Lärande. Värdegrund. Mitt namn: Min födelsedag: Reflektion. Min familj: Mina intressen: Mina kamrater: Övrigt: Vad tycker jag om fritids?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lärande. Värdegrund. Mitt namn: Min födelsedag: Reflektion. Min familj: Mina intressen: Mina kamrater: Övrigt: Vad tycker jag om fritids?"

Transkript

1

2 Genom att utmana barn till att successivt vidga och fördjupa sina kunskaper om sig själva, och sin omvärld samt ta tillvara deras nyfikenhet, företagsamhet och lust att lära stimuleras barns allsidiga utveckling. Mitt namn: Min födelsedag: Min familj: Mina intressen: Vad tycker jag om fritids? Mina kamrater:

3 Hur är det att vara på fritids? Vad är bra? Vad kan bli bättre? Hur känner du när du tänker på; Innelek? Leksaker? Aktiviteter? Lokaler? Utelek? Samling? Mellis? Kompisar? Vuxna?

4 Vi ska komplettera skolan, erbjuda eleverna en meningsfull, en stimulerande och utvecklande fritid som är varierad och utgår från deras behov och intressen. Vi ska samverka med föreningsliv, skola och hem för att tillgodose elevens behov, ge eleverna ny kunskap och skapa förutsättningar för god utveckling. Leken: Skapande: Rörelse: Drama, musik: Vad tycker jag om fritids?

5 Vi ska komplettera skolan, erbjuda eleverna en meningsfull, en stimulerande och utvecklande fritid som är varierad och utgår från deras behov och intressen. Vi ska samverka med föreningsliv, skola och hem för att tillgodose elevens behov, ge eleverna ny kunskap och skapa förutsättningar för god utveckling. Lokal/materiel: När jag får välja själv: IKT: Vad tycker jag om fritids?

6 aktivt arbetar för att de normer och värden som beskrivs i läroplanen är en integrerad del i det vardagliga arbetet med att stödja barns utveckling och kopplar samman det med hur barnet utvecklar förmågan att ta ansvar och ha inflytande. Samlingar: Inflytande: Relationer: Ansvar: Vad tycker jag om fritids?

7 : Vad tycker jag om fritids?

8 Genom att utmana barn till att successivt vidga och fördjupa sina kunskaper om sig själva, och sin omvärld samt ta tillvara deras nyfikenhet, företagsamhet och lust att lära stimuleras barns allsidiga utveckling. Mitt namn: Min födelsedag: Min familj: Mina intressen: Vad tycker jag om fritids? Mina kamrater:

9 Hur är det att vara på fritids? Vad är bra? Vad är inte så bra? Hur känner du när du tänker på; Innelek? Leksaker? Aktiviteter? Lokaler? Utelek? Samling? Mellis? Kompisar? Vuxna?

10 Vi ska komplettera skolan, erbjuda eleverna en meningsfull, en stimulerande och utvecklande fritid som är varierad och utgår från deras behov och intressen. Vi ska samverka med föreningsliv, skola och hem för att tillgodose elevens behov, ge eleverna ny kunskap och skapa förutsättningar för god utveckling. Leken: Skapande: Rörelse: Vad tycker jag om fritids? Drama, musik:

11 Vi ska komplettera skolan, erbjuda eleverna en meningsfull, en stimulerande och utvecklande fritid som är varierad och utgår från deras behov och intressen. Vi ska samverka med föreningsliv, skola och hem för att tillgodose elevens behov, ge eleverna ny kunskap och skapa förutsättningar för god utveckling. Lokal/materiel: När jag får välja själv: IKT: Vad tycker jag om fritids?

12 aktivt arbetar för att de normer och värden som beskrivs i läroplanen är en integrerad del i det vardagliga arbetet med att stödja barns utveckling och kopplar samman det med hur barnet utvecklar förmågan att ta ansvar och ha inflytande. Samlingar: Inflytande: Relationer: Vad tycker jag om fritids? Ansvar:

13 : Vad tycker jag om fritids?

14 Genom att utmana barn till att successivt vidga och fördjupa sina kunskaper om sig själva, och sin omvärld samt ta tillvara deras nyfikenhet, företagsamhet och lust att lära stimuleras barns allsidiga utveckling. Mitt namn: Min födelsedag: Min familj: Mina intressen: Attitydundersökning Mina kamrater:

15 Attitydundersökning helt och hållet ganska bra ganska dåligt inte alls Vet ej Jag tycker det är roligt på fritids. Jag vet vem jag ska vända mig till med frågor och problem. Jag känner att personalen bryr sig om mig. Jag känner mig trygg på fritidshemmet. Jag erbjuds olika aktiviteter under dagen. Jag får den hjälp och det stöd jag behöver av personalen.

16 Attitydundersökning helt och hållet ganska bra ganska dåligt inte alls Vet ej Jag får vara ute och leka varje dag. Jag tycker att fritidshemmets lokaler är bra. På mitt fritidshem behandlas pojkar och flickor lika. På mitt fritidshem får jag vara med och bestämma. Jag kan få hjälp med skolarbetet på fritidshemmet om jag vill. På mitt fritidshem ingriper personalen om vi retas eller är elaka mot varandra.

17 Vi ska komplettera skolan, erbjuda eleverna en meningsfull, en stimulerande och utvecklande fritid som är varierad och utgår från deras behov och intressen. Vi ska samverka med föreningsliv, skola och hem för att tillgodose elevens behov, ge eleverna ny kunskap och skapa förutsättningar för god utveckling. Leken: Skapande: Rörelse: Attitydundersökning Drama, musik:

18 Vi ska komplettera skolan, erbjuda eleverna en meningsfull, en stimulerande och utvecklande fritid som är varierad och utgår från deras behov och intressen. Vi ska samverka med föreningsliv, skola och hem för att tillgodose elevens behov, ge eleverna ny kunskap och skapa förutsättningar för god utveckling. Lokal/materiel: När jag får välja själv: IKT: Attitydundersökning

19 aktivt arbetar för att de normer och värden som beskrivs i läroplanen är en integrerad del i det vardagliga arbetet med att stödja barns utveckling och kopplar samman det med hur barnet utvecklar förmågan att ta ansvar och ha inflytande. Samlingar: Inflytande: Relationer: Attitydundersökning Ansvar:

20 : Attitydundersökning

21 Genom att utmana barn till att successivt vidga och fördjupa sina kunskaper om sig själva, och sin omvärld samt ta tillvara deras nyfikenhet, företagsamhet och lust att lära stimuleras barns allsidiga utveckling. Mitt namn: Min födelsedag: Min familj: Mina intressen: Attitydundersökning Mina kamrater:

22 Attitydundersökning helt och hållet ganska bra ganska dåligt inte alls Vet ej Jag tycker det är roligt på fritids. Jag vet vem jag ska vända mig till med frågor och problem. Jag känner att personalen bryr sig om mig. Jag känner mig trygg på fritidshemmet. Jag erbjuds olika aktiviteter under dagen. Jag får den hjälp och det stöd jag behöver av personalen.

23 Attitydundersökning helt och hållet ganska bra ganska dåligt inte alls Vet ej Jag får vara ute och leka varje dag. Jag tycker att fritidshemmets lokaler är bra. På mitt fritidshem behandlas pojkar och flickor lika. På mitt fritidshem får jag vara med och bestämma. Jag kan få hjälp med skolarbetet på fritidshemmet om jag vill. På mitt fritidshem ingriper personalen om vi retas eller är elaka mot varandra.

24 Vi ska komplettera skolan, erbjuda eleverna en meningsfull, en stimulerande och utvecklande fritid som är varierad och utgår från deras behov och intressen. Vi ska samverka med föreningsliv, skola och hem för att tillgodose elevens behov, ge eleverna ny kunskap och skapa förutsättningar för god utveckling. Leken: Skapande: Rörelse: Attitydundersökning Drama, musik:

25 Vi ska komplettera skolan, erbjuda eleverna en meningsfull, en stimulerande och utvecklande fritid som är varierad och utgår från deras behov och intressen. Vi ska samverka med föreningsliv, skola och hem för att tillgodose elevens behov, ge eleverna ny kunskap och skapa förutsättningar för god utveckling. Lokal/materiel: När jag får välja själv: IKT: Attitydundersökning

26 aktivt arbetar för att de normer och värden som beskrivs i läroplanen är en integrerad del i det vardagliga arbetet med att stödja barns utveckling och kopplar samman det med hur barnet utvecklar förmågan att ta ansvar och ha inflytande. Samlingar: Inflytande: Relationer: Attitydundersökning Ansvar:

27 : Attitydundersökning