Introduktion till Tidbokaren

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Introduktion till Tidbokaren"

Transkript

1 Introduktion till Tidbokaren

2 Innehållsförteckning Introduktion... 3 Logga in... 3 Bokningar... 4 Registrera en aktivitet... 4 Ändra, uppdatera eller ta bort aktivitet... 5 Gör en bokning... 5 Administrera bokningar... 7 Medlemmar och statistik... 7 Medlemmar... 7 Statistik... 8 Utseende och struktur... 8 Menysidor... 8 Nyheter... 9 Färger...10 Inställningar...11 Lista/Schema...12 Schemalängd...12 Max antal bokningar per medlem/pass...13 Rubriker och texter...13 Integration...13

3 Introduktion Detta dokument beskriver hur Tidbokaren konfigureras och administreras. Vi hoppas att det ger dig tydlig vägledning till hur Tidbokaren kan hjälpa dig och dina kunder. Du är alltid välkommen att kontakta oss på med frågor. Logga in När du har anmält dig till Tidbokaren får du ett introduktionsmail. I detta mail finns en länk till din tidsbokare, samt dina inloggningsuppgifter. Klicka på länken och logga in med ditt användarnamn och lösenord. Du kommer då till Tidbokarens administrationsverktyg. Detta är den del av Tidbokaren som du ser och arbetar med. Bild 1. Tidbokarens administrationsverktyg Tidbokarens administrationsverktyg består av följande delar: Menysidor: Här kan du lägga till information som du vill kommunicera till dina kunder på separata menysidor i Tidbokaren Nyheter: Här kan du lägga in nyheter som du vill kommunicera till dina kunder via Tidbokaren Bokningar: Här lägger du upp dina aktiviteter och administrerar kundbokningar Statistik: Här hittar du bokningsstatistik Medlemmar: Här kan du administrera och följa upp på de medlemmar som registrerat sig för Tidbokaren Besökslogg: Här ser du hur många som besöker din Tidsbokare samt vad de gör Inställningar: Här kan du ändra på Tidbokarens utseende, funktion och texter För att komma till den del av Tidbokaren som dina kunder kommer att se, bokningssidan, så klickar du på länken [Till hemsidan] i toppen av sidan. Din Tidsbokares bokningssida öppnas i ett nytt fönster.

4 Tidbokaren kan användas som din hemsida eller integreras i en befintlig hemsida. Hur du kan omforma Tidbokaren till att bli din hemsida kan du läsa om i avsnittet Utseende och struktur. Hur du integrerar Tidbokaren i en befintlig hemsida kan du läsa om i avsnittet Integration. Bild 2. Tidbokarens bokningssida Bokningar Registrera en aktivitet För att registrera en aktivitet så går du till administrationsverktyget och klickar på Bokningar i toppmenyn. På nästa sida så klickar du på länken Lägg till aktivitet i vänstermenyn. Följande sida visas: Bild 3. Lägg till aktivitet Välj och skriv i: Dag för aktiviteten

5 Tid för aktiviteten (Från klockslag Till klockslag) Antal platser (Hur många kunder som kan delta i aktiviteten) Bakgrundsfärg i schemat (Med vilken färg aktiviteten visas i schemat) Min. timmar för bokning (Minimum antal timmar till aktiviteten för att kunden skall få lova att boka) Min. timmar för avbokning (Minimum antal timmar till aktiviteten för att kunden skall få lov att avboka) Rubrik (exempelvis Spinning eller Nybörjaryoga ) Information (information om aktiviteten som du vill visa för kunden) Privat information (information om aktiviteten som du vill anteckna för din egen skull visas inte för dina kunder) Klicka därefter på knappen Lägg till. Aktiviteten läggs till i ditt schema och dina kunder kan genast se den. I administrationen kan du när som helst ändra, uppdatera och ta bort aktiviteten. Gå in på Tidbokarens bokningssida och uppdatera sidan (klicka på refresh i browsern eller F5 på tangentbordet). Din aktivitet är nu synlig för dina kunder och de kan göra bokningar. Ändra, uppdatera eller ta bort aktivitet I Tidbokarens administrationsverktyg så klickar du på Bokningar i toppmenyn och därefter på den aktivitet som du vill editera i vänstermenyn. Om du vill ändra aktiviteten så inför du de ändringar som du önskar och klickar därefter på knappen Uppdatera. Om du vill ta bort aktiviteten så klickar du på länken Ta bort aktivitet som finns ovanför knappen Avbryt. Du kan när som helts avbryta editeringen genom att klicka på knappen Avbryt. Gör en bokning När du har upprättat en aktivitet så kan du testa hur Tidbokaren fungerar för dina kunder. För att kunna boka tider måste kunden vara registrerad. Kunden registrerar sig själv den första gången som han/hon bokar tid och behöver sedan inte göra det fler gånger. För att se hur det fungera, gå in i Tidbokarens bokningssida. Klicka på länken Bli medlem i toppmenyn.

6 Bild 4. Bli medlem Fyll i dina uppgifter och klicka på knappen Skicka. Du får nu ett aktiveringsmail till sin mailbox Detta är en säkerhetsrutin som förhindrar sabotage mot din Tidsbokare. Öppna mailet och klicka på aktiveringslänken. Ett nytt fönster öppnas med information om att du nu är registrerad användare. Logga på som kund med din mail och ditt lösenord (uppe i högra hörnan). Du kan nu boka plats på aktiviteter genom att klicka på länken Boka tid i toppmenyn. Bild 5. Boka tid Välj en aktivitet i schemat och klicka på länken Boka. Du kommer till en sida där aktiviteten presenteras Klicka på knappen Fortsätt. Bekräfta slutligen bokningen genom att klicka på knappen Boka. Du har nu bokat en tid.

7 Kunder kan få en översikt över sina bokningar genom att klicka på länken Mina bokningar uppe i sidans högra hörna. Där har kunden även möjlighet att göra avbokningar. Administrera bokningar Bokningar ser du i Tidbokarens administrations verktyg. Du klickar på Bokningar i toppmenyn och kan nu se vilka aktiviteter som du har registrerat i vänstermenyn. Efter varje aktivitet finns en parentes med två tal (XX/YY), där XX står för antalet gjorda bokningar och YY för totalt antal platser på aktiviteten. För att se vem som har bokat plats och för att redigera bokningar så klickar du på aktuell aktivitet i vänstermenyn. Bild 6. Administration av bokningar Du får nu en detaljerad översikt över vem som har bokat tid på aktiviteten, längst ned på sidan. Till höger om varje bokning finns länkarna Ändra och Ta bort som kan användas vi redigering av bokningar. Medlemmar och statistik Medlemmar I Tidbokarens administrationsverktyg så kan du enkelt få en översikt över registrerade medlemmar och statistik. Klicka på länken Medlemmar i toppmenyn för att se dina registrerade medlemmar.

8 Bild 7. Medlemsregister I medlemsregistret kan du redigera information för enskilda medlemmar genom att klicka på länken Editera till höger om en medlem. Du kan sortera medlemmar och skapa medlemslistor med olika urvalskriterier. Du kan göra ett urval genom att välja begynnelsebokstav, välja förkryssade eller genom en fritextsökning. Om du vill skapa en adresslista för urvalet så klickar du på knappen Skapa adresslista för urvalet i toppen av sidan. Statistik Statistik hittar du genom att klicka på länken Statistik i toppmenyn. Här kan du se antal bokningar under en viss tidsperiod och/eller för en viss person. För att se hur många som surfar in på Tidbokaren och vad de gör, så kan du klicka på länken Besökslogg i toppmenyn. I vänstermenyn presenteras efter varje datum hur många unika användare som har varit inne på din Tidsbokare samt hur många sidor de har tittat på. Mer detaljerad information får du genom att klicka på ett datum i vänstermenyn. Utseende och struktur Menysidor Tidbokaren kan användas till mycket mer än bara tidsbokning. Den kan byggas ut till att vara hela din hemsida genom att lägga till Menysidor. En menysida är en sida i toppmenyn av din Tidsbokare. Du lägger till en ny menysida genom att klicka på länken Menysidor i administrationsverktyget. Klicka därefter på länken Lägg till informationssida i vänstermenyn. Skriv in sidans namn (exempelvis Hem eller Om oss ) och klicka därefter på knappen Lägg till informationssida. Följande sida visas:

9 Bild 8. Skapa ny menysida Skriv in önskad text och lägg till eventuella bilder. En detaljerad beskrivning för hur du lägger till bilder finns på sidan Menysidor i administrationsverktyget. Markera därefter Publicera sida i toppen av sidan och klicka på knappen Uppdatera sida. Du kan nu se att du har fått en ny sida i Tidbokaren (i detta exempel Hem ). Bild 9. Ny menysida som heter Hem Du kan när som helst ändra på en sidas innehåll och ändringarna publiceras så snart du klickar på knappen Uppdatera sida. Om du vill ändra på ordningen som sidorna presenteras i din toppmeny, så klickar du på pilarna i administrationsverktygets vänstermeny. Nyheter Nyheter presenteras på den högra sidan av Tidbokaren.

10 Bild 10. Nyheter En nyhet är en kortare text som du vill presentera för din kund. Du lägger till en nyhet genom att klicka på länken Nyheter i administrationsverktygets toppmeny. Därefter klickar du på Lägg till nyhet i vänstermenyn och får upp följande sida: Bild 11. Skapa nyhet Efter att ha skrivit in din text så klickar du på knappen Lägg till nyhet och nyheten är därmed publicerad. Du kan ändra på nyheternas individuella ordning genom att klicka på pilarna i administrationsverktygets vänstermeny. Du kan när som helst ändra på en nyhet genom att klicka på nyheten i administrationsverktygets vänstermeny, införa ändringar och därefter klicka på knappen Uppdatera. Färger Du kan enkelt ändra din Tidsbokares färgsättning. Detta gör du genom att klicka på länken Inställningar i toppmenyn och därefter på länken Färger och utseende i vänstermenyn. Följande sida visas (färgkartan får du fram genom att klicka på den lilla paletten till höger om varje färg):

11 Bild 11. Ändra färg och utseende Du kan ändra på samtliga sidans färger och publicerar ändringarna genom att klicka på knappen Uppdatera. På denna sida kan du även ändra Tidbokarens rubrik. Efter att ha ändrat färger kan Tidbokaren se ut som nedan: Bild 12. Tidbokaren med ny rubrik och färgsättning Inställningar Tidbokaren är mycket flexibel och du kan ändra både utseende, funktionalitet och texter under menypunkten Inställningar i administrationsverktyget. Nedan följer en beskrivning av de viktigaste ändringsmöjligheterna.

12 Lista/Schema Det är möjligt att presentera sina aktiviteter i antingen en lista eller i ett schema. Du ändrar denna inställning i administrationsverktyget genom att klicka på länken Bokning allmänt i vänstermenyn under menypunkten Inställningar. Nedan ser du skillnaden mellan lista/schema presentation. Bild 13. Schema presentation Bild 14. Lista presentation Schemalängd Under menypunkten Inställningar och länken Bokning allmänt kan du ändra schemats längd. Detta innebär att du ändrar antalet veckor som dina kunder ser i Tidbokaren. Du gör detta genom att skriva i antalet veckor i fältet Visa antal veckor och sedan klicka på knappen Uppdatera

13 Max antal bokningar per medlem/pass Du kan tillåta en medlem att boka tid för X antal andra medlemmar. Detta gör du genom att ange ett tal i fältet Max antal bokningar per medlem/pass på samma sida som ovan. Om du anger talet 2 i fältet så kan en kund boka in sig själv plus en annan medlem på ett pass. Kunden gör detta genom att uppge den andra medlemmens nummer. Rubriker och texter Du kan ändra samtliga Tidbokarens texter, såsom Rubriker och Knappar. Detta gör du under menypunkten Inställningar och länken Strängar. Ändra de texter du önskar och klicka därefter på knappen Uppdatera. Integration Du har flera möjligheter att styra över hur du vill visa Tidbokaren för dina kunder 1. Rekommenderad Du använder Tidbokaren som en fristående hemsida under egen domän tex Du kan köpa domän via oss. Vill du ha en adress som slutar på tidbokaren.se t.ex. så ingår det i priset. 2. Genom en så kallad hyperlänk Du får en liten kod motsvarande den här nedanför som du klistrar in på din befintliga hemsida: <a href= > > Klicka här för att komma till Tidbokaren! </a> Tidbokaren öppnas då i ett eget fönster, du kan välja om den ska öppnas i ett nytt fönster eller i samma fönster som man befinner sig i. 3. Genom en så kallad iframe Du får en liten kod motsvarande den här nedanför som du klistrar in på din befintliga hemsida: <iframe frameborder="0" style="width: 1200px; height: 2000px;" src=" "> </iframe> Genom att använda iframe kan Tidbokaren bäddas in var som helst på din befintliga sida.

Manual E-butiken Innehåll:

Manual E-butiken Innehåll: Manual E-butiken Innehåll: Allmänt... 2 Logga in... 2 Översikt... 2 Kategorisera produkter... 3 Lägg till en produkt... 4 Lägg till produktbilder... 5 Ändra en produkt... 5 Skapa menysidor... 6 Ladda upp

Läs mer

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats

Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Lathund Projektledare Jönköpingsprojektplats Linda Höglund Pulsen Application AB 1 Innehållsförteckning Logga in på projektkontoret... 3 Startsida Projektkontoret... 4 Funktioner på projektkontorets startsida...

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Välkommen till edwise - Elev

Välkommen till edwise - Elev Välkommen till edwise - Elev 2011 Tieto Corporation Inloggning Skriv www.edwise.se i webbläsarens adressfönster. Ditt användarnamn samt lösenord får du av edwiseansvarige på skolan. Har du haft ett konto

Läs mer

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Administrera din butik 2. 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4. 3 Butiksinställningar 8

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Administrera din butik 2. 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4. 3 Butiksinställningar 8 INNEHÅLL 30 juni 2015 INNEHÅLL 1 Administrera din butik 2 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4 3 Butiksinställningar 8 i Nordisk e-handel Lathund Nordisk e-handel AB INNEHÅLL 30 juni 2015 sv 1 Nordisk

Läs mer

Anvisningar om etwinning-platsen

Anvisningar om etwinning-platsen Välkommen Anvisningar om etwinning-platsen Den här vägledningen har gjorts för Läraradministratörer som är nya på etwinning-platsen. Den är till hjälp för dig att: - Få tillgång din etwinning-plats - Redigera

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för

Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för Hej och välkommen till en kort presentation av SchemaKoll. I den här presentationen kommer du att bli guidad genom alla olika delar av SchemaKoll för att du ska känna dig säker när du själv börjar arbeta

Läs mer

Lathund för Lindesbergs Tennisklubbs bokningssystem. www.bokatennis.nu/lindesberg

Lathund för Lindesbergs Tennisklubbs bokningssystem. www.bokatennis.nu/lindesberg Lathund för Lindesbergs Tennisklubbs bokningssystem www.bokatennis.nu/lindesberg Innehållsförteckning Allmänt... 4 Spelkonto... 4 Bokningssystemet... 4 Registrering... 4 Bokning av tennistid... 4 Avbokning

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

KOM-IGÅNG-GUIDE. Kom igång och redigera din hemsida! SmelinkWeb4 editor 2

KOM-IGÅNG-GUIDE. Kom igång och redigera din hemsida! SmelinkWeb4 editor 2 KOM-IGÅNG-GUIDE Kom igång och redigera din hemsida! SmelinkWeb4 editor 2 Smelink.se l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Uppdaterad: 121019 Del 1 Logga in Välkommen att ta

Läs mer

Lathund Projektmedlem Jönköpingsprojektplats

Lathund Projektmedlem Jönköpingsprojektplats Lathund Projektmedlem Jönköpingsprojektplats Linda Höglund Pulsen Application AB 1 Innehållsförteckning Logga in på projektkontoret... 3 Startsida Projektkontoret... 4 Funktioner på projektkontorets startsida...

Läs mer

Så fungerar Diskutera i Ping Pong

Så fungerar Diskutera i Ping Pong Dokumentnamn lathund_diskussionsforum Datum Sida 21 juli 2011 1 / 5 Så fungerar Diskutera i Ping Pong Diskutera är aktivitetens forum för kommunikation mellan flera personer i utvalda grupper. Kommunikationen

Läs mer

www.sj.se Internetbeställare - företag

www.sj.se Internetbeställare - företag www.sj.se Internetbeställare - företag www.sj.se Här klickar du för att logga in. 2 Logga in Reseansvarig - för dig som beställer åt andra. 3 Inloggad Överst i högra hörnet står ditt namn och vilket avtal

Läs mer

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Till dig som är ledare i Friluftsfrämjandet Lund. Framför dig har du en manual som sats samman för att göra det enkelt att komma

Läs mer

Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning

Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning Välkommen att boka kursmoment på Skillebyholms deltidsutbildning Gå först till sidan: http://www.skillebyholm.com/utbildning-kurser/deltid/deltid-ansok-online-tillkursmoment/ Kontrollera sedan om du är

Läs mer

Välkommen till PictureMyLife!

Välkommen till PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder Välkommen till PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd Roligt att du vill bli prenumerant på PictureMyLife! Du kan nu använda våra bildbaserade

Läs mer

Time Care Pool Vikarie

Time Care Pool Vikarie Time Care Pool Vikarie Logga in Gå in direkt på http://timepool.tierp.se eller via www.tierp.se och klicka på länken Logga in som finns längst ned på höger sida. Här klickar du på länken till Time Care

Läs mer

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog!

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog! Västerviks Flygklubb Utfärdare Berth Arbman Dokumentnamn Sida Lathund, myweblog 1 (8) Datum Utgåva 1 Välkommen till bokningssystemet myweblog! 1 Vad är myweblog? 2 Logga in myweblog består av två delar:

Läs mer

Hembokat Kom igång guide

Hembokat Kom igång guide Hembokat Kom igång guide Introduktion till er nya brf-hemsida... 2 För användaren... 3 Starta ditt konto... 3 Logga in... 3 Byt lösenord... 4 Anslagstavlan... 5 Bokningskalendern... 6 För styrelsen...

Läs mer

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION]

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] 2014 HSK Fotboll Anna Nerlich [ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] Detta dokument hjälper hemsideansvarig att skapa innehåll till lagets lagsida på hskfotboll.se. Version 1.1 2014-04-25 Om hur

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på www.arvsfonden.se Innan du kan börja arbeta med er projektsida

Läs mer

GUIDE TILL ANVÄNDARHANTERINGEN

GUIDE TILL ANVÄNDARHANTERINGEN Sida 1 av 9 Version: 1 (EL) GUIDE TILL ANVÄNDARHANTERINGEN Användarhanteringen sker i ett verktyg som heter Användaradmin och man kan också göra en del saker direkt på intranätet. I användarhanteringen

Läs mer

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA För coacher, lagföräldrar och informationsansvariga Denna manual är väldigt kortfattad och går bara igenom det mest elementära. För mer information hänvisar vi

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer

Välkomna till Kulturdirekts nya hemsida! Introduktion

Välkomna till Kulturdirekts nya hemsida! Introduktion Välkomna till Kulturdirekts nya hemsida! Introduktion Det kommer ett mejl Som medlem i Kulturdirekt skickas användarnamn och lösenord via mejlen till er kontaktperson. Spara det på ett säkert ställe där

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Bosö Båtklubb Schemabokningar (2014-05-27)

Bosö Båtklubb Schemabokningar (2014-05-27) Bosö Båtklubb Schemabokningar (2014-05-27) Bosö Båtklubb har valt att börja använda systemet BAS-K som administrativt system för sin hantering av medlemmar, båtplatser, båtar, vaktbokningar etc. System

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Saltsjöbadens Båtklubb manual för vakt- och stugbokning

Saltsjöbadens Båtklubb manual för vakt- och stugbokning Saltsjöbadens Båtklubb manual för vakt- och stugbokning Saltsjöbadens Båtklubb har valt att börja använda systemet BAS-K som administrativt system för sin hantering av medlemmar, båtplatser, båtar, vakt-

Läs mer

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Uppdaterad 2011-03-09 Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas

Läs mer

Komma igång med Learnify - snabbmanual

Komma igång med Learnify - snabbmanual Komma igång med Learnify - snabbmanual Välkomna till Learnifys snabbmanual. Här ger vi dig en snabbgenomgång eller påminnelse om våra viktigaste och mest använda tjänster och verktyg. På vår hemsida www.learnify.se

Läs mer

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2013-04-15 Lathund Klubbmedlem 1 1 FUNKTIONER Din förenings IdrottOnline sida är portalen för medlemmarna där du kan hitta information om vad som händer i din förening. Med ditt personliga

Läs mer

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife!

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder TESTPILOT Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd. Kul att du vill vara med och testa den första

Läs mer

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR Dexter Grundfunktioner Handledning för lärare 2006-10-05/BR IST, International Software Trading, Arabygatan 82, 352 46 VÄXJÖ, 0470-70 71 00, www.ist.biz Inloggning i Dexter Vi skall nu följa Karin Kronkvist,

Läs mer

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION]

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] 2015 HSK Fotboll Anna Nerlich [ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] Detta dokument hjälper hemsideansvarig att skapa innehåll till lagets lagsida på hskfotboll.se. Version 1.2 2015-02-15 Om hur

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Komma igång med Learnify - snabbmanual

Komma igång med Learnify - snabbmanual Komma igång med Learnify - snabbmanual Välkomna till Learnifys snabbmanual. Här ger vi dig en snabbgenomgång eller påminnelse om våra viktigaste och mest använda tjänster och verktyg. På vår hemsida www.learnify.se

Läs mer

Uppdatering av distrikts- och klubbsidor

Uppdatering av distrikts- och klubbsidor Uppdatering av distrikts- och klubbsidor Nytt Möte Ny Sida Ny Medlem se separat handledning E-postmeddelanden se separat handledning Annika Ahlqvist 2017-07-22 Uppdaterad 2017-07-30 För att kunna uppdatera

Läs mer

KOM IGÅNG MED DIN E-HANDEL! LATHUND 1.2

KOM IGÅNG MED DIN E-HANDEL! LATHUND 1.2 KOM IGÅNG MED DIN E-HANDEL! LATHUND 1.2 Innehåll 1, 2,3 och du är igång med din egen e-handel: Steg 1 Logga in din butiksadministration Steg 2 Lägg in dina första varor Steg 3 Butiksinställningar Kontakta

Läs mer

Version 2.3 2014-07-02

Version 2.3 2014-07-02 Version 2.3 2014-07-02 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 13 Lathund Elektronisk fakturahantering 2014-11-01 Sidan 2 av 13 1 Introduktion... 3 2 Logga in... 4 2.1 Glömt lösenord... 5 3 Mina fakturor... 6 3.1 Status... 6 3.2 Sortera och selektera...

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Kultur- och fritidskontoret LATHUND Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Lokalbokningar På kommunens hemsida kan man titta på bokningar, skicka bokningsförfrågningar och få information om lokaler

Läs mer

Joel Sundberg 2012-02-27

Joel Sundberg 2012-02-27 CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Manual för civil.se En guide för webbansvariga Joel Sundberg 2012-02-27 Uppdaterad 2014-05-16 Malin Håkansson INNEHÅLL Förberedelser... 3 Hitta på civil.se... 3 Användare... 3 Uppdatera

Läs mer

2. Klicka på Onlinebokningen. 3. Välj grupp och grupp. Du kopplas in på onlinebokningen i ett EGET FÖNSTER.

2. Klicka på Onlinebokningen. 3. Välj grupp och grupp. Du kopplas in på onlinebokningen i ett EGET FÖNSTER. Så här bokar jag online - Steg för Steg Tips. Denna instruktions öppnas i ett eget fönster så du kan fortsätta din onlinebokning samtidigt som detta fönster är öppet Sida 1 av 7 OBS Du kan bara göra en

Läs mer

Kom igång och redigera din hemsida!

Kom igång och redigera din hemsida! Kom igång och redigera din hemsida Smelink WEB l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Senast uppdaterad: 100915 Del 1 Logga in Välkommen att ta del av vårt uppdateringsverktyg,

Läs mer

Kom igång och redigera din hemsida!

Kom igång och redigera din hemsida! Kom igång och redigera din hemsida Smelink WEB l Storgatan 14 l 352 31 Växjö l support@smelink.se l www.smelink.se Senast uppdaterad: 120918 Del 1 Logga in Välkommen att ta del av vårt uppdateringsverktyg,

Läs mer

Handledning för redigering av lagsidor.

Handledning för redigering av lagsidor. Handledning för redigering av lagsidor. Hela sidan redigeras online vilket innebär att man sitter uppkopplad mot en server och utför sina kommandon. Kör igång webbläsaren och skriv in adressen: http://www.ronn.se/itw/

Läs mer

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet IdrottOnline Förbund Administrera behörighet Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

1 Starta Internet Explorer och surfa till www.bokadinfrisor.nu/login. Ange användarnamn och lösenord för att logga in i bokningssystemet.

1 Starta Internet Explorer och surfa till www.bokadinfrisor.nu/login. Ange användarnamn och lösenord för att logga in i bokningssystemet. Innehållsförteckning Snabbstart... 1 Kom igång med bokningssystemet.... 2 Innan Du börjar... 2 Logga in i systemet.... 2 System menyn... 2 Start... 3 Inställningar... 3 Behandlingar... 3 Schema... 4 Bokningar...

Läs mer

1 Administrarör ETL MIR

1 Administrarör ETL MIR Administrarör är en Webb baserad lösning för att kunna fylla i och skicka rapporter från vilken ansluten produkt som helst, dator, surfplatta eller mobil. Focus på utvecklingen ligger i ett enkelt, snabbt

Läs mer

Utbildningssto d. Tilla ggshandbok fo r administrato rer

Utbildningssto d. Tilla ggshandbok fo r administrato rer Utbildningssto d Tilla ggshandbok fo r administrato rer OBS. Bilderna i detta dokument kan skilja sig i vissa delar mot verkligheten men principen gäller. 2015-05-08 1 (14) Innehållsförteckning Användarunderhåll...

Läs mer

Nyheterna i Visma Tendsign 4.0

Nyheterna i Visma Tendsign 4.0 Användarmanual Nyheterna i Visma Tendsign 4.0 Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning 1. Visma TendSign 4.0... 2 2. Grafiskt

Läs mer

Inställningar för Opus e-tidbok

Inställningar för Opus e-tidbok Inställningar för Opus e-tidbok Sida 1 av 11 Innehåll Inställningar i Opus Dental för E-tidbok... 4 1. Schemaläggning... 4 2. Skapa Preblock för e-tidbok... 4 3. Skapa Bokningsmallar för e-tidbok... 5

Läs mer

Daniel Clarhed 2006-06-22

Daniel Clarhed 2006-06-22 Avdelningen för Byggnadsmekanik Daniel Clarhed PM för Byggnadsmekaniks nya hemsida 2006-06-22 Byggnadsmekaniks nya hemsida I juli kommer Byggnadsmekanik få en ny hemsida, stöpt i det LTH-gemensamma utseendet.

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Använda Bildgalleriet För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Logga in För att skapa och administrera album för galleriet ska du logga in. Användarnamn är användarens

Läs mer

Administrera projekt på arvsfonden.se

Administrera projekt på arvsfonden.se Manual för projektansvariga på arvsfonden.se 20140611, ver2. Administrera projekt på arvsfonden.se Den här manualen vänder sig till dig som är projektledare eller projektadministratör för ett projekt på

Läs mer

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B.

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. Al-Salamah skolan Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. HT - 2011 2 Välkommen till manualen för vårdnadshavare i InfoMentor P.O.D.B. Detta är en manual som skall hjälpa dig som vårdnadshavare att använda

Läs mer

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg.

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg. Guide: Etiketter i Blogspot Hej! Denna guide kommer att visa hur man kan använda Etiketter i sin blogg för att sortera sina inlägg. För alla dina inlägg handlar ju inte om samma sak, eller hur? Ett exempel

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Boka på www.taxibil.se med Konto

Boka på www.taxibil.se med Konto Boka på www.taxibil.se med Konto Logga in Sidan 02 Boka Sidan 03-04 Fakturareferens Sidan 04 Kostnadsställe Sidan 04 Fakturainfo Sidan 05 Boka returresa Sidan 06 Bokningslista Sidan 06-08 Avboka Sidan

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Version 2.0 2014-02-14

Version 2.0 2014-02-14 Version 2.0 2014-02-14 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo

Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo Denna guide förklarar hur du skapar en publik kurshemsida i Mondo. En publik kurshemsida i Mondo är i princip inget mer än en vanlig Mondosajt med undantaget

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS FÖR WORDPRESS Surfa in på http://klubb.seko.se/< din sida >/wp-admin/ vet du inte vad < din sida > är kan du logga in direkt på http://klubb.seko.se/wp-admin 3. Fyll i ert användarnamn 3. Fyll även i ert

Läs mer

Webbinställningar. Opus Online Client (version 1.1.0.2) Sida 1 av 12

Webbinställningar. Opus Online Client (version 1.1.0.2) Sida 1 av 12 Webbinställningar Opus Online Client (version 1.1.0.2) Sida 1 av 12 Innehåll Opus Online Client... 3 Web konfiguration... 3 Kliniker... 3 Behandlare... 4 Skapa underdomän... 5 Flexibilitet... 6 Media...

Läs mer

Visit Connect. Inför mässan

Visit Connect. Inför mässan Visit Connect Visit Connect är ett system för att, med hjälp av smartphones och läsplattor med ios eller Android, enkelt kunna samla in kontaktuppgifter om besökare under en mässa. Detta kräver ett par

Läs mer

Inställningar för Opus e-tidbok

Inställningar för Opus e-tidbok Inställningar för Opus e-tidbok Sida 1 av 16 Innehåll Inställningar i Opus Dental för E-tidbok... 4 1. Schemaläggning... 4 2. Skapa Preblock för e-tidbok... 4 3. Skapa Bokningsmallar för e-tidbok... 5

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

SKOLOMBUD INSTRUKTIONER & REGLER

SKOLOMBUD INSTRUKTIONER & REGLER SKOLOMBUD INSTRUKTIONER & REGLER 2011 Innehåll Att bli skolombud sida 3 Regler sida 3 Logga in som skolombud sida 4 Borttappade kunduppgifter sida 4 Boka biljetter sida 5 Hämta/skicka/betala biljetter

Läs mer

Webbapplikation för extern uppdatering

Webbapplikation för extern uppdatering SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTINGS ADRESS- OCH MEDLEMSREGISTER Webbapplikation för extern uppdatering ANVÄNDARMANUAL Ansvarig för innehåll Karl Johansson, Avdelningen för administration Tel.: 08-452 74 92

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line

First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line Elisabeth Banemark, Pedagogiskt center, Kristianstad 08-07-05 Innehållsförteckning Logga in Användarnamn och Lösenord...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Version

Version 2 Inloggning i Viltdata För att registrera eller administrera uppgifter i viltdata, navigera till webbplatsen www.viltdata.se På startsidan finns allmän information och nyheter samt kontaktuppgifter till

Läs mer

Handledning till Naturskyddsföreningens medlemsregister för kretsar och länsförbund

Handledning till Naturskyddsföreningens medlemsregister för kretsar och länsförbund Handledning till Naturskyddsföreningens medlemsregister för kretsar och länsförbund För att underlätta för dig som medlemsansvarig, när du arbetar i kretsens eller länsförbundets medlemsregister, kommer

Läs mer

Manual Mapaz MZ - provtagare

Manual Mapaz MZ - provtagare Manual Mapaz MZ - provtagare Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support. support@mapaz.com, telefon: 08-551 142 01. Maskinkörkortet är framtaget av Trä- och Möbelföretagen (TMF) och Facket för skogs-,

Läs mer

Lathund Google Kalender (i webbläsare)

Lathund Google Kalender (i webbläsare) Lathund Google Kalender (i webbläsare) För att komma till Google Kalender skriver du www.calendar.google.com i webbläsaren. För att logga in skriver du förnamn.efternamn@zonline.se och sedan ditt lösenord.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Backhandsmash gruppspelssystem instruktion

Backhandsmash gruppspelssystem instruktion Backhandsmash gruppspelssystem instruktion Innehåll Schema... 1 Se eget schema... 1 Se någon annans schema... 2 Resultat... 2 Rapportera resultat... 2 Matchtider... 2 Ledigställa bana... 2 Boka bana...

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering...

Läs mer

2012-10-09. Skapa Bufblogg

2012-10-09. Skapa Bufblogg Skapa Bufblogg Vill du skapa en blogg till klassen/avdelningen? Alla anställda inom BUF har möjlighet att skapa blogg på http://bufblogg.kristianstad.se. Elisabeth Banemark, Skoldatateket Sida 1 Innehåll

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Användarmanual Vklass lärplattform (Lärare) Sida 2 av 20 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanualer...

Läs mer

Önska arbetstider- Manual

Önska arbetstider- Manual Önska arbetstider- Medarbetare Manual Version 2015.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass... 4 Snabbinmatning...

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

Så här funkar Föreningsliv

Så här funkar Föreningsliv Så här funkar Föreningsliv Logga in Logga in på den adress du fått skickat till dig via mail. Använd det lösenord och användarnamn som du tilldelats. Kom alltid ihåg att logga ut när du skrivit färdigt,

Läs mer