välkommen till vår värld

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "välkommen till vår värld"

Transkript

1 Frisörutbildning

2 välkommen till vår värld Björn Axén har arbetat med frisörutbildning i Stockholm i över 50 år. Med vårt starka varumärke har vi inte råd att utbilda dåliga hantverkare startade vi Björn Axén Academys frisörutbildning med syftet att utbilda riktigt duktiga frisörer som är eftertraktade på arbetsmarknaden. Genom den gedigna kompetens som finns inom Björn Axén har vi möjlighet att föra den skickliga hantverkskunskapen vidare till våra elever och ge en ytterst bred utbildning. Många av våra duktiga lärare har vunnit både svenska och internationella priser för sin yrkesskicklighet. I vår 51-veckors frisörutbildning arbetar du koncentrerat under ett år i skolans lokaler innan det är dags för ca 10 månaders praktik på salong. Därefter är du tillbaka på skolan för 6 veckors Björn Axén Examen- och gesällförberedande utbildning som avslutas med att du genomför Björn Axén Examen. Det innebär att den sammanlagda utbildnings- och praktiktiden är ca 2 år. Att bli frisör handlar inte bara om att kunna klippa och färga hår. Det är så mycket mer! Vi ansvarar för att utbilda våra elever i alla de moment som en frisör står inför i sitt dagliga arbete. Frisöryrket utgör en del av en bransch där modet svänger snabbt och detaljer kommer och går. Björn Axén Academy anpassar därför frisörutbildningen löpande i så väl undervisningsform som innehåll. Allt för att du som kursdeltagare ska känna dig trygg med att du behärskar det senaste inom frisöryrket men även de tidlösa klassiska teknikerna. Du kommer också delta på olika externa event/visningar som en del av din utbildning. Vi har även make-up och extensions på schemat. Under din tid på skolan har du även möjlighet att assistera under de kurser och visningar som arrangeras för frisörer av Björn Axén Academy. Spännande och lärorikt. Vi arbetar aktivt med att förbereda alla våra elever inför gesällbrevet, frisörernas körkort. Har du klarat av våra tuffa examenskrav så klarar du även gesällprovet. Kostnaden för gesällens delprov 1 ingår i kursavgiften. Provet gör du i slutet av termin 2 som en del av vår utbildning. Björn Axén Academys frisörutbildning är godkänd av Sveriges Frisörföretagare (SFF) och Handels.

3 björn axén Björn Axén är ett av Sveriges största frisörföretag med en fantastisk historia som vi förvaltat väl i över 50 år. Vi är även sedan många år Kungliga Hovleverantörer. Därtill är vi mångfaldiga vinnare av olika priser både för vår affärsmässighet och vårt kreativa skapande inom frisöryrket. Björn Axén har blivit utsett till ett av världens ledande frisörföretag flera år i rad och har många prisbelönta frisörer i sitt team. Johan Hellström och Peter Hägelstam driver idag företaget med drygt 100 anställda. De har vigt sitt liv åt frisöryrket och utveckling inom teknik, affärsmässighet, och produkter genomsyrar deras företagande. Björn Axén Artistic Team arbetar med seminarier, shower och demonstrationer över hela världen. I all verksamhet som idag bedrivs är honnörsorden ödmjukhet, kunskap och ambition. Precis som de var redan 1963, när vår första salong öppnade. Vi vill inte bara kunna erbjuda våra kunder de bästa tjänsterna och de bästa produkterna, utan också den bästa servicen. Det är kunderna som utgör grunden för vårt företag och därför är det naturligtvis mycket viktigt för oss att alltid sätta dig som kund i centrum.

4 björn axén academy frisörutbildning fakta lokaler Ca 2 års heltidsstudier inklusive 10 månaders praktik Kursavgift: kr inkl. moms och anmälningsavgift på kr Kursstart två gånger per år januari och juli/augusti Max 12 elever per utbildningsgrupp Delkurs 1 och 2-45 veckor Delkurs 3-6 veckor Gesällens delprov 1 ingår i kursavgiften Björn Axén Examen Diplom Allt kursmaterial, alla verktyg ingår i kursavgiften Sommarlov - 5 veckor Jullov - 2 veckor Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan STOCKHOLM sista ansökninsdatum kursinnehåll Björn Axén Academys frisörutbildning består totalt av 51 lärarledda lektionsveckor. Första året på skolan, 45 veckor, genomgår du Delkurs 1 och 2, som ger dig de grundläggande kunskaperna du behöver för att under ca 10 månader, praktisera dina nyvunna kunskaper på salong. Du ansvarar själv för att finna lämplig praktiksalong med stöd och uppbackning av Björn Axén Academy. Efter avslutad praktik går du in i Delkurs 3 som är en 6-veckors Björn Axén Examen och Gesällprovsförberedande kurs som hålls på skolan. Delkursen avslutas med att du under två dagar genomför Björn Axén Examen som bland annat innefattar samtliga gesällmoment. Se vår hemsida studieform Studierna bedrivs på heltid under ca två år. Lektioner förläggs företrädesvis måndag fredag kl mer information För mer information, kontakta oss på , Vi har intag två gånger per år, och vi tar in maximalt 12 nya elever vid varje tillfälle. Läs mer om hur intagningsprocessen går till på vår hemsida,

5 kurser Delkurs ett och två klippteknik Kursen ger dig kunskap i teoretisk samt praktisk klippteknik. Du får kunskap i trender och mode inom klippteknik och design. Du arbetar på modeller eller kunder. nyansförändrande behandlingar Här lär du dig, i både teori och praktik, hur olika kemiska behandlingar förändrar nyansen på ett hår. Kursen ger dig även kunskaper i hur du väljer olika appliceringstekniker för bästa resultat. salongslära I kursen Salongslära arbetar du praktiskt med kunder och modeller i salongsmiljö under handledning av våra kvalificerade lärare. Du övar upp din förmåga i alla de moment som ingår i det dagliga arbetet som frisör samt i det sociala samspelet med kund och kollegor uppsättning Här skapar du de mest fantastiska håruppsättningar med Björn Axéns världsberömda tekniker. Du lär dig också arbeta med löshår och så småningom bruduppsättningar och smyckningar, t ex tiara och slöja. frisyrdesign I den här kursen får du kunskap om hur du omformar hår genom t ex föning, läggning, toupering och olika tångtekniker. Självklart får du även kunskap i hantering av vår egen Volumaster. permanent Under den här delkursen lär du dig permanenttekniker för både långa och korta hår. Vi arbetar med både lockiga och rakpermanenter. make-up I delkursen Make-up får du under en vecka en introduktion i make-up och produktkännedom. Kursen ger dig praktisk övning i vardags-, fest- och brudmake-up. extensions Kursen ger dig teoretisk och praktisk kunskap i extensionsteknik under två dagar. Du arbetar på såväl docka som modell. Du lär dig hur du det ditsatta håret anpassas till frisyren. Kursen ger också kunskap i hur du tar bort extensions. etik och moral I delkursen Etik och moral lär du dig att förstå de etiska och moraliska aspekterna av frisöryrket och hur du förhåller dig gentemot kunder, kollegor och arbetsgivare. hår och hud Kursen ger dig en grundläggande kunskap i håret och hudens anatomi samt inblick i de vanligaste reaktionerna på yttre och inre påverkan. verktygslära Under kursen Verktygslära lär du dig behärska de verktyg som berör frisöryrket och du lär dig även välja rätt verktyg för att nå önskat resultat.

6 kurser forts. Delkurs ett och två produktkännedom Kursen ger kunskap om de produkter som en frisör kommer i kontakt med under sitt dagliga arbete på en salong. formlära Formläran ger dig kunskaper att förstå betydelsen av stil, form och proportioner för att kunna anpassa frisyr till kundens ansiktsform och stil. arbetsplatsförlagt lärande (APL) Under termin 1 och 2 har du kortare praktikperioder förlagda på salong för att koppla dina kunskaper från skolan till yrkeslivet. temadagar Frisörutbildningen innehåller temadagar som omfattar ämnen som t ex hälsa, ekonomi, affärskunskap och fritt kreativt skapande. Dagarna med fritt kreativt skapande dokumenteras alltid av en fotograf och en bild följer med i din portfolio. I mån av tid deltar vi även på externa visningar. avslutningsprojekt I slutet av termin 2 genomför du ett projektarbete tillsammans med dina klasskamrater i form av en visning. Detta grupparbete skapar inblick i vikten av samarbete och planering samt ger en möjlighet att visa upp klassens kunskapsnivå för en större publik. delkurs tre formlära - strukturteckning och skissteknik Kursens mål är att ge fortsatt praktisk övning i proportioner, balans och ansiktsformer. Kursen ger övning i strukturteckning samt färdigställande av alla de strukturbeskrivningar och diagnospapper som tillhör Björn Axén Examens alla moment. björn axén examen - bedömning och kriterier Kursen ger kunskap i kriterierna för Björn Axén Examen och Gesällprovets Delprov 2 alla moment och hur en bedömning för respektive moment går till. praktisk träning på modell Kursen ger praktisk övning på modell för alla de moment som ingår i Björn Axén Examen och Gesällprovet Delprov 2 under handledning av lärare. björn axén examen Under två dagar genomför du det praktiska provet Björn Axén Examen som avslutande aktivitet i denna delkurs. Projektet bedöms av externa examinatorer som är godkända av Utbildningsnämnden. gesäll delprov 1 I slutet av termin 2 genomför du gesällens delprov 1, som ingår i Björn Axén Academy frisörutbildning.

7 övrigt ansökan lokalerna sök till björn axén academy kursintag Björn Axén Academys frisörutbildning pågår i fräscha lokaler om ca 350 kvm. Skolan är belägen i markplan med salongsfönster ut mot Birger Jarlsgatan. Vi disponerar tre olika utbildningssalar; salongsdel, praktiksal och teorisal. Salongsdelen är utrustad med 5 schamponeringar, 12 frisörbord, samt två färgbarer. Praktiksalen har 12 mobila och väggfasta frisörbord och dessutom finns det en scen där eleverna tar del av olika demos. Utöver våra tre salar finns även allmänna elevutrymmen så som matsal, kök och toaletter samt låsbara skåp för varje elev. Ett dockförråd finns också där de olika typerna av dockor finns som behövs i undervisningen. Självklart lånar du det du behöver. kom och besök oss! Du är hjärtligt välkommen att komma och besöka oss under terminerna, träffa vår personal och se våra fina lokaler. Hör av dig till eller ring för att boka ett besök. kursmaterial I din kursavgift ingår kurslitteratur, övningsdockor (3 st), kemiska preparat och de verktyg du behöver under din utbildning. Ditt startkit innehåller allt du behöver för att kunna praktisera på en salong efter ditt första år på skolan. Självklart finns flera av våra egna värmeverktyg från Björn Axén Tools med på listan! Inga ytterligare kostnader för material tillkommer utöver din kursavgift. Du får också en portfolio som vi arbetar med under din tid på skolan för att dokumentera dina framsteg både i bild och med olika intyg och betyg. Under utbildningsdagarna, under din praktik och på vägen till och från skolan är du täckt av vår försäkring, precis som om du vore anställd på Björn Axén. Försäkringen gäller om olyckan mot förmodan skulle vara framme och något skulle hända dig. finansiering Många av dem som söker till skolan har en bra kontakt med sin egen bank och kan låna pengar till utbildningen den vägen, men inte alla. Vi har därför ett samarbete med Nordea i Stockholm som ger dig möjlighet att låna pengar via dem till utbildningsavgiften. Individuell prövning av varje enskilt fall sker. Vill du veta mer om finansieringen kan du skicka en e-post till: Ange Björn Axén Academy lån samt skriv ditt namn, personnummer och telefonnummer i e-posten, så hör Nordea av sig till dig. Om du vill söka till vår frisörutbildning så ber vi dig ladda ner ansökningshandlingar från vår hemsida Bifoga ett personligt brev på minst en A4-sida där du berättar om dig själv och varför du vill bli frisör samt bifoga ett CV. Har du inte möjlighet att ladda ner ansökningshandlingarna via din dator så går det bra att beställa dem från oss genom att maila till Beställ ansökningsblankett Ansökan med bilagor skickas till Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan STOCKHOLM antagningsprocess Efter sista ansökningsdagen gått ut gör ett första urval bland de sökande till frisörutbildningen. Ett antal elever väljs ut och kallas till en intervju och prova-på-dag på skolan. Våra intervjuer sker några veckor efter det att sista ansökningsdatumet gått ut och de som genomgått intervjun får ett skriftligt besked om de har kommit in eller inte. Blir du antagen till Björn Axén Academy så bekräftar du din plats genom att betala in en anmälninsavgift på kr, som sedan räknas av mot kursavgiften. Reservintag sker efter eventuella avbokningar. Björn Axén Academy, den mest omfattande privata frisörutbildningen i Stockholm, har intagning två gånger per år, med max 12 elever per termin. Läs mer om kursstartsdatum och sista ansökningsdatum på vår hemsida, antagningskrav Du som söker till vår frisörutbildning ska ha grundskolekompetens, vara minst 18 år samt ha goda kunskaper i det svenska språket såväl muntligt som skriftligt. Du ska ha ett brinnande intresse för hår och gärna en konstnärlig och kreativ läggning. Du bör ha en stark vilja och en förmåga att arbeta hårt för att uppnå resultat. Du måste också tycka om att arbeta med många olika typer av människor samt ha en förmåga att se och känna av olika behov hos de människor du möter. Har du dessutom arbetat inom något serviceyrke tidigare så är det en merit. kursavgift Kursavgiften är kr inkl. moms och erläggs vid kursstart. Anmälningsavgift på kr räknas av mot detta belopp.

8 UTBILDNINGSANSVARIGA Som ett av Sveriges största frisörföretag har vi förmånen att ha många av de bästa frisörerna i Sverige knutna till oss. Ansvariga för frisörutbildningen är Helén Pellbäck och Lina Ressner. Båda har gedigna hantverkskunskaper dokumenterade med både Gesäll- och Mästarbrev. Utöver Lina och Helén kommer du att möta mellan duktiga personer som delar med sig av sin spetskompetens till dig under din tid på skolan. Läs mer om våra lärare på helén pellbäck Helén avslutade sin frisörutbildning 1989 och arbetade sedan som egenföretagare på Björn Axén Institutet. Under 1997 tog Helén yrkeslärarexamen och kombinerade sedan sitt arbete som frisör med att arbeta som behörig yrkeslärare på olika frisörskolor i Stockholm vilket senare ledde till en tjänst som utbildningsansvarig på Björn Axén Academy. Helén undervisar främst i klipp och uppsättningsteknik men har även hand om allt som handlar om examen, visningar och när eleverna på skolan får möjlighet att göra externa arbeten utanför skolan. Helén är mycket intresserad av mode och modehistoria och hon hittar inspiration i film, konst och teater när hon skapar frisyrer och former som fungerar till modet idag. lina ressner Lina hade förmånen att få Björn Axén som handledare när hon lärde sig frisöryrket och arbetade sida vid sida med honom under tre år. Därefter har hon haft mängder av uppskattade kurser för frisörer, i både Matrix och Björn Axéns regi, och nu är hon utbildningsansvarig på Björn Axén Academy. Lina har stor kunskapsbredd men undervisar främst i färgteori, herrklippning, etik och service. Hon intresserar sig mycket för vad det är som gör att vissa frisörer blir så fullbokade. Vad är nyckeln till framgång? Lina vann dessutom Årets Frisör Herrklippning 2011.

9 Birger Jarlsgatan 124, Stockholm Tel:

välkommen till vår värld

välkommen till vår värld Frisörutbildning välkommen till vår värld Björn Axén har arbetat med frisörutbildning i Stockholm i snart 50 år. Med vårt starka varumärke har vi inte råd att utbilda dåliga hantverkare. 2004 startade

Läs mer

välkommen till björn axén academy hösten 2014

välkommen till björn axén academy hösten 2014 kursprogram hösten 2014 välkommen till björn axén academy hösten 2014 Välkommen till en ny upplaga av s kurskatalog. Fokus ligger i år på vår nya kollektion som vi valt att presentera på fyra olika sätt.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BJÖRN AXÉN ACADEMY VÅREN 2015

VÄLKOMMEN TILL BJÖRN AXÉN ACADEMY VÅREN 2015 KURSPROGRAM VÅREN 2015 VÄLKOMMEN TILL BJÖRN AXÉN ACADEMY VÅREN 2015 Välkomna till ännu en upplaga av s kurskatalog, den nionde i sin ordning. Vår ambition är att aldrig sluta utvecklas och förnya oss.

Läs mer

välkommen till björn axén academy hösten 2015

välkommen till björn axén academy hösten 2015 kursprogram hösten 2015 2 välkommen till björn axén academy hösten 2015 Välkomna till ännu en upplaga av Björn Axén Academys kurskatalog, den tionde i sin ordning. Med vårt starka utbildningsteam i spetsen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BJÖRN AXÉN ACADEMY VÅREN 2015

VÄLKOMMEN TILL BJÖRN AXÉN ACADEMY VÅREN 2015 KURSPROGRAM VÅREN 2015 VÄLKOMMEN TILL BJÖRN AXÉN ACADEMY VÅREN 2015 Välkomna till ännu en upplaga av s kurskatalog, den nionde i sin ordning. Med vårt starka utbildningsteam i spetsen vill vi ständigt

Läs mer

välkommen till vår värld

välkommen till vår värld k u r s p r o g r a m h ö s t 2 0 1 1 välkommen till vår värld Det är med stolthet vi presenterar en ny upplaga av s Vidareutbildningar! Vi vänder oss främst till frisörer, men även du som är make-up artist

Läs mer

våren 2012 kursprogr

våren 2012 kursprogr våren 2012 kursprogr am Välkommen till vår värld! Björn Axén öppnade sin första salong på Sibyllegatan i redan år 1963. En av hans drömmar var att starta en frisörskola och utbilda riktigt skickliga frisörer.

Läs mer

PLUGGA HÅR! Frisörutbildning i ditt tempo och på dina villkor

PLUGGA HÅR! Frisörutbildning i ditt tempo och på dina villkor PLUGGA HÅR! Frisörutbildning i ditt tempo och på dina villkor Sköna kunskaper på dina villkor Vill du bli en duktig frisör så kvickt det går eller i lugnare tempo? På plats i Malmö eller på distans? Då

Läs mer

Kunskap över gränserna

Kunskap över gränserna Kunskap över gränserna Litorina folkhögskola Gullberna Park, Vasskär 371 54 Karlskrona Tel: 0455-36 76 00 Fax: 0455-36 76 01 E-post: info@litorina.fhsk.se Hemsida: www.litorina.fhsk.se 02 Vad gör du idag

Läs mer

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer frisörutbildning

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer frisörutbildning ! 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer frisörutbildning 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer frisörutbildning 1. Vill du kunna arbeta länge som frisör, utan risk för

Läs mer

INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL

INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL COMITÉ INTERNATIONAL D ESTHÉTIQUE ET DE COSMÉTOLOGIE CIDESCO SVERIGES HUDTERAPEUTERS RIKSORGANISATION HUD- OCH SPATERAPEUT -ett spännande och kreativt yrke INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL GILDA SKOLAN GÖTEBORG

Läs mer

Utbilda dig till. Nagelterapeut

Utbilda dig till. Nagelterapeut Utbilda dig till Nagelterapeut Välkommen att utbilda dig hos oss! Välkommen att utbilda dig hos M&M Nailschool! Vi erbjuder högkvalitativa utbildningar med marknadsledande material. Vi anser att en gedigen

Läs mer

Välj bland JENSENs breda och flexibla utbud. Då kan du kombinera dina studier med livets övriga utmaningar.

Välj bland JENSENs breda och flexibla utbud. Då kan du kombinera dina studier med livets övriga utmaningar. VÅREN 2013 Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser Grundläggande vuxenutbildning Din utbildning, dina villkor. Välj bland JENSENs breda och flexibla utbud. Då kan du kombinera dina studier med livets

Läs mer

Kvalitetsskillnader i frisörutbildningar, finns det?

Kvalitetsskillnader i frisörutbildningar, finns det? Malmö Högskola Lärarutbildningen Särskild lärarutbildning - SÄL III:2 Vt 2007 Kvalitetsskillnader i frisörutbildningar, finns det? Quality Differences in Hairdressers Education? Christina Cangemark Allmänt

Läs mer

GILDA INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL HUD- & SPATERAPEUTUTBILDNING GILDA SKOLAN

GILDA INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL HUD- & SPATERAPEUTUTBILDNING GILDA SKOLAN GILDA INTERNATIONAL BEAUTY SCHOOL HUD- & SPATERAPEUTUTBILDNING GILDA SKOLAN EN UTBILDNING I VÄRLDSKLASS! 1993 grundade jag Gilda Skolan i Göteborg. Det gav mig en fantastisk möjlighet att kunna vidareutveckla

Läs mer

Gymnasiala kurser Gymnasiala yrkesutbildningar Lärlingsutbildningar

Gymnasiala kurser Gymnasiala yrkesutbildningar Lärlingsutbildningar Gymnasiala kurser Gymnasiala yrkesutbildningar Lärlingsutbildningar 2015 LÅNGSIKTIG ÄGARE MED FOKUS PÅ KVALITET Innehåll Jag är en före detta idrottsman på internationell elitnivå, civilekonom, lärare

Läs mer

Vem får jobbet? En intervjustudie om vilka kompetenser frisörföretagare värdesätter vid nyanställning. Carolina Heedman Annika Johansson

Vem får jobbet? En intervjustudie om vilka kompetenser frisörföretagare värdesätter vid nyanställning. Carolina Heedman Annika Johansson Vem får jobbet? En intervjustudie om vilka kompetenser frisörföretagare värdesätter vid nyanställning Carolina Heedman Annika Johansson LAU690 Handledare: Monica Larsson Examinator: Eva Gannerud Rapportnummer:

Läs mer

EKONOMI JURIDIK HANDEL & SERVICE TURISM & RESOR BETEENDE VETENSKAP EKONOMI SAMHÄLL HANDEL TURISM

EKONOMI JURIDIK HANDEL & SERVICE TURISM & RESOR BETEENDE VETENSKAP EKONOMI SAMHÄLL HANDEL TURISM EK EKONOMI JURIDIK HA HANDEL & SERVICE HT TURISM & RESOR SA BETEENDE VETENSKAP EKONOMI SAMHÄLL HANDEL TURISM HOS OSS ÄR BÅDE DU OCH UTBILDNINGEN I CENTRUM Du får något att göra efter gymnasiet Under flera

Läs mer

Arbetet som friskvårdskonsulent, som det ofta tituleras, innebär i korthet att

Arbetet som friskvårdskonsulent, som det ofta tituleras, innebär i korthet att FLIS 2011/2012 DISTANS- OCH NÄRSTUDIER TILL MASTERS DIPLOMERAD FRISKVÅRDSINFORMATÖR Arbetet som friskvårdskonsulent, som det ofta tituleras, innebär i korthet att Du är anställd på ett företag, myndighet

Läs mer

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL EK EKONOMI HA HANDEL & SERVICE HT TURISM & RESOR LÄRLING HANDEL HOS OSS ÄR BÅDE DU OCH UTBILDNINGEN I CENTRUM! Du får något att göra efter gymnasiet! Under flera år har vi placerat oss i topp när det gäller

Läs mer

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Fellingsbro folkhögskola

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Fellingsbro folkhögskola ÖREBRO LÄNS LANDSTING Fellingsbro folkhögskola 2015-2016 Innehåll sid 2 sid 3 sid 4-5 sid 6 sid 7 sid 8 sid 9 sid 10 sid 11 sid 12 sid 13 sid 14 sid 15 sid 16 sid 17 sid 18 sid 19 sid 20 Innehåll Välkommen

Läs mer

Kursplan för Själavårdsutbildningen Läsåret 16/17

Kursplan för Själavårdsutbildningen Läsåret 16/17 Kursplan för Själavårdsutbildningen Läsåret 16/17 Innehållsförteckning 1 BAKGRUND... 2 2 ÖVERGRIPANDE MÅL OCH SYFTE... 2 3 PEDAGOGIK... 2 4 GENOMFÖRANDE... 2 4.1 UPPLÄGG OCH PLANERING... 4 4.1.1 Flexibel

Läs mer

Ung Företagsamhets Rådgivarguide

Ung Företagsamhets Rådgivarguide Ung Företagsamhets Rådgivarguide Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka dig för den tid och det engagemang som du väljer att lägga som rådgivare åt ett nystartat UF-företag. I utbyte lovar vi ett

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning INTRODUKTION AV URBAN BÄCKSTRÖM, VD SVENSKT NÄRINGSLIV 3. Möt utmaningen i prao och praktik med ett nytt verktyg 1 5. 5. 8. 10. VARFÖR PRAO/PRAKTIK? Tre vanliga utmaningar Möjligheter

Läs mer

värna varandra Uppdragsutbildningar inriktade mot vård och omsorg Bibel Musik Allmän Själavård Diakoni Konstskola Bild och konst www.liljeholmen.

värna varandra Uppdragsutbildningar inriktade mot vård och omsorg Bibel Musik Allmän Själavård Diakoni Konstskola Bild och konst www.liljeholmen. 2012/13 värna varandra Bibel Musik Allmän Själavård Diakoni Konstskola Bild och konst Uppdragsutbildningar inriktade mot vård och omsorg www.liljeholmen.nu Musiklinje Välkommen till Liljeholmen! I denna

Läs mer

VUXENUTBILDNINGAR CARLFORSSKA EDSTRÖMSKA TRANELLSKA FRIMANSKA MÄLARAKADEMIN

VUXENUTBILDNINGAR CARLFORSSKA EDSTRÖMSKA TRANELLSKA FRIMANSKA MÄLARAKADEMIN VUXENUTBILDNINGAR 2015 2016 CARLFORSSKA EDSTRÖMSKA TRANELLSKA FRIMANSKA MÄLARAKADEMIN Innehåll UTBILDNINGAR Svenska för invandrare SFI Hälsospåret... 4 Svenska för invandrare akademiker (SFI)... 5 Svenska

Läs mer

Huvudkontor SCANDINAVIAN MANICURE AB - NAGLAR.COM

Huvudkontor SCANDINAVIAN MANICURE AB - NAGLAR.COM Kurskatalog Huvudkontor SCANDINAVIAN MANICURE AB - NAGLAR.COM Gustaf Dalénsgatan 8 Tel: 031-744 50 80 goteborg@naglar.com 417 05 GÖTEBORG Fax: 031-22 44 10 www.naglar.com Brantingsgatan 49 Tel: 08-442

Läs mer

Glasmästeribranschens utbildningsvägar och handledarinformation

Glasmästeribranschens utbildningsvägar och handledarinformation Glasmästeribranschens utbildningsvägar och handledarinformation En vägledning för dig som har elever eller lärlingar Våra mål är att Glasmästeribranschen ska hålla högsta kvalitet inom grund- och lärlingsutbildning.

Läs mer

Välkommen till Arbetsförmedlingen

Välkommen till Arbetsförmedlingen PÅ LÄTTLÄST SVENSKA Välkommen till Arbetsförmedlingen Information till dig som söker jobb 1 2 Det här är Arbetsförmedlingen...... 6 När du behöver extra hjälp... 10 Din arbetsgivare kan få ersättning...

Läs mer

Välkommen till 2013-2014

Välkommen till 2013-2014 ÖREBRO LÄNS LANDSTING Välkommen till 2013-2014 Innehåll sid 3 sid 4 sid 5-6 sid 7 sid 8 sid 9 sid 10 sid 11 sid 12 sid 13 sid 14 sid 15 sid 16 sid 17 sid 18 sid 19 sid 20 Innehåll Välkommen till Fellingsbro

Läs mer