Jonas Kleber (ersättare Margaretha Ahlm) Kommunstyrelsen. Kanslienheten. Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jonas Kleber (ersättare Margaretha Ahlm) Kommunstyrelsen. Kanslienheten. Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl."

Transkript

1 Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-09:35 ande Anders Ceder (S), ordf. Irja Gustavsson (S), vice ordf. Arnold Bengtsson (S) Margaretha Ahlm (S) Linda Andersson (S), ersättare för Hans-Olof Hake (S) Margaretha Östlund (S) Inger Griberg (MP) Snorre Hermansson (V) Pär-Ove Lindqvist (M) Anniette Lindvall (M) Jonas Kleber (C) Christina Pettersson (C) Göran Gustavsson (FP) Ingrid Åberg (KD) Sven-Ove Karlsson (SD) Övriga deltagande Leif Björnfot, kommunsekreterare Lennart Jansson, kommunchef Eva Wahlsten, bitr. kommunchef Gunilla Sandgren, ekonomichef Bengt Evertsson (MP), ersättare som inte tjänstgör Ulf Axelsson (V), ersättare som inte tjänstgör Hlödur Bjarnason (KD), ersättare som inte tjänstgör Utses att justera Jonas Kleber (ersättare Margaretha Ahlm) Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 7-16 Ordförande... Justerare... ANSLAG - BEVIS Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kanslienheten Underskrift...

2 Ärendeförteckning 7 SPF Club Linde avgiftsfritt resande med allmänna kommunikationer för 65 + och 75 + inom Lindesbergs kommun 8 Nora kommun vattenförsörjning på längre sikt i Nora kommun 9 Göran Keijser medborgarförslag om att göra Lindesbergs kommun till en GMOfri zon 10 Regionförbundet Örebro avsiktsförklaring om mottagande av ensamkommande barn och ungdomar i Örebro län 11 Regionförbundet Örebro remiss av regional översiktlig planering för Örebroregionen 12 Länstrafiken Mälardalen remiss verksamhetsplan för Länstrafiken Mälardalen Kommunledningsstaben avtal med Trafikverket om förskottering och medfinansiering av cirkulationsplats i korsningen mellan vägarna 50, 773 samt Fotbollsgatan 14 Val av fem ledamöter i Lokal beredningsgrupp för Leader Bergslagen 15 Anmälan av delegationsbeslut 16 Meddelanden

3 2 Ks 7 Dnr SPF Club Linde avgiftsfritt resande med allmänna kommunikationer för 65+ och 75+ inom Lindesbergs kommun Meddelas: Kommunchefen Det uppdras till kommunchefen att begära svar från Länstrafiken i ärendet. Ärendet SPF Club Linde inkom den 2 januari 2009 med förslag om avgiftsfritts resande med allmänna kommunikationer för 65+ och 75+ inom Lindesbergs kommun. Ärendets tidigare behandling För att påskynda behandlingen av ärendet remitterade kommunstyrelsens kansli det till kommunledningsstaben den 8 januari 2009 för yttrande senast den 30 januari Kommunledningsstaben inkom den 4 februari 2009 med följande yttrande: Från SPF Club Linde har inkommit skrivelse med begäran om att fria resor för pensionärer ska gälla i Lindesbergs kommun. Då specifikt yrkande om vilket trafikslag som hemställan gäller saknas tolkas yrkandet i relation till rubriken att det gäller allmänna kommunikationer. Forts.

4 3 Forts. Ks 7 I Lindesbergs kommun finns ett flertal allmänna kommunikationer. Dels korsas kommunen av flera tåglinjer, varav linjen mellan Borlänge och Örebro delvis bekostas av kommunala medel. Vidare finns stadsbussar i Lindesbergs tätort och regiontrafiken som administreras av Länstrafiken som är trafikhuvudman i Örebro län. Övriga resor som helt eller delvis bekostas av kommunala medel (landstingskommun eller kommun) är skolskjutsar, sjukresor, kompletteringstrafik samt färdtjänst och riksfärdtjänst. Av de ovanstående nämnda allmänna kommunikationsvarianterna är det endast stadstrafiken i Lindesberg som kommunen ensam handlägger avgiftsfrågor för. I de övriga resorna fastställs avgifterna av THM (trafikhuvudmannen, Länstrafiken). Sådana överenskommelser gäller för hela länet. I de fall som SPF refererar till i sin skrivelse rör det med stor sannolikhet statstrafiken i respektive tätort, inte region eller landsbygdstrafiken. I Lindesberg finns det statstrafik året om men den reguljära trafiken med stor buss är i huvudsak koncentrerad från början av november och fram till april. Därefter trafikeras linjerna beroende på efterfrågan med antingen buss, minibuss eller taxi, så kallad anropsstyrd trafik. I och med kommunens satsning på ett utvecklat industriområde i norra delen av tätorten och bostadsbyggande söder om Lindesjön, samtidigt som man utvecklar utbildningsverksamheten runt Masugnen, kommer de framtida turdragningarna av stadstrafiken att utredas det närmaste året. Idag kör Länstrafiken med bussar som har sin bas på någon regiontur och den kommunala kostnaden relaterar mer till antalet körda kilometrar än till antalet bussar. Det senare är viktigt då en för ändamålet avskild buss alltid kostar ca kronor i grundavgift förutom de rörliga kostnaderna. Forts.

5 4 Forts. Ks 7 I dagsläget täcker avgifterna från stadstrafiken en större andel av totalkostnaden än en framtida satsning på en utökad stadstrafik kommer att göra. Att gå in och subventionera för vissa resande på grund av uppnådd ålder torde inte vara möjligt av två skäl. För det första finns inte i dagsläget, med ekonomisk instabilitet och osäkra kommunalskatteintäkter, möjlighet att kompensera ett inkomstbortfall och för det andra är de personer som kan tillgodogöra sig förmånen bara de som uppnått en viss ålder och som åker allmänna kommunikationer i Lindesbergs tätort (Lindesbergs stadstrafik). De som uppnått den stipulerade åldern men som bor i andra delar av kommunen, vilka saknar stadstrafik, har inte samma möjlighet. Slutsatsen torde bli att av rättviseskäl (Kommunallagens krav på lika behandling av invånare) som ett skäl och bristande ekonomiskt utrymme, är inte en avgiftsbefrielse för kommuninvånare som uppnått ett visst åldersstreck, skäl nog att prioritera bort andra utgifter ett alternativ, Som jämförelse kan nämnas att en generell subvention finns för barn som har rätt till fri förskola. Subventionen är visserligen beslutad i Riksdagen, men den kan utnyttjas över hela kommunen då barn i adekvat ålder alltid skall kunna beredas plats i aktuell verksamhet. Kommunstyrelsen föreslås därför besluta att: SPF Club Lindes begäran om avgiftsfria resor för ålderspensionärer i Lindesbergs kommun avslås, dels för att ekonomiska resurser för en generell subvention till vissa åldersgrupper saknas, dels för att av rättviseskäl alla kommuninvånare skall behandlas lika. Kommunstyrelsen remitterade den 24 mars 2009 ärendet till transportsamordnaren. Forts.

6 5 Forts. Ks 7 Transportsamordnaren inkom den 1 februari 2010 med följande yttrande: SPF Club Linde begär fria resor för pensionärer i en skrivelse till kommunen. I skrivelsen påtalas att fria resor för personer 65+ respektive 75+ införts i flera kommuner i Västra Götalandsregionen. Erfarenheter från Västra Götaland En utvärdering från Skövde kommun visar att äldre personer reser oftare och är ute mer nu, sedan gratis bussresor införts (75+). Det finns också indikationer på att antalet resor med färdtjänst samtidigt minskat, vilket kan innebära att gratis bussresor är ekonomiskt lönsamt för kommunen. Erfarenheterna kan tyckas något förvånande, eftersom utbudet i kollektivtrafiken inte har förbättrats. Tydligen har priset en stor påverkan på den upplevda möjligheten att resa. En bidragande orsak kan också vara att införandet av gratis resor gjort att fler helt enkelt fått upp ögonen för kollektivtrafiken. Även att färdtjänstresorna minskat kan tyckas förvånande, eftersom en förutsättning för att få åka färdtjänst är att man inte klarar att åka med den ordinarie kollektivtrafiken. Förklaringen är dock att flera färdtjänstberättigade klarar att åka buss vissa dagar, då sjukdomsbilden (och vädret) så tillåter. Praktisk hantering av förslaget Idag förekommer extra subventioner av kollektivtrafiken inom både Örebro kommun och Karlskoga kommun. Länstrafiken har dock vissa synpunkter på detta och ser gärna att samma regler gäller inom hela länet. Rent praktiskt bör det inte vara några större problem att hantera avgiftsfritt resande för resenärer 65+/75+ inom Lindesbergs kommun, men det behövs fortsatt diskussion med Länstrafiken (och eventuellt övriga kommuner i länet) enligt ovan. Forts.

7 6 Forts. Ks 7 Förslag till beslut Uppdra åt Länstrafiken att ta fram ett förslag för hur avgiftsfria resor ska hanteras praktiskt. Uppdra åt Länstrafiken att ta fram en beräkning för hur avgiftsfria resor 65+ respektive 75+ påverkar kommunens ekonomi. Kommunstyrelsen uppdrog den 23 februari 2010 till kommunstyrelsens ordförande att skriva till Länstrafiken i Örebro i ärendet i syfte att få: Beräkningar hur avgiftsfria resor 65+ respektive 75+ påverkar kommunens ekonomi Förslag om hur avgiftsfria resor ska hanteras praktiskt En beskrivning av erfarenheter från kommuner där avgiftsfria resor har införts. Den 14 april 2010 avsändes skrivelsen till Länstrafiken. Den 19 augusti 2010 skickade transport- och miljöstrategen en påminnelse till Länstrafiken om den begärda utredningen.

8 7 Ks 8 Dnr Nora kommun vattenförsörjning på längre sikt i Nora kommun Meddelas: VA-chefen BKT Ärendet avslutas. Ärendet Nora kommun inkom den 9 mars 2009 med en förfrågan om det är möjligt att ordna vattenförsörjning för Nora kommuns behov via en ledning från Rya-verket i Lindesberg. Ärendets tidigare behandling VA-chefen Gunnar Berglund vid Bergslagens Kommunalteknik inkom den 15 april 2009 med yttrande över Nora kommuns förfrågan. Av yttrandet framgår att det finns utrymme vid Rya-verket för produktion av dricksvatten även för Nora med omgivningar. Kommunstyrelsen uppdrog den 28 april 2009 till Bergslagens Kommunalteknik (Vatten och avlopp) att: upprätta ett principförslag till hur man tekniskt löser dricksvattenförsörjningen för Nora kommun med vatten från vattenverket i Rya utarbeta förslag till avtalsvillkor mellan parterna. VA-chefen Gunnar Berglund vid Bergslagens Kommunalteknik informerade den 28 september 2009 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om möjligheterna att ge Nora kommun tillträde till vattentäkten i Rya.

9 8 Ks 9 Dnr Göran Keijser medborgarförslag om att göra Lindesbergs kommun till en GMO fri zon Meddelas: Göran Keijser 1. Under förutsättning av att kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag nedan är medborgarförslaget besvarat. 2. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Inga GMO-grödor ska odlas i den kommunala verksamheten eller på kommunal mark. I takt med att arrendeavtal skrivs om ska det skrivas in i avtalen att det inte är tillåtet att odla GMO-grödor på den arrenderade marken. Livsmedel, där det av märkningen framgår att de innehåller genmodifierade organismer (GMO), ska inte köpas in till kommunal verksamhet. Kommunens inköpspolicy justeras utifrån detta. Ärendet Göran Keijser, Vedevåg inkom den 26 juli 2010 med ett medborgarförslag där han föreslog att Lindesbergs kommun blir en GMO fri zon. Ärendets tidigare behandling Kommunfullmäktige överlämnade den 20 september 2010 medborgarförslaget till kommunstyrelsen. För att påskynda behandlingen av ärendet remitterade kommunstyrelsens kansli det till miljöberedningen den 8 oktober 2010 med begäran om svar senast den 30 november Forts.

10 9 Forts. Ks 9 Miljöberedningen inkom den 15 december 2010 med sitt yttrande i ärendet. Miljöberedningen föreslog att: Inga GMO-grödor ska odlas i den kommunala verksamheten eller på kommunal mark. I takt med att arrendeavtal skrivs om ska det skrivas in i avtalen att det inte är tillåtet att odla GMOgrödor på den arrenderade marken. Livsmedel, där det av märkningen framgår att de innehåller genmodifierade organismer (GMO), ska inte köpas in till kommunal verksamhet. Kommunens inköpspolicy justeras utifrån detta.

11 10 Ks 10 Dnr Regionförbundet Örebro avsiktsförklaring om mottagande av ensamkommande barn och ungdomar i Örebro län Meddelas: Regionförbundet Örebro Kommunstyrelsens ordförande Samtliga förvaltningar Det uppdras till kommunstyrelsens ordförande att underteckna Regionförbundet Örebro förslag till avsiktsförklaring om mottagande av ensamkommande barn och ungdomar i Örebro län. Ärendet Regionförbundet Örebro inkom den 24 september 2010 med förslag om att kommunen undertecknar avsiktsförklaring om mottagande av ensamkommande barn och ungdomar i Örebro län. Ärendets tidigare behandling För att påskynda behandlingen av ärendet remitterade kommunstyrelsens kansli det den 8 oktober 2010 till socialförvaltningen (samordnande), barn- och utbildningsförvaltningen och vuxenutbildningsförvaltningen för gemensamt yttrande senast den 9 november Barn- och utbildningsnämnden inkom den 9 november 2010 med sitt yttrande. Socialnämnden inkom den 30 november 2010 med sitt yttrande.

12 11 Ks 11 Dnr Regionförbundet Örebro remiss av regional översiktlig planering för Örebroregionen Meddelas: Kommunchefen Det uppdras till kommunchefen att senast till beredande kommunstyrelsen den 14 februari 2011 redovisa förslag till Lindesbergs kommuns yttrande i ärendet. Ärendet Regionförbundet Örebro inkom den 8 oktober 2010 med begäran om remissvar på förslaget till regional översiktlig planering för Örebroregionen. Senaste dagen att lämna remissvar är den 28 januari Ärendets tidigare behandling För att påskynda behandlingen av ärendet remitterade kommunstyrelsens kansli det den 2 november 2010 till kommunledningsstaben för yttrande senast den 31 december Kommunchefen meddelade på beredande kommunstyrelsen den 17 januari 2011 att remisstiden har förlängts med en månad till slutet på februari Kommuncheferna i KNÖL-kommunerna avser att utarbeta ett gemensamt förslag till yttrande från de fyra KNÖLkommunerna till Regionförbundet Örebro.

13 12 Ks 12 Dnr Länstrafiken Mälardalen remiss verksamhetsplan för Länstrafiken Mälardalen Meddelas: Länstrafiken Mälardalen Kommunledningsstaben Lindesbergs kommun avstår från att lämna synpunkter i ärendet. Orsaken är den korta remisstiden. Ärendet Länstrafiken Mälardalen inkom den 20 december 2010 med begäran om synpunkter på förslaget till verksamhetsplan för Länstrafiken Mälardalen Kommunens yttrande önskas senast den 31 januari Ärendets tidigare behandling För att påskynda behandlingen av ärendet remitterade kommunstyrelsens kansli det den 3 januari 2011 till Gunnar Jaxell vid kommunledningsstaben för yttrande senast den 17 januari 2011.

14 13 Ks 13 Dnr Kommunledningsstaben avtal med Trafikverket om förskottering och medfinansiering av cirkulationsplats i korsningen mellan vägarna 50, 773 samt Fotbollsgatan. Meddelas: Kommunchefen Ärendet återremitteras till kommunchefen för komplettering till kommunstyrelsen i februari Ärendet Avtal med Trafikverket om förskottering och medfinansiering av cirkulationsplats i korsningen mellan vägarna 50, 773 samt Fotbollsgatan. Ärendets tidigare behandling Kommunledningsstaben inkom den 30 december 2010 med förslag om att kommunfullmäktige godkänner avtal med Trafikverket i ärendet. Kommunledningsstaben inkom den 12 januari 2011 med ett förslag om att kommunstyrelsen avsätter investeringsmedel med totalt 6,75 miljoner kronor ur den pott som är beslutad för år Därutöver förutsätts en förskottering på 3 miljoner kronor för att hela projektet ska kunna fullföljas.

15 14 Ks 14 Val av 5 ledamöter i Lokal beredningsgrupp för Leader Bergslagen Meddelas: De valda Planeraren Till ledamöter i Lokal beredningsgrupp för Leader Bergslagen väljs: Jan Hansson (M), Frövi Björn Pettersson (C), Rockhammar Bengt Storbacka (S), Lindesberg Maria Berdén-Evertsson (MP), Storå Matz-Erik Nilsson (V), Frövi Till sammankallande i Lokal beredningsgrupp för Leader Bergslagen väljs: Bengt Storbacka (S), Lindesberg De av kommunstyrelsen valda representanterna får i uppdrag att: ta fram förslag på arbetsuppgifter för beredningsgruppen utifrån de diskussioner som fördes i beredande kommunstyrelsen söka kopplingar mellan arbetet med Leader-projekt och arbetet med landsbygdsutveckling i kommunen ta fram idéer om hur den lokala beredningsgruppen kan fungera som smörjmedel gentemot näringsliv, ideella organisationer och offentlig sektor för att initiera Leader-projekt. Redovisning sker till kommunstyrelsen före den sista april 2011.

16 15 Ks 15 Anmälan av delegationsbeslut Enligt bifogad förteckning. Informationen om delegationsbeslut läggs till handlingarna.

17 16 Ks 16 Meddelanden Enligt bifogad förteckning. Skrivelserna läggs till handlingarna.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-01-11 Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-10:41 Beslutande, ordf. Bengt Storbacka (S), ersättare för Irja Gustavsson (S) Arnold Bengtsson (S) Margaretha

Läs mer

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013.

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013. Plats och tid Aulan på Fellingsbro Folkhögskola, kl. 17-19.30 Beslutande Se bilaga Övriga deltagande Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Utses att justera Irja Gustavsson och Pär-Ove

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, tisdagen den 24 september 2013 kl. 9 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att delta,

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 08:30-11:20 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Lilian Wahlqvist (KD)

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist (M) Kristine Andersson

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 8.30-11.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 9 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att delta, bör

Läs mer

KALLELSE TILL BESLUTANDE KOMMUNSTYRELSEN. Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen!

KALLELSE TILL BESLUTANDE KOMMUNSTYRELSEN. Ta med handlingarna från beredande kommunstyrelsen! 1 KALLELSE TILL BESLUTANDE KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med beslutande kommunstyrelsen tisdagen den 24 januari 2012 kl. 09:00 i Leja, Kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som

Läs mer

Spara handlingarna till beslutande kommunstyrelsen!

Spara handlingarna till beslutande kommunstyrelsen! 1 K A L L E L S E Beredande kommunstyrelsen kallas till sammanträde måndag 17 januari 2011 kl. 09:00 i Leja, Kommunhuset, Lindesberg. Observera att mötet hålls i Kommunhuset och inte på Masugnen. V.g.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-09:15 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Kurt Scharnke (C), ersättare för Bo Bäckman (C) Tuula Marjeta (C)

Läs mer

Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare. Ånge kommunkontor, torsdag den 17 april 2008, kl. 16.00. Ulf Stecksen.

Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare. Ånge kommunkontor, torsdag den 17 april 2008, kl. 16.00. Ulf Stecksen. 1 (5) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, fullmäktigesalen, måndag den 14 april 2008 kl. 18.00 18. 50 Se bilaga Övriga deltagare Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-09-07

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-09-07 planerings- och utvecklingsutskott 2009-09-07 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-11:08 ande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Inger Griberg (V) Ingegerd

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-09.40 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (FP) ledamot Tuula

Läs mer

Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1

Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1 Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Göran Sjönneby (fp) Maria Berdén Evertsson (-) Bengt Björnemalm (s),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-01-25 1 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Annelie Nyberg

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11-11.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Arnold Bengtsson (S) Hans-Olof Hake (S)

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-03-29 111 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans.

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott, måndagen den 4 mars 203 kl. 9- i Leja,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2014-01-13

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2014-01-13 Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-12.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Linda

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, tisdagen den 25 februari 2014 kl. 9-10 i Smedjan, Masugnen, Lindesberg Ledamot som är förhindrad att delta,

Läs mer

Anmälan om svar på remiss Internationella skolor (U2014/5177/S) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 2 december 2014

Anmälan om svar på remiss Internationella skolor (U2014/5177/S) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 2 december 2014 PM 2014: RIV (Dnr 001-1181/2014) Anmälan om svar på remiss Internationella skolor (U2014/5177/S) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 2 december 2014 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

K A L L E L S E. Information om ekonomiska perspektiv om Kullgatan Trafikingenjören. Information om ombyggnation av Kristinavägen Trafikingenjören

K A L L E L S E. Information om ekonomiska perspektiv om Kullgatan Trafikingenjören. Information om ombyggnation av Kristinavägen Trafikingenjören 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 7 september 2009 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

Förslag till kommunfullmäktige

Förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen 2015-08-11 1(2) 172 Svar på medborgarförslag - Arbeta för en lagändring så att ledamöter som lämnar ett parti samtidigt måste lämna sin plats i kommunfullmäktige, (KSKF/2015:196) Beslut

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Medborgarförslag angående hur fäder registreras vid fastställande

Medborgarförslag angående hur fäder registreras vid fastställande PM 2004 RVII (Dnr 325-2249/2004) Medborgarförslag angående hur fäder registreras vid fastställande av faderskap Hemställan av Skarpnäcks stadsdelsnämnd Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta

Läs mer

Sofi Stockhaus, SKAF Inger Multanen, t.f. förvaltningschef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Sofi Stockhaus, SKAF Inger Multanen, t.f. förvaltningschef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-05-18 37 Plats och tid Hjernet, 2010-05-18 kl 13.00-13.15 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Annelie Lundberg (S), ersättare för Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2013-06-25

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2013-06-25 Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 11-12, 13-13.55 Beslutande Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber

Läs mer

Protokoll 2013-04-22

Protokoll 2013-04-22 2013-04-22 Kommunstyrelsen Plats och tid Kumla Folkets Hus, Kvarnen, 2013-04-22, klockan 17:30 17:55 Närvarande Katarina Hansson (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Lennart

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.05 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan Wettmark

Läs mer

Direktionen 2004-06-18 1

Direktionen 2004-06-18 1 2004-06-18 1 Plats och tid BKT:s kansli Nora kl: 09.00 12.30 Beslutande Benny Jansson (s) Svante Fägerås (s) Ulla Karlsson (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne Löthgren (c) Tord Westin (s) 32 ersätts av Allan

Läs mer

tjänsteman Rickert Olzon, Kommunkontoret, tisdag 26 april 2016, kl 16:00 Sekreterare Paragrafer 9-12 ANSLAG/BEVIS

tjänsteman Rickert Olzon, Kommunkontoret, tisdag 26 april 2016, kl 16:00 Sekreterare Paragrafer 9-12 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset i Heby kl 08:00-09:30 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP) Annika Krispinsson (C) Olof Nilsson (S) Monica Brode (LP) Rose-Marie Isaksson (S) Ej tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 1 december 2004, klockan 17.00 17.30 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Björn Eriksson (s) Peter Agerhäll

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till extra sammanträde med kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott, tisdagen den 28 augusti 2012 direkt

Läs mer

Linda Svahn (ersättare Pär-Ove Lindqvist) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 9-11.05. Beslutande. Tjänstgörande ersättare

Linda Svahn (ersättare Pär-Ove Lindqvist) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 9-11.05. Beslutande. Tjänstgörande ersättare Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 9-11.05 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 27 augusti 2009, kl. 15:00-16:00

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 27 augusti 2009, kl. 15:00-16:00 Plats och tid Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 27 augusti 2009, kl. 15:00-16:00 Beslutande Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson (V) v ordf. Bente Ekström (C) Arnold

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-12-14 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-12-14 1 Socialnämnden 2010-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 192 Arbetsutskottets protokoll 193 Delegationsbeslut 194 Information 195 Budgetuppföljning 2010 196 Platssituation

Läs mer

Miljöbilar i hemtjänsten

Miljöbilar i hemtjänsten ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:497-034 2016-03-21 1/2 Miljöbilar i hemtjänsten Förslag till beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. bifalla motionen, förutsatt att ett krav på användning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-03-20 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-03-20 1 (8) Vård- och omsorgsutskottet 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.50 ande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Annika Olsson

Läs mer

Yttrande över Harmonisering av färdtjänstregler

Yttrande över Harmonisering av färdtjänstregler Datum: 2013-04-29 Vård och äldreomsorgsnämnden Handläggare: Ann Cajvert/H Direktnr: 0322-617076 Beteckning: Yttrande Harmonisering av färdtjänstregler Yttrande över Harmonisering av färdtjänstregler Ärendebeskrivning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-06-16 50 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson

Läs mer

Medborgarförslag om dragracingbana. KS 2015-329

Medborgarförslag om dragracingbana. KS 2015-329 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 66 Medborgarförslag om dragracingbana. KS 2015-329 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag

Läs mer

Gymnasienämnden 2001-02-20 1 (12)

Gymnasienämnden 2001-02-20 1 (12) Sammanträdesdatum 1 (12) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, 2001-02-20, kl 15.00-18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s),

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN Typ av dokument Reglemente Dokumentägare Kansli Beslutat av Kommunfullmäktige Giltighetstid Tills vidare Beslutsdatum 2015-09-21 188 Dnr 0277/15 Reviderad 1. Allmänna

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-11-13 A10 1(8) Plats och tid Årehus sammanträdesrum, kl 13.00 16.20. Beslutande Peter Jansson, C, ordförande Kerstin Eriksson, M Ann-Christin Thander-Nord, M Mattias Vernberg, C Peter Andersson, VV

Läs mer

Bengt Evertsson (MP) ersättare Margareta Ahlm (S) Kanslienheten, måndag 30 november 2015. Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka

Bengt Evertsson (MP) ersättare Margareta Ahlm (S) Kanslienheten, måndag 30 november 2015. Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka 1 Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9.00-12.00 ande Bengt Storbacka (S), ordförande John Omoomian (S) Margareta Ahlm (S) Susanne Karlsson (C), vice ordförande Anniette Lindvall (M) Bengt Evertsson (MP)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-05-14

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-05-14 1 Plats och tid ande Sävsjö Camping och Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 14 maj 2014 kl. 14.00-16.45 Ordinarie ledamöter: Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren (S), 2:e vice ordf. Harald

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-04-05. Gunnel Orselius-Dahl (FP), Maj Birgersson (KD), Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott 2011-04-05. Gunnel Orselius-Dahl (FP), Maj Birgersson (KD), Ing-Marie Elfström (S) 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, kl 16:00 17:00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), Maj Birgersson (KD), Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Inga-Lill Björklund, socialchef,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08 Kommunstyrelsens planerings- och Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.15-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas

Läs mer

KF Ärende 16. Medborgarförslag om fluorsköljning och projektet glada tanden

KF Ärende 16. Medborgarförslag om fluorsköljning och projektet glada tanden KF Ärende 16 Medborgarförslag om fluorsköljning och projektet glada tanden Tjänsteskrivelse 1 (2) 2016-05-12 KS 2015.0373 Handläggare Sandra Karlsson Svar på medborgarförslag om fluorsköljning och projektet

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2007-06-13 1

Kommundelsråd Tenhult 2007-06-13 1 Kommundelsråd Tenhult 2007-06-13 1 Ödestugu bibliotek 18.30-20.30 Beslutande Mats Siljehult (kd), ordförande Carl-Johan Hammarlund (s), skr. Bengt Fischer (c) Leif-Arne Andersson (c) Tommy Lindqvist (c)

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-22 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-10.15 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8 ) Socialutskottet 2016-04-07

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8 ) Socialutskottet 2016-04-07 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8 ) Plats och tid Notariet, torsdagen den 7 april 2016 kl 08.30-15.05 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande Marita Björkvall

Läs mer

14. Hyresavtal för hem för vård eller boende (HVB) Dnr 2015/368-133

14. Hyresavtal för hem för vård eller boende (HVB) Dnr 2015/368-133 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 33 (42) 2016-04-25 Kf Ks 112 14. Hyresavtal för hem för vård eller boende (HVB) Dnr 2015/368-133 Västerviks kommun tog under 2015 emot 110 ensamkommande barn. Under

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2001-08-30 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.56. Gunnar Carlsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2001-08-30 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.56. Gunnar Carlsson Vård- och Omsorgsnämnden 2001-08-30 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-15.56 Beslutande Heikki Perttula Gunnar Carlsson Ivan Abrahamsson Ann Svensson Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING HÖGANÄS KOMMUN Ersätter KFS 2013:34 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN NÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER 1 2015:20 Utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter enligt skollagen

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott, måndagen den 4 juni 2012 kl. 09:00

Läs mer

Svar på motion från Björn-Owe Björk, Per Lindström samt Anna-Karin Lieber (KD) om synliggörande av skatt för kommunens anställda.

Svar på motion från Björn-Owe Björk, Per Lindström samt Anna-Karin Lieber (KD) om synliggörande av skatt för kommunens anställda. Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-09-05 147 Svar på motion från Björn-Owe Björk, Per Lindström samt Anna-Karin Lieber (KD) om synliggörande av skatt för kommunens anställda. KS-2015/607

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun

Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun 1 (5) Ks 2014/572 Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun Detta reglemente gäller från och med den 2015-01-01. Kommunfullmäktige föreskriver följande. 1 Ansvarsområden och uppgifter I detta reglemente

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2013-09-26. C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2013-09-26. C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S), v. ordf. Yvonne Ekaremål

Läs mer

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare KS-2014/342

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare KS-2014/342 Sida 1 av 2 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mary Nilsson Datum KS-2014/342 Socialchef 2014-03-27 Kommunstyrelsen Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare KS-2014/342

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL EXTRA KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till ett extra sammanträde med kommunstyrelsen, måndagen den 10 december 2012 i direkt anslutning till beredande kommunstyrelsen i Smedjan,

Läs mer

Vuxennämnden 2000-11-09 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.15 17.40.

Vuxennämnden 2000-11-09 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.15 17.40. Vuxennämnden 2000-11-09 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15 17.40. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski, 117-119 Luiza Kaminska, 120-133 Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund

Läs mer

Nämnd för Trafik, Infrastruktur och miljö 43-54

Nämnd för Trafik, Infrastruktur och miljö 43-54 PROTOKOLL UTDRAG Nämnd för Trafik, Infrastruktur och miljö 43-54 Tid: 2016-05-31 13:00-16:25 Plats: Rosensalen 53 Justering av vissa biljettpriser Diarienummer: RJL 2016/1452 Beslut Nämnden för Trafik,

Läs mer

Jonas Kleber (C) (ersättare Per Söderlund (SD)) Kanslienheten den 17 juni 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Jonas Kleber (C) (ersättare Per Söderlund (SD)) Kanslienheten den 17 juni 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Nya näset, kommunhuset, kl. 9.00-10.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4 Partnerskapsförord giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2 Parter 3 Namn Telefon Adress Namn Telefon Adress Partnerskapsförordets innehåll: 4 Vi skall ingå registrerat partnerskap har ingått registrerat

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-05-06 Sida 1 (7)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-05-06 Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats och tid Inlandsrummet, klockan 13:00-15:35 ande Jane Bredin (M) Ordförande Glenn Ljunggren (S) Oppositionsledare Göran Oskarson (FP) Björn Saletti (V) Sekreterare Clara Engstrand Paragraf

Läs mer

Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden bifaller förslaget.

Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden bifaller förslaget. ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1 [1] Vård- och omsorgsnämnden 2016-04-19 1 Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden bifaller förslaget. Sammanfattning Förslagsställaren föreslår att Botkyrka kommun köper in eldrivna

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. Lisa Stridsman, Tf teknisk chef. ... Paragrafer 23-26 Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. Lisa Stridsman, Tf teknisk chef. ... Paragrafer 23-26 Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-10-27, kl 0830-1130 ande Roland Karlsson, S Leif Gramner, KD Övriga deltagande Lisa Stridsman, Tf teknisk chef Utses att

Läs mer

Uppsala. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

Uppsala. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Uppsala. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Holström Ingrid 2016-06-08 UBN-2016-2488 Håkansson Katarina Utbildningsnämnden Ansvarsfördelning avseende Ungdomsteamets drogförebyggande

Läs mer

KALLELSE TILL PU. Information om arbetet med den fördjupade översiktsplanen Anders Ceder (S)

KALLELSE TILL PU. Information om arbetet med den fördjupade översiktsplanen Anders Ceder (S) KALLELSE TILL PU Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med planerings- och utvecklingsutskottet måndagen den 9 januari 2012 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 15.00 17.30

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 15.00 17.30 1 (7) Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 15.00 17.30 Beslutande: Christer Bäckman (fp), ordförande Matz Johansson (c) Roland Ahlstrand (kd) Harriet Åström (c) Tomas Johansson (s) Anneli

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Nolia City, styrelserum, kl. 10.00-14.00 Beslutande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Regis Cabral Justeringens tid och plats Vägledningscentrum 2012-06-26, kl.

Läs mer

Kristina Christiansson, förvaltningschef samhällsbyggnad Annika Funkqvist, sekreterare Kristina Ronquist, ekonom.

Kristina Christiansson, förvaltningschef samhällsbyggnad Annika Funkqvist, sekreterare Kristina Ronquist, ekonom. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-09-28 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 13.00 13.50 Blad Beslutande Reidun Lorentzon (kd) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen (fp) Bo Bertelsen

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2009-04-07 1

Kommundelsråd Tenhult 2009-04-07 1 Kommundelsråd Tenhult 2009-04-07 1 Plats: Västerhäll Tenhult Klockan 18.30 Beslutande Mats Siljehult (KD) Anders Ekström (KD) Danuta Bäckman (KD) Bengt Fischer ( C ) Leif-Arne Andersson ( C ) Anders Eriksson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 310

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 310 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 310 Socialnämndens arbetsutskott 20005-12-06 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 16.50 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Åke Andersson

Läs mer

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014 1 INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014 Enligt Svensk kod för bolagsstyrning ( Koden ) skall bolag som omfattas av Koden ha en valberedning som representerar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2011-01-20 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Socialförvaltningens konferensrum, Gnosjö, kl 15.00 17.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Bengt

Läs mer

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 13 (42) 2016-03-21 Kf 5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 Mariann Gustafsson (V) har 19 oktober 2015 väckt en motion om policy för

Läs mer

Ärendeförteckning 1-11

Ärendeförteckning 1-11 Protokoll Valnämnden Ärendeförteckning 1-11 1 Revisionsberättelse för valnämnden 2 Förslag till röstmottagare vid 2014 års Europarlamentval 3 Vallokaler samt öppethållande 4 Förtidsröstningens lokaler

Läs mer

Svar på motion 2014:04 från Christer Johansson (V) om fas 3-fri kommun KS-2014/496

Svar på motion 2014:04 från Christer Johansson (V) om fas 3-fri kommun KS-2014/496 Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-04-27 81 Svar på motion 2014:04 från Christer Johansson (V) om fas 3-fri kommun KS-2014/496 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2014-06-25 Anslags nedtagande: 2014-07-17

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2014-06-25 Anslags nedtagande: 2014-07-17 Socialnämnden 2014-06-16 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, måndagen 2014-06-16, kl. 9.00-12.10 Gruppsammanträde: 8.00-9.00 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Siw Nordin (M) Ingegärd Brogren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens utskott II

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens utskott II SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens utskott II 2015-03-18 1(11) Plats och tid Stadshuset, Nässjö Klockan 15.40-16.55 Beslutande Övr. deltagare Anders Karlsson (C) ordf. Sylve Jergefeldt (S) tjg.ers.

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 februari 2015, kl 13.00 15.40

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 februari 2015, kl 13.00 15.40 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 februari 2015, kl 13.00 15.40 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-05-14

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-05-14 1(13) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 12.45 ande Eje Engstrand, s, ordf och tjänstgörande ersättare Mariam Hagberg, s 47, 49-56 Toni Andersson, s Jessica Norberg, s Kajsa Nilsson, m Tony Karlsson,

Läs mer

Föreläggande förenat med vite för familjedaghemmet SusoDus

Föreläggande förenat med vite för familjedaghemmet SusoDus Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-26 Handläggare Gentiana Dedaj Telefon: 08-508 33 332 Till Utbildningsnämnden 2015-06-11 familjedaghemmet

Läs mer

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen Sida 1/7 Plats och tid Kommunhuset, kl. 18.30-20.30 Ajournering kl. 19.30-19.50 ande Ej tjänstgörande ersättare Ann Pettersson (M), ordförande Björn Nordström (C), tjg ers för Vakant (S) Linda Lindberg

Läs mer

106 Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning

106 Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning Sida 1 av 9 Ärendeförteckning 105 Uppföljning av kapitalförvaltningen 2014-11-30 106 Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning 107 Nytt insamlingssystem för hushållsavfall 108 Köp av fastigheten

Läs mer

Socialnämnden 1999-09-14

Socialnämnden 1999-09-14 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-16.00. Beslutande S Anders Johansson, ordförande C Kristina Valtersson S Ingrid Karlsson KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen - VÄNERSBORGS KOMMUN Sida Kulturnämnden 2003-09-01 1(11 ) Plats och tid Vänersborgs huvudbibliotek, kl 13.00 15.30 Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) v ordf Tage Severinson (c)

Läs mer

Barnomsorg på obekväm arbetstid

Barnomsorg på obekväm arbetstid Tjänsteutlåtande Handläggare 2014-05-05 Haina Berndtsson 08-590 971 47 Dnr: Haina.Berndtsson@upplandsvasby.se UBN/2014:26 33041 Barnomsorg på obekväm arbetstid Förslag till beslut Utbildningsnämnden 1.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-16 1(5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-16 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-16 1(5) Innehållsförteckning Markköp Hästhagen 3:2 Skövde... 3 Beslut om fördelning av ungdomsmiljonen 2013... 4 Information... 5 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Jan Holmqvist, kommunchef, sekreterare. Christer Sandström (C) och Lena Persson (S) Under- Ordförande... Paragrafer 116-126...

Jan Holmqvist, kommunchef, sekreterare. Christer Sandström (C) och Lena Persson (S) Under- Ordförande... Paragrafer 116-126... Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 14 december 2015 klockan 18.00 19.15 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Bruno Poulsen (S), Helene

Läs mer

Christian Kruse Tisdagen den 26 mars 2013 kl 13:00-16:00

Christian Kruse Tisdagen den 26 mars 2013 kl 13:00-16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid ande Övriga deltagande Christian Kruse Tisdagen den 26 mars 2013 kl 13:00-16:00 Birgitta Andersson (M), Ordförande Per-Erik Andersson (C) Eva Malvå (MP) Lena

Läs mer

Mattias Thorängen. Utskottet lärande och stöd. Mattias Thorängen

Mattias Thorängen. Utskottet lärande och stöd. Mattias Thorängen Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 17.15 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer