Rymdresan. När Wille hade skickat sms ett så kom hans föräldrar och sade

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rymdresan. När Wille hade skickat sms ett så kom hans föräldrar och sade"

Transkript

1 Rymdresan. Kapitel 1-Äventyret börjar. Wille är en helt vanlig kille på 15 år och gillar sport och att spela dator. Hans kompisar heter Mohamed, Elli och Mina. Mohamed gillar fotboll och Mina är ett matte geni och Elli är ett skol geni. En dag ringde Wille sina kompisar och sa att hans föräldrar va på besök oss några kompisar i en dag. Han skicka ett sms till sina kompisar. I sms stod det Hej vill ni komma på fest hos mig i morgon. Mina föräldrar är på besök hos några kompisar en dag. Skicka ett sms om jag ska köpa något speciellt som ni vill äta t.ex. godis eller popcorn eller något annat att äta. Kom till mig klockan 5 på kvällen. Ps. Ta med något om ni vill. När Wille hade skickat sms ett så kom hans föräldrar och sade - Hej då vi ses snart. Sa Willes föräldrar -Hej då. Sa Wille. -Det finns mat i kylen. Sa Willes föräldrar. -Ja ja. Sa Wille. När hans föräldrar hade åkt kollade han på tv tills han somnade. På morgonen så tog han fil och flingor fram för tv. Klockan 3 började han ta fram godis, popcorn och chips. Till dricka tog han läsk, saft och vatten. Han satte i gong ps4 och sina 4 datorer och tog fram alla sina spel. Klockan 5 så kom alla tre kompisarna. När alla var inne så började de spela. 2 timmar senare siter alla och halv sover. Helt plötsligt börjar det lysa och blicka utan för fönstret. Det bleve son där ljud som det låter när det kommer ett tefat. Alla kompisarna sprang och kollade i fönstret och blev helt stumma när dom såg Alien skeppet. Det hade massa blinkande lampor och massa olika material och tillbehör som varken Wille, Mohamad, Elli eller Mina aldrig hade sett.

2 Kapitel 2-Ombord på farkosten. De står och kollar på rymdskeppet ett långt tag. De kände sig rädda. Plötsligt så öppnades en järn dörr. Det lät en konstig musik. Alla ville gå om bord för att det värkande så awsome att få flyga i ett rymdskepp. Kompisarna gick in i skeppet och de såg så coolt ut. Det var hi thec i skeppet. Och Nice musik. När dom stod och lyssnade på musik en så stängdes dörren. Dom blev jätte rädda. Nu lyfte rymdskeppet. Dom trycktes ner på golvet för att det gick så fort. När rymdskeppet var utan för atmosfären så kunde dom resa oss igen. Nu var dom ute i rymden.

3 Kapitel 3=SMS från rymden Nu ligger alla på golvet och skrattar. Dom vet inte varför de skrattar för det är väldigt rädda. Men dom kan tydligen inte styra deras känslor just nu. Men när det reste sig upp så sa Mohamed - Vi undersöker hela rymdskeppet. - Vist. Seger Elli, Mina och Wille i kör. När dom skulle undersöka skeppet så kom dom till kommandobryggan. Nu märkte det att dom var obemannade. Nu blev alla väldigt rädda. Wille märkte att hade sin telefon med sig. Han märkte att han hade täckning. Han blev i eld och lågor av lycka. Han sa - Jag har täckning. - Va bra men hur hjälper det oss. Sa Mina - Jag kan SMS mina föräldrar. Sa wille. - Och. Sa Elli. - Jag ska skicka ett SMS och säga att vi är okej och att dom inte ska få spel för att vi är i rymden.

4 Kapitel 4 Den gröna planeten. Nu så sitter alla och kollar ut genom fönstret. Det åker för bi nästan alla planeter i deras solsystem. Dom åker för bi mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto. Dom ser en satellit ett rymd skepp och massa stjärnor. Tre timmar senare. Nu så hade dom suttit i rymd skeppet i tre timmar och dom hade åkt för bi massor av olika planeter. Nu kom dom till en stor grön planet som såg så häftig ut. Den glänste. Nu stod hela gänget och tittade på den stora gröna planeten som glänste lite gran. Landningen var konstig. Skeppet gjorde en volt och några 360. Sen så landade skeppet på den gröna planeten. Hela gänget blev yra i huvudet. Nu hade dom landat. Alla blev lite rädda.

5 Kapitel 5 Ankomst När farkosten landade så lät det inget. Det var helt tyst om bord. Det ända ljudet gänget hörde var ett surande ljud från landgången som sänkte sig ner mot marken utanför. Nu sa Mohamed - Ska vi gå ut. - Är du dum i huvudet. Sa Elli. - Ja hur duma tror du att vi är. Sa Mina. - Ja tycker det är en bra ide. Sa Wille. Så nu gick hela gänget ut ur farkosten. De kände en svag doft någon konstig lukt. Det såg verkligen konstigt ut på planeten. Det var en ljus grön dimma och marken var grönt. Allt var verkligen grönt. Det första stegen det tar på den gröna planeten tyckte det att det kändes konstigt. Gravitationen var som på jordens det går att andas där på den gröna planeten. Så gänget bestämmer sig att gå på upptäcktsfärd. När de går på upptäcktsfärd så hör det ett ljud som låter som en argsint blandning av en drake och en varulv. Så gänget springer tillbaka till farkosten. Då märker det att skeppet är borta. Nu blev hela gänget jätte rädda. Alla skrek i panik.

6 Kapitel 6 Möte med okänd livsform. Plötsligt hör de ljudet igen. Ljudet som fick det tidigare att varelsen. Han eller hon såg ut som en flygande sak. Den flygande saken var vänlig mot jänget. Den flygande saken talade ett konstigt språk. Men varge gång varelsen pratade så kom en pratbubbla ovan för honom eller henne. Det var olamed som varelsen pratade. Det var bara Elli som kunde prata Den konstiga skriften. Så hon kunde prata med varelsen. Varelsen hade två långa ben och ett cyklop öga. Med konstigt hår. Och hade varelsen något konstigt halsband. Varelsen sa - - Ni måste följa med så att ni inte hamnar i fara. Sa Elli att det betyder. Så jänget följde med varelsen.

7 Kapitel 7-Rymdstaden. Rymd varelsen sa - - Jag ville inte skada er jag ville bara visa er min stad. Sa Elli att det betyder. Nar vi kon till staden så visade rymdvarelsen oss runt. Staden hade en flaga. Elli frågade - Vad heter du. - - Glenn. Sa Elli att han hette. - Vad heter din stad. Frågade Elli - - Götlaborg. Sa Elli att det betyder. Staden såg ut som Göteborg tyckte jänget. Det fans massor av invånare. Jänget fick mat att äta. Det var en konstig sörja som dom åt. Men dom tyckte att det var gott. Så dom åt hur mycket som helst. Rymd varelsen sa - - Ni kanke undrar var för det inte är några invånare. Det är för att vi har ett pråblem. Sa Elli att det betyder. - Vad är det för problem? Undrade Mohamend, Elli

8 Glenn sa - Kapitel 8 Miljöförstöring. - Dom orkar inte ens att slänga saker i soptunnan för att dom är jätte lata. Sa Elli att det typ betydde. Jänget tyckte att Glenn skulle hålla ett samtal högst upp slottet. Efter som att Glenn var Kung. - Jag måste gå på toa. Sa Mohamed som inte hade sagt så mycket. - Kan jag få lite mat. Sa Elli som inte häller hade sagt så mycket. - - Det finns en restaurang lite längre bort. Här har du en bild på mig så att dom vet att jag har skikta er. Och är har du lite pengar. Och där finns en toa. Sa Elli at det betydde till jänget. Glenn ställde sig högst upp i tornet och skrek - - Alla som inte slänger sopor i soptunnan kommer att hamna i fängelse. Sa Elli att det betydde till jänget. Alla rymdvarelser blev lite sura för att don tyckte att det var för jobbigt. Men dom började lyssna på Glenn. Och dom blev tills slut glada och inte luktade så illa.

9 Kapitel 9 Räddningen. Nu har gänget räddat planeten och alla invånare är jätte tacksamma. Dom visar sin tacksamhet på en jätte konstigt sätt. Dom kastar dom vrån tornet ner på en jätte stor och mjuk kudde. Sen så gick jänget där ifrån. När dom gick så såg dom något konstigt där borta i tomma intet. Det var ett stort coolt rymd skepp. Men när dom kom dit så var det ingen där. Det var helt tomt och övergivet. Men när dom kom fram så var det en skanner som skannade bilden på Glenn som det fåt tidigare. Så rymd skeppet öppnades. Det var inte det skeppet det haft tidigare. Men det var snyggt tyckte jänget. Det mumlade om det skulle åka med i skeppet. Men dom gick in i skeppet. Precis så ringde telefonen i rymd skeppet. Det var en rik snubbe som hade köpt ett billigt rymd skepp för typ 200 bibo. Det är 2000 kr. Jänget frågade om det fick rymd skeppet för att flyga hem till jorden. Den rika snubben sa - Ja det får ni. Så jänget flög hem till jorden igen.

10 Kapitel 10 Hemma. Rymdskeppet landar på fotbolls plan utanför skolan. Elever, lärare, tv team och jouoranstalten är där.

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i Kapitel 1 Allt börjar. 1 I det här kapitlet övar vi på att skriva i en annan persons namn, alltså INTE i jag-form, och på att beskriva. Börja med att läsa igenom alla instruktioner så att du inte missar

Läs mer

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i Kapitel 1 Allt börjar. 1 I det här kapitlet övar vi på att skriva i en annan persons namn, alltså INTE i jag-form, och på att beskriva. Börja med att läsa igenom alla instruktioner så att du inte missar

Läs mer

3:an på en skola som heter Dalaskolan. Jag. har en bästa vän som heter Jesper. Han och. jag älskar att åka gokart och att spela på

3:an på en skola som heter Dalaskolan. Jag. har en bästa vän som heter Jesper. Han och. jag älskar att åka gokart och att spela på Bill Den Magiska Dörren Kapitel 1 Hej! jag heter Max. Jag är 9år. Jag går i 3:an på en skola som heter Dalaskolan. Jag har en bästa vän som heter Jesper. Han och jag älskar att åka gokart och att spela

Läs mer

En dag såg jag ett brev sticka ut från den magiska dörren. Det var skrivet så här:

En dag såg jag ett brev sticka ut från den magiska dörren. Det var skrivet så här: Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Lina. Jag har svart hår, jag är lång och jag har en hörselaparat som är vit. Jag har blåa ögon. Min skola heter Kyrkmons skola. Min skola är grön och brun.

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

Rymdresan. Kapitel 1. Äventyret börjar

Rymdresan. Kapitel 1. Äventyret börjar Rymdresan Kapitel 1 Äventyret börjar Det här är Gusten han är 13år gammal och gillar vinter sport. Och han är lång och har väldigt långt hår. Och hans familj ska åka och bo i ett Hotell i Stockholm. Och

Läs mer

Den magiska dörren By Rasmus Östlund

Den magiska dörren By Rasmus Östlund Den magiska dörren By Rasmus Östlund Kapitel 1 Hej Hej jag heter Bert och min bästa vän är Gårdon. Jag går på Jadolfsgårdens skola. Jag är 10år och jag går i 4c. Vi brukar åka slalom efter skolan. Vi spelar

Läs mer

Kapitel 1 Äventyret börjar

Kapitel 1 Äventyret börjar 1 Kapitel 1 Äventyret börjar Jonas vaknar och går till sitt skrivbord där ligger hans Iphone 6+. Jonas är 13 år och hans vänner är också 13 år dom bor i Göteborg. Klockan är kvart över 2 på dagen han har

Läs mer

Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu.

Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu. Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu. Det blåser storm och regnet smattrar mot det gungande

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1

Den magiska dörren. kapitel 1 Den magiska dörren. kapitel 1 Jag är 13 år och går i Oxford. och Jonatan var min kompis han var också 13 år och gick i Oxford. båda körde motocross jag hade en KTM 60 sx och Jonatan hade också en KTM 60

Läs mer

Lisa besöker pappa i fängelset.

Lisa besöker pappa i fängelset. Lisa besöker pappa i fängelset. Hej, jag heter Lisa. Vet du vart jag ska i dag? Jag ska besöka min pappa. Jag är väldigt glad för det men oroar mig också. För, vet du vad? Min pappa sitter i fängelse.

Läs mer

Kapitel 1 - skolstart

Kapitel 1 - skolstart Den Magiska Dörren Kapitel 1 - skolstart Hej! Jag heter Morfis Morrson. Jag är 10 år och går på Morfis skolan. Mitt hår är ljusblont och jag har blågröna ögon. Jag är ungefär 140 cm. Mina intressen är

Läs mer

4 nödsamtal. SOS-operatören trycker nu på en knapp för att få fram telefonnummer och adress till telefonen pojken ringer från.

4 nödsamtal. SOS-operatören trycker nu på en knapp för att få fram telefonnummer och adress till telefonen pojken ringer från. 4 nödsamtal 1) Hjälp, farmor har ramlat! - SOS 112. Vad har inträffat? - Det är farmor, hon har ramlat! - Ja, hur är det med farmor då? - Hon svarar inte. - Andas hon? - Ja, jag tror det. - Hur ligger

Läs mer

Drottningens gåta Lärarmaterial

Drottningens gåta Lärarmaterial Lärarmaterial sidan 1 Författare: Cecilie Eken Vad handlar boken om? Boken är den spännande fortsättningen i serien Den Svarta Safiren. Sif har blivit biten av en hund och är svårt skadad. De ser män som

Läs mer

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi (Rymdresan) Swessy är en helt vanlig kille på 13 år som bor i Gotland. Mina kompisar Ebba, Kevin, Wilma och Pontus. Jag tänkte fråga dem om de var ensamma någon kväll. Och det blev då den 12/3 2015 sen

Läs mer

Drottningens gåta Elevmaterial

Drottningens gåta Elevmaterial SIDAN 1 Kapitel 1 De vilda hundarna 1. Vad tror du att Sif mumlar till Aram när han säger: Bara en liten bit till. Det klarar du. 2. Varför tror du att Aram vill att Sif ska gå först över bron? 3. Titta

Läs mer

kapitel 1 Ett fall att lösa

kapitel 1 Ett fall att lösa Väskan är stulen kapitel 1 Ett fall att lösa Hej jag heter Lina. Jag har ljust hår och blåa ögon. Min favorit färg är rosa. I denna boken löser jag ett fall som handlar om en resväska som blir stulen med

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSENKÄT 2015 KORTVERSION

BARN- OCH UNGDOMSENKÄT 2015 KORTVERSION BARN- OCH UNGDOMSENKÄT 2015 KORTVERSION 1 ETT VARMT TACK TILL ALLA SOM BESVARADE ENKÄTEN. MED ER HJÄLP HAR VI FÅTT VÄRDEFULL KUNSKAP OM HUR BARN OCH UNGDOMAR I KRONOBERGS LÄN MÅR. VILL DU VETA MER OM RAPPORTEN

Läs mer

Kapitel 1. Äventyret börjar. Kevin är en helt vanlig kille. Han är 12 år och bor i Stockholm.

Kapitel 1. Äventyret börjar. Kevin är en helt vanlig kille. Han är 12 år och bor i Stockholm. Kapitel 1 Äventyret börjar Kevin är en helt vanlig kille. Han är 12 år och bor i Stockholm. Kevin gillar att spela fotboll och tv-spel. Kevin gillar skolan. Han är väldigt duktig. I Kevins familj är de

Läs mer

När jag vaknar skulle det ha varit kolsvart ute om inte gatlyktorna hade tänts. Jag tar upp mobilen som klarat sig utan sprickor för att kolla hur

När jag vaknar skulle det ha varit kolsvart ute om inte gatlyktorna hade tänts. Jag tar upp mobilen som klarat sig utan sprickor för att kolla hur Isblåa ögon Jag åker i hamnen längst vattnet på väg hem från Micken, det är helt spegelblankt. På vattnets yta ser jag spegelbilden av en flicka. Hon ser ut att vara ungefär 14 år. Hon har solblekt blont

Läs mer

den magiska dörren john

den magiska dörren john den magiska dörren john kapitel 1 Jag vaknade i min säng min pappa väckte mig och sen ot jag frukost sen kläde jag på mig i mitt rum och jag tittade på tv en liten stund sen sa min pappa till mig att jag

Läs mer

Kapitel 1. Drakägget

Kapitel 1. Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag är 11 årig pojke som heter Bengt. Jag har brunt slätt hår. Och min familj består av pappa Bert på 43 år och mamma Aina på 45 år och lilla syster Viola som är 4 och 1 halvt

Läs mer

Långt ifrån Zlatan LÄSFÖRSTÅELSE. Kapitel 1. Sidan 1 JOHANNA NILSSON. Elevmaterial

Långt ifrån Zlatan LÄSFÖRSTÅELSE. Kapitel 1. Sidan 1 JOHANNA NILSSON. Elevmaterial JOHANNA NILSSON Sidan 1 Långt ifrån Zlatan Elevmaterial LÄSFÖRSTÅELSE Kapitel 1 1. Mitt liv är underbart. Ett drömliv faktiskt. Så börjar boken Långt ifrån Zlatan. På vilket sätt är Johans liv en dröm?

Läs mer

Emmy 4C Ht-14. Den magiska dörren

Emmy 4C Ht-14. Den magiska dörren Den magiska dörren 1 Kapitel 1. Hej Hej jag heter Agnes. Jag är 10 år och går i körsbärsskolan. På skolan går min bästa kompis Emmy. Hon är 10 år. Och har brunt hår. Och bruna ögon. När man går till bamba

Läs mer

Den försvunna staden

Den försvunna staden mat på bordet Nå, ska du inte bjuda mig på något? undrade almandern medan han värmde sina händer vid elden. Det är kallt och ödsligt ute i skogen, ska jag säga! Jag har vandrat runt i två dagar, utan att

Läs mer

Emmy 4C Av Emmy 4C Madenskolan 2015 1

Emmy 4C Av Emmy 4C Madenskolan 2015 1 Av Emmy 4C Madenskolan 2015 1 Rymdresan Äventyret kapitel 1 Emmy är en vanlig tjej på 14 år. Som gillar att träna taekwondo och är i stallet mycket med sin häst Sack och med Bruno hennes hund. Emmy bor

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar)

Senaste Nytt. Läs sida 2. I detta nummer. Lite information. Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Nummer: 1 Ida P, Johanna S, Hugo HS, Ian VB Senaste Nytt Har det någon gång hänt att någon har stulit något? Ja... (Susanne Wahlgren svarar) Läs sida 2 I detta nummer 1. Melodifestivalen 2016 2. Älvängenskor

Läs mer

Barn berättar om relationer

Barn berättar om relationer Barn berättar om relationer 300 Min kollega Hemrik Elmer från Stockholm har en kompis som samlar på barns tankar och jag tyckte de var så tänkvärda att de bör få få en större allmänhet. Frågorna rör relationer

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Denna lektion är från kapitlet Gammal kärlek rostar aldrig. Deltagarna tränar: att läsa att diskutera att skriva

Denna lektion är från kapitlet Gammal kärlek rostar aldrig. Deltagarna tränar: att läsa att diskutera att skriva Denna lektion är hämtad ur Sammanträffanden för sfi kurs D av Eva Bernhardtson och Louise Tarras, författarna till basläromedlet SamSpråk 2. Sammanträffanden är en pocketbok med tio berättelser från verkliga

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

PROGRAMMANUS SKAPELSEMYTER. FADER KORP En inuitisk skapelsemyt. Av: Lena Gramstrup Olofgörs. Berättare: Sten Ljunggren. Musik: Gabriella Hansson

PROGRAMMANUS SKAPELSEMYTER. FADER KORP En inuitisk skapelsemyt. Av: Lena Gramstrup Olofgörs. Berättare: Sten Ljunggren. Musik: Gabriella Hansson PROGRAMMANUS PRODUCENT: LENA GRAMSTRUP OLOFGÖRS PROJEKTLEDARE: HELEN RUNDGREN BESTÄLLNINGSNUMMER: 102517/RA7 SKAPELSEMYTER FADER KORP En inuitisk skapelsemyt Av: Lena Gramstrup Olofgörs Berättare: Sten

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Rebecca 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Rebecca 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade av att tuppen i granhuset gall. Jag tittade ut genom fönstret och såg solen skinna, jag gick ut till köket och såg hela familjen sitta och äta frukost förutom gammelmormor

Läs mer

Mer än bara fotboll VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Mer än bara fotboll VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ANN-CHARLOTTE EKENSTEN Sidan 1 Mer än bara fotboll Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Erik är avundsjuk på sin bästa kompis Love. Love är populär, duktig på allt och framförallt vågar han prata med tjejer.

Läs mer

Predikan Lyssna! 1 maj 2016

Predikan Lyssna! 1 maj 2016 Predikan Lyssna! 1 maj 2016 Idag är det bönsöndagen en söndag då vi påminns om den fantastiska möjlighet vi har att prata med Gud och att lyssna till honom!! Och det är just det som den tredje vanan i

Läs mer

Mouseingham Palace. Precis som i alla palats så finns det en kung, en drottning och en prinsessa. Kungen, Musvard III. Drottningen, Musabeth IV

Mouseingham Palace. Precis som i alla palats så finns det en kung, en drottning och en prinsessa. Kungen, Musvard III. Drottningen, Musabeth IV Mouseingham Palace Hej! Mitt namn är Sir. Mousalot. Jag är truppledare över Museingham Palaces riddartrupper, Jag är uppvuxen här, min far har jag aldrig känt till, han dog i strid när han skulle skydda

Läs mer

var väl Connysson som sade det, att det kändes som vi till och med,

var väl Connysson som sade det, att det kändes som vi till och med, Det här var ju inte alls vad vi kom överens om. Det här var ju inte alls vad vi kom överens om förra veckan, på vårt möte. Både jag och Connysson upplevde att vi var överens med dig, att vi brainstormade

Läs mer

HÄLSOENKÄT ÅK 7-9. Gör så här:

HÄLSOENKÄT ÅK 7-9. Gör så här: HÄLSOENKÄT ÅK 7-9 Frågorna i den här enkäten handlar om din hälsa. Det är bara skolsköterskan och skolläkaren som kan ta del av dina svar när ni går igenom dem vid hälsosamtalet. Gör så här: Svara på frågorna

Läs mer

kostar en lägenhet i Helsingfors? Det varierar. ska köttet vara i ugnen? Ungefär en timme.

kostar en lägenhet i Helsingfors? Det varierar. ska köttet vara i ugnen? Ungefär en timme. ska köttet vara i ugnen? Ungefär en timme. kostar en lägenhet i Helsingfors? Det varierar. gammal är Tina? Tjugofyra år. gillar du ditt arbete? Bra! Jag har mycket ansvar och bra lön. länge har du varit

Läs mer

Smakstart. Effektmätning. Rapport 2013

Smakstart. Effektmätning. Rapport 2013 Rapport 1 3. Hur viktigt är följande saker när du handlar mat? Svara på en 5-gradig skala där 5 betyder mycket viktigt och 1 är helt oviktigt? Bas samtliga 351 st 2012 Bas samtliga 434 st 2 3B. När anser

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: har lim pa skorna

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: har lim pa skorna SIDAN 1 Författare: Per Straarup Søndergaard Vad handlar boken om? Boken handlar om Anton och hans vänner Emil, Olle och Max, som har klättrat upp i ett träd. Vännerna har klättrat högt och nu vill de

Läs mer

Klass 4a

Klass 4a Kostymmannen Klass 4a Kostymmannen Tidigare böcker om Gloria: Glorias memoarer Glorias memoarer Kostymmannen Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se info@idusforlag.se Text: Therese Loreskär Illustratör:

Läs mer

Det hemsökta huset. Skriven av: Anton, Erona, Svea, Maja, Natalie och Tea på Vallåsskolan

Det hemsökta huset. Skriven av: Anton, Erona, Svea, Maja, Natalie och Tea på Vallåsskolan Det hemsökta huset Skriven av: Anton, Erona, Svea, Maja, Natalie och Tea på Vallåsskolan A Storybird Det hemsökta huset By Skriven av: Anton, Erona, Svea, Maja, Natalie och Tea på Vallåsskolan Illustrated

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Nedan finns lite bilder från min utbytes tid,

Nedan finns lite bilder från min utbytes tid, Mitt Utbyte I Prag För ungefär ett år sedan blev jag intresserad av att prova på något nytt, att åka på utbyte. Jag var nyfiken över hur det känns att bo utomlands och fast jag har rest mycket så kändes

Läs mer

Morgonsamling till lågstadier

Morgonsamling till lågstadier Morgonsamling till lågstadier Röda Korset är en världsomfattande organisation, vars huvudsyfte är att hjälpa människor i nöd. Organisationens verksamhet baserar sig på principer, som ger organisationen

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig!

Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig! Ett arbete som inte blev riktigt som Ann tänkt sig! Ann tog fram en liten ask ur fickan, en hemlig ask. Vad kunde det vara i den? Så spännande! Sakta gläntade hon på asken och - Va, den var ju tom! Men

Läs mer

First Lego League. filurerna 2009

First Lego League. filurerna 2009 First Lego League filurerna 2009 First lego league 2/9 2009 Bengt Böhlin från tecnikhus informerade oss om FLL och visade oss en film om förra årets deltagare som var med i lego league. Han hade även med

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Allemansrätten på lätt svenska ERIK LINDVALL/FOLIO

Allemansrätten på lätt svenska ERIK LINDVALL/FOLIO Allemansrätten på lätt svenska ERIK LINDVALL/FOLIO Inte störa inte förstöra är huvudregeln i allemansrätten. Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Naturen betyder

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Rymdresan. 25 berättelser skrivna av eleverna i åk 1 Sätra skola, Sandviken

Rymdresan. 25 berättelser skrivna av eleverna i åk 1 Sätra skola, Sandviken 25 berättelser skrivna av eleverna i åk 1 Sätra skola, Sandviken En mörk kväll i slutet av november stod Albin och pappa och tittade på stjärnorna. Plötsligt ramlar en stjärna ner mot jorden. Stjärnan

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Långt ifrån Zlatan VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Långt ifrån Zlatan VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS FÖRMÅGOR SOM TRÄNAS LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS JOHANNA NILSSON Sidan 1 Långt ifrån Zlatan Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Johans liv är underbart. Ett drömliv faktiskt. Hans terminsbetyg på fotbollsgymnasiet är riktigt bra och fotbollen har aldrig

Läs mer

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5

7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7. SAMHÄLLSORIENTERING ÅK 5 7.2. Elevhäfte 2 7.2.1. Livsfrågor Eva och Micke går båda i 5:an. De träffas ofta efter skolan och lyssnar på musik eller gör hemläxan tillsammans. Ibland funderar de på frågor

Läs mer

MUSIKALEN: ANDE DU SOM LIVET GER

MUSIKALEN: ANDE DU SOM LIVET GER MUSIKALEN: ANDE DU SOM LIVET GER Text Thomas J ohansson, 1975 Musik: Karl-Gunnar Svensson 1975 Arrangemang: Karl-Gunnar Svensson, 2013 1 En m usikal om att finna en växande styrka i tron och få ge uttryck

Läs mer

Musen Martina vinner en baktävling

Musen Martina vinner en baktävling Musen Martina vinner en baktävling Douae Kapitel1 Det var en gång en mus som hette Martina. Hon har mellanstora ögon, brun och svart svans och brun och svart päls. Hon är bestämd och vill vara snabb på

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 101001 KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö 001 Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Två konstiga klockor

Två konstiga klockor strävorna C Två konstiga klockor resonemang geometri Avsikt och matematikinnehåll Det som kan göra det svårt för barn att avläsa en analog klocka är att förstå att den består av två skalor som är beroende

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

Plötsligt så hörde John ett väldigt ovanligt ljud, han hade aldrig hört något liknande förut. Han fick gåshud och kände rysningar, han kunde inte ens

Plötsligt så hörde John ett väldigt ovanligt ljud, han hade aldrig hört något liknande förut. Han fick gåshud och kände rysningar, han kunde inte ens Monstret. Monstret Kap. 1 John är på hemkunskapen, lektionen var nästan slut och han var nästan klar med att diska. Läraren Britta använde sin mobil, hon värkade inte bry sig om vad som hände på lektionen.

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Monstret av Philip Om författaren Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Om boken Boken handlar om en kille som heter Axel. Axel har

Läs mer

Av: Martina Gustafsson

Av: Martina Gustafsson Av: Martina Gustafsson Kapitel 1. Hej! Hej! Jag heter Jonna Linnea Bengtsson och är en vanlig tjej på 11 bast. Jag föddes den 4 Maj 2003. Jag går nog på världens konstigaste skola Eiraskolan i Stockholm,

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt 21/5 2010 Sofie Roxå 9b Handledare Torgny Roxå Mentor Fredrik Alven 1 Innehållsförteckning Inledning s. 3 Bakgrund s. 3 Syfte s. 3 Hypotes s. 3 Metod s. 4 Resultat

Läs mer

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha.

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha. 1 Kapitel 1 Jag vaknade en dag ut av att en gris sprang runt i min stuga. Grisen råka sätta sig på en spik. Hej jag heter Greger Gransson. Min mamma heter Margareta och min pappa heter Joshua. Jag jobbar

Läs mer

Erik vände affischen och där stod det:

Erik vände affischen och där stod det: Monstret Hörde du ljudet? Eriks klasskamrat David vände sig om och blängde. -vilket ljud? Alla pratar ju. Arga Lucas spände ögonen i både Erik och David. - Tyst och ät annars får ni mejl hem! Dom sa okej

Läs mer

UNGDOMSVARIANTEN FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008. Det är vi som gjort Ungdomsvarianten!

UNGDOMSVARIANTEN FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008. Det är vi som gjort Ungdomsvarianten! FOLKHÄLSOPLAN 2004-2008 UNGDOMSVARIANTEN Det är vi som gjort Ungdomsvarianten! Målområden för folkhälsoarbetet i Götene kommun är: Barn och ungdomars hälsa, Drogförebyggande arbete, Psykisk hälsa, Trygga

Läs mer

Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Nisse. Jag är tio år. Jag går i fyran. Min bästa vän heter Mattias. Den jag är rädd för är en kille som heter Björn och är 40 år. Han jobbar i matsalen. Jag

Läs mer

EUROPARESA Alicante 8-12 November 2010

EUROPARESA Alicante 8-12 November 2010 EUROPARESA Alicante 8-12 November 2010 Måndag 8/11 Vi samlades på resecentrum och åkte buss till Arlanda kl. 01:15. Väl framme på Arlanda checkade vi in oss, och planet lyfte 06:00. Efter en fyra timmars

Läs mer

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn Bra att veta om sexuella övergrepp För barn Om sexuella övergrepp Sexuella övergrepp är fel och behöver stoppas. Vad ett övergrepp är och var man kan få hjälp borde alla få veta. Det kan göra det lättare

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

ÖSS jolles Seglarsaga

ÖSS jolles Seglarsaga ÖSS jolles Seglarsaga Det här är ÖSS lilla seglarsaga för dig som skall börja segla! Läs den gärna tillsammans med dina föräldrar under tiden du går i seglarskola. Längst bak finns en lista där du kan

Läs mer

Magiska dörren Elin Gustafsson

Magiska dörren Elin Gustafsson Magiska dörren Elin Gustafsson Kapitel 1 Hej Jag red snabbt till stallet och sadlade av Bingo. Det skulle snart bli mörkt och jag skulle behöva cykla hem själv. Jag ställde in Bingo i boxen och gav honom

Läs mer

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram Vital, StavaRex och SpellRight Elevens namn:.. Skola: Datum:.. Varför behövs en handledning? Denna handledning är tänkt att användas

Läs mer

ETT JULSPEL. Kulturskolans Julföreställning 2015 JULEN KOMMER ROLLER: Läraren. Maria. Josef. Stjärnan. Ängeln. Herden

ETT JULSPEL. Kulturskolans Julföreställning 2015 JULEN KOMMER ROLLER: Läraren. Maria. Josef. Stjärnan. Ängeln. Herden ETT JULSPEL Kulturskolans Julföreställning 2015 JULEN KOMMER ROLLER: Läraren Maria Josef Stjärnan Ängeln Herden FÖRSTA AKTEN Klassen släntrar in, pratar och stojar Då samlas vi! Schhhhh! Hallå! Lyssna

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Björkbacken musik Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 1 1,6 D. Oftast 13 21,3 E. Alltid

Läs mer

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl. Av KABR Kapitel 1: Ljuden. - Hörde du Alex? säger Max. Max och Alex är i matsalen och äter lunch. De går i fyran. - Vadå? Alla pratar ju så man hör ju ingenting. Förresten vad var det för ljud menar du?

Läs mer

Latte i lådan Mette Vedsø

Latte i lådan Mette Vedsø SIDAN 1 Läsförståelse Kapitel 1 1. Var är Kamal? 2. Vem är Lotto? 3. Är Lotto en hane eller hona? 4. Varför tycker Kamals mamma, att man inte ska ha djur i bur? SIDAN 2 5. Klara säger att Lotto är bättre

Läs mer

Lathund, procent med bråk, åk 8

Lathund, procent med bråk, åk 8 Lathund, procent med bråk, åk 8 Procent betyder hundradel, men man kan också säga en av hundra. Ni ska kunna omvandla mellan bråkform, decimalform och procentform. Nedan kan ni se några omvandlingar. Bråkform

Läs mer

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet.

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. Författare: Nils Rosing 2014 Kapitel 1 : Ljudet Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. -Vad har hänt? undrade Felix.

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja! ÖNSKE BOKEN Önske boken Nu ska ni få höra om när jag var 13 år, 9 månader, 5 dar 3 timmar och 17 sekunder. Jag bodde i Stockholm med min familj. Jag hade två syskon dom heter Erik och Amanda. Min mamma

Läs mer

Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! Skola: PIRLS 2011. Häfte. Skolverket 106 20 STOCKHOLM IEA, 2011

Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: OBS! Vik och riv försiktigt! Skola: PIRLS 2011. Häfte. Skolverket 106 20 STOCKHOLM IEA, 2011 m Skol ID: Klass ID: Elev ID: Kontrollnr: i PIRLS 20 Häfte OBS! Vik och riv försiktigt! Skola: Elev: RKlass: Skolverket 06 20 STOKHOLM IE, 20 h n nvisningar I det här häftet ska du läsa berättelser eller

Läs mer

My Language a g Biography

My Language a g Biography Min i n språkbiografip r å k b i o g r a f i My Language a g Biography Europeisk språkportfolio: bemyndigad version Nr. 60.2004 European Language Portfolio: accredited model No. 60.2004 Innehåll / Contents

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

HÄLSOENKÄT ÅK 7/8. Gör så här:

HÄLSOENKÄT ÅK 7/8. Gör så här: HÄLSOENKÄT ÅK 7/8 Frågorna i den här enkäten handlar om din hälsa. Det är bara skolsköterskan och skolläkaren som kan ta del av dina svar när ni går igenom dem vid hälsosamtalet. Genom att svara på frågorna

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer