ROTTNE H-14 B H-14 B

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ROTTNE H-14 B H-14 B"

Transkript

1 ROTTNE H-14 B Det smarta valet H-14 B

2 Mi l j ö m oto r Rottne H-14 B har en kraftfull 6-cylindrig miljömotor i steg 3 utförande som med god marginal uppfyller gällande emissionskrav för dagens dieselmotorer. Power Tech Plus är benämningen på motorn som bl.a. har modern 4-ventilsteknik, variabel turbo och common rail insprutningssystem vilket ger en mycket bra respons vid snabba effektuttag. Med denna teknik och elektronisk styrning kan effektkurvan och vridmomentet anpassas till de varvtalsområden som är optimala för en skördare. Skördaren kan därför köras med något lägre arbetsvarv vilket resulterar i lägre ljudnivå, mindre vibrationer och framför allt en lägre bränsleförbrukning. Stor och bekväm hytt Fantastisk överblick och sikt. Den rymliga och komfortabla hytten med stora fönsterytor ger föraren fri sikt inom hela arbetsområdet. Hytten är svängbar 45º, nivellerande ca 15º och följer automatiskt kranen från sida till sida, men kan även styras manuellt med joystick. Den ergonomiskt utformade förarplatsen har en väl samlad instrumentering på sidan och framför förarstolen som är luftfjädrad och försedd med Airvent. I de steglöst ställbara armstöden sitter spakpaneler med de funktionstangenter som användes regelbundet vid fällning och upparbetning. Datorskärmarna för D5 maskinstyrning och D5 mätsystem, som båda är i färg och med pekfunktion, är lågt placerade framför föraren för att inte skymma siktfältet. En effektiv klimatanläggning med ACC ser till att föraren alltid har frisk luft och en behaglig temperatur i hytten. Utrustningsnivån i hytten är hög och det finns ett flertal lådor och förvaringsutrymmen för den utrustning som man behöver ha med sig i det dagliga arbetet.

3 Lättkörd skördare Rottne H-14 B har ett 6-hjuligt kraftigt chassi med enkelaxel bak och portalboggi fram vilket ger utmärkt frigångshöjd. Med stor styrvinkel och midjeleden på mitten får skördaren exakt spårning vilket minimerar risken för körskador längs stickvägen i trånga gallringar. Hyttens konstruktion i kombination med att den är nivellerande och svängbar ger föraren en fantastisk överblick runt maskinen och om skördaren är utrustad med backkamera förbättras uppsikten bakåt. Transmissionen är snabb och distinkt med bra dragkraft men ger också möjlighet till mjuk precisionskörning när detta behövs. Manövreringen är enkel och när man valt körriktning användes gaspedalen som körpedal. När pedalen trycks neråt frilägges bromsar och midjelås automatiskt och maskinen sätts i rörelse. Hastigheten ökar i takt med att pedalen trycks längre ner och maskinen stannar när pedalen släpps upp varvid bromsar och midjelås aktiveras. Styrningen manövreras via en joystick på spakpanelen i armstödet. EGS 595 Ag g r egat Rottne H-14 B har som standard ett aggregat benämnt EGS 595. med en max. kapdiameter på 63/72 cm. Aggregatet har tre matarvalsar varav de två yttre sitter i bärande hjularmar som trycker stammen in mot ramen där den tredje valsen är monterad. Med denna princip hålls stammen i ett stadigt grepp och bärs upp av valsarna istället för av kvistknivarna. Knivtrycket kan då sänkas vilket minskar friktionen mot stammen och matningskraften utnyttjas bättre. De övre och nedre kvistknivarna samt hjularmar styrs gemensamt vid ansättning men kan också manövreras individuellt. Diametermätning sker via givare i de nedre knivarna och längdmätning med separat frilöpande mäthjul. Rottne H-14 B kan också utrustas med de mindre aggregaten SP451 LF och SP561 LF som båda är anpassade till skördaren. rottne h-14 B Ge n o m tä n k t En mellanstor skördare får ofta växla mellan gallring och slutavverkning och bör därför vara konstruerad så att den lämpar sig för båda avverkningstyperna. Rottne H-14 B har de kvaliteter som behövs för att gallra från stickvägen med en kranräckvidd på m och ett mindre aggregat eller för slutavverkning med ett större aggregat och kortare räckvidd på kranen. H-14 B har ett stabilt chassi men är ändå smidig och lättkörd. Portalboggin ger extra frigångshöjd och förbättrar skördarens egenskaper i svår terräng. Drivlinan har beprövade komponenter som också sitter i skotarmodellerna F12 och F14. Den kraftfulla och snabba kranen har bra räckvidd och den svängbara hytten som följer kranen ger ett utmärkt siktfält mot aggregatet. För att anpassa skördaren till arbetsuppgifterna finns det flera aggregatstorlekar att välja emellan.

4 Servi ceti llgä n g li g h et För alla Rottne-maskiner är servicetillgängligheten en viktig faktor i utvecklingsarbetet. Stilleståndstiden är dyrbar för maskinägaren och med en hög servicetillgänglighet kan tiden för service, reparationer och rengöring minimeras avsevärt. Rottne H-14 B är en extremt servicevänlig skördare. Hela bakre delen med motor och transmission kan snabbt öppnas upp för inspektion och service. De gångjärnsupphängda bukplåtarna på undersidan underlättar servicearbetet men gör också hela bakdelen mycket enkel att hålla ren. Vakuumpump för hydraulsystemet minskar oljespill vid t.ex. slangbyte och pump för hydraulolja förenklar påfyllning. Elcentralen med säkringar och reläer samt datorer sitter överskådligt och lätt tillgängliga när höger hyttdörr öppnas. Felsökning på elsystemet kan till stora delar utföras via maskinstyrsystemets driftsskärm. Teknisk fakta MOTOR JOHN DEERE 6068 HF 485 Power Tech Plus. Steg 3. Cylindervolym...6,8 liter Vridmoment vid rpm Nm Effekt vid rpm kw Tankvolym liter TRANSMISSION D5-styrd, hydraulisk/mekanisk med lastreglering. Dragkraft kn BROMSAR 2-krets el/hydrauliska negativa våta lamellbromsar. Automatisk arbetsbroms. Fjäderassisterad parkerings- och katastrofbroms. HYDRAULSYSTEM Lastkännande konstanttrycksystem, helt separerat från transmissionen. Pumpkapacitet liter/1 700 rpm Arbetstryck...3,0 25,0 Mpa EL- OCH STYRSYSTEM 24 volt elsystem med CANbus-teknik Maskinstyrsystem...Rottne D5 Apteringssystem...Rottne D5 Arbetsbelysning...20st HYTT Tilt- och svängbar Svängvinkel...+/- 45 Tilt, framåt, bakåt, sida...15, 14, +/- 11 Ljudnivån...65dBA KRAN RK 140 Parallellförd vikarmskran, tilltbart kranfundament och 2 m alt 3,2 m utskjut. Tiltvinkel kranfundament...framåt 20 /bakåt 14 Lyftmoment knm Vridmoment/Vridvinkel...44 knm/260 Räckvidd...10,3 m alt. 12,0 m AGGREGAT EGS 595 Matningsanordning 3 matarvalsar Max kapdiameter...630/720 mm Kvistningsdiameter mm Max hjulöppning mm Matningskraft/hastighet...25 kn/4,0 m/sek Vikt kg VIKT OCH MÅTT Tjänstevikt kg Bredd (med 700 hjul) mm UTRUSTNING Sprinkler. Motor/hyttvärmare med värmeslinga för hydraultank. Solskyddsgardiner. Miljöolja. Xenon arbetsbelysning. Backkamera. Färgmärkning. Orbitrolstyrning. Pergamentutrustning. Dataklave. GPS. Geoinfo. Centralsmörjning. Luftkompressor. Balanserad boggi. Rätt till ändringar av specifikation och utrustningar förbehålles. Bilderna visar inte alltid maskinen i standardutförande.

5 ROTTNE H-14 B - Idealisk för både gallring och slutavverkning

6 Rot t n e h-14 B allroundskördaren I kravspecifikationen för utvecklingsarbetet med Rottne H-14 B poängterades att skördaren skulle anpassas för både gallring och slutavverkning och för flera olika aggregatstorlekar. Rottne H-14 B har därför ett kraftigt chassi med låg tyngdpunkt. För att få bra stabilitet vid avverkning i nerförslut är hjulbasen anpassad så att bakdelen ger en bra motvikt. Kranen, RK 140, sitter rakt över portalboggin och har en tiltfunktion med ganska stora utslag framåt/ bakåt. Räckvidden är i standardutförande 10 meter men som tillval finns ett annat utskjut som gör att man kan utnyttja räckvidder från 10 till 12 meter beroende på vilken aggregatstorlek som användes. Hydraulsystemet, som är lastkännande, har stor pumpkapacitet och returfiltren liggande under oljenivån i tanken vilket minskar risken för luftinblandning när bioolja användes. De alternativa aggregaten till H-14 B har identisk inkoppling både för hydraulik och mätsystem vilket innebär att aggregatbyte kan ske snabbt och enkelt. Hytten följer automatiskt kranen från sida till sida

7 710/45x26,5 Dato r e r Rottne D5 maskinstyrsystem Maskinstyrsystemet Rottne D5, som är uppbyggt med CANbus-teknik, styr och övervakar motor, transmission och kran. D5 består av en huvuddator, en 7 pekskärm i färg, samt ett antal styrenheter placerade ute på maskinen i närheten av funktionerna som de ska styra. Huvuddatorn kommunicerar genom en CANbus-kabel som går runt till alla styrenheterna. Inställningar av kran, transmission och motor, övervakning av tryck, temperaturer och vätskenivåer samt felsökning gör föraren via displayen (pekskärmen) som sitter på en ställbar arm snett framför föraren. Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på displayen. Rottne D5 apteringssystem En ny generation mätsystem med beteckningen Rottne D5 ersätter nu det gamla D4-systemet. Det bygger på ny teknik och hårdvaran är samma som i maskinstyrsystemet D5. Mjukvaran till apteringssystemet har samma beräkningsalgoritmer som D4 men i D5 har driftsskärmen annorlunda utseende och fler inställningsmöjligheter, samt är generellt mer användarvänlig. Framför föraren sitter en stor och tydlig pekskärm och ett tangentbord samt en skrivare inbyggd i takpanelen. På skärmen presenteras längd och diameter samt övrig information för det träd som är under upparbetning i aggregatet. Via pekskärmen görs också enklare inställningsändringar, framtagning av produktionsrapporter mm. För övrig datainmatning och prislisteändringar används tangentbordet. Kommunikation sker via USB-minne, e-post eller skrivare. Apteringen optimeras med värde- eller fördelningsaptering men som alternativ finns också ett enklare program för prioritetsaptering. Kontroll- och beräkningdator samt IO-boxar och givare sitter ute på aggregatet och signalöverföringen in till hytten sker via CANbus. Den huvudsakliga manövreringen av aggregat och upparbetning sker via knappsatser på kranspakarna som sitter i spakpaneler på stolens armstöd. Föraren kan från pekskärmen i hytten kontrollera och justera inställningar av tryck, tider och andra funktioner på aggregatet. Till D5 finns också GPS-mottagare och kartprogram samt system för driftsuppföljning. ROTTNE RK 140 ROTTNE ROTTNE B 710/55x34 710/45x26,5 21" " " min " " " " " " 85" " 4200 Inch mm Ritn. nr

8 Rottne Industri AB

ROTTNE H-20 REN STYRKA H-20

ROTTNE H-20 REN STYRKA H-20 ROTTNE H-20 REN STYRKA H-20 MILJÖMOTOR Rottne H-20 har en kraftfull 6-cylindrig miljömotor i steg 3 utförande som med god marginal uppfyller gällande emissionskrav för dagens dieselmotorer. Power Tech

Läs mer

Den nya utmanaren H11

Den nya utmanaren H11 ROTTNE H11 Den nya utmanaren H11 Miljömotor ROTTNE H11 har en kraftfull 6-cylindrig miljömotor i steg 3 utförande som med god marginal uppfyller gällande emissionskrav för dagens dieselmotorer. POWER TECH

Läs mer

ROTTNE H20 B. Ren styrka H20 B

ROTTNE H20 B. Ren styrka H20 B ROTTNE H20 B Ren styrka H20 B Miljömotor ROTTNE H20 B har en kraftfull 6-cylindrig miljömotor i steg 3 utförande som med god marginal uppfyller gällande emissionskrav för dagens dieselmotorer. POWER TECH

Läs mer

ROTTNE H-8 en liten maskin med stor potential H -8

ROTTNE H-8 en liten maskin med stor potential H -8 ROTTNE H-8 en liten maskin med stor potential H-8 Mi l j ö m oto r Rottne H-8 har en ny kraftfull 4-cylindrig dieselmotor i steg 3 utförande. Den uppfyller med god marginal de utsläppskrav som gäller för

Läs mer

ROTTNE f10b Komfort och funktion i världsklass! f 10 B

ROTTNE f10b Komfort och funktion i världsklass! f 10 B ROTTNE f10 B Komfort och funktion i världsklass! F10 B Ny skotarhytt Den nyutvecklade hytten har en mycket modern design där föraren verkligen sitter i centrum. De stora rutorna och den låga instrumentlinjen

Läs mer

ROTTNE f13s perfektion in i minsta detalj! f 13 S

ROTTNE f13s perfektion in i minsta detalj! f 13 S ROTTNE f13 S perfektion in i minsta detalj! F13 S Ny skotarhytt Den nyutvecklade hytten har en mycket modern design där föraren verkligen sitter i centrum. De stora rutorna och den låga instrumentlinjen

Läs mer

SKÖRDARE skogsmaskiner för rationellt skogsbruk

SKÖRDARE skogsmaskiner för rationellt skogsbruk skogsmaskiner för rationellt skogsbruk TRYGGHET OCH KVALITET hela vägen FIRST IN FOREST Skördarserien är den tveklöst största satsning ROTTNE INDUSTRI har gjort på ett enskilt modellprogram. Med H-serien

Läs mer

SKÖRDARE skogsmaskiner för rationellt skogsbruk

SKÖRDARE skogsmaskiner för rationellt skogsbruk SKÖRDARE skogsmaskiner för rationellt skogsbruk FIRST IN FOREST Egentligen startade vår historia redan i början av femtiotalet med att Börje Karlsson, grundaren till ROTTNE INDUSTRI AB, hjälpte sin far

Läs mer

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1270E/1470E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON Den avancerade tekniken i John Deeres E-serieskördare ger en mycket hög

Läs mer

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1070E/1170E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deeres nya skördare 1070E och 1170 E är både smidiga och högpresterande,

Läs mer

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFI 50 Effektiv Profi 50 är en skogsmaskin som lämpar sig för varierande terränger. Skogsmaskinen går på ett obehindrat och skonsamt sätt även på mjuka marker. Tack vare en

Läs mer

SKOTARE. skogsmaskiner för rationellt skogsbruk

SKOTARE. skogsmaskiner för rationellt skogsbruk skogsmaskiner för rationellt skogsbruk FIRST IN FOREST Egentligen startade vår historia redan i början av femtiotalet med att Börje Karlsson, grundaren till ROTTNE INDUSTRI AB, hjälpte sin far att köra

Läs mer

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen.

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen. Ombyggnad av elledning. Arbetet innebär resning av nya stolpar, montering av ledning med hjälp av lift samt nedmontering av gamla stolpar. VI VET HUR DIN VARDAG SER UT Linjearbete och kabelplöjning innebär

Läs mer

I sitt rätta element.

I sitt rätta element. 0510-1 SE 1050H I sitt rätta element. Stabiliteten i längdled låter dig arbeta i kraftiga medlut också på full räckvidd. Förarmiljön är skön och ergonomisk med låg ljudnivå, behagligt klimat och suverän

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT I städer eller i miljöer med mycket trafik uppstår arbetssituationer där utrymmet är begränsat och tempot högt. Att snabbt och säkert kunna förflytta sig inom och mellan arbetsplatserna

Läs mer

Kraftfull, stabil OCH. ergonomi

Kraftfull, stabil OCH. ergonomi Kraftfull, stabil OCH ergonomi PONSSE ergo PRODUKTIVITET, EKONOMI OCH ERGONOMI I ETT PAKET PONSSE Ergo är en mångsidig skördare för olika förhållanden och finns både som sex- och åttahjuling. Den kraftfulla

Läs mer

I sitt rätta element.

I sitt rätta element. 0510-1 SE 950F I sitt rätta element. Kraftiga mot- eller medlut klarar 950F lätt och säkert. Logiska, smidiga reglage och den starka motorns överskottskraft ger dig alltid full kontroll. Du kan välja till

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO

ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO ETT STABILT OCH ERGONOMISKT KRAFTPAKET PONSSE ERGO PRODUKTIVITET, EKONOMI OCH ERGONOMI I ET PAKET Mångsidiga och kraftfulla PONSSE Ergo har genomgått en omfattande uppgradering. Ännu mer produktiva, komfortabla

Läs mer

ROTTNE f15 perfektion in i minsta detalj!

ROTTNE f15 perfektion in i minsta detalj! ROTTNE f15 perfektion in i minsta detalj! F15 Ny skotarhytt Den nyutvecklade hytten har en mycket modern design där föraren verkligen sitter i centrum. De stora rutorna och den låga instrumentlinjen ger

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

ROTTNE f18 Komfort och Kapacitet i toppklass! f 1 8

ROTTNE f18 Komfort och Kapacitet i toppklass! f 1 8 ROTTNE f18 Komfort och kapacitet i toppklass! F18 Ny skotarhytt Den nyutvecklade hytten har en mycket modern design där föraren verkligen sitter i centrum. De stora rutorna och den låga instrumentlinjen

Läs mer

SKÖRDARAGGREGAT SKOGSTEKNOLOGISK TOTALKOMPETENS

SKÖRDARAGGREGAT SKOGSTEKNOLOGISK TOTALKOMPETENS SKÖRDARAGGREGAT SKGSTEKNLGISK TTALKMPETENS 1 SKÖRDARAGGREGAT 16RH 16RHS 18RH 18RHS SKÖRDAR TEKNLGISK AUKTRITET ÖVERLÄGSEN SLITSTYRKA CH UTRUSTNING Keslas långa erfarenhet av skogsteknologi har gett företaget

Läs mer

INDIANER SOM INTE LÄMNAR FOTSPÅR I SKOGEN!

INDIANER SOM INTE LÄMNAR FOTSPÅR I SKOGEN! ENTRACON fokuserar på utveckling, tillverkning, försäljning och service av små och medelstora ekologiska skogsmaskiner, som lätt kan konverteras för fler användningsområden inom skogsbruket. Lågt marktryck,

Läs mer

Skotarna 1510E/1910E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skotarna 1510E/1910E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skotarna 1510E/1910E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON Den revolutionerande E-serien ger dig högre produktivitet än någonsin

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION SKÖRDAREN PONSSE SCORPION ÖVERLÄGSEN KRAFT OCH ERGONOMI Otrolig sikt och styrförmåga, oslagbar stabilitet, kraft och produktivitet med miljön i åtanke och

Läs mer

ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN. Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3

ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN. Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3 ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3 Mångsidig grävmaskin med anpassningsbar bredd för effektiv användning

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

-ett stort litet aggregat

-ett stort litet aggregat -ett stort litet aggregat - Låg Friktion 1. Proportionellt vinklade matarhjul innebär att när aggregatet är fullt öppet, dvs vid max trädstorlek, har också matarhjulen mest vinkel och bärkraft mot stammen.

Läs mer

ETT KRAFTPAKET FÖR KRÄVANDE AVVERKNINGSPLATSER PONSSE BEAR

ETT KRAFTPAKET FÖR KRÄVANDE AVVERKNINGSPLATSER PONSSE BEAR ETT KRAFTPAKET FÖR KRÄVANDE AVVERKNINGSPLATSER PONSSE BEAR En skördare för stora utmaningar Bäst i sitt slag För vidsträckta avverkningsplatser och stora träd krävs skogsmaskiner med oerhörd kraft och

Läs mer

Huddig - ett verktyg för proffs

Huddig - ett verktyg för proffs 1260B service huddig 1260B Huddig - ett verktyg för proffs Huddig Telematik gör det möjligt för Huddigs servicetekniker och Huddigs auktoriserade servicelämnare att snabbt göra både diagnostik samt uppdateringar

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING PONSSE fox PONSSE FOX-SKÖRDAREN JÄMN PRODUKTIVITET PONSSE Fox-skördaren har den senaste tekniken och tillförlitliga baslösningar för utmärkt övergripande effektivitet. En innovativ

Läs mer

EKONOMISK OCH EFFEKTIV. PONSSE BEAver

EKONOMISK OCH EFFEKTIV. PONSSE BEAver EKONOMISK OCH EFFEKTIV PONSSE BEAver En allsidig liten skördare som är ett riktigt kraftpaket Mångsidiga PONSSE Beaver är perfekt lämpad för avverkning från första gallringen till slutavverkning. PONSSE

Läs mer

AP Gyllevogne. Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare

AP Gyllevogne. Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare AP Gyllevogne Gödselvagnar Slangbommar Nedmyllare Tillverkas i Danmark Kvalitet för den professionella användaren Våra gödselvagnar används av maskinstationer, entreprenörer och lantbrukare med höga krav

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

Installationsmanual ML40 Plus

Installationsmanual ML40 Plus Installationsmanual ML40 Plus 1. Beskrivning ML40Plus är en speciellt konstruerad drivenhet för autopiloter på båtar. Den passar de flesta typer av segelbåtar, även sådana med ror-kult. ML40Plus kräver

Läs mer

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN 6 e generationen TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN Är det egentligen möjligt att bygga en prestandabil i sex generationer? Ursprunget är tidigt 60-tal. Det måste vara världsrekord! Bara tanken

Läs mer

Profihopper. Profihopper

Profihopper. Profihopper Profihopper Arbetsområden Den UNIKA Profihoppern Vårdar alla dina grönytor! Parker Kyrkogårdar Golfbanor Bostadsområden Grönytor Idrottsplatser Campingplatser Naturskyddsområden Innehåll Arbetsområden

Läs mer

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor R M M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor M40-SERIEN Traktorer i en klass för sig. Den nya M40N-serien är en kombination av effektiva och prisvärda traktorer som är extremt mångsidiga och som passar

Läs mer

Vedkombi 330 Bruksanvisning

Vedkombi 330 Bruksanvisning Vedkombi 330 Bruksanvisning Produktpresentation Effektiv och användarvänlig vedkombi som kapar och klyver veden i ett moment. Producerar ca 5 m3 per timme. Klarar vedlängder upp till 53 cm och veddiameter

Läs mer

Svensktillverkade skogsvagnar och kranar från MOWI

Svensktillverkade skogsvagnar och kranar från MOWI Svensktillverkade skogsvagnar och kranar från MOWI 1 Teknik i framkant under 30 år Mowikranen har egenskaper som ingen annan skogskran har Din - det finns ju bara ett original. bäste Tillsammans med Mowis

Läs mer

FR28 SKOTARE. För högkvalitativ gallring

FR28 SKOTARE. För högkvalitativ gallring FR28 SKOTARE För högkvalitativ gallring FR28 Skotare Sampo Rosenlew har svarat på kundernas förfrågan genom att utforma FR28 skotare som är optimerad för gallringsarbeten. Denna skotare, med en last kapacitet

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

Hiab Loglift kortvirkeskranar

Hiab Loglift kortvirkeskranar Hiab Loglift kortvirkeskranar Produktbroschyr De professionellas val! En snabb och slitstark kran är värdefull då virke kapat i bestämd längd hanteras; då fl yter arbetet och virket sätts i rörelse. Hiab

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

GARANTERAD KRAFT OCH PONSSE BUFFALO

GARANTERAD KRAFT OCH PONSSE BUFFALO GARANTERAD KRAFT OCH KOMFORT PONSSE BUFFALO DEN NYA MÄSTAREN INOM SKOTNING Nya PONSSE Buffalo förser dig med en aldrig tidigare upplevd kraft och komfort oavsett om du arbetar med slutavverkning eller

Läs mer

ETT HELT UPPGRADERAT KRAFTPAKET PONSSE BEAR

ETT HELT UPPGRADERAT KRAFTPAKET PONSSE BEAR ETT HELT UPPGRADERAT KRAFTPAKET PONSSE BEAR NYA PONSSE BEAR KRAFT, PRODUKTIVITET OCH ARBETSGLÄDJE Helt nya PONSSE Bear är en sann skogens konung. Den representerar bästa tänkbara prestanda, produktivitet

Läs mer

Dyna Produktinformation

Dyna Produktinformation Dyna Produktinformation www.toyota.se DYNA SVARET PÅ DINA LOGISTISKA UTMANINGAR Toyota Dyna är den flexibla och kostnadseffektiva lösningen på dina transportbehov. Den förenar låga driftkostnader och hög

Läs mer

TELESKOPLASTARE FRÅN MASSEY FERGUSON. MF 9205, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 75-122 HPMF

TELESKOPLASTARE FRÅN MASSEY FERGUSON. MF 9205, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 75-122 HPMF TELESKOPLASTARE MF 9, MF 9 Xtra, MF 9 Xtra, MF 9S Xtra - HPMF FRÅN MASSEY FERGUSON Funktioner för alla behov Ett stort urval redskap som krävs för alla jobb Hydrauliska snabbkopplingar för snabbt, effektivt

Läs mer

Vedmaskiner fra Per Wikstrand AB i Sverige

Vedmaskiner fra Per Wikstrand AB i Sverige Vedmaskiner fra Per Wikstrand AB i Sverige Sagutstyr AS Spara ryggen och kapa veden med säkraste vedkapen Rättvikskapen är en vedkap av balanstyp med rullbord. Det som främst skiljer Rättvikskapen från

Läs mer

ZERO TURN GRÄSKLIPPARE

ZERO TURN GRÄSKLIPPARE ZERO TURN GRÄSKLIPPARE 015 MODERN FJÄDRINGSTEKNIK Ferris IS fjädringssytem ger ökad arbetskomfort och arbetshastighet. Vibrationer kan skada din kropp Om ni utsätts för mycket vibrationer, kan det medföra

Läs mer

Lift 1420 & 2000. Teknik på hög nivå! Huddig Lift 1420 och 2000: Manövrering sker antingen från personkorgen eller från förarhytten.

Lift 1420 & 2000. Teknik på hög nivå! Huddig Lift 1420 och 2000: Manövrering sker antingen från personkorgen eller från förarhytten. LIFT 1420 & 2000 Lift 1420 & 2000 Teknik på hög nivå! Huddig Lift 2000 20,1 m arbetshöjd Maxlast 200 kg Huddig Lift 1420 14,2 m arbetshöjd Maxlast 200 kg Huddig Lift 1420 och 2000: Huddig Lift 1420 och

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT Extrema förhållanden och tidspress förekommer ofta vid järnvägsarbete. Det ställer höga krav på säkerhet och effektivitet. Arbete på järnväg kan innebära flera olika arbetsmoment.

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

JCB micro- mini-midi grävmaskiner. Viktklasser 0,9-8 ton

JCB micro- mini-midi grävmaskiner. Viktklasser 0,9-8 ton JCB micro- mini-midi grävmaskiner Viktklasser 0,9-8 ton Micro mini och midigrävmaskiner MICRO 8008 8016 8018 Arbetsvikt (ton) 0,95 Effekt (kw) 9,5 Grävdjup (m) 1,7 Arbetsvikt (ton)) 1,59 Effekt (kw) 14,2

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack det finns många starka skäl att välja geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK Det finns många starka skäl att välja Geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion Rapide Siwa Finsnittvagnar Ensilagevagnar foderproduktion Schuitemaker Machines BV etablerades 1919 som tillverkare av maskiner för lantbruk och industri. Tack vare många års erfarenhet har Schuitemaker

Läs mer

SOPREDSKAP. www.holms.com REDSKAP MED SMARTA DETALJER

SOPREDSKAP. www.holms.com REDSKAP MED SMARTA DETALJER SOPREDSKAP www.holms.com REDSKAP MED SMARTA DETALJER Holms en innovativ redskapsleverantör Grunden till Holms Industri AB lades 1927 av Edvin Sandström med en smart produktion av hästskor. På 30-och 40-talet

Läs mer

SKOTARE. skogsmaskiner för rationellt skogsbruk

SKOTARE. skogsmaskiner för rationellt skogsbruk SKOTARE skogsmaskiner för rationellt skogsbruk FIRST IN FOREST Egentligen startade vår historia redan i början av femtiotalet med att Börje Karlsson, grundaren till ROTTNE INDUSTRI AB, hjälpte sin far

Läs mer

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Lastbil med kran till Alingsås Energi Nät AB

Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Lastbil med kran till Alingsås Energi Nät AB Alingsås kommun Avtalsform Avtal/Ramavtal/Enstaka köp Namn Lastbil med kran till Alingsås Energi Nät AB Diarie 2014.083 Upphandlare Jonas Brunnegård Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer

VOLVO KOMPAKTA GRÄVMASKINER EC55B

VOLVO KOMPAKTA GRÄVMASKINER EC55B VOLVO KOMPAKTA GRÄVMASKINER EC55B Den mest komfortabla vägen att närma sig alla typer av jobb Sitt upp bakom spakarna i Volvo EC55B kompaktgrävare och du kommer att finna ett otroligt bekvämt sätt att

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009

ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 ATV Arbetsmodeller 2008 / 2009 Tekniska data Tekniska data Grizzly 700 Motortyp Insugsystem Cylindervolym Smörjsystem Tändsystem Startsystem Bränsletank Oljevolym Växellåda Transmission Slut transmission

Läs mer

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik R GYRO Den perfekta lösningen för avgradning och slipning Oscillerande slipteknik För stål, rostfritt och metaller - ett starkt och effektivt maskinkoncept..! Ett karakteristiskt kännetecken för varje

Läs mer

S3 och Step. Cyklarna som håller balansen i tillvaron.

S3 och Step. Cyklarna som håller balansen i tillvaron. S3 och Step Cyklarna som håller balansen i tillvaron. Lika olika. Lika olika. Lika i form av att alla cyklarna står för rörelsefrihet (och glädje). Olika i form av antal hjul och format. Från två till

Läs mer

Ett förstklassigt val

Ett förstklassigt val Kalmar DCF50-90 Ett förstklassigt val Lätta gaffeltruckar 5-9 ton. När endast det bästa är gott nog Är du en Kalmar-kund? Sedan 1949 har Kalmar varit det märke kvalitetsmedvetna truckförare och ägare föredrar.

Läs mer

Gilles 12,5-160kW. Pelletspanna

Gilles 12,5-160kW. Pelletspanna Pellets Flis Pelletspanna Gilles,-60kW Gilles har väl beprövade produkter med hög kvalité till ett konkurrenskraftigt pris. Anläggningarna har stor driftsäkerhet tack vare Gilles smarta självkorrigerande

Läs mer

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar

Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN. skräddarsydda arbetsstolar Artikelnummer 803316 Senast ändrad 130412 Giltig från 070601 REAL 9000 PLUS VUXEN skräddarsydda arbetsstolar REAL 9000 PLUS REAL 9000 PLUS EL ETT modulsystem fyra basmodeller En modern arbets-/specialstol

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

Wolkerova 845 CZ-768 24 Hulin Czech Republic

Wolkerova 845 CZ-768 24 Hulin Czech Republic TILLVERKARE: TOSHULIN, A.S. Wolkerova 845 CZ-768 24 Hulin Czech Republic Datum: 27 April 2014 II. MASKIN GRUNDDATA TOSHULIN typ SKQ 16. Denna maskin är en vertikal CNC-svarv, designad för effektiv svarvning

Läs mer

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall 1 Rollatorer Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall haft en. Men jag slår inte av på takten.

Läs mer

Skotarna 1110E/1210E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skotarna 1110E/1210E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skotarna 1110E/1210E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deere lanserar den nya, E-seriens medelstora skotare: 1110E och 1210E.

Läs mer

Maskiner och tillbehör för proffs

Maskiner och tillbehör för proffs askiner och tillbehör för proffs En motor Olika funktioner som tillval otorn och de olika enheterna säljs separat. 6HP 3.8L 20cm Ø 3150min -1 2.4KW 230V (16A) (50Hz) 10.5A (230V) BS4343 AC 175 Bar 6m

Läs mer

Sätt fart. Lita på hållbarheten

Sätt fart. Lita på hållbarheten Groundsmaster 580-D Sätt fart Groundsmaster 580-D Klippbredd på 4,88 m 59,6 kw (80 hk) motor Toro Traction Plus drivsystem Kan svänga 180 utan att lämna något gräs oklippt Toro ACE diagnossystem Då produktiviteten

Läs mer

Kompakta maskiner med stora egenskaper. För effektiv gallring och modern skogsvård med minsta möjliga miljöpåverkan.

Kompakta maskiner med stora egenskaper. För effektiv gallring och modern skogsvård med minsta möjliga miljöpåverkan. Malwa, i en helt Kompakta maskiner med stora egenskaper. För effektiv gallring och modern skogsvård med minsta möjliga miljöpåverkan. egen klass Malwa 560 Kombi är idealisk när du vill ha en beståndsgående

Läs mer

EC360B LC EC360B NLC VOLVO GRÄVMASKIN

EC360B LC EC360B NLC VOLVO GRÄVMASKIN VOLVO GRÄVMASKIN EC360B LC EC360B NLC Motoreffekt brutto: 198 kw (265 hk) Maskinvikt: LC: 37,1 ~ 38,4 t NLC: 36,3 ~ 37,5 t Skopor (SAE) 1 350 ~ 3 000 l Turboladdad VOLVO dieselmotor med direktinsprutning

Läs mer

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning!

Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Överlägsen komfort och minimal arbetsbelastning! Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations

Läs mer

Maskinen är tillverkad av: ALIA AB 0522-22000 Box 93. Lyckåsvägen 3 459 22 Ljungskile. Chipper Bruksanvisning

Maskinen är tillverkad av: ALIA AB 0522-22000 Box 93. Lyckåsvägen 3 459 22 Ljungskile. Chipper Bruksanvisning Maskinen är tillverkad av: ALIA AB 0522-22000 Box 93. Lyckåsvägen 3 459 22 Ljungskile. Chipper Bruksanvisning Tekniska specifikationer Kraftförsörjning: 230 V, 50 Hz, 6,6 A Motorstyrka: 1.1 Kw Storlek:

Läs mer

LOGSET GT skotare S I M P L Y B E T T E R

LOGSET GT skotare S I M P L Y B E T T E R LOGSET GT skotare 2 Pålitlig i alla terränger Logset GT skotarprogrammet är ett resultat av lång erfarenhet och kontinuerlig utveckling och innebär en bättre upplevelse. LOGSET GT skotare erbjuder bättre

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

Baler Range. Det professionella alternativet

Baler Range. Det professionella alternativet Baler Range Det professionella alternativet Press- serie utvecklad utifrån kraven från dagens lantbrukare och maskinstationer Maskinen är konstruerad och byggd för lång livslängd med tester från områden

Läs mer

Bonnet Vedklipp 20T Bruksanvisning

Bonnet Vedklipp 20T Bruksanvisning Bonnet Vedklipp 20T Bruksanvisning Produktpresentation En kraftfull vedklipp som snabbt och enkelt klyver veden i 2-4 delar. Med en tryckkraft på hela 20 ton och ett kraftigt klyvblad klarar den att klyva

Läs mer

EC140 VOLVO GRÄVMASKINER MONOBLOCK / 2-DELAD BOM LC / LCM

EC140 VOLVO GRÄVMASKINER MONOBLOCK / 2-DELAD BOM LC / LCM VOLVO GRÄVMASKINER EC140 MONOBLOCK / 2-DELAD BOM / M Motoreffekt Brutto: 79,4 kw (107 hk) Maskinvikt: _ : 13,6 ~ 14,4 t _ M: 14,6 ~ 15,8 t Skopor (SAE): 350 ~ 900 l Cummins direktinsprutad lågemissionsmotor

Läs mer

PEAL BYGGMASKINER PEAL1102 sv

PEAL BYGGMASKINER PEAL1102 sv PEAL BYGGMASKINER PEAL1102 sv Pump från M-tec brukspump P50! Allsidig pump med kapacitet upp till 150 l/min. Pumplängd upp till 120 meter och pumphöjd upp till 40 meter med 30 bars max tryck. Enkel att

Läs mer

Stark och smidig SKÖRDARE. Suveränt miljö- och förarvänlig

Stark och smidig SKÖRDARE. Suveränt miljö- och förarvänlig SE 901 Stark och smidig 901 SKÖRDARE Suveränt miljö- och förarvänlig 901 Komatsu 901 tillhör vår senaste skördargeneration och har ett teknikförsprång som ger unika miljö-, arbetsmiljö- och produktionsfördelar.

Läs mer

Flexibilitet som flyttar gränserna

Flexibilitet som flyttar gränserna maskin mekano Flexibilitet som flyttar gränserna Produktionen av sand, grus och krossade produkter handlar i hög grad om ton/h. Lönsamhet förutsätter i många fall en omfattande produktion. Detta skapar

Läs mer

AR 95. 7900 kg. 85 kw (115,5Hk) 1,4-1,6 m 3. Operativ vikt: Motoreffekt: Skopkapacitet:

AR 95. 7900 kg. 85 kw (115,5Hk) 1,4-1,6 m 3. Operativ vikt: Motoreffekt: Skopkapacitet: AR 95 Operativ vikt: 7900 kg Motoreffekt: 85 kw (115,5Hk) : 1,4-1,6 m 3 AR 95 Litet e. Stor effekt. ATLAS Weyhausen hjullastare är mer än summan av dess komponenter. De är äkta passion för teknik med Made

Läs mer

P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E Massor av nyheter! KABE Husvagn 2012 Raden av nyheter till modellåret 2012 skulle kunna göras nästan hur lång som helst. Utvecklingsavdelningen i Tenhult har verkligen inte legat på latsidan, det sista

Läs mer

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM

ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM ProCore 648 pc_648_s.indd 1 5/30/06 7:54:33 AM Ligg steget före. ProCore 648 Innovativ placering av hjulen Effektiv luftning Hög produktivitet Djup luftning av hög kvalitet TrueCore markföljningssystem

Läs mer

Tekniska data R25Z-9A

Tekniska data R25Z-9A Tekniska data R25Z-9A MOTOR MODELL MITSUBISHI S3L2 Vattenkyld 4-takts dieselmotor. 3 cylindrar i rad Nominell svänghjuls effekt SAE J1995 (brutto) 24,7 hk ( 18,4 kw) / 2300 rpm J1349 (netto) 23,1 hk (

Läs mer

TEKNISKT REGLEMENTE. Detta Tekniska Reglemente gäller för NSHC klass 4 och 5. Reglementet gäller från och med 2015-02-01 tillsvidare.

TEKNISKT REGLEMENTE. Detta Tekniska Reglemente gäller för NSHC klass 4 och 5. Reglementet gäller från och med 2015-02-01 tillsvidare. TEKNISKT REGLEMENTE Klass HT1 & HT2 Detta Tekniska Reglemente gäller för NSHC klass 4 och 5. Reglementet gäller från och med 2015-02-01 tillsvidare. Reglerna gäller för samtliga klasser om det inte framgår

Läs mer

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm.

P-seriens kompakta hyttmått ger extra utrymme för påbyggnad och särskilt enkelt insteg. Finns med upp till 440 hk och 2300 Nm. PRESS info P13102SE / Per-Erik Nordström 29 jan 2013 Scania har marknadens bredaste utbud av tunga lastbilar Tack vare Scanias moduluppbyggda produktsystem kan kunderna välja bland miljontals specifikationer

Läs mer

Wille - en stark finne

Wille - en stark finne Willes Fyra Årstider SVE 10/2009 Wille - en stark finne Vilakone Oy är den ledande tillverkaren av redskapsbärare och redskap i Norden. Utvecklingen av Wille-redskapsbärare startade på 1970-talet och dagens

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer