Magnus Eriksson, ordförande (S) Helen Ask, (S) Per Holmström, (S) Camilla Hedlund, (C) tj. ersättare Bernth Lindgren, (Kd)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Magnus Eriksson, ordförande (S) Helen Ask, (S) Per Holmström, (S) Camilla Hedlund, (C) tj. ersättare Bernth Lindgren, (Kd)"

Transkript

1 Plats och tid Kommunförvaltningen, kl Beslutande Magnus Eriksson, ordförande (S) Helen Ask, (S) Per Holmström, (S) Camilla Hedlund, (C) tj. ersättare Bernth Lindgren, (Kd) Övriga deltagande Lena Lindahl, sekreterare Staffan Berggren, socialchef Karin Almgren, Medicinskt ansvarig sköterska 93 Malin Jonsson, Utvecklingsenheten 89 Clas-Bertil Söderlund, Komrev 98 Kjell-Olof Björk Komrev, 98 Paula Norberg, Vårdförbundet Utses att justera Bernth Lindgren Paragrafer: Justeringens tid och plats Tisdag den 21 dec kl Underskrift Sekreterare... Lena Lindahl Ordförande... Magnus Eriksson Justerande... Bernth Lindgren BEVIS OM ANSLAG Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på kanslienheten, Norsjö Underskrift... Lena Lindahl Utdragsbestyrkande

2 Dagordning 87 Utsänd dagordning godkänns med följande tillägg: Antagande av Vårdkedjan Boende-/anhörigträffar 2011

3 10sn Medarbetarenkät 2010 Vid sammanträdet redovisas resultatet från den medarbetarenkät som genomförts under hösten. Beslutsunderlag Medarbetarenkät jmf åren , bilaga Nämnden konstaterar med tillfredsställelse att trots att verksamheterna varit föremål för ett omfattande förändringsarbetet som många gånger inte uppfattats som positivt har ändå personalens syn på arbetsmiljön och sin arbetssituation utvecklats på ett positivt sätt.

4 10sn Jämställdhetsanalys (JämLYS) av näringslivet i Norsjö kommun tog Kommunstyrelsen beslut att utvecklingsenheten skulle arbeta fram en lokal JämLYS av näringslivet i Norsjö kommun, efter en uppmaning från Länsstyrelsen Västerbotten. Den lokala JämLYS:en har utarbetats inom ramarna för projektet Norsjö mot framtiden. Kartläggningen har visat att skillnaderna i villkor skiljer sig mellan kvinnor och män. Bland annat kan utvecklingsenheten se att Norsjö är en av de kommuner i Västerbotten som har den mest könsuppdelade arbetsmarknaden, den kommun där lägst andel kvinnor driver företag och en av kommunerna där männen har högst andel arbetsplatsolyckor. För att vi ska nå en hållbar utveckling och långsiktig tillväxt i kommunen är det jätteviktigt att vi uppmärksammar och arbetar vidare med de resultat som kartläggningen har visat. Vi måste ta tillvara på hela befolkningens kunskaper och kompetens, oavsett kön. Spridningen av kartläggningens resultat är väldigt viktigt och Malin Jonsson, utvecklingsenheten, önskar delge information om kartläggningen till Kommunstyrelsen, Utbildningsoch kulturnämnden, Socialnämnden samt Bygg- och miljönämnden. Informationen noteras.

5 10sn Ansökan om bidrag för sociala föreningar till Adoptionscentrum Västerbotten Västerbottensavdelningen av Förbundet adoptionscentrum (AC) ansöker om bidrag till verksamhet med 1000 kr. Beslutsunderlag Ansökan om bidrag, bilaga På grund av att inga medel är budgeterade för föreningsbidrag 2010 avslås ansökan.

6 10sn Personalärende Verksamhetsövergång Ida Sundqvist, arbetsterapeut, anställd av Norsjö kommun med placering på Medicinska enheten skall från och med upprätthålla en arbetsterapeuttjänst hos Västerbottens läns landsting. Mellan arbetsgivarna finns en överenskommelse om denna verksamhetsövergång och Ida är naturligtvis informerad om den förändring som är planerad. Godkänna den planerade verksamhetsövergången avseende arbetsterapeutverksamheten, Nämnden understryker vikten av att kommunen ges möjlighet att köpa tjänst i den mån det behövs, Den beslutade verksamhetsövergången skall utvärderas sex månader efter den effektuerats.

7 10sn Arkivplan för medicinska enheten Arbetet med en gallringsplan för olika verksamhetsområden inom kommunen pågår. När det gäller bevarande och gallring av journalhandling och övrig medicinsk dokumentation inom Hälso- och sjukvården i Norsjö kommun har Karin Almgren som MAS, Medicinskt ansvarig sköterska, utfärdat rutiner samt en gallringsplan inom området. I gallringsråd nr 6 (2007) som berör landstingens, regionernas och kommunernas patientjournaler och övrig medicinsk dokumentation, rekommenderas att patientjournaler, oavsett vilka personalgrupper som skriver i dem, bör bevaras. De bör finnas kvar under patientens livstid och därefter (för framtiden) till forskningens förfogande. I ett socialnämndsprotokoll daterat om kommunal hälso- och sjukvård gallring av arkiv är beslut taget att journalhandlingar för personer enbart födda den 5:e, 15:e och 25:e skall bevaras för framtiden. Detta enligt det då aktuella gallringsrådet. MAS önskar fortsättningsvis att man enbart sparar journaler för personer födda nämnda datum och gallrar övriga journaler och medicinsk dokumentation. Detta framför allt av utrymmesskäl. Enbart journalhandlingar för personer födda den 5:e, 15:e och 25:e skall bevaras för framtiden.

8 10sn sn Informationsärenden Vid sammanträdet deltar Medicinskt Ansvarig Sköterska, Karin Almgren och lämnar information om följande: Demensvård/demensteam, Tvångs- och begränsningsåtgärder. I samband med information bör Rutiner för utprovning av begränsningsåtgärder på särskilda boenden antas. Beslutsunderlag Rutiner för utprovning av begränsningsåtgärder på särskilda boenden, bilaga. Rutiner för utprovning av begränsningsåtgärder på särskilda boenden antas, Tacka för lämnad information avseende Demensvård/demensteam.

9 10sn Tillsynsärende Socialstyrelsen har i tre beslut daterade avrapporterat den tillsyn som gjorts på kommunens HVB-boenden i kommunen. Två som drivs med kommunen som huvudman och ett som drivs av ett privat företag. I besluten framkommer att Socialstyrelsen i vissa avseenden inte anser att verksamheten lever upp till lagstiftningen och dess intentioner. Det påpekas även andra brister i verksamheten som tillsynsmyndigheten kräver skall åtgärdas. ade att uppdra till socialförvaltningens individ- och familjeomsorg att göra en uppföljning för att tillförsäkra att boendena följer lagstiftningen och dess intentioner och att de brister som påtalas i besluten åtgärdats samt att uppföljningen ska redovisas vid nämndens sammanträde i november. Vid sammanträde beslöt nämnden att en ny uppföljning ska göras under januari 2011 samt återuppta ärendet i decembernämnd där rutiner, riktlinjer från boendena och utbildningsplaner på anställda informeras nämnden samt uppdra till individ- och familjeomsorgen att utreda och informera om de åtgärder som är gjord eller planeras i arbetsmiljöfrågan. Beslutsunderlag Beslut från Socialstyrelsen, aktbilaga, Socialnämnden Socialnämnden Rutiner, riktlinjer från boendena och utbildningsplaner på anställda informeras ansvarigt utskott efter ny uppföljning under januari 2011, Åtgärder som är gjord eller planeras i arbetsmiljöfrågan redovisas vid samma tillfälle. ----

10 09sn sn Tillsynsärende Tillsyn i kommunens socialtjänst av missbruks- och beroendevården Under hösten 2009 gjordes en omfattande tillsyn av socialnämndens verksamhet, främst myndighetsutövningen ifråga om utredningar, anmälningar och samverkan. Tillsynen genomfördes genom aktgranskning och intervjuer med ansvariga chefer och personal. Enligt beslut från Socialstyrelsen daterad ska socialnämnden ta fram underlag och besluta i följande områden: Skriftliga rutiner avseende handläggning och dokumentation av anmälan inklusive anmälan enligt 14 kap 1 Sol- och utredningar avseende missbruk och beroende, intern och extern samverkan samt uppföljning och utvärdering av insatser. Extern samverkan beskrivs delvis i Vårdkedjan, men handlingsprogrammet är inte fastställt av socialnämnden, Ta fram skriftliga rutiner för att säkerställa att barns och närståendes behov och situation uppmärksammas i förhandsbedömningar och utredningar avseende personer med missbruk, vad gäller deras eventuella behov av skydd eller stöd, Tillse att förhandsbedömningarna handläggs skyndsamt, Socialnämnden bör verka för att teckna skriftliga samverkansavtal med annan vårdgivare/huvudman om vårdbehov som inte kan tillgodoses i den egna verksamheten, Redogörelsen skall vara Socialstyrelsen tillhanda senast Då redogörelsen inte kommer att hinnas klart innan utsatt datum kommer ansökan om anstånd att göras hos Socialstyrelsen. Ansökan om anstånd i ärendet hos Socialstyrelsen godkänns.

11 10sn Begäran om tilläggsanslag för ID 7130 Solbacka Vid nämnd inlämnade Enhetschef Ellinor Lindahl, Solbacka, en skrivelse angående arbetssituationen på Solbacka och begärde ett tilläggsanslag för 2011 för en ökning av personalstyrkan med 3 årsarbetare. Nämnden beslutade återremittera ärendet till socialförvaltningen för vidare utredning enligt vid nämnden givna direktiv. Vid dagens sammanträde lämnar socialchef Staffan Berggren ytterligare information i ärendet. Beslutsunderlag Skrivelse, budgetäskande för ID 7130 Solbacka, aktbilaga. Socialnämnden Kompletterande uppgifter, bilaga Verksamhetsledningen ges i uppdrag att kortsiktigt lösa de problem som finns på Solbacka inom ramen för tillgängliga medel. Socialnämnden vill att verksamhetsledningen beskriver möjligheter att lösa situationen på Solbacka genom ett helhetsgrepp sett över hela äldreomsorgen. Nämnden hänskjuter frågan till det ansvariga utskottet i kommunstyrelsen efter årsskiftet.

12 10sn Inrättande av 1.0 socialsekreterare och 0.35 socialpedagog Handläggningen av ärendena är omfattande och krävande. Just nu är det fyra socialsekreterare som jobbar och det skulle inte gå att minska ner. Socialpedagogen har också i flera år jobbat heltid därför att det finns behov av insatser hos bland annat personer med psykiskt funktionshinder och personer med missbruk. Individ- och familjeomsorgen har också börjat få in ansökan om boendestöd, gäller personer med både psykiskt funktionshinder med en och flera diagnoser, särskilt neuropsykiatriska. Dessa ansökningar förmodas komma mer framöver. Många behöver egen hjälp men det finns också barn till föräldrar i denna grupp som har behov av stöd. Det är heller inte säkert att 1,0 socialpedagog räcker på sikt. Dessa önskade utökningar finns i budget och individ- och familjeomsorgen har ingen möjlighet att klara uppdraget enligt socialtjänstlagen utan denna förstärkning. Uppdra till den nya verksamhetsledningen att efter det att individ- och familjeomsorgen övertagit två av kommunstyrelsens flyktinghandläggare, och deras arbetsuppgifter i den nya organisationen, göra en uppdaterad kartläggning avseende arbetsmiljön inom enheten, Slutgiltigt beslut i ärendet fattas således av kommunstyrelsen eller det utskott som ansvarar för socialtjänsten.

13 10sn Socialnämndens ansvarsutövande 2010 Revisorerna skall årligen granska all verksamhet. Den aktuella granskningen avser nämndens ansvarsutövande och i rapporten redovisas granskningsiakttagelser och underlag för gjorda bedömningar. Clas-Bertil Söderlund och Kjell-Olof Björk deltar vid sammanträdet och lämnar information i ärendet. Beslutsunderlag Socialnämndens ansvarsutövande år 2010, bilaga Noterar att socialnämndens arbete under mandatperioden inneburit en positiv utveckling av styrningen och ansvarsutövandet över verksamheterna, Tacka revisorerna för gott samarbete under den gånga mandatperioden, För övrigt tacka för lämnad information.

14 10sn Vårdkedjan Vid sammanträde informerades nämnden om projekt Vårdkedjan och i decembernämnd samma år slutrapporterade Glenn Lundgren, individ- och familjomsorgen, ärendet. Inget beslut noterades vid tillfället varvid socialnämnden har att anta handlingsplan för Vårdkedjan och besluta om att planen revideras under Handlingsplan för Vårdkedjan antas, Uppdra till individ- och familjomsorgen att revidera planen under 2011.

15 10sn Boende-/anhörigträffar 2011 I socialnämnden beslutades att Brukarråden i sin nuvarande form skall avvecklas 2011 och ersättas av Boende-/anhörigträffar som i någon mån skall ersätta nuvarande Brukarråds funktion. Uppdra till Verksamhetsledningen inom äldre- och handikappomsorgerna att planera för hur dessa nya mötesformer skall utformas och fungera.

16 10sn Ekonomisk redovisning Ekonomisk uppföljning till och med oktober månad (preliminär rapport) delges nämnden. Beslutsunderlag Ekonomisk rapport, bilaga Den ekonomiska rapporten godkänns, Med glädje konstatera att den positiva ekonomiska trenden fortsätter och ser ingen anledning att avge några direktiv till verksamheterna föranlett av rapporten.

17 Delegeringsbeslut 102 Socialnämnden har överlåtit sin beslutanderätt till ordföranden och tjänstemän enligt en delegeringsordning som nämnden antagit. Dessa beslut ska redovisas till nämnden. Karl A V Nyström Edefjäll 10sn Begäran om prövningstillstånd Ärenden enligt lista 10sn Kristina Holmström Ärenden enligt lista 10sn Malin Berglund Ärenden enligt lista 10sn Beslut fattade enligt SoL, LSS, färdtjänst och riksfärdtjänst, matabonnemang m.m. okt Beslut fattade enligt SoL, LSS, färdtjänst och riksfärdtjänst, matabonnemang m.m. okt Beslut fattade enligt SoL, LSS, färdtjänst och riksfärdtjänst, matabonnemang m.m. okt Kristina Nygren Ärenden enligt lista Individ- och familjeomsorg sep-okt Elisabet Forsberg Ärenden enligt lista Individ- och familjeomsorg sep-okt Glenn Lundgren Ärenden enligt lista Individ- och familjeomsorg sep-okt Ylwa Aspegren Ärenden enligt lista Individ- och familjeomsorg sep Johan Berglund Ärenden enligt lista Individ- och familjeomsorg sep-okt 2010.

18 forts. 102 Ulla Stenlund Ärenden enligt lista Individ- och familjeomsorg okt Redovisningen av delegeringsbesluten godkänns.

19 Delgivningar 103 Pensionärs- och Handikapprådet 10sn Protokoll Kommunfullmäktige 10sn inom Förvaltningsrätten Umeå 10sn sn Beslut Tilläggsanslag, nytt assistansärende handikappomsorgen Beslut - avgiftsbeslut Dom överklagat avgiftsbeslut Äldrecentrum 10sn Protokoll Socialstyrelsen 10sn Kvartalsrapportering av ej verkställda beslut enligt SoL, LSS kvartal två 2010 Västerbottens Läns Landsting 10sn Information om upphandling Sveriges Kommuner och Landsting 10sn Framgångsfaktorer inom äldreomsorgen Delgivningarna läggs till handlingarna.

20 Avslutning 104 I samband med nämndens sista sammanträde för mandatperioden tackar ledamöterna och tjänstemännen varandra för gott samarbete under den gångna tiden.

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte, (S) Bernth Lindgren, (KD)

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte, (S) Bernth Lindgren, (KD) Plats och tid Kommunförvaltningen, Renens sammanträdesrum kl 08.30-12.00 Beslutande Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte, (S) Bernth Lindgren, (KD) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare

Läs mer

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Socialnämnden Sammanträdesdatum 1/19 2004-06-02 Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-16.45 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s)

Läs mer

Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl

Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl 08.00-15.30 Bernth Lindgren, ordförande (kd) Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson,

Läs mer

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD)

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Renen kl. 08.30 11.40 Beslutande Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Socialnämnden (1/16) Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-14.30 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Karin Nordén, (c) tjänstgörande ersättare Stig Selin, (s), 75, 77 Ann-Helen Konradsson,

Läs mer

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Socialnämnden 2004-02-11 Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-14.30 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Läs mer

Bernth Lindgren, ordförande, (kd) Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Bernth Lindgren, ordförande, (kd) Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-15.30 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande, (kd) Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunförvaltningen, kl. 08.00-15.45 Beslutande Johan Broström tjänstgörande ersättare för Bernth Lindgren, (kd) Sofi Fransson, (c) Magnus Eriksson, ordförande (s) Stig Salomonsson tjänstgörande

Läs mer

Stig Selin, (s) vice ordförande Sofi Fransson, (c) Johan Broström, (v) tjänstgörande ersättare Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Stig Selin, (s) vice ordförande Sofi Fransson, (c) Johan Broström, (v) tjänstgörande ersättare Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Plats och tid Kommunförvaltningen, lokal Älgen, kl 08.30-16.00 Beslutande Övriga deltagande Stig Selin, (s) vice ordförande Sofi Fransson, (c) Johan Broström, (v) tjänstgörande ersättare Ann-Helen Konradsson,

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

2011-11-16 1 (10) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 16 november, kl. 9.00-10.30

2011-11-16 1 (10) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 16 november, kl. 9.00-10.30 2011-11-16 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 16 november, kl. 9.00-10.30 ande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Anna-Greta

Läs mer

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD)

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Björnen kl. 08.30 12.05 Beslutande Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.05 16.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 14.27-14.36 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (16) Socialnämnden 2012-10-16 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, tisdagen den 16 oktober 2012, kl 8.00 14.30. Beslutande Mauricio Puga (S), ledamot Ewa Rosenqvist (S), ordförande Elisabeth

Läs mer

Maria Sundqvist (S) Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD)

Maria Sundqvist (S) Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 21 november 2016 kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun (2015) Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-26 127 Reviderat efter beslut av kommunfullmäktige 2016-06-20 88 2 Reglemente för socialnämnden Utöver det som

Läs mer

Anita Wallin (MP) Lena Westling (C) Inga-Britt Kling (KD) ersättare för Isa Wallmyr (KD) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Anita Wallin (MP) Lena Westling (C) Inga-Britt Kling (KD) ersättare för Isa Wallmyr (KD) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(14) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-12:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman , kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Rådslaget, kommunkontoret, Storuman 2017-10-18, kl 09.00 14.45. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M) Janne Ruonala (L) Britt-Inger

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 1(6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Övriga deltagande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Torsten Palbom (c) Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

2005-06-09 BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

2005-06-09 BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Socialnämnden Sammanträdesdatum 2005-06-09 Plats och tid Kommunförvaltningen, lokal Älgen, kl 09.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Magnus Eriksson, tjänstgörande vice ordförande (s) Sofi Fransson,

Läs mer

Bevis om tillkännagivande av protokoll

Bevis om tillkännagivande av protokoll 1(9) Plats och tid Beslutande Hjässan Solgården, tisdagen den 26 februari 2019 kl 09:00-12.00. Sammanträdet ajournerades mellan 10:00-10:15. Ledamöter och tjänstgörande ersättare Johan Kollberg (S), Ordförande

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll torsdag 14 december 2017, kl. 13:00-16:30 Beslutande Solweig Gard (S) Margareta Ivarsson (C) Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael Hamberg (L) Ola Jonsson (M) Lena Lindström (KD) Jan Jansson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2014-03-12 1 (12) Plats och tid Älmhults kommunhus 12 mars 2014 kl. 13.00 14.45 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C), t.o.m. 30 Viktor Emilsson

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Socialnämnden (18)

Socialnämnden (18) Socialnämnden 2014-05-19 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Kent Hakefelt (FP) Anders Westerlind (M) Anita Gustafsson (M) Birgitta

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Socialnämnden (13)

Socialnämnden (13) Socialnämnden 2015-03-19 1(13) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Marianne Ohlsson (C) Åsa Karlsson (S) Magnus Zetterlund (S) Lennart Eriksson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(13) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2A, 2019-04-17 kl. 13:00 15:00 Beslutande: Håkan Yngström (C) Gunilla Elings-Friberg (S) ersättare för Hans-Göran Olsson (S)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Isabell Skarhall. Tid för anslag av protokollet Ordförande

Isabell Skarhall. Tid för anslag av protokollet Ordförande 1(14) Plats och tid Ljungås, tisdagen den 13 februari 2018 kl 14:00-17:45 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Lars-Erik Eiderhed (C), ordförande Kenth Hulth (S) Margaretha Johansson (S) Tore Norén (M)

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl

Socialnämnden (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl Socialnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl 13.00 14.30 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Bernt Westerhagen (c), ersättare för Anne-Marie

Läs mer

Björn Gullander (V) Stig Sand (KD)

Björn Gullander (V) Stig Sand (KD) LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid Samlingssalen Brunnsgården, Harabergsgatan 1 i Ljungby, onsdagen den 26 augusti 2009, kl. 8.00-12.10 ande Arne Johansson (C) ordförande Deseré Hellberg

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 24 april 2018 kl. 08:30-11:45

Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 24 april 2018 kl. 08:30-11:45 1(47) Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 24 april 2018 kl. 08:30-11:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Dnr: SN. Rapport från socialnämndens verksamhet Samverksansskolan i Vinäs... 3

Dnr: SN. Rapport från socialnämndens verksamhet Samverksansskolan i Vinäs... 3 2013-06-19 Sida 1-12 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 19 juni 2013, Kl 08:30 10:00 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla Rombo (KD) Eva

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

(14) Socialnämnden. Socialchef Anette Forsblom Verksamhetschef Monica Liljemark 86-87

(14) Socialnämnden. Socialchef Anette Forsblom Verksamhetschef Monica Liljemark 86-87 2011-06-22 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 22 juni, kl. 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Anna-Greta

Läs mer

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Emma Madueme (S), ersättare för Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-28

Socialnämnden 2014-05-28 129 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 130 Internkontroll... 3 131 Delgivningar... 4 132 Avgifter för boende enligt LSS 9.9... 5 133 Mall för tjänsteskrivelse från socialförvaltningen...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30 11:45 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Jan Rohlén (S) Christian Andersson (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-04-18 kl. 13:00 16:20 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Vårdutskottet 1(31) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-13.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Birgitta Eklund

Läs mer

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf 1 (15) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.30-14.00 Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Krister Lundström

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer