Kommunala Funktionsrättsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala Funktionsrättsrådet"

Transkript

1 Kommunala 1 (6) Tid och plats Tisdagen den 5 februari 2019 kl , Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker. Deltagare Bertil Claesson, Dyslexiförbundet FMLS Mariana Larsson, IFSAP-KFV & NSPH Lars-Ove Nederman, SRF Åke Pettersson, SRF, 1-8 Robert Skoglund (S), ordf, SN Jonathan Andersson (S), SN Lars Nilsson (S), KS Tony Lind (SD), KS Dag Wallströmer, socialchef, 4-5 Marlene Mård, nämndsekreterare Anneli Bengtsson (S), 1-8 Hanna Mehaj, säkerhetsstrateg, 1-8 Lina Ljungqvist, trafikingenjör, 1-8 Paragrafer 1-9 Sekreterare. Marlene Mård Ordförande. Robert Skoglund Justerande. Mariana Larsson

2 2 (6) KFR 1 Godkännande av föredragningslista s beslut 1. godkänner föredragningslistan enligt utskickat förslag. KFR 2 Val av justerare s beslut 1. utser Mariana Larsson att jämte ordförande justera protokollet. KFR 3 Föregående protokoll Genomgång sker av föregående protokoll, protokollet är bifogat i kallelsen. Det uppkom bland annat frågor om tillgänglighet och inläsning av kommuninformation, belysning på Storgatan och Vattenpölar vid bron. Dessa frågor hanteras i separata punkter på dagens möte. KFR 4 Information Socialnämndens detaljbudget 2019 Socialchefen informerar om socialnämndens detaljbudget för 2019 och går igenom de specifika delar som påverkar föreningarna. Kommunen som helhet gjorde ett underskott år 2018, socialnämnden gick ca 11 miljoner kr minus under Funktionshinderomsorgen gick plus, detta beror dock på att en verksamhet som skulle startas under 2018 inte gjorde det. Nya Slottsskolan som håller på att byggas kommer att bli betydligt mer tillgänglig för elever med funktionshinder. Omlokalisering av socialpsykiatrins dagverksamhet har skett, det ligger numera på Hjortgränd, i redan befintliga lokaler, vilket inte ger en ökad kostnad. Förra året erhöll kommunen statsbidrag för habiliteringsersättning, detta bidrag gällde endast under Alla med habiliteringsersättning fick tack vare detta en extra lön. Under 2019 kommer habiliteringsersättningen återgå till samma nivå som 2017.

3 3 (6) Barnkorttids kommer att behöva flyttas framöver, detta beroende på att befintliga lokaler är för små för verksamheten samt att brandsäkerheten behöver förbättras. Detta försöker lösas genom att flytta till Hjortgränd, där det finns tomma lokaler. Det finns avsatta pengar för utökad bemanning på barnkorttids. På Sävstagården har trygghetsvärden tagits bort, därmed är det inget Trygghetsboende längre. Matservering på helgerna fortsätter, kostverksamheten tar över detta. Egenavgiften för färdtjänsten höjs med 25% under 2019, dock ej omsorgsresor. SRF framför att många i föreningen blir hårt drabbade av detta, risken är att man blir väldigt isolerad från övriga samhället. Socialchefen informerar om framtida behov och de stora utmaningar som socialnämndens verksamheter står inför. Det kommer bli svårt att bemanna de verksamheter som socialnämnden ansvarar för. KFR 5 Fråga om färdtjänst Lars-Ove Nederman från SRF har inkommit med följande frågor: Om man beställt färdtjänst med rullator vem ansvarar för att den kommer med? Som ovan men man börjar få dåligt minne vem ansvarar då för hjälpmedlen man har med sig? Skall det stå något mer i personprofilen då? Eller måste brukaren åka tillbaka med två resor extra? Vidare skriver Lars-Ove: De säger det är kundens ansvar därför är frågan ställd till rådet för svar och om det skiljer sig åt beroende på vad som står i profilen. Därför är frågorna olika formulerade och om det är brukaren som alltid ska komma ihåg hjälpmedlet oavsett om brukaren har dåligt minne eller ej. Det blir då två extra resor om inte de kollar det som drabbar både brukare och kommunen. Anneli Bengtsson (S) tar med sig denna fråga för vidare diskussion med Kollektivtrafikmyndigheten. KFR 6 Information - Trygghetsvandringen Säkerhetsstrateg Hanna Mehaj informerar om de senast genomförda Trygghetsvandringarna. I samverkansavtalet med Polisen anges det att det ska genomföras trygghetsvandringar. Senaste trygghetsvandringarna genomfördes i Högsjö den 11 december 2017 och 16 april 2018 samt i september 2018 i Sävstaområdet. Därefter upprättades en åtgärdsplan för respektive område.

4 4 (6) Diskussion förs kring de åtgärder som finns i åtgärdsplanen, bland annat att det finns belysning uppsatt på fel sida av vägen på ett ställe i Högsjö, där det inte är en trottoar, detta finns med i åtgärdsplanen. Lars-Ove tar upp en rad punkter på tidigare års trygghetsvandringar som ännu inte har genomförts, bland annat räcke vid trappan på järnvägsstationen. Allt detta finns dokumenterat och säkerhetsstrateg Hanna Mehaj tar med sig detta i det fortsatta arbetet. Nästa trygghetsvandring kommer att genomföras i Läppe den 8 april KFR 7 Information Ny trafikingenjör Lina Ljungqvist är ny trafikingenjör på samhällsbyggnadsenheten och presenterar sig för. Nedan frågor uppkom på föregående möte: Belysning på Storgatan Lars-Ove Nederman säger att det fortfarande är dålig belysning på Storgatan. Kommer detta åtgärdas snart? Svar: Det beror på vad som menas med dålig belysning, ljuskällorna kan inte lysa starkare enligt Trafikverket. Belysningen vid övergångstället samt ytterligare två stycken stolpar som är trasiga är felanmälda. De har i sin tur satt hög prioritet på åtgärd på övergångstället enligt vår kontaktperson. Vore en idé att bjuda in Trafikverket för saker som ej har åtgärdats, bland annat gällande belysning samt vattenpölar vid bron nära Åbrogården, säger Anneli Bengtsson (S). Vattenpölar vid bron En annan problematik är att det bildas stora vattenpölar vid bron vid Åbrogården, säger Lars-Ove Nederman. Svar: Detta problem har felanmälts flertalet gånger till Trafikverket från kommunens sida, när trafikingenjör ringer kommer man överens om att vi ska ta kort vid nederbörd och skicka detta vidare så man kan få en tydligare bild om vad som problemet kan tänkas vara och därefter komma fram till en arbetsplan. Finns bilder får de gärna skickas till: lina.ljungqvist@.

5 5 (6) KFR 8 Information tillgänglighet av kommuninformation Kommunikationschef Maria Pestrea har lämnat skriftligt svar på nedan frågor. På föregående möte uppkom nedan frågeställningar: Lars-Ove Nederman tar upp frågan kring inläsning av exempelvis kommuntidning, alla har inte internet och en del har läs- och skrivsvårigheter. Han undrar även om det finns samarbete med Landstinget kring detta. Lars-Ove anser det viktigt att alla har samma möjligheter att ta del av den information som skickas ut från kommunen. Förekommer inget sådant samarbete vad socialchefen vet. Bra att den informationen som kommunen lämnar ut eftersträvas att kunna nå ut till så många som möjligt. Svar: Landstinget Sörmland (numer Region Sörmland) har lagt ned sin inläsningstjänst som vi tidigare skickade in vårt material till. Behovet har diskuterats med kommunikationschefen på Region Sörmland och även i nätverket med kommunikationschefer i Sörmland. Än så länge har ingen ny lösning tagits fram men jag håller koll på frågan då jag anser att det är en viktig tjänst. De som inte har dator med synnedsättning och t ex skriv och läs svårigheter! Att de också har informationen tillgänglig och inte som nu står utanför informationskanalerna, kanske samarbete mellan kommunerna eller någon annan lösning? En tillgänglig tjänst för dem som har datorer liknande regeringssidan där man kan prenumerera på det man vill ha från olika departement när det kommer ut som dokument såsom propp, utredningsdokumenten innan proppen och mycket annat. Då bara hämta det från länken i brevet och spara eller läsa det. Man missar aldrig något man vill ha eller är intresserad av att veta Svar: Den nya webbtillgänglighetslagen* trädde i kraft under hösten men för offentliga myndigheters webbplatser som offentliggjorts före den 23 september 2018 ska bestämmelserna börja tillämpas fr.o.m. den 23 september Inför det datumet kommer vi att gå igenom vad som behöver åtgärdas utifrån lagstiftningen. *Webbtillgänglighetsdirektivet innehåller 15 artiklar. Syftet med direktivet är enligt artikel 1 att förbättra den inre marknadens funktionssätt när det gäller tillgänglighetskraven avseende offentliga myndigheters webbplatser och mobila applikationer. Dessa webbplatser och mobila applikationer ska bli mer tillgängliga för användare, och då särskilt för personer med funktionsnedsättning. Ordföranden resonerar kring om man kan skicka ut information från kommunen direkt till berörda föreningar, som i sin tur kan återkoppla till sina medlemmar. Problemet är att nå de som inte har datorer, säger Lars-Ove Nederman. Man skulle kunna ha en telefonsvarare med evenemangsinformation eller annan viktig information, säger Mariana Larsson. Protokollet delges kommunikationschef Maria Pestrea.

6 6 (6) KFR 9 Fråga om ledsagare vid Outleten Lars-Ove Nederman från SRF har inkommit med följande fråga: Hur funkar ledsagning utanför outlet? Har aldrig träffat på någon där trots att de tidigare sagt det finns många som kan hjälpa till? Inga ledfyrar som hjälp i utemiljön. Vidare skriver Lars-Ove: Outlet svarade att de hade så mycket personal så vi fick hjälp när det behövs. Därför ansåg de att ledfyrar inte behövdes men aldrig någon utanför som hjälper till de gånger man ska hitta mellan butik eller till en viss butik. Därför ledfyr inte finns behövs ledsagningen både för kund i kommunen eller besökande med synskada. Ordföranden säger att man kanske kan ringa ner i förväg och fråga om det finns personal som kan hjälpa till att ledsaga även i utemiljön. Skulle även underlätta med ett antal ledfyrar, säger Lars-Ove Nederman. Kommunen kan inte tvinga företagen att ordna detta, men vi kan föreslå att de ordnar detta som en service till kunderna. Ordföranden tar vidare denna fråga till näringslivsansvarig och näringslivsrådet.

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1 (1) Datum 2019-04-24 Tid: måndagen den 6 maj 2019, Kl. 13.15 Plats: Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker Föredragningslista Närvaro Godkännande av föredragningslista Val av justerare Ärenden 1. Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-02-25 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 25 februari 2014, klockan 17.00 19.00. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1() Plats och tid Åbrogården, Vingåker, tisdagen den 30 maj 2017 klockan 15.00-18.20 Deltagare Robert Skoglund, socialnämnden, ordförande Gunilla Sandin, SPF seniorerna Baggetorp Ingrid Lundblad, Personskadeförb.

Läs mer

Kommunala Funktionsrättsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammansträdesdatum

Kommunala Funktionsrättsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammansträdesdatum 1 (10) Plats och tid Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker tisdagen den 6 februari kl. 16.00-18.00 Ledamöter Ingrid Lundblad, Personskadeförb. RTP Lena Hammar, FUB Mariana Larsson, IFSAP/KFV o NSPH Lars-Ove

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-05-20 7 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 20 maj 2014, klockan 17.00 19.00. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp, socialnämnden

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se 1 (19) Tid och plats Måndagen den 14 januari 2019 kl. 14.00-17.10 i sammanträdesrum Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Anneli Bengtsson (S), ordf. Robert Skoglund (S), 1:e vice ordf.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-09-02 17 (25) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 2 september 2014, klockan 17.00 19.10 Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2015-09-01 19 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, 2015-09-01, kl 17.00-18.10 Beslutande Bo Sävhammar, socialnämndens vice ordförande Jan Bergström, kommunstyrelsen Sari Thorén, kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2017-06-19 13 (17) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 19 juni 2017, 13.00-15.00 Beslutande Charlotte Prennfors, ordförande Ralf Hedin, kommunchef Tommy Björkdal,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Hälso- och trygghetsrådet 2013-01-28 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 28 januari 2013, klockan 09.00 10.00. Beslutande Anneli Bengtsson, ordf., vice ordförande kommunstyrelsen Bo Sävhammar,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2012-05-22 4 (8) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 22 maj 2012, klockan 10.00 11.35 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise Thyberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2015-02-16 1 (60) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset Vingåker, måndagen den 16 februari 2015, kl.08:30-10:20 Timo Granetin, ordförande Roger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2012-09-11 10 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 11 september 2012, klockan 17.00 19.05. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1 (10) Plats och tid Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker tisdagen den 6 februari kl. 13.15-14.45 Deltagare Caisa Palm, SPF Baggetorp Ingegerd Rask, SPF Baggetorp Laila Nordström, SPF Gullvivan Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2017-08-28 18 (24) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 28 augusti 2017, 13.00-14.45 Beslutande Robert Skoglund, ordförande Ralf Hedin, kommunchef Malin Alsing Brånn,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2014-09-03 16 (21) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2014, klockan 10.00-12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2013-09-03 15 (24) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2013, klockan 17.00-19.30 Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Elin Jonsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Elin Jonsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Tallåsenrummet, 13:15 - Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Marie-Louice Hellström (M) Bertil Forselius, SRF Inga-Lisa Sundqvist, DHR Jörgen Brink, FUB Lena Andersson, FMLS Elin Jonsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-10-02 137(153) Plats och tid måndagen den 2 oktober 2017, trygghetsboendet, Sävstagården, kl. 16.00-18.10 Beslutande Övriga deltagande Robert Skoglund (S), ordförande Irene Sandqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Humlegården, Vingåker, tisdagen den 14 februari 2017 klockan 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Sven-Arne Pettersson, socialnämnden, ordf. Maud Holmström, PRO Vingåker Ann-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 19 juni 2012, kl 9:00.12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2018-06-18 8 (14) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 18 juni 2018, 09.30 12.00 Beslutande Charlotte Prennfors ordförande Robert Skoglund, SN Mattias Gustafsson, Tf.

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23 Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23 Sammanträdesdag Innehåll 1 Tillkommande ärenden... 2 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 3 3 Trafiksituationen runt kommunhuset och vårdcentralen...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2015-09-03 22 (26) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, torsdagen den 26 februari 2014, klockan 10.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Robert Skoglund, ordf. socialnämnden

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

JI.««.k PROTOKOLL. KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta. Kommunala rådet för funktionsnedsatta

JI.««.k PROTOKOLL. KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta. Kommunala rådet för funktionsnedsatta Omsorgsfö rva ltninge n KRF Kommunala Rådet för Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15-16.00 Östra kommunhuset, rum 107 Kommunala rådet för funktionsnedsatta Ledamöter Alice.Back, Afasiföreningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2012-11-26 148 (165) Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, måndagen den 26 november, klockan 16.00 18.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson (S), ordf

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 12 (25) Tid och plats Onsdag den 13 februari 2019 kl. 15.00 17.00 i Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Ing-Mari Frössevi (C) ordf. Fredrik Andersson (M) vice ordf. Mensud Vrana (S)

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Arne Karlsson (KD),

Läs mer

^hiuj tihjch Bernt Nordgren r

^hiuj tihjch Bernt Nordgren r SAMMANTRADESPROTOKOLL 1 (U) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i, rum 1, fredagen den 16 september 2016 kl. 13:00-15:05 Bernt Nordgren Ordförande Anneli Isaksson Annette Lindström Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2012-09-10 17 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 9 september 2012, kl. 08.30-09.40. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordförande

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 16.45 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, KD Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Stig Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2013-11-20 27 (36) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 20 november 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo

Läs mer

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson, (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen, (s), ersättare Stig Ögren, Reumatikerna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum vingaker.se. Plats och tid Kommunhuset, Vingåker 18 september 2018 kl

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum vingaker.se. Plats och tid Kommunhuset, Vingåker 18 september 2018 kl Plats och tid Kommunhuset, Vingåker 18 september 2018 kl. 13.15-15.25. Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Robert Skoglund (S), ordförande Inger Lindfors (S) Irene Sandqvist (M) Kjell Rosén

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete

Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete Rådet för folkhälso och 20141016 Sida 1/7 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 10.00 11.45 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Sara Billquist Selberg (FP), ordförande Ida Andersson (C) Björn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2012-05-21 10 (16) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 21 maj 2011, kl. 08.30-09.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordförande Björn

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2012-11-20 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, Eken kl 16.30 18:00 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Inger Jensen (Kicken) Marie-Louise Askbom (RA) Håkan Jonsson (SRF) Siv Nilsson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

Kommunala Rådet för 2014-06-12 1 Funktionsnedsatta. Tid och plats: Klockan 13.15 15.40, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten

Kommunala Rådet för 2014-06-12 1 Funktionsnedsatta. Tid och plats: Klockan 13.15 15.40, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten Kommunala Rådet för 2014-06-12 1 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 15.40, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) Fredrik

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-09-12 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Raija Mäkinen (Synskadades Riksförbund, SRF Klarälvdalen) Barbro Johansson

Läs mer

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD)

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 19 december 2016 kl 15:00-16.30 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-10 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Mona

Läs mer

Alvar Hansetun (SD) Yvonne Edman, sekreterare Mikael Ingsberg, socialchef, Therese Falk, folkhälsoplanerare, 52 ANSLAG/BEVIS

Alvar Hansetun (SD) Yvonne Edman, sekreterare Mikael Ingsberg, socialchef, Therese Falk, folkhälsoplanerare, 52 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 21 augusti 2017 kl 16:00-17:30 ande Siw Malmsten (L), ordförande Cecilia Axelsson (C) ersätter Bengt Andersson (C) Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm

Läs mer

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDESTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-05-12 1 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18 Plats och tid Tullbackagården, 2009-11-12 kl: 17.30-19.15 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn

Läs mer

Tid och plats Måndagen den 29 april 2019 kl i Källan på Humlegården i Vingåker.

Tid och plats Måndagen den 29 april 2019 kl i Källan på Humlegården i Vingåker. 78 (98) Tid och plats Måndagen den 29 april 2019 kl. 13.15-17.55 i Källan på Humlegården i Vingåker. Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Robert Skoglund (S), ordförande Sven-Arne Pettersson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-10-14 15 Plats och tid Hagby Ängar, 2014-10-14 kl. 15.00-16.35 Beslutande Kent Nilsson (S), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén

Läs mer

Mona Holmström Rita Poromaa, nämndsekreterare. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, onsdagen den 6 maj 2015, kl.

Mona Holmström Rita Poromaa, nämndsekreterare. Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden, onsdagen den 6 maj 2015, kl. orsammanträdesprotokoll1 Sid 1 (9) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 28 april 2015, KL 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bernt Nordgren, ordförande

Läs mer

Josefin Frank Sekreterare. Samhällsbyggnadsnämnden

Josefin Frank Sekreterare. Samhällsbyggnadsnämnden 1 (1) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Tid: Tisdag den 19 mars 2019 kl 17,00 Plats: Olle Olsson Ordförande Kommunhuset, Hjälmaren Josefin Frank Sekreterare Föredragningslista Godkännande av dagordning Val av justerare

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Protokoll

Kommunala Handikapprådet Protokoll 1 (4) Kommunala Handikapprådet 2017-12-06 24-30 Plats och tid Stadshuset, kl 18-21 Ledamöter Mikael Sundström (s), Ordförande, Kommunstyrelsen Ann-Christin Holgersson (s), Kommunstyrelsen Bedros Cicek

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 8 Plats och tid Treklövern kl. 16:00-17:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Malin Thydén-Kärrman (S), Krister Mattsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

KOMMUNALA FUNKTIONSRÄTTSRÅDET Sammanträdesdatum: , kl 16:30-17:30. Moa Blom. Per Mattsson. Stefan Bauer

KOMMUNALA FUNKTIONSRÄTTSRÅDET Sammanträdesdatum: , kl 16:30-17:30. Moa Blom. Per Mattsson. Stefan Bauer 2(7) Plats och tid Torup, Svedala kommunhus 2017-11-23, kl 16:30-17:30 Paragrafer 1-4 ande Se sid 2 Övriga deltagande Se sid 2 Underskrift sekreterare Moa Blom Underskrift ordförande Per Mattsson Utses

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Länshandikapprådet Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Länshandikapprådet Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida 2012-02-22 1-10 1 (8) Plats och tid Landstingshuset, Falun, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Sören Bertilsson, ordf, landstinget Kjell Persson

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2010-09-23 10 Plats och tid Tullbackagården, 2010-09-23 kl 17.30 18.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

Kl. 16.00 18.30. Margareta Svensson, Demensföreningen. Paragrafer 1 15. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz

Kl. 16.00 18.30. Margareta Svensson, Demensföreningen. Paragrafer 1 15. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.30 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Hjördis Hultgren (c), ers Lilian Persson (s), ers Jim Grönman (Diabetesföreningen) Allan Häll (FUB)

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 09.00-11.10 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid kl. 13:00-16:00 Beslutande Bernt Nordgren Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund Michael Martinsson AnnaMaja Larsson Laila Furskog Rigmor Matti Mayvor Larsson Bo

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista

Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30. enligt bifogad närvarolista Kommunala Handikapprådet 2012-09-19 1 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 19 september 2012 kl. 13.00-15.30 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 25 februari 2016 kl. 13:00-14:30. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 25 februari 2016 kl. 13:00-14:30. Bror Forselius Göte Larsson Maudh H. Gårdsknappen Nils Forselius NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 25 februari 2016 kl. 13:00-14:30 Beslutande Åke Bertils (S) Stig Eng (C) Leena Lindblom

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2018-11-27 Sida 1 (13) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 13.30 15.40 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Sebastian

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 Paragrafer 14-18 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Åsa Bergkvist Justerare

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdag den 26 maj 2015 kl. 13:30-15:00. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdag den 26 maj 2015 kl. 13:30-15:00. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet Tid: Tisdag den 26 maj 2015 kl. 13:30-15:00 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Marks kommun Postadress: 511 80 Kinna Tfn växel: 0320 21 70 00 Fax:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 2013-01-29, klockan 13:30 16:25 (ajounering 14:50-15:00) ande Görel Nilsson (S) ordförande, Susanna Karlsson (S), Monica

Läs mer

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD)

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Kommunala handikapprådet 2009-09-14 1 (9) Plats och tid Torulund, Torup, 16.00-18.15 Beslutande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Referensgruppen:

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2012-09-06

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2012-09-06 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl. 13.15-15.30 Patrik Ströbeck, KS, ordförande Lars Svensson, KS Elisabeth Holmer, SN Ann-Christin Strandqvist, SN Jan Lindberg, PRO Valter

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdesrum 1, tisdagen den 4 april 2017 kl. 13:00 16:30. Ordförande Ulla-Britt Jonsson

Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdesrum 1, tisdagen den 4 april 2017 kl. 13:00 16:30. Ordförande Ulla-Britt Jonsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdesrum 1, tisdagen den 4 april 2017 kl. 13:00 16:30 Bernt Nordgren Ordförande Ulla-Britt Jonsson Vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12) 2008-09-25 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1. Kl 13.30 16.00 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2013-05-27 10 (19) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 18 februari 2013, kl 08.30-11.00. Beslutande Björn Andersson, ordförande Anneli Bengtsson, vice kommunstyrelsens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2014-05-21 9 (15) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 21 maj 2014, klockan 10.00-.12.00 Beslutande Övriga deltagande Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo Sävhammar, socialnämnden

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-04-13 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Övriga deltagare David

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (4) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15-13.30 Beslutande Mattias Jensen Pettersson Ann Svensson Leif Thor (M) Klas-Gunnar Appel Solveig Lindblom Kajsa Persson (V) Inger

Läs mer