GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! Önskar Stefan, Björn, Håkan A, Håkan S, Kristina, Nick, Dick-Einar och Solveig

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! Önskar Stefan, Björn, Håkan A, Håkan S, Kristina, Nick, Dick-Einar och Solveig"

Transkript

1 Dec Nummer 4 Innehåll: Ordförande har ordet... 1 Teknik... 2 Ekonomi... 6 Avtal och strategi... 8 Övrigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! Önskar Stefan, Björn, Håkan A, Håkan S, Kristina, Nick, Dick-Einar och Solveig Motioner Vill du lämna in motioner till styrelsen? Sista inlämningsdag: Ordförande har ordet Sänka avgiften? Ja, nu gör vi det. Föreningen har fått en stabil och väl planerad ekonomi med en budget som ser bra ut. Läs mer om detta i tidningen. Julen står för dörren, ljusets högtid i dubbel bemärkelse. Jag tycker själv att det är väldigt mysigt med alla adventsljusstakar och stjärnor som lyser i våra fönster. Det sprider en hemtrevnad i hela föreningen. Var bara aktsamma med stearinljusen. Onödiga kostnader, ja det skulle man väl kunna kalla kostnaden för att bygga upp muren i korsningen Segelflygsgatan/Glidflyktsgatan. En stulen bil med polisen i hälarna körde ner den. Polisen fick fatt på de skyldiga och bilägarens försäkring får betala notan, så vi slipper betala detta. Stefan 1(17)

2 Teknik Året börjar gå mot sin slut och med glädje kan teknik rapportera att 90 % av den underhållsplan för 2006 har genomförts och för år 2007 har vi en omfattande underhållplan att genomföra. Byggfel i takterrasserna. HUMIDUS AB genomförde fuktbesiktning av våra takterrasser i somras. Besiktning visade att samtliga terrasser är fuktskadade och fuktighetsnivån låg mellan 95 till 100 %. Det har tagit lite tid för styrelsen att besluta och komma fram till på vilket sätt och vilka åtgärder som skall tas för att åtgärda och laga våra terrasser. Den metod vi har valt för att åtgärda våra terrasser prövades på altanen på Segelflygsgatan 39. Först byggdes ett temporärt tak för att väderskydda terrassen, sedan borrades ett antal hål i översta betongplatta och sedan via högt avfuktningstryck torkades mineralullen som finns under plattan. Det trycktes ut 680 liter vatten. På grund av att uttorkningen tog längre tid än beräknat kunde arbetet inte slutföras i år. Reparationsmetoden är väder och temperatur känslig därför kommer reparationerna att göras i etapper och gårdsvis med trolig start maj Föreningen kommer att genomföra renoveringar av 16 terrasser nästa år och de återstående 14 kommer att göras följande år. Trapphusrenovering Trapphusrenoveringar kommer att påbörjas i vinter/vår. Stortorps måleri har renoverat ett trapphus, Segelflygsgatan 39, för att ta fram kostnader för arbetstid mm. som offertunderlag. Styrelsen håller på att utvärdera detta arbete. Vi räknar med att 15 trapphus renoveras nästa år och de återstående 17 följande år. I renoveringen ingår nymålning av samtliga väggar, utbyte av undertaksplattor vid entré och övriga plan, ny golvmatta i hissen, rostfria sparkplåtar vid insida hissdörr, utbyte av samtliga tavlor vid entréplan och nymålning av trappräcken och hissfronten. Hörnbalkongerna på gavel till samtliga punkthus saknar hängrännor. Fältet Plåtslageri AB har monterat på en hängränna på samtliga hörnbalkonger som finns på punkthusen. Arbetet har genomförts med gott resultat. Nu slipper ni takdroppet. Detta omfattar 7 balkongtak. 2(17)

3 faller ofta tillbaka på plaggen och gör att de ser dammiga ut. Dessutom kan överdosering medföra stopp i rör och avlopp. Ny utebelysning All fast väggmonterad utebelysning som sitter på våra gårdar har bytts ut och vi har fått en enhetlig belysning av samtliga gårdar. Samtliga entréer till våra hus har blivit mycket ljusare och husen har fått nya rostfria siffror. I och med att detta har genomförts på samtliga av våra gårdar kommer föreningen att halvera sin elkostnad för utebelysning och samtidigt får vi en ljusare miljö som uppskattas av de boende. Byte av våra äldsta tvättmaskiner De återstående 7st. gamla maskinerna har bytts ut mot nya och i och med detta är vår maskinpark helt och hållet förnyad. Dessa nya maskiner är både vatten-, el- och kostnadsbesparade. Dessa sparar pengar för föreningen. Tvättmedel Tänk på miljön och tvättmaskinerna. Dosera med noggrannhet. Vi i Stockholm har mjukt vatten. Allt för många som är osäkra tar doseringen efter hårt vatten. Något som ibland ger sämre tvättresultat - inte bättre som många tror. Tvättmedel som inte löses upp Besiktning av samtliga våtrum i våra lägenheter Föreningen har med hjälp av Dry- IT AB genomfört en total besiktning av samtliga badrum och köksavlopp av våra lägenheter. Besiktnings protokoll av samtliga lägenheter är snart färdigt och sammanställd i fyra pärmar gårdsvis. I skrivandets stund är det fortfarande 9 lägenheter som är obesiktigade. Resultatet av detta visar att upp mot 35 % av vårt bestånd är i akut behov av renovering och ytterligare ca 25 % är i behov av åtgärder. Föreningen kommer att upphandla en gemensam entreprenad för detta ändamål, som förhoppningsvis kommer att förenkla och förbilliga för de medlemmar som vill få hjälp med att få renoveringarna utförda. Även du som inte har några skador, men vill renovera, kommer kunna utnyttja de entreprenörer som ingår i ramavtalet. För nuvarande pågår arbete med att skaffa en projekt- och byggledare. När detaljerna är klara återkommer vi. Mer information kommer tillsammans med besiktningsprotokollet från fuktighetsmätningen. 3(17)

4 Renovering av vårt garage golv (ytbeläggning) Styrelsen har fattat beslut att renovera ytbeläggningen på garagegolvet med början av våren Vårt garage golv är i stort behov av renovering och styrelsen håller på att tar fram en åtgärdsplan för detta. I och med att det är stora kostnaden med detta renoveringsarbete har styrelsen beslutat att anlita en expertkonsult för att genomföra en besiktning och framtagning av en åtgärdsplan för detta. Detta arbete kommer att påbörjas i januari. Med detta beslutsunderlag kommer styrelsen att fatta de beslut som behövs för upphandling av garage renoveringsentreprenad. Vi återkommer med mera besked angående detta i ett senare nummer av vår tidning. Nick Trädgård Julgransuppsamling Lägg granen på Brf. Segelflygarens uppsamlingsplats I gången mellan buskarna, i hörnet Segelflygsgatan 18/Ballonggatan 2 S e g e l f l y g s g Ballonggatan Garage Föreningslokal Höststädning Hösten har varit lång. Här kommer några bilder från årets höststädning. På Glidflyktsgatan 2 håller man på att planterar tulpanlökar 4(17)

5 Det är full verksamhet vid containern här kommer det ännu en full skottkärra med trädgårdsavfall. På Ballonggatan 1 är man klar med arbetet och har en pratstund innan man går och äter korv. I containern arbetar Håkan och Håkan. Korvgrillningen är i gång för fullt. Kristina 5(17)

6 Ekonomi Budget 2007 Budgeten för 2007 är nu genomarbetad och fastställd. En kort redogörelse av budgeten följer här: Bokslut 2005 Budget 2006 Budget 2007 Intäkter Kostnader för fastighetsförvaltning Övriga rörelsekostnader Finansiella intäkter och kostnader Årets resultat Planerad avsättning till yttre fond Resultat som förs in i balansräkningen Eftersom föreningen numera har kollektiv el så är det föreningen som köper in all el och sedan säljer den till medlemmarna. På grund av detta ökar föreningens intäkter med omkring 2 miljoner kronor och kostnaderna för fastighetsförvaltning med lika mycket vilket förklara skillnaden mot tidigare år. Förutom ökat inköp av el så ökar kostnaderna för fastighetsförvaltning med ytterligare 3 miljoner kronor. Detta beror framförallt på att det periodiska underhållet ökas till 4,7 miljoner kronor från 2,2 miljoner kronor Budget (tkr) Mark Lekutrustning 100 Gårdsarbeten med asfalt 30 Slamsugning av gårdsbrunnar 50 Utvändigt Terrasser (16 st á 30) 480 Invändigt Garage ny ytbeläggning etapp Renovering av gemensamhetslokalen 100 Flytt av arkivförråd till garaget 50 Trapphusmålning (15 st) 750 Lägenhetsbesiktning 350 VVS OVK dagis 75 Fläktrum, injusteringar 100 Injustering av värmesystem i trapphusen och lgh 100 Tvätt av fläktrum och tak 50 Hiss Hissar Styr och regler Energibesparingar (17)

7 De stora kostnaderna i det periodiska underhållet under 2007 kommer att vara renoveringsarbeten av takterrasser, trapphus samt ny ytbeläggning i garaget. Under året kommer även den sista betalningen göras på hissrenoveringen som avslutades i våras. Fördelningen av fastighetskostnaderna framgår av cirkeldiagrammet nedan. De största posterna är det periodiska underhållet och fjärrvärme, sopor samt vatten som tillsammans svarar för över hälften av kostnaderna. Totalt sett budgeterar vi med ett litet överskott på kr efter avsättning till den yttre fonden. Under 2007 kommer vi att arbeta för att budgeterade kostnader ska bli lägre. Det ekonomiska läget för föreningen är fortsatt stabilt och styrelsen arbetar aktivt med att det ska fortsätta att vara så även i framtiden. Tomträttsavgäld och skatt 14% Fastighetsförvaltning 2007 Övrigt 6% Fastighetsförvaltning 14% Löpande underhåll 6% Fjärrvärme, vatten och sopor 24% Periodiskt underhåll 27% El (ej medlemsel) 9% På den finansiella sidan är det troligt att räntan kommer att gå upp under 2007, för att ge ekonomiskt utrymme för detta har vi räknat med att räntan på de rörliga lånen ska kunna gå upp med en procentenhet under året. 7(17)

8 Avgift och resonemang om amortering Eftersom föreningens ekonomi är god har vi budgeterat för en avgiftssänkning på 1 % utöver den realsänkning som det innebär att inte inflationsjustera avgifterna (ca. 2%). Denna sänkning med en procent innebär att genomsnittslägenheten får en sänkt medlemsavgift på omkring 600 kr per år. En avi Från och med årsskiftet kommer de som har en garageplats att få hyran debiterad på samma avi som medlemsavgiften för bostadsrätten. Detta görs för att förenkla betalningsprocessen och för att få fler medlemmar att betala garagehyran i tid. På så sätt hoppas vi att antalet medlemmar som är försenade med att betala minskar. Sena betalningar Det är fortfarande en del medlemmar som är sena med att betala. Detta innebär en onödig kostnad för föreningen då det kostar en hel del att handlägga utskicket av påminnelser samt utreda dessa ärenden med betalningsanmodan och uppföljning. Då året närmar sig slut har dessa ärenden kostat föreningen omkring kronor eller 45 kronor per lägenhet. Detta är onödiga kostnader och vi uppmanar alla att skaffa autogiro för att på så sätt se till att pengarna kommer in i tid. Håkan Schildt Avtal och strategi Avtal HSB Stockholm Ett nytt avtal med HSB Stockholm är nu färdigförhandlat. Det löper på tre års, I avtalet har införts en ny hanteringsdel för HSB. De ska sköta debiteringen av den kollektiva elströmmens alla kostnader. De ska också hantera nykomna medlemsavtal samt kölistor. En indexuppräkning av det gamla avtalets prisnivå har skett utifrån 2003 års prisnivå. Styrelsen har funnit att det är klokt att låta HSB sköta denna förvaltning. OTIS En felaktig årtalsuppgift fanns i artikeln nedan i föregående tidningsnummer. Rätta årtal är 2008 resp enligt nedan. Med OTIS är vi nu inne i det näst sista året för avtalet med den stora ombyggnaden av hissarna. Det löper ut i februari Per november 2007 kommer den sista faktureringen att ske för denna ombyggnad. För nya medlemmar kan upplysas att hissarna har fått helt nytt maskineri, blivit allmänt renoverade i övrigt och fått en EU-anpassning. 8(17)

9 Man kan nu vid ev. hisstopp även tala direkt med larmoperatören såsom i en vanlig telefon. Denna ombyggnad har varit mycket lönsam, eftersom den har kraftigt reducerat kostnader för hissjour och -reparationer. Dessa är i år inte ens en tiondedel av 2002 års dito kostnader. De lär vara låga även under också de närmaste kommande åren. Bostadsrättstillägg Bostadsrättstillägget lika som för 2006, har styrelsen beslutat ska tecknas även för år Det sker kollektivt och har samma villkor som för året Det har visat sig vara kostnadsbesparande både för föreningen och medlemmarna. Några medlemmar med omfattande vattenskador har fått alla skador åtgärdade genom de entreprenörer som föreningen har anlitat, för att akut ta hand om skadan. Färre entreprenörer behöver blandas in vilket gör hanteringen lättare. Det har varit både billigt och praktiskt. Med kollektivt bostadsrättstillägg undviker vi att både föreningen och medlemmarna är underförsäkrade. Tillägget täcker de försäkrings bara skador som hör bostadsrätten till, i princip som en obebodd lägenhet. Normal grundsjälvrisk är f.n kronor vid varje skada. En särskild självrisk om kr gäller vid bl.a. vattenskada. Detta kan vara fast inredning i kök, ytskikt på golv och väggar för att nämna några saker som ingår. Givetvis måste du även i fortsättningen teckna en egen hemförsäkring som täcker allt övrigt i form av lösöre och personliga saker. Vill du veta mer om bostadsrättstilläget kontaktar du styrelsen. Fastighetsförsäkringen som föreningen har ersätter skador i byggnadsstommen, utrustning och liknade ting utanför lägenheterna, samt de osynliga stomdelarna t.ex. betonggolv och ytterväggar inne i lägenheten samt stamledningar. Omfattningen av föreningens fastighetsförsäkring svarar i huvudsak mot vad som sägs i gällande Jordabalks kapitel 12 om fast egendom. Där anges vad som är fast egendom och sålunda föreningens egendom. Balken är grunden för hur de olika försäkringarna sinsemellan skall hanteras. I Bostadsrättslagens kapitel 7 och 12 och 12a anges lite mer i detalj, hur ansvaret för skador i och saker till lägenheten är fördelat. Föreningens normalstadgar som antogs under 2005 är utformade utifrån 2003 års Bostadsrättslag i vilken det har gjorts stora förändringar. Bostadsrättslagen anger i 12 först att bostadsrättshavaren ska på egen bekostnad hålla lägenheten i gott skick, om inte i stadgarna något annat bestämts. Detta är alltså huvudregeln. Där anges vidare som en andra regel att stamledningar för avlopp, 9(17)

10 värme, (gas,) el och vatten samt ventilation inte ingår i ansvaret för bostadsrättshavaren. Dessa är alltså sådana som betjänar mer än en lägenhet. För dem ansvarar bara föreningen. Vidare sägs i tredje stycket i 12 som en tredje regel att också i normalfallet även reparationer p.g.a. brand- eller vattenskada hör till föreningens ansvar att reparera. Det gäller dock bara om ingen vårdslöshet eller försummelse föreligger vid uppkomsten av skada. Där sägs vidare att skador som har sin orsak i vårdslöshet eller försummelse från innehavarens sida, står dock han/hon för själv. Har de uppstått av någon närstående, annan som inrymts i eller släppts in i lägenheten, så gäller detsamma om han/hon brustit i omsorg och tillsyn. I vissa fall kan därför enligt 12, i det här sammanhanget dock sällan förekommande, en primär ersättningsskyldighet också komma att gälla för innehavaren, som vissa domar ger exempel på. De berör främst fall där innehavaren inte har reparerat klart synliga brister och fel i ytskiktet i ett bad- eller duschrum. Har därvid vatten läckt in i omgivande vägg/ar och sedan runnit vidare ned till bjälklaget, står det klart att det inte är en olycka som ligger bakom detta. Det är ju i stället ett försumligt underhåll som är orsaken till den här skadan. En olycka ska per definition för övrigt hända plötsligt, ty annars är det något annat. Kan man se att underhållet är så illa, att ytskiktet inte alls tätar (i t.ex. skarvar) mot inträngning av vatten i väggen, kan fråga vara om även vårdslöshet. Är skarvarna exempelvis så öppna, att det svarar mot att man i praktiken duschar mot gipsskivan, så medför naturlagarna att stora skador måste uppstå även utanför lägenhetens ytskikt, vilka man då kan få svara för i sin helhet. I andra riktigt grava fall kan på grund av vårdslöshet även en både primär ersättnings- och en sekundär skadeståndsskyldighet uppstå, enligt vad som gäller enligt härtill Skadeståndslagen (i dess kapitel 2). Här bör även sägas att 12a anger att vid fall av försummat underhåll får föreningen avhjälpa bristen på ägarens bekostnad. De (större) brister och (alla) fel som då har noterats åligger det ägaren att snarast åtgärda. Ignorerar man detta är man försumlig i underhållet. Då kan det bli så att föreningen gör detta i stället, vilket leder till att bostadsrättshavaren själv får stå för alla reparationer, dvs. även av golvbjälklaget m.m. Även utan en sådan besiktning åligger det bostadsrättshavaren att självmant reparera alla synliga, dåliga ytskikt i våtrummen och annat ev. felaktigt snarast. Varje vattenskada medför en självrisk för föreningen, f.n. på cirka kronor. Alltså, kolla noga alla brister och små fel i ytskikten lite då och då. 10(17)

11 Strategi Utan en genomtänkt plan, för att klara av att både sänka avgifterna och ha kvar ett gott bestånd av väl underhållna byggnader, får vi inte heller finansiärernas accept till att ge goda lånevillkor. I planen ingår därför också andra åtgärder för att minska kostnader, ex. genom att försöka att fortsatt minska förbrukningarna av el, vatten och värme. De har alla minskat även i år. Därigenom har vi på ett bra sätt parerat de kraftiga prishöjningar som skett. Strategin för både den nya strategiplanen och den för behovet av periodiskt underhåll siktar därför på att vara mer förberedd, nu för uppemot 10 rullande år framåt. I sina detaljer finns naturligtvis inte allting specificerat, men alla huvuddrag är bearbetade. Den finansiella strategin har också förändrats en del. Styrelsen ser att trenden med sänkta räntor är över för den här gången. I stället har en trend varit sedan mitten av i år att räntorna ökar. Detta är för övrigt redan inkalkylerat i budget och planer. Styrelsen har därför under året bestämt sig för att ha något fler lån med bundna räntor. Trots det ser det ut som att årets räntekostnad ändå blir lägre än den för Det beror givetvis av att en vettig strategi har gällt sedan länge, för annars hade vi inte kunnat ta del av de lägre marknadsräntorna även i år. Under höstkonferensen i år gicks hela finansplanen igenom. Det bestämdes då att ytterligare minska lånestockens storlek, så att den bättre svarar mot värdena av tillgångarna. Genom ökade avskrivningar minskar dessa för varje år som går. På det viset tänker sig styrelsen att kunna fortsatt sänka årsavgifterna även framöver. Till det hör sålunda att amorteringarna ska öka i paritet med det ökande behovet av avskrivningar, vilka samtidigt ökar i takt med stora investeringar och åldersstrukturen behov för de befintliga egendomarna. Den finansiella ställningen är numer så god, att alla finansiärer anser att föreningen är mycket solid. Vi har därför också fortsatt mycket goda lånevillkor, som medverkar till att vi kan öka det yttre underhållet utan problem. Att kunna ligga lite före det behövliga, planerade underhållet är naturligtvis mycket bra, men som inte går utan goda finanser. När det nu går, ökar säkerheten för också kommande års finanser och vice versa. Det riktigt goda ligger i ett vettigt samspel mellan finanser och underhåll. Björn 11(17)

12 Övrigt Snö Snön som faller på våra gator och gångvägar ska ju helst tas bort så fort som möjligt. Ansvaret för detta kring våra hus faller på två parter, dels vår förening, dels Stadsdelsförvaltningen. Vi snöröjer på vår tomtmark. Är det ändå inte framkomligt felanmäl detta till FSS. Övriga områden ansvarar Stadsdelsförvaltningen för, och då rapporterar man dit. Tfn: Möjlighet finns även att själv ta fram trappens skyffel och snöröja. Raketer Inga raketer är tillåtna på våra gårdar. Nyårsraketer och smällare avfyras bäst på Skarpabyskolans bollplan. Inglasning av balkongerna/loftgång Det bygglov för inglasning av balkong/loftgång som föreningen har sökt är klart. Bygglovet gäller endast de som har befintligt tak eller överliggande balkong/loftgång. Skärmtak räknas inte som befintligt tak och innefattas inte av bygglovet. Dessutom får bara en ramlös konstruktion användas och loftgångar som är genomgående får inte glasas in. Om inte föreningens bygglov är tillämpligt på den typ av inglasning som är tänkt att utföras så står det alla och envar fritt att söka bygglov hos Stadsbyggnadskontoret. Samtlig inglasning av balkong/loftgång skall anmälas till HSB. Ett avtal mellan den boende och BRF Segelflygaren gällande balkong/loftgångsinglasning är framtagen och den kan tillhandahållas av Gunilla Karlsson på HSB. Detta avtal reglerar bland annat ansvarsfördelningen. Samtliga avtal skall godkännas av styrelsen innan arbetet kan påbörjas och skall slutbesiktigas av styrelsen. Föreningen har genomfört en inventering av samtliga befintliga inglasningar som är genomförda i föreningen och uppdaterat registret för detta. ComHem/ Digital tv Vi har fått vissa frågor om vad som kommer att hända när dom analoga sändningarna upphör i Stockholm. Svar är, ingenting. ComHem kommer, precis som idag, fortsätta distribuera de kanaler som idag finns i vårt grundutbud, de kanaler som idag kan ses av alla. Vårt grundutbud kommer fortsättningsvis att sändas analogt via kabel-tv nätet. 12(17)

13 Det kommer alltså inte behövas någon digital-box, extra antenn eller ny tv. Om det är så att man vill ha någon kanal utöver de som ingår i grundutbudet eller att man vill ta del av de fördelar som digital-tv innebär så måste man skaffa en box. Denna box kan skaffas ifrån ComHem eller Bredbandsbolaget. Båda dessa skickar ut digital-tv i sitt bredbandsnät som alla har tillgång till. En viss skillnad i kanalutbud finns så det bästa är att kontakta respektive leverantör för närmare detaljer. Trapphus 1 För att inte dra in så mycket grus och sand i trapphuset gör det till en vana att dra av skorna på entréernas dörrmattor. Har du barnvagn borsta gärna av hjulen. Medlemsinformation För att underlätta för alla medlemmar i föreningen att ta kontakt med styrelsen så kommer vi att ha en medlemskvart innan våra möten. Då kan du som har några frågor komma ner till föreningslokalen på Segelflygsgatan 18 och ställa dom till styrelsen som kommer att vara där för din skull. Datum för dessa möten är: 10/1, 7/2, 7/3, 4/4 Tiden är Varmt välkommna! Trapphus 2 Det har väl inte undgått någon att en våg av trapphusbränder har gått i Stockholm. Därför påminner vi alla än en gång: I våra trapphus får absolut ingenting förvaras. Inga barnvagnar, cyklar, pulkor, dörrmattor eller lösöre. Alla är enligt lag skyldiga att följa detta. 13(17)

14 Våra koder. En del medlemmar undrar över varför vi byter koder så ofta. Svaret ser du nedan. Dessa portkoder ska vi alla vara rädda om och inte lämna ut till vem som helst. Skulle det vara så att man stöter på någon i sin port som man inte har sett förut så kan man fråga Behöver du hjälp med att hitta någon?. Alla som bor i föreningen äger en del av våra hus och har rätt att Se om sitt hus. Kostnader för skadegörelse och klotter är en väldigt onödig kostnad som ska hållas på ett minimum. Vi får alla hjälpas åt, särskilt nu när det börjar bli kallt ute, att inte tillåta obehöriga att vistas i våra trapphus. Den 14-årige kille med namnet DAWN som klottrade ned 3 portar har polisanmälts och kommer att få betala detta via sina föräldrar, pengar som de förmodligen kunnat använda på ett roligare sätt. Hittills är kostnaden för detta uppe i 24,300 kronor. Därför ska vi vara aktsamma om våra koder. 14(17)

15 Boendet Vi har alla olika referensramar till vårt boende. Det finns säkert stora skillnader i vad vi tycker är viktigt i boendet. Under styrelsens arbete med att göra budget framkom frågor om vad som är styrelsen mål med sitt arbete. Billigt var ordet sa Bull. Kanske det, men det finns också andra parametrar. Styrelsen enades om att vi skall arbeta för ett Billigt, Bra, Trevligt och Tryggt Boende. Billigt låter enkelt. Vi drar in på allt och därefter sänker vi avgiften. Självklart skulle de medlemmar som vill sälja sin lägenhet inom ett kort tidsperspektiv glädjas. De som tänkt bo kvar och de nytillkomna medlemmarna borde vara mer betänksamma. Tanken är att vi skall ha ett billigt boende även på längre perspektiv. Vi behöver klara av att t.ex. laga garagegolvet och terrasserna så att vi inte behöver chockhöja avgiften längre fram. Vi behöver planera våra ränteutgifter så att vi inte behöver höja avgiften för varje räntehöjning. Bra låter enkelt. Det är ju bra som det är. Undrar hur Segelflygaren skulle sett ut utan underhåll. Skall vi ha en bra standard, även på lång sikt, måste vi hela tiden leta förbättringsområden och byta ut resurskrävande utrustning. Ett bra exempel är lamporna i trapphusen som tänds vid rörelse. Trevligt låter enkelt. Lekställningar där barn leker och välskötta träd och buskar. Trivsel är mycket subjektivt. Att hitta en rimlig nivå är vårt mål. Lekställningarna skall vara inbjudande och säkra. Blommor och buskar sköter inte sig själva utan kräver tillsyn. Tyvärr så klottras det en del och det behöver saneras. Tryggt låter enkelt. Alla är väl trygga där de bor? Tyvärr är det inte så. Vi har haft mörka gårdar som lysts upp av nya armaturer. Vårt garage har sedan installationen av grinden blivit märkbart mindre utsatt för klotter och skadegörelse. Lamporna i trappen som tänds vid rörelse är inte bara energisnåla utan ger också en trygghet i och med att vi ser bra i trapphusen. Tänk om alla körde 30 km/h inom området. I huvudet på en styrelse kanske man kan sammanfatta det hela med. Vi är bara en liten del av vår förening. Det är vi alla medlemmar som gör vår förening. Tillsammans kan vi alla hjälpas åt att skapa en riktigt bra boendemiljö. Om någon nu ställer frågan, Vad kan jag göra? Så vill jag ge honom/henne detta svar: Vad kan jag göra så att vi får ett billigare boende? Tvätta fulla maskiner. Diska inte under rinnande vatten. Duscha. Städa på städdagen. Vad kan jag göra för att vi skall få ett bättre boende? Felanmäl så fort du ser något som är trasigt. Parkera bilen i garaget. Källsortera mera. 15(17)

16 Vad kan jag göra så vi får ett trevligare boende? Hälsa på dina grannar. Städa efter dig i tvättstugan. Respektera att dina grannar behöver sova. Plocka upp ett skräp varje gång du går över gården. Vad kan jag göra för att vi skall få ett tryggare boende? Börja nattvandra. Hjälp grannar att tömma post när de är bortresta. Våga observera vad som händer. Felanmäl trasiga lampor. Kort sagt finns det mycket vi kan göra för att förbättra det mesta i en redan fantastisk omgivning. Jag har bott i Skarpnäck i drygt sex år och trivs mycket bra. Vad annars när vi har promenadavstånd till skogen och sjöarna, cykelavstånd till havet och stan, tunnelbanan, bussarna till stan, Farsta och Skärholmen. Styrelsen gm Håkan A Solveigs tankar Nöjd medlem vad är det? När man pratar om nyttan med medlemskapet oavsett vilken typ av förening man är medlem i brukar diskussionen ofta landa i två olika skäl. Dels är det trygghet och gemenskap och dels är det att göra sin röst hörd. Det sägs också att vi fattar våra beslut utifrån två faktorer. Det ena är rena fakta som pris, utseende, tillgänglighet m.m. Det andra är mer diffust och anspelar på känslan vi förknippar med valet. Hela 80 procent grundar sig på känslan och bara 20 procent på fakta. Jag tycker dessa påståenden är intressanta. Om detta gäller medlemskap i en bostadsrättsförening så innebär det att hur många argument, broschyrer och informationer som vi än kan förmedla så är det ändå på vilket sätt, när och var, som avgör vårt ställningstagande. En nöjd medlem är den bästa ambassadören för medlemskapet. Tack alla medlemmar i Segelflygaren för ett trevligt år Nu ser vi fram emot ett lika trevligt år 2007 då vi förhoppningsvis blir fler och fler på våra öppna kvartar och att alla kommer på stämman och gör sin röst hörd! Solveig 16(17)

17 Styrelsen: Ordförande: Stefan Gillback v.ordf: Kristina Romare Sekreterare: Håkan Axberg Uppvindsg. 2 Lokalansvarig: Dick-Einar Larsson Ledamot: Håkan Schildt Uppvindsg. 2 Ledamot: Björn Östman Segelflygsg. 20 Ledamot: Mikael Landin Segelflygsg. 39 Ledamot: Nick Perivolaris Skarpnäcks Allé 35 Ledamot: Dick-Einar Larsson Segelflygsg. 27 Ledamot: Attila Kriss (HSB) Suppleant: Solveig Kotsadam Glidflyktsg. 9 E-post 1: styrelsen@segelflygaren.org 2: forslagsladan@segelflygaren.org 3 förnamn.efternamn@segelflygaren.org Medlemsrådgivning i juridiska ärenden HSB Vardagar kl Tel: HSB Stockholm Tis. och Tors. Kl Tel: Securitas Störningsjour: Förvaltning: FSS Fastighetsförvaltning Tel: HSB: Administrativ förvaltning Tel: Förvaltningsassistent Tel: Lägenhetsadministration Tel: Hyresredovisning Tel: Nästa ordinarie nummer Kommer i mars. Till dess hänvisas du till hemsidan ( där de senaste nyheterna kan inhämtas. Felanmälan: Mån - fredag kl.: övriga tider telefonsvarare Tel: E-post: felanmalan@fss.se Övrig tid (journummer) Tel: Hissjour: Otis hiss Mån - Fre 7 16 OBS! Övrig tid endast akuta ärenden. Tel: Lås och nycklar: Bergs lås Tel: ComHem (Tv och bredband): Tel: Ansvarig utgivare: Redaktörer: Stefan Gillback Kristina Romare Solveig Kotsadam 17(17)

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga

BRF URNAN 1 ORG.NR. 716419-5294 BIRKASTAN VASASTAN SÄKERHETSDÖRRAR. Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga SÄKERHETSDÖRRAR Utredning samt beslut för fortsatt arbete Obs. ett förslag avser ändring av stadga 0 Ska dörrbyte finansieras av föreningen eller enskild medlem? Styrelsen önskar att medlemmarna avgör

Läs mer

Välkommen till Orgelns Samfällighet

Välkommen till Orgelns Samfällighet Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening

Läs mer

Information till samtliga medlemmar inom Brf. Silverdals Torg

Information till samtliga medlemmar inom Brf. Silverdals Torg Att bo i bostadsrätt En bostadsrätt disponerar man med s. k. nyttjanderätt. Föreningen äger alla hus och gemensamhetslokaler. De boende äger tillsammans föreningen. Bostadsrätten är en förmögenhetstillgång

Läs mer

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping Välkommen! Vi hälsar dig välkommen till bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden och vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss. Expedition Expeditionen finns på Spjutgatan 16 och är öppen 1:a och 3:e måndagen

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 BRF Islandet Adolf Information till medlemmar Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf! Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 1 Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 Medlem och bostadsrättshavare i Porslinsbruket 23 Välkommen som medlem och bostadsrättshavare i bostadsrättsföreningen

Läs mer

Fastighetsskötsel & trivselfrågor

Fastighetsskötsel & trivselfrågor Fastighetsskötsel & trivselfrågor 1. Hiss Om någon fastnat i hissen tillkalla alltid akut hjälp genom att ringa till hissjouren. Vid annat fel ringer Du också hissjouren. Ringer Du före kl 14.00 så åtgärdas

Läs mer

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA - INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA OM ATT BO I BOSTADSRÄTT Alla medlemmar äger föreningen tillsammans. Det är stor skillnad att bo i bostadsrätt jämfört med hyresrätt, förenklat kan man säga

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA - INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA OM ATT BO I BOSTADSRÄTT Alla medlemmar äger föreningen tillsammans. Det är stor skillnad att bo i bostadsrätt jämfört med hyresrätt, förenklat kan man säga

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM 1 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm.

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

Allmän information och trivselregler för boende i Bostadsrättsföreningen Ångpannan 16

Allmän information och trivselregler för boende i Bostadsrättsföreningen Ångpannan 16 Allmän information och trivselregler för boende i Bostadsrättsföreningen Ångpannan 16 1 Vår gemensamma egendom omfattar - förutom de individuella lägenheterna med tillhörande vindsförråd - trapphus, gemensam

Läs mer

www.segelflygaren.nu Februari - 2002 Nummer 12

www.segelflygaren.nu Februari - 2002 Nummer 12 www.segelflygaren.nu Februari - 2002 Nummer 12 Innehåll: Ordförande har ordet 1 God fortsättning 2 Årsstämma 2 Minimedborgarkontor 3 Polisen 3 Samverkan Skarpnäck 3 Nattvandring 3 Bredband 4 Ventilationsrenoveringen

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6 Välkommen till Brf Gubben Noak nr 6 Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till brf Gubben Noak nr 6! I detta häfte hittar du lite information om föreningen samt annan information som kan vara till nytta

Läs mer

Bo-info för hyresgäster

Bo-info för hyresgäster Bo-info för hyresgäster Bostadsrättsföreningen Åsunden www.brf-asunden.se Detta dokument tillhör lägenhet nr... med adress Sköntorpsvägen... Rev 2010-01-16 Bo-info. Sidan 1 av 6 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! För Dig, Dina grannar, Vår bostadsrättsförening Var och en som bor i huset ingår i en gemenskap. Ge den hjälp som du kan! Begär den hjälp som du behöver!

Läs mer

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva TILL HSB:s Bostadsrättsförening ÖRBY SLOTT Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva Det är att äga hus och utemiljö tillsammans, att hjälpas åt att vårda den gemensamma egendomen. Att känna gemenskap,

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. l TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten Utgåva 2/2011-11-29 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Olivbladet. Informationsblad för Bostadsrättsföreningen Oliven 13 14, Oxelösund November 2008. Styrelsen fram till årsmötet 2009. Vintern har kommit

Olivbladet. Informationsblad för Bostadsrättsföreningen Oliven 13 14, Oxelösund November 2008. Styrelsen fram till årsmötet 2009. Vintern har kommit Vintern har kommit Snön lyser vit på taken. Vi hoppas att alla medlemmar haft en skön sommar och höst nu när vintern har kommit Vi har hittills i år fått 7 nya medlemmar i föreningen. Vi hälsar alla välkomna

Läs mer

SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6

SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6 SID 1 (5) Trivselregler Brf Tjället 6 SID 2 (5) Affischering Det är inte tillåtet att affischera i de gemensamma utrymmena samt på fastighetens utsida och tomt. Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger.

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger. 1 Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du ska trivas i din nya miljö. Vi försöker göra huset och de närmaste omgivningarna så trivsamma som möjligt och hoppas

Läs mer

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken Uppdaterad 2014-02-11 Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg

Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg Innehåll Välkommen till... 1 1. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Lunden 28... 3 2. Generell information & kontaktuppgifter... 4 3. Styrelsen... 6 4. Parkeringsplatser...

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen.

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen. Aktuellt 2002 STYRELSEN INFORMERAR januari 2002 Information: Det kommer inom kort att sättas upp en ny och snyggare infotavla här på ladan. På den tavlan kommer Vi att sätta upp information ifrån styrelsen

Läs mer

Ordningsregler för Brf Skrapkakan

Ordningsregler för Brf Skrapkakan Ordningsregler för Brf Skrapkakan Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Detta dokument (pdf-format) samt ytterligare information finns på föreningens hemsida: www.bojen11.a.se Detta dokument riktar sig till föreningens medlemmar

Läs mer

1 Föreningens firma är Rökepipan och styrelsen har sitt säte i Lunds Kommun.

1 Föreningens firma är Rökepipan och styrelsen har sitt säte i Lunds Kommun. FIRMA OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningens firma är Rökepipan och styrelsen har sitt säte i Lunds Kommun. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta

Läs mer

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA 2016-1 2016-01-02 Sida 1 Styrelsen Informerar Informationsbrev till medlemmarna 2016-1 Hej alla medlemmar! Styrelsen hoppas att ni alla fått ett gott slut på 2015 och

Läs mer

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Lojo LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Summeringens tid är inne! Bokslutet har kommit och vi tittar som bäst på utfallet från föregående år, stämman närmar sig med stormsteg! Det

Läs mer

Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Staertesjoen. Styrelsens har sitt säte i Stockholm.

Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Staertesjoen. Styrelsens har sitt säte i Stockholm. Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Staertesjoen. Styrelsens har sitt säte i Stockholm. Ändamål och verksamhet 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN Du bor i en av Sundbybergs äldsta bostadsföreningar. Den bildades redan 1920 och fungerar fortfarande som en ekonomisk förening, det vill säga vi bestämmer själva

Läs mer

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö TRIVSEL/ORDNINGSREGLER Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt att verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också föreningens

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2

Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 Stadgar för bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är bostadsrättsföreningen Eriksbergs Torg 2 2 Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 151218 På föreningens hemsida

Läs mer

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN Det här bör du veta om föreningens ordningsregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas.

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas. \ÇÇx{üÄÄ f wa G G iùä~éåça4 fàçüxäáxç fàùååaç fàawzaü Yaáà z{xàxç Yaáà z{xàáàx~ç á~a uxáàùååxäáxü Yaáà z{xàáá~ àáxä Év{ awå Ç áàüaà ÉÇ ZÜ ÄÄÑÄaàá aaåçá~çäàaü Év{ ÑÉÜà~Éw féñ{açàxü Çz güùwzüüwázüâññ gü

Läs mer

Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler

Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler 1/5 Inledning Målsättningen med denna skrift är att informera om Samfälligheten Bangården. Den redovisar samtidigt vilka regler som gäller för medlemmarna

Läs mer

Stadgar. För bostadsrättsföreningen Förberget 1 i Åre kommun.

Stadgar. För bostadsrättsföreningen Förberget 1 i Åre kommun. 1 Stadgar För bostadsrättsföreningen Förberget 1 i Åre kommun. 2 Firma och ändamål. 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Förberget 1. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33 Välkommen till 2013-04-09 Mariehemsvägen 31 33 Hjärtligt välkommen till oss på bostadsrättsföreningen Storspoven Styrelsen för Riksbyggens bostadsrättsförening Storspoven hälsar Dig välkommen som medlem

Läs mer

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Grinden98 1. Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Grinden98. Föreningens har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16 Föreningens Firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Linnégatan 16. Styrelsen har sitt säte i Stockholm. Ändamål och verksamhet 2 Föreningen

Läs mer

Information till nya medlemmar

Information till nya medlemmar Bostadsrättsföreningen Stensveden Utgåva 3 2012-12-18 Information till nya medlemmar Vår förening är en fristående bostadsrättsförening. En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening,

Läs mer

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande.

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen SKARPETEGEN Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. Det

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BRF TAVASTEN 1 KONTAKTUPPGIFTER FÖRVALTNING & FELANMÄLAN STÖRNINGSJOUR STYRELSEN FÖRENINGEN PORTNYCKLAR KABEL- TV & BREDBAND

VÄLKOMMEN TILL BRF TAVASTEN 1 KONTAKTUPPGIFTER FÖRVALTNING & FELANMÄLAN STÖRNINGSJOUR STYRELSEN FÖRENINGEN PORTNYCKLAR KABEL- TV & BREDBAND 2 Innehållsförteckning VÄLKOMMEN TILL BRF TAVASTEN 1 KONTAKTUPPGIFTER FÖRVALTNING & FELANMÄLAN STÖRNINGSJOUR STYRELSEN FÖRENINGEN PORTNYCKLAR KABEL- TV & BREDBAND OM FÖRENINGEN LÄGENHETSSTORLEKAR FÖRENINGENS

Läs mer

STADGAR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BRUNFISKEN NR 17

STADGAR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BRUNFISKEN NR 17 STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BRUNFISKEN NR 17 i dess lydelse enligt beslut 3 september 2014 (stadgarna senast ändrade 20 november 2012) Firma och ändamål 1 Föreningen äger och besitter fastigheten

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordningsregler i korthet

Ordningsregler i korthet Ordningsregler i korthet Nedan finns en kort sammanfattning av ordningsreglerna. Reglerna i sin helhet finns under respektive avsnitt i detta dokument. - Reglerna gäller alla boende i BRF Grinden 15 samt

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm. Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget. Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby.

Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby. STADGAR för bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby antagna 2015-10-07. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Piggvaren 3 i Visby. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Till Brf Strandlyckans medlemmar Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Vi hoppas att denna information kan vara till nytta för dig och ditt boende i vår förening. Våra hus var färdiga

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Till styrelsen! Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Ordningsreglerna i bifogade dokument har tagits fram i förhoppningen att kunna göra det något enklare för styrelsen att inför de boende

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mullvaden Andra 45

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mullvaden Andra 45 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mullvaden Andra 45 1 Firma Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Mullvaden andra 45. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

gör vårt boende trevligare

gör vårt boende trevligare Omtanke och sunt förnuft gör vårt boende trevligare Liv och rörelse hör till vardagen i ett flerbostadshus. Att bo nära andra människor ställer därför krav på lyhördhet och omtanke. Alla ska kunna trivas,

Läs mer

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Alla ska trivas Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Svåra ord? Ordlista finns på sidan 10. Omtanke gör det trevligare att bo tillsammans Det bor många människor i ditt hus och det händer

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013.

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (1) KALLELSE Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. Tid: Söndagen den 24 mars 2013, kl. 12.00 14.00 Plats: Mörtviksskolans

Läs mer

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Trivselregler för Bostadsrättsföreningen Barisen 1 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Slottshörnet B O S T A D S R Ä T T S F Ö R E N I N G Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! För att alla boende i fastigheten ska trivas

Läs mer

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER INFORMATION OCH TRIVSELREGLER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Domarringen 1! Styrelsen har utarbetat Information och trivselregler som ska ses som ett komplement till föreningens stadgar samt till

Läs mer

Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm!

Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm! Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm! För att du som boende ska finna dig till rätta, veta vad du kan förvänta dig av föreningen och vad som förväntas av dig har vi sammanställt det här välkomstbrevet.

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 FIRMA OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Småland 4 och 5. Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

Rubinen Nytt. Nyä TV-ävtäl. 2013-03-17 Nr 1 2013. BRF Rubinen

Rubinen Nytt. Nyä TV-ävtäl. 2013-03-17 Nr 1 2013. BRF Rubinen BRF Rubinen 2013-03-17 Nr 1 2013 Rubinen Nytt Nyä TV-ävtäl Föreningen har tecknat ett fastighetsägaravtal och ett gruppanslutningsavtal med Tele2 Sverige AB om leverans av kabel-tv. Tele 2 ska enligt avtalen

Läs mer

S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN

S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Lärkan. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde

Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde Info nr 4, 2011 BRF Ekensbergs Udde Fibernätet Nu är installationen av mediaomvandlare gjord i alla lägenheter utom 2 st, som vi ej fått tillträde till. Vi ber alla att snarast prova förbindelsen och rapportera

Läs mer

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan.

Vi försöker hålla vår hemsida ständigt uppdaterad. Det är viktigt att även du håller dig uppdaterad genom att ibland gå in på hemsidan. Brf Alströmer Alingsås Välkommen till Bostadsrättsföreningen Alströmer Alingsås Välkommen! Styrelsen önskar er välkomna till vår bostadsrättsförening - brf Alströmer - i centrala Alingsås. Området färdigställdes

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler för HSBs Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap

Läs mer

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21)

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) 1 Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) Innehåll 1 Föreningsnamn... 4 2 Ändamål och verksamhet... 4 3 Föreningens säte... 4 4 Inträde i föreningen... 4 5 Antagande av medlem... 4 6 Vägrat medlemskap...

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Medlems rätt inom föreningen på grund av sådan upplåtelse kallas bostadsrätt. Medlem som innehar bostadsrätt kallas bostadsrättshavare.

Medlems rätt inom föreningen på grund av sådan upplåtelse kallas bostadsrätt. Medlem som innehar bostadsrätt kallas bostadsrättshavare. Stadgar för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN EKBACKEN NR 1 Organisationsnummer 713 600-0804 Föreningens firma och säte 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ekbacken nr 1. Styrelsen har sitt säte i Lidingö

Läs mer

Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler

Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler Vision för Brf Berghällen 10 Som boende i Brf Berghällen 10 s fastighet känner jag mig trygg. Jag känner de övriga medlemmarna i föreningen och

Läs mer

www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter

www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter Ordningsföreskrifterna gäller från den 1 oktober 2008. De antogs av Norsens styrelse den 30 september 2008, efter att ha presenterats och diskuterats

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Laxen Antagna vid föreningsstämma den 17 mars 2016

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Laxen Antagna vid föreningsstämma den 17 mars 2016 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Laxen Antagna vid föreningsstämma den 17 mars 2016 Stadgarna skall i förekommande fall läsas tillsammans med bostadsrättslagen (SFS 1991:614). I de delar som inte reglerats

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14)

Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14) Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14) Vi hoppas att ni ska trivas både med bostaden och i området. Här är lite information om föreningen som kan vara bra att känna till. Antal hushåll Det finns 57

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY.

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. Huvudregel Hyresgäster och Bostadsrättsinnehavare med familjer, gäster och inneboende skall leva och vara på ett sådant sätt att ingen störs eller

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

Org nr 716408-1882. Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar

Org nr 716408-1882. Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar Org nr 716408-1882 Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar Innehållsförteckning Välkommen till BRF Fiskekroken... 2 Om att bo i bostadsrättsförening... 2 Hemsida och e-postadress... 2 Föreningens

Läs mer

TRIVSELGUIDEN FÖR BRF VÄTAN 22

TRIVSELGUIDEN FÖR BRF VÄTAN 22 TRIVSELGUIDEN FÖR BRF VÄTAN 22 Ordningsföreskrifter för Brf Vätan 22 Välkommen till Brf Vätan 22 Det är styrelsens utgångspunkt att alla som bor, arbetar och studerar i vårt fina hus skall trivas och att

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 Tiiden mellllan hägg och syren är här Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

3 Frågan om antagande av medlem avgörs av styrelsen om ej annat följer av 2 kap 10 i Bostadsrättslagen.

3 Frågan om antagande av medlem avgörs av styrelsen om ej annat följer av 2 kap 10 i Bostadsrättslagen. 3 Frågan om antagande av medlem avgörs av styrelsen om ej annat följer av 2 kap 10 i Bostadsrättslagen. Styrelsen är skyldig att snarast, normalt inom en månad från det att skriftlig ansökan om medlemskap

Läs mer

STADGAR för HSB:s Bostadsrättsförening Jakob i Järfälla

STADGAR för HSB:s Bostadsrättsförening Jakob i Järfälla KORTA NORMALSTADGAR För bostadsrättsförening Som komplement till dessa korta normalstadgar tillhandahåller HSB:s Riksförbund ett häfte (komplement) med ett urval av paragrafer i lagen om ekonomiska föreningar

Läs mer

Bybladet. Mars 2016. Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt VÄLKOMNA Vi hoppas ni kommer att trivas i vår förening!

Bybladet. Mars 2016. Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt VÄLKOMNA Vi hoppas ni kommer att trivas i vår förening! Bybladet Mars 2016 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Att bo i bostadsrätt Årsstämman 2016 Städdagen våren 2016 Takprojektet 2016 Fasadprojektet 2016 Gröna bastun avstängd tills vidare Nya brandsläckare

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

Nu bygger vi om i Tensta

Nu bygger vi om i Tensta Nu bygger vi om i Tensta Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Tensta Hus för hus Det tar upp

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ANNO 1905

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ANNO 1905 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ANNO 1905 Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Anno 1905. 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer