Årsmöteshandlingar 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsmöteshandlingar 2016"

Transkript

1 Årsmöteshandlingar 2016 Årsmötet äger rum på Kallfors Golfklubb. Lördagen den 13 februari 2016 klockan Välkomna önskar styrelsen i Ekbackens Ryttarförening

2 Dagordning årsmöte Ekbackens ryttarförening den 13 februari klockan på Kallfors Golfklubb 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande för mötet 3. Anmälan av styrelsens val av sekreterare vid årsmötet 4. Fastställande av röstlängd 5. Val av protokolljusterare och rösträknare 6. Fastställande av dagordning 7. Fastställande av om mötet blivit i laga ordning utlyst 8. Behandling av verksamhets och förvaltningsberättelserna 9. Revisorernas berättelse 10. Fastställande av balans och resultaträkningar 11. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 12. Beslut om antal styrelseledamöter och suppleanter inom ramen för det i 17 andrastycket angivna antalet 13. Val av ordförande för föreningen 14. Val av övriga styrelseledamöter 15. Anmälan av ungdomsledamot jämte personlig suppleant utsedda av ungdomssektionen 16. Fastställande av eventuella sektioner förutom ungdomssektion (se 22) 17. Val av två revisorer och en revisorssuppleant 18. Beslut om antalet ledamöter i valberedningen 19. Val på ett år av ordförande och ledamöter i valberedningen 20. Val av ombud till SvRFs och distriktets allmänna möten och ev andra möten där föreningen har rätt att representera med ombud. 21. Fastställande av årsavgift för nästkommande år. 22. Övriga ärenden som enligt 13 kan upptas till beslut på årsmöte. 23. Sammanträdets avslutande Startsida årsmöteshandlingar 2016.docx sid 2 (2)

3 Verksamhetsberättelse 2015 Ekbackens Ryttarförening Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 1 (18)

4 Inledning Ekbackens Ryttarförenings fjärde år har nu gått av stapeln. Verksamheten har nu formats och antagit nya utmaningar! Vi är en ideell förening ansluten till SvRF och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna. Vi erbjuder stall och ridfritids, ridlektioner och tävlingsverksamhet. ERF främjar en god rid och häst utbildning samt en aktiv fritid för medlemmarna. Vi har för närvarande 161 medlemmar, majoriteten barn under 16 år. Under året har vi fortsatt vårt arbete med verksamhetsutveckling tillsammans med SISU och lyckats med att skapa ett positivt samarbetsklimat med Södertälje kommun med målet ridning på lika villkor för barn och ungdomar oavsett driftsform. Värdegrund och Vision: Den familjära ridskolan med de stora möjligheterna där kvalitet, glädje och gemenskap står i centrum. ERF det självklara valet. Styrelsen Ekbackens Ryttarförening Styrelsen för Ekbackens Ryttarförening har bestått av 5 st. ledamöter. Ordförande: Carina Hillerö Sekreterare: Pernilla Allensten (LOK stöd) Kassör: Ledamot: Ledamot: Patrik Arldén Christina Ohlsson (anläggning/sponsring) Roland Bäckström (hemsida) Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 2 (18)

5 Tävlingssektionens ordförande/tävlingsledare: Anna Thorsell (ej styrelseledamot) Anläggningssektion: Michael Ohlsson (ej styrelseledamot) Cafeteria ansvarig: Magdalena Wulff Styrelsen har haft 12 protokollförda möten under 2015 samt en verksamhetsutvecklingsdag tillsammans med SISU i mars då vi arbetade med verksamhetsidé, vision och mål och en avslutande konferens i december som uppföljning och avslutning av året. Anläggningen ERF är mycket tacksam över att Sören och Barbro Sandberg, markägare har uppfört ett ridhus 72x22 meter på Ekbacken som stod klart september Invigning ägde rum i november. Vi har startat en anläggningssektion som tillsammans med Rinman Ridutbildning AB driver anläggningsfrågorna. LOK stöd Under 2015 har vi erhållit lokalt aktivitetsstöd från både staten och kommunen (LOK). Närvarorapporteringen sker mestadels via sms till ledarnas mobiltelefoner. För höstterminen 2015 blev föreningen uttagen för kontroll av LOK. Vi blev godkända och återkopplingen var att föreningen hade god ordning vilket är glädjande att höra Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 3 (18)

6 Bidrag Under året har vi arbetat aktivt för att även Ekbackens Ryttarförening ska räknas som en av de officiella ryttarföreningarna i kommunen och vara bidragsberättigade. En utredning av ryttarföreningarna har gjorts av en extern aktör på uppdrag av kommunen som underlag i utredningen till vilka föreningar som ska vara berättigade för anläggningsbidrag. Anläggningsbidrag för ERF beviljades i kommunstyrelsen i november 2015 och börjar att gälla from För 2016 har ERF beviljats ca SEK. Under året har föreningen sökt stöd från Allmänna arvsfonden för att inreda och handikappanpassa ridhuset. Ärendet kommer att tas upp för beslut i februari Sponsring Föreningen har tillsatt en sponsringsgrupp, bestående av 7 personer, som har utarbetat en sponsringsstrategi, bestående av olika sponsorpaket. Kontakter har påbörjats med potentiella samarbetspartners. Föreningen har också fått sponsringsbidrag, i form av familjesponsring för inköp av en ridhusspegel Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 4 (18)

7 Idrottslyftet Vi har även sökt och blivit beviljade pengar för fyra projekt från Idrottslyftet. Projekt 1: Ungdomsledarutbildning Syfte: Att få in mer kunskap i föreningen, få fler att vilja vara stallvärdar/stallelever och att ge ungdomarna en chans att utveckla sig som ledare. Projekt 2: Ryttarmärken Syfte: Att barnen skall få ett kvitto på att de utvecklas och förbättras och klarar av de delar som ingår i Ryttarmärkena (teoretiskt och praktiskt prov) Projekt 3: Mini & maxignägg litteratur för de teoretiska övningarna. Syfte: På ett lätt och inspirerande sätt lära barnen mer om hästkunskap på stall och ridfritids. Projekt 4: Ekbacken Young Team, Ridsportförbundets talangsatsning nivå 1 Syfte: Många rider flera gånger i veckan och utvecklas mycket. Vi vill nu skapa förutsättningar för de elever som nu håller på att växa ur stall och ridfritids att fortsätta vara aktiva och ta nästa trappsteg i sin utveckling inom ridsporten. Vi har uppfyllt följande delmål för ht 2015 delta i Ponny Cupen dressyr samt ponnyallsvenskan div II hoppning och dressyr. att utvecklas som Stallvärd och ledare för de mindre barnen som deltar i stallfritidsverksamheten Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 5 (18)

8 Ridskoleverksamheten Ridskoleverksamheten disponerar idag 20 st. hästar och ponnyer som är uppstallade vid Ekbacken i Järna. Anläggningen har en ridbana med måtten 20 x 40 m och from september 2015 även ridhus med måtten 20 x 60 m. Sammanlagt har ridskolan ca 180 uppsittningar per vecka. Många barn och ungdomar rider flera dagar i veckan. Ridlärarna som håller i rid och hästundervisningen är utbildade: Sanna Rinman är ansvarig och har över 20 års erfarenhet från ridläraryrket och är leg. sjuksköterska samt gått hästskötarkurs och ridledarkurs vid Strömsholm, har hästskötardiplom och har gått fortbildningskurs vid SLU (från hingstval till avvänjning), hästkunskap samt pedagogik och ledarskap SRL 2 vid Strömsholm bland annat. Eva Lotta Krafft är utbildad hippolog (SRL3). Carina Hillerö är ridledare och C tränare i dressyr och har mer än 25 års erfarenhet av ridundervisning både på ridskola och som tränare. Tävlar aktivt i dressyr. Anna Thorsell är lärare i idrott och hälsa och ungdomsledare. Hon arbetar även i stallet med hästarna. Ridskoleverksamheten drivs tillsammans med Rinman Ridutbildning AB. Tillstånd utfärdades av Länsstyrelsen för ridskoleverksamhet och inackorderingsstall under sommaren Ridskoleverksamheten är indelad i följande delar: Stall och ridfritids; Ridsportskola Öppet för barn i skolåldern, de flesta deltagarna är mellan 7 14 år. Denna verksamhet bedrivs på måndagar till torsdagar mellan kl Eftermiddagsgrupperna består av upp till 24 deltagare och eftermiddagen inleds med mellanmål och samling. Hästarna för dagen delas ut, och man är oftast två om varje häst. Därefter följer häst och stallvård, teoretiska genomgångar och hästarna görs i ordning inför ridpassen. Ridlektionerna sker i två tre grupper, ca 8 elever i varje och man rider ca 1 timme Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 6 (18)

9 Den grupp som inte rider har teori, tittar på de andra, är behjälpliga som ledare vid behov, mockar ibland under tiden i stallen eller hjälper till med annat som behövs. Det blir också en del lekar! Vid kl. 17 avslutas ridlektionerna och hästarna tas in och sköts om, sen finns ibland en stund kvar för lekar innan deltagarna hämtas vid Ridlektioner Tre ridgrupper (EYT) rider dressyrträning på tisdags kvällar och tre ridgrupper med hoppinriktning på fredag eftermiddagar. Lördagar är det sex ridgrupper. Nivån på grupperna är från nybörjare till ryttarmärke 4. Det är som mest 9 elever i varje grupp, med målsättningen att hålla en hög individuell kvalitet på undervisningen. Under hösterminen har två stycken vuxengrupper startat med 4 st elever i varje. Ridlekis och knatteridning På fredagar rider yngre barn, från 4 8 årsålder. Därefter får barnen tillsammans med ledare sköta om hästarna, borsta och kratsa hovar. Vi fikar tillsammans och har teori med de äldre stall tjejerna. På lördagar erbjuds prova på drop in för knattar. Privatlektioner För vuxna och barn har det funnits möjlighet att boka och rida privatlektioner. Ridläger Under skollov anordnas ridläger och kurser. Under 2016 genomfördes sammanlagt 9 läger och kurser på mellan 3 5 dagar Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 7 (18)

10 Ungdomssektionen Ekus Ungdomssektionen i Ekbacken är väldigt aktiv och ordnar såväl roliga aktiviteter som fika försäljning i stallet. Styrelsen består av 12 st. ledamöter och ordförande har varit Rebecka Olsson Ungdomssektionen har under året genomfört: Fikaförsäljning på lördagar Teorikurser för stalleleverna Deltagit ungdomsledarutbildningen (FULK, ULK) Deltagit i teoritävlingen Vi i stallet och kom på 2:a plats! Ponnyridning och häst och vagn vid tävlingar och familjedagar Påsk kampen dvs. lekar/femkamp för de yngre i stallet Spöknatta i oktober Filmkväll i november Luciashow Medverkat på invigningen av ridhuset Styrelsemöten en gång per månad Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 8 (18)

11 Tävlingssektionen Ponnycupen Under hösten har de ungdomar som medverkat i Ekbackens Young Team deltagit i ponnycupen dressyr som är en utbytestävling mellan ridskolor. Det har varit lärorikt att besöka andra ridklubbar och rida på andra ponnyer, det främjar god ridutveckling och ingår som en del i idrottslyftprojektet Ekbacken Young Team. Lagledare har varit Sanna och Carina. Ponnyallsvenskan Under våren deltog två lag med 4 st i varje i ponnyallsvenskans div III i hoppning på ridskoleponnyerna. Tävlingen är en lagtävling med stilbedömning. I lagen red Hanna, Tuva, Ida, Stina, Tove, Tindra, Jennifer, Clara, Elin, Wilma. Ett lag gick vidare till finalen efter de två grundomgångarna men nådde inte ända fram i finalen. På hösten tävlade ett lag i div II hoppning och dressyr. I hopplaget red Hanna Ohlsson, Tindra Rinman, Tuva Emilsson, Ida Bovin och Wilma Manrell. I dressyrlaget red Stina Storkull, Tindra Rinman, Hanna Ohlsson, Tuva Emilsson. Vi gick vidare till finalen med båda lagen efter de två grundomgångarna. Dressyrlaget red fint i finalen men nådde ingen placering. Hopplaget placerade sig på en fjärde plats i finalen! Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 9 (18)

12 Sugar cup (terränghoppning) Sugar Cup är en träningsserie i terrängridning med stilbedömning för barn och ponnyer i alla storlekar. Hindren är alla fälttävlans typhinder och maxhöjden är 60cm. Cirka 230 unga ponnyryttare har ridit Sugar Cup under sommaren Vid fem regionala finaler har 40 ekipage kvalat till finalen av Sugar Cup. Finalen av Sugar Cup reds på Ribersborg, Malmö den 9e augusti där EM i ponnyfälttävlan avgjordes och i klassen 14 18år vann Tindra Rinman på Piece of Gold Pigge på bästa stilpoängen 8,6. Från Ekbacken har även Hanna Ohlsson, Charlie som kvalade till regionalfinalen och Jennifer Hillerö, Askungen deltagit. Interna tävlingar (öppna bara för medlemmar) Under året har två träningshoppningar genomförts varav en var en uppskattad maskeradhoppning och i maj anordnades KM i Dressyr och i november KM i hoppning. I klubbmästerskapet i dressyr deltog 21 ryttare och vann gjorde Stina Storkull tillsammans med Piece of Gold på 64,6%. Klubbmästare i hoppning blev återigen Stina Storkull men nu på Brillant Chess. I Mini KM hoppning vann Jennifer Hillerö på Lukas. KM i dressyr (LC:1, LB:1) dömdes av Berit Norberg och KM i hoppning (bed A: stil) av Disa Johannesson Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 10 (18)

13 Externa tävlingar (öppna för medlemmar i andra ridklubbar) I september genomförde föreningen en extern tävling i dressyr med en omgång av Ponnyallsvenskan div II. Domare var Gunilla Johansson. Klasserna var LC:2 och LB:1. Ekbackens lag placerade sig på en andra plats. Många fina ritter genomfördes av Ekbackens ekipage. Vi fick mycket beröm från ryttare, domare och publik för en väl genomförd tävling. Information Under 2015 har hemsidan utvecklats med en tydligare layout och flera nya funktioner, såsom access till webshopen, vår Facebook sida, kalenderfunktion och möjlighet att prenumerera på nyhetsbrev. Nyheter läggs upp mer konsekvent. Ridsport/ Kafeterian I anslutningar till lokala tävlingar, klubbtävlingar och träningstävlingar har kafeteriaverksamheten varit aktiv. Kafeterian har drivits ideellt av engagerade föräldrar. Stort tack för era insatser! Enklare maträtter, fika och godis har serverats Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 11 (18)

14 Föreningens ekonomi Under året har omsättningen ökat, vilket bl.a. beror på ökat antal uppsittningar samt justering av pris. Även fika och lottförsäljning i samband med tävling har ökat. Kostnaderna för anläggning har ökat något, liksom debitering. Föreningen har erhållit följande bidrag: Idrottslyftet Medel från Svenska Ridsportförbundet har betalats för aktiviteter inom följande områden: Ungdomsledarutbildning, Ryttarmärken, Mini Maxi Gnägg, EYT. LOK stöd, vi erhållit lokalt aktivitetsstöd från både staten och kommunen (LOK). Föreningen har inga lån Dispositioner beträffande vinst eller förlust. Belopp i kr Styrelsen föreslår att till förfogande stående medel: balanserat resultat årets resultat balanseras i ny räkning Vad beträffar föreningens resultat och ställning i övrigt, hänvisas till efterföljande resultat och balansräkningar med tillhörande bokslutskommentarer. Glädje Kvalitet Gemenskap Möjligheter Verksamhetsberattelse 2015.docx sid 12 (18)

15 Ekbackens Ryttarförening 13(18) Resultaträkning Belopp i kr Not Intäkter ridskoleverksamhet Övriga rörelseintäkter Rörelsens kostnader Kostnad verksamhet, lektioner, hästar och anläggning Övriga externa kostnader Utbildning och kurser Rörelseresultat Årets resultat

16 Ekbackens Ryttarförening 14(18) Balansräkning Belopp i kr Not TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Kundfordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och bank Summa omsättningstillgångar SUMMA TILLGÅNGAR

17 Ekbackens Ryttarförening 15(18) Balansräkning Belopp i kr Not EGET KAPITAL OCH SKULDER Eget kapital 3 Eget kapital vid årets början Årets resultat Bundet eget kapital Fond byggprojekt ridhusanläggning. Vilkorade medel/bidrag Summa eget kapital Kortfristiga skulder Leverantörsskulder SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER

18 Ekbackens Ryttarförening 16(18) Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer Belopp i kr om inget annat anges Värderingsprinciper m m Tillgångar, avsättningar och skulder har värderats till anskaffningsvärden om inget annat anges nedan. Redovisning av (övriga) intäkter Intäktsredovisning sker i enlighet med BFNAR 2003:3 Intäkter. Som inkomst redovisar föreningen det verkliga värdet av vad som erhållits eller kommer att erhållas. Föreningen redovisar därför inkomst till nominellt värde (fakturabelopp) om bolaget får ersättningen i likvida medel direkt vid leverans. Inkomsten från föreningens försäljning av varor redovisas som intäkt när följande villkor är uppfyllda; de väsentliga risker och förmåner som är förknippade med varornas ägande har överförts till köparen, föreningen behåller inte något engagemang i den löpande förvaltningen och utövar inte heller någon reell kontroll över de varor som sålts, inkomsten kan beräknas på ett tillförlitligt sätt, det är sannolikt att de ekonomiska fördelar som bolaget ska få av transaktionen kommer att tillfalla föreningen, och de utgifter som uppkommit eller som förväntas uppkomma till följd av transaktionen kan beräknas på ett tillförlitligt sätt. Färdigställandegraden fastställs, när ett tjänsteuppdrag består av ett obestämt antal aktiviteter under en överenskommen tidsperiod, genom att fördela inkomsten linjärt över perioden.

19 Ekbackens Ryttarförening 17(18) Noter Not 1 Övriga rörelseintäkter Intäkter Ekus (fr.o.m. 2015) Försäljning fika, lotter mm Bidrag idrottslyftet Medlemsavgifter Kommunala och statliga bidrag Anmälningsavgifter tävling Övrigt Sponsring Summa Not 2 Övriga externa kostander Trycksaker, reklam och priser Ekonomisk förvaltning Avgift förbunden Konsultarvode SISU Konsultarvode domare och tränare Styrelsekostnader Förbrukningsmaterial Övriga lokal- och anläggningskostnader IT programvara Ungdomssektionen (Ekus) 582 Bankkostnader Summa Not 3 Eget kapital Eget kapital vid årets ingång Årets resultat Eget kapital vid årets utgång

20

21

22 Valberedningens förslag till styrelse Ekbackens ryttarförening är: Ordförande: Anna Öqvist, 1 år (nyval) Ledamot: Carina Hillerö, 2 år (nyval) Ledamot: Sonja Martinell, 2 år (nyval) Sittande ledamöter är: Ledamot: Christina Olsson, 1 år kvar Ledamot: Roland Bäckström, 1 år kvar Valberedningens förslag till revisorer och valberedning är: Revisor: Camilla Osmen, 1 år (nyval) Revisor: Hanna Emilsson, 1 år kvar Revisorssuppleant: Anders Storkull, 1 år (nyval) Valberedning: Ulrika Bäckström, 1 år (omval) Valberedning: Peter Frank, 1 år (omval)

23 Medlemskap och familjemedlemskap i Ekbackens ryttarförening för år 2017 I medlemssavgiften ingår: Gemensam olycksfallsförsäkring genom Svenska Ridsportförbundet Delta i våra aktiviteter Delta på klubbtävlingar Gratis medlemstidning från Svenska Ridsportförbundet Medlemsavgiften för 2017 är 220kr och faktureras alla ridskoleelever. Familjemedlemskap kan lösas för familj som bor på samma adress. Avgiften för familjemedlemskap för år 2017 är 600kr

24 ver 1 Aktivitetskalender 2016 Januari 4 VT start 16 Ekusmöte, en gång per månad 24 Ponnycup, hemmamatch mot Hufvudsta 31 Ponnycup, hemmamatch mot Roo gård Februari 4 Styrelsemöte, första veckan varje månad 13 Årsmöte kl. 15 på Kallfors hotell 14 Ponnycup, bortamatch mot Hufvudsta. Hopptävling på SRK. 21 Ponnycup, bortamatch mot Haningebygden. Träning hemma för Pelle Duvefeldt, em. 27 Ponnycup, bortamatch mot Roo gård 28 Ponnycup, hemmamatch mot Haningebygden V.9 Sportlov: Ridfritids byter tid, från em till kl.9 13, månd torsd. Lovaktiviteter. Mars 4 Dressyrträning för Jennie Larsson, från kl 15. Ordinarie ridlektioner flyttar/clinic.. 13 Omg 1, div 1 ponnyallsvenskan hoppning, SRK 20 Prel. Träningshoppning V. 13 Påsklov: se sportlov för ridfritids. Ridlektioner enligt ordinarie tider. 3 dagars hoppkurs 29/3 31/3. April 9 Omg 1, div 3 ponnyallsvenskan hoppning, Bromma. Omg 2, div 1, Vallentuna. 17 Prel. Träningshoppning 24 Omg 2, div 3, Upplands Bro 30 Omg 3, div 1, Edsbro Maj 5 Sugarcup, omg 1, Nynäshamn

25 ver 1 8, 15 alt 22 Prel. KM i dressyr på Ekbacken 28 Sugarcup, omg 2, Årsta Runsten 29 Lektionsponnymästerskapet i dressyr, Tungelsta Juni 5 Omg 3, div 3, Hölö 18 Vårterminens sista dag V.25 Dagridläger månd torsd, kl V.26 Dagridläger månd fred, kl Juli V.27 Dagridläger månd fred, kl V Semester V.31 Knatte/nybörjarridläger ons fre, kl Augusti V. 32 Träningsridläger med övernattning, M 4 nivå, min 12 år. V. 33 Höstterminen startar, ordinarie tider 19 Prel. Sugarcupfinal i Malmö 28 Prel. Träningshoppning. Hopptävling Hölö September 10 Div II ponnyallsvenskan i hoppning, omg 1, Roo gård 11 Lokal dressyrtävling Ekbacken, med ponnyallsvenskan div II, omg 1 24 Div II ponnyallsvenskan i hoppning, omg 2, Hufvudsta 25 Div II omg 2, ponnyallsvenskan i dressyr, Rastaborg Oktober 1 Omg 3, div II, ponnyallsvenskan i hoppning, Stäket 16 Prel. Ekbackens dag med KM i hoppning 23 ev. Final div II, ponnyallsvenskan i dressyr, Täby V.44 Höstlov: se sportlov, ordinarie verksamhet. Extra kurser

26 ver 1 November 3 prel. Ekus Spöknatta 13 Prel. Träningshoppning 20 Prel. Träningsdressyr December 11 Luciafirande med show. Maskeradhoppning 22 Höstterminens sista dag. Jullovsaktiviteter. VT start 2/1 2017

Årsmöteshandlingar Årsmöteshandlingar 2017 ver 2 sid 1 (26)

Årsmöteshandlingar Årsmöteshandlingar 2017 ver 2 sid 1 (26) Årsmöteshandlingar 2017 Årsmötet äger rum på Kallfors Golfklubb. Söndagen den 19 februari 2017 klockan 15.00 Välkomna önskar styrelsen i Ekbackens Ryttarförening 2017-02-12 Årsmöteshandlingar 2017 ver

Läs mer

Skinnskattebergs Vägförening

Skinnskattebergs Vägförening Årsredovisning för Skinnskattebergs Vägförening Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Hemmalag Bortalag Datum/tid Domare. Ekbackens RF Hufvudsta Ridklubb Söndag 24/1, kl Eva Rydström

Hemmalag Bortalag Datum/tid Domare. Ekbackens RF Hufvudsta Ridklubb Söndag 24/1, kl Eva Rydström DAGS IGEN FÖR.. PONNYCUPEN I DRESSYR I ponnycupen åker Ekbackens elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Alla lag i gruppserien möts två

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 14 februari 2016, kl 13.00 Dagordning

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Skyttegatan 6 769608-0394. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Skyttegatan 6 769608-0394. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Skyttegatan 6 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Årsredovisning för Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb (TGPK) i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 12 februari 2017, kl 13.00

Läs mer

Media Evolution Ideell Förening

Media Evolution Ideell Förening Årsredovisning för Media Evolution Ideell Förening Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Karlshamns Ridklubb Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Affärsreseförening AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Hässleholms Hästsportförening

Protokoll fört vid årsmöte i Hässleholms Hästsportförening Protokoll fört vid årsmöte i Hässleholms Hästsportförening 2012-02-26 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Eva Nyström. 2 Val av ordförande för mötet Eva Nyström valdes till att leda mötet. 3

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Borgvik Fibernät Ekonomisk Förening 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Borgvik Fibernät Ekonomisk Förening, får härmed avge årsredovisning för 2014. Allmänt om verksamheten Föreningen har till ändamål

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Styrelsen för. Örkelljunga Golfklubb. Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010

Styrelsen för. Örkelljunga Golfklubb. Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010 Styrelsen för Örkelljunga Golfklubb får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010 Innehåll: sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Noter med redovisningsprinciper

Läs mer

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening

Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Årsredovisning för Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Media Evolution Southern Sweden Ideell Förening Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

2017 på Karlstads Ridklubb 1

2017 på Karlstads Ridklubb 1 2017 på Karlstads Ridklubb 1 Dagridläger På ponny Lördag 17/6 kl. 09.00-16.00 Här är en aktivitet för den unga ryttaren som vill lära sig mer om hästar och ridning. Kursen vänder sig till ponnyryttare

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE VÅREN 15 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola o hästarna alla

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap 802412-2593 Räkenskapsåret 2016 01 01 2016 12 31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar 5 Underskrifter

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Ämne: Mötesordförande: Ordförande: Ridhus Chef: Årsmöte Borås Fältrittklubb Pia Kilbo Nanette Espinasse Sara Eriksson Datum: 2016-02-28 Plats: Borås Fältrittklubb,

Läs mer

Mölltorps Ridsällskap

Mölltorps Ridsällskap Årsredovisning för Mölltorps Ridsällskap Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen för Mölltorps Ridsällskap avger härmed följande årsredovisning. Innehållsförteckning: Resultaträkning Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Romeleåsens Golfklubb IF

Årsredovisning. Romeleåsens Golfklubb IF Årsredovisning för Romeleåsens Golfklubb IF 845002-2218 Räkenskapsåret 2012 1 (7) Styrelsen för Romeleåsens Golfklubb IF får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Jönköpings fältrittklubb Årsmöte 2019-02-28 2 Vision Få en god ordning på ekonomin, skapa en ridskola med mycket hög kvalitet, en konkurrenskraftig och välskött anläggning och tävlingar

Läs mer

Årsredovisning för. Friskis & Svettis 848000-7130. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Friskis & Svettis 848000-7130. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Friskis & Svettis Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Målaren 3

Bostadsrättsföreningen Målaren 3 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Målaren 3 Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

Mölltorps Ridsällskap

Mölltorps Ridsällskap Årsredovisning för Mölltorps Ridsällskap Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Mölltorps Ridsällskap avger härmed följande årsredovisning. Innehållsförteckning: Resultaträkning Balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB Årsredovisning för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB 556538-7247 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen för, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen

Läs mer

Hindås Centrum Ekonomiska Förening Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari december 2015

Hindås Centrum Ekonomiska Förening Org nr får härmed avge. Årsredovisning. för räkenskapsåret 1 januari december 2015 Hindås Centrum Ekonomiska Förening Org nr 769624-4578 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 215 31 december 215 Innehåll: Förvaltningsberättelse Resultat & Balansräkning Noter med

Läs mer

Föreningen Villaägare i Järfälla

Föreningen Villaägare i Järfälla Årsredovisning för Föreningen Villaägare i Järfälla Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Föreningen Villaägare i Järfälla 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Föreningen Villaägare i Järfälla, får

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2015-2018 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 UTBUD 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL 4

Läs mer

Samfälligheten Brynhild

Samfälligheten Brynhild Årsredovisning för Samfälligheten Brynhild Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31 Samfälligheten Brynhild 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Samfälligheten Brynhild, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31 ÅRSREDOVISNING FÖR KARLSTADS RIDKLUBB räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31 Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE VÅREN 14 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola o hästarna alla

Läs mer

Musikföreningen Lilith Eve

Musikföreningen Lilith Eve Årsredovisning för Musikföreningen Lilith Eve Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6-7 Underskrifter 8 Musikföreningen

Läs mer

Årsredovisning för. Urd Rating AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Urd Rating AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Urd Rating AB Räkenskapsåret 2016-12-20 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-7 Underskrifter 7 Fastställelseintyg Undertecknad

Läs mer

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSMÖTESPROTOKOLL för Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte på Högbo Ridklubb, Sandviken 2011.03.26 1. Mötet öppnas Distriktsordförande Eva Myrgren hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Från Svenska

Läs mer

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING FÖR KARLSTADS RIDKLUBB räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31 Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Verksamhetsåret

Verksamhetsåret Verksamhetsåret 2017 01 01-2017 12 31 Sid 1.Verksamhetsberättelse Sid 2. Resultaträkning Sid 3. Balansräkning Sid 4. Noter, resultatdisposition, övriga upplysningar och underskrifter. SKAFTS RYTTARFÖRENING

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

ÅRSBOKSLUT. för Alingsås Ryttarsällskap Org.nr

ÅRSBOKSLUT. för Alingsås Ryttarsällskap Org.nr ÅRSBOKSLUT för Alingsås Ryttarsällskap Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 5

Läs mer

Välkommen till Sollentuna Ridklubb

Välkommen till Sollentuna Ridklubb Välkommen till Sollentuna Ridklubb Årsmöte 19 feb 2017 Årsmöte Information - resultat från medlemsenkät - om- och tillbyggnation av anläggningen - verksamhetsplan och budget 2017 Dagordning 1. Årsmötet

Läs mer

Årsredovisning för. Psykiatrifonden 802017-5504. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Psykiatrifonden 802017-5504. Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Psykiatrifonden Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda panter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Woodlands Golfklubb 837600-6501. Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Woodlands Golfklubb Räkenskapsåret 2013-10-01-2014-09-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund Årsredovisning för Smålands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2015 Smålands Ridsportförbund 1(7) Styrelsen för Smålands Ridsportförbund får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Turismutveckling i Finnskogarna Ekonomisk Förening Org nr 769626-0947 ÅRSREDOVISNING 2014

Turismutveckling i Finnskogarna Ekonomisk Förening Org nr 769626-0947 ÅRSREDOVISNING 2014 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för Turismutveckling i Finnskogarna får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-31 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar Innehåll Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB Årsredovisning för Svensk Privatläkarservice AB 556794-9408 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Svensk Privatläkarservice AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2018 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten är

Läs mer

Jojka Communications AB (publ)

Jojka Communications AB (publ) Årsredovisning för Jojka Communications AB (publ) Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Kassaflödesanalys 6 Noter

Läs mer

Hillareds Fibernät Ek. För

Hillareds Fibernät Ek. För Årsredovisning för Hillareds Fibernät Ek. För. Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 1(8) Innehållsförteckning: Sida Innehållsförteckning 1 Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Svenska Dövidrottsförbundet

Svenska Dövidrottsförbundet Årsbokslut för Svenska Dövidrottsförbundet Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Ekonomisk redovisning 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2013-2015 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 PRODUKTPORTFÖLJ 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL

Läs mer

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap

Årsredovisning. Täby Ryttarsällskap Årsredovisning för Täby Ryttarsällskap Räkenskapsåret 2012 Täby Ryttarsällskap 1(6) Styrelsen för Täby Ryttarsällskap får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet

Läs mer

BRF Fjällfoten i Idre

BRF Fjällfoten i Idre Årsredovisning för BRF Fjällfoten i Idre Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 BRF Fjällfoten i Idre 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för BRF Fjällfoten i Idre, får härmed avge årsredovisning för 2013.

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2010 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Svensk Privatläkarservice AB

Svensk Privatläkarservice AB Årsredovisning för Svensk Privatläkarservice AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset.

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Närvarande: 25 deltagare. 1. Årsmötets öppnande Ordförande Robin Gustavsson hälsade välkommen och öppnade

Läs mer

Årsredovisning. Järna Ridklubb

Årsredovisning. Järna Ridklubb Årsredovisning för Järna Ridklubb 815600-7505 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Järna Ridklubb, med säte i Järna, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Blågrön Fiber ek.för

Blågrön Fiber ek.för Årsredovisning för Blågrön Fiber ek.för Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsmöte för verksamhetsåret 2008. Årsmöte äger rum i matsalen i Brunns skola, Ingarö Torsdagen den 12 mars klockan

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Gulmåran 769609-4767. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Gulmåran 769609-4767. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Gulmåran Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen

Läs mer

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB Årsredovisning för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB 556538-7247 Räkenskapsåret 2017 1 (6) Styrelsen för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Sommarlovsaktiviteter 2017

Sommarlovsaktiviteter 2017 Sommarlovsaktiviteter 2017 Här hittar du våra sommarlovs aktiviteter. Följande allmänna regler gäller för alla kurser: Anmälan sker till kontoret, 0765-55 92 72 eller på mail: kungsors.ridklubb@live.se

Läs mer

Norra Orust Fiber ekonomisk förening

Norra Orust Fiber ekonomisk förening Årsredovisning för Norra Orust Fiber ekonomisk förening Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida 0-1 Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6 Noter

Läs mer

Protokoll fört vid Partille Ridklubbs årsmöte Söndagen den 23 februari kl.17:00 i klubblokalen, Åstebo

Protokoll fört vid Partille Ridklubbs årsmöte Söndagen den 23 februari kl.17:00 i klubblokalen, Åstebo Protokoll fört vid Partille Ridklubbs årsmöte 2014. Söndagen den 23 februari kl.17:00 i klubblokalen, Åstebo Årsmötet öppnas Partille Ridklubbs ordförande Björn Aronsson hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Samf.fören Väg nr 600

Samf.fören Väg nr 600 Årsredovisning för Samf.fören Väg nr 600 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Samf.fören Väg nr 600 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Samf.fören Väg nr 600, får härmed avge årsredovisning för 2014.

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Saltsjön Magasin IV Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3

Läs mer

STOR-STOCKHOLMS PRIVATLÄKAR SERVICE, SSPL-S AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2011

STOR-STOCKHOLMS PRIVATLÄKAR SERVICE, SSPL-S AB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2011 ÅRSREDOVISNING 2011 Styrelsen för Stor-Stockholms Privatläkar Service, SSPL-S AB får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01--2011-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Bryggan Stockholm. Årsredovisning för 802411-1968. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning:

Bryggan Stockholm. Årsredovisning för 802411-1968. Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Bryggan Stockholm Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Affärsreseförening AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING FÖR KARLSTADS RIDKLUBB räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31 Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Styrelsen för. Ljungskile Ridklubb. Org nr får härmed avge. Årsbokslut. för räkenskapsåret

Styrelsen för. Ljungskile Ridklubb. Org nr får härmed avge. Årsbokslut. för räkenskapsåret Styrelsen för Ljungskile Ridklubb Org nr 858501-0567 får härmed avge Årsbokslut för räkenskapsåret 20090101-20091231 Innehåll sida Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB Årsredovisning för Suseboparken Parkerings AB 556781-9221 Räkenskapsåret 2014 1 (5) Styrelsen för Suseboparken Parkerings AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Fanjunkaren nr 1

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Fanjunkaren nr 1 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Fanjunkaren nr 1 793200-0065 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Fanjunkaren nr 1 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Mölltorps Ridsällskap

Mölltorps Ridsällskap Årsredovisning för Mölltorps Ridsällskap Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Styrelsen för Mölltorps Ridsällskap avger härmed följande årsredovisning. Innehållsförteckning: Resultaträkning Balansräkning

Läs mer

Röda Korset Storsjökretsen

Röda Korset Storsjökretsen Årsbokslut för Röda Korset Storsjökretsen Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 2016 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Nattfari Islandshästförening Verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsen har bestått av: Ordinarie Ledamöter: Ordförande: Vice ordförande Kassör: Sekreterare: Suppleanter: Ulrika Fröding Jeanette Englund

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012/2013

ÅRSREDOVISNING 2012/2013 ÅRSREDOVISNING 2012/2013 Styrelsen för Barnkörveckan på Fårö får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2012-10-01--2013-09-30. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 3 RESULTATRÄKNINGAR

Läs mer

Årsredovisning. för. Norra Åbyggeby Vägförening ( ) Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning. för. Norra Åbyggeby Vägförening ( ) Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Norra Åbyggeby Vägförening (716459-4793) Räkenskapsåret 140101-141231 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning, tillgångar 3 Balansräkning,

Läs mer

Hillareds Fibernät Ek. För. 769624-0550

Hillareds Fibernät Ek. För. 769624-0550 Årsredovisning för Hillareds Fibernät Ek. För. Räkenskapsåret 2012-01-01 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning

Årsredovisning. RFSL:s Malmöavdelning Årsredovisning för RFSL:s Malmöavdelning 846001-3413 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för RFSL:s Malmöavdelning får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 1(7) ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING Org. nr ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2013 ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING 2(7) Styrelsen för ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING får härmed

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret BYSKE SKIDKLUBB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30 Byske Skidklubb 1 (6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30.

Läs mer

Årsredovisning för. SAIK Bandy Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. SAIK Bandy Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för SAIK Bandy Räkenskapsåret 2015-05-01-2016-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Essingevarvet

Bostadsrättsföreningen Essingevarvet Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Essingevarvet 24 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Tilläggsupplysningar/underskrifter

Läs mer

Ridskoledrift. Struktur för teamet & ekonomistyrning

Ridskoledrift. Struktur för teamet & ekonomistyrning Ridskoledrift Struktur för teamet & ekonomistyrning Vår verksamhetsidé och plattform Örebro Fältrittklubb erbjuder utbildning för ryttare och hästintresserade på alla nivåer. Vi hanterar hästen med kunskap

Läs mer

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund Årsredovisning för Smålands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2013 Smålands Ridsportförbund 1(7) Styrelsen för Smålands Ridsportförbund får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30.

Läs mer

NYKÖPINGS TENNISKLUBB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015

NYKÖPINGS TENNISKLUBB. Org.nr ÅRSREDOVISNING 2015 ÅRSREDOVISNING 2015 Styrelsen för Nyköpings Tennisklubb får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 4 RESULTATRÄKNINGAR

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2009 Skottanet Ekonomisk Förening 1(7) Styrelsen för Skottanet Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009.

Läs mer

Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015

Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015 Årsmöte för Geddebergsvägens samfälligheter verksamhetsåret 2014/2015 Dagordning Val av ordförande för stämman Val av sekreterare för stämman Val av två justeringsmän Fråga om kallelse till stämman utsänts

Läs mer