Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2007

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2007"

Transkript

1 Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2007 Ordföranden har ordet Det är med glädje som jag kan konstatera att klubben har vuxit sig stark med många nya aktiva medlemmar och engagerade föräldrar, vi har idag många duktiga Judokas som brinner för Judon och har svårt för att hålla sig från mattan. Klubben står sig starkt nationellt och internationellt och man kan se att det finns många nya unga samt äldre lovande talanger i klubben. Klubben har ett mycket gott renommé hos andra klubbar och även uppmärksammats av Svenska judoförbundet för att både kunna arrangera och genomföra tävlingar i topp klass. Året 2007 kan man sammanfatta med att det var ett fantastiskt år, det fanns ingen hejd på klubbens framgångar och dominans på tävlingar i form av bästa klubb. 95 Guld, 82 Silver samt 86 Brons medaljer säger väl en heldel! Ett stort tack till alla eldsjälar i form av tränare, vuxna & föräldrar mfl som ställer upp för barnen och ungdomarna, utan ert engagemang och stöd hade inte detta varit möjligt. Johan Smedberg Ordförande Staffanstorps Judoklubb "En och en är vi bra, men tillsammans är vi bäst" Citat: Jennie Andréasson Redovisning av verksamheten Under verksamhetsåret 2007 och sedan föregående årsmöte har klubbens styrelse haft 11 stycken protokollförda styrelsemöten. Klubben har idag ca 200 aktiva tränande medlemmar i alla åldrar och har en omfattande barn- och ungdomsverksamhet, med allt från judolekis till handikapp- samt tävlings- och vuxengrupper. Styrelsen har under det gångna året bl.a. strukturerat tidigare beslut och jobbat med att de regelverk man skapar skall fungera långsiktigt och rättvist för att inte favorisera eller på annat sätt skapa tvivelaktiga beslut. Alla skall ha samma förutsättningar för att lyckas! Styrelsen har även aktivt sökt både stipendier och fonder för tränare samt tävlande vilka i vissa fall har lett till utdelning och i andra fall inte.

2 Ekonomi Klubbens ekonomiska status avläses i kassarapporten, se särskild bilaga. Träning I klubbens judolokal har det bedrivits träning sju dagar i veckan. Måndagar och onsdagar 17:30-22:00, tisdagar 18:00-22:00, torsdagar 17:30-22:00, fredagar 18:00-19:30, lördagar fri träning samt söndagar 09:30-20:00 På sommar och vinter lovet har det även bedrivits sommarträning både utom- och inomhus. Judolekis Övningarna sker på ett lekfullt sätt där barn i åldern 5 7 år får chans att aktivt medverka och samtidigt få en liten inblick i judon. Smidighetsövningar och falltekniker lärs ut som en grund till fortsatt judoträning i kommande grupper. Nybörjargruppen I nybörjargruppen lär man ut grunderna i fallteknik och de första kast- och fasthållningsteknikerna. Här tar man sin första grad, gult streck på det vita bältet innan man går vidare. Nybörjare gult streck, gruppen Fortsättnings grupp efter nybörjargruppen. Fortsättningsgrupp F1 resp. F2 Fortsättningsgrupp för ungdomar 7-10år efter nybörjargrupperna. Där målsättningen är att gradera sig till högre bälte samt att lära sig tävlingsgrunder. Tempot är här lite lägre och tränarna har lite mer tid för varje judokas. I den här gruppen så börjar man att tävla när man har gult bälte. Det är absolut inget krav på att tävla. Fortsättningsgrupp F3 Fortsättningsgrupp för ungdomar 10-14år efter Fortsättningsgrupp F1 & F2. Fortsättningsgrupp F4 Vuxengrupp med allt från nybörjare och uppåt i graderna, ingen åldersgräns. Tävlingsgruppen T1-T2 Detta är en grupp som är inriktad på tävling och åldern i gruppen ligger mellan 9-15 år. Tempot och träningen i denna grupp är högre än i fortsättnings grupperna och är en förberedelse inför den stora tävlings gruppen. Tävlingsgruppen T3 Enbart tävlingsträning med mycket styrka och konditionsträning. I denna grupp bör man väga över 50kg och med lägst gradering grönt bälte. Handikappjudo Bedriver judoträning för judokas med varierande funktionshinder och lämpar sig väl för bla synskadade, rörelsehindrade och utvecklingsstörda. Fysträning Hit kommer våra tävlingsjudokas som satsar på judo. Fysträningen är också till för dem som bara vill ha ett extra hårt fyspass. Teknikträning Minst grönt bälte och uppåt, här fokuserar man mer kring teknik och det är ett bra komplement för de som behöver lära sig fler tekniker. Kataträning skiljer sig markant från den vanliga tävlingsjudon som vi lär ut i övriga grupper. På kataträningen lär man sig att använda judonds grundtekniker i bestämda rörelsemönster. Trots det lugna tempot krävs det en bra grundfysik för att orka med de långa sekvenserna med upprepade kasttekniker.

