Hej och välkommen till Samui Paradise Village!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hej och välkommen till Samui Paradise Village!"

Transkript

1 Hej och välkommen till Samui Paradise Village! Ett unikt och exklusivt skandinaviskt projekt där kvalité och kunskap kommer i första hand. Kunden står alltid i centrum och hela produktionsfasen, som leds av en välmeriterad byggmästare på Koh Samui, anpassas efter kundens önskemål. Ni har möjlighet att påverka allt från materialval och planlösning till utbyggnad av pool. Samui Paradise Village är belägen på hundrafemtio meters höjd över havet på en sluttning av grönskande kokosnötspalmer i söderläge. Från terrassen, badandes i sin privata pool, är utsikten svårslagen med panoramavy över havet med blick över korallrev och solnedgång. Villorna och bungalowerna har egna tomter och byggs i terrasser, vilket ger alla möjlighet att se när himmel och hav möts. På området växer både bananer, papaya och chilifrukter. Om Thailand är landet för dig, är Koh Samui din ö och Samui Paradise Village din framtida resort. Välkommen att välja ditt favorithus

2 Beskrivning av Flinta Properties Co. Ltd. Flinta Properties (urspr. Flinta Real Estate) grundades 2005 och är ett svenskägt thailändskt aktiebolag med 100% ägarandel i Samui Paradise Village. Affärsidén är att sälja kvalitétsmärkta, fullt utrustade bungalower och villor med västerländsk standard på den thailändska ön Koh Samui. För att öka tryggheten och säkerheten för köparen har målsättningen varit att använda sig av skandinaviska/västerländska entreprenörer i alla led, från försäljningsagenter i Sverige till byggmästare och arkitekt på plats i Thailand. Under sommaren 2006 påbörjades markarbetet med röjning av träd och kartläggning av topografin samt utmätning av tomter. Grunden för infrastrukturen lades med vägar, el och vatten. I den första fasen projekterades 13 fristående hus med egna tomter och en stor pool. För att säkra företagets framtid och även som en säkerhet för våra kunder, har en målsättning varit att inte använda sig av lånat kaptial för att finansiera infrastruktur och husbyggnationer. All byggnation finansieras idag med eget kapital och inga lån belastar företaget. Koh Samui har de senaste åren fått ett kraftigt ekonomiskt uppsving och det satsas för fullt på infrastruktur och IT-anpassning av samhället. Dessa skäl vägde tungt, när valet av etablering föll på Koh Samui. Under hösten 2009 kommer försäljningen av fas två att påbörjas, som kommer bestå av åtta friliggande villor i olika prisklasser.

3 Om Koh Samui Koh Samui, omgiven av 60 mindre öar, är inte större än 250 km2. Ön sprudlar av värme och energi och kan få den mest rastlösa personen sysselsatt i månader. En mängd aktiviteter erbjuds, såsom thailändsk massage, jeep safari, elefant-trekking, golfbana, thai boxning,matlagningskurs, fisketurer och ett stort nöjesutbud. För att inte tala om alla underbara stränder att koppla av på. Människorna är hjälpsamma och vänliga och tar sig gärna tid att stanna upp och prata med en farang (utlänning). Vill du lära dig prata Thai, så finns språkligainstitut med engelska lärare. Tomterna är belägna ca 150 meter överhavet längs den nordvästra kusten vidhuvudstaden Nathon på Koh Samui. Härligger öns ekonomiska center med bilfärja till fastlandet och en pittoresk fiskehamn. Nathon erbjuder också ett stort utbud av restauranger och Koh Samui s största lokala marknad. Till Koh Samui tar man sig lätt med direktflyg från exempelvis Bangkok, Phuket, Kuala Lumpur, Singapore och Hongkong. Ön har blivit lite av ett nav isödra delen av Asien. Flygplatsen har nyligen blivit utbyggd för att ta emot allt större flygplan från fjärran destinationer. Mauritius står härnäst på tur med en direkförbindelse. Ön stoltserar som sagt med både en ny utbyggd flygplats, en 9-håls golfbana och en 18-håls golfbana med mycket hög standard som ingår i golftävlingen Asian Tour. För att öka konkurrensen är ännu en golfbana under uppbyggnad och via modem kan du idag surfa trådlöst runt hela ön. Från hamnen nedanför tar du dig med båt enkelt över till fastlandet eller till någon av de närbelägna öarna Koh Panghan eller Koh Tao. Finns också endagsturer till marinanationalparker med suverän dykning och snorkling eller åk på en "big-fishing" tur och få en barracuda eller haj på kroken!

4 Samui Paradise Village Belägen på drygt hundrafemtio meters höjd över havet, är utsikten svårslagen och mankänner den friska bergsluften komma svepande. Samui Paradise Village gör verkligen skäl för namnet och trots sitt avskilda läge på sluttningen är det lätt att ta sig dit. Här bygger vi välplanerade hus av högsta kvalité med tilltalande design. Vår Project Manager finns alltid på plats och monitorerar byggnation. Samtliga hus har öppen planlösning medinfällda spotlights i alla rum. Köket består av bänkskiva och bardisk i granit samt rostfria vitvaror. Träslaget till köksluckorna väljer du själv. AC är standard i alla rum och en watercooler står till ditt förfogande när törsten blir märkbar. Alla fönster och dörrar är gjorda av ljusresistent och tonat glas, vilket innebär att solen stängs ute och förhindrar insyn. Första fasen i Samui Paradise Village, som är slutsåld, var projekterad för 13 fristående villoroch bungalower, alla med egna tomter och fantastisk havsutsikt. De flesta hus har också tillgång till egen pool. Fas två, som börjar sälja under hösten 2009, erbjuder åtta helt nya hustyper. För längre simturer erbjuds också en stor gemensam pool med grundare barnavdelning på totalt 70 m² samt ett stort soldäck med dusch. Inga leasingavgifter förekommer i Samui Paradise Village. Det enda man betalar är en servicekostnad från 500SEK/månad beroende på husstorlek. Vi erbjuder också poolskötsel och vill man skämma bort sig på semestern finns också ett tilläggsavtal med daglig städning och diskning m.m. Trådlöst bredband finns att tillgå i hela Samui Paradise Village via ett eget modem. Mot en fast månadskostnad får man surfa obegränsat. Varje hus har också en parabol för mottagning av satellit-tv. Koh Samui s huvudväg, som löper runt hela ön, tar dig till Samui Paradise Village ifrån flygplatsen på en halvtimme. Vägen inne på området är fem meter bred och gjord av betong med avrinningskanaler för regnvatten med nedgrävda ledningar för el- och vattenförsörjning. Vattnet tas från flera nybyggda cisterner som är utplacerade på vägen upp till marken. Undervarje hus finns en separat vattentank för att säkra vattentillförseln och en egen trekammarbrunn för avloppsvatten och spillvatten. Cirka fem minuters promenad från Samui Paradise Village byggs det för fullt på ett spa som i framtiden kommer erbjuda restaurang och spa. Detta byggprojekt är inget som syns eller hörs från området. Annars har hamnstaden Nathon, huvudstaden på ön som är belägen nedanför området, ett brett utbud av både serviceinrättningar, affärer, restauranger och en liten strand.

5 Samui Paradise Village Vi har också ett samarbete med ett homestylingföretag som tillsammans med dig inreder och färgsätter ditt hus. För trädgårdsdesign har vi också ett avtal med ett svenskt företag, vars ägare bor på området. En svensk försäkringsmäklare knuten till Flinta Properties hjälper till att förmedla hemförsäkringar och rådgör vad man bör tänka på vid vistelse och eventuell flytt till Thailand. Låt dig mötas av ett inflyttningsklart hus!

6 Hustyp Phi Phi Don En kompakt bungalow med ett ordentligt sovrum med tillhörande badrum samt ett gästrum.öppen planlösning med kök och vardagsrum. Utång till egen solaltan med havsutsikt. Tillgångtill delad pool på totalt 90 m² inklusive soldäck med en grundare barnavdelning.

7 Specifikation Phi Phi Don Tak Tegelpannor Badrum Hängrännor/stuprännor Kaklade väggar Träbjälkar i undertak ute Handfat med blandare Dusch eller badkar med blandare Altan Klinker/Sandwashed Toalett Exteriöra eluttag Badlakanhängare Exteriör belysning/spotlights Handdukskrokar Toalettpappershållare Vardagsrum Trädörr till vardagsrum Badrumsskåp med spotlight Allmänt Exteriört målat Trädörr till sovrum Varmvatten i alla kranar Dörr till altan Watercooler Infällda spotlights i alla rum Eluttag i samtliga rum Tv-uttag Utebelysning runt huset Satellitmottagare för TV Tillgång till gemensam pool på totalt 90 m² inklusive soldäck med en Kök grundare barnavdelning Halvkaklad vägg ovanför diskbänk Takhöjd 2,7m-3,0 m Diskho med blandare Separat vatten- och elmätare Köksbänk med granitskiva Vattentank Bardisk med granitskiva Trekammarbrunn för avlopp Kylskåp/Frys i rostfritt Röjning/planing av tomt Spishäll med gas i rostfritt Parkeringsplats Köksfläkt i rostfritt Vitvaror för sammanlagt THB Mikrovågsugn i rostfritt Kakel/klinker för 500 THB m² Köksstommar med skåp/lådor Totalarea Sovrum varav Altan Boyta Tomtarea Tillval 84 m² 8 m² 76 m² 156 m² Granit/marmor/sjösten

8 Hustyp Pole House Charmig och välplanerad villa med vacker träfasad och två sovrum med vidsträckt utsikt över havet. Kök med matplats och vardagsrum i öppen planlösning med skjutdörrar i glas till en stor altan som löper längs hela huset framsida mot vattnet. Pole House har också tillgång till en liten pool med soldäck.

9 Specifikation Pole House Tak Tegelpannor Badrum Hängrännor/stuprännor Kaklade väggar Träbjälkar i undertak ute Handfat med blandare Dusch eller badkar med blandare Altan Klinker/Sandwashed Toalett Exteriöra eluttag Badlakanhängare Exteriör belysning/spotlights Handdukskrokar Toalettpappershållare Vardagsrum Trädörr till vardagsrum Badrumsskåp med spotlight Allmänt Träfasad Trädörr till sovrum Varmvatten i alla kranar Dörr till altan Watercooler Skjutdörrar i trä med solskyddsglas, till Infällda spotlights i alla rum pooldäcket Eluttag i samtliga rum Utebelysning runt huset Tillgång till gemensam pool på totalt Tv-uttag 90 m² inklusive soldäck med en Satellitmottagare för TV grundare barnavdelning Separat vatten- och elmätare Kök Vattentank Halvkaklad vägg ovanför diskbänk Trekammarbrunn för avlopp Diskho med blandare Röjning/planing av tomt Köksbänk med granitskiva Parkeringsplats Bardisk med granitskiva Vitvaror för sammanlagt THB Kylskåp/Frys i rostfritt Kakel/klinker för 500 THB m² Spishäll med gas i rostfritt Köksfläkt i rostfritt Mikrovågsugn i rostfritt Köksstommar med skåp/lådor Sovrum 1-2 Totalarea varav Pool 141 m2 12 (4*3) m2 varav Terrass 49 m2 Boyta 80 m2 Tomtarea Se tomtkarta Tillval Granit/marmor/sjösten Tvättpelare i badrum Pooldäck med natursten Poolskydd grind/staket/mur/poolguard)

10 Hustyp Som Charmig och välplanerad villa med två sovrum och vidsträckt utsikt över havet. Kök medmatplats och vardagsrum i öppen planlösning med skjutdörrar i glas till en stor altan somlöper längs hela husets framsida mot vattnet.

11 Specifikation Som Tak Badrum Tegelpannor Hängrännor/stuprännor Kaklade väggar Träbjälkar i undertak ute Handfat med blandare Dusch eller badkar med blandare Altan Klinker/Sandwashed Toalett Exteriöra eluttag Badlakanhängare Exteriör belysning/spotlights Handdukskrokar Toalettpappershållare Vardagsrum Trädörr till vardagsrum Badrumsskåp med spotlight Allmänt Exteriört målat Trädörr till sovrum Varmvatten i alla kranar Dörr till altan Watercooler Skjutdörrar i trä med solskyddsglas till Infällda spotlights i alla rum terrassen Eluttag i samtliga rum Utebelysning runt huset Tillgång till gemensam pool på totalt Tv-uttag 90 m² inklusive soldäck med en Satellitmottagare för TV grundare barnavdelning Separat vatten- och elmätare Kök Vattentank Halvkaklad vägg ovanför diskbänk Trekammarbrunn för avlopp Diskho med blandare Röjning/planing av tomt Köksbänk med granitskiva Parkeringsplats Bardisk med granitskiva Vitvaror för sammanlagt THB Kylskåp/Frys i rostfritt Kakel/klinker för 500 THB m² Spishäll med gas i rostfritt Köksfläkt i rostfritt Mikrovågsugn i rostfritt Köksstommar med skåp/lådor Totalarea varav terrass 53 m2 Boyta 80 m2 Tomtarea Sovrum m2 Se tomtkarta Tillval Granit/marmor/sjösten Tvättpelare i badrum Air condition

12 Hustyp Nam Som Charmig och välplanerad villa med två sovrum och vidsträckt utsikt över havet. Kök medmatplats och vardagsrum i öppen planlösning med skjutdörrar i glas till en stor altan somlöper längs hela huset framsida mot vattnet. Nam Som har också tillgång till en liten pool med soldäck.

13 Specifikation Nam Som Tak Tegelpannor Badrum Hängrännor/stuprännor Kaklade väggar Träbjälkar i undertak ute Handfat med blandare Dusch eller badkar med blandare Altan Klinker/Sandwashed Toalett Exteriöra eluttag Badlakanhängare Exteriör belysning/spotlights Handdukskrokar Toalettpappershållare Vardagsrum Trädörr till vardagsrum Badrumsskåp med spotlight Allmänt Exteriört målat Trädörr till sovrum Varmvatten i alla kranar Dörr till altan Watercooler Skjutdörrar i trä med Infällda spotlights i alla rum solskyddsglas, till pooldäcket Eluttag i samtliga rum Utebelysning runt huset Tillgång till gemensam pool på totalt Tv-uttag 90 m² inklusive soldäck med en Satellitmottagare för TV grundare barnavdelning Separat vatten- och elmätare Kök Vattentank Halvkaklad vägg ovanför diskbänk Trekammarbrunn för avlopp Diskho med blandare Röjning/planing av tomt Köksbänk med granitskiva Parkeringsplats Bardisk med granitskiva Vitvaror för sammanlagt THB Kylskåp/Frys i rostfritt Kakel/klinker för 500 THB m² Spishäll med gas i rostfritt Totalarea Köksfläkt i rostfritt Mikrovågsugn i rostfritt varav Pool Köksstommar med skåp/lådor Sovrum (4*3) m2 varav Terrass 49 m2 Boyta 80 m2 Tomtarea 141 m2 Se tomtkarta Tillval Granit/marmor/sjösten Tvättpelare i badrum Pooldäck med natursten Takfläkt med Poolskydd grind/staket/mur/poolguard) strömbrytarealuminiumhängda fönster med

14 Hustyp Ang Thong En elegant enplansvilla i vinkel om totalt 155 m2 med två stora sovrum med enskilda badrum.vardagsrum med kök och matplats i söderläge med skjutdörrar i glas som alla vetter motpoolen. Stort ljusinsläpp och panoramautsikt över havet.

15 Specifikation Ang Thong Tak Badrum1-2 Tegelpannor Hängrännor/stuprännor Kaklade väggar Träbjälkar i undertak ute Handfat med blandare Dusch eller badkar med blandare Altan Klinker/Sandwashed Toalett Trappa sandwashed Badlakanhängare Exteriöra eluttag Handdukskrokar Exteriör belysning/spotlights Toalettpappershållare Trädörr till sovrum Vardagsrum Badrumsskåp med spotlight Allmänt Exteriört målat Varmvatten i alla kranar Trädörr till sovrum Watercooler Skjutdörrar i trä med solskyddsglas, till Infällda spotlights i alla rum pooldäcket Eluttag i alla rum Utebelysning runt huset Tillgång till gemensam pool med Tv-uttag barnavdelning Satellitmottagare för TV Separat vatten- och elmätare Vattentank Kök Trekammarbrunn för avlopp Halvkaklad vägg ovanför diskbänk Röjning/planing av tomt Diskho med blandare Parkeringsuppfart betonglagd Köksbänk med granitskiva Helkaklad pool Pooldäck med klinker/sandwashed Pump pool Kylskåp/Frys i rostfritt Belysning pool Spishäll med gas i rostfritt Reningsfilter pool Inbyggnadsugn i rostfritt Vitvaror för sammanlagt THB Köksfläkt i rostfritt Kakel/klinker för 500 THB m² Mikrovågsugn i rostfritt Diskmaskin i rostfritt Köksstommar med skåp/lådor Totalarea varav pool varav pooldäck Sovrum1-2 Boyta Tomtarea Tillval 155 m² 21 m² (7*3) 29 m² 105 m² se tomtkarta Granit/marmor/sjösten Tvättpelare i badrum solskydds glas, skjutbara Pooldäck med natursten Poolskydd (grind/staket/mur/poolguard) Biljardbord

16 Hustyp Similan Exklusiv 1-plans villa där två sidoflyglar omgärdar den privata poolen med ett soldäck pånästan 100 m². I den ena flygeln ligger master bedroom med eget badrum och utgång tillaltan i två väderstreck samt pool. Poolen nås också enkelt via två skjutdörrar i glas från vardagsrummet i den andra flygeln. I husets mitt ligger matsalen med underbar utsikt överhavet. Villan disponerar också ett väl tilltaget kök och två sovrum med delat badrum.

17 Specifikation Similan Tak Badrum1-2 Tegelpannor Hängrännor/stuprännor Kaklade väggar Träbjälkar i undertak ute Handfat med blandare Dusch eller badkar med blandare Altan Klinker/Sandwashed Toalett Trappa sandwashed Badlakanhängare Exteriöra eluttag Handdukskrokar Exteriör belysning/spotlights Toalettpappershållare Trädörr till sovrum Vardagsrum Badrumsskåp med spotlight Allmänt Exteriört målat Varmvatten i alla kranar Trädörr till sovrum Watercooler Skjutdörrar i trä med solskyddsglas, till Infällda spotlights i alla rum pooldäcket Eluttag i alla rum Utebelysning runt huset Tillgång till gemensam pool med Tv-uttag barnavdelning Satellitmottagare för TV Separat vatten- och elmätare Vattentank Kök Trekammarbrunn för avlopp Halvkaklad vägg ovanför diskbänk Röjning/planing av tomt Diskho med blandare Parkeringsuppfart betonglagd Köksbänk med granitskiva Helkaklad pool Pooldäck med klinker/sandwashed Pump pool Kylskåp/Frys i rostfritt Belysning pool Spishäll med gas i rostfritt Reningsfilter pool Inbyggnadsugn i rostfritt Vitvaror för sammanlagt THB Köksfläkt i rostfritt Kakel/klinker för 500 THB m² Mikrovågsugn i rostfritt Diskmaskin i rostfritt Köksstommar med skåp/lådor Totalarea varav terrass varav pool Sovrum1-3 Boyta Tomtarea Tillval 292 m² 121,5 m² 26 m² (7*3,5 + 1,25*1) 172,5 m² se tomtkarta Granit/marmor/sjösten Tvättpelare i badrum solskydds glas, skjutbara Pooldäck med natursten Poolskydd (grind/staket/mur/poolguard) Biljardbord

18 Att bo i Thailand Oavsett om ni tänker tillbringa enstaka veckor, vinterhalvåret eller resten av ert liv på KohSamui, så är det ett leverne som omges av lugn och känsla av frihet. Vill man leva ostört så tillbringar man tiden på sin egen terrass eller i poolen, annars kan man ta en tur till någon avde närbelägna stränderna. Vill man ha riktigt röj med många barer och ett hektiskt nattliv, så varför inte ta en "song tao" (taxibuss) till Chaweng beach. Rent ekonomiskt lever man gott i Thailand då köpkraften för skandinaver är hög. Bor man i Thailand kortare perioder så får man också tamed sig ex barnbidrag, föräldrapenning och sjukpenning. För er som närmar sig pensionsåldern, så är det inga problem att ta med sig pensionen till Thailand. Tio tusen SEK i Thailand motsvarar en köpkraft på femtio tusenkronor i Sverige. Inkomstskatten, med ett fribelopp på femtiotusen THB för européer och amerikanare, är låg och fastighetsskatt existerar inte. Om man har sitt eget hus och inte betalar någon leasingkostnad för marken eller andra fastaavgifter, så är boendekostnaden allt annat än hög. För ett mindre hus kommer man undanmed dryga femhundra kronor i månaden räknat på både fasta och rörliga kostnader. Hemförsäkring är den enda obligatoriska utgiften, då det enligt thailändsk lag är ett krav. När vi kommer till rörliga kostnader så är elen den största posten, under förusättning att AC används. Vatten brukar svara för en liten del av månadskostnaden. Sjukvården i Thailand håller en mycket hög internationell standard. Skulle oturen vara framme och du drabbas av en olycka eller behöver medicinsk vård av annan anledning, så står läkare på rad för att hjälpa dig. Tänk på att alltid ha med dig ditt Resekort från ditt försäkringsbolag som visar att du har rätt till sjukvård utomlands. Ersättnig och eventuellhemtransport sköts av SOS Internationell i Danmark. Var dock beredd på att lägga ut pengar för det första besöket. För att undvika sjukhus; glöm inte bort vänstertrafiken och använd hjälm om du kör moppe!

19 Husinvestering i Thailand Hur går köpet till? När du bestämt dig för ett hus, upprättas ett kontrakt, ett s.k. köpebrev, mellan köparen och Flinta Properties Co. Ltd. Sedan registreras fastigheten hos den lokala fastighetsmyndigheten (Land Office) i Thailand. I Thailand är det inte tillåtet för utlänningar att äga mark, men du äger byggnaden påmarken. Brukligt är då att man upprättar ett leasingavtal på 30 år som sedan förlängs i år till eller att man startar ett eget thailändskt företag. Förändras reglerna så övergårmarken till köparen utan kostnad enligt våra kontrakt. Den bästa finansieringslösningen är att belåna sin bostad i hemlandet. Idag betalar du en årlig ränta på runt fem procent hos svenska banker och kan få en avkastning upp till det dubbla tack vare en lukrativ andrahandsmarknad för uthyrning av attraktiva objekt. Sett på en treårsperiod bakåt i tiden så har värdestegringen för attraktiva lägen som SamuiParadise Village, legat på mellan 15 och 20% årligen. Under finanskrisen är Thailand det enda land som kunnat uppvisa en positiv, om än liten,värdestegring på några procent. Framtiden är alltidsvår att sia om. Bedömmare på ön tror dock på ennågot mer moderat uppgång på mellan 7-8 % perår. Utländska medborgare som verkar i Thailand har idag rätt till en skattefri inkomst på THB i månaden, vilket kan generera SEK i årliga skattefria intäkter. Fastighetsskatt som vi har isverige existerar inte i den bemärkelsen, utan man betalar drygt 10 % av sin leasingkostnad i skatt (Building- and Land Tax). Har man ingen leasingkostnad, uppskattas ett värde av LandOffice (Fastighetskontoret) som i praktiken är väldigt lågt och som sällan drivs in.

20 Tomtkarta och prislista fas Tomt Tomt area Hustyp Total area kvm Som 133 kvm(som) - alt kvm Pool SEK (Som) alt. alt. Pole House 110 kvm(pole House) Som 133 kvm(som) alt. Pris SEK (Pole House) SEK (Som) alt. alt. Pole House 110 kvm(pole House) kvm Phi Phi Don 100 kvm SEK (Pole House) kvm Phi Phi 70 kvm kvm Ang Thong 155 kvm 21 kvm SEK kvm Ang Thong 155 kvm 21 kvm SEK kvm Similan 292 kvm 26 kvm SEK SEK SEK

21 Avstånd på ön Flygplats: 20 km Golf: 10 km Köp center: 25 km Restaurant: 3 km City: 4 km Vingård: 8 km Apotek: 4 km Tennis bana: 5 km Genuin shopping: 4 km Mataffär: 2 km Sjukhus: 6 km Strand: 3 km Rese center: 3 km Havet: 3 km Hamn: 4 km

Nyhetsbrev. I detta nyhetsbrev

Nyhetsbrev. I detta nyhetsbrev Nyhetsbrev Q3 2015 I detta nyhetsbrev Muslimer i Thailand! Invandring i princip obefintlig. Terrorism i tre provinser, södra Thailand. Läs om oroligheterna där och muslimer i allmänhet. Sidan 3. Mycket

Läs mer

Läge för livsnjutare. Brf Äppelblom - 45 bostadsrätter i Hildedal Park, centrala Hisingen.

Läge för livsnjutare. Brf Äppelblom - 45 bostadsrätter i Hildedal Park, centrala Hisingen. Läge för livsnjutare. Brf Äppelblom - 45 bostadsrätter i Hildedal Park, centrala Hisingen. 1 ott om plats för det goda livet Välkommen till Hildedal Park som förenar både grönska och ett 2 av de absolut

Läs mer

Drömmen om här och nu

Drömmen om här och nu BRF HOVÅS PARK Drömmen om här och nu STEG Oxsjön Havet, naturen och det bästa från staden Väg 158 Askimsbadet Säröbanan Fascinerande visioner är nu på väg att bli verklighet i Nya Hovås. Här växer en mysig

Läs mer

Introduktion till Turkiet

Introduktion till Turkiet 1 P age Introduktion till Turkiet I Turkiet finns en rik variation av kulturer och traditioner, vissa flera hundra år gamla och andra mer moderna. Den som besöker Turkiet kommer att finna sådant som är

Läs mer

Hyr ut ditt hus. Så här marknadsför vi. ditt hus Så här

Hyr ut ditt hus. Så här marknadsför vi. ditt hus Så här Hyr ut ditt hus INTERVJU MED EN HUSÅGARE TIPS TILL ÖKAD UTHYrnING Så här marknadsför vi ditt hus Så här FUNGERAR DET Innehåll Om... 4 Den första kontakten... 6 Hur marknadsför vi ditt hus?... 8 Vad innebär

Läs mer

amhult centrum, torslanda Brf lufthamnen.

amhult centrum, torslanda Brf lufthamnen. amhult centrum, torslanda LÄGENHETER NÄRA HAV OCH STAD Brf lufthamnen. Det sköna livet nära havet. Den som en gång har upptäckt Torslandas charm och fördelar har svårt att tänka sig att bo någon annanstans.

Läs mer

Med staden för dina fötter. Brf Stadsvyn - 27 bostadsrätter i Uddevalla

Med staden för dina fötter. Brf Stadsvyn - 27 bostadsrätter i Uddevalla Med staden för dina fötter Brf Stadsvyn - 27 bostadsrätter i Uddevalla 1 2 Här ser du ända till bron. Med staden för dina fötter. En vacker vy av framtiden Du har just nu en fantastisk möjlighet i din

Läs mer

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS BO UTOMLANDS. CYPERN 340 soldagar förstås, men också det ekonomiska

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS BO UTOMLANDS. CYPERN 340 soldagar förstås, men också det ekonomiska BO UTOMLANDS MEDFÖLJER SOM TEMATIDNING I DAGENS INDUSTRI MAJ 2006 ANNONS THAILAND Alla vänner vill veta mer om husköpet i Thailand, säger Ingvor Farinotte, mitt inne i sitt livs husäventyr. sid. 12 FRANKRIKE

Läs mer

BRF GREENROOF. Drömmen om ett cityhak med grönt tak

BRF GREENROOF. Drömmen om ett cityhak med grönt tak BRF GREENROOF Drömmen om ett cityhak med grönt tak Skönt och grönt mitt i stan Hisingsparken St Jörgen Park Golf 2,5 km E6 Brf Greenroof är vår tredje och sista etapp i populära Kvillebäcken i Göteborg.

Läs mer

mer tid att leva och bo

mer tid att leva och bo Trollskogen Bromma En central bostad ger mer tid att leva och bo Trollskogen Järntorget bygger Brf Trollskogen med 105 stycken ljusa och vackra bostadsrätter fördelade på sex trapphus samt två lokaler.

Läs mer

trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område besqab.se/tradgardsstaden

trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område besqab.se/tradgardsstaden trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område Bilderna i denna broschyr är digitala montage. Reservation för ändringar och ev tryckfel. besqab.se/tradgardsstaden mäklare Svensk Fastighetsförmedling,

Läs mer

Moderna drömhem mitt i Nyköping City. Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping

Moderna drömhem mitt i Nyköping City. Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping Moderna drömhem mitt i Nyköping City Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping Välkommen till Östra Villastaden ett smakfullt boende mitt i centrala Nyköping Vill du bo mitt i charmiga Nyköping? Då hälsar

Läs mer

Nya hem med fantastisk sjöutsikt Välkommen till Bysjö strand i Åtvidaberg

Nya hem med fantastisk sjöutsikt Välkommen till Bysjö strand i Åtvidaberg Nya hem med fantastisk sjöutsikt Välkommen till Bysjö strand i Åtvidaberg Med reservation för ändringar. 1 Bysjö strand Åtvidabergs bästa läge Välkommen till ett hem som låter dig njuta av det bästa av

Läs mer

Moderna villor nära Vänerns vackra strand. Välkommen till Zakrisdal Strandäng, Karlstad

Moderna villor nära Vänerns vackra strand. Välkommen till Zakrisdal Strandäng, Karlstad Moderna villor nära Vänerns vackra strand Välkommen till Zakrisdal Strandäng, Karlstad 2 Peab reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Bilder kan skilja sig från verkligheten. 3 OMRÅDET sid

Läs mer

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand!

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand! Asien Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling Delbetala din resa på upp till 48 månader. 0% Upplev södra Thailand! - Se sida 24 Unika rundresor med guide - Se sida 62 Världens högst belägna hotell

Läs mer

Thailandsboendeguiden En guide för dig som vill flytta till Thailand samt för dig som vill köpa hus eller lägenhet i Thailand utan att bli lurad.

Thailandsboendeguiden En guide för dig som vill flytta till Thailand samt för dig som vill köpa hus eller lägenhet i Thailand utan att bli lurad. Thailandsboendeguiden En guide för dig som vill flytta till Thailand samt för dig som vill köpa hus eller lägenhet i Thailand utan att bli lurad. OM THAILANDSBOENDEGUIDEN Thailandsboendeguiden är en gratis

Läs mer

Kroatien. Köp ditt drömhus i. Att köpa hus eller lägenhet

Kroatien. Köp ditt drömhus i. Att köpa hus eller lägenhet AV CHRISTER FÄLLDIN Köp ditt drömhus i Kroatien Kroatien är högsta mode för svenska charterturister. Nu börjar även många köpa hus i landet med det kristallklara vattnet. Priserna är betydligt lägre än

Läs mer

Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste!

Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste! Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste! Nu bygger vi radhus för er i Harvestad. Boendekostnad från 8.375:- i månaden Se mer i boendekalkylen på sidan 14. Nybyggt, ursnyggt och klokt som bara

Läs mer

bättre BOSTAD Så gör du bostadskarriär så planerar du bostadsaffären ny stadsdel i stockholm Mäklaren som ger dig bäst betalt

bättre BOSTAD Så gör du bostadskarriär så planerar du bostadsaffären ny stadsdel i stockholm Mäklaren som ger dig bäst betalt annons Hela denna bilaga i svd är en annons från Erik olsson Fastighetsförmedling annons bättre BOSTAD E n T i D n i n g O m väge n T i l l E n lyck A D B O S TA D S A f fä r Så gör du bostadskarriär så

Läs mer

Brf. veidekkebostad.se

Brf. veidekkebostad.se 24 RADHUS, RYDEBÄCK, HELSINGBORG Brf havsbrisen NÄRA HEM veidekkebostad.se sov lite längre Hur underbart är det inte att vinna några minuter extra på morgonen? Och tänk så gott att hinna med frukost i

Läs mer

89ännu fler smultronställe VIN & VÅR. Hemma. hos håkan nilsson till salu. hos. valvets. Storhus & kommersiella fastigheter

89ännu fler smultronställe VIN & VÅR. Hemma. hos håkan nilsson till salu. hos. valvets. Storhus & kommersiella fastigheter valvets VåRnuMMeR MARS 2014 Med utsikt ÖVeR nordvästra SKåneS BÄSTA LÄGen! VIN & VÅR Hemma 89 hos hos håkan nilsson till salu 89ännu fler smultronställe Storhus & kommersiella fastigheter VALVET.SE VALVETS

Läs mer

Havsnära familjevilla! Kungsvägen 30

Havsnära familjevilla! Kungsvägen 30 Havsnära familjevilla! Kungsvägen 30 Husfakta PRIS 2 875 000 kr ADRESS Kungsvägen 30, 302 70 Halmstad FASTIGHETSBETECKNING Frösakull 1:46 BOSTADSTYP Friliggande villa BYGGNADSTYP 1 ½-plans villa BYGGÅR

Läs mer

Här finns det plats för dig! Snart kan du bo klokt i Nyköping!

Här finns det plats för dig! Snart kan du bo klokt i Nyköping! Här finns det plats för dig! Snart kan du bo klokt i Nyköping! Plasknära Från 4.830:- i månaden. Se mer i boendekalkylen på sidan 15. Vi beräknar månadsavgifterna utifrån ett förväntat ränteläge. Förändras

Läs mer

Privatekonomi. En gång per år måste alla kontrollera att Skatteverket har räknat rätt på deras skatt. Det kallas deklaration.

Privatekonomi. En gång per år måste alla kontrollera att Skatteverket har räknat rätt på deras skatt. Det kallas deklaration. Privatekonomi 83 Privatekonomi En gång per år måste alla kontrollera att Skatteverket har räknat rätt på deras skatt. Det kallas deklaration. Det här kapitlet handlar om ditt och andra hus hålls ekonomi.

Läs mer

TUNNELSTIGEN 4 STORLEK: 5 rok, boarea 144 kvm. TOMT: 1127 kvm, Äganderätt ACCEPTERAT PRIS: 4 795 000 kr

TUNNELSTIGEN 4 STORLEK: 5 rok, boarea 144 kvm. TOMT: 1127 kvm, Äganderätt ACCEPTERAT PRIS: 4 795 000 kr VILLA RÖNNINGE TUNNELSTIGEN 4 STORLEK: 5 rok, boarea 144 kvm. TOMT: 1127 kvm, Äganderätt ACCEPTERAT PRIS: 4 795 000 kr KULTUR- HISTORISKT HUS MED ANOR FRÅN DALARNA ÅR 1860! 2 FANTASTISK FAMILJEVILLA MED

Läs mer

Nr 21. Svenskars bostadsköp i Thailand

Nr 21. Svenskars bostadsköp i Thailand Institutionen för Fastigheter och Byggande Examensarbete (15 hp) Nr 21 Svenskars bostadsköp i Thailand Författare: Gunnar Larsson Ludvig Samuelsson Stockholm 2010 Handledare: Hans Lind Sammanfattning Titel:

Läs mer

I en storslagen & gemytlig idyll

I en storslagen & gemytlig idyll HÖST 2014 I en storslagen & gemytlig idyll Riksbyggen utvecklar en helt ny stadsdel Kom på visningshelg! några ord om i detta nummer Foto: Kristian Pohl Hej på dig granne säger du kanske inte när du möter

Läs mer

Hus Villan. Vänern, vardagsrum. Charmigt kvarter nära natur och bad. Välkommen till Nya Bro etapp 2, Upplands-Bro

Hus Villan. Vänern, vardagsrum. Charmigt kvarter nära natur och bad. Välkommen till Nya Bro etapp 2, Upplands-Bro Hus Villan Vänern, vardagsrum Charmigt kvarter nära natur och bad Välkommen till Nya Bro etapp 2, Upplands-Bro 2 Peab reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Bilder kan skilja sig från verkligheten.

Läs mer

MAJELDSVÄGEN. Frågor & svar om renoveringen. Vi renoverar ditt hus! Nya hyran. Tillfällig lägenhet tips inför flytten

MAJELDSVÄGEN. Frågor & svar om renoveringen. Vi renoverar ditt hus! Nya hyran. Tillfällig lägenhet tips inför flytten MAJELDSVÄGEN Vi renoverar ditt hus! Frågor & svar om renoveringen Nya hyran Tillfällig lägenhet tips inför flytten SNART DAGS FÖR PERSONLIGT MÖTE Renoveringen av ditt hus börjar närma sig och planeringen

Läs mer

Blecktornet. Södermalm. Vi ses hemma hos oss på Söder!

Blecktornet. Södermalm. Vi ses hemma hos oss på Söder! Blecktornet Södermalm Vi ses hemma hos oss på Söder! På tiden det begav sig. Ett foto från 1939 visar Metargatan 15 och det bostadshus som då låg på samma fastighet där Abacus nu bygger Brf Blecktornet.

Läs mer