innehållsförteckning Din karriär börjar redan under studietiden! Läs mer om oss:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "innehållsförteckning Din karriär börjar redan under studietiden! Läs mer om oss:"

Transkript

1

2 välkommen nollan I begynnelsen, långt innan urminnes tider och världens början fanns gudfadderiet. Dessa gudomliga och allsmäktiga Gudar, ledda av Generalen, den mäktigaste av alla, skapade allt som Nollan kan se, höra och smaka. Detta är berättelsen om jordens skapelse och allt Nollan håller kärt. g Med det förfrusna Nifelhel till norr, det brinnande Muspelheim till söder och det stora tomrummet Ginnungagapet mellan dem, lät gudfadderiet vatten rinna från Nifelhel ner i Ginnungagapet. När sedan isen som skapades på bottnen började smälta så satte gudfadderiet sina planer i verket. Det allsmäktiga gudfadderiet skapade världsalltet. För att skapa ordning bildade de naturlagarna, för att bebo världen skapade gudfadderiet livet i alla dess former. Slutligen lät gudfadderiet asarna och vanerna förvalta deras skapelse. Men för att bibehålla balans i världen krävs naturvetare och matematiker, så därför, en gång om året, nedstiger gudfadderiet från himlarna, ledda av självaste Generalen för att lära upp en ny generation av matematiker och naturvetare. Nu är det din tur, Nollan, gudfadderiet behöver just dig som tillsammans med deras hjälp och vägledning kan bli Ettan och en värdig beskyddare av världsalltet. Du är väntad, Nollan.

3

4 innehållsförteckning Mäster förklarar Nolle-P rdförandes välkomnande Nollans första dag gudfadderiets regler Nollans idoler Schema MatNats fyra program De andra sektionenerna verallen Har Nollan hört? Styrverkeriet 4-Verkeriet Pyssel Tips från gudfadderiet Nollepaketet Nollesitsen gudfadderiet på linjen Stiltips från gudfadderiet Gula sidan Akademisk ordlista Kom ihåg Nollan Din karriär börjar redan under studietiden! Läs mer om oss: Mario Baban, biomedicinstuderande. Medlem i Naturvetarna sedan

5 Vi är Linköpings teknologers studentkår - din kår! Vi arbetar för att du ska få en så bra utbildning som möjligt, en minnesrik studietid och för att du ska få rätt jobb efter dina studier. LinTek finns på alla nivåer på universitetet och ju fler vi är desto mer kan vi påverka. Bli medlem redan idag! (Som medlem i kåren får du dessutom massor av förmåner och rabatter på allt i från kaffe till fester!) Hej Nollan! Linus heter jag. Visste du att det är LinTek som står bakom Nolle-P? Gå in på LinTeks hemsida för att spana in vilka andra bra och roliga saker vi brukar hitta på! BLI MEDLEM! lintekvidliu lintek_liu

6 5 MÄSTER FÖRKLARAR NLLE-P g Har du några frågor gällande vad som helst, kontakta gärna: Nolleans@gudfadderiet.se Hej Nollan! Jag är Mäster och är maskot för MatNat-sektionen. Det är jag som fått den stora äran att förklara vad mottagningsperioden, även känd som Nolle-P, innebär. Nolle-P, eller period noll, är en rolig och händelserik tid då du, Nollan, får chansen att träffa nya vänner och lära känna både kurskamrater och andra studenter men även Linköping och Campus Valla. Nolle-P sträcker sig över tre veckor och det anordnas aktiviteter dagligen, även på helger. Därför rekommenderar jag att du stannar i Linköping under hela Nolle-P, annars kanske du missar någonting roligt. Har du dåliga erfarenheter från till exempel en gymnasie- nollning eller om du fått en negativ bild av media så behöver du inte oroa dig då hela perioden överses av studentkåren LinTek. Nolle-P på MatNat-sektionen är helt frivilligt och ingen pennalism eller förnedring är tillåten. Syftet med Nolle-P är att alla nya studenter ska få en så bra start som möjligt på sina nya liv som just studenter. Faddrar är äldre MatNat-studenter som kommer finnas till hands ifall det är någonting du undrar över. De kommer hjälpa och guida dig genom de första veckorna här på Linköpings Universitet. MatNats faddrar känns enkelt igen på MatNats sektionsplagg, den vinröda overallen och en faddertröja. Under din tid här får du även, om du har tur, möta gudfadderiet, som består av 12 asacoola och mäktiga Gudar. De kommer ta dig, Nollan, under sina vingar och göra din första tid här till en rolig och lärorik upplevelse. Lycka till Nollan, vi ses!

7 ordförandes välkomnande 6 g Inger-Marie Wohlfarth, Styrelseordförande MatNat-sektionen Hej! Först och främst vill jag hälsa dig varmt välkommen till inte bara MatNat-sektionen och Linköpings universitet utan kanske också ditt nya liv som student. Det är en fartfylld och spännande resa som väntar framför dig. Livet som student är inte enbart studier från morgon till kväll utan kan innehålla så mycket mer. Linköping stad och själva universitetet är välutrustat och här finns garanterat något för alla smaker. När du anländer hit till Linköping i slutet av augusti pågår mottagningsperioden, Nolle-P. Nolle-P finns där för er nya studenter och är till för att ge en introduktion till universitet och studentlivet. Här kommer ni knyta nya kontakter som till och med kan bli vänner för livet och kommer ge er en bra början på ert fortsatta studentliv. Faddrarna kommer finnas där för er och hjälper till att hitta den mest svårhittade föreläsningssalen eller vart den bäst doftande kanelbullen finns, så tveka inte att fråga dem vid såväl funderingar som tveksamheter. Nolle-P kommer bli ett minne du aldrig kommer glömma och kommer bära med dig resten av ditt liv. Jag hade inte varit där jag är idag och inte heller varit den jag är idag, om det inte vore för mitt Nolle-P. Jag kan därför helhjärtat rekommendera dig att delta i så många aktiviteter som möjligt, det är definitivt värt det! Jag önskar dig åter igen hjärtligt välkommen till MatNat-sektionen, och till dess att vi möts i augusti, ett varmt lycka till. m du har några frågor om sektionen eller om universitet i sin helhet, tveka inte, det är bara att höra dig så ska jag svara bäst jag kan. Jag finns trots allt här för er. Maila: ordf@matnat.se

8 7 nollans Första dag g Tisdagen den 16:e augusti är det dags, dagen Nollan väntat på. Klockan 07:30 är det samling på MatNat-kullen. När Nollan kommer dit står faddrar i vinröda overaller och väntar. De kommer sedan guida Nollan genom resten av dagen och se till att Nollan är där Nollan ska vara när Nollan ska vara där. Det kommer bli en dag fylld med roliga aktiviteter och det är därför viktigt att Nollan ätit en ordentlig frukost. Ta gärna med ett mellanmål också utifall att Nollans mage skulle bli hungrig. Klockan 08:30 är det obligatoriskt upprop för samtliga nollan. Matematik- och Fysiknollan har upprop i C3 medan Kemioch biologinollan har upprop i A1. m Nollan bor långt bort och inte vill cykla eller gå till universitetet kan Nollan åka buss 12 eller 20 som stannar vid hållplatsen Universitetet eller buss 3 som stannar vid hållplatsen Solhaga, för att sedan gå till MatNat-kullen. Universitet har också skickat ut tider till Nollan som står i Nollehandboken. Dessa tider kommer faddrarna hjälpa passa.

9 I II III IV V VI VII VIII IX X gudfadderiets regler 8 Skulle Nollan komma över information som tyder på att gudfadderiet har fel; se punkt II. g gudfadderiet är fantastiskt. gudfadderiet har alltid rätt. När Nollan möter gudfadderiet hälsar Nollan. Givetvis varierar Nollan hälsningsfras beroende på tidpunkt på dygnet: På morgonen (04:00-11:59) hälsar Nollan God morgon gudfadderiet På dagen (12:00-16:59) hälsar Nollan God dag gudfadderiet På kvällen (17:00-03:59) hälsar Nollan God kväll gudfadderiet När gudfadderiet lämnar Nollan ska Nollan självklart hälsa Adjö gudfadderiet. m gudfadderiet lämnar Nollan för en välförtjänt nattvila är God natt gudfadderiet en lämplig fras. Antalet gudfadderister är tolv. Detta ska Nollan vara uppmärksam på då antalet fadderister påverkar Nollans hälsningsfras. Notera följannde: 0<fadderister<2 God dag gudfadderisten 1<fadderister<12 God dag gudfadderisterna 11<fadderister<13 God dag gudfadderiet Givetvis varierar Nollan ävan dessa hälsningsfraser beroende på tidpunkt. Frågor ställer Nollan till faddrar. gudfadderiet har oftast inte tid att svara på frågor. Uppstår en nödsituation kan Nollan ställa en fråga till gudfadderiet, men bör då fråga om lov först. m gudfadderiet ger Nollan beröm kan Nollan känna sig stolt ty då är gudfadderiet stolt över Nollan. Nollan bör då fortsätta med den berömdvärda verksamheten, dock ej till överdrift. Nollan hälsar även på övriga fadderier. Fadderiernas namn kan Nollan lära sig senare i boken. Nollan arbetar flitigt med grunken, allmän kemi, proppen och nolleuppdragen.

10 9 nollans idoler Nollan har många nya idoler, gudfadderiet. För att nollan ska kunna lära känna dessa finns här användbara beskrivningar på alla i gudfadderiet och några av deras hjältedåd. Memorera dessa Nollan, det kan vara till nytta. m Nollan har tur kanske Nollan en vacker dag får träffa sina mäktiga idoler. g generalen gudfadderiets oslagbare ledare, universums kraftfullaste entitet och mästare över alla 118 grundämnen. Fadderist erik Basar över Andrimner och har alltid rent mjöl i påsen. Fadderist linnéa Bevittnade livets skapelse vid Generalens högra sida. Fadderist theobald Kopierade solen och klistrade sedan in stjärnorna. Fadderist petter Hör alla Nollans böner och tankar och svarar därefter. Fadderist Frida Kommenderar gudfadderiets utvalda mot seger.

11 10 Fadderist anton Vet var alla världens föremål är, har varit och ska vara. Fadderist robert Dresserade Heidrun och uppfann fermenteringsprocessen. gstår för underhållningen i Valhall. Fadderist kattis Ser till att all världens offergåvor hamnar i gudfadderiets fickor. Fadderist patric Fadderist cecilia Klipper lappar vid grinden till Nifelheim och bestämmer vem som får gå vart. Fadderist simon Kan göra sten till guld och guld till heliga artefakter.

12 11 schema Måndag 15/8 14:00 Fika med tjejföreningen på MatNat-kullen Tisdag 16/8 07:30 Samling på MatNat-kullen 08:15 Upprop 10:30 Mottagning i Campushallen 12:30 Lunch på MatNat-kullen 13:15 Campusvandring 16:00 Föreläsning 17:00 Grillkväll vid M-grillen nsdag 17/8 12:00 MatNat-vard på MatNat-kullen 17:00 PMS i viagraparken 21:00 Nolledisco CM på Kårallen Torsdag 18/8 StyrV:s dag: 10:00 Gasqueföreläsning i C2 12:00 Lunchtävling SmuggLing 15:00 Stadsvandring 19:00 Plugg- och spelkväll i T2 Fredag 19/8 07:30-10:30 Väskinlämning inför hajken vid MatNat-kullen 10:00 gmatnat-vard på MatNat-kullen 12:00 Lunchtävling FYFA16 15:00 Avfärd till Hajken, samling på MatNat-kullen * Lördag 20/8 11:00 Hemfärd från Hajken 18:00 Skördefest i München Hobentältet Söndag 21/8 Nollan är ledig och gör som Nollan själv behagar! Måndag 22/8 10:00 MatNat-vard på MatNat-kullen 12:00 Lunchtävling D-Rift 17:30 Ärtor- och punschsittning på flamman 21:00 Nolledisco Hem till Midgård på Kårallen Tisdag 23/8 10:00 MatNat-vard på MatNat-kullen 12:00 Lunchtävling Dinomite 15:00 Lekar med 4-verkeriet i Viagraparken nsdag 24/8 12:00 MatNat-vard på MatNat-kullen 17:00 München Hoben * Torsdag 25/8 12:00 Lunchtävling G-Force 17:00 Pluggkväll i T2 Fredag 26/8 12:00 MatNat-vard på MatNat- kullen 15:00 Lunchtävling Häfvet och megaympningfinal i amfiteatern 17:00 Gubbens dag i Viagraparken Lördag 27/8 19:00 Häng innan utedisco bakom C-huset 21:00 LinTek & Fortes utedisco *

13 12 g Ingår i lilla och stora Nollepaketet Söndag 28/8 12:00 Klassuppdragsfinal i T2 och brännboll i Vallamassivet efteråt Måndag 29/8 19:30 Studentspex Tisdag 30/8 12:00 MatNat-vard på MatNat-kullen nsdag 31/8 18:00 Sittning på [Hg] Lördag 3/9 18:00 Nollesitsen i gasquen 22:00 Nollephesten på Kårallen * Ingår i stora Nollepaketet Biljetter kan köpas under Nolle-P * * Alla av gudfadderiets evenemang är gratis, alla Nollan är väkomna och det ingår mat och dryck för de Nollan med biljett

14 Café Moccado I café Moccado serverar vi certifierat kaffe, grillade smörgåsar och nygräddade bakverk. Öppet vardagar: kl

15 matnats Fyra program 14 MatNat är hemsektionen för samtliga studenter som studerar kandidat- eller masterprogrammen inom matematik, biologi, fysik och kemi. matematik gbiologi m det är någon Nollan kan räkna med så är det sektionens matematiker. Matematikernas schema innehåller bland mossor och lavar i skogen, på zoo bland lemurer, Nollan hittar sektionens biologer i deras naturliga habitat: diskret, odiskret, tillämpad och otillämpad matematik. pirayor och elefanter eller på labb med petriskålar och automatpipetter. Dela inte med noll, Nollan, ingen vet vad som kan hända då. Ät inte E. coli eller brottas med boaormar, Nollan, för då kommer Nollan garanterat få ont i magen. Fysik kemi I huset med bäst utsikt över himlavalvet och kosmos hittar I laboratoriet bland kemikalier, provrör, etanol, ph-metrar, Nollan sektionens fysiker. Fysikerna studerar allt från kaliumpermanganat och glycerin lever sektionens kemister nanopartiklar till tetraplaneter och experimenterar med iklädda vita labbrockar och skyddsglasögon. naturlagarna. Det som händer på labb stannar på labb. Det är bäst att inte Håll fast i gravitationen Nollan, utan den skulle Nollan inte ställa några frågor om vad som finns i kemikalieskåpen, vara här. Nollan.

16 15 de andra sektionerna gtbi-sektionen På Linköpings Universitet finns det många fler studenter än de som studerar på MatNat-sektionen. LiU är uppdelat i olika fakulteter och Nollan kommer tillhöra den Tekniska Fakulteten (TekFak). Det kan hända att Nollan kommer ha kurser tillsammans med andra studenter från TekFak. På TekFak finns det 6 andra sektioner utöver MatNat. Y-sektionen I Y-sektionen finns två civilingenjörsutbildningar, teknisk fysik och elektroteknik samt medicinsk teknik. Vissa Nollan kommer få chansen att samläsa med dessa ingenjörer, så missa inte chansen att lära känna dem. m Nollans Nintendo 64 skulle gå sönder under något av Nollans äventyr så kanske Nollan kan be en av dessa lödheta och gulsvarta ingenjörer. ling-sektionen På TBi-sektionen kan man läsa civilingenjörsutbildningar i kemisk biologi, teknisk biologi eller kandidatprogram i kemisk biologi. Dessa ingenjörer och naturvetare kan Nollan finna i labbet där de sysslar med allt från proteiner till biomaterial. Både Nollan som läser kemi och biologi kommer få chansen att samläsa med dessa bioteknikälskande, grönbeklädda ingenjörer. På Lingsektionen läser man fyra olika program som alla är högskoleingenjörsutbildningar, datateknik, elektronik, kemisk analysteknik samt maskinteknik. KemiNollan kommer att utveckla Van der Waals-interaktioner och bilda härliga reaktioner med Nollan på kemisk analysteknik då de kommer samläsa mycket med dessa Ling-Nollan

17 16 m-sektionen I M-sektionen finns tre civilingenjörsutbildningar med olika fokusområden. Dessa är Design och produktutveckling; Energi-Miljö- Management och Maskinteknik. Dessa miljöräddande, designande, mekatroniska och rödgula ingenjörer kan allt om maskiner, molijoxer och kan säkert laga Nollans cykel om Nollan frågar snällt. i-sektionen gd-sektionen MASKINTEKNLGSEKTINEN På D-sektionen finns fyra program, Nollan. Dessa är civilingenjörsprogrammen i datateknik, mjukvaruteknik och informationsteknologi samt kandidatprogrammet innovativ programmering. Dessa tre studentgrupper kan allt om programvara, mjukvara och programutveckling. Nollan kommer få chansen att lära känna D-Nollan på Gudfadderiets och Stabens superfräsiga nolledisco; Hem till Midgård. m Nollan någonsin behöver hjälp Nollans blogg eller kanske Nollans mamma behöver hjälp med sin supermoderna VHS så är det säkert en brunbeklädd D:are som Nollan letar efter. På civilingenjörsutbildningen i Industriell ekonomi utbildas studenter i gränslandet mellan chefer och ingenjörer. Dessa läser teknik, ekonomi samt management. Här finns en internationell inriktning för den äventyrlige som vill studera utomlands en termin. Dessa ekonomer kan lära Nollan allt om den ädla konsten att schteka och kanske även lite om pengar också.

18 17 lsek Vid Lärarsektionen finns lärarna som precis som Nollan är studenter (får inte blandas ihop med lärarna som lär Nollan). Under Lsek samlas bl.a. ämneslärarstudenter som Nollan kommer läsa en del kurser med. Dessa studenter kommer en vacker dag hjälpa Nollans små barn att själva bli Nollan. gså se till att lära känna dessa rödklädda pedagoger väl. medfak På Campus US finner Nollan dessa livräddande studenter. Dessa tillhör den medicinska fakulteten. Klädda i alla möjliga färger hänger de oftast nere på stan på sitt egna campus. Men när de dyker upp på Campus Valla får Nollan se till att vara riktigt snäll. De kan plåstra om alla möjliga saker Nollan kan dra på sig. FilFak Studenter vid den Filosofiska Fakulteten (FilFak) kommer Nollan se en del utav. Bland dem kan Nollan finna ekonomer, statistiker, systemvetare och mycket annat. Dessa studenter kommer Nollan främst träffa på partaj under lätt salongsberusning som kanske anordnas av ett av festerierna. norrköping På Campus Norrköping kan man finna andra utbildningar som faller under TekFak. Dessa studenter kommer Nollan n inte se mycket av, förutom på speciella tillställningar. Även om det inte är mer än en bussresa med campusbussen (jättegratis, Nollan) bort, så passa på medan du kan, Nollan.

19 18 För att Nollan ska kunna känna igen alla faddrar och nya kompisar på universitet har gudfadderiet samlat kunskap om ämnet här. g Program: Fadderi: Kännetecken: Nollans kännetecken: Festeri: Datateknik Informationsteknologi Mjukvaruteknik Innovativ programmering STABEN Greniga Stövliga Gälla Ett horn D-group Industriell ekonomi Clubmästeriet Tysta Finklädda Gröna En rund skylt med gul och grön fyrkant Clubmästeriet

20 19 Högskoleingenjörer: Datateknik Kemisk analysteknik Elektronik Maskinteknik TackLing Breda Sportiga Tighta Teknisk biologi Kemisk biologi Urfadderiet Skräckinjagande Svansiga Bits. Kanske. gmaskinteknik Design & produktutveckling Energi - miljö - management MPiRE Stampiga Fjälliga Tap Tap Taptaptap Teknisk fysik och elektronik Medicinsk teknik Y-Fadderiet Guppiga Tofsiga Bolliga Biologi Kemi Fysik Matematik gudfadderiet Läs nollehandboken En lila och gul varningstriangel En grön eller vit gran En gul, grön eller orange skiftnyckel En gul ylleslips Tittta i spegeln efter din första dag Nollan. VI-ling Bi6 Festmaskineriet Y6 4-verkeriet

21 Släpp matchen och kom in i sargen, ta en kaffe och ett klägg i Baljan! Inget sötsug? Ta en jochen istället! Fullständigt studentdrivet och ideellt kafé, möjliggör det mest prisvärda fikat på Campus Valla sedan 1987 För mer info, kolla in vår hemsida: baljan.org eller besök oss på nedervåningen i Kårallen.

22 21 overallen Den vinröda overallen kommer att vara det finaste och mest användbara plagget som Nollan kommer att ha i sin garderob. g I MatNat sektionen har samtliga studenter superläckert vinröda overaller, Nollan. De skiljer sig dock från varandra på ett sätt, revärerna. De Ф-na matematikerna har en 3vligt babyblå revär, de astronomiskt kraftfulla fysikerna har en 450 nm blå fårg som inte är av denna värld, de jordnära och livliga biologerna har en skogsgrön färg och de ph-estliga kemisterna har en explosivt svart färg. På overallens högra ben kommer Nollan att sy på ett namn, förslagsvis Nollans eget namn, alternativt ett namn som Nollan alltid velat bli kallad för. Nollan kommer även att ha möjlighet att köpa märken under sin studietid som bör placeras på godtycklig plats på overallen. Märkena placeras, efter bästa förmåga, som den roligaste festen, eller favoritföreningen nära Nollans käraste delar. m Nollan av oklar anledning inte skulle komma till kravallen som Nollan planerat bör märket sys på upp och ner. verallen kommer att bli Nollans käraste plagg och får inte tvättas. Förutom med Nollan själv i. I Nordsjöns klara och stärkande vatten är ett exempel på detta (men akta dig för Jörmungandr, Nollan!). Då blir den finfinifinfina overallen som efter kravall igen! Nollan kan även byta delar på sin overall med andra studenter om Nollan har ett speciellt band till någon eller om Nollan tycker speciellt mycket om personen i fråga. Ju större bit av overallen desto kärleksfullare. Kragen är t.ex. extra speciell då Nollan endast har en krage och då det kan vara

23 Har nollan hört? 22 e och e X var ute och gick när de plötsligt fick se en differentialoperator komma gående på andra sidan gatan. e blev givetvis mycket rädd och sa -tänk om den ser mig, då blir jag ju noll och försvinner. e X blev lite stöddig och sa till sin konstanta kompis -Jag kan gå över och snacka med den, mig kan den inte göra något. Sagt och gjort, e X gick över till differentialopperatorn -Hej, jag heter e X, vad heter du? -d/dy City Skomakeri Sko, cykel- och nyckelservice. Vi hyr ut, säljer, köper och reparerar cyklar. Drottninggatan 26 Tel: Mån-Fre 9-18 Lör Detta är en annons

24 23 styrverkeriet Hej! Det är vi som är MatNat-sektionens styrelse. Styrelsen ser till att sektionens organisation fungerar som den ska och arbetar mycket med administrativ verksamhet, såsom hur vi ska utveckla sektionen och föra den framåt. Vi sysslar även bland annat med studiebevakning, vilket innebär att styrelsen arbetar för att er utbildning vid Linköpings universitet håller en hög nivå och ständigt utvecklas för att bli bättre. g Styrelsen ansvarar för alla sektionens utskott, som utför olika aktiviteter och tjänster för sektionens medlemmar. Det kan vara aktiviteter såsom pubar, mingel med alumner eller potentiella arbetsgivare, middagar, plugg- och spelkvällar med mera. Utskotten är samlade i sektionens kansli. Där finns utskott som kan falla de flesta i smaken, som alla kan söka och många av dem kommer även bli presenterade under Nolle-P. Under Nolle-P kommer även Styrelsens dag att anordnas. Det är en dag där ni som nya studenter kan prova, samt beställa både labbrockar och vinröda overaller. Denna dag kommer ni även kunna skriva upp er och bli medlemmar i MatNat-sektionen, som medlem får man ungefär en gång i veckan ett sektionsmejl och får gå på alla MatNats aktiviteter. Styrelsen representerar sektionen i många olika frågor och är sektionens främsta ansikte utåt. Tveka därför aldrig att fråga någon av styrelsens glada medlemmar om du har funderingar, har en idé om hur sektionen skulle bli bättre eller bara undrar något av ren nyfikenhet. Vi i styrelsen finns här för att upprätthålla och förbättra kvalitéten på er studietid, men framför finns vi här för våra medlemmar. m du undrar något mejla oss på: styrv@matnat.se, eller vill veta mer om oss kolla in vår instagram: matnatstyret, facebook: MatNat-sektionen eller varför inte kolla på vår hemsida:

25 4-verkeriet 24 Tjenare tjenare Nollan! Det är vi som är 4-Verkeriet, och 4-Verkeriet är vi! g 4V, som vi även kallas, är MatNat-sektionens festeri. Vi är 11 glada festerister som springer runt och anordnar fester, sittningar och andra tillställningar. Framförallt anordnar vi årets första kravall: n the Rocks och lite senare under hösten Schlaget. Schlaget är 4Vs egna festhelg som infattar en kravall, tävling, sittning och ett efterschläpp för att alla studenter i Linköping ska kunna släppa lös och ha det roligt. Ibland kan man behöva lite variation från sina tentor, föreläsningar eller på tok för tidiga morgnar och det är därför vi finns här! m ni någonsin undrar något rörande studentlivet, studier eller andra filosofiska frågor svarar vi mer än gärna på erafrågor. Vem vet, kanske blir just DU, Nollan, festerist nästa år! Pussar och kramar hälsar ert exploderande 4V!

26 NSDAGSPUB - FLAMMANFREDAG - LIVETSLÖRDAG Linköpings äldsta, billigaste och hetaste studentpub!

27 pyssel 26 Här kan Nollan träna på att känna igen gudfadderisterna, om nu Nollan kan hitta alla...

28 27 tips från gudfadderiet I II III IV. Lyssna uppmärksamt på föreläsningarna Nollan, sova och snicksnacka med kompisar görs bäst på Nollans fritid gv. Frysta matlåder tar låååång tid att värma, Nollan bör därför tina matlådan i förväg. Cykla inte på märkena i märkesbacken Nollan, detta är ett privilegie ändast ämnat åt studenter vars namn inte börjar på N och slutar på -ollan. Nollan ska efter bästa förmåga även hälsa på andra fadderier så som Nollan hälsar på gudfadderiet. Tala med låg volym i biblioteket eller på studieplatser. Öva på sång gör Nollan bäst hemma i duschen. VI. Ta väl hand om din cykel Nollan, en välomhädertagen cykel är en glad cykel.

29 nollepaketet 28 Under Nolle-P kommer det finnas mängder med roliga aktiviteter att roa sig med och det sker saker nästan hela tiden. Det finns något som faller alla i smaken och det är ett bra sätt att umgås. Att anordna Nolle-P är inte gratis, för att kunna ggenomföra alla aktiviteter under Nolle-P så vill gudfadderiet att Nollan ska betala för dessa. Detta kan Nollan göra genom att köpa ett av de två olika Nollepaketen, antingen det lilla Nollepaketet (210 kr) eller det stora Nollepaketet (610 kr). Det stora Nollepaketet innehåller fler av gudfadderiets aktiviteter än det lilla. Mer specifikt vilka som ingår i vad kan Nollan se i schemat för Noll-P. På aktiviteter som anordnas kvällstid kommer mat att serveras till Nollan med biljett, så Nollan inte själv måste hinna med matlagning också. Det finns även möjlighet att köpa biljetter löst på biljettförsäljningstider under Nolle-P, men då blir biljetterna ca 10 % dyrare. I sektionsrummet Bergrummet står det när biljettförsäljning äger rum för Nollan. Förutom alla aktiviteter som ingår i Nollepaketet finns det en sittning som kallas Nollesitsen, vilken Nollan absolut inte vill missa. Nollan kan sälja tillbaka biljetten för en aktivitet om Nollan skulle bli sjuk, inte vilja gå eller av annan anledning missar aktiviteten, vilket Nollan självklart inte vill. Dock måste ett återköp ske senast på det sista försäljningstillfället innan aktiviteten äger rum. Nollesitsen är beskriven senare i boken och det går självklart att betala Nollesitsen i samband med Nolleavgiften. Nollan betalar in på nedan angivet plusgirokonto SENAST den 15 augusti och meddelar i nolleenkäten vad man köpt för något. Ange namn och personnummer på betalningen, Nollan! m Nollan har allergier, sjukdomar eller äter någon annan specialkost måste detta också skrivas i nolleenkäten så att gudfadderiet vet vad som behöver göras för Nollan. m Nollan har frågor så kan Nollan givetvis också maila dessa. Plusgirokonto: Mailadress: kassor@gudfadderiet.se

30 Spara på studiemedlet med Fastpris student. Fria samtal, SMS och MMS Massor med surf Ingen bindningstid 145 :- /mån

31 nollesitsen 30 Nollesitsen är en finsittning där Nollan kommer serveras en trerätters middag utav god och högklassisk mat och dryck. Detta kommer vara avslutningen på Nolle-P. Under en sådan fin tillställning som Nollesitsen så vill Nollan se extra fin ut, så därför bör Nollan ta med sig sina finaste finkläder till Linköping. Nollesitsen är den tillställning där Nollan, om Nollan skött sig ordentligt efter ett otroligt kul Nolle-P, äntligen har chansen att få börja titulera sig Ettan. Efter Nollesitsen kommer kvällen avslutas med Nollephesten som hålls på Kårallen. Då kan Nollan äntligen fira att Nollan blivit Ettan. Nollesitsen och Nollephesten kommer att äga rum lördagen den 3:e september. Priser finns på hemsidan och biljetter kommer säljas innan och under Nolle-P. Så se till att ta chansen Nollan!

