SCS) är en organisation som startade i Haninge. SCS satsar på, och ger 5 stöd till idrottare som vill kombinera elitidrott med högskolestudier i Stockholmsregionen. Det är ett mycket lyckat koncept som numera återfinns i ett flertal maj utsågs vinnaren i Maxingemiljonen. Det är ett projekt där ICA Maxi Haninge satsar en miljon kronor om året i fem år på kultur- och idrottsverksamheter för ungdomar i Haninge. Det vinnande förslaget i år är ny skatepark i Vendelsömalmsgropen. ett lyckat samarbete mellan kommunen och näringslivet Maxingemiljonen är ett bra exempel på ett lyckat samarbete mellan kommunen och näringslivet för att stödja ungdomar. Hittills har Maxingeprojektet tagit fram Maxingevallen i Jordbro, Maxingeslingan vid Rudan och en lekplats för vardagshjältar i Eskilsparken. Michael Fridebäck, ordförande i kulturoch fritidsnämnden. Hela åtta olympier har koppling till Haninge, och det tycker vi är fantastiskt! Sarah Sjöström, simning. Håkan Dahlby, dubbeltrapp. Anthony Yigit, boxning. Uno Sanli, taekwondo. Elin Johansson, taekwondo. Mohammad Babulfath, brottning. Tony Gustavsson, ass. tränare för USA:s damlag i fotboll. Stefan Nystrand, simning. kommuner. Kultur- och fritidsnämnden avsätter kronor till SCS årligen för att skapa förutsättningar för dessa ungdomar. Det är en liten summa om man ser till hur mycket det ger tillbaka. SCS är ett exempel på hur vi kan skapa de bästa förutsättningarna för våra framtida elitidrottare.

6 6 Nya Haninge S ocialdemokraterna vill lösa ungdomsarbetslösheten med sommarjobbsgaranti. Det finns kommuner som garanterar sommarjobb till alla. För att klara detta blir det många konstruerade jobb i kommunen. Dessutom betalar man företag för att ordna platser. Det strider mot kommunallagen att stödja enskilda företag så här. Det får även negativa konsekvenser för alla de ungdomar som söker jobb själva. De får beskedet att platsen tyvärr är tillsatt och betalad av kommunen. Så här kan man inte använda skattebetalarnas pengar. Att dela ut jobb ger fel signaler till ungdomarna. Arbetsmarknaden fungerar inte så. Ungdomsarbetslösheten sjunker inte heller i dessa kommuner, den stiger. Att dela ut jobb ger fel signaler till ungdomarna. Arbetsmarknaden fungerar inte så. Ska kommuner anordna sommarjobb? Naturligtvis. Kommunen är en arbetsgivare som alla andra och behöver ny arbetskraft. Det är viktigt att vi får unga intresserade av att jobba kommunalt. Kommunen ska också ta ett särskilt ansvar för de ungdomar som står längst bort från arbetsmarknaden. En del av våra sommarjobb viker vi till dessa ungdomar. Några hinder för ungas inträde på arbetsmarknaden har visat sig vara arbetsgivarnas attityder mot unga, och även ungas inställning till arbete. Jag tror att vi når störst framgångar genom att skapa förtroende hos näringslivet samtidigt som vi låter ungdomarna träffa representanter från näringslivet i tidig ålder. De måste lära sig vad ett jobb är. Innan de bestämmer sig för vilken utbildning de ska gå. Sommarjobbsmässan som vi höll tillsammans med Arbetsförmedlingen i år är ett bra exempel på mötesplats för att matcha arbetsgivare med ungdomar. Sven Gustafsson, ordförande i Socialnämnden. K ommunens arbetsmarknadspolitik är viktig och ska ses som ett komplement till den statliga Arbetsförmedlingen. Vi arbetar främst med de som söker försörjningsstöd. Människor ska få hjälp in på arbetsmarknaden så fort som möjligt, särskilt ungdomar. I Ungdomsteamet arbetar skolan, socialtjänsten och arbetsförmedlingen tillsammans under samma tak. Målgruppen är ungdomar som står långt från arbetsmarknaden och resultaten är mycket goda. Andelen som går till arbete och studier ligger i dag på över 60 %! Kontakterna med näringslivet har blivit allt viktigare. I år anställdes en jobbagent för att vårda kontakterna med näringslivet. Att rekrytera mentorer från näringslivet har också visat sig effektivt. De utnyttjar sina nätverk till att ordna praktik och anställning till ungdomar. Nu utvecklas mentorskapet till en certifiering av företag som hjälper våra ungdomar till praktik och anställning. Certififieringen heter företagsambassadörer, och innebär att vi hjälper till med att stärka företagets varumärke. Företagen får naturligtvis också möjlighet till handledningsstöd och kompetensutveckling. Jag gillar verkligen det här sättet att arbeta på. Allt bygger på förtroende. Företagen vill gärna hjälpa till och då ska de få stöttning och uppmärksamhet för detta. Sven Gustafsson, ordförande i socialnämnden. Äntligen Jobb! Niklas Forsgren fick problem när han bestämde sig för att ta ett sabbatsår. Under tre år har han med hjälp av kommunen och arbetsförmedlingen sökt jobb utan framgång. Niklas fick till slut hjälp av Ungdomsteamet. Niklas har gått på ut-

7 E ntreprenörsskap är en allt viktigare del av den nya skollagen och läroplanerna för gymnasiet och grundskolan. Claes Månsson, vice ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, Alexandra Anstrell, ordförande i grund- och förskolenämnden och Sven Gustafsson, ordförande i Socialnämnden, uttalar sig om vikten av att arbeta med entreprenörsskap. Nya Haninge 7 - Ung Företagsamhet (UF) i Stockholmsregionen placerade Haninge på andraplats i årets ranking av komunernas arbete med entreprenörskap i skolan Vi har arbetat långsiktigt och metodiskt med entreprenörsutbildning i gymnasiet och våra elever har hamnat på topplaceringar på UF-mässorna de senaste åren. Det här är ett utmärkt sätt för unga företagsamma att ta första steget som entreprenörer, säger Claes. - Entreprenörskap och företagande hänger nära ihop men det handlar framförallt om att utveckla nya idéer och att omsätta dessa idéer till något värdeskapande. Det är viktigt att utveckla individers förmåga att ta ansvar och samarbeta. Entreprenörskap är viktigt att få med tidigt i skolan. Nu ska vi satsa mer på entrepenörskap även i grundskolan. Vi ska ligga i framkant inom kreativitet, kompetens och innovation, säger Alexandra. det handlar framför allt om att utveckla nya idéer - Helt rätt!, säger Sven. Vi har också startat upp möjligheten att starta eget företag som sommarjobb i år. Våra sommarlovsentreprenörer har kunnat starta upp en liten verksamhet under sommaren med ett startbidrag, coachning och utbildning. - Nu har vi startat upp ett samarbete mellan våra tre nämnder för att skapa ett forum där kommunen och näringslivet kan utbyta erfarenheter och bolla idéer med varandra. Det gäller exempelvis utformning av utbildningar, praktikplatser och matchning på arbetsmarknaden, säger Alexandra. I år gick det att söka som sommarlovsentreprenör för gymnasieelever i Haninge. Efter många ansökningar blev det till slut sju ungdomar som tog chansen att starta eget under sommaren. Efter en introduktionsutbildning fick entreprenörerna ett stipendium på 2000 kronor. Ett startkapital som de genom sin affärsidé skulle få att växa. Det var riktigt kul att diplomera ungdomarna efter sommaren. De hade lärt sig så mycket om företagande och en del hade faktiskt lyckats göra vinst i företaget. Sven Gustafsson bildningar i att söka jobb och att skriva CV hos kommunen, men också fått praktik genom utvecklingsgarantin för ungdomar. När han kom in till ungdomsteamet fick han kontakt med Lars Lindholm. Lars blev en mentor till Niklas och ordnade en praktik på Coop i Huddinge. Nu har Niklas fått anställning och ansvarar för dryckesavdelningen i butiken. - Det räcker med en kurs i att skriva CV och att söka jobb. När man lärt sig det handlar mycket om att bygga upp självförtroendet och att få hjälp med kontakter, säger Niklas. Den bästa kursen jag gick på skrev vi kontrakt om att vi skulle skaffa ett jobb, och jag fick verkligen ta reda på vad jag egentligen ville jobba med. Men det var genom Lasse som jag fick jobbet. Det räcker med en kurs i att skriva CV Lars Lindholm är en moderat politiker med stort samhällsengagemang. Han är en av flera mentorer som hjälpt ungdomsteamet med att skapa kontakter till näringslivet.

8 8 Nya Haninge Vill du göra en insats i valet 2014? Vill du träffa nya människor? MUF-hörnan Vill du bli förtroendevald? Hej! Nu har du möjlighet att till hösten gå på Haningemoderaternas kandidatskola! Här kommer du att lära dig mer om politik och hur det är att vara förtroendevald. Du kan sedan efter kandidatskolan välja om du enbart vill vara medlem eller ta steget till att bli förtroendevald. Om du är intresserad att att gå denna kandidatskola, tveka då inte att kontakta oss på Sommaren börja lida mot sitt slut och hösten börjar sakta men säkert att krypa fram. Jag hoppas verkligen att alla har hunnit njuta av sommar och sol med roliga aktiviteter. Nu börjar arbetet med att vinna valet 2014! Vi kommer starta hösten med en kräftskiva, där alla medlemmar i MUF Haninge är välkomna. Mer information kommer inom kort att skickas ut via mail och Facebook. Det blir lite som en kick-off inför höstens alla spännande aktiviteter, kampanjer och utbildningar som vi kommer anordna. Många av dessa håller på att planeras just nu. Om du vill anmäla dig till kräftskivan, bli medlem eller om du vill hjälpa till med att ordna kampanjer, aktiviteter osv. tveka då inte att kontakta mig. Hoppas att vi ses i höst! Medlemsskap kostar 100 kr/år. Ring telefonnummer Hälsningar, Marin Tomic ordförande MUF Haninge Före valet 2010 startade personvalskampanjen Haninge Martina Mossberg, Alexandra Anstrell och Michael Fridebäck lanserade ett nytt koncept inom svensk politik. Trion kampanjade tillsammans och Martina Mossberg lyftes fram som ledare. Vi tror på teamet Nu startar de upp igen inför valet Trion har utökats till en kvartett med Sven Gustafsson. Martina, varför fortsätter ni med samma koncept? - Haninge 2010 blev en framgångrik kampanj. Haningemoderaterna var den förening som ökade mest i stockholmsregionen förra valet. Jag tror att det handlar om förtroende. Inför förra valet skrev vi ett kontrakt med Haningeborna och vi ingav nog en trygghet som ett team där ingen tävlade mot någon an- nan. Vi lyfte varandra i stället. Vi tror på teamet och utökningen med Sven kommer att göra oss ännu starkare. Vi är fyra olika personligheter som stödjer och kompletterar varandra. Framför allt så tror jag att Haningemoderaterna i sin helhet vinner på det här, säger Martina Haninge 2014 har blivit inbjudna till moderata förbundet för att presentera kampanjkonceptet. Joakim Goding, redaktör

Haninge TEMA: SKOLA 5 NY TIDNING! Styrelsen 2011. FRÅGOR till Martina Mossberg EN MEDLEMSTIDNING FRÅN HANINGEMODERATERNA NUMMER 1 2011

Haninge TEMA: SKOLA 5 NY TIDNING! Styrelsen 2011. FRÅGOR till Martina Mossberg EN MEDLEMSTIDNING FRÅN HANINGEMODERATERNA NUMMER 1 2011 Haninge EN MEDLEMSTIDNING FRÅN HANINGEMODERATERNA NUMMER 1 2011 TEMA: SKOLA 5 FRÅGOR till Martina Mossberg Styrelsen 2011 NY TIDNING! LEDARE Ett nyare Haninge INNEHÅLL Sven Gustafsson Redaktör sven.gustafsson@haninge.se

Läs mer

Haninge. TEMA: Företagsklimat. Företagsbesök s 3 Företagsintervjun s 5 Mat & turism s 6 Jobbagenter s 7 Idrottskommunen s 8. Fler företa.

Haninge. TEMA: Företagsklimat. Företagsbesök s 3 Företagsintervjun s 5 Mat & turism s 6 Jobbagenter s 7 Idrottskommunen s 8. Fler företa. Haninge EN TIDNING FRÅN HANINGEMODERATERNA Nummer 1 2013 Bätt r före e tags kl g Fler företa TEMA: Företagsklimat ng i ttn y Infl ima t k tä Fun k hind tions er in te at Sk r te Fler jobb ar d om ng Företagsbesök

Läs mer

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete

Ungdomsteamets vision är att genom samarbete med näringslivet kunna skapa alternativa vägar till arbete I Haninge kommun finns det c:a 1000 arbetslösa ungdomar, varav ungefär en tredjedel förekommer utanför den officiella statistiken. Den officiella statistiken visar att det finns ca 700 personer registrerade

Läs mer

Ordförande har ordet

Ordförande har ordet Ordförande har ordet På FC Rosengård försöker vi utnyttja den positiva kraft som fotboll utgör. Med hjälp av idrotten arbetar vi förebyggande för att undvika att personer hamnar i utanförskap. Vi försöker

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING BUSINESS TALK - TURNÉN 2012 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Business Talk Turnén (Arvika, Filipstad, Forshaga, Hagfors, Kristinehamn)

Läs mer

Tre S-förslag för att stärka Linköpings unga PÅ VÄG MOT ARBETE!

Tre S-förslag för att stärka Linköpings unga PÅ VÄG MOT ARBETE! Tre S-förslag för att stärka Linköpings unga PÅ VÄG MOT ARBETE! Socialdemokraterna i Linköping 29 juni 2012 Mer om vår politik hittar du på: socialdemokraterna.se/linkoping Med lösningarna i fokus. 2000-talets

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2012/2013 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

POLITISK VISION FÖR JORDBRO

POLITISK VISION FÖR JORDBRO POLITISK VISION FÖR JORDBRO Beslutad av kommunfullmäktige 2011-06-13 Tämä tiedote on saatavana suomen kielellä Niniejsza informacja dostępna jest w języku polskim Bu bilgiler Türkçe dillerinde mevcuttur

Läs mer

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Antagen av Kommunfullmäktige den 17 juni 2013 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Strategin är framtagen i bred samverkan

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH EN KOLLEGA Du är inbjuden till... 2016 ÖREBRO MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON CITY KONFERENSCENTER FREDAG 30 SEPTEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

EN BÄTTRE PLATS. FÖR ALLA.

EN BÄTTRE PLATS. FÖR ALLA. EN BÄTTRE PLATS. FÖR ALLA. Framtidskontrakt för Södertälje FRAMTIDSPARTIET I SÖDERTÄLJE FRAMTIDSKONTRAKT FÖR SÖDERTÄLJE Ingen ska lämna årskurs tre utan att kunna skriva, räkna och läsa. 20 miljoner om

Läs mer

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun Förslag 2013-03-28 Framtid Ånge 2.0 Strategi för utveckling av Ånge kommun 2014-2020 1 Du håller framtiden i din hand Framtid Ånge 2.0 är Ånge kommuns utvecklingsstrategi för den bygd som vi lever och

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM AUDITION SPEED DATE FÖRBEREDANDE AKTIVITETER FÖR STUDENTER Inför Audition Kartlägg

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

Läs direkt på webben! Tipsa en vän! Hej!

Läs direkt på webben! Tipsa en vän! Hej! Läs direkt på webben! Tipsa en vän! Hej! Så var det februari. Den sista mörka månaden innan vi börjar ana våren. Vad passar då bättre än ett nyhetsbrev fyllt av tips på inspirerande och viktiga aktiviteter?

Läs mer

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2 Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus D å har snart en till månad paserat och vi går djupare in i hösten. Här i Göteborgsdistriktet

Läs mer

Förslag på intervjufrågor:

Förslag på intervjufrågor: Förslag på intervjufrågor: FRÅGOR OM PERSONENS BAKGRUND 1. Var är du uppväxt? 2. Om du jämför din uppväxt med andras, hur skulle du ranka din egen uppväxt? 3. Har du några syskon? 4. Vad gör de? 5. Vilka

Läs mer

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige!

Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Det behövs nya livskraftiga företag i Sverige! Foto: Felicia Oreholm Det behövs nya livskraftiga företag! Jobs and Society NyföretagarCentrum hjälper dem som vill starta eget företag med kostnadsfri rådgivning

Läs mer

Alla ska med. Sammanställning över åtgärder för fler i arbete, utbildning och egen försörjning i Örebro

Alla ska med. Sammanställning över åtgärder för fler i arbete, utbildning och egen försörjning i Örebro 2006-09-11 Alla ska med Sammanställning över åtgärder för fler i arbete, utbildning och egen försörjning i Örebro Socialdemokraterna ÖREBRO Sammanställd av: Eva-Lena Jansson (s), förste vice ordförande

Läs mer

lll#vyazc#cj CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

Karriärplanering Övning 08: Professionellt nätverkande

Karriärplanering Övning 08: Professionellt nätverkande Karriärplanering Övning 08: Professionellt nätverkande 1. Lär dig från dem som varit i samma situation Ett av de bästa sätten att få värdefulla kontakter är att nätverka med din högskolas alumner. De har

Läs mer

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE Sofia Arkelsten, partisekreterare 20110704 INLEDNING Politiken påverkar människors liv. Därför är det viktigt vilka människor som utformar politiken. Och därför är det viktigt att

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Svar på motion Satsa på sommarlovsentreprenörer i Arboga

Svar på motion Satsa på sommarlovsentreprenörer i Arboga SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2011-01-10 Blad 8 Ks 7 Au 169 Dnr 224/2010-101 Svar på motion Satsa på sommarlovsentreprenörer i Arboga Från Sandra Åhs, KD, och Jonas Stenzelius,

Läs mer

Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby

Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby Entreprenörskap och värdskap i Älvkarleby Projektet har bl.a. bidragit till att en vacker lekstuga blivit verklighet på Laxön. Projektägare: Destination Älvkarleby, ideell förening Projektledare: Sanna

Läs mer

Kurvorna pekar nedåt!

Kurvorna pekar nedåt! Kurvorna pekar nedåt! 2 ½ år av mandatperioden har gått och vi socialdemokrater ser med oro på utvecklingen för Karlstad. Vi har under mandatperioden lagt en rad förslag som skulle påverkat utvecklingen

Läs mer

LÄRANDE I LERUM. hårt arbete lönar sig! lyckat eu-besök i lerum. hej där, göran careborg!

LÄRANDE I LERUM. hårt arbete lönar sig! lyckat eu-besök i lerum. hej där, göran careborg! LÄRANDE I LERUM FÖRSKOLA GRUNDSKOLA GYMNASIESKOLA VUXENUTBILDNING K U LT U R S K O L A BIBLIOTEK K U LT U R O C H F R I T I D hårt arbete lönar sig! hej där, göran careborg! juni 2014 hårt arbete lönar

Läs mer

Jobben först åtgärder mot den ökande ungdomsarbetslösheten!

Jobben först åtgärder mot den ökande ungdomsarbetslösheten! Jobben först åtgärder mot den ökande ungdomsarbetslösheten! Jobbkommissionen Socialdemokraterna i Sörmland SSU i Sörmland Sverige står inför den värsta jobbkrisen på decennier. Hårdast drabbas de som redan

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

Sommarjobb 2014 genomförande- och beredskapsplan för att säkra tillgången på sommarjobbs- och feriepraktikplatser 2014.

Sommarjobb 2014 genomförande- och beredskapsplan för att säkra tillgången på sommarjobbs- och feriepraktikplatser 2014. 1 [7] Referens Jan Strandbacke Mottagare Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Sommarjobb 2014 genomförande- och beredskapsplan för att säkra tillgången på sommarjobbs- och feriepraktikplatser 2014.

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN!

Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! Boost by FC Rosengård Lantmannagatan 32 214 48 Malmö info@boostbyfcr.se www.boostbyfcr.se BOOST BY FC ROSENGÅRD VI TROR PÅ FRAMTIDEN! OM ATT TRO PÅ FRAMTIDEN Fotbollen har en fantastisk förmåga att sammanföra

Läs mer

Sveriges högsta ungdomsarbetslöshet

Sveriges högsta ungdomsarbetslöshet Sveriges högsta ungdomsarbetslöshet Ronneby kommun har sedan slutet av 2012 toppat listan av kommuner med högst ungdomsarbetslöshet i Sverige. Trots ett flertal försök till arbetsmarknadsinsatser i samverkan

Läs mer

SALA KOMMUN. Ink.. 2013-10- 2 8. Medborgarförslag Vård & Omsorg Sala Kommun 26/10-13

SALA KOMMUN. Ink.. 2013-10- 2 8. Medborgarförslag Vård & Omsorg Sala Kommun 26/10-13 SALA KOMMUN Kommunstvrelsens förvaltning Ink.. 2013-10- 2 8 Medborgarförslag Vård & Omsorg Sala Kommun 26/10-13 Oiarienh ) ~ IAktTbilaga ;::D t.:> 1 J.+D0:7 l l Per Tjämström, relativt nyinflyttad i Sala

Läs mer

Sommarlovsentreprenörer Motion (2015:32) av Maria Danielsson (-)

Sommarlovsentreprenörer Motion (2015:32) av Maria Danielsson (-) Utlåtande 2016:63 RIII (Dnr 106-873/2015) Sommarlovsentreprenörer Motion (2015:32) av Maria Danielsson (-) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2015:32) av Maria Danielsson

Läs mer

Fläkten från Nordost

Fläkten från Nordost har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att verka för: 1. Att fungera som ett språkrör mellan kommunens företrädare och de lokala företagen - med kommunikation åt bägge hållen.

Läs mer

Ung Företagsamhet Västernorrland Verksamhetsplan 2016

Ung Företagsamhet Västernorrland Verksamhetsplan 2016 Ung Företagsamhet Västernorrland Verksamhetsplan 2016 Morgondagens entreprenörer finns i dagens skolor. Därför har Ung Företagsamhet en tydlig vision: Vi ska vara bäst i Sverige på att ge unga människor

Läs mer

Lättare för unga att få jobb

Lättare för unga att få jobb Socialdemokraterna Skara 2010-09-08 Lättare för unga att få jobb - Ett vallöfte från Socialdemokraterna i Skara Innehållsförteckning I Skara ska alla unga erbjudas jobb eller utbildning... 3 2 miljoner

Läs mer

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober Aktivitetskalender för UF-elever läsår 2017/2018 Senast uppdaterad 31 maj 2017. Med reservation för ändringar. Anmälan till samtliga elevaktiviteter görs via vår hemsida www.ungforetagsamhet.se September

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du

Läs mer

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland På rätt väg - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland 19 steg mot ett bättre Gotland Dessa 19 steg är socialdemokratiska tankar och idéer om hur vi tillsammans här på Gotland kan skapa

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Futebol dá força Åland

Futebol dá força Åland Futebol dá força Åland Varför? Med växande psykisk ohälsa bland unga tjejer, ätstörningar, sexuella övergrepp och våld, höga krav på prestation, integrationsproblematik, en icke jämställd fördelning av

Läs mer

Tobaksförebyggande Förening. En handledning till dig som föreningsledare

Tobaksförebyggande Förening. En handledning till dig som föreningsledare Tobaksförebyggande Förening En handledning till dig som föreningsledare Tobaksförebyggande Förening Tobak är ett av de största hälsoproblem vi har Tobak är, trots stora framgångar i det tobaksförebyggande

Läs mer

Inbjudan för företag att medverka på april eventet Mamtreprenör 2010

Inbjudan för företag att medverka på april eventet Mamtreprenör 2010 Inbjudan för företag att medverka på april eventet Mamtreprenör 2010 Den 17 april 2010 kommer mellan 350 500 blivande och befintliga entreprenörs mammor att delta och mingla på Hilton Slussen i Stockholm.

Läs mer

Partikongressens beslut - riktlinjer

Partikongressens beslut - riktlinjer Partikongressens beslut - riktlinjer 3.1 Låt ungdomsgenerationen ta plats 5 3.1.1 Ett jobb och en bostad Jag oroar mig för att inte hitta ett jobb efter min utbildning. Jag får ont i magen bara av att

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

Telemarketing - Fördomar och verklighet

Telemarketing - Fördomar och verklighet Telemarketing - Fördomar och verklighet Att ringa i TM är ett enkelt och inte särskilt tidskrävande sätt att aktivera sig inom MUF. Arin Karapet är ansvarig för TM i Stockholm och arrangerar TM nästan

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

text & foto Johanna Senneby PÅ RÄTT VÄG

text & foto Johanna Senneby PÅ RÄTT VÄG 38 Reportage. Vägval framtid Kämpiga uppväxter präglade av droger, kriminalitet och svåra familjeförhållanden. På Vägval framtid får ungdomar som hamnat snett i livet en fristad och hjälp att ta sig tillbaka

Läs mer

karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv

karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv karriärtorget Mötesplats och mäklare mellan studenter och arbetsliv BAKGRUND Karriärtorget har utvecklats med stöd av Samhällskontraktet, ett samverkansprojekt mellan Mälardalens högskola, Eskilstuna kommun

Läs mer

DIN GUIDE TILL ÅRETS JULKAMPANJ

DIN GUIDE TILL ÅRETS JULKAMPANJ DIN GUIDE TILL ÅRETS JULKAMPANJ För oss är du viktig som du säkert förstår. Därför behöver vi dina tips för ett bättre Sverige nästa år! SVERIGES ENDA ARBETARPARTI Inledning Tiden går fort och snart är

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Det återstår bara en företagarträff innan sommaruppehållet. Kom och träffa andra företagare, kommunens tjänstemän och politiker!

Det återstår bara en företagarträff innan sommaruppehållet. Kom och träffa andra företagare, kommunens tjänstemän och politiker! 2012-06-05 NYHETSBREV JUNI 2012 Vårens sista företagarträff Det återstår bara en företagarträff innan sommaruppehållet. Kom och träffa andra företagare, kommunens tjänstemän och politiker! På fredag den

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

ETT VÄXANDE LULEÅ HANDLINGSPROGRAM 2014 2018 FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I LULEÅ

ETT VÄXANDE LULEÅ HANDLINGSPROGRAM 2014 2018 FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I LULEÅ ETT VÄXANDE LULEÅ HANDLINGSPROGRAM 2014 2018 FÖR SOCIALDEMOKRATERNA I LULEÅ Våra kandidater till kommunfullmäktige. ETT VÄXANDE LULEÅ Vårt Luleå är ett samhälle där alla människor känner sig välkomna.

Läs mer

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans Klarar ni att nå nordpolen på 50 dagar? Teamkänsla på jobbet Alla aktiviteter räknas Bli aktiva tillsammans 40 Steg- och aktivitetstävling på jobbet STARTSKOTTET START: 5 FEBRUARI 20 Bättre hälsa & kul

Läs mer

Jobb åt unga. - med rätt lön och villkor. Socialdemokraterna i Halmstad

Jobb åt unga. - med rätt lön och villkor. Socialdemokraterna i Halmstad Jobb åt unga - med rätt lön och villkor Socialdemokraterna i Halmstad Ge jobb! Jobb skapar välfärd, både för den enskilda individen och för samhället. Tillkomsten av fler jobb är vår högsta prioritering

Läs mer

Fredagsmys. 12 sidor om fattiga barn i ett rikt land.

Fredagsmys. 12 sidor om fattiga barn i ett rikt land. Fredagsmys. 12 sidor om fattiga barn i ett rikt land. Sverige är ett rikt land Trots det lever över 220 000 barn i fattigdom. Det beror ofta på att deras föräldrar saknar jobb eller arbetar deltid mot

Läs mer

Sommarjobb i Tyresö kommun 2014

Sommarjobb i Tyresö kommun 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-11-18 Utvecklingsförvaltningen 1 (11) Karin Sundström Diarienummer Dnr 2013/GAN 0072 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Sommarjobb i Tyresö kommun 2014 Förslag till

Läs mer

Sammanställning av åsikter November 2015 Anette Christoffersson, Strategiska enheten, Kommunledningskontoret

Sammanställning av åsikter November 2015 Anette Christoffersson, Strategiska enheten, Kommunledningskontoret Sammanställning av åsikter November 2015 Anette Christoffersson, Strategiska enheten, Kommunledningskontoret Bakgrund Kommunfullmäktige har antagit ett strategiskt område; Barn och unga vår framtid. Utifrån

Läs mer

UNG KRAFT Processtöd för ett inkluderande arbetsliv för unga funktionshindrade

UNG KRAFT Processtöd för ett inkluderande arbetsliv för unga funktionshindrade Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 19 737 80 Fagersta Telefon: 0223-442 55 Mobil: 0736-498 499 Fagersta 12 04 2012 www.samordningnv.se http://samordningnv.blogspot.com/ www.facebook.com/norravastmanlandssamordningsforbund

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Det finns självklart en proffsdröm

Det finns självklart en proffsdröm Nummer 4, November Från Halmstads Energi och Miljö AB Det finns självklart en proffsdröm - Robert Bladh, HK Drott Värmeljus blir till proteser i Thailand Vintertider på våra ÅVC:er Nr. 4 Nov. 2014 Med

Läs mer

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din.

58 RICHARD BRANSON. HELÉNE NORD Detta gjorde mig stor. Och liten. HÄLSA & INSPIRATION. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 1 2 I nr 1Våren 2015 ENTREPRENÖRER KVINNA MAMMA Kunskap som gör skillnad för dig. 04 HELENE NORD Detta är min tidning. Och din. 08 FESTFIXARE Små tips som gör det lättare att samlas. 14 DITT VARUMÄRKE

Läs mer

Hallå! Som ni märker så har infobladet fått sig en ny layout. Jag hoppas att den uppskattas och ni får mer än gärna lämna feedback till mig!

Hallå! Som ni märker så har infobladet fått sig en ny layout. Jag hoppas att den uppskattas och ni får mer än gärna lämna feedback till mig! Hallå! Som ni märker så har infobladet fått sig en ny layout. Jag hoppas att den uppskattas och ni får mer än gärna lämna feedback till mig! Givetvis hoppas jag att ni har eller har haft en riktigt trevlig

Läs mer

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Du som håller den här broschyren i din hand är kanske intresserad av att bli tandläkare. Vill du veta mer innan du gör ditt val? Läs igenom

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Familjenämndens utskott för gymnasie-, vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsfrågor Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 5 februari 2015 kl. 08.00 Plats: Svea Hund i

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne INFORMATION JUNI Resultat SM i Ung Företagsamhet Certifiering Registrering 1/9 Elevinspiration HT 2016 Grundutbildning 7/9 2016 Kick Off 19/9 2016 Kalendarium Personalförändringar Tack för i år! Viktiga

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR HELSINGBORG MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR HELSINGBORG MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2016 HELSINGBORG MÄSSA FÖRELÄSNINGAR INSPIRERAS AV JENNY ANDERSSON ELITE HOTEL MARINA PLAZA FREDAG 25 NOVEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen

Läs mer

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna Du som företagare skapar jobben SMÅFÖRETAGEN Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna SMÅFÖRETAG SKAPAR STOR TILLVÄXT Det är lätt att tro att alla jobb skapas av de stora och multinationella företagen.

Läs mer

2 (6) Måste det vara så?

2 (6) Måste det vara så? 2 (6) Vi vill att Karlskrona ska vara den kommun där vi kan förverkliga våra drömmar, en kommun där man känner att man har möjligheter. Vi vill att barnen och ungdomarna ska få en bra start i livet och

Läs mer

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES UF PÅ GÅNG Hösten har gått i ett rasande tempo och det är återigen fantastiskt kul att se UF-företagen börja växa fram. Innan ni precis som vi går på en skön och välbehövlig julledighet för att ladda batterierna,

Läs mer

VECKONYTT v.51. VECKONYTT v.51. VECKONYTT v.51

VECKONYTT v.51. VECKONYTT v.51. VECKONYTT v.51 Sista dag för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till Anders, anders.baltsjo@gallivare.se Dennna veckas innehåll: Nolia utbildning Glöm inte Utbytesstudenter Eva M ledig Skolledningen Kalendarium

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

TRAPPSTEGET en investering i framtiden

TRAPPSTEGET en investering i framtiden TRAPPSTEGET en investering i framtiden För varje ung människa som i onödan misslyckas med att få tillträde till arbetsmarknaden och i stället hänvisas till rollen som passivt försörjd, går framtida produktionsvärden

Läs mer

Sommarjobb i Nacka 2015

Sommarjobb i Nacka 2015 UTVÄRDERING Sommarjobb i Nacka 2015 Sommarjobb i Nacka Inledning Nacka kommun erbjuder sedan några år tillbaka sommarjobb till ungdomar. En första kontakt med arbetsmarknaden är oerhört viktig för alla

Läs mer

Rådslag om Vår Framtid

Rådslag om Vår Framtid Rådslag om Vår Framtid 27 maj 2013 Innehåll Rådslagets utformning...2 Anteckningar...3 Inkluderande förhållningssätt och kultur... 3 Öppna mötesplatser... 4 Sveriges Bästa Skola... 5 Bra Infrastruktur

Läs mer

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000.

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Rekrytering av nya medlemmar till lokalföreningen Inledning Att marknadsföra CISV är

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

utveckling, och ett utmärkt tillfälle för (Det talade ordet gäller) nätverkande och utbyte av idéer mellan Inledningsanförande Sten Nordin

utveckling, och ett utmärkt tillfälle för (Det talade ordet gäller) nätverkande och utbyte av idéer mellan Inledningsanförande Sten Nordin (Det talade ordet gäller) Inledningsanförande Sten Nordin Stockholmsmötet 2010, 100531 utveckling, och ett utmärkt tillfälle för nätverkande och utbyte av idéer mellan regionens näringsliv och politiska

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

Ge ditt barn en gåva för livet!

Ge ditt barn en gåva för livet! Ge ditt barn en gåva för livet! Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att man ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker. Till exempel

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

TILL DIG SOM ANSVARAR FÖR OCH UTBILDAR INOM GRÖNT KORT

TILL DIG SOM ANSVARAR FÖR OCH UTBILDAR INOM GRÖNT KORT TILL DIG SOM ANSVARAR FÖR OCH UTBILDAR INOM GRÖNT KORT Du kan vara klubbchef, ordförande, tränare, utbildare i golfvett, fadder, SISU-konsulent - Hur får vi nya spelare att trivas i golfen? - Hur får vi

Läs mer

Ge Sörmland chansen med investeringar i utbildning och kompetens!

Ge Sörmland chansen med investeringar i utbildning och kompetens! Ge Sörmland chansen med investeringar i utbildning och kompetens! Jobbkommissionen Socialdemokraterna i Sörmland Jobbkrisen förvärras Den borgerliga regeringen gick till val på att ordna jobben. Idag kan

Läs mer

Försök låta bli att jämföra

Försök låta bli att jämföra Skoldags! Det är inte bara ditt barn som börjar skolan nu. Det gör du också som förälder. Du minns din egen skolstart, din lärare, hur motigt det var ibland men också ljusa minnen. Nu är det nya tider

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Socialkontoret Västra Hisingen ett pilotprojekt. okt-nov 2012

Granskningsrapport. Brukarrevision. Socialkontoret Västra Hisingen ett pilotprojekt. okt-nov 2012 Granskningsrapport Brukarrevision Socialkontoret Västra Hisingen ett pilotprojekt okt-nov 2012 Nominerad till 2009 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att

Läs mer

Ansökan om projektbidrag - Vårby IF

Ansökan om projektbidrag - Vårby IF KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-01-23 KFN-2014/344.387 1 (2) HANDLÄGGARE Wesslén, Mats 08-535 317 37 Mats.Wesslen@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om

Läs mer

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet En redovisning av den verksamhet som bedrivits innan överenskommelsen tecknas. Inledning Inom Arbetsförmedlingen och kommunen finns en rad verksamheter och

Läs mer

Nyhetsbrev Teknikcollege Sverige

Nyhetsbrev Teknikcollege Sverige Nyhetsbrev Teknikcollege Sverige Augusti 2010 Här kommer årets andra nyhetsbrev från Teknikcollege Sverige! Vi vill gärna uppdatera er om vad som händer inom Teknikcollege Sverige och kommer därför under

Läs mer

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015 FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015 Presentation av Anna Åsbergh ord. ledamot Anna arbetar på Lärarförbundets expedition på onsdagar. Övriga dagar jobbar hon som gymnasielärare på Bessemerskolans

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor?

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Utmana dina kollegor i Höstens stora aktivitetstävling TappaTrampet 2015 17 sep tem 5 nove ber mber Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Gör något roligt och aktivt tillsammans på jobbet! Läs om

Läs mer

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan Omöjligt Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan 19-22 nov Entreprenörskapsveckan är en del av Global Entrepreneurship Week. tisdag 19 nov Invigning och Open innovation

Läs mer