välkommen till vår värld

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "välkommen till vår värld"

Transkript

1 Frisörutbildning

2 välkommen till vår värld Björn Axén har arbetat med frisörutbildning i Stockholm i snart 50 år. Med vårt starka varumärke har vi inte råd att utbilda dåliga hantverkare startade vi Björn Axén Academys frisörutbildning och av våra utexaminerade elever har ca 97 % fast arbete som frisörer. En siffra vi är mycket stolta över. Genom den gedigna kompetens som finns inom Björn Axén har vi möjlighet att föra den skickliga hantverkskunskapen vidare till våra elever och ge en ytterst bred utbildning. Många av våra duktiga lärare har vunnit både svenska och internationella priser för sin yrkesskicklighet. I vår 51-veckors frisörutbildning arbetar du koncentrerat under ett år i skolans lokaler innan det är dags för ca 10 månaders praktik på salong. Därefter är du tillbaka på skolan för 6 veckors Björn Axén Examen- och gesällförberedande utbildning som avslutas med att du genomför Björn Axén Examen. Det innebär att den sammanlagda utbildnings- och praktiktiden är ca 2 år. Att bli frisör handlar inte bara om att kunna klippa och färga hår. Det är så mycket mer! Vi ansvarar för att utbilda våra elever i alla de moment som en frisör står inför i sitt dagliga arbete. Frisöryrket utgör en del av en bransch där modet svänger snabbt och detaljer kommer och går. Björn Axén Academy anpassar därför frisörutbildningen löpande i så väl undervisningsform som innehåll. Allt för att du som kursdeltagare ska känna dig trygg med att du behärskar det senaste inom frisöryrket men även de tidlösa klassiska teknikerna. Vi har även make-up och extensions på schemat. Vi arbetar aktivt med att förbereda alla våra elever inför gesällbrevet, frisörernas körkort. Har du klarat av våra tuffa examenskrav så klarar du även gesällprovet. Kostnaden för gesällens delprov 1 ingår i kursavgiften. Provet gör du i slutet av termin 2 som en del av vår utbildning. Björn Axén Academys frisörutbildning är godkänd av Skolverket/Myndigheten för yrkeshögskolan och står under statlig tillsyn, vilket innebär att du inte betalar moms på kursavgiften. Den är även godkänd av Sveriges Frisörföretagare (SFF) och Handels. Du har även möjlighet att söka studiestöd för vår frisörutbildning via CSN.

3 björn axén Björn Axén är ett av Sveriges största frisörföretag med en fantastisk historia som vi förvaltat väl i snart 50 år. Vi är även sedan många år Kungliga Hovleverantörer. Därtill är vi mångfaldiga vinnare av olika priser både för vår affärsmässighet och vårt kreativa skapande inom frisöryrket. Björn Axén har blivit utsett till ett av världens ledande frisörföretag flera år i rad och har många prisbelönta frisörer i sitt team. Johan Hellström och Peter Hägelstam driver idag företaget med drygt 90 anställda. De har vigt sitt liv åt frisöryrket och utveckling inom teknik, affärsmässighet, och produkter genomsyrar deras företagande. Björn Axén Artistic Team arbetar med seminarier, shower och demonstrationer över hela världen. I all verksamhet som idag bedrivs är honnörsorden ödmjukhet, kunskap och ambition. Precis som de var redan 1963, när vår första salong öppnade. Vi vill inte bara kunna erbjuda våra kunder de bästa tjänsterna och de bästa produkterna, utan också den bästa servicen. Det är kunderna som utgör grunden för vårt företag och därför är det naturligtvis mycket viktigt för oss att alltid sätta dig som kund i centrum.

4 björn axén academy frisörutbildning kursinnehåll fakta Ca 2 års heltidsstudier inklusive 10 månaders praktik Kursavgift: kr inkl. anmälningsavgift på kr Kursintag två gånger per år - januari och juli/augusti Max 12 elever per utbildningsgrupp Delkurs 1 och 2-45 veckor Delkurs 3-6 veckor Gesällens delprov 1 ingår i kursavgiften Björn Axén Examen Diplom Allt kursmaterial, alla verktyg ingår i kursavgiften Sommarlov - 5 veckor Jullov - 2 veckor Utbildningen är studiestödsberättigad och momsbefriad Björn Axén Academy Frisörutbildnings CSN skolnummer lokaler Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan STOCKHOLM sista ansökninsdatum Se vår hemsida studieform Studierna bedrivs på heltid under ca två år. Lektioner förläggs företrädesvis måndag fredag kl mer information För mer information, kontakta oss på , Björn Axén Academys frisörutbildning består totalt av 51 lärarledda lektionsveckor. Första året på skolan, 45 veckor, genomgår du Delkurs 1 och 2, som ger dig de grundläggande kunskaperna du behöver för att under ca 10 månader, praktisera dina nyvunna kunskaper på salong. Du ansvarar själv för att finna lämplig praktiksalong med stöd och uppbackning av Björn Axén Academy. Efter avslutad praktik går du in i Delkurs 3 som är en 6-veckors Björn Axén Examen och Gesällprovsförberedande kurs som hålls på skolan. Delkursen avslutas med att du under två dagar genomför Björn Axén Examen som bland annat innefattar samtliga gesällmoment. Vi har intag två gånger per år, och vi tar in maximalt 12 nya elever vid varje tillfälle. Läs mer om hur intagningsprocessen går till på vår hemsida,

5 kurser Delkurs ett och två klippteknik Kursen ger dig kunskap i teoretisk samt praktisk klippteknik. Du får kunskap i trender och mode inom klippteknik och design. Du arbetar på modeller eller kunder. nyansförändrande behandlingar Här lär du dig, i både teori och praktik, hur olika kemiska behandlingar förändrar nyansen på ett hår. Kursen ger dig även kunskaper i hur du väljer olika appliceringstekniker för bästa resultat. salongslära I kursen Salongslära arbetar du praktiskt med kunder och modeller i salongsmiljö under handledning av våra kvalificerade lärare. Du övar upp din förmåga i alla de moment som ingår i det dagliga arbetet som frisör samt i det sociala samspelet med kund och kollegor uppsättning Här skapar du de mest fantastiska håruppsättningar med Björn Axéns världsberömda tekniker. Du lär dig också arbeta med löshår och så småningom bruduppsättningar och smyckningar, t ex tiara och slöja. frisyrdesign I den här kursen får du kunskap om hur du omformar hår genom t ex föning, läggning, toupering och olika tångtekniker. Självklart får du även kunskap i hantering av vår egen Volumaster. permanent Under den här delkursen lär du dig permanenttekniker för både långa och korta hår. Vi arbetar med både lockiga och rakpermanenter. make-up I delkursen Make-up får du under en vecka en introduktion i make-up och produktkännedom. Kursen ger dig praktisk övning i vardags-, fest- och brudmake-up. extensions Kursen ger dig teoretisk och praktisk kunskap i extensionsteknik under två dagar. Du arbetar på såväl docka som modell. Du lär dig hur du det ditsatta håret anpassas till frisyren. Kursen ger också kunskap i hur du tar bort extensions. etik och moral I delkursen Etik och moral lär du dig att förstå de etiska och moraliska aspekterna av frisöryrket och hur du förhåller dig gentemot kunder, kollegor och arbetsgivare. hår och hud Kursen ger dig en grundläggande kunskap i håret och hudens anatomi samt inblick i de vanligaste reaktionerna på yttre och inre påverkan. verktygslära Under kursen Verktygslära lär du dig behärska de verktyg som berör frisöryrket och du lär dig även välja rätt verktyg för att nå önskat resultat.

6 kurser produktkännedom Kursen ger kunskap om de produkter som en frisör kommer i kontakt med under sitt dagliga arbete på en salong. formlära Formläran ger dig kunskaper att förstå betydelsen av stil, form och proportioner för att kunna anpassa frisyr till kundens ansiktsform och stil. arbetsplatsförlagt lärande (APL) Under termin 1 och 2 har du kortare praktikperioder förlagda på salong för att koppla dina kunskaper från skolan till yrkeslivet. temadagar Frisörutbildningen innehåller temadagar som omfattar ämnen som t ex hälsa, ekonomi, affärskunskap och fritt kreativt skapande. Dagarna med fritt kreativt skapande dokumenteras alltid av en fotograf och en bild följer med i din portfolio. I mån av tid deltar vi även på externa visningar. avslutningsprojekt I slutet av termin 2 genomför du ett projektarbete tillsammans med dina klasskamrater i form av en visning. Detta grupparbete skapar inblick i vikten av samarbete och planering samt ger en möjlighet att visa upp klassens kunskapsnivå för en större publik. delkurs tre formlära - strukturteckning och skissteknik Kursens mål är att ge fortsatt praktisk övning i proportioner, balans och ansiktsformer. Kursen ger övning i strukturteckning samt färdigställande av alla de strukturbeskrivningar och diagnospapper som tillhör Björn Axén Examens alla moment. björn axén examen - bedömning och kriterier Kursen ger kunskap i kriterierna för Björn Axén Examen och Gesällprovets Delprov 2 alla moment och hur en bedömning för respektive moment går till. praktisk träning på modell Kursen ger praktisk övning på modell för alla de moment som ingår i Björn Axén Examen och Gesällprovet Delprov 2 under handledning av lärare. björn axén examen Under två dagar genomför du det praktiska provet Björn Axén Examen som avslutande aktivitet i denna delkurs. Projektet bedöms av externa examinatorer som är godkända av Utbildningsnämnden. gesäll delprov 1 I slutet av termin 2 genomför du gesällens delprov 1, som ingår i Björn Axén Academy frisörutbildning.

7 övrigt ansökan lokalerna Björn Axén Academys frisörutbildning pågår i fräscha lokaler om ca 350 kvm. Skolan är belägen i markplan med salongsfönster ut mot Birger Jarlsgatan. Vi disponerar tre olika utbildningssalar; salongsdel, praktiksal och teorisal. Salongsdelen är utrustad med 5 schamponeringar, 12 frisörbord, samt två färgbarer. Praktiksalen har 12 mobila och väggfasta frisörbord och dessutom finns det en scen där eleverna tar del av olika demos. Utöver våra tre salar finns även allmänna elevutrymmen så som matsal, kök och toaletter samt låsbara skåp för varje elev. Ett dockförråd finns också där de olika typerna av dockor finns som behövs i undervisningen. Självklart lånar du det du behöver. kom och besök oss! Du är hjärtligt välkommen att komma och besöka oss under terminerna, träffa vår personal och se våra fina lokaler. Hör av dig till eller ring för att boka ett besök. kursmaterial I din kursavgift ingår kurslitteratur, övningsdockor (3 st), kemiska preparat och de verktyg du behöver under din utbildning. Ditt startkit innehåller allt du behöver för att kunna praktisera på en salong efter ditt första år på skolan. Självklart finns flera av våra egna värmeverktyg från Björn Axén Tools med på listan! Inga ytterligare kostnader för material tillkommer utöver din kursavgift. Du får också en portfolio som vi arbetar med under din tid på skolan för att dokumentera dina framsteg både i bild och med olika intyg och betyg. Under utbildningsdagarna, under din praktik och på vägen till och från skolan är du täckt av vår försäkring, precis som om du vore anställd på Björn Axén. Försäkringen gäller om olyckan mot förmodan skulle vara framme och något skulle hända dig. finansiering och studiestöd Många av dem som söker till skolan har en bra kontakt med sin egen bank och kan låna pengar till utbildningen den vägen, men inte alla. Vi har därför ett samarbete med Nordea i Stockholm som ger dig möjlighet att låna pengar via dem till utbildningsavgiften. Individuell prövning av varje enskilt fall sker. Vill du veta mer om finansieringen kan du skicka en e-post till: Ange Björn Axén Academy lån samt skriv ditt namn, personnummer och telefonnummer i e-posten, så hör Nordea av sig till dig. Från och med den 1 juli 2011 har du som söker till Björn Axén Academys Frisörutbildning möjlighet att söka studiestöd via CSN fr o m hösten det år du fyller 20 år. Du kontaktar själv CSN vad gäller ansökningsförfarandet och övriga frågor, telefon , Vårt skolnummer är sök till björn axén academy Om du vill söka till vår frisörutbildning så ber vi dig ladda ner ansökningshandlingar från vår hemsida Bifoga ett personligt brev på minst en A4-sida där du berättar om dig själv och varför du vill bli frisör samt bifoga ett CV. Har du inte möjlighet att ladda ner ansökningshandlingarna via din dator så går det bra att beställa dem från oss genom att maila till Beställ ansökningsblankett Ansökan med bilagor skickas till Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan STOCKHOLM antagningsprocess Efter sista ansökningsdagen gått ut gör ett första urval bland de sökande till frisörutbildningen. Ett antal elever väljs ut och kallas till en intervju och prova-på-dag på skolan. Våra intervjuer sker några veckor efter det att sista ansökningsdatumet gått ut och de som genomgått intervjun får ett skriftligt besked om de har kommit in eller inte. Blir du antagen till Björn Axén Academy så bekräftar du din plats genom att betala in en anmälninsavgift på kr, som sedan räknas av mot kursavgiften. Reservintag sker efter eventuella avbokningar. kursintag Björn Axén Academy, den mest omfattande privata frisörutbildningen i Stockholm, har intagning två gånger per år, med max 12 elever per termin. Läs mer om kursstartsdatum och sista ansökningsdatum på vår hemsida, antagningskrav Du som söker till vår frisörutbildning ska ha grundskolekompetens, vara minst 18 år samt ha goda kunskaper i det svenska språket såväl muntligt som skriftligt. Du ska ha ett brinnande intresse för hår och gärna en konstnärlig och kreativ läggning. Du bör ha en stark vilja och en förmåga att arbeta hårt för att uppnå resultat. Du måste också tycka om att arbeta med många olika typer av människor samt ha en förmåga att se och känna av olika behov hos de människor du möter. Har du dessutom arbetat inom något serviceyrke tidigare så är det en merit. kursavgift Kursavgiften är kr som erläggs vid kursstart. Anmälningsavgift på kr räknas av mot detta belopp.

8 våra lärare Som ett av Sveriges största frisörföretag har vi förmånen att ha många av de bästa frisörerna i Sverige knutna till oss. Ansvariga för frisörutbildningen är Helén Pellbäck och Lina Ressner. Båda har gedigna hantverkskunskaper dokumenterade med både Gesäll- och Mästarbrev. Utöver Lina och Helén kommer du att möta mellan olika duktiga personer som delar med sig av sin spetskompetens till dig under din tid på skolan. Läs mer om våra lärare på helén pellbäck Helén avslutade sin frisörutbildning 1989 och arbetade sedan som egenföretagare på Björn Axén Institutet. Under 1997 tog Helén yrkeslärarexamen och kombinerade sedan sitt arbete som frisör med att arbeta som behörig yrkeslärare på olika frisörskolor i Stockholm vilket senare ledde till en tjänst som utbildningsansvarig på Björn Axén Academy. Helén undervisar främst i klipp och uppsättningsteknik men har även hand om allt som handlar om examen, visningar och när eleverna på skolan får möjlighet att göra externa arbeten utanför skolan. Helén är mycket intresserad av mode och modehistoria och hon hittar inspiration i film, konst och teater när hon skapar frisyrer och former som funkar till modet idag. lina ressner Lina hade förmånen att få Björn Axén som handledare när hon lärde sig frisöryrket och arbetade sida vid sida med honom under tre år. Därefter har hon haft mängder av uppskattade kurser för frisörer, i både Matrix och Björn Axéns regi, och nu är hon utbildningsansvarig på Björn Axén Academy. Lina har stor kunskapsbredd men undervisar främst i färgteori, herrklippning samt etik och service. Hon intresserar sig mycket för vad det är som skiljer en duktig fullbokad frisör från en duktig frisör. Vad är nyckeln till framgång? Lina är dessutom vinnare av Årets Frisör Herrklippning 2011!

9 Birger Jarlsgatan 124, Stockholm Tel: Version 3, oktober 2012

Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård

Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård Deltid/distans 2014-15 CSN Massageterapeut Idrott & Friskvård Utbildningen till massageterapeut varvar praktiska delar i olika massagetekniker med teoretiska

Läs mer

Arbetet som friskvårdskonsulent, som det ofta tituleras, innebär i korthet att

Arbetet som friskvårdskonsulent, som det ofta tituleras, innebär i korthet att FLIS 2011/2012 DISTANS- OCH NÄRSTUDIER TILL MASTERS DIPLOMERAD FRISKVÅRDSINFORMATÖR Arbetet som friskvårdskonsulent, som det ofta tituleras, innebär i korthet att Du är anställd på ett företag, myndighet

Läs mer

Operativ redovisningsekonom

Operativ redovisningsekonom Distans /deltid 53 veckor 200 YH-poäng Operativ redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket Innehåll Operativ redovisningsekonom Yrkesrollen.....2 Arbetsmarknaden.....2 Yrkeshögskolan.....3 Utbildningens

Läs mer

Kunskap genom studier och upplevelser 09/10

Kunskap genom studier och upplevelser 09/10 Kunskap genom studier och upplevelser 09/10 Välkommen Innehåll Anta en personlig utmaning på Grimslövs folkhögskola och du kommer finna dig stå i centrum vare sig du väljer en av våra allmänna kurser eller

Läs mer

go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större.

go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större. 2013/14 go gemenskap Allmän/Bibel/Diakoni/Församlingsledarakademin/ Korta kurser/konstskola/musik/själavård På Liljeholmen är verkligheten större. www.liljeholmen.nu Musiklinje Tycker du det låter spännande

Läs mer

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL EK EKONOMI HA HANDEL & SERVICE HT TURISM & RESOR LÄRLING HANDEL HOS OSS ÄR BÅDE DU OCH UTBILDNINGEN I CENTRUM! Du får något att göra efter gymnasiet! Under flera år har vi placerat oss i topp när det gäller

Läs mer

Hösten 2011. Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning. www.jensenvuxenutbildning.

Hösten 2011. Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning. www.jensenvuxenutbildning. Hösten 2011 Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning www.jensenvuxenutbildning.se 08-450 22 30 1 Välkommen till JENSEN vuxenutbildning JENSEN

Läs mer

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 3 Januari 2010

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 3 Januari 2010 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 3 Januari 2010 Kostnadsfria seminarier Kurser HumaNova Företagsutveckling: Kostnadsfritt mentorprogram med Kick-off i mars! ALMI Företagspartner

Läs mer

Forshaga vuxenutbildning. Kurskatalog vt 12

Forshaga vuxenutbildning. Kurskatalog vt 12 Forshaga vuxenutbildning Kurskatalog vt 12 Välkommen till Forshaga vuxenutbildning Vuxenutbildningen på Studiecenter i Forshaga Lärcenter erbjuder individ anpassad utbildning med stor valfrihet. Hos oss

Läs mer

Välkommen till 2012-2013

Välkommen till 2012-2013 ÖREBRO LÄNS LANDSTING Välkommen till 2012-2013 Innehåll sid 2 sid 3 sid 4-5 sid 6 sid 7 sid 8 sid 9 sid 10 sid 11 sid 12 sid 13 sid 14 sid 15 sid 16 sid 17 sid 18 sid 19 sid 20 Innehåll Välkommen till

Läs mer

Massageterapeut, avancerad delvis förlagd i Brasilien

Massageterapeut, avancerad delvis förlagd i Brasilien Massageterapeut, avancerad delvis förlagd i Brasilien Med fördjupning inom idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning CSN-berättigad Hösten 2012 Bergqvists utbildningsvägar inom massage CSN vid

Läs mer

Högskolestudier i Sverige. Lätt svenska

Högskolestudier i Sverige. Lätt svenska Högskolestudier i Sverige Lätt svenska HÖGSKOLESTUDIER I SVERIGE utgiven av Universitets- och högskolerådet 2014, Hylte tryck FOTON: Erik Lundback (omslag, s. 5, 6, 7, 11, 13, 18) Eva Dalin (s. 8-9, 12,

Läs mer

Innehåll. Forum Ystad

Innehåll. Forum Ystad Innehåll Välkommen till Forum Ystad... 3 Vem kan läsa på Forum Ystad... 4 Kostnad... 4 Studerande från annan kommun... 4 När börjar kurserna?... 4 När ska ansökan skickas in?... 5 Funderar du på att studera

Läs mer

Friskvårdsmassör Massageterapeut Medicinsk massageterapeut. Studieplan 2015

Friskvårdsmassör Massageterapeut Medicinsk massageterapeut. Studieplan 2015 Friskvårdsmassör Massageterapeut Medicinsk massageterapeut Studieplan 2015 Friskvårdsmassör (Steg 1) Massageterapeut (Steg 1 2) Medicinsk massageterapeut (Steg 1 3) INNEHÅLL Studieplan 2015 Historik Svensk

Läs mer

r e d o v i s n i n g s e k o n o m Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket

r e d o v i s n i n g s e k o n o m Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket Distans /heltid 2 år 400 YH-poäng Redovisningsekonom Ta raka vägen till framtidsyrket Innehåll Redovisningsekonom Yrkesrollen.....2 Arbetsmarknaden.....2 Yrkeshögskolan.....3 Utbildningens mål och innehåll.....4

Läs mer

Våren 2015. Information och kursutbud

Våren 2015. Information och kursutbud Våren 2015 Information och kursutbud Innehållsförteckning Hit kan du vända dig...2 Vuxenutbildning...3 Studera på Komvux...4 Har du koll på framtiden...6 Individuell studieplan...7 Studieekonomi...7 Information

Läs mer

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10

FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10 FRANS SUELL OCH JÖRGEN KOCKS GYMNASIUM Ditt gymnasieval 2009/10 3 Välkommen till vår skola Frans Suell och Jörgen Kocks gymnasium är skolan för dig som vill utbilda dig inom ett yrke redan i gymnasiet

Läs mer

KOMVUX. Kurskatalog för kommunal vuxenutbildning i Malmö, hösten 2008

KOMVUX. Kurskatalog för kommunal vuxenutbildning i Malmö, hösten 2008 KOMVUX Kurskatalog för kommunal vuxenutbildning i Malmö, hösten 2008 VIKTIG INFORMATION VÄLKOMMEN TILL KOMVUX DENNA KATALOG INNEHÅLLER: I denna katalog kan du upptäcka de möjligheter som finns inom vuxenutbildningen

Läs mer

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult ! 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult 1. Vilken inriktning

Läs mer

Bra att veta. för dig som har anmält dig till en utbildning vid Högskolan Dalarna hösten 2011! April 2011

Bra att veta. för dig som har anmält dig till en utbildning vid Högskolan Dalarna hösten 2011! April 2011 Bra att veta för dig som har anmält dig till en utbildning vid Högskolan Dalarna hösten 2011! 1 April 2011 1. Din ansökan 4 a. Komplettera 4 b. Kontrolluppgifter 4 c. Urval 1 4 d. Antagningsbesked 1 4

Läs mer

Innehåll 1. STUDERANDERÄTTSLIG STANDARD 2 1.1 FOLKHÖGSKOLORNAS STUDERANDERÄTTSLIGA RÅD (FSR) 2. 2. Skolans informationsansvar 2

Innehåll 1. STUDERANDERÄTTSLIG STANDARD 2 1.1 FOLKHÖGSKOLORNAS STUDERANDERÄTTSLIGA RÅD (FSR) 2. 2. Skolans informationsansvar 2 Innehåll 1. STUDERANDERÄTTSLIG STANDARD 2 1.1 FOLKHÖGSKOLORNAS STUDERANDERÄTTSLIGA RÅD (FSR) 2 2. Skolans informationsansvar 2 2.1 Information innan antagning 2 2.2 Information vid kursstart 3 3. Deltagarinflytande

Läs mer

Träffsäker utbildning! VUXENUTBILDNING. Möbelproduktion hos Swedese. Återhämtning för metallbranschen

Träffsäker utbildning! VUXENUTBILDNING. Möbelproduktion hos Swedese. Återhämtning för metallbranschen Yrkeshögskolan Uppdragsutbildning Yrkesvux utbildning i svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning särskild utbildning för vuxna VUXENUTBILDNING Träffsäker utbildning!

Läs mer

Frågor och svar om steg 1 Conscientia grundutbildning V 2.4. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna och svaren gällande vår utbildning.

Frågor och svar om steg 1 Conscientia grundutbildning V 2.4. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna och svaren gällande vår utbildning. Frågor och svar om steg 1 Conscientia grundutbildning V 2.4 Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna och svaren gällande vår utbildning. 1. Vad är Conscientiametoden? Det är en ny form av terapi

Läs mer

KOMVUX. Kurskatalog för kommunal vuxenutbildning i Malmö, våren 2008

KOMVUX. Kurskatalog för kommunal vuxenutbildning i Malmö, våren 2008 KOMVUX Kurskatalog för kommunal vuxenutbildning i Malmö, våren 2008 Välkommen till Komvux I denna katalog kan du upptäcka de möjligheter som finns inom vuxenutbildningen i Malmö. Det finns mycket att välja

Läs mer

Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina

Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina LÄRARHANDLEDNING Så här har vi tänkt om materialet Sverige och Kina Sverige och Kina är ett inspirationsmaterial för gymnasieskolan i tre delar. Det har tagits fram av Svenskt Näringsliv tillsammans med

Läs mer

www.saco.se/valjayrke

www.saco.se/valjayrke Välja yrke och högskoleutbildning 2011/2012 www.saco.se/valjayrke SISTA ANSÖKNINGSDAG 27 APRIL 2012 Naprapater utför 1,5 miljoner behandlingar varje år Behovet av naprapater är stort. Nästan alla människor

Läs mer

Plugga vidare så väljer du rätt!

Plugga vidare så väljer du rätt! En tidning från 40 temasidor för dig som vill plugga vidare Programledaren Kodjo Akolor:» Jag är ett år ifrån att ta examen i internationell ekonomi Studera utomlands så gör du Shahnaz Pervin blir färdig

Läs mer

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN 1 2 Innehåll Konsten att söka jobb... sid 05 Söka annonserade jobb... sid 07 Innehållsidé till grundläggande brev... sid 08 Innehållsidé

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980 HELA DENNA BILAGA ÄR EN FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980 LÄS MER PÅ SID 6 ÖVNING GER LÄS MER PÅ SID 4-5 LÄROMEDEL I ENTREPRENÖRSKAP NU ÄVEN FÖR GRUNDSKOLAN

Läs mer

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Kommunal Vuxenutbildning. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Kommunal Vuxenutbildning. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet Vuxenutbildningen i Strängnäs Utbildning på vuxnas villkor 2013 Kommunal Vuxenutbildning Komvux Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet 2 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Välkommen till Vuxenutbildningen

Läs mer