32

33 g Nollan få aldrig glömma gudfadderiet på linjen 32 Ända sedan gudfadderiet uppfann snabbare sätt att sprida information än med gjallarhorn, har gudfadderiet alltid haft det snabbaste sättet att sprida information. Då gudfadderiet enbart behandlar livsviktig information som kan få hela imperier att falla, bestämde sig gudfadderiet för att skapa en hemsida. Förutom den livsviktiga hemsidan innehar gudfadderiet ytterligare snabba, och minst lika viktiga informationsmedel som Nollan vill kika på. På facebook: gudfadderiets hemsida är något som Nollan ska besöka innan Nollans första dag i Linköping. Nollan ska också besöka denna hemsida så ofta Nollan kan under Nolle-P. Hemsidan kommer ständigt att uppdateras med ny information som för Nollan är kritisk för att kunna överleva ett studieliv. Nollan... besök LiU Store under nolle-p! Vi har allt från t-shirts, väskor och märken! Mån-fre Kårallen liustore.se varför finns reklam? gudfadderiet kan även de få hjälp av externa grupper som kan hjälpa till att finansiera aktiviterna under Nollans första veckor på LiU. Det kan vara företag, privatpersoner eller föreningar som på något sätt bidrar i utbyte mot t.ex. en annons. Tack vare våra finfina sponsorer kan gudfadderiets vision av världsalltet förverkligas.

34 33 stiltips Från gudfadderiet g Nedanför har gudfadderiet bifogat stiltips så Nollan kan visa för sin barberare hur Nollan vill se ut. På sommaren är det varmt, vilket gör att Nollan kan svettas om sin panna. m svetten rinner ner i Nollans ögon kan Nollan bli blind och därför inte hitta hem, eftersom Nollan inte har gudfadderiet som ledsagar Nollan (än). För att undvika detta har så rekommenderar gudfadderiet det stiligaste plagget som finns, ett pannband. För ingenting är lika stilmedvetet, hippt eller användbart som ett fluorescerande tygstycke över hjässan. Lockipannan-Stålis Skjutglad hockeyfrilla Mangafan Brännheta polisongskruvar PAGE-MAN

35 gula sidan 34 Studierelaterat Linköpings universitet Nöje Flamman Pub & Disco Kårservice Ryds Herrgård, [hg] CSN Nationernas Hus, NH LiU:s studentsidor VilleValla Pub Studievägledare Bostad Anna Klippinger (Bio/Kem) Ryd, Lambohov, m.m. Elin Önstorp (Mat/FyN) Colonia Hitta sal Skäggetorp, Ryd Schema se.timeedit.net/web/liu/db1/schema Skäggetorp, m.m. Lunch på campus Överallt i Linköping Sjukvård och hälsa KMB Studenthälsan Praktiskt Sjuksköterska Kartor Kurator Pizzerior Kollektivtrafik Studentpräst , Billig studentlitteratur Vårdcentralen i Ryd Taxi , Vårdcentralen i Lambohov Vårdcentralen i Valla Vårdcentralen i Skäggetorp Sektionen MatNat-sektionen GudFadderiet 4-verkeriet

36 35 akademisk ordlista 4-Verkeriet: Allmän kemi, introduktionskurs i kemi. g MatNat:s skojiga festeri. Förkortas kort och gott till 4V. Campusbussen: Colonia: AK: Cykel: Akademisk kvart: Står det 8 börjar man 8:15, står det 8:00 börjar Alumn: Amigo: Baljan: man 8:00. Kom i tid Nollan. Person som har läst klart och fått examen. 1. Liten butik i Kårallen där man kan köpa tidningar, godis och lite mat. 2. En spansk kompis. Fik som drivs av studenter på nedre plan i Kårallen där Nollan kan köpa billigt fika. D-Rift: Dinomite: Doktor: Doktorand: Bergrummet: Sektionsrum i Kårallen, mysig liten grotta för Draget: Blå havet: B-huset: Blå torget: Nollan att plugga eller fika i. Framför Kårallens vindbrygga. Använd hflotten om Nollan saknar flytväst. Hus på Campus Valla där Nollan kommer spendera mycket tid, faddrar kommer visa Nollan vart huset ligger. Ett relativt blått torg i B-huset med soffor, Dugga: DömD: Fadder: Fadderist: bord och många MatNat:are. Trevlig plats att Festeri: plugga på, Nollan. Festerist: Campus Valla: mrådet där universitetet ligger. Nollan kommer spendera mycket tid där. Gratis studentbuss som går mellan Norrköpings och Linköpings campus. Nybyggt studentboende mycket nära skolan. Corson: Filfack: FilFak: Finläsk: Stor promenadgata som går genom hela campus Valla. umbärligt transportmedel för Nollan. Bör ha minst två hjul. Stabens lunchtävling Urfadderiets lunchtävling Titel för person med doktorsexamen eller uppnått doktorsgrad. 1. Forskarstudent som är anställd av univerisiteter för att forska och oftast även undervisa. 2. Läkarutbildad fågel Prestigefylld tävling där det gäller att dra ner motståndaren i Tinnerbäcken. Mindre, skriftligt förhör. Plugga, Nollan. D-Groups festhelg med darttävling, här kan Nollan lära sig allt om tjurögon. Snäll äldre student som hjälper vilsna Nollan. Stenhård individ som förtjänar stor respekt. Har ofta skägg. Anordnar fester och sittningar. Festlig person som är med i ett festeri. Alla sektioner har sitt eget festeri. Fack i kylskåpet där Nollan kan förvara sin fil. Filosofiska fakulteten där bl.a. filosofer och ekonomer studerar. Märkesläsk, t.ex. Coca Cola.

37 36 Finsittning: Flamman: Fulläsk: Fulsittning: FYfa16: G-Force: Generalen: Grunken: Gückel: Hem: HemHem: Häfvet: Klägg: Kravall: Finare middag med ordentligare mat. Klädsel är lämpligen kostym eller långklänning, beroende på vilket kön man känner sig som. Använd vett och etikett, Nollan. 1. Studentbostadsområde nästan inne i stan. 2. Även namn på pub i samma område. Budgetläsk, t.ex. Kola Kola. God mat och god stämning. Kläder valfritt. Etikett valfritt. Y-fadderiets lunchtävling Gudfadderiets lunchtävling Gudfadderiets mäktiga ledare. Grundläggande kurs i matematik som börjar under Nolle-P. Roligt uppträdande, t.ex. sång eller dans. Nollans bostad i Linköping. Nollans föräldrars bostad Stor tävling för Nollan i ölhäfv. MPiREs lunchtävling Billig och näringsrik föda från Baljan. Garanterat fritt från fullkorn. gtillhör denna sektion. Stor fest (oftast på Kårallen) med krav på overall (om man vill och har en overall). Kårallen: Lambohov: Le Mans: LinTek: LIU-kort: MatNat: Kårhuset som innehåller bl.a. lunchrestaurang, Baljan, Amigo och osannolikt många fester från stund till stund. Se till att vårda byggnaden fint Nollan. Stadsdel söder om Campus Valla där en del Nollan kommer att bo. Festmaskineriets festhelg med lådbilsrace som Nollan inte behöver körkort för. Linköpingstudenternas teknologkår. Denna vill man tillhöra, betala kåravgift Nollan. Nollans studentleg. Gör att Nollan kan låna böcker, gå på fester och massa annat bra. Matematisk- Naturvetenskapliga sektionen.nollan MatNat-kullen: Kullen mittemot B-huset där Nollan samlas för MatNat-vard. MatNat-vard: Samling på MatNat-kullen under förmiddagen eller lunchrasten. Alla Nollan ska gå. Midgård: 1. Människornas borg i världens mitt. 2. Datorsalar i B-huset, ingång 23. Bl.a. för MatNat-studenter. Mobiltelefon: Bra att ha när man inte är på föreläsning eller lektion. Märkesbacken: Lång backe på norra delen av Campus Valla med sektion- och föreningsmärken målade på asfalten. Nollan får inte gå eller cykla på märkena!

38 37 Mäster: Nationer: Nollan: mstart: mtenta: MatNat-sektionens maskot och god vän till Gudfadderiet Föreningar med traditioner från olika landskap där studenter från alla utbildningar och hemtrakter är välkomna. Anordnar många roliga aktiviteter. sing. Nollan, pl. Nollan: Förvirrad person som med Gudfadderiets hjälp kanske blir Ettan. Ropas om ett gückel var så bra att man vill höra mer. m Nollan misslyckas på en tenta får Nollan en andra chans. Bör undvikas, men kan hända. finns allt Nollan behöver. g n the Rocks: Terminens första kravall som 4-verkeriet anordnar tillsammans med PILS. Rockigt värre, Nollan! verall: Vackert och bekvämt klädesplagg som visar sektionstillhörighet hos studenter. Dekoreras med tygmärken och revärer. MatNat har vinröda overaller. Pallen: Prefekt: Professor: VI-Lings festhelg med paintballturnering, för den skjutgalne eller färgglade. Chef för universitetsinstitution Titel för den högsta lärartjänsten vid universitet och högskola. Ryd: Ryds Herrgård, [Hg]: Schlaget: Sittning: Skägg: SmuggLing: Snuttefilmen: Spex: Styrverkeriet: TekFak: Tenta: Tenta-P: Det största studentbostadsområdet med många teknologer, där vill Nollan bo. I Ryd Trevlig studentpub vid Ryds Centrum MatNats festhelg, rolig gückeltävling som anordnas av 4V. Middagstillställning med underhållning och god mat. Nollan gör gott i att sjunga. Vacker och praktisk ansiktsprydnad. Bärs med stolthet. TackLings lunchtävling Bi6 festhelg med tävling i kortfilmer som sedan visas på biografen i stan. Längre och mer seriös form av gückel. MatNat:s styrelse som fixar och ordnar bra saker. Förkortas StyrV. Fakulteten Nollan tillhör tillsammans med ingenjörer och andra naturvetare. Examination av kurs. Klarar man få så får man äta nudlar, klarar man några så får man pengar av CSN, klarar man många så får man examen. Den tid då studenter skriver tentor. Dusch, mat och fritid är överskattat dessa veckor.

39 38 Tid: Valla: Vallamassivet: VilleValla Pub: Vindbryggan: VSR: Zenit: Ölhäfv: g Sällsynt och eftertraktad vara. Hittar Nollan lite extra sådan, så ska Nollan spara den på ett bra ställe då man aldrig vet när man behöver mer av den. Trevligt bostadsområde på andra sidan Vallaskogen där en del studenter huserar. Enorm höjd i Vallaskogen med tillhörande öppet fält mot campus. Mysig studentpub med massor av olika sorters öl. Huvudentrén till kårhuset Kårallen. Y6 festhelg med kälkrace på Vallamassivet. Se upp i backen, Nollan! En av universitetets administrationsbyggnader. Finnes långt söderut på Campus Valla och hit går Nollan för att hämta sitt LiU-kort. Restaurang med samma namn finns även här. Kvickt sätt att förtära lättöl. Rolig tradition Nollan. Snygg och trygg i labbet! Labbrockar och skyddsglasögon kan köpas här Industrigatan 30, ingång från slöjdgatan Tel ,

40 39 kom ihåg nollan nollan ska ta med: Nollehandboken Cykel Sovsäck och liggunderlag ömma kläder Finkläder Regnkläder Skolmaterial Kamera Glatt humör Instrument Legitimation Kontanter Snorres Edda nollan ska lämna hemma: Mamma och Pappa Biljetten hem Negativa tankar -På Nollans handhållna telefonapparat. g att göra innan nolle-p: Betala Nollepaketet -Nollan vill vara med på allt roligt under -Åttafotade hästar är sällsynta! Nolle-P -Nollan ska på plundringståg Svara på -Superviktigt, Nollan! -För ömma aktiviteter nollenkäten -För när Nollan blir ettan Läsa igenom Nolle- -All världens visdom kan hittas i dennna -För när gudfadderiet tycker att Nollan handboken en gång bok behöver svalkas av till (och sen en gång -Plugga är viktigt, Nollan! till). -Nolle-P vill Nollan inte glömma! Skaffa bostad -Annars kan Faddrar hjälpa Nollan! -Inga sura miner -m Nollan kan spela ett sådant. Skaffa hemförsäkring -Utifall himlen faller ner -Utifall Nollan glömmer bort vem Nollan är. Söka CSN -Pengar är bra att ha. -För att bankomater inte växer på hus -Nollan kommer inte hinna läsa, men Bunkra upp på kalla -För de tillfällen Nollan inte får mat av det ser bra ut på bokhyllan matlådor gudfadderiet Memorera gudfadderiets regler. -gudfadderiet finns här. -Nollan kommer ha fullt upp under de första veckorna i Linköping. -Det kommer bli kul, jättekul.

Välkommen nollan. gudfadderiet hälsar dig välkommen Nollan.

Välkommen nollan. gudfadderiet hälsar dig välkommen Nollan. Välkommen nollan I en svunnen tid, långt innan haven i världen tagit sin form, var alltet ett tumult, en ständig strävan mot oordning. I spetsen av detta kaos stod den fruktade urjätten Ymir, så gudfadderiet

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

hej Nollan! En fungerande cykel. Otroligt viktigt gärna med raketmotor Oömma kläder, tänk även på tåliga skor, helst gummistövlar

hej Nollan! En fungerande cykel. Otroligt viktigt gärna med raketmotor Oömma kläder, tänk även på tåliga skor, helst gummistövlar hej Nollan! ClubMästeriet vill med detta brev varmt välkomna den industriella ekonomnollan (I- Nollan) till I- sektionen och Linköping. I- sektionen bär på stolta och anrika traditioner, vilka Nollan kommer

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

Inspark 2015 Here we go!

Inspark 2015 Here we go! Inspark 2015 Here we go! Varmt välkommen, kära du! Om du har fått detta brev betyder det att du är antagen som Sociologistudent, vid programmet eller enskild kurs, samt kriminologi. En inspark kommer att

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE"

VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE VÄLKOMMEN T I L L F Ö R E N I N G E N S A M H Ä L L S V E T A R N A "TÄNKA FRITT ÄR STORT MEN TÄNKA RÄTT ÄR STÖRRE" Sedan år 1477 har kunskap stått i fokus i Uppsala. Universitetet har upplyst tusentals

Läs mer

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys

Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys Hej bästa Nollan! Vi heter SKAndal och är Samhälls- och kulturanalysprogrammets alldeles egna festeri som under ditt första år här kommer anordna fester och

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

NLU Zeus Blixtar nlu

NLU Zeus Blixtar nlu 12 nlu, lärarlistan, uu mu - zeus blixtar 13 nlu NLU arbetar för att föra arbetsmarknaden närmare din utbildning. Vi anordnar en arbetsmarknadsdag för dina framtida karriärmöjligheter och arrangerar gästföreläsningar

Läs mer

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö!

Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! Nollning för nya studenter inom Samhällsinstitutionen på Linnéuniversitetet i Växjö! SAMVETE utbildningsförening i Växjö bjuder in dig som kommit in på Europastudier, Internationella samhällsprogrammet,

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

KoMPaSS N0lleblad 2019

KoMPaSS N0lleblad 2019 KoMPaSS N0lleblad 2019 Sedan urminnes tider har dessa vikingar vandrat på campus Valla. N0llan, KoMPaSS tycker att du har gjort ett klokt beslut i valet av både universitet och sektion. Nu kallar dessa

Läs mer

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING Hej Nollan! Först och främst, grattis till platsen på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet i Norrköping! Vi som

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

Hallå där nya Information och PR-studenter!

Hallå där nya Information och PR-studenter! Hallå där nya Information och PR-studenter! Välkomna till Karlstads universitet och studentföreningen Inferno. När man går programmet Information och PR så tillhör man Inferno KAU:s i särklass bästa förening.

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15

Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15 Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15 2 PROGRAM ÖPPET HUS 2014 Utbildningsmässa STORA SALEN, 1 trappa upp 10:00-15:00 Träffa studenter och studievägledare som berättar om våra cirka 290 program och 2

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Nolle-P Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping

Nolle-P Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping Nolle-P 2018 Lärarprogrammet på Linköpings universitet Campus Norrköping Hej Nollan Välkommen till Linköpings universitet och Campus Norrköping! Vi är mästeriet LÄRsex och det är vi som kommer att ta hand

Läs mer

Matematik/Naturvetenskap Fadderi: GF Festeri: 4-verkeriet. Medicinik Biologi Fadderi: Stamcellen Festeri: Fyllecellen

Matematik/Naturvetenskap Fadderi: GF Festeri: 4-verkeriet. Medicinik Biologi Fadderi: Stamcellen Festeri: Fyllecellen 32 overallsguide overallsguide 33 Lärare Fadderi: FOUL Festeri: Läxmästeriet Affärsjuridik Fadderi: Jur6 Festeri: Jur6 Ekonomi Fadderi: Elin Players Festeri: Elin Players Kognitionsvetenskap Fadderi: KogVetet

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs.

J = JFK MEDLEMSKAP A = AVSLUTNINGSSITTNING Beroende på vad ni betalar för märker ni överföringen med de bokstäver som krävs. Nollning HT 2014 Hej nyblivna studenter, nu är det äntligen dags för det som vi alla väntat på NOLLNINGEN! En chans att få lära känna dina nya klasskamrater och oss äldre studenter. Tillsammans ska vi

Läs mer

Mästeriet span. mottagningsbladet

Mästeriet span. mottagningsbladet Mästeriet span mottagningsbladet 2019 Stort grattis och välkommen till samhällsplaneringsprogramet! Vi hoppas att du är lika taggad som oss inför i höst och kan intyga att du gjort ett bra val av både

Läs mer

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Hej! Under din första tid på Göteborgs Universitet kommer faddrar från studentgruppen Demos erbjuda spännande och roliga aktiviteter för er nya statsvetarstudenter.

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

ETT (KUNSKA FÖR HELA ST

ETT (KUNSKA FÖR HELA ST TEXT JESSICA RICKARDSSON FOTO JAN EKBLOM Hösten 1996 hände något som förändrade Norrköping totalt universitetet kom till stan! Nu, nästan tio år senare, är studenterna en självklar del av stadsbilden.

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 Utelek och aktiviteter Vi bjuder på frukt

Läs mer

Kaptenens egna ord. anordna event som till exempel sittningar och fester, allt för att Nollan ska kunna lära känna andra Nollan.

Kaptenens egna ord. anordna event som till exempel sittningar och fester, allt för att Nollan ska kunna lära känna andra Nollan. Produktion: Kenneth Börjesson Upplaga: Första och enda utgåvan, 300 exemplar Tryckeri: Marknadsbyrån År: 2017 Innehåll Kapten har ordet...4 Nollesången & AMO... 5 Nolleschema, vecka 1...6 Nolleschema,

Läs mer

Välkommen till KTH nøllan!

Välkommen till KTH nøllan! nøllan har övelevt sin första dag på KTH! Dagen började med spänd förväntan och avslutades med skönt barhäng. Nu vankas äventyr! Välkommen till KTH nøllan! Välkommen till nøllenytt! Tjenamors nøllan! Minns

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK 1. Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet på hälsouniversitetet, Linköpings universitet, campus Norrköping. 2. Vilket universitet,

Läs mer

overallsguide Den Timon-liknande figuren demonsterar hur du kan placera dina lsek- och liumärken på din overall.

overallsguide Den Timon-liknande figuren demonsterar hur du kan placera dina lsek- och liumärken på din overall. overallsguide Den Timon-liknande figuren demonsterar hur du kan placera dina lsek- och liumärken på din overall. 32 overallsguide När det gäller din egen overall (som du får ha när du är Ettan) finns det

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP Karolina Källoff karolina.kalloff@mah.se Studenthälsan DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi

Läs mer

NOLLE-P 2015. μηδενικό, NOLLAN! NAMN: NOLLANS LILLA GUIDE LINKÖPINGS UNIVERSITET LÄRARPROGRAMMET

NOLLE-P 2015. μηδενικό, NOLLAN! NAMN: NOLLANS LILLA GUIDE LINKÖPINGS UNIVERSITET LÄRARPROGRAMMET NOLLE-P 2015 NOLLANS LILLA GUIDE LINKÖPINGS UNIVERSITET LÄRARPROGRAMMET μηδενικό, NOLLAN! NAMN: 2 FOUL legenden om FOUL 3 General Nilson Hans mustasch är lika hård som hans humör. Han avskyr det mesta

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper

Välkomstbrev VT15. - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet. Faddergeneraler: Agnes och Jesper Välkomstbrev VT15 - Din guide till en bra skolstart på det Beteendevetenskapliga programmet Faddergeneraler: Agnes och Jesper Faddrar: Niclas N.O, Niklas F., Tobias, Camilla, Tova, Kajsa, Filippa, Rei,

Läs mer

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM!

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Datum: 13-15 september, 2013 Plats: Marieborgs folkhögskola, Marieborgsvägen 25 i Norrköping (karta: http://goo.gl/maps/umpuu)

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2015 Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på Karolinska Institutet och Odontologiska Föreningen (OF). OF är den kår som tandhygienist- och

Läs mer

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964

Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse från Monterrey, México Fredrik Arbegard A01294964 Reseberättelse Utlandsstudier Ort: Monterrey, N.L, México Stockholm, Sverige 2012-07-22 1 Inledning Våren 2012 fick jag chansen att studera

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen

Nollningsschema. 27/8 Måndag. 28/8 Tisdag Introduktionsdag. 29/8 Onsdag Sinneskampen Nollningsschema 27/8 Måndag Kort presentation av oss i Auricula, ni får möjlighet att ställa frågor och annars ses vi dagen därpå för start av nollning! 28/8 Tisdag Introduktionsdag Tid: 15.00 ca. 17.30

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2013 Gratulerar till din studieplats och varmt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet (KI) och Odontologiska Föreningen (OF). OF är kårorganisationen för

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Statsvetarfaddring HT15

Statsvetarfaddring HT15 Statsvetarfaddring HT15 Torsdag 27/8 Fredag 28/8 Lördag 29/8 Söndag 30/8 Grillkväll Saltholmen Amazing Race Måndag 31/8 Tisdag 1/9 Onsdag 2/9 Torsdag 3/9 Fredag 4/9 Lördag 5/9 Söndag 6/9 Terminsstart Rundtur

Läs mer

NolleHandboken. För blivande statistikstudenter

NolleHandboken. För blivande statistikstudenter NolleHandboken För blivande statistikstudenter Höstterminen 2015 Välkommen till Statistikoch dataanalysprogrammet! Hoppas allt är väl med Nollan och att Nollan är sugen på att börja skolan igen! Nollan

Läs mer

Välkommen till Linköpings Universitet!

Välkommen till Linköpings Universitet! Välkommen till Linköpings Universitet! Fysioterapeutprogrammet Nolle-P VT-16 Hej Nollan! Stort grattis till din plats på den bästa utbildningen, Fysioterapeutprogrammet i Linköping! Den första tiden på

Läs mer

Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen

Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 KOMTEK kommer till oss och vi gör expriment!

Läs mer

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Här väntar jag på en buss vid campus som ska ta mig till Milwaukee. I den höga byggnaden bakom mig syns det huset

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig information inför programstarten.

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Reseberättelse från Danmark

Reseberättelse från Danmark Reseberättelse från Danmark Namn: Sara Ohlsson E-mail: sparrizzen@hotmail.com Skola: Ersta Sköndal Högskola, Instituitionen för vårdvetenskap Utbytesland, stad samt skola: Danmark, Köpenhamn, Diakonissestiftelsen

Läs mer

FF-MÖTE DAGORDNING. 1. Val av mötesordförande

FF-MÖTE DAGORDNING. 1. Val av mötesordförande FF-MÖTE Tid : 2017-04-24 klockan 17.30 Plats : T2 DAGORDNING 1. Val av mötesordförande Andreas Lind 2. Val av mötessekreterare Viktor Blückert 3. Val av protokolljusterare Lina Johansson 4. Fastställande

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA!

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! OM UPPSKJUTARBETEENDE & ATT ÄNDRA SITT BETEENDE CHRISTINA JOHANSSON, STUDENTHÄLSAN W WW. HIS. SE / STUDENTHALSAN Bild 1 DAGS ATT BÖRJA H T T P S : / / W W W. Y O U T U B

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Prag en fantastisk stad

Prag en fantastisk stad RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Dominika Pacut HT16 Utbytesuniversitet Czech Technical University in Prague Utbildningsprogram Högskoleingenjör Byggteknik och Design Prag en fantastisk stad

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Hectos Inspark HT2016*

Hectos Inspark HT2016* Hectos Inspark HT2016* 29/8 Måndag 18.00 Första kvällen Rotundan 31/8 Onsdag 18.00 Hitta på campus Lärarhuset 2/9 Fredag 18.00 Olympiaden Utomhus 3/9 Lördag 18.00 Lagkväll Laget ordnar lokal 7/9 Onsdag

Läs mer

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg)

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Avresedatum: 2016 10 30 Destination: USA Arizona Cowboy i Vilda västern Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten?

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete

Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Magnus Jansson Utbytesuniversitet Kyushu University Utbildningsprogram Exchange Studies, Språk och Examensarbete 2015 HT- 2016 VT Innan avresa När jag valde

Läs mer

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!)

Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) Information till dig som önskar bli fadder för våra internationella studenter isk@kau.se Preliminärt schema VT2013: (Observation förändringar av både dagar och aktivitet kan förekomma!) 11 14 Jan Ankomstdagar.

Läs mer

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven

Fem månader i Nederländerna, Eindhoven RESEBERÄTTELSE Namn År och termin för utbyte Linnea Gabrielsson Utbytesuniversitet TU/e Utbildningsprogram Masterprogram, Fastigheter och Byggledning HT18 Fem månader i Nederländerna, Eindhoven Innan avresa

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden]

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] . Langt borta i rymden... fast inte så långt som man skulle kunna tro, ligger en liten grön planet, Grönis heter den. Planeten ser ut ungefär som

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

Hej alla föräldrar och barn!

Hej alla föräldrar och barn! Hej alla föräldrar och barn! Nu är det dax att börja i förskoleklass, vi förstår att ni har många frågor och funderingar. Därför har vi pedagoger i förskoleklasserna skrivit en liten förberedande saga

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP Olof Samuelsson Kurator Studenthälsan DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi upp? Uppskjutarbeteende

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Företagspaket datatjej 2005 Umeå 27/1-30/1 Tema: mentorskap Kontaktpersoner Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Hemsida: Mailadress: www.cs.umu.se/ datatjej datatjej@cs.umu.se

Läs mer

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl

Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Reseberä ttelse Instituto Superior Te cnico, Lissäbon, Portugäl Jag studerar Samhällsbyggnad med inriktning anläggningsprojektering. Efter att ha velat lite för mycket över utbytesstudier såg jag äntligen

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Flaskposten juni. -15

Flaskposten juni. -15 Flaskposten juni. -15 Sommar, sol och fågelkvitter...då var det åter dags för en förhoppningsvis härlig sommar framför oss. Med lite framförhållning vill vi passa på att tala om att den 7 september har

Läs mer

Samhälls- och kulturanalysprogrammet

Samhälls- och kulturanalysprogrammet Nolleboken 2016 Samhälls- och kulturanalysprogrammet Hej nollan! Det är vi som är Samhälls- och kulturanalysprogrammets fadderi SKAnsen. Era två första veckor på universitetet kommer att vara fullspäckade

Läs mer

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS

ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS ODONTOLOGISKA FÖRENINGENS KOLLO 2016 Varma gratulationer och hjärtligt välkommen till din utbildning vid Karolinska Institutet. Odontologiska Föreningen (OF) är den kår som tandhygienist- och tandläkarstudenter

Läs mer

Infobladet utkommer varje studievecka - läs det

Infobladet utkommer varje studievecka - läs det Infobladet utkommer varje studievecka - läs det 1 Ebersteinska gymnasiet Nr 6 On 26/9 Lå 12/13 Köer i matsalen För alla elevers trevnad: respektera era lunchtider så blir köerna i matsalen mindre. UTSKRIFT

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer