VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP!"

Transkript

1 VÄLKOMMEN TILL OSBY SIMSÄLLSKAP! ELIT TÄVLINGSGRUPPER CRAWL/MEDLEY SIMSKOLA

2 Lycka är att simma Dagens Idrott ställer stora krav på föreningarna. Många föreningar lockas att stressa talanger i träning och tävling till snabba resultat i unga år och utan tanke på att vägen är lång och mödosam. Vi i Osby Simsällskap vill emellertid med en trappformad utbildning först uppnå god vattenvana och därefter inleda teknikträning i de fyra simsätten. Vårt måtto är: SIMNING ÅT ALLA EFTER VAR OCH ENS BEHOV. De ungdomar som har intresse och vilja, att bli elitsimmare hjälper vi fram. Vår filosofi är att man skall börja tidigt, men inte ha för bråttom. Elit Tävlingsgrupper Crawl/Medley Simskola

3 BABYSIM EN VATTENLEK Intresset för babysim sprider sig som ringar på vattnet runt om i Sverige. Allt fler hör talas om möjligheterna att ge barnen extra stimulans från mycket späd ålder, genom att låta dem leka i vattnet och därmed umgås på lika villkor med föräldrarna. Det är dock viktigt att ha klart för sig att babysim inte är en simskola för små barn utan mer ett sätt att umgås med barnen och ge dem stimulans. Vi har i dagsläget tyvärr ingen tillgång till barnbassäng eller ledare för Babysim så denna verksamhet ligger nere.

4 SIMSKOLA SIMNINGENS FÖRSKOLA Här får du lära dig VATTENVANA Grunden till simkunnighet... FLYTA, HOPPA, DYKA Simma BRÖSToch RYGGSIM Metodiken vi använder oss av är: ATT LEKA ÄR ATT LÄRA Vi tar tillvara på barnens fantasi och uppfinningsrikedom i våra lektioner och försöker anpassa lektionernas innehåll till vars och ens nivå. Kan man DOPPA HOPPA DYKA FLYTA, då har man riktig vattenvana och då har barnen skaffat sig de bästa förutsättningarna att lära sig simma. Att kunna simma innebär inte bara att man kan ta sig fram 25 meter i vattnet. Nej, det gäller också att kunna hoppa ner i vattnet och doppa huvudet utan att bli rädd. VARJE BARN HAR SIN EGEN UTVECKLINGSTAKT Vi arbetar därför i små grupper om ca 10 barn. Lämplig ålder är 4 7 år. Det finns inga krav på förkunskaper. Intagning sker i huvudsak i september och januari. Simskolans elever tränar vanligtvis 45 minuter varje söndagsförmiddag. Frågor Kontakta Kansliet

5 CRAWL OCH MEDLEY - SIMNINGENS GRUNDSKOLA Detta trappsteg är en mycket viktig del i utbildningen av en simmare. Här lär man sig grunden i de fyra simsätten RYGGSIM, FRISIM, BRÖSTSIM OCH FJÄRILSIM. Man får också delta i tävlingar och vara med på något av våra läger. Den kanske allra viktigaste länken är att man under den här tiden också lär sig att: TA HÄNSYN TILL VARANDRA OCH HJÄLPAS ÅT. Detta skapar en fin anda i gruppen och en god förutsättning för att man ska trivas med simningen. Denna grundutbildning tar ca: ett och ett halvt år. Lämplig ålder är 6 9 år. Kravet på förkunskap är att man kan simma 25 meter. Intagningen sker i huvudsak i september och mars. Grupperna tränar vanligtvis 2 3 gånger i veckan. Träningspassen är minuter.

6 TRÄNINGS- OCH TÄVLINGSGRUPPER SIMNINGENS GYMNASIUM I tävlingsgrupperna övergår inlärningen successivt mot en finslipning av simsätten och tekniken. Ifrån att ha simmat 5-meters intervaller och på tvären i bassängen övergår träningen till att innehålla 25-meterssträckor och serier från 25 till 1500 meter. Inlärning av voltvändningar och snabba starter. I Osby Simsällskap har vi tagit fasta på att: KVALITET GÅR FÖRE KVANTITET Simmarna kommer nu ut på större tävlingar och större läger, samtidigt som träningstiderna ökar. Grupperna tränar vanligtvis 2 5 gånger per vecka i träningspass om 1 2 timmar.

7 ELIT SIMNINGENS HÖGSKOLA Eftersom simning inte minst i Skåne är en idrottsgren med hård konkurrens och därmed också krävande träning, bedrivs elitträningen under vissa perioder två gånger per dag. Det är viktigt att betona att vi också i elitgruppen hela tiden försöker att förbättra och finslipa simmarnas teknik. Fler tränare har idag insett att det är de små detaljerna som gör et i jakten på tiondelar och lägger därför ner betydligt mer tid på teknikdetaljer än förr. Moroten för den tuffare träningen som vi bedriver är bl.a. träningsläger, ibland förlagda utomlands, samt deltagande i större tävlingssammanhang i och utanför Sverige. Grupperna tränar 4 8 gånger per vecka i träningspass om min.

8 TÄVLINGSVERKSAMHET & LÄGER Simmare i Osby Simsällskap deltar i olika tävlingar och läger. Här är några exempel. MORGONDAGARNAS Tillsammans med Ljungby SS, Markaryd SS och Lönsboda SS anordnar vi en tävling som vänder sig till simmare i grundskolan. De olika föreningarna arrangerar varsin tävling per år, fem tävlingar erbjuds alltså simmaren. Vid varje tävling får simmaren en plakett med arrangerande förenings klubbmörke. På Morgondagarnas tävlar man inte mot varandra utan med. Det är tiden som gäller, inte placeringen. Då en viss tid uppmätts utdelas medalj och därefter övergår man till en längre sträcka att simma nästa gång det är dags att tävla. MINI-MAX När man klarat 25 och 50 meter på Morgondagarnas utsatta tid övergår man till MINI- MAX. Även här gäller tider som ger brons-silver-guld. När man klarat guld anses man vara färdigutbildad simmare. MINI-MAX innehåller även en klubbtävling där bästa klubb får ta hand om en pokal som ständigt är vandrande.

9 KONSUM-POKALEN är en knattetävling för de yngsta simmarna med fantastiska pokaler som pris till de främsta simmarna i varje åldersgrupp. Tävlingen sponsras av Konsum i Osby. SERIESIM Liksom i andra lagsporter har simningen också klubblag. I Skåne finns Div 1 Div 5. Seriesim är den mest spännande av alla simtävlingar. Man får genom sin placering poäng. De lag som efter fyra omgångar har minst respektive flest poäng får kvala. SIMIADEN Skånska knattemästerskapen för flickor 9 12år och pojkar 10 13år. Skåne är sedan många år Sveriges bästa distrikt i dessa åldrar. Tävlingen går på två dagar. Först distriktsfinal på tre olika platser i Skåne. Sedan regions-final där de 16 bästa från hela Skåne möts. SUMSIM Skånska ungdomsmästerskapen som också är en uttagningstävling till riksfinalerna. Flickor och pojkar år. De mest framgångsrika simmarna på riksfinalerna blir uttagna till ungdomslandslaget. CUPER En gammal tradition i Osby är ALGA-CUP (fd BRIO-CUP) som varje år samlar ett bra startfält. En rolig tävling med fina priser sponsrade från Alga.

10 DANISCH INTERNATIONAL SWIM-CUP En tävling som går på tre dagar (alltid Kristi Himmelsfärds Helgen). Det är världens största tävling i förhållande till antal deltagare. Försök på förmiddagarna som går i tre olika simhallar i Danska Esbjerg, och final på kvällarna som hålls i en mäktig simhall. En tävling för alla åldrar som tävlingsgrupperna har möjlighet att följa med på. JSM Simmare som är 20 år eller yngre som kvalat in genom att uppnå tider fastställda av Svenska simförbundet. Här har OSS representerats av många simmare som deltagit med stor framgång. SM Osby SS har under åren haft några simmare som kommit ända fram. Då klubben firade 20 år 1990 hade 5 OSS-simmare deltagit i SM.

11 OSS VI GÖR DET TILLSAMMANS! Simning ät inte bara träning och tävling. Det är också ett sätt att umgås. Osby Simsällskap har ca 100 ungdomar i föreningen. Verksamheten kräver stora ekonomiska och personella resurser. Dessa måste till största delen skapas på ideell basis. Här kan du hjälpa oss och hjälpa ditt barn och andra ungdomar till en meningsfull framtid. Vi kan erbjuda dig del i den fina gemenskap som finns i OSS och en möjlighet att dela ditt barns intresse för simning. Detta är en förmån som vi tycker att du ska ta tillvara. EN förälder som missar chansen till en nära och kamratlig kontakt med sina barn är EN för mycket. Vi behöver funktionärer vid tävlingar, hjälp att utforma vår medlemstidning, hjälp att baka till cafeterian, lägerföräldrar, reklamutdelare och mycket annat. Det finns en lämplig uppgift för dig också. DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE Kontakta Lars Nordh som är chefstränare i Osby Simsällskap, på telefon för vidare information.

12 INSTRUKTÖRER VÄLUTBILDADE PROFFS Inom Osby Simsällskap tycker vi att det är viktigt med bra instruktörer. De är därför noga utvalda och har fått en bra utbildning genom föreningen. Alla har varit aktiva simmare och kan därför sin sport inifrån. Lars Nordh Heltidsanställd chefstränare i OSS sedan hösten Började simma när OSS startade Simtränare i Helsingborg Har genomgått Svenska Simförbundets samtliga stegutbildningar och är förbundsföreläsare. Bostadstelefon: Johanna Edvinsson Arbetar som högstadielärare i Hässleholm. Har genomgått Svenska Simförbundets samtliga utbildningar och är även hon förbundsföreläsare. Tränare i 12år. Bostadstelefon:

13 OSBY BYN DÄR ÅN MYNNAR UT I SJÖN Osby är byn vid sjön och har många förrädiska fällor. Vi i Osby SS vill att alla Osbyungdomar ska få en äkta simkunnighet och ett intresse för det våta elementet. Till vårt förfogande har vi kunskap, bra instruktörer och en vilja att uppnå vårt mål: SIMKUNSKAP ÅT ALLA! VILL DU BLI MEDLEM ELLER VETA MER OM OSBY SIMSÄLLSKAP Ring eller gör ett besök vid vårt kansli. Här träffar du vår chefstränare Lars Nordh och vår kanslist Ann Wremerth. Medlemsavgiften 2009 är endast 100,- per år. Utöver medlemsavgiften får du betala terminsavgift. Denna varierar beroende på vilken grupp du deltar i. Kontaktinformation Tfn: Adress: Skeingevägen 19 (Simhallens 2:a våning)

En tävling som alla vinner på

En tävling som alla vinner på 2011/2012 En tävling som alla vinner på Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet och E.ON startat Skolsimmet som är en tävling för alla skolor med elever i årskurs

Läs mer

Vilken grupp passar mig?

Vilken grupp passar mig? Vilken grupp passar mig? Vår verksamhet våren 2016 Malmö Kappsimningsklubb Jag vill börja simma! Men vilken grupp ska jag gå i? From våren 2016 går tre klubbar; Limhamns Simsällskap (LSS), Malmö Simsällskap

Läs mer

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Observera att ändringar kan komma att göras gällande medföljande tränare på respektive tävling. 28/8 Kick Off! Alla simmare från tävlingsgrupperna (TT,FT,BT,ST)

Läs mer

NKK. 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin. Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2

NKK. 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin. Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2 NKK 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2 Medley-Teknikskola Medley-Teknikskola Forts. Teknikskolor

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Litsbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Litsbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Litsbadet! Adress: Nybyvägen 7, Vid Treälvsskolan. LEKTIONSTILLFÄLLEN På Litsbadet simmar vi nedanstående datum. Notera dessa noga. Tisdagar: 19/1, 26/1, 2/2, 9/2,

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Östbergsbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Östbergsbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Östbergsbadet! Adress: Nybovägen 3 på Frösön. Entré på översidan av sporthallen och sedan går ni en trappa ner. Där finns damernas omklädningsrum på vänster sida

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Adress: Krondikesvägen 95A LEKTIONSTILLFÄLLEN På Storsjöbadet simmar vi nedanstående datum under hösten. Notera dessa noga. Måndagar: 31/8, 7/9, 14/9,

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim

Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim Verksamhetsplan 2013 2016 Varbergs Sim Varbergs Sim Föreningens syfte: Varbergs Sim ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning Varbergs Sim

Läs mer

Tillsyn av simkunnighet och förmåga att hantera nödsituationer

Tillsyn av simkunnighet och förmåga att hantera nödsituationer Avdelningen för utbildningsinspektion Ulrika Lindmark 1 (12) Tillsyn av simkunnighet och förmåga att hantera nödsituationer vid vatten 1 Inledning 1.1 Bakgrund Drunkning är den tredje vanligaste dödsorsaken

Läs mer

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten 1 Denna policy gällande föräldraengagemang är ett av flera policydokument

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2016 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Enkät. Värderingar inom barn- och ungdomsidrott Högskolan Dalarna SISU Dalarna. Bakgrund. 1. Kön Kvinna Man. 2. Ålder...år

Enkät. Värderingar inom barn- och ungdomsidrott Högskolan Dalarna SISU Dalarna. Bakgrund. 1. Kön Kvinna Man. 2. Ålder...år Enkät Värderingar inom barn- och ungdomsidrott Högskolan Dalarna SISU Dalarna Bakgrund 1. Kön Kvinna Man 2. Ålder...år 3. Hur stor är den ort, där du verkar som tränare? Landsbygd/liten tätort upp till

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5 Nr 3 S E P T E M B E R 2 0 1 5 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP RIO 2016! Peter Axtelius har blivit uttagen till att döma OS i Simhopp. GRATTIS Facebook Bruttotruppsläger & Twitter inför EJM För att

Läs mer

SKK (Stockholms Kappsimningsklubb) inbjuder alla Ekerö kommuninvånare samt sommargäster att anmäla era barn i vår populära sommarsimskola.

SKK (Stockholms Kappsimningsklubb) inbjuder alla Ekerö kommuninvånare samt sommargäster att anmäla era barn i vår populära sommarsimskola. SKK (Stockholms Kappsimningsklubb) inbjuder alla Ekerö kommuninvånare samt sommargäster att anmäla era barn i vår populära sommarsimskola. Våra badplatser: Karlskär, Lundhagen, Mörby, Stockby(Stenhamra)

Läs mer

2014/2015. En tävling som alla vinner på! TÄVLINGEN ARRANGERAS AV SVENSKA SIMFÖRBUNDET

2014/2015. En tävling som alla vinner på! TÄVLINGEN ARRANGERAS AV SVENSKA SIMFÖRBUNDET 2014/2015 En tävling som alla vinner på! TÄVLINGEN ARRANGERAS AV SVENSKA SIMFÖRBUNDET En tävling som alla vinner på! Att kunna simma är både roligt och livsviktigt. Därför har Svenska Simförbundet startat

Läs mer

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen)

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Detta dokument beskriver de olika grupper man som förälder har möjlighet att engagera sig i. Du kan läsa vad rollen innebär, vilken

Läs mer

Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015

Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015 Uppsala Simskoleförenings verksamhetsberättelse 2015 Ett av de viktigaste målen för Uppsala Simskoleförening (USF) är att göra så många som möjligt simkunniga utan att kompromissa med undervisningens kvalitet.

Läs mer

Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25

Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25 Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25 Med klättring för barn avser vi i allmänhet idrott till tolv års ålder. I barnklättring låter vi barnen lära sig genom lek och därigenom utveckla

Läs mer

Rapport från projektet: Att ha roligt i forsen

Rapport från projektet: Att ha roligt i forsen Rapport från projektet: Att ha roligt i forsen Förening: Falu kanotklubb Dalarnas Idrottsförbund - Idrottslyftet - Höst 2012 Kontakt: Soizick Lidström info@falukanotklubb.se - 073-22 22 654 Bakgrund En

Läs mer

Arvet har vi också fått från Sim-GIF och Varbergs Sim & Livräddningssällskap som vid en sammanslagning 1977 bildade Varbergs Sim.

Arvet har vi också fått från Sim-GIF och Varbergs Sim & Livräddningssällskap som vid en sammanslagning 1977 bildade Varbergs Sim. Varbergs Sim är en simidrottsförening med både själ och hjärta. Detta har vi bland annat fått som arv från alla de ideella krafter som på fritid och helger under 1930-talet byggde vårt vackra simstadion.

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Blå Tråden Simklubben Lödde. En översikt av vår verksamhet SK Lödde genom Styrelsen och Tränarna. Version 1.0

Blå Tråden Simklubben Lödde. En översikt av vår verksamhet SK Lödde genom Styrelsen och Tränarna. Version 1.0 Version 1.0 Blå Tråden Simklubben Lödde En översikt av vår verksamhet SK Lödde genom Styrelsen och Tränarna Bäste läsare och simvän! Med denna skrift vill vi presentera en överblick av vår simklubbs verksamhet

Läs mer

Subvention och kick-back i Växjö simsällskap

Subvention och kick-back i Växjö simsällskap Subvention och kick-back i Växjö simsällskap Detta dokument innehåller de subventioner som tävlingssimmare kan erhållas från Växjö Simsällskap. Subventionerna är till för att Växjö simsällskap ska kunna

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Nyhetsbrev. Fjärde bästa klubb! Simning med fart NKK såklart!!! 3 NKK simmare till landslaget! LITE FAKTA:

Nyhetsbrev. Fjärde bästa klubb! Simning med fart NKK såklart!!! 3 NKK simmare till landslaget! LITE FAKTA: Välkomna till ett nytt år och en ny termin inom NKK:s verksamhet med alla kurser och träningsgrupper. Nu kör vi igång med en massa nya simmare och nya utmaningar för alla att se fram emot. Vi hade ett

Läs mer

Sommarverksamhet 2014

Sommarverksamhet 2014 Sommar Sommarverksamhet 2014 Malmö Simsällskap - Limhamns Simsällskap Sommarsimskola för både barn och vuxna! Under sommaren bedriver Malmö Simsällskap och Limhamns Simsällskap sommarsimskola på Rosengårdsbadet

Läs mer

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Vi tycker det är roligt att ditt barn valt att spela tennis i Lerums Tennisklubb. Något som förhoppningsvis kommer att pågå under många år framöver.

Läs mer

Junior- kalendern. www.sgdf.se

Junior- kalendern. www.sgdf.se Junior- kalendern 2015 www.sgdf.se Gemenskap, Glädje och Uppmuntran! Stockholms Golfförbund är ett organ för SGFs regionala verksamhet och skall inom ramen för detta verka för att utveckla golfidrotten

Läs mer

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA Denna organisationsplan vänder sig till deltagare i tennisskolan samt till deras föräldrar. Övergripande ambitioner Söderhamns TS ungdomsverksamhet syftar till

Läs mer

UTVECKLINGSSTADIUM 3: TEKNIKSKOLAN

UTVECKLINGSSTADIUM 3: TEKNIKSKOLAN UTVECKLINGSSTADIUM 3: TEKNIKSKOLAN Teknikinlärning ch fysisk aktivitet Tekniksklan riktar sig till verksamhet för barn i cirka 7-12 års ålder, sm genm målrelaterade lekar ch övningar vidareutvecklar grunderna

Läs mer

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Jag heter Jörgen Persson från Landskrona GK och jag anser att golfen är den idrott som har de bästa förutsättningarna för att bli den populäraste idrotten bland ungdomar

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

1 Är du flicka eller pojke? Flicka. Vilken månad är du född? 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare. 4 I vilket land är du född?

1 Är du flicka eller pojke? Flicka. Vilken månad är du född? 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare. 4 I vilket land är du född? 1 Är du flicka eller pojke? Flicka Pojke 2 Vilken månad är du född? Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare 1994

Läs mer

Erik dyker Lärarmaterial

Erik dyker Lärarmaterial sidan 1 Böckerna om Erik Författare: Torsten Bengtsson Vem är Erik? Huvudpersonen i böckerna är Erik, en nyfiken och ganska så orädd liten kille. Läsaren får följa med Erik i hans vardag och de utmaningar

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

Våga Visa kultur- och musikskolor

Våga Visa kultur- och musikskolor Våga Visa kultur- och musikskolor Kundundersökning 04 Värmdö kommun Genomförd av CMA Research AB April 04 Kön Är du 37 6 34 65 39 60 3 69 0% 0% 40% 60% 0% 0% Kille Tjej Ej svar Våga Visa kultur- och musikskolor,

Läs mer

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58

Fotbollsskolan. skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Fotbollsskolan skott.indd 1 07-06-05 16.17.58 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära sig

Läs mer

Vad tycker du om sfi?

Vad tycker du om sfi? Oktober 2012 Vad tycker du om sfi? Skolverket gör under hösten en stor undersökning om vad elever tycker om sin utbildning. Det är första gången undersökningen görs och resultatet kommer att användas till

Läs mer

Mål med kursen Baddaren N1

Mål med kursen Baddaren N1 Mål med kursen Baddaren N1 Kunna doppa huvudet under vattenytan, inte vara rädd för att få vatten i ögonen samt att hoppa från kant på djupt vatten. Simmärke: Baddaren Blå Doppa Doppa huvudet 5 gånger,

Läs mer

Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 2015

Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 2015 Utbildnings- och fritidsförvaltningen Håkan Jansson Enkät till föräldrar och elever i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, vt 215 Utbildnings- och fritidsförvaltningen genomförde under februari 215 enkätundersökningar

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

SPÅRVÄGEN HF Blå Tråden

SPÅRVÄGEN HF Blå Tråden SPÅRVÄGEN HF Blå Tråden Uppdaterad version 2013-04- 30 Innehåll 1. Vad innebär "den blå tråden"?... 3 2. Målsättning... 3 a) Handbollsskolan... 3 b) Flickor D... 3 c) Flickor C... 3 d) Flickor B... 4 e)

Läs mer

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Upprättad datum: 2010 04 12 Reviderad datum: Innehåll Bakgrund... 3 Riktlinjer och utgångspunkter... 3 RF:s riktlinjer för barnidrott...

Läs mer

Borlänge Simsällskap och Dalarnas Simförbund välkomnar till SUM-SIM regionsfinal för Region Mitt 30-31 oktober 2004 i Maserhallen, Borlänge.

Borlänge Simsällskap och Dalarnas Simförbund välkomnar till SUM-SIM regionsfinal för Region Mitt 30-31 oktober 2004 i Maserhallen, Borlänge. Borlänge Simsällskap och Dalarnas Simförbund välkomnar till SUM-SIM regionsfinal för Region Mitt 30-31 oktober 2004 i Maserhallen, Borlänge. Inbjudna är Gästriklands Simförbund Hälsinglands Simförbund

Läs mer

Rapport: Kanotslalombana - En näridrottsplats

Rapport: Kanotslalombana - En näridrottsplats Dalarnas Idrottsförbund Idrottslyftet - Vår 2012 Rapport: Kanotslalombana - En näridrottsplats Förening: Falu kanotklubb Kontakt: Soizick Lidström info@falukanotklubb.se - 073-22 22 654 Startdatum: 2011-10-01

Läs mer

Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89

Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89 Varför tappar vi talanger i Svensk hockey En talangstudie av TV Puckare födda 85 89 2010 04 21 Ulf Hall Sammanfattning Syfte och frågeställningar Studiens övergripande syfte var att undersöka spelare som

Läs mer

Okunskap är farligt. Inte vatten.

Okunskap är farligt. Inte vatten. Okunskap är farligt. Inte vatten. ingen ska behöva drunkna Drunkning är den vanligaste dödsolyckan för barn mellan 1 och 6 år. Varje år drunknar cirka nio barn. En betydande del av dessa olyckor sker nära

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

LASS Sponsorsim 2011 för Tävlingssimmare

LASS Sponsorsim 2011 för Tävlingssimmare LASS Sponsorsim 2011 för Tävlingssimmare Vad är Sponsorsim? Ett sponsorsim går ut på att alla skaffar sponsorer, stora som små, privatpersoner såväl som företag. Den aktive fixar själv avtal med sponsorerna,

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110

Verksamhetsberättelse. Org 802421-8110 Verksamhetsberättelse 2014 Org 802421-8110 Styrelsens sammansättning Jan Sigurdh Ordförande Jörgen Tisell Vice Ordförande Madeleine Segerbrand Kassör Claes Gordon Ledamot till november 2014 Monica Höglind

Läs mer

KVINNO. - en utvärdering. Av Ulf Blomdahl och Stig Elofsson

KVINNO. - en utvärdering. Av Ulf Blomdahl och Stig Elofsson KVINNO SIM - en utvärdering Av Ulf Blomdahl och Stig Elofsson F O R S K N I N G E N Innehållsförteckning Sid. Inledning 1 Undersökningen 3 Resultat 4 Vilka besöker kvinnosimmet? 4 I vilken utsträckning

Läs mer

MASS har nöjet att inbjuda till 2016 års SPEEDO OPEN. Åby Simhall, Mölndal

MASS har nöjet att inbjuda till 2016 års SPEEDO OPEN. Åby Simhall, Mölndal MASS har nöjet att inbjuda till 2016 års SPEEDO OPEN 27-29 maj 2016 Åby Simhall, Mölndal Tävlingen för alla som vill kvala till sommarens mästerskap och samtidigt ha kul i Mölndal och i Göteborg. Bana:

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb

Verksamhetsberättelse. Norrtälje Simklubb Verksamhetsberättelse Sid 1( 6) Verksamhetsberättelse Norrtälje Simklubb Styrelsen för Norrtälje Simklubb lämnar härmed följande berättelse för Verksamhetsberättelse Sid 2( 6) Styrelsens sammansättning

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer

Skolledningens sida februari 2016

Skolledningens sida februari 2016 1 Skolledningens sida februari 2016 I och med skolans årliga julgransplundring, så dansade vi ut julen i januari. Det var precis lika festligt och trevligt som tidigare år. Under denna termin har klasserna

Läs mer

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Markera endast 1 svar på varje fråga om inte annat anges Personlig målsättning 1. Vilka matcher vill du helst spela? a) DJ 1 b) DJ 2 c) JAS (Juniorallsvenskan) d)

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

2010-01-01 Kriterier för tävlingsnivåerna!

2010-01-01 Kriterier för tävlingsnivåerna! 2010-01-01 Kriterier för tävlingsnivåerna! Detta dokument är en guide och målsättning för att skapa en långsiktig och välfungerande struktur i Järfälla Simsällskap. Mer detaljerat innehåll finns i JS linjens

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Lärande. Värdegrund. Mitt namn: Min födelsedag: Reflektion. Min familj: Mina intressen: Mina kamrater: Övrigt: Vad tycker jag om fritids?

Lärande. Värdegrund. Mitt namn: Min födelsedag: Reflektion. Min familj: Mina intressen: Mina kamrater: Övrigt: Vad tycker jag om fritids? Genom att utmana barn till att successivt vidga och fördjupa sina kunskaper om sig själva, och sin omvärld samt ta tillvara deras nyfikenhet, företagsamhet och lust att lära stimuleras barns allsidiga

Läs mer

Brukarenkät inom Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Gustavsbergs förskola

Brukarenkät inom Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Gustavsbergs förskola Brukarenkät inom Barn- och ungdomsnämndens verksamheter Gustavsbergs förskola 2/24 Gustavsbergs förskola Brukarenkät inom Barn- och ungdomsnämndens verksamheter Antal som besvarat hela enkäten 18 2 0 Trivsel

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15 Landskrona Golfklubb Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016 Version 2 2016-03-15 Innehållsförteckning 1..Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Målsättning 2016... 2 2..Vår värdegrund... 5

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

6 Foto: Anette Andersson

6 Foto: Anette Andersson 6 Foto: Anette Andersson Föräldrapress Nästan inga föräldrar anser att de själva sätter press på sina barn, men nästan hälften tycker att andra gör det. Din inställning och attityd avgör om ditt barn ska

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om barnoch ungdomsmottagningen

Barns och ungdomars åsikter om barnoch ungdomsmottagningen Barns och ungdomars åsikter om barnoch ungdomsmottagningen - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Sabina Andersson Alexandra Hansson Omvårdnadsprogrammet Sunnerbogymnasiet

Läs mer

Lärarmanual för Simkampen

Lärarmanual för Simkampen Lärarmanual för Simkampen Lärarmanualen är tänkt att använda som ett hjälpmedel vid simundervisningen inför Sim- kampen. Materialet innehåller ett antal övningar med skiftande svårighetsgrad och förslag

Läs mer

Liv & Hälsa ung 2011

Liv & Hälsa ung 2011 2011 Liv & Hälsa ung 2011 - en första länssammanställning med resultat och utveckling över tid Liv & Hälsa ung genomförs av Landstinget Sörmland i samarbete med Södermanlands kommuner. Inledning Liv &

Läs mer

Sätra Familjedaghem Kvalitetsdokument 2012/2013

Sätra Familjedaghem Kvalitetsdokument 2012/2013 Sätra Familjedaghem Kvalitetsdokument 2012/2013 Föreståndare Joline Bergqvist Grundfakta om familjedaghemmet Sätra Familjedaghem drivs som enskild firma av en person, Joline Bergqvist. Barngruppen består

Läs mer

Örebro kommun. Föräldrar Förskola - Grenadjärskolans förskola. 9 respondenter Brukarundersökning. Genomförd av CMA Research AB.

Örebro kommun. Föräldrar Förskola - Grenadjärskolans förskola. 9 respondenter Brukarundersökning. Genomförd av CMA Research AB. Örebro kommun 9 respondenter Brukarundersökning Genomförd av CMA Research AB Juni 2013 Fakta om undersökningen Bakgrund Örebro kommun har genomfört en kundundersökning i förskola, familjedaghem, grundskola

Läs mer

Resultat av elev- och föräldraenkät 2014

Resultat av elev- och föräldraenkät 2014 Dnr 2014/BUN 0090 Resultat av elev- och föräldraenkät 2014 2014-08-25 Tyresö kommun / 2014-08-25 2 (19) Barn- och utbildningsförvaltningen Tyresö kommun Tyresö kommun / 2014-08-25 3 (19) Innehållsförteckning

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Simklubben Elfsborg Guldtråden version 1.0. Simklubben Elfsborg GULDTRÅDEN. Hur vi med bredden når toppen

Simklubben Elfsborg Guldtråden version 1.0. Simklubben Elfsborg GULDTRÅDEN. Hur vi med bredden når toppen Simklubben Elfsborg GULDTRÅDEN Hur vi med bredden når toppen Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 2 Stadgar... 5 2.1 Ändamål... 5 2.2 Simidrottens kärna... 5 2.3 Strategisk plan... 5 3 Träning... 7 3.1

Läs mer

Solberga Bollklubb din lokala fotbollsförening

Solberga Bollklubb din lokala fotbollsförening Välkommen till SOLBERGA BOLLKLUBB och Knatteboll 2015/2016 Hej! Vi vill med denna korta information hälsa dig välkommen till SOLBERGA BOLLKLUBB och vår Knattebollsverksamhet 2015/2016. Syftet med detta

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT 2015 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 3 100 Total 3 100 10,3% (3/29) Min praktikant studerar

Läs mer

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31 KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31 Välkommen att besvara undersökningen! Skolans användarnamn: Kartläggningslösenordet: Logga in till undersökningen KiVa Skola situationskartläggningen

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy

Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy Antagen på Sundbybergs Idrottsklubbs ordinarie årsmöte den 26 mars 2003 Sundbybergs Idrottsklubbs verksamhetside Sundbybergs Idrottsklubb är en ideell förening,

Läs mer

Östergötlands Län. Kronobergs Län. Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017

Östergötlands Län. Kronobergs Län. Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017 Östergötlands Län Kronobergs Län Jönköpings Län Kalmar Län Östsvenska Simförbund Verksamhetsplan år 2015-2017 Styrelsen och Kommitteérnas förslag inför höstmötet 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida A. Östsvenska

Läs mer

MassaSim. Två MASSare uttagna till EJM. Misja Klevstig. Pernilla Lindberg har haft ett fantastiskt. börjat tävla för MASS i HK-sammanhang.

MassaSim. Två MASSare uttagna till EJM. Misja Klevstig. Pernilla Lindberg har haft ett fantastiskt. börjat tävla för MASS i HK-sammanhang. MassaSim Två MASSare uttagna till EJM Mellan 14 och 18 juli avgörs Europeiska Junior- Märsteskapen, EJM, i Helsingfors. MASS respresenteras av inte mindre än två simmare, Malin Westman och Anna Rosén.

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

Arbetshäfte År 7 Namn Klass

Arbetshäfte År 7 Namn Klass Idrott och Hälsa Arbetshäfte År 7 Namn Klass Kunskapsblock 1 Spel och lekar Mål som eleven skall ha nått i år 9 Eleven skall kunna delta i lek, dans, idrott och andra aktiviteter och kunna utföra lämpliga

Läs mer

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Kansli Vimmerby TK, Lundgatan 50, 598 40 VIMMERBY Telefon 0492-312 90 E-post info@vimmerbytennisklubb.se Internet www.vimmerbytennisklubb.se Vimmerby TK Källängsbanorna Stänger

Läs mer

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom Mål och metoder per ålders grupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste

Läs mer

mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland

mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland DISTRIKTSMATCH i ORIENTERING mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland Innehåll 1. Om detta dokument. 2. Allmänt om distriktsmatchen 3. Tävlingarna 4. Ansvarsfördelning 5. Tips och önskemål

Läs mer

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet

Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Riktlinjer och Ledstjärnor för Skegrie BK:s ungdomsverksamhet Skegrie BK ska vara det självklara valet av fotbollsklubb för byn med omnejds invånare. Fotbollen bygger på att våra barn och ungdomar ska

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016!

Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016! Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016! Även i år kombinerar vi Öresund Meeting och Späckhuggarsim. Ni anmäler er till både Öresund Meeting och Späckhuggarsim på kansliet online. Alla åker ner

Läs mer

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd.

Välkommen till oss. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Lysekils simsällskap är klubben som bedriver en bred simverksamhet för alla åldrar i Lysekils kommun med omnejd. Vi har simundervisning från 4 års ålder i vår simskola som följer Svenska simförbundets

Läs mer

Venkanto presenterar sitt Venkanto Team 2012

Venkanto presenterar sitt Venkanto Team 2012 Pressmeddelande nr 1 maj 2012. Behöver du större bilder, eller har du frågor, vänligen kontakta Peter Dörlich på Venkanto: peter@venkanto.se Venkanto Din framgång i fokus! Venkanto presenterar sitt Venkanto

Läs mer

Målkriterier Beskrivning Exempel

Målkriterier Beskrivning Exempel Bollspel - År 3: Eleven klarar enklare bollövningar enskilt, behärskar bollen. Eleven klarar bollövningar parvis, med olika typer av bollar. Eleven klarar olika bollekar och bollspel tillsammans med andra.

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Utbildningsanordnare: NTI Utbildning: El (2 starter) och El-automation (3 starter) Antal utskick: 69 Antal svar: 22 Svarsfrekvens: 32% Här

Läs mer

Volontärbarometern. - en undersökning om volontärer och deras

Volontärbarometern. - en undersökning om volontärer och deras Volontärbarometern - en undersökning om volontärer och deras ideella engagemang under 2015 Innehåll Förord 3 Höjdpunkter 4 Vem har engagerat sig 5 Om att börja engagera sig 6 Att vara engagerad 10 Engagemangets

Läs mer

En dag i seglarskolan av Thomas Belius

En dag i seglarskolan av Thomas Belius Artikel i GMSS-tidningen 2012 En dag i seglarskolan av Thomas Belius En av GMSS huvudsakliga aktiviteter är den Seglarskola som klubben driver framgångsrikt sedan ett 20-tal år i Grisslehamn. Den utgör

Läs mer

PRATA INTE med hästen!

PRATA INTE med hästen! PRATA INTE med hästen! Text Sven Forsström Foto Inger Lantz Forsström Det finns tränare som tejpar för munnen på elever som pratar för mycket med sina hästar. Själv har jag än så länge bara hotat mina

Läs mer