Daniel Andersson (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Kanslienheten, måndag den 19 september Helena Randefelt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Daniel Andersson (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Kanslienheten, måndag den 19 september Helena Randefelt"

Transkript

1 1 Plats och tid Lindesalen, brandstationen, kl ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice ordförande Dan Walterson (S) Jan Hansson (M) Pär-Ove Lindqvist (M) Virosa Viberg (SD) Daniel Andersson (S) för Jonas Bernström (S) Helena Randefelt, sekreterare Merit Israelsson, förvaltningschef Emil Chandorkar, enhetschef arbetsmarknadsenheten Magnus Sjöberg, enhetschef samverkansenheten Kristina Öster, kulturchef 115 Gunnar Jaxell, infrastrukturansvarig Johan Eriksson, ordförande Linde City 117 Peter Bring, Linde City 117 Martina Lindblom, Region Örebro län 117 Tony Lundberg, Region Örebro län 117 Jesper Almlöf, mark- och exploateringsingenjör 119 Jonas Andersson, fritidskonsulent 121 Roger Sixtensson, VD Fastigheter i Linde AB 121 Kristine Andersson (S), ersättare som inte tjänstgör Inger Griberg (MP), ersättare som inte tjänstgör Daniel Andersson (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare Justeringens plats och tid Kanslienheten, måndag den 19 september 2016 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Helena Randefelt Ordförande Irja Gustavsson Justerare... Daniel Andersson

2 2 Organ Anslaget sätts upp Förvaringsplats för protokollet Underskrift Tillväxtutskottet Kanslienheten ANSLAG BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag... Anslaget tas ned

3 3 Ärendeförteckning 112/2016 Information om turism och Tursam 113/2016 Presentation av ny enhetschef för arbetsmarknadsenheten 114/2016 Rapport feriearbete /2016 Biblioteksplan för Lindesbergs kommun 116/2016 Rapport uppdrag Kommunens Kvalitet i Korthet 117/2016 Information om stadstrafiken och stadstrafikens turlistor i Lindesberg 118/2016 Föreskrifter om hastighetsbegränsning för väg /2016 Ny detaljplan för Björkhagaskolan 120/2016 Bidragsansökan från Lindesbergs Tennisklubb om renovering av befintlig tennisanläggning och nybyggnation av en paddelbana 121/2016 Utredning av ridskoleverksamheten 122/2016 Svar på motion från Daniel Andersson (S) och Kristine Andersson (S) om att utveckla Prästryggen i Frövi 123/2016 Svar på motion från Kristine Andersson (S) om en aktiv fritid för alla - möjligheten att låna sport- och fritidsutrustning 123/2016 Statistik flyktingmottagande januari augusti 2016

4 4 TU 112 Information om turism och Tursam Tillväxtutskottet tackar för informationen. Förvaltningschef Merit Israelsson informerar tillväxtutskottet om att en besöksplan är framarbetad för Lindesbergs kommun som ska antas politiskt. Inresor i Bergslagen har ökat med 48 miljoner på 2 år, och övernattande hotellgäster är den viktigaste kategorin bland turister/besökare. 953 övernattningar skedde Svenskar svarar för 79 % av dessa. Bland utländska besökare är turister från Norge, Tyskland och Holland vanligast. Återingen sker en diskussion om utveckling mot att Bergslagen ska gå mot att bli en riktig destination. Förvaltningschef Merit Israelsson informerar att hon har initierat en utvärdering av nuvarande organisationen Tursam. Vad tycker företag, vad tycker kommunerna. Vad har vi för samarbete? Vad vill vi ha? Med hjälp av detta ska styrelsen se över vad som önskas i framtiden.

5 5 TU 113 Presentation av ny enhetschef för arbetsmarknadsenheten Tillväxtutskottet hälsar Emil Chandorkar välkommen till Lindesbergs kommun. Emil Chandorkar är ny enhetschef för arbetsmarknadsenheten sen 1 augusti 2016 och presenterar sig för tillväxtutskottet.

6 6 TU 114 Rapport feriearbete 2016 Tillväxtutskottet tackar för informationen. Enhetschef för samverkansenheten Magnus Sjöberg informerar utskottet om hur feriearbetet fungerade under sommaren Totalt inkom 393 ansökningar, varav 312 totalt efter den första processen. Totalt erbjöds 357 ferieplatser. 174 av dem var föreningsplatser och 183 var kommunala platser. En fortsatt dialog kommer ske med Kommunal gällande ferieplaceringar i föreningslivet.

7 7 TU 115 Dnr. 2016/304 Biblioteksplan för Lindesbergs kommun Tillväxtutskottet återremitterar ärendet till förvaltningen för att förtydliga målformuleringarna i biblioteksplanen. Ärendet ska återkomma till tillväxtutskottets sammanträde i oktober 2016 innan remissomgång. Enligt Bibliotekslagen 2013: ska kommuner anta biblioteksplaner för sin verksamhet. Bibliotekslagen är utformad som en ramlag som anger övergripande principer och riktlinjer för det offentligt finansierade biblioteksväsendet. Detta ger också medborgarna möjlighet att i enlighet med 10 kap. 8 kommunallagen (1991:900) begära laglighetsprövning av ett beslut gällande biblioteksverksamheten. Under 2014 fick dåvarande kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att ta fram förslag till biblioteksplan. Uppdraget gavs av kommunstyrelsen för beslut av kommunfullmäktige. Lindesbergs kommuns biblioteksplan är en kommunövergripande samordningsstrategi för biblioteksverksamhten för att möta dagens och morgondagens biblioteksbehov. Biblioteksplanen innehåller en analys av det uppdrag och den roll bibliotekens spelar för samhället och den enskilde medborgaren. Den innehåller också en analys av de lokala förhållanden som präglar Lindesbergs kommun och som påverkar biblioteksverksamheten. Kulturchef Kristina Öster inkom med förslag till biblioteksplan den 29 augusti 2016 med följande förslag till beslut: Synpunkter på biblioteksplanen inhämtas från övriga berörda nämnder nämligen barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden. Biblioteksplanen återkommer till tillväxtutskottet efter remissomgången för eventuell omarbetning och skickas sedan vidare för beslut i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Ledamöternas förslag till beslut Pär-Ove Lindqvist (M) föreslår att ärendet ska återremitteras till förvaltningen för att förtydliga målformuleringarna i biblioteksplanen.

8 8 Ordförande Irja Gustavsson (S) föreslår att ärendet ska återkomma till tillväxtutskottets sammanträde i oktober 2016 innan remissomgång. sgång Ordförande tar först upp Pär-Ove Lindqvist (M) förslag om återremiss och finner att förslaget godkänns. Ordförande tar sedan upp Irja Gustavsson (S) förslag och finner att förslaget godkänns. Meddelas för åtgärd: Tillväxtförvaltningen

9 9 TU 116 Rapport uppdrag Kommunens Kvalitet i Korthet Tillväxtutskottet tackar för informationen. För sjätte året i rad deltog Lindesbergs kommun i Sveriges Kommuner och landstings (SKL) jämförelse Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK). Syftet med KKiK är bland annat att kommuner ska använda måtten som en del i styrningen och verksamhetsutvecklingen samt i dialogen med invånarna. KKiK har medborgarfokus och är till för att kommunens invånare ska kunna se vilken kvalitet kommunen har inom olika verksamhetsområden. Nämnderna, utskotten och kommunfullmäktiges målområdesberedningar kan också använda resultat i sin dialog med medborgarna. Kommunstyrelsen beslutade den 16 februari 2016 att överlämna resultatet i Kommunens Kvalitet i Korthet till samtliga nämnder och kommunstyrelsens utskott för att nämnden/utskottet kan prioritera vilka områden som verksamheten ska analysera vidare för att sätta in åtgärder för att förbättra resultatet. Tillväxtutskottet uppdrog i maj 2016 till förvaltningen att fördjupa sig i hur bibliotekets öppettider kan utvecklas utifrån den efterfrågan som finns, samt se över förvärvsarbetande invånare och samarbetsformer utifrån Masugnens verksamhet. Nyföretagande ska ses över parallellt med analysen av förvärvsarbetande invånare och samarbetsformer utifrån Masugnens verksamhet. Analys ska ske varför Lindesbergs kommun ligger som den gör i resultatmätningen, och vilka åtgärder som behöver vidtas för att förbättra resultatet. Återrapport ska ske till tillväxtutskottet i september Förvaltningschef Merit Israelsson inkom med en rapport från tillväxtförvaltningen den 26 augusti 2016.

10 10 TU 117 Dnr. 2016/286 Information om stadstrafiken och stadstrafikens turlistor i Lindesberg Tillväxtutskottet överlämnar önskemål till Samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län om att påbörja ett uppdrag gällande utvecklingen av trafiksituationen i Lindesberg. Tillväxtförvaltningen ska starta en dialog med berörda intressenter. Tillväxtutskottet har tidigare önskat svar på följande frågor: Vem betalar för stadstrafiken? Vem fattar beslut om var bussarna ska trafikera och vilka målpunkter som ska angöras? Vem fattar beslut om dragning respektive indragningar av turer eller delar av turer? Vilka linjer finns och var och när trafikeras dessa? Infrastrukturansvarig Gunnar Jaxell informerade utskottet vid sammanträde den 16 augusti 2016 om att det är Region Örebro län som har det ekonomiska ansvaret för tätortstrafiken i Lindesbergs tätort, såväl som beslutsfattande som var och när bussarna ska trafikera. I den uppgiften ingår såväl indragningar som förändringar av turer och tidtabeller. En eller fler gånger per år kallas kommunerna till samråd för inhämtande av synpunkter och för att lämna information om förändringar, framförallt när det gäller den regionala busstrafiken. En eventuell förändring av kollektivtrafiken i stort ska i princip beslutas två år innan en förändring kan genomföras. Sådan information ska införas i det regionala trafikförsörjningsprogrammet. Stadstrafiken i Lindesberg består av två busslinjer; 380 och har två sträckningar som den trafikerar. Den ena går från Resecentrum till Stafettgatan via lasarettet och åter, och den andra går från Resecentrum förbi Kristinaskolan, Masugnen, längs Hagavägen och Hermanstorpsvägen runt Hagaberg och åter till Resecentrum. 383 går från Ugglegränd till Stadsskogsskolan och åter. Under perioden mellan skolavslutning och skolstart måste resor med 380 förbeställas senast 2 timmar före avgång.

11 11 Förvaltningen föreslår i en tjänsteskrivelse från infrastrukturansvarig Gunnar Jaxell daterad den 4 juli 2016 att utskottet ska besluta att genomföra en snabbremiss till de i kommunfullmäktige representerade partierna för att erhålla synpunkter på tätortstrafiken till utskottets sammanträde i september Tillväxtutskottet beslutade den 16 augusti 2016 att återremittera ärendet till tillväxtutskottets sammanträde den 6 september 2016, då representant från LindeCity och en trafikplanerare från Länstrafiken ska bjudas in. Förvaltningen ska till utskottets sammanträde den 6 september 2016 ta fram en översiktsbild med punkter som folk drar sig till, så som arbete och affärer. Vid tillväxtutskottets sammanträde den 6 september deltar representanter från LindeCity och region Örebro län, förvaltningen för trafik och samhällsplanering. Utskottet får information om ärendegången inom trafikplanering och framför att det finns behov av att utveckla stadstrafiken i Lindesberg, dialog med berörda aktörer krävs för det. Som ett första steg krävs ett formellt uppdrag från Samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län. Ledamöternas förslag till beslut Ordförande Irja Gustavsson (S) föreslår att tillväxtutskottet ska överlämna ett önskemål till Samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län om att påbörja ett uppdrag gällande utvecklingen av trafiksituationen i Lindesberg. Tillväxtförvaltningen ska starta en dialog med berörda intressenter. Meddelas för åtgärd: Tillväxtförvaltningen Kanslienheten

12 12 TU 118 Dnr. 2016/280 Föreskrifter om hastighetsbegränsning för väg 249 Tillväxtutskottet vidhåller att hastigheten ska fortsätta vara 90 km/h men med en målhastighet på 100 km/h. I yttrandet ska det framkomma att Lindesbergs kommun önskar en investering på 1 Mnkr för att förbättra väg 249, samt få med en förbifart för Fellingsbro. Målhastigheten ska vara 100 km/h. De tre sista raderna under Förvaltningens ståndpunkt ska strykas. Tillväxtförvaltningen ska ändra yttrandet utifrån tillväxtutskottets beslut innan det skickas till trafikverket Trafikverket inkom den 7 juli 2016 med en remiss gällande förslag till nya föreskrifter för väg 249, Örebro län samt upphävande av Vägverkets föreskrifter (VVFS 2005:63) om hastighetsbegränsning på väg 249 i Örebro län. Remissen omfattar konsekvensutredning samt förslag till föreskrifter. Eventuella synpunkter ska lämnas skriftligen senast den 15 september Tillväxtutskottet beslutade den 16 augusti 2016 att uppdra till förvaltningen att skriva ett remissyttrande till utskottets sammanträde den 6 september 2016 där det ska framkomma att hastighetsbegränsningen ska fortsätta vara 80 och 90 km/h. Tillväxtförvaltningen överlämnade förslag till yttrande på sammanträdet den 6 september 2016, vilket inte överensstämde med tillväxtutskottets tidigare beslut. Ledamöternas förslag till beslut Ordförande Irja Gustavsson (S) föreslår att tillväxtutskottet ska vidhålla att hastigheten ska fortsätta vara 90 km/h men med en målhastighet på 100 km/h. Pär-Ove Lindqvist (M) föreslår att det i yttrandet ska framkomma att Lindesbergs kommun önskar en investering på 1 Mnkr för att förbättra väg 249, samt få med en förbifart för Fellingsbro. Målhastigheten ska vara 100 km/h.

13 13 Jonas Kleber (C) föreslår att de tre sista raderna under Förvaltningens ståndpunkt ska strykas. sgång Ordförande tar först upp Irja Gustavssons (S) förslag och finner att förslaget godkänns. Ordförande tar sedan upp Pär-Ove Lindqvists (M) förslag och finner att förslaget godkänns. Därefter tar ordförande upp Jonas Klebers (C) förslag och finner att förslaget godkänns. Ordförande finner att tillväxtförvaltningen ska ändra yttrandet utifrån tillväxtutskottets beslut innan det skickas till trafikverket. Meddelas för åtgärd: Tillväxtförvaltningen Meddelas för kännedom: Trafikverket

14 14 TU 119 Dnr. 2016/302 Ny detaljplan för Björkhagaskolan En ny detaljplan för Björkhagaskolan tas fram. Kostnaden för detaljplanen tas inom ramen för näringslivsenhetens budget. Björkhagaskolan kommer under 2017 att byggas ut för att utöka möjligheten att ta in fler barn. För att möjliggöra eventuell framtida utbyggnad, säkra planerad utbyggnad samt se över möjligheten till utökat skolområde bör en ny detaljplan tas fram för Björkhagaskolan. Förvaltningen föreslår i en tjänsteskrivelse från mark- och exploateringsingenjören daterad den 22 augusti 2016 att tillväxtutskottet ska besluta: En ny detaljplan för Björkhagaskolan tas fram. Kostnaden för detaljplanen tas inom ramen för näringslivsenhetens budget. Meddelas för åtgärd: Tillväxtförvaltningen Bergslagens miljö- och byggnämnd Meddelas för kännedom: Fastigheter i Linde AB Ekonomienheten

15 15 TU 120 Dnr. 2016/299 Bidragsansökan från Lindesbergs Tennisklubb om renovering av befintlig tennisanläggning och nybyggnation av en paddelbana Tillväxtutskottet föreslår att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bevilja bidrag till Lindesbergs Tennisklubb med kronor. Finansiering sker genom att omfördela av extra statsbidrag för ökat flyktingmottagande avsatta till driftbidrag till föreningar/frivilliga organisationer. Lindesbergs Tennisklubb har ansökt om investeringsbidrag på kr. Ansökan omfattar renovering av föreningens tennisanläggning i Lindesberg samt en nybyggnation av en Paddelbana. Totalkostnaden är beräknad till kr. Föreningen har sökt och blivit beviljade följande externa bidrag Allmänna arvsfonden Örebro läns Idrottsförbund Sparbanksstiftelsen Bergslagen kr kr kr Föreningen finansierar kr med egna medel varav kr är ett nytaget lån. Återstående att finansiera är kr. Fritidskonsulent Jonas Andersson inkom med en tjänsteskrivelse den 26 augusti 2016 där det framkommer att det inte finns utrymme i budget inom föreningsbidrag att finansiera det sökta bidraget på kr. Det återstår ca kr av avsatta medel för bidrag till integrationsprojekt. Förslaget är att återföra kr av dessa medel för att finansiera bidraget till Lindesbergs Tennisklubb. Förvaltningen föreslår utskottet besluta att: Bevilja bidrag med kr. Att återföra kr av avsatta medel till bidrag för integration som kan användas till bidrag till Lindesbergs Tennisklubb.

16 16 Ledamöternas förslag till beslut Ordförande Irja Gustavsson (S) föreslår att tillväxtutskottet ska föreslår att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bevilja bidrag till Lindesbergs Tennisklubb med kronor. Finansiering sker genom att omfördela av extra statsbidrag för ökat flyktingmottagande avsatta till driftbidrag till föreningar/frivilliga organisationer. Jonas Kleber (C) föreslår bifall till Irja Gustavsson (S) förslag.

17 17 Tillväxtutskottet TU 121 Dnr. 2015/314 Utredning av ridskoleverksamheten i Lindesberg Tillväxtutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen för beredning den 20 september Utifrån en motion från Magnus Ingwall (SD) och Thord Durnell (SD) om ett kommunalt finansierat ridhus till Föreningen Linde Ridskola beslutande tillväxtutskottet den 12 februari 2015 att uppdra till tillväxtförvaltningen att: Utreda vilka alternativa lösningar andra kommuner har använt sig av och vilka olika modeller av lösningar som kan vara aktuella för ridskoleverksamheten i Lindesbergs kommun. Utreda om Föreningen Linde Ridskola tillsammans med allmänna arvsfonden kan hitta finansieringsförslag till ett nytt ridhus. Återrapportering ska ske till tillväxtutskottet i två omgångar, senast i juni 2015 samt november Fritidskonsulent Jonas Andersson rapporterade den 2 juni 2015 om arbetet med ridskoleutredningen för tillväxtutskottet. Föreningen Linde Ridskola har bytt styrelse och påbörjat arbetet med att se över möjligheten att få ett ridhus. De arbetar med en ansökan om bidrag till Allmänna arvsfonden, har annonserat efter en ny ridskolechef, påbörjat samtal med socialförvaltningen om framtida samarbete samt även inlett samtal med Libo för att hitta lösningar inför framtiden. Föreningen behöver även teckna ett nytt arrendeavtal på minst 10 år. Tillväxtutskottet uppmanade fritidskonsulenten den 2 juni 2015 att fortsätta arbeta fram olika beslutsförslag som utskottet kan ta ställning till under hösten. Fritidskonsulet Jonas Andersson har överlämnat utredningen av ridskoleverksamheten i Lindesberg, daterad den 5 oktober Tillväxtutskottet beslutade den 2 mars 2016 att tacka för ridskoleutredningen och uppdrog till fritidskonsulenten att till tillväxtutskottets sammanträde i april 2016 göra en grov bedömning utifrån Föreningen Linde Ridskolas ansökan till Allmänna Arvsfonden och Sparbanksstiftelsen hur mycket medel kommunen skulle behöva avsätta i budgetprocessen samt hur ägarförhållandena skulle kunna se ut.

18 18 Tillväxtutskottet Tillväxtutskottet efterfrågade även elevantal och hur många som i dagsläget använder Föreningen Linde Ridskolas anläggning samt ungefärligt beräknad driftkostnad för ett nybyggt ridhus. Fritidskonsulent Jonas Andersson överlämnade den 24 mars 2016 yttrande med förutsättningar och bedömning av inlämnade bidragsansökningar av Föreningen Linde Ridskola Tillväxtutskottet beslutade den 5 april 2016 att uppdra till VD för Fastigheter i Linde AB att utreda och räkna på driftskostnaderna för eventuellt ett nytt ridhus. Återkoppling ska ske till tillväxtutskottet i juni VD för fastigheter i Linde AB inkom med en skrivelse den 1 juni 2016 med förutsättningar för att i FALABs regi bygga en ridhusanläggning i Norslund, med hyreskalkyl. Vid utskottets sammanträde den 9 juni 2016 informerar VD för Fastigheter i Linde AB och fritidskonsulent Jonas Andersson om läget med Föreningen Linde Ridskolas ansökan till allmänna arvsfonden, som förhoppningsvis behandlas under juni månad Utskottet får även se en idéskiss för hur hästnära boende, stallar och ridhus skulle kunna se ut. Allmänna arvsfonden meddelade den 29 juni 2016 att Föreningen Linde Ridskola har beviljats stöd med kronor under förutsättning att en ny finansieringsplan skickas in. Ledamöternas förslag till beslut Ordförande Irja Gustavsson (S) föreslår att tillväxtutskottet ska överlämna ärendet till kommunstyrelsen för beredning den 20 september 2016.

19 19 TU 122 Dnr. 2016/122 Svar på motion från Daniel Andersson (S) och Kristine Andersson (S) om att utveckla Prästryggen i Frövi Tillväxtutskottet beslutar att ge förvaltningschefen i uppdrag att utreda frågan om utveckling av badet och campingen som ska innehålla ett kostnadsförslag och finansieringsmöjligheter. Återkoppling ska ske till utskottet i november Tillväxtutskottet föreslår att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar: Motionen besvaras med beslutet. Daniel Andersson (S) och Kristine Andersson (S) föreslår i en motion daterad den 22 mars 2016 att möjligheten att utveckla Prästryggens bad och camping för att kunna erbjuda mer och bättre service, samt möjligheten att få högre klassificering enligt Svenska campingstandard för campingen ska ses över. Kommunfullmäktige beslutade den 19 april 2016 att remittera motionen till kommunstyrelsen. Motionen remitterades den 25 maj 2016 till tillväxtutskottet för yttrande. Fritidskonsulent Jonas Andersson inkom med yttrande den 25 augusti 2016 där det framkommer att Prästryggen redan idag är en bra badplats och campingplats som kan ta emot ett stort antal ortsbor och besökare. Området kring Prästryggen används även till en rad olika aktiviteter. Motionärerna tycker emellertid att det behövs en större strand och en uppgradering av campingen för att möta framtida behov och att locka nya besökare till området. Prästryggen bad och camping ligger idag under Bergslagens kommunaltekniks ansvar. Campingverksamheten är utarrenderad till föreningen Ung Effekt i Frövi. En utveckling av området och uppgradering av campingen kan innebära att det behövs en ny arrendator av campingverksamheten.

20 20 Förvaltningen föreslår utskottet besluta att ge fritidskonsulenten, Christer Kallin och Kenneth Persson, BKT, i uppdrag att utreda frågan om utveckling av badet och campingen som ska innehålla ett kostnadsförslag och finansieringsmöjligheter. Ledamöternas förslag till beslut Pär-Ove Lindqvist (M) föreslår att uppdraget ska ges till förvaltningschefen. Daniel Andersson (S) föreslår att återkoppling ska ske till utskottet i november Ordförande Irja Gustavsson (S) föreslår att tillväxtutskottet ska föreslå kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att besvara motionen med beslutet. sgång Ordförande tar först upp Pär-Ove Lindqvistas (M) förslag och finner att förslaget godkänns. Ordförande tar sedan upp Daniel Anderssons (S) förslag och finner att förslaget godkänns. Därefter tar ordförande upp Irja Gustavsson (S) förslag och finner att förslaget godkänns. Meddelas för åtgärd: Förvaltningschef

21 21 TU 123 Dnr. 2016/123 Svar på motion från Kristine Andersson (S) om en aktiv fritid för alla - möjligheten att låna sport- och fritidsutrustning Tillväxtutskottet beslutar att ge förvaltningschefen i uppdrag att utreda förutsättningarna att starta en Fritidsbank eller liknande verksamhet i Lindesbergs kommun. Återrapport ska ske i mars Tillväxtutskottet föreslår att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Motionen besvaras med beslutet. Kristine Andersson (S) föreslår i en motion daterad den 22 mars 2016 att Lindesbergs kommun ska starta en verksamhet för utlåning av sport- och fritidsutrustning som ett steg i att ge flera en möjlighet till en aktiv fritid. Kommunfullmäktige beslutade den 19 april 2016 att remittera motionen till kommunstyrelsen. Motionen remitterades den 25 maj 2016 till tillväxtutskottet för yttrande. Fritidskonsulent Jonas Andersson inkom med en tjänsteskrivelse den 26 augusti 2016 där det framkommer att Fritidsbanken är ett koncept som finns på ett 10-tal orter framför allt i västra Sverige. Fritidsbanken lånar gratis ut beganad och insamlad fritidsutrustning till allmännheten. Lånetid bör max vara 2 veckor och allt inom fritidsområdet kan lånas ut. I konceptet är det inte tillåtet att köpa in ny utrustning för utlåning eller sälja utlåningsbar utrustning. Att gå med i konceptet Fritidsbanken är en engångskostnad på kr. Kommunen kan starta samma verksamhet under ett annat namn och bestämmer då själva hur verksamheten ska bedrivas. Kostnaden för kommunen kan variera beroende på förutsättningarna med partners, personal och lokaler. En bedömning är att kommunens driftskostnad per år för en Fritidsbank kan vara mellan upp till kr. En del av kostnaderna kan vara kostnader för arbetsmarknadsåtgärder som ligger inom ramen för arbetsmarknadsenheten ordinarie budget.

22 22 Förvaltningen föreslår utskottet besluta att ge fritidskonsulenten och kommunens arbetsmarknadsenhet i uppdrag att utreda förutsättningarna att starta en Fritidsbank eller liknande verksamhet i Lindesbergs kommun. Ledamöternas förslag till beslut Ordförande Irja Gustavsson (S) föreslår att tillväxtutskottet ska besluta att ge förvaltningschefen i uppdrag att utreda förutsättningarna att starta en Fritidsbank eller liknande verksamhet i Lindesbergs kommun. Återrapport ska ske i mars Tillväxtutskottet ska föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att besvara motionen med beslutet. Meddelas för åtgärd: Förvaltningschef

23 23 TU 124 Statistik flyktingmottagande januari-augusti 2016 Tillväxtutskottet tackar för informationen. Tillväxtutskottet har efterfrågan månadsvisa rapporter över antal mottagna flyktingar. Fördelning: Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti 24 personer 22 personer 17 personer 20 personer 33 personer 26 personer 7 personer 32 personer Fram till den 31 augusti 2016 har totalt 181 personer flyttat till Lindesbergs kommun.

Daniel Andersson (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Kanslienheten, torsdag 7 april Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Daniel Andersson (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Kanslienheten, torsdag 7 april Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, kl. 9.00-15.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice

Läs mer

Tillväxtutskottet

Tillväxtutskottet 1 Plats och tid Lindesalen, brandstationen, kl. 9.00-12.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C),

Läs mer

Kristine Andersson (S) för Dan Waltersson (S) Inger Griberg (MP) för Virosa Viberg (SD)

Kristine Andersson (S) för Dan Waltersson (S) Inger Griberg (MP) för Virosa Viberg (SD) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (26) Plats och tid: Masugnspipan, masugnen, kl. 9:00 12:30 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson, ordförande (S) Jonas Kleber (C) Jonas Bernström (S)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum. Tillväxtutskottet

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum. Tillväxtutskottet LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Masugnspipan, masugnen, kl. 9:00-12:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Nafih Mawlod (S) Jonas Kleber (C) Fredrik Vessling

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Sammanträdesdatum. Tillväxtutskottet

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Sammanträdesdatum. Tillväxtutskottet LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid: Masugnspipan, masugnen, kl. 9:00-14:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Irja

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Tillväxtutskottet

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Tillväxtutskottet LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Masugnspipan, masugnen, kl. 9:00-12:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Nafih Mawlod (S) Jonas Kleber (C) Fredrik Vessling

Läs mer

Tillväxtutskottet

Tillväxtutskottet 1 Plats och tid Lindesalen, brandstationen, kl. 9.00-12.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice ordförande Dan Walterson (S) 100-104 Jan

Läs mer

Tillväxtutskottet 2015-06-02

Tillväxtutskottet 2015-06-02 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen kl. 9.00-12.30 ande Övriga deltagande Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Bernström (S) Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice ordförande Linda Svahn (S)

Läs mer

Jonas Bernström med Pär-Ove Lindqvist som ersättare. Kanslienheten, måndag den 16 mars, 2015. Anna Nilsson. Ordförande Irja Gustavsson

Jonas Bernström med Pär-Ove Lindqvist som ersättare. Kanslienheten, måndag den 16 mars, 2015. Anna Nilsson. Ordförande Irja Gustavsson 1 Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9.00-12.15 ande Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Bernström (S) Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C), vice ordförande Pär-Ove Lindqvist (M) Jan Hansson (M) Andreas

Läs mer

Jonas Kleber (C) ersättare Ingrid Åberg (KD) Kanslienheten, måndag den 19 oktober 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Jonas Kleber (C) ersättare Ingrid Åberg (KD) Kanslienheten, måndag den 19 oktober 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, kl. 9.00-13.50 ande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson, ordförande Jonas Bernström (S) Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Jan Hansson (M)

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C), vice ordförande Jan Hansson (M) Pär-Ove Lindqvist (M) Per Söderlund (SD)

Irja Gustavsson, ordförande Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C), vice ordförande Jan Hansson (M) Pär-Ove Lindqvist (M) Per Söderlund (SD) 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, kl. 9.00-14.45 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Irja Gustavsson, ordförande Dan Walterson (S) Jonas Kleber

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 10:00-12:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Leja, Kommunhuset, kl. 9.00-11.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber (C) Ingrid

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, onsdagen den 26 april 2017 kl. 9.00 i Näset, kommunhuset OBS! Tänk på våra allergiker och använd inte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr 1 Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 12.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 27-32

Läs mer

Jonas Kleber (C) (ersättare Per Söderlund (SD)) Kanslienheten den 17 juni 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Jonas Kleber (C) (ersättare Per Söderlund (SD)) Kanslienheten den 17 juni 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Nya näset, kommunhuset, kl. 9.00-10.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist (M) Kristine Andersson

Läs mer

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med beredande kommunstyrelsen, onsdagen den 14 december 2016 efter beslutande kommunstyrelsen i Näset, kommunhuset Ledamot

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-12:15 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V)

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 10.10 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med Kommunfullmäktige, onsdagen den 28 september 2016 kl. 17.00 i Lindeskolans aula, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Jonas Bernström (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Måndag 28 januari på sekreterarens rum. Ordförande. Irja Gustavsson.

Jonas Bernström (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Måndag 28 januari på sekreterarens rum. Ordförande. Irja Gustavsson. LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-11:55 ande: Övriga deltagare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V) Pär-Ove

Läs mer

Linda Svahn (ersättare Jan Hansson) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, kl Beslutande. Tjänstgörande ersättare

Linda Svahn (ersättare Jan Hansson) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, kl Beslutande. Tjänstgörande ersättare Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9.00-9.50 ande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson (S) Jonas Kleber (C) Linda Svahn (S) Kristine Andersson (S) Daniel Andersson (S) Bengt Storbacka (S) Jonas Bernström

Läs mer

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Arnold Bengtsson (S) Hans-Olof Hake (S)

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08 Kommunstyrelsens planerings- och Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.15-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas

Läs mer

Jonas Bernström (ersättare Jan Hansson) Kanslienheten, onsdag 18 februari 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Jonas Bernström (ersättare Jan Hansson) Kanslienheten, onsdag 18 februari 2015. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, kl. 9.00-13.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Bernström (S) Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C), vice ordförande 11-21 Jan

Läs mer

Thomas Lundkvist (S) för Jonas Bernström (S) Bertil Jansson (M) för Anna Öfverström (M) Tommy Söderqvist (-) för Farhia Ahmed Shekh (S)

Thomas Lundkvist (S) för Jonas Bernström (S) Bertil Jansson (M) för Anna Öfverström (M) Tommy Söderqvist (-) för Farhia Ahmed Shekh (S) Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 15.50 1 ande Carina Östrand (S) Nafih Mawlod (S) Gunnar Lindström (S) Inger Griberg (MP) Ulf Lager (C) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

Jan Hansson (C) ersättare Dan Walterson (S) Kanslienheten, fredag den 13 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Jan Hansson (C) ersättare Dan Walterson (S) Kanslienheten, fredag den 13 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, kl. 9.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Irja Gustavsson, ordförande Jonas Bernström (S) Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 08:30-11:20 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Lilian Wahlqvist (KD)

Läs mer

Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry Elvin

Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry Elvin Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset i Lindesberg, kl. 13.30-15:40 1 ande Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (M) med Mats Seijboldt (SD) som ersättare. Kanslienheten onsdag den 14 november kl Ellinor Halldan.

Pär-Ove Lindqvist (M) med Mats Seijboldt (SD) som ersättare. Kanslienheten onsdag den 14 november kl Ellinor Halldan. LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid: Masugnspipan, masugnen, kl. 9:00-12:00 Beslutande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Irja Gustavsson (S) Jonas Kleber (C) Jonas Bernström

Läs mer

Daniel Andersson (S) för Jonas Kleber (C)

Daniel Andersson (S) för Jonas Kleber (C) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Plats och tid: Masugnspipan, Masugnen, kl. 11:30-15:30 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson, ordförande (S) Jonas Kleber (C) 145-152 Jonas Bernström

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11-11.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-09:15 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Kurt Scharnke (C), ersättare för Bo Bäckman (C) Tuula Marjeta (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2014-12-01

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2014-12-01 Plats och tid Leja, Kommunhuset, kl. 9.00-11.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Linda Svahn (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Mats Seijboldt (SD) med Jonas Bernström (S) som ersättare. Kanslienheten onsdag den 12 december kl Ellinor Halldan. Ordförande.

Mats Seijboldt (SD) med Jonas Bernström (S) som ersättare. Kanslienheten onsdag den 12 december kl Ellinor Halldan. Ordförande. LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid: Masugnspipan, masugnen, kl. 9:00-12:30 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Irja Gustavsson (S) Jonas Kleber (C) Jonas Bernström

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott, måndagen den 4 mars 203 kl. 9- i Leja,

Läs mer

Ingela Larsson (S), ersätter Nafih Mawlod (S) Tommy Lönnström (SD), ersätter Amanda Funk (SD)

Ingela Larsson (S), ersätter Nafih Mawlod (S) Tommy Lönnström (SD), ersätter Amanda Funk (SD) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Lindeskolans aula, kl. 15:30-16:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Margareta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2014-01-13

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2014-01-13 Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-12.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Linda

Läs mer

Tillväxtutskottet

Tillväxtutskottet 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, kl. 9.00-12.20 ande Irja Gustavsson, ordförande Jonas Bernström (S) Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Pär-Ove Lindqvist (M) Jan Hansson (M)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-11:42 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD)

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg kl. 14.00 16.45 ande Carina Östrand (S) Nafih Mawlod (S) Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Ulf Lager (C) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD) Sven-Ove

Läs mer

Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Bernström (S) Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C) Pär-Ove Lindqvist (M) Jan Hansson (M) Per Söderlund (SD)

Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Bernström (S) Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C) Pär-Ove Lindqvist (M) Jan Hansson (M) Per Söderlund (SD) 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, kl. 9.00-13.15 ande Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Bernström (S) Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Inger Griberg (MP) för Virosa Viberg (SD)

Inger Griberg (MP) för Virosa Viberg (SD) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid: Lindesalen, brandstationen kl. 9:00-14:20 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Irja

Läs mer

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013.

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013. Plats och tid Aulan på Fellingsbro Folkhögskola, kl. 17-19.30 Beslutande Se bilaga Övriga deltagande Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Utses att justera Irja Gustavsson och Pär-Ove

Läs mer

Daniel Andersson (S) för Jonas Kleber (C) 161

Daniel Andersson (S) för Jonas Kleber (C) 161 LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) Plats och tid: Masugnspipan, masugnen, kl. 08.30-12.15 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Irja

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C), vice ordförande Jan Hansson (M) Pär-Ove Lindqvist (M)

Irja Gustavsson, ordförande Dan Walterson (S) Jonas Kleber (C), vice ordförande Jan Hansson (M) Pär-Ove Lindqvist (M) 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, kl. 9.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Irja Gustavsson, ordförande Dan Walterson (S) Jonas Kleber

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid: Lindeskolans aula, kl. 17:00-18:10 ande: Daniel Andersson (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Jonas Bernström (S) John Omoomian (S) Ingela

Läs mer

Jonas Bernström (S) (ersättare Ingrid Åberg (KD)) Kanslienheten, fredag 28 oktober kl Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Jonas Bernström (S) (ersättare Ingrid Åberg (KD)) Kanslienheten, fredag 28 oktober kl Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-12.00, 14.30-15.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) Jonas Kleber (C) Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, onsdagen den 7 januari 2015 kl. 9.00 i Leja, kommunhuset Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla

Läs mer

KALLELSE TILL TILLVÄXTUTSKOTTET

KALLELSE TILL TILLVÄXTUTSKOTTET KALLELSE TILL TILLVÄXTUTSKOTTET Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med tillväxtutskottet, tisdag den 6 september 2016 kl. 9.00 i Lindesalen, brandstationen. Ledamot som är förhindrad att delta,

Läs mer

Kanslienheten, torsdag 19 maj Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka. Justerare... Margareta Ahlm

Kanslienheten, torsdag 19 maj Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka. Justerare... Margareta Ahlm 1 Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 8.30-12.00 ande Tjänstgörande ersättare Bengt Storbacka (S), ordförande John Omoomian, (S) Margareta Ahlm (S) Susanne Karlsson (C), vice ordförande Anniette Lindvall

Läs mer

Susanne Karlsson (C) ersättare Anniette Lindvall (M) Kanslienheten, fredag 6 mars 2015. Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka

Susanne Karlsson (C) ersättare Anniette Lindvall (M) Kanslienheten, fredag 6 mars 2015. Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka 1 Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9.00-11.50 Beslutande Bengt Storbacka (S), ordförande John Omoomian (S) Margareta Ahlm (S) Susanne Karlsson (C), vice ordförande Anniette Lindvall (M) Bengt Evertsson

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-11:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Ordförande Irja Gustavsson (S) Vice ordförande Linda Svahn (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist (M)

Läs mer

POSTLISTA DAG U Fördelning av extra statsbidrag för ökat flyktingmottagande

POSTLISTA DAG U Fördelning av extra statsbidrag för ökat flyktingmottagande Sida 1 (8) Avdelning Handläggare I/ Linde Stadshus AB BESLT 2016.269 Förändring i bolagsstrukturen KF 3/2016 2016-02-16 2015/550 AKK Linde Stadshus AB BESLT 2016.270 Revidering av bolagsordning för Linde

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-9:20, 14:10-14:30 Beslutande: Tjänstgörande ersättare: Linda Svahn (S) John Omoomian (S) Jonas Bernström (S)

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Helena Randefelt, kommunsekreterare Christer Lenke, kommundirektör Jessica Brogren, nämndsekreterare Mats Melander, ordförande kommunala revisionen

Helena Randefelt, kommunsekreterare Christer Lenke, kommundirektör Jessica Brogren, nämndsekreterare Mats Melander, ordförande kommunala revisionen LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats och tid: Lindeskolans aula, Lindesberg, kl. 17:00-18.05 ande: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Se bilaga Helena Randefelt,

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 8.30-11.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden 1 (11) Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden 2015-11-23 Plats och tid Sessionssalen, Rådhuset kl. 13:15 16:30 ande MP Bruno Kaufmann, ordförande S Anna Fält, 1:e vice ordf. KD Sonja Shirwani

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 10.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset, tisdag den 7 februari 2017, kl 16.20-17.00 Beslutande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Sten G Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen klockan 18:00-20:11 ande Ulf Olofsson (S), ordförande Elizabeth Pettersson (S) Jon Ashbourne (V) Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson

Läs mer

Christina Pettersson (C) för Bengt Evertsson (MP)

Christina Pettersson (C) för Bengt Evertsson (MP) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09:00-11:10 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid:

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12 planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-12:38 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Patrik Öhrström (FP),

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Inger Griberg) Linda Svahn. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Inger Griberg) Linda Svahn. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-11 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas Kleber (C) Ingrid Åberg (KD) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl Lindesbergs kommun Plats och tid ande Adjungerade Övriga deltagande Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl. 09.00-11.15 Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Tommy Kragh Pär-Ove Lindqvist, vice

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 9 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att delta, bör

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

KS SU PROTOKOLL

KS SU PROTOKOLL KS SU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Rådhuset, Rådhussalen, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

POSTLISTA DAG. U Kommunledningskontoret BESLUT Redovisning av motioner som inte är. 2016/111 AKK slutbehandlade per den 14 mars 2016

POSTLISTA DAG. U Kommunledningskontoret BESLUT Redovisning av motioner som inte är. 2016/111 AKK slutbehandlade per den 14 mars 2016 Sida 1 (6) Avdelning Handläggare I/ INFORMATION 2016.321 KF 63/2016 2016-04-19 Meddelanden Nerikes Brandkår BESLT 2016.1178 Årsredovisning med verksamhetsberättelse för Nerikes Brandkår 2015 KF 45/2016

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson 1 (8) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Rådhusets Sessionssal kl. 13:15 14:05 ande S Susanne Norberg, ordförande S Krister Johansson, 1:e vice ordförande M Christina Haggren, 2:e vice ordförande S Lena

Läs mer

Ingrid Åberg (KD) med Susanne Karlsson (C) som ersättare. Kanslienheten, måndag 6 februari Ida Frödén. Ordförande Irja Gustavsson

Ingrid Åberg (KD) med Susanne Karlsson (C) som ersättare. Kanslienheten, måndag 6 februari Ida Frödén. Ordförande Irja Gustavsson 1 Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.35 ande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson (S), ordförande Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist (M) Kristine Andersson (S) Daniel Andersson (S) Anniette

Läs mer

POSTLISTA DAG. U Agneta Nilsdotter (MP) BESLUT Motion från Agneta Nilsdotter (MP) om kulturmiljöplan

POSTLISTA DAG. U Agneta Nilsdotter (MP) BESLUT Motion från Agneta Nilsdotter (MP) om kulturmiljöplan Sida 1 (6) Avdelning Handläggare I/ Jonas Bernström (S) BESLT 2016.116 Motion från Jonas Bernström (S) om renovering av badplatsen i Storå/Guldsmedshyttan KS 63/2016 2016-03-22 2015/261 AKK Sven-Erik Larsson

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00 ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Magnus Nordkvist (m) Malin Laurberg (c) Åsa Karlsson-Öhrström (fp) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof

Läs mer

Kultur- och bildningsnämnden

Kultur- och bildningsnämnden Tid Plats 13:00-17:00 Multen Beslutande ledamöter Håkan Söderman (M) (ordförande) Annica Zetterholm (C) (vice ordförande) 123 Anette Bergdahl (S) (2:e vice ordförande) Diana Olsén (C) Jonas Hansen (KD)

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida.

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Protokoll 1 (14) Plats och tid Biblioteket Skurup, 2019-04-02, kl. 18.00 20.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Gun Andersson, sekreterare Maria Christensen, bibliotekschef Ann-Charlotte Oredsson-Holm,

Läs mer

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 08:00-09:00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista) ersättare för Björn Källman

Läs mer

Jonas Bernström (S) med Jonas Kleber (C) som ersättare. Kanslienheten måndag den 1 oktober kl Ordförande. Irja Gustavsson.

Jonas Bernström (S) med Jonas Kleber (C) som ersättare. Kanslienheten måndag den 1 oktober kl Ordförande. Irja Gustavsson. LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid: Masugnspipan, masugnen, kl. 9:00-12:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice ordförande Jonas

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5) föreningsutskott 3 oktober 2017 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00-15.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga

Läs mer

Ida Frödén, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Mats Melander, ordf. revisionen

Ida Frödén, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Mats Melander, ordf. revisionen Plats och tid Löa bygdegård, Löa, kl. 17.00-17.50 ande Se bilaga Övriga deltagande Ida Frödén, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Mats Melander, ordf. revisionen Utses att justera Kristine Andersson

Läs mer

Göran Gustavsson (M) för Pär-Ove Lindqvist (M) 19 20

Göran Gustavsson (M) för Pär-Ove Lindqvist (M) 19 20 LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-12:00 Beslutande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med beredande kommunstyrelsen, måndagen den 18 november 2013 kl. 8.30-12 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. (Observera

Läs mer