Kommunala Funktionsrättsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammansträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala Funktionsrättsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammansträdesdatum"

Transkript

1 1 (10) Plats och tid Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker tisdagen den 6 februari kl Ledamöter Ingrid Lundblad, Personskadeförb. RTP Lena Hammar, FUB Mariana Larsson, IFSAP/KFV o NSPH Lars-Ove Nederman, Synskadades förening, SRF Anders Lundström (VTL), KS, tjänstg. ordf. Britt-Marie Johansson (V), SN Christer Nodemar (M) Lars-Gunnar Karlsson (L), KS Övriga deltagare Emma Blomberg, kommunikatör 3 Niclas Svensson, kommunikatör 3 Lena Brännlund, sekreterare Paragrafer 1-9 Sekreterare. Lena Brännlund Ordförande. Anders Lundström (VTL), KS, tjänstg. ordförande Justerande. Lars-Gunnar Karlsson (L)

2 2 (10) KFR 1 Föredragningslista Funktionsrättsrådets beslut 1. Funktionsrättsrådet godkänner ärendelistan enligt utskickat förslag, med tillägget uppsägning av riksfärdtjänst och på Övrigt, om taltidning.

3 3 (10) KFR 2 Val av justerare Funktionsrättsrådets beslut 1. Funktionsrättsrådet utser Lars-Gunnar Karlsson (L) att jämte ordförande justera protokollet.

4 4 (10) KFR 3 Presentation av kommunens hemsida Emma Blomberg och Niclas Svensson, som är kommunikatörer på Vingåkers kommun, presenterade kommuns nya hemsida. Under hösten 2017 byggdes en ny hemsida för Vingåkers kommun. En fördel med den nya hemsidan är att det finns fler möjlighet att påverka den. Vårt beteende att leta har också förändrats. Förut letade vi på startsidor, men i dag Googlar vi mycket mer. Vad vill besökaren ha? Vad efterfrågas? Verktyget som användes var SKL:s undersökning om innehåll, tillgänglighet och kvalité. Arbetet har skett efter en struktur som de flesta kommuner arbetar med. De har också arbetat med lättläst text och att ta bort byråkratiska ord. Det har även lagts till sökord, som egentligen inte återfinns i texten, men som gemene man använder. Hemsidan är en ständig pågående process med hur vi kan förbättra oss och den är också ett levande dokument. Från Synskadades förening framfördes att de skulle vilja att det finns möjlighet att prenumerera på allt nytt som en person kan vara intresserad av, t.ex. nya protokoll. Bra om alla PDF:ade handlingar läggs in direkt som läsliga och hänvisningar, t.ex. Handikappsrådet hänvisar till Funktionsrättsrådet. En webbyrå har kontrollerat att hemsidan är funktionell för synskadade.

5 5 (10) KFR 4 Boendestöd i Vingåkers kommun Boendestöd har funnits ett antal år och har över tid ökat kraftigt. För närvarande har 28 stycken brukare insatsen boendestöd. Antalet timmar beslutas antingen av Försäkringskassan då det gäller den statliga assistansersättningen enligt socialförsäkringsbalken eller av socialnämnden då det gäller assistansersättning enligt LSS. Båda besluten går att överklaga och ur rättslig mening kan därför alla brukare få de timmar de enligt rättspraxis behöver/har rätt till. Det betyder inte att alla får så många timmar som de vill ha. Över tid har kommunen gått in och åtminstone delvis kompenserat för de neddragningar i antalet timmar som Försäkringskassan gör i sina omprövningar. Det syns tydligt i kommunens kostnadsutveckling. Sedan 2014 har kommunens kostnader för LSS ökat med 10 miljoner kronor mer än vad lönerna ökat med i verksamheten. Det är mycket tydligt att Försäkringskassan idag gör helt andra bedömningar än de som gjordes för ett antal år sedan. Det resulterar i att endast 10 % av nyansökningar beviljas och många får också minskat antal timmar eller helt avdrag vid omprövningar. Det finns broschyr på Vingåkers kommuns hemsida.

6 6 (10) KFR 5 Personlig assistans Vingåkers kommun har max 20 timmar/veckan för personlig assistent. Behöver man fler timmar går Försäkringskassan in med det. Vad händer om en person behöver ha bevakning dygnet runt? Vem står för kostnaden? Går det över till sjukvården? Idag när det gäller barn, hänvisas ofta till föräldraansvaret. Det kan slå väldigt hårt mot en familj, där båda kanske arbetar. Försäkringskassans rådgivare/läkare bör träffa personen det gäller. Ett förslag är att kommunen skriver en protest till Regeringen. Funktionsrättsrådet ger socialchefen i uppdrag att skriva en protest till Regeringen.

7 7 (10) KFR 6 Trafiksituationen Apoteksgatan-Parkvägen Trafiken på Parkvägen upplevs som trång. Det är tillåtet att parkera på båda sidor av gatan och sikten är dålig. På Apoteksgatan kör mycket tung trafik och gatan används ofta som parkering. Frågorna skickades vidare till trafikingenjör Jörgen Svennson och hans svar är följande: Det är riktigt att det går en del tyngre trafik på Apoteksgatan. Coop och systembolaget är beläget där och genererar en hel del tyngre transporter. Vi har utfört mätningar av trafik på Parkvägen och kan konstatera att genomfartstrafik inte förekommer i någon större utsträckning. Såväl Apoteksgatan som Parkvägen kan upplevas som trånga, speciellt vintertid. Det finns verksamheter som genererar parkerade bilar. Ett exempel på en sådan verksamhet är kommunhuset, men det förekommer även boendeparkering och ärendeparkering efter Parkvägen och Apoteksgatan. Det går att mötas i låg hastighet, men framkomligheten är inte optimal. I bland så får man stanna till för att släppa fram en annan trafikant. Vi har dock inte vid något tillfälle upplevt eller fått in klagomål på köbildningar. Detta medför inte enbart olägenheter. Vi ser det som en fördel att parkerade bilar bidrar med en hastighetsdämpning. Vi har bett våra parkeringsvakter att övervaka korsningen Parkvägen-Grevgatan lite mera intensivt under en period för att försöka få till en bättre sikt i den korsningen. Vi ser nackdelar med att ta bort parkeringsplatser ur ett tillgänglighetsperspektiv. I det här fallet gäller det med andra ord att väga framkomlighet mot tillgänglighet och trafiksäkerhet. Vi anser att framkomligheten är godtagbar på nyssnämnda gator och är därför inte beredda att föreslå ett parkeringsförbud Rådet diskuterade olika alternativ för att förbättra trafiksituationen, t.ex. ta bort parkeringsplatser på ena sidan av Parkgatan och då kunna bredda trottoaren på andra sidan, för att rullstolar och gående ska kunna komma fram. På Apoteksgatan finns överhuvudtaget ingen trottoar. Rådet diskuterade om datumparkering och att man aldrig sett någon parkeringsvakt. I hörnet Apoteksgatan-Parkgatan finns ingen skylt att det är övergångsställe. Skyltar varning för barn finns kvar, bör tas bort. Funktionsrättsrådet beslutade att återremittera ärendet till Samhällsbyggnadsförvaltningen.

8 8 (10) KFR 7 Fler föreningar för funktionshindrade i Funktionsrättsrådet? Hur få fler föreningar för funktionshindrade i Funktionsrättsrådet? Ett förslag är att titta i föreningsregistret, om det finns några lämpliga föreningar som inte är representerade. Skicka förfrågan till Katrineholms kommun om det finns föreningar som är representerade i Katrineholm med har representanter från Vingåker.

9 9 (10) KFR 8 Byte av Riksfärdtjänst Vingåkers Taxi avvecklar till sommaren sin verksamhet. Kommunen kommer därför att från den 1:a maj att använda kollektivtrafikmyndigheten som beställare av riksfärdtjänst. Vingåker har fram till nu varit den enda kommunen i länet som stått utanför det samarbetet. Innebär inga förändringar för resenärerna annat än att det kan bli svårare med undantag från tidsgränserna när det gäller beställning av riksfärdtjänst. Beställning sker som tidigare hos bisståndsbedömarna i kommunen Sjukresor är resor till sjukhus/vårdcentraler och det står landstinget för. Synskadades Riksförbund framför att det är väldigt långa väntetider vid beställningar genom kollektivtrafikmyndigheten. Han säger också att är man helt beroende av färdtjänst och är på sitt arbete och ska åka en sjukresa, måste man åka hem till bostaden innan man kan åka sjukresa. För sjukresa utgår från bostaden. Lars-Ove Nederman tycker att kommunen ska göra en skrivelse till regeringen i den här frågan, då det kan åsamka kommunen extra kostnader.

10 10 (10) KFR 9 Övrigt Taltidning Lars-Ove Nederman informerar att det är beslutat att den taltidning som finns och som ger ut extra information, ska läggas ned. Extrainformation kan t.ex. vara klädmodet idag och sådan information som inte finns i dagstidningar. Inläsningstjänsten har funnits på Eskilstuna bibliotek och finansieras av Landstinget. Landstinget har nu dragit tillbaka sitt finansiella stöd och nedläggningsbeslut har tagits. Det berör även de med läs- och skrivsvårigheter. Hur har kommunen tänkt om detta i framtiden? Kan kommunerna gå ihop och samarbeta om taltidning? Trafiksituation Lars-Gunnar Karlsson har en fråga om övergångsstället vid Vannalavägen och Skolgatan. Belysningen sitter för långt från övergångsstället från ena hållet, för att övergångsstället ska vara säkert. Det är mörkt och behövs extra gatlyse. Det är också dåligt markerat var övergångsstället är. Samhällsbyggnadsförvaltningen säger att det finns med som åtgärd tillsammans med Trafikverket. Trygghetsvandringarna När och var genomfördes senast en Trygghetsvandring? Hur redovisas Trygghetsvandringarna? Det är säkerhetsstrategen som ansvarar för Trygghetsvandringarna. Den senaste genomfördes i Högsjö Trygghetsvandringarna redovisas på BRÅ, Brottsförebyggande rådet. Åtgärdslistan Det togs upp att mycket av det som varit på åtgärdslistan inte har åtgärdats. Funktionsrättsrådet vill ha rapport om när ärendena har åtgärdats.

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1 (10) Plats och tid Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker tisdagen den 6 februari kl. 13.15-14.45 Deltagare Caisa Palm, SPF Baggetorp Ingegerd Rask, SPF Baggetorp Laila Nordström, SPF Gullvivan Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1() Plats och tid Åbrogården, Vingåker, tisdagen den 30 maj 2017 klockan 15.00-18.20 Deltagare Robert Skoglund, socialnämnden, ordförande Gunilla Sandin, SPF seniorerna Baggetorp Ingrid Lundblad, Personskadeförb.

Läs mer

Kommunala Funktionsrättsrådet

Kommunala Funktionsrättsrådet Kommunala 1 (6) Tid och plats Tisdagen den 5 februari 2019 kl. 16.00-17.45, Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker. Deltagare Bertil Claesson, Dyslexiförbundet FMLS Mariana Larsson, IFSAP-KFV & NSPH Lars-Ove

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-02-25 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 25 februari 2014, klockan 17.00 19.00. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-09-02 17 (25) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 2 september 2014, klockan 17.00 19.10 Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2014-05-20 7 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 20 maj 2014, klockan 17.00 19.00. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf. Bo Sävhammar, socialnämnden Agneta Skarp, socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2013-09-03 15 (24) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2013, klockan 17.00-19.30 Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1 (1) Datum 2019-04-24 Tid: måndagen den 6 maj 2019, Kl. 13.15 Plats: Hjälmaren, kommunhuset, Vingåker Föredragningslista Närvaro Godkännande av föredragningslista Val av justerare Ärenden 1. Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2015-09-01 19 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, 2015-09-01, kl 17.00-18.10 Beslutande Bo Sävhammar, socialnämndens vice ordförande Jan Bergström, kommunstyrelsen Sari Thorén, kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Humlegården, Vingåker, tisdagen den 14 februari 2017 klockan 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Sven-Arne Pettersson, socialnämnden, ordf. Maud Holmström, PRO Vingåker Ann-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum (19) vingaker.se 1 (19) Tid och plats Måndagen den 14 januari 2019 kl. 14.00-17.10 i sammanträdesrum Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Anneli Bengtsson (S), ordf. Robert Skoglund (S), 1:e vice ordf.

Läs mer

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen 1(1) Plats och tid Närvarande Folkets Hus,, kl. 18.00 Per-Arne Larsson, ordf Bo Nydahl, PRO Boxholm Tord Brand, SPF Stenbocken Anette Andersson, Kommunkretsen Sölve Rosenlöf, socialnämnden Jonas Wass,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2014-09-03 16 (21) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 03 september 2014, klockan 10.00-12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo

Läs mer

Bromma stadsdelsförvaltnings råd för funktionshinderfrågor

Bromma stadsdelsförvaltnings råd för funktionshinderfrågor Bromma stadsdelsförvaltning Enheten för stöd och kvalité Sida 1 (6) 2019-08-20 Bromma stadsdelsförvaltnings råd för funktionshinderfrågor Närvarande: Ledamöter: Torbjörn Dacke (FUB/HSO) Ingmarie Matsson

Läs mer

Reffelmansverket, Hudiksvall

Reffelmansverket, Hudiksvall Protokoll 1 (8) Plats och tid: Reffelmansverket, Hudiksvall Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Håkan Rönström (M), ordf Kamran Khalil (M) Niklas Steding (M) Lars-Olof Widell (C) Mats Olsson (C)

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Funktionshinderrådet

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Funktionshinderrådet 1 Plats och tid Kommunhuset, Eken kl 16.30 19.00 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Renée Solstad (S) Åsa Ottosson (M) Inger Jensen (DHR) Marie-Louise Askbom (RA) Håkan Jonsson (SRF) Carina Davidsson

Läs mer

Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder

Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder 1 (7) Sammanställning av genomförda eller pågående åtgärder Plats Problem 1. Generellt Fastighetsägare sköter inte sina uppgifter tillexempel klipper ner sina häckar till rätt längd, blir svårt att se

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 24 mars, kl 9:30-12:00

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 24 mars, kl 9:30-12:00 2015-03-24 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 24 mars, kl 9:30-12:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren, ordförande Åsa Söder, ks Linnea Adler (Hjärt- o lungföreningen)

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Tisdag 22 april 2014 kl. 15:00 16:30 Lokal: Stora Konferense,, Justerat: 25 /4 2014 Ewa Samuelsson Ordförande Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum vingaker.se. Plats och tid Kommunhuset, Vingåker 18 september 2018 kl

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum vingaker.se. Plats och tid Kommunhuset, Vingåker 18 september 2018 kl Plats och tid Kommunhuset, Vingåker 18 september 2018 kl. 13.15-15.25. Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Robert Skoglund (S), ordförande Inger Lindfors (S) Irene Sandqvist (M) Kjell Rosén

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson Protokoll Nr 7-16 Sammanträdesdatum 2016-10-12 Sammanträdestid 8.30-945 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstemän Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23 Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-02-23 Sammanträdesdag Innehåll 1 Tillkommande ärenden... 2 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 3 3 Trafiksituationen runt kommunhuset och vårdcentralen...

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Agneta Åkerberg. Underskrifter Sekreterare...

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Agneta Åkerberg. Underskrifter Sekreterare... Protokoll Nr 2015-3 Sammanträdesdatum 2015-05-13 Sammanträdestid 11-1128 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Tjänstemän Inge Emanuelsson,

Läs mer

Sune Johansson (S) Sture Nilsson (M) Ulrika Durk (S) Åke Fransson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämnden för service och teknik

Sune Johansson (S) Sture Nilsson (M) Ulrika Durk (S) Åke Fransson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämnden för service och teknik 1(12) Nämnden för service och teknik Plats och tid Götenesalen, Centrumhuset, Götene, kl. 8:30-9.45, Framtidsseminarium 10.15-15.30, ajourneringar 9.45-10.15, 12.15-13.30 Beslutande Ledamöter Karl-Gustav

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött.

DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. TRAFIKSITUATIONER I FIGEHOLM Arbetsgrupp: Disa Carlsson, Inger Nicklagård, Claes Zachrison DETTA HAR HÄNT FRÅN KOMMUNES OCH TRAFIKVERKETS SIDA. Markerat med rött. 1. Trafiksituationen vid in/utfarten till

Läs mer

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson, (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen, (s), ersättare Stig Ögren, Reumatikerna

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 29 (40) Plats och tid Kommunhuset, Hjälmaren Vingåker, tisdag den 12 mars kl 17,10 18.10 Beslutande ledamöter Robert Davidsson (C), ordförande Roger Larsson (M), Vice ordförande Leif Skeppstedt (S) Pierre

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2014-09-16 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Stadshuset kl. 10.00-12.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Agneta Lindberg (S), ordf Gunnar Magnusson (C) Börje Gustafsson, FUB Jennie Freij,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi Dahllöf, (S) Annika

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.30 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström 2013-03-04 1 (8) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 4 mars 2013, kl. 13.30 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Anna-Greta Johansson. Anita Fridberg. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Raija Mäkinen (Synskadades Riksförbund, SRF Klarälvdalen) Barbro Johansson

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 30 maj 2016 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga 1-13 Justerat

Läs mer

Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(5)

Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(5) Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(5) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30 16 15 Beslutande Kristina Valtersson (C) Birgitta Larsson (RP) Ingrid Karlsson

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017

Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017 Trygghetsvandring i Kållekärr Onsdagen den 4 oktober 2017 Tid och plats: Onsdagen den 4 oktober 2017, klockan 18.00-20.00 Närvarande: Tjörns Kommun: Tjörns Bostads AB: Polisen Södra Fyrbodal: Kållekärrs

Läs mer

Kommunala funktionshinder rådet, KFR

Kommunala funktionshinder rådet, KFR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (12) 2012-05-22 Sammanträdesprotokoll för Kommunala funktionshinder rådet, KFR Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-16.30 ande

Läs mer

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2017-02-13 09:30-11:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson (C) (SN) Rune Karlsson (V) (KS) Lennart Andersson (Medicinska gruppen) Gunnar

Läs mer

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll Datum: Måndagen den 13 februari Tid: 17.00 19.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 1-7 Utses att justera: Bo Skoglund Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Anna-Carin Säll

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen Lars-Anders

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31 Plats och tid Anhörigcentrum Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2017-10-02 137(153) Plats och tid måndagen den 2 oktober 2017, trygghetsboendet, Sävstagården, kl. 16.00-18.10 Beslutande Övriga deltagande Robert Skoglund (S), ordförande Irene Sandqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Rum Grå, stadshuset Ängelholm, 2019-03-27, kl. 13:00 14:30 Ledamöter/ ersättare Ingela Sylwander (NOS), ordförande Sonny Rosén (NOS) Karl-Otto Rosenqvist (KS) Per Ringdahl (HRF) Birgit Persson

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 48 (62) Tid och plats Torsdagen den 31 april kl. 17.00-18.20 i Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker. Beslutande ledamöter Caisa Sävheden-Larsson (S) ordförande Christer Nodemar (M) tjänstg. ers. Lars Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-10-25 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Utskottet

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Kommunala Rådet för 2014-06-12 1 Funktionsnedsatta. Tid och plats: Klockan 13.15 15.40, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten

Kommunala Rådet för 2014-06-12 1 Funktionsnedsatta. Tid och plats: Klockan 13.15 15.40, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten Kommunala Rådet för 2014-06-12 1 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 15.40, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) Fredrik

Läs mer

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Trafikenkät vt 2012 Trafikenkäten fylldes i av elever och föräldrar 415 enkäter sammanställdes(av 950 elever totalt) Ganska jämt fördelat i ålder, men flest i åk

Läs mer

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet

Sid 1. Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, Skånes Fagerhultrummet, torsdagen den 4 juni 2015, klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (17) Plats och tid Hellqvistsalen, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 16.00 18.30 ande Görel Nilsson (S) Lennart Pettersson (S) Börje Andersson (C), ordförande Lars Andersson (C) Hans

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-11-28 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.45 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen 1(1) Plats och tid Närvarande Folkets Hus,, kl. 18.00 Per-Arne Larsson, ordf Lars Nordqvist, NTF Karl-Rune Fredriksson, PRO Strålsnäs Lars Thieme, Strålsnäs byalag/mhf Bo Nydahl, PRO Boxholm Margareta

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2012-09-11 10 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 11 september 2012, klockan 17.00 19.05. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, Eken kl 16.30 18:00 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Inger Jensen (Kicken) Marie-Louise Askbom (RA) Håkan Jonsson (SRF) Siv Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor 1 (5) Vid protokollet Åge Sollien Sekreterare Justerat den Britt Alderholm Ordförande 2 (5) Plats Linden, Eklundavägen 1, Örebro Tid 13:00-16:00 Närvarande ledamöter Britt Alderholm (m) ordförande Jesper

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 27 september 2016 kl.18.30 20.20 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck (S) Anders Widesjö

Läs mer

Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum, klockan 13.15-15.25

Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum, klockan 13.15-15.25 Kommunala handikapprådet 2012-04-23 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum, klockan 13.15-15.25 Beslutande Ledamöter Brita Semb, Socialnämnden, ordförande Birgitta Bolander Lundström, viceordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

... Gunilla Sundberg

... Gunilla Sundberg Sammanträdesprotokoll 2017-12-12 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten på Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Gunilla Sundberg Ordförande Bo Berg Hörselskadades Riksförbund Margareta Westerberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Bengt-Ola Olsson,

Läs mer

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet 2013-09-04 18 Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 4 september 2013, klockan 09.00 12.00 Beslutande Anneli Bengtsson, ordf. socialnämnden Bo Säv hämmar, socialnämnden Marie-Louise Thyberg,

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Sveriges

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014 14 Plats och tid Stadshuset Flen, Sal Flen Kl 14.00-15.20 Beslutande Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden Jane Eriksson IFSAP/ Autismföreningen Christer Arnrup Hörselskadades förening Roger Dahlberg

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15-12.00 Plats Kommunhuset, Stollen Närvarande Se sidan 2 Remzija Kolasinac (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset onsdagen den 21 september Justerade paragrafer

Läs mer

Analys av trafiksituationen

Analys av trafiksituationen Analys av trafiksituationen Under hösten har trafikgruppen haft 3 möten där flera ämnen har diskuterats. Deltagare i gruppen har varit följande personer: Bo Björkman, Beckomberga Allé 4 Fredrik Sjörén,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Emma Badh (HSO)

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Emma Badh (HSO) 2015-09-21 1 (6) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 21 september 2015, kl. 13.00 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid

Läs mer

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare...

Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Ordföranden samt Jan Dickens. Underskrifter Sekreterare... Protokoll Nr 2015-6 Sammanträdesdatum 2015-09-16 Sammanträdestid 12-1215 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S) Agneta Åkerberg (C) Tjänstemän Catharina Rydberg

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid ande Bällstarummet, Kommunhuset, Vallentuna. 14 februari, 19:00-20:30 Marie-Louise Löwenbeck, KS (M) ordförande, Birgitta Karlsson UN (KD),

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Gläntan, Österbo kl. 13:15-15:35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gertie Lexén Patrik Ströbeck KS, ordförande Gertie Lexén, PRO Arne Malmgren, PRO Erik Skogh, PRO

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum (21)

Socialnämnden Sammanträdesdatum (21) a 2019-01-29 1 (21) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 29 januari 2019, kl. 13.05-16.50 Patrik Boström (S) ordförande Cecilia Östergren (S) Peter Tuike (V) Tuula Jonasson (V) Inge

Läs mer

ordföranden Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Elisabeth Bergvall HSO/R Dagny Mörk SRF Yvonne Holmberg HSO/Astma och Allergi

ordföranden Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Elisabeth Bergvall HSO/R Dagny Mörk SRF Yvonne Holmberg HSO/Astma och Allergi HANDIKAPPRÅDET VID TRAFIK- OCH RENHÅLLNINGSNÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERING AB PROTOKOLL 7/2008 Sammanträdesdag 2008-08-27 Torsdagen den 26 augusti 2008 Kl. 14.30-17.30 Justerat den Justerat den

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2017-02-28 Sida 1 (12) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.15 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Diana

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 13:00 ande Anders Svensson, M Magnus Gabrielsson, S Gunilla Schollin Borg, MP Övriga deltagande Jens Karlsson, avdelningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 11 Godkännande av ärendelista 18 12 Föregående sammanträdesprotokoll 19 13 Anhörigstöd 20 14 Representant till Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd 21 15 Frågor från Länsrådet för funktionsnedsättningar

Läs mer

Trygghetsvandring Ljungsarp våren 2016

Trygghetsvandring Ljungsarp våren 2016 Trygghetsvandring Ljungsarp våren 2016 En trygghetsvandring är en metod för att skapa en bättre närmiljö med trygghet, tillgänglighet och trivsel i fokus. Metoden bygger på att det är de som bor och är

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Ledamöter Berit Lundström, Vård- och omsorgsnämnden Agneta Sifverson, RMR, Reumatikerföreningen Sven Göthe, DHR, De handikappades Riksförbund Owe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 19 juni 2012, kl 9:00.12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 1 (11) Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Britt-Louise Åberg (M) Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer