BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla"

Transkript

1 Plats och tid Kommunförvaltningen, kl Beslutande Johan Broström tjänstgörande ersättare för Bernth Lindgren, (kd) Sofi Fransson, (c) Magnus Eriksson, ordförande (s) Stig Salomonsson tjänstgörande ersättare för Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare Staffan Berggren, socialchef Harrieth Sundström, SKTF Karin Lindahl, Kommunal Karin Nordén, ej tjänstgörande ersättare Jeanette Lundberg, folkhälsosamordnare 111 Ulla Stenlund 1:e socialsekreterare Utses att justera Sofi Fransson Paragrafer: Justeringens plats och tid Fredagen den 14 oktober, kl Underskrift Sekreterare... Aina Sjölin Ekman Ordförande... Magnus Eriksson Justerande... Sofie Fransson BEVIS OM ANSLAG Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på kanslienheten, Norsjö Underskrift... Aina Sjölin Ekman Utdragsbestyrkande

2 05sn Budget 2006 Socialnämnden Socialchef Staffan Berggren informerar nämnden hur budgetarbetet inför 2006 framskrider. Den budgetsammanställning som är framtagen till sammanträdet har på grund av tidsbrist inte till fullo kunnat kontrolleras, men kan ändå sägas indikera att planerad verksamhet inte kommer att kunna bedrivas inom ramen för anslagna resurser år Budgetsammanställningen biläggs protokollet. att uppdra till verksamhetsansvariga att göra nödvändiga justeringar i budgetsammanställningen att lämna förslag på åtgärder för att åstadkomma en balanserad budget 2006 att nämnden på grund av tidsfaktorn snarast önskar få tillgång till en uppdaterad sammanställning I bilagda handlingar återfinns det förslag till budget som utarbetats. Även förslag till budgetskrivelse bifogas. att anta budget enligt förslag att nämnden har för avsikt att klara det tillkommande sparbetinget på kronor att inte precisera var besparingen skall göras vid dagens sammanträde.

3 05sn Beslutattestant/ersättare och ansvarsområde för ID 7920 Nämnden har att utse beslutattestant och ersättare ID Projekt Egen kraft/milton samt ansvarsområde. att till beslutattestant utse socialchef Staffan Berggren och till ersättare utse 1:e socialsekreterare Ulla Stenlund. Ansvarsområde fastställs till 620, individ och familjesomsorg.

4 05sn Beslutattestant/ersättare och ansvarsområde för ID 7921 Nämnden har att utse beslutattestant och ersättare ID Projekt Vårdkedja samt ansvarsområde. att till beslutattestant utse 1:e socialsekreterare Ulla Stenlund och till ersättare utse socialchef Staffan Berggren. Ansvarsområde fastställs till 620, individ och familjesomsorg.

5 05sn Omdisponering av budgetmedel 2005 Från ID 7200 Missbruksvård vuxna omdisponeras kr till ID 7921 Projekt Vårdkedjan under att från ID 7200 omdisponeras kr till ID 7921 under 2005.

6 04sn Bäckgården mathållning m.m. Socialnämnden För att arbeta med frågan om mathållningen har en arbetsgrupp utsetts som består av Gunnel Grahn-From, områdesansvarig, Kristina Holmström, vårdoch omsorgschef, samt Stellan Gustafsson, utbildnings- och fritidskontoret. De avhåller en första träff i början av februari. Information från träffen tillställs nämnden vid sammanträdet. att notera lämnad information att mer information i ärendet lämnas under junisammanträdet Socialnämnden att ett färdigt förslag till beslut ska tillställas nämndens möte den 5 oktober att begära hos bygg- och miljökontoret en lista över vilka kök inom kommunens verksamheter som berörs av EU:s direktiv. En lista över vilka kök inom kommunens verksamheter som berörs av EU:s direktiv har inkommit från bygg- och miljökontoret, se bilaga. Vård- och omsorgschef Kristina Holmström informerar om ärendet. att bjuda in Gunnel Grahn Frohm till sammanträdet den 7 december för ytterligare information

7 att hos utbildnings- och fritidsnämnden och kommunstyrelsen undersöka intresset och möjligheterna till samordnade insatser för att uppfylla de EUdirektiv som gäller hygien och kontroll av kök.

8 05sn Granskning av nämndens omstrukturering inom äldreomsorgen Socialnämnden Komrev har utifrån beslut hösten 2003 granskat socialnämndens arbete med omstrukturering och anpassningsåtgärder. Rapporten bilägges. att uppdra till socialchef och vård- och omsorgschef att utarbeta/justera vårdtyngdsmätningsrutiner så att den blir likvärdiga i utformning och lika i utförande i enlighet med utredningens intentioner att utarbeta rutiner för återrapport enligt tidigare intentioner att ärendet återligen behandlas i nämnden den 5 oktober Vård- och omsorgschef Kristina Holmström informerar i ärendet. att till decembersammanträdet ha utarbetat nya rutiner för vårdtyngdmätningen.

9 05sn Äldrecentrum Västerbotten Socialnämnden Från Äldrecentrum har inkommit lägesrapport som föredras nämnden vid sammanträdet. att emotse fortsatt information kring Äldrecentrum och det projekt inom Äldrecentrum som Norsjö kommer att bedriva under att ärendet åter aktualiseras vid nämndens sammanträde den 5 oktober. Vård- och omsorgschef Kristina Holmström informerar i vilket läge förberedelserna för projektet Rehabilitering vill vardags befinner sig. att rapportering för projektet Rehabilitering till vardags skall ske i början av år 2006 att notera lämnad information.

10 05sn Verksamhetsrapporter/Ekonomiska rapporter Socialnämnden , 88 Socialnämnden beslutade att mana till största möjliga återhållsamhet i verksamheterna, att presidiet i samarbete med socialchef och vård- och omsorgschef ser över behoven inom verksamheterna och möjliga kostnadsminskningar samt att till socialnämnden, vid sammanträde den 7 september, redovisa genomförda åtgärder. Vård- och omsorgschef Kristina Holmström deltar vid behandlingen av ärendet att arbetet med förändringarna av vårdtyngdsmätningarna, samt att förändringar av ekonomirapporterna skall återrapporteras till nämnden den 5 oktober Vård- och omsorgschef Kristina Holmström informerar i ärendet. att till sammanträdet den 7 december tillställas ett förslag på utformning av rapporter i enlighet med de intentioner som redovisats vid dagens sammanträde att även individ- och familjeomsorgens rapportering skall ingå i rapporteringen till socialnämnden att ny form för rapportering skall gälla fr.o.m

11 05sn Samlad organisation för omsorgen om funktionshindrade i Norsjö kommun Presentation av utredningen som gäller möjligheterna att skapa en handikappenhet som spänner över de gränser som idag finns mellan facknämnderna i kommunen. att det i budget för 2006 ej göra några förändringar föranlett av utredningen att under 2006 få till stånd en dialog mellan berörda huvudmän och verksamhetsansvariga för att finna bästa lösning/lösningar i fråga om organisation för omsorgen av funktionshindrade att successivt under 2006 starta upp en handikappenhet i någon form.

12 05sn Budget- och skuldrådgivning i Norsjö kommun Socialnämnden , 75 I samband med behandlingen av ärendet i Kommunstyrelsen beslutades att möjligheterna att införliva budget- och skuldrådgivningen i TreKomNorrsamarbetet skulle undersökas. Efter diskussioner mellan företrädare för Skellefteå, Malå och Norsjö kommuner på handläggarsidan och inom TreKomNorr-gruppen har nu förutsättningarna kring ett samarbete fastställts. Ifall ett samarbete skall komma till stånd handlar det om att Skellefteå kommun handlägger skuldrådgivning-/skuldsaneringsärenden för Norsjö och Malås räkning. Skellefteå är beredd att handlägga ärenden motsvarande 20 % av en heltid handläggartjänst. Skulle behoven från Norsjö och Malå vara större än så kan ej Skellefteå vara behjälpliga. Kostnaden för denna tjänst skulle uppgå till kr per månad. Efter att budget- och skuldrådgivningen ombesörjts lokalt i Norsjö under en ganska lång tid kan erfarenheterna kortfattat beskrivas så att handläggning i Norsjö inneburit en närhet, lättåtkomlighet och en hälsobefrämjande insats för våra kommunmedborgare. Till detta kan även anföras att budget- och skuldrådgivningen utvecklats till en förebyggande insats vad gäller socialbidragsberoendet i vår kommun. 1:e socialsekreterare Ulla Stenlund lämnar mer information vid sammanträdet. att verksamheten bör stanna i Norsjö att till kommunstyrelsen äska om motsvarande 30 % tjänst till budget- och skuldrådgivning att till dess beslut fattas i kommunstyrelsen förlänga tjänsten på 30 % Socialnämnden , 91 Ärendet har behandlats i kommunstyrelsens arbetsutskott , 176.

13 Här nedan återges beslutet från kommunstyrelsens arbetsutskott Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen att inte lämna bifall till begäran om resursförstärkning att förorda socialnämnden att köpa erforderliga tjänster utfrån TrekomNorrsamarbetet. Till sammanträdet föreligger information från Malå kommun om intresse att köpa tjänst från Norsjö avseende budget- och skuldrådgiving. att givet den information som nu föreligger välja att uppdra till socialkontoret att uppta förhandlingar med Malå om möjligheten att dela resursen som budget- och skuldrådgivare att ärendet skall behandlas i socialnämnden den 5 oktober Socialchef Staffan Berggren har upptagit förhandlingar med Malå kommun. Dom ser att det finns ökat behov. Malå kommun vill köpa 15 % av tjänsten till utgången av att uppdra till socialchef Staffan Berggren att upprätta avtal med Malå kommun avseende tjänsteförsäljning av budget- och skuldrådgivning motsvarande 15 % av heltid att avtalet i första hand sträcker sig året ut och att befintlig tjänst således förlänges på 30 % t.o.m

14 05sn Projekt Egen kraft/milton I tidigare beslut i socialnämnden fanns funderingar på omfattning och utformning av projektet. I samband med ansökan om medfinansiering från de s.k. Miltonpengarna, som avser att förbättra situationen för psykiskt funktionshindrade, påtalades att nämnden under vintern 2005 skulle ta ställning till projektet/verksamhetens utformning. Projektbeskrivningen biläggs handlingarna. att uppdra till socialchef Staffan Berggren att justera budgeten för projektet enligt givna direktiv att undersöka om möjligheten till ett samarbete med Design att söka verksamhetsansvarig så uppstart kan ske efter nyåret att återrapport till socialnämnden sker i december.

15 04sn Försöksverksamhet med ny arbetstidsmodell inom äldreomsorgen Kommunstyrelsen har , 122 beslutat återremittera frågan om ny arbetstidsmodell till socialnämnden. Områdesansvarig Alf Johansson har i en skrivning till nämnden kort beskrivit sin idé om ny modell/arbetstidsförkortning och han informerar nämnden vid sammanträdet mer ingående om hur modellen är tänkt att fungera. att nämnden ställer sig positiv till det fortsatta planeringsarbetet att uppdra till vård och omsorgschef Kristina Holmström och områdesansvarige Alf Johansson att undersöka de arbetsrättsliga konsekvenser som kan följa av projektet att slutgiltigt ställningstagande till arbetstidsmodellen tas i decembersammanträdet.

16 05sn Jämställdhetsombud för socialnämnden Jämställdhetsombudet Karin Lindahl har inkommit med en skrivelse angående jämställdhetsombud och jämställdhetsgrupp. Skrivelsen biläggs. Under rådande omständigheter avsäger hon sig uppdraget som jämställdhetsombud för socialnämnden. Nämnden har att utse ny jämställdhetsombud för socialnämnden. att godta uppsägelsen från Karin Lindahl som jämställdhetsombud att uppdra till socialchef Staffan Berggren att ta fram förslag till nytt jämställdhetsombud att ärendet behandlas i decembersammanträdet.

17 05sn Information om arbetet med drogpolitiskt program Socialnämnden , 84 Folkhälsosamordnare Jeanette Lundberg och 1:e socialsekreterare Ulla Stenlund informerar om arbetet med drogpolitiskt program. att en lägesrapport sker nästa sammanträde i oktober samt riktlinjer för serveringstillstånd och taxor tas upp. Folkhälsosamordnare Jeanette Lundberg och 1:e socialsekreterare Ulla Stenlund informerar om arbetet med drogpolitiskt program. att Jeanette Lundberg och Ulla Stenlund jobbar vidare med utformning av det drogpolitiska programmet samt nya riktlinjer för serveringstillstånd att förslag redovisas till decembersammanträdet.

18 05sn Återrapport Resurser i ungdomsmiljöer Socialnämnden Individ- och familjeomsorgen önskar förstärka stödet till ungdomar under sommar och höst, 3-6 månader. Detta föreslås ske som en förebyggande insats under kvällstid främst helger. 1:e socialsekreterare Ulla Stenlund lämnar mer information vid sammanträdet. att uppdra till Individ- och familjeomsorgen att planera vidare enligt de intentioner som finns att socialnämnden får återrapport i oktober 1:e socialsekreterare Ulla Stenlund lämnar information vid sammanträdet. att notera informationen.

19 Delgivningar 113 Länsstyrelsen 05sn sn sn Attendo/Bothnia Care 05sn Beslut om utvecklingsmedel, avseende vårdkedja i missbruksvården 2005 års fördelning. Beslut om utvecklingsmedel, avseende öppenvård/behandling m.m års fördelning. Beslut Fördelning av statsbidrag för uppbyggnad av permanenta verksamheter med personliga ombud. Omsorg i alternativa driftformer. att med godkännande lägga delgivningarna till handlingarna.

2005-06-09 BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

2005-06-09 BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Socialnämnden Sammanträdesdatum 2005-06-09 Plats och tid Kommunförvaltningen, lokal Älgen, kl 09.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Magnus Eriksson, tjänstgörande vice ordförande (s) Sofi Fransson,

Läs mer

Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl

Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl 08.00-15.30 Bernth Lindgren, ordförande (kd) Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson,

Läs mer

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Socialnämnden Sammanträdesdatum 1/19 2004-06-02 Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-16.45 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s)

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Socialnämnden (1/16) Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-14.30 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Karin Nordén, (c) tjänstgörande ersättare Stig Selin, (s), 75, 77 Ann-Helen Konradsson,

Läs mer

Bernth Lindgren, ordförande, (kd) Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Bernth Lindgren, ordförande, (kd) Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-15.30 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande, (kd) Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Stig Selin, (s) vice ordförande Sofi Fransson, (c) Johan Broström, (v) tjänstgörande ersättare Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Stig Selin, (s) vice ordförande Sofi Fransson, (c) Johan Broström, (v) tjänstgörande ersättare Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Plats och tid Kommunförvaltningen, lokal Älgen, kl 08.30-16.00 Beslutande Övriga deltagande Stig Selin, (s) vice ordförande Sofi Fransson, (c) Johan Broström, (v) tjänstgörande ersättare Ann-Helen Konradsson,

Läs mer

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Socialnämnden 2004-02-11 Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-14.30 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte, (S) Bernth Lindgren, (KD)

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte, (S) Bernth Lindgren, (KD) Plats och tid Kommunförvaltningen, Renens sammanträdesrum kl 08.30-12.00 Beslutande Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte, (S) Bernth Lindgren, (KD) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL Utbildnings- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum (1/17) 2005-09-26 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl.11-14.45 Lars Brännström (kd),

Läs mer

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD)

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Björnen kl. 08.30 12.05 Beslutande Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare

Läs mer

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD)

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Renen kl. 08.30 11.40 Beslutande Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Styrdokument 1(6) Antaget av kommunfullmäktige (KF) 1997-03-25, 29. Ändringar antagna av KF 1997-12-16, 168, KF 2000-02-29, 5, KF 2000-04-25, 45, KF 2002-02-26, 15, KF 2003-11-25, 80, KF 2004-04-25, 41,

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP)

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunkontoret tisdag den 1 mars kl. 08:30-15:10 Beslutande Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) Övriga deltagande Ingela

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 09.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2018-11-06 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:50 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-07-02 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 2 juli 2013. Madeleine

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf

Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf 1 (15) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.30-14.00 Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Krister Lundström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-04-29, kl 0900-1100 ande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld, M,

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 13.00 17.15 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 13.00 15.00 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Magnus Eriksson, ordförande (S) Helen Ask, (S) Per Holmström, (S) Camilla Hedlund, (C) tj. ersättare Bernth Lindgren, (Kd)

Magnus Eriksson, ordförande (S) Helen Ask, (S) Per Holmström, (S) Camilla Hedlund, (C) tj. ersättare Bernth Lindgren, (Kd) Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.30-12.00 Beslutande Magnus Eriksson, ordförande (S) Helen Ask, (S) Per Holmström, (S) Camilla Hedlund, (C) tj. ersättare Bernth Lindgren, (Kd) Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Sammanträde Plats och tid S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Ledamöter Stehm Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2018-06-02 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:15 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm Socialnämnden 2004-06-15 1 (15) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Reglemente för socialnämnden Upprättad: 2014-04-08 Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-04-28, 52 Kontaktperson: André Enarsson Utöver det som föreskrivs om nämnd i kommunallagen gäller

Läs mer

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50

Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 1 (11) Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Västervik 12 december 2012 kl. 13.15 13.50 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers. Britt-Louise Åberg (M) Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Skellefteå lasarett, gästmatsalen. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Leif Holmqvist (C) Britt-Marie Lundström (S) Janeth

Läs mer

Reglemente för proaros styrelse

Reglemente för proaros styrelse Reglemente för proaros styrelse Kommunfullmäktige beslut den 6 december 2012 proaros styrelse fullgör kommunens uppgifter enligt 1 i enlighet med de mål och riktlinjer som fullmäktige bestämt och de föreskrifter

Läs mer

E~~'F:' 3~e.~~;~ ~ (~j""""""""""""""""""""""""""""""""""""""'" ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

E~~'F:' 3~e.~~;~ ~ (~j' ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag ... HJO KOMMUN Sida 1 Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-19.15 Deltagande Beslutande Ewa F. Thorstensson (m), ordförande Annelie Nilsson (s) ( 82-84) Malin Davidsson (m) ( 85-94) Kerstin Strandberg (m)

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Tekniska nämnden (5)

Tekniska nämnden (5) TANUMS KOMMUN PROTOKOLL Tekniska nämnden 2015-11-19 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TN 2015/0354-314 128. Begäran om ställningstagande och förlängd tid av Exploateringsavtal mellan Tanums kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Lars Sandberg (S) Désirèe Mattsson (S) Mhesun Tekleab (S) Ingeborg Sevastik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ordförande Justerare Stadshuset, Kumla, kl 13.30-16.30 Annica Eriksson (s) Sölve

Läs mer

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för socialnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Socialnämndens

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden REGLEMENTE Referens KLK.2015.448 1(5) Socialförvaltningen Reglemente för socialnämnden Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelser i detta reglemente. Ikraftträdande av handlingar Detta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-06-30 Sid 1(7) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie Jönsson (C)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21)

PROTOKOLL 1 (21) PROTOKOLL 1 (21) 2018-04-10 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2016-10-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid E1 Brinken kl. 14:00 15:30 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Roger Johansson (S) Anna-Karin

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m)

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m) Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Tid och plats Kommunhuset Stollen kl 08.15 12.00 ande Diana Blomgren (s) ordförande Magnus Andersson (s) Maria Pärssinen (s) Binita Paues (s) 1-4, 6-12 Birgit Winges (v)

Läs mer

5 Nämnderna är personuppgiftsansvariga för de register och andra behandlingar av personuppgifter som sker inom respektive verksamhetsområde.

5 Nämnderna är personuppgiftsansvariga för de register och andra behandlingar av personuppgifter som sker inom respektive verksamhetsområde. ALLMÄNT NÄMNDREGLEMENTE För styrelsen och nämnderna gemensamma bestämmelser 1 Detta reglemente gäller för Kommunstyrelsen, Barn- och utbildningsnämnden, Socialnämnden samt Kultur- och tekniknämnden. Med

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2011-09-21 Plats och tid Rådhuset, Plenisalen, Mora, kl 08.15-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla Rombo (KD)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2017-03-01, kl 09.00 12.10. Ajournering för studiebesök kl 13.15 14.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M)

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSAMLING 1 (6) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSAMLING 1 (6) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSAMLING 1 (6) Ersätter KFS 2009:33 2016:12 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN NÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter inom socialtjänsten (socialtjänstlagen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 2 januari 2015, klockan 13:30-14.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-29, kl. 18:30-20:33 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 1(6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Övriga deltagande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Torsten Palbom (c) Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Revelj onsdag kl 14.00 17.35. ande Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Gunilla Larsson, s Ingela Gustavsson, m Maria Knutsson, s Marianne Leijon, c Stig Andersson, s Gunilla

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 Beslutande Britt-Marie Johansson (M)ordf Yvonne Simonsson (S) 2:e vice ordf Eva A Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-08-09 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s)

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Upprättad Antagen Kf , 27 Senast reviderad Kf , 125. Reglemente för socialnämnden

Upprättad Antagen Kf , 27 Senast reviderad Kf , 125. Reglemente för socialnämnden Dokumenttyp Reglemente Dokumentansvarig Kommunkontoret Upprättad Antagen Kf 1991-12-09, 27 Senast reviderad Kf 2018-12-10, 125 Dokumentet gäller för Socialnämnden Reglemente för socialnämnden VERKSAMHETSOMRÅDE

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN antaget av kommunfullmäktige den 29 november 2016 och gällande från den 1 januari 2017 1 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2006-04-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2006-04-20, kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c), ordförande Anelia Dotcheva (c) Terttu Martinsson (c) Inger Herfindal

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer