God jul! Rösta och tävla om resa till Lissabon. Alice Tegnér. Frimärksnyheter 5/2014. Julklappstips på mittuppslaget! Sid 10.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "God jul! Rösta och tävla om resa till Lissabon. Alice Tegnér. Frimärksnyheter 5/2014. Julklappstips på mittuppslaget! Sid 10."

Transkript

1 Frimärksnyheter 5/2014 God jul! UTGIVNINGSDAG: 13 NOVEMBER Alice Tegnér Sid 10 Barnvisans Alice Tegnér jubilerar Rösta och tävla om resa till Lissabon Se sid Julklappstips på mittuppslaget!

2 Jul igen! Så är det dags att summera frimärksåret 2014 med årets sista frimärksnyheter. Parallellt laddar vi för fullt inför julen med allt vad det innebär för oss i Posten. Miljontals julhälsningar och paket ska nå rätt mottagare i rätt tid. Julen är en intensiv och viktig tid för oss, liksom för alla företag som arbetar med handel. Vi har en alltmer viktig roll att se till att varor levereras mellan företag, till butiker eller direkt till kunder i den ökande e-handeln. Ända sedan slutet av 1800-talet är julkorten en viktig del av vårt julfirande. En annan tradition är julmaten. På sidan 6 berättar Lena Kättström Höök, Nordiska museets expert på traditioner kring våra högtider, om julgotterna. Det första pepparkakshuset omnämndes 1883, att det är från ungefär samma tid som julkorten var mer av en händelse när vi beslutade att några av julens gotter får pryda årets julfrimärken. En annan tradition, oavsett årstid, är att läsa sagor och sjunga visor tillsammans med våra barn. Jag måste erkänna att jag är bättre på att läsa än att sjunga även om också mina döttrar fått lyssna till min falsksång under sina tidiga år. Väldigt många av dessa visor skrevs och tonsattes av Alice Tegnér. I hundra år har vi sjungit om Ekorren som satt i granen, Borgmästar Munthe och många fler av hennes visor. Tänk att de håller än! I år skulle hon ha fyllt 150 år visst är det värt ett frimärke? Med årets sista frimärken följer också våra årsprodukter. Kronan i den juvelen är vår årsbok Svenska Frimärken Berättar. Den har varit min räddning och en mycket uppskattad sådan som present till någon som har allt, vid besök utomlands eller som dopgåva. Ett tips jag gärna delar med mig av! Att julen och slutet på året närmar sig innebär också att det snart är dags för ett nytt år. Även det kommer att innehålla många frimärken som vart och ett på sitt sätt bidrar till att ge en bild av Sverige vår historia, vår samtid och vår framtid. Faktiskt innehåller redan januaris frimärken allt detta. Vänta och se Till dess önskar jag Dig en riktigt God Jul och framför samtidigt ett stort Tack för året som gått. Med vänlig hälsning Britt-Inger Hahne Chef PostNord Frimärken foto: gustav mårtensson omslag: henrik karlsson foto: gustav mårtensson och matton subscription

3 Årssats 2014 bulletin 5/ Specialdesignad mapp 55 ostämplade frimärken 53 motiv Text på svenska och engelska Årssats 2014 Art nr: :50 Årssatsen levereras i hålslagen plastficka som passar till Normalalbum (art nr ) och Exklusivt album (art nr ). Albumen presenteras på sidan 15!

4 4 bulletin 5/2014 Nytt från Kundklubben! Hej! När vi drog igång Kundklubben har poäng saldot utgått från abonnemang och styckeköp av våra frimärken och frimärksprodukter. Nu tar vi Kundklubben till en ny nivå. Nästa gång vi tar ut poängsaldot kommer de av er som varit kunder i mer än 20 år att få extra poäng, och ni som varit kunder mellan 10 och 20 år att få 500 poäng extra! Denna förändring gör vi efter förslag från våra kunder. Det betyder att många av er kommer att flytta upp i en högre förmånsgrupp, och att Bronsgruppen får en nyrekrytering av kunder som i dagsläget inte är klubbmedlemmar. Jag är övertygad om att detta gör att intresset för Kundklubben stiger ännu mer. SILVER ( intjänade poäng under 2014) Du får: poäng extra om du varit kund i 20 år eller mer. 500 poäng extra om du varit kund mellan 10 och 20 år. Förtur på utvalda produkter. VIP-inbjudningar till specialarrangemang. Exklusiv julgåva. GULD ( eller mer intjänade poäng under 2014) Du får: poäng extra om du varit kund i 20 år eller mer. 500 poäng extra om du varit kund mellan 10 och 20 år. Minst ett unikt frimärkerat och stämplat brev per år. Särskilda erbjudanden vid utgivningar och mässor. Förtur på utvalda produkter. VIP-inbjudningar till specialarrangemang. Exklusiv julgåva. Apropå abonnemang. Du vet väl att abonnemang ger dubbla poäng i Kundklubben. Fundera på att börja abonnera eller öppna ytterligare ett abonnemang. Alla våra abonnemang med aktuella årspriser 2014 finns med på sidan 14 i Bulletin. På beställningsblanketten som medföljer denna Bulletin får du reda på ditt poängsaldo för 2014 som det såg ut den 23 september, och kan direkt se hur du ligger till i förhållande till de andra förmånsgrupperna i Kundklubben. BRONS ( intjänade poäng under 2014) Du får: poäng extra om du varit kund i 20 år eller mer. 500 poäng extra om du varit kund mellan 10 och 20 år. Julgåva. Med vänlig hälsning, Anders Kind Klubbvärd Kundklubbsvillkor OBS. Åldergräns 18 år. PostNord Frimärken ingår i PostNord AB, som är person upp gifts ansvarig för kund klubbens dataregister. Har du frågor om behandlingen av person uppgifter kan du kontakta vår Kund service tel , e-post: pf.kundservice@posten.se. Dina person uppgifter kommer att användas för administration av din beställ ning. Uppgifterna kan också komma att användas för marknads- och kundanalyser samt för att lämna erbjudanden till dig från PostNord och PostNords samarbets partners. Dina per son uppgifter finns kvar 1 år efter din senaste beställning, men du kan när som helst begära att de inaktiveras när dina beställningar är avslutade. Vill du veta vad som finns registrerat om dig kan du vända dig till PostNord AB, Personuppgiftsombudet, Stockholm med en skriftlig begäran. Person uppgifterna kan komma att lämnas till ett personuppgifts biträde, dvs. en part som enbart sköter driften av kund klubbens register.

5 Årsboken Svenska Frimärken Berättar 2014 bulletin 5/ Begränsad upplaga Alla frimärksmotiv 2014 monterade och samlade i kapitel Utvalda illustrationer Specialskriven text på svenska och engelska Svenska Frimärken Berättar 2014 Upplaga: ex Art nr: :00

6 6 bulletin 5/2014 Motiven på de speciella julfrimärken som getts ut sedan 1971 har förstås nära anknytning till årets stora högtid, och fungerar på julkorten som en trevlig upptakt till firandet. I årets häfte avbildas fem olika julgotter, några med hundraåriga traditioner, och på rullfrimärket visas glögg. Nordiska museets Lena Kättström Höök berättar om godsakerna. Populära godsaker på julbordet och i granen Lussebullen får som bekant sin gula färg av saffran. Redan på medeltiden var den dyrbara kryddan välkänd inom aristokratin. Premiär för saffran i en svensk kokbok var på 1700-talet. Men först i slutet av 1800-talet, då så många jultraditioner etablerades i vårt land, började bullar och andra bakverk med den gula färgen bli vanliga i svenska hem, och knöts speciellt till julen, säger Lena Kättström Höök. Att förse apelsiner med väldoftande kryddnejlikor är en relativt sen tradition. Kombinationen av kryddnejlikans och apelsinens egen doft uppfattades som uppfriskande och angenäm. Juläpplet som plockades och hölls fräscht inlindat i tidningspapper är en tidig tradition. I den första svenska julgran som dokumenterats, på 1700-talet, hängde bland annat juläpplen från grenarna. Marsipan förekom på högreståndsfamiljernas allmänna festbord under 1600-talet. Marsipanfigurerna var ofta människor i fina kläder, och marsipangrisen kom mycket senare. Socker var dyrt förr i tiden och marsipan fungerade i likhet med saffran som en statusmarkör. Pepparkakan med kryddig smak från ingefära, kanel och kardemumma kunde köpas i de stora städerna redan under 1500-talet, och betraktades då som en lyxvara. De bakades i klostren redan under medeltiden och ansågs bota det mesta. Första gången pepparkakshus nämns i Sverige var Bröderna Grimms saga om Hans och Greta var antagligen inspirationskällan, säger Lena Kättström Höök. Från början fungerade glöggen det kryddade och sockrade uppvärmda vinet som medicin och dracks när som helst på året i hälsobefrämjande syfte. Mot slutet av 1800-talet började glöggen bli vanlig som juldryck i vårt land. foto: peter pegemark Lena Kättström Höök är Nordiska museets expert på traditionerna kring julen och de andra stora högtiderna under året.

7 bulletin 5/ Motivblad Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 13 maj 2015 foto: janne ljungwaldh Glögg Självhäftande rullfrimärke 1 motiv Art nr: :50 Sista försäljningsdag: 31 december 2014 Jul 2014 Julgott Häfte/10 självhäftande frimärken 5 motiv Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 31 december 2014 Förstadagsbrev Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 13 maj 2015 Frimärkets illustratör Molly Bark Uppdragsgivaren och Molly Bark var från början överens om att hon skulle arbeta i sitt vanliga manér, friläggning av föremål mot ljus bakgrund. Därefter valde hon motiv och började skissa. Tre av fem förslag blev godkända direkt, pepparkakshuset, apelsinen och marsipangrisen. Övriga två skisser visade knäck och mandelmussla, men efter diskussioner med Designrådet* bytte Molly Bark dessa motiv mot kanderat äpple och lussebulle. När jag skissar brukar jag utgå från foton jag laddat ned och skrivit ut. Men när jag gör originalbilden ritar jag av en riktig förebild. Det är mycket roligare och blir bättre än att jobba enbart efter foton. Så i det här fallet har jag bakat ett pepparkakshus och lussebullar, preparerat en apelsin med nejlikor och siden band, köpt en marsipangris och kanderat ett äpple. Doften av glögg ger Molly Bark en påtaglig julkänsla. Det är också en av de första doftupplevelserna inför en kommande jul. Hon gjorde skissförslag på två muggar med glögg som godkändes av Designrådet. Jag är nöjd med resultatet, och tycker motiven på julfrimärkena blir fina tillsammans. Om jag ska välja några favoriter får det bli apelsinen och pepparkakshuset, säger hon. Det var ingen slump att Molly Bark valde konstnärsbanan. I släkten finns många illustratörer och konstnärer. Två av hennes morbröder och en moster är konstnärer och hennes mamma förstås, Jane Bark som är en av Sveriges mest kända illustratörer och mångårig medarbetare i Dagens Nyheter. Även brodern John Bark är välkänd som grafisk designer. Molly Bark har masterexamen från Konstfacks linje Industridesign, och examen från en skola för porträttmåleri i London. Under en period var hon porträttmålare på heltid. * Läs om Designrådet i Bulletin 3/2013.

8 8 bulletin 5/2014 Nya maximikort köp både för att spara oc Motiven på maximikorten knyter an till julgott, temat för året

9 bulletin 5/ med julmotiv h för dina julhälsningar! s julfrimärken. Maximikorten har utformats av Carina Länk. Porto till hela världen ingår! Maximikort Jul 2014 Julgott 5 maximikort Art nr: :00

10 10 bulletin 5/2014 Exklusivt för Bulletins läsare skriver formgivaren Eva Wilsson om sitt arbete med frimärkena Alice Tegnér 150 år. Eva Wilsson har klivit fram som en av våra främsta frimärksdesigners, skicklig i att skildra personer och deras gärningar. Vi minns alla succéerna Resa i rymden där hon skildrade astronauten Christer Fuglesangs rymdpromenad och Hockeyhjältar, fartfyllda motiv med fyra världsspelare i rinken. Jag sjöng mig in i formgivningen Många av Alice Tegnérs sånger har blivit så pass kända att de letat sig in i den svenska folksjälen, ja blivit en omistlig del av denna. Ett viktigt skäl till att det blivit så är boken Nu ska vi sjunga som gavs ut 1943 på initiativ av Alice Tegnér. Boken innehåller många av hennes käraste och mest kända barnvisor, men också visor av andra kompositörer. Under de mer än 70 år boken funnits har den totala tryckupplagan passerat två miljoner exemplar. Jag har ofta en sångstund med min dotter Stella, antingen i öppna förskolans regi eller på något museum. Alice Tegnérs visor är en så självklar del av repertoaren från allra första början. När jag fick uppdraget från PostNord Frimärken att utforma jubileumsfrimärkena var Stella och jag mitt inne i ett intensivt sjungande, och man kan säga att jag sjöng mig in i formgivningsarbetet. Uppdraget var att skildra Alice Tegnérs gärning, och som vanligt är det en utmaning att göra en sammanfattning av ett helt liv på ett eller två frimärken. Denna gång hade jag också marginalen runt frimärkena att spela med. Boken Nu ska vi sjunga, dess profilfärg och typografi går igen i frimärkena. Innehållsligt valde jag att med hjälp av Elsa Beskows välkända illustrationer till Alice Tegnérs verk forma layouten som ett festtåg där figurer från visorna uppvaktar och hyllar henne. Ta en titt på blocket. Hyllningen börjar i naturen längst upp till vänster med Ekorrn satt i granen, fortsätt motsols så hittar du Mors lilla Olle, Sov du lilla videung, Bä, bä vita lamm och Blåsippan uti backarna står. Längs Alice Tegnérs armar vandrar barn med blommor i händerna upp på flygeln, och uppvaktningen avslutas på högra frimärket med ringdans på ängen. Att ha med en bild av Alice Tegnér var ett krav i PostNords uppdrag, och frimärket till vänster pryds av ett porträtt kompletterat med hennes namnteckning. Porträttet är fantastiskt fint graverat av Lars Sjööblom, som också graverat konturer och andra detaljer i figurer och illustrationer i hyllningståget. Eva Wilsson foto: staffan wilsson Nu ska vi sjunga. Eva Wilsson och dottern Stella, med andranamnet Alice, sjunger gärna visor ur den klassiska visboken Nu ska vi sjunga som gavs ut på initiativ av Alice Tegnér. "Bä bä vita lamm" är Stellas favorit.

11 bulletin 5/ Förstadagsbrev Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 13 maj 2015 Motivblad Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 13 maj 2015 Alice Tegnér 150 år Miniark (block)/2 frimärken 2 motiv Art nr: :00 Välkänd för sina barnvisor Alice Tegnér ( ) komponerade en rad klassiska barnvisor som Bä, bä vita lamm, Mors lilla Olle och Ekorrn satt i granen. De flesta visorna kom till när hon verkade som musiklärare och organist i Djursholm strax norr om Stockholm, där hon bodde under ett par decennier kring sekelskiftet Barnvisorna ingår i Sjung med oss mamma som utkom i nio häften mellan åren 1892 till Grunden för denna sångskatt var de sagor Alice Tegnér berättade för sina söner. Den mycket spridda sångboken Nu ska vi sjunga, med illustrationer av Elsa Beskow, utkom 1943 på Alice Tegnérs initiativ. Hennes komponerande innefattar också piano- och violinkompositioner samt körverk. Bland inspirationskällorna till kompositionerna finns både folkmusik och konstmusik, som Mendelssohn och Schumann. Källa: Nationalencyklopedien

12 12 bulletin 5/2014 Utgivningssats 13 november 2014 Utgivningssats 13 november blad Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 13 maj 2015 Stämplad utgivningssats 13 november blad Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 13 maj 2015 Motivbladssats 13 november 2014 Motivbladssatsen innehåller utgivningens 2 motivblad. Motivbladssats 13 november 2014 Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 13 maj 2015

13 bulletin 5/ Fyra nya utställningskort Varje årskollektion utställningskort har ett gemensamt motivtema. I år är temat bakverk från de länder där utställningarna genomförs. På framsidan finns frimärket Kakor på fat stämplat med en specialstämpel. Sindelfingen Motiv: Brezel. Plats: Sindelfingen, Tyskland Tid: oktober Salon d Automne Motiv: Macarons. Plats: Paris, Frankrike Tid: 7 9 november Frederiksberg Motiv: Kransekage. Plats: Frederiksberg, Danmark Tid: november Nordia 2014 Motiv: Fyrstekake. Plats: Oslo, Norge Tid: november Kalendariet Aktuella och kommande evenemang, utställningar och mässor. Följ denna länkserie så hittar du kalendariet: Posten.se/Privat/Om frimärken/ Samla och använd/kalendarium Köp Årssats utställningskort! T BAL AP M S SUM Årssats utställningskort 2014 Antal kort: 7 E Art nr: X :00 E R S H OW T S T SW SW EN PO Komplett sats med årets utställningskort ED S på temat bakverk. EDE N PO BALTEX 2014 MALMÖ, SWEDEN APS SUMMER SHOW 2014 HARTFORD, USA

14 14 bulletin 5/2014 Childhood stöder Barnrättsbyrån I oktober 2011 öppnade Ersta Diakoni, med stöd från Childhood, Barnrättsbyrån. Det är en verksamhet för alla barn som inte fått sina rättigheter tillgodosedda, oavsett vad de har för problem. Barnrätts byrån är Sveriges första öppna verksamhet som arbetar för barns rättigheter och som kan erbjuda enskilda barn och unga praktisk hjälp, stöd och rådgivning. Barnrättsbyrån vill stärka enskilda barns möjlighet att förstå sina rättigheter och göra sina röster hörda. Målet är att säkerställa barn och ungas rättigheter utifrån barnkonventionen och svensk lag samt att skapa en modell för praktiskt arbete utifrån ett barnrätts perspektiv. Våra abonnemang Efterfrågan på våra produkter och våra abonnemang förändras. Det gör att vi också förändrar i våra erbjudanden. Att abonnera på frimärken och frimärksprodukter är ett säkert och prisvärt sätt att direkt vid lanseringen få del av det du är intresserad av. Dessutom får du ta del av särskilt förmånliga priser och erbjudanden. Du vet väl att abonnemang ger dubbla poängen i Kundklubben! Teckna abonnemang på beställnings blanketten som medföljer denna Bulletin. Faktura medföljer dina försändelser. 10 kr rje från va ll år ti häfte g d o Childho Välgörenhets frimärke 2014 World Childhood Foundation Art nr: :00 Barnrättsbyrån ersätter inte något som redan finns utan är istället ett komplement till de myndigheter och organisationer som redan arbetar med barnfrågor. Det är en verksamhet som förenklar för barnen för så att de inte ska behöva organisera kontakter med myndigheter och organisationer på egen hand. VÅRA ABONNEMANG MED AKTUELLA ÅRSPRISER 2014 Inrikes häfte 465:00 Häften och miniark (block) 615:00 Utgivningssats 563:50 Årssats 576:50 Häftesårssats 645:00 Rullfrimärken 825:00 Motivblad 787:50 Souvenirark 127:00 Markerat häfte 1.605:00 Årsbok 589:00 Maximikort 336:00 Förstadagsbrev 633:50 Stämplad utgivningssats 563:50 Stämplat häfte och miniark (block) 615:00 Stämplat souvenirark 127:00

15 bulletin 5/ Album och albumblad Samla dina utgivnings satser i ett praktiskt album Vykortsalbum Med 50 fasta fickor. Rymmer 100 vykort eller maximikort med storlek upp till 152 x 105 mm. Färg: Blå Art nr: Insticksblad för stora märken, 5 fickor Höjd ficka 50 mm svart, enkelsidig Art nr: Insticksalbum Albumet mäter 230 x 305 mm, har 16 sidor och dubbla mellanläggsblad Art nr: :00 49:00/5 st 99:00 T ET E N DA S T FÅTA L KVAR Insticksalbum med frimärksmotiv Art nr: :00 Plastficka för stora förstadagsbrev, 1 ficka Svart, dubbelsidig Art nr: :00/5 st Detta album är direkt framtaget efter våra kunders önskemål. Här sätter du enkelt in satsbladen som utgivningssatserna levereras i. Snyggt, bekvämt och överskådligt!! Normalalbum Art nr: Exklusivt album Art nr: :00 199:00 Plastficka för stora häften och normalstora förstadagsbrev, 2 fickor Svart, dubbelsidig Art nr: :00/10 st Satsalbum Art nr: :00 Plastficka för häften, 3 fickor Svart, dubbelsidig Art nr: Plastficka för h äften, 4 fickor Svart, dubbelsidig Art nr: :00/5 st 49:00/5 st ial Spec de! dan erbju Plastficka för första dagsbrev Genomskinlig, enkelsidig Art nr: Svart satsalbum med kartongpärm Art nr: Specialpris 19:00/5 st Specialpris 65:00 (tidigare pris 39:00/5 st) (tidigare pris 129:00) Plastficka för häften, 4 fickor Genomskinlig, enkelsidig Art nr: Specialpris 19:00/5 st (tidigare pris 39:00/5 st) Dessa produkter utgår ur sortimentet.

16 16 bulletin 5/2014 Årets bästa julklappar k Årssats 2014 Art nr: :50 Läs mer om årssatsen på sid 3 Svenska Frimärken Berättar 2014 Art nr: :00 Läs mer om årsboken på sid 5

17 bulletin 5/ öper du från PostNord! Häftesårssats 2014 Art nr: :00 Läs mer om årsboken på sid 26

18 18 bulletin 5/2014 Slutförsäljning Förstadagsbrev Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 31 december 2014 Motivblad Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 31 december 2014 Sista n! se chan Maximikort 5 maximikort Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 31 december 2014

19 bulletin 5/ Slutförsäljning Årsbok 2011 Svenska Frimärken Berättar Upplaga: ex Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 17 november 2014 Sista n! se chan Häftesårssats 2011 Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 17 november 2014 Årssats 2011 Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 17 november 2014

20 20 bulletin 5/2014 Slutförsäljning Motivbladssats 17 och 27 mars 2014 Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 12 november 2014 Sista n! se chan Utgivningssats 14 november blad Art nr: Utgivningssats 17 och 27 mars blad Art nr: :00 159:00 Sista försäljningsdag: 12 november 2014 Sista försäljningsdag: 12 november 2014

21 bulletin 5/ Slutförsäljning Förstadagsbrev Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 12 november 2014 Motivblad Art nr: :00 Sista försäljningsdag: 12 november 2014 Sista n! se chan Motivbladssats 14 november 2013 Art nr: :50 Sista försäljningsdag: 12 november 2014

22 22 bulletin 5/2014 Möt Frimärksrådet här be Frimärksrådet är en gruppering med representanter från PostNord samt svenska kulturpersonligheter. Uppdrag: Bedöma förslag på framtida teman för frimärken som inkommit från allmänheten, organisationer och andra intressenter. Förslagen är många, men Frimärksrådet vill gärna ha in fler. Vi i Frimärksrådet vill ha många fler frimärksförslag att ta ställning till, så välkommen med ditt bidrag, säger Britt-Inger Hahne (t v), frimärkschef PostNord Sverige. T h om henne Håkan Ericsson, VD och koncernchef PostNord och ordförande i rådet, Camilla Lundberg, musikproducent, Ebba von Sydow, programledare, Andreas Falkenmark, chef för PostNord Mail & Communication, Jan Gradvall, journalist, Jeppe Wikström, bokförläggare och Stina Olofsdotter, designchef vid PostNord Frimärken Sverige. I Frimärksrådet tas beslut om teman vilka sedan ska omvandlas till bilder som ryms på några kvadratcentimeter och som produceras i miljonupplagor för att vi ska kunna skicka ett kort eller ett brev till varandra från var som helst i Sverige till vart som helst i världen. Mötet går i raskt tempo. Några förslag blir det nej på direkt. Andra idéer har redan genomförts och sorteras bort. Men så dyker guldkornen upp som får diskussionen att ta fart. O, det är en jättebra idé, säger programledaren Ebba von Sydow. Det är ämnena kockar, svensk mat och mångfald som lockar fram repliken. Författaren och populärkulturjournalisten Jan Gradvall håller med om att det är en kombination som ligger i tiden. Man vill ju se någon av våra kockar som tagit svensk matlagning ut i världen på ett frimärke, säger han. Jeppe Wikström, fotograf och förläggare på Max Ströms förlag och som har varit med i rådet sedan 2001, flikar snabbt in: Måste man inte ha med maten i så fall?

23 bulletin 5/ stäms nya frimärksteman Jan Gradvall (t v) argumenterar för kockar och matlagning på frimärken. Ebba von Sydow, Jeppe Wikström, Håkan Ericsson, Britt-Inger Hahne och Camilla Lundberg är beredda med repliker. Jeppe Wikström, fotograf och bokförläggare, som varit med i rådet sedan 2001, flankeras av Ebba von Sydow och Håkan Ericsson, Frimärksrådets ordförande sedan han tillträdde som VD och koncernchef i PostNord Jan Gradvall, årets nya medlem i rådet: Det kan vara utformat på olika sätt, någon kan stå vid ugnsluckan, någon kan ha en tallrik. Andreas Falkenmark, chef för affärsområdet PostNord Mail & Communication, håller med om att mat är hett. Trenden med mat är ju jättestor, det ligger i tiden så in i bänken. Jag tycker att vi ska göra det, säger han. Ebba von Sydow utvecklar sin tanke: Det handlar om den nya svenska maten. Man väljer ut vilka personer som passar. Det blir ett slag för mångfald, med hjälp av mat. Det är bra, säger PostNords koncernchef och VD Håkan Ericsson, mångfalden är viktig för oss och ska gärna framhållas i allt vi gör. Men det återstår en mängd frågor att lösa innan svenska kockar eventuellt kommer att hamna på framtida frimärken. Först ska det undersökas om ämnet passar bildmässigt och i kombination med andra teman, i vilken valör, förpackning och format och tusen andra detaljer som ska vara på plats innan de finns att köpa hos något av PostNords ombud. Både privatpersoner och företagare ska kunna använda frimärket och känna att det passar just dem, säger Britt-Inger Hahne, frimärkschef på PostNord Sverige. Diskussionen böljar vidare. Det ska passa det lilla formatet. Ett förslag om några tecknade barnfavoriter startar en diskussion om illustrationer ur barnböcker. Kanske barnboksbilder från kända verk, kommenterar någon. Jultema? undrar Camilla Lundberg, mångårig kulturjournalist på SVT. Först 2016 vet vi. text: maria marteleur foto: magnus laupa Frimärksrådet vill ha ditt frimärksförslag Skicka ditt förslag till PostNord Frimärken, Kista. Märk brevet eller vykortet med Mitt frimärksförslag. Du kan också gå in på klicka sedan vidare Privat/Om frimärken/föreslå frimärksmotiv. Välkommen med ditt frimärksförslag!

24 24 bulletin 5/2014 Rösta på ditt favoritfrimärke 2014 oc Sport Natur Gör så här Rösta senast den 2/ på eller genom att skicka in ett vykort med frimärkets nummer och din motivering tillsammans med ditt namn och adress till PostNord Frimärken, Årets frimärke, Kista. Tävlingsregler: Tävlingen pågår 25/ / Delta i tävlingen genom att rösta på ett frimärke och motivera varför just det frimärket bör vinna. De motiveringar som juryn anser vara bäst vinner. 1:a pris: en weekendresa för två till Lissabon, värde ca kr. 2-10:e pris: Årsbok 2014, värde 589 kr. Tävlingen är öppen för alla bosatta i Sverige. Anställda i PostNord får inte delta i tävlingen. Förstapriset får endast utnyttjas av en person som fyllt 18 år eller har målsmans tillstånd. Vinsten kan inte bytas mot kontanter och ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Juryn består av Maria Blomberg, Thorsten Sandberg och Evalena Stille från PostNord, beslutet kan inte överklagas. Vinnarna och det vinnande frimärket kommer att presenteras på posten.se/aretsfrimarke den 31/ Tradition

25 bulletin 5/ ch vinn en resa för två till Lissabon Välgörenhet Konst och kultur Bakgrundsbilder: Matton subscription Musik

26 26 bulletin 5/2014 Häftesårssats 2014 Specialdesignad mapp 81 frimärken 43 motiv Text på svenska och engelska Häftesårssats 2014 Art nr: :00 Häftesårssatsen levereras i hålslagen plastficka som passar till Normalalbum (art nr ) och Exklusivt album (art nr ). Albumen presenteras på sidan 15!

27 bulletin 5/ Frimärken från Danmark Fina minnen från 2014 Både årsmappen och årsboken innehåller fina minnen från året I årsmappen får du en helt komplett samling av årets minnesfrimärken, vanliga frimärken och miniark. På köpet får du de utländska frimärkena från årets två gemensamma frimärksutgivningar. En grymtande gris hälsar dig välkommen till den 96 sidor tjocka årsboken, som innehåller alla årets minnesfrimärken och miniark. Fördjupa dig i bakgrundshistoriken om frimärkena och gläds åt de vackra bilderna. Du kan också läsa om konstnärerna på frimärkenas baksida. Katalognr: 14ÅRS DKK 425,00 Katalognr: 14ÅRB DKK 499,00 Produkterna kan endast köpas på Halva priset Du får hela paketet för halva priset när du tecknar abonnemang på årsset med stämplade ark. Alla årets ark med 2 10 minnes frimärken och alla ark med drottning Margrethe ingår i årssetet, som nu endast kostar hälften av normalpriset. Alla årets ark är stämplade med datumstämpel. Beställ ditt abonnemang genom att skicka ett e-postmeddelande till stamps@post.dk eller ring oss på Katalognr: SÅS14 DKK 1 695,00

28 28 bulletin 5/2014 God Jul! sid 6 Alice Tegnér sid 10 ENHET Jul 2014 Julgott Frimärken i häfte Jul 2014 Glögg Frimärke i rulle Jul 2014 Julgott Motivblad Jul 2014 Julgott Förstadagsbrev Jul 2014 Julgott Stämpel till förstadagsbrev Jul 2014 Julgott Maximikort Jul 2014 Julgott Stämpel till maximikort Alice Tegnér 150 år Frimärken i miniark/block Alice Tegnér 150 år Motivblad Alice Tegnér 150 år Förstadagsbrev Alice Tegnér 150 år Stämpel till förstadagsbrev FORMGIVARE (F) OCH GRAVÖR (G) Illustration: Molly Bark Grafisk form: Gustav Mårtensson Illustration: Molly Bark Grafisk form: Gustav Mårtensson Carina Länk FÖRLAGA MOTIV TRYCKTEKNIK MÅTT Molly Bark Pepparkakshus, apelsin, lussebulle, juläpple, marsipangris Offset 26,25 x 26,5 mm Molly Bark Två muggar med glögg Offset 36,6 x 26,5 mm Foto: Anja Callius Bildhuset/TT Pepparkakshus Offset A4 Illustration: Molly Bark Grafisk form: Gustav Mårtensson Molly Bark Polkagrisstång Offset 180 x 125 mm Molly Bark Molly Bark Struva Stämplat 27 mm (diameter) Carina Länk Foton: Tom Merton/Matton och Anja Callius/ Bildhuset/TT Pepparkakshus, apelsin, lussebulle, juläpple, marsipangris, glögg Offset Carina Länk Carina Länk Pepparkakshjärta Stämplat 27 mm (diameter) Eva Wilsson Lars Sjööblom (G) Eva Wilsson Eva Wilsson Eva Wilsson, Illustrationer: Elsa Beskow Foto: Bonnierarkivet/TT Eva Wilsson, Foto: Bonnierarkivet/TT Eva Wilsson, Illustration: Elsa Beskow Alice Tegnér och figurer från hennes barnvisor Alice Tegnér i hemmiljö med bok Eva Wilsson Eva Wilsson Noter till visan Bä, bä, vita lamm Ståltryck och offset Offset A6 105,0 x 75,0 mm (miniark/block) 28,5 x 38,34mm och 38,9 x 29,13 mm (frimärken) A4 Kaffebord med tårtor Offset 180 x 125 mm Stämplat 35,3 x 14,8 mm

29 Lös tipsraden och var med och tävla om fina priser! Du hittar alla svar i denna Bulletin. Först öppnade rätta lösningen belönas med en årsbok Svenska Frimärken berättar :a-10:e pris:e pris är en Triss. bulletin 5/ Tävla och vinn! 1. Hur många motiv finns det i Årssats 2014? 1 53 x Förstapriset i tävlingen Årets Frimärke 2014 är en resa till en europeisk stad. Vilken? 1 Barcelona x Lissabon 2 Madrid 2. Pepparkakshus är ett av motiven på årets julfrimärken. Från vilket år är den första svenska noteringen om pepparkakshus? x Hur många extrapoäng får en medlem i Kundklubben som varit kund i 20 år eller mer? x :a pris 2:a 10:e pris Skriv rätta lösningen på ett vykort tillsammans med ditt namn och din adress, sätt på ett frimärke och skicka till PostNord Frimärken, Kista. Märk vykortet Tävling Bulletin nr 5/2014. Svaret ska ha inkommit senast den 2 december Vinnarna meddelas per post och namnen publiceras i Bulletin nr 2/2015 SPECIALPRIS! Mest kreativa frankering belönas med ett häfte Jul 2014 Julgott Vinnarna i tävlingeni Bulletin 3/2014 1:a pris: May-Britt Jansson, Karlstad. 2:a 10:e pris Gunnar Petersson, Hjälteby, Laila Söderlund, Karlskoga, Arvid Salomonsson, Forsheda, Berndt Georgsson, Hudiksvall, Börje Westlund, Sunne, Ewa Blomqvist, Fågelmara, Bodil Andersson, Västervik, Gun-Britt Wennberg, Uppsala, Eva Målhammar, Ljungsbro. Rätt tipsrad: x2x1 Kjell Andersson, Boden, vann Specialpriset för mest kreativa frankering.

30 30 bulletin 5/2014 Nästa Bulletin I Bulletin 1/2015 som når läsarna omkring i slutet av december presenteras de frimärken som ges ut den 15 januari Svensk popexport Kung Carl XVI Gustaf 2015 Drottning Silvia 2015 Prins Eugen 150 år Posten Open Trophy 2014 Gunnar Dahlvig från Laholm vann årets upplaga av vandringspriset Posten Open Trophy för sin samling Viking Time. Prisutdelare var PostNords frimärkschef Britt-Inger Hahne. foto: ulf nilsson Postmuseums shop Här kan du som är fri märksintresserad handla frimärken och frimärksprodukter och få dem stämplade på ut givningsdagen med utgivningsdagens stämpel. Postmuseum Lilla Nygatan 6 STOCKHOLM Mer information här: Utgivningsaktivitet på Postmuseum den 13 november Välkommen till Postmuseum på utgivnings dagen den 13 november. Mellan klockan 12:00 och 13:30 signerar Molly Bark, illustratör Jul 2014 Eva Wilsson, formgivare Alice Tegnér 150 år Lars Sjööblom, gravör, Alice Tegnér 150 år Öppet även kl. 16:00 19:00 Träffa gravören Lars Sjööblom. Köp nya julfrimärkena och gör egna julkort. Tävla och vinn PostNord Frimärkens årsbok Nu finns vi på Instagram Följ oss på Instagram där vi heter svenskafrimarken Portotabell Brev inrikes Brev utrikes 1:a-klassbrev 1:a-klassbrev Vikt högst (gram) Valörlösa frim. Pris valörfrim. Vikt högst (gram) Europa Utanför Europa 50 1 st 7: :00 14: st 14: :00 30: st 28: :00 60: st 42: :00 90: st 56: :00 170: st 70: :00 250:00 Ekonomibrev (märks med B ) Vikt högst (gram) Valörlösa frim. Pris valörfrim st 6: st 13: st 26: st 39: st 52: st 65:00 TIllägg för skrymmande brev inrikes och utrikes Skrymmandetillägg 14 kr eller två valörlösa frimärken avsedda för 1:a-klassbrev. Som skrymmande räknas brev/rulle med större tjocklek/diameter än 30 mm eller större kortsida än 250 mm (gäller ej brev med tilläggstjänsterna Rek, Värde, Express och Postförskott).

31 bulletin 5/ Handla enkelt och bekvämt! Använd den bifogade svarsblanketten eller ring oss direkt! Telefontider: måndag torsdag 9 16 fredag 9 15 Telefon: Telefon från utlandet: E-post: pf.kundservice@posten.se Adress: Kundservice, Kista Vi vill ha nöjda kunder Om du inte är nöjd med det du köpt från oss, har du returrätt inom 14 dagar. Du kan byta mot något annat eller få pengarna tillbaka. Skriv en rad och berätta varför du skickar tillbaka. Betalningssätt Fakturabetalning: Kredittid 20 dagar och en fakturaavgift på 20 kr tillkommer. Posten förbehåller sig rätten att göra en kredit prövning i varje enskilt fall. Om Posten inte beviljar kredit sker leverans endast mot kortbetalning. *Betalkort: Vi tar Visa och MasterCard. *Autogiro: Kredittid 20 dagar. Har du faktura betalning på ditt kundnummer och vill ändra, tag kontakt med vår Kundservice. Vid återbetalning av eventuellt tillgodo havande tillkommer en administrationsavgift på 40 kr. Om du däremot väljer att få beloppet i frimärken är det avgiftsfritt. * Kontakta Kundservice om du väljer något av dessa betalsätt. Konton i Norden och EU Finland Bank: Handelsbanken Finland Konto: IBAN: FI BIC: HANDFIHH Norge Bank: Handelsbanken Norge Konto: IBAN: NO BIC: HANDNOKK Danmark Bank: Handelsbanken Danmark Konto: IBAN: DK BIC: HANDDKKK EUR (övriga EU-länder) Bank: Handelsbanken Tyskland Konto: , BLZ IBAN: DE BIC: HANDDEFF Dröjsmål med betalningen När betalning dröjer skickar vi en påminnelse på fakturan och lagstadgad påminnelseavgift tillkommer, f n 60 kr. Om betalning inte sker inom ytterligare 10 dagar överlämnar vi vår fordran till inkasso bolag och lagstadgad inkasso avgift tillkommer då. Avgifter Om inte annat överenskommits med Posten tillkommer frakt avgift på 29 kr vid beställning av varor till ett värde under stigande 240 kr. Vid beställning av varor till ett värde av minst 240 kronor utgår ingen fraktavgift. För abonne mang utgår varken fraktavgift eller faktura avgift. Avgift utgår vid styckeköp utöver abonnemanget. Leverans över kr till privatpersoner sänds endast mot kortbetalning (Master Card eller Visa). Ingen fraktavgift utgår. Leveranstider Abonnemang levereras i god tid innan utgivningen. Beställningar från Bulle tin levereras inom två veckor efter utgivningsdag. Övriga beställningar levereras inom två veckor efter det att beställningen är registrerad. Var vänlig kontrollera dina varor vid leverans. Rekommenderade försändelser Leveranser över kr sänds som Rek. Åldersgräns Du måste vara 18 år för att få beställa. Moms Alla priser i Bulletin är inklusive moms. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

32 Köp för 350 kronor eller mer ur denna Bulletin så får du ett set julkort med julfrimärkena 2014 som motiv! En premie per kund. till Premie 0 de 3 50 a t s r fö rna! kunde Erbjudandet gäller privatpersoner och så långt lagret räcker, dock längst till den 15 december Om du köper för 350 kronor eller mer och vill ha premien markerar du det på avsedd plats på beställnings blanketten. Premien skickas separat eller t ill sammans med din Bulletin beställning. Premiens värde är 50 kronor (artikelnummer ) ppsa l k l u J tips! Brevpress Raoul Wallenberg Brevpress Raoul Wallenberg Numrerad upplaga: 300 ex Mått: 85 x 90 x 120 mm Vikt: 580 g Art nr: :00 Väggalmanacka 2015 tolv utvalda frimärksbilder Väggalmanacka 2015 Format: A4 liggande Art nr: :00 Nästa Bulletin kommer i slutet av december Produktion och tryck: Ineko Väggalmanackan illustreras med frimärksbilder och foton som knyter an till de olika frimärkena.

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket

Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Portoguide Priser och tjänster för brev och paket Gäller från 1 januari 2016 Var hittar jag närmaste brevlåda? Här. Skicka Riktiga Vykort Vykort skickade från din smartphone eller dator före kl 16:00 en

Läs mer

Utgivningsdag: 4 Maj 2016

Utgivningsdag: 4 Maj 2016 FRIMÄRKSNYHETER MAJ 2016 Utgivningsdag: 4 Maj 2016 Gamla stan är Stockholms hjärta Strandliv, semester och hälsningar Sid 10 Regnbågsflaggan så självklar på frimärke Sid 12 Nytt frimärke möter e-handelns

Läs mer

Utgivningsdag: 14 Januari 2016

Utgivningsdag: 14 Januari 2016 FRIMÄRKSNYHETER 1/2016 Utgivningsdag: 14 Januari 2016 Naturens palats fyller 100 Tänk grönt uppmanar EUROPA-frimärket Sid x10 Nytt frimärke möter e-handelns behov Sid x14 15 Djur och natur i årets första

Läs mer

FRIMÄRKSNYHETER 2/2016 Utgivningsdag: 17 mars 2016. Mat. Broar. Sid 12. Sid 8

FRIMÄRKSNYHETER 2/2016 Utgivningsdag: 17 mars 2016. Mat. Broar. Sid 12. Sid 8 FRIMÄRKSNYHETER 2/2016 Utgivningsdag: 17 mars 2016 GRATTIS KUNGEN OCH DROTTNINGEN! Mat Sid 12 Broar Sid 8 Brobyggande! Som du har sett, både här i Bulletin och när du mött oss på andra ställen, så blir

Läs mer

2015 2015-01-01 21:41

2015 2015-01-01 21:41 2015 2015-01-01 21:41 VÄLKOMMEN TILL FÖRENINGSTJÄNST I VÄNERSBORG! Föreningstjänst i Vänersborg är ett företag som genom butik och internet säljer idrottspriser, namnskyltar, skyltar, och övrig gravyr

Läs mer

Namnskyltar Yrkesbroscher Pennfickor Systerur Nyckelhållare Skolringar. Välkomna in i webbutiken www.everand.se

Namnskyltar Yrkesbroscher Pennfickor Systerur Nyckelhållare Skolringar. Välkomna in i webbutiken www.everand.se Namnskyltar Yrkesbroscher Pennfickor Systerur Nyckelhållare Skolringar Välkomna in i webbutiken www.everand.se Namnskyltar Hos oss finner ni ett stort utbud av namnskyltar och yrkesbroscher mm. Välj material.

Läs mer

zorngården en oas mitt i mora

zorngården en oas mitt i mora program 2016 zorngården en oas mitt i mora Året runt Att stiga in i Zorngården, makarna Anders och Emma Zorns hem, är som att förflyttas tillbaka i tiden etthundra år. Zorn gården är ett närmast orört

Läs mer

Bulletin. Lill-Babs i Folkets park! Populära turistmål. Geometriska figurer Sid 10. Abonnera mera! Sid 4. Två nya välgörenhetsfrimärken 2012!

Bulletin. Lill-Babs i Folkets park! Populära turistmål. Geometriska figurer Sid 10. Abonnera mera! Sid 4. Två nya välgörenhetsfrimärken 2012! Bulletin Frimärksnyheter från Posten 1/2012 utgivningsdag: 12 JANUARI 2012 Populära turistmål i Sverige Sid 12 Geometriska figurer Sid 10 Abonnera mera! Sid 4 Lill-Babs i Folkets park! Välgörenhet 2012

Läs mer

kaffebröderna HANDBOKEN

kaffebröderna HANDBOKEN kaffebröderna HANDBOKEN VÄLKOMMEN TILL KAFFEBRÖDERNAS INFORMATIONSHANDBOK! Här finner du som kontaktperson allt du behöver veta för en lyckad och rolig försäljning. I handboken går vi igenom: OM VÅRT KAFFE

Läs mer

Pris Bröllopsfotografering 2016

Pris Bröllopsfotografering 2016 Pris Bröllopsfotografering 2016 I alla paket ingår detta: *Rådgivning & planering. Finns möjlighet träffas vi. *Ett X antal högupplösta redigerade bilder på fil som ni själva kan använda till det ni vill,

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

gåvokort GÅVOKORT DÄR DU SJÄLV VÄLJER DIN JULKLAPP. F O R G I F T P E R S O N S P E C I A L

gåvokort GÅVOKORT DÄR DU SJÄLV VÄLJER DIN JULKLAPP. F O R G I F T P E R S O N S P E C I A L S P E C I A L gåvokort G I F T F O R A S P E C I A L A 2014 P E R S O N GÅVOKORT DÄR DU SJÄLV VÄLJER DIN JULKLAPP. stjärna i köket Julen för mig är en kärleksförklaring till det svenska köket. En tid för

Läs mer

Köp- och leveransvillkor KICKS e-handel

Köp- och leveransvillkor KICKS e-handel Köp- och leveransvillkor KICKS e-handel Om KICKS KICKS är den ledande skönhetskedjan i Norden. Med attraktiva varumärken inom doft, makeup, hudvård och hårvård samt välutbildade skönhetsexperter i butik

Läs mer

2.0 Vilka är användare av tjänsten? 2. 3.0 Vad menas med blindskrift? 3

2.0 Vilka är användare av tjänsten? 2. 3.0 Vad menas med blindskrift? 3 Här hittar du vanliga frågor och svar avseende den av Post- och telestyrelsen (PTS) upphandlade posttjänsten för portofri befordran av blindskrift. Frågor och svar Sida 1/9 Innehåll 1.0 Bakgrund och syfte

Läs mer

TILLVAL 2015. Brandwold PHOTOGRAPHY

TILLVAL 2015. Brandwold PHOTOGRAPHY TILLVAL 2015 Brandwold PHOTOGRAPHY GÖR INVESTERINGAR ATT NJUTA AV Bland det bästa jag vet är fotoalbum, att kunna bläddra tillbaka och uppleva minnen om och om igen. Mitt första album innehåller en mörk,

Läs mer

antoni lacinai Framgångsrika kundsamtal

antoni lacinai Framgångsrika kundsamtal antoni lacinai Framgångsrika kundsamtal Författaren och Meetings International Publishing sättning: Andrea Kellerman illustrationer: Roland Öqvist tryck: Trydells Laholm, Januari 2011 upplaga: 1:1 isbn

Läs mer

E-handelstrender i Norden 2015. Så handlar vi på nätet

E-handelstrender i Norden 2015. Så handlar vi på nätet E-handelstrender i Norden 2015 Så handlar vi på nätet 1 3 Anna Borg Enkelhet är enkelt - eller? 4 Rapporten i korthet 5 Fakta Sverige, Danmark, Finland & Norge 6-8 Stark näthandel i Norden 9-12 Mobila

Läs mer

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

Checklista för ansökan om 90-konto

Checklista för ansökan om 90-konto 1 (7) Checklista för ansökan om 90-konto Krav på sökande Läs noga igenom Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) innan Ni ansöker om ett 90-konto. En förutsättning

Läs mer

Lekfu. Timmarna före en vernissage brukar pulsen vara

Lekfu. Timmarna före en vernissage brukar pulsen vara I sina egna verk döljer Aida Chehrehgosha ingenting. Och inom henne finns mycket svärta. Men inte bara när hon gör reklamjobb dyker lekfullheten upp. Och glädjen som också bor i henne. Möt en kontrasternas

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Frimärksnyheter 4/2014. Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI. Nyhet! Svensk stoldesign. Exklusivtryck Bär. Sid 8. Sid 5

Frimärksnyheter 4/2014. Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI. Nyhet! Svensk stoldesign. Exklusivtryck Bär. Sid 8. Sid 5 Frimärksnyheter 4/2014 Bland bär och blad UTGIVNINGSDAG: 21 AUGUSTI Svensk stoldesign Sid 8 Exklusivtryck Bär Nyhet! Sid 5 Härliga höst! Här mitt i frimärksvärlden är tiden ibland bak och fram. När jag

Läs mer

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter.

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter. SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Dagens evangelieläsning är Joh 1:35-42, men i detta kapitel fokuserar vi på den första läsningen som handlar

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007 HANTVERKSKAMMAREN Har men ingen snö får man uppfinna den! HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007 SÅ HAR VI FIRAT 1:A ADVENT Vi mötes av regn den morgonen julmarknaden öppnade. Så här års

Läs mer

www.julklappskortet.se

www.julklappskortet.se www.julklappskortet.se Varför Julklappskortet? Svårt att välja rätt julklapp? Vi har över 100 produkter från kända varumärken att välja bland. Snabbt och Säkert Vi har marknadens snabbaste leverans till

Läs mer

UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET

UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET Sveriges Filatelist-Förbund Sveriges Frimärksungdom UTSTÄLLNINGSKOLLEGIET D2: VYKORT Specialreglemente (gemensamt för de nordiska länderna) Inledning Detta specialreglemente tillämpas vid bedömning av

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År! 2009 nr 4 Brf Stigarna C/o HSB Stockholm 136 42 Handen HSB Servicecenter: 08-785 35 00 www.brfstigarna.se God Jul och Gott Nytt År! I detta nummer: Styrelsen Trädvård Trivselgruppen Vår bostadsrättsförening

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Nordiska museets julgransplundring 2006

Nordiska museets julgransplundring 2006 Nordiska museets julgransplundring 2006 Sånglekar2 När vi sjunger och dansar kring granen håller vi liv i en väldigt gammal tradition som är känd i varje fall från början av 1600-talet. Den äldsta uppgiften

Läs mer

Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009. PRIVATPERSONER Priser och tjänster

Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009. PRIVATPERSONER Priser och tjänster Portoguide Alla priser anges i SEK inkl 25% moms gäller fr o m 1 januari 2009 PRIVATPERSONER er och tjänster Postombud Där den här skylten finns kan du skicka och ta emot brev, Rek och paket. Du kan också

Läs mer

Maxcertifikat. Istället. för aktier. En produkt från Handelsbanken Capital Markets

Maxcertifikat. Istället. för aktier. En produkt från Handelsbanken Capital Markets Maxcertifikat Istället för aktier En produkt från Handelsbanken Capital Markets Handelsbankens maxcertifikat Maxcertifikat ger dig möjlighet till god avkastning, till lägre risk än aktier. Handelsbankens

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta 2015 Kontakta Ulrika Carlström, 0651-169 93, ulrika@annonskraft.se Göran Cavallin, 0651-169 82, cavallin@annonskraft.se Roger +46 8 Nilsson, 562 734 00, 0651-169 info@annonsvision.se, 81, roger.nilsson@annonskraft.se

Läs mer

Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén

Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén 20 Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén Den här fjärilen har dött, men den hamnade i ett finare land. Olivia som har målat fjärilen går i ettan på Bergaskolan och hon vet vad bildskapande handlar om. På Bror

Läs mer

Ett lektionsmaterial bestående av film och lärarhandledning samt måldokument ur nya läroplanen Lgr 11

Ett lektionsmaterial bestående av film och lärarhandledning samt måldokument ur nya läroplanen Lgr 11 Ett lektionsmaterial bestående av film och lärarhandledning samt måldokument ur nya läroplanen Lgr 11 Beskrivning och måldokument Ämne: SO Målgrupp: Från 6 år Låg-/mellanstadiet Lektionstyp: Lärarledd

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer

Tjänster och priser för privatpersoner. Portoguide. Gäller fr o m 1 juli 2008.

Tjänster och priser för privatpersoner. Portoguide. Gäller fr o m 1 juli 2008. Tjänster och priser för privatpersoner Portoguide Gäller fr o m 1 juli 2008. Postombud Där den här skylten finns kan du skicka och ta emot brev, Rek och paket. Du kan också köpa frimärken och förfrankerade

Läs mer

Ge ditt stöd till Gustavsbergs Bandy säsongen 2013 14

Ge ditt stöd till Gustavsbergs Bandy säsongen 2013 14 Ge ditt stöd till Gustavsbergs Bandy säsongen 2013 14 Hej! Vi är inne i en ny härlig säsong för Gustavsbergs Bandy. Vår verksamhet är i full gång! Vi har bandy- och skridskoskola för de yngsta barnen mellan

Läs mer

Det finns självklart en proffsdröm

Det finns självklart en proffsdröm Nummer 4, November Från Halmstads Energi och Miljö AB Det finns självklart en proffsdröm - Robert Bladh, HK Drott Värmeljus blir till proteser i Thailand Vintertider på våra ÅVC:er Nr. 4 Nov. 2014 Med

Läs mer

1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6

1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6 Våren 2005 1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 4 STUDIER 3 5 KURSER 5 6 STUDIESOCIALT 6 7 FINANSIERING 6 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6 1 Att

Läs mer

Fullerö Handel. Invigning av vinterträdgården. 15-års jubileum. 2000 kvm Inredning. Trädgård Café. Olika aktiviteter och teman i butiken varje vecka

Fullerö Handel. Invigning av vinterträdgården. 15-års jubileum. 2000 kvm Inredning. Trädgård Café. Olika aktiviteter och teman i butiken varje vecka Fullerö Ha n d e l 15-års jubileum Invigning av vinterträdgården Olika aktiviteter och teman i butiken varje vecka Gjutjärnsänglar 15:- (max 2/pers) 2000 kvm Inredning Reservation för slutförsäljning.

Läs mer

Nr 2 Maj 2008 -bladet

Nr 2 Maj 2008 -bladet Nr 2 Maj 2008 S -bladet Medlemstidning för Svenska S 30 förbundet Ur innehållet: - Följ ljuset i sommar - Eskader! - Sommaraktiviteter - Nya klassregler Insidan Svenska S30 förbundet c/o Margareta Johansson

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

POSTEN FRIMÄRKEN. Avtal. Parter. Posten Meddelande AB. avseende uppdrag för. Organisationsnr. Organisationsnr 556711-5695.

POSTEN FRIMÄRKEN. Avtal. Parter. Posten Meddelande AB. avseende uppdrag för. Organisationsnr. Organisationsnr 556711-5695. Avtal avseende uppdrag för Diarienummer POSTEN FRIMÄRKEN Parter Posten Meddelande AB nedan kallad Posten Organisationsnr 556711-5695 nedan kallad Uppdragstagaren Organisationsnr Enhet Posten Frimärken

Läs mer

Bästa sommargåvan. Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info.

Bästa sommargåvan. Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info. Bästa sommargåvan Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info. Unikt sommarerbjudande! 239 kr inkl frakt Ord Pris 295 kr ink frakt Gäller endast t.o.m 15 Juli Sommargåva förstärker

Läs mer

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén Avskalat vs pråligt Johanna Uddén 32 Hur mycket kan jag blanda utan att det blir för mycket? Kan det bli för mycket? Hur ska skålen användas? Är den bruksvänlig? Måste den vara det? Är den bra på att innehålla?

Läs mer

RODRET. KMS initiativ till kameraövervakning väcker stort intresse bland båtklubbar i Mälardalen. God Jul och Gott Nytt År önskar KMS.

RODRET. KMS initiativ till kameraövervakning väcker stort intresse bland båtklubbar i Mälardalen. God Jul och Gott Nytt År önskar KMS. RODRET December 2010 KMS initiativ till kameraövervakning väcker stort intresse bland båtklubbar i Mälardalen Det blev många frågor att besvara för Magnus Thele som informerade om hur det går att söka

Läs mer

KOM IGÅNG MED EN LATHUND TILL DE VANLIGASTE FUNKTIONERNA

KOM IGÅNG MED EN LATHUND TILL DE VANLIGASTE FUNKTIONERNA KOM IGÅNG MED EN LATHUND TILL DE VANLIGASTE FUNKTIONERNA INNEHÅLL Sida 1. Översikt 3 2. Sökfunktionen 4 2.1. Fritextsökning 5 2.2. Ämnessökning 6 3. Att bli medlem 7 3.1. Mitt konto 10 3.2. Inställningar

Läs mer

SVERIGE BREV VINCE REICHARDT/G.M. POSTNORD 2019

SVERIGE BREV VINCE REICHARDT/G.M. POSTNORD 2019 SVERIGE BREV VINCE REICHARDT/G.M. POSTNORD 2019 Välkommen... till ett nytt frimärksår där vi hoppas att våra kommande teman och motiv gör det ännu roligare för dig att skicka hälsningar och brev samt att

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN APRIL (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN APRIL (NR 2) 2007 HANTVERKSKAMMAREN Vi firar 3 år i stallet! HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN APRIL (NR 2) 2007 NU BLIR DET KALAS Vi blir bara äldre och äldre och mer och mer erfarna i vår butik alltså. Den fyller 3 år i

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se Inledning

Läs mer

Uppföljning av material inom barnhälsovården Leva med barn och Små och stora steg tillsammans Hanna Lunding, folkhälsoenheten

Uppföljning av material inom barnhälsovården Leva med barn och Små och stora steg tillsammans Hanna Lunding, folkhälsoenheten Folkhälsoskrift 2013:1 Uppföljning av material inom barnhälsovården Leva med barn och Små och stora steg tillsammans Hanna Lunding, folkhälsoenheten Uppföljningsrapport Leva med barn & Små och stora steg.docx

Läs mer

Gör ditt testamente. till en gåva för livet. Om Cancerfonden

Gör ditt testamente. till en gåva för livet. Om Cancerfonden Gör ditt testamente Om Cancerfonden till en gåva för livet Cancerfonden bildades 1951. Under 60 år har Cancerfonden samlat in 7,2 miljarder kronor och avsatt 7 miljarder kronor till svensk cancerforskning.

Läs mer

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Till våra kunder Hej kära kund! Vi visar här en sammanställning av våra populäraste gåvokort. Denna present/julklapp kan ALDRIG slå fel, eftersom mottagaren själv väljer gåva. Helt perfekt till kunder,

Läs mer

FOTA. Tävling åk. 4-7 FÖR DINA RÄTTIGHETER! 25 ÅR! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen BAR N KONV EN TIONEN. 20 november 2014

FOTA. Tävling åk. 4-7 FÖR DINA RÄTTIGHETER! 25 ÅR! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen BAR N KONV EN TIONEN. 20 november 2014 FOTA BAR N KONV EN TIONEN 25 ÅR! 20 november 2014 FÖR DINA RÄTTIGHETER! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen Tävling åk. 4-7 HEJ! FOTOTÄVLING FÖR ÅK. 4-7 I höst fyller Barnkonventionen 25 år och vi

Läs mer

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTER ÄR FRIHET I år firar Stena Line 50 år och därför är vi extra stolta att kunna presentera vår största kartläggning av svenskt resande med bil hittills: Bilsemesterrapporten

Läs mer

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta 2015 Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta Ulrika Carlström, 0651-169 93, ulrika@annonskraft.se Göran Cavallin, 0651-169 82, cavallin@annonskraft.se Roger Nilsson, 0651-169 81, roger.nilsson@annonskraft.se

Läs mer

Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett

Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett Anmälnings-, ändrings- och beställningsblankett Klipp ur sidan, tejpa och sänd den till REV (portot betalt) eller faxa hela sidan till 08-20 74 78. Till REV, Riksförbundet Enskilda Vägar Riddargatan 35-37

Läs mer

2013-03-14. Månadsbrev 9-12 Verksamhetsåret 2012-2013. Årets tema: Be A Friend. President: Margareta Worge Sekreterare: Lisbeth Wiker

2013-03-14. Månadsbrev 9-12 Verksamhetsåret 2012-2013. Årets tema: Be A Friend. President: Margareta Worge Sekreterare: Lisbeth Wiker 2013-03-14 ÖREBRO IWC D 234 International Inner Wheel Sweden Månadsbrev 9-12 Verksamhetsåret 2012-2013 Årets tema: Be A Friend President: Margareta Worge Sekreterare: Lisbeth Wiker Tiden går så fort, vi

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

Cinderella. Innehållsförteckning

Cinderella. Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sida Framsida. 1 Insperationsark.. 2 Moodboard 3 Affärside.. 4 Sortiment... 4 Målgrupp.. 4 Butikens läge & lokal.. 5 Öppningstider 5 Prissättning.. 6 Konkurrenter 6 Marknadsföring.

Läs mer

Maria Österlund. Godisfabriken. Mattecirkeln Vikt 2

Maria Österlund. Godisfabriken. Mattecirkeln Vikt 2 Maria Österlund Godisfabriken Mattecirkeln Vikt 2 namn: I godisfabriken tillverkas många härliga sorters karameller. Maskinerna går nästan dygnet runt. En av godisfabrikens specialare är Mormors kolor.

Läs mer

Distanshandeln idag 2009. En rapport om svenska folkets vanor och attityder till distanshandel

Distanshandeln idag 2009. En rapport om svenska folkets vanor och attityder till distanshandel Distanshandeln idag 2009 En rapport om svenska folkets vanor och attityder till distanshandel Posten AB - Distanshandeln idag 2009 3 Förord För många är det idag en självklarhet att köpa varor på distans.

Läs mer

Säsongen 2011-2012. Grundare och ordförande

Säsongen 2011-2012. Grundare och ordförande Verksamhetsberättelse 2012 Säsongen 2011-2012 Säsongen 2011-2012 var fantastisk. Genom nomineringen till Svenska Hjältar blev det ett erkännande av vår verksamhet. Media såg oss och vi nådde ännu fler

Läs mer

Tranås/Ydre Släktforskarförening

Tranås/Ydre Släktforskarförening Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2012 2 Ordförande har ordet Så har vi då återigen gått in i ett nytt år. Ett nytt år med nya utmaningar, med nya trender och nya drömmar. I år kanske

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN

MAR S VÄRLDSBÖNDAGEN Mars 48 MARS 1 2 Sonen i huset var nu vuxen och skulle flytta hemifrån. När han skulle lämna barndomshemmet vände sig hans far till honom och sade: Glöm inte att spela på alla nittionio tangenterna på

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

RESUMÉ RESUMÉ. elmia.se/futuretransport elmia.se/nordicrail elmia.se/nordicroad. Elmia NORDIC ROAD. Elmia NORDIC RAIL. Elmia FUTURE TRANSPORT

RESUMÉ RESUMÉ. elmia.se/futuretransport elmia.se/nordicrail elmia.se/nordicroad. Elmia NORDIC ROAD. Elmia NORDIC RAIL. Elmia FUTURE TRANSPORT RESUMÉ RESUMÉ ROAD elmia.se/futuretransport elmia.se/nordicrail elmia.se/nordicroad Återigen bekräftade vi vår position som NORDENS STÖRSTA MÖTESPLATS för samtliga transportslag. Årets upplaga av Future

Läs mer

Viktiga rubriker att läsa:

Viktiga rubriker att läsa: MEDDELANDEN FRÅN UTTRANS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING Meddelande 173 Uttran i april 2015 Viktiga rubriker att läsa: Valborg i Uttran - vad händer... sid 1 Information från årsmötet... sid 2 Diverse... sid 3

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Boken om mig själv! Namn:

Boken om mig själv! Namn: Boken om mig själv! Namn: Du ska skriva en bok om en unik, underbar, fullständigt makalös person; dig själv. Det kommer att bli en fantastiskt bra bok, eller hur!? Boken kommer att innehålla flera olika

Läs mer

Bulletin. Gnistrande snökristaller. Nya Årsboken är här! Julkul på frimärken Sid 6 Snövita djur sprider vinterkänsla + Premie lupp!

Bulletin. Gnistrande snökristaller. Nya Årsboken är här! Julkul på frimärken Sid 6 Snövita djur sprider vinterkänsla + Premie lupp! Bulletin Frimärksnyheter från Posten 5/2010 Utgivningsdag: 18 november 2010 Gnistrande snökristaller Extra kvällsöppet! Torsdagen den 11 november har Kundservice extra kvällsöppet mellan kl 16.30 och 20.00.

Läs mer

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller Prislista 2014 Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller den stora kärleken mellan ett par vid

Läs mer

Läsnyckel Hugo och Holger på kollo av Oscar K. och Teddy Kristiansen

Läsnyckel Hugo och Holger på kollo av Oscar K. och Teddy Kristiansen Läsnyckel Hugo och Holger på kollo av Oscar K. och Teddy Kristiansen Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning än tidigare. Vi vill att böckerna ska räcka länge

Läs mer

Beställ Sveriges mest köpta salami!

Beställ Sveriges mest köpta salami! Beställ Sveriges mest köpta salami! Stöd din lokala skol- och föreningsverksamhet OBS! Detta provexemplar får inte användas vid försäljning. Boka DelikatessKungens säljpaket innan försäljning påbörjas.

Läs mer

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Östhammas Filatelistklubb Till startsidan Från mötet i maj 2009 Inlag 4 juni 2009 Hej Filatelister i Östhammars Filatelistklubb Här kommer en

Läs mer

Fotoutmaning 1. STILLEBEN (Inomhus) Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här!

Fotoutmaning 1. STILLEBEN (Inomhus) Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här! Fotoutmaning 1 Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här! Under fyra veckor kommer jag att guida er igenom fyra olika utmaningar. Tanken är att dessa utmaningar

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna.

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. Gör ett avbrott

Läs mer

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Textbladet får skrivas ut och kopieras Talgoxen Hallå, hallå, hallå vad är det som står på? Nu kommer våren snart, helt underbart så klart! En talgoxe

Läs mer

Tjäna pengar till klubbkassan.

Tjäna pengar till klubbkassan. DELA UT TILL LAGLEDAREN Tjäna pengar till klubbkassan. Sälj kakor, knäcke och godis! Vi tjänade 36.313:- Våren 2015 Gott och lätt att sälja! Vi tjänade 32.520:- Läs mer! Ett enkelt sätt att tjäna 1000-tals

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Infrmatin ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER ch FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra prdukter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

Segrarbilden i oktober Månadens bild, tema Kämpar. Fotograf: Tommy Eriksson. GRATTIS! Fler bilder sid 5. KALLELSE TILL ÅRSMÖTE!

Segrarbilden i oktober Månadens bild, tema Kämpar. Fotograf: Tommy Eriksson. GRATTIS! Fler bilder sid 5. KALLELSE TILL ÅRSMÖTE! Reflexen Medlemsblad för Söderhamns Kameraklubb Nr 8 december 2013 Segrarbilden i oktober Månadens bild, tema Kämpar. Fotograf: Tommy Eriksson. GRATTIS! Fler bilder sid 5. KALLELSE TILL ÅRSMÖTE! Torsdag

Läs mer

Församlingsblad. Våren 2011

Församlingsblad. Våren 2011 Församlingsblad Våren 2011 Lille Oskar skulle fylla fem år. I den åldern är födelsedagar viktiga. I tanken förbereder man sig veckor i förväg. Förväntningar och drömmar blir som levande bilder. Man talar

Läs mer

Populära företagsgåvor

Populära företagsgåvor Dags att beställa dina Vackra julblommor & härliga godsaker! Vi i tackar för ditt stöd! Glada minnen för livet En skolresa eller cup är ofta ett äventyr man minns resten av livet, som både utvecklar deltagarna

Läs mer

ÖSTRA SALTVIKS MARTHAFÖRENING

ÖSTRA SALTVIKS MARTHAFÖRENING ÖSTRA SALTVIKS MARTHAFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 ÖSTRA SALTVIKS MARTHAFÖRENINGS VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 Inom föreningen men även i stora delar av Åland kan året kallas för ett märkesår i

Läs mer

Annonsfakta & prislista 2011. Nordens största tidning om naturlig hälsa.

Annonsfakta & prislista 2011. Nordens största tidning om naturlig hälsa. Annonsfakta & Nordens största tidning om naturlig hälsa. Live Life har en köpstark målgrupp. Live Life är nordens största hälsomagasin med köpstarka och medvetna läsare. Lars Fins, koncernchef Life Europe,

Läs mer

Svensk Handels julrapport 2015

Svensk Handels julrapport 2015 Svensk Handels julrapport 2015 Sammanfattning Julen innebär en merförsäljning för handeln på 16 miljarder. Det innebär att svenskar köper julmat för 700 kr per person och julklappar för 1 000 kr per person.

Läs mer

MEN VI BEHÖVER DITT STÖD FÖR ATT NÅ ÄNDA FRAM 10 FRÅGOR OCH SVAR OM DEMENSSJUKDOMAR

MEN VI BEHÖVER DITT STÖD FÖR ATT NÅ ÄNDA FRAM 10 FRÅGOR OCH SVAR OM DEMENSSJUKDOMAR DET FINNS HOPP... MEN VI BEHÖVER DITT STÖD FÖR ATT NÅ ÄNDA FRAM I Sverige lever cirka 160 000 människor med någon form av demenssjukdom. Alzheimers sjukdom är den vanligaste. Än så länge finns inget botemedel

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

Kungsgatan 17, Vänersborg, tel 0521-668 95 www.prins.se

Kungsgatan 17, Vänersborg, tel 0521-668 95 www.prins.se Hej! Några veckor bort hägrar jul och nyår och allt det där trevliga, så vi på Prins passar på att skicka ett kundklubbsutskick med lite info och nyheter, trender och lite annat smått & gott. Prins växer

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Påskens gåvor 2015. Tel 020-55 44 20 www.fruktbudet.se

Påskens gåvor 2015. Tel 020-55 44 20 www.fruktbudet.se Påskens gåvor 2015 Tel 020-55 44 20 www.fruktbudet.se VILKEN LÄCKERBIT BLIR PÅSKENS FAVORIT? Nu närmar sig den livsbejakande, härliga påsken! Missa inte tillfället att sprida glädje till människor som

Läs mer

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Höstprogram BIBLIOTEKETS 2015 INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Foton och illustrationer: Anna Sallenman, Tina Löwenborg, Inger och Lasse Sandberg, Christina Sundien, Justem Johnson, Eva Thorgilsson, SVT,

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer