15/16 MÅL & RIKTLINJER MÅL & RIKTLINJER FÖ F R Ö HA74 s HA74 s UNGDOMS UNGDOM VERK SVER S K AMHET SAMHET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "15/16 MÅL & RIKTLINJER MÅL & RIKTLINJER FÖ F R Ö HA74 s HA74 s UNGDOMS UNGDOM VERK SVER S K AMHET SAMHET"

Transkript

1 15/16 MÅL & RIKTLINJER FÖR HA74 s UNGDOMSVERKSAMHET

2 2

3 3 HA74 en hockeymiljö a växa i! Vi i HA74 är stolta över vår ungdomsverksamhet och den pla orm vi byggt upp under flera år. Våra ungdomsledare ska utbildas för a få rä kompetens och ha rä driv för a skapa bästa tänkbara förutsä ningar för våra ungdomar. Vi llsammans ska skapa e livslångt intresse för ishockeyn i regionen för alla våra medlemmar, sponsorer och publik. För a utveckla ungdomsverksamheten mot vår vision så är det summan av ALLAS presta oner, både på och utanför isen, som ska förverkliga denna ambi on. Vi tror på ständig växelverkan mellan individen och laget. Vår ambi- on är a våra ungdomar och ledare ska ha en given plats i verksamheten och ska känna llhörighet, vara med och bidra, få bekrä else och utvecklas i Sävsjö. Med llhörighet innebär a alla ska känna sin betydelse i och för verk samheten. A bidra innebär a alla, u från sin kompetens, ak vt ska vara med a bidra ll verksamhetens och individens utveckling. Alla i verksamheten ska känna sig uppska ade och bekrä ade för det som de är med och bidrar med. Vi jobbar all d mot en ständig utveckling på individnivå, lagnivå och verksamhetsnivå. Följande förväntningar ska ni ha på HA74: A vi erbjuder barn och ungdomsspelare en s mulerande och krea v miljö där de får möjlighet a utvecklas ute er sina egna förutsä ningar för a nå sin fulla poten al. Vi ska utveckla varje spelare u från e helhetsperspek v samt e livs långt lärande där vi tror a man oav se ålder eller digare erfarenheter kan lära sig mer och utvecklas både som ishockeyspelare och människa. A vi stödjer och följer upp fair play där HA74 tar avstånd från all form av mobbning och rasism. A vi avsä er resurser både ekonomiskt och personellt för a bidra ll utveckling ll både verksamheten och individen. Regelbundna träningar där vi följer uppsa träningsplan för respek ve åldersgrupp. Vi kommer a delta i cuper enligt uppsa plan. Dels för a möta annat motstånd och dels för a stärka gruppdynamiken. Gra s inträde på A-lagets hemma matcher för alla ak va.

4 4 Vi ska på sikt se ll a barnen blir sin egna bästa tränare som ställer upp för sina kamrater och klubben. Målsä ningen för våra ungdomsledare i HA74 är a utveckla och s mulera spelarna ishockeymässigt samt a få dem a fungera i grupp. Det är vik gt a ungdomarna lär sig a ta ansvar både för sin egen insats och för a hjälpa och stödja sina lagkamrater. A få delta i en grupp eller i e lag är väldigt bra social utbildning för fram den. HA74 har som ansvar a ge ungdomsledarna rä verktyg och kompetens för a vi llsammans ska skapa en god hockeymiljö a växa i. Vi startar resan mot vår vision med a utbilda våra ledare så a de i sin tur ska kunna ge våra ungdomar känslan av a de verkar i en bra hockeymiljö. Följande förväntningar har HA74 på sina ledare: De ska vara förbilder som ledare och människor för våra ungdomar både på och utanför isen. De ska vara utbildade enligt Svenska ishockeyförbundets stege. De ska all d verka som ambassadörer för HA74. Följande saker ska ledare även beakta: Väl förberedda och dokumenterade träningar, där det är vik gt a alla ledare på isen vet vad sy et är med varje övning och agera som instruktör. Skapa en bra föräldrakontakt. Skapa bra rela oner med domare och motståndare. Se och höra alla, upptäcka signaler. Vara lojal mot föreningen. Motarbeta all form av mobbning och rasism. Våra ledare är ansvariga för barnen före, under och e er match.

5 5 Som spelare i HA74 har du både rä gheter och skyldigheter. Du ska givetvis få de bästa av möjligheter a fostras ll en bra hockeyspelare och en bra kompis via kompetenta och utbildade ledare som kommer a vägleda dig. Vi vill a du ska lära dig a leda dig själv och andra, de a kommer du a ha stor ny a av resten av livet. Du har också skyldigheter där du ska följa HA74:s riktlinjer: Agera respek ullt mot andra människor och tar helt avstånd från mobbning och rasism. Disciplin gällande a all d passa der, lyssna på ledarna och agera på signal. Använda e vårdat språk. Skapar goda vanor, träning, vila, kost och skola. Regler och krav gäller alla. Är väl förberedd inför alla träningar och alla matcher. Visar e stort HA74-hjärta. Sköter om din och föreningens utrustning. Respektera dina ledare, medspelare, motståndare, domare och funk onärer. Medverka ak vt för a skapa en bra lagkänsla i gruppen. Endast lagkaptenen och ledare sköter dialogen med domare, helst i en periodpaus eller e er matchen. Tar ansvar för a både påverka di idro ande och di skolarbete. A vara en god kamrat och lagspelare. A lära sig samarbeta i grupp. Vi i HA74 vill a samtliga våra lag och individer (föräldrar) ska vara ambassadörer för föreningen där alla spelare ska känna sig stolta a representera HA74.

6 6

7 7 Låga träningsavgi er de första åren ger många chansen a spela ishockey. Vi har en vision om a ha låga träningsavgi er de första åren som spelare i HA74. De a för a så många ungdomar som möjligt ska få chansen a spela ishockey. Alla ungdomslag i föreningen har en utvecklingsplan, i planen ingår träning matcher samt deltagande i cuper. För a kunna hålla ner avgi erna innebär det a du som förälder måste jobba ideellt och bidra ll HA74. Det ideella arbetet är obligatoriskt och ingen kan köpa sig fri. Genom a betala in årsavgi erna såsom medlemsavgi, träningsavgi, sälja det av föreningen beslutat t ex Newbody, förbinder ni er som familj a följa HA74:s riktlinjer och bestämmelser. Om man inte följer föreningens bestämmelser med årsavgi er, ideellt arbete, mm. har HA74 som förening rä en a stänga av ungdomen från träning, match och cupspel. Kom ihåg a ni som föräldrar all d representerar HA74 när era barn spelar hockey. De a innebär a föräldrar är insa a i och följer våra riktlinjer. Vi har följande arbetsuppgi er för föräldrar/ungdomar. Arbete i samband med U-lagens matcher: Kiosk i ishallen. Alla förekommande arbetsuppgi er vid ungdomscuper. Sekretariat. Hjälpa ll vid övriga evenemang i ishallen. Arbete i samband med A-lagets hemmamatcher: Kiosk i ishallen (f.o.m. D-pojk). Vi förväntar oss a ni föräldrar: Har en stö ande och posi v a tyd mot spelare och ledare. Aldrig skriker på domare eller motståndare under match. Respekterar a det är ledare som håller i träning och match. Om ni vill ven lera något kan ni kontakta huvudtränare eller ungdomsansvarig. Ansvarar för a spelaren sköter helheten med idro, skola, vila och kost. Söker upp informa on via vår hemsida. Medverkar i åtagande som är kopplade ll respek ve årskull. Du som förälder är vik g för di barn och HA74. Vi vill a du utvecklas llsammans med di barn, umgås och skapar nätverk med alla föräldrar och ledare inom HA74.

8 8

9 9 Vi planterar frön för fram den! Därför främjar vi a trädet får växa utan a stå i skuggan! Den muskulära utvecklingen och skillnaden är som störst när vi är små! A exempelvis jämföra e barns fysiska förmåga i en årskull där e barn är född digt på året och det andra barnet sent på året är högst orä vist men oerhört relevant i förhållande ll utveckling hos barnen. E barns muskulära utveckling skiljer sig enormt mellan barn om vi ser på exempelvis sex månaders intervaller. Ju äldre vi blir ju mindre blir skillnaden i den muskulära och fysiska förmågan i rela on ll ålder. Det är därför oerhört vik gt a vara medveten om denna skillnad mellan barnen. De a för a på bästa möjliga sä mo vera barnens utveckling då dessa all ör o a jämför sig med spelare i samma årskullar. Vi ser barnen som frön vi sä er i jorden för a växa sig ll starka och mogna träd. Men om trädet vi vårdar står i skuggan av e större träd lär de a trädet inte växa i den takt som den har kapacitet ll. Resultatet av a inte vara medveten om de a som ledare eller ungdom leder ll långt och djupgående psykologiska effekter på barnets självförtroende. E barn som ständigt är e er det barnet som är muskulärt överlägsen kommer med den skapa e dåligt självförtroende. De a kommer även ligga ll last för barnets fram d och självförtroende som vuxen individ. A mo vera den enskildes utveckling är därför av högsta vikt för a låta barnen växa med sin idro och inte skuggas av de mer muskulärt utvecklade barnen på grund av deras åldersskillnad i unga åldrar.

10 10 HA74`s ungdomsverksamhet HA74`s ungdomsverksamhet är grunden för hela föreningens fortlevnad och llväxt. A genom ungdomsverksamheten fostra och utbilda ungdomar ll a ta plats i HA74`s junior och A-lags trupp. HA74 bedriver en breddinriktad verksamhet där e utav målen är a fostra egna spelare ll vårt representa onslag. HA74 bedriver en breddverksamhet där alla får möjligheten a vara med och utvecklas i sin takt. Alla ungdomar utvecklas i olika takt och därför försöker vi a nivåanpassa från diga åldrar för a alla ska känna a de klarar av träningen. A vara med och kunna bidra och klara av de olika momenten innebär a man stärker sin självkänsla och sedermera utvecklas och s muleras på den nivå som de befinner sig. HA74 förespråkar a man är ak v i flera olika idro er och inte specialiserar sig på enbart ishockey i för dig ålder. Allsidigträning och spontanidro i alla dess former är vik ga ingredienser för a utveckla motorik, koordina on, spelförståelsen samt sin sociala utveckling. Från B-pojkar och uppåt vill vi a man medverkar på vissa försäsongspass, därmed inte sagt a man måste välja enbart ishockey under sommarhalvåret. Vid eventuella krockar mellan idro er under hösten när issäsongen startar, tycker HA74 a sommaridro en, t ex fotboll, ska gå före isträning. Givetvis är det upp ll individen a välja vad han/hon vill medverka på. Vi ämnar ha en bra dialog med andra idro sklubbar i bygden där vi llsammans ska finna lösningar för individens bästa.

11 11 HA74`s ungdomsverksamhet Talang 1,2,3 och 4. Talang 1,2,3,4 är en del av HA74`s koncept där man erkänner a samtliga ungdomar har talanger fast inom olika områden. Talangsystemet främjar en posi v anda och utveckling där ungdomarna växer individuellt och i lag. 1. Uppförande på och utanför isen. 2. Träningsvillighet och närvaro. 3. Skridskoteknik. 4. Klubbteknik. Grundstolpar: Se ll så a alla känner sig delak ga. Skapa HA-andan genom a barnen får lära sig a ta e eget ansvar för sin individuella utveckling, lagets utveckling och för föreningen. Skapa e fundament för varje enskilt lag som llsammans skapar en stabil organisa on. Ansvar gentemot våra sponsorer, föräldrar och ungdomar. Målet är a laget ska sköta så mycket som möjligt av administra onen själva utan inverkan av ungdomsansvariga. Stolthet över klubbmärket. Skapa en förståelse för talang 1,2,3,4 hos ungdomsledare, tränare och ungdomarna. Varje lag ska vara en träningsgrupp. Ex C1 och C2 är en träningsgrupp. Två tröjfärger på träningarna. Övning ger färdighet.

12 12 Målsä ning för ungdomsverksamheten i HA74 A bereda unga spelare som kan och vill, möjligheten a träna och spela ishockey enligt de regler som finns föreskrivna i HA74. A fostra spelarna/utövarna i en pos v anda med tyngdpunkt på kamratskap, laganda och personlig utveckling. A verka för a spelarna/utövarna ska ha respekt för regler och medmänniskor. A verka för e sunt leverne i en drogfri miljö. A verka för a spelarna respekterar sina medmänniskor och följer regler på träningar och matcher. De a även utanför plan för a på bästa sä föra e go anseende utåt för HA74. A skapa e go samarbete med spelare och föräldrar. A genom utbildning, internt och externt, av goda ledare och tränare, ha e modernt träningsinnehåll, ta vara på nya träningsimpulser och ha en väl planerad tränings- och tävlingsverksamhet. A ge alla spelare bästa förutsä ningar a utvecklas lagmässigt och individuellt enligt talang 1,2,3,4. A på sikt skapa egna talanger från juniorerna och ungdomarna ll vårt A-lag. A som ledare all d uppträda som e föredöme i samtliga situa ner för a främja e go anseende rörande HA74. A skapa posi va och långsik ga kontakter med kommun, skola, näringslivet och olika förbund. A utbilda spelarna e er de riktlinjer som anges ungdomsverksamheten. Föreningen ska verka och främja för spel upp och ned i lagen. Alla spelare ska ges möjlighet a träna och spela matcher så mycket de önskar. Grundregeln är a spelaren som vill spela uppåt inte ska vara betungande för laget. De a betyder a spelaren måste uppfylla talang 1 och 2. A betona vikten av glädje och gemenskap. A föräldrar och ledare inte ska ställa högre krav på barnen än var de befinner sig i utvecklingen. A barnen ska lära sig självklarheter inom hygien. A utvecklingen av den enskilde individen är det vik gaste, lagets resultat kommer i andra hand. A uppmuntra ll goda resultat i skolan.

13 13 Arbetsordning lagledare/istränare: Lagledarens uppgi är a sköta de administra va uppgi erna runt laget så som: Närvaro. Kontakt med andra föreningar. Hemsida (Lagledare alterna vt föräldrar ansvarar för hemsida). Individuella samtal med spelare angående lag och träning. Kiosklistor. Körschema. Cuper. Lo erier. Lagen Istränaren har ansvaret för lagets sportsliga del så som: Lagu agning. Träningar. Personliga samtal med spelare angående deras sportsliga utveckling. Disciplinär ordning. Det ska även finnas en skridskoslipare i ledarstaben som inte är tränare eller lagledare. Spelaren ska träna klubbteknik på egen hand. Omklädningsrummen ska se bä re ut när vi lämnar det, än när vi kom ll det. Det gäller borta så som hemma. ABCD pärmarna gäller för fortbildningen på isen. Träningsdosen stegrar med åldern. Alla lag ska ha samma spelidé men kraven höjs med åldern. Skapa klara roller i lagen. En lagkapten ska uppfylla talang 1,2,3,4 alterna vt a laget utser en lagkapten. HA74 llhandahåller med målvaktsutrustning i f.o.m. Hockeyskolan med undantag för målvaktsskridskor, målvaktshjälm och halsskydd. Målvaktsutrustningen är inte personlig, utan llhör laget. HA74 llhandahåller hockeybyxor ll utlåning i D och C-pojkar. F.o.m. B-pojkar får spelaren llhan dahålla egna byxor. Övrig utrustning llhandahåller spelaren själv. HA74 llhandahåller träningströjor och matchtröjor ll både utespelare och målvakter i samtliga ungdomslag.

14 14

15 15 Riktlinjer Hockeyskolan A ha roligt med ishockeyutövandet. A skapa e intresse för idro, framför allt ishockey, bland barnen och deras familjer. Alla barn som vill ska få delta. Inbjudan ll den aktuella åldersgruppen skickas ut under augus månad ll alla i kommunen. Möjligheten a prova på finns under hela säsongen. Första kontakten med HA74 måste göras ll en posi v upplevelse för utövaren och deras familjer. HA74 erbjuder två ispass/vecka. Nivåanpassad träning. Två träningsgrupper, Stora och Lilla Hockeyskolan. Skridskoteknik, smålagspel och lek är prioriterade inslag på isträningarna. Alla spelare har möjlighet a prova på a vara målvakt. HA74 llhanda håller med utrustning. Alla ska ges chansen a prova på alla roller i e lag. A genom interna ledarutbildningar skapa förutsä ningar för instruktörerna a planera e åldersanpassat träningsinnehåll. De a i linje och med hänsyn ll hur digt eller sent på året utövaren är född. A informera föräldrarna om grundläggande elementära ishockeyfakta. Checklista över utrustning ll varje barns föräldrar. Tränare ordnar matcher/poolspel för Stora hockeyskolan, mot andra lag i närområdet. Vid inskrivning delas informa on ut om vad som gäller hos oss i HA74.

16 16 Riktlinjer D-pojkar A ha roligt med ishockeyutövandet. Fortsa spela och lära ishockey. Första året i lagträning. Med de a menas a alla som deltagit under föregående år ska erbjudas a vara med. Vidareutveckla och bygga på det direk v som finns i utvecklingsplanen. HA74 erbjuder två-tre ispass/vecka. Nivåanpassad träning. En träningsgrupp, U9+U10. Skridskoteknik, smålagspel och tävlingar är prioriterade inslag på isträningarna. Alla spelare har möjlighet a prova på a vara målvakt. HA74 llhandahåller med utrustning. Alla som deltar ak vt i träningar ska ges en chans a spela matcher, såväl hemma som borta. Målsä ning a alla ska spela lika mycket i matcherna. Matcherna ska ses som en länk i träningen och spel erbjuds där det ur utvecklingssynpunkt är mest lämpligt. Lära spelarna a vinna och förlora som idro smän. För U9 ordnar tränare matcher/pool spel mot andra lag i närområdet. U10 medverkar i spel i Höglandscupen. Om HA74 spelar med två lag, ska det bildas två så jämna lag som möjligt. Övriga matcher ordnar tränare mot andra lag i närområdet. Minst e föräldrarmöte/säsong. All d meddela i god d om man har förhinder a medverka på träning eller match. Alla byter om och duschar i omklädningsrum f.o.m. D-pojk.

17 17 Riktlinjer C-pojkar A ha roligt med ishockey. Vidareutveckla och bygga på de direk v som finns i utvecklingsplanen. HA74 erbjuder tre ispass/vecka. Nivåanpassad träning. En träningsgrupp, U11+U12. Skridskoteknik, smålagspel och tävlingar är prioriterade inslag på isträningarna. Minst e off ice -pass/vecka under issäsong. A ge alla spelare bästa förutsä ningar a utvecklas ishockeymässigt, lagmässigt och individuellt. Minst e föräldrarmöte/säsong. All d meddela i god d om man har förhinder a medverka på träning eller match. F.o.m. U11 deltar man i seriespel i C-pojkar Småland. Seriespelet innebär följande: Alla som deltagit ak vt i träningar ska ges en chans a spela matcher, såväl hemma som borta. Kravet på go uppförande på is och utanför ges större uppmärksamhet. Matcher ska ses som en länk i träningen. Lära spelarna a uppföra sig som idro smän vid vinst och förlust. Hög målsä ning i turneringar och cuper. Ingen matchning av laget får förekomma i denna ålder. Målsä ning a all d komma ll spel med minst 15 utespelare (tre 5:or) och 1 målvakt. Vid de llfällen laget måste låna spelare för a komma med fullt lag ll match, är målsä ningen a man all d ska låna spelare från den yngre årskullen.

18 18 Riktlinjer B-pojkar A ha roligt med ishockey. Vidareutveckla och bygga på de direk v som finns i utvecklingsplanen. HA74 erbjuder tre ispass/vecka. Nivåanpassad träning. En träningsgrupp, U13+U14. Skridskoteknik, smålagspel och tävlingar är prioriterade inslag på isträningarna. Minst e off ice -pass/vecka under issäsong. A ge alla spelare bästa förutsä ningar a utvecklas ishockeymässigt, lagmässigt och individuellt. Minst e föräldrarmöte/säsong. All d meddela i god d om man har förhinder a medverka på träning eller match. HA74 erbjuder försäsongsträning två gånger/vecka under sommarhalvåret. Seriespelet innebär följande: Alla som deltagit ak vt i träningar ska ges en chans a spela matcher, såväl hemma som borta. Kravet på go uppförande på is och utanför ges större uppmärksamhet. Matcher ska ses som en länk i träningen. Lära spelarna a uppföra sig som idro smän vid vinst och förlust. Hög målsä ning i turneringar och cuper. Ingen matchning av laget får före komma i denna ålder. Målsä ning a all d komma ll spel med minst 15 utespelare (tre 5:or) och 1 målvakt. Vid de llfällen laget måste låna spelare för a komma med fullt lag ll match, är målsä ningen a man all d ska låna spelare från den yngre årskullen.

19 19 Riktlinjer A-pojkar A ha roligt med ishockey. Vidareutveckla och bygga på de direk v som finns i utvecklingsplanen. HA74 erbjuder 3-4 ispass/vecka. En träningsgrupp, U15+U16. Skridskoteknik, smålagspel och tävlingar är prioriterade inslag på isträningarna. Minst två off ice -pass/vecka under issäsong. A ge alla spelare bästa förutsä ningar a utvecklas ishockeymässigt, lagmässigt och individuellt. Minst två föräldrarmöte/säsong. All d meddela i god d om man har förhinder a medverka på träning eller match. HA74 erbjuder försäsongsträning tre gånger/vecka under sommarhalvåret. A sträva e er a få minst en spelare u agen i Smålands TV-pucklag. Seriespelet innebär följande: Alla som deltagit ak vt i träningar ska ges en chans a spela matcher, såväl hemma som borta. Kravet på go uppförande på is och utanför ges större uppmärksamhet. Matcher ska ses som en länk i träningen. Lära spelarna a uppföra sig som idro smän vid vins och förlust. Hög målsä ning i turneringar och cuper. Målsä ning a all d komma ll spel med minst 15 utespelare (tre 5:or) och 1 målvakt. Vid de llfällen laget måste låna spelare för a komma med fullt lag ll match, är målsä ningen a man all d ska låna spelare från den yngre årskullen.

20

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

DEN BLÅ VÄGEN Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar! 14/15

DEN BLÅ VÄGEN Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar! 14/15 DEN BLÅ VÄGEN Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar! 14/15 2 Föreningen HV71 skall skapa Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar Vi i HV71 är stolta över vår ungdomsverksamhet och den plattform vi har

Läs mer

FALKÖPING IK BLUE RIDERS

FALKÖPING IK BLUE RIDERS Rev. B Den blå tråden Revisionshistorik: Rev. Anledning: Datum: Fastställd av Nr: styrelsen: B Revidering av ursprungligt dokument. 2018-04-09 2018-06-04 1 (10) Innehållsförteckning FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE

Läs mer

DEN BLÅ VÄGEN Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar! 15/16

DEN BLÅ VÄGEN Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar! 15/16 DEN BLÅ VÄGEN Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar! 15/16 2 HV71 SKALL SKAPA SVERIGES BÄSTA HOCKEYMILJÖ FÖR UNGDOMAR Vi i HV71 är stolta över vår ungdomsverksamhet och den plattform vi har byggt upp

Läs mer

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar

Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Riktlinjer för Ledare Spelare & Föräldrar Bildad 1997-01-01 Ledare Föreningens ledare är det viktigaste verktyget för utvecklingen av föreningens fotbollsverksamhet. För att fotbollsverksamheten ska leda

Läs mer

Orangea tråden för U-sektionen

Orangea tråden för U-sektionen Utgåva 2 20140901 Orangea tråden för U-sektionen Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Skara IK skapar förutsättningar

Läs mer

Vi vill spela hockey av högsta möjliga klass, gärna (helst) med egna produkter med målsättning att ta plats i Allsvenskan.

Vi vill spela hockey av högsta möjliga klass, gärna (helst) med egna produkter med målsättning att ta plats i Allsvenskan. Hammersguiden VÄLKOMMEN TILL HALMSTAD HAMMERS I den här guiden har vi samlat information om Halmstad Hammers som förening våra övergripande målsättningar, förhållningssätt, riktlinjer och principer för

Läs mer

Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik.

Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Utgåva 1 20140401 Orangea tråden för U-sektionen. Skara IK s U-sektions målsättning är att vara den mest attraktiva föreningen i Skaraborg bland aktiva, sponsorer och publik. Skara IK skapar förutsättningar

Läs mer

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande Flens HC Föreningspolicy Flens HC är en breddförening med en målsättning att ta hand om alla som vill delta i ungdomsverksamheten och att utveckla alla individer hockeymässigt och socialt. Visionen är

Läs mer

SK Lejons verksamhet

SK Lejons verksamhet SK Lejons Vision Kunna erbjuda alla som vill spela hockey möjlighet för detta oavsett kön, talang eller ekonomisk situation. Vara en klubb där utrymme ges både för de som spelar hockey för att det är kul

Läs mer

Välkomna! U9 säsongen 2016/2017 Barn födda 2008

Välkomna! U9 säsongen 2016/2017 Barn födda 2008 Välkomna! U9 säsongen 2016/2017 Barn födda 2008 Mål & riktlinjer Mål: Träningarnas innehåll och ledarnas förhållningssätt skall vara anpassat till spelarnas ålder och utvecklingsnivå. Det skall vara roligt

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A )

Gröna tråden. Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling. (Rev. A ) Gröna tråden Policydokument för Grönahögs IK En förening i Utveckling (Rev. A 2012 11 16) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Grönahögs

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling

Oranga-tråden. Policydokument för Torns IF. En förening i utveckling Oranga-tråden Policydokument för Torns IF En förening i utveckling (Rev. A 2012-08-20) Innehållsförteckning Introduktion... 3 Värdegrunder, Moral och Etik... 3 Svenska Fotbollförbundet... 3 Torns IF:s

Läs mer

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR

ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR ÖSK HOCKEYKLUBB DET SOCIALA ANSVARET ÄR AVGÖRANDE DELAR I VÅRA ISHOCKEYFRAMGÅNGAR Klubbkänsla, gemenskap och ansvar genomsyrar ÖSK Hockeyklubb. Med den här vägledningen i vår policy räknar vi dig som en

Läs mer

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 Innehållsförteckning 3. Syfte & Mål Vision 4. Värdegrund Hjärta & Vilja Förväntningar på ledare 5. Värdegrund Förväntningar på spelare Förväntningar på

Läs mer

RÖDA TRÅDEN. Säsong 2016/2017. Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK. (Version 1.1, aug 2016)

RÖDA TRÅDEN. Säsong 2016/2017. Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK. (Version 1.1, aug 2016) RÖDA TRÅDEN Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK Säsong 2016/2017 (Version 1.1, aug 2016) Innehållsförteckning Inledning... 2 Generella mål i ungdomsverksamheten... 4 Att spela hockey

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

BARN & UNGDOMS- POLICY

BARN & UNGDOMS- POLICY BARN & UNGDOMS- POLICY Laholms Fotbollsklubb 2015 Förord Denna policy har upprättats och antagits av ungdomssektionens styrelse, och till sin hjälp har det funnits en arbetsgrupp med ledare från ett antal

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet.

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet. 2015-09-21 HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16 Säsongen 2015/2016 Målsättning / vår verksamhet. Den verksamhet som Hudiksvalls Hockey Club

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM INLEDNING Detta dokument är framställt av Värmdö Hockey och godkänt av Värmdö Hockeys styrelse. Dokumentet skall följas av alla tränare, ledare, spelare och föräldrar

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT 2008-06-30 Målet för Lycksele SK är att spela ishockey i den högsta möjliga divisionen, att vi i huvudsak ska ha spelare som är utbildade i föreningen och som bor på orten. För att göra detta möjligt skall

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Mål för barn- och ungdomslag

Mål för barn- och ungdomslag LEDARPÄRM 2014 Mål för barn- och ungdomslag Kågedalens AIF:s barn- och ungdomsfotboll ska genom välorganiserad verksamhet bereda plats till alla barn och ungdomar som vill spela fotboll. Dessutom stimulera

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift VI VILL En skrift om Åmåls Sportklubb Syftet med denna skrift Skall föreningar/klubbar som har ett stort utvecklingsansvar för många människor arbeta kortsiktigt utan medveten förankring? Säkert svarar

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Värdegrund 2013/2014

Värdegrund 2013/2014 VER 1.0 STRÖMSBRO HOCKEY CLUB BROSCHYREN VÄRDEGRUND, SIDA 1 Transparens, kamratskap, hederlighet, glädje, tävling Värdegrund 2013/2014 Reviderad 2017-08-12, 2018-05-17 Strömsbro Hockey Club - ishockey

Läs mer

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt:

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt: Värnamo Hockey/Värnamo GIK Säsongsplanering Ledare för ungdomslag i Värnamo Hockey skall i god tid planera sitt lags verksamhet inför en ny säsong. Denna planering sammanställs och utdelas till spelare

Läs mer

Inledning. Sportsliga mål

Inledning. Sportsliga mål Inledning Klubbens huvudsakliga och övergripande inriktning är att fostra och utbilda ishockeyspelare. Detta når vi genom att satsa på både bredd och elit samt genom att behålla så många spelare som möjligt

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Glädje Passion Stolthet

Glädje Passion Stolthet LULEÅ HOCKEYS GPS Glädje Glädjen att få växa upp och utvecklas tillsammans är kärnan i vår förening. På isen visar vi glädje genom att vara positiva, berömma, bygga och hjälpa varandra. Glädje är att få

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR...

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR... Innehåll SHC 2018/2019... 2 Sollentunamodellen... 3 A- Sektionen... 4 J18 och J20... 5 U16 - Tävla för att vinna... 6 U15 - Tävlar för att tävla... 7 U14 - Träna för att tävla... 8 U13 - Träna inför tävling...

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Säsong 2016/2017 Hanhals IF FÖRENINGEN Hanhals IF är idag en av Sveriges största hockeyföreningar sett till antalet utövare. Vi har ca 500 ungdomar som spelar

Läs mer

Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey

Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey 2017-12-18 Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey Verksamhetsidé Vimmerby Hockey är en ideell förening med flera olika sektioner där de som idrottar

Läs mer

16/17 DEN BLÅ VÄGEN. Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar!

16/17 DEN BLÅ VÄGEN. Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar! 16/17 DEN BLÅ VÄGEN Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar! INNEHÅLL HV71 skall skapa Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar!...3 Detta är HV71...4 Värdegrund...5 Föreningen... 7 Spelaravgifter HV71

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer

IFK FALKÖPING BLUE RIDERS. Mål och riktlinjer IFK FALKÖPING BLUE RIDERS Mål och riktlinjer VISION Genom professionellt arbetande organisation skall vi vara en ledande idrottsförening i Falköpings Kommun. FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE MÅL Ungdomsverksamheten

Läs mer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer Rev.dat 2018-02-01 1 Verksamhetens huvudmål Skapa en attraktiv aktivitet. Aktiviteten skall i möjligaste mån anpassas till individen. Vi skall utbilda hockeyspelare. Vi skall utbilda och utveckla goda

Läs mer

KRIF POLICY. Lagvisa målsättningar: U10 sid 20 U11 sid 22 U12 sid 24 U13 sid 26 U14 sid 28 U15 sid 30 U16 sid 32

KRIF POLICY. Lagvisa målsättningar: U10 sid 20 U11 sid 22 U12 sid 24 U13 sid 26 U14 sid 28 U15 sid 30 U16 sid 32 KRIF POLICY Innehåll: Vision sid 2 Mål sid 3 Respekt sid 4 Alkohol, droger & doping sid 5 Tobak sid 7 Föräldrar sid 8 Ledare/tränare/funktionärer sid 10 Spelare sid 11 Cuper sid 12 Nybörjare sid 14 Flyttning

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

50 % aktivitetsgrad Bör vara minst 50 % teknik Bör vara minst 30% spel Varierad och stimulerande träning för alla

50 % aktivitetsgrad Bör vara minst 50 % teknik Bör vara minst 30% spel Varierad och stimulerande träning för alla Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior

Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Klubbpolicy Norra Härene BK - Senior Detta är Norra Härene BK:s policy för seniorverksamheten. Syftet med denna policy är att alla som är engagerade i klubben, förtroendevalda, tränare, ledare, spelare,

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

Hudiksvalls Hockey klubb

Hudiksvalls Hockey klubb Hudiksvalls Hockey klubb Mål och riktlinjer för ungdomsverksamheten 2017-2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING OCH VERKSAMHETSIDÉ...2 TILL ALLA FÖRÄLDRAR/VUXNA INOM HUDIK HOCKEY...2 TILL DIG

Läs mer

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun.

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Lions Hockey Ungdomsverksamhet En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Vi skall vara en förening som genom välutbildade ledare och stort engagemang i

Läs mer

Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen

Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen 2008-02-06 Clemensnäs Hockeys policy för ungdoms-juniorhockeyn i föreningen Mål Föreningen ska bedriva en ungdomsverksamhet med syfte att ge våra ungdomar möjlighet att utöva ishockey på föreningens villkor

Läs mer

17/18 DEN BLÅ VÄGEN. Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar!

17/18 DEN BLÅ VÄGEN. Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar! 17/18 DEN BLÅ VÄGEN Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar! INNEHÅLL HV71 skall skapa Sveriges bästa hockeymiljö för ungdomar!...3 Detta är HV71...4 Värdegrund...5 Föreningen... 7 Spelaravgifter HV71

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

RÖDA TRÅDEN TIF VIKINGS

RÖDA TRÅDEN TIF VIKINGS RÖDA TRÅDEN TIF VIKINGS TIF VIKINGS bildades 1973 under namnet Trelleborgs Ishockeyförening. Föreningen har antagit namnet TIF VIKINGS som varumärke. TIF VIKINGS är Sveriges sydligaste ishockeyförening.

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

Blå Tråden Version 5 2014-06-10

Blå Tråden Version 5 2014-06-10 Blå Tråden Version 5 2014-06-10 Regler och riktlinjer för Alingsås HK 1 Innehållsförteckning FÖRORD... 3 Delaktighet... 4 Media... 4 I Alingsås HK... 4 MÅLSÄTTNING... 6 NIVÅANPASSNING OCH TOPPNING... 6

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Sida 1 av 7 Allmänt Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Färgelanda Cup präglas av Fair Play och spelas enligt grundprinciperna i "Fotbollens Spela Lek o Lär" och "Idrotten vill".

Läs mer

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger Ver 1.0 2014-03-15 En bra verksamhet kräver att vi alla gemensamt, spelare, ledare, tränare, föräldrar, supporters o.s.v. aktivt hjälper till med våra gemensamma åtaganden. Slutresultatet är helt beroende

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

Att leva våra värderingar.

Att leva våra värderingar. Att leva våra värderingar. Västerhaninge IF, föreningen där alla vill vara medlemmar. Hej! Vad kul att du hittade till vår förening! Här kommer du att trivas. Västerhaninge Idrottsförening vill finnas

Läs mer

Katrineholm, Policy. Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i

Katrineholm, Policy. Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i Katrineholm, 2011-01-13 Policy Katrineholm Hockey En klubb att trivas och växa i 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Vision och syfte... 3 Målsättning... 3 Organisation... 3

Läs mer

STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy

STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy STAFFANSTORPS GIF Ungdomspolicy Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla tränare, ledare, spelare och föräldrar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella

Läs mer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer

Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Hanhals IF Policy & Sportsliga Riktlinjer Säsong 2017/2018 Hanhals IF FÖRENINGEN Hanhals IF är idag en av Sveriges största hockeyföreningar sett till antalet utövare. Vi har ca 500 ungdomar som spelar

Läs mer

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Saldot är 111,6kkr (per 30/11) (Ingående balans 17-18 var 49kkr) Utgående saldo till u11 skall vara min 79,8 (2,1kkr/spelare)

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Rimbo/Hallsta U Föräldramöte

Rimbo/Hallsta U Föräldramöte Rimbo/Hallsta U16 2016-2017 Föräldramöte Agenda Kommande säsong i korthet Organisation ledare och spelare Att vara en del av Rimbo IF och Hallsta IK Fokus framåt Föräldrarnas roll i verksamheten Kommande

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Inledning. Organisation

Inledning. Organisation Föreningsfolder Inledning Rissne IF grundades 1984 och har sedan dess vuxit från endast ett seniorlag i fotboll till det vi är i dag, med verksamhet inom både fotboll och volleyboll. Fotbollen, som är

Läs mer

Ge ditt barn en gåva för livet!

Ge ditt barn en gåva för livet! Ge ditt barn en gåva för livet! Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att man ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker. Till exempel

Läs mer

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Vår idé i sammanfattning 2-3 Policy 4 Allmän info 4 Säsongen 16-17 4 Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Sport 6 Målsättning 6 Träning och träningsfilosofi 6 Seriespel 7 Nivåanpassning 7 Samarbete

Läs mer