NYHETER EC204 Förbättrad sopvals. Löstagbar grip engcon Positioning System

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETER 2015. EC204 Förbättrad sopvals. Löstagbar grip engcon Positioning System"

Transkript

1 NYHETER 2015 EC204 Förbättrad sopvals Löstagbar grip engcon Positioning System

2 SR800B-SR2000B SOPVALS NYHET! 2009 introducerade engcon en sopvalsserie för grävmaskiner och den blev snabbt en favorit bland många entreprenörer och då framförallt de som arbetar med grävmaskin i stadsmiljö samt järnvägsentreprenörer som sopar spår och växlar. Sopvalsarna som finns i 5 bredder från 800 mm upp till 2000 mm uppgraderas nu rejält. Som option kommer det nu erbjudas ett helt nykonstruerat stänkskydd som över halva sopvalsen och detta förhindrar att grus sprätter iväg vid sopning. Stänkskyddet är dessutom ställbart i tre lägen och kan vid behov enkelt tas bort. Vidare så modulbyggs nu sopvalsarna med bultade sidostycken/gavlar, borstkvalitén har förbättrats och mellanringarna tas bort. Dessa förbättringar medför enklare och snabbare borstbyte. Pontus Johansson, konstruktör och utvecklare på engcon Group känner sig nöjd med resultatet av sitt arbete. - Vår nya serie sopvalsar är ett resultat av önskemål från våra kunder via våra kundundersökningar samt fysiska kundmöten ute på fältet och vårt nya modulsystem innebär även att specialbeställningar av ex, bredare sopar är lättare att tillverka, berättar konstruktören Pontus Johansson som lett utvecklingsarbetet av sopvals-serien SR 800B 2000B.

3 GRD LÖSTAGBAR GRIP NYHET! Nu är det dags för nästa generation av integrerade gripar och de nya modellerna är efter-monterbara och anpassade för Q-Safe, engcons nya och säkra generation redskapsfästen som med sin teknik förhindrar felaktig låsning och med detta risken att tappa skopan eller annat redskap. Den nya generationens gripkasett har en unik konstruktion med två kraftiga krokar på ena sidan samt en robust och enkel låsning av gripen på motsvarande sida. Inkoppling av gripens hydraulik sker med ett enda handgrepp och detta innebär att den nya gripen är väldigt lätt att montera på och av, samtidigt som den är upphängd på ett säkert sätt. Likt de tidigare modellerna har även den nya generationens integrerade gripar inbyggd lasthållningsventil som förhindrar ofrivillig gripöppning vid aktivering av andra funktioner på tiltrotatorn. - Säkerhet står alltid överst på dagordningen då vi utvecklar nya produkter och det gäller då även vår nya löstagbara grip berättar Fredrik Jonsson, utvecklingschef på engcon. Övriga fördelar + + Gripen är vinklad 15 grader i förhållande till rotationsplanet, för bättre möjlighet att ex, gripa föremål på max räckvidd och för att erhålla ett mer lodrätt grepp vid 90 graders rotering av tiltrotatorn. + + Det kommer finnas möjlighet att byta mothåll så att det blir olika typer av grepp runt objektet (t.ex gummerat, räfflat, m.m.) + + Griparmarna är tillverkade i höghållfast stål för maximal säkerhet och styrka. En grip-anpassad skopserie utvecklas parallellt med nya gripen, där baksidan av skopan utformas så att den har ett urtag som linjerar med gripens mothåll och därmed fungerar som ett förlängt stöd till det som grips, ex en stolpe eller ett rör. Övriga typer av redskapsfästen behåller den fasta och nuvarande konstruktionen av integrerade gripar. Den nya gripen premiärvisas på den Svenska mässan MaskinExpo maj 2015 och försäljningsstart beräknas till årsskiftet 15/16.

4 eps ENGCON POSITIONING SYSTEM engcons tiltrotatorer anpassade för grävsystem/maskinstyrning engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer för grävmaskiner tar nu ett ytterligare steg in framtiden, genom att anpassa sina produkter för den senaste tekniken med grävsystem/ maskinstyrning. engcons tiltrotatormodeller från EC209 och uppåt blir under 2015 möjliga att utrusta med eps - engcon Positioning System, som tillsammans med grävmaskinens grävsystem ger maximal kontroll på redskapets position.

5 NYHET! Optimerat för DC2 eps är optimerat för engcons smarta styrsystem DC2, där kablaget för eps integreras med kablaget för DC2 men är också öppet vilket innebär att eps fungerar tillsammans med styrsystem av andra fabrikat. - Vår strategi är att vi alltid strävar efter att göra vår produkter så öppna som möjligt och därmed ger vi våra kunder stora valmöjligheter då de ska välja sina produkter berättar Roberth Jonsson, projektledare för utvecklingen av eps. Detta bekräftas ytterligare då Roberth Jonsson berättar att eps är möjlig att montera på engcons tiltrotatormodeller EC209, EC214, EC219, EC226 & EC30 Förutsättningar Tekniken bygger på att eps levererar signaler till det grävsystem som kunden har på sin grävmaskin. Målet är att så många fabrikat av grävsystem som möjligt skall klara att kommunicera med eps. För mer info om vilka grävsystem som kommunicerar med eps, kontakta er leverantör av grävsystem Fördelar Tillsammans med valt grävsystem reducerar eps behovet av s.k. traditionell utsättning och via maskin-styrningssystemets display i hytten ser föraren den exakta ytan som ska schaktas. Denna kontroll över att exakt rätt mängd schaktmassor grävs ur, ger många vinster: + + Tid + + Minskad bränsleförbrukning + + Minskat maskin och redskaps-slitage + + Spar tid för övriga enheter som ex, lastbil/ dumper som kör bort schaktmassorna. + + Mindre återställning med minskade volymer av återfyllnadsmaterial. + + Anpassat för styrsystemet DC2 men möjlig att montera på andra styrsystem eps lanseras under 2015.

6 GENERATION 2 FRAMTIDEN ÄR HÄR! u Möjlighet att utrusta med EC-Oil kopplingar över och under tiltrotatorn engcon är världens ledande tillverkare av tiltrotatorer och med den nya generationen i 2-serien sätts en ny standard. Bland fördelarna finns bland annat en tiltvinkel på 45 grader, ökad service-vänlighet, ökade bussningsdimensioner, hydraulmotor på vänster sida och integrerad centralsmörjning. Det senare, att alla smörjpunkter är framdragna till ett och samma smörjblock, sparar mycket tid och pengar för entreprenören. De nya tiltrotatorerna EC204*, EC206, EC209, EC214, EC219 och EC226 täcker bredden av grävmaskiner från 2 ton till 26 ton och har en rad fördelar som ytterligare ökar lönsamheten och grävmaskinens flexibilitet. Tiltrotatorerna i 2-serien har allt det som gjorde föregångarna så populära men är ännu bättre. Tiltvinkeln har ökat till +-45 grader vilket ökar flexibiliteten. Hydraulmotorerna sitter väl skyddad på vänster sida och synlig för föraren (EC209-EC226). Den förstärkta stommen har förbättrat prestandan radikalt. Som exempel har EC procent högre brytkraft och 27 procent högre vridmoment än motsvarande tidigare modell. Samtliga tiltrotatorer har centralsmörjning, är anpassade för maskinstyrning och designade för att vara så lättservade som möjligt. Allt fler redskap kräver ökade hydraulflöden och de större tiltrotatorerna från EC214 och uppåt är därför som standard utrustade med en ny svivel som tillåter hydraulflöden på upp till 120 liter i minuten, vilket gör det möjligt att driva högflödeskrävande redskap på extrauttagen. Den nya sviveln har även en elektrisk kanal, då de nya tiltrotatorerna på sikt får engcons nya redskapsfäste Q-Safe prisad för sin innovation och överlägsna säkerhet som standard. Övriga säkerhetsdetaljer på Gen 2 är att tiltcylindrarna som standard är förberedda för lasthållningsventiler vilket bla, är ett krav vid körning med pallgaffel. Dessutom är alla tiltrotatorer från engcon anpassade för det smarta proportionella styrsystemet DC2 med möjlighet till fjärrsupport via mobilnätet, vilket minskar behovet av att kalla ut servicetekniker till maskinen. u Plats för sensorer till maskinstyrning u Kraftigare överoch underdelar u Skruvens diameter ökad, snäckväxeln har blivit tåligare u Ökad lagringsyta i tiltaxlarna u Upp till 50 % högre brytmoment jämfört med tidigare modeller * EC204 finns för försäljning hösten 2015 inom Norden och i början av 2016 i de utomnordiska länderna.

7 u Lasthållningsventiler standard på alla modeller med en tiltcylinder samt på övriga modeller med styrsystem SS9. Övriga tiltrotatorer oavsett styrsystem är som standard förberedda för lasthållningsventiler. u Upp till 11,5 % högre tiltmoment jämfört med tidigare modeller u Utrustad med täta slangskydd som förhindrar olja att spruta ut i sidled vid ev. slangbrott u Alla smörjpunkter framdragna till en och samma smörjcentral u 45 graders tiltvinkel u Anpassad för högflödessvivel som klarar flöden upp till 150 l/min (ej EC209) u Ny typ av ventiler ger bränslebesparing u Bättre utrymme för ingående slangar u Härdade cylinderstänger u Ingjutna smörjkanaler u Förberedd för centralsmörjning, med skyddade smörjpunkter u Hydraulmotor på vänster sida u Servicevänligare där brytglapp justeras utan demontering u Gen 2-tiltrotatorer med S45-, S50-, S60- och S70-redskapsfästen kommer successivt levereras med redskapsfästet Q-Safe fr o m S45, S60 och S70 kan då väljas med eller utan EC-Oil.

8 VI JOBBAR FÖR DIN LÖNSAMHET! engcons världsledande tiltrotator ger många fördelar som entreprenörer helt enkelt inte har råd att tacka nej till. Oavsett storlek på din grävmaskin är tiltrotatorn den säkra vägen till ökad lönsamhet. Skälen är flera. + + Färre maskinförflyttningar ger lägre bränsleförbrukning, mindre maskinslitage och en säkrare arbetsplats. + + Minimerar manuellt arbete. + + Snabbare utförda jobb. + + En mer mångsidig och flexibel maskin. + + Större precision i arbetet. + + Säkrare och snabbare. redskapsbyten. EC02B: Anpassningsbar till alla grävmaskiner i viktklassen 1,5 3,5 ton EC206: Anpassningsbar till alla grävmaskiner i viktklassen 3,5 6 ton EC209: Anpassningsbar till alla grävmaskiner i viktklassen 6 9 ton EC214: Anpassningsbar till alla grävmaskiner i viktklassen 9 14 ton

9 EC204 EC204, optimerad för grävmaskiner 2-4 ton är den sjätte modellen i Generation 2-serien och en av de stora nyheterna som skiljer föregångaren EC02B och EC204 åt, är att den nya modellen kan utrustas med integrerad grip alternativt extra hydraulfunktion. EC204 är något kraftigare uppbyggd jämfört med EC02B och likt sina syskon i Gen 2 har den nya tiltrotatorn 45 graders tiltvinkel och kan med fördel utrustas med engcons proportionella styrsystem DC2, för steglös styrning med högsta precision och fjärrsupport via mobilnätet. För maximal säkerhet sitter det som standard lasthållningsventiler på tiltcylindern. EC204 finns för försäljning hösten 2015 inom Norden och i början av 2016 i de utomnordiska länderna. NYHET! EC204: Anpassningsbar till alla grävmaskiner i viktklassen 2 4 ton EC219: Anpassningsbar till alla grävmaskiner i viktklassen ton EC226: Anpassningsbar till alla grävmaskiner i viktklassen ton EC30: Anpassningsbar till alla grävmaskiner i viktklassen ton

10 TM världens säkraste redskapsfäste Q-Safe är engcons nyutvecklade redskapsfäste för grävmaskiner. Den stora nyheten är att felkoppling av redskap på grund av den mänskliga faktorn inte längre är möjlig. Systemet tar helt enkelt över en del av förarens ansvar för säkerheten. Q-Safe har trefaldig säkerhet och ingår i engcons satsning Non Accident Generation där säkerhetstänkandet genomsyrar hela produktprogrammet. Med Q-Safe har engcon konstruerat världens säkraste redskapsfäste där risken för felkoppling byggts bort. Med en fullt utrustad Q-Safe monterat på grävmaskinen måste bl a skopan eller valt redskap ha markkontakt med ett visst tryck. Det går alltså inte att lossa skopan/redskapet hängande uppe i luften. 1 1 När Q-Safe redskapsfäste får kontakt med skopans/ redskapets första axel varnas omgivningen av skarpa ljud- och ljussignaler. Samtidigt begränsas maskinens svängfunktion (Option). 2 Så länge inte skopan/redskapet är ordentligt låst på båda axlarna, fortsätter ljud och ljus att varna. Dessutom är svängspärren fortsatt aktiverad. 2 3 När båda axlarna har full kontakt tystnar/slocknar varnade ljud och ljus och svängspärren hävs. Maskinen är redo för arbete med skopan/redskapet fullständigt kopplat. Redskapet kan nu bara lossas när det vilar med ett visst tryck mot marken (Option). Q-Safe redskapsfäste med säkerhetsfunktioner som: a elektronisk övervakning via två av varandra oberoende givare som känner av så att båda axlarna har kontakt med redskapet. b backventil som förhindrar att hydraulcylinder öppnar även om slangbrott eller tryckfall uppstår. c utanpåliggande kraftiga fjädrar som bibehåller fästet låst även om elektronik och hydraulik fallerar. d dessutom låses bakre axeln av en kilformad och smart konstruerad stål-läpp som förhindrar att redskapet faller ur sitt läge, oavsett vad som skulle fela med alla övriga säkerhetsfunktioner. 3

11 Lyftkroken är säkerhetsklassad enl. EN ISO /A1:2009 och EN ISO /A1:2009 Trefaldig säkerhet med inbyggda funktioner, som via grävmaskinens hydraulsystem, förhindrar felaktigt handhavande. Förberett för inkoppling av externt varningssystem, som signal eller ljus. Dubbla elektroniska givare säkerställer kontakt med främre och bakre axel. Kraftiga fjädrar bibehåller låsningen även vid tryckfall. Dubbla elektroniska givare säkerställer kontakt med främre och bakre axel. Fram- och bakaxellås eliminerar risken för olyckor med svängande redskap. Lås-läppens unika utformning förhindrar bakre axeln att åka ur. u Backventil förhindrar låscylindern att åka tillbaka även om tryckfall uppstår. u Q-Safe är från fabrik förberett för EC-Oil, engcons automatiska hydraulkopplingssystem. TM Redskapet måste ha markkontakt för att kunna aktivera redskapslåset. Grävmaskinens svängfunktion är låst så länge ett redskap bara är kopplat till den ena axeln. Q-Safe är trefaldigt säkert genom: elektronisk övervakning, hydraulisk låsning och mekanisk spärrfunktion. Med Q-Safe tar säkerhetssystemet delvis över förarens ansvar för att koppla redskapet rätt, vilket ger en säkrare arbetsplats. Q-Safe levereras i basutförande med ett varnande system. Det fullständiga systemet med svängningsbegränsning och markkontakt för att lossa redskap är en option för maximal säkerhet och monteras i samråd med respektive maskinleverantör. Från 2014 levererar engcon successivt Q-Safe som standardredskapsfäste i storlekarna S45, S50, S60 och S70. Gäller både som maskinfäste samt under engcons tiltrotatorer. Du är extra säker med Q-Safe + Q-Safe fungerar oberoende av tiltrotatorns styr system och är förberett för EC-Oil som ger auto matisk anslutning av hydraulik och el samt central smörjning på hydrauliska redskap. + Q-Safe säkerhetslåsning är dimensionerad att tåla full grävkraft i alla riktningar. + Låscylindern är beräknad och dimensionerad för att klara den kraft som max kan uppstå för att öppna fästet av yttre grävkrafter för gällande maskinstorlek. + Låsningsytans vinkel mot grävkrafter är under hela rörelsen 90 grader eller mer, vilket innebär att fästet hela tiden strävar att självstänga av grävkrafterna. + Q-Safe uppfyller nuvarande säkerhetsstandarder EN474, SS-EN ISO och SS-EN ISO samt kommande ISO

12

13 TM Äntligen kommer fullhydraliska fästen att bli tillgängligt för alla. Fullhydrauliska fästen har funnits i många år men på grund av det höga priset har de bara kunnat användas i speciella uppdrag. Med EC-Oils enkla funktion ändras detta. Nya uppgraderade EC-Oil är engcons system för automatisk inkoppling av hydraulik, elektronik samt centralsmörjning på valfria hydrauliska redskap och är speciellt anpassad för vår nya serie tiltrotatorer och vårt nya och säkra redskapsfäste Q-Safe *. Som enda leverantör kan vi hjälpa dig med en helhetslösning allt från styrsystem, fäste och redskap till support och säkerhetsanalyser. Använd EC-Oil för sekundsnabba redskaps byten direkt från hytten. Med EC-Oil på redskaps fästet Q-Safe, över och under tiltrotatorn samt på redskapet, kan man vid behov av maximal brytkraft koppla från tiltrotatorn och koppla redskapsfästet direkt på ett hydrauliskt eller mekaniskt redskap. Det sparar vikt, vilket innebär bränslebesparingar och bättre totalekonomi. Detta bildar ett system av redskap som gör jobbet snabbt, effektivt och lönsamt. EC-Oil är konstruerat för maximal driftsäkerhet i krävande miljöer. EC-Oil har inga slangar eller elkablar som rör sig vid inkoppling. Det minskar risken för klämskador och nötning. Det är marknadens enda fullhydrauliska system som klarar att koppla trycksatta redskap med fullt systemtryck. De egenutvecklade olje- och elkopplingarna är designade för att ännu bättre stå emot de tuffa förhållanden som ofta råder kring en grävmaskin. Kopplingarna är marknadens tåligaste, det har visats genom bland annat sprängtester med 400 bars arbetstryck och fältstudier i smutsiga miljöer. Med EC-Oil kopplar du dessutom centralsmörjningen automatiskt. *Från 2014 levererar engcon successivt Q-Safe som standard redskapsfäste i storlekarna S45, S50, S60 och S70. Gäller både som maskinfäste samt under engcons tiltrotatorer.

14 Säker styrning snabbare support engcons styrsystem DC2 passar samtliga grävmaskiner och är marknadens enda där användarna, genom en lätthanterad gratis-app, kan få fjärrsupport via sin smartphone. För kunden betyder det stora tidsbesparingar vid felsökning, kalibrering och service. Det i sin tur innebär minimala stilleståndstider samt ökad lönsamhet. Vårt nya och säkra proportionella styrsystem godkänd enligt den nya säkerhetsstandarden ISO ger enkel och exakt styrning av samtliga redskap och kan anpassas för band- och hjulstyrning samt bomsväng. De speciellt utformade MIG2-spakarna, med handstöd som ger maximal ergonomi och funktion, ger möjlighet till styrning med upp till sex rullar. 1 Smartphone Koppla via bluetooth upp din Smartphone mot DC2 och skifta mellan olika förarprofiler och redskap eller gör hastighetsinställningar. Ring upp supporten och få fjärrsupport via mobilnätet Fjärrsupport Möjlighet att felsöka och kalibrera DC2 via mobilnätet. DC2 proportionalstyrsystem DC2 proportionalstyrsystem för tiltrotatorer passar alla gräv maskiner. Kan fås med hjul- och bandstyrning samt bomsväng via maskinens joysticks. 2 Maximal säkerhet certifierat och godkänt enligt ISO samt 2006/42/EG. 3 4 Full funktionalitet MIG2 ergonomiska joystick är optimala vid krävande användning och kan i kombination med DC2 köras med totalt 6 rullar och 14 knappar på två handtag. 4

15 Upp till sju knappar per spak Upp till tre rullar per spak Ergonomiskt utformat Uppfyller kraven enligt maskindirektiven 2006/42/EC och SS-EN ISO Handstöd som standard utan extra kostnad Enkelt att justera handvinkeln Kan bestyckas med tre rullar/handtag och sju knappar alt. sex knappar samt FNR (fram- och backreglage) Går att efterbestycka med valfria funktioner Går att anpassa till marknadens samtliga styrsystem Övervakning med dubbla bryt funktioner ger maximal säkerhet Ny infästning ger överlägset enkel montering Fakta MIG2 är en helt nyutvecklad spak för grävmaskiner med ergonomi och funktion som högsta prioritet. Med det inbyggda handstödet (standard) är det möjligt att helt släppa greppet om handtaget och styra de tre rullarna och några av de sju knappar som varje spak kan utrustas med. MIG2 är anpassat för att få full funktion tillsammans med styrsystemet DC2 (möjlighet att köra tre rullar samtidigt), men är även kompatibel med andra på marknaden förekommande styrsystem (då samtidig körning med max två rullar).

16 JUBILEUMSERBJUDANDE! Köp vår storsäljare EC219 som Silver Edition tillsammans med det smarta styrsystemet DC2* så ingår en smartphone och en redskapscheck på kr (totalt värde ca kr). Läs mer om erbjudandet och engcon 25år på *DC2 är marknadens första styrsystem som erbjuder möjlighet till fjärrsupport via en smartphone. Fjärrsupporten kan utföra felsökning, grundkalibrering samt spåra större fel, vilket sparar både tid och pengar. Du kan läsa mer om DC2 här: engcon Sweden AB Transportgatan Strömsund Tel Epost

Q-Safe maximal säkerhet som standard

Q-Safe maximal säkerhet som standard Q-Safe maximal säkerhet som standard engcon Q-Safe Nytänkande ledde till Q-Safe Den bärande idén med Q-Safe var glasklar. Föraren ska inte oavsett om det rör sig om slarv, okunskap eller stress kunna koppla

Läs mer

Q-Safe och EC-Oil gör jobbet säkert och snabbt

Q-Safe och EC-Oil gör jobbet säkert och snabbt Q-Safe och EC-Oil gör jobbet säkert och snabbt engcon Q-Safe Nytänkande ledde till Q-Safe Den bärande idén med Q-Safe var glasklar. Föraren ska inte oavsett om det rör sig om slarv, okunskap eller stress

Läs mer

Nyheter. engcon utökar ledningen med nya generationen tiltrotatorer!

Nyheter. engcon utökar ledningen med nya generationen tiltrotatorer! Nyheter engcon utökar ledningen med nya generationen tiltrotatorer! Nya generationen tiltrotatorer EC219 och EC226 Framtiden är här! engcons produkter passar marknadens alla förekommande grävmaskinsmärken

Läs mer

Lönsam säkerhet och effektivitet.

Lönsam säkerhet och effektivitet. Lönsam säkerhet och effektivitet. Vi höjer din grävmaskins effektivitet och säkerhet. Vårt mål är att konstruera den optimala tiltrotatorn för dig. Det jobbar vi hårt på varje dag. Vi strävar hela tiden

Läs mer

QSC QUICK HITCH STANDARD CONTROL STANDARDISERAT LÅSSYSTEM

QSC QUICK HITCH STANDARD CONTROL STANDARDISERAT LÅSSYSTEM QSC QUICK HITCH STANDARD CONTROL STANDARDISERAT LÅSSYSTEM Låssystem QSC Standardiserad manövrering av snabbfästen höjer säkerheten Idag finns det ett tjugotal större grävmaskinstillverkare som alla har

Läs mer

REDSKAPSKATALOG. Grävmaskin

REDSKAPSKATALOG. Grävmaskin REDSKAPSKATALOG Grävmaskin engcon Redskapskatalog Koppla av vi hjälper dig att koppla rätt Varsågod, i din hand håller du nu engcons senaste katalog och som vanligt innehåller den en rad produktnyheter

Läs mer

Pressrelease: Indexator Rototilt Systems lanserar ett helt nytt sätt att köpa tiltrotatorer.

Pressrelease: Indexator Rototilt Systems lanserar ett helt nytt sätt att köpa tiltrotatorer. Pressrelease: Indexator Rototilt Systems lanserar ett helt nytt sätt att köpa tiltrotatorer. Tack vare en helt ny teknikplattform Rototilt R tar Indexator Rototilt Systems nu ännu ett stort, viktigt steg

Läs mer

Montageanvisning Q-Safe

Montageanvisning Q-Safe Montageanvisning Q-Safe Version 201503 Dokument 841684 INNEHÅLL 1. Säkerhetsföreskrifter 6 1.1. Allmänt 6 1.2. Checklista säkerhet 6 1.3. Nomenklatur 6 2. Kontroll av leveransinnehåll 7 2.1. 841373 Maskinelsats

Läs mer

REDSKAP. Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare

REDSKAP. Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare REDSKAP Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare Den optimala kombinationen. En Volvo kompaktgrävare och skopa tillsammans med ett fabriksmonterat snabbfäste och Steelwrist tiltrotator är den optimala kombinationen

Läs mer

Redskap. Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor

Redskap. Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor Redskap Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor Perfekt passform. Vi introducerar det nya sortimentet kompaktgrävskopor från Volvo. Dessa hållbara redskap är utformade för att prestera i perfekt harmoni

Läs mer

ICS nya generationens styrsystem

ICS nya generationens styrsystem SE ICS nya generationens styrsystem För oss är SecureLock TM viktigt, det hjälper oss undvika olyckor. Vi vet att vi har det säkraste red- skapslåset på marknaden. Morten Hoff, Guttorm Hoff AS NORGE Styrsystemet

Läs mer

Parallel - o - Matic

Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Vid konstruktionen av den nya helt hydrauliska frontlastaren POM-VX, speciellt fokus låg på en stabil konstruktion, god sikt och ergonomisk hantering. Årtionden

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack det finns många starka skäl att välja geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

SOPREDSKAP. www.holms.com REDSKAP MED SMARTA DETALJER

SOPREDSKAP. www.holms.com REDSKAP MED SMARTA DETALJER SOPREDSKAP www.holms.com REDSKAP MED SMARTA DETALJER Holms en innovativ redskapsleverantör Grunden till Holms Industri AB lades 1927 av Edvin Sandström med en smart produktion av hästskor. På 30-och 40-talet

Läs mer

PROFESSIONELL PÅLITLIGHET

PROFESSIONELL PÅLITLIGHET EN SE PROFESSIONELL PÅLITLIGHET Trima Compact TM TRIMAS LASTARSERIE FÖR KOMPAKTTRAKTORER C 4C 6C 8C REJÄLA, SÄKRA TRIMA. Hög produktivitet och suverän ergonomi varje dag, år ut och år in det är vad Trimas

Läs mer

Multiskopan. 1,8 m 3 Art. Nr: 20xxxx12. Burträskvägen 18 Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 937 33 BYGDSILJUM 0914-20220 0914-20364 647-4795 38 68 20-5

Multiskopan. 1,8 m 3 Art. Nr: 20xxxx12. Burträskvägen 18 Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 937 33 BYGDSILJUM 0914-20220 0914-20364 647-4795 38 68 20-5 Multiskopan 1,8 m 3 Art. Nr: 20xxxx12 1 MULTISKOPA 1,5-12,0m 3 Allmän information side 3 Teknisk data side 4 Handhavande / Säkerhet side 5 El-schema side 6 Hydraulschema side 7 Säkerhetsföreskrifter side

Läs mer

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen.

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen. Ombyggnad av elledning. Arbetet innebär resning av nya stolpar, montering av ledning med hjälp av lift samt nedmontering av gamla stolpar. VI VET HUR DIN VARDAG SER UT Linjearbete och kabelplöjning innebär

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 Kraftfull Tillförlitlig Bevisat höga prestanda Komfort och säkerhet Volvos grävmaskiner är konstruerade för en världsomspännande marknad. Den avancerade teknologi

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

TRYCKLUFT. Slang- och kabelupprullare. Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig

TRYCKLUFT. Slang- och kabelupprullare. Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig TRYCKLUFT Slang- och kabelupprullare Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig 2 För yrkesmässigt användande i industrimiljö. Tillfredställer de behov som finns i professionella arbetsmiljöer

Läs mer

Q-Safe världens säkraste redskapsfäste NORDIC GROUP SPECIAL: ÅRETS ALLA PRODUKT- NYHETER! KRONOR ATT ANVÄNDA VID NÄSTA KÖP

Q-Safe världens säkraste redskapsfäste NORDIC GROUP SPECIAL: ÅRETS ALLA PRODUKT- NYHETER! KRONOR ATT ANVÄNDA VID NÄSTA KÖP #2 2013 NORDIC GROUP SPECIAL: ÅRETS ALLA PRODUKT- NYHETER! BESTÄLL MED EC-Oil FÅ UPP TILL 20000 KRONOR ATT ANVÄNDA VID NÄSTA KÖP Q-Safe världens säkraste redskapsfäste 4 6 Drivex storsäljare uppgraderas

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT I städer eller i miljöer med mycket trafik uppstår arbetssituationer där utrymmet är begränsat och tempot högt. Att snabbt och säkert kunna förflytta sig inom och mellan arbetsplatserna

Läs mer

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal Hultdins SuperSaw, högproduktiv buntkapning i Brasilien Hultdins gripsågar i SuperSaw-serien har under många år varit det naturliga kvalitetsvalet bland skogsentreprenörer världen över. Kaptillsatsen appliceras

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK Det finns många starka skäl att välja Geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

Utför jobbet 50 procent snabbare med tiltrotatorn. Albrecht Haupt: GROUP INTERNATIONAL. s. 4. Tiltrotatorn skonar känsliga miljöer

Utför jobbet 50 procent snabbare med tiltrotatorn. Albrecht Haupt: GROUP INTERNATIONAL. s. 4. Tiltrotatorn skonar känsliga miljöer INTERNATIONAL #1 GROUP 2014 Albrecht Haupt: Utför jobbet 50 procent snabbare med tiltrotatorn s. 4 Tiltrotatorn skonar känsliga miljöer Bernard Pronos: engcon är framtiden s. 8 engcons tiltrotator är oslagbar!

Läs mer

EC-Oil på väg att bli ett måste

EC-Oil på väg att bli ett måste INTERNATIONAL #1 GROUP 2013 EC-Oil på väg att bli ett måste s. 8 Joachim Schnupp: engcon på alla grävmaskiner s. 4 enkelt och mer innovativt s. 6 engcon är oslagbar på tiltkraften s. 14 Nyheter med genomslag!

Läs mer

maximal funktionalitet

maximal funktionalitet mervärde HÖGRE SÄKERHET maximal funktionalitet tillbehör för utökad funktionalitet Till EdmoLift s lyftbord finns en mängd olika tillbehör som ger ett mervärde på Er investering. I den här broschyren ser

Läs mer

STYRSYSTEM. Grävmaskiner

STYRSYSTEM. Grävmaskiner STYRSYSTEM Grävmaskiner Proportionell styrning Vad är proportionell styrning? Mycket kortfattat, steglös styrning av maskinens olika funktioner. Det vill säga att föraren har direkt och steglös kontroll

Läs mer

Mätverk & Ventiler 9 Innehåll: 103

Mätverk & Ventiler 9 Innehåll: 103 Mätverk & Ventiler 9 Innehåll: Fettventiler...104 Fettmätverk & Tillbehör...105 Luft,Vatten, Spolarvätske-ventiler...106 Avfettningsventiler...107 AdBlue. Diesel ventiler...108 Oljeventiler...109 Ventil

Läs mer

SVAB GRÄVMASKINSSTYRNING GP CONTROLLER tiltrotator/redskap, hjul, band och tilläggsfunktioner

SVAB GRÄVMASKINSSTYRNING GP CONTROLLER tiltrotator/redskap, hjul, band och tilläggsfunktioner SVAB GRÄVMASKINSSTYRNING GP CONTROLLER tiltrotator/redskap, hjul, band och tilläggsfunktioner LÖSNINGAR MED FOKUS PÅ EN BÄTTRE FÖRARMILJÖ Applikationen Grävmaskin- och Grävlastarstyrning GPC är ett fristående

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual

Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual Hydraulstyrning för Utombordsmotorer GF300AT Installationsmanual 1 Innehållsförteckning 1. Inledning...3 2. Montering av Hydraulcylinder...3 3. Montering av rattpump...5 4. Montering av slangar...6 5.

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

Hydraulstyrning för Roder

Hydraulstyrning för Roder Hydraulstyrning för Roder Marsili 70/100/120/200 Installationsmanual 1 Även om alla åtgärder har vidtagits för att informationen i denna manual skall vara korrekt och fullständig tar Flotec Marin AB inget

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

TYP 2001. Sopmaskiner. Prisvärda och extremt kraftfulla. För koppling till: - Hjullastare - Truckar - Unimog - Traktorer - Kompaktlastare

TYP 2001. Sopmaskiner. Prisvärda och extremt kraftfulla. För koppling till: - Hjullastare - Truckar - Unimog - Traktorer - Kompaktlastare Sopmaskiner Robusta, tillförlitliga och med senaste teknik TYP 2001 För koppling till: - Hjullastare - Truckar - Unimog - Traktorer - Kompaktlastare Egenskaper hos MTS sopmaskiner * Stabil konstruktion

Läs mer

JF-Link. Trådlös elmanövrering av hydraulik. Instruktionsbok. Bruksanvisning i original

JF-Link. Trådlös elmanövrering av hydraulik. Instruktionsbok. Bruksanvisning i original JF-Link Trådlös elmanövrering av hydraulik Instruktionsbok Bruksanvisning i original S INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. JF-LINK TRÅDLÖS ELMANÖVRERING AV HYDRAULIK... 5 VENTILBOX... 5 INLÄRNING AV FJÄRRMANÖVRERING...

Läs mer

Använd Welands märkbrickor på hydraulslangar, pneumatikledningar och elkablar, så har du en tydlig märkning som håller i många år.

Använd Welands märkbrickor på hydraulslangar, pneumatikledningar och elkablar, så har du en tydlig märkning som håller i många år. 1-radiga brickor i rostfritt material Brickan fästes med skruv, plastbuntband eller med rostfria buntband. Nummerserier kan tas fram och levereras på tejpremsor. Använd Welands märkbrickor på hydraulslangar,

Läs mer

SKÄRMASKINER. Översikt Skärmaskiner

SKÄRMASKINER. Översikt Skärmaskiner SKÄRMASKINER Översikt Skärmaskiner Modellöversikt Skärmaskin 1133 1142 1134 1135 1046 IDEAL 1133 IDEAL 1142 IDEAL 1134 IDEAL 1135 IDEAL 1046 Skärlängd, mm 340 430 350 350 460 Skärkapacitet ark (70 g/m²)

Läs mer

F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare.

F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare. F1/S1 är en ny generation IT-skåp. En ny plattform för modulbyggda skåp. Snyggare, mer flexibelt och väldigt mycket stabilare. 2 NYHET Våren 2014 lanserar Enoc System ett helt nytt IT-skåp en kapsling

Läs mer

redskap VOLVO KOMPAKTLASTARE

redskap VOLVO KOMPAKTLASTARE redskap VOLVO KOMPAKTLASTARE Endast det bästa är gott nog för din Volvo. Du valde förmodligen en Volvo kompaktlastare för att du ville ha den bästa kvaliteten. Så varför skulle du nöja dig med mindre när

Läs mer

BRUKSANVISNING HS Fåtöljen

BRUKSANVISNING HS Fåtöljen BRUKSANVISNING HS Fåtöljen Version 1 2014 HS fåtöljen 2 Innehållsförteckning Sida Introduktion till HS Fåtöljen 3 Vad är HS Fåtöljen? 3 Varför behövs HS Fåtöljen? 3 Vem bör använda HS Fåtöljen? 4 Produktinformation

Läs mer

Installationsmanual ML40 Plus

Installationsmanual ML40 Plus Installationsmanual ML40 Plus 1. Beskrivning ML40Plus är en speciellt konstruerad drivenhet för autopiloter på båtar. Den passar de flesta typer av segelbåtar, även sådana med ror-kult. ML40Plus kräver

Läs mer

LÖPBAND TM900 BRUKSANVISNING

LÖPBAND TM900 BRUKSANVISNING LÖPBAND TM900 BRUKSANVISNING 1 Översikt 2 Säkerhetsanvisningar När du använder elektrisk utrustning bör du alltid tänka på följande: Läs alla anvisningar innan du börjar använda löpbandet. FARA! Undvik

Läs mer

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Ett unikt avskärmningssystem lika enkelt som användbart Silentia Silver Line är ett patenterat avskärmningssystem, som utvecklats för att

Läs mer

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Manufacturer: Danska vägen 87, SE-521 32 Falköping, Sweden Phone +46 515 777 640, Telefax +46 515 801 88 www.friggeraker.se

Läs mer

GRUSSKOPOR SNÖSKOPOR

GRUSSKOPOR SNÖSKOPOR GRUSSKOPOR Grusskopa 400 400 1400 155 365 Grusskopa 600 600 1700 215 455B Grusskopa 850 850 1800 335 655C Grusskopa 1000 1000 2100 365 655C Grusskopa 1300 1300 2300 450 855C - För lastning och lossning

Läs mer

Baler Range. Det professionella alternativet

Baler Range. Det professionella alternativet Baler Range Det professionella alternativet Press- serie utvecklad utifrån kraven från dagens lantbrukare och maskinstationer Maskinen är konstruerad och byggd för lång livslängd med tester från områden

Läs mer

Q-Safe världens säkraste redskapsfäste NORDIC GROUP SPECIAL: KRONOR ATT ANVÄNDA VID. MED EC-Oil. Vi hårdsatsar på säkrare arbetsmiljöer

Q-Safe världens säkraste redskapsfäste NORDIC GROUP SPECIAL: KRONOR ATT ANVÄNDA VID. MED EC-Oil. Vi hårdsatsar på säkrare arbetsmiljöer #2 2013 NORDIC GROUP SPECIAL: årets alla produktnyheter! BESTÄLL MED EC-Oil FÅ UPP TILL 20000 KRONOR ATT ANVÄNDA VID NÄSTA KÖP Q-Safe världens säkraste redskapsfäste 4 6 Drivex storsäljare uppgraderas

Läs mer

Lindab Bruksanvisning - Lastbrygga. Lindab Doorline 1406.01. Bruksanvisning Lastbrygga

Lindab Bruksanvisning - Lastbrygga. Lindab Doorline 1406.01. Bruksanvisning Lastbrygga Lindab Bruksanvisning - Lastbrygga 1406.01 Lindab Doorline Bruksanvisning Lastbrygga Innehåll 1. Allmänt... 3 1.1 Användande av manual... 3 1.2 Funktion/Teknik... 3 1.3 Garanti... 3 1.4 Service... 3 1.5

Läs mer

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd Instruktion för användare av COMFORTABEL Sängryggstöd COMFORTABEL Sängryggstöd är ett enkelt och lättmonterat hjälpmedel för privatsängar i hemsjukvård eller liknande. Sängryggstödet skall placeras på

Läs mer

Minigrävare 0,8-8,0 ton

Minigrävare 0,8-8,0 ton Minigrävare 0,8-8,0 ton 2-års full garanti Producerad i Japan Hanix eller som den tidigare hette Nissan, kom till Beck 1981 och har sedan dess varit marknadsledande i Sverige och Norge. Under åren har

Läs mer

Notera. Återförsäljare: Comfy Child. Cyklon AB, Snöåvägen 115A, 77194 Ludvika Sverige.

Notera. Återförsäljare: Comfy Child. Cyklon AB, Snöåvägen 115A, 77194 Ludvika Sverige. Notera 1. Det här är en säkerhets stol för barn, provad enligt standard ECE regel 44.04, för tre olika typer av användning: - Med användande av ISOFIX och toppförankring, är bilbarnstolen klassad som "Universal"

Läs mer

BRUKSANVISNING. handicare 1002737C

BRUKSANVISNING. handicare 1002737C BRUKSANVISNING handicare 1002737C 2008 Handicare Med ensamrätt. Informationen i detta dokument får inte kopieras eller publiceras i någon form, tryckt eller kopierad, på mikrofilm eller något annat sätt

Läs mer

BALGRIP HG50/51/52/53

BALGRIP HG50/51/52/53 INSTRUKTION BALGRIP HG50/51/52/53 Reviderad 2011-06-13 VARNING! Under inga förhållanden får produktens ursprungliga utformning ändras utan tillstånd från tillverkaren. Använd alltid originaltillbehör.

Läs mer

REDSKAPSKATALOG Grävmaskin

REDSKAPSKATALOG Grävmaskin REDSKAPSKATALOG Grävmaskin engcon Redskapskatalog Utveckla din maskin och din affärsidé Du och din grävmaskin är en bra början. Med utrustning från engcon blir det en ännu mer effektiv, mångsidig och lönsam

Läs mer

SG/MG Gripar. Den perfekta kombinationen. Maximera din maskins potential med en skräddarsydd grip

SG/MG Gripar. Den perfekta kombinationen. Maximera din maskins potential med en skräddarsydd grip SG/MG Gripar Den perfekta kombinationen Maximera din maskins potential med en skräddarsydd grip En optimerad grip för varje tiltrotator Indexator Rototilt Systems har utvecklat en ny generation multioch

Läs mer

Så här fungerar din nya rollator. Volaris S7

Så här fungerar din nya rollator. Volaris S7 Så här fungerar din nya rollator Volaris S7 1 Grattis till din nya rollator! Volaris S7 kommer på många sätt att göra din vardag lättare. För att du ska lära känna din nya rollator ber vi dig att noga

Läs mer

Bruksanvisning TMA MODELL 100K AUTOMATISK UTAN SIGNALTAVLA

Bruksanvisning TMA MODELL 100K AUTOMATISK UTAN SIGNALTAVLA Bruksanvisning TMA MODELL 100K AUTOMATISK UTAN SIGNALTAVLA Tillgänglig från 2008/11 på TMA 100K Manuell TMA 100K Automatisk NCHRP 350 Testnivåer TNO 100K-> 3-50, 3-51, 3-52 & 3-53 (100 km/tim) INNEHÅLL

Läs mer

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK 1200/1000 HACKERTRUCK 89, Envie (CN) 077 - Fax +39 0175 278421 - info@pezzolato.it www.pezzolato.it Trumhuggar Serien Det bästa fliset av alla typer av trä GREENLINE HACKERTRUCK 1000/820 HACKERTRUCK HACKERTRUCK

Läs mer

EN VÄRLDSLEDARE ATT VÄXA MED

EN VÄRLDSLEDARE ATT VÄXA MED SE EN VÄRLDSLEDARE ATT VÄXA MED EN FRONTLASTARE FÖR TRAKTORER PÅ UPP TILL 12O HK TrimaVersa-XSeries TM X16 X26 X6 X6 X56 EN LÄTTARE VÄG TILL ÖKAD PRODUKTIVITET Med Versa-X har Trimas frontlastarfamilj

Läs mer

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket Indivo lyftenheter för det bekväma köket Det flexibla köket Oavsett om köket är nytt eller om man har haft glädje av det i många år krävs det få förändringar för att göra det flexibelt och tillgängligt

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

MS-250M. Elektriskt ställdon för styrning/reglering av spjäll, ledskenor och ventiler

MS-250M. Elektriskt ställdon för styrning/reglering av spjäll, ledskenor och ventiler Elektriskt ställdon för styrning/reglering av spjäll, ledskenor och ventiler Mimablad : Mi-166se/060404 MS-250M Innehåll Sida Tekniska data ställdon 2 Tekniska data potentiometer 3 Dimensioner ställdon

Läs mer

www.tokvam.no Produktkatalog

www.tokvam.no Produktkatalog www.tokvam.no Produktkatalog Förvänta dig mer Tokvam Räkna med kvalitetsprodukter: Komponenter och material i våra produkter kommer från erkända leverantörer. Vi använder höghållfast stål i alla produkter.

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR ENERGIEFFEKTIVA ES-FAMILJEN MED EXTRA MYCKET IQ 1 ES-FAMILJEN ÄR DEN MEST INTELLIGENTA, FLEXIBLA, KOMPAKTA OCH ENERGISNÅLA PRODUKTLINJE VI HAR TAGIT FRAM. SAMTIDIGT

Läs mer

SafetyMOB. Installations och användarmanual för. trådlöst nödstopp - dödmansgrepp. SafePort Marine. Dokument: SM_UM_sv Version: 2014-09-25

SafetyMOB. Installations och användarmanual för. trådlöst nödstopp - dödmansgrepp. SafePort Marine. Dokument: SM_UM_sv Version: 2014-09-25 Installations och användarmanual för SafetyMOB trådlöst nödstopp - dödmansgrepp Dokument: SM_UM_sv Version: 2014-09-25 SafePort Marine email: info@safeportmarine.se tel: +46 8 501 64 306 www.safeportmarine.se

Läs mer

Trådlös Styrning För Båtar med Autopilot/Drivenhet Användarmanual & Installationsanvisningar

Trådlös Styrning För Båtar med Autopilot/Drivenhet Användarmanual & Installationsanvisningar Trådlös Styrning För Båtar med Autopilot/Drivenhet Användarmanual & Installationsanvisningar 1 Innehållsförteckning Viktigt...3 1 Inledning...4 2 Installation...4 2.1 Paketets Innehåll...4 2.2 Verktyg

Läs mer

Bruksanvisning. Ronda EC

Bruksanvisning. Ronda EC Bruksanvisning Ronda EC Bäste kund, Om du följer rekommendationerna i denna bruksanvisning kommer produkten att fungera optimalt och förbli effektiv i många år. INNEHÅLL REKOMMENDATIONER OCH TIPS 3 EGENSKAPER

Läs mer

Utrustning för entreprenadmaskiner

Utrustning för entreprenadmaskiner Utrustning för entreprenadmaskiner När kvalitet och prestanda får avgöra! Historia ABL har lång erfarenhet av redskap och tillbehör till entreprenadmaskiner och har sedan starten 1960 varit ledande på

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

Magnetbrytare / Hissar / Secatec. Komponenter för automation. Nordela V06.03

Magnetbrytare / Hissar / Secatec. Komponenter för automation. Nordela V06.03 agnetbrytare / / ecatec Komponenter för automation V0.03 ordela En kort presentation ecatec elektronik GmbH är ett tyskt företag, grundat 1998. an fokuserar helt på att utveckla och tillverka induktiva

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning CANDY4 HD 20150129 Innehållsförteckning 1 Vad är CANDY4 HD?... 4 2 Säkerhetsföreskrifter... 5 3 Vad finns i förpackningen?... 6 4 Fysisk beskrivning... 7 5 Kom igång... 9 5.1 Ladda batteriet... 9 5.2 Ta

Läs mer

MANUAL FÖR MODELL FYSIO I och II

MANUAL FÖR MODELL FYSIO I och II MANUAL MANUAL FÖR MODELL FYSIO I och II Hej och välkomna som ägare till en -behandlingsbänk. Manualen Ni håller i Er hand gäller för Modell Fysio I. Läs igenom denna manual för korrekt handhavande av produkten.

Läs mer

Bärgningsinstruktion

Bärgningsinstruktion Bärgningsinstruktion 102 354 Innehåll INNEHÅLL Allmänt... 2 Lyftpunkter i chassit Generella lyftpunkter i chassit 3 Bärgning/bogsering Förberedande arbeten... 6 Bärgning Bärgning från dike... 8 Lyft av

Läs mer

Flexibilitet som flyttar gränserna

Flexibilitet som flyttar gränserna maskin mekano Flexibilitet som flyttar gränserna Produktionen av sand, grus och krossade produkter handlar i hög grad om ton/h. Lönsamhet förutsätter i många fall en omfattande produktion. Detta skapar

Läs mer

Instruktionsbok. Minikid ECE R44 / 04. Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kg. Testad och godkänd enligt

Instruktionsbok. Minikid ECE R44 / 04. Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kg. Testad och godkänd enligt Instruktionsbok Minikid Bakåtvänd fäst med bilens bälte 9-25 kg Testad och godkänd enligt ECE R44 / 04 Viktig information Tack för att du har valt en bilbarnstol från Axon Kids. Teamet bakom Minikid har

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

Elektroniska styrsystem enklare än någonsin

Elektroniska styrsystem enklare än någonsin Elektroniska styrsystem enklare än någonsin Robust och smidig maskinstyrning med intelligent elektronik IQAN-TOC2 genvägen till framtiden Lättspecificerat Lättinstallerat Enkel inställning Enkel diagnostik

Läs mer

IRC s sortiment på slangupprullare

IRC s sortiment på slangupprullare IRC s sortiment på slangupprullare är ett familjeföretag som har sin verksamhet i Björbo, Dalarna. Våra kunder finns över hela världen, i alla branscher, garage till kärnkraftverk. Vi har ett brett sortiment

Läs mer

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 Vi vet att professionella användare ställer höga krav på sin utrustning och våra verktyg är konstruerade för att tillmötesgå våra kunders behov, både med avseende på

Läs mer

Så här fungerar din nya rollator

Så här fungerar din nya rollator Viktigt, läs innan användande! SV Så här fungerar din nya rollator Volaris S7 SMART Grattis till din nya rollator! Volaris S7 SMART kommer på många sätt att göra din vardag lättare. För att du ska lära

Läs mer

KOBRA. Användarmanual. Manual 025

KOBRA. Användarmanual. Manual 025 KOBRA Användarmanual Manual 025 Säkerhet Ankarspelet skall inte användas som förtöjning utan en avlastning skall alltid skapas via en pollare eller liknande. Båtens motor skall alltid vara igång som en

Läs mer

Balhanteringsredskap. Det professionella valet

Balhanteringsredskap. Det professionella valet Balhanteringsredskap Det professionella valet 994 Baldelare Med kombinationen enkelhet och styrka klyver McHale baldelare snabbt, noggrant och effektivt balar av ensilage, hö eller halm. Manövrerad via

Läs mer

Den intelligenta tiltrotatorn

Den intelligenta tiltrotatorn Tiltrotator TR Den intelligenta tiltrotatorn Fördelar med OilQuick Tiltrotator OilQuick tar tiltrotatorn till en ny nivå OilQuick tiltrotator kan tilta 40 grader, rotera obegränsat och dessutom byta hydrauliska

Läs mer

Installationsmanual 10/2015

Installationsmanual 10/2015 1 Installationsmanual 10/2015 SÄKERHET OCH KORREKT ANVÄNDNING För att säkerställa en säker och hållbar prestanda på denna produkt måste instruktionerna i denna manual följas. Underlåtande att efterfölja

Läs mer

P R E S S M E D D E L A N D E

P R E S S M E D D E L A N D E Massor av nyheter! KABE Husvagn 2012 Raden av nyheter till modellåret 2012 skulle kunna göras nästan hur lång som helst. Utvecklingsavdelningen i Tenhult har verkligen inte legat på latsidan, det sista

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

Fk 74.59(8)SE. NAF-Turnex pneumatiska manöverdon

Fk 74.59(8)SE. NAF-Turnex pneumatiska manöverdon NAF-Turnex pneumatiska manöverdon för on/off och reglering, NAF 791290/92/94, NAF 791390/92/94 Fk 74.59(8)SE 11.02 Primära egenskaper NAFs pneumatiska manöverdon är konstruerat för 90 vridningsvinkel och

Läs mer

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord och ID-nummer 2 Allmänt 3 Säkerhetsföreskrifter 3-5 Användning 5 Underhåll och service 6 Reparationer 6 Förvaring 6 Förord FL 400 och T1100 tillverkas av Kranman AB Innan du

Läs mer

Maskin typ beteckningar och namn på RUF Brikettpressar

Maskin typ beteckningar och namn på RUF Brikettpressar RUF Brikett Pressar är indelade I 8 olika serier. RUF Brikett Systems for trä och organiskt material > Serie 1 RUF Brikett Systems för metall > Serie 2 och 3 RUF Brikett Systems för slipmull slam -stoft

Läs mer

Listen Only CutOff FM Radio Dual. Nyhet! Dual Pro. FM Radio CutOff Listen Only. det kompletta hörselskyddet

Listen Only CutOff FM Radio Dual. Nyhet! Dual Pro. FM Radio CutOff Listen Only. det kompletta hörselskyddet Listen Only CutOff FM Radio Dual Nyhet! Dual FM Radio CutOff Listen Only det kompletta hörselskyddet Sordin erbjuder högklass hörselskydd till låga prise för fritid och yrkesmässigt bruk Musik och kommunikation

Läs mer

NoKey Force K01. 12040250B10A.docx. NoKey. FORCE K01 connector. Monterings- och programmeringsinstruktion. Svenska

NoKey Force K01. 12040250B10A.docx. NoKey. FORCE K01 connector. Monterings- och programmeringsinstruktion. Svenska 12040250B10A.docx NoKey FORCE K01 connector Monterings- och programmeringsinstruktion Svenska 1 Innehåll 1 Innehåll... 2 2 Säkerhet och miljö... 4 3 Allmänt... 5 4 Handhavande... 5 5 Kontrollera låskistans

Läs mer

Instruktion och Reservdelslista för Ramén KulSektorventil Typ KSG

Instruktion och Reservdelslista för Ramén KulSektorventil Typ KSG Ramén Trading AB UI-S-KSG Industriella Reglerventiler & Regulatorer 2006-05-10 Er Order: Märke: Raméns order: Ventiltyp: Instruktion och Reservdelslista för Ramén KulSektorventil Typ KSG ALLMÄN BESKRIVNING

Läs mer

Tryckramar. Tekniska data PRODUCT SHEET

Tryckramar. Tekniska data PRODUCT SHEET Tryckramar Tryckramar används för att minska virkets deformation, särskilt i de övre virkeslagren. Detta leder till minskad nedklassning. Dessutom uppnår man extra stabilitet i virkespaketen och en effektiv

Läs mer

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM Mixons fingerskarvningssystem med separat applicering används för olika produkter där trälameller limmas ihop i kortändarna. Detta görs

Läs mer