AcadeMedia - Läsanvisningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AcadeMedia - Läsanvisningar"

Transkript

1 AcadeMedia - Läsanvisningar Kund -och medarbetarundersökning 2016 Stockholm mars 2016 Markör Örebro Kungsgatan Örebro Fax: Markör Stockholm Virkesvägen Stockholm Fax: Telefon: info@markor.se markor.se

2 Innehållsförteckning 1 Inledning Korta tips vid arbete med resultat och åtgärder Del 1. Kundundersökning Svarsfrekvenser Benchmark NKI, rekommendation och trivsel Fördelningsdiagram Ranking Speglingsdiagram Korrelationsanalys Medarbetarundersökning Svarsfrekvenser NöjdMedarbetarIndex (NMI) Index per frågeområde Ledning Engagemang i arbetet Attraktivitet Organisatorisk effektivitet Påverkansmöjligheter Mångfald och likabehandling Medarbetarsamtal Lönesättning och villkor Krav i arbetet Hälsa och välbefinnande Fysisk arbetsmiljö/arbetsrelaterad ohälsa Hot och våld Nedvärderande beteende Uppföljning medarbetarundersökning Korrelationsanalys Markör AB 2 (20)

3 1 Inledning Syftet med detta dokument är att vara ett underlag och stöd för tolkning av 2016 års kund- och medarbetarundersökning. Utgångspunkten för beskrivningen är de avkodade exempelrapporter som återfinns på medarbetarwebben. Vid frågor kontakta koncernstab Kvalitet eller HR för att få exempelrapporterna skickade med e-post. Dokumentet är uppdelat i två delar. Då mycket av tolkningen och beräkningarna är gemensamma för kund- och medarbetarundersökningen rekommenderar vi att du läser igenom såväl del 1 som 2 även om du i din yrkesroll främst berörs av en av delarna. 1. Kundundersökning 2. Medarbetarundersökning 2 Korta tips vid arbete med resultat och åtgärder Det kan ibland vara svårt att veta vilka frågor som är viktigast att åtgärda. Några saker att tänka på är: Fokusera inte bara på andelen nöjda. Ibland kan det vara väl så viktigt att inte en för stor andel är uttalat missnöjda. Som tumregel kan användas minst 70 procent nöjda (svarat 7-10) och max 10 procent missnöjda (svarat 1-4). Detta är dock en tumregel och varierar mellan olika frågor. Korrelationsanalysen är ett stöd för vad som kan vara viktigt att prioritera för att påverka resultaten på en specifik fråga, exempelvis elevernas benägenhet att rekommendera sin skola. Den kan dock inte ersätta dialogen som måste hållas för att förstå de bakomliggande orsakerna till varför ett resultat är högre/lägre eller vad som gör att en fråga är viktig för respondenternas rekommendationsbenägenhet. Inte minst är det viktigt att i återkopplingen till elever och föräldrar ställa fördjupade frågor inom områden där det finns förbättringspotential. I medarbetarundersökningen är dialogen också viktig. Frågor att ställa är t ex: Varför har vi i vår grupp svarat som vi gjort? Vad är viktigast för oss att utveckla för att arbetet ska fungera smidigare/ effektivare/utföras bättre för kunden och/eller för att vi ska trivas bättre på arbetsplatsen? Vad kan jag som medarbetare göra? (Gäller både mot elever/föräldrar som internt) Vad kan min närmaste chef göra? Finns det några förutsättningar som hindrar? Prioritera. Ofta hänger många frågor ihop såväl på kundsidan som på medarbetarsidan. Det gör att man ofta får lite högre/lägre resultat på flera frågor. Försök hitta det som har störst påverkan såväl Markör AB 3 (20)

4 positivt som negativt. Åtgärda detta. Annars är det lätt att fokus hamnar på många frågor med resultatet att man inte klarar av att åtgärda det man sagt. Det är bättre att göra en sak bra än många dåligt! 3 Del 1. Kundundersökning Kundundersökningen är genomförd för segmenten för -och grundskolor samt gymnasiet. Vårdnadshavare har besvarat undersökningen inom förskolan och grundskolan. Elever fr o m årskurs 4 i grundskolan till årskurs 4 i gymnasiet har besvarat undersökningen. Resultat redovisas för följande nivåer: 1. Verksamhetsrapport. Visar resultatet för verksamheten 2016, 2015, 2014 samt segmentet totalt Skolrapport. Visar resultatet för skolan 2016 jämfört med skolan 2015 samt verksamheten totalt 2016 och segmentet totalt Klassrapport. Visar klassens resultat jämfört med skolans resultat, verksamheten totalt 2016 och segmentet totalt Rapporten för de olika segmenten och målgrupperna föräldrar/elever är likartat uppbyggda. Denna beskrivning utgår från verksamhetsrapporten för elever. Skolrapporterna innehåller utöver det som redovisas i verksamhets- och skolrapporterna även en klassranking. Denna bild visas och förklaras under rubriken ranking nedan. Notera att samtliga värden i exempelrapporterna är fiktiva. 3.1 Svarsfrekvenser Svarsfrekvensen för olika segment och målgrupper varierar. Nedan anges svarsfrekvensen i kundundersökningen 2016 per segment/målgrupp. Notera att i mindre grupper får enskilda svar en större påverkan. Detta gäller såväl avseende svarsfrekvensen som för enskilda frågor och index i undersökningen. Svarsfrekvens 2016: Elever gymnasiet 76 procent Elever grundskolan 85 procent Föräldrar grundskolan 65 procent Föräldrar förskolan 72 procent Markör AB 4 (20)

5 3.2 Benchmark Benchmark mot andra skolor är vanligt efterfrågat inom utbildningsverksamhet. Markör genomför varje år skolundersökningar riktat till över elever och föräldrar. Tyvärr använder olika kommuner olika frågeformuleringar och skalor vilket försvårar en korrekt benchmark. Vi vill därför be er vara uppmärksamma på frågor och skalor om ni själva gör jämförelser med andra. Frågans formulering såväl som skalans typ och antal steg kan ha stor påverkan på resultatet. Även tiden när en undersökning har genomförts påverkar resultaten liksom vilka årskurser som har besvarat en enkät. För 2016 ställs frågan om rekommendation såväl med en 5-gradig som en 10-gradig skala. Detta för att kunna analysera hur andelen nöjda varierar med olika skalor och kunna jämföra med andra skolundersökningar som använder en 5-gradig skala. Markör AB 5 (20)

6 3.3 NKI, rekommendation och trivsel Rekommendationsgrad baseras på frågan: Jag kan rekommendera min/mitt barns förskola/skola till andra elever/föräldrar. Rekommendationsfrågan ställs i år både på en 10-gradig skala där andel 7-10 visas i speedometern och en 5-gradig skala där andel 4-5 visas i text för att möjliggöra jämförelser med andra undersökningar. Trivselgrad baseras på frågan: Jag/Mitt barn trivs på min/sin förskola/skola. Resultatet beräknas som andelen nöjda, dvs. andelen (%) som angett alternativen 7-10 på en 10-gradig skala. NKI är ett index baserat på tre standardiserade frågor som ställs på en 10-gradig skala. Indexet är beräknat som ett medelvärde för samtliga svar på de tre frågorna. Medelvärdet har sedan indexerats till en skala Markör AB 6 (20)

7 Samtliga frågor som berör ovanstående bild återfinns på sidan 7 i verksamhetsrapporten för elever. Ibland kan det se ut som om en linje saknas. Det beror då på att resultatet är detsamma för två år/grupper varför linjerna skymmer varandra. 3.4 Fördelningsdiagram Fördelningsdiagrammen (studiemiljö, undervisning samt skolmat (ej index) visar ett index för respektive frågeområde (beräknat som ett medelvärde av samtliga svar inom området undantaget frågan som är noterad i den blå texten i övre högra hörnet och som sedan indexerats 0-100) samt andelen respondenter som besvarat respektive påstående med betyget 1-4, 5-6 eller Andelarna är avrundade till heltal varför summan av andelarna på en enskild fråga inte alltid summerar till 100 procent. Vet ej redovisas separat som andelen av de som fått påståendet och som givit svaret vet ej. Markör AB 7 (20)

8 För varje fråga beräknas ett medelvärde. Vid jämförelser över tid kan det hända att medelvärdet och andel nöjda (7-10) inte visar samma riktning. Medelvärdet kan t ex öka medan andelen nöjda är oförändrat eller minskar. Förklaringen är förskjutningar i svarsfördelningen dels mellan de tre grupperingarna 1-4, 5-6 respektive 7-10 eller inom en viss gruppering. T ex kan en stor andel respondenter inom t ex gruppen 7-10, 2015 besvarat påståendet med betyget 7 medan det 2016 är fler som besvarar påståendet med betyget 10. Resultatet blir ett ökat medelvärde på frågan trots att andelen som svarat 7-10 är oförändrat. 3.5 Ranking I verksamhetsrapporten anges en ranking per skola för områdena NKI, rekommendationsgrad, trivselgrad, studiemiljö samt undervisning. Rankingen baseras på index alternativt andelen som angett svarsalternativen 7-10 per fråga. Exempel nedan: Markör AB 8 (20)

9 I skolrapporterna rankas klasserna efter index respektive andel nöjda (andel som angett 7-10). Direkt under frågeområdet/frågan anges om rankingen baseras på ett index eller som andelen nöjda. Notera att rankingen görs fråga för fråga. En klass kan således ligga högt upp i en kolumn och hamna lägre i en annan kolumn. Se exempel på bildlayout nedan. Bilderna återfinns i exempelrapporten för enheter sid Markeringen *** innebär att färre än 5 personer besvarat frågan. Då visas inget resultat. Markör AB 9 (20)

10 3.6 Speglingsdiagram Frågorna är ställda för att spegla medarbetare med pedagogisk kontakt mot hur elever/föräldrar upplever undervisningen och studiemiljön. Frågorna ställs till samtliga elever och föräldrar med barn i förskola och grundskola. Frågorna ställs endast till medarbetare som i urvalet kodats som personalkategori med pedagogisk kontakt. I grundskolerapporterna ingår således en linje till, vilket motsvarar föräldrarnas svar. Redovisningen baseras på andelen svar Frågorna redovisas endast i elev och föräldrarapporter och ej i medarbetarundersökningen. Det är normalt att medarbetarna är mer positiva jämfört med elever och föräldrar. Särskilt vanligt är det för de frågor som ingår inom frågeområdet undervisning. En skillnad på runt 20 procentenheter är normalt. Denna skillnad kan förklaras av att individen/medarbetaren har en hög ambition och vill göra ett bra arbete (och ofta också gör det). Man är positiv till sin egen insats vilket är naturligt och bra. Vid större skillnader bör man dock vara vaksam på den diskrepans som finns mellan hur medarbetarna Markör AB 10 (20)

11 upplever att verksamheten fungerar och mottagarnas (elever/föräldrar) upplevelser. Vid större skillnader bör en särskild dialog föras om orsaken till skillnader och hur dessa kan åtgärdas. Brister det i utförandet? Finns brister i kommunikationens innehåll? 3.7 Korrelationsanalys Korrelationsanalys är en statistisk analys som visar på sambandet mellan en viss fråga och målgruppens benägenhet att rekommendera skolan. Korrelationen kan variera från -1 till + 1. Det vanligaste är att det finns ett positivt samband dvs talet varierar från 0 till 1. Ju högre korrelation (tal närmare 1) desto starkare samband. I verksamhetsrapporterna redovisas endast korrelationer på 0,4 eller högre. En lägre korrelation visar på ett svagt samband. I bilden visas även målgruppens resultat som andel nöjda (besvarat påståendet med 7-10). Frågor med en hög korrelation (starkt samband med benägenhet att rekommendera) och ett lägre betyg är viktiga att utreda vidare. Hur kan vi höja nöjdheten på en fråga som har ett starkt samband med benägenheten att rekommendera skolan? Korrelationsanalysen används som ett stöd och ger en hjälp till vad som bör prioriteras i det fortsatta arbetet inom en verksamhet eller skola. Den ska dock inte ersätta dialogen med målgruppen om varför målgruppen svarat som den gjort. En dialog för att förstå bakgrunden till ett eventuellt lägre resultat eller varför en viss fråga har ett starkt samband med benägenheten att rekommendera är viktig för att rätt åtgärder skall kunna genomföras. Markör AB 11 (20)

12 Markör AB 12 (20)

13 4 Medarbetarundersökning Medarbetarundersökningen är genomförd för segmenten för- och grundskolor, gymnasiet samt vuxenutbildningen och AcadeMedia Support. Resultat redovisas för följande nivåer: 1. Segmentnivå. Visar resultatet för segmentet (för- och grundskola, gymnasiet respektive vux) jämfört med AcadeMedia totalt Verksamhetsrapport. Visar resultatet för övergripande index (NMI, ledarindex, engagemang, attraktivitet) år för verksamheten jämfört med segmentet totalt och AcadeMedia totalt Övriga index och resultat per fråga redovisas för jämfört med Acade- Media totalt Övergripande interna avdelningar som t ex AcadeMedia Support likställs hierarkiskt som en verksamhet. 3. Enhetsrapport (nivån under verksamhet). Visar resultatet för en enhet 2016 jämfört med enheten 2015 samt verksamheten totalt 2016 och AcadeMedia totalt De övergripande indexen redovisas som ovan år Chefsrapport. Visar resultatet baserat på de personer som har en gemensam närmaste chef. Resultatet redovisas för 2016 där chefens resultat jämförs med resultatet för samtliga chefer inom AcadeMedia Om en enhetsrapport och en chefsrapport baseras på samma underlag, dvs samma medarbetare redovisas ingen chefsrapport. Ingen chefsrapport redovisas heller om risken för att anonymiteten mot medarbetarna bryts. Medarbetarundersökningen är uppbyggd med frågeområden och frågor på motsvarande sätt som kundundersökningen. Skalan 1-10 samt vet ej är densamma och index beräknas på motsvarande sätt för medarbetarundersökningen som i kundundersökningen. Det som sagts avseende diagrammen och tolkningen i kundundersökningen gäller därför även för medarbetarundersökningen. För dig som endast är berörd av medarbetarundersökningen rekommenderar vi att du även läser del 1 om kundundersökningen. Läsanvisningarna om medarbetarundersökningen innehåller därför färre bilder och mer text och jämförande resultat med andra organisationer som Markör arbetat med. 4.1 Svarsfrekvenser Svarsfrekvensen för olika segment varierar. Nedan anges svarsfrekvensen 2016 totalt och per segment. Notera att i mindre grupper får enskilda svar en större påverkan. Detta gäller såväl avseende svarsfrekvensen som för enskilda frågor och index i undersökningen. Svarsfrekvens 2016: AcadeMedia totalt 76 procent Markör AB 13 (20)

14 Gymnasiesegmentet 78 procent För och grundskolor 74 procent Vuxenverksamheten 80 procent 4.2 NöjdMedarbetarIndex (NMI) NMI baseras precis som i kundundersökningen på medelvärdet av tre frågor (se sid. 24 i exempelrapporten) som indexerats till en skala Gränsen för ett godkänt NMI går vid 60. Genomsnittet för de organisationer Markör arbetat med är ett NMI på 66. Observera att värdena nedan är fiktiva. Vilka frågor som ingår i övriga index nedan framgår under respektive bild i er resultatrapport. Markör AB 14 (20)

15 4.3 Index per frågeområde Nedanstående bild visar resultatet beräknat som ett index per frågeområde. Det är normalt att engagemang är det område som får högst värde (ofta över 85) medan lönesättning och villkor ofta får ett lägre index (runt 50). Andra områden, som på väl fungerande arbetsplatser brukar få ett högre indexvärde, är frågeområden som handlar om mångfald och likabehandling, krav i arbetet och medarbetarsamtal. 4.1 Ledning Innehåller påståenden om närmaste chef. Frågeområdet om ledarskap är i princip alltid det område som har störst påverkan på benägenheten att rekommendera och hur väl medarbetaren trivs på sin arbetsplats. Att få lågt resultat på ledarskap kan vara tufft eftersom det kan upplevas som att medarbetarna bedömt chefen som person. Markörs erfarenhet är att låga resultat för en chef ofta handlar om medarbetarnas förväntan på styrning, stöd, närhet och kommunikation. Eftersom området har en så pass stor påverkan på hur medarbetarna upplever sin arbetsplats är det viktigt att ta tag i eventuella Markör AB 15 (20)

16 frågetecken som resultaten ger upphov till. Här är det viktigt att chefer som känner osäkerhet i hur resultaten ska hanteras får stöd. Syftet med undersökningen är att hjälpa. 4.1 Engagemang i arbetet Innehåller påståenden som börjar med jag. Dessa påståenden får ofta mycket höga betyg där majoriteten besvarar påståendet med betyget Få brukar svara med låga betyg Attraktivitet Frågorna handlar om utvecklingsmöjligheter, om man gärna arbetar kvar på arbetsplatsen och om man kan rekommendera den. Resultatet av frågeområdet sammanfaller ofta med resultatet för NMI dvs höga resultat inom området brukar ofta också innebära höga resultat på NMI. 4.2 Organisatorisk effektivitet Området innehåller bl a frågor om information och arbetsfördelning. Frågor om information är erfarenhetsmässigt svårt att få riktigt höga resultat på. Ett resultat där procent av medarbetarna är uttalat nöjda och max 15 procent är missnöjda är ett godkänt resultat. Frågan om bra arbetsfördelning är ofta viktig för att medarbetare skall vara nöjda och vilja rekommendera sin arbetsplats. Frågor om arbetsfördelning brukar vara ett område som är förhållandevis enkelt att diskutera på arbetsplatsen. 4.3 Påverkansmöjligheter Resultatet på påståenden som berör möjlighet att påverka varierar mycket mellan olika organisationer och typen av arbete. Ibland kan ett lågt betyg vara ett helt korrekt resultat eftersom möjligheten inte finns att påverka. Viktigt dock att begränsningen i påverkan är naturlig och inte upplevs som hämmande. 4.4 Mångfald och likabehandling Innehåller påståenden som ofta får höga betyg. Andelen som inte instämmer bör vara låg (under 10 procent som svarar med betygen 1-4). Markör AB 16 (20)

17 4.5 Medarbetarsamtal Resultaten varierar mellan organisationer beroende på typ av anställningar. Målsättningen bör vara att samtliga medarbetare som varit anställda minst 12 månader haft medarbetarsamtal med sin närmaste chef. Med anledning av exempelvis personalomsättning är det oftast omöjligt att nå 100 procent. En normal andel i organisationer som arbetar med medarbetarsamtal är att procent haft medarbetarsamtal de senaste 12 månaderna. 4.6 Lönesättning och villkor Detta är det område som alltid får lägst resultat i alla medarbetarundersökningar. 50 procent nöjda och max 1/3 uttalat missnöjda är ett godkänt resultat. 4.7 Krav i arbetet På frågan om rimlig arbetsbelastning över tid visar Markörs benchmark att 19 procent av medarbetarna i genomsnitt inte instämmer i att man har en rimlig arbetsbelastning över tid. Utbildningsverksamhet ligger högre i Markörs benchmark där 27 procent av medarbetarna i genomsnitt uppger att de inte har en rimlig arbetsbelastning över tid. 4.1 Hälsa och välbefinnande Resultaten visar ofta att medarbetarna upplever att de har god kunskap om de faktorer som påverkar hälsan men upplever oftast i lägre utsträckning att man på arbetsplatsen aktivt arbetar med att förbättra hälsa. Frågorna bör diskuteras och sättas i relation till resultatet runt den fysiska arbetsmiljön och kraven i arbetet såväl som medarbetarens aktiviteter även utanför arbetstid. 4.2 Fysisk arbetsmiljö/arbetsrelaterad ohälsa Enligt Markörs benchmark instämmer i genomsnitt 2/3 av medarbetarna i att de har en god fysisk arbetsmiljö. Knappt 15 procent instämmer inte i påståendet. Erfarenheten visar att det ofta är personer som har kontorsbundna arbetsplatser som inte upplever att de har en bra fysisk arbetsmiljö. Det är för Markör AB 17 (20)

18 stillasittande eller för kallt/varmt i lokalen. Ventilation och luftkvalitet nämns ofta som argument för en mindre bra fysisk arbetsmiljö. 4.3 Hot och våld Markörs erfarenhet är att hot och våld varierar relativt mycket mellan olika arbetsplatser. Anställda inom utbildningsväsendet, socialtjänsten samt vård och omsorg inom kommuner utsätts i högre utsträckning för hot och våld i arbetet. Oftast är det kunden/brukaren som utsätter medarbetarna. Hot och våld mellan medarbetare/chefer förekommer i låg utsträckning. Det är relativt vanligt att de som utsätts för hot och våld också uppger att de meddelar arbetsgivaren (ca 75 procent). En majoritet brukar också vara nöjda med bemötandet man får från arbetsgivaren när man meddelar att man utsatts för hot, hotfullt beteende och/eller våld. Resultat på frågor om hot och våld redovisas endast i grupper där minst 50 personer svarat. 4.4 Nedvärderande beteende Markörs benchmark visar att i genomsnitt uppger 15 procent av medarbetarna att de utsatts för nedvärderande beteende på sin arbetsplats de senaste 12 månaderna. De flesta som utsätts uppger att de utsatts av en annan kollega eller chef. Få uppger att de utsatts av extern part (brukare, kund eller dylikt). Benägenheten att anmäla att man utsatts för nedvärderande beteende till arbetsgivaren är också lägre (ca 60 procent) jämfört med benägenheten att anmäla hot eller våld. En möjlig förklaring är att den som utsatts och den som utsätter ofta arbetar på samma arbetsplats vilket gör frågan mer känslig. Vår benchmark visar också att de som anmäler att de utsatts för nedvärderande beteende i lägre utsträckning är nöjda med det bemötande de får av arbetsgivaren. I genomsnitt brukar drygt 50 procent vara nöjda med bemötandet. Ca 1/3 brukar ge ett lågt betyg på stödet/bemötandet som de upplever att de fått när de anmält nedvärderande beteende till arbetsgivaren. Resultat på frågor om nedvärderande beteende redovisas endast för grupper där minst 50 personer svarat. 4.1 Uppföljning medarbetarundersökning Nytt frågeområde Chefer och medarbetare har i hög grad tagit del av 2015 års resultat. Viktigt att medarbetarna bjuds in i arbetet med att ta fram förbättringsåtgärder. Markör AB 18 (20)

19 4.2 Korrelationsanalys Korrelationsanalys är en statistisk analys som visar på sambandet mellan en viss fråga och målgruppens benägenhet att rekommendera arbetsplatsen. Korrelationen kan variera från -1 till + 1. Det vanligaste är att det finns ett positivt samband dvs talet varierar från 0 till 1. Ju högre korrelation (tal närmare 1) desto starkare samband. I rapporterna redovisas endast korrelationer på 0,4 eller högre. En lägre korrelation visar på ett svagt samband. I bilden visas även medarbetarnas resultat som andel nöjda (besvarat påståendet med 7-10). Frågor med en hög korrelation (starkt samband med benägenhet att rekommendera) och ett lägre betyg är viktiga att utreda vidare. Vad kan vi göra för att förbättra medarbetarnas nöjdhet på en fråga som har ett starkt samband med benägenheten att rekommendera arbetsplatsen? Korrelationsanalysen används som ett stöd och ger en hjälp till vad som bör prioriteras. Den ska dock inte ersätta dialogen med medarbetarna om varför medarbetarna svarat som de gjort. En dialog för att förstå bakgrunden till ett eventuellt lägre resultat eller varför en viss fråga har ett starkt samband med benägenheten att rekommendera är viktig för att rätt åtgärder skall kunna genomföras. Korrelationsanalysen redovisas per verksamhet både i verksamhetsrapporten och i enhetsrapporten (såvida ingen annan beställning har gjorts). Markör AB 19 (20)

20 Markör AB 20 (20)

AcadeMedia - Läsanvisningar

AcadeMedia - Läsanvisningar AcadeMedia - Läsanvisningar Kund- och medarbetarundersökning 215 Stockholm mars 215 Markör Örebro Kungsgatan 1 71 47 Örebro Fax: 19-16 16 17 Markör Stockholm Virkesvägen 24 12 3 Stockholm Fax: 8-716 83

Läs mer

Skövde kommun Medarbetarundersökning 2015 Totalresultat

Skövde kommun Medarbetarundersökning 2015 Totalresultat Medarbetarundersökning Totalresultat Innehåll Om undersökningen Genomförande Resultat NöjdMedarbetarIndex (NMI) Per frågeområde Per fråga Statistisk prioriteringsanalys (Tabell) Slutsats Hållbart MedarbetarEngagemang

Läs mer

Sundbybergs stad Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Stella Nova förskola

Sundbybergs stad Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Stella Nova förskola Sundbybergs stad Skolundersökning 2 Föräldrar förskola Stella Nova förskola Antal svar Stella Nova förskola: 2 ( %) Antal svar samtliga fristående förskolor: (5 %) 1 Innehåll Om undersökningen Förklaring

Läs mer

Sundbybergs stad Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Fristående förskolor totalt 2015. Antal svar samtliga fristående förskolor: 360 (57 %)

Sundbybergs stad Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Fristående förskolor totalt 2015. Antal svar samtliga fristående förskolor: 360 (57 %) Sundbybergs stad Skolundersökning Föräldrar förskola Antal svar samtliga fristående förskolor: ( %) Innehåll Om undersökningen Förklaring av diagram Resultat - Per fråga - NöjdKundIndex (NKI) Frågorna

Läs mer

Presentation Medarbetarundersökningen 2010

Presentation Medarbetarundersökningen 2010 Presentation Medarbetarundersökningen 2010 Genom att svara på enkäten är du med och påverkar hur din arbetsplats ska utvecklas framöver. Det handlar om att vi tillsammans ska bli bättre, mer engagerade,

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Enkätresultat för elever i åk 9 i Borås Kristna Skola i Borås hösten 2012. Antal elever: 20 Antal svarande: 19 Svarsfrekvens: 95% Klasser: Klass 9

Enkätresultat för elever i åk 9 i Borås Kristna Skola i Borås hösten 2012. Antal elever: 20 Antal svarande: 19 Svarsfrekvens: 95% Klasser: Klass 9 Enkätresultat för elever i åk 9 i Borås Kristna Skola i Borås hösten 2012 Antal elever: 20 Antal svarande: 19 Svarsfrekvens: 95% Klasser: Klass 9 Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin till

Läs mer

Stockholm stad Förskoleundersökning 2014. 023387 Förskolan Pärlan

Stockholm stad Förskoleundersökning 2014. 023387 Förskolan Pärlan Stockholm stad Förskoleundersökning 2 27 Förskolan Pärlan Presentation Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Förskola per år Förskola

Läs mer

Enkätresultat för elever i år 2 i Nösnäsgymnasiet 2 i Stenungsund våren 2014

Enkätresultat för elever i år 2 i Nösnäsgymnasiet 2 i Stenungsund våren 2014 Enkätresultat för elever i år 2 i Nösnäsgymnasiet 2 i Stenungsund våren 2014 Antal elever: 47 Antal svarande: 40 Svarsfrekvens: 85% Klasser: 12BAa, 12BAb, 12LL Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per

Läs mer

Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014. Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13

Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014. Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13 Enkätresultat för elever i år 2 i Mega Musik gymnasium hösten 2014 Antal elever: 47 Antal svarande: 46 Svarsfrekvens: 98% Klasser: MM13 Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin till de skolor

Läs mer

Enkätresultat för elever i år 2 i Praktiska Skövde i Praktiska Sverige AB hösten 2014

Enkätresultat för elever i år 2 i Praktiska Skövde i Praktiska Sverige AB hösten 2014 Enkätresultat för elever i år 2 i Praktiska Skövde i Praktiska Sverige AB hösten 2014 Antal elever: 18 Antal svarande: 13 Svarsfrekvens: 72% Klasser: År 2 Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin

Läs mer

Sollentuna kommun Grodan, I Ur och Skur - Föräldrar Förskola

Sollentuna kommun Grodan, I Ur och Skur - Föräldrar Förskola Sollentuna kommun - Föräldrar Förskola 38 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn], sida 2 Om undersökningen

Läs mer

Utvärdering av Gunghästen

Utvärdering av Gunghästen Utvärdering av Gunghästen 008 Utvärdering av Gunghästen Om Gunghästen Gunghästens Korttidsboende ligger centralt beläget, bakom polishuset, och är sammanbyggt med förskolan Gunghästen. Här finns platser

Läs mer

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad Så kan du arbeta med medarbetarenkäten Guide för chefer i Göteborgs Stad Till dig som är chef i Göteborgs Stad Medarbetarenkäten är ett redskap för dig som chef. Resultaten levererar förstås inte hela

Läs mer

Skolenkäten våren 2015

Skolenkäten våren 2015 Skolenkäten våren 2015 Enkätresultat för pedagogisk personal gymnasium Jämtlands Gymn, Wargentin 2C, Jämtlands Gymnasieförbund Antal pedagogisk personal: 11 Antal svarande: 9 Svarsfrekvens: 82 procent

Läs mer

meda rbeta rund ersök ning 2011

meda rbeta rund ersök ning 2011 Båstads kommuns meda rbeta rund ersök ning 20 en sammanfattning Varför en medarbetarundersökning? För tredje året har Båstads kommun genomfört en medarbetarundersökning i syfte att kartlägga vad kommunens

Läs mer

Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby kommun Upplands Väsby kommun Väsby kommunala förskolor Spargrisen - Föräldrar Förskola 94 respondenter Kundundersökning 2015 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015 Våga Visa 2015, sida 1 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Enkät i förskoleklass

Enkät i förskoleklass Enkät i förskoleklass Undersökning genomförd våren 2013 i förskoleklass Stockholm Sjuling 6 Södermalmsskolan Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade efter de olika

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Hallsberg Hemtjänst Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport År: 2016 Organisationsenhet: NYEFSK/FSK Nye Förskola Fokusområde: Demokrati och värdegrund Övergripande mål: Normer och värden Deluppgift: Klassens kvalitetsrapport

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport Läsår: 2015/2016 Organisationsenhet: STENSFSK/FSK Stensåkra Förskola Fokusområde: Samverkan Cecilia Stenemo, Barn- och utbildningsförvaltningen, Stensåkra förskola,

Läs mer

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016. Hjälmstaskolan - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016. Hjälmstaskolan - Föräldrar Förskoleklass. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Vallentuna kommun Hjälmstaskolan - Föräldrar Förskoleklass 12 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Våga Visa 2016, sida 1 Om undersökningen

Läs mer

Resultatrapport medarbetarundersökning februari 2013 UKK Utbildnings- och Kulturkontoret

Resultatrapport medarbetarundersökning februari 2013 UKK Utbildnings- och Kulturkontoret Resultatrapport medarbetarundersökning februari 2013 UKK Utbildnings- och Kulturkontoret Antal inbjudna 59 68 63 1 386 (Alla anställda som arbetat inom kommunen i tre månader.) Antal svar 61 58 1 150 Svarsfrekvens

Läs mer

Stockholm stad Familjedaghem 2014

Stockholm stad Familjedaghem 2014 Stockholm stad Familjedaghem 24 Myhrberg, Ann-Cathrine Skarpnäck stadsdel Presentation Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat övergripande resultat per år

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norrköping Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norrköping Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norrköping Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter

Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter Kartläggningsmaterial för nyanlända elever Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter Steg 1 2 3 Samtals- och dokumentationsunderlag Steg 1 Information till elev och vårdnadshavare före

Läs mer

Sollentuna kommun Pärlugglan, Montessoriförskolan - Föräldrar Förskola Kundundersökning 2015

Sollentuna kommun Pärlugglan, Montessoriförskolan - Föräldrar Förskola Kundundersökning 2015 Sollentuna kommun Pärlugglan, Montessoriförskolan - Föräldrar Förskola 29 respondenter Kundundersökning 215 Pilen Marknadsundersökningar Mars 215 Våga Visa 215, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner

Läs mer

Enkätresultat för vårdnadshavare till elever i Centralskolan Söder 4-9 i Grästorp hösten 2012. Antal svar: 50

Enkätresultat för vårdnadshavare till elever i Centralskolan Söder 4-9 i Grästorp hösten 2012. Antal svar: 50 Enkätresultat för vårdnadshavare till elever i Centralskolan Söder 4-9 i Grästorp hösten 2012 Antal svar: 50 Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin till de skolor som ska tillsynas följande

Läs mer

Den sammanvägda bilden visar på en hög motivation och goda förutsättningar för ett gott medarbetarengagemang.

Den sammanvägda bilden visar på en hög motivation och goda förutsättningar för ett gott medarbetarengagemang. Den sammanvägda bilden av medarbetarundersökningen 2015 visar att Nybro kommun är en bra arbetsgivare. Här finns hög motivation och goda förutsättningar för ett gott medarbetarengagemang. Medarbetare känner

Läs mer

Referensvärden samtliga undergrupper

Referensvärden samtliga undergrupper Brukarenkät Utförare IFO-FH 214 Referensvärden samtliga undergrupper 214 2 Samtliga undergrupper Lägsta värde Högsta värde HELHET, NKI 8-76 7 1 TILLGÄNGLIGHET 84-79 7 1 EFFEKTIVITET 87-8 28 1 INFORMATION

Läs mer

Referensvärden samtliga resultatenheter

Referensvärden samtliga resultatenheter Brukarenkät Utförare IFO-FH 2 Referensvärden samtliga resultatenheter 2 3 Samtliga resultatenheter Lägsta värde Högsta värde HELHET, NKI - 78 55 94 TILLGÄNGLIGHET 61-78 59 92 EFFEKTIVITET 64-81 55 95 INFORMATION

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Lund Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Lund Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Lund Hemtjänst Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016. Tal och språkcentrum, Brageskolan - Elever åk 3 17 respondenter

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016. Tal och språkcentrum, Brageskolan - Elever åk 3 17 respondenter Sollentuna kommun Tal och språkcentrum, Brageskolan - Elever åk 3 17 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn],

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst Resultaten för er stadsdel Det här är en sammanställning av resultaten för er stadsdel från undersökningen Vad tycker

Läs mer

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola inom omsorg och skola VÅLD HOT OCH Den här informationen bygger på Arbetarmiljöverkets regler Våld och hot i arbetsmiljön, AFS 1993:2. Reglerna gäller alla arbetsplatser där det finns risk för våld eller

Läs mer

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi KOMMUNICERA och nå dina mål Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi The two words information and communication are often used interchangeably, but they signify quite different things. Information

Läs mer

Kommentar om anställningstiden på arbetsplatsen: Förhållandevis låg personalomsättning. 29 år eller yngre 14,2% 47.

Kommentar om anställningstiden på arbetsplatsen: Förhållandevis låg personalomsättning. 29 år eller yngre 14,2% 47. Kommentar om könsfördelningen på arbetsplatsen: 96,3 % kvinnor och 3,7 % män av 325 svarande (svarsfrekvens 61,4 %) Kommentar om åldersfördelningen på arbetsplatsen: Hög genomsnittsålder, flera pensionsavgångar

Läs mer

Nationella prov i årskurs 3 våren 2013

Nationella prov i årskurs 3 våren 2013 Utbildningsstatistik 1 (8) Nationella prov i årskurs 3 våren 2013 Syftet med de nationella proven är i huvudsak att dels stödja en likvärdig och rättvis bedömning och betygsättning i de årskurser där betyg

Läs mer

Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2012 i åk 2

Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2012 i åk 2 Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2012 i åk 2 Samtliga skolor Enskilda Stockholms Tekniska Gymnasium Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade efter de olika

Läs mer

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 1 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 2 Innehåll Heltidsarbetet ökar... 5 Varför ska fler jobba heltid?...

Läs mer

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Ystad kommun

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Ystad kommun Så kan du arbeta med medarbetarenkäten Guide för chefer i Ystad kommun Till dig som är chef i Ystads kommun Medarbetarenkäten är ett redskap för dig som chef. Resultaten levererar förstås inte hela sanningen,

Läs mer

Får nyanlända samma chans i den svenska skolan?

Får nyanlända samma chans i den svenska skolan? Får nyanlända samma chans i den svenska skolan? Sammanställning oktober 2015 De nyanlända eleverna (varit här högst fyra år) klarar den svenska skolan sämre än andra elever. Ett tydligt tecken är att för

Läs mer

BROMMA ARBETSMILJÖENKÄT 2014

BROMMA ARBETSMILJÖENKÄT 2014 _ BROMMA ARBETSMILJÖENKÄT 2014 Arbetsmiljöundersökning 2014 På uppdrag av Bromma stadsdelsförvaltning har Sweco genomfört en arbetsmiljöenkät riktad till stadsdelsförvaltningens samtliga anställda (exklusive

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING EKONOMISKT BISTÅND IFO 2015 SOCIALFÖRVALTNINGEN 2016-01-15

BRUKARUNDERSÖKNING EKONOMISKT BISTÅND IFO 2015 SOCIALFÖRVALTNINGEN 2016-01-15 BRUKARUNDERSÖKNING EKONOMISKT BISTÅND IFO 2015 SOCIALFÖRVALTNINGEN 2016-01-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 AVGRÄNSNINGAR & GENOMFÖRANDE... 3 3 RESULTAT... 3 3.1 AVSER BESÖKET ETT NYBESÖK...4

Läs mer

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016. Tal och språkcentrum, Brageskolan - Föräldrar år 3 15 respondenter

Sollentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016. Tal och språkcentrum, Brageskolan - Föräldrar år 3 15 respondenter Sollentuna kommun Tal och språkcentrum, Brageskolan - Föräldrar år 3 15 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 [Företaget AB], [Undersökningsnamn],

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut Lerums kommun Lerums.kommun@lerum.se Beslut för fritidshem efter tillsyn i Lerums kommun Beskgt 2 (6) Tillsyn i Lerums kommun har genomfört tillsyn av Lerums kommun under våren 2016. Tillsynen har

Läs mer

Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2012 i åk 2

Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2012 i åk 2 Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2012 i åk 2 Samtliga skolor Enskilda Stockholms Praktiska Gymnasium, Liljeholmen El Rapporten innehåller resultaten för nationellt program/skola. Resultaten

Läs mer

Om chefen är den sista som får veta. Varför är det enklare att berätta att man brutit benet än att man brutit ihop?

Om chefen är den sista som får veta. Varför är det enklare att berätta att man brutit benet än att man brutit ihop? Om chefen är den sista som får veta Varför är det enklare att berätta att man brutit benet än att man brutit ihop? Innehåll Inledning...3 Arbetsgivarnas perspektiv...4 Medarbetarnas perspektiv...6 Sammanfattning

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Mark Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Mark Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Mark Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Manpower Work Life: 2014:1. Manpower Work Life. Rapport 2014. Mångfald på jobbet

Manpower Work Life: 2014:1. Manpower Work Life. Rapport 2014. Mångfald på jobbet Manpower Work Life: 2014:1 Manpower Work Life Rapport 2014 Mångfald på jobbet MÅNGFALD PÅ JOBBET Mångfald diskuteras ständigt i media, men hur ser det egentligen ut på Sveriges arbetsplatser? Hur ser svenska

Läs mer

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Likabehandlingsplan 2011-06-01

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Likabehandlingsplan 2011-06-01 Sandeplanskolan Kunskap, arbetsro och trivsel Likabehandlingsplan 2011-06-01 På Sandeplanskolan vill vi ge våra elever bästa möjliga utbildning och omsorg. Ingen på skolan ska utsättas för mobbning, diskriminering,

Läs mer

2015-09-15. Dnr Ten 2015/189 Redovisning av åtgärder med anledning av medarbetarundersökningen 2014

2015-09-15. Dnr Ten 2015/189 Redovisning av åtgärder med anledning av medarbetarundersökningen 2014 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-09-15 Tekniska nämnden Dnr Ten 2015/189 Redovisning av åtgärder med anledning av medarbetarundersökningen 2014 Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag till

Läs mer

Skolplaneenkät 2015 Vårdnadshavare förskola

Skolplaneenkät 2015 Vårdnadshavare förskola Skolplaneenkät 2015 Vårdnadshavare förskola Om undersökningen- Denna rapport visar en jämförelse mellan 2015 och 2014 Bakgrund Haninge kommun genomför årligen en undersökning där föräldrar och elever svarar

Läs mer

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Statsbidragsenheten 1 (5) Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Skolverket lämnar statsbidrag enligt förordning (2014:144) om statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie

Läs mer

Kundundersökning för Ljungby kommun miljö- och byggförvaltning 2015 2016-02-11

Kundundersökning för Ljungby kommun miljö- och byggförvaltning 2015 2016-02-11 Kundundersökning för Ljungby kommun miljö- och byggförvaltning 2015 2016-02-11 Inledning Under hösten 2015 har Ljungby kommuns miljö- och byggförvaltning genomfört en servicemätning där syftet har varit

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Systrarna Odh s Hemtjänst Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Systrarna Odh s Hemtjänst Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Systrarna Odh s Hemtjänst Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Kvalitetsmätning Hemtjänst 2011

Kvalitetsmätning Hemtjänst 2011 Kvalitetsmätning Hemtjänst 2011 Under 2011 har en undersökning genomförts hos personer med inom Alingsås kommun. Sammantaget har 526 enkäter skickats ut och totalt har 337 äldre personer med svarat på

Läs mer

Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal

Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal Det lönegrundande medarbetarsamtalet syftar till att: vara ett instrument för planering, styrning och utvärdering, vara ett medel för att föra ut verksamhetens

Läs mer

Skolplan för Svedala kommun 2012 2015

Skolplan för Svedala kommun 2012 2015 skolplan 2012 2015 Skolplan för Svedala kommun 2012 2015 Nulägesbeskrivning Den kommunala förskolan, grundskolan och gymnasieskolan i Svedala kommun har en gemensam verksamhetsidé. Syftet med verksamhetsidén

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen ProCivitas Privata Gymnasium AB Org.nr. 556615-7102 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i ProCivitas Privata Gymnasium Helsingborg belägen i Helsingborgs kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företagande i Sverige

Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företagande i Sverige Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företagande i Sverige 29 november 2001 Arne Modig T22502 Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företag i Sverige Svenskt Näringsliv

Läs mer

februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga

februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga PM Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga Februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga Inledning Under hösten

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Skolplaneenkät 2015 Vårdnadshavare förskola

Skolplaneenkät 2015 Vårdnadshavare förskola Skolplaneenkät 2015 Vårdnadshavare förskola Om undersökningen- Denna rapport visar en jämförelse mellan 2015 och 2014 Bakgrund Haninge kommun genomför årligen en undersökning där föräldrar och elever svarar

Läs mer

EXECUTIVE SUMMARY. Hållbarhet i svenska företag. Demoskop. En sammanfattning av resultat från undersökning om svenska bolag och hållbarhet 2015-10-27

EXECUTIVE SUMMARY. Hållbarhet i svenska företag. Demoskop. En sammanfattning av resultat från undersökning om svenska bolag och hållbarhet 2015-10-27 EXECUTIVE SUMMARY Hållbarhet i svenska företag Demoskop En sammanfattning av resultat från undersökning om svenska bolag och hållbarhet 2015-10-27 Demoskop AB, Floragatan 13, 114 75 Stockholm, Sweden Tel

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norr Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norr Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norr Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Brukarundersökning 2009

Brukarundersökning 2009 Socialförvaltningen Brukarundersökning 2009 i äldreomsorgen i Simrishamns kommun Innehållsförteckning Inledning/sammanfattning...3 Metod...4 Resultat...4 Resultat på särskilt boende...5 Resultat i ordinärt

Läs mer

KOMMUNIKATIONSBAROMETERN för företag ATT JOBBA HEMIFRÅN. Rapport september 2003. 1

KOMMUNIKATIONSBAROMETERN för företag ATT JOBBA HEMIFRÅN. Rapport september 2003. 1 KOMMUNIKATIONSBAROMETERN för företag ATT JOBBA HEMIFRÅN Rapport september 2003. 1 Välkommen till Telias kommunikationsbarometer för företag Telias kommunikationsbarometer för företag är en återkommande

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet

Läs mer

Fråga 1: Vilka analyser gör ni angående sjukskrivningsnivåerna?

Fråga 1: Vilka analyser gör ni angående sjukskrivningsnivåerna? KF 06:1 Dnr KS/2016:205-035 2016-04-13 1/3 Svar på interpellation ställd av Ragnar Lindén (MP), Madeleine Bilberg (MP), Josefin Valham (MP) och Björn Siljeström (MP) om personalpolitik och kommunen som

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Herrhagen (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Herrhagen (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Herrhagen (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Kampementets Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Kampementets Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Kampementets Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Delaktighet och inflytande 68 62 68 66. Skolmiljö 64 53 56 68. Kunskap och lärande 84 82 84 76. Bemötande 83 85 87 83

Delaktighet och inflytande 68 62 68 66. Skolmiljö 64 53 56 68. Kunskap och lärande 84 82 84 76. Bemötande 83 85 87 83 Regiongemensam elevenkät 01 Skolrapport gymnasieprogram Index per frågeområde 011 01 01 014 01 Sjölins gym. Göteborg GY totalt 01 Göteborg GY totalt 01 Trivsel och trygghet 98 8 9 90 Delaktighet och inflytande

Läs mer

Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015

Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015 2015-10-14 1 (6) Utbildning och Arbetsmarknad Tor Hatlevoll Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015 Sommaren 2015 erbjöd landets kommuner och landsting/regioner 84 000 unga en

Läs mer

Två rapporter om bedömning och betyg

Två rapporter om bedömning och betyg UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KVALITETSAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 08-400/3803 SID 1 (9) 2008-09-15 Handläggare: Inger Willner Telefon: 508 33 678 Till Utbildningsnämnden 2008-10-23 Två rapporter om bedömning

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Kiruna kommun. Medarbetarenkäten är en

Läs mer

Resultat från nationella prov i årskurs 3, vårterminen 2014

Resultat från nationella prov i årskurs 3, vårterminen 2014 Enheten för utbildningsstatistik 2014-10-21 1 (8) Resultat från nationella prov i årskurs 3, vårterminen 2014 Syftet med de nationella proven är i huvudsak att dels stödja en likvärdig och rättvis bedömning

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Åsengårdens gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Åsengårdens gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Åsengårdens gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Kvalitet i äldreomsorgen. Resultat av en brukarundersökning 2012

Kvalitet i äldreomsorgen. Resultat av en brukarundersökning 2012 Kvalitet i äldreomsorgen Resultat av en brukarundersökning Februari 2013 Inledning Denna rapport redovisar resultatet av den femte brukarundersökningen inom äldreomsorgen, som genomfördes under september-oktober.

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_Din hemtjänst i Stockholm AB (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_Din hemtjänst i Stockholm AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Stockholm_Din hemtjänst i Stockholm AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för HTJ Östermalm (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för HTJ Östermalm (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för HTJ Östermalm (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Friskoleurval med segregation som resultat

Friskoleurval med segregation som resultat Friskoleurval med segregation som resultat Rapport februari 2016 Sammanfattning och slutsatser Denna undersökning har tagits fram som en del av projektet Ge alla elever samma chans som är ett samarbete

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Kristianstad_HS Service och Support (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Kristianstad_HS Service och Support (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Kristianstad_HS Service och Support (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Trygg på arbetsmarknaden?

Trygg på arbetsmarknaden? Trygg på arbetsmarknaden? En jämförelse av svenska och danska ungdomars syn på arbetsmarknaden och framtiden Stefan Persson September 2009 Rapport framtagen av: RHETIKFABRIKEN Stefan Persson Verksamhetsansvarig

Läs mer

Höjd arbetsgivaravgift för unga. Konsekvenser för detaljhandeln

Höjd arbetsgivaravgift för unga. Konsekvenser för detaljhandeln Höjd arbetsgivaravgift för unga Konsekvenser för detaljhandeln Om undersökningen 1 Den kvantitativa undersökningen har genomförts i form av digitala enkäter, distribuerade via e-post. Mottagare var butikschefer

Läs mer

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER Dubbelklicka på aktuell ruta och välj Markerad KUNSKAPER NORMER OCH VÄRDEN ELEVENS ANSVAR

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_1:a Hemtjänst o Vård kompaniet (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_1:a Hemtjänst o Vård kompaniet (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Solna_1:a Hemtjänst o Vård kompaniet (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Stockholm_AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

POST & TELESTYRELSEN Postens service-kassatjänst T-22588

POST & TELESTYRELSEN Postens service-kassatjänst T-22588 POST & TELESTYRELSEN Postens service-kassatjänst T-22588 FEBRUARI 2002 T-22588 1 (7) BAKGRUND/SYFTE Post- och Telestyrelsen genomför inom ramen för sin tillsynsverksamhet undersökningar om inverkan på

Läs mer

Botkyrka kommuns medarbetarundersökning. Resultatrapport - 2010

Botkyrka kommuns medarbetarundersökning. Resultatrapport - 2010 Sida 1 Botkyrka kommuns medarbetarundersökning rapport - 2010 Antal svar på Totalt: 4135 av 5125 (80,7%) Antal svar på Kommunledningsförvaltningen: 19 av 22 (86,4%) Antal svar på BUF Totalt: 1829 av 2364

Läs mer

Brukarundersökning 2010 Svenska för invandrare

Brukarundersökning 2010 Svenska för invandrare TNS SIFO 114 78 Stockholm Sweden Visiting address Vasagatan 11 tel +46 (0)8 507 420 00 fax +46 (0)8 507 420 01 www.tns-sifo.se Brukarundersökning 2010 Svenska för invandrare En undersökning genomförd av

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_AB Jessys assistans (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Stockholm_AB Jessys assistans (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Stockholm_AB Jessys assistans (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Skogåsa (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Skogåsa (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Skogåsa (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Lathund för pedagoger Grundskola med:

Lathund för pedagoger Grundskola med: Att skriva omdo men Lathund för pedagoger Grundskola med: Utdrag ur Skolverkets allmänna råden Exempel på olika sätt att skriva omdömen Steg för steg instruktioner om hur du gör i Unikum Sida 1 av 12 Allma

Läs mer

Samtalet ska dokumenteras för att möjliggöra uppföljning och minimera missförstånd medarbetare och chef emellan.

Samtalet ska dokumenteras för att möjliggöra uppföljning och minimera missförstånd medarbetare och chef emellan. Författare: HR-koncern 2009-10-26 Reviderad: 2014-06-23 UTVECKLINGSSAMTAL Utvecklingssamtalet är ett mycket viktigt verktyg för att förbättra och utveckla våra medarbetare och våra verksamheter. Ett gott

Läs mer

Anvisning om psykosocial skyddsrond

Anvisning om psykosocial skyddsrond ANVISNING Gäller från och med 2011-09-02 Anvisning om psykosocial skyddsrond Gäller fr o m 2000-10-01 Ändrad fr o m 2003-01-01, 2011-09-02 Denna anvisning grundar sig på: Arbetsmiljölagen, AML (1977:1160)

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Trygghetens vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Trygghetens vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Solna_Trygghetens vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av

Läs mer