Transportation Emergency Rescue Committee. Tävlingsregler. Revinge 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Transportation Emergency Rescue Committee. Tävlingsregler. Revinge 2009"

Transkript

1 1 Transportation Emergency Rescue Committee Revinge 2009

2 2 1. Kriterier för deltagande 2. Lagen 3. Tävlingen ESTABLISHED 2008 SWEDEN 4. Utrustning 5. Code of conduct 6. Val av domare 7. Bedömning 8. Överklaganden

3 3 Mästerskapet i losstagning förvaltas av värdlandet på uppdrag eller under ledning av WRO (World Rescue Organisation). Dessa regler har företräde framför lokala regler men vissa lokala anpassningar kan göras. 1. Kriterier för deltagande 1.1 Deltagarna måste vara utbildade inom losstagning och anställda av räddningstjänst eller motsvarande. 1.2 Laget skall ha ett skriftligt tillstånd från sin organisations chef eller motsvarande som bekräftar punkten Det maximala antalet lag ska vara satt till 20 lag. Det minsta antalet lag ska vara 5 st. 1.4 Vid nationella tävlingar ska endast svenska lag tillåtas vara med men utländska lag får vara med utom tävlan. 1.5 Vid internationella tävlingar ska utländska lag tillåtas vara med. 1.6 Vilka lag som får vara med bygger på kriteriet först till kvarn.

4 4 2. Lagen 2.1 Ett lag ska bestå av sex (6) deltagare. En deltagare i laget ska benämnas lagledare. En deltagare i laget ska benämnas sjukvårdare. 4 andra lagmedlemmar. 2.2 Om en lagmedlem blir skadad under en insats och inte kan fortsätta, får laget ta in en reserv till nästa insats. 2.3 Om en lagmedlem blir skadad under en insats och inte kan fortsätta, ska domarna göra en bedömning om laget kan fortsätta insatsen utan sin lagmedlem. Särskilt hänsyn till säkerheten skall tas. 2.4 Laget ansvarar själva för att lagets medlemmar är försäkrade. 2.5 Lagen får använda radio. Om radio används ska lagledaren tillse att domarna kan följa radiotrafiken med en radio. 2.6 Vid internationella tävlingar ska laget ansvara för att språket är engelska eller att domarna får en tolk som kan översätta vad som sägs under insatserna så att en adekvat bedömning kan göras. 2.7 Laget ska bära de kläder de normalt använder vid en trafikolycka vid sin räddningstjänst eller motsvarande. Bärande av skyddsglasögon är obligatoriskt. Visir får användas om hjälmen/visiret är godkänt för losstagning. 2.8 All hemmagjord utrustning som kommer att belastas under insatsen ska uppvisa ett intyg med godkännande av behörig organisation. 2.9 Laget som deltar i tävlingen ansvarar för sin egen utrustning avseende transport, förvaring, försäkring och säkerhet. TERC Sweden kan inte hållas ansvarig för eventuella förluster på grund av stöld, skadegörelse eller brand av benämnd utrustning Lag som vill visa en utveckling metod, teknik eller utrustning bör informera huvuddomaren för en genomgång eller demonstration Lagets lagledare är skyldig att närvara vid informationsträffar som normalt äger rum på förmiddagen samma dag som tävlingarna börjar.

5 5 Informationsträffen kommer att innefatta bedömningskriterier, administration och körschema Laget ska registrera sig vid ankomst till tävlingarna.

6 6 3. Tävlingen 3.1 TERC Sweden ska erbjuda minst två olika moment i tävlingen. 3.2 Standard momentet: Detta moment kommer att genomföras med 6 personer med en tidsgräns på 20 min. En skadad i fordonet som är ej kritisk. Syftet med momentet är att visa sina standardrutiner avseende trafikolycka ej kritisk. 3.3 Rapid moment: Momentet kommer att genomföras med 6 personer med en tidsgräns på 10 min. En skadad i fordonet som är medvetslös, kritisk. Syftet med momentet är att visa sina standardrutiner avseende snabbuttag. 3.4 Alla moment kommer att genomföras med tillgång till den utrustningen enligt separat utrustningslista. 3.5 TERC Sweden har en bank av scenarios inför varje tävling, dessa är konfidentiella och dessa väljs slumpmässigt inför varje tävling. 3.6 Tävlingen kan innefatta fordon på 4 hjul, sida och tak. 3.7 Levande markörer kommer att användas. I vissa fall kan det också förekomma docka. Dockan kommer då att simulera dödsfall eller livsfarligt läge. 3.8 Priser kommer att delas ut till 1:a, 2:a och 3:e plats. Pris kommer också delas ut till bäste lagledare, bästa sjukvårdare och bästa losstagare. Andra priser kan läggas till efter behov. 3.9 Vinnaren i tävlingen kommer att vara det lag som har högsta antal poäng efter delmomenten Vinnarna i klassen bästa lagledare, bästa sjukvårdare och bästa losstagare kommer att avgöras med den person som fått högst antal poäng i momenten Vid samma antal poäng som slutresultat ska följande räknas in: Det lag som har flest poäng under kategorin ledning skall vinna. Om det fortfarande är lika skall punkten räknas Det lag som har flest poäng i kategorin sjukvård skall vinna. Om det fortfarande är lika skall punkten räknas in.

7 Det lag som har flest poäng under kategorin losstagning skall vinna. Om det fortfarande är lika skall punkten räknas in Om det är lika efter att punkterna räknats och det fortfarande är lika skall vinsten delas mellan de lag Fordon inblandade i momentet får ej flyttas Föremål som är inblandade i momentet får ej flyttas. T.ex. stock, stenar, betongfundament, betongsuggor.

8 8 4. Utrustning 4.1 Utrustningen som får användas i tävlingen presenteras på separat lista. 4.2 Hydraulverktyg tillåtna: Sax Spridare Kombiverktyg Cylinder/bändare 2 st Hydraulisk pump som kan arbeta med minst två verktyg samtidigt med tillräcklig slanglängd. Stabilisering:. Sjukvård: Övrigt: Tillräcklig stabiliseringsutrustning för hantering av fordon på 4 hjul, på sida och på tak inklusive trappor, kilar, klossar, stötor och spännband. Spineboard, nackkragar, syrgas mtbh. Tigersåg Uppsättning handverktyg 4.3 Lagens utrustning ska uppfylla kraven i punkt 2.4, 2.5, 2.6 och 2.7. Lagmedlemmarna får ha med sig fickverktyg samt enklare medicinsk utrustning. 4.4 All utrustning bör användas enligt tillverkarens instruktioner och anvisningar.

9 9 5. Code of conduct 5.1 Det åligger varje individ som tävlar i TERC Swedens tävlingar att tillämpa principerna om rättvisa och värdighet för andra människor. TERC Sweden kommer inte att tillåta olämpligt beteende eller diskriminering och kommer att agera snabbt för att förhindra det. 5.2 Alla domarna ska ge en rättvis och objektiv upplevelse för lagen. Ömsesidig professionell respekt förväntas av samtliga inblandade. 5.3 Fair play och sportsmannaanda förväntas av samtliga deltagare och deras lag under deras insatser och som åskådare. 5.4 Alla deltagare uppmanas att respektera den utrustning som de andra lagen har med sig samt den utrustning som tillhandahålls av tävlingen. 5.5 Deltagare som uppvisar påverkan av alkohol eller andra droger under insatserna kommer att bli utvisad och avstängd. 5.6 Domare som har någon anknytning till något av lagen får ej döma deras insats.

10 10 6. Val av domare 6.1 Domarna ska väljas från räddningstjänsterna, utbildningsinstanser för räddningstjänst/sjukvård samt ur ambulansverksamheten. 6.2 Domarna ska vara medlemmar i TERC Sweden. 6.3 Det behövs 3 domare / domarteam samt en huvuddomare. En losstagningsdomare, sjukvårdsdomare samt ledningsdomare per domarteam. Samma domarteam ska döma samma moment för alla lag. En rotation av domare strävas efter för att sprida kunskapen. 6.4 Huvuddomaren tillser att bedömningen håller en rättvis och jämn nivå. 6.5 TERC Sweden tillser att domarna har den klass och kunskap som behövs inför tävlingen. 6.6 Kriterier: En domare kan vara domare upp till ett år efter denna har slutat sin tjänst enligt punkten Domaren bör ha en erfarenhet av minst 5 år och vara väl förtrogen med losstagning trafikolycka. 6.8 Domarskugga är tillåtet i syfte att utveckla nya domare.

11 11 7. Bedömning 7.1 Tävlingsledningen och huvuddomaren är ansvariga för alla frågor i samband med bedömningen av lagen och eventuella överklaganden. Alla domare kommer att vara fullt informerade och övervakade för att säkerställa en rättvis bedömning. 7.2 TERC Sweden främjar bedömning av kunskaper och färdigheter enligt det som lärs ut på MSB:s utbildningsplatser. 7.3 Varje insats kommer att dömas av tre domare. Ledning, sjukvård samt losstagning. Dessa kommer att övervakas av huvuddomaren. 7.4 För att hålla en så rättvis bedömning som möjligt kommer ett domarteam endast att döma en typ av insats. 7.5 Alla domarna kommer att vara enhetligt klädda med lämplig personlig skyddsutrustning. TERC Sweden kommer att tillhandahålla overaller, hjälmar, skyddsglasögon samt domarväst. 7.6 Under insatsen ska domarna tillse att inte vara i vägen för lagen. Sjukvårddomaren har rätt att vara nära den drabbade under hela insatsen. 7.7 Domarna är ansvariga för säkerheten under den insats de dömer. Domarna kommer ej att starta någon insats förrän all säkerhet är uppfylld. Domarna har rätt att stanna en insats pga. brott mot säkerheten. 7.8 Domare som kan bryta en insats gör det pga. följande: Potentiell eller verklig fara för säkerheten avseende utrustning, teknik eller metod och/eller bristfällig eller saknad skyddsutrustning buret av laget, 7.9 Om kommandona Stilla eller Avbryt ges skall alla gruppmedlemmarna upphöra med sin verksamhet. Uppehållet kommer att vara tills säkerhetsproblemet är löst Domarteamsansvarig är Ledningsdomaren i varje domarteam När domarteamsansvarige bedömer att problemet är löst startar insatsen igen.

12 Domarteamsansvarige är ansvarig för lagets tid under insatsen. 8. Överklaganden 8.1 Alla överklaganden kommer att gås igenom av huvuddomaren samt tävlingsledningen och dess beslut är slutgiltigt. Huvuddomaren äger rätt att utreda och förhöra inblandade vid behov. 8.2 En överklagan ska vara i skriftligt format och inne till huvuddomaren senast en timme efter händelsen. 8.3 Alla påståenden om orättvis bedömning kommer att undersökas grundligt av tävlingsledningen och huvuddomaren. 8.4 Personer som gör ett sådant påstående ska göra detta skriftligt och överlämna detta till huvuddomaren. Varje person som försöker misskreditera ett lag eller en domare kommer att ifrågasättas. TERC Sweden arbetar för att bedömningen ska så rättvis och objektiv som möjligt och kommer att reagera kraftfullt mot skitsnack 8.5 TERC Sweden uppmuntrar till att lösa alla problem på ett öppet och moget sätt.

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE ARCTIC 4x4 EXPERIENCE Dream it. Plan it. Drive it. REGLER OCH VILLKOR FÖR ARCTIC 4x4 EXPERIENCE 2011 1.0 Rallyt ARCTIC 4x4 EXPERIENCE är en tävling i körförmåga, uthållighet och navigeringskunskap. Rallyt

Läs mer

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE ARCTIC 4x4 EXPERIENCE Dream it. Plan it. Drive it. 1.0 Rallyt REGLER OCH VILLKOR FÖR ARCTIC 4x4 EXPERIENCE Senast uppdaterad: 2011-07-06 ARCTIC 4x4 EXPERIENCE är en tävling i körförmåga, uthållighet och

Läs mer

Standardrutin Losstagning Revinge

Standardrutin Losstagning Revinge SRV-20.15 Handläggare, direkttelefon Göran Valentin, 046-23 36 14 E-post goran.valentin@srv.se Projektbeteckning Ert datum 2008-08-11 Losstagningsrutin Revinge Er referens 1 (7) Standardrutin Losstagning

Läs mer

PARAD. Lördag 3 augusti 2013. Instruktioner för FORDON och EKIPAGE Anmälningsblankett

PARAD. Lördag 3 augusti 2013. Instruktioner för FORDON och EKIPAGE Anmälningsblankett PARAD Lördag 3 augusti 2013 Instruktioner för FORDON och EKIPAGE Anmälningsblankett VÄLKOMNA ATT DELTA I ÅRETS STOCKHOLM PRIDE PARADE! Alla fordon måste vara anmälda före den 20 juli 2013. Inga oanmälda

Läs mer

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE

ARCTIC 4x4 EXPERIENCE ARCTIC 4x4 EXPERIENCE Dream it. Plan it. Drive it. REGLER OCH VILLKOR FÖR ARCTIC 4x4 EXPERIENCE 2011 1.0 Rallyt ARCTIC 4x4 EXPERIENCE är en tävling i körförmåga, uthållighet och navigeringskunskap. Rallyt

Läs mer

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Sida 1 av 7 Allmänt Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Färgelanda Cup präglas av Fair Play och spelas enligt grundprinciperna i "Fotbollens Spela Lek o Lär" och "Idrotten vill".

Läs mer

MODELLEN. Dokumentation Individ Struktur - Kunskap. Copyright Hockeyfabriken talangutveckling med ambition

MODELLEN. Dokumentation Individ Struktur - Kunskap. Copyright Hockeyfabriken talangutveckling med ambition DISK MODELLEN Dokumentation Individ Struktur - Kunskap 1 Hockeyfabriken - Talangutveckling med ambition INNEHÅLL DISK - Komponenterna Vad blir slutprodukten? Hur dokumenterar vi i ett enkelt verktyg? Hur

Läs mer

SPELREGLER FÖR MATTCURLING

SPELREGLER FÖR MATTCURLING SPELREGLER FÖR MATTCURLING Ref: 2013 12 Rglerna finns att hämta via www.mattcurling.org Inledning Svenska Mattcurlingförbundet har i samarbete med föreningar tagit fram dessa regler. Svenska Mattcurlingförbundet

Läs mer

Kompletterande instruktioner till junior handling-reglerna

Kompletterande instruktioner till junior handling-reglerna Kompletterande instruktioner till junior handling-reglerna Godkända av Kennelklubbens styrelse 7.4.2016 Träder i kraft 1.1.2017 Syftet med junior handling-tävlingar är att öka hundintresset bland ungdomar

Läs mer

Säkerhetsföreskrifter

Säkerhetsföreskrifter Halmstadverket Säkerhetsföreskrifter Halmstadverket 2 Hälso- och säkerhetsföreskrifter för entreprenörer anlitade av E.ON Värmekraft Sverige AB samt E.ON-anställda. Syftet med föreskrifterna är att verka

Läs mer

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket.

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket. Luleå City Basket Vi ställer upp för varandra info@luleacitybasket.se luleacitybasket.se Föreningspolicy @luleacitybasket på Instagram Luleå City Basket på Facebook #luleacitybasket överallt info@luleacitybasket.se

Läs mer

Tävlingsinstruktion Skoltävling/Regionstävling. Yrke: Plattsättare

Tävlingsinstruktion Skoltävling/Regionstävling. Yrke: Plattsättare Tävlingsinstruktion Skoltävling/Regionstävling Yrke: Plattsättare 1 Allmän information Tävlingen går ut på att plattsätta vägg på anvisad tävlingsyta, så överensstämmande och fackmannamässigt som möjligt,

Läs mer

REGLER FÖR PARTÄVLING WMS

REGLER FÖR PARTÄVLING WMS REGLER FÖR PARTÄVLING WMS Innehåll Anmälan/besiktning... 2 1. Offentliggörande av sektioner/bana... 2 2. Bestämmelser för sektioner/bana... 2 3. Service och bogsering... 2 4. Bestämmelser för depåer...

Läs mer

Kund: Kunden är organisationen, och dess företrädare, som betalar för coachingen eller på andra sätt ser till att coaching kan genomföras.

Kund: Kunden är organisationen, och dess företrädare, som betalar för coachingen eller på andra sätt ser till att coaching kan genomföras. Del 1 ICF:s definition av coaching Coaching: Coaching är ett partnerskap med klienter i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar dem att maximera sin personliga och professionella potential.

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

Trygghet och studiero i skolan information om nya bestämmelser

Trygghet och studiero i skolan information om nya bestämmelser Trygghet och studiero i skolan information om nya bestämmelser Reviderad 2007-08-15 Beställningsadress: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm Telefon: 08-690 95 76 Telefax: 08-690 95 50 E-postadress: skolverket@fritzes.se

Läs mer

Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020

Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020 1 () Utbildningsförvaltningen Anders Ljungstedts gymnasium Skolledningen 2019-06-17 Ordningsregler för Anders Ljungstedts gymnasium läsåret 2019/2020 Originalversion: Läsårsversion beslutad: Reviderat

Läs mer

ADDENDUM Q DIREKTDÖMD BANKAPPSEGLING

ADDENDUM Q DIREKTDÖMD BANKAPPSEGLING ADDENDUM Q DIREKTDÖMD BANKAPPSEGLING - översättning 2017-06-07 / Charlotte Greppe Enligt regel 86.2 och Regulation 28.1.3, har World Sailing godkänt att de här seglingsföreskrifterna används som en bilaga

Läs mer

WORLD ARCHERY Coach s manual

WORLD ARCHERY Coach s manual WORLD ARCHERY Coach s manual Intermediate level Modul 1 ETIK Modul 1: ETIK Innehåll 1. Inledning... 3 2. Coachens roll... 3 3. Värdighet... 4 4. Integritet i relationer... 4 5. Professionell kompetens...

Läs mer

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 150526 1. Allmänna bestämmelser Om inget annat sägs i detta reglemente gäller den senaste versionen av FIPO, samt det svenska tillägget till

Läs mer

Klubbtävlingsreglemente. Gäller från och med 1 september 2017

Klubbtävlingsreglemente. Gäller från och med 1 september 2017 Klubbtävlingsreglemente Gäller från och med 1 september 2017 GEMENSAMMA BESTÄMMELSER Lurbo Ridklubbs Klubbtävlingsreglemente uppförs i syfte att skapa en tävlingsmiljö där ryttare, hästar samt funktionärer

Läs mer

Uppförandekod för personal på Rala

Uppförandekod för personal på Rala Dokument: Version 1.0 Code of Conduct för personal på Rala Rala AB Styrelsen beslut December 2013 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3... 3 Våra affärsprinciper... 3 Respekt för mänskliga rättigheter...

Läs mer

16. VOLLEY Volley är tillåtet dock inte på serven.

16. VOLLEY Volley är tillåtet dock inte på serven. Spelregler 1. PLACERING AV SPELARNA Spelet spelas i par Spelarna står i områden som är belägna på varsin sida av nätet. Servaren sätter bollen i spel och mottagaren returnerar bollen. Mottagaren kan stå

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler

GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler GelleråsCupen Gokart - Tävlingsregler TÄVLINGSDATUM Grundserien omgång 1, söndag 12 maj. Grundserien omgång 2, söndag 9 juni. Grundserien omgång 3, söndag 25 augusti. Finaler, söndag 29 september. Pris

Läs mer

Stafettlöpning * Följande stafettlöpningar förekommer: Sträcka Klass m

Stafettlöpning * Följande stafettlöpningar förekommer: Sträcka Klass m 157 4.15 Stafettlöpning 4.15.1* Följande stafettlöpningar förekommer: Sträcka Klass m ----------------------------------------------------------------- 5 60 P13, F13 4 80 P15, F15 4 100 M, M22, P19, P17,

Läs mer

Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011

Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011 Regler för Robotfemkamp under Robot-SM 2011 Sammanfattning av tävlingsgrenen Robotfemkamp innebär att en helt autonom robot skall tävla i fem olika grenar med olika karakteristiska uppgifter. Dessa är

Läs mer

Undersökning av olyckor och räddningsinsatser

Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Område Skydd och Samhälle Händelse: Trafikolycka Rv 41 Skene Larmnummer: 1367 Datum: 2011-07-19 Diarienummer:

Läs mer

M1 RÅDETS DIREKTIV av den 16 december 1991 om obligatorisk användning av bilbälten och fasthållningsanordningar för barn i fordon (91/671/EEG)

M1 RÅDETS DIREKTIV av den 16 december 1991 om obligatorisk användning av bilbälten och fasthållningsanordningar för barn i fordon (91/671/EEG) 1991L0671 SV 20.03.2014 002.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B M1 RÅDETS DIREKTIV av den 16 december 1991 om obligatorisk

Läs mer

Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4. Viktiga punkter om våra riktlinjer 6. Våra principer 8. Våra värden 9

Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4. Viktiga punkter om våra riktlinjer 6. Våra principer 8. Våra värden 9 ETISKA RIKTLINJER ÍNDEX 03 Företagsetik, integritet och socialt ansvar 4 Viktiga punkter om våra riktlinjer 6 Våra principer 8 Våra värden 9 Integritet 10 - Respektera våra kunder och affärspartner - Åtgärder

Läs mer

Viktiga tider för paraddagen 1 augusti 2009

Viktiga tider för paraddagen 1 augusti 2009 Välkommen till Stockholm Pride PARAD I detta häfte följer instruktioner för FORDON och EKIPAGE inför Parad 2009. Läs igenom och se till att ni har förstått alla instruktioner och säkerhetsregler som följer.

Läs mer

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK)

Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Policy / styrdokument Skellefteå Ridklubb (SRK) Ändamålet med föreningen: Skellefteå Ridklubb (SRK) är en ideell förening. SRK erbjuder kommunens invånare en ridklubb för alla. SRK tillhandahåller idrottsoch

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Svenska Hundklubbens lydnadsregler

Svenska Hundklubbens lydnadsregler Svenska Hundklubbens lydnadsregler Lydnadsklass I-III samt Veteran Svenska Hundklubbens anvisnings- och bedömningsschema gällande lydnadsklass på tävlingar och prov. Där annat ej anges åligger det föraren

Läs mer

Ny lag och förordning om brandfarliga och explosiva varor

Ny lag och förordning om brandfarliga och explosiva varor Ny lag och förordning om brandfarliga och explosiva varor. lars.synnerholm@msb.se 010-240 43 48 1 2 Lagen (2010:1011) och förordningen (2010:1075) om brandfarliga och explosiva varor Trädde i kraft den

Läs mer

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER

AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER AFFÄRSETISKA BESTÄMMELSER Innehållsförteckning 1. MÅL... 3 2. HÄLSA OCH SÄKERHET... 3 3. RELATIONEN TILL MEDARBETAREN... 3 4. AFFÄRSMETODER... 4 5. RESPEKT FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER... 4 6. SOCIALT ANSVAR...

Läs mer

LARMNUMMER 0650-288 88. Säkerhets och besöksrutiner VID IGGESUNDS BRUK

LARMNUMMER 0650-288 88. Säkerhets och besöksrutiner VID IGGESUNDS BRUK LARMNUMMER 0650-288 88 Säkerhets och besöksrutiner VID IGGESUNDS BRUK Viktig information för alla besökare! I den här broschyren har vi samlat den viktigaste skyddsinformationen för Iggesunds Bruk. Syftet

Läs mer

Utgivare Datum Ersätter X intranät/utbildning _ intranät/forskn. o fo.utb Patrik Cannmo / EcGu 2014-10-30 2014-08-13 _ intranät/anställd

Utgivare Datum Ersätter X intranät/utbildning _ intranät/forskn. o fo.utb Patrik Cannmo / EcGu 2014-10-30 2014-08-13 _ intranät/anställd HÖGSKOLAN i JÖNKÖPING INSTRUKTION I-JTH-10-025I _ webb/student 1 (6) Examination 1. Regelbakgrund HJ-gemensamma regler Denna instruktion gäller för Tekniska Högskolans olika former av examination och bygger

Läs mer

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 130429 1. Allmänna bestämmelser Om inget annat sägs i detta reglemente gäller den senaste versionen av FIPO, samt det svenska tillägget till

Läs mer

Mål- och policydokument

Mål- och policydokument Gullänget-Kroksta IBS Mål- och policydokument 1 Övergripande mål sidan 3 Övergripande policy sidan 4 Spelare sidan 5 Ledare sidan 6 Föräldrar sidan 7 2 Övergripande mål Vår förening skall verka för ett

Läs mer

Här följer fullständiga tävlingsregler för Lundaspelen Summer:

Här följer fullständiga tävlingsregler för Lundaspelen Summer: Här följer fullständiga tävlingsregler för Lundaspelen Summer: 1. Arrangör Lundaspelen Summer arrangeras av LUGI HF. 2. Spelregler Lundaspelen Summer spelas efter IHF's regler i tillämpliga delar och SHF's

Läs mer

2009-05-26 Version 1 1(5)

2009-05-26 Version 1 1(5) 1(5) Boende Sörsjöns Friluftsanläggning, 011-61250, Vandrarhem och Camping Lillsjöstugan, kontakta Tore Bränneby, 011-66644. Sörsjöns eller Norrköping Vandrarhem, läs mer på STF:s hemsida Tävlingscentrum

Läs mer

SPELREGLER FÖR MATTCURLING

SPELREGLER FÖR MATTCURLING SPELREGLER FÖR MATTCURLING Verkställande regelverk 2015-08 senaste version finns alltid att hämta på www.mattcurling.org Inledning Svenska Mattcurlingförbundet har i samarbete med föreningar tagit fram

Läs mer

Bilaga 1. FÖRFARANDEN FÖR BEDÖMNING AV ÖVERENSSTÄMMELSE MODUL B: EU-TYPKONTROLL

Bilaga 1. FÖRFARANDEN FÖR BEDÖMNING AV ÖVERENSSTÄMMELSE MODUL B: EU-TYPKONTROLL Bilaga 1. FÖRFARANDEN FÖR BEDÖMNING AV ÖVERENSSTÄMMELSE MODUL B: EU-TYPKONTROLL 1. EU-typkontroll är den del av ett förfarande för bedömning av överensstämmelse genom vilken ett anmält organ undersöker

Läs mer

Mål för barn- och ungdomslag

Mål för barn- och ungdomslag LEDARPÄRM 2014 Mål för barn- och ungdomslag Kågedalens AIF:s barn- och ungdomsfotboll ska genom välorganiserad verksamhet bereda plats till alla barn och ungdomar som vill spela fotboll. Dessutom stimulera

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

Tävlingsreglemente IK Zeniths gräscup 2017

Tävlingsreglemente IK Zeniths gräscup 2017 Tävlingsreglemente IK Zeniths gräscup 2017 Arrangemang IK Zeniths gräscup arrangeras av IK Zenith. Cupen är sanktionerad av Göteborgs fotbollförbund. Klasser 5-manna: F08, F09, F10, P08, P09, P10 7-manna:

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team 3. Träningsgruppen ett team I din idrott tävlar ni oftast individuellt men tränar ofta i grupp. I träningsgruppen kan ni stödja och peppa varandra i med och motgång. Att man trivs och har kul i samband

Läs mer

SM 2015. Observera att ålderskategori fastställs efter exakt ålder på tävlingsdagen.

SM 2015. Observera att ålderskategori fastställs efter exakt ålder på tävlingsdagen. Svenska Taekwondoförbundets ITF sektion tillsammans med Ljungby TKD ITF inbjuder alla föreningar som tränar ITF style Taekwon-Do och är anslutna till Svenska Taekwondoförbundet till Svenska Mästerskapen

Läs mer

Tävlingsreglemente. 1. Spelregler. 2. Tävlingsform. 3. Klassindelning. 4. Matchtid

Tävlingsreglemente. 1. Spelregler. 2. Tävlingsform. 3. Klassindelning. 4. Matchtid Tävlingsreglemente 1. Spelregler Nordic Invitational Cup spelas efter FIFA:s regler i tillämpliga delar och SvFF:s tävlingsbestämmelser. Vid tolkningsfrågor rörande FIFA:s regler gäller den engelska texten.

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

Olycks och. Trafikolycka med dödlig utgång. Nybro Räddningstjänst Bengt Sigmer Insatsledare

Olycks och. Trafikolycka med dödlig utgång. Nybro Räddningstjänst Bengt Sigmer Insatsledare Olycks och händelserapport över Trafikolycka med dödlig utgång Nybro Räddningstjänst 2015-05-19 Bengt Sigmer Insatsledare Innehållsförteckning Inledning.3 Syfte och mål...3 Underlag för rapporten. 3 Förklaringar

Läs mer

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. Skåneserien och Foursome handicap

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. Skåneserien och Foursome handicap Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer Skåneserien och Foursome handicap INNEHÅLL 1. Generellt 2. Representation 2.1 Kontaktperson 2.2 Ålderskategorier, ålder och handicap 2.3 Lagen 2.4

Läs mer

Edekyl & Värme Multisport 2018

Edekyl & Värme Multisport 2018 START PM Varmt välkommen till Edekyl & Värmes Multisport 18 maj 2018. Vi rekommenderar att du läser igenom hela detta PM och välkomnar synpunkter både före och efter årets tävling som vi kan ta med oss

Läs mer

Alkolås efter rattfylleri

Alkolås efter rattfylleri Alkolås efter rattfylleri 2 Att bli fråntagen körkortet är svårt för de flesta. Om man dessutom behöver det i arbetet kan situationen bli extra besvärlig. Det finns dock en möjlighet att få fortsätta köra,

Läs mer

Seglingsförskrifter Lag SM i Optimistjolle 2013.

Seglingsförskrifter Lag SM i Optimistjolle 2013. Seglingsförskrifter Lag SM i Optimistjolle 2013. Plats: Saltsjöbaden Klass: Optimist öppen Datum: 13-15 september Arrangör: Kungliga Svenska Segel Sällskapet (KSSS) 1. Regler 1.1 Kappseglingarna genomförs

Läs mer

Robust fiber. Kravspecifikation. Robust fiber företagscertifikat anläggning. Ver. 1.1

Robust fiber. Kravspecifikation. Robust fiber företagscertifikat anläggning. Ver. 1.1 Robust fiber Kravspecifikation Robust fiber företagscertifikat anläggning Ver. 1.1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 Målgrupp... 3 1.3 Giltighetstid... 3 1.4 Utfärdande... 3 1.5

Läs mer

Verksamhetspolicy och riktlinjer

Verksamhetspolicy och riktlinjer Verksamhetspolicy och riktlinjer Revisionshistorik Version Datum Ändrad av Kommentar 1 2015-01-18 Upprättad Godkänd av styrelsen 2 2015-09-28 Styrelsen Ändring av kapitel Ekonomi-Lagkassor och försäljning

Läs mer

Arbeta säkert i Energihamnen i Göteborg

Arbeta säkert i Energihamnen i Göteborg Arbeta säkert i Energihamnen i Göteborg ALLMÄNNA ORDNINGSREGLER PERSONLIG SKYDDSUTRUSTNING PASSERTILLSTÅND Alla som ska in till Energihamnen måste ha tillstånd, som ska visas för vakten i porten. BRANDFARLIG

Läs mer

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 4. Skapa lag och anmäla till tävling Tävlande i såväl synkro, par som

Läs mer

Handläggningsordning för skriftlig salstentamen och tentamen on line vid Högskolan Dalarna

Handläggningsordning för skriftlig salstentamen och tentamen on line vid Högskolan Dalarna Handläggningsordning för skriftlig salstentamen och tentamen on line vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2014-06-16 Reviderad: - Dnr: DUC 2014/1040/10 Ersätter: Handläggningsordning för skriftlig salstentamen,

Läs mer

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för. Damer D22, D50, D60, D70 och Foursome open

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för. Damer D22, D50, D60, D70 och Foursome open Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer D22, D50, D60, D70 och Foursome open INNEHÅLL 1. Generellt 2. Representation 2.1 Kontaktperson 2.2 Ålderskategorier, ålder och handicap 2.3 Lagen

Läs mer

Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10

Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10 Bilaga 1: Personuppgiftsbiträdesavtal 1/10 2/10 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Lagval och definitioner... 3 3 Behandling av personuppgifter... 3 4 Underbiträden... 4 5 Begränsningar i

Läs mer

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!! INBJUDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! INBJUDAN Välkomna Vi hälsar er förening välkommen till Svea Cup 2014. Svea Cup är en tävling för YNGRE MINIORER, MINIORER, KADETTER, YNGRE JUNIORER, JUNIORER & SENIORER. Den 8:e upplagan av Svea Cup kommer

Läs mer

Handlingsplan mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling Handlingsplan mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling Frölunda HC Syfte med handlingsplan Syftet är att vi i vår förening skall kunna agera med hjälp av denna handlingsplan. Det ska finnas

Läs mer

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Dessa etiska regler ska delges våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Etisk kod Inledning Inom ONE Nordic koncernen (nedan ONE Nordic ) har vi höga krav på etik och moral. Denna etiska kod befäster ONE Nordics värderingar genom etiska riktlinjer för det dagliga arbetet inom

Läs mer

Så spelar vi 11-mannafotboll Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år.

Så spelar vi 11-mannafotboll Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Så spelar vi 11-mannafotboll 2017 Inom JHFF spelas det 11-manna fotboll från 14 år. Allmänt Tävlingen arrangeras av Jämtland-Härjedalens Fotbollförbund (JHFF) i samarbete med Kompisligan. Ansvariga för

Läs mer

Preliminärt PM Icebug 24

Preliminärt PM Icebug 24 Preliminärt PM Icebug 24 Program Torsdag 15-21 Incheckning och utlämning av kartor på Hemavans Fjällcenter. Torsdag 18-21 Inritning av kontroller utifrån mallkartor på Hemavans Fjällcenter. Fredag 9-11

Läs mer

ENERGIKICKEN MAJ

ENERGIKICKEN MAJ ENERGIKICKEN 2018 7-9 MAJ HUVUDSYFTET MED ENERGIKICKEN ÄR ATT SKAPA STÖRRE KAMRATSKAP OCH GEMENSKAP. DET GÄLLER SÅVÄL MELLAN ALLA INOM KLASSEN SOM MELLAN KLASSERNA OCH MELLAN SKOLORNA SAMT ATT ENERGIKICKEN

Läs mer

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN

NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Inledning NOSSEBRO IF BLÅ TRÅDEN Blå Tråden skall vara ett dokument som anger riktlinjerna för verksamheten inom NIF för allt från nybörjare till senior. Alla verksamma ledare inom NIF skall vara väl insatta

Läs mer

Stora Enso-koden. storaenso.com/storaensocode

Stora Enso-koden. storaenso.com/storaensocode Stora Enso-koden storaenso.com/storaensocode 2 Vi väljer en förnybar framtid Träd, vårt huvudsakliga råmaterial, växer tillbaka de är förnybara. I en tid då återvinningsbarheten inte längre räcker är förnybarhet

Läs mer

Relationer i centrum för ett lyckat lärande. Helena Colliander

Relationer i centrum för ett lyckat lärande. Helena Colliander Relationer i centrum för ett lyckat lärande Helena Colliander Sudan Sudan Ett konfliktfyllt land Inbördeskrig i över 20 år landet delas (juli 2011) Många stamkonflikter i gränstrakterna mellan Sudan och

Läs mer

Arbetsrelaterade tester vid rekrytering av Brandman heltid.

Arbetsrelaterade tester vid rekrytering av Brandman heltid. Arbetsrelaterade tester vid rekrytering av Brandman heltid. Sida 1 av 17 Arbetsrelaterade tester vi rekrytering av brandman heltid Detta dokument är framtaget i syfte att kvalitetssäkra de anställningstester

Läs mer

Arbeta säkert i Energihamnen

Arbeta säkert i Energihamnen LARMVÄGAR BRAND 1. Rädda människoliv. 2. Larma Räddningstjänsten via 112. 3. Informera Skarviksporten på 031-368 75 05 att du larmat Räddningstjänsten. 4. Påbörja släckningsarbetet. RÄDDA LARMA SLÄCK Arbeta

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (6) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2018-19 (Beslutade av Svenska Fäktförbundets styrelses landslagskommitté den 20 juni 2018) Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel

Läs mer

Riktlinjer för hantering av kränkande särbehandling

Riktlinjer för hantering av kränkande särbehandling r för hantering av kränkande särbehandling r för hantering av 1 av 8 INNEHÅLL INLEDNING... 3 DEFINITIONER... 3 1. Kränkande särbehandling... 3 2. Mobbning... 3 3. Allvarlig mobbning... 4 Diskriminering,

Läs mer

Program. Innehållsförteckning. Inledning. 2009-03-24 sid 1(7) Version 0.0. Nyköpings Frisksportklubb Program och Policy för verksamheten.

Program. Innehållsförteckning. Inledning. 2009-03-24 sid 1(7) Version 0.0. Nyköpings Frisksportklubb Program och Policy för verksamheten. 2009-03-24 sid 1(7) Innehållsförteckning Program... 1 Inledning... 1 Frisksportrörelsens idé...2 Klubbens program...2 Rörelse och motion... 2...2...3 Alkohol tobak droger doping... 3...3...3...4 Etik och

Läs mer

Stadgar för föreningen ECPAT Sverige

Stadgar för föreningen ECPAT Sverige Stadgar för föreningen ECPAT Sverige Reviderade 2016-04-26 1. Namn Föreningens namn är ECPAT Sverige. 2. Ändamål ECPAT Sverige, som är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation, har som ändamål

Läs mer

Säkerhet och sjukvårds plan. För GULDTIPSET CUP

Säkerhet och sjukvårds plan. För GULDTIPSET CUP Säkerhet och sjukvårds plan För GULDTIPSET CUP INTERNATIONAL FOOTBALL CUP BOOVALLEN SWEDEN 2010 Arrangerad av Boo FF P14 2 4 Juli 2010 1. innehåll 1. Innehåll 2. Syfte med planen, dess innehåll och distribution

Läs mer

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM

Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Reglemente gällande uttagning till Lag-SM samt Lag-SM Version 150506 1. Allmänna bestämmelser Om inget annat sägs i detta reglemente gäller den senaste versionen av FIPO, samt det svenska tillägget till

Läs mer

EFTER OLYCKAN. Information för dig som råkat ut för en olycka

EFTER OLYCKAN. Information för dig som råkat ut för en olycka EFTER OLYCKAN Information för dig som råkat ut för en olycka DU HAR TRÄFFAT: JAG HAR TELEFONNUMMER: 018-727 30 70 Att drabbas av en olycka När du har varit med om en olycka kan det vara svårt att veta

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (7) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2019-20 Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel och värja för seniorer, juniorer och kadetter är ett system som rullas över säsongerna.

Läs mer

1 (5) DOMAR- REGLEMENTE FÖR WHIPPET RACE VERSION 01

1 (5) DOMAR- REGLEMENTE FÖR WHIPPET RACE VERSION 01 1 (5) DOMAR- REGLEMENTE FÖR WHIPPET RACE 2 (5) Innehållsförteckning 1 Domarreglemente... 3 1.1 Blivande domaraspiranter... 3 1.2 Domarkontroller före tävling... 3 1.3 Vad är nollning?... 3 1.4 Vad är R.A.F.?...

Läs mer

HANDLÄGGNINGS- ORDNING FÖR PEDAGOGISK MERITERING VID UMEÅ UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGS- ORDNING FÖR PEDAGOGISK MERITERING VID UMEÅ UNIVERSITET HANDLÄGGNINGS- ORDNING FÖR PEDAGOGISK MERITERING VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Datum: Dnr: FS 1.1-14444-19 Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Personal, lika villkor och arbetsmiljö

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen

Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen 2017-02-09 Innehåll Kap. 1. Svenska Cupen... 3 1. Förutsättningar (150913)... 3 2. Anmälan (150913)... 3 3. Uteblivande (150913)... 3 4. Byte mellan klass, lag eller

Läs mer

Olycksundersökning Nivå 2b Trafikolycka, Pålstorpsvägen Maj 2010

Olycksundersökning Nivå 2b Trafikolycka, Pålstorpsvägen Maj 2010 HELSINGBORG Olycksundersökning Nivå 2b Trafikolycka, Pålstorpsvägen Maj 2010 Anledning till utredningen: Trafikolycka i Helsingborg på Pålstorpsgatan, 2010-05-01. Uppdrag: Utvärdera genomförd insats på

Läs mer

Bruksanvisning smutsfilter VM 6323 Typ CL-603FS. Ett bra val! Smutsfilter i segjärn och i flänsat utförande för vätskor, ånga och gaser.

Bruksanvisning smutsfilter VM 6323 Typ CL-603FS. Ett bra val! Smutsfilter i segjärn och i flänsat utförande för vätskor, ånga och gaser. Bruksanvisning smutsfilter VM 6323 Typ CL-603FS Smutsfilter i segjärn och i flänsat utförande för vätskor, ånga och gaser. Ett bra val! Innehållsförteckning Introduktion...3 Allmänna kommentarer...3 Försiktighetsåtgärder

Läs mer

Varför är vår uppförandekod viktig?

Varför är vår uppförandekod viktig? Vår uppförandekod Varför är vår uppförandekod viktig? Det finansiella systemet är beroende av att allmänheten har förtroende för oss som bank. Få saker påverkar kunden mer än det intryck du lämnar. Uppförandekoden

Läs mer

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version

Tävlingsbestämmelser. Svenska Cupen. Version Tävlingsbestämmelser Svenska Cupen Version 2018-11-11 Innehåll 1. Svenska Cupen... 3 1.1. Förutsättningar... 3 1.2. Anmälan... 3 1.3. Uteblivande lag... 3 1.4. Byte mellan klass, lag eller förening...

Läs mer

Anslutet till RF. Distrikten är huvudansvariga i samverkan med Sv. Dragkampförbundet.

Anslutet till RF. Distrikten är huvudansvariga i samverkan med Sv. Dragkampförbundet. Dnr 5065 AA Bilaga till tävlingsinbjudan Sid 1 (4 Grundvillkor för 2005 års ELITSERIE och SVENSKA CUPEN. (SM status) Arrangör har ett åtagande att genomföra sin tävling efter de anvisningar som finns i

Läs mer

Anvisningar för mast och stolparbete vid Institutionen för Teknikvetenskaper, Uppsala Universitet

Anvisningar för mast och stolparbete vid Institutionen för Teknikvetenskaper, Uppsala Universitet BESLUT 2010-07-01 1(3) Dnr Teknik1:7 2010/29 Institutionen för teknikvetenskaper Box 534 751 21 Uppsala Ångströmlaboratoriet 018-471 00 00 vx www.teknik.uu.se Anvisningar för mast och stolparbete vid Institutionen

Läs mer

Framtagen som exempel på mall från Svenska försäkringsförmedlares förening - SFM. Kontinuitetsplan. <Namn på företag/org> Version <1.

Framtagen som exempel på mall från Svenska försäkringsförmedlares förening - SFM. Kontinuitetsplan. <Namn på företag/org> Version <1. Framtagen som exempel på mall från Svenska försäkringsförmedlares förening - SFM Kontinuitetsplan Version 1 Förord Kontinuitetsplanering är en metod företag och

Läs mer

Att anmäla till socialtjänsten Information om att anmäla enligt 14 kap 1 SoL

Att anmäla till socialtjänsten Information om att anmäla enligt 14 kap 1 SoL Att anmäla till socialtjänsten Information om att anmäla enligt 14 kap 1 SoL 2018-07-06 Innehållsförteckning Om att anmäla till socialtjänsten... 3 Anmälningsskyldigheten enligt socialtjänstlagen... 3

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Policy vid antagning

Policy vid antagning Policy vid antagning Detta dokument beskriver våra antagningsprinciper vid nyantagning samt vid antagning av deltagare går vidare till en högre nivå på Allmän kurs. Del 1 - Nyantagning Allmän kurs består

Läs mer

Säkerhet och sjukvårds plan. Boo FF s Boys Invitational Cup Boovallen 31 mars-2 april Arrangerad av P05:01 Boo FF

Säkerhet och sjukvårds plan. Boo FF s Boys Invitational Cup Boovallen 31 mars-2 april Arrangerad av P05:01 Boo FF Säkerhet och sjukvårds plan Boo FF s Boys Invitational Cup Boovallen 31 mars-2 april 2017 Arrangerad av P05:01 Boo FF Syfte med planen och dess innehåll Planen skall bereda cupledning och spelande lag

Läs mer

MOD Tippan provar på en ny hobby, även om hon är jättenervös i början.

MOD Tippan provar på en ny hobby, även om hon är jättenervös i början. Karaktärsstyrkor MOD Tippan provar på en ny hobby, även om hon är jättenervös i början. Vågar göra saker, även om det är nervöst. Vågar visa sina känslor och berätta hur det känns. Vågar försvara andra

Läs mer

Inbjudan samt lokala bestämmelser till AVA SM 2015 i Motala

Inbjudan samt lokala bestämmelser till AVA SM 2015 i Motala Inbjudan samt lokala bestämmelser till AVA SM 2015 i Motala Motala Flygklubb inbjuder härmed till Svenskt Mästerskap i avancerad flygning med segelflygplan i klasserna Sportsman, Intermediate och Advanced.

Läs mer

NCC:s ordnings- och skyddsregler

NCC:s ordnings- och skyddsregler Ordnings- och skyddsregler NCC:s ordnings- och skyddsregler Ordnings- och skyddsreglerna gäller för produktionsarbetsplatser inom NCC Building och Infrastructure i Sverige och kan kompletteras med arbetsplatsspecifika

Läs mer