3 Klubbens organisation Styrelsen Johan Smedberg Mats Malmborg Madelene Risén Anette Ahl Jörgen Landin Dajana Hansson Robin Gagnemo Ordförande Vice Ordförande Kassör Sekreterare Material Förvaltare Suppleant (fonder och bidrag) Suppleant Webmaster Jan Mark de Haan Dräkt och försäljning Eva Larsson Bingolotter Sara Brandt Kiosken Annika Osk Representant för de tränande Mattias Brandt Tränaransvarig Mikael Nilsson Tränare och Hjälptränare Jennie Andreasson Bert Bengtsson Emma Bergfors Phil Blomgren Mattias Brandt Mattias Hamnedalen Martin Jönsson Christoffer Malmström Jan Mark de Haan Mikael Nilsson Peter Pålsson Rebecca Risén Camilla Sanden Jan Wiberg Mikael Risén Ann-Charlotte Wiberg

4 Aktiviteter och verksamhet 2007 Staffanstorp, 15 e December Avslutning av höstterminen Resume av året och sedvanligt luciatåg samt filmvisning hölls på kvällen i Staffanshallen Staffanstorp, 5 e december Gradering i Staffanstorps Judoklubb I terminsslutet var det som vanligt helbältsegradering där alla judokas i klubben samlades för att visa upp sina kunskaperna för att gradera till nya bältesgrader. Staffanstorp, 3 e december Jennie A-kandidat i landslaget 2008 Efter en sån judo helg som vi har haft så kan det inte bli bättre tycker man. Men det blev det. Malmö, 2 a december Svenska Mästerskap för Ungdom U15 Det blev ännu en lyckad tävlings dag för Staffanstorps judoklubb denna helg. Vi ställde upp med sju tävlande varav fem tog medalj och de som inte kom på pallen placerade sig på fjärde respektive femte plats.

5 Malmö, 1 a december Staffanstorps första Senior Lag-SM För första gången i Staffanstorps judoklubbs 30 åriga historia så hade vi fått ihop ett herr lag till lag SM. Det blev ingen medalj men en hedersvärd sjunde placering. Göteborg, november Göteborg Open för funktionshindrade Fredagen den 23/11 åkte Bert och Phil med Stephanie, Johan och Jonathan från handikappgruppen i judo till Göteborg för att vara med i Göteborg Open i judo för funktionshindrade. Hilleröd, 24 e november Hilleröd International Judo Cup Nu har ni gjort det igen! Staffanstorps judoklubb blev bästa klubb med 56 poäng. Tvåa blev Reykjavik från Island på 33 Poäng och Amager trea med 29 poäng. Närmaste svenska klubb var Ängelholm på 10 poäng.

6 Staffanstorp, 18 november Skåneserien 4 - Inte mindre än 39 deltagare från klubben Vilken judo helg vi fick, igår tog vi 29 medaljer i Sydcupen, och idag tog vi hela 31 medaljer. Vi var flera stycken som tävlade för första gången och på vilket sätt ni gjorde det. Alla som var med idag skall vara mycket stolta för ni var jätte duktiga. Och jag vet att alla som såg er tävla var mycket imponerade av det ni presterade idag. Staffanstorp, 17 november Sydcup 4 - Storslam på hemmaplan Vilken tävling det blev, vi tog hem 29 medaljer till klubben. 10 guld, 9 silver & 10 brons. Vantaa, november Finnish Open - Silver till Jennie Vi blev hämtade av Mats kl 02,45 fredag natt för vidare transport till Svågetorp i Malmö där vi skulle ta tåget till Kastrup. Vårt plan skulle lyfta kl 06,20 så vi var ute i ganska god tid. Borås, 3-4 november Swedish Open Det blev en mycket trevlig helg i Borås socialt sätt men om man ser till tävlingsprestationerna så kunde det ha gått bättre. Malmö, 2-4 november Budokan Judocamp När vi kom till träningshallen för första gången, alltså på fredagsmorgonen var nog alla lite spända på hur träningen skulle vara. Vi skulle ju faktiskt ha både Chris Bowles och James Martin som tränare, engelsmän och båda mycket välkända. Chris har till och med polkagris bälte!

7 Staffanstorp, 29 oktober Idrottsledarstipendium till Martin Jönsson Färs & Frosta idrottsledarstipendier 2007 delas ut av Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta i samarbete med Skåneidrotten. Stipendierna delas ut till barn- och ungdomsledare inom idrotten i Eslövs, Hörby, Höörs, Kävlinge, Lomma, Lunds, Sjöbo, Staffanstorps och Svalövs kommuner. Från Staffanstorps Judoklubb har Martin Jönsson erhållit stipendium på 7000 kr. Under högtidliga ceremonier kommer stipendierna delas ut till mottagarna den 15 november kl på CC House Restaurang i Lund. Frövi, 27 oktober Guld och Brons i RM för distriktslag ungdomar Judosyds tjejlag tog guldmedaljen på riksmästerskapen för distrikstlag i Frövi. Killarna tog bronsmedaljen. Grattis till alla våra duktiga judokas i syd-distriktet! Stockholm, 17 oktober Elitidrottsstipendium till Jennie! Jennie Andreason som länge har satsat och fokuserat på Judon, har idag tilldelats RF & Svenska Spels Elitidrottsstipendium och kommer att få ta emot det officiellt under idrottsgalan på Globen i Januari 2008 Lund, 13 oktober Distriktsmästarskapen i Lund Idag var det DM i Lund och våra judokas gjorde mycket bra ifrån sig. Hela gänget kammade hem 23 medaljer och distrikts mästare. Än en gång kammar judoklubben hem priset för bästa klubb. Staffanstorp, 6 oktober Riksmästerskapsläger för JudoSyd Den 6-Oktober var det, träningsdag för RM uttagning arrangerat av JudoSyd i Staffanstorps Dojo. Många var där och stämningen var på topp, Errol Carlsson tillsammans med bla Jennie Andreasson såg till att tempot var högt. Halmstad, 29 september National Cup Bästa klubb igen! Uppvärmningen fungerade okej. En del av oss är fortfarande segstartade på morgonen men det börjar bli bättre. Klockan var det tävlingsstart. Och vilken dag det blev!

8 Tallinn, Estland, 22 september Jennie Andreason är World Cup Femma! Jennie Andreason blev i helgen femma i Judo World Cup i Tallinn, Estland. Ett mycket fantastiskt resultat! Malmö, september Medaljregn över judoklubben Vi tränare kan bara buga och tacka för den uppvisning vi fick se av er i helgen, i Sydcup 3 och Skåneserien 3 i Malmö. Klubben blev dessutom bästa klubb båda dagarna! Stort grattis från tränarkåren! Dragör, 7-9 september Läger på Amager i Danmark För fjärde året i rad deltog judoklubben på Amagerlägret i Dragör i Danmark Hästveda, Augusti 2007 Årets sommarläger i Hästveda Så var det över för denna gång, Hästveda lägret blev en succé bland barnen och ungdomarna som vanligt! Ca 76 Barn var där och busade, tränade samt badade. Skrylle, Sommar 2007 Sommarens löpträning Under sommaren arrangerades som vanligt löpträning i skrylle mil avverkades och är nu nytt rekord att utmana sommaren Porto Sant'Elpidio, Italien, 1-3 juni 2007 Jennie femma på Tre Torri! Jennie blev femma på Tre Torri i Italien. Frövi, 25 maj 2007 Mattias Brandt, Svart bälte! Det blev en mycket bra avslutning på tävling & träningslägret i Frövi, när Mattias Brandt gradera sig till 1 DAN och Svartbälte. Christoffer Malmström agerade uke åt Mattias och gjorde även han bra ifrån sig.

9 Frövi, 25 maj Ädla medaljer till Staffanstorps Judoklubb på Högstadiecupen 2007, Frövi Skol-SM, Högstadie-SM, SM för högstadieelever och högstadiecupen, under de senaste 18 åren har tävlingen haft många olika namn. Klubben s Judokas visade som vanligt mycket hög klass. Lund, 17 maj 2007 Framgångar på Budo Nord Cup I veckan och nu i helgen har det varit Judo tävlingar i Lund med många deltagande nationaliteter Budo Nord Cup & Budo Nord Kids Cup. Staffanstorps Judoklubb, hade som vanligt stora framgångar och skördade totalt 10 Medaljer, 4 guld, 3 Silver och 3 brons. Staffanstorp, 14 maj 2007 Nya bältesgrader i Staffanstorps Judoklubb Då var det dags för nästa bälte. Många hade pluggat på jättebra in i det sista. Då var det dags att visa upp kunskaperna inför vår graderingskommité. Malmö, 15 april 2007 Skåneserien 2 i Malmö Det gick mycket bra på Skåneserien 2. Det blev 12 medaljer - 4 guld, 3 silver och 5 brons. Totalt 23 poäng för klubben. Kalmar, 14 april 2007 SydCup 2 i Kalmar Våra ungdomar presterade mycket bra judo, och av 17 anmälda till tävlingen så tog alla medalj. Man meddelade inte bästa klubb, men vi lyckades skrapa ihop 36 poäng vilket är mycket bra. Aalborg, Danmark, 5-9 april 2007 Limfjordcup och efterföljende läger Vi är tre ledare och tio tävlande och tränande som spenderade påsken i Danmark i Aalborg för att delta på tävlingen Limfjordcup och delta på det efterföljande lägret. De flesta av våra ungdomar deltog på tävlingen och lägret redan i fjor men för Andreas, Kevin, Noa och Michelle var det första gången Oxelösund, mars 2007 Reseberättelse från Sörmlandsträffen Vi var fjorton tävlande och fyra ledare som samlades på badet på fredag morgonen för ett dopp och lite lekar på badet. Micke hade fixat så att alla fick gå in gratis så när alla hade blivit hämtade av mig och Mia hemma hos var och en var det bara att gå rakt in på badet, byta om och hoppa i "plurret".

10 Västerås, 24 mars 2007 Svenska Mästerskapen för Seniorer Av de fyra som skulle tävla så var det bara Jennie som hade tävlat i senior SM tidigare. Dessutom så är Matti & Erik fortfarande Juniorer. Hur gick det då? Staffanstorp, 15 mars 2007 Jennie till Super World Cup i Moskva! ennie är i skrivande stund på träningsläger i Tjeckien och har där fått reda på att hon är uttagen till Super World cup I Moskva den 5-6 Maj. Staffanstorp, 15 mars 2007 Uttagning till Sverigecupen den 17 mars Erik Erlandsson har blivit uttagen att representera Judo Syds distriktslag i -81kgs klassen nu på lördag 17 mars. Neumünster, 3 mars 2007 Framgångar på Holstein Open Vet ni hur många vita hus det finns i Neumünster? Hundratals!! Köge, Danmark, 25 februari 2007 Tävling i Köge Vi samlades vi klubblokalen kl. 07,30. För ovanlighetens skull så kom jag och Jennie bland de sista, vilket passade bra med tanke på att Jennie fyllde år. 18 februari 2007 Matsumae Cup 18/2 Jennie skulle inte börja tävla för än klockan ett, så vi fick sitta och titta på tävlingen en bra stund innan det var dags för henne att tävla. Inte för att det gjorde något för det var mycket bra judo att titta på och där fanns andra svenskar som skulle tävla februari 2007 U-17 och Junior SM Tävlande: Linnea Wiberg, Michelle Nilsson, Martin Johansson, Jonathan Astermark, Matti Granlund & Erik Erlandsson. Hvidovre, Danmark, 28 januari 2007 Tävling i Danmark Vi samlades vid halv åtta på morgonen för gemensam färd till tävlingen, vi var 23 st anmälda men pga sjukdom så blev vi endast 22st. Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss eftersom vi aldrig varit på zon cuperna i Danmark tidigare. Organisationen var inte riktigt som vi är vana vid men det blev många bra matcher för våra tävlande. Staffanstorp, Våren och Hösten 2007 Klubbtävlingar Många nybörjare och fortsättnings judokas har deltagit på klubbens egna poängjakt och klubb tävlingar, vilket är en bra form för att introduceras till tävlingar och få lite känsla för hur det fungerar. Även föräldrar har fått en inblick i hur poäng räkning går till. Staffanstorp, Hösten 2007 Sätt klassen i rörelse Jan Wiberg har tillsammans med ett par skolklasser i Staffanstorp medverkat i ett mini projekt där barn och ungdommar fått möjligheten att prova på Judo och lära sig lite om vad det är. Det var mycket uppskattat och ett stort tack till Jan s medverkan till detta. Staffanstorp, Hösten 2007 Utbildning Tävlings sekreteriat Mikael Nilsson höll grund utbildning för intresserade och funktionärer inför SydCup & SkåneSerien 4 Staffanstorp, Hösten 2007 Utbildning BAS1 Mikael Nilsson höll BAS1 utbildning för föräldrar och Judokas

Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2008

Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2008 Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2008 Ordföranden har ordet Ett stort tack till alla eldsjälar i form av tränare, vuxna & föräldrar, sponsorer m fl som ställer upp för barnen och ungdomarna,

Läs mer

Hönö Judoklubbs styrelse avger följande årsredovisning för perioden verksamhetsåret 2014

Hönö Judoklubbs styrelse avger följande årsredovisning för perioden verksamhetsåret 2014 Årsredovisning för Hönö Judoklubb 2014 Hönö Judoklubbs styrelse avger följande årsredovisning för perioden verksamhetsåret 2014 Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning: Ordförande:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center

Verksamhetsberättelse för. Epic Training Center Verksamhetsberättelse för Epic Training Center 2011 Styrelsen Styrelsen har bestått under verksamhetsåret av följande personer: Ordförande: Per Hellqvist V. ordf: Ulf Säreborn t om 25/5 Peter Lenberg from

Läs mer

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010

Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Europamästerskapen 2010 Sverige, Skövde 30/4-2/5 2010 Text: Swavek Dydiszko Foto: Swavek Dydiszko, Jerzy Jedut, Katarzyna Rozwodowska Det 25:e senior och 16:e junior Europamästerskapen i Taekwon-Do ITF

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 1 Funktionärer 2011 Styrelsen för IK Södra 2011 Ordförande: Gustav Fagerberg Kassör: Tommy Engström Vice ordförande: Björn Nyberg Sekreterare: Marcus Elfver Ledamot: Ann Löf

Läs mer

Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2010

Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2010 S i d a 1 Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2010 Ordföranden har ordet Ett stort tack till alla eldsjälar i form av tränare, vuxna & föräldrar, sponsorer m fl som ställer upp för barn och

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb Verksamhetsberättelse Sid 1( 6) Verksamhetsberättelse Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för Verksamhetsberättelse Sid 2( 6) Styrelsens sammansättning

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg SJF - Aktuellt Nr 7, 20 maj 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Otto Szavuly (t.h.) utför en ko-soto-gari på Robin Nicklasson vid Jinkei Cup i Göteborg Foto: Alf Tornberg JK Jinkei arrangerade tekniktävling

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2011

Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2011 Sida 1 Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2011 Ordföranden har ordet Ett stort tack till alla eldsjälar i form av tränare, vuxna & föräldrar, sponsorer m.fl. som ställer upp för alla våra

Läs mer

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen

Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen JANUARI Svenska Taekwondoförbundet / ITF Sektionen Verksamhetsberättelse år 2002 Preliminär landslagsuttagning 26/1 gjordes den sista av de tre preliminära landslagsuttagningarna. Denna gång var det Uppsala

Läs mer

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Observera att ändringar kan komma att göras gällande medföljande tränare på respektive tävling. 28/8 Kick Off! Alla simmare från tävlingsgrupperna (TT,FT,BT,ST)

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 9-11 Maj 2014 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae med Combat MMA på söndagen

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj. EM i Lissabon

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj. EM i Lissabon SJF - Aktuellt Nr 4, 27 april 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Anders Frick är ny generalsekreterare vid Svenska Judoförbundet från den 1 maj Foto: Alf Tornberg Ny GS & katakurs Sidan 2 EM i Lissabon

Läs mer

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30

Svenska Judoförbundet Valberedningen 2016-01-30 Inför årsmötet i Svenska Judoförbundet den 5 mars 2016 Valberedningen har under året följt styrelsens arbete och har haft kontakt vid flera tillfällen med de olika styrelsemedlemmarna. Vår bedömning är

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010 Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2010 Hedersordförande Olle Ollward Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Lars-Gunnar Dackeryd V. ordförande

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 PRESENTATION, PROGRAM OCHINLEDNING PRESENTATION Pierre Oksanen, Tävlingskommittén Hasse Pettersson, Juniorkommittén PROGRAM 09.00 Inledning 09.15 Återblick från säsongen/statistik

Läs mer

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION Lördagen den 14 maj Stenungsunds Open XXVIII är en tävling för färgbälten från Yngre-Minior till Senior. Alla STF-ITF anslutna klubbar i Sverige är

Läs mer

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5 Nr 3 S E P T E M B E R 2 0 1 5 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP RIO 2016! Peter Axtelius har blivit uttagen till att döma OS i Simhopp. GRATTIS Facebook Bruttotruppsläger & Twitter inför EJM För att

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktionärer 2008 Styrelsen för IK Södra 2008 Ordförande, Gustav Fagerberg Kassör, Tommy Engstöm Sekreterare, Adolfo Tijero Vice ordförande, Björn Nyberg Vice kassör, Jan Köhler

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

KADETT & JUNIOR 2014 STAFFANSTORP

KADETT & JUNIOR 2014 STAFFANSTORP KADETT & JUNIOR sm 2014 STAFFANSTORP Program Staffanshallen Hagalidskolan Staffanstorp Sponsorer 8.45 Invigning 9.00 Uppvärmning Kadett U18 9.30 Tävlingsstart Kadett U18 13.00 Finalpass Kadett U18 13.45

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

Enkätundersökning 2015-12-01

Enkätundersökning 2015-12-01 Enkätundersökning -- Antal personer (alla) Svarsfrekvens och demografi Sammanställning av svar ( nov ) 76 killar tjejer 3 3 3 8-7 år 8- år 3- år -3 år 6 3 3- år - år -6 år Åldersfördelning n= Fråga: Din

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen har under 2015 bestått av Augusta Hagman ordförande Ingrid Dahlström vice ordförande Åsa Sjöstedt Nilsson kassör Sigrid Sjöstrand sekreterare Christine Lindbäck Solveig

Läs mer

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION Lördagen den 14 maj Stenungsunds Open XXVIII är en tävling för färgbälten från Yngre-Minior till Senior. Alla STF-ITF anslutna klubbar i Sverige är

Läs mer

Europamästerskap 2006

Europamästerskap 2006 Europamästerskap 2006 Constanta, Rumänien 12-14 maj 2006 Av: Swavek Dydiszko landslagstränare och coach Den svenska truppen till EM 2006. Stående från vänster: Örjan Eriksson (domare), Robert Andersson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

STENUNGSUND OPEN XXVII AFRICAN DONATION COMPETITION

STENUNGSUND OPEN XXVII AFRICAN DONATION COMPETITION STENUNGSUND OPEN XXVII AFRICAN DONATION COMPETITION Lördagen den 18 april Stenungsunds Open XXVII är en tävling för färgbälten från Yngre-Minior till Senior. Alla STF-ITF anslutna klubbar i Sverige är

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2010

Verksamhetsberättelse år 2010 Verksamhetsberättelse år 2010 Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion Sveriges Landslag samt officiella representanter under EM 2010. Styrelse ITF sektionen ITF sektionens styrelse för år 2010 hade följande

Läs mer

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Diskussion: Föreningar som ej har RG hur får vi de intresserade av att bli RGföreningar? Lägga ut på RG:s hemsida att vi har våra RG-längor som

Läs mer

Policydokument för Skidor/Skidskytte

Policydokument för Skidor/Skidskytte Policydokument för Skidor/Skidskytte Allmänna riktlinjer, ersättning, policy, motprestationer för ungdom, juniorer, seniorer samt övriga. Nässjö SKI skid-/skidskytte-sektion vill jobba och verka för glädje,

Läs mer

Arrangör. Bushido Luleå Budoklubb Råneå Karateklubb Bodens Bushido Center Piteå Aikido. Lägerinbjudan Majläger 2009.

Arrangör. Bushido Luleå Budoklubb Råneå Karateklubb Bodens Bushido Center Piteå Aikido. Lägerinbjudan Majläger 2009. Lägerinbjudan Majläger 2009. Den 15-17 maj 2009 är det dags för S årliga läger. Det är tionde året i rad vi arrangerar lägret, vi jubilerar alltså!! Detta läger vänder sig till alla, vare sig du vill vara

Läs mer

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet.

Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. Veckobrev Freja, Frigg och Fritidsinfo. Inför vecka 45 Nästa vecka är det höstlov. På måndagen den 26/10 är hela skolan stängd, fritids har alltså inte heller öppet. År 1 och 2 Frigg åker på utflykt måndag

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2009

Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2009 Verksamhetsberättelse för Närkes Friidrottsförbund verksamhetsåret 2009 Hedersordförande Olle Ollward Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Lars-Gunnar Dackeryd V. ordförande

Läs mer

MOTORBLOCKET OKTOBER

MOTORBLOCKET OKTOBER MOTORBLOCKET OKTOBER 2002 RESTAD GÅRD 7 SEPTEMBER 2002 Efter inbjudan från Riksbyggen och Västfastigheter har Vänersborgs Motorklubb åter deltagit vid Restad Gård arrangemanget. Flera av klubbens rallyförare

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Ordförande har ordet. Håkan Ericson Ordförande

Ordförande har ordet. Håkan Ericson Ordförande Årsredovisning 2014 2013 Innehållsförteckning 1. Ordförande har ordet Ordförande har ordet Årsredovisning 2014...1 Innehållsförteckning...2 Ordföranden har ordet...3 Verksamheten i korthet under 2014...4

Läs mer

Oktober 2012. Sumpsk n

Oktober 2012. Sumpsk n Oktober 2012 Sumpsk n Ledaren Sprint-SM som stor succé Så här skrev jag i våras inför sprint-sm. Tävlingsledaren Super-Pär Jonsson går på som en furie och kommer att se till att Strömvallen blir en riktig

Läs mer

LOMMA CUP. För 31:a gången. 14-15 Maj 2016. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och Masters 35 +. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. För 31:a gången. 14-15 Maj 2016. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och Masters 35 +. Nybörjare och Avancerade LOMMA CUP För 31:a gången 14-15 Maj 2016 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och Masters 35 +. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae Ni samlar

Läs mer

Kvarnstensbladet Nr.12 11 juni 2012 Årgång 6, ansvarig utgivare: Kenneth Modin

Kvarnstensbladet Nr.12 11 juni 2012 Årgång 6, ansvarig utgivare: Kenneth Modin Kvarnstensbladet Nr.12 11 juni 2012 Årgång 6, ansvarig utgivare: Kenneth Modin Hej på er! Så var det då dags igen! Avslutningsvecka för Kvarnstensbarnen efter ett intensivt och spännande läsår Ett stort

Läs mer

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Vi tycker det är roligt att ditt barn valt att spela tennis i Lerums Tennisklubb. Något som förhoppningsvis kommer att pågå under många år framöver.

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2011/2012 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Bakgrund Syftet med lärande nätverk är att samla in och sprida kunskap och ta del av aktuell forskning. Samtliga lokala lärande nätverk består av personer

Läs mer

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka.

Hej på er därhemma! Hela fredagen gick åt att träna på vad barnen ska säga på utvecklingssamtalet nästa vecka. Hej på er därhemma! Även denna vecka har vi jobbat med arbetsschema. I matematiken har vi fortsatt att träna på subtraktion med tiotalsövergångar (0-20). Barnen har fått ta del av genomgångar, då de har

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen)

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Utverdering det har gott bra med träningen. jag tycker att det var kul att träna och så var det skönt att träna.

Läs mer

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13 Nr 2 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Höst numret denna gång görs på prov i färg. Läs och njut! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Nya rutiner ang. medlemskap i vacterlföreningen. Medlemsavgiften

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

Löv nummer 1, mars 2009 *************************************************************

Löv nummer 1, mars 2009 ************************************************************* The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 1, mars 2009 ************************************************************* Ordförarens spalt Det är redan mars månad och vi har kommit en bra bit inpå det nya verksamhetsåret

Läs mer

scandic är COACHENS SMARTA VAL På Scandic får du och ditt lag bästa möjliga förutsättningar för att prestera på topp.

scandic är COACHENS SMARTA VAL På Scandic får du och ditt lag bästa möjliga förutsättningar för att prestera på topp. scandic är COACHENS SMARTA VAL På Scandic får du och ditt lag bästa möjliga förutsättningar för att prestera på topp. SOV BÄTTRE, PRESTERA BÄTTRE Gör ett smart val nästa gång det är dags för turnering

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom

Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Elit... 3 Elitjuniorer... 4 Juniorer och Miniorer... 5 Knattar... 6 Stipendier... 6 Kommittén... 6 2 Inledning Det har

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011

IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 IFK Vaxholm verksamhetsberättelse 2011 Verksamheten i stort Styrelsen och dess arbete Styrelsen har under året bestått av följande medlemmar Ordförande Bengt Sandell Viceordförande Christer Ahlberg Sekreterare

Läs mer

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Söröya 2005

Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Söröya 2005 Specialtidning för BestKust Feskarna, Havsfiske Söröya 2005 INNEHÅLL BestKust Feskarna 1:a resan upp till Söröya blev en blåsig fiskevecka med massor av fisk Söröya Nord-Noge 27/5 5/6 05 Avresa från Göteborg

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 På den här sidan finns dom viktigaste händelserna som publicerats på hemsidan under året sparade för den som vill läsa lite om lagets historia. Rynninges Vinterpool

Läs mer

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2013-06-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Rävhagens vandrarhem.

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2013-06-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Rävhagens vandrarhem. Protokoll nr: 6 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2013-06-17 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Rävhagens vandrarhem Paragrafer: 66-77 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten, mötesordf.

Läs mer

IDROTTSKUNSKAP Handboll

IDROTTSKUNSKAP Handboll Träff 1: Handbollstermer Vet du vad dessa elva viktiga handbollsord betyder? Avstämt skott Underarmskott Mittväxel Kantväxel Kantövergång 6-0 försvar 5-1 försvar Helkontring Speldjup Individuell teknik

Läs mer

Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK

Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK Sommarcampen 2014 (53 deltagare) ONYX Innebandy SLK Oxelösunds Tennisklubb OIK Fotboll Femöre SK Oxelösunds Kanotklubb Oxelösunds Simsällskap OK Måsen Oxelösunds Skyttegille Oxelösunds Boulesällskap Korpen

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2004

Verksamhetsberättelse år 2004 Verksamhetsberättelse år 2004 År 2004 var ett händelserikt år för Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion regionalt, nationellt och internationellt. Styrelse ITF sektionens styrelse för år 2004 hade följande

Läs mer

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI STÖRSTA BEVAKNINGEN AV DE OLYMPISKA SPELEN GENOM TIDERNA De olympiska spelen i Rio 3 21 augusti kommer att bli det största genom tiderna. Över

Läs mer

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg Kalle Anka längd Cup 2013 Upplands äventyr i Sveg Resan mot Sveg 2013 började ett år tidigare när finalen 2012 avslutades med Upplands fina framgångar i Ski-cross stafetten. Många timmars träning hade

Läs mer

Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2014

Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2014 ! Sida 1! Staffanstorps Judoklubb - Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Ett stort tack till alla eldsjälar i form av tränare, vuxna & föräldrar, sponsorer m.fl. som ställer upp för alla våra

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse För Nya Skellefteå Squashklubb omfattande tiden 2014-07-01 2015-06-30. Styrelsens sammansättning Jan Kaiding Ulf Andren Malin Forsmark Tomas Widmark Mikael Åström Ann Holmberg Gunnar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Föreningen för Fäktkonstens Främjande. Fäktning på FFF

Föreningen för Fäktkonstens Främjande. Fäktning på FFF Föreningen för Fäktkonstens Främjande Fäktning på FFF Föreningen för Fäktkonstens Främjande Johanna Bergdahl har samlat många medaljer från bland annat SM och världscuptävlingar. Störst på meritlistan

Läs mer

Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg

Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg Hej konfirmander och föräldrar! Välkomna till infobrev 2 inför Konfa 2016. Det här är ett ganska omfattande dokument som kommer innehålla information om: Förträffen Upplägg

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013-2014

Verksamhetsberättelse 2013-2014 Verksamhetsberättelse 2013-2014 Verksamhetsåret 2013-2014 Vårvindens styrelse har haft följande sammansättning: Styrelsens ledamöter Peter Kornesjö Ordförande Denny Andreasson Kassör Hampus Hjortberg Sekreterare

Läs mer

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet.

Redaktör: alf.tornberg@judo.se. Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet. SJF - Aktuellt Nr 3, 21 mars 2008 Redaktör: alf.tornberg@judo.se Förbundskassören Kent Andersson redovisade SJF:s ekonomi på årsmötet. Foto: Alf Tornberg Årsmötet 2008 Sidan 2 och 3 Zongraderingar Sidan

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten

Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten Kultur för seniorer Kultur och hälsa i Västerbotten TEMA MUSIK Utbildning av kultur- och aktivitetsinspiratörer (dag 3 av 3) Uppföljning Plats: Hotell Lappland, Lycksele Dag/tid: onsdag 27 maj kl 20.00

Läs mer

BUDOKLUBBEN YOI Verksamhetsberättelse 2005

BUDOKLUBBEN YOI Verksamhetsberättelse 2005 BUDOKLUBBEN YOI Verksamhetsberättelse 2005 Innehållsförteckning 1 Budoklubben Yoi... 2 1.1 Styrelsen... 2 1.2 Styrelsens arbete... 2 1.2.1 Styrelsemöten... 2 1.2.2 Investeringar... 2 1.2.3 Julmiddag...

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015

Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015 Verksamhetsberättelse för Hanvikens SK Friidrott 2015 Träningsgrupp Röd (födda 1995-2000) Tränare har varit Aive Lehtma. Träningsgrupp har bestått av ca 12 personer i olika åldrar. Några har slutat, några

Läs mer

Företagande mot sporten

Företagande mot sporten Företagande mot sporten Att driva företag och samtidigt fokusera på hoppsporten Fredrik Spetz 2015-01-06 Innehåll Inledning och syfte... 3 Metod... 4 Insamlad data från intervjuer... 5 Analys... 7 Slutsats...

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

Ladda för fotboll i Södertälje FK

Ladda för fotboll i Södertälje FK Ladda för fotboll i Södertälje FK Guiden till hur DU ökar din prestationsförmåga genom att ge kroppen rätt energi - 1 - Innehåll Inledning sid 2 Frukost - det viktiga målet sid 3 Vilken frukosttyp är du?

Läs mer

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen.

OKTOBER 07. Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. OKTOBER 07 Anton Tynong var den GOK:are som lyckades ta en medalj under SM-veckan i Halland, ett brons på den klassiska distansen. 20 OKTOBER Städdag och Höstmöte den 20:e oktober i GOK-stugan Vi startar

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Friluftsliv åt alla. Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB. TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012

Friluftsliv åt alla. Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB. TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012 TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012 Friluftsliv åt alla Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB Projektledare Soizick Lidström info@falukanotklubb.se 073-22 22 654

Läs mer

Bordtennis 2015-2016. Team Åland tar lagbrons i Island Games på Jersey

Bordtennis 2015-2016. Team Åland tar lagbrons i Island Games på Jersey Bordtennis 2015-2016 Team Åland tar lagbrons i Island Games på Jersey Ifk Mariehamn Bordtennis r.f. Verksamhetsberättelse 2015-2016 Styrelse och Verksamhetsgranskare Följande personer har varit medlemmar

Läs mer

Träningsläger med Katya Solovey Jönköping, 24-26 maj 2013

Träningsläger med Katya Solovey Jönköping, 24-26 maj 2013 Träningsläger med Katya Solovey Jönköping, 24-26 maj 2013 www.itfsverige.se Text och foto: Patrik Carlström Efter flera års funderingar kring fenomenet Katya och hennes sätt att Sparras och vinna matcher,

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014?

Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Vem vill du nominera till Woody Ungdomsledarstipendiet 2014? Stipendiet som premierar framtidens ledare. Det finns de som trotsar regn och mysiga hemmakvällar för att öva tillslag med några tolvåringar.

Läs mer

Årsmöte Karatesällskapet Umeå Kyokushinkai 2015-01-24

Årsmöte Karatesällskapet Umeå Kyokushinkai 2015-01-24 Årsmöte Karatesällskapet Umeå Kyokushinkai 2015-01-24 Närvarande: Sensei Johan Edin, Sempai Alicia Edin, Emma W Flodén, Patrik Sörman, Sebastian Heberlein, Mikael Bergström och Erik Wikström. 1 Mötet öppnas.

Läs mer

BLASKAN # 1 DANIEL SEMCESEN. När jag var yngre ville jag bli schackspelare. blev stor. Välkomna tillbaka! www.lask.se VECKA 35 2013 MED 4 GM-NORMER

BLASKAN # 1 DANIEL SEMCESEN. När jag var yngre ville jag bli schackspelare. blev stor. Välkomna tillbaka! www.lask.se VECKA 35 2013 MED 4 GM-NORMER BLASKAN # 1 www.lask.se VECKA 35 2013 När jag var yngre ville jag bli schackspelare när jag blev stor. DANIEL SEMCESEN MED 4 GM-NORMER Välkomna tillbaka! DANIEL SEMCESEN JAN SLETTEBO BERÄTTAR OM HÖSTENS

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer