KUNSKAP OM UTOMHUSMEDIA FRÅN ANNONSÖRER, SÄLJARE OCH RÅDGIVARE.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KUNSKAP OM UTOMHUSMEDIA FRÅN ANNONSÖRER, SÄLJARE OCH RÅDGIVARE."

Transkript

1 KUNSKAP OM UTOMHUSMEDIA FRÅN ANNONSÖRER, SÄLJARE OCH RÅDGIVARE. Sveriges Annonsörers kommitté för utomhusreklam har som ambition att utveckla utomhusreklam som annonsmedium. Besök oss gärna på: Telefon:

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning Därför utomhusmedia Utomhusmediets egenskaper Utformning och kreativa möjligheter Beskrivning av formaten Mätningar Aktörer Framtiden för utomhusreklam Tryck och leverans Ordlista Sveriges Annonsörer, Mångfaldigande tillåtet med angivande av källan. Version 1: Oktober

3 1.INLEDNING Sveriges Annonsörers kommitté för utomhusreklam är en kommitté där annonsörer, mediebyråer och medieägare samverkar för att enas i branschfrågor. Uppdraget innefattar att arbeta med aktiviteter som ökar mediets attraktionskraft, att bevaka och följa upp mätmetoder, att driva frågor som utvecklar och ökar kunskapen kring mediet samt att samverka för att avskaffa reklamskatten på utomhusreklam. Uppdaterad information om ordförande och ledamöter i kommittén finner du på Deltagare i kommittén för utomhusreklam vid denna publikations pressläggning: Ordförande Johan Kvist, McDonald s Vice ordförande Anna Rosenlund, Universal Pictures Övriga ledamöter Gustaf Dahlbeck, Clear Channel Åsa Dargren, Posterscope Christian Eriksson, Wallstreet Media Thomas Juréhn, Outdoor Impact Fredrik Klar, JCDecaux Åse Lindberg, Skoda Anders Persson, Kinetic Bugge Woldner, Sveriges Annonsörer Kerstin Åhström, Telia Sonera 3.

4 2.DÄRFÖRUTOMHUSMEDIA I dagens fragmenterade medielandskap spelar utomhusmediet en viktigare roll än någonsin tidigare. Inget annat media levererar så snabb och hög räckvidd i Sverige och få andra medier kan ge så kreativa möjligheter till annonsören att få uttrycka sig fritt till sin befintliga eller blivande kund. Utomhusmedia kan delas in i följande områden: Traditionell utomhusmedia - Eurosize, stortavlor och pelare Trafikreklam - Bussar, stationer, tunnelbana, övriga transportmedel Flygplatsreklam - Reklam på flygplats Storformat - Vepor Event - Eventytor i köpcentrum, på centralstationer m.m. Köpnära - Reklam i butik, utanför butik Digital utomhus - Alla digitala utomhuskanaler Specialkanaler - Tillfälliga ytor, installationer, folieringar m.m. Utomhusmediets främsta egenskaper är hög räckvidd, hög frekvens och hög impact. Utomhusmediet kan användas både som kampanjmedia, för långtidsexponering eller för att specifikt nå en viss målgrupp med en eller flera utvalda ytor. Utomhus finns rikstäckande över hela landet men man kan också arbeta med lokala kampanjer. Mediet finns i olika typer av miljöer som exempelvis stadsmiljöer, flygplatser, centralstationer, köpcentrum, för att nämna några. Mediets flexibilitet har ökat mycket de senaste åren mycket tack vare att medieägarna har skapat nya mer anpassade paketeringar/kundlösningar. Från att tidigare enbart ha varit ett utpräglat riksmedia erbjuds idag flexibiliteten att köpa en specifikt utvald yta. Dagens snabba tryckteknik ger goda förutsättningar för flexibilitet och kort framförhållning. Annonsörer använder utomhusmediet av många olika anledningar: Driva försäljning Skapa kännedom om produkter och tjänster Bygga varumärke och image Skapa och driva opinion Utomhusannonsering är kostnadseffektivt. Få medier klarar att konkurrera med utomhus i att leverera kvalitativa kontaktkostnader på mycket låga nivåer, se mer information om Outdoor Impact där kontaktkostnader kan räknas fram. En mycket positiv sidoeffekt av mediet är att leverantörerna tecknar avtal med 4.

5 kommunerna, vilket innebär att invånarna får tillgång till olika typer av gatumöbler som till exempel busshållplatser, toaletter, papperskorgar, lånecyklar, parkbänkar, etcetera. Dessa levererar medieägarna till kommunen i utbyte mot rätten till reklamplatser. 3.UTOMHUSMEDIETSEGENSKAPER Vid planering av en utomhuskampanj är det av yttersta vikt att beakta och förstå kanalens egenskaper och utmaningar, dels för att optimera den kreativa utformningen, dels för att få ett bra samspel med andra medier i mediemixen. Utomhusmediets fördelar: Hög räckvidd Hög frekvens Hög impact Officiellt och oundvikligt Utomhusmediets utmaningar: Svårt med komplexa budskap, kort lästid. Begränsat med utrymme, behöver bokas i god tid under eftertraktade perioder. 4.UTFORMNINGOCHKREATIVAMÖJLIGHETER Att skapa en kreativ kampanj är reklambyråns uppgift. Nedan följer några faktorer som är bra att tänka på. Börja med att fundera på i vilken miljö budskapet kommer att befinna sig. Är det snabb förbipassering och hur mycket hinner man då läsa/titta? Tillåter miljön mörka färger, vilken årstid kommer det vara och hur ser ljusförhållandena ut? Vistelsetiden i synbarhetszonen är en viktig parameter som man kan använda för att göra budskapet så optimalt som möjligt. Ett budskap som exponeras i en miljö där människor uppehåller sig en längre tid, exempelvis på ett tåg eller vid en busshållplats bör utformas annorlunda än budskap som exponeras i trafikmiljöer där uppehållstiden är avsevärt kortare. 5.

6 Några parametrar att tänka på vid annonsutformningen: Få detaljer eftersom man i de flesta fall har så kort tid på sig så är det bra om man kan hålla sig till ett fåtal detaljer. Använd gärna fler motiv istället om det är flera budskap som ska kommuniceras. Tydlig avsändare avsändaren är mycket viktig och det är bra om loggan blir tillräckligt stor så att den är läsbar. Tänk också på placeringen av loggan. På eurosize-affischer är den optimala placeringen längst upp i höger hörn. Anpassad textmängd - man har oftast bara ett par sekunder på sig, så berätta inte för mycket. 6.

7 Hög kontrast i bilder - gör det lätt att uppfatta budskapet genom att använda kontraster både i bilden och till omgivningen. Igenkänning - använd gärna igenkänning från andra kanaler, det underlättar för betraktaren. Förstärk din kommunikation med en specialinstallation Många annonsörer kröner kampanjer med att göra specialeffekter på ett antal ställen för sin kampanj för att dels driva pr och generera en snackis men även för att punktmarkera kärnan i en målgrupp. Fantasin är det enda som sätter gränser för vad som är möjligt. Här kan du se några exempel på kreativa genomföranden: Telia kopplar sin lansering av 4G till 4:ans buss i Stockholm Världens snabbaste buss Leverantör: Clear Channel. 7.

8 Triwa ger möjlighet till alla i kollektivtrafiken att testa deras nya modeklockor. Leverantör: Clear Channel. Heinz inget att dölja -kampanj som speciallösning i annonsvitrin. Leverantör: Clear Channel. Event i P-hus. Leverantör: Wallstreet, kund: Volvia. 8.

9 Inredd buss. Leverantör: Wallstreet, kund: IKEA Innovate-lösning. Leverantör: JCDecaux, kund: Listerine. Innovativ användning av Stadsklockan. Leverantör: Global Agencies, kund: Norwegian 9.

10 5.BESKRIVNINGAVFORMATEN Eurosize - Abribus/Adshel Eurosize är det mest spridda reklamformatet inom utomhus. Det finns i de flesta miljöer och har en bred geografisk spridning. Fördelarna är främst hög räckvidd och frekvens samt en relativt låg produktionskostnad. Det finns drygt Eurosizeytor i Sverige. Leverantörer: Clear Channel, JCDecaux, Wallstreet, Global Agencies, Guso Stortavlor Stortavlor är det största formatet som går att köpa i nätverk. Det riktar sig i huvudsak till bilister och är placerade främst vid större vägar, infarter och i övriga biltäta områden. Det finns ca 1900 Stortavlor i Sverige. Leverantörer: Clear Channel och JCDecaux 10.

11 Pelare/Fullsize Pelaren är 3-sidig och är ett av de äldsta formaten i Sverige. I dagsläget är det enbart Clear Channel som tillhandahåller dessa i klistrat format. Det finns också en rund modell av Pelare som JCDecaux tillhandahåller (Fullsize). I denna serie ingår även innerstadstavlor 3-grupp. Innerstadstavlor 3-grupp Det finns ca 1400 pelare i Sverige. Leverantörer: Clear Channel och JCDecaux Trafikreklam Det finns ett flertal leverantörer, de största är Clear Channel, Wallstreet Media och Jernhusen (centralstationer). Trafikreklamen finns på bussar, tåg, tunnelbanor, spårvagnar och centralstationer. 11.

12 Utvändig reklam kollektivtrafik Trafikreklam finns i Stockholm, Göteborg och Malmö samt ca 40 andra städer. Fördelarna är hög räckvidd och frekvens. Invändig reklam kollektivtrafik Den invändiga trafikreklamen kommer man i kontakt med på bussar/spårvagnar, i tunnelbanevagnar samt på pendeltåg. Till skillnad från annan utomhusreklam erbjuder de invändiga formaten lång lästid, eftersom man vistas i fordonen under en längre tid. Den förhållandevis långa lästiden ger möjlighet att kommunicera längre och mer komplicerade budskap än vad som är normalt för andra utomhusformat. De olika formaten är förarplatsskyltar, fönsterskyltar, streamers och väggskyltar Fördelar: Hög räckvidd lång lästid. Centralstationer På centralstationerna finns det många olika reklammöjligheter. Exempelvis vepor, event och digital reklam. Köpnära reklam Vid de flesta livsmedelsbutiker runt om i landet finns utomhusreklam i närheten för att kunna påverka inför inköpet. Här finns till exempel centrumtavlor, eurosize och butikernas egna stortavlor. Inne i butikerna finns det kundvagnar och även en hel del digitala format. 12.

13 Fördelar: Nära till köp, hög räckvidd. Create/innovate/speciallösningar För att skapa extra effekt i kampanjen så kan man lägga till någon form av kreativ effekt. De stora leverantörerna har många idéer och mer information om detta. Rulltrappsfoliering. Leverantör: Clear Channel, kund: Beiersdorf. Digital utomhusmedia i Sverige Utomhusmediet växer starkt i Sverige, andelen digital utomhusmedia är nu runt 10 procent av total investeringsvolym vilket gör Sverige till ett av de ledande länderna i Europa. Möjligheterna med digital utomhusmedia är många. Mediet ger nya möjligheter att vara mer flexibel och variera budskapet efter olika typer av parametrar. Mediets rörlighet gör också att det blir mer uppmärksammat än statisk reklam. Man har möjlighet att ändra budskapet under dagen, byta budskap varje dag och så vidare. Mediet kompletteras ofta med någon form av nyhets-/väder- eller trafikinformation som också bidrar till intresset för skärmarna. Bland de första nätverken som lanserades i Sverige var Krog och Café (AdCity Media)- nätverket som lanserades Det innefattar digitala skärmar på caféer och krogar i Stockholm, Göteborg och Malmö. I livsmedelsbutiker finns nu runt skärmar och genom dessa är det möjligt att nå cirka 13.

14 50 procent av kunderna i livsmedelsbutikerna. Flera aktörer erbjuder digitala ytor i dagligvaru- och servicehandelsmiljöer, bland annat ICA Media, TV4 Out of Home, AdCity Media och Wallstreet Media. Marknaden har expanderat med skärmar på gym, flygplatser, apotek, bensinstationer, hos tandläkare och även på McDonald s. Möjligheter finns att på olika sätt marknadsföra sig i dessa nätverk. Även uttagsautomater har en bra spridning, i dagsläget finns 540 stycken med rikstäckning. Arenor Centralstationerna har ett digitalt nätverk som, förutom Stockholm, Göteborg och Malmö, finns i ytterligare 19 städer totalt 110 ytor. Jernhusen Media har byggt upp detta nätverk tillsammans med Visual Art. Flertalet flygplatser i Sverige har haft digitala reklamytor under flera år. På flygplatserna i Göteborg och Malmö finns det fler lokala digitala möjligheter. Från och med 2013 kommer Swedavia (tidigare Luftfartsverket) att ta över samtliga reklammöjligheter på Arlanda och Bromma flygplats. Tunnelbanan Stockholm Clear Channel lanserade hösten 2011 ett nytt nätverk i tunnelbanan i Stockholm, bestående av 123 skärmar. Skärmarna är placerade på de 14 mest trafikerade stationerna. Tåg i södra Sverige TV4 Out of Home har startat ett nätverk på Pågatågen i Skåne, invändig digital reklam på tågen. Digital utomhusmedia ökar Utvecklingen har varit mycket stark under 2011 och flera nya nätverk har etablerats. Eftersom alla betydande aktörer, Clear Channel, JCDecaux, Wallstreet Media och även TV4 (som tidigare inte jobbat med mediet) klivit in på marknaden under året så visar detta att alla vill satsa på digital utomhusmedia. Digitalt i Stockholms tunnelbana. 14.

15 Antalnätverk nyanätverk Totaltantalnätverk Stark utveckling för digital utomhusmedia Nätverk Antal skärmar Enstaka skyltar Tunnelbanan 123 Stureplan 1 Centralstationerna 110 Sergels torg 1 Flygplats Arlanda Bromma 33 Fotografiska 1 Flygplats Övriga 265 E4-skyltar Visual Art 2 Arlanda Express 105 Götgatsbacken 1 Livsmedelsbutiker E4 Botkyrka 2 Tandläkare Nynäsvägen 1 Bensinstationer Preem 700 Totalt Apotek 150 Gym 200 Frisörsalonger 30 Restaurang & Café 200 Kontanten 540 McDonald s 525 Pågatågen 47 GM-gruppen storstäder 20 Wallstreet Media 9 Köpcentrum 300 Enstaka skyltar runt om i landet

16 Digitala skärmar på Stockholms Centralstation. Digitala skärmar i butik. Arlanda Express Stureplan i Stockholm Sergels torg i Stockholm 16.

17 Tunnelbanan i Stockholm Arlanda flygplats 6.MÄTNINGAR Utomhuskampanjer kan i de flesta fall mätas. Detta görs via internetpaneler och man kan få resultatet cirka en månad efter en kampanj. Detta innebär i de flesta fall en liten extra kostnad men kan vara väl investerade pengar för att få veta hur responsen har sett ut. Här mäter man värden som observation, avsändaridentifikation, likability och aktivitet. Outdoor Impact Med Outdoor Impact kan du få reda på hur många som har sett din utomhusreklam och hur många gånger de sett den. Helt enkelt siffror som gör din utomhuskampanj till en betydligt säkrare investering. I Outdoor Impact ingår utomhusserier från Clear Channel, JCDecaux och Global Agencies. Outdoor Impact är en undersökningsmetodik som har till syfte att förse marknaden med information om räckvidd och frekvens för utomhusmediet. Mätmetoden består av fyra delar: Resvaneundersökning Fotografering och klassificering Synbarhetsundersökning (visibilitet) Trafik- och gångtrafikantmätningar Sammantaget ger dessa mätningar ett omfattande system av information där man för varje yta vet hur många som kan se den och hur många passeringar som sker, det vill säga räckvidd. 17.

18 Räckviddsmåttet för utomhus förkortas VAC (Visibility Adjusted Contact). Informationen i Outdoor Impact uppdateras flera gånger per år med tillägg av nya objekt, ytor och serier. Några viktiga mått som man kan få fram genom Outdoor Impact är: Passeringar antalet passeringar förbi en viss yta. OTS (Opportunity To See) antalet passeringar med möjlighet att se ytan. VAC (Visibility Adjusted Contact) i nästa steg efter OTS lägger man på synbarhetsfaktorn och får då fram antalet passeringar som bör ha kunnat se ytan. Detta värde brukar i snitt halvera antalet OTS. VAC-frekvens visar hur många gånger som en person har haft möjlighet att se en kampanj under en viss period. VAC-kontakt visar det totala antalet kontakter för en kampanj. Synbarheten för utomhusobjekt är olika under olika tider av året. En justering av VAC sker därför per månad. Det innebär att belysta ytor får ett något högre värde under de mörka vintermånaderna och obelysta ytor får högre värden sommartid. Uppdaterad information om Outdoor Impact finner du alltid på 7.AKTÖRER Clear Channel Clear Channel är Sveriges största leverantör inom utomhusreklam. Bolaget finns med sin distribution i 220 kommuner och har Sveriges enskilt starkaste annonsräckvidd över hela landet. Clear Channel erbjuder effektiva annonsmöjligheter inom både traditionell och digital utomhusreklam på gator och torg, i kollektivtrafiken och i köpnära situationer. Utomhuereklam är en viktig del av en levande stadsmiljö. Kommuner kan genom ett samarbete med Clear Channel finansiera omfattande investeringar i gatumiljön och säkerställa skötsel och underhåll. Clear Channel strävar ständigt efter att bidra till en positiv miljöutveckling i sitt arbetssätt och är kvalitets- och miljöcertifierad samt jobbar för att förbättra hållbarheten i alla led. Bolaget finns representerat i över 50 länder på fem kontinenter och är ett av världens största mediebolag. Mer information: JCDecaux JCDecaux är ett franskt familjeföretag som startades av Jean-Claude Decaux Företagets affärsidé är att erbjuda reklamfinansierade gatumöbler så som inglasade väderskydd, offentliga toaletter, stadsinformationstavlor, papperskorgar med mera utan kostnad till större städer i världen. Investering, underhåll och snabba åtgärder mot alla 18.

19 former av vandalism för dessa gatumöbler ingår alltid i JCDecauxs åtaganden mot de städer de samarbetar med. Koncernen producerar samtliga sina gatumöbler vid egna anläggningar i Frankrike och har en utvecklingsavdelning på ca 100 personer som uteslutande tar fram nya innovativa gatumöbler för att bidra till en vacker, funktionell, ren och trygg stadsmiljö i de städer de samarbetar med. JCDecaux i Sverige startade sin verksamhet 1989 och har idag långsiktiga samarbetsavtal med 20 av landets större kommuner omfattande totalt cirka reklamfinansierade gatumöbler. I Sverige har JCDecaux cirka 130 anställda, varav 85 personer som arbetar uteslutande med drift, skötsel, underhåll och installation av dess gatumöbler. Kontor och teknisk serviceverksamhet med lager finns i Stockholm, Järfälla, Malmö och Göteborg. Wallstreet Media Wallstreet Media startade 2002 med inriktning på miljövänlig kommunikation inom kollektivtrafiken i Göteborg. Bolaget har kontinuerligt lanserats i nya svenska städer och idag arbetar Wallstreet med reklam inom kollektivtrafiken i 28 städer från Malmö till Luleå. Totalt är det cirka annonsytor utanpå och inuti fordon. Under 2005 lanserade bolaget reklam i parkeringsanläggningar och affärsområdet är idag cirka 3000 annonsytor på 160 anläggningar i 33 städer. Anläggningarna är belägna i citylägen, köpcentra, större arbetsplatser samt vissa flygplatser. Wallstreet har under 2012 tecknat samarbete med ICA beträffande försäljning av butiks-tv reklam i kassalinjerna på Kvantum och Supermarket. För närvarande är 140 butiker med totalt 500 skärmar anslutna. Digitaliseringen av ICA fortsätter vilket innebär att kanalen växer kontinuerligt. Digital utomhusreklam är ett helt nytt affärsområde för Wallstreet Media. Under 2012 har Wallstreet förvärvat skärmar och har idag totalt nio storformatsskärmar i och runt Göteborgs city. Övriga aktörer Jernhusen Media Jernhusen Media säljer exponeringsytor kring det svenska järnvägsnätet. Förvaltar cirka 65 stationer och har kommersiella reklamytor på över 40 stationer från norr till söder. Erbjudandet utgör en rad olika typer av produkter och ytor, exempelvis eurosize, vepor, digitalt och event. Jernhusens stationer har besökare varje dag. 19.

20 Visual Art Visual Art erbjuder digital Out-of-Home i form av följande produkter och ytor: Digitala ytor på Sveriges Centralstationer (Jernhusens). Storbildsskärmar vid trafikerade vägar, exempelvis E4:an. Digitala ytor i butik. Global Agencies Global Agencies erbjuder Stadsklockan och Golfklockan. Stadsklockan är en reklambärare i kombination med klocka och parkbänk. Stadsklockan är placerad i Stockholms innerstad. Formatet är eurosize. Golfklockan är ett samarbete mellan Global Agencies, golfspelaren Ove Sellberg och Svenska Golfförbundet. Golfklockan finns på 86 av Sveriges populäraste golfanläggningar. 20.

21 XL Outdoor XL Outdoor erbjuder storformat i form av vepor och kreativa installationer i 16 städer. Placeringen av XL Outdoors produkter är centralt samt längs högtrafikerade vägar. Atracta Atracta erbjuder digitala storbildsskärmar på Stureplan och vid Fotografiska Muséet 21.

22 AdCityMedia AdCityMedia tillhandahåller vepaytor i centrala Stockholm, Göteborg och Malmö. Erbjuder digital storbildsskärm vid Sergels Torg i Stockholm City. Äger och driver även utomhustvkanalen Out-of-Home TV på 114 stycken utvalda barer, restauranger och caféer i Stockholm, Göteborg och Malmö samt på semesterorter. Swedavia Swedavia är en statlig koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Från och med januari 2013 inkluderas även Arlanda och Bromma i nätverket. Erbjuder diverse analoga och digitala lösningar, i form av eurosize, vepor, ljuslådor, digitala skärmar, golvfolieringar och innovativa kreationer. TV4-gruppen TV4-gruppen tillhandahåller tre kanaler: digitala skärmar i butik, väntrum och på flygplatser och tåg. Erbjudandet gällande alla kanaler innehåller nyheter och sport blandat med reklamplats för annonsörer. Butiks-tv finns i följande butikskedjor; ICA Maxi, Hemköp, City Gross, Coop Forum och Matrebellerna. Väntrums-tv finns hos tandläkare och läkare Flygplatser/tåg består av en digital kanal på flygplatser och på Arlanda Express samt Pågatågen i Skåne. 22.

23 Look Media Look Media erbjuder olika marknadsföringslösningar för varumärken i valfri stad med hjälp av vespor, cyklar, till fots eller via projicering. Erbjuder också sampling av produkter. GM Gruppen GM Gruppen tillhandahåller digitala storbildsskärmar i följande städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlstad, Borås och Varberg. Intensive Intensive erbjuder reklamytor på flygplatser. Fokuserar på Öresundsregionen. 23.

24 8.FRAMTIDENFÖRUTOMHUSREKLAM Det traditionella utomhuslandskapet förändras mot fler kanaler och miljöer. För lång tid framöver så kommer majoriteten av räckvidd och frekvens att komma från tryckta affischer men successivt ökar digitaliseringen av reklamytorna. Digital utomhusmedia växer starkt i Sverige. Andelen digital utomhusmedia är nu runt 10 procent av total investeringsvolym, vilket gör Sverige till ett av de ledande länderna i Europa. 9.TRYCKOCHLEVERANS Om du skall beställa tryck så säkerställ att du använder en leverantör som har erfarenhet och kompetens att producera tryckt material för utomhusmediet. Det är mycket noga med papperskvalitén och det sätt som materialet skall levereras på. Utomhusföretagen levererar dessa specifikationer tillsammans med din order. Är du osäker så kontakta din leverantör för att säkerställa att ditt producerade material blir i överensstämmelse med de specifikationer som gäller. 24.

25 10.ORDLISTA OOH, Out Of Home - internationell benämning på utomhusmedia. DOOH, Digital Out Of Home - internationell benämning på digitalt utomhusmedia. VAC, Visibility Adjusted Contacts ett av branschen godkänt mått för levererade mediekontakter. OTS, Opportunity To See - anger hur många som har möjlighet att se en kampanj. 25.

HANDBOKFÖR UTOMHUSREKLAM

HANDBOKFÖR UTOMHUSREKLAM HANDBOKFÖR UTOMHUSREKLAM AvSver i gesannons ör er skommi t t éf örut omhus r ekl am 201 5 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. INLEDNING 2 2. DÄRFÖR UTOMHUSMEDIA 3 3. BESKRIVNING AV FORMATEN 4 EUROSIZE ABRIBUS/ADSHEL

Läs mer

Produktnyhet Mars 2009

Produktnyhet Mars 2009 Produktnyhet Mars 2009 Nya och effektivare paketeringar av pelare Ett av Sveriges mest sedda reklamformat ompaketeras för att ge annonsören ännu bättre observation och effekt per investerad krona. Genom

Läs mer

UTOMHUSAFFISCHERING I MALMÖ

UTOMHUSAFFISCHERING I MALMÖ UTOMHUSAFFISCHERING I MALMÖ INNEHÅLL MALMÖ EN ATTRAKTIV STAD 4 UTOMHUSAFFISCHERING I MALMÖ 6 VARFÖR UTOMHUSREKLAM? 12 DÄRFÖR UTOMHUSREKLAM! 13 SAMARBETSPARTNER CLEAR CHANNEL/BOKNINGSRUTINER 14 SAMARBETSPARTNER

Läs mer

Prislista 2014. Clear Channel Sverige Box 5711 114 87 Stockholm Telefon 08-522 400 00 www.clearchannel.se

Prislista 2014. Clear Channel Sverige Box 5711 114 87 Stockholm Telefon 08-522 400 00 www.clearchannel.se Prislista 2014. Clear Channel Produktblad 2014 Vi är utomhus. Clear Channel är störst på utomhusreklam i Sverige. Genom snabba budskap med ett tydligt formspråk i en miljö där människor rör sig är vi det

Läs mer

RIKTLINJER Reklam och Evenemang i SL-trafiken

RIKTLINJER Reklam och Evenemang i SL-trafiken Datum 2014-02-05 Identitet RIKTLINJER Reklam och Evenemang i SL-trafiken Detta dokument beskriver rutinerna mellan SL och reklamentreprenören samt trafikentreprenören avseende reklam-/marknadsaktiviteter.

Läs mer

DIGITAL KOMMUNIKATION

DIGITAL KOMMUNIKATION DIGITAL KOMMUNIKATION SIGNEX Lyft blicken och se möjligheterna... DIGITAL KOMMUNIKATION NÄR DEN ÄR SOM BÄST -INVESTERING FÖR FRAMTIDEN Inom detaljhandeln har man sett att rörliga bilder i butiken ökar

Läs mer

FÖNSTERSKYLT. Vill du nå ungdomar är detta den idealiska ytan. Koppla budskapen till aktiviteter via SMS/MMS och internet i övrigt.

FÖNSTERSKYLT. Vill du nå ungdomar är detta den idealiska ytan. Koppla budskapen till aktiviteter via SMS/MMS och internet i övrigt. Kristianstad har 82 000 invånare och är centralorten för 275 000 konsumenter i nordöstra Skåne medräknat 11 närkommuner. 2014 gjordes det mer än 3,2 miljoner resor med stadsbussar, en ökning med nästan

Läs mer

SmartScreen. SmartScreen

SmartScreen. SmartScreen SmartScreen Genom Facility Labs SmartScreen erbjuds marknaden en träffsäker annonsplats med högt observationsvärde nära köptillfället med minimalt annonsspill. Detta möjliggörs med avancerad och kreativ

Läs mer

Terminal och målgrupper. Göteborg City Airport

Terminal och målgrupper. Göteborg City Airport reklamytor Göteborg City Airport Terminal och målgrupper ANKOMStHALL Vi är Göteborgs närmaste flygplats. Och den enda*. Varje år väljer 750 000 personer att resa till och från oss ungdomar som affärsresenärer.

Läs mer

Vill du nå t.ex ungdomar är detta den idealiska ytan. Koppla budskapen till aktiviteter via SMS/MMS och internet i övrigt.

Vill du nå t.ex ungdomar är detta den idealiska ytan. Koppla budskapen till aktiviteter via SMS/MMS och internet i övrigt. Malmö har ca 318 000 invånare och omkring 160 000 arbetstillfällen. Mer än 35 000 personer pendlar dagligen till Malmö för att arbeta eller studera. Du når alla via bussen. Årligen görs det nästan cirka

Läs mer

INFOTAINMENT FÖRHÖJ KUNDUPPLEVELSEN UNDER RESAN. Optimera butiksmiljön efter kundernas behov LEADING DIGITAL SIGNAGE

INFOTAINMENT FÖRHÖJ KUNDUPPLEVELSEN UNDER RESAN. Optimera butiksmiljön efter kundernas behov LEADING DIGITAL SIGNAGE INFOTAINMENT FÖRHÖJ KUNDUPPLEVELSEN UNDER RESAN Optimera butiksmiljön efter kundernas behov LEADING DIGITAL SIGNAGE Annika Molin är projektledare för Västtrafiks satsning på digitala skärmar. Infotainmentsystemet

Läs mer

PRODUKT KATALOG RADIO TV FLYGPLATSER INOM/UTOMHUS HAPARANDA PITEÅ UMEÅ

PRODUKT KATALOG RADIO TV FLYGPLATSER INOM/UTOMHUS HAPARANDA PITEÅ UMEÅ PRODUKT KATALOG 2013 KIRUNA GÄLLIVARE ÖVERKALIX ÖVERTORNEÅ BODEN LULEÅ KALIX HAPARANDA TORNEÅ PITEÅ LYCKSELE VINDELN VÄNNÄS SKELLEFTEÅ ROBERTSFORS ÖSTERSUND/ÅRE UMEÅ NORDMALING RADIO TV FLYGPLATSER INOM/UTOMHUS

Läs mer

RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY. Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011

RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY. Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011 RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011 Peter Blid Tel: 0739 403922 Peter.blid@novusgroup.se Annelie Önnerud Åström Tel: 0739 403761

Läs mer

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Februari 2014 När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Produktblad och prislista Påstigningsskyltar Den här platsen sitter på bussens entrésida och kommunicerar tydligt till målgruppen

Läs mer

PRISLISTA 2015 DIGITALA SKYLTAR

PRISLISTA 2015 DIGITALA SKYLTAR PRISLISTA 2015 DIGITALA SKYLTAR Digitala Skyltar Tänk stort för en liten kostnad Ett smart sätt att synas. Norrbottens Medias Digitala skyltar finns utplacerade på fyra strategiska platser i Luleå; Storheden,

Läs mer

CROWD OUTDOOR ADVERTISING

CROWD OUTDOOR ADVERTISING UTOMHUSREKLAM - NÄR SOM HELST - VAR SOM HELST CROWD OUTDOOR ADVERTISING Mobil utomhusreklam med personlighet CROWD utför annonsering och events med hjälp av 4-hjuliga motorcyklar och släp med tresidiga,

Läs mer

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Mars 2014 När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Produktblad och prislista Påstigningsskyltar Den här platsen sitter på bussens entrésida och kommunicerar tydligt till målgruppen

Läs mer

Skapa uppmärksamhet och få fler besökare till din monter!

Skapa uppmärksamhet och få fler besökare till din monter! Skapa uppmärksamhet och få fler esökare till din monter! För att vinna den tuffa tävlingen om uppmärksamheten, på en plats där hela ranschen är samlad, gäller det att slå på stora trumman och tala om att

Läs mer

Väljer du att ta bilen finns det gott om parkeringsplatser i området, exempelvis inomhus i parkeringsgaraget.

Väljer du att ta bilen finns det gott om parkeringsplatser i området, exempelvis inomhus i parkeringsgaraget. Alviks Torg. En fantastisk Alvik oas nära mälaren. alviks torg är en ny stadsdel sedan början på 90-talet, alldeles utanför tullarna. Här finns idag cirka 6 000 arbetsplatser. Det är ett område för dig

Läs mer

Ditt budskap. Varsomhelst, närsomhelst.

Ditt budskap. Varsomhelst, närsomhelst. Ditt budskap. Varsomhelst, närsomhelst. Visa ditt budskap med stil. Ett budskap ska ut. En tjänst ska marknadsföras. En produkt ska säljas. Look Media hjälper er att synas på nya och innovativa sätt. Vi

Läs mer

NYRENOVERAT SEXTIOTAL MED UTSIKT. Södertull, Södra Tullgatan 3

NYRENOVERAT SEXTIOTAL MED UTSIKT. Södertull, Södra Tullgatan 3 NYRENOVERAT SEXTIOTAL MED UTSIKT Södertull, Södra Tullgatan 3 3 Nyrenoverat på Södertull I ett av Malmö Citys bästa lägen kan vi erbjuda effektiva och representativa kontorslokaler i ett klassiskt sextiotalshus

Läs mer

Introduktion till MultiQ International AB

Introduktion till MultiQ International AB Introduktion till MultiQ International AB Vad gör MultiQ? MultiQ är ett ledande företag inom Digital Signage och bildskärmslösningar för publika miljöer - Kunder över hela världen men främst norra Europa

Läs mer

FLYGPLATSREKLAM Malmö Airport

FLYGPLATSREKLAM Malmö Airport FLYGPLATSREKLAM Malmö Gäller från och med december 2014 med reservation för tryckfel och prisändringar. Innehåll Resenärstatistik hela flygplatsen 5 Terminalkarta Analog 6 Terminalkarta Digital, Promotion

Läs mer

som är upp till 40 mm tjocka. Vi hoppas att SYNAS & SÄLJA ska inspirera och ge idéer till hur ditt företag kan exponeras i storformat.

som är upp till 40 mm tjocka. Vi hoppas att SYNAS & SÄLJA ska inspirera och ge idéer till hur ditt företag kan exponeras i storformat. C O M M U N I C A T I O N Vill du att ditt företag ska synas? Och att det ska synas ofta? Oavsett om du har många kvadratmeter till förfogande eller bara har plats för en enda skylt gäller det att ge ett

Läs mer

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Oktober 2014 När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Produktblad och prislista XL Vill du synas med reklam på bussarna i Västerås förorter och i övriga Västmanland är vår nya produkt

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

FLYGPLATSREKLAM. Luleå Airport

FLYGPLATSREKLAM. Luleå Airport FLYGPLATSREKLAM Luleå Innehåll Statistik 5 Terminalkarta 6 Prislista terminal 7 Digital Signs 7 Analog Signs 7 Analog Signs 8 Promotion 8 Special 8 Utomhuskarta 10 Prislista utomhus 11 Analog Signs 11

Läs mer

Jakobsbergsgatan 22. Kontor, Stockholm. 375 kvm

Jakobsbergsgatan 22. Kontor, Stockholm. 375 kvm Jakobsbergsgatan 22 Kontor, Stockholm 375 kvm Välkommen till Jakobsbergsgatan 22 Lokalens utformning Modern lokal högst upp i fastigheten vilket ger ett fint ljusinsläpp. Välkomnande entré/kapprum med

Läs mer

Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52

Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52 Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 52 Vån 4, 173 kvm, Centrum Östra Hamngatan 52, vån 4 Centrum Ledig yta: 173 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 8 14 Tillträde: Omgående Utsikt Historia Buss 20 m Nyrenoverad

Läs mer

Lästmakargatan 13. Stockholm 190 kvm

Lästmakargatan 13. Stockholm 190 kvm Lästmakargatan 13 Stockholm 190 kvm Välkommen till Diligentia Lästmakargatan 13 Yta: 190 kvm. Plan: Entréplan Husets karaktär Huset uppfördes i etapper mellan 1905-1967. Senaste renoveringen pågick mellan

Läs mer

FLYGPLATSREKLAM Stockholm Arlanda Airport

FLYGPLATSREKLAM Stockholm Arlanda Airport FLYGPLATSREKLAM Stockholm Gäller från och med juni 2015 med reservation för tryckfel och prisändringar. Resenärstatistik hela flygplatsen TRANSPORT Tar bussen 18% RESENÄREN 2014 Antal resenärer: 22 048

Läs mer

Uppdatering av handelsutredning, Ursvik 2012-08-08

Uppdatering av handelsutredning, Ursvik 2012-08-08 Uppdatering av handelsutredning, Ursvik 2012-08-08 Förutsättningar Vi utreder ett huvudscenario: Nästan all handel restauranger och service koncentreras till Ursviks Torg. En eller ett par serveringar

Läs mer

Varför arbetar vi med det här?

Varför arbetar vi med det här? Reklam Varför arbetar vi med det här? För att lära sig att analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner. För att lära sig att kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Läs mer

Djäknegatan 16 plan 5, 778 kvm. Malmö

Djäknegatan 16 plan 5, 778 kvm. Malmö Djäknegatan 16 plan 5, 778 kvm Malmö Diligentia: fastigheter som gör skillnad Vi är fastighetsbolaget som tillåter oss själva att ha en samhällsförbättrande strävan. En strävan att få bidra till mer inspirerande

Läs mer

Om annonsering i fackpress generellt

Om annonsering i fackpress generellt Om annonsering i fackpress generellt och i Dagens Samhälle specifikt 1 Vilken effekt vill man ha? Ökad kännedom Ökad lojalitet Ökat antal leads Försäljning Fler? 2 Mest önskad effekt är Att sälja sina

Läs mer

Adress Pyramidvägen 7

Adress Pyramidvägen 7 Fina kontorsytor med bra ljusinsläpp mitt i Arenastaden! Typ Kontor Storlek 283 kvm Adress Pyramidvägen 7 Område Solna/Arenastaden Omgivning Arenastaden är under utveckling och inom några år kommer Sveriges

Läs mer

NYCKELFÄRDIGT KONTOR 360-720 KVM

NYCKELFÄRDIGT KONTOR 360-720 KVM NYCKELFÄRDIGT KONTOR 360-720 KVM Beskrivning Du kan sluta leta nu, nyckelfärdigt kontor till otroliga 1 000:-/kvm/år Behöver ni en kontorslokal snabbt? Ska det vara jättesnyggt? Och prisvärt? Bra, då har

Läs mer

FLYGPLATSREKLAM. Bromma Stockholm Airport

FLYGPLATSREKLAM. Bromma Stockholm Airport FLYGPLATSREKLAM Bromma Innehåll s cityflygplats, Statistik 5 Terminalkarta 6 Prislista terminal 7 DIGITAL 7 ANALOG SIGNS 7 PROMOTION 7 Prislista terminal 8 SPECIAL 8 Utomhuskarta 10 Prislista utomhus

Läs mer

Tendensrapport 2011. Sveriges Marknadsförbund Sida 1 (17)

Tendensrapport 2011. Sveriges Marknadsförbund Sida 1 (17) De största utmaningarna för dagens marknadsförare Det här innebär det utökade medielandskapet Så mäter företag effekt av sina marknadsaktiviteter Så arbetar företag med sociala medier och e-postmarknadsföring

Läs mer

Esplanaden 1. Sundbyberg 670 kvm. Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55

Esplanaden 1. Sundbyberg 670 kvm. Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55 Esplanaden 1 Sundbyberg 670 kvm Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55 Välkommen till Diligentia Esplanaden 1 Esplanaden 1 är i huvudsak en kontorsfastighet, med Kronofogden

Läs mer

INSTRUMENT- FABRIKEN

INSTRUMENT- FABRIKEN KONTOR LAGER Projekt INSTRUMENT- FABRIKEN 12-4000m 2 NORRA ULVSUNDA I BROMMA erbjuder ett fantastiskt läge i ett expansivt och centralt område med goda kommunikationer - till mycket konkurrenskraftiga

Läs mer

Ringvägen 100. 1065 kvadratmeter Stockholm

Ringvägen 100. 1065 kvadratmeter Stockholm Ringvägen 100 1065 kvadratmeter Stockholm Välkommen till Diligentia Ringvägen 100 Här har vi en ledig lokal på 1065 kvadratmeter. Yta 1065 kvm Våning plan 9 hus A1 Husets karaktär Lokalens/lokalernas utformning

Läs mer

Affärer direkt. 9 skäl att testa DR

Affärer direkt. 9 skäl att testa DR Affärer direkt 9 skäl att testa DR Direktreklam är en snabb, enkel och kostnadseffektiv marknadsföringskanal direkt till dina kunder. Du&Co listar några av de främsta skälen för dig att testa direktreklam.

Läs mer

Ett stadsliv strax utanför innerstaden välkommen till Ulriksdal

Ett stadsliv strax utanför innerstaden välkommen till Ulriksdal Ett stadsliv strax utanför innerstaden välkommen till Ulriksdal Hur skulle du trivas här? Ulriksdal är en helt ny stadsdel i Solna. Just ordet stadsdel är något du säkert har hört tidigare om många andra

Läs mer

FLYGPLATSREKLAM. Umeå Airport

FLYGPLATSREKLAM. Umeå Airport FLYGPLATSREKLAM Umeå Innehåll Statistik 5 Terminalkarta 6 Prislista terminal 8 Digital 8 Analog Signs 8, 9 Promotion 9 Special 10 Utomhuskarta 11 Kontakt Telefon: 010-109 50 00 Fax: 010-109 50 26 E-post:

Läs mer

Tillgänglighet är ett sätt att tänka. Alla reser olika

Tillgänglighet är ett sätt att tänka. Alla reser olika Alla reser olika Kollektivtrafiken ska vara ett tillgäng ligt och naturligt val för människor med funktions ned sättning. Alla som själva eller med ledsagare kan ta sig till station eller hållplats ska

Läs mer

Svar på skrivelse från (S) om upprustning och modernisering av Gullmarsplan

Svar på skrivelse från (S) om upprustning och modernisering av Gullmarsplan 1(5) Strategisk Utveckling Handläggare Jens Plambeck +4686861651 jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-09-12 Trafiknämnden 2014-09-23, punkt 30 Diarienummer Svar på skrivelse från (S) om upprustning

Läs mer

Koggen 2 Kontor med optimalt skyltläge i Öresundsregionens mittpunkt

Koggen 2 Kontor med optimalt skyltläge i Öresundsregionens mittpunkt västra hamnen, malmö NCC är ett av de ledande nordiska byggoch fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på 49 Mdr SEK och 17 000 anställda. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom hela

Läs mer

Adress Svetsarvägen 15 B

Adress Svetsarvägen 15 B Trevlig butiks eller kontorslokal mitt i Solna Business Park! Typ Butik, Kontor Storlek 200-300 kvm Adress Svetsarvägen 15 B Område Solna/Solna Business Park Lokalbeskrivning Butik eller kontorslokal mitt

Läs mer

Lokal tv-kartan 30 områden i TV4

Lokal tv-kartan 30 områden i TV4 Lokal tv-kartan 30 områden i TV4 Fördelar med lokal förstärkning Rikskampanjen för Elrätt påbörjar och sätter basen för ökning av kännedom för Elrätt. Genom att förstärka med ett lokal kampanj har respektive

Läs mer

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 340 kvm

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 340 kvm Jakobsbergsgatan 16 Stockholm 340 kvm Välkommen till Diligentia Jakobsbergsgatan 16 Yta: 340 kvm. Husets karaktär Huset uppfördes i etapper mellan 1905-1967. Senaste renoveringen pågick mellan 2006-2008.

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION )))

FÖRETAGSPRESENTATION ))) FÖRETAGSPRESENTATION ))) Information som ska spridas och information som ska sparas Det började under femtiotalets byggboom. Information i form av mått och material behövde mångfaldigas och distribueras

Läs mer

KFUK-KFUM. Huvudbudskap är som tidigare: Var med och skapa mening för stunden och framtiden.

KFUK-KFUM. Huvudbudskap är som tidigare: Var med och skapa mening för stunden och framtiden. KFUK-KFUM Idéförklaring Kampanj 2011 Arbetsdokument senast uppdaterad 2011-03-07 Bakgrund och syfte Kampanjidén för KFUK-KFUM utgår från verksamhetsidén: Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan

Läs mer

Avtal om digitala infartstavlor

Avtal om digitala infartstavlor TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Christina Karlberg 2012-03-21 KS 2012/0267 0480-45 00 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Avtal om digitala infartstavlor Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 135

Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 135 Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 135 436 kvm Gustavslundsvägen 135, Alviks Strand Ledig yta Typ: Kontor 436 m 2 Antal arbetsplatser: 25-30 Byggt/ombyggt: 1987 Ledigt fr.o.m: Omgående Konferens Garage

Läs mer

Centrum. Östra Hamngatan 30-34, 230 kvm. Ditt nästa kontor?

Centrum. Östra Hamngatan 30-34, 230 kvm. Ditt nästa kontor? Centrum Östra Hamngatan 30-34, 230 kvm Ditt nästa kontor? Östra Hamngatan 30-34, Centrum Ledig yta Typ: kontor 230 m 2 Antal arbetsplatser: 12 15 Tillträde: omgående Restaurang Utsikt Buss 10 m Ett stenkast

Läs mer

Kungsgatan 57 668 kvm kontor Stockholm

Kungsgatan 57 668 kvm kontor Stockholm Kungsgatan 57 668 kvm kontor Stockholm Välkommen till Diligentia Kungsgatan 57 Här finns ledig lokal på 668 kvm. Yta Våning 668 kvm plan 6 Husets karaktär Huset byggdes år 1927 för hotelländamål. Fasaden

Läs mer

Baltzarsgatan 25. Malmö 41 kvm

Baltzarsgatan 25. Malmö 41 kvm Baltzarsgatan 25 Malmö 41 kvm Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum,

Läs mer

Dialogmöte. Lenhovda 2014 05 26

Dialogmöte. Lenhovda 2014 05 26 2014-06-24 Dialogmöte Lenhovda 2014 05 26 1. Välkomna Presentation av deltagare: PO Ekelund, kommunchef Magda Gyllenfjell, ny projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Jimmi Olsson, näringslivsutvecklare

Läs mer

Lästmakargatan 13. Kontor, Stockholm. 380 kvm

Lästmakargatan 13. Kontor, Stockholm. 380 kvm Lästmakargatan 13 Kontor, Stockholm 380 kvm Välkommen till Lästmakargatan 13 Lokalens utformning Välkomnande och generös reception/lounge. Öppet landskap för ca 17 personer, konferensrum för 10 personer

Läs mer

Butikscenter HELSINGBORG. > Det handlar om att handla KV. ORKANEN 12

Butikscenter HELSINGBORG. > Det handlar om att handla KV. ORKANEN 12 Butikscenter > Det handlar om att handla HELSINGBORG KV. ORKANEN 12 17 09 2008 Ett butikscenter på rätt plats vid rätt tidpunkt Östersund INNEHÅLL Innehåll 2 Orientering 3 Visualisering 4 Butiksarealer

Läs mer

Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 196 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 11

Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 196 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 11 Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 196 KVM www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 11 BESKRIVNING Cederströms Slinga, 196 kvm Modern och rymlig lokal med högt i tak

Läs mer

Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 143

Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 143 Ditt nästa kontor? Gustavslundsvägen 143 610 kvm, Alviks Strand Gustavslundsvägen 143 Alviks Strand Ledig yta: 610 m 2 Typ: Kontor Tillträde: Enligt överenskommelse Gym Tåg 150 m Tunnelbana 500 m Unikt

Läs mer

Instrumentfabriken [ 200-4 000 m²]

Instrumentfabriken [ 200-4 000 m²] KONTOR OCH SHOWROOM PROJEKT Instrumentfabriken [ 200-4 000 m²] NORRA ULVSUNDA I BROMMA erbjuder ett fantastiskt läge i ett mycket expansivt och centralt område med goda kommunikationer. Under 1940-, 50-

Läs mer

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version Evenemangstrategi för Region Skåne Sammanfattad förkortad version Bakgrund Evenemang är en viktig del av Region Skånes varumärke. Målsättningen att vara en attraktiv och innovativ region kombineras med

Läs mer

Jakobsbergsgatan 18. Stockholm 232 kvm

Jakobsbergsgatan 18. Stockholm 232 kvm Jakobsbergsgatan 18 Stockholm 232 kvm Välkommen till Diligentia Jakobsbergsgatan 18 Yta: 232 kvm. Plan: 7 Husets karaktär Huset uppfördes i etapper mellan 1905-1960. En omfattande renovering av hela fastigheten

Läs mer

SE TILL ATT DU SYNS! Reklamexponering på Elmia Polymer 2015. http://www.elmia.se/polymer

SE TILL ATT DU SYNS! Reklamexponering på Elmia Polymer 2015. http://www.elmia.se/polymer SE TILL ATT DU SYNS! Reklamexponering på Elmia Polymer 2015 http://www.elmia.se/polymer Se till att du syns! Mässan är ett fantastiskt forum för dig som vill träffa både befintliga kunder och nya kontakter.

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns. Vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

MEDIAKIT 2014. Online // Magasin // Email. Vill du nå var fjärde svensk man mellan 35-44 år? Annonsera i våra kanaler!

MEDIAKIT 2014. Online // Magasin // Email. Vill du nå var fjärde svensk man mellan 35-44 år? Annonsera i våra kanaler! MEDIAKIT 2014 Online // Magasin // Email Vill du nå var fjärde svensk man mellan 35-44 år? Annonsera i våra kanaler! Vill du hitta rätt målgrupp och maxa ROI? Genom våra kanaler når du både brett och pricksäkert

Läs mer

den effektiva arbetsplatsen

den effektiva arbetsplatsen den effektiva arbetsplatsen - Stockholms närmaste köpcentrum 9 minuter från Stockholm Central - Direktanslutning till tunnelbana, buss och framtida tvärbana - Nära till service och shopping - Bra exponering

Läs mer

Ringvägen 100. 1079 kvadratmeter Stockholm

Ringvägen 100. 1079 kvadratmeter Stockholm Ringvägen 100 1079 kvadratmeter Stockholm Välkommen till Diligentia Ringvägen 100 Här har vi en ledig lokal på 1079 kvadratmeter. Yta Våning 1079 kvm plan 7 hus C Lokalens/lokalernas utformning 1079 kvm:

Läs mer

Varumärkesfrämjande. möjligheter. Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen. Nordens största fastfood- & cafémässa

Varumärkesfrämjande. möjligheter. Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen. Nordens största fastfood- & cafémässa Varumärkesfrämjande möjligheter Nordens största fastfood- & cafémässa Årets viktigaste mässa för restaurangbranschen 2 Guldpartner Som Guldpartner har du en unik möjlighet att markera din position på marknaden

Läs mer

PLANETEN SKA MED Augusti 2011. Planeten ska med. Hur miljöarbetet ska bli en naturlig del av Riksbyggens sätt att arbeta och att vara

PLANETEN SKA MED Augusti 2011. Planeten ska med. Hur miljöarbetet ska bli en naturlig del av Riksbyggens sätt att arbeta och att vara Planeten ska med Hur miljöarbetet ska bli en naturlig del av Riksbyggens sätt att arbeta och att vara 2 På vår resa ska planeten med n Vår resa mot framtiden bygger just nu på sju åtaganden som vi ska

Läs mer

Amiralsgatan 17. Malmö 245 kvm

Amiralsgatan 17. Malmö 245 kvm Amiralsgatan 17 Malmö 245 kvm Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum,

Läs mer

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 339 kvm

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 339 kvm Jakobsbergsgatan 16 Stockholm 339 kvm Välkommen till Diligentia Jakobsbergsgatan 16 Yta: 339 kvm. Husets karaktär Huset uppfördes i etapper mellan 1905-1967. Senaste renoveringen pågick mellan 2006-2008.

Läs mer

Lästmakargatan 13. Stockholm 397 kvm

Lästmakargatan 13. Stockholm 397 kvm Lästmakargatan 13 Stockholm 397 kvm Välkommen till Diligentia Lästmakargatan 13 Yta: 397 kvm. Plan: 4 Husets karaktär Huset uppfördes i etapper mellan 1905-1967. Senaste renoveringen pågick mellan 2006-2008.

Läs mer

Jakobsbergsgatan 22. Stockholm

Jakobsbergsgatan 22. Stockholm Jakobsbergsgatan 22 Stockholm Välkommen till Diligentia Jakobsbergsgatan 22 Här finns en ledig lokal 347-70 kvm. Husets karaktär Huset är byggt mellan 1933-39 och ligger i kvarteret Jericho som sträcker

Läs mer

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014 Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2014 Q2 Genomförd av CMA Research AB Juni 2014 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 3 Fakta om respondenterna 4 Resultat 5 Stadstrafiken

Läs mer

KONTOR FÖR MINDRE FÖRETAG MED STOR POTENTIAL TORSHAMNSGATAN 35 & 39

KONTOR FÖR MINDRE FÖRETAG MED STOR POTENTIAL TORSHAMNSGATAN 35 & 39 KONTOR FÖR MINDRE FÖRETAG MED STOR POTENTIAL TORSHAMNSGATAN 35 & 39 NORDICFORUM TORSHAMNSGATAN 35 & 39 2 OM NORDICFORUM Kraftig tillväxt, idérikedom och gemensamma mål. nordicforum erbjuder de förutsättningar

Läs mer

Krogar mot Knark (genom Karlstad kommun och Göteborgs Stad) Magnus Wallgren, Karlstads kommun Lennart Johansson, verksamhetschef Krogar mot Knark

Krogar mot Knark (genom Karlstad kommun och Göteborgs Stad) Magnus Wallgren, Karlstads kommun Lennart Johansson, verksamhetschef Krogar mot Knark Uppdragsgivare: Kontaktperson: Krogar mot Knark (genom Karlstad kommun och Göteborgs Stad) Magnus Wallgren, Karlstads kommun Lennart Johansson, verksamhetschef Krogar mot Knark Krogar mot Knark är ett

Läs mer

Affärsområde Ljusskyltar

Affärsområde Ljusskyltar Vårt företag Ända sedan starten 1965 har Focus hjälpt det svenska näringslivet med profilerings- och informationslösningar. På 70-talet tog verksamheten ordentlig fart genom förvärvet av Philips Neon.

Läs mer

Swedavias resvanebarometer. Kvartal 1, 2011. Sammanfattande kommentar:

Swedavias resvanebarometer. Kvartal 1, 2011. Sammanfattande kommentar: Swedavias resvanebarometer Kvartal 1, 2011 Sammanfattande kommentar: Den totala ökningen av privat- samt affärsresor inom och utom Sverige ökade under det första kvartalet 2011 med 9 procent. I denna rapport

Läs mer

Mycket ljus och fin lokal som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården och bra takhöjd! Skyltläge ut mot Svetsarvägen.

Mycket ljus och fin lokal som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården och bra takhöjd! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Mycket ljus och fin lokal som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården och bra takhöjd! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Typ Kontor Storlek 1330 kvm Adress Svetsarvägen 8 Område Solna/Solna

Läs mer

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Med vilka färdmedel skulle du vilja resa sträckan Njurunda-Sundsvall? Pendeltåg Cykla, pendeltåg, buss Cykel och

Läs mer

Välkommen till Alviks Terrass. Racketen 10, Gustavslundsvägen 147-151

Välkommen till Alviks Terrass. Racketen 10, Gustavslundsvägen 147-151 Välkommen till Alviks Terrass Racketen 10, Gustavslundsvägen 147-151 Fastighetsbeteckning: Racketen 10 Fastighetsägande bolag RACS Racketen Större AB Fastighetens adress Gustavslundsvägen 147-151 167 51

Läs mer

KONTOR CA 514 KVM I SOLNA

KONTOR CA 514 KVM I SOLNA KONTOR CA 514 KVM I SOLNA Beskrivning Ett modernt kontor i spännande Bavaria huset i heta Arenastaden Flytta till oss i vårt nyrenoverade hus med charm och fantastiska läge i heta Arenastaden. Bli granne

Läs mer

Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 732 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 12

Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 732 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 12 Ny lokal - nya möjligheter! SIGTUNA CEDERSTRÖMS SLINGA 732 KVM www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 12 BESKRIVNING Cederströms Slinga, 732 kvm Stor rumsindelad lokal med mycket fönster

Läs mer

Hammarby Fabriksväg 25

Hammarby Fabriksväg 25 Ljus kontorslokal byggd runt ett atrium med fönster runt om hela lokalen. Ypperligt skyltläge mitt i Hammarby Sjöstads kreativt affärsliv. Typ Kontor Storlek 709 kvm Adress Hammarby Fabriksväg 25 Område

Läs mer

Kungsgatan 57 737 kvm kontor Stockholm

Kungsgatan 57 737 kvm kontor Stockholm Kungsgatan 57 737 kvm kontor Stockholm Välkommen till Diligentia Kungsgatan 57 Här finns ledig lokal på 737 kvm. Yta Våning 737 kvm Plan 7 Husets karaktär Huset byggdes år 1927 för hotelländamål. Fasaden

Läs mer

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Utvärdering av Tölö ängar Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Upplägg av presentation 1. Kort om utvärderingen 2. Fakta om området 3. Utformningen av området och de boendes attityder 4. Sammanfattning

Läs mer

Y O U R B R I G H T F U T U R E

Y O U R B R I G H T F U T U R E YOUR BRIGHT FUTURE VI ARBETAR REDAN MED FRAMTIDEN När jag var ute med hunden hörde jag en dag några barn skratta åt att alla telefoner förr satt fast med en sladd i väggen. Deras fråga var lika enkel som

Läs mer

Amiralsgatan 17. Malmö 509 kvm

Amiralsgatan 17. Malmö 509 kvm Amiralsgatan 17 Malmö 509 kvm Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum,

Läs mer

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04 Uppdrag Vi har valt att för ett annat företags räkning undersöka hur möjligheterna ser ut för att starta upp, sprida och marknadsföra en virtuell sida som riktar sig till studenterna vid Linköpings universitet.

Läs mer

Landsvägen 50. Ett magnifikt läge mitt i centrala Sundbyberg. Ser du också affärsläget. Hyr denna lokal Ring oss: 08-34 54 55

Landsvägen 50. Ett magnifikt läge mitt i centrala Sundbyberg. Ser du också affärsläget. Hyr denna lokal Ring oss: 08-34 54 55 Ser du också affärsläget Landsvägen 50 Ett magnifikt läge mitt i centrala Sundbyberg Hyr denna lokal Ring oss: 08-34 54 55 Duvbo Näckrosen Kollektivtrafik av världsklass finns i direkt anslutning till

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Rålambsvägen 17, Kungsholmen 235 kvm

STOCKHOLMS INNERSTAD. Rålambsvägen 17, Kungsholmen 235 kvm Nyrenoverad kontorslokal i DN-skrapan med stora fönster och generöst ljusinsläpp. Mosaikparkett i ek och ljusa träglaspartier ger karaktär. Yta: 235 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trängkåren

Läs mer

FLYGPLATSREKLAM. Göteborg Landvetter Airport

FLYGPLATSREKLAM. Göteborg Landvetter Airport FLYGPLATSREKLAM Göteborg Foto: Region Gotland Innehåll Resenärstatistik 5 Terminalkarta 6 Prislista terminal 8 Digital 8 Analog Signs 8 Promotion 9 Special 10 Utomhuskarta 12 Prislista utomhus 13 Analog

Läs mer

Stockholm Årsta Kombiterminal

Stockholm Årsta Kombiterminal Stockholm Årsta Kombiterminal Jernhusen Stockholm Årsta Kombiterminal Sveriges modernaste logistikcenter Strategiskt läge. Centralt i Stockholm Jernhusen Stockholm Årsta Kombiterminal Gods vill helst åka

Läs mer

MEDIAKIT 2015. Online -Magasin - Email. Vill du nå var fjärde svensk man mellan 35-44 år? Annonsera i våra kanaler!

MEDIAKIT 2015. Online -Magasin - Email. Vill du nå var fjärde svensk man mellan 35-44 år? Annonsera i våra kanaler! MEDIAKIT 2015 Online -Magasin - Email Vill du nå var fjärde svensk man mellan 35-44 år? Annonsera i våra kanaler! Vill du hitta rätt målgrupp och maxa ROI? Genom våra kanaler når du både brett och pricksäkert

Läs mer

SVETSARVÄGEN 6 8 FRÄSAREN 11

SVETSARVÄGEN 6 8 FRÄSAREN 11 SVETSARVÄGEN 6 8 FRÄSAREN 11 VÄLKOMMEN TILL SOLNA BUSINESS PARKS BÄSTA ADRESS Svetsarvägen är Solna Business Parks mest centrala adress. Härifrån har du nära till allt. Du har tillgång till fjorton busslinjer,

Läs mer

En ljus och fin lokal på våning 5. Passar som kontor/showroom. Adress Virkesvägen 26

En ljus och fin lokal på våning 5. Passar som kontor/showroom. Adress Virkesvägen 26 En ljus och fin lokal på våning 5. Passar som kontor/showroom. Typ Kontor Storlek 229 kvm Adress Virkesvägen 26 Område Hammarby Sjöstad Lokalbeskrivning Den lediga lokalen ligger högt upp i huset på våning

Läs mer