Prislista Clear Channel Sverige Box Stockholm Telefon

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Prislista 2014. Clear Channel Sverige Box 5711 114 87 Stockholm Telefon 08-522 400 00 www.clearchannel.se"

Transkript

1 Prislista 2014.

2 Clear Channel Produktblad 2014 Vi är utomhus. Clear Channel är störst på utomhusreklam i Sverige. Genom snabba budskap med ett tydligt formspråk i en miljö där människor rör sig är vi det enda mediet som når alla målgrupper. Vi finns där varumärken möter människor.

3 Our vision. We boost brands by inspiring and motivating people with powerful out-of-home campaigns.

4 Where brands meet people. Clear Channel International är ett globalt mediebolag inom utomhusreklam som varje månad når 450 miljoner människor i Europa, Asien, Stilla Havsområdet och Latinamerika genom reklamplatser. Clear Channel är marknadsledande på utomhusreklam i Sverige. Vår produktportfölj möjliggör för varumärken att få kontakt med konsumenter i olika miljöer genom många olika reklamformat över hela Sverige. Idag består utbudet av bland annat klassiska stortavlor, bakbelysta Adshel i hela landet och vårt exklusiva digitala nätverk Play i bland annat Stockholms tunnelbana. Vi når människor när de är på väg, på rätt plats och vid rätt tid. Fördelen med vår produktportfölj är att vi kan erbjuda alla typer av annonsörer att nå sin målgrupp genom rätt riktad kampanj lokalt eller över hela landet. Allt handlar om smarta place ringar av reklamplatser i syfte att nå din målgrupp vid rätt tillfälle. Vi finns där varumärken möter människor. Det här är Clear Channel. Vi gör varumärken kända. Där människor rör sig, finns också vi.

5 Where brands... Vi har en produktportfölj som kan ta varu märken dit de vill. Med en geografisk spridning i 220 kommuner över hela Sverige har du en möj lig het att synas där det bor 8,7 miljoner personer. Vi ger inte bara hög räckvidd i hela Sverige utan vi har även styrkan att använda våra produkter på ett smart och relevant sätt mot en specifik målgrupp. Vi lyfter varumärken genom att sammanföra dem med målgruppen genom ett media som underhåller, utmanar, inspi rerar och leder till handling....meet people. Två tredjedelar av Sveriges befolkning bor i städer och stadsbor spenderar redan nu 33% mer tid utanför hemmet jämfört med för 10 år sedan. Det är självsäkra, uppkopplade konsumenter som använder den senaste tekniken och lever sitt liv i rörelse. Med den kreativi tet, relevans och omedelbara interaktion som t ex den digitala tekniken har, erbjuder vårt media en frihet och flexibilitet att fånga uppmärk samhet, berätta historier och hitta nya vägar för varumärken att engagera människor. Vi är marknadsledande inom utomhusreklam och driver utveck lingen av branschen. Genom våra produkter kan annonsörer interagera och skapa kreativa kampanjer som människor älskar. Genom ett stort medianätverk hjälper vi annonsörerna att förstärka sina aktuella, relevanta och kreativa budskap.

6 Våra produkter och annonsmöjligheter. Play Adshel Billboards Trafik Köpnära Create Riks Storstad Stockholm Regionalt Play Adshel Billboard Trafik utvändigt

7 Utomhus levererar effekt och ROI. Vi levererar hög effekt och med utomhusreklam i din mediemix ökar Return On Investment på både utomhuskampanjen och de andra enskilda medierna. En högre andel utomhusreklam förlänger och förstärker t ex en TV- eller printkampanj. Clear Channels rikstäckande spridning påminner konsumenten och lockar till köp. 58% säger att reklam för en produkt nära den butik där du kan köpa den gör den mer relevant. Mer än 7 miljoner svenskar rör sig utanför hemmet varje dag. Vare sig de är på väg till jobbet, skolan, fritidsaktiviteter eller köp centret finns utomhus reklamen där. Den höga repetitionen kombinerat med stra tegiska placeringar har gett utomhusreklamen sitt välförtjänta rykte som mediet som kan kombinera varumärkesarbete och effektiv försäljning. Dessutom är utomhusreklam en av de mest populära mediekanalerna enligt det svenska folket, ca 75% av alla svenskar har en positiv eller neutral inställning till utomhusreklam. Vi hjälper dig att bygga ditt varumärke i en positiv miljö och att möta människor där de tar till sig ditt budskap.

8 1 Tydlig avsändare. 2 Få detaljer. 3 Anpassad textmängd. 4 Kontrast i bild. 5 Igenkänning. 6 Barn och djur. Utomhus är stor konst. Hög räckvidd och strategiska placeringar är en förutsättning för en lyckad kampanj. Minst lika viktigt är utformningen av kampanjen. Kreativt skapad utomhusreklam positionerar varumärken. Enkelhet, ett koncist budskap och en tydlig avsändare är alltid grunden för en lyckad utomhuskampanj. Här intill får du nio tips för hur du gör din kampanj effektfull Kändisar. Kontroversiellt. Aktuellt.

9 Räckvidd- och frekvensmätningar av utomhusreklam. Outdoor Impact är branschstandard för att mäta hur många som ser din reklam. Med Outdoor Impact får du reda på hur många personer som kan se din utomhusreklam och hur ofta de ser den. Helt enkelt siffror som gör din utomhuskampanj till en betyd ligt säkrare investering. Begreppsdefinition. Räckvidd %. Procent av mål grupp (15 79 år) som har möjlighet att se kampanjen minst en gång under kampanjperioden. Räckvidd % Kontakter Ytor Räckvidd. Räckvidd i antal indi vider som har möjlighet att se kampanjen minst en gång under kampanjperioden. Adshel Pris & fakta 2014 Version 1.0 Kontakter. Synbarhetsjusterade kontakter. Det totala antalet kontakter, ögon på affischen, i målgruppen som har möjlighet att se kampanjen under vald kampanjperiod. Frekvens. Antal gånger i genomsnitt en individ i målgruppen ser kampanjen under kampanjperioden. Silver Bakbelyst reklamyta vid gator och torg samt i tunnelbanan. Frekvens Ca antal Mediekostnakostnad Uppsättnings- Ca antal ytor Räckvidd % Räckvidd Kontakter genomsnittlig kommuner 1 Dagar Totalpris Kommuner Ca antal Frekvens ytor Räckvidd % Räckvidd Kontakter genomsnittlig Stockholm A-reg Göteborg A-reg Malmö A-reg största kommunerna Övriga landet Totalt Räckvidd Frekvens 1) Varav totalt ca 175 Adshel i Stockholms innerstad och ca 80 Adshel i T-banan. Ytor. Cirka antalet ytor i serie.

10 Målgrupper Produktblad 2014 Målgrupper. Clear Channel maximerar värdet på din kampanj och hjälper dig att nå din målgrupp där och när det behövs. Våra köpnära reklamplatser ger ökad effekt på hela medieinvesteringen. Vi finns där varumärken möter människor.

11 Maximera värdet av din kampanj. Vi kan nå din målgrupp och påverka försäljningen. Vi gör det dessutom snabbt och enkelt. Hos oss erbjuds alla typer av annonsörer, oavsett bransch, att nå sin målgrupp genom rätt riktad utomhus kampanj. Vi kan dra nytta av våra insikter av platser och målgrupper och ge råd om hur en liten eller stor annonsör kan få kontakt med sin målgrupp. Vi finns där varumärken möter människor. Nå din målgrupp. Nå dem snabbt. Nå rätt människor. Nå dem på rätt plats. Nå dem vid rätt tillfälle. Påverka försäljningen och ROI. Påverka med rätt kreativa utformning. Påverka med rätt format. Påverka försäljning och skapa buzz. Påverka medieinvesteringen. Enkel och snabb service. Enkelt att köpa. Enkelt att genomföra. Enkelt att följa upp. Erfarenhet från över genomförda kampanjer. Nå målgruppen barnfamiljer På nästkommande sidor följer en rad exempel på varför utomhus kan maximera värdet för annonsörer inom olika branscher och för olika målgrupper. Nå målgruppen män 20 35

12 Lansera en bilmodell. Optimera räckvidden i målgruppen då potentiella nybilsköpare är jämnt spridda över hela Sverige. Optimala reklamplatser där bilköparna bor och rör sig. Stora format ökar uppmärksamheten vid lanseringar. 10 av de 12 största biltillverkarna i Sverige använder utomhus för att nå kunderna på rätt plats och vid rätt tillfälle. Bilar Driv försäljning i klädbranschen. Nå alla dina butiker eftersom vi finns i samtliga av de 100 största kommunerna i Sverige. Reklamplatser i närhet till point of sales gör att du kan påverka nära butik. 60% av konsumenterna har sällan eller aldrig någon plan när de shoppar. 88% ser en utomhusannons som sista annons innan de shoppar. 62% är mer benägna att köpa kläder om de nyligen har sett en utomhusannons. Konfektion Driv försäljning i telekom branschen. Effektivt media för att nå smart phone - användarna och påverka utanför butik. Reklamplatser i närhet till point of sales gör att du kan påverka nära butik. 75% bestämmer sig i eller i närheten av butiken vilken telefon eller abonnemang de ska köpa. 81% är mer nyfikna på en telefon efter att ha sett en utomhuskampanj. Telekom

13 Vinn slaget i butik. Upp till 90% av köpbesluten fattas vid eller i butiken och vi täcker 75% av din försäljning. Försäljningen av en FMCG-vara i Sverige ökar i genomsnitt med 10% vid en kundvagnskampanj. Försäljningen första tiden påverkar framtida hyllutrymme och vi når 70% av målgruppen på en vecka. Nå beslutsfattare som reser i tjänsten. Syns i affärsdistrikt i Stockholm, Göteborg och Malmö. På 30 centralstationer i hela landet. Syns på Arlanda Express med Morelight, Rulltrappsskyltar och Adshel samt på Sturup med Stortavlor. 20% av alla resor till och från Arlanda sker med Arlanda Express och 63% reser i tjänsten. FMCG Mitt i prick för den lokala aktören. Lokalkännedom genom våra försäljningskontor runt om i landet. Nå den målgrupp som du verkligen är intresserad av till låg kontaktkostnad. Med enskilda reklamplatser utanför din butik eller flera som täcker ett helt län når du både lokalt och regionalt. Med våra strategiskt placerade Adshel i Storgöteborg har vi täckning i 11 av 13 kommuner. Vi når 80% av alla som bor i Malmö, Lund och Trelleborg med våra Adshel. Business Lokalt Folierad uppgång

14 Create Produktblad 2014 Create. Var kreativ utanför de traditionella gränserna för att ge din kampanj ännu större genomslagskraft. En möjlig het är 330 kvadratmeter kreativ yta på en folierad tunnelbanevagn som kan exponeras för 15 miljoner påstigande varje månad.

15 Vi älskar kreativitet. En affisch är ett lysande sätt att levandegöra ett varumärke, och med tekniska lösningar och specialeffekter kan du ge din utomhuskampanj ännu större genomslagskraft. Foliering, outcuts, 3D-displayer, mobila applikationer och interaktiva pekskärmar är bara några grepp du kan ta till. Vi älskar kreativa lösningar. De stärker vår övertygelse att utomhus är en reklamkanal som inspirerar och motiverar. Utmana oss till nya innovativa sätt för dig att kommunicera med målgruppen. Bara fantasin begränsar. Här följer några av de lösningar vi kan erbjuda. Vi är flexibla och öppna för nya förslag och kommer gärna med nya idéer för just din kampanj. Folierad spårvagn Folierad tunnelbanevagn/spårvagn. Dominera på en 330 kvadratmeter kreativ yta. Folierad tunnelbanevagn kan exponeras för 15 miljoner påstigande varje månad. Exponering under lång tid, 1 3 månader. Både invändig och utvändig reklamplats. Folierad tunnelbanevagn utvändigt Station Domination. Foliera icke-traditionella ytor på en hel station, t ex pelare, glaspartier och rulltrappor. Möjligheterna varierar från station till station. Folierad tunnelbanevagn invändigt

16 Foliering. Möjlighet att foliera telefonkiosker, bussväderskydd, tunnelbaneuppgångar, tunnelbanevagnar, spår vagnar, bussar, pelare i tunnelbanan etc. Köpcentrum i T-bana. Flytta ut ditt köpcentrum till ditt närområde och placera reklamen där din målgrupp passerar. Varje vecka åker personer tunnelbana och 90% av dem uppger att de besöker ett köpcentrum minst någon gång per kvartal. Folierad tunnelbaneuppgång Dörrdekaler. Drygt 1,4 miljoner påstigande på tunnelbana och pendeltåg varje dygn. Syns på 97 tunnelbanestationer och 25 pendeltågsstationer. Ditt budskap i alla människors blickpunkt. Köpcentrum i tunnelbana Skyltfönster på stan. Visa upp dina produkter direkt i en av våra reklamvitriner, som t ex kläder, skor, mobiltelefoner eller möbler. Utvalda placeringar på tydliga shoppingstråk där din målgrupp passerar. Foliering i bussväderskydd

17 Outcut. Låt motivet gå utanför ramarna för ökad impact och för att dra till sig extra många blickar. 3D. Bygg ditt budskap i 3D-format och låt motivet träda fram ur reklamvitrinen. Hologram. Bygg ditt budskap i 3D-format och låt motivet förändras i och med att betraktaren förflyttar sig. Sampling. Marknadsför en ny produkt genom att dela ut gratisprover av din produkt till förbipasserande människor direkt i reklamvitrinen. Outcut Event. Eventyta där annonsören fysiskt ger möjlighet för kunden att se, känna, smaka och prova din produkt eller tjänst. Vi kan förstärka kreativa idéer i det offentliga rummet och få varumärken till liv. Möjligheterna är oändliga. Vi älskar kreativitet. Adshel med specialeffekt Sampling

18 Create Pris & fakta 2014 Version 1.1 1/4 För senaste uppdatering av priser, tryckoch leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

19 Create Pris & fakta 2014 Version 1.1 2/4 Station Domination Område Kampanjperiod Produktionskostnad (ingår ej) Mediekostnad Innanför tullarna 14 dagar Begär offert Utanför tullarna 14 dagar Begär offert Foliering rulltrappa Område Kampanjperiod Produktionskostnad (ingår ej) Mediekostnad Innanför tullarna 14 dagar Begär offert Utanför tullarna 14 dagar Begär offert Foliering tunnelbaneuppgång, prisexempel Område Beskrivning Kampanjperiod Östermalmstorg Nedgång från Stureplan: vägg över spärr, balkar, liten och stor vägg. Produktionskostnad (ingår ej) Mediekostnad 14 dagar T-centralen Hötorget Mittenuppgången mot Sergels Torg: tak och rulltrappor. Mittenuppgången: folierade glaspartier och rulltrappor från perrongen mot krysset. 14 dagar Ca dagar Begär offert Foliering pelare tunnelbana, prisexempel Område Beskrivning Kampanjperiod Produktionskostnad (ingår ej) Mediekostnad T-centralen Minst 13 st pelare mot Sergels torg. 14 dagar Ca (13 st) Foliering dörr tunnelbane- och pendeltågsstation Format Beskrivning Mediekostnad Uppsättningskostnad Totalpris 7 dagar Rund dekal Ca dekaler Avlång dekal Per entré Begär offert. Alla priser är i SEK, exkl. moms. Clear Channel förbehåller sig rätten att ändra informationen på detta produktblad. För senaste uppdatering av priser, tryck- och leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

20 Create Pris & fakta 2014 Version 1.1 3/4 Halvfolierad buss Beskrivning Kampanjperiod Produktionskostnad (ingår ej) Mediekostnad Halvfolierad blå linjebuss 4 veckor Ca Folierad spårvagn City (tåg) Kampanjperiod Produktionskostnad (ingår ej) Mediekostnad 3 månader Ca Folierad tunnelbanevagn Kampanjperiod Produktionskostnad (ingår ej) Mediekostnad 3 månader Ca (utvändigt) Folierad lokalbanevagn Kampanjperiod Produktionskostnad (ingår ej) Mediekostnad 3 månader Ca OBS! I de folierade fordonen ingår både de invändiga och utvändiga ytorna i mediekostnaden. Produktionen är ej inkluderad utan tillkommer enligt offert. Alla priser är i SEK, exkl. moms. Clear Channel förbehåller sig rätten att ändra informationen på detta produktblad. För senaste uppdatering av priser, tryck- och leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

21 Create Pris & fakta 2014 Version 1.1 4/4 Event tunnelbana Station Antal passeringar/dygn Event/Sampling Pris per vecka Event/Sampling Pris per helg Event/Sampling Pris per vardag Farsta / / /3 000 Fridhemsplan / / /5 000 Gamla Stan / / /3 000 Globen / / /3 000 Gullmarsplan / / /6 000 Hornstull / / /4 000 Hötorget / / /5 000 Kista / / /4 000 Liljeholmen / / /3 000 Ropsten / / /3 000 Skanstull / / /5 000 Skärholmen / / /3 000 Slussen / / /5 000 Slussen / / /6 000 Solna / / /3 000 Spånga påstigande / / /3 000 Stadion / / /3 000 Stadshagen / / /3 000 T-Centralen / / /8 000 Tekniska Högskolan / / /4 000 Vällingby / / /3 000 Älvsjö stationshus påstigande / / /4 000 Östermalmstorg / / /5 000 Event köpcentrum Vi har möjlighet att ordna event över hela Sverige. Kontakta oss för mer information och offert. Alla priser är i SEK, exkl. moms. Clear Channel förbehåller sig rätten att ändra informationen på detta produktblad. För senaste uppdatering av priser, tryck- och leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

22 Play Produktblad 2014 Play. Play är exklusiva digitala nätverk i Stockholm, Göteborg och Malmö. De finns både i tunnelbanan, ovan jord och i köpcentrum. Med den digitala tekniken kan du väcka uppmärksamhet och interagera direkt med mottagaren. Play är kreativt, dynamiskt och flexibelt.

23 Kreativt och dynamiskt. Play är ett kreativt och engagerande sätt att kommunicera med konsumenter. Du kan byta budskap och anpassa innehåll efter aktuellt väder eller andra händelser. Det finns även möjlighet att uppdatera i realtid med dynamiska budskap som t ex nyheter, väder, resor eller länkar till sociala medier. Skapa impact. I nätverket finns placeringar med tre eller fem skärmar i bredd. På dessa kreativa ytor har du möjlighet att skapa impact och en känsla för varumärket. Kombinationsmöjligheterna är oändliga, valet är ditt. Fånga uppmärksamhet, engagera och trigga känslor genom animation och full motion video. Singelskärm tunnelbana Nå många. De flesta av våra digitala skärmar är place rade på de 27 mest trafikerade stationerna i tunnelbanan. Där sker mer än hälften av alla på- och avstigningar. Av alla ungdomar år åker 64% tunnelbana personer reser minst en gång varje vecka med tunnelbanan, vilket innebär nästan hälften av alla stockholmare i åldern år. 5-grupp tunnelbana

24 Nya möjligheter. Play finns även ovan jord på centralt belägna platser mitt i shopping- och finansdistrikt med fyra högkvalitativa interaktiva skärmar. Nytt för i år är att en av våra billboards har omvandlats till en digital skärm som ger hög impact på Östermalmstorg, en av de mest trafikerade tunnelbanestationerna. En annan nyhet hösten 2013 är digitala skärmar i köpcentrum, i direkt anslutning till köptillfället. 3-grupp tunnelbana Play Stockholm. 153 st skärmar på 27 av de mest trafikerade tunnelbanestationerna. 4 st interaktiva skärmar ovan jord med centrala placeringar mitt i shopping- och finansdistrikt. Play Stockholm City. 4 st interaktiva touchskärmar ovan jord med centrala placeringar mitt i shopping- och finansdistrikten. Norrmalmstorg, Hamngatan, Kungsgatan och Birger Jarlsgatan. Möjlighet till interaktiva kampanjer. Play Köpcentrum. 12 skärmar i Skärholmens köpcentrum med 12 miljoner besökare per år. 4 skärmar i Nordstan Göteborg med 37 miljoner besökare per år. 5 skärmar i Caroli Malmö med 3 miljoner besökare per år. 14 skärmar på tunnelbanestationer i direkt anslutning till köpcentrum, t ex Farsta och Kista centrum. Interaktiv skärm ute

25 Play Stortavla. Stort kreativt format på LED-skärm, 155 (ca 3,5 x 2 m) passeringar uppgång Östermalmstorg varje vecka. Lång betraktningstid. Play Stortavla Flexibelt. Kreativt. Dynamiskt.

26 Play Pris & fakta 2014 Version 1.1 1/3 För senaste uppdatering av priser, tekniska specifikationer och allmänna försäljningsvillkor se

27 Play Pris & fakta 2014 Version 1.1 2/3 Play Stockholm Digitala skärmar i t-banan och ovan jord. Spotlängder Looplängd Antal skärmar Dagar SoV (annonsutrymme) Totalpris 5 sek (för annan spotlängd begär offert) 60 sek / I en kampanj ingår 3 annonser för singelskärmar, 1 annons för 3-grupp och 1 annons för 5-grupp per vecka. För fler annonser tillkommer en extra kostnad per annons. Även för annonser med dynamiskt innehåll tillkommer en extra kostnad. Kontakta din säljare för offert. På Play i tunnelbanan ingår flera impactväggar med tre och fem skärmar i bredd. Kampanjperiod måndag kl till söndag kl 24.00, eller efter överenskommelse. Play i tunnelbanan 27 stationer, 153 skärmar Alvik, Brommaplan, Danderyds Sjukhus, Fridhemsplan, Gullmarsplan, Hornstull, Hötorget, Karlaplan, Kista, Kungsträdgården, Liljeholmen, Mariatorget, Medborgarplatsen, Mörby Centrum, Odenplan, Ropsten, Rådmansgatan, Skanstull, Slussen, Solna Centrum, S:t Eriksplan, Sundbyberg, T-Centralen, Tekniska högskolan, Telefonplan, Universitetet, Östermalmstorg. Play Stockholm City 4 placeringar Birger Jarlsgatan, Hamngatan, Kungsgatan, Norrmalmstorg. Teknisk kontakt Vid frågor gällande produktion och teknik, vänligen ring eller skicka e-post till playsupport@clearchannel.se Play Stockholm City Digitala skärmar ovan jord. Spotlängd Looplängd Antal skärmar Dagar SoV (annonsutrymme) Totalpris 5 sek (för annan spotlängd begär offert) 60 sek 4 7 1/ I en kampanj ingår 3 annonser per vecka. För fler annonser tillkommer en extra kostnad per annons. Även för annonser med dynamiskt innehåll tillkommer en extra kostnad. Kontakta din säljare för offert. Kampanjperiod måndag kl till söndag kl 24.00, eller efter överenskommelse. Play Stockholm City 4 placeringar Birger Jarlsgatan, Hamngatan, Kungsgatan, Norrmalmstorg. Teknisk kontakt Vid frågor gällande produktion och teknik, vänligen ring eller skicka e-post till playsupport@clearchannel.se Alla priser är i SEK, exkl. moms. Clear Channel förbehåller sig rätten att ändra informationen på detta produktblad. För senaste uppdatering av tryck- och leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor besök

28 Play Pris & fakta 2014 Version 1.1 3/3 Play Stortavla Digital skärm på Östermalmstorgs t-bana. Spotlängd Looplängd Antal skärmar Dagar SoV (annonsutrymme) Totalpris 10 sek (för annan spotlängd begär offert) 60 sek 1 7 1/ I en kampanj ingår upp till 3 olika annonser per vecka. För fler annonser tillkommer en extra kostnad per annons. Även för annonser med dynamiskt innehåll tillkommer en extra kostnad. Kontakta din säljare för offert. Kampanjperiod måndag kl till söndag kl 24.00, eller efter överenskommelse. Play Stortavla 1 placering Tunnelbanestation Östermalmstorg, uppgång Stureplan. Teknisk kontakt Vid frågor gällande produktion och teknik, vänligen ring eller skicka e-post till playsupport@clearchannel.se Play Köpcentrum Digitala skärmar i och i närheten av köpcentrum. Spotlängd Looplängd Antal skärmar Dagar SoV (annonsutrymme) Totalpris 5 sek (för annan spotlängd begär offert) 60 sek / I en kampanj ingår upp till 3 olika annonser per vecka. För fler annonser tillkommer en extra kostnad per annons. Även för annonser med dynamiskt innehåll tillkommer en extra kostnad. Kontakta din säljare för offert. Kampanjperiod måndag kl till söndag kl 24.00, eller efter överenskommelse. Play Köpcentrum 3 köpcentrum med 21 skärmar + 14 köpcentrumnära skärmar fördelat på 9 stationer i tunnelbanan Skärholmen, Stockholm 12 skärmar. Caroli, Malmö 5 skärmar. Nordstan, Göteborg 4 skärmar. 14 skärmar i direkt anslutning till köpcentrum på tunnelbanestationerna Farsta centrum, Fridhemsplan, Hornstull, Karlaplan, Kista, Medborgarplatsen, Skanstull, Skärholmen, Solna. Teknisk kontakt Vid frågor gällande teknik, vänligen ring eller skicka e-post till playsupport@clearchannel.se

29 Adshel Produktblad 2014 Adshel. Adshel kan sprida ditt budskap över hela landet och få stor effekt på din målgrupp. Adshel är strategiskt place rade på gator, torg, vid köp centrum och dagligvarubutiker, på centralstationer, i närheten av kollektivtrafiken och i Stockholms tunnelbana.

30 Syns där mottagarna finns. Adshel finns i bussväderskydd, i telefonkiosker, som fri stående vitriner och monterade på vägg. Adshel finns i tre format; eurosize, tele fonkiosk och i våra köpnära paket även som centrumtavla. Vi erbjuder både riks- och lokalserier samt målgruppsanpassning. Våra större grundpaket som Adshel Guld kan ge en räckvidd på 59% i hela landet. Adshel i Stockholms tunnelbana ingår i de större paketen samt i målgruppspaketen. Du kan även köpa Adshel separat i ett skräddarsytt paket som passar för din målgrupp. Vill du öka trycket, allt utifrån hur många och vilka människor du vill nå, finns det flera kombinationer för att öka räckvidden och få bättre impact. Telefonkiosk Cirkafördelning och placeringar. Bussväderskydd 58% Fristående/ vägghängda 23% Gator och torg 81% Köpcentrum 6% Tunnelbana 7% Pendeltåg/ lokalbanor 5% Cirkafördelning Adshel Telefonkiosker 10% Bildväxlande 6% Placeringar Arlanda Express/ flygplats 1% Cykelstationer 3%

31 Bussväderskydd Telefonkiosk Fristående Köpnära Vägghängd i Stockholms tunnelbana Cykelstation

32 Riks. Med Adshel Riks sprider vi ditt budskap över hela Sverige på det mest effektiva sättet. Vi ger hög räckvidd och frekvens på kort tid med optimala placeringar i hela landet. Förutsättningarna varierar för olika kampanjer och det ska därför vara kommunikationsbehovet som styr valet av lösning. Adshel Guld. Bred rikstäckning som når drygt 4 miljoner personer i 140 kommuner mycket snabbt. Ökat tryck i Stockholm med totalt 735 ytor varav 240 i innerstad. Frekvens 13. Adshel Silver. Rikstäckning som når drygt 3,7 miljoner personer i 140 kommuner mycket snabbt. Frekvens 11. Telefonkiosk Eskilstuna Fristående Skövde

33 Storstad. Fler människor än någonsin flyttar in till storstäderna. Drygt en SL-buss med människor flyttar in till Stockholm varje dag. Vårt storstadspaket ger högt tryck i Stockholm, Göteborg och Malmö. Stockholm Adshel Storstad. Nå drygt 80% av Sveriges befolkning som bor eller pendlar in till Stockholm, Göteborg och Malmö. Ökat tryck i Göteborg med 160 ytor och Malmö med 140 ytor. Hög synlighet på de mest folktäta gatorna och de mest trafikerade vägarna i våra tre största städer. Stockholm. Med Adshel kan du nå stockholmare i sin vardag på deras resa till och från jobb, skola, hem och shopping. 2,7 miljoner påstigningar görs en genomsnittlig dag med SL. Göteborg Adshel Storstockholm. 300 reklamplatser som ses av drygt 1 miljon stockholmare. För ökad impact dubblera Storstockholm och du får en frekvens på 14. Malmö Adshel Stockholm City. 150 strategiskt utvalda lägen innanför tullarna, både ovan jord och i tunnelbanan. Bra möjlghet att nå turister på besök i huvudstaden gjordes 8,6 miljoner övernatt ningar och totalt spende rades MSEK. Förstärk ytterligare för innerstadspubliken och få ökad impact genom att dubblera Stockholm City eller addera utvalda stockholmsytor.

34 Målgrupp. Optimera räckvidden i målgruppen utifrån geografisk och/eller demografisk data för att få högre effekt med ditt budskap. Adshel Business. 30 st centralstationer i Sveriges största städer, där ibland Stockholm, Göteborg och Malmö. Affärsdistrikt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Arlanda Express med passagerare per månad, varav 63% är affärsresenärer. Adshel Regionalt. Genom vår lokalkännedom kan du annonsera i anslutning till din unika målgrupp. Vi finns med Adshel i Sveriges 100 största kommuner och totalt finns vi i 160 kommuner. Vi har en mängd regionala möjligheter som t ex Skånepaketet, Dalapaketet och Norrlandspaketet. Business Adshel Enstaka platser. Optimera valet av placeringar genom närhet till point of sales. Välj ut den eller de reklamplatser i närheten av din butik eller där du vet att din målgrupp passerar. Regionalt Enstaka platser nära POS

35 Adshel Köpcentrum. Nå en köpstark målgrupp direkt i anslutning till butiker i upp till 200 köpcentrum i 94 kommuner. Vi täcker ca 90% av Sveriges köpcentrum, med över 535 miljoner besökare per år. Finns i stora köpcentrum som t ex Nordstan, Kista Galleria, Malmö Entré, Täby centrum och Nacka Forum. Köpcentrum Adshel Audience Solutions. Med hjälp av demografisk data och placering av våra reklam platser kan vi ta fram områden där din mål grupp är starkt överrepresenterad, t ex höginkomsttagare, barnfamiljer eller villaägare. Audience Solutions Kombinera, addera och förstärk för en kraftfull kampanj. 3. Adshel Silver + Storstockholm + Dagligvaruhandel 4,7 milj unika kontakter, Frekvens 14 Omsättning på ca 100 miljarder i ca 700 butiker 2. Adshel Silver + Storstockholm 3,8 milj unika kontakter, Frekvens Adshel Silver 3,7 milj unika kontakter, Frekvens 11

36 Spridning i landet. Vi har dominerande täckning i hela landet och finns med Adshel i 160 kommuner. Vi finns där köpkraften är som störst. Genom Clear Channel kan du nå upp till 70% av Sveriges befolk ning varje vecka. Förstärk din kampanj ytterligare på specifika orter genom Audience Solutions. Stockholm Vi täcker samtliga 26 kommuner inom Storstockholm. Kommuner Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Göteborg Vi täcker 11 av 13 kommuner inom Storgöteborg. Kommuner Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund. Malmö Vi täcker samtliga 12 kommuner inom Stormalmö. Kommuner Burlöv, Eslöv, Höör, Kävlinge, Lomma, Lund, Malmö, Skurup, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg, Vellinge.

37 Adshel Pris & fakta 2014 Version 1.0 1/5 För senaste uppdatering av priser, tryckoch leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

38 Adshel Pris & fakta 2014 Version 1.0 2/5 Guld Bakbelyst reklamyta vid gator och torg samt i tunnelbanan. Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Ca antal kommuner Ca antal ytor 1 Dagar Mediekostnad Totalpris Kommuner Ca antal ytor Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Stockholm A-reg Göteborg A-reg Malmö A-reg största kommunerna Övriga landet Totalt ) Varav totalt ca 240 Adshel i Stockholms innerstad och ca 115 Adshel i T-banan. Silver Bakbelyst reklamyta vid gator och torg samt i tunnelbanan. Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Ca antal kommuner Ca antal ytor 1 Dagar Mediekostnad Totalpris Kommuner Ca antal ytor Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Stockholm A-reg Göteborg A-reg Malmö A-reg största kommunerna Övriga landet Totalt ) Varav totalt ca 175 Adshel i Stockholms innerstad och ca 80 Adshel i T-banan. Storstad Bakbelyst reklamyta vid gator och torg samt i tunnelbanan. Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Antal kommuner Ca antal ytor 1 Dagar Mediekostnad Uppsättningskostnad Uppsättningskostnad Uppsättningskostnad Totalpris Kommuner Ca antal ytor Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Stockholm A-reg Göteborg A-reg Malmö A-reg Totalt Storstad ) Varav totalt ca 250 Adshel i Stockholms innerstad och ca 110 Adshel i T-banan. Format Eurosize 1185x1750 mm/ Telefonkiosk 1000x1740 mm. Ovanstående räckviddspaket är exempel enligt Outdoor Impact, år, mars månad. Alla priser är i SEK, exkl. moms. Clear Channel förbehåller sig rätten att ändra informationen på detta produktblad. För senaste uppdatering av priser, tryck- och leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

39 Adshel Pris & fakta 2014 Version 1.0 3/5 Storstockholm Bakbelyst reklamyta vid gator och torg samt i tunnelbanan. Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Antal kommuner Ca antal ytor 1 Dagar Mediekostnad Uppsättningskostnad Uppsättningskostnad Totalpris ) Varav totalt ca 85 Adshel i Stockholms innerstad och ca 25 Adshel i T-banan. Stockholm City Bakbelyst reklamyta vid gator och torg i Stockholms innerstad samt i tunnelbanan. Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Antal kommuner Ca antal ytor 1 Dagar Mediekostnad Totalpris ) Varav totalt ca 25 Adshel i T-banan. Audience Solutions, prisexempel Ca antal ytor Dagar Mediekostnad Uppsättningskostnad Totalpris 7 dagar Audience Solutions, urvalsserier Paket Barnfamiljer Höginkomsttagare Villaägare Bensinstationer Tunnelbana Knutpunkter Skolor/studenter Utvalda ytor nära där barnfamiljer bor. Utvalda ytor nära där höginkomsttagare bor. Utvalda ytor nära där villaägare bor. Utvalda ytor nära bensinstationer. Utvalda ytor i och nära anslutning till tunnelbana. Utvalda ytor i och nära anslutning till knutpunkter (pendeltåg, bussar, lokalbanor, t-bana), ex. Gullmarsplan, Slussen, T-centralen, Södertälje. Utvalda ytor i och nära anslutning till skolor eller resande studenter. Pris och antal Enligt offert. Format Eurosize 1185x1750 mm/ Telefonkiosk 1000x1740 mm. Ovanstående räckviddspaket är exempel enligt Outdoor Impact, år, mars månad. Alla priser är i SEK, exkl. moms. Clear Channel förbehåller sig rätten att ändra informationen på detta produktblad. För senaste uppdatering av priser, tryck- och leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

40 Adshel Pris & fakta 2014 Version 1.0 4/5 Business Bakbelyst reklamyta på vägg eller fristående vitrin. Placering Antal ytor Mediekostnad Uppsättningskostnad Totalpris 7 dagar Arlanda Express (perrong och flygplats) Centralstationer (30 st) Utvalda ytor i affärsdistrikt i Stockholm, Göteborg, Malmö Totalt Köpnära, prisexempel Ca antal ytor Dagar Mediekostnad Uppsättningskostnad Totalpris 7 dagar Köpnära, urvalsserier Paket Köpcentrum Handelsplats Shoppingstråk On the go Apotek Utvalda ytor i direkt anslutning till 200 (90%) köpcentrum runt om i Sverige. Utvalda ytor i direkt anslutning till 50 (80%) handelsplatser runt om i Sverige. Utvalda ytor i och på shoppingstråk i city runt om i Sverige. Utvalda ytor i direkt anslutning till upp till 450 närköp runt om i Sverige (varav 290 Pressbyrån/7-Eleven, 63% av butikerna). Utvalda ytor i direkt anslutning till upp till 600 apotek runt om i Sverige. Pris och antal Enligt offert. Regionalt, prisexempel Bakbelyst reklamyta vid gator och torg. Paket Ca antal ytor Mediekostnad Uppsättningskostnad Totalpris 7 dagar Dalapaketet Skånepaketet Norrlandspaketet Trestad (Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla) Örebro län För fler regionala och lokala paket, kontakta oss för offert. Format Eurosize 1185x1750 mm/ Telefonkiosk 1000x1740 mm. Ovanstående räckviddspaket är exempel enligt Outdoor Impact, år, mars månad. Alla priser är i SEK, exkl. moms. Clear Channel förbehåller sig rätten att ändra informationen på detta produktblad. För senaste uppdatering av priser, tryck- och leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

41 Adshel Pris & fakta 2014 Version 1.0 5/5 Adshel kombinationer Guld x 2 Guld + Silver Silver x 2 Guld + Storstad Guld + Storstockholm Silver + Storstockholm Storstockholm x 2 1 Stockholm City x 2 1 Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Ca antal ytor ) Räckvidd i hela Stockholm A-region 01. Share of voice (Clear Channel) Adshel grundserier Guld Silver Storstad Storstockholm Stockholm City Stockholms innerstad 12% 8% 12% 5% 8% Stockholms kommun 15% 11% 13% 5% Stockholm övrigt A-reg 01 15% 11% 7% 8% T-bana Stockholms innerstad 12% 10% 14% 2% 5% T-bana Stockholms kommun 17% 8% 17% 6% T-bana övriga kommuner i A-reg 01 21% 14% Göteborgs kommun 13% 9% 19% Göteborg övrigt A-reg 33 15% 12% 9% Malmö kommun 12% 10% 20% Malmö övrigt A-reg 28 17% 13% 11% 4 20 största kommunerna 18% 13% Övriga landet 19% 15% Total andel Adshel Clear Channel 16% 12% 7% 2% 1% Ovanstående räckviddspaket är exempel enligt Outdoor Impact, år, mars månad.

42 Köpnära Produktblad 2014 Köpnära. Med våra köpnära format i och utanför köpcentrum, butiker och dagligvaruhandel påverkar du konsumenten nära köptillfället. Låt din kund ha varan på nät hinnan redan när han eller hon går in för 7 av 10 köpbeslut fattas i butik.

43 Aktivitet i och runt butik driver försäljningen. Konsumenternas märkeslojalitet minskar, vilket innebär att rätt reklam kan avgöra köpvalet. Upp till 90% av varumärkesbesluten sker vid butiks hyllan. Med hjälp av flera köpnära format både i och utanför butik har du möjlighet till en rikstäckande budskaps bärare som avgör valet för konsumenten. Köpnära kampanjer förlänger, förstärker och fördjupar effekten av andra medieinvesteringar. Inom vår produktkategori för Köpnära hittar du Adshel i och i närheten av dagligvaruhandel, butiker och köp centrum. Vill du följa med kunden hela vägen in i butik finns det möjlig het till det genom reklam på kundvagnar. Clear Channels köpnära produkter når 76% av omsättningen i dagligvaruhandeln. Dagligvaruhandel Köpnära Adshel. Våra köpnära Adshel når konsumenter på vägen till inköpet. Köpnära Adshel finns i tre format; eurosize, centrumtavla och telefonkiosk. Köpcentrum Adshel Dagligvaruhandel. I direkt anslutning till dagligvarubutikers entréer samt på närliggande parkerings platser, gator och torg. Ca 700 butiker i 190 kommuner med ca 100 miljarder i omsättning per år. Möjlig räckvidd på 50% i hela landet. Täcker 55% av omsättningen i DVH. En kampanj med Adshel DVH ökar köpintresset för en produkt med i genomsnitt 39%. Handelsplats

44 Adshel Köpcentrum. Nå en köpstark målgrupp i direkt anslutning till butiker i upp till 200 köpcentrum i 94 kommuner, med en omsättning på ca 220 miljarder per år. Vi täcker ca 90% av Sveriges köpcentrum med över 535 miljoner besökare per år. Finns i stora köpcentrum som t ex Nordstan, Kista Galleria, Malmö Entré och Täby centrum. Shoppingstråk Adshel Handelsplats. I närheten av upp till 50 handelsplatser över hela Sverige. Vi täcker över 80% av Sveriges handelsplatser med över 175 miljoner besökare per år. Finns på stora handelsplatser som t ex Mariebergs, A6 och Hälla handelsområde. En annan stor handelsplats som ingår är Kungens Kurva med sina 15 miljoner besökare och en årlig försäljning på 6 miljarder kronor. On the go Adshel On the go. Reklamplatser i direkt anslutning till upp till 450 servicehandels butiker. 57% spontanköp i den här typen av butiker. Täcker 290 Pressbyrån/7-Eleven, 63% av butikerna. Adshel Apotek. Reklamplatser i anslutning till upp till 600 apotek. Upp till 38% räckvidd. Apotek Adshel Shoppingstråk. Når en köpstark målgrupp i direkt anslutning till deras shoppingrunda.

45 Kundvagnar. Kundvagnen har en reklamyta som följer med kunden under hela besöket i butiken. Närmare köpet än så här kommer du inte! I snitt har försäljningsutvecklingen varit 10% högre i kampanjbutiker med kundvagnreklam jämfört med kontrollbutiker utan kundvagnsreklam. Lika hög säljeffekt i snitt för livsmedel, färskvaror, stapelvaror som impulsvaror. Riks. 100 miljarder i nettoomsättning. Guld ger synlighet på skyltar eller Silver på skyltar. Guld ger in- och utsida på hälften av vagnarna i 770 butiker. Silver ger in- och utsida på en fjärdedel av vagnarna i 770 butiker. Kundvagn Fördelning Adshel DVH. Stormarknad. Når butikerna med högst omsättning. Täcker Coop Forum, ICA Maxi och Citygross samt andra butiker med hög omsättning. Guld ger synlighet på skyltar eller Silver på skyltar. Guld ger in- och utsida på hälften av vagnarna i 315 butiker. Silver ger in- och utsida på en fjärdedel av vagnarna i 315 butiker. 70 miljarder i nettoomsättning. Bakbelysta 65% Vägghängda vid butik 30% Fristående på parkeringar 5% Adshel och kundvagnar fördelat på de olika kedjorna. Övrigt 1% Axfood 21% Bergendahls 7% ICA 52% Coop 19%

46 Köpnära Pris & fakta 2014 Version 1.2 1/3 För senaste uppdatering av priser, tryckoch leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

47 Köpnära Pris & fakta 2014 Version 1.2 2/3 Adshel Dagligvaruhandel Reklamyta i nära anslutning till dagligvaruhandel. Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Ca antal kommuner Ca antal ytor/skyltar Dagar Mediekostnad Uppsättningskostnad Totalpris Omsättning DVH 1 Ca antal butiker Ca 100 miljarder/ 58% 700 Format Eurosize 1185x1750 mm/ Centrumtavla 1020x1520 mm. Kundvagn Reklamyta som följer med kunden under hela besöket i butiken. Exempel på köpstarka perioder Vecka Pris Riks Guld Pris Riks Silver Nyår, Trettonhelg Sportlov Påsk Valborg Kristi Himmelfärd, Pingst Nationaldag Midsommar Sommar (4 veckor) Skolstart Alla Helgons helg Advent Lucia, Julhelg Pris Stormarknad Guld Pris Stormarknad Silver Varav uppsättningskostnad Ca antal skyltar per serie Tryckupplaga Ca tryckkostnad 1 motiv i 4-färg Riks Stormarknad Guld = In- och utsida på 50% av vagnar i 315/770 butiker. Omsättning DVH miljarder/ 58% Omsättning DVH 1 70 miljarder/ 41% Silver = In- och utsida på 25% av vagnar i 315/770 butiker. Ca antal butiker 770 Ca antal butiker 315 Format 297x210mm. Ca antal kommuner 218 kommuner. Ca antal kommuner 122 kommuner. Materialdag 3 veckor innan kampanjstart. 1) Dagligvaruhandelns omsättning 2011: Totalt 173 miljarder kronor i butiker med minst 35 miljoner kronor i omsättning per år. Ovanstående räckviddspaket är exempel enligt Outdoor Impact, år, mars månad. Alla priser är i SEK, exkl. moms. Clear Channel förbehåller sig rätten att ändra informationen på detta produktblad. För senaste uppdatering av priser, tryck- och leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

48 Köpnära Pris & fakta 2014 Version 1.2 3/3 Köpnära, prisexempel Ca antal ytor Dagar Mediekostnad Uppsättningskostnad Totalpris 7 dagar Köpnära, urvalsserier Paket Köpcentrum Handelsplats Shoppingstråk On the go Apotek Utvalda ytor i anslutning till 200 (90%) köpcentrum runt om i Sverige. Utvalda ytor i direkt anslutning till 50 (80%) handelsplatser runt om i Sverige. Utvalda ytor i och på shoppingstråk i city runt om i Sverige. Utvalda ytor i anslutning till 450 närköp runt om i Sverige (varav 290 Pressbyrån/7-Eleven, 63% av butikerna). Utvalda ytor i anslutning till 600 apotek runt om i Sverige. Pris Enligt offert. Alla priser är i SEK, exkl. moms. Clear Channel förbehåller sig rätten att ändra informationen på detta produktblad. För senaste uppdatering av priser, tryck- och leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

49 Billboards Produktblad 2014 Billboards. Våra största reklam platser leve rerar hög impact för att bygga varumärken och driva försälj ning. Inom Billboards ingår Stortavlor som är strategiskt placerade vid större infarter och trafikleder. Det finns även flera typer av Billboards i tunnel banan där över personer reser minst en gång per vecka.

50 Väck uppmärksamhet och bygg varumärke. Med vårt största format får du hög impact och når många människor till en låg kontaktkostnad. Inom billboards ingår produkter som Stortavlor, Megawide, Morelight och affischerade format i tunnelbanan. Våra stora format ovan jord har de bästa placeringarna vid infarter till de största städer na och längs stora vägar med en överlägsen visuell effekt. Place ring och storlek gör tavlorna optimala för imageannonsering. 83% av stortavlorna är belysta.

51 Stortavlor

52 Riks. Stora format längs infartsparkeringar, handelsplatser, motor- och landsvägar i både stads- och landsvägsmiljö. Stortavlor Riks. Möjlighet att nå drygt 2,6 miljoner människor över hela Sverige. Hög spridning i Sveriges största kommuner med extra tryck i storstäderna. Stark närvaro i Stockholms tunnelbana med 122 stortavlor i 2-grupp på centrala stationer. Innehåller 15 bakbelysta Morelight i Stockholm och Malmö. Enkel stortavla Dubbel stortavla Geografisk fördelning och format i Stortavlor Riks. Övriga landet 5-grupp 6-grupp 4-grupp 3-grupp T-bana 2-grupp Morelight 4 20 största kommunerna Stockholm A-reg 01 Malmö A-reg 28 Göteborg A-reg 33 2-grupp Enkel

53 Stockholm. Stora format längs motor- och landsvägar i Stockholm. Iögonfallande format i tunnelbanan där personer reser minst en gång varje vecka, vilket innebär nästan hälften av alla stock holmare i åldern år. Stortavlor tunnelbanan Megawide. Det största formatet, 14 x 4m, som når den bilburna målgruppen på södra infarten till Stockholm samt till och från Arlanda. Megawide E4 Arlanda har passeringar per dygn. Megawide Skanstull har passeringar per dygn. Exponering under lång tid, 1 6 månader. Morelight. Ett bakbelyst och stort format som är centralt placerat på de bästa lägena i Stockholm (ovan jord, tunnelbana och köpcentrum) och Malmö. Megawide Morelight

54 Stortavlor t-bana Finns på 25 tunnelbanestationer med drygt påstigande varje dygn. Cityserien finns på 11 centrala stationer innanför tullarna med ca påstigande per dygn. Lång betraktningstid som ger möjlighet till mer komplicerade budskap. Upplevs ännu större än de ovan jord då betraktaren står endast ett par meter ifrån dem. Innerstadstavlor. Stående format i grupp om 3 eller 5 tavlor. Möjlighet till kreativa lösningar som går över flera tavlor. Finns på 12 centrala stationer. Bara på Hötorget görs varje vecka in- och utpasseringar. Stortavlor t-bana Innerstadstavlor 3-grupp Innerstadstavlor 5-grupp

55 Affischtavlor T-bana. Liggande format i grupp om två tavlor. Centralt placerade på perrongen. Finns på 9 centrala tunnelbanestationer i Stockholms innerstad. Affischtavlor 2-grupp Exempel på perrongskiss. Odenplan Bana 1, grön linje Mot Hässelby RIKS RIKS C1 C1 RIKS RIKS RIKS Stortavlor T-bana, 2-grupp 80 st Stortavlor Riks, 2-grupp 122 st C1 C2 C3 Stortavlor City 1, 2-grupp 30 st Stortavlor City 2, 2-grupp 30 st Stortavlor City 3, 2-grupp 30 st Affischtavlor, 2-grupp 44 st Innerstadstavlor, 3-grupp 141 st Innerstad, 5-grupp st Innerstad, 5-grupp st Innerstad, 5-grupp st C3 C3 C2 C2 RIKS RIKS Bana 1, grön linje Mot Hagsätra/Farsta/Skarpnäck

56 Spridning i landet. Vi har bra täckning i hela landet och finns med stortavlor i 68 kommuner. Vi finns där köpkraften är som störst. Enkel och dubbel stortavla sommartid Enkel och dubbel stortavla vintertid Morelight

57 Billboards Pris & fakta 2014 Version 1.0 1/4 För senaste uppdatering av priser, tryckoch leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

58 Billboards Pris & fakta 2014 Version 1.0 2/4 Stortavlor Riks Klistrad reklamyta vid trafikleder och infarter samt i tunnelbanan. Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Ca antal kommuner Ca antal ytor 1 Dagar Mediekostnad Totalpris Kommuner Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Stockholm A-reg Göteborg A-reg Malmö A-reg största kommunerna Övriga landet Totalt ) Varav ca 122 Stortavlor i T-banan och ca 15 Morelight. Format Stortavlor 4170x2920 mm Morelight 3120x2300 mm 25 stationer i tunnelbanan med Stortavlor 2-grupp. Danderyds sjukhus, Fridhemsplan, Gullmarsplan, Gärdet, Hallonbergen, Hötorget, Karlaplan, Mariatorget, Medborgarplatsen, Näckrosen, Odenplan, Rådhuset, Rådmansgatan, S:t Eriksplan, Skanstull, Skärholmen, Slussen, Solna Centrum, Stadion, Stadshagen, T-Centralen, Tekn. Högskolan, Vällingby, Västra Skogen, Zinkensdamm. 9 platser med Morelight i Stockholm, 3 platser med Morelight i Malmö. Observera! Morelight går även att trycka på Adshelpapper, ca 175 g, i ett ark. Stortavlor T-bana Klistrade reklamytor i tunnelbanan. (Samma format som ovan jord.) Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Ca antal ytor Dagar Mediekostnad Totalpris Format 4170x2920 mm 25 stationer med 2-grupp Danderyds sjukhus, Fridhemsplan, Gullmarsplan, Gärdet, Hallonbergen, Hötorget, Karlaplan, Mariatorget, Medborgarplatsen, Näckrosen, Odenplan, Rådhuset, Rådmansgatan, S:t Eriksplan, Skanstull, Skärholmen, Slussen, Solna Centrum, Stadion, Stadshagen, T-Centralen, Tekn. Högskolan, Vällingby, Västra Skogen, Zinkensdamm. Stortavlor T-bana City Klistrade reklamytor i tunnelbanan. (Samma format som ovan jord.) Räckvidd % Räckvidd Kontakter Frekvens genomsnittlig Ca antal ytor Dagar Mediekostnad Uppsättningskostnad Uppsättningskostnad Uppsättningskostnad Totalpris Format 4170x2920 mm 14 stationer med 2-grupp Fridhemsplan, Gärdet (serie 2), Hötorget, Karlaplan (serie 1 och 2), Mariatorget, Medborgarplatsen, Odenplan, Ropsten (serie 1 och 2), Rådhuset (serie 1), Rådmansgatan, S:t Eriksplan, Skanstull, Slussen, Stadshagen (serie 3), T-Centralen, Tekniska Högskolan, Zinkensdamm (serie 2). Ovanstående räckviddspaket är exempel enligt Outdoor Impact, år, mars månad. Alla priser är i SEK, exkl. moms. Clear Channel förbehåller sig rätten att ändra informationen på detta produktblad. För senaste uppdatering av priser, tryck- och leveransbestämmelser och allmänna försäljningsvillkor se

Produktnyhet Mars 2009

Produktnyhet Mars 2009 Produktnyhet Mars 2009 Nya och effektivare paketeringar av pelare Ett av Sveriges mest sedda reklamformat ompaketeras för att ge annonsören ännu bättre observation och effekt per investerad krona. Genom

Läs mer

Where brands. Prislista 2018 Uppdaterad 24 november. meet people.

Where brands. Prislista 2018 Uppdaterad 24 november. meet people. Where brands lista 2018 Uppdaterad 24 november meet people. Innehåll Play... 4 Adshel... 7 Point of sale... 10 Billboards... 12 Transit... 14 Create... 18 Uppföljning... 19 Tryck... 21 Clear Channel Sverige

Läs mer

Where brands. Prislista 2017 Uppdaterad 23 november. meet people.

Where brands. Prislista 2017 Uppdaterad 23 november. meet people. Where brands Prislista 2017 Uppdaterad 23 november meet people. Innehåll Play... 4 Adshel... 7 Point of sale... 10 Billboards... 12 Transit... 14 Create... 21 Uppföljning... 22 Tryck... 24 Clear Channel

Läs mer

Where brands. Prislista 2017 Uppdaterad 14 september. meet people.

Where brands. Prislista 2017 Uppdaterad 14 september. meet people. Where brands Prislista 2017 Uppdaterad 14 september meet people. Klicka på det avsnitt du är intresserad av. Innehåll Play... 4 Adshel... 7 Point of sale... 10 Billboards... 12 Transit... 14 Create...

Läs mer

Where brands meet people.

Where brands meet people. Where brands meet people. Clear Channel 3 I vår värld är reklam ett inspirerande inslag i stadsbilden och i människors vardag. Vi gör våra kunder framgångsrika och stads miljöer mer dynamiska. Och vi behövs.

Läs mer

Tryckkostnader Clear Channel Sverige AB Uppdaterad februari 2012

Tryckkostnader Clear Channel Sverige AB Uppdaterad februari 2012 AB Riks Adshel Adshel Guld 1 820 2 184 21 000 7 000 Adshel Silver 1 455 1 746 18 500 7 000 Adshel Silver x 2 2 910 3 492 27 000 7 000 Adshel Guld + Silver 1185x1750/1000x1740 3 275 3 930 29 500 7 000 Adshel

Läs mer

Tryckkostnader Clear Channel Sverige AB Uppdaterad februari 2011

Tryckkostnader Clear Channel Sverige AB Uppdaterad februari 2011 AB Riks Adshel Adshel Silver 1 455 1 748 20 236 16 000 Adshel Guld 1 820 2 184 33 300 16 000 Adshel Silver x 2 2 915 3 495 42 465 16 000 Adshel Guld + Silver 1185x1750/1000x1740 3 275 3 932 45 500 16 000

Läs mer

gränslösa medier Innehåll

gränslösa medier Innehåll Prislista RIKS 2014 Innehåll gränslösa medier Wallstreet grundades 2002 med inriktning på effektiv utomhusreklam mot människor som reser. Och mot människor som rör sig i city, i och runt kollektivtrafiken.

Läs mer

Tabell1. Sundbyberg kommun. Botkyrka. kommun. Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586

Tabell1. Sundbyberg kommun. Botkyrka. kommun. Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586 Tabell1 Anmälda brott 2012 Helår /100 000 inv Stockholm Sigtuna Botkyrka Södertälje Sundbyberg Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586 även i 248 även i 199 även

Läs mer

Stockholms nya tunnelbana. Lättläst

Stockholms nya tunnelbana. Lättläst Stockholms nya tunnelbana Lättläst Stockholms nya tunnelbana Elva nya stationer alla alla Duvbo Duvbo rgs centrum rgs centrum Solna strand Solna strand Axelsberg Axelsberg jden jden Husby Husby Kista centrum

Läs mer

NORRA LÄNET NÄRSJUKVÅRDSOMRÅDE NORD

NORRA LÄNET NÄRSJUKVÅRDSOMRÅDE NORD NORRA LÄNET NÄRSJUKVÅRDSOMRÅDE NORD 1. Kommuner SIGTUNA UPPLANDS-VÄSBY SOLLENTUNA År 2002 35 779 37 454 58 597 Prognos år 2006 37 165 38 677 59 402 Besök öppenvård antal 182 627 246 758 354 845 Slutenvårdstillfällen

Läs mer

Så mycket har bostadsrättspriserna ökat kommun för kommun

Så mycket har bostadsrättspriserna ökat kommun för kommun PRESSMEDDELANDE 2016-09-07 Så mycket har bostadsrättspriserna ökat kommun för kommun Priserna på bostadsrätter har de senaste åren stigit markant i hela landet. De låga räntorna och en generell bostadsbrist

Läs mer

PRISLISTA. Riksprislista 2018 RIKSPRISLISTA

PRISLISTA. Riksprislista 2018 RIKSPRISLISTA PRISLISTA Riksprislista 2018 RIKSPRISLISTA 2018 1 INNEHÅLL Långsida... 3 Påstigning buss... 4 Påstigning spårvagn... 5 Superback... 6 Superback Take Over City Stockholm...6 Superback flygbuss... 6 Superback

Läs mer

Andel behöriga lärare

Andel behöriga lärare Andel behöriga lärare Svenska Matematik Engelska Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Kommun Totalt antal Andel behöriga % Åtvidaberg 13 100,0 Mariestad 16 100,0 Skellefteå

Läs mer

Trygghetshöjande åtgärder finansierade genom Stockholmsförsöket

Trygghetshöjande åtgärder finansierade genom Stockholmsförsöket Trygghetshöjande åtgärder finansierade genom Stockholmsförsöket Inledning SL samordnar ett flertal olika investeringar inom ett projekt kallat Trygghetsprojektet. Projektet inför system för kameraövervakning

Läs mer

276 3 Storstadsområden. SCB Befolkningsstatistik del 1-2, 2003

276 3 Storstadsområden. SCB Befolkningsstatistik del 1-2, 2003 276 3 Storstadsområden Tabell 3.1 Folkmängd i storstadsområdena 31 december 2002 och 2003 Population in the metropolitan areas on Dec. 31, 2002 and 2003 Storstadsområde Folkmängd 31 dec. Folkökning Storstadsområde

Läs mer

Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016

Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 Handlingar till Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 2016-05-17 Tillväxtkontoret Plan- och exploateringsavdelningen Karin Svalfors Jan-14 Feb-14

Läs mer

Grundskoleindex 2017 Fördjupad analys

Grundskoleindex 2017 Fördjupad analys Grundskoleindex 2017 Fördjupad analys Utveckling över tid kommunala grundskoleindex publiceras nu för 12:e gången. Vi kan konstatera att den generella höjningen vi har sett de senaste åren håller i sig.

Läs mer

SCB Befolkningsstatistik del 1-2, Storstadsområden

SCB Befolkningsstatistik del 1-2, Storstadsområden 276 3 Storstadsområden SCB Befolkningsstatistik del 1-2, 2002 Tabell 3.1 Folkmängd i storstadsområdena 31 december 2001 och 2002 Population in the metropolitan areas on Dec. 31, 2001 and 2002 Storstadsområde

Läs mer

Unik kartläggning visar: Här har bostadspriserna i Sverige stigit minst de senaste tio åren

Unik kartläggning visar: Här har bostadspriserna i Sverige stigit minst de senaste tio åren PRESSMEDDELANDE 2017-06-27 Unik kartläggning visar: Här har bostadspriserna i Sverige stigit minst de senaste tio åren Bostadspriserna har över de senaste tio åren stigit rejält i hela landet. Men i vissa

Läs mer

DOH S1. IAB Sverige Omcertifiering av Onlinesäljare Digital Out of Home DOOH

DOH S1. IAB Sverige Omcertifiering av Onlinesäljare Digital Out of Home DOOH DOH.170310.S1 IAB Sverige Omcertifiering av Onlinesäljare Digital Out of Home DOOH DEFINITION (DOOH) DOOH DIGITAL-OUT-OF-HOME o DOOH avser annonser, innehåll och video som visas utanför hemmet. Budskapen

Läs mer

LOKAL PrisListA 2014 1

LOKAL PrisListA 2014 1 1 LOKAL Prislista 2014 Innehåll Göteborg 4-12 Ale 13-15 Alingsås/Vårgårda 16-19 Borlänge (ludvika/mora/avesta) 20-23 Borås 24-29 Falun (ludvika/mora/säter/avesta) 30-34 Halmstad/Laholm 35-38 Jönköping

Läs mer

HSBs BOSTADSINDEX 2015

HSBs BOSTADSINDEX 2015 HSBs BOSTADSINDEX 2015 3 (13) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Varför bostadsindex?... 5 2 Hur har vi gjort?... 5 3 Avgränsningar... 6 4 Resultat av HSBs bostadsindex 2015... 7 5 Poängbedömning... 12 6 Frågor och

Läs mer

En jämförelse av nyckeltal inom utbildning i storstadsregionerna Göteborg, Malmö och Stockholm

En jämförelse av nyckeltal inom utbildning i storstadsregionerna Göteborg, Malmö och Stockholm 27-6-1 En jämförelse av nyckeltal inom utbildning i storstadsregionerna Göteborg, Malmö och Stockholm Inledning I denna rapport jämförs Göteborgsregionen med övriga två storstadsregioner Stockholm och

Läs mer

SmartScreen. SmartScreen

SmartScreen. SmartScreen SmartScreen Genom Facility Labs SmartScreen erbjuds marknaden en träffsäker annonsplats med högt observationsvärde nära köptillfället med minimalt annonsspill. Detta möjliggörs med avancerad och kreativ

Läs mer

Riksnorm för beräkning av försörjningsstöd samt förändrade boendekostnader 2017

Riksnorm för beräkning av försörjningsstöd samt förändrade boendekostnader 2017 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-12-12 Diarienummer 1858/16 Välfärd Utbildning Avdelning Individ familjeomsorg, funktionshinder Jan Svensson Telefon 031-368 02 99 E-post: jan.svensson@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Where brands meet people.

Where brands meet people. Where brands meet people. Clear Channel 3 Where brands meet people. Clear Channel är mycket mer än bara ett vanligt affischföretag. Över hela världen utvecklar vi lösningar som gör städer grönare och varumärken

Läs mer

En jämförelse av nyckeltal inom utbildning i storstadsregionerna Göteborg, Malmö och Stockholm

En jämförelse av nyckeltal inom utbildning i storstadsregionerna Göteborg, Malmö och Stockholm 2006-02-13 Av Helena Jonsson En jämförelse av nyckeltal inom utbildning i storstadsregionerna Göteborg, Malmö och Stockholm Inledning I denna rapport jämförs Göteborgsregionen med våra andra två storstadsregioner

Läs mer

PRISLISTA 2015 DIGITALA SKYLTAR

PRISLISTA 2015 DIGITALA SKYLTAR PRISLISTA 2015 DIGITALA SKYLTAR Digitala Skyltar Tänk stort för en liten kostnad Ett smart sätt att synas. Norrbottens Medias Digitala skyltar finns utplacerade på fyra strategiska platser i Luleå; Storheden,

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december Färdtjänstnämnden Färdtjänst är kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning och som har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Verksamheten

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december 19 nämnden är kollektivtrafik för personer, som på grund av långvariga funktionshinder har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Verksamheten styrs

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. februari 2013 1

Mäklarstatistik - t.o.m. februari 2013 1 Mäklarstatistik - t.o.m. februari 2013 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik under februari månad 2013. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform: Under

Läs mer

HSBs BOSTADSINDEX 2014 1 (10)

HSBs BOSTADSINDEX 2014 1 (10) HSBs BOSTADSINDEX 2014 1 (10) 2 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Varför bostadsindex?... 3 2 Hur har vi gjort?... 3 3 Avgränsningar... 4 4 Resultat av HSBs bostadsindex 2014... 5 5 bedömning... 9 6 Frågor och

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december 19 nämnden är kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning som har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Verksamheten styrs av lagen om

Läs mer

MTR Nordic. Peter Viinapuu VD MTR Nordic. Stockholm, Januari 2016. 2016-01-28 Sid 1

MTR Nordic. Peter Viinapuu VD MTR Nordic. Stockholm, Januari 2016. 2016-01-28 Sid 1 MTR Nordic Peter Viinapuu VD MTR Nordic Stockholm, Januari 2016 2016-01-28 Sid 1 MTRs vision mer än bara en tågoperatör Vi ska vara ett ledande globalt företag som genom omsorgsfull service länkar samman

Läs mer

DEN VÄRDE- FULLA STADEN EN JÄMFÖRELSE MELLAN STADSKÄRNOR OCH EXTERNA HANDELSPLATSER

DEN VÄRDE- FULLA STADEN EN JÄMFÖRELSE MELLAN STADSKÄRNOR OCH EXTERNA HANDELSPLATSER DEN VÄRDE- FULLA STADEN EN JÄMFÖRELSE MELLAN STADSKÄRNOR OCH EXTERNA HANDELSPLATSER INLEDNING De senaste 20 åren har handeln i Sverige genomgått en strukturomvandling. Antalet köpcentrum i städernas utkanter

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. juni 2013 1

Mäklarstatistik - t.o.m. juni 2013 1 Mäklarstatistik - t.o.m. juni 2013 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik under juni månad 2013. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform: Under de senaste

Läs mer

Resvanor i Stockholms län 2015

Resvanor i Stockholms län 2015 1 Resvanor i Stockholms län 2015 Nykvarns kommun 2 Resvanor i Stockholms län 2015 Resvaneundersökning under hösten 2015 Enkätundersökning till drygt 129 000 invånare i Stockholms län i åldern 16-84 år

Läs mer

Med nya tunnelbanan Mot framtiden

Med nya tunnelbanan Mot framtiden Med nya tunnelbanan mot framtiden STOCKHOLMS TUNNELBANA år 2025 Barkarby station Barkarbystaden Hjulsta Akalla Mörby centrum Ropsten Tensta Rinkeby Husby Kista Arenastaden Danderyds sjukhus Bergshamra

Läs mer

Resvanor i Stockholms län 2015

Resvanor i Stockholms län 2015 1 Resvanor i Stockholms län 2015 Haninge kommun 2 Resvanor i Stockholms län 2015 Resvaneundersökning under hösten 2015 Enkätundersökning till drygt 129 000 invånare i Stockholms län i åldern 16-84 år Drygt

Läs mer

RS 2011 RS-medier RS 2011 RS 2010 Förändring

RS 2011 RS-medier RS 2011 RS 2010 Förändring RS 2011 RS-medier RS 2011 RS 2010 Förändring 18 Minuter 18600 18100 2,8% Affarsliv.biz 42800 41800 2,4% Affärsresenären 18600 - Aktuell Produktion 20000 20000 0,0% Alingsås Kuriren 25700 25600 0,4% Amos

Läs mer

KUNSKAP OM UTOMHUSMEDIA FRÅN ANNONSÖRER, SÄLJARE OCH RÅDGIVARE.

KUNSKAP OM UTOMHUSMEDIA FRÅN ANNONSÖRER, SÄLJARE OCH RÅDGIVARE. KUNSKAP OM UTOMHUSMEDIA FRÅN ANNONSÖRER, SÄLJARE OCH RÅDGIVARE. Sveriges Annonsörers kommitté för utomhusreklam har som ambition att utveckla utomhusreklam som annonsmedium. Besök oss gärna på: www.annons.se/kur.

Läs mer

Lunchprisindex klart för första halvan av 2008

Lunchprisindex klart för första halvan av 2008 Pressmeddelande den 2 september 2008 Lunchprisindex klart för första halvan av 2008 Dyraste luncherna vid Slussen i Stockholm Sveriges dyraste luncher hittar man vid Slussen i Stockholm. Där kostar en

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. juli 2015 1

Mäklarstatistik - t.o.m. juli 2015 1 Mäklarstatistik - t.o.m. juli 2015 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik till och med juli månad år 2015. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform: Under

Läs mer

DPD Företagspaket 16.00

DPD Företagspaket 16.00 DPD Företagspaket 16.00 Kollitaxering Frakt beräknas enligt tjänstens villkor, efter den fraktdragande vikten, d v s den högsta av den verkliga vikten eller den volymberäknade vikten. Enstaka kollin med

Läs mer

Bilaga 2. Förtroendeuppdrag efter facknämnd och efter kön 2011 (ANTAL) i kommuner

Bilaga 2. Förtroendeuppdrag efter facknämnd och efter kön 2011 (ANTAL) i kommuner Moderaterna Förtroendeuppdrag efter facknämnd och efter kön 2011 (ANTAL) i kommuner Förändring män kvinnor Samtliga män kvinnor Samtliga sedan 2009 Antal Antal Antal % % % %-enheter kod kommun typ av nämnd

Läs mer

IF Metalls kompetensbank

IF Metalls kompetensbank IF Metalls kompetensbank Bakgrund, syfte och funktion Anders Fredriksson 2013-10-15 2 BAKGRUND Kongressbeslut 2011 om att arbeta för halverad långtidsarbetslöshet Hög arbetslöshet inom förbundets verksamhetsområden

Läs mer

KALLELSE TILL LANDSTINGSPOLITISK KONFERENS MED OMBUDS- FÖRDELNING OCH DAGORDNING

KALLELSE TILL LANDSTINGSPOLITISK KONFERENS MED OMBUDS- FÖRDELNING OCH DAGORDNING Landstingspolitisk konferens 18 mars 2018 Rinkeby Folkets Hus KALLELSE TILL LANDSTINGS MED OMBUDS- FÖRDELNING OCH DAGORDNING 2018 Vänsterpartiet Storstockholm Till Distriktets partiföreningar Distriktsstyrelsens

Läs mer

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Februari 2014 När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Produktblad och prislista Påstigningsskyltar Den här platsen sitter på bussens entrésida och kommunicerar tydligt till målgruppen

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. november 2012 1

Mäklarstatistik - t.o.m. november 2012 1 Mäklarstatistik - t.o.m. november 2012 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik under november månad 2012. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform: Under

Läs mer

Det perfekta kvarteret

Det perfekta kvarteret Det perfekta kvarteret -- En undersökning av Novus på uppdrag av Gyllenforsen Fastigheter 8 december 2009 1 Vi frågade 600 invånare* i Stockholms Stad om vad som bäst bidrar till ett perfekt kvarter generellt

Läs mer

Såväl in- som utpendlingen har tagit ny fart

Såväl in- som utpendlingen har tagit ny fart 2016:6 2016-04-05 Såväl in- som utpendlingen har tagit ny fart Att arbetsmarknadsregionen är betydligt större än själva länet har länge varit känt. Betydande in- och utpendling sker på såväl dag- som veckobasis

Läs mer

Apotek som erbjuder medicinsk öronhåltagning

Apotek som erbjuder medicinsk öronhåltagning Apotek som erbjuder medicinsk öronhåltagning A Angered - Apotek Hjärtat Angered Centrum Arboga - Apotek Hjärtat Ahllövsgatan 18-20 B Bollnäs - Apotek Hjärtat Nygatan 8 Borlänge - Apotek Hjärtat Borlänge

Läs mer

Företagsklimatet i Nacka kommun 2018

Företagsklimatet i Nacka kommun 2018 Företagsklimatet i kommun 2018 Om undersökningen i kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

Företagsklimatet i Haninge kommun 2018

Företagsklimatet i Haninge kommun 2018 Företagsklimatet i kommun 2018 Om undersökningen i kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december 19 Färdtjänst Färdtjänstnämnden Färdtjänst är kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning som har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer.

Läs mer

Kommunprognoser. Befolkningsprognos /45. Demografisk rapport 2013:09

Kommunprognoser. Befolkningsprognos /45. Demografisk rapport 2013:09 Demografisk rapport 213:9 Kommunprognoser Bilaga till Stockholms läns huvudrapport: Sammanfattning för Stockholms läns kommuner Befolkningsprognos 213-/45 Befolkningsprognos 213 Bilaga: Sammanfattning

Läs mer

Apotek som erbjuder medicinsk öronhåltagning

Apotek som erbjuder medicinsk öronhåltagning Apotek som erbjuder medicinsk öronhåltagning A Angered - Apotek Hjärtat Angered Centrum Arboga - Apotek Hjärtat Ahllövsgatan 18-20 B Bollnäs - Apotek Hjärtat Nygatan 8 Broby - Apotek Hjärtat Tydingegatan

Läs mer

Landstingets arbete inför. Sverigeförhandlingen

Landstingets arbete inför. Sverigeförhandlingen 1 Landstingets arbete inför Sverigeförhandlingen 3 december 2015 2 Sverigeförhandlingens uppdrag Höghastighetsjärnvägar Åtgärder i storstäderna 100 000 nya bostäder Järnväg i norr Cykelåtgärder Finansiering

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. september 2012 1

Mäklarstatistik - t.o.m. september 2012 1 Mäklarstatistik - t.o.m. september 2012 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik under september månad 2012. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform: Under

Läs mer

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Oktober 2014 När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Produktblad och prislista XL Vill du synas med reklam på bussarna i Västerås förorter och i övriga Västmanland är vår nya produkt

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. juni 2012 1

Mäklarstatistik - t.o.m. juni 2012 1 Mäklarstatistik - t.o.m. juni 2012 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik under juni månad 2012. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform: Under de senaste

Läs mer

HSBs Bostadsindex Varför bostadsindex? Hur har vi gjort? Avgränsningar Resultat av HSBs bostadsindex

HSBs Bostadsindex Varför bostadsindex? Hur har vi gjort? Avgränsningar Resultat av HSBs bostadsindex HSBs BOSTADSINDEX 3 (12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING HSBs Bostadsindex... 1 1 Varför bostadsindex?... 5 2 Hur har vi gjort?... 5 3 Avgränsningar... 6 4 Resultat av HSBs bostadsindex 2011... 7 Poängbedömning...

Läs mer

Apotek som erbjuder blodtrycksmätning

Apotek som erbjuder blodtrycksmätning Apotek som erbjuder blodtrycksmätning A Arboga - Apotek Hjärtat Ahllöfsgatan Arvika - Apotek Hjärtat Torget B Bollnäs - Apotek Hjärtat Nygatan Borlänge - Apotek Hjärtat Borlänge Centrum Borås - Apotek

Läs mer

Och aldrig mötas de två

Och aldrig mötas de två 16 JÄMLIKHETSUTREDNINGEN Och aldrig mötas de två Var bor människor med olika yrken? Om boendesegregation i storstadsregionerna Författare: Marika Lindgren Åsbrink Ojämlikheten i Sverige har vuxit under

Läs mer

Prislista 2016! Prislista 2016

Prislista 2016! Prislista 2016 Prislista 2016! Prislista 2016 Snabbtåg - Citypaketet Citypaketet (X 2000 + SJ 3000) Brickbordsdekaler 1 klass Kontakter: 747 300 Kampanjperiod: 4 veckor Per kontakt: 17 öre Antal serier: 4 Pris: 127 000

Läs mer

Boindex Speglar hur väl hushållen har råd med sina husköp 2015-03-27

Boindex Speglar hur väl hushållen har råd med sina husköp 2015-03-27 Boindex Speglar hur väl hushållen har råd med sina husköp 2015-03-27 Boindex sjönk till 131,6 fjärde kvartalet 2014 Ökade småhuspriser förklarar nedgången Boindex uppgick till 131,6 fjärde kvartalet förra

Läs mer

Inpendlingen bromsar in medan utpendlingen ökar

Inpendlingen bromsar in medan utpendlingen ökar 2015:4 Inpendlingen bromsar in medan utpendlingen ökar Att arbetsmarknadsregionen är betydligt större än själva länet har länge varit känt. Betydande in- och utpendling sker på såväl dag- som veckobasis

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. april 2014 1

Mäklarstatistik - t.o.m. april 2014 1 Mäklarstatistik - t.o.m. april 2014 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik under april månad 2014. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform: Under de

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 2015

Befolkningen i Stockholms län 2015 Befolkningen i Stockholms län 215 Länets folkökning nästan en tredjedel av landets Sveriges folkmängd ökade under 215 med 13 662 personer till 9 851 17. Stockholms län ökade med 33 395 till 2 231 439.

Läs mer

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Mars 2014 När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Produktblad och prislista Påstigningsskyltar Den här platsen sitter på bussens entrésida och kommunicerar tydligt till målgruppen

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. juli

Mäklarstatistik - t.o.m. juli Mäklarstatistik - t.o.m. juli 2013 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik under juli månad 2013. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform: Under de senaste

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING HSBS BOSTADSINDEX 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Varför bostadsindex?... 3 2 Hur har vi gjort?... 3 3 Avgränsningar... 4 4 Resultat av HSBs bostadsindex 2013... 5 5 Poängbedömning... 9 6 Frågor och svar...

Läs mer

Svensk Mäklarstatistik - t.o.m. juni

Svensk Mäklarstatistik - t.o.m. juni Svensk Mäklarstatistik - t.o.m. juni 2016 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Svensk Mäklarstatistik till och med juni månad år 2016. Nedan följer en kort sammanfattning

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. mars 2014 1

Mäklarstatistik - t.o.m. mars 2014 1 Mäklarstatistik - t.o.m. mars 2014 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik under mars månad 2014. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform: Under de senaste

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. mars 2015 1

Mäklarstatistik - t.o.m. mars 2015 1 Mäklarstatistik - t.o.m. mars 2015 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik till och med mars månad år 2015. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform: Under

Läs mer

Vilken beredskap har kommunerna för nya bostäder?

Vilken beredskap har kommunerna för nya bostäder? Vilken beredskap har kommunerna för nya bostäder? Förord SKL har i en enkätstudie ställt frågor till ett sextiotal kommuner om deras beredskap med planer för nya bostäder. Kommunerna har också fått frågor

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2016

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2016 Befolkningen i Stockholms län 31 mars 216 Över 2,2 miljoner i länet Sveriges folkmängd var 9 875 378 den 31 mars 216, en ökning med 24 361 sedan årsskiftet. Stockholms län ökade med 7 778 till 2 239 217.

Läs mer

Blodtrycksmätning. D Danderyd Apotek Hjärtat Enebyängen

Blodtrycksmätning. D Danderyd Apotek Hjärtat Enebyängen Blodtrycksmätning A Angered Apotek Hjärtat Angered Centrum Arboga Apotek Hjärtat Ahllöfsgatan Arlandastad Apotek Hjärtat Eurostop Arvika Apotek Hjärtat Torget B Bengtsfors Apotek Hjärtat Storgatan Bromma

Läs mer

Överenskommelse avseende verksamhetsförlagda inslag i internationella studenters studiegångar samt inom utbildningsvetenskapligt basår

Överenskommelse avseende verksamhetsförlagda inslag i internationella studenters studiegångar samt inom utbildningsvetenskapligt basår Överenskommelse avseende verksamhetsförlagda inslag i internationella studenters studiegångar samt inom utbildningsvetenskapligt basår Överenskommelsen har tagits fram av företrädare för Stockholms universitet,

Läs mer

Domar och beslut som inte verkställts SoL 2006

Domar och beslut som inte verkställts SoL 2006 Domar och beslut som inte verkställts SoL 2006 Publiceringsdatum 2007-08-30 Granskningsperiod År 2006-12-31 Dnr 7010-06-103577 Kontaktpersoner Mohammad Dadgaranfar 08-785 42 30 Eva Hersler 08-785 41 67

Läs mer

Ny kartläggning visar: Något lugnare tempo och små prisförändringar under årets första kvartal

Ny kartläggning visar: Något lugnare tempo och små prisförändringar under årets första kvartal PRESSMEDDELANDE 2018-04-16 Ny kartläggning visar: Något lugnare tempo och små prisförändringar under årets första kvartal Tempot på bostadsmarknaden har fortsatt i en lugnare takt under årets första tre

Läs mer

Svensk Mäklarstatistik - t.o.m. januari

Svensk Mäklarstatistik - t.o.m. januari Svensk Mäklarstatistik - t.o.m. januari 2017 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Svensk Mäklarstatistik till och med januari månad år 2017. Nedan följer en kort sammanfattning

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Uppföljning och analys utifrån WebCare - Kortversion December 2018

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Uppföljning och analys utifrån WebCare - Kortversion December 2018 Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Uppföljning och analys utifrån WebCare - Kortversion December 2018 Metodbeskrivning WebCare-data Detta material omfattar vårdtillfällen i WebCare

Läs mer

Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning

Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning Kunskaps och attitydundersökning, Stockholmsförsöket Intervjuer i maj 2006 Vägd svarsfördelning 1. Vad vet du om Stockholmsförsöket? Känner du till att... a. Försöket görs under en tidsbegränsad period?

Läs mer

Befolkningsprognos /50

Befolkningsprognos /50 Demografisk rapport 217:4 Kommunprognoser Bilaga till Stockholms läns huvudrapport: Sammanfattning för Stockholms läns 26 kommuner och Stockholms stads 14 stadsdelsnämnder Befolkningsprognos 217 226/5

Läs mer

Befolkningsprognos /50

Befolkningsprognos /50 Demografisk rapport 216:4 Kommunprognoser Bilaga till Stockholms läns huvudrapport: Sammanfattning för Stockholms läns 26 kommuner och Stockholms stads 14 stadsdelsnämnder Befolkningsprognos 216 225/5

Läs mer

Ett gemensamt höjdsystem

Ett gemensamt höjdsystem Ett gemensamt höjdsystem Lars E. Engberg Geodesienheten Lantmäteriet Lars.Engberg@lm.se RH 2000 En del av Europas höjdsystem EVRS Stark relation till EVRF 2007 RH2000 är ett certifierat system enligt INSPIRE-direktivet,

Läs mer

Restaurangåret 2017 En genomgång av de 50 största restaurangkommunerna i Sverige

Restaurangåret 2017 En genomgång av de 50 största restaurangkommunerna i Sverige Restaurangåret 2017 En genomgång av de 50 största restaurangkommunerna i Sverige visita.se Box 3546, 103 69 Stockholm, Telefon +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg, Telefon +46 31 62 94 00 Box 186,

Läs mer

Företagsamheten 2017 Stockholms län

Företagsamheten 2017 Stockholms län Företagsamheten 2017 Stockholms län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. januari 2015 1

Mäklarstatistik - t.o.m. januari 2015 1 Mäklarstatistik - t.o.m. januari 2015 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik till och med januari månad år 2015. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform:

Läs mer

Hemförsäkring för dig som är HSB-medlem! En riktigt bra hemförsäkring anpassad till dig som HSB-medlem. Självklart till ett förmånligt pris!

Hemförsäkring för dig som är HSB-medlem! En riktigt bra hemförsäkring anpassad till dig som HSB-medlem. Självklart till ett förmånligt pris! Hemförsäkring för dig som är HSB-medlem! En riktigt bra hemförsäkring anpassad till dig som HSB-medlem. Självklart till ett förmånligt pris! Som kund hos If får du allt det här...... en hemförsäkring speciellt

Läs mer

BOSTADSFÖRMEDLINGEN SÅ GÅR DET TILL

BOSTADSFÖRMEDLINGEN SÅ GÅR DET TILL BOSTADSFÖRMEDLINGEN SÅ GÅR DET TILL VÄGEN TILL EN BOSTAD Hos oss på Bostadsförmedlingen är det du själv som söker och anmäler ditt intresse för lediga bostäder. Tänk på att ju mer aktiv du är desto större

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 30 september 2014

Befolkningen i Stockholms län 30 september 2014 Befolkningen i Stockholms län 3 september 214 Stockholms län har 35 procent av landets folkökning Sveriges folkmängd ökade under de tre första kvartalen 214 med 83 634 personer till 9 728 498. Stockholms

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2012

Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2012 Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2012 Över 2,1 miljoner invånare i länet Under det första halvåret 2012 ökade Sveriges folkmängd med 31 551 personer till 9 514 406. Stockholms län ökade mest med 17

Läs mer

Boindex Speglar hur väl hushållen har råd med sina husköp 2014-12-12

Boindex Speglar hur väl hushållen har råd med sina husköp 2014-12-12 Boindex Speglar hur väl hushållen har råd med sina husköp 2014-12-12 Boindex sjönk till 132,5 tredje kvartalet 2014 Ökade amorteringskrav förklarar nedgången Boindex uppgick till 132,5 tredje kvartalet

Läs mer

Mäklarstatistik - t.o.m. maj 2015 1

Mäklarstatistik - t.o.m. maj 2015 1 Mäklarstatistik - t.o.m. maj 2015 1 Följande rapport avser de försäljningar som rapporterats in till Mäklarstatistik till och med maj månad år 2015. Nedan följer en kort sammanfattning i punktform: Under

Läs mer

Regelförenkling på kommunal nivå. Stockholm

Regelförenkling på kommunal nivå. Stockholm Regelförenkling på kommunal nivå En väg in Sverige Ja 88% Nej 12% Ja 85% Nej 15% En väg in för företag bör kunna: ge information om gällande regelverk samordna ansökningar förmedla information mellan olika

Läs mer

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland

När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland April 2015 När du vill synas på och i Bussarna i Västerås och Västmanland Produktblad och prislista XXL - Västerås Ett prisvärt alternativ till den större Superbacks är den nya produkten XXL. På baksidan

Läs mer

HANDBOKFÖR UTOMHUSREKLAM

HANDBOKFÖR UTOMHUSREKLAM HANDBOKFÖR UTOMHUSREKLAM AvSver i gesannons ör er skommi t t éf örut omhus r ekl am 201 5 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. INLEDNING 2 2. DÄRFÖR UTOMHUSMEDIA 3 3. BESKRIVNING AV FORMATEN 4 EUROSIZE ABRIBUS/ADSHEL

Läs